Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Παρασκευη 12 Ιουνιου 2015


Η επιστροφή των Αμερικανών πεζοναυτών στον τόπο του εγκλήματος
Αρκετά χρόνια μετά από τον φονικό πόλεμο του Βιετνάμ οι Αμερικανοί πεζοναύτες επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος, μόνο που αυτή τη φορά οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με χαμόγελα και συμπάθεια
Ιούνιος 12 2015 08:53
Γιάνκη, Γιάνκη θα σε σκοτώσω», φώναζε ο Βιετκόνγκ μέσα από την ζούγκλα. Ο πόλεμος του Βιετνάμ ξεκίνησε ως ένα παιχνιδάκι για την Αμερική. Οι Αμερικανοί στρατιώτες βρέθηκαν να πολεμούν σε μια χώρα χωρίς να ξέρουν γιατί. Συχνά πολεμούσαν μια φευγαλέα οπτασία, που χανόταν μέσα στην πυκνή βλάστηση της ζούγκλας. Οι στρατιώτες αποδεκατίζονταν καθημερινά από τους Βιετκόνγκ. Ο πόλεμος αυτός κόστισε στην Αμερική μισό εκατομμύριο νεκρούς και αγνοούμενους, αλλά και χιλιάδες ανάπηρους, τοξικομανείς και ψυχικά άρρωστους. Το “σύνδρομο του Βιετνάμ”, δηλαδή η ήττα και οι ψυχολογικές της συνέπειες, άρχισε να ξεπερνιέται στιςαρχές της δεκαετίας του ’80, με την εκλογή του Ρόναλντ Ρήγκαν στην προεδρία της Αμερικής. Η ισορροπία αποκαταστάθηκε την περίοδο της προεδρικής θητείας του Τζορτζ Μπους (του πατέρα). Ακόμα και με τους αιώνιους εχθρούς τους, του Αμερικανούς, άρχισαν να βρίσκουν τρόπους επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης.
Η επιστροφή των βετεράνων
Μέσα σε αυτό το κλίμα της ύφεσης, μοιραία άρχισαν να αναθεωρούνται οι σχέσεις με την άλλοτε “καταραμένη” ασιατική χώρα, το Βιετνάμ. Στην αρχή δειλά δειλά. Άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για εμπορικές ανταλλαγές και αποστολή εξελιγμένων γεωργικών μηχανημάτων για την ενίσχυση της βιετναμέζικης γεωργίας, που βρισκόταν σε πρωτόγονο επίπεδο. Από την άλλη, οι σχέσεις των δύο λαών άρχισαν να αναθερμαίνονται και να ξεπερνιέται η αμοιβαία καχυποψία.
Οι Αμερικάνοι βετεράνοι, πρώην πεζοναύτες, επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος, μετά από χρόνια. Όχι όμως με νοοτροπία Ράμπο, για να εκδικηθούν ή να απελευθερώσουν υποθετικούς αιχμαλώτους συμπατριώτες τους, που σάπιζαν σε κλουβιά στη ζούγκλα. Γύρισαν σαν προσκυνητές ενός τόπου μαρτυρίου για όλους τους εμπόλεμους και για να λυτρωθούν από το βάρος που τους στοίχειωνε τόσα χρόνια. "Οι ντόπιοι τους δέχτηκαν με συμπάθεια και χαμόγελο και τους φιλοξένησαν με ανοιχτές αγκάλες. Στην δική τους ταοϊστική φιλοσοφία, είναι φυσιολογικό αυτός που υπέφερε και έκανε και άλλους να υποφέρουν, να επιστρέφει για να εξαγνιστεί και να κερδίσει ηρεμία ψυχής". Οι βετεράνοι για την οργανωμένη επιστροφή τους στο Βιετνάμ, είχαν δημιουργήσει συλλόγους, όπως η “Μετατραυματική Αγχωτική Διαταραχή” από την Πολιτεία της Ουάσινγκτον ή το “Κομιτάτο για το ταξίδι του Γυρισμού” από το Οχάιο. Καμεραμέν και ρεπόρτερ από τα δίκτυα του ABC και NBC συνόδευσαν την αποστολή της “επιστροφής”, για να απαθανατίσουν αυτές τις μοναδικές ιστορικές στιγμές.
Στα μικρά καλαμένια λασποχώρια, ξυπόλυτα παιδάκια έτρεχαν να προϋπαντήσουν τους Αμερικάνους. Αυτά δεν έζησαν την φρίκη του πολέμου, τις βόμβες Ναπάλμ και τα δηλητηριώδη αέρια. Τους θαύμαζαν. Τους έβλεπαν σαν “θείους” φορτωμένους με δώρα. Οι άλλοι κάτοικοι που είχαν ζήσει τον πόλεμο, τους υποδείχτηκαν με συμπάθεια και τους προσέφεραν ρύζι και φρούτα. Άλλωστε καλύτερα φίλοι παρά εχθροί.
Για τους Αμερικανούς βετεράνους, η ένθερμη υποδοχή των ντόπιων ήταν μια λύτρωση. Ακόμη και οι παλιοί πολεμιστές Βιετκόνγκ αγκάλιασαν με συγκίνηση τους άλλοτε θανάσιμους εχθρούς τους. Τα παιδιά ρωτούσαν εάν οι λευκοί επισκέπτες ήταν Ρώσοι, οι μόνοι Δυτικοί που είχαν δει στη ζωή τους μέχρι τότε. Οι βετεράνοι, με τις λιγοστές βιετναμέζικες λέξεις που γνώριζαν, απαντούσαν ότι «όχι είμαστε Αμερικάνοι», φοβούμενοι ότι τα πρόσωπα των παιδιών θα σκοτείνιαζαν από απέχθεια. Αλλά οι μικροί συνέχισαν να χαμογελούν και εξακολουθούσαν να δέχονται με χαρά τα δώρα των βετεράνων, όπως τσίχλες, στυλό και σοκολάτες. Για το Βιετνάμ, τα πεδία της μάχης είναι μία τουριστική ατραξιόν και τότε στην Αμερική ήξεραν, ότι η εμπορική και πολιτιστική εισβολή είναι όχι μόνο πιο ανώδυνη, αλλά και πιο αποτελεσματική… ώσπου ήρθε ο Μπους τζόυνιορ.
Από το 1994, το Βιετναμ ανοιξε την οικονομια του στις διεθνεις καπιταλιστικες επιχειρησεις, οι οποιες αρχισαν να ανοιγουν παραρτηματατους στη χωρα. Από το 1994, που διαλυθηκε η Σοβιετικη Ενωση, με την οποια συνεργαζοταν το Βιετναμ, το ΚΚ Βιετναμ παραμενει κυριαρχο κυβερνητικο κομμα, αλλα η οικονομικη πολιτικη πλεον του Βιετναμ, είναι η «καπιταλιστικη οικονομια της αγορας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπερνούν τους 17.000 οι άστεγοι των Αθηνών. Από σήμερα το επίδομα ενοικίου στέγασης
Σύμφωνα τα στοιχεία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το πρόβλημα των ανθρώπων που αναζητούν στέγη, τροφή και ρεύμα είναι τεράστιο και απαιτεί άμεση διευθέτηση
Ιούνιος 12 2015 07:36
Από την Παρασκευή ξεκινάει να δίνεται το μηνιαίο επίδομα κάλυψης ενοικίου στέγασης, που σε πρώτη φάση αφορά 1073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και το κονδύλι που διατίθεται είναι ύψους 9,4 εκατ. ευρώ. Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.
Τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα
Όπως είπε η κ. Φωτίου, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας,που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο πολιτών με κόκκινα δάνεια. «Παρά την ηρωική προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες, τα πράγματα δεν προχωράνε. Είναι απίστευτες οι ελλείψεις που υπάρχουν, είτε οικονομικές, είτε σε επίπεδο δομών στα θέματα περίθαλψης», τόνισε η κ. Φωτίου. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους. Ακόμα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτούς που έκαναν αιτήσεις μέχρι τις 30 Μαΐου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία και ζήτησαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τα τραγικά στοιχεία των αιτούντων βοήθειας
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Φωτίου, έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις και, όπως τόνισε, «το τραγικό είναι πως τα 140.000 άτομα ζητούν ρεύμα, ενώ 297.000 ζητούν σίτιση». «Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε. Ακόμα η κα Φωτίου επεσήμανε ότι επιταχύνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ με κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ και αφορά τη σίτιση, ενώ έχουν δοθεί οι κάρτες ασφάλισης σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες ώστε να έχουν άμεσα πρόσβαση στο σύστημα υγείας και παράλληλα εξετάζεται και η κάρτα διαδρομών για ανέργους.
240 κτίρια επιστρατεύονται για τους άστεγους
Μέσα στα σχέδια του υπουργείου, όπως ανέφερε, είναι και η αξιοποίηση 240 κτιρίων που είναι αυτή τη στιγμή αναξιοποίητα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα, διερευνά το νομικό πλαίσιο ώστε να ανταποκριθεί στις οικειοθελείς προσφορές που γίνονται από πολίτες που θέλουν να παραχωρήσουν είτε σπίτια είτε πολυκατοικίες για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων. Από την πλευρά του, ο βουλευτης του Ποταμιου Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για «άθλιους της σημερινής Ελλάδας, με νεοάστεγους να κοιμούνται στους δρόμους με μια κουβέρτα», και τόνισε ότι «η εικόνα αυτή είναι εικόνα απόλυτης εξαθλίωσης». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής, για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου για τη χώρα προβλήματος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΡΤ1 χθες ανοιξε, σημερα, 8 μες 10 ειχε ΜΑΥΡΟ, μαυρη οθονη, δηλαδη χωρις να στελνει σημα, όπως και η ΕΡΤ2!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαπαβίτσας: Οι δανειστές μάς εκβιάζουν ωμά
12 Ιουνίου 2015 10:05
Σκληρή γλώσσα απέναντι στους δανειστές χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για εκβιασμούς προς την ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά των εταίρων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ 1, «οι δανειστές μας, αυτή την στιγμή, μας εκβιάζουν ωμά. Περί αυτού πρόκειται. Ζητούν από την κυβέρνηση όρους, από ό,τι φαίνεται, οι οποίοι είναι πάρα πολύ σκληροί. Πρέπει να το ζυγίσει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός». Την ίδια στιγμή, ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε πως οι δανειστές με έναν τρόπο θέλουν να μας επιβάλλουν να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς παρόμοιο με των Μνημονίων. «Θα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ υποταγής και ρήξης» τόνισε χαρακτηριστικά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεωνάς: Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του μήνα
12 Ιουνίου 2015 08:57
Τη διαβεβαίωση ότι ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, έδωσε ο νέος διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, στη θεση του Ροβερτου Σπυροπουλου που παραιτηθηκε χθες.
«Πριν φτάσει το τέλος του μήνα κάνουμε απανωτές συσκέψεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με τον εκπρόσωπο του κρατικού προϋπολογισμού και πάντα βρίσκουμε τις λύσεις που εξασφαλίζουν ότι 100% οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στην ώρα τους», δήλωσε ο κ. Θεωνάς, μιλώντας στο MEGA. Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις, δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθούν τα λεφτά για να επιστραφούν», σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή προέχει η πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα. «Ας πληρώσουμε τις συντάξεις τώρα που πάμε προς το τέλος του μήνα και μετά θα ασχοληθούμε και με αυτό. Πρώτα πρέπει να πληρωθούν οι τακτικές υποχρεώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στίγκλιτς: Να σταματήσει η ακραία πολιτική της ΕΕ έναντι της Ελλάδας
12 Ιουνίου 2015 10:27
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΝΟΣ GREXIT
Οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι ακραίας πολιτικής με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις αξιώσεις των πιστωτών της καλύπτοντας πολύ περισσότερο από το μισό δρόμο, επισημαίνει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του στo Project Syndicate. "Ωστόσο η Γερμανία και οι λοιποί πιστωτές της Ελλάδας συνεχίζουν να αξιώνουν να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτυχημένο και το οποίο λίγοι οικονομολόγοι πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσε, μπορεί ή θα έπρεπε να εφαρμοστεί", επισημαίνει ο Αμερικανός οικονομολόγος . Η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας από ένα πολύ μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα σε ένα πλεόνασμα ήταν κάτι το σχεδόν άνευ προηγουμένου, αλλά η αξίωση να επιτύχει η χώρα ένα πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ ήταν παράλογη, υπογραμμίζει ο διεθνής οικονομολόγος.
Δυστυχώς την εποχή που η "τρόικα" περιέλαβε για πρώτη φορά αυτήν την ανεύθυνη αξίωση στο διεθνές οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, οι αρχές της χώρας δεν είχαν άλλη επιλογή από το να την δεχθούν, σημειώνει. Η παράνοια της επιμονής στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού είναι ιδιαίτερα εμφανής τώρα, με δεδομένη την μείωση 25% του ΑΕΠ που έχει υποστεί η Ελλάδα από τότε που άρχισε η κρίση, προσθέτει εξάλλου και επισημαίνει ότι η τρόικα έκρινε πολύ λανθασμένα τις μακροοικονομικές συνέπειες του προγράμματος που επέβαλε. Οι προβλέψεις της τρόικας ήταν εσφαλμένες και αυτό γινόταν επανειλημμένως και όχι σε μικρό, αλλά σε μεγάλο ποσοστό, επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι είχαν δίκιο που ζήτησαν μια αλλαγή πορείας, όπως και η κυβέρνησή τους που αρνείται να δεχθεί ένα βαθειά ελαττωματικό πρόγραμμα. Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει περιθώριο για μια συμφωνία: η Ελλάδα έχει δηλώσει σαφώς ότι προτίθεται να δεσμευτεί σε συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις και έχει υποδεχθεί θετικά τη βοήθεια της Ευρώπης στην εφαρμογή ορισμένων από αυτές. Μια δόση πραγματικότητας από την πλευρά των πιστωτών της Ελλάδας -όσον αφορά το τι μπορεί να επιτευχθεί και τις μακροοικονομικές συνέπειες διαφορετικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων- μπορεί να προσφέρει την βάση για μια συμφωνία η οποία θα ήταν καλή όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Ορισμένοι στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Γερμανία, δείχνουν αδιαφορία για μια ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη και ισχυρίζονται ότι η αγορά έχει ήδη αξιολογήσει μια έξοδο. Ωστόσο πιστεύω ότι οι απόψεις αυτές υποτιμούν όχι μόνον τους σημερινούς, αλλά και τους μελλοντικούς κινδύνους.
Ένας παρόμοιος βαθμός αδιαφορίας υπήρχε και στις ΗΠΑ πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, επισημαίνει εξηγώντας ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να αισθάνεται τους μετασεισμούς της κατάρρευσης της Lehman και οι τράπεζες να μην είναι διαφανείς και επομένως να διατρέχουν κίνδυνο. Με δεδομένη την γεωπολιτική αστάθεια, ο αρθρογράφος προειδοποιεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, η εμφάνιση μίας χώρας στη περιφέρεια της Ευρώπης, αποξενωμένης από τις γειτονικές χώρες, με την Μέση Ανατολή σε αναταραχή, με τη Δύση να προσπαθεί να ανασχέσει την επιθετικότητα της Ρωσίας και την Κίνα να φέρνει αντιμέτωπο τον δυτικό κόσμο με νέες οικονομικές και στρατηγικές πραγματικότητες.
Η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για ευρωπαϊκή διχόνοια, προειδοποιεί ο Στίγκλιτς. Η ελλειπής κατανόηση των οικονομικών από τους ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και οι πολιτικές συνθήκες, δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στο όραμα του κοινού νομίσματος, διαπιστώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος επισημαίνοντας ότι, αντί της επιδιωκόμενης ευημερίας, την οποία ευαγγελιζόταν η νομισματική ένωση, "είναι δύσκολο να εντοπισθεί το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα που είχε για την ευρωζώνη" η εισαγωγή του ευρώ κατά την περίοδο πριν από την κρίση. Τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα απαντηθεί το υπαρξιακό ερώτημα, εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι σε θέση να συνδυάσουν μια στάλα οικονομικής αντίληψης με ένα όραμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, στοιχεία από τα οποία εξαρτάται το μέλλον της Ευρώπης, καταλήγει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μακροχρόνια άνεργοι και ανεργία των νέων σταθερά «αγκάθια»
11 Ιουνίου 2015 13:03
Στο 26,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το πρώτο τρίμηνο φέτος και μειώθηκε μεν κατά μια και πλέον μονάδα σε σχέση με το 27,8% του πρώτου τριμήνου 2014, αλλά αυξήθηκε σε σχέση με το 26,1% του τέταρτου τριμήνου πέρυσι. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.272.541 άτομα και «αγκάθια», σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, παραμένουν τόσο η υψηλή- αν και μειωμένη κατά περίπου πέντε μονάδες- ανεργία στους νέους (51,9%), όσο και ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων (περίπου 911.200 άτομα ή το 71,6% του συνόλου των ανέργων). Με πλέον χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνεργοι δέχονται ακόμη και μερική απασχόληση. Παράλληλα, καταγράφεται ανισοκατανομή μεταξύ των περιφερειών της χώρας, καθώς σε ορισμένες από αυτές η ανεργία αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθµός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο και µειώθηκε κατά 5,2% σε σχέση µε το α΄ τρίµηνο του 2014. Στις γυναίκες η ανεργία (στο 30,6% το α΄ τρίμηνο 2015 από 31,4% το α΄ τρίμηνο 2014 και ειδικά στις νέες στο 57%) παραμένει σημαντικά υψηλότερη από εκείνη στους άνδρες (23,5% από 25%). Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ομάδες 15- 24 ετών (51,9% το α΄ τρίμηνο 2015 από 56,7% το α΄ τρίμηνο 2014) και 25- 29 ετών (39,7% από 42,4%). Ακολουθούν οι ηλικίες 30- 44 ετών (25,7% από 26,7%), 45- 64 ετών (20,4% από 20,3%) και 65 ετών και άνω (9,3% από 12,6%). Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία (29% το α΄ τρίμηνο 2015 από 28,4% το α΄ τρίμηνο 2014), η Δυτική Ελλάδα (29% από 29,7%) και τα Ιόνια Νησιά (28,9% από 27,4%). Ακολουθούν, η Κεντρική Μακεδονία (27,4% από 29,9%), η Κρήτη (27,2% από 26,9%), η Θεσσαλία (26,8% από 25,2%), η Αττική (26,7% από 28%), η Στερεά Ελλάδα (26,4% από 27,6%), η Ήπειρος (25,5% από 28,5%), το Νότιο Αιγαίο (25,4% από 30,3%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (24,8% από 25,4%), η Πελοπόννησος (23,9% από 23,4%) και το Βόρειο Αιγαίο (20,2% από 24,4%). Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν µισθωτή απασχόληση, το 14,3% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 79,3% αναζητεί πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειµένο να εργαστεί και µε µερική απασχόληση. Τέλος, το 6,4% είτε αναζητεί µερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει µερική ή πλήρη απασχόληση. Ένα ποσοστό ανέργων (5,9%) απέρριψε κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (26,6%), δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (23,8%) και δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (18,6%). Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν ανέρχεται στο 23,2% του συνόλου των ανέργων ενώ οι µακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 µήνες και άνω, ανεξάρτητα εάν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι) αποτελούν το 71,6% του συνόλου. Το ποσοστό ανεργίας των ατόµων µε ξένη υπηκοότητα, είναι µεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (34,8% έναντι 26,0%). Επίσης, το 70% των ξένων υπηκόων είναι οικονοµικά ενεργό, ποσοστό σηµαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων, το οποίο είναι 50,5%. Σε επίπεδο απασχόλησης, το α΄ τρίμηνο εφέτος ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.504.446 άτοµα και η απασχόληση µειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο ενώ αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση µε το α΄ τρίµηνο του 2014. Το α΄ τρίµηνο εφέτος, βρήκαν απασχόληση 146.709 άτοµα τα οποία δήλωσαν ότι ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, 41.874 άτοµα µετακινήθηκαν από τον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσµό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 131.342 άτοµα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούµενα, σήµερα είναι άνεργα και άλλα 65.115 άτοµα που ήταν απασχολούµενα είναι πλέον οικονοµικά µη ενεργά. Επιπλέον, 118.803 άτοµα που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσµό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα. Ανά τοµέα της οικονοµίας, στον πρωτογενή τοµέα παρατηρείται µείωση 0,1% στον αριθµό των απασχολούµενων, στον δευτερογενή παρατηρείται αύξηση 1,1% και στον τριτογενή µείωση 0,2%. Το ποσοστό της µερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 10% του συνόλου των απασχολουµένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζοµένων, το 68,5% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν µπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, το 6,7% για άλλους προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, το 3,4% γιατί εκπαιδεύεται, το 2,6% διότι φροντίζει µικρά παιδιά ή εξαρτώµενους ενήλικες και το 18,8% για διάφορους άλλους λόγους. Το ποσοστό των µισθωτών, το οποίο εκτιµάται σε 64%, εξακολουθεί να είναι χαµηλότερο του µέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανέρχεται στο 83,5% του συνόλου των απασχολουµένων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιούνκερ: Πρώτα η συμφωνία στα αντιλαικα μέτρα της εξαθλιωσης και μετά οι πολιτικές συζητήσεις
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, 10:16
«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες», το μήνυμα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προς την Ευρώπη και την Αθήνα, μεταδίδει το Reuters. Ο επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις πως η έμφαση δίνεται πλέον στις συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο (Brussels Group), υπογραμμίζοντας πως μέχρι να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Αθήνας και πιστωτών σε σειρά σοβαρών ζητημάτων (ΦΠΑ, πρωτογενές πλεόνασμα) αναστέλλεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε πολιτικό επίπεδο. «Οι πολιτικές συζητήσεις αναστέλλονται έως ότου ολοκληρωθεί η εργασία σε τεχνικό επίπεδο» ξεκαθάρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χρησιμοποιώντας μάλιστα πρόσφατη φράση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να δείξει ότι η Αθήνα μπορεί να κλείσει τη συμφωνία, αρκεί να δείξει ότι το επιθυμεί (να ακολουθησει εξαθλιωτικη πολιτικη και να στεκεται στα τεσσερα μπροστα στους τοκογλυφους): «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας», είπε. Η γλώσσα των αριθμών και η συνισταμένη του χρόνου Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι «η Κομισιόν έχει διατυπώσει τις (αντιλαικες εξαθλιωτικες) προτάσεις της», στέλνοντας το μήνυμα στην Αθήνα ότι τα περιθώρια σημαντικών αλλαγών είναι ελάχιστα, την ίδια στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να καλεί τους τοκογλυφους να συμφωνήσουν βάσει των ελληνικών προτάσεων οι οποίες έχουν κατατεθεί και επιδιώκει -μέσω του πρωθυπουργού- να μεταφέρει τις συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο (συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ). Σε μια κατάσταση που παραπέμπει σε σκωτσέζικο ντους, οι τοκογλυφοι συνεχίζουν να μιλούν τη «γλώσσα των αριθμών», ζητώντας ξεκάθαρες δεσμεύσεις και άμεση εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με εμφανή αποτελέσματα στα δημοσιονομικά, ενώ η ελληνική πλευρά επιδιώκει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην υλοποίηση σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής (π.χ. πρόωρες συνταξιοδοτήσεις).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Το 80% των πολιτών έχει πληγεί από τον πόλεμο
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, 10:55
Δεκατρείς ανθρωπιστικές οργανώσεις απηύθυναν έκκληση για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός προκειμένου να διασωθούν εκατομμύρια ζωές στην Υεμένη, όπου το 80% των πολιτών έχει πληγεί από τον πόλεμο και χρειάζεται επείγουσα βοήθεια, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν εν όψει των διαπραγματεύσεων της Κυριακής στη Γενεύη. Η σύγκρουση που κλιμακώθηκε τον Μάρτιο με την επέμβαση της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας πλήττει 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, εκτιμούν οι 13 οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα. «Οι Υεμενίτες ανήκουν σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές ανάγκες στον κόσμο» υπογραμμίζεται στο κείμενο που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Action Contre la Faim (ACF), Care, Oxfam και Save the Children. «Η Υεμένη έχει επιτακτική ανάγκη για μόνιμη εκεχειρία, την άρση του οικονομικού αποκλεισμού που επεβαλε η Σαουδική Αραβία, τη διακοπή της προμήθειας όπλων από όλες τις πλευρές και την επακόλουθη αύξηση της χρηματοδότησης της ανθρωπιστικής δράσης και ανάπτυξης μακροπρόθεσμα» σημειώνουν οι ΜΚΟ. Ο ΟΗΕ συγκαλεί από την Κυριακή στη Γενεύη εκπροσώπους των εμπλεκομένων πλευρών στη σύγκρουση για «διαβουλεύσεις», οι οποίες δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν σε μια μόνιμη διακοπή των εχθροπραξιών, εκτιμούν ειδικοί. «Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο ο κόσμος να συνεχίζει να κοιτάζει με πλήρη απάθεια την πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή που διαδραματίζεται σήμερα στην Υεμένη» δήλωσε ο Χάνιμπαλ Άμπι Ουορκού, διευθυντής επιχειρήσεων του Norwegian Refugee Council (NRC) στη χώρα, της ΜΚΟ που υπογράφει και την ανακοίνωση. Από τα τέλη Μαρτίου, η σύγκρουση στην Υεμένη έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10.000, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και ο πληθυσμός της φτωχής χώρας της αραβικής χερσονήσου έχει ελλείψεις σε όλα, κυρίως σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και καύσιμα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το μίνι φορολογικό - Μέχρι τη Δευτέρα η ψήφισή του
Διορθωνουν αδικιες. Γλιτωνουν από την «μεγγενη» των τεκμηριων χιλιαδες φορολογουμενοι. Βαθια ανασα για αγροτες, ανεργους, νοικοκυρες, φοιτητες, ομογενεις, και άλλες κατηγοριες πολιτων με πολύ χαμηλα πραγματικα ετησια εισοδηματα.
12 Ιουνίου 2015 07:43
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΟΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Αρχίζει στις 12 το μεσημέρι, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου. Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής το νομοσχέδιο θα πρέπει να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση στην ολομέλεια και η συζήτηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 10 ώρες. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τη Δευτέρα.
Tι περιλαμβάνει
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για περιστασιακά απασχολούμενους με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, αγρότες και κατοίκους εξωτερικού ομογενείς, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική φορολογική τους επιβάρυνση, που επέφερε ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος του 2013, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Ειδικότερα, οι προς ψήφιση διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν:
- Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης για τους κατοίκους εξωτερικού. Ειδικότερα, προβλέπεται η επαναφορά του φορολογικού καθεστώτος προηγούμενου ΚΦΕ (ν.2238/1994) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και η αποτροπή της άδικης φορολόγησης κατοίκων εξωτερικού, κυρίως χιλιάδων Ελλήνων ομογενών, με βάση τις τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης (π.χ. δευτερεύουσα κατοικία, ΕΙΧ, κλπ), επειδή π.χ. απέκτησαν εισόδημα από τόκους καταθέσεων στη χώρα μας ύψους 1 ευρώ.
- Φορολόγηση με την κλίμακα μισθωτών της διαφοράς εισοδήματος που προκύπτει από τεκμήρια για όσους έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο. Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων του φορολογούμενου που έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (π.χ. τόκοι/μερίσματα/εκμίσθωση ακινήτων) ή/και υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. μετοχές), θα φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών/συνταξιούχων (προσκόμιση αποδείξεων για απαλλαγή) και όχι με συντελεστή 26% συν την προκαταβολή του επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.
- Με την κλίμακα των μισθωτών τεκμαρτά εισοδήματα ανέργων, φοιτητών, κτλ. Το εισόδημα ανέργων, νοικοκυριών, φοιτητών και όσων συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας-εξαιρείται κεφάλαιο ή υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου ή εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα- έως 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 αυτής της κατηγορίας, εφόσον δεν είναι επιτηδευματίες, αντιμετωπίζεται για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ως εισόδημα από μισθούς-συντάξεις υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ (προσκόμιση αποδείξεων) και χωρίς να βεβαιώνεται προκαταβολή επόμενου έτους.
- Δεν υπολογίζεται τεκμήριο σε ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων. Ειδικότερα, δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς ανιόντες/κατιόντες/συζύγους.
- Εισάγονται ρυθμίσεις για τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ, με στόχο οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπιστούν ως τις ομοειδείς κοινοτικές και να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής με ίσους όρους στους διαγωνισμούς για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΠ) και θεσπίζεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική βιομηχανία, απαλλαγή που εφαρμόζεται ήδη από την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Επιλύεται νομοθετικά και το ζήτημα της απαλλαγής από φόρο δωρεάς των χρηματικών ποσών και τυχόν έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων που καταβάλλονται στις οικογένειες των προσώπων που επλήγησαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic, ενώ επαναπροσδιορίζονται με το σωστό πλέον τρόπο τα καθαρά εισοδήματα και ο αναλογών φόρος για τα πρατήρια καπνοβιομηχανικών προϊόντων, για τη χρήση 2004.
- Ρύθμιση σχετικά με συμβολαιογράφους και τη προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ Η προβλεπόμενη από την τροποποιούμενη διάταξη ακυρότητα των συμβολαίων μεταβίβασης της κυριότητας ή δικαιωμάτων επί ακινήτων, χωρίς την προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ, είναι σοβαρή συνέπεια, η οποία πλήττει τις συναλλαγές και είναι δυσανάλογη προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξορθολογίζονται οι συνέπειες από τη μη προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ ή τις ελλείψεις ή σφάλματα του πιστοποιητικού αυτού. Για τον αυτό λόγο, κρίνεται αναγκαία και η άρση της ακυρότητας των συμβολαίων που συνετάγησαν, μέχρι την ισχύ του παρόντος νόμου, στα οποία έχει μεν επισυναφθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, αλλά έχουν διαπιστωθεί παραλείψεις ή σφάλματα ως προς τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται σε αυτό. Επιπλέον, εξορθολογίζονται και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα σε βάρος συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων, κλπ και καθορίζονται ανάλογα με την αξία του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή δικαιώματος σε αυτό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΕΙΓΟΝ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Το σιωνιστικό-ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς συνέλαβε την ιταλίδα ακτιβίστρια Samantha Comizzoli!
Η ιταλίδα ακτιβίστρια Samantha Comizzoli βρίσκεται κρατούμενη από τα όργανα του σιωνιστικού-ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος! Καλημερίζοντας σήμερα τους φίλους και συντρόφους της στην Ιταλία, μέσω facebook, ως εξής: "Καλημέρα από την Παλαιστίνη, την κατεχόμενη από το ναζιστικό ισραηλινό τέρας. Στη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι δολοφονημένου μάρτυρα. Απήγαγαν 5 νεαρούς: τους Tariq 16 χρονών, Saleh Abu Assab 16 χρονών, Hossam Olayan 16 χρονών, Leith Darwish 17 χρονών και Younis Alyan 19 χρονών."...
Της κατασχέθηκε το διαβατήριο και βρέθηκε κρατούμενη, άγνωστο αν την συνέλαβε ο στρατός ή η αστυνομία... Διαδίδουμε την απαγωγή της ιταλίδας και καταγγέλουμε το κράτος-φονιά!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τον βιασμο της ανηλικης αθλητριας στην Κρητη. Ενοχος ο «προπονητης». Δεν επεισε ότι τον… «μαγεψε» η 13χρονη. Για διωξη με «πολιτικα κινητρα» σε βαρος του επειδη είναι ναζιστης χρυσαυγιτης μιλησε ο 54χρονος. Συγκλονισε η εισαγγελεας «ακουστε τη φωνη της κοπελας που ξεγυμνωσε την ψυχη της».
Ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου, ο 54χρονος προπονητής και μέλος της Χρυσής Αυγής από την Ιεράπετρα που κατηγορείτο για τον βιασμό αθλήτριας του, όταν εκείνη ήταν 14 χρονών, έστω και με καθυστέρηση 14 χρόνων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κωλοτουμπα Καμμενου για τους λαθρομεταναστες
Εθνικοι κινδυνοι από την αθροα προσελευση των λαθρομεταναστων.
Σήμερα ο εισηγητής του κόμματος των ΑΝΕΛ προχώρησε στη δήλωση πως «οι ΑΝΕΛ προτίθενται να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια», αναφορικά με την ψήφιση του αντεθνικού σχεδίου νόμου για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναπληρωτης υπουργος Υγειας Ξανθος. «Υπο καθεστως διαλυσης βρισκεται το ΕΣΥ. Τεραστια και κραυγαλεα τα ελλειματα»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναρκη ΔΝΤ (των αμερικανων) στις διαπραγματευσεις. Αποχωρηση των στελεχων του ΔΝΤ από τις Βρυξελλες. Ζητουσαν να αποφασιστει μεγαλυτερη εξαθλιωση του ελληνικου λαου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραγδαίες εξελίξεις: Η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζουμε μόνο σε πολιτικό απαντά η Κυβέρνηση
Παρ, 12/06/2015 - 14:14 –
Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Απάντηση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και στα τελεσίγραφα των δανειστών στέλνει η Κυβέρνηση μέσω non paper, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές σε τεχνικό επίπεδο έχει τελειώσει και αυτή μπορεί να συνεχιστεί σε πολιτικό.
Επισημαίνει μάλιστα ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων χθες, δεν είναι παρά ένα ακόμα μέσω πίεσης προς όλες τις πλευρές και κυρίως προς το Βερολίνο, για να διασφαλίσει τα χρήματά του. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου, του Γιάννη Δραγασάκη, του Γιάννη Βαρουφάκη, του Γιώργου Σταθάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το non paper
1. Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται για μια ενιαία συμφωνία που θα περιλαμβάνει ενιαία προαπαιτούμενα [conditionality] και έχει καταθέσει την πρότασή της που συμπυκνώνεται σε: ** Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κυρίως φέτος και το 2016, ώστε να διασπαστεί ο μηχανισμός αναπαραγωγής της λιτότητας. ** Καμιά νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, σε μέτρα δηλαδή που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα και θα ξαναφέρουν την οικονομία στο σπιράλ της ύφεσης. ** Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. ** Ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων [αναπτυξιακό πακέτο]. 2. Η κυβέρνηση, μετά τις επαφές με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους, είναι έτοιμη, όπως έχει συμφωνηθεί, να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία. Γι’ αυτό τον λόγο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους. 3. Η ελληνική πλευρά έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια και στο Brussels Group έχουν ολοκληρωθεί και ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό πλέον επίπεδο» [Γ. Σακελλαρίδης, 08.06.2015]. Το ίδιο το ΔΝΤ, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπός του κ. Τζέρι Ράις, αναγνώρισε ότι πράγματι η συζήτηση στις Βρυξέλλες διεξάγεται σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο δεν θέλει να εμπλακεί -«δεν είμαστε πολιτικός θεσμός, είμαστε τεχνικός θεσμός», ήταν η ακριβής φράση του. Φράση που δείχνει και μια εσωτερική διαφωνία μεταξύ των θεσμών και πίεση του ΔΝΤ προς τους εταίρους του [Κομισιόν και ΕΚΤ] να επανέλθουν στο «σωστό δρόμο» της τεχνικής διαπραγμάτευσης. Ήδη ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ πήρε το σήμα δηλώνοντας [France Culture, 12.06.15] ότι «οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό» προκειμένου να «ηρεμήσει» το ΔΝΤ. Πρόσθεσε, βέβαια, για να συνεχιστεί η πίεση προς την ελληνική πλευρά ότι «μια συμφωνία είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες. Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο». 4. Η μη συμμετοχή, λοιπόν, του ΔΝΤ στην πολιτική διαπραγμάτευση δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από πίεση προς όλους -Κομισιόν, ΕΚΤ και Ελλάδα. Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε και ο κ. Τζέρι Ράις «το ΔΝΤ ποτέ δεν φεύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και αν χρειαστεί θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις. Ίσως το ΔΝΤ να πιστεύει ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να εισέπραττε τα χρήματα που έχει δώσει έως σήμερα και να έφευγε από το πρόγραμμα της Ελλάδας. Πιέζει, λοιπόν, προς όλες τις κατευθύνσεις -κυρίως προς το Βερολίνο- με στόχο να εφαρμοστούν σκληρές πολιτικές στην Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματά του. 5. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κ. Ράις αναφέρθηκε και στο ύψος των συντάξεων στη χώρα μας. Τα στοιχεία, όμως, δεν τον επιβεβαιώνουν. Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα, ανά κατηγορία σύνταξης, είναι για την κύρια 664,69 ευρώ και για την επικουρική 168,40 ευρώ. Το 44,8%, μάλιστα, των συνταξιούχων [1.189.396 από τους 2.654.784 συνολικά] παίρνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας, που είναι 665 ευρώ. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο μέσος όρος των μηνιαίων συντάξεων σε Ελλάδα και Γερμανία είναι περίπου ο ίδιος. 6. Στην Ελλάδα για την κάλυψη του ελλείμματος των συντάξεων ο κρατικός προϋπολογισμός δίνει 9% του ΑΕΠ [ο κ. Τζέρι Ράις είπε το 10%] ενώ στην Γερμανία το 3% του ΑΕΠ. Η διαφορά, όμως, είναι μόλις 1,5 ποσοστιαία μονάδα καθώς από το 9% του ΑΕΠ το 4,55% αποτελεί μέρος της τριμερούς χρηματοδότησης και μόνο το υπόλοιπο 4,45% αποτελεί κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος [στοιχεία από Ageing Report 2012]. 7. Ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Ελλάδα για τους άνδρες είναι 63 ετών και για τις γυναίκες 59. Στην Γερμανία είναι ο ίδιος για τους άνδρες [63ο έτος] και για τις γυναίκες το 62ο έτος [στοιχεία OECD, Pension at Glance 2011]. Ο κ. Τζέρι Ράις είχε ισχυριστεί ότι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Γερμανία είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος από την Ελλάδα…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών δόθηκε στην Ελλάδα
Παρ, 12/06/2015 - 13:26 –
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Σοφία Σακοράφα σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική Τσίπρα-Κοτζιά για την Ουκρανία!
Καταπέλτης στην ευρωβουλή η Σοφία Σακοράφα για την κατάσταση στην Κριμαία: "Εκθεση γραμμένη και διαμορφωμένη από εκλεγμένους βουλευτές ή είναι ψήφισμα του ΝΑΤΟ;..." Δείτε την τοποθέτηση της Σ. Σακοράφα, που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τη νέα φιλο-Ουκρανική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κι ειδικά των Τσίπρα και Κοτζιά: «Είμαι έντεκα μήνες σε αυτό το κοινοβούλιο και στο διάστημα αυτό έχουμε τοποθετηθεί για την Ουκρανία και τη Ρωσία όσο για κανένα άλλο ζήτημα. Συγχαίρω τον... εισηγητή γιατί κατάφερε επάξια να παρουσιάσει το πιο ψυχροπολεμικό κείμενο που έχω δει. Διαβάζοντας το αναρωτήθηκα αν πρόκειται για έκθεση γραμμένη και διαμορφωμένη από εκλεγμένους βουλευτές ή είναι ψήφισμα του ΝΑΤΟ. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με αόριστες γενικόλογες εκτιμήσεις, υποθέσεις και αφορισμούς, θυμίζουν ψυχροπολεμική περίοδο. Η τυφλή εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, αλλά και συγκεκριμένων κύκλων της ΕΕ στην περιοχή, για τον έλεγχο και τις διαδρομές των ενεργειακών πόρων, με τη δαιμονοποίηση μιας μόνο χώρας, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και κριτικής για τις πολιτικές των συμμάχων σας, ερμηνεύεται από τη κατάληξη. Προβάλλετε την ανάγκη στρατιωτικής ισορροπίας στην περιοχή και ζητάτε την ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΤΟ και την αύξηση των στρατιωτικών κονδυλίων από τα κράτη μέλη. Φυσικά σε βάρος των κοινωνικών δαπανών και της κοινωνικής συνοχής. Η κάθετη άρνησή μου στο ψήφισμα είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μου στους ψηφοφόρους μου»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχηματίστηκε το Τάγμα Διεθνιστικής Ελευθερίας στη Ροζάβα.
Σχηματίστηκε το Τάγμα Διεθνιστικής Ελευθερίας που αποτελείται από τις δυνάμεις των λαών της Ροζάβας και της Μέσης Ανατολής. Σημειώνεται ότι το Τάγμα θα πολεμάει ενάντια στο ΙSIS και παρόμοιες εισβολείς συμμορίες. Ανακοινώθηκε ο σχηματισμός του τάγματος, το οποίο στηρίζει την «Εκστρατεία Διοικητή Ρουμπάρ Καμίσλο» που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου, με επίσημη τελετή. Στο τάγμα που ετοιμάζεται από το MLKP από το περασμένο Ιανουάριο παίρνουν μέρος η Οργάνωση Ανοικοδόμησης Ισπανίας, TİKKO, Ελεύθερες Ενωμένες Δυνάμεις (Birleşik Özgürlük Güçleri -BÖG-) και το Επαναστατικό Μέτωπο MLSPB. Επίσης παίρνουν μέρος επαναστάτες από την Ελλάδα. Ακολουθεί η προκήρυξη του Τάγματος Διεθνιστικής Ελευθερίας: «Η Μέση Ανατολή έχει μετατραπεί σε μια θάλασσα αίματος από τα ιμπεριαλιστικά παράσιτα και αποικισμό. Μέσω των συμμοριών του ΙSIS που έχει οργανωθεί από τις ίδιες αυτές δυνάμεις, θέλουν να εισβάλουν στην περιοχή και να υποτάξουν τους λαούς. Στην πραγματικότητα οι σφαγές ενάντια στους λαούς των Χριστιανών, Γιαζιντί, Συριανών και Μουσουλμάνων, οι βιασμοί, το εμπόριο των γυναικών και παιδιών σε σκλαβοπάζαρα, οι εκτελέσεις με μαζικές τελετές και άλλες απάνθρωπες πολιτικές των συμμοριών του ΙSIS είναι η αντανάκλαση και οι αιώνιες πρακτικές των ιμπεριαλιστικών τους αφεντικών. Νίκησε η γιγαντιαία αντίσταση των οργανωμένων λαϊκών κινημάτων ενάντια σε όσους που ήθελαν να εξοντώσουν τους λαούς σε μια λίμνη αίματος και να τους διαγράψουν την γλώσσα, την πίστη, την ζωή, τον εαυτό τους από την μνήμη, στην Ροζάβα και στο Κομπάνε, Σένγκαλ, Τιλ-Χεμίς και Σερεκάνιε με την πρωτοπορία των YPG-YPJ. Έτσι η επανάσταση της Ροζάβας κυριάρχησε την παγκόσμια επικαιρότητα, και η αντίσταση των YPG-YPJ μετατράπηκε σε έναν χώρο που οι φτωχοί λαοί θαυμάζουν, μεγαλώνουν τις δράσεις αλληλεγγύης τους και στέλνουν πολεμιστές/τριες. Αυτός ό χώρος είναι πλέον η σημερινή Μπεκάα, η σημερινή Παλαιστίνη. Η Επανάσταση της Ροζάβας είναι η Κομούνα του Παρισιού υπό γερμανική πολιορκία. Η Μαδρίτη του Ισπανικού Εμφυλίου, το Στάλινγκραντ στον Β Πόλεμο Μοιρασιάς. Η Επανάσταση της Ροζάβας έχει πλέον γίνει ο πυρσός αντίστασης για τους καταπιεσμένους λαούς, η καρδία των όλο και πιο δυναμωμένων παγκόσμιων επαναστάσεων, ανατρέποντας ισορροπίες δυνάμεων σε γειτονικές χώρες, αλλά πρώτα από όλα στην Τουρκία. Η Επανάσταση της Ροζάβας ως μια επανάσταση των γυναικών έχει δημιουργήσει μια δυνατή γυναικεία βούληση ενάντιο στον οπισθοδρομισμό του πατριαρχικού κόσμου και έχει γίνει το σύμβολο αυτής της βούλησης. Οι επαναστάτες από διάφορες χώρες του πλανήτη με στραμμένα τα πρόσωπα στη Μέση Ανατολή έχοντας τη ιστορική συνείδηση και ευθύνη του καθήκοντος της άμυνας, εξάπλωσης της Επανάστασης της Ροζάβας δεν δίστασαν ούτε ένα δευτερόλεπτο να πολεμήσουν στα μέτωπα, να χύσουν το αίμα τους και να πεθάνουν για τη νίκη. Κάποιες επαναστατικές δυνάμεις από την Τουρκία και άλλες χώρες έχουν έρθει στην Ροζάβα, , προσπάθησαν να συμβάλουν στην επανάσταση και τον πόλεμο, και πήραν τη θέση τους για να αναπτύξουν και να προχωρήσουν την επανάσταση, να μεγαλώσουν τον πόλεμο και να τον μεταφέρουν στις χώρες τους. Εμείς που πολεμάμε σε κάθε τετράγωνο της Ροζάβας, δίνουμε μάρτυρες και σηκώνουμε τη σημαία της αντίστασης… Εμείς που μαχόμαστε στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους αντιδραστικούς της περιοχής… Εμείς που αντιμετωπίζουμε τις συμμορίες του ISIS που θέλει να πνίξει την επανάσταση με όλη την υποστήριξη… Εμείς που ζούμε την επανάσταση και τη νιώθουμε μέσα μας… Εμείς οι λαοί του Κουρδιστάν που πραγματοποίησαν την επανάσταση της Ροζάβας, όλοι οι εργάτες, καταπιεσμένοι, γυναίκες, διεθνιστές επαναστάτες που πολεμάμε κάτω από τις σημαίες των YPG-YPJ… Έχουμε ορκιστεί, έχουμε υποσχεθεί σε όλους αυτούς που πέσανε πριν από μας, σε όλες τις αξίες που δημιουργήθηκαν πριν από μας… Εμείς οι Ισπανοί, οι Γερμανοί, οι Έλληνες, οι Τούρκοι, οι Άραβες, οι Αρμένιοι, οι Λάζοι, οι Κιρκέζοι, οι Αλβανοί… Ως διεθνιστές, επαναστατικές δυνάμεις, οργανώσεις, ομάδες από διάφορες χώρες έχουμε ενωθεί στο ΤΑΓΜΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για να προστατεύουμε την επανάσταση της Ροζάβας. Καλούμε όλους τους καταπιεσμένους λαούς, τους εργάτες/τριες, τους εργαζόμενους/ες, τις γυναίκες, τις κοινωνικές ομάδες από διάφορες θρησκείες και ταυτότητες, τους οικολόγους, τους αντιιμπεριαλιστές/τριες, τους αντιφασίστες/τριες, τους αντικαπιταλιστές/τριες, τους δημοκράτες και τους επαναστάτες/τριες να ενωθούν κάτω από την σημαία του ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για να προστατεύουμε την επανάσταση της Ροζάβας, να μεγαλώνουμε τα κεκτημένα μας, να επεκτείνουμε την επανάσταση της περιοχής, της Μέσης Ανατολής και την αδελφότητα των λαών…»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα ο εισηγητής του κόμματος των ΑΝΕΛ προχώρησε στη δήλωση πως «οι ΑΝΕΛ προτίθενται να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια», αναφορικά με την ψήφιση του αντεθνικού σχεδίου νόμου για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Α. Μαρκόφ: «1,000 άνθρωποι κάτι μπορούν να κάνουν, 100,000 μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας»
Posted on 12/06/2015 by kseeath
Μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε τη συνέντευξη που έδωσε ο Αλεξέι Μαρκόφ (πολιτικός κομισάριος του εθελοντικού κομμουνιστικού τάγματος 404 που λειτουργεί στα πλαίσια της Ταξιαρχίας Φάντασμα) στη Βερόνικα Γιουκνίνα (από την ομάδα επικοινωνίας της κομμουνιστικής μονάδας). Σημειώνουμε ότι η Βερόνικα βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και θα είναι σήμερα (Παρασκευή) και αύριο (Σάββατο) ομιλήτρια στις Αναιρέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Βερόνικα Γιουκνίνα (Β. Γ.) Τι πιστεύεις για το μέλλον του κομμουνισμού στη Ρωσία; Αλεξέι Μαρκόφ (Α.Μ.) (χαμογελάει) Η άνοδος του κομμουνισμού είναι αναπόφευκτη σαν την ανατολή του ήλιου, είναι ζήτημα χρόνου και αναγκαίων δυνάμεων. Καταλαβαίνεις ότι η ανάπτυξη του πολιτισμού δεν είναι όμως απλά ζήτημα χρόνου, αλλά και ζήτημα της αφοσίωσης των ανθρώπων. Μπορεί κανείς να κάθεται στον καναπέ και να περιμένει την άνοδο του κομμουνισμού, η οποία όμως ποτέ δε θα έρθει. Μπορεί όμως και να προσπαθεί, να δουλεύει για αυτό το σκοπό κάθε μέρα και κάθε ώρα. Εγώ δεν προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό θα συμβεί σε ένα ή σε πενήντα χρόνια, και αν εγώ ή τα παιδιά μου δε ζήσουμε αρκετά για να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα, τα εγγόνια μας θα τα καταφέρουν. Ο ίδιος ο Λένιν έλεγε «ακόμα και αν δεν πετύχουμε τη νίκη της κοινωνικής επανάστασης…» αλλά μετά από λίγα χρόνια ήρθε το 1917. Είναι πιθανό σε λίγα χρόνια κάτι να αλλάξει στην παγκόσμια πολιτική. Παρά τη φαινομενική παντοδυναμία των ΗΠΑ, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε λίγα χρόνια. Ίσως η Ιστορία μάς δώσει άλλη μια ευκαιρία και θα το κάνουμε καλύτερα από ό,τι την προηγούμενη φορά. Σε τελική ανάλυση, και ο καπιταλισμός χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να εγκαθιδρυθεί.
Β.Γ. Ας πούμε πως είμαι μια κομμουνίστρια της Δύσης. Εμείς οι κομμουνιστές κοιτάζουμε με ελπίδα προς το Ντονμπάς. Είστε παράδειγμα για εμάς, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι, δεν έχουμε πια ήρωες παρά μόνο ερείπια των σοσιαλιστικών ιδεών, την άρνηση του ρώσικου (σοβιετικού) παραδείγματος. Μας δίνετε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε ένα μέλλον στο οποίο κανείς θα μπορεί να μιλά χωρίς ντροπή. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικοί είστε; Α.Μ. (γελώντας) Ειλικρινά όχι, δεν καταλαβαίνουμε, είμαστε ίσοι με τον καθένα στον κόσμο. Ακόμα και οι Ισπανοί που ήρθαν σε εμάς δεν είναι υπερήρωες, είναι κανονικοί άνθρωποι που κατάγονται από κανονικές χώρες. Αλλά μερικές φορές πρέπει να ξεκουνηθεί κανείς από τον καναπέ, να κλείσει την τηλεόραση, να ετοιμάσει το σακίδιό του και να φύγει, αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει τίποτα μπερδεμένο, ακόμα κι εγώ νόμιζα ότι εδώ πολεμούσαν υπεράνθρωποι επιπέδου τερμινέιτορ και ρόμποκοπ. Αντί αυτού, εδώ έρχονται ανθρακωρύχοι, ταξιτζήδες, γιατροί, δάσκαλοι… Μακάρι να γίνεις ηρωίδα στον πόλεμο, εμείς είμαστε πολύ μακριά από αυτό. Παρ’ όλα αυτά, ο καθένας μας προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Αν κανείς είναι μόνος του είναι δύσκολο, χίλιοι άνθρωποι κάτι μπορούν να κάνουν, εκατό χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας. Χρειαζόμαστε αυτούς τους εκατό χιλιάδες, έτοιμους να θυσιάσουν την προσωπική τους άνεση, το χρόνο τους, και κάποιες φορές ακόμα και τη ζωή τους, για να αλλάξουν τον κόσμο.
Β.Γ. Σκέφτεσαι να αφήσεις τα πάντα μετά τον πόλεμο και να επιστρέψεις στο ζεστό σου γραφείο στη Μόσχα; Α.Μ. Βεβαίως, έχω μεγάλα σχέδια για μια μακρά, ειρηνική και ευτυχισμένη ζωή. Αν όμως εδώ εξακολουθήσουν να χρειάζονται τη βοήθειά μου, όχι ως πολεμιστή κομμουνιστικής μονάδας αλλά ως εργάτη ή μάνατζερ, αν είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν εδώ δίκτυα επικοινωνίας… Αν δω ότι αυτό είναι απαραίτητο για το λαό και όχι ένα μάτσο ολιγάρχες, θα μείνω εδώ. Πάντα είναι μέτωπο, κάτι που είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είναι ένα μέτωπο εργατών. Αν ήρθα εδώ για να κάνω πόλεμο, θα μείνω και για να οικοδομήσω την ειρήνη. Δε μου αρέσει ο πόλεμος, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν τελείωνε όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αλλά δε θα επέτρεπα ποτέ στους φασίστες να νικήσουν. Β.Γ. Σκότωσες ποτέ κάποιον; Α.Μ. Ελπίζω όχι, εδώ δεν υπάρχει αυτό το είδος πάλης στο οποίο μπορείς να κοιτάξεις τον εχθρό στα μάτια. Οι άνθρωποι εδώ πολεμούν κατά κύριο λόγο τον εχθρό με πυροβολικό και οι μαχητές δε βλέπουν ποτέ αν σκότωσαν κάποιον. Ο εχθρός απέχει χιλιόμετρα…
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/06/12/%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%8C%CF%86-1000-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC/#more-1755
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Παναγιά... ξανά στη Ma'loula
Η Παναγιά καταστράφηκε το 2013 από την επίθεση των μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης στη μαρτυρική Ma'loula... πόλη με χριστιανικό πληθυσμό σε πλειοψηφία. Σήμερα μια νέα Παναγιά, από τον Αραβικό στρατό της "δικτατορικής" Συρίας και τους Μουσουλμάνες μαχητές της Χεζμπολά, τοποθετήθηκε εκεί όπου βρισκόταν και προστάτευε την πόλη από αιώνες! Φωτιά κι ατσάλι στα σκυλιά των ιμπεριαλιστών!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kίνημα εναντίον των Κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία, δημιουργήθηκε στην Ιταλία...
Κι αύριο η πρώτη του δημόσια εκδήλωση... στη Μπολόνια
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Hχηρό χαστούκι του αληταρα Τσίπρα στην Ζ. Κωνσταντοπούλου! Απάντηση στην Ζωή; Στον αληταρα ακροδεξιο Πανούση (με απόφαση Τσίπρα) η εποπτεία της ΕΥΠ...