Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κυριακη 13 Σεπτεμβριου 2015


Λαφαζάνης: Η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας
13 Σεπτεμβρίου 2015 13:51
Στα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στην Κρήτη, βρέθηκε σήμερα Κυριακή (13/9) ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών του ιδρύματος. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά χαρακτήρισε την κατάσταση τόσο στο Νοσοκομείο Χανίων όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τραγική, υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια». Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας δήλωσε: «Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών και αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μειμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το μετεκλογικό κυβερνητικό συνοικέσιο θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Γιατί έχει ένα μόνο σκοπό. Να εφαρμοστεί με σκληρότατο τρόπο το τρίτο μνημόνιο». Από τα Χανιά ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου σημαίνει εξόντωση και εξουθένωση του ελληνικού λαού επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αξίζει η Ελλάδα μια τέτοια τύχη. Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την στιγμή ελπίδα και ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν τα μνημόνια. Ακυρώνουν τη δημοκρατία, σημαίνουν εθνική υποτέλεια. Το τρίτο μνημόνιο σημαίνει λιτότητα και ξεπούλημα της πατρίδας μας σημαίνει φορολεηλασία. Επομένως θέλουμε την ελπίδα και για να φέρουμε την ελπίδα σ' αυτή τη χώρα πρέπει να ακυρώσομε τα μνημόνια». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας είναι η Λαϊκή Ενότητα». Όπως είπε, η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια και τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας εθνικό και δημοκρατικό για την επιβίωση και τη σωτηρία του τόπου. Κατέθεσε πρόταση για αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα, όπως είπε, προέλευσης των εισοδημάτων ενώ πρότεινε την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές 2015: Όλο το σχέδιο για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού!
13 Σεπτεμβρίου 2015 08:34
Δανειστές, επιχειρηματίες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και δημοσκοπήσεις επιχειρούν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να... ψηφίσει κυβέρνηση με μόνο στόχο την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου. Τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015 οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω παταγωδώς. Η δικαιολογία ήταν ότι ο λαός δεν έλεγε την αλήθεια, ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά των πολιτών, ότι είναι δύσκολα να μετρήσεις ένα δημοψήφισμα κ.λπ. Και στις δύο περιπτώσεις νικητής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, για τρίτη φορά προβλέπουν ένα ντέρμπι στον πόντο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την κατάληψη της πρωτιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Μόλις μια εβδομάδα πριν την κάλπη το πολιτικό παιχνίδι είναι ξεκάθαρο. Ο μεν Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί όχι μόνον να είναι καθαρά πρώτος αλλά και.. προσεύχεται να μπουν στη Βουλή και οι ΑΝΕΛ ώστε να μπορεί να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με τους δικούς του όρους. Παράλληλα, κάνει ένα μικρό άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά, αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας αρχικά με τη ΝΔ και στη συνέχεια με το Ποτάμι. Γνωρίζει επίσης ότι ούτε με τη Χρυσή Αυγή, ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με τη Λαϊκή Ενότητα, ούτε με την Ένωση Κεντρώων (αν τελικά μπει στη Βουλή) δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας, για διαφορετικούς λόγους με το κάθε ένα από τα κόμματα αυτά. Τα δε υπόλοιπα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη, πλέον) όχι μόνον επιδιώκουν αλλά και... φωνάζουν δημοσίως ότι η βασική τους επιδίωξη είναι η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει έτοιμος, ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές, να παραχωρήσει την πρωθυπουργία σε πρόσωπο κοινής αποδοχής η κυβέρνηση του οποίου θα στηρίζει από τουλάχιστον τέσσερα κόμματα, αυτά δηλαδή που ψήφισαν το Μνημόνιο προκειμένου να το εφαρμόσουν. Είναι άραγε αυτό απλώς μια εκλογική στρατηγική ή μήπως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό;
H κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, εθνικής σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλει να τη βαπτίζει ο καθένας αποτελεί διακαή πόθο συγκεκριμένων παραγόντων και συμφερόντων. Δεν είναι μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος του εγχώριου επιχειρηματικού κεφαλαίου που εύστοχα έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του λαού με τους όρους «νταβατζήδες» και «διαπλοκή». Είναι στην παρούσα φάση, πού περισσότερο οι δανειστές μας, με προεξάρχοντες τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το διευθυντήριο των Βρυξελλών (Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισελμπλουμ κ.λπ.), την ΕΚΤ και άλλους παράγοντες του διεθνούς κεφαλαίου. Ο λόγος είναι απλός. Αφενός να εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς παρεκκλίσεις το μνημόνιο που θα εξασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων που μας έχουν δανείσει και αφετέρου η εγκαθίδρυση ενός σταθερού καθεστώτος που θα εξασφαλίζει εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες (χαμηλοί, μισθοί, κ.λπ.) σε ξένους επενδυτές που ναι μεν θα φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα αλλά ταυτοχρόνως θα χαίρουν μιας ιδιότυπης φορολογικής και άλλης ασυλίας. Φυσικά, σε αυτή την προσπάθεια μέρος των Ελλήνων επιχειρηματιών που ήδη λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες δημόσια έργα και προμήθειες με μια τετρακομματική κυβέρνηση εξασφαλίζουν και μακροημέρευση της... βασιλείας τους αλλά και ασυλία σε ανοιχτές υποθέσεις που έχουν με την ελληνική Δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές. Ένα μόλις μικρό παράδειγμα, αλλά όχι τόσο ασήμαντο ή αθώο είναι ο έλεγχος της ενημέρωσης που κατευθύνει την πληροφόρηση και ποδηγετεί τις εξελίξεις. Με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο δρόμος για την αλλαγή του τοπίου είναι ανοικτός, όπως ήδη έχει δρομολογηθεί, αλλά με μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού μέσα από εκατέρωθεν παραχωρήσεις και παζάρια είναι προφανές ότι πολλά πράγματα θα παραμείνουν ακριβώς ίδια ή θα αλλάξουν μόνο κατά το φαίνεσθαι. Άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η μη φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, η πολεμική κατά της εθνικής βιομηχανίας προκειμένου κομβικοί τομείς της οικονομίας και της παραγωγής να ελέγχονται είτε από ξένες πολυεθνικές είτε από εισαγωγείς και η αγροτική παραγωγή της χώρας που πρέπει να κρατείται σε χαμηλές πτήσεις προκειμένου η χώρα να είναι εξαρτημένη σε βασικά αγαθά από τις επιταγές των Βρυξελλών και τις παλαιότερες συμφωνίες που απαγορεύουν στη χώρα να έχει αυτάρκεια σε προϊόντα όπως το γάλα, το κρέας κ.λπ.
Σε αυτή την επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εντάσσεται και μέρος των δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με αντίστοιχη αρθρογραφία και αναλύσεις που θέλουν να φέρουν τις εξελίξεις στα μέτρα τους και να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η λύση που προτείνεται είναι μονόδρομος. Mια άλλη πτυχή αυτού του εγχειρήματος, πάρα πολύ σημαντική. Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, απ’ τα «αδελφά» ευρωπαϊκά κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (αλλά και του Ποταμιού) έχει εκδοθεί σαφής ντιρεκτίβα προκειμένου να συγκροτηθεί ο «μεγάλος συνασπισμός» μετά τις εκλογές, στον οποίο εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων θα συμμετέχουν επίσης και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Το Ποτάμι! Τόσο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και οι σοσιαλδημοκράτες έχουν εκφράσει με απόλυτη σαφήνεια τις επιθυμίες τους. Ιδιαίτερα ενεργό μέρος σε αυτό το σχεδιασμό έχουν τα γερμανικά τμήματά τους. Τόσο οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες όσο και το SPD σε επικοινωνίες τους με τους εν Ελλάδι «συντρόφους» τους είναι ξεκάθαροι: «Προετοιμάστε το έδαφος για ευρείες συνεργασίες μετά τις εκλογές». Και αυτή την «οδηγία» την έχουν ήδη αποδεχτεί τόσο ο κ. Μεϊμαράκης, όσο και η κυρία Γεννηματά. Φυσικά για τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη δεν... χρειάστηκε να καταβληθεί καν προσπάθεια, αφού κινείται σε αυτό το μήκος κύματος από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του κόμματός του. Με όλα αυτά είναι προφανής και ξεκάθαρη τόσο ο προεκλογικός λόγος όσο και η στρατηγική των πολιτικών κομμάτων. Έτσι ο μεν κ. Μεϊμαράκης έχει καταστήσει κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής του στρατηγικής το αίτημα να... συγκυβερνήσει με τον κ. Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις σε βάρος του. Η δε κυρία Γεννηματά ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για να γίνει μετεκλογικά ο καταλύτης σε οικουμενική κυβέρνηση, ενώ και αυτή έχει ιδιαίτερα επιθετική τακτική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διχασμένη η Ευρώπη - Διαδηλώσεις υπέρ και κατά των προσφύγων
13 Σεπτεμβρίου 2015 09:09
Από το Λονδίνο έως την Κοπενγχάγη δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι έδωσαν το «παρών» σε διαδηλώσεις το Σάββατο (12/9), ζητώντας μεγαλύτερη γενναιοδωρία προς τους πρόσφυγες. Παράλληλα, σε πόλεις όπως η Πράγα και η Βαρσοβία, διαδηλωτές ζητούσαν το ακριβώς αντίθετο. Στο Λονδίνο, πίσω από πανό που έγραφαν «ανοίξτε τα σύνορα» ή «η ζωή των προσφύγων μετρά», δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να υιοθετήσει μια πιο γενναιόδωρη μεταναστευτική πολιτική. Η πρώτη κίνηση του νέου ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ήταν να συμμετάσχει στη διαδήλωση αυτή, αφού κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιδείξει περισσότερη «συμπόνια». Υπό την πίεση της κοινής γνώμης ο Κάμερον ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι η Βρετανία θα δεχθεί 20.000 πρόσφυγες τα επόμενα πέντε χρόνια. Όμως πολλοί διαδηλωτές εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός είναι ανεπαρκής. Στη Δανία, οι αρχές της οποίας προσπαθούν να περιορίσουν την εισροή προσφύγων, 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κοπεγχάγη και εκατοντάδες άλλοι σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας υπέρ των προσφύγων. Πολλές χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης, χίλιοι στην Στοκχόλμη, άλλοι τόσοι στο Ελσίνκι και τη Λισαβόνα. Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε ένα κέντρο υποδοχής Σύρων προσφύγων κοντά στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί 24.000 πρόσφυγες μέχρι την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές –10.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές- συγκεντρώθηκαν στη Βαρσοβία για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Το Ισλάμ είναι ο θάνατος της Ευρώπης». Στην πλειονότητά τους οι διαδηλωτές δήλωσαν Καθολικοί που διαφωνούν με την εγκατάσταση μουσουλμάνων στη χώρα και ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους με μια προσευχή στην Παρθένο Μαρία. Παρόμοιες διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, έγιναν επίσης στην Πράγα της Τσεχίας, όπου οι συμμετέχοντες κάλεσαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ΕΕ, και την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Και στις τρεις πόλεις είχαν οργανωθεί ταυτόχρονα και κινητοποιήσεις υπέρ των προσφύγων, οι οποίες όμως συγκέντρωσαν πολύ λιγότερο κόσμο. Η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία διαφωνούν με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, όπως προτείνουν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στη Γερμανία, την πρωταθλήτρια στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, με 450.000 να έχουν καταγραφεί από την αρχή της χρονιάς, η κινητοποίηση ήταν σαφώς πιο χαλαρή. Μόλις μερικές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο υπέρ της καλύτερη υποδοχής των προσφύγων στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 430.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο και σχεδόν 2.748 έχουν πνιγεί ή αγνοούνται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης. Οι μισοί από τους πρόσφυγες είναι Σύροι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα τους και από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Συνολικά περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της Συρίας έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις εστίες του από το 2011.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Το Ισλάμ είναι ο θάνατος της Ευρώπης» φώναξαν διαδηλωτές σε Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία
13 Σεπτεμβρίου 2015 07:18
Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Βαρσοβία για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Το Ισλάμ είναι ο θάνατος της Ευρώπης»… Παρόμοιες διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, έγιναν επίσης στην Πράγα της Τσεχίας, αλλά και στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Και στις τρεις αυτές πόλεις, είχαν πάντως οργανωθεί ταυτόχρονα και κινητοποιήσεις υπέρ των προσφύγων, οι οποίες όμως συγκέντρωσαν πολύ λιγότερο κόσμο. Η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία διαφωνούν με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, όπως προτείνουν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στη Βαρσοβία, περίπου 5.000 άνθρωποι - σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, 10.000 κατά τους διοργανωτές - συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης. Στην πλειονότητά τους δηλώνουν Καθολικοί που διαφωνούν με την εγκατάσταση μουσουλμάνων στη χώρα, ενώ ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους με μια προσευχή στην Παρθένο Μαρία. «Βρισκόμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή μας από την κυβέρνηση και να εγκαταλείψει την απόφαση να δεχτεί τους μουσουλμάνους», είπε ένας από τους διοργανωτές, μιλώντας στο πλήθος από την καρότσα ενός φορτηγού. Σημειώνεται ότι η Πολωνία έχει δεχτεί να φιλοξενήσει 2.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας όμως τη λογική των ποσοστώσεων. Ο ομιλητής υπενθύμισε ότι η 12η Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της μεγάλης μάχης της Βιέννης το 1683, όταν τα πολωνικά στρατεύματα του βασιλιά Ιωάννη Γ΄ Σομπιέσκι απώθησαν τους Οθωμανούς εισβολείς. Οι υποστηρικτές της φιλοξενίας των προσφύγων, που συγκεντρώθηκαν κοντά στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, ήταν πέντε φορές λιγότεροι. «Καλωσορίσατε πρόσφυγες», «Ρωτήστε μας πώς να βοηθήσουμε και όχι αν θα πρέπει να βοηθήσουμε», έγραφαν στα πανώ τους. Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών στις δύο κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, στην Μπρατισλάβα, γύρω στους 1.500 ανθρώπους διαδήλωσαν νωρίς το απόγευμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσα του αντιισλαμικού κινήματος του οποίου ηγείται ο ακροδεξιός Λούκας Κόπατς, με τη στήριξη και του εθνικιστικού κόμματος «Η Σλοβακία Μας». «Ο πολυπολιτισμός είναι μια ουτοπία, μην ανοίγετε τα σύνορα» και «Δεν είστε καλοδεχούμενοι, γυρίστε σπίτια σας», έγραφαν μερικά από τα πλακάτ που κρατούσαν. Στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας οργανώθηκε και μια διαδήλωση υπέρ των προσφύγων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 άνθρωποι. Δύο διαδηλώσεις έγιναν και στην Πράγα, με εκείνην κατά της φιλοξενίας προσφύγων να είναι εμφανώς πολύ μεγαλύτερη. «Στείλτε τους στα σπίτια τους» και «Προστατεύστε τα σύνορα», ζητούσαν οι διαδηλωτές στην πρώτη από αυτές, ενώ οι ομιλητές κάλεσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί και ζήτησαν την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα», έγραφε από την άλλη το πανώ των διαδηλωτών που πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση σε κοντινή απόσταση, ζητώντας από τη χώρα να ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προτροπή Μέρκελ στις γυναίκες πρόσφυγες: Μάθετε γερμανικά
13 Σεπτεμβρίου 2015 08:47
«Όσοι μιλούν γερμανικά μπορούν πραγματικά να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία μας», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. Στο εβδομαδιαίο της διάγγελμα η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τις γυναίκες πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να μην παραμείνουν απομονωμένες στις κοινότητές τους, την ώρα που η ενσωμάτωση των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν άσυλο στη Γερμανία εμφανίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. «Οι γυναίκες έχουν συχνά ζήσει φοβερά πράγματα και έχουν ψυχολογικά τραύματα όταν φτάνουν στη χώρα μας», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Προφανώς προσπαθούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα τραύματά τους, όμως παράλληλα δεν μπορώ παρά να τις συμβουλεύσω: μάθετε τη γλώσσα!». Η Γερμανία αναμένει φέτος να υποδεχθεί 800.000 αιτούντες άσυλο, έναν αριθμό ρεκόρ. Ήδη από την αρχή της χρονιάς 450.000 νέοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στη χώρα. Όσοι -στην πλειονότητά τους Σύροι- εγκατασταθούν στη Γερμανία, θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. «Όσοι μιλάνε γερμανικά μπορούν πραγματικά να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία μας», σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος, καλώντας μάλιστα τις μητέρες να μάθουν γερμανικά μαζί με τα παιδιά τους. «Μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο, μαθαίνουν στο σχολείο, συχνά είναι γρήγορα καλύτερα από τους γονείς τους, όμως δεν θα πρέπει να αφήνετε αυτό να σας αποθαρρύνει», τόνισε. Παράλληλα η Μέρκελ ζήτησε από τις γυναίκες «να αναζητήσουν επαφές και να μην απομονωθούν, να μην μείνουν μόνο στη γνωστή τους κοινότητα, αλλά να προσπαθήσουν να βγουν από αυτή». «Δώστε κουράγιο, αυτό είναι το σύνθημά μου», υπογράμμισε, προωθώντας μια σειρά πρωτοβουλιών ώστε να βοηθηθούν οι γυναίκες να βγουν από την απομόνωση. Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επανειλημμένα τονίσει στο παρελθόν την ανάγκη να μάθουν γερμανικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εγκαθίστανται στη χώρα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αδιαχώρητο στο Μόναχο από τους πρόσφυγες – Μέρκελ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η Ελλάδα
12 Σεπτεμβρίου 2015 19:24
Να αναλάβει τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε την Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας παράλληλα την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία - Το αδιαχώρητο στον σταθμό του Μονάχου από τους πρόσφυγες. «Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση, για να συμπληρώσει: «Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη». Αφού επανέλαβε, δε, ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις, πρόσθεσε: «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται». Η κ. Μέρκελ δεν παρέλειψε τέλος να υπεραμυνθεί της πολιτικής που ασκεί στην προσφυγική κρίση, απορρίπτοντας έμμεσα την κριτική των κυβερνητικών της εταίρων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που την κατηγόρησαν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική. «Η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της», υπογράμμισε.
Το αδιαχώρητο στο σταθμό του Μονάχου από τους πρόσφυγες
Στο μεταξύ, κατά χιλιάδες, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να φτάνουν, για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, την πύλη εισόδου τους στο «γερμανικό παράδεισο». Όμως οι τελετές υποδοχής έχουν σταματήσει και, κυρίως, οι δυνατότητες της πόλης να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους αρχίζουν να περιορίζονται… Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναμένεται, μάλιστα, να αποβιβαστούν μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε στο σιδηροδρομικό σταθμό της βαυαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Εύα Χίνγκλαϊν, την εκπρόσωπο της περιφέρειας της Άνω Βαυαρίας. Από τα μεσάνυχτα, δε, της Παρασκευής μέχρι τις 10.30 το πρωί, οι αρχές είχαν καταγράψει 3.600 αφίξεις. Αν το κύμα, έτσι, των προσφύγων από την Αυστρία και την Ουγγαρία δεν κοπάσει αύριο, τότε και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως έγινε και το προηγούμενο, αναμένεται να φτάσουν στη Γερμανία 20.000 άνθρωποι, κυρίως Σύριοι. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία αποφάσισε να ανοίξει διάπλατα τις πύλες της στους πρόσφυγες και να παρακάμψει τους κανονισμούς περί ασύλου στην Ευρώπη που ορίζουν ότι το αίτημα θα πρέπει να κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο στην πρώτη χώρα εισόδου του στην ΕΕ. Στο σταθμό, αρκετοί άνθρωποι περίμεναν και σήμερα κρατώντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ των προσφύγων. Ήταν όμως πολύ λιγότεροι από το πλήθος που συγκεντρωνόταν τις προηγούμενες ημέρες για να ζητωκραυγάσει, να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια στα μικρά παιδιά. Ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών έδωσε τη θέση του σε μια γραφειοκρατική ρουτίνα: αμέσως μόλις κατέβουν από τα τρένα - κυρίως από την Αυστρία - οι πρόσφυγες οδηγούνται από αστυνομικούς στα κέντρα υποδοχής για να καταγραφούν. Οι αρχές ωστόσο αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες δυσκολίες στην αντιμετώπιση της κατάστασης. «Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί (σ.σ. οι Γερμανοί) αλλά ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος», εξήγησε ένας 22χρονος Σύρος πρόσφυγας, ο Άντελ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Παρά την παλίρροια των προσφύγων «μας δέχονται έτσι κι αλλιώς, μας προσφέρουν τα πάντα, φαγητό, τα πάντα. Είναι τόσο ευγενικοί στην Αυστρία και τη Γερμανία», συνέχισε ο νεαρός. «Πιστεύουμε ότι 5.000 άνθρωποι απόψε δεν θα ξέρουν πού να πάνε για να περάσουν τη νύχτα», προειδοποίησε ένας αξιωματούχος των τοπικών αρχών, ο Κριστόφ Χίλενμπραντ. Όπως είπε, πολλοί είναι αυτοί που θα αναγκαστούν να κοιμηθούν σε ισοθερμικά στρώματα ή ακόμα και στο πάτωμα, μόνο με μια κουβέρτα. Από την πλευρά του, ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ δήλωσε «πολύ ανήσυχος από την εξέλιξη της κατάστασης», ενώ όπως είπε, «δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε με τους πρόσφυγες». Την ίδια ώρα, το Μόναχο διαμαρτύρεται για έλλειψη υποστήριξης από τις άλλες περιοχές της Γερμανίας, με τα Μέσα να τονίζουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί σύντομα ένα τεράστιο κέντρο φιλοξενίας στη βόρεια Γερμανία για να ανακουφιστεί κάπως ο νότος της χώρας. Η κυβέρνηση πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία. Προσωρινά, ο δήμος του Μονάχου, με τη βοήθεια του γερμανικού στρατού, τοποθέτησε κρεβάτια στο χώρο της Έκθεσης της πόλης. Λόγω έλλειψης όμως λεωφορείων ή οδηγών, ορισμένοι πρόσφυγες υποχρεώνονται να περπατήσουν, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, μέχρι τα κέντρα υποδοχής. Ο Άντελ αντιμετωπίζει στωικά την κατάσταση και ακολουθεί το πλήθος. «Μου είπαν ότι θα πάμε στο κέντρο υποδοχής, θα πούμε τα ονόματά μας και θα μας δώσουν έναν αριθμό... αλλά δεν ξέρω ακόμη τους κανόνες», ανέφερε.
σχολιο.- ωχ αρχισαν τα οργανα, αμα μας ξεμεινουν μερικες χιλιαδες μεταναστες; εδω μαζι με την φτωχια που επικρατη εδώ, θα ειναι εκρηχτικος συνδιασμος ....ασχημα τα βλεπω τα πραγματα σχολιο.- Τι εγινε? Μολις εμφανιστηκε το προβλημα που αντιμετωπιζει η Ελλαδα της κρισης, μας ζητανε και τα ρεστα οι γερμαναραδες και οι αλλοι αποικιοκρατες που προκαλουν τους πολεμους? Ετσι, να το φατε το αγγουρι και εσεις, να δειτε τι καλα που είναι!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προβλέπουν διαμελισμό Συρίας - Ιράκ
Προχθες Παρασκευη σε εκδήλωση επιχειρηματιών και ιδρυμάτων γεωπολιτικής στην Ουάσιγκτον ο υποδιοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών (DIA), υποστράτηγος Βίνσεντ Στιούαρτ προέβλεψε (όπως σχεδιαζουν οι δυτικοι αποικιοκρατες) ότι η Συρία και το Ιράκ δεν θα βγουν αλώβητες, αλλά διαμελισμένες από τον πόλεμο. Εκτίμησε έτσι «σχεδόν απίθανη» την επιστροφή Κούρδων αξιωματούχων του Ιράκ στην κεντρική ιρακινή κυβέρνηση και προέβλεψε πως η Συρία θα σπάσει σε δύο ή τρία τμήματα εξαιτίας του πολέμου. Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρένερ που εκτίμησε επίσης πως η Συρία και το Ιράκ «ίσως να μην επιβιώσουν ως κράτη» από τον σημερινό πόλεμο και ότι η γενικότερη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα αλλάξει σημαντικά «ίσως και σε σημείο μη αναγνωρίσιμο...» μέσα στις επόμενες μία ή δύο δεκαετίες.
Διενέργεια έρευνας για χημικά όπλα αποφάσισε ο ξεφτιλοΟΗΕ
Μέσα σε όλα αυτά, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από τη συνεργασία ΗΠΑ - Ρωσίας, αποφάσισε χτες για πρώτη φορά την διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό της ταυτότητας εκείνων που χρησιμοποιούν χημικά όπλα στη Συρία από την υπό συγκρότηση τριμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Οπλων. Είναι γνωστο πλεον σε ολους τους γνωριζοντες, ότι χημικα οπλα εχουν μονο οι ισλαμοφασιστες, και τους εφοδιαζουν με αυτά οι αμερικανοι και οι ισραηλινοι. Τα χημικα οπλα της Συριας καταστραφηκαν από τους αποικιοκρατες μολυνοντας ολη τη Μεσογειο. Αλλα για αυτό το εγκλημα δεν ειπανε κουβεντα οι οικολογοι τους. Όπως είναι γνωστο οι οικολογοι είναι δουλικα οργανα των αποικιοκρατων μαζι με τις ΜΚΟ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η 11η Σεπτέμβρη ... διδάσκει
Προχτες ήταν η 14η επέτειος από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001 στους «Δίδυμους Πύργους» του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη με 2.996 νεκρούς και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο όπου χρησιμοποιήθηκαν κατειλημμένα αεροπλάνα ως βόμβες, ενέργειες αποδόθηκαν στην «Αλ Κάιντα» και στη συνέχεια αποτέλεσαν το καλύτερο πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο. Οκτώβρης 2001 στο Αφγανιστάν, 2003 νέα επέμβαση στο Ιράκ. Αργότερα ακολούθησαν οι πρόσφατες επεμβάσεις, πριν από 4 χρόνια, στη Λιβύη κι έπειτα στη Συρία. Επεμβάσεις που συνεχίζονται και σήμερα, στο όνομα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία και στο Ιράκ (επίσης κατασκεύασμα των ιμπεριαλιστών). Ολα αυτά τα χρόνια οι ανθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι «αντιτρομοκρατικές» «απελευθερωτικές από τυραννικά καθεστώτα» και δήθεν «εμπέδωσης της δημοκρατίας» εκστρατείες έγιναν για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας, για τις σφαίρες επιρροής και τις αγορές. Είναι πόλεμοι και επεμβάσεις του κεφαλαίου κατά των λαών, που μάτωσαν και ματώνουν, που μετατρέπονται σε καραβάνια προσφύγων και μεταναστών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ Θα υψωθεί και η παλαιστινιακή σημαία
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Παρά τις αντιδράσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη αποφάσισε προχτες την έπαρση της σημαίας της Παλαιστινιακής Αρχής στην έδρα του οργανισμού, με 119 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 45 αποχές (μεταξύ των οποίων αρκετές χώρες - μέλη της ΕΕ εκτός από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιταλία κ.ά.). Οπως αναφέρει το ψήφισμα, οι σημαίες των κρατών - παρατηρητών που δεν είναι μέλη του οργανισμού, όπως η Παλαιστίνη, μπορούν να υψωθούν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και σε γραφεία του οργανισμού, μετά τις σημαίες των κρατών - μελών. Το μόνο άλλο μη-μέλος του ΟΗΕ και κράτος - παρατηρητής είναι το Βατικανό, το οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει από κοινού στην κίνηση, λέγοντας ότι δεν ήξερε αν το ίδιο θα προχωρούσε σε ύψωση της σημαίας του σε περίπτωση που περνούσε η πρόταση. Παλαιστίνιοι διπλωμάτες είπαν ότι η σημαία τους θα υψωθεί στις 30 Σεπτέμβρη, την ημέρα που ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς θα απευθυνθεί στους ηγέτες των κρατών - μελών στην ετήσια συνάντηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ Ρον Προσόρ άσκησε κριτική στη ΓΣ για την αποδοχή της πρότασης, ενώ η Αμερικανίδα πρέσβειρα Σαμάνθα Πάουερ είπε ότι η εξέλιξη «δεν θα λειτουργήσει υπέρ της ισραλινο-παλαιστινιακής προσέγγισης».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ «Αγκάθι» για τους ναζι του Κιεβου οι τοπικές εκλογές στο Ντονμπάς
Θέση πήρε και ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, που κατηγόρησε «δυτικούς εταίρους» ότι «παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια όταν λένε ότι η διενέργεια τοπικών εκλογών στο Ντονμπάς θα σημάνει διακοπή της συμφωνίας του Μινσκ». Σήμερα, αναμένεται συνάντηση των ΥΠΕΞ του «σχήματος Νορμανδίας» (Γαλλίας, Γερμανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας) στο Βερολίνο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Προκλητική έκκληση Νετανιαχου στο Λονδινο για τη «μη διάλυση» της Μέσης Ανατολής. Διαδηλωσεις χιλιαδων Βρετανων εναντιον του αρχισιωναζι.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Προκλητική «έκκληση» στη «διεθνή κοινότητα» να αποτρέψει από κοινού τη ...«διάλυση» της Μέσης Ανατολής απηύθυνε το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο, όπου ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο ηγέτης του κράτους που είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της διάλυσης της Μέσης Ανατολής είπε κυνικά στην συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο: «Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε διάλυση κάτω από τις δίδυμες δυνάμεις του μαχητικού Ισλάμ - τους Σουνίτες μαχητές που καθοδηγούνται από το Ισλαμικό Κράτος - και τους Σιίτες μαχητές που καθοδηγούνται από το Ιράν. Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με πρακτικούς τρόπους για να ανακόψουμε την πορεία του μαχητικού Ισλάμ και στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική». Ο Κάμερον από την πλευρά του σχολίασε ότι η Βρετανία «παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του δικαιώματος επιβίωσης και αυτοάμυνας του Ισραήλ», παρέχοντας ουσιαστικά κάλυψη στη συνέχιση των πολιτικών κατοχής του παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Ο Νετανιάχου, που βρέθηκε στο Λονδίνο την Πεμπτη για να συζητήσει κυρίως ζητήματα που αφορούν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, τους πολέμους σε Συρία και Ιράκ αλλά και το «πάγωμα» κάθε ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Παλαιστίνιους, προκάλεσε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς, που έδειξαν την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική πολιτική του Ισραήλ και απαίτησαν από τον Κάμερον να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ για τη συνέχιση και επιδείνωση της κατοχής των Παλαιστινίων. Οι αντιδράσεις μέρους του βρετανικού λαού αντικατοπτρίζονται, άλλωστε, και στη σημαντική λαϊκή ανταπόκριση που γνωρίζει εκστρατεία συγκέντρωσης πάνω από 100.000 υπογραφών, ώστε να χαρακτηριστεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εγκληματίας πολέμου και «ανεπιθύμητος» στη Βρετανία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IΡΑΚ - ΤΟΥΡΚΙΑ Με επέμβαση «ευρείας κλίμακας» απειλεί ο Ερντογάν το Β. Ιράκ
ΑΓΚΥΡΑ-ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ακόμη και με χερσαία επέμβαση ευρείας κλίμακας απείλησε αργά το βράδυ της Πέμπτης τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκυτο «Αλ Χαμπέρ», σημειώνοντας ότι και αυτό θα γίνει «αν καταστεί απαραίτητο, όπως το Φλεβάρη του 2008». Ο Τούρκος πρωθυπουργός απέρριψε τις δηλώσεις Κούρδων δημάρχων για «αυτονόμηση» πόλεων της Ν/Α Τουρκίας, σημειώνοντας πως η χώρα του «δεν είναι Συρία όπου μπορεί ο καθένας να ανακηρύσσει καντόνια όπου του αρέσει». Παράλληλα με τις απειλές Νταβούτογλου, ο τουρκικός στρατός και η πολεμική αεροπορία πραγματοποίησαν χτες στο βόρειο Ιράκ νέα επιχείρηση σε βάρος Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ. Οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έγιναν στις περιοχές Καντίλ, Ζαπ και Βασίν στα βουνά του αυτόνομου Κουρδιστάν, και προκάλεσαν (σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές) το θάνατο περίπου 60 Κούρδων μαχητών. Σάλο προκαλεί στην Τουρκία τρίλεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε προχτες στο διαδίκτυο η πρωτοεμφανιζόμενη σιιτική οργάνωση «Διμοιρίες Θανάτου», και στο οποίο εμφανίζονται 18 Τούρκοι εργαζόμενοι που κρατούνται όμηροι. Οι δράστες ζήτησαν να σταματήσει η ροή τζιχαντιστών στο Ιράκ, η μεταφορά ιρακινού πετρελαίου στην Τουρκία και η πολιορκία συριακών πόλεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Σε 13 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε στη Βενεζουέλα ο αντιδραστικός πολιτικός και πρώην δήμαρχος του Καράκας, Λεοπόλδο Λόπες, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην υποκίνηση και πρόκληση βίαιων επεισοδίων στη διάρκεια περσινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, όπου σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι από τα τάγματα θανάτου που οργάνωνε.
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ναουάζ Σαρίφ, δήλωσε ότι το Τουρκμενιστάν θα ξεκινήσει (μετά από μεγάλη καθυστέρηση) την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από την Κεντρική στη Νότια Ασία. Ο αγωγός είναι γνωστός στα σχέδια ως TAPI, από τα αρχικά των χωρών που θα διασχίζει: Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία. Η σχετική συμφωνία είχε καταληχτεί από το 2010 και το μήκος του έργου θα είναι 1.735 χιλιόμετρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχέδιο-σοκ για περικοπή του ΕΚΑΣ
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015, 10:25
Μαχαίρι έρχεται από τις αρχές του 2016 στο EKAΣ και στον αριθμό των δικαιούχων - συνταξιούχων (περίπου 380.000) που λαμβάνουν «έξτρα» εισόδημα 30 ευρώ έως 230 ευρώ τον μήνα, όπως προεξοφλούν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης μετά την «εκτίναξη» της κρατικής δαπάνης στα 950 εκατ. ευρώ, έναντι των 598 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν προϋπολογιστεί για φέτος. H κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου δεσμεύεται από τη συμφωνία της προηγούμενης με τους δανειστές για τη σταδιακή κατάργηση του EKAΣ για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019. H Eλλάδα έχει δεσμευτεί με το τρίτο μνημόνιο να δρομολογήσει τη «συνολική επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων των παροχών τόσο σε μετρητά όσο και σε είδος, των φορολογικών πλεονεκτημάτων, των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και άλλων κοινωνικών παροχών, σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης». O ανασχεδιασμός θα γίνει με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Tράπεζας και τα πρώτα επιχειρησιακά αποτελέσματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και να οδηγούν σε εξοικονόμηση ύψους 1/2 τοις εκατό του AEΠ σε ετήσια βάση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακάλυπτες επιταγές ύψους 3 δις ευρώ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015, 19:42
«Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτηρίζουν ειδικοί της αγοράς τις ακάλυπτες επιταγές, το ύψος των οποίων λόγω των capital controls διαρκώς διευρύνεται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν πλέον τα 3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η αγορά να τρέμει ένα ντόμινο αθέτησης των υποχρεώσεων που ενδέχεται να υποσκάψει κάθε προσπάθεια για ανάταση της οικονομίας, οδηγώντας στο κλείσιμο ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις. Mε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία πληρωμής - λήξης από τις 20 Iουλίου έως τις 31 Aυγούστου, που δεν εξοφλούνται, δεν αναγγέλλονται στον «Tειρεσία», εάν εξοφληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομιλία Γλέζου στη Λιβαδειά
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015, 14:36
Τη Λιβαδειά επισκέπτεται σήμερα ο Μανώλης Γλέζος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, Μανώλης Γλέζος και θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν, επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και ο Γιάννης Σταθάς, υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας «Χρήστος Παλαιολόγος».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί ο λαός του Ντονμπάς υποστηρίζει τις Λαϊκές Δημοκρατίες; (αποτελέσματα έρευνας)
Posted on 13/09/2015 by solidarity2014
Σε έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 6.500 ατόμων από 19 πόλεις της ΛΔ Ντονιέτσκ, κατά τον μήνα Αύγουστο, σχετικά με το αν και για ποιους λόγους ο ντόπιος πληθυσμός στηρίζει τις Λαϊκές Δημοκρατίες προέκυψαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Την έρευνα διεξήγαγε το Κέντρο Κοινωνιολωγικών Ερευνών «Особый статус».
 Καταρχάς το 89% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ ενώ μόλις ένα 4% εκδήλωσε την αντίθεσή του.  Όσον αφορά τις αιτίες στήριξης, οι περισσότεροι ερωτώμενοι, 36%, απάντησαν ότι το κάνουν επειδή αισθάνονται «πατριώτες του Ντονμπάς».  Το 29% του δείγματος απάντησε ότι η κύρια αιτία που στηρίζει τις Λαϊκές Δημοκρατίες είναι «η αντίθεση με τη νέα εξουσία που προέκυψε στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα του Μαϊντάν».  Τρίτη κατά σειρά δημοτικότητας ήταν η απάντηση: «Στηρίζω τη Λαϊκή Δημοκρατία επειδή είμαι εναντίον της εξουσίας των ολιγαρχών». Αυτή την απάντηση έδωσε το 13% των ερωτηθέντων.  Ένα 10% του συνόλου απάντησε: «Γιατί είμαι Ρώσος πατριώτης»
Πέρα από την πάνδημη στήριξη στις νέες Αρχές που προέκυψαν μέσα από το κίνημα αντι-Μαϊντάν και τη λαϊκή εξέγερση της άνοιξης του 2014, αυτή η έρευνα καταρρίπτει κι άλλον έναν μύθο. Τον μύθο ότι η βάση της εξέγερσης των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας ήταν ο ρωσικός εθνικισμός ή κάποιοι ξενοκίνητοι Ρώσοι πράκτορες. Οι απαντήσεις του λαού του Ντονμπάς φανερώνουν ότι τα αίτια μπορεί να ήταν και γλωσσικά, εθνοτικά, τοπικά όμως κατά βάση προέρχονταν από την πολιτική αντίθεση με το ναζιστικό/φασιστικό καθεστώς που προέκυψε στην Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, θέση που εξ’αρχής πρόβαλλε και τεκμηρίωνε η Αντιφασιστική Καμπάνια.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/09/13/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησαν οι διαγραφές και στη νεοσύστατη "Λαϊκή Ενότητα", από την ιστοσελίδα της στο facebook
Όσοι ασκούν κριτική για την παρουσία ομιλητών, που έχουν συνεργαστεί με τους "εξεγερμένους εκδημοκρατιστές" στη Συρία, τους διαγράφουν σχόλια και δυνατότητα παρέμβασης! Γαμώ τη δημοκρατία τους!
Όσο για τον επαγγελματία "αντιρατσιστή" Θανάση Κούρκουλα,(Ρεπούση και Σία Αναγνωστοπούλου της Λαϊκής Ενότητας), που στην διάδοση της μεγάλης του ομιλίας έθιγε το ζήτημα της "ανατροπής του αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ"... άξιος ο μισθός του! Αλλά και χέστης, τα κατέβασε και τα διέγραψε, ίσως γιατί από τη Λαϊκή Ενότητα, του είπαν να κάνει κράτει... Φίλος της Λαϊκής Ενότητας, που τους έφτυσε γράφοντας ότι δεν πάει στην αποψινή εκδήλωση (και διαγράφτηκε), σχολιάζει: "Εγώ λέω πάντως για όσους πάνε στην σημερινή εκδήλωση της ΛΑ.Ε. για την Συρία να πάρουν μαζί τους και σημαίες της Συρίας και της Χεσμπολάχ. Αλλά και μία του FSA για να την κάψουν."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο γιος του Αλέξη Τσίπρα χτυπάει το σύστημα από μέσα σαν τον μπαμπά του
Γράφει ο "Πιτσιρίκος" http://pitsirikos.net/2015/09/%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84/
Στο νηπιαγωγείο του ιδιωτικού σχολείου Χιλλ έγραψε το παιδί του ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί στα δημόσια σχολεία πάει η πλέμπα και τα παιδιά των μεταναστών, ενώ γίνονται και καταλήψεις. Ο Φοίβος-Παύλος θα πηγαίνει στο ίδιο νηπιαγωγείο με την κόρη του Πέτρου Τατσόπουλου, και θα της τραβάει τα μαλλιά στο διάλειμμα, για να της πάρει το... κουλούρι. Στο σχολείο υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία από δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, γιατί μπορεί κάποια νήπια να ήταν αντιμνημονιακά και να πλάκωναν στις φάπες τον Φοίβο-Παύλο, επειδή ο μπαμπάς του αγνόησε το δημοψήφισμα και ψήφισε το Μνημόνιο. Τον Φοίβο-Παύλο συνόδευσε στο νηπιαγωγείο η μητέρα του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία ήταν κομψή, λιτά ντυμένη, χαμογελαστή και μουγκή. Σαν γλάστρα.
Ο μικρός αδερφός του Φοίβου-Παύλου δεν συνόδευσε τον αδερφό του στην πρώτη μέρα του στο νηπιαγωγείο, αφού τον κρατούσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος του έδινε την φρουτόκρεμα με το καλαμάκι. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή ιδιωτικού σχολείου για το παιδί του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στο δημόσιο σχολείο το παιδί του θα ήταν ο σταρ, θα επισκίαζε τα φτωχόπαιδα και θα τους δημιουργούσε κόμπλεξ, οπότε είναι καλύτερα να είναι με τα πλουσιόπαιδα που είναι παιδιά που ανήκουν στην οικονομική ελίτ και όχι στην εργατική τάξη. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως έγραψε το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο, γιατί -με τα χιλιάδες ευρώ που θα πληρώνει κάθε χρόνο- θα κινηθεί η ελληνική οικονομία, ενώ το δημόσιο σχολείο είναι τζάμπα και δεν βγαίνουν φράγκα. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως έγραψε το γιο του σε ιδιωτικό σχολείο, γιατί σκοπεύει να χτυπήσει το σύστημα από μέσα. Ήδη, ο Φοίβος-Παύλος προτρέπει τα άλλα νήπια να γίνει κατάληψη, για να μειωθούν οι τιμές στις τυρόπιτες στην καντίνα του σχολείου, ενώ, μέχρι τα Χριστούγεννα, σκοπεύει να ζητήσει την κρατικοποίηση των ιδιωτικών σχολείων. Το οριστικό χτύπημα στην ιδιωτική εκπαίδευση θα δοθεί όταν γραφτεί σε ιδιωτικό σχολείο ο δεύτερος γιος του Αλέξη Τσίπρα, ο Ορφέας Ερνέστο Γκεβάρα, ο οποίος αυτή την εποχή μελετά το Κομμουνιστικό Μανιφέστο και το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ξευτιλα της ΚΟΕ
Η ΚΟΕ, που ενταγμενη μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του Τζιφρα, καλουσε σε υποστηριξη του, μετα την προδοσια του Τζιφρα καλει σε αποχη. Αντι να πρωτοστατισει σε ένα αντιμνημονιακο μετωπο, καλει και καταδικαζει τον κοσμο της σε αποσυρση και αδρανεια. Τωρα, που χρειαζεται πιο πολύ η δραση του κοσμου εναντια στην προδοσια των δοσιλογων. Αλλα ετσι ηταν παντοτε τα μαοικα σκουλικια της ΚΟΕ. Από παλια. Από το 1980. Όταν δολοφονησαν τον Κουμη και την Κανελοπουλου τα ΜΑΤ στην πορεια του Πολυτεχνειου, τα σκουληκια της ηγετικης ομαδας της ΚΟΕ επελεξαν την άλλη μερανα πανε να κρυφτουν. Δινοντας με αυτή τους τη σταση την χαριστικη βολη στην μαοικη αριστερα, που από τοτε διαλυθηκε, δινοντας τη θεση της στην αναρχια!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ιερό για τους μουσουλμάνους τέμενος Αλ-Ακσά στην Ανατολικη Αραβικη κατεχομενη Ιερουσαλημ, περιποιήθηκαν δεόντως τα σιωναζιστικά κτήνη του Νετανιάχου, για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά της "θεϊκής φυλής"!
Έτσι, γιόρτασαν σύμφωνα με τον "πολιτισμό" τους την εβραϊκή πρωτοχρονιά, εισβάλλοντας στο ιερό Παλαιστινιακό τέμενος της Ιερουσαλήμ. Βέβαια, οι της "αραβικής άνοιξης made in USA", οι "επαναστάτες εκδημοκρατιστές" στη Συρία, οι ΝΑΤΟϊκοί μισθοφόροι - οι διαβόητοι τζιχαντιστές, γνωστοί κι ως αποκεφαλιστές, δεν έχουν ΠΟΤΕ ριξει έστω και μια σφαίρα εναντίον του Ισραήλ. Τουναντίον ενισχύονται κι εξοπλίζονται από την "ανώτερη σιωναζιστικη ράτσα" για να υποτάξουν τον αδούλωτο κι αδέσποτο λαό της Συρίας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιοι και γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν τους φονιάδες τζιχαντιστές στην Ελλάδα; Γιατί κι η "Λαϊκή Ενότητα" στη ΝΑΤΟϊκή Λέσχη;
Ας μην δούμε κι απόψε τα πρακτόρια των πρεσβειών ΗΠΑ-Ισραήλ σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας" στο κέντρο της Αθήνας!
Σύντροφε, συναγωνιστή, ψηφοφόρε της "Λαϊκής Ενότητας"... καταδίκασε τη σημερινή εκδήλωση που κάνει η ηγεσία σου μαζί με τοπυς τζιχαντιστές και με το ΝΑΤΟϊκό πλαίσιο! Ν' ακουστεί η φωνή σου στο Λαικη Ενοτητα που κατασκεύαζουν! Κι όμως, τα μνημόνιο μπήκε ακόμη και στις θέσεις του νέου αντιμνημονιακού σχήματος της Λαϊκής Ενότητας! Σήμερα το απόγευμα κάνει κεντρική εκδήλωση μαζί με τους "εξεγερμένους" ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους! ΝΤΡΟΠΗ! Σ' αυτό το συρφετό που έχει καταλάβει την "αριστερή" Λαϊκή Ενότητα, αφιερώνουμε τη θέση και στάση, για τους "εξεγερμένους" στη Συρία εναντίον του "αιμοσταγούς καθεστώτος του δικτάτορα Άσαντ", της Leila Khaled. Της αγωνίστριας που ακόμη κι η κυβέρνηση Τσίπρα απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα Τα μέλη, στελέχη, οπαδοί και ψηφοφόροι της "Λαϊκής Ενότητας" ας πάνε -όσοι πάνε- στη σημερινή επαίσχυντη εκδήλωση στο κεντρικό προεκλογικό κέντρο στα Προπύλαια με τη σημαία της Χεζμπολάχ, που τρομοκρατεί τους μισθοφόρους της δύσης στη Συρία!
Οι δικαιολογίες πως είναι εκδήλωση μιας "συνιστώσας της "Λαϊκής Ενότητας" δεν προμηνύει τίποτα το θετικό!