Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τεταρτη 23 Σεπτεμβριου 2015


Συνελήφθησαν ο πρόεδρος και ο γγ της ΠΟΣΠΕΡΤ
23 Σεπτεμβρίου 2015 12:58
Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (23/9) ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, στα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι. Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης και αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα. Στα γραφεία του σταθμού πήγε νωρίτερα αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liberation: «Σκαλίζει» το παρελθόν Βορίδη και Γεωργιάδη
23 Σεπτεμβρίου 2015 00:20
Το παρελθόν και τις ιδεολογικές καταβολές των Γεωργιάδη και Βορίδη «περιέλαβε» η γαλλική Liberation. Η εφημερίδα αναφέρει πώς μετά το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης, τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επανεμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές, από τις οποίες είχαν «αποσυρθεί» καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε προσπαθήσει να προσδώσει ένα πιο κεντρώο προφιλ. Μάλιστα, αντιδιαστέλει αυτό σε σχέση με τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι είχε οδηγήσει το κόμμα «στα νερά της ακροδεξιάς». Η εφημερίδα αναφέρεται στον Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι υπήρξε επικεφαλής της φασιστικής νεολαίας ΕΠΕΝ και ότι τη θέση αυτή την είχε νωρίτερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο ρεπορτάζ αποδίδεται στον κ. Γεωργιάδη η φράση: «Δεν πρέπει να φοβόμαστε μην μας πουν ακροδεξιούς ή φασίστες». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε αντικατασταθεί μετά την ήττα του Ιανουαρίου με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που υποστήριζε τη «στροφή» στο κέντρο. «Στις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου η ΝΔ έχασε και μάλιστα είχε 200.000 ψηφοφόρους λιγότερους σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Η ώρα της εκδίκησης για τους Βορίδη και Γεωργιάδη έχει έρθει», γράφει η Liberation, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν συναντούν την υποστήριξη όλων, όπως αποδεικνύεται και από τα μηνύματα (στο τουίτερ) του Ευάγγελου Αντώναρου. Σημειώνεται πάντως πως μέσω twitter, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ζητήσει ανασκευή και ότι δεν έχει πει τέτοια φράση: « Tέτοια ανοησία ουδέποτε έχω πει. Λυπούμαι που παρέσυρε μία δημοσιογράφος την εφημερίδα. Θα ζητήσω άμεση ανασκευή».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκληρό βίντεο: Ισραηλινοί πυροβολούν 19χρονη Παλαιστίνια και την αφήνουν να ξεψυχήσει στο δρόμο
22 Σεπτεμβρίου 2015 22:39
Θύελλα αντιδράσεων και παγκόσμια κατακραυγή έχει «πυροδοτήσει» η εν ψυχρώ δολοφονία μιας 19χρονης Παλαιστίνιας από Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι την άφησαν να πεθάνει αβοήθητη στο δρόμο. Η νεαρή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Χεβρώνας εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας (21/9) από δυνάμεις της Σιωναζιστικής αστυνομίας, κατηγορούμενη ότι αποπειράθηκε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό στο μπλόκο από όπου επιχείρησε να περάσει. Και μπορεί σύμφωνα με τις σιωναζιστικές αρχές, ο αστυνομικός να βρισκόταν σε αυτοάμυνα, ωστόσο όπως έγινε γνωστό αργότερα, η Χαντέλ αλ Χασλαμούν έφερε αρκετά τραύματα σε όλο της το σώμα, ενώ πάνω της δεν βρέθηκε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Και όχι μόνο οι αστυνομικοί δεν τη μετέφεραν, όπως υποστήριξαν, αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά όπως αποδεικνύει το βίντεο, η 19χρονη κείτονταν για αρκετή ώρα στο έδαφος χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς, αφού πρώτα «ελέγχθηκε» με το πόδι για κάποιο σημάδι ζωής… Μέσα σε όλα, μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτόξευσαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος και να απαλλαγούν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Την ίδια ώρα, ένας ακόμη Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που προσπάθησε να εκτοξεύσει σε ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Χεβρώνα, της Δυτικής Όχθης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, παραμονή της εβραϊκής γιορτής Γιόμ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης). Από την πλευρά του, ένας υπεύθυνος παλαιστινιακού νοσοκομείου ανέφερε πως ο 23χρονος μαχητής σκοτώθηκε όταν εκπυρσοκρότησε στα χέρια του μια βόμβα και έπειτα πυροβολήθηκε στο κεφάλι, παρόλο που οι ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως δεν άνοιξαν πυρ. Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ αναγνώρισε τον άνδρα ως τον Ντίγια Αμντούλ Χαλίμ Ταλαχμέχ, ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα από τα μέλη της, αναφέροντας πως σκοτώθηκε από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Από την πλευρά της, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως ο άνδρας σκοτώθηκε όταν εξερράγη ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που επιχείρησε να εκτοξεύσει σε μια στρατιωτική περιπολία κοντά στο χωριό Κχάρσα, νοτιοδυτικά της Χεβρώνας. Όπως και να έχει, ένα ξέσπασμα συγκρούσεων, συχνά με ρίψη πετρών και βόμβες μολότοφ, παρατηρήθηκε έπειτα από την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Σιωναζι και Παλαιστίνης τον Απρίλιο του 2014, αν και η βία δεν έχει φτάσει στην ένταση παλαιότερων εξεγέρσεων των Παλαιστινίων. Οι σιωναζιστικές δυνάμεις βρίσκονταν πάντως την Τρίτη (22/9) σε κατάσταση ετοιμότητας στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Αξιωματούχοι των σιωναζιστικων δυνάμεων ασφαλείας τόνισαν πως οι μετακινήσεις μεταξύ της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ θα περιοριστούν μέχρι το τέλος του Γιόμ Κιπούρ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (21:00 ώρα Γκρίνουιτς). Η διαμάχη Σιωναζιστων ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει κλιμακωθεί ραγδαία τις πρόσφατες εβδομάδες, καθώς τα αραβικά κράτη και οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις σιωναζιστικες ισραηλινές δυνάμεις για παραβιάσεις στο Τέμενος Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ, έναν από τους πιο ιερούς τόπους για το Ισλάμ.
https://www.youtube.com/watch?t=1&v=yZ5ItBO_dlw
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης για σύλληψη Καλφαγιάννη: Η κυβέρνηση είναι υπόλογη
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, 14:52
Το πρωί της Τετάρτης μετέβη στο ΑΤ Κυψέλης ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου κρατούνται μετά από σύλληψή τους ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, βασικοί συντελεστές της ERTOPEN. Ο πρόεδρος της ΛΑΕ κατήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις αυταρχικές συλλήψεις και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε τα εξής: «Η ERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελεύθερος αφέθηκε ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, 15:06
Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγο ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.Ο κ. Καλφαγιάννης κρατούνταν στο Α.Τ. Κυψέλης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί που τώρα σπέρνουν βόμβες, κάποτε υπήρχαν τριαντάφυλλα… (Ντονιέτσκ δεκαετίες ’50, ’60, ’70)
Posted on 23/09/2015 by solidarity2014
Το Ντονιέτσκ, η καρδιά της περιοχής του Ντονμπάς, σημερινή πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ έχει συνδεθεί τα δύο τελευταία χρόνια με την εικόνα βομβαρδισμένων κτιρίων, δρόμων, στάσεων λεωφορείων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων… Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του ουκρανικού στρατού και των υποστηρικτών του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της καταστροφικής μανίας του φασισμού και του εθνικισμού. Εμείς θα θέλαμε να θυμήσουμε στους υποστηρικτές του δυτικού ιμπεριαλισμού και στους θιασώτες του αντικομμουνισμού πώς έμοιαζε η πόλη του Ντονιέτσκ τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, λίγα χρόνια μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Β’ΠΠ. Με την ελπίδα ότι η νίκη του εξεγερμένου λαού του Ντονμπάς θα σημάνει την απαρχή μιας νέας ζωής, χωρίς πόλεμο, χωρίς ολιγάρχες, χωρίς εθνικιστικό μίσος… Μόνο έτσι μπορούν να ξανανθίσουν τα τριαντάφυλλα του Ντονιέτσκ.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/09/23/%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CF%85/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «νέο»: Η αναπαλαίωση του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ…
Η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συντελεστεί προ πολλού…
ΤΩΡΑ αυτή η αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ των ανδρεικέλων (ΓΑΠ και CIA) βαπτίζεται από τους «αριστερούς» κατασκευαστές-καρατομητές της Γλώσσας σε «ΝΕΟ»: Το «ΝΕΟ που παραμερίζει το ΠΑΛΙΟ»!!! Ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ και της δολοφονίας των λέξεων: α). Θεοδώρα Τζάκρη: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009 (ΓΑΠ), μάλιστα της είχαν ανατεθεί καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης!!! Έπρεπε να γίνει υπουργός γιατί έχει ψηφίσει και τα 3 μνημόνια ή είναι συμφωνία με τον ΓΑΠ; ΤΩΡΑ υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας!!! β). Μάρκος Μπόλαρης: Το 2009 (κυβέρνηση ΓΑΠ) είχε οριστεί υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. ΤΩΡΑ Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!!! γ). Νίκος Τόσκας: Ο νέος Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη. Άλλος παλιός πασόκος που βαπτίζεται «νέος»… Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ σαν μέλος του επιστημονικού του συμβουλίου για θέματα άμυνας. Από τον Νοέμβριο 2009 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας (Μπεγλίτη). Διαθέτει, επίσης, …σημαντικά προσόντα: Υπηρέτησε σε μονάδες του ΝΑΤΟ και αποφοίτησε από το σχολείο τεθωρακισμένων ΗΠΑ!!! δ). Τέλος να μην ξεχάσουμε και τον άλλο «νέο»: Τον εισαγγελέα, Δημ. Παπαγγελόπουλο, που τοποθετήθηκε ως Αν. Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, με ρεκόρ υποθέσεων στο Αρχείο…
Εφορμά το ΠΑΛΙΟ με την ετικέτα του «νέου»… Αυτό είναι η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ του πασοκικού δωσιλογισμού: Το ΠΑΣΟΚ των ανδρεικέλων και με τη νέα ετικέτα: ΣΥΡΙΖΑ…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τι αυτό το πανηγύρι χαράς των "δανειστών"; Μοσκοβισί: Χαίρομαι για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Τσακαλώτο...
Τη χαρά του για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί με ένα tweet. «Χαίρομαι για τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί σου για να βοηθήσω στην ανάκαμψη της Ελλάδας» έγραψε στο twitter ο Πιερ Μοσκοβισί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επανατοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο Φιλης ο νέος υπουργός Παιδείας δεν έχει πτυχίο; Eνας υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο! Aν συμβαίνει και τούτο... θα πρέπει να πάρουμε τα βουνά!
,, επιτέλους κι ένας υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο !!! ,,, υλοποίηση του δόγματος "η αριστεία είναι ρετσινιά" !!! ,,, τώρα είναι που θα ιδιωτικοποιηθεί επιτέλους η Παιδεία !!! ,,, το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα είναι αυτό της ΑΥΓΗΣ !!! ,,, το πρώτο πτυχίο του παν / μίου της ΑΥΓΗΣ θα το πάρει ο γίγας της μόρφωσης και της παιδείας εξοχότατος κος ΦΙΛΗΣ !!! ,,, "της Αριστεράς και της Προόδου" που λέγανε !!! ,,, ΚΕΡΔΑΜΕ !!!! ΚΕΡΔΑΜΕ !!!! ΚΕΡΔΑΜΕ !!!!
Έδιωξε ο Τσιπρας τον καθηγητή Πανεπιστημίου Τάσο Κουράκη, για έναν κουράδα κι υβριστή του Γιάννη Μπανιά;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρηματιστής αύξησε την τιμή φαρμάκου για το AIDS κατά 5500%
Ο Martin Shkreli, ένας 32χρονός χρηματιστής, αγόρασε τα δικαιώματα παραγωγής φαρμάκου που χορηγείται σε ασθενείς με AIDS και ανέβασε την τιμή του κατά 5500%, από τα 13,50 στα 750. Το κόστος παραγωγής του φαρμάκου ανέρχεται σε μόλις ένα δολάριο. Η start up εταιρία του Shkreli, Turing Pharmaceuticals απέκτησε τα δικαιώματα του σκευάσματος Daraprim τον Αύγουστο. Το Daraprim παρήχθη την δεκαετία του 1940 και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τοξοπλάσμωσης, μιάς λοίμωξης που μπορεί να αποβεί μοιραία όταν επηρεάζει βρέφη των οποίων οι μητέρες έχουν προσβληθεί από τον ιό ή ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως οι πάσχοντες από AIDS ή καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες. O Shkreli κατέβαλε τον Αύγουστο 55 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα κατασκευής και διακίνησης του Daraprim.
Τι έχουν να μας πουν τώρα οι φιλελεύθεροι υποστηρικτές της ιδιωτικής υγείας και της ελεύθερης αγοράς; Είναι και αυτή μία περίπτωση όπου η αγορά αυτορυθμίστηκε; Άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένης σήψης και είναι ιστορικά ξεπερασμένος. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της ανθρωπότητας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανηγυρίζει ο γερμανικός τύπος της Μέρκελ για για Χουλιαράκη-Τσακαλώτο! Γιατί άραγε;
«Ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στις εποικοδομητικές δυνάμεις», σχολιάζει η Suddeutsche Zeitung, προτάσσοντας το γεγονός ότι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την εφαρμογή του προγράμματος, είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, τον οποίο χαρακτηρίζει «αντί-Βαρουφάκη». Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, οι Βρυξέλλες θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Χουλιαράκης είναι ένας θερμός υπέρμαχος του ευρώ, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που διαπραγματεύτηκε το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας. Και η επιστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να γίνεται θετικά δεκτή από τον γερμανικό Τύπο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιστότοπου του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, το οποίο επέλεξε για τίτλο «Ο Τσακαλώτος παραμένει υπουργός Οικονομικών», αλλά και η εφημερίδα Die Welt, η οποία στο άρθρο της για τη νέα ελληνική κυβέρνηση τονίζει την παραμονή Τσακαλώτου στο υπουργείο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείο... ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ (επί δεξιάς)... και τώρα υπουργός της υποτιθεμενης «ριζοσπαστικής αριστεράς»! Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο... αρχείο!
Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα. Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά. Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν χθες 23 Σεπτεμβρη... το 1942, Ανατινάζεται η ναζιστική οργάνωση ΕΣΠΟ. Που την αποτελουσαν προδοτες φασιστες εθνικιστες μεταξικοι ελληναραδες. Από την έκρηξη θα σκοτωθούν Έλληνες δοσίλογοι, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της ναζιστικης οργάνωσης, Ε. Στεροδήμος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ενδείξεις εντονότερης ρωσικής εμπλοκής
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΜΟΣΧΑ.-- Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παρατηρούν και να μετρούν τα ρωσικά όπλα στη Συρία, χωρίς προς το παρόν επίσημες αντιδράσεις. Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», επικαλούμενη νέες δορυφορικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες, εκτίμησε πως οι Ρώσοι αυξάνουν ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική παρουσία τους στη Λατάκεια,με τρόπο που να προδιαγράφει ως «πιθανή» μια άμεση ρωσική στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» είτε από αέρος, είτε από εδάφους. Αναφέρεται πως πέρα από τα 28 πολεμικά αεροπλάνα τύπου Su-24 και Su-25, τα τουλάχιστον 20 επιθετικά ελικόπτερα Μi-24 ΗΙΝD και Mi-15 HIP, μερικές δεκάδες άρματα μάχης, συστήματα αεράμυνας, οχήματα μεταφοράς στρατιωτών και κινητές μονάδες πυροβολικού ακριβείας που έχουν αναπτύξει, έχουν φτιάξει δύο νέες επιπρόσθετες βάσεις που έχουν δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» πάνω από 2.000 άτομα. Προχτές, Αμερικανοί στρατιωτικοί που είχε επικαλεστεί το «Ρόιτερς», υποστήριξαν ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη ξεκινήσει πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ νωρίτερα η ρωσική εφημερίδα «Νovaya Gazeta», επικαλούμενη ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξε ότι γίνονται προετοιμασίες για μία «μικρή αλλά εμφανή επιχείρηση από αέρος». Η ίδια εφημερίδα δεν απέκλεισε αυτή η «περιορισμένη αλλά σημαντική» ρωσική στρατιωτική επέμβαση να γίνει έως τις αρχές της επόμενης βδομάδας, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν θα βρίσκεται στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ρωσο-ιρανικές «ζυμώσεις» για τον πόλεμο στη Συρία Ρωσία και Ιράν «προτίθενται να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες και το δυναμικό, προκειμένου να βοηθήσουν τη Συρία να βγει από αυτή την κρίση», δήλωσε χτες από τη Μόσχα ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, σημειώνοντας αφενός ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν το διάλογο με τη συριακή αντιπολίτευση και ξεκαθαρίζοντας αφετέρου ότι ο Σύρος Πρόεδρος,Μπασάρ Ασαντ, θα πρέπει να είναι μέρος «οποιασδήποτε πολιτικής επίλυσης» της συριακής κρίσης. Ο Αμπντολαχιάν διέψευσε ότι η χώρα του έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις σε Ιράκ και Υεμένη, λέγοντας ότι έχει στείλει μόνον στρατιωτικούς συμβούλους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Στο προσκήνιο και πάλι η απόσχιση
BΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Με τις τοπικές εκλογές που γίνονται την Κυριακή στην Καταλονία, την αυτόνομη περιοχή με πληθυσμό 7,5 εκατομμύρια κατοίκους (ή το 16% του συνολικού πληθυσμού της Ισπανίας) επανέρχεται ζήτημα των αποσχιστικών κινημάτων που κινουν οι λαοι των κρατων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο λεγόμενος συνασπισμός του «ναι» στην απόσχιση, με επικεφαλής το κόμμα «Σύγκλιση και Ενότητα» που είναι στην κυβέρνηση, φαίνεται να παίρνει την πλειοψηφία των 68 εδρών στο τοπικό κοινοβούλιο, κάτι που θα αξιοποιηθεί ως ένα στοιχείο για την επίσπευση της διενέργειας δημοψηφίσματος. Βεβαίως, το Νοέμβρη του 2014, το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη διεξαγωγή και η κυβέρνηση έκανε ένα άτυπο δημοψήφισμα, που είχε όμως πολύ χαμηλή συμμετοχή, της τάξης του 37% (απ' όσους συμμετείχαν, το 80,76% τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας). Ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου, Αρτούρ Μας, τόνισε χτες ότι η απόσχιση από το ισπανικό κράτος είναι αναπόφευκτη, στην περίπτωση που η ισπανική κυβέρνηση δε δεχτεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Από την πλευρά της, η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι μία ανεξάρτητη Καταλονία βγαίνει αυτόματα από την Ενωση και την Ευρωζώνη και θα πρέπει ν' αρχίσει, αν θέλει, από το μηδέν διαδικασίες ένταξης. Στην περίπτωση της Καταλονίας, ειναι υπαρκτά τα διαφορετικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις, τη διαφορετική γλώσσα, που υπάρχουν στο πλαίσιο του πολυεθνοτικού ισπανικού κράτους, όπου υπάρχει ακόμα ο αναχρονιστικός θεσμός της βασιλείας. Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και στη Χώρα των Βάσκων και τη Γαλικία. Αλλωστε, παρόμοιες αποσχιστικές κινήσεις, εξελίσσονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Σκοτία, Βέλγιο).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Αναζωπύρωση συγκρούσεων με το ΡΚΚ
ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποστήριξε ότι το ΡΚΚ «έχασε την τελευταία ευκαιρία το Μάρτη» (για επίτευξη συμφωνίας)... τώρα οι περιοχές που περιβάλλουν τις πόλεις θα εκκαθαριστούν. Οι οδηγίες μας είναι πολύ σαφείς και δεν υπάρχει τρόπος αυτό να αλλάξει». Η αποφασιστικότητα με την οποία η Αγκυρα εμφανίζεται έτοιμη να «εξοντώσει» το ΡΚΚ, δειχνει τα εγκληματα των Τουρκων στις νοτιοανατολικες κουρδικες επαρχιες. Από την ίδια σκοπιά, μαζί με το «μέτωπο» απέναντι σε «εχθρούς» τύπου ΡΚΚ, η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει την τακτική της και απέναντι σε «εταίρους», όπως π.χ. η Ρωσία. Καθόλου τυχαία, στην ίδια συνέντευξη, ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία. Το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στη Μόσχα ο (υπηρεσιακός) ΥΠΕΞ,Φεριντάν Σινιρλίογλου, που σε συνάντησή του με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, επέμεινε ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ δεν μπορεί να έχει θέση στη μελλοντική Συρία και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την ηγεσία της Συρίας. Ο Σινιρλίογλου συνομίλησε τηλεφωνικά για το ίδιο θέμα με το Βρετανό ομόλογό του, Φίλιπ Χάμοντ, αλλά και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, ενώ αυτό αναμένεται να απασχολήσει και τη συνάντηση που θα έχει με τονΒλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, με αφορμή επίσκεψη του δεύτερου στη Μόσχα για εγκαίνια μουσουλμανικού τεμένους. Επίσης, διαφορετικές προσεγγίσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και με τις ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά το «ρόλο» του κουρδικού παράγοντα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των συντακτών, επισήμανε ότι οι μονάδες των YPG (πολιτοφυλακές Κούρδων της Συρίας που αποτελούν το στρατιωτικό σκέλος του κόμματος PYD) δεν αποτελούν «τρομοκρατική οργάνωση» για την Ουάσιγκτον.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ Αποφάσισαν επιστροφή των πρέσβεων
ΚΙΤΟ.-- Επειτα από βδομάδες εντάσεων, οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Κολομβίας αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας την επιστροφή των πρεσβευτών τους στις πρωτεύουσες των δύο χωρών, μετά από συνάντηση των δύο Προέδρων, Νικολάς Μαδούρο και Χουάν Μανουέλ Σάντος, που έγινε στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν το κλείσιμο των συνόρων στη μεθόριο των δύο χωρών, οι απελάσεις Κολομβιανών λαθρεμπόρων και η σύλληψη άλλων εγκληματιών, στην οποία προχώρησε από τον Αύγουστο η κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Το κλείσιμο των συνόρων και η κήρυξη 7 συνολικά παραμεθόριων περιοχών σε κατάσταση ειδικού καθεστώτος επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και καυσίμων, τη δράση των παραστρατιωτικών εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονταν και είχαν ως απώτερο στόχο - πέρα από το κέρδος από τις μεταπωλήσεις των λαθραίων - και τη δημιουργία τεχνητών ελλείψεων, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες λαϊκής δυσαρέσκειας και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του Ν. Μαδούρο, καθώς και τη στήριξη αντιδραστικών δυνάμεων μέσα στη Βενεζουέλα. Σε αυτές τις επιχειρήσεις απελάθηκαν πάνω από 1.300 Κολομβιανοί, αρκετοί συνελήφθησαν, εξαρθρώθηκαν δίκτυα πορνείας και εμπορίας ανθρώπων, ενώ και πάνω από 16.000 Κολομβιανοί που ζούσαν στη Βενεζουέλα παράνομα, επέστρεψαν στη χώρα τους. Παρά την απόφασή τους για την επιστροφή των πρεσβευτών, οι δύο ηγέτες ωστόσο δεν έχουν δώσει ακόμη εντολή για άνοιγμα των συνόρων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Προκλητικός ο γγ του ΝΑΤΟ
ΚΙΕΒΟ.-- Στο Κίεβο βρίσκεται από τη Δευτέρα το βράδυ ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γγ του ΝΑΤΟ, που στηρίζει την ναζιστική πραξικοπηματική κυβέρνηση από την ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης του Β. Γιανουκόβιτς πριν από σχεδόν 2 χρόνια. Ο ανώτερος αξιωματούχος της λυκοσυμμαχίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, και τον πρωθυπουργό, Αρσένι Γιάτσενιουκ. Σε αυτές επαναλήφθηκε το αίτημα για ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις», με τον Γιάτσενιουκ να ζητάει να προχωρήσει η ένταξη στη Σύνοδο της επόμενης χρονιάς και τον Ποροσένκο να ισχυρίζεται ότι «το 60% των Ουκρανών στηρίζει μια τέτοια πολιτική», αφού, όπως είπε προκλητικά, η «επέκταση του ΝΑΤΟ επιβάλλεται λόγω της επιθετικότητας της Ρωσίας». Ο Στόλτενμπεργκ, που επισκέφτηκε και τη βάση του ΝΑΤΟ, που εκπαιδεύει το στρατό στο Λβιβ, επίσης άδραξε την ευκαιρία για να εκθειάσει τους δεσμούς και την ενίσχυση της συνεργασίας με την πραξικοπηματική κυβέρνηση, ενώ κάλεσε τη Ρωσία «να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές, δράση η οποία έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και να αφήσει την Ουκρανία να ζήσει μια ειρηνική, κυρίαρχη ζωή» εννοωντας κατω από τις δαγκανες του ΝΑΤΟ. Επίσης, ο Ποροσένκο είπε ότι δεν αποκλείει την ανάπτυξη κυανοκράνων του ΟΗΕ στην ανατολική Ουκρανία που να επιβλέπει την κατάπαυση του πυρός, «που χαρακτήρισε μια μικρή ελπίδα». Ωστόσο, οι δικές του δυνάμεις είναι που παραβιάζουν τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη φέτος, και με νέους βομβαρδισμούς και μη αναγνωρίζοντας τις τοπικές εκλογές που προγραμματίζουν οι δύο Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στις 18 Οκτώβρη και 1 Νοέμβρη, αντίστοιχα, ζήτημα που προβλεπόταν στη συμφωνία του Μινσκ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επτακόσια πενήντα δολάρια θα πρέπει να πληρώνουν εφεξής για ένα κουτί χάπια «Daraprim» οι ασθενείς με ΕΪΤΖ αντί των 13,50 δολαρίων που έδιναν έως πρότινος, όπως αποφάσισε ο Μάρτιν Σκρέλι, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας «Τιούρινγκ», που αγόρασε τον Αύγουστο τα δικαιώματα χρήσης ενός χαπιού με κόστος παραγωγής μόλις ένα δολάριο και το οποίο κυκλοφορούσε στην αγορά τα τελευταία 62 χρόνια για να θεραπεύει την παρασιτική ασθένεια τοξοπλάσμωση.
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.—Βλακομουτρο βομβιστής της ιοσλαμοφασιστικης συμμοριας «Αλ Σαμπάμπ» εξαπέλυσε επίθεση με βόμβα στον περίβολο του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν αλλοδαποί.
ΚΑΪΡΟ.-- Η επιχείρηση κατεδάφισης χιλιάδων κατοικιών στο Βόρειο Σινά και δη στην πόλη της Ράφα, κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα πριν από δύο χρόνια να χάσουν τα σπίτια τους 3.200 νοικοκυριά, βλάπτει τους πολίτες και τους στρέφει ενάντια στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, αναφέρει έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που δημοσιεύτηκε χτες στο Κάιρο.
ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Η αστυνομία του Νεπάλ άνοιξε πυρ πάλι εναντίον διαδηλωτών τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα, προχτές το απόγευμα. Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρες που πέταξαν διαδηλωτές. Οι νέες συγκρούσεις έγιναν μία μέρα μετά την ψήφιση του νέου Συντάγματος της χώρας και ενώ τους τελευταίους μήνες κορυφώνονταν αντιδράσεις μειονοτήτων που κάνουν λόγο για διακρίσεις σε βάρος τους.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πάπα στην Κούβα, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, και τον ηγέτη της χώρας, Φιντέλ, ενώ χοροστάτησε και σε διάφορες λειτουργίες στη χώρα με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, από χτες βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιήσει 3ήμερη επίσκεψη.

9 σχόλια:

e-h είπε...



Pronunciamiento de la Red En Defensa de la Humanidad-Cuba: EL BLOQUEO A CUBA DEBE CESAR
El pasado 17 de diciembre de 2014, con el anuncio paralelo de los
presidentes de Cuba y EEUU de la decisión de restablecer relaciones
diplomáticas, se dio un primer paso en el proceso largo y complejo hacia
la normalización de los vínculos entre los dos países. Barack Obama ha
hecho pública su intención de adoptar medidas dirigidas a modificar la
aplicación de algunos aspectos del bloqueo, y de solicitar su
levantamiento al Congreso de los EEUU. No obstante, esta política
genocida sigue intacta.

El Ministro de Relaciones Exteriores de Cuba Bruno Rodríguez Parrilla
dio a conocer en su intervención del día 16 de septiembre de 2015 que,
si bien es cierto que han entrado en vigor algunas enmiendas a las
regulaciones de los Departamentos del Tesoro y Comercio, estas resultan
absolutamente insuficientes, no solo teniendo en cuenta la magnitud y el
alcance de las prohibiciones y sanciones que establece el bloqueo, sino
también en comparación con todo lo que pudiera lograrse si el Presidente
Obama hiciera uso de las facultades ejecutivas que posee.

Es necesario denunciar que después del 17 de diciembre de 2014 se ha
mantenido el recrudecimiento del bloqueo, algo que se evidencia en la
imposición de multas millonarias contra bancos y otras entidades a
partir de la persecución de las transacciones financieras
internacionales cubanas. Cuba todavía está impedida de exportar e
importar libremente productos y servicios hacia o desde EE.UU., no puede
utilizar el dólar estadounidense en su actividad comercial ni tener
cuentas en esa moneda en bancos de terceros países. Tampoco se le
permite el acceso a créditos bancarios en EE.UU., de sus filiales en
terceros países y de las instituciones financieras internacionales.
Estas medidas, junto a otras vigentes, continúan causando graves
perjuicios a la economía cubana, limitan el derecho al desarrollo de
nuestro país y causan privaciones directas que influyen en la salud y
el nivel de vida de la población.

e-h είπε...

Cuba presentará ante la Asamblea General de las Naciones Unidas, como lo
ha hecho año tras año, la Resolución “Necesidad de poner fin al bloqueo
económico, comercial y financiero impuesto por los Estados Unidos de
América contra Cuba”. Una vez más la comunidad internacional se
pronunciará acerca de esta política cruel e inmoral. En el Informe que
se ha dado a conocer, se hace un análisis de la legislación del Congreso
y de las disposiciones administrativas que establecen la política del
bloqueo; las medidas ejecutivas adoptadas por el presidente Barack Obama
y sus limitaciones; las prerrogativas ejecutivas a las que el Presidente
pudiera acudir para modificar y vaciar de contenido la implementación de
esta política y qué aspectos requieren acción congresional para su
eliminación o modificación; ejemplos concretos de las sanciones
aplicadas con posterioridad al 17 de diciembre del 2014 y el costo de
los daños producidos; un extenso análisis de su aplicación
extraterritorial; así como el rechazo a la política del bloqueo tanto
dentro de los EEUU, como en el resto del mundo.

Estimamos que en este nuevo escenario en el que ambos países se proponen
dialogar a fin de normalizar sus relaciones, resulta inconcebible el
mantenimiento de esta política violatoria de los principios del Derecho
Internacional, que en 23 ocasiones ha sido condenada por la absoluta
mayoría de los países miembros de las Naciones Unidas. Instamos al
Presidente de EE.UU. a ser consecuente con sus declaraciones y hacer uso
de sus amplias prerrogativas ejecutivas para comenzar, verdaderamente,
una nueva etapa en las relaciones entre nuestros dos países.

El bloqueo contra Cuba jamás debió existir y debe cesar de una vez y por
todas. La solidaridad no puede desmovilizarse. Debemos continuar la
lucha contra el cerco que ha asfixiado al pueblo cubano durante más de
cinco décadas.

Convocamos a todas nuestras compañeras y compañeros en el mundo a
pronunciarse adhiriéndose a este mensaje y a redoblar la lucha contra el
bloqueo en cualquiera de sus manifestaciones.

¡Hasta la victoria siempre!

Red En Defensa de la Humanidad-Cuba

Septiembre 21 de 2015

Email para adhesiones: noalbloqueoacuba@gmail.com

Link acortado: http://bit.ly/1LnX8Ww

e-h είπε...

Δήλωση του Δικτύου για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας-Κούβα: To BLOCK έπρεπε να σταματήσei στην Κούβα
Στις 17 Δεκεμβρίου, το 2014, με την παράλληλη ανακοίνωση της
Πρόεδροι της Κούβας και η απόφαση των ΗΠΑ να αποκαταστήσουν σχέσεις
διπλωματικές, πήρε ένα πρώτο βήμα στη μακρά και πολύπλοκη διαδικασία για την
η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. O Μπαράκ Ομπάμα έχει
γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να λάβει μέτρα που αποσκοπούν στην τροποποίηση της
εφαρμογή ορισμένων πτυχών του εμπάργκο, και να ζητήσει
την άρση τους από το Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, αυτή η πολιτική
γενοκτονίας παραμένει άθικτη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ Parrilla
ανακοίνωσε στην ομιλία του της ημέρας 16 Σεπτεμβρίου 2015 ότι,
Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένες τροπολογίες έχουν τεθεί σε ισχύ
Σε κανονισμούς των Τμημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και Εμπορίου, αυτά είναι
απολύτως ανεπαρκή, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το μέγεθος και η
πεδίο εφαρμογής των απαγορεύσεων και των κυρώσεων που συστάθηκαν με τον αποκλεισμό, αλλά
Επίσης, σε σχέση με όλα αυτά που θα μπορούσε να επιτευχθούν εάν ο Πρόεδρος
Ομπάμα είχε χρησιμοποιήσει τις εκτελεστικές εξουσίες που διαθέτει.

Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι μετά από 17 Δεκέμβρη του 2014
η σύσφιξη του αποκλεισμού διατηρείται, γεγονός που αποδεικνύεται από το
ότι επιβάλλοντας βαριά πρόστιμα για τις τράπεζες και άλλους φορείς
από την άσκηση των οικονομικών συναλλαγών
Κούβας διεθνείς. Κούβα εξακολουθεί να αποκλείει από την εξαγωγή και

e-h είπε...

ελεύθερη εισαγωγή προϊόντων και υπηρεσιών προς ή από τις ΗΠΑ, δεν μπορούν
τη χρήση του αμερικανικού δολαρίου στις συναλλαγές τους ή έχουν
Λογαριασμοί σε αυτό το νόμισμα σε τράπεζες τρίτων χωρών. Ούτε
επιτρέπει την πρόσβαση σε τραπεζικά δάνεια στις ΗΠΑ, των θυγατρικών της
τρίτες χώρες και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με άλλη δύναμη, συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρή
ζημιά στην οικονομία της Κούβας, και περιορίζει το δικαίωμα στην ανάπτυξη
της χώρας και προκαλει άμεσες δυσκολίες που επηρεάζουν την υγεία μας και
το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού.

Η Κούβα υποβαλλαι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπως
έχει κάνει κάθε χρόνο, το ψήφισμα «Ανάγκη για τερματισμό του αποκλεισμού
στο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της
Αμερική ενάντια στην Κούβα ". Για άλλη μια φορά η διεθνής κοινότητα
θα παραδώσει σε αυτό τη βάναυση και ανήθικη πολιτική των ΗΠΑ. Στην έκθεση
Έχει κυκλοφορήσει μια ανάλυση του Κογκρέσου νομοθεσία που καθίσταται
και διοικητικές διατάξεις για τη θέσπιση πολιτικής
και κλείδωμα στα εκτελεστικά μέτρα που θεσπίζονται από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα
και οι περιορισμοί στις εκτελεστικές εξουσίες από τον Πρόεδρο
Θα μπορούσα να πω για την τροποποίηση και να καταστήσει κενή περιεχομένου η εφαρμογή των
Αυτή η πολιτική και ποιες πτυχές απαιτούν δράση από το Κογκρέσο για
αφαίρεση ή τροποποίηση συγκεκριμένα παραδείγματα των κυρώσεων
εφαρμόζεται μετά την 17η, Δεκεμβρίου 2014 και το κόστος της
βλάβης μια εκτεταμένη ανάλυση της εφαρμογής τους
των ΕΞΩΕΔΑΦΙΚΩΝ και η απόρριψη της πολιτικής του αποκλεισμού τόσο
εντός των ΗΠΑ, όπως και στο υπόλοιπο κόσμο.

e-h είπε...


Πιστεύουμε ότι σε αυτό το νέο σενάριο στο οποίο οι δύο χώρες σχεδιάζουν
διαλογο για την εξομάλυνση των σχέσεων, είναι αδιανόητο
Η διατήρηση αυτής της πολιτικής παραβιάζει τις αρχές του διεθνους δικαίου,
η οποία έχει καταδικαστεί 23 φορές από τις
περισσότερες χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Καλούμε τον
Πρόεδρο των ΗΠΑ να είναι συνεπής με τις δηλώσεις και τη χρήση του
Με ευρείες εκτελεστικές εξουσίες του για να αρχίσει πραγματικά
μια νέα φάση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας.

Ο αποκλεισμός ενάντια στην Κούβα δεν θα έπρεπε να υπάρχει και πρέπει να σταματήσει άπαξ και διά
παντώς. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να αποστρατευθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε
τις μάχες για την πολιορκία που έχει σεω ασφυξία τον κουβανικό λαό για περισσότερο από
πέντε δεκαετίες.

Καλούμε όλους τους συντρόφους μας στον κόσμο
Να αποφασίσουν να προσχωρήσουν σε αυτό το μήνυμα και να πολλαπλασιάσουν την καταπολέμηση του αποκλεισμου
Κλειδώστε σε όλες τις εκφάνσεις της.
Πάντα τα εμπρός για τη νίκη!
Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας-Κούβας
21 Σεπτεμβρίου, 2015
E-mail για την ένταξη: noalbloqueoacuba@gmail.com
Σύνδεσμος μειωθεί: http://bit.ly/1LnX8Ww

e-h είπε...


Contact your MPs - Let's pile on the pressure to change our voting system! – Update on "David Cameron: Reform our voting system to make it fair and representative #MakeSeatsMatchVotes"
Επικοινωνήστε με τους βουλευτές σας - Ας πιεσουμε για να αλλάξει το σύστημα ψηφοφορίας μας! - Ενημέρωση σχετικά με "David Cameron: Η μεταρρύθμιση του συστήματος ψηφοφορίας μας για να το κάνουμε πιο δίκαιο και αντιπροσωπευτικό #MakeSeatsMatchVotes"
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Sep 22, 2015 — In 2015, many new MPs were elected and many more are currently re-evaluating our First Past the Post voting system. As supporters of voting reform, we need to find out whether our MPs support First Past the Post. Then we need to persuade them why they should support changing our voting system so it is fair and representative.

I am emailing to ask you to contact your MP to find out what he/she thinks about voting reform and to persuade them that it is something that their constituents care about.

You can find your MPs contact details here: https://www.writetothem.com

MPs have an obligation to reply to their constituents so we are hoping to find out the views of every MP in the country based on our emails. Once you receive a reply, please forward it to us so we can use the information to help with our campaigns. Our email address is votingreformteam@gmail.com

Here is a suggested template you can use to send to your MP but feel free to change it into your own words:

Dear X,

The 2015 general election was the most disproportionate in British history. First Past the Post is a system that has proved itself to be outdated and is no longer fit for British elections. Democracy in the UK has been around for hundreds of years, but it has never been static. Our democracy is constantly evolving and improving. Will you support reforming our voting system so it is up to scratch in our modern democracy?

e-h είπε...


Over 400,000 people have signed petitions calling for voting reform. A recent poll showed 74% of the electorate were in favour (http://www.electoral-reform.org.uk/press-release/three-quarters-want-more-proportional-voting-system-new-poll-shows). That is a majority of Conservative, Labour, UKIP and Liberal Democrat voters.

Our voting system is totally unrepresentative. UKIP and the Greens received five million votes between them, but only one seat each. The SNP have 95% seats in Scotland with just over half of the votes.

I hope that you will support the campaign for a proportional voting system by helping to raise this issue both within your party but also in Parliament.

Yours sincerely,

X

Thank you for all of you help with our campaign, I hope to hear our elected representatives' views soon!

Owen Winter

e-h είπε...


22 του Σεπτεμβρίου, 2015 - Το 2015, πολλοί νέοι βουλευτές εξελέγησαν και πολλά άλλα εγιναν επί του παρόντος για την επαναξιολόγηση για το Πρώτο Παρελθόν για το σύστημα ψηφοφορίας Post. Ως υποστηρικτές της μεταρρύθμισης ψήφου, θα πρέπει να μάθετε τι οι βουλευτές μας υποστηρίζουν πρώτα μετά από τη δημοσίευση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τους πείσουμε γιατί θα πρέπει να υποστηρίξουν την αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας μας, έτσι ώστε να είναι δίκαιη και αντιπροσωπευτική.

Είμαι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να σας ζητήσω να επικοινωνήσετε με τον βουλευτή σας για να μάθετε τι αυτός / αυτή σκέφτεται για τη μεταρρύθμιση της ψηφοφορίας και να τους πείσετε ότι είναι κάτι που τα συστατικά τους νοιάζει.

Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους βουλευτές σας εδώ: https://www.writetothem.com

Βουλευτές έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν στους ψηφοφόρους τους, έτσι ελπίζουμε να μάθετε τις απόψεις του κάθε βουλευτή στη χώρα με βάση τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία μας. Μόλις λάβετε μια απάντηση, παρακαλούμε προωθήστε το σε εμάς για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε με τις εκστρατείες μας. Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι votingreformteam@gmail.com

Εδώ είναι ένα προτεινόμενο πρότυπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε το βουλευτή σας, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε δικά σας λόγια:

Αγαπητέ Χ,

Το 2015 στις γενικές εκλογές ήταν οι πιο δυσανάλογες στην ιστορία της Βρετανίας. Πρώτο Παρελθόν από το Post είναι ένα σύστημα που έχει αποδειχθεί ότι είναι ξεπερασμένο και δεν είναι πλέον κατάλληλο για βρετανικές εκλογές. Η δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήταν στατική. Η δημοκρατία μας είναι σε διαρκή εξέλιξη και βελτίωση. Θα σας υποστηρίξουμε τη μεταρρύθμιση του συστήματος ψηφοφορίας μας, έτσι ώστε να είναι μέχρι και το απόλυτο στην σύγχρονη δημοκρατία μας;

Πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει τις αιτήσεις έκκλησης για τη μεταρρύθμιση της ψηφοφορίας. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 74% του εκλογικού σώματος ήταν υπέρ (http://www.electoral-reform.org.uk/press-release/three-quarters-want-more-proportional-voting-system-new-poll-shows). Αυτή είναι η πλειοψηφία των Συντηρητικών, Εργατικών, του UKIP και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ψηφοφόρους.

e-h είπε...


Το εκλογικό μας σύστημα είναι απολύτως αντιαντιπροσωπευτικό. UKIP και οι Πράσινοι έλαβε πέντε εκατομμύρια ψήφους αναμεσά τους, αλλά μόνο μία έδρα το καθένα. Το SNP έχει 95% έδρες στη Σκωτία με μόλις πάνω από το ήμισυ των ψήφων.

Ελπίζω ότι θα υποστηρίξετε την εκστρατεία για ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, βοηθώντας να εγείρετε το ζήτημα αυτό τόσο στο εσωτερικό του κόμματός σας, αλλά και στο Κοινοβούλιο.

Με εκτίμηση,

Χ

Σας ευχαριστούμε για όλα για την βοηθεια σας στην εκστρατεία μας, ελπίζω να ακούσω τις απόψεις από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας σύντομα!

Owen Winter