Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σαββατο 26 Σεπτεμβριου 2015


Συρία: Εξοπλισμός των ΗΠΑ κατέληκε στο Μέτωπο αλ Νόσρα
26 Σεπτεμβρίου 2015 08:45
Σιγά σιγά λύνονται όλες οι απορίες σχετικά με το γιατί οι Σύριοι φεύγουν κατά χιλιάδες από τη χώρα τους. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες Σύριοι αντάρτες που εκπαιδεύθηκαν από της ΗΠΑ παρέδωσαν μέρος του εξοπλισμού τους στο Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία. Οι αντάρτες παρέδωσαν έξι φορτηγάκια και πυρομαχικά, περίπου το ένα τέταρτο του εξοπλισμού που τους είχε δοθεί, σε έναν μεσολαβητή του Μετώπου αλ Νόσρα στις 21-22 Σεπτεμβρίου με αντάλλαγμα την ασφαλή τους διέλευση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή (Centcom). «Αν είναι ακριβής η πληροφορία ότι μέλη των Νέων Συριακών Δυνάμεων παρέδωσαν εξοπλισμό στο Μέτωπο αλ Νόσρα είναι πολύ ανησυχητική και παραβιάζει τους κανονισμούς του συριακού προγράμματος εκπαίδευσης και εξοπλισμού», τόνισε ο Ράιντερ. Οι πληροφορίες αυτές είναι το τελευταίο ανησυχητικό δείγμα ότι αποτυγχάνει η προσπάθεια εκπαίδευσης Σύρων ανταρτών για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτος στη Συρία. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού είχε επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας στο Κογκρέσο ότι πολύ λίγοι αντάρτες εξακολουθούν να πολεμούν στη Συρία, αν και Αμερικανοί αξιωματικοί επεσήμαναν αυτή την εβδομάδα ότι έκτοτε έχουν ταχθεί στο πλευρό των εξεγερμένων δεκάδες επιπλέον άνδρες. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών βρίσκεται υπό εξέταση και ενδέχεται να αναθεωρηθεί. Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα προσπαθήσει να προωθήσει μια νέα πρωτοβουλία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στον πόλεμο στη Συρία στη διάρκεια συναντήσεων που θα έχει στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από μια συζήτηση με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σήμερα. Αφού στήριξε μια ειρηνευτική πρωτοβουλία του ΟΗΕ η οποία απέτυχε να τερματίσει τον συριακό εμφύλιο, ο Κέρι θα δοκιμάσει πολλές προτάσεις για μια νέα προσέγγιση στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τις επόμενες ημέρες. Βάσει των νέων προτάσεων στην εξεύρεση λύσης θα μπορούσαν να συμμετάσχουν το Ιράν, σημαντικός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η Σαουδική Αραβία και χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ που υποστηρίζουν ομάδες των εξεγερμένων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν επίθεση από ισραηλινούς στρατιώτες
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015, 06:40
Δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση και απειλές από Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι κατέστρεψαν το υλικό που είχαν συγκεντρώσει από τις ταραχές που ξέσπασαν μετά την κηδεία ενός Παλαιστίνιου ο οποίος σκοτώθηκε από τον στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι στρατιώτες έριξαν στο έδαφος τον παραγωγό βίντεο Αντρέα Μπερνάρντι, ιταλικής καταγωγής, και τον χτύπησαν στα πλευρά με ένα όπλο. Τον κράτησαν εκεί ακινητοποιημένο, μέχρι που κατάφερε να βγάλει και να δείξει τη δημοσιογραφική ταυτότητά του. Το επεισόδιο, που σημειώθηκε στην κοινότητα Μπέιτ Φουρίκ, κοντά στη Νάμπλους, βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης. Ο Μπερνάρντι φέρει μώλωπες στα πλευρά και κάτω από το μάτι. Οι στρατιώτες έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον του Ιταλού παραγωγού και εναντίον ενός Παλαιστίνιου φωτορεπόρτερ, του Αμπάς Μομάνι. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα με την επιγραφή "Press" (Τύπος). Οι στρατιώτες έσπασαν μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ενώ κατέσχεσαν μια άλλη φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι δύο δημοσιογράφοι κάλυπταν τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών όταν ορισμένοι στρατιώτες τους πήραν παράμερα, τους εξύβρισαν στα αγγλικά και τους κάλεσαν να σταματήσουν να κινηματογραφούν τη σκηνή. Το Γαλλικό Πρακτορείο διαμαρτυρήθηκε στον ισραηλινό στρατό, ένας εκπρόσωπος του οποίου, ο Πέτερ Λέρνερ, δεσμεύτηκε ότι "θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα" και είπε ότι έχει ενημερωθεί για το επεισόδιο η ιεραρχία. Ο Μομάνι και ένας άλλος Παλαιστίνιος συνάδελφός του είχαν δεχτεί επίθεση από Ισραηλινούς στρατιώτες και στις 24 Απριλίου. Το επεισόδιο εκείνο είχε επίσης βιντεοσκοπηθεί και ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι θα λαμβάνονταν πειθαρχικά μέτρα εναντίον των εμπλεκόμενων στρατιωτών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Φτυστός ο... Τσίπρας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, 20:41
Τι κι αν απέναντί του βρίσκονταν μερικοί από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ της Ρωσίας; Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι πιο ισχυρός από τους ολιγάρχες της πατρίδας του και το γνωρίζει. Μπορεί, μάλιστα, να απευθύνεται, με το γνωστό, παγωμένο βλέμμα του στους συνομιλητές του, εκτοξεύοντας κάθε λογής προσβολή, μετατρέποντας ακόμη και τους πιο σκληρούς επιχειρηματίες σε άκακα πρόβατα... Ή μάλλον σε... «κατσαρίδες», όπως τους αποκαλεί... Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο, παραμένει ενδεικτικό της παντοδυναμίας του σύγχρονου «Τσάρου» της Μόσχας. Στο στόχαστρο της οργής και της απαξιωτικής συμπεριφοράς του Βλάντιμιρ Πούτιν βρέθηκε ο Ρώσος ολιγάρχης Όλεγκ Ντεριπάσκα. Η περιουσία του, σύμφωνα με το Forbes, να ξεπερνά τα 8,5 δισ. δολάρια, ωστόσο, αρκεί ένα νεύμα του Ρώσου προέδρου προκειμένου να μοιάζει με... παιδί για τα θελήματα. Το βίντεο που ακολουθεί μιλά από μόνο του, καθώς η σύγκρισή του με τους εγχώριους πολιτικούς ηγέτες προκαλεί θλίψη...
Σχολιο.- Στημένο σίγουρα αλλα. Ότι και να πει κανείς έχει τον τρόπο του στις διαπραγματεύσεις!!!
Σχολιο.- Νομίζω ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα το δείχνει στο ντοκιμαντέρ "Putin is Back" και κάθε άλλο παρά έτσι τον απεικονίζει. Η συγκεκριμένη σκηνή στο σύνολο του ντοκιμαντέρ λειτουργεί λίγο ειρωνικά και περιπαιχτικά. Αξίζει να το δει κανείς, απλά δεν βρίσκεται εύκολα, γιατί εγώ το είδα στο φετσιβάλ ντοκιμαντέρ θεσσαλονίκης φέτος.
http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/poutin-opos-tsipras
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maria Saadeh, Xριστιανή αντιπολιτευόμενη βουλευτίνα της Συρίας: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας...
Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι στη Βουλή της Συρίας υπάρχει αντιπολίτευση... Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι η Βουλή της Συρίας είναι πολυκομματική... Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι ότι στις 280 έδρες της Βουλής στη Συρία έχουν εκλεγεί 30 γυναίκες... Πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι στις φίλες και συνεργαζόμενες με τη δύση αραβικές χώρες κι ειδικότερα με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, η Βουλή διορίζεται από τον απόλυτο μονάρχη, τον εκπρόσωπο του Θεού κι η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να οδηγήσει αυτοκίνητο ή να κυκλοφορήσει χωρίς σκεπασμένο το πρόσωπο και συνοδό τον σύζυγό της... Kι όμως δεν γνωρίζουν, γιατί γνωρίζουν ότι "προσφέρουν" τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι... Βέβαια, στα παραπάνω η μεγάλη ευθύνη της εσκεμμένης και ακριβοπληρωμένης παραπληροφόρησης είναι των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων -το μακρύ χέρι του 4ου Ράιχ- και λιγότερο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που απλώς διεκπεραιώνουν πρόθυμα τις εντολές του διευθυντηρίου και τον πλουτισμό των τραπεζών από τις πωλήσεις όπλων, τις εμπορικές συναλλαγές με τα μοναρχικά σκοταδιστικά καθεστώτα και πρόσφατα από τις μεγάλες μπίζνες των “προσφύγων-μεταναστών”, έχοντας μάλιστα και τη συναίνεση των επαγγελματιών “αντιρατσιστών” και των γνωστών ΜΚΟ των “φιλάνθρωπων”. Μία από τις γυναίκες βουλευτίνες της Βουλής στη Συρία είναι και η Maria Saadeh. 41 ετών, Αρχιτεκτόνισσα, Χριστιανή (ανήκει τους λεγόμενους Ελληνο-Καθολικούς. Μια “εφεύρεση του Βατικανού να προσεταιριστεί τους πλέον των 2 εκατομμυρίων Ελληνορθοδόξων...), εκλέχθηκε με ανεξάρτητη υποψηφιότητα στις εκλογές που διεξάχθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων με τους μισθοφόρους-φονιάδες της δύσης.
Η αντιπολιτευόμενη τον πρόεδρο Άσαντ, η Χριστιανή βουλευτίνα Maria Saadeh, έδωσε συνέντευξη στη Δαμασκό στην ιταλική “Il Giornale”, φυσιολογικά αφού κατά κάποιον τρόπο αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ Ιταλίας και Συρίας, μιας και είναι καθολική. Στη συνέντευξη -αυτούσιο το κείμενο μεταφέρεται παρακάτω- η Χριστιανή βουλευτίνα τονίζει: "Ο Assad δεν είναι δικτάτορας κι ο Πάπας διαμεσολαβεί για την Συρία... Κυρίως τα ΜΜΕ της δύσης χαρακτηρίζουν δικτατορικό καθεστώς τη Συρία, χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα. Εμείς οι Σύροι δεν το σκεφτόμαστε έτσι, κυρίως τώρα που θυμούμαστε την ποιότητα ζωής στη χώρα μας πριν τις συγκρούσεις. Συρία σημαίνει πολιτισμός, είναι κουλτούρα, είναι θρησκεία, είναι ιστορία, είναι γη που δίνει μαθήματα ανθρωπισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό που εμείς αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι απάνθρωπο. Λοιπόν, ας μην έρχονται οι δυτικές κυβερνήσεις να μας λένε ότι έχουμε δικτατορία. Αυτό είναι πρόφαση για τις δυτικές κυβερνήσεις, για να καταστρέψουν ότι έχουμε κληρονομήσει. Εγώ, ως πολίτης της Συρίας, ως γυναίκα, που είδα με τα ίδια μου τα μάτια το ψευδές θέατρο με τεράστιες κραυγές, που παίζουν οι ΗΠΑ κι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορώ να σας πω ότι η στρατηγική τους είν αι εκείνη του να επιλέξουν αυτοί τους κυβερνήτες μας, ορισμένοι εκ των οποίων μιλούν κι έχουν συριακά ονόματα, αλλά ουσιαστικά εργάζονται για τα δυτικά συμφέροντα...”.
Μια αντιπολιτευόμενη βουλευτίνα και μάλιστα αστή, με προνομιούχα θέση στην αστική τάξη της χώρας της, μπορεί και διακρίνει την πραγματικότητα για το τι συμβαίνει στη Συρία. Όχι μια "έξαλη" αριστερή, αλλά μια επιστήμονας που έχει και μια πικρία για την αγάπη που περιβάλλει τους Ελληνορθόδοξους ο πρόεδρος Άσαντ, που λέγεται ότι οφείλεται στην επιρροή του από τον πατέρα του και έχει αναφορά στην οθωμανική κατοχή που έζησαν και οι Σύροι, αλλά και στην ιδιαίτερη σχέση του πατέρα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου (Η Συρία ήταν αυτή που στην κρίση του Μάρτη 1987, όταν ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια, ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!"). Κι από την άλλη η αριστερά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, νόμιμο από το 1944 και σήμερα υποστηρικτής του προέδρου Άσαντ, στον κοινό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα εναντίον της χυδαίας εισβολής της “αραβικής άνοιξης” του σκοταδισμού και των αποκεφαλιστών. Σήμερα, μετά τον πέμπτο χρόνο δράσης των φονιάδων “εκδημοκρατιστών” της δύσης, την αποτυχία της ιμπεριαλιστικής επίθεσης κι ενώ ακόμη και η φύρερ Μέρκελ μιλάει για λύση χωρίς απομάκρυνση του “δικτάτορα” Άσαντ,
Η συνέντευξη της Χριστιανής βουλευτίνας Maria Saadeh, στην ιταλική “Il Giornale”:
La parlamentare cristiana: "Assad non è un dittatore, il Papa interceda per la Siria"
http://www.ilgiornale.it/news/mondo/parlamentare-cristiana-assad-non-dittatore-papa-interceda-si-1175429.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Syrian Army Inches Closer to Palmyra as Russian Jets Scope ISIS’ Positions
Ο Συριακος στρατος πλησιασε πιο κοντά στην Παλμύρα, όταν τα ρωσικά αεριωθούμενα αεροπλάνα σκόπευσαν τις θεσεις του ISIS
It should come as no surprise that the Syrian Arab Army’s (SAA) battle against the Islamic State of Iraq and Al-Sham (ISIS) is being closely monitored by their Russian military advisors; however, as of... recently, the Russians have escalated their participation by utilizing their air assets to conduct reconnaissance missions around the Homs Governorate’s eastern countryside. On Friday morning, the Syrian Arab Army’s 67th Brigade of the 18th Tank Division – in coordination with the National Defense Forces (NDF) and Hezbollah – continued their advance towards the ancient city of Palmyra, targeting the terrorist group’s defensive positions to the east of the strategic hilltop at Tal SyriaTel. According to a military source in the Homs Governorate, the Syrian Armed Forces and Lebanese Resistance killed over 20 enemy combatants from ISIS on Friday, including a number of foreign fighters from Dagestan, Tunisia, Libya, and Saudi Arabia. North of Palmyra, the Syrian Arab Army’s “Tiger Forces” – in coordination with Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert Hawks Brigade) – captured the remaining gas wells at Jabal Al-Sha’ar (Poet Mountains) that the ISIS terrorists seized two weeks ago during their abrupt offensive in the Jazal Mountains. To add to ISIS’ plight in east Homs as of late, the Russian Air Force flew a number of reconnaissance missions on Friday; these flights specifically monitored the terrorist group’s movements around the vast desert surrounding the ancient city of Palmyra.
Δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη ότι η μάχη του Συριακου Αραβικου Στρατού (SAA) ενάντια στο ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Al-Sham (ISIS) παρακολουθείται στενά από τους ρωσους στρατιωτικους συμβούλους. Ωστόσο, πρόσφατα, οι Ρώσοι έχουν κλιμακώσει τη συμμετοχή τους μέσα από την αξιοποίηση στοιχείων του αέρα τους και πραγματοποιούν αποστολές αναγνώρισης γύρω από την ανατολική επαρχία της Χομς. Την Παρασκευή το πρωί, η 67η Ταξιαρχία του Συριακου Αραβικου Στρατού του 18ου τμήματος Τεθωρακισμενων - σε συντονισμό με τις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) και τη Χεζμπολάχ - συνέχισε την προέλαση τους προς την αρχαία πόλη της Παλμύρας, με στόχο αμυντικές θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στην ανατολικη της στρατηγικη κορυφή ενός λόφου, του Tal SyriaTel. Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην επαρχία της Χομς, οι συριακες ενόπλες δυνάμεις και η αντίσταση του Λιβάνου σκότωσε πάνω από 20 μαχητές του εχθρού από την ISIS, την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού των ξένων μαχητών από το Νταγκεστάν, την Τυνησία, τη Λιβύη και τη Σαουδική Αραβία. Βόρεια της Παλμύρας, οι "Δυνάμεις Τίγρης» του Συριακου Αραβικου Στρατού - σε συντονισμό με Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert γεράκια Σώμα) - κατέλαβε τα υπόλοιπα ορυγματα σε Jabal Al-Sha'ar (Ποιητή Όρη) που οι τρομοκράτες του ISIS κατελαβαν δύο εβδομάδες πριν κατά τη διάρκεια της απότομης επίθεσή τους στα Jazal Όρη. Για να προσθεθει στη δυστυχία ISIS "στο ανατολικό Χομς, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πέταξε μια σειρά από αποστολές αναγνώρισης, την Παρασκευή. Οι πτήσεις αυτές παρακολουθούν συγκεκριμένες κινήσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης γύρω από τη μεγάλη έρημο γύρω από την αρχαία πόλη της Παλμύρας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Why is the US Defending Terrorists that have Entered EU as Refugees?
Γιατί οι ΗΠΑ υπερασπίζονται τρομοκράτες που έχουν τεθεί από ΕΕ ως προσφύγες;
Not only are is the US worried about their terrorists being killed in Syria, they are now defending those who have escaped to Europe. The man at the centre of this is the refugee who was tripped by the... Hungarian journalist and then was offered a job coaching football in Spain, Abdul Mohsen. Whose facebook page shows support for the Free Syrian Army and Al Nusra, who have been beheading Syrians for the past four and half years. He travelled across Europe with the refugees, that were fleeing terrorists such as him. Why would the US start defending a known terrorist who has escaped to the West? Not only are they defending the man, but they are accusing those who have been spreading the truth about what has been happening in Syria for the past four and a half years. Those of us who have been closely examining the photos of known terrorists, are now being accused of lying about this man. There have been many known terrorists been seen in Germany in the past few weeks, so why has the US media picked this man to defend? What evidence do they have to say that he is not a terrorist? The Syrian people know who the terrorists are and don’t need the US to tell them. The New York Times is reporting that the story posted by Leith Abou Fadel, that Osama Abdul Mohsen is a terrorist, is unfounded! A man who worked for Al Nusra and displays the Al Qaeda flag is proof enough, but all of a sudden the Al Qaeda flag is no long a terrorist flag, because Mr Mohsen says so. Now the US media are asking Mr. Fadel to prove that Mr. Mohsen is a terrorist, when it should be that Mr. Mohsen should prove that he is not a terrorist, even though the evidence proves that he is. Usually the US accuse someone of being a terrorist at the drop of a hat, but this time, they are defending a known terrorist. Know wouldn’t that start alarm bells ringing. What does this man mean to the US? Only the New York Times is defending this man, why??
Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που ανησυχούν για τους τρομοκράτες που σκοτώνονται στη Συρία, τώρα υπερασπίζονται όσους έχουν διαφύγει στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο σε αυτό είναι ο πρόσφυγας που ανατραπηκε από την ... Ουγγρική δημοσιογράφο και στη συνέχεια του προσφέρθηκε μια δουλειά σε ποδοσφαιρική προπόνηση στην Ισπανία, στον Αμπντούλ Μοχσέν. Ποιανού facebook σελίδα εμφανίζει υποστήριξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της Al Nusra, που έχουν αποκεφαλίσει Σύριους τα τελευταία τέσσερα και μισό χρόνια. Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη με τους πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τρομοκράτες όπως αυτόν. Γιατί οι ΗΠΑ εχουν ξεκινήσει την υπεράσπιση ενός γνωστού τρομοκράτη ο οποίος έχει διαφύγει στη Δύση; Όχι μόνο στην υπεράσπιση του άνδρα, αλλά κατηγορούν και όσους έχουν διαδοσει την αλήθεια σχετικά με το τι έχει συμβεί στη Συρία τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Όσοι από εμάς έχουν εξετάσει εκ του σύνεγγυς τις φωτογραφίες των γνωστών τρομοκρατών, τώρα κατηγορούνται για ψέματα για αυτόν τον άνθρωπο. Υπήρξαν πολλοί γνωστοί τρομοκράτες που έχουν παρατηρηθεί στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ αυτόν τον άνθρωπο υπερασπιζονται; Τι αποδείξεις θα πρέπει να πουν ότι δεν είναι τρομοκράτης; Ο λαός της Συρίας γνωρίζει ποιοι είναι οι τρομοκράτες και δεν χρειάζονται οι ΗΠΑ για να τους πουν. Η New York Times αναφέρει ότι η ιστορία δημοσιεύτηκε από Leith Abou Fadel, ότι ο Οσάμα Αμπντούλ Μοχσέν είναι τρομοκράτης, είναι αβάσιμη! Ένας άνθρωπος που εργάστηκε για το Al Nusra και εμφανίζετε με τη σημαία της Αλ Κάιντα είναι αρκετή απόδειξη, αλλά ξαφνικά η σημαία της Αλ Κάιντα δεν είναι μακριά τρομοκρατικη σημαία, διότι ο κ Mohsen λέει έτσι. Τώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ ζητούν από τον κ Fadel να αποδείξει ότι ο κ Mohsen είναι τρομοκράτης, όταν θα έπρεπε να είναι ότι ο κ Mohsen που θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι τρομοκράτης, ακόμη κι αν τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι είναι. Συνήθως οι ΗΠΑ κατηγορούν κάποιον ότι είναι τρομοκρατης κατά την πτώση ενός καπέλου, αλλά αυτή τη φορά, υπερασπίζονται γνωστο τρομοκράτη. Γνωρίζουν ότι ξεκινάει να χτυπάει ο κώδωνας του κινδύνου. Τι σημαίνει αυτός ο άνθρωπος στις ΗΠΑ; Μόνο οι New York Times υπερασπίζεται αυτόν τον άνθρωπο, γιατί ??
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nasrallah: Syria’s steadfastness and backfiring of terrorism prompted change in international attitude
Νασράλα: σταθερότητα και πρόωρη ανάφλεξη της τρομοκρατίας στη Συρία θα ζητηθεί να αλλάξει η διεθνείς στάση
26 September، 2015 Beirut, SANA – Secretary General of the Lebanese Hezbollah Movement Hassan Nasrallah said Syria’s steadfastness and its allies’ support and the backfiring of terrorism on its supporters have forced a change in the international stance on Syria. Speaking in an interview with the Lebanese al-Manar TV channel on Friday, Nasrallah cited the return of terrorists who fought in Syria back to Europe and the flow of refugees into its... countries among the repercussions that have influenced the international attitude on Syria. Solving the refugee crisis, he said, can be through either accommodating them or through accepting a political solution and stopping the war on Syria, “which is the real cure.” Among the “most important factors” in the change on Syria and the tendency towards solving its crisis is Iran’s nuclear deal reached with the P 5+1 group, added Nasrallah. He explained that the Americans and Europeans have reached a conclusion that they cannot bargain with Iran and break its ties to Syria. Nasrallah went on saying that the escalation in the Russian political and military position on Syria has also pushed the Europeans and Americans to change their stance. He noted that the failure of the US-led anti-ISIS coalition has prompted the Russians to be directly present in Syria and increase its support, adding that this Russian escalation “will definitely be influential in the course of the coming battle.” Nasrallah stressed that the Russian and Iranian position on President Bashar al-Assad is “very firm”, noting that Iran wants Syria to remain in the Axis of the Resistance and not fall to the Takfiri organizations. In his comments on the situation in al-Zabadani city, where Hezbollah is fighting terrorists on the Syrian army’s side, Nasrallah said the situation of the terrorists started to deteriorate less than two weeks after the battle started, and that was when they asked for help in the form of a ceasefire in al-Zabadani in exchange for stopping shelling the locals of the terrorists-besieged al-Fouaa and Kefraya towns in Idleb province. He explained that negotiations started by the UN Special Envoy for Syria Staffan de Mistura, who asked for Tehran’s mediation, stressing that the Iranian side has played only a mediator role and does not have the decision in its hands. He denied that Turkey is a party to the negotiations. Going into some details of the negotiations, Nasrallah said the first stage of the agreement includes a ceasefire and the departure of the “gunmen” and their injured from al-Zabadani to Idleb in return for the departure of 10, 000 civilians, including women, young men under 18 and men above 50, from al-Fouaa and Kefraya to safe areas. The second stage, he added, will include a 6-month truce in Bouqein, Serghaya, Madaya and al-Zabadani area in Damascus Countryside and in Kefraya, al-Fouaa, Binnish and Taftanaz in Idleb. He pointed out that the agreement includes a commitment that a route for food and medical supplies is never blocked, noting that the implementation will be guaranteed by the UN. Nasrallah reiterated that the Lebanese Resistance will be wherever it should be; in defense and attack.
26 Σεπτεμβρίου 2015 Βηρυτό, SANA – Ο Γενικός Γραμματέας Κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα δήλωσε την ακλόνητη στάση της Συρίας και την υποστήριξη των συμμάχων της για την πρόωρη ανάφλεξη της τρομοκρατίας για τους υποστηρικτές της έχουν αναγκάσει σε μια αλλαγή στη διεθνή στάση σχετικά με τη Συρία. Μιλώντας σε μια συνέντευξη με το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου al-Manar την Παρασκευή, ο Νασράλα αναφέρθηκε στην επιστροφή των τρομοκρατών που πολέμησαν στη Συρία πίσω στην Ευρώπη και τη ροή των προσφύγων στις χώρες τους μεταξύ των επιπτώσεων που έχουν επηρεάσει τη διεθνή στάση απέναντι στη Συρία. Την επίλυση της κρίσης των προσφύγων, είπε, μπορεί να είναι είτε η υποδοχή τους ή με την αποδοχή μιας πολιτικής λύσης για να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία ", η οποία είναι η πραγματική θεραπεία." Μεταξύ σπο τους «πιο σημαντικούς παράγοντες" στην αλλαγή στη Συρία και την τάση προς την επίλυση της κρίσης του είναι πυρηνική συμφωνία του Ιράν που επετεύχθη με την ομάδα P 5 + 1, πρόσθεσε ο Νασράλα. Εξήγησε ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να διαπραγματευωνται με το Ιράν και να σπάσουν τους δεσμούς της με τη Συρία. Ο Νασράλα συνέχισε λέγοντας ότι η κλιμάκωση της ρωσικής πολιτικής και στρατιωτικής της θέσης σχετικά με τη Συρία έχει επίσης ωθήσει τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να αλλάξουν τη στάση τους. Σημείωσε ότι η αποτυχία της αμερικανικής συμμαχίας αντι-ISIS έχει ζητηθεί οι Ρώσοι να είναι άμεσα παρόντες στη Συρία και να αυξήσουν την υποστήριξή τους, προσθέτοντας ότι αυτή η ρωσική κλιμάκωση »θα είναι σίγουρη κατά τη διάρκεια της μάχης που έρχετται." Ο Νασράλα τόνισε ότι η ρωσική και η ιρανική θέση υπερ του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι "πολύ σταθερή», σημειώνοντας ότι το Ιράν θέλει η Συρία να παραμείνει στην Άξονα της Αντίστασης και να μην πέσει στις οργανώσεις takfiri. Στις παρατηρήσεις του σχετικά με την κατάσταση στην πόλη αλ-Zabadani, όπου η Χεζμπολάχ πολεμά τους τρομοκράτες στο πλευρό του συριακού στρατού, ο Νασράλα δήλωσε ότι η κατάσταση των τρομοκρατών άρχισε να επιδεινώνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της μάχης, και τότε ήταν που ζήτησαν βοήθεια με τη μορφή της κατάπαυσης του πυρός στην αλ-Zabadani με αντάλλαγμα τη διακοπή του αποκλεισμου στους ντόπιους από των τρομοκρατών-που πολιορκουσαν αλ-Fouaa και Kefraya πόλεις στην επαρχία Idleb. Εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura, ο οποίος ζήτησε τη μεσολάβησή της Τεχεράνης, τονίζοντας ότι η ιρανική πλευρά έχει παίξει μόνο έναν ρόλο διαμεσολαβητή και δεν έχει την απόφαση στα χέρια του. Αρνήθηκε ότι η Τουρκία είναι συμβαλλόμενο μέρος στις διαπραγματεύσεις. Πηγαίνοντας σε κάποιες λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, ο Νασράλα είπε ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των «ένοπλων» με τους τραυματίες τους από την Αλ-Zabadani να Idleb σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση των 10, 000 άμαχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, νέων ανδρών κάτω των 18 ετών και άνδρες άνω των 50, από την Αλ-Fouaa και Kefraya σε ασφαλείς περιοχές. Το δεύτερο στάδιο, πρόσθεσε, θα περιλαμβάνει μια ανακωχή 6 μηνών σε Bouqein, Serghaya, Madaya και περιοχή αλ-Zabadani στη Δαμασκό Εξοχή και Kefraya, αλ-Fouaa, Binnish και Taftanaz σε Idleb. Επεσήμανε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει μια δέσμευση ότι μια διαδρομή για τα τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες δεν είναι μπλοκαρισμένη, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή θα είναι εγγυημένη από τον ΟΗΕ. Ο Nasrallah επανέλαβε ότι η λιβανική αντίσταση θα είναι όπου θα πρέπει να είναι, στην άμυνα και στην επίθεση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Θεός μπορεί να λυπηθεί του τζιχαντιστές, η "Specnaz" ΠΟΤΕ!
Η Μόσχα έστειλε στη Συρία ένα τμήμα της ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας "Specnaz" που μπαίνει στη μάχη εναντίον του ισλαμικού κράτους. Τα ρωσικά ΜΜΕ, ακριβώς αυτές τις ώρες, επισημαίνουν τα 5 πιο ισχυρά όπλα που θα πρέπει να φοβούνται οι φονιάδες μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης και μεταξύ αυτών είναι το... ειδικό σώμα της ομάδας "Specnaz". Πρόκειται για το σώμα εκείνο που κάνει τους Τσετσένους τρομοκράτες να τρέμουν. Ο Θεός μπορεί να λυπηθεί του τζιχαντιστές, η "Specnaz" ΠΟΤΕ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεοταξική Φωτίου... γνωρίζεις που κατέληξε η βασίλισσα που καλούσε να φάνε παντεσπάνι;
Η πολιτική κουζίνα της Θεανώς Φωτίου είναι, λοιπόν, το ίδιο απεχθής με την προτροπή της τελευταίας Γαλλίδας βασίλισσας «ας φάνε παντεσπάνι»...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ρωσική πρόταση
ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Μετά το «πράσινο φως» που άναψε, την Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ στον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ Ασαντ, για συμμετοχή σε μία νέα διπλωματική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης τερματισμού του πολέμου στη Συρία, χτες και ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν, έσπευσε να σημειώσει ότι ο «μόνος τρόπος» για να σταματήσει η πολυετής καταστροφική σύρραξη είναι να υποστηριχτεί ο Σύρος ηγέτης στον αγώνα του κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
Σε συνέντευξη που έδωσε, χτες, στην εκπομπή «Εξήντα λεπτά» του αμερικανικού δικτύου CBS, με αφορμή την επίσκεψή του στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, ο Ρώσος Πρόεδρος επιβεβαίωσε την παρέμβασή του στη Συρία και παραδέχθηκε ότι η νέα ρωσική στρατιωτική δύναμη στη Λατάκεια επιδιώκει να «σώσει» τον Πρόεδρο Ασαντ, θεωρώντας ότι «όλες οι ενέργειες προς την αντίθετη κατεύθυνση, που έχουν στόχο να καταστρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση στη Συρία, θα δημιουργήσουν μια κατάσταση που έχει ήδη παρατηρηθεί σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως για παράδειγμα στη Λιβύη, όπου όλοι οι κρατικοί θεσμοί έχουν διαλυθεί». Υπογράμμισε, έτσι, ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση στη συριακή κρίση παρά η ενίσχυση των κυβερνητικών δομών και η παροχή βοήθειας προς αυτές στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», σημειώνοντας ότι «μόνο ο συριακός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος και πώς θα κυβερνά τη χώρα του». Κάλεσε, μάλιστα, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που πραγματοποιούν υποτίθεται επιδρομές κατά τζιχαντιστών, «να το λαμβάνουν αυτό σοβαρά υπόψη». Ο πόλεμος στη Συρία αναμένεται να συζητηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη συνάντηση που θα έχουν οι Πρόεδροι ΗΠΑ - Ρωσίας, που θα είναι και η πρώτη των δύο ηγετών μετά από καιρό. Η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Σελέστ Βαλάντερ, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους, δήλωσε πως ο Πρόεδρος Ομπάμα «θα επιχειρήσει να καταλάβει πώς τα ρωσικά σχέδια θα αντιμετωπίσουν το "Ισλαμικό Κράτος" μέσω της αύξησης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία», τονίζοντας ότι τελευταία γίνεται πολλή συζήτηση και ότι «απαιτούνται διευκρινίσεις για το ρωσικό ρόλο στην περιοχή».
Αυτά ενώ ρωσική διπλωματική πηγή είπε στο «Ρόιτερς», στα μέσα της βδομάδας, ότι η κυβέρνηση Πούτιν διαβλέπει «μία εντεινόμενη ευκαιρία για επίτευξη διεθνούς συμφωνίας πάνω στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία μέσω συντονισμού των επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή με τις προσπάθειες Ρωσίας - Ιράν - συριακού στρατού». Αλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι μιλώντας, χτες, στο δίκτυο «Μπλούμπεργκ» υποστήριξαν ότι σε περίπτωση που απορριφθεί η ρωσική πρόταση διεθνούς συνασπισμού κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, τότε «αν χρειαστεί η Μόσχα είναι έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα στρατιωτικές επιδρομές κατά θέσεων τζιχαντιστών στη χώρα». Tέλος, χτες, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε επιστολές με προτάσεις για «κοινό σχέδιο δράσης» στους ηγέτες ΗΠΑ - ΕΕ, προτείνοντας τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού μεταξύ Τουρκίας - ΗΠΑ - ΕΕ με στόχο, υποτίθεται, την «αντιμετώπιση» της προσφυγικής κρίσης. Σε πρώτη φάση προτείνονται «βήματα» για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων μέσω πολιτικών και διπλωματικών «τρόπων», εξάλειψη των «πολιτικών διαφωνιών» εντός Ιράκ και «αντιμετώπιση» των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Επανέλαβε επίσης το παλιό αίτημα της Τουρκίας για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» μέσω της καταπάτησης του εδάφους της βόρειας Συρίας, στο όνομα τάχα της «διάσωσης» αμάχων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Οι μάχες μεταξύ στρατού και ΡΚΚ συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά
ΑΓΚΥΡΑ.-- Δύο ακόμα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν με τους αντάρτες του ΡΚΚ, σύμφωνα με τις ίδιες τις Ενοπλες Δυνάμεις, που υποστηρίζουν ότι ο απολογισμός του αντιπάλου ήταν τουλάχιστον 34 θύματα. Ο στρατός έκανε λόγο για επιθέσεις του PKK στην κοινότητα Μπεϊτουσεμπάπ της επαρχίας Σιρνάκ. Οι μάχες μεταξύ στρατού και ΡΚΚ συνεχίζονται σε πολλές νοτιοανατολικές επαρχίες, ενώ η ανασφάλεια και ο φόβος για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μεγαλώνουν εξαιτίας και της ενίσχυσης των μέτρων καταστολής, στο όνομα της «ασφάλειας». Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες για αρκετούς αμάχους μεταξύ των νεκρών, όπως και το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει οι αρχές. Την ίδια στιγμή, η αναμέτρηση (σημαντική πλευρά της οποίας είναι και οι σχέσεις κυβέρνησης - Κούρδων που μένουν εντός αλλά και εκτός της χώρας) κλιμακώνεται στο πλαίσιο και της προεκλογικής περιόδου. Το ισλαμοφασιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) φαίνεται να ιεραρχεί ψηλά την ανάκτηση ψηφοφόρων που στράφηκαν ειδικά στο εθνικιστικό φασιστικο MHP και το κουρδικό HDP, προσπαθώντας αφενός να εμφανιστεί ως ο πλέον γνήσιος εκφραστής των εθνικιστικών συμφερόντων, αφετέρου ως στοιχείο υποχρεωτικης τουρκικης ιδιοποιησης όλου του πληθυσμού της χώρας. Η κόντρα βέβαια αυτή δεν αφορά παρά τη διασφάλιση του πιο άξιου πολιτικού προσωπικού που θα αναλάβει να προστατεύσει τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης σε μια περιοχή και μια περίοδο ραγδαίων ανακατατάξεων, και ενώ οι δείκτες οικονομικής ανάπτυξης δεν δικαιολογούν και ιδιαίτερα μεγάλη ευφορία. Το σίγουρο είναι ότι τα αστικά επιτελεία εξετάζουν όλα τα πιθανά «σενάρια». Είναι ενδεικτικές οι χτεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που για πρώτη φορά εμφανίστηκε να μην αποκλείει την εμπλοκή του Μπασάρ αλ Ασαντ σε μια διαδικασία «πολιτικής μετάβασης» στη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Με αληθινές σφαίρες θα απαντούν οι σιωναζιστικες κατοχικές αρχές
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Με αληθινά πυρά στις πέτρες των νεαρών Παλαιστίνιων που αντιστέκονται στη στυγνή σιωναζιστικη γουρουνοισραηλινή κατοχή θα απαντούν σύντομα και με τη βούλα του Σιωναζιστικου γουρουνοισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας οι γουρουνοισραηλινοί αστυνομικοί έπειτα από προχτεσινοβραδινή απόφαση της σιωναζιστικης κυβέρνησης του γουρουνοπρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η απόφαση για τη χρήση πραγματικών πυρών εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών που αντιστέκονται στις σιωναζιστικες κατοχικές δυνάμεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ ίσχυε έως σήμερα, όταν οι αστυνομικοί έκριναν πως η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο. Με τη νέα απόφαση του Σιωναζιστικου γουρουνοισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας η χρήση αληθινών σφαιρών (και όχι σφαιρών καουτσούκ κ.λπ.) θα επιτρέπεται και εφόσον οι σιωναζιστικες κατοχικές δυνάμεις κρίνουν πως διακυβεύεται η ασφάλεια και τρίτων προσώπων (π.χ. Εβραίων γουρουνοεποίκων που συχνά προκαλούν τους μουσουλμάνους προσκυνητές στην Πλατεία των Τζαμιών ή Ορος του Ναού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ). Στη διάρκεια της συνεδρίασης του σιωναζιστικου υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκαν επίσης η επιβολή αυστηρότερων ποινών φυλάκισης, τουλάχιστον τεσσάρων ετών, σε βάρος ενηλίκων που λιθοβολούν τις κατοχικές αρχές καθώς και η έγκριση εξοντωτικών προστίμων στους ανήλικους και τους γονείς τους. Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των νέων αποφάσεων του Σιωναζιστικου γουρουνοισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ακόμη νεαρού Παλαιστινίου, του 15χρονου Αχμάντ Χατάμπετεχ, από σφαίρες Σιωναζιστων γουρουνοισραηλινών στρατιωτών, σε νοσοκομείο της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη. Ο νεαρός τραυματίστηκε στη διάρκεια προχτεσινών επεισοδίων στο Μπέιτ Φουρίκ, όπου τραυματίστηκαν άλλοι 51 Παλαιστίνιοι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ζήτημα αντιπαράθεσης τα σχέδια ένταξης στο ΝΑΤΟ
ΚΙΕΒΟ.-- Παρά τη σχετικά μικρή στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ουκρανία από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, η δημιουργία του γραφείου του ΝΑΤΟ, που συμφώνησε η ναζιστικη κυβέρνηση κατά την επίσκεψη του γγ της λυκοσυμμαχίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Ο ηγέτης του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζακχρατσένκο, δήλωσε ότι αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως προωθεί ο ναζιστης «πρόεδρος» Πέτρο Ποροσένκο, οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Μινσκ, που έτσι και αλλιώς θα υπονομευτεί από μια τέτοια κίνηση. Επίσης, ο Ζακχρατσένκο σημείωσε ότι και άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Λουγκάνσκ και όχι μόνο, θα θελήσουν να φύγουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Δεκάδες κατοικοι επιτέθηκαν με πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες σε πούλμαν που μετέφερε περίπου 40 πρόσφυγες στην πόλη Λάχτι της Φινλανδίας. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους λαθρομεταναστες που αποκαλουν πρόσφυγες, προκάλεσε ωστόσο αρνητικές αντιδράσεις των διεθνων δυτικων οικονομικων κυκλων που θελουν φτηνο εργαρικο δυναμικο για τα εργοστασια τους.