Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τεταρτη 20 Μαιου 2015


Νεκρός και δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ
19/5/2015 13.29
Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία. Συνολικά είχαν τραυματιστεί έξι άτομα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή. Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια είχαν καταγγείλει ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι Τούρκοι αγωνιστές»
Πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης για την απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ, που βρίσκονται φυλακισμένοι σε ελληνικές φυλακές. Η Επιτροπή αλληλεγγύης στους συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές έχει παρέμβει σε δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων για να βγουν ψηφίσματα συμπαράστασης. ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Εργατικά Κέντρα, δημοτικά σχήματα, τοπικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι ΠΕ έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους και ζητάνε να αποφυλακιστούν, να μην εκδοθούν και να παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στους Τούρκους Αγωνιστές.
Την εβδομάδα που μας πέρασε μέλη της "Επιτροπής Υποστήριξης" πραγματοποίησαν παράσταση στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης (Δευτέρα 11/5), στο Γενικό Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Τετάρτη 13/5), ενώ δόθηκε και συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ (Πέμπτη 14/5).
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη, το διάστημα 15-18 Απρίλη, οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία). Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο». Απ’ τους 4 που συνελήφθησαν στη χώρα μας, συνεχίζουν να κρατούνται οι 3, οι Gültekin Erol, Kaya Turgut, Pektaş Deniz μετά την απελευθέρωση της Ozdemir Arzu η οποία απαλλάχθηκε στις 30/4 απ’ την κατηγορία για «παράνομη είσοδο» στη χώρα που της είχε απαγγελθεί, παρότι είχε υποβάλει άμεσα αίτημα για πολιτικό άσυλο και η οποία είχε διασωθεί, μετά από κινητοποίηση, από απόπειρα των ελληνικών αρχών για άμεση απέλαση της στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι αγωνιστές που κρατούνται στις φυλακές, (οι δύο ζητούν Άσυλο κι ο ένας είναι γερμανός υπήκοος) κινδυνεύουν με έκδοση στη Γερμανία ή στην Τουρκία, γεγονός που θα σημάνει γι’ αυτούς φυλάκιση – μέχρι και ισόβια – και κίνδυνο για τη ζωή τους! Καταγγέλλουμε επίσης την κράτηση και τους βασανισμούς που δέχονται κι άλλοι αγωνιστές απ΄ την Τουρκία που έχουν διασπαρεί σε τέσσερεις διαφορετικές φυλακές στην Ελλάδα. Ο Bilgehan Karpat μάλιστα τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές της Κέρκυρας, γιατί αρνήθηκε να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. Είναι φανερό πως πρόκειται για στοχοποίηση και ποινικοποίηση αγωνιστών απ΄ τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και τους μηχανισμούς καταστολής που διαθέτουν, για φρονηματικές διώξεις, στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της ενίσχυσης της πολιτικής της τρομοκράτησης και της καταστολής, ενάντια στους ίδιους τους λαούς τους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αγωνιστές. Οι ελληνικές αρχές ταυτίζονται με την πολιτική αυτή και την εφαρμόζουν. Οι αγωνιστές αυτοί πρέπει να αφεθούν ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, να ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά και να τους χορηγηθεί άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ! Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για οτιδήποτε τους συμβεί! Να αναπτύξουμε πλούσια μαζική δράση για να σώσουμε τη ζωή των αγωνιστών αυτών! Με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, έκδοση ψηφισμάτων μαζικών φορέων. Ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.
Γράμμα κρατουμένων της ΑΤΙΚ
Προς τον εργαζόμενο ελληνικό λαό και την κοινή γνώμη Είμαστε Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, που μας συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία καθ’ υπαγόρευση της Γερμανικής αστυνομίας. Μας συνέλαβαν με την κατηγορία ότι είμαστε μέλη της οργάνωσης TKP/ML, σε επιχείρηση με επίκεντρο την Γερμανία. Όσους από μας συνέλαβαν στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ελβετία και εδώ, προσπαθούν να μας χαρακτηρίσουν τρομοκράτες και προαναγγέλλουν ότι η πολιτική μας δραστηριότητα είναι τρομοκρατική. Όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν τον φάκελο της Γερμανικής αστυνομίας, είναι οι δραστηριότητές μας με βάση την δομή και τις δημοκρατικές διαδικασίες της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη). Η ΑΤΙΚ ιδρύθηκε το 1986, και είναι ο φορέας οργάνωσης των δεκάδων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι υφιστάμενες ενώσεις ιδιαίτερα στην Γερμανία είναι νόμιμες. Όλες οι διαδικασίες και οι δραστηριότητες είναι νόμιμες και δίκαιες. Επιπλέον, πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να θεωρηθούν τρομοκρατικές πράξεις οι δραστηριότητες που αντιτίθενται στις επιθέσεις και στην καταπίεση που υφίστανται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εργαζόμενοι. Δεν μπορεί να είναι τρομοκράτες αυτοί που πραγματοποιούν αυτές τις δραστηριότητες. Το φασιστικό Τουρκικό κράτος, χαρακτηρίζει τις πολιτικές μας απόψεις και πεποιθήσεις ως τρομοκρατικές. Μας στέρησε εντελώς τις πολιτικές μας ελευθερίες. Γι' αυτό το λόγο δεκάδες χρόνια, είμαστε αντιμέτωποι με φυλακίσεις, βασανιστήρια ακόμη και με δολοφονίες. Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να προσεταιριστεί σ’ αυτή τη κατεύθυνση αρκετά κράτη της Ευρώπης και να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Η επιχείρηση ενάντια στην ΑΤΙΚ είναι το προϊόν αυτής της τακτικής. Οι πολιτικές μας απόψεις και η δραστηριότητά μας θεωρούνται τρομοκρατικές από την πλευρά της «δημοκρατικής» Ευρώπης. Βιώνουμε επιθέσεις στα σπίτια μας, συλλήψεις και φυλακίσεις. Στερούμαστε την πολιτική μας ελευθερία. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε κατηγορηθεί ποτέ για παραβίαση των νόμων των Ευρωπαϊκών χωρών, συλλαμβανόμαστε και κατηγορούμαστε ως τρομοκράτες. Απέναντι σ’ αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και αυτούς που τους στηρίζουν, που από κοινού δολοφονούν εκατομμύρια ανθρώπους, που οδηγούν χιλιάδες πρόσφυγες «στους δρόμους της ελπίδας», αυτούς που με εντολές και αποφάσεις τους ξεκινούν οικονομικούς πολέμους, που υποθηκεύουν τις ζωές των φτωχών λαών της Ευρώπης και τους καταδικάζουν στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, οι αγώνες και οι απόψεις των αγωνιστών δεν είναι τρομοκρατικές.
Καλούμε Όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, τους δημοκράτες, τους προοδευτικούς, τους επαναστάτες να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σ’ αυτήν απαράδεκτη κατάσταση. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ!
Erol Gültekin, Turgut Kaya, Deniz Pektaş Φυλακές Κορυδαλλού
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΚΕΜΑΛ ΜΠΟΥΤΑΡ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ…!!!
17/5/2015
Με μια απόφαση – σοκ, ο δήμαρχος απαγόρεψε τις δύο συγκεντρώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων, που μέχρι πέρυσι πραγματοποιούνταν, από την ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) και την Π.Ο.Ε. (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας). Η ΠΟΠΣ ανέκαθεν πραγματοποιούσε συγκέντρωση το πρωί, ενώ η Π.Ο.Ε. η οποία έχει περίπου 350 σωματεία στο δυναμικό της, έκανε μεγαλύτερη συγκέντρωση τις βραδινές ώρες. Κάθε χρόνο, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, οι ενώσεις ποντίων έκαναν τις δύο αυτές συγκεντρώσεις ξεχωριστά, όμως φέτος τα πράγματα άλλαξαν.
Ο κ. Μπουτάρης, πιστός στο δόγμα «αποφασίζω και διατάζω», απέρριψε το αίτημα της Π.Ο.Ε. και αποφάσισε να κάνει με το έτσι θέλω δική του συγκέντρωση, την οποία τελικά στηρίζει η ΠΟΠΣ η οποία να σημειωθεί πως έχει πολιτική απόχρωση που «γέρνει» προς …ΠΑΣΟΚ μεριά (η κόρη του προέδρου Τανιμανίδη είναι δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Μπουτάρη). PROSKLISI Οι αντιδράσεις της Π.Ο.Ε. για τον αποκλεισμό της από την εκδήλωση, είναι ήδη έντονες στην συμπρωτεύουσα και αναμένεται να γίνουν εντονότερες τις επόμενες μέρες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγώ με το αθώο μου το μυαλο εχω να κανω μια ερώτηση στον Γιανη τον Βαρουφακη τον γκαβλιαρη, οσο αφορά το ΦΠΑ κ το 15% για όσους πληρώνουν με πιστωτική. Έστω οτι το πας 18% ενιαίο κ 15% για όσους ξελασπωνουν τον Σάλα της Πειραιώς κ την συμμορία του με τις πιστωτικές. Εγω λοιπόν καθότι εχω κατάστημα αγοράζω απο τον προμηθευτή το εμπόρευμα του, με σκοπό να το μεταπουλησω, με 18% ΦΠΑ. Ερχεται λοιπόν ο πρώτος καταναλωτής κ αγοράζει το εμπόρευμα μου μετρητοίς. Οποτε εγω θα σου αποδώσω Γιανη μου το 18% του ΦΠΑ, όσα δηλώνει ακούμπησα εξ αρχής. Ερχεται ομως Γιανη παιδαρα μου ο δεύτερος ο καταναλωτής κ με πληρώνει με κάρτα. Οποτε εγω πρέπει να σου αποδώσω 15% ΦΠΑ. Δλδ το 3% έξτρα που πλήρωσα στον προμηθευτή το βάζω απο την τσέπη μου; Πως στον πουτσο παλικάρι μου θα αποδείξω πως πληρώθηκα κ να αποδώσω τον αντίστοιχο ΦΠΑ χωρίς να φεσωθω τα κερατιατικα σας; Πρώτα ενωνεις τις ταμειακές ον-λάιν με υπουργείο ή ΔΟΥ κ μετα κανεις τέτοιες ταρζανιές κ λωβητουρες. Η μήπως να βάλω πλατη "για το καλο της ΜΠΑΤΡΙΔΑΣ;"
Σχολιο.- ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΟΛΟΙ..ΕΝΤΑΞ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΩΛΟ ΑΛΛΑ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΜΠΑΤΡΙΔΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ....ΣΠΡΩΞΕ ΤΟΙΧΟ ΛΕΜΕ Σχολιο.- το 3% που θα πληρωσεις στην τραπεζα? δλδ 6% Σχολιο.- Α ναι χωρίς την κράτηση που μ κανει η τράπεζα. Η Αμερικαν Εξπρές που διαχειρίζεται η Άλφα Μπανκ κρατάει προμήθεια κοντα στο 3% Σχολιο.- επισης και ο καταναλωτης που χρησιμοποιει καρτα πληρωνει την τραπεζα.. Εγω βρισκομαι Γερμανια και δινω 17 ευρω το τριμηνο..... Σχολιο.- Ολα για τις τραπεζουλες μας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οργή στην Πορτογαλία από τον άγριο ξυλοδαρμό φιλάθλου της Μπενφίκα από αστυνομικούς μπροστά στα παιδιά του
Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πορτογαλία η απρόκλητη χρήση βίας από πλευρά της αστυνομίας σε βάρος φιλάθλου της Benfica και του ηλικιωμένου πατέρα του...Όλα αυτά δε, μπροστά τα μάτια των παιδιών του. Το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Guardian σημειώθηκε έξω από το γήπεδο Guimaraes και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα η Benfica είχε κερδίσει το Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Ο οπαδός της ομάδας Jose Magalhaes βγήκε από το στάδιο, νωρίτερα από τους άλλους φιλάθλους κατόπιν άδειας της αστυνομίας προκειμένου να μην στριμωχτούν τα δύο του παιδιά, 9 και 13 ετών κατά την έξοδο. Ενώ ο 42χρονος έχει βγει από το στάδιο και βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο, τον προσεγγίζει ένας αστυνομικός, τον χτυπά στο πρόσωπο μπροστά τα παιδιά του ενώ παράλληλα γρονθοκοπηθεί και τον ηλικιωμένο άνδρα. Ο άγριος και απρόκλητος ξυλοδαρμός συνεχίζεται ενώ τα δύο παιδιά του πέφτουν κάτω και σκορπίζουν δεξιά και αριστερά από τον φόβο τους. Κυρίως ο ένας εκ των αστυνομικών συνεχίζει να κακοποιεί τον 42χρονο- με γροθιές και το γκλοπ- ενώ ένας άλλος κυνηγάει να πιάσει το μικρότερο από τα δύο παιδιά. Λίγο αργότερα δύο αστυνομικοί εμφανίζονται να κρατούν σφιχτά το αγοράκι, το οποίο αντιστέκεται. Για την υπόθεση και τη στάση των αστυνομικών διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν άντεχαν να αγοράζουν βρεφικό γάλα και πρόσθεταν νερό στο μητρικό. Δυστυχώς όμως το μωρό…
19/06/2015
Όλοι οι γονείς γνωρίζουν κατά πόσο εκτοξεύονται τα έξοδα στα ύψη με την άφιξη ενός μωρού : πάνες, γάλα, κλπ, είναι ικανά να χρεοκοπήσουν κάθε οικογένεια! Δυστυχως γι’ αυτό το ζευγάρι, η αδυναμία τους να αγοράσουν βρεφικό γάλατους κόστισε τη ζωή του παιδιού τους…. Σύμφωνα με την Daily Mail, η μητέρα του μωρού, Lauren Fristid, δε παρήγαγε αρκετό γάλα. Αντί όμως να προσθέτει φόρμουλα, έβαζε τον πατέρα, Herbert Landrell, να αραιώνει το μητρικό της γάλα με νερό για να φτάνει να ταϊσει το μωρό τους. Το αποτέλεσμα; Το μωρό πέθανε από δηλητηρίαση, ενώ οι γονείς δικάζονται για τον φόνο του 10 μηνών παιδιού τους. Σύμφωνα με το Παιδικό Νοσοκομείο St. Louis, το πολύ νερό σε παιδιά κάτω από ενός έτους αραιώνει τα φυσιολογικά επίπεδα νατρίου στον οργανισμό τους, προκαλώντας κρίσεις, ζημιά στον εγκέφαλο, ακόμη και θάνατο.
-------------------------------------------------------------------------------
Με μια φωνη απο τη Κρητη ως τη Θρακη αντε και γαμησου Σταυρο Θεοδωρακη
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσημο: Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας Αποσύρονται από την αρχαία πόλη της Παλμύρας
Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις (18α τάγμα τανκ Συριακής Αραβικής Στρατιας και της εθνικής άμυνας Δυνάμεων) έχουν επίσημα αποσυρθεί μαζι με το σύνολο των στρατιωτών τους από την αρχαία πόλη της Παλμύρας (Tadmur) μετά από μια μεγάλης κλίμακας επίθεση ξεκίνησε από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Αλ-Sham (ISIS) για το δεύτερη φορά μέσα σε έξι ημέρες. Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, 16 Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) και Συριακου Αραβικου Στρατού (ΣΣΣ) στρατιώτες σκοτώθηκαν στη δράση (KIA) και άλλοι 68 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των άγριων συγκρούσεων για το Εθνικό Νοσοκομείο Παλμύρας, Παλμύρα Μουσείο, Παλμύρα Στρατιωτικό Αεροπορική Βάση, Desert και το Γραφείο Ανάπτυξης, Badiyah Στρατιωτική Υποκατάστημα, και τα βόρεια προάστια της αρχαίας αυτής πόλης στα ανατολικά της Χομς της Συρίας. Η στρατιωτική πηγή είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των θανάτων ISIS που υπέστη κατά τη διάρκεια της βίαιης μάχης για την Παλμύρα. Ωστόσο, ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι μια δύναμη περίπου 600-800 μαχητές ενισχύεται εδραιωμένη στους συντρόφους τους και τους βοήθησε να ανακτήσουν τους χαμένους ποντους τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να είναι στις παρυφές της Παλμύρας, αλλά δεν κατέχουν θέσεις μέσα στην ίδια την πόλη. αν ήταν να αντεπιτεθουν, θα ξεκινήσαν την επίθεση από το βουνό Qassoun, όπου διαθέτει σήμερα το υψηλότερο έδαφος έναντι ISIS ενόπλων μαχητών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


No ‘normal’ relations until blockade ends
Cuba and the US will exchange ambassadors on 29 May, but "the blockade has to be fully removed and Guantanamo should be returned," before there can be normal relations, said President Raúl Castro in a recent meeting with reporters.
The Cuban leader confirmed that once the US removed Cuba from its list of State Sponsors of Terrorism, both governments would designate ambassadors. The 45-day waiting period for Cuba to be removed from the controversial list – which US President Barack Obama announced in April – ends May 29. A third round of talks between the two countries is due to talk place in Washington on Thursday 21 May.

Δεν υπαρχουν «κανονικες» σχέσεις μέχρι το τελος του αποκλεισμου

Κούβα και οι ΗΠΑ θα ανταλλάξουν πρεσβευτές στις 29 Μαΐου, αλλά «ο αποκλεισμός πρέπει να τελειωσει πλήρως και το Γκουαντάναμο θα πρέπει να επιστραφεί,« πριν να υπαρχουν κανονικές σχέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο σε μια πρόσφατη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Ο Κουβανός ηγέτης επιβεβαίωσε ότι μόλις οι ΗΠΑ απομακρύνουν την Κούβα από τον κατάλογο των κρατών Χορηγων της τρομοκρατίας, οι δύο κυβερνήσεις θα ορίσουν πρέσβεις. Η περίοδος αναμονής 45 ημερών για την Κούβα για να απομακρυνθεί από την αμφιλεγόμενη λίστα - που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τον Απρίλιο – τελειώνει Μάιο 29. Ένας τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών οφείλουμαι να μιλήσουμε να πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη 21 Μαίου.

Ανώνυμος είπε...


Five lead May Day celebrations in Cuba
The Miami Five celebrated International Workers Day on 1st May – their first together in Cuba for more than 16 years. The five Cuban anti-terrorist fighters led the May Day march of nearly one million people through Havana’s Revolution Square, and then joined President Raul Castro and Venezuela’s Nicolas Maduro on the platform.
More than 60 British trade unionists joined in these historic May Day celebrations as part of CSC organised delegations, including 26 young trade union members participating in a solidarity brigade.
On 2nd May, Gerardo Hernández, addressed an international solidarity conference on behalf of the Five, thanking the international movement and committing the Five to continue fighting against the US blockade.

Οι Πέντε οδηγησαν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Κούβα

Οι Μαϊάμι Πέντε γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Εργαζομένων την 1η Μαΐου - την πρώτη τους μαζί στην Κούβα μετα από περισσότερα από 16 χρόνια. Οι πέντε κουβανοι αντιτρομοκρατες μαχητές οδήγησαν την Πρωτομαγιά σε πορεία σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους μέσα στην πλατεία επανάστασης της Αβάνας, και στη συνέχεια, συνοδεψαν τον Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και της Βενεζουέλας Nicolas Maduro στην πλατφόρμα.

Περισσότερα από 60 Βρετανοι συνδικαλιστές εντάχθηκαν σε αυτην την ιστορικη γιορτή της Πρωτομαγιάς ως μέρος της CSC οργανωσης αντιπροσωπειών, συμπεριλαμβανομένων 26 νεαρά μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετέχουν σε μια ταξιαρχία αλληλεγγύης.

Στις 2 Μαΐου Gerardo Hernández, απηύθυνε μια διεθνή διάσκεψη αλληλεγγύης εκ μέρους των πέντε, ευχαριστώντας το διεθνές κίνημα και τη δέσμευση των πέντε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ.

Ανώνυμος είπε...


French president calls for an end to the US blockade
François Hollande made history on 11 May by becoming the first French president to visit Cuba. During his one day trip he called for an end to the US blockade and had a surprise 50-minute meeting with Fidel Castro.
According to reports in the French media Hollande described the former Cuban president as having “a lot to say,” and demonstrating intellectual acuity and alertness. “I had before me a man who made history,” he said.

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί για τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ

Ο François Hollande έκανε ιστορία στις 11 Μαΐου με το να γίνει ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που επισκέπτεται την Κούβα. Κατά τη διάρκεια της μίας ημέρας ταξιδιού του, κάλεσε για τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ και είχε μια έκπληξη 50 λεπτά συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Ολάντ περιγράφεται από τον πρόεδρο της Κούβας να έχει "πολλά να πει," και επιδεικνύοντας την πνευματική οξύτητα και την εγρήγορση. «Είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία», είπε.

Ανώνυμος είπε...


As second earthquake strikes, Cuban doctors arrive in Nepal
A team of 49 Cuban health professionals arrived in Nepal on 12 May, just as a second earthquake struck the country. The Cuban brigade, which has set up a field hospital just outside Kathmandu, consists of over a dozen specialists including surgeons, anesthesiologists, and obstetricians, as well as 10 nurses, and 8 general practitioners.
“The country faces a scarcity of hospitals as well as medical staff,” said Dr. Bishnu Dayal Patel. “We appreciate that with the Cuban medical team, we will be able to provide rehabilitation, orthopedic and neuro-related services amidst this crisis,” he told teleSUR.

Όταν ο δεύτερος σεισμός χτυπά, κουβανοί γιατροί φτάνουν στο Νεπάλ

Μια ομάδα από 49 Κούβας επαγγελματιών υγείας έφθασε στο Νεπάλ στις 12 Μαΐου, όταν ακριβώς ένας δεύτερος σεισμός έπληξε τη χώρα. Η κουβανική ταξιαρχία, η οποία έχει δημιουργήσει ένα νοσοκομείο εκστρατείας λίγο έξω από το Κατμαντού, αποτελείται από πάνω από μια ντουζίνα ειδικούς συμπεριλαμβανομένων των χειρουργών, αναισθησιολόγων, και μαιευτήρες, καθώς και 10 νοσοκόμες, και 8 γενικούς ιατρούς.

"Η χώρα αντιμετωπίζει μια έλλειψη νοσοκομείων, καθώς και ιατρικου προσωπικου," είπε ο Δρ Bishnu Dayal Patel. "Εκτιμούμε ότι με την κουβανική ιατρική ομάδα, θα είμαστε σε θέση να μεριμνήσουμε για την αποκατάσταση, ορθοπεδική και νευρο-συναφείς υπηρεσίες μέσα σε αυτήν την κρίση», είπε στο Telesur.

Ανώνυμος είπε...




Hundreds march against homophobia
More than 1,000 people marched through the streets of Havana on Saturday 9 May as part of the 8th Cuban Day Against Homophobia and Transphobia.
The march, part of a 2-week programme of awareness raising events for the International Day Against Homophobia (IDAHO) on 17 May, was organised by the Cuban Centre for Sexual Education. Of particular importance this year were the 20 couples that participated in a symbolic gay wedding. Gay marriage is not yet legal in the country, however there have been progressive changes regarding LGBT rights in recent years.
CENESEX director, Mariela Castro also launched a new campaign against homophobia and transphobia in the work place which was supported by the Cuban trade union movement.

Εκατοντάδες σε πορεία ενάντια στην ομοφοβία

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Αβάνας, το Σάββατο 9η Μαΐου ως μέρος του 8ου Κούβας Ημέρα κατά της Ομοερωτοφοβίας και της Τρανσφοβιας.

Η πορεία, μέρος ενός προγράμματος δύο εβδομάδων εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία (IDAHO) στις 17 Μαΐου, διοργανώθηκε από το Κέντρο της Κούβας για τη σεξουαλική εκπαίδευση. Ιδιαίτερη σημασία για φέτος ήταν τα 20 ζευγάρια που συμμετείχαν σε εναν συμβολικο γκέι γάμο. Ο Gay γάμος δεν είναι ακόμα νόμιμος στη χώρα, ωστόσο υπήρξαν προοδευτικές αλλαγές όσον αφορά τα δικαιώματα των των ΛΟΑΤ τα τελευταία χρόνια.

CENESEX σκηνοθέτης, Μαριέλα Κάστρο ξεκίνησε επίσης μια νέα εκστρατεία ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία στο χώρο εργασίας, που υποστηρίχθηκε από το κουβανικο συνδικαλιστικό κίνημα.