Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τριτη 3 Νοεμβριου 2015


Πετάνε στα σκουπίδια το φαγητό που περισσεύει από στρατόπεδο της Πάτρας!
Δημοσιεύθηκε: 03/11/2015 20:56
Οι Πατρινοί πεινάνε όμως την ίδια ώρα και ενώ είναι γνωστό ότι σύλλογοι, ενορίες, οργανώσεις και η δημοτική αρχή απευθύνουν έκκληση βοήθεια, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν όρθιες δεκάδες οικογένειες με ανήλικα παιδιά, υπάρχει δημόσιος φορέας στην Πάτρα, που το φαγητό που περισσεύει σε καθημερινή βάση το…ΠΕΤΑΕΙ! Πρόκειται για το Στρατόπεδο της Πάτρας το ΚΕΤΧ, από το οποίο οι μερίδες φαγητού που περισσεύουν από τους φαντάρους καταλήγουν στους κάδους της Εγλυκάδας. Την αποκάλυψη έκανε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος από το «Φωτεινό Αστέρι Χρήστος Σπηλιόπουλος, τονίζοντας ότι φαντάροι του είπαν να απευθυνθεί στον διοικητή του στρατοπέδου και να ζητήσει να μην πετούν τα φαγητά, αλλά να τα δίνουν στον σύλλογο για τις άπορες οικογένειες, συμπληρώνοντας: «Θα το πράξω στις επόμενες ημέρες και ίσως κανείς μέχρι στιγμής να μην έχει κάνει ανάλογη κίνηση προς το στρατόπεδο και για αυτό να πετάνε το φαγητό, που θα συντηρούσε κάποια παιδιά και τους γονείς τους. Τα περισσότερα Σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να πετούν στα σκουπίδια όσα φαγητά δεν αγοράζουν οι καταναλωτές στα οποία ρίχνοντας χλωρίνη μέσα στους κάδους, για να μην τα πάρουν οι φτωχοί, όταν η Γαλλία με νόμο απαγόρευσε ανάλογες κινήσεις, που είναι εγκληματικές. Από επιστημονική ημερίδα που διεξήχθη πριν λίγα 24ωρα στην Πάτρα, δεν καταναλώθηκαν τα είδη του μπουφέ μας κάλεσαν τα πήραμε και σιτίστηκαν 20 οικογένειες, ενώ άλλες τόσες είχαν για μία ημέρα γεμάτο το πιάτο τους, από το φαγητό που μας έδωσε το Σώμα των Προσκόπων, που περίσσευσε από εκδήλωσή τους.»
--------------------------------------------------------------------------------------
Έκκληση ΚΚ Ουκρανίας για υποστήριξη
Posted on 03/11/2015 by kseeath
Αγαπητοί σύντροφοι! Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας απευθύνει έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη προς όλα τα κομμουνιστικά, εργατικά και άλλα αριστερά κόμματα. Αυτή η βδομάδα θα είναι καθοριστική για την παράνομη δίκη που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Ουκρανίας για να διώξει τους κομμουνιστές της Ουκρανίας και να απαγορεύσει την κομμουνιστική ιδεολογία στη χώρα. Σας καλούμε να οργανώσετε παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις μπροστά από τις ουκρανικές πρεσβείες στις χώρες σας και να εκφράσετε την απαίτησή σας να σταματήσουν οι ουκρανικές αρχές τη δίωξη των κομμουνιστών στην Ουκρανία και τις προσπάθειες απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, για να ακυρωθεί η λεγόμενη νομοθεσία «αποκομμουνιστικοποίησης» ως αντίθετη προς τα γενικά διεθνή πρότυπα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/11/03/cpukr_appeal/
-----------------------------------------------------------------------------------
Ο Εθνομηδενιστής Φιλης του ΤΣΥΡΙΖΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία Τσίπρα... «Χτυπούσαν σκληρά και ανελέητα τα παιδιά με τα μαστίγια και τα τρυπούσαν με τα ξίφη τους για να μην κλαίνε. Παντού βλέπαμε πτώματα γυναικών, παιδιών και γερόντων». Μαρτυρίες από τη γενοκτονία των Ποντίων...
«Πανταχόθεν του Πόντου αγγέλονται σφαγαί.. εις Κερασούντα.. εις Τραπεζούντα και αλλού. Εάν κατάστασις συνεχιστεί, Ελληνισμός Πόντου εξαφανισθήσεται, πριν η διπλωματία προλάβει ασχοληθεί περί αυτού». Με αυτό το απελπισμένο τηλεγράφημα τον Ιούλιο του 1920, η Επιτροπεία Ποντίων ενημέρωνε με σπαρακτικό τρόπο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τα γεγονότα που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους του Ποντιακού Ελληνισμού.
Κατά την περίοδο 1914- 1923, οι Τούρκοι θανάτωσαν πάνω από 200.000 Έλληνες του Πόντου. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο υπάρχουν ιστορικοί και ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι αγγίζει τις 350.000. Η σφαγή ήταν αποτέλεσμα του σχεδίου εκτουρκισμού της ευρύτερης περιοχής του Πόντου και στόχος δεν ήταν μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Αρμένιοι. Οι διώξεις είχαν αρχίσει αρκετά χρόνια νωρίτερα, χωρίς όμως να έχουν τον χαρακτήρα της οργανωμένης γενοκτονίας. Χιλιάδες Πόντιοι εκτοπίστηκαν με τη βία από τα χωριά τους Την «εκκαθάριση» ξεκίνησε το κίνημα των Νεότουρκων το 1911, τη συνέχισε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ολοκλήρωσε με φριχτό τρόπο ο Μουσταφά Κεμάλ από το 1916 έως το 1923. Τα πρώτα χρόνια, οι Έλληνες του Πόντου οδηγούνταν στα λεγόμενα τάγματα εργασίας, τα Αμελέ Ταμπουρού, όπου μετά από εξαντλητικές πορείες και την ασιτία, οι περισσότεροι δεν άντεχαν και πέθαιναν. Αργότερα, οι διώξεις πήραν το χαρακτήρα της γενοκτονίας και οι Τούρκοι δεν έδειχναν κανένα έλεος. Σκότωναν εν ψυχρώ άνδρες γυναίκες και παιδιά. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες Στις 19 Μαΐου του 1919 (η ημερομηνία έχει καθοριστεί επίσημα σαν ημέρα μνήμης) ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα με τις δυνάμεις του. Τότε άρχισε η δεύτερη και πιο φριχτή φάση της ποντιακής τραγωδίας. Σύμφωνα με τον πρόξενο της Αυστρίας στην Τραπεζούντα: «οι Τούρκοι εφαρμόζουν τακτική εκτόπισης του πληθυσμού, δίχως διάκριση και δυνατότητα επιβίωσης, από τις ακτές στο εσωτερικό της χώρας, ώστε οι εκτοπισμένοι να είναι εκτεθειμένοι στην αθλιότητα και τον θάνατο από την πείνα». Στις 19 Μαΐου του 1919 ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα με τις δυνάμεις του Πολλοί προκειμένου να σωθούν από τη σφαγή, κατέφυγαν στα γύρω βουνά, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού σκορπίστηκε στα βάθη της Μικράς Ασίας και την Ελλάδα.
Οι μαρτυρίες όσων επέζησαν έχουν καταγραφεί και τεκμηριώνουν τη γενοκτονία. Σε άρθρο του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη διαβάζουμε τη συγκλονιστική περιγραφή μιας αμερικανίδας δημοσιογράφου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων: «Καθ’ οδόν συναντούσαμε ομίλους γερόντων, παιδιών, σε μια ατέλειωτη πορεία μαρτυρίου, όπου έπεφταν νεκροί από την εξάντληση και από τα χτυπήματα των συνοδών Τούρκων. Οι περισσότεροι εκλιπαρούν τον θάνατον. Στην πόλη Μεζερέχ ξαφνικά ακούσαμε φωνές περίπου τριακοσίων μικρών παιδιών, μαζεμένων σε κύκλο. Είκοσι τσανταρμάδες – χωροφύλακες που κατέβηκαν από τα άλογά τους- χτυπούσαν σκληρά και ανελέητα τα παιδιά με τα μαστίγια και τα τρυπούσαν με τα ξίφη τους για να μην κλαίνε. Το θέαμα ήτο πρωτοφανές, φρικώδες! Τα παιδάκια έσκυβαν κι έβαζαν τα χεράκια τους πάνω στο κεφάλι για ν’ αποφύγουν τα χτυπήματα. Μία μητέρα που όρμησε για να σώσει το παιδί της δέχτηκε το ξίφος στην καρδιά κι έπεσε κατά γης. Πάθαμε νευρική κρίση! Παντού βλέπαμε πτώματα γυναικών, παιδιών και γερόντων. Η Αμερικανική Υπηρεσία υπολογίζει τους Έλληνες που εξολόθρευσαν οι Τούρκοι στη Σεβάστεια σε τριάντα χιλιάδες!» Οι Νεότουρκοι έβγαλαν και πολλές φωτογραφίες γύρω από τα πτώματά των Ελλήνων του Πόντου. Σε κάποιες φαίνονται να χαμογελούν… Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν αυτό που οι Τούρκοι αμφισβητούν. Ότι έγινε οργανωμένη γενοκτονία των Ποντίων.
Ο Χ. Τσιρκινίδης συμπεριέλαβε τη μαρτυρία του θείου του Ευριπίδη, στο βιβλίο «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Με πολλά βάσανα φτάσαμε στην Κερασούντα. Η πόλη ήταν γεμάτη από ρακένδυτους πρόσφυγες που έφυγαν από την τρομοκρατία των Τούρκων. Εκεί στην Κερασούντα μας προειδοποίησαν οι συμπατριώτες μας. Μαζεύουν όλους του Έλληνες και τους μεν μεγάλους τους κλείνουν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου για να τους εξορίσουν, κάθε φορά που συμπλήρωνε ο αριθμός των 250 ατόμων, τους δε μικρούς τους οδηγούν με μικρά καύκια σε άγνωστα μέρη. Στην εκκλησία δεν συμπληρώθηκε ποτέ ο αριθμός 250, γιατί εκεί χωρίς φαγητό, νερό, μέσα στις ίδιες τους τις ακαθαρσίες, σε λίγες μέρες πέθαιναν οι περισσότεροι. Με τα ίδια μας τα μάτια είδαμε εγώ και ο αδελφός μου να μεταφέρουν τα παιδιά λίγο παρά έξω από την Κερασούντα και εκεί να τα παραδίδουν στους άγριους τσέτες αντάρτες. Αυτοί τα άρπαζαν από τα πόδια και χτυπούσαν τα κεφάλια τους πάνω στα μεγάλα βράχια της ακτής μέχρι να πεθάνουν». Παρόλο που η πράξη των Τούρκων συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν γενοκτονία, βάσει του διεθνούς ορισμού, οι Τούρκοι δεν το παραδέχονται. Η επίσημη άποψή τους είναι πως οι θάνατοι και οι διώξεις των χιλιάδων ποντίων συγκαταλέγονται στις συνήθεις απώλειες του πολέμου.
----------------------------------------------------------------------------------------
Πόντιοι εναντίον Φίλη: "Είσαι μια Ρεπούση στα όρια της εθνικής προδοσίας!"
Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των προσφύγων, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπο Αποστολίδη, να συγκρίνει τον υπουργό Παιδείας με τη Μαρία Ρεπούση και να κάνει λόγο για κίνηση «στα όρια της εθνικής προδοσίας». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6, ο κ. Αποστολίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη», συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό». Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας», συμπληρώνοντας ότι τη γενοκτονία των Ποντίων την έχουν αναγνωρίσει μεταξύ άλλων τόσο ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όσο και αμερικανικές πολιτείες. Ο κύριος Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά σε σχέση με το ζήτημα: «Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».
------------------------------------------------------------------------------------------
Ε λέγαμε και καμιά μαλακία, όχι για να περάσει η ώρα, αλλά για να πιάσουμε κώτσους τους μαλάκες που πίστεψαν ότι είμαστε αριστεροί!
Χθες στον eniko: Χατζηνικολαου: Άλλα λέγατε πριν δυο χρόνια... Φίλης: Τότε ήμασταν αντιπολίτευση...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Tώρα, στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας και το Ισραήλ, που βομβαρδίζει την Υεμένη! Ποιο "διεθνές δίκαιο"... ποια "δημοκρατική" Ε.Ε... επαγγελματίες "αντιρατσιστές"... δακρύστε για τους "πρόσφυγες" ανθρωπόμορφα κτήνη, "ηγέτες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Αύξηση εξοντωτικής φορολογίας στις Ελληνικές μικροζυθοποιίες που ελέγχουν το 16% της αγοράς στη χώρα μας. Σταθερό χαμηλό καθεστώς στις πολυεθνικές Haineken και Carlsberg που ελέγχουν το... 84%.
Οι άπληστοι τοκογλύφοι της Ε.Ε. διατάζουν και τα εγχώρια τσιράκια τους εκτελούν, ψηφίζοντας "ναι σε όλα" χωρίς ντροπή.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Συνεχίζει τη δολοφονική κατοχική βία
ΙΕΡΟΥΣΑΛΙΜ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Αμείωτη συνεχίζεται η βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών που τρομοκρατούν, δολοφονούν Παλαιστινίους, καταπατούν τη γη τους. Παρά τη συμφωνία Ισραήλ και Ιορδανίας για την Πλατεία των Τζαμιών της Ιερουσαλήμ, όπου η τελευταία έχει την εποπτεία, το Ισραήλ προχωράει σε νέες προκλήσεις, προκαλώντας την αντίδραση νεαρών Παλαιστινίων που αντιμετωπίζουν με ελάχιστα μέσα τον οπλισμένο σαν ...αστακό ισραηλινό στρατό. Και χτες συνεχίστηκαν οι επιδρομές σε σπίτια στη Δυτική Οχθη και όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Παλαιστινίων Κρατουμένων έως τις πρωινές ώρες είχαν γίνει 35 συλλήψεις, 14 στην Ιερουσαλήμ, 10 στη Χεβρώνα, 5 στη Ναμπλούς, 5 στη Ραμάλα και 1 στη Βηθλεέμ. Αρκετοί από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ενώ στόχος έγιναν σπίτια φερόμενων νέων που επιχείρησαν να μαχαιρώσουν Ισραηλινούς, ενώ και χτες σκοτώθηκε από το στρατό άλλος ένας νέος, με τη δικαιολογία ότι θα έκανε επίθεση με μαχαίρι. Την Κυριακή στη Χεβρώνα έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις στις κηδείες δολοφονημένων νέων από ισραηλινούς στρατιώτες. Επίσης, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν χτες το πρωί στην κατεδάφιση 4 σπιτιών Παλαιστινίων στην Μπέιτ Χανίνα στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, μια πρακτική που εφαρμόζεται πλέον ως ποινή σε όποιους επιτίθενται στις κατοχικές δυνάμεις.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Νέες επιθέσεις από την πλευρά φασιστικου στρατού – φασιστικών παραστρατιωτικων ταγματων
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες οι επιθέσεις φασιστικων «ουκρανικών» δυνάμεων (στρατού και παραστρατιωτικών ομάδων όπου δρουν οι φασίστες του Δεξιού Τομέα) σε χωριά και πόλεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) παραβιάζοντας τη συμφωνία εκεχειρίας της 12 Φλεβάρη φέτος στο Μινσκ. Στόχος έγιναν χτες το χωριό Βεσιλόε στην περιοχή Γιασινοβάταγια του Ντονέτσκ και το προάστιο της πόλης του Ντονέτσκ Κουιμπισέβσκι, όπου τραυματίστηκε ένας κάτοικος. Οπως καταγγέλλουν οι αρχές των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων χρησιμοποιήθηκαν βλήματα 120 χιλιοστών, που, με βάση τη συμφωνία, υποτίθεται ότι είχαν απομακρυνθεί όπως και ατομικά όπλα. Η επιδεινούμενη κατάσταση ανάγκασε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο οποίος επιτηρεί την εκεχειρία να ζητήσει άμεση σύγκληση της λεγόμενη τριμερούς ομάδας επαφής (εκπροσώπων της κυβέρνησης, των πολιτοφυλάκων και του ΟΑΣΕ). Χτες το βράδυ, είχε προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της τριμερούς ομάδας επαφής. Ο διαπραγματευτής της ΛΔ Λουγκάνσκ Βλαντισλάβ Ντεϊνέγκο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση του Κιέβου με αυτήν τη στάση και τη χρήση βαρέων όπλων αποδεικνύει ότι δεν είναι έτοιμη για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης».
---------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΑ Ετοιμο το πρώτο «ντόπιο» επιβατηγό αεροπλάνο
ΠΕΚΙΝΟ.-- Ενδεικτική του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην αεροναυπηγική βιομηχανία είναι η ολοκλήρωση του πρώτου επιβατηγού αεροπλάνου, κινεζικής κατασκευής. Το αεροπλάνο «βγήκε» χτες από τη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της COMAC (Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd) στη Σαγκάη. Σύμφωνα με το «Σινχουά», έχει σχεδιαστεί να έχει 158 θέσεις και μία ακτίνα πτήσεων 4.074 χιλιομέτρων. Το C919 (σ.σ. ο τύπος του αεροσκάφους) θα ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις από το 2016 και για τρία χρόνια, μέχρι να δοθεί επίσημα σε κυκλοφορία. Η COMAC δήλωσε ότι ήδη έχει λάβει 517 παραγγελίες από 21 πελάτες, από εσωτερικό και εξωτερικό.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΑΚΟΥ.-- Το κυβερνών κόμμα Γενί Αζερμπαϊτζάν («Νέο Αζερμπαϊτζάν») εξασφάλισε τις 71 από τις 125 έδρες της επόμενης Βουλής, στις εκλογές της Κυριακής. Το κόμμα του Προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 12 χρόνια, δέχεται τις επικρίσεις για «χαλκευμένη εκλογική διαδικασία» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Εθνικό Συμβούλιο Δημοκρατικών Δυνάμεων, το Μουσάβατ («Ισότητα») και το Δημοκρατικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν, που καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχαν ουσιαστικά άλλοι υποψήφιοι. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν στο 55,7%, από ένα εκλογικό σώμα 5,5 εκατομμυρίων.
ΡΙΑΝΤ.-- Το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση του οίκου αξιολόγησης «Standard & Poor's» να υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της χώρας. Ο οίκος υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο επικαλούμενος τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου στις αγορές.
ΡΩΜΗ.-- Σε πρόωρες δημοτικές εκλογές οδηγείται η Ρώμη την ερχόμενη άνοιξη, μετά την παραίτηση είκοσι έξι δημοτικών συμβούλων (19 από την παράταξη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος που πλειοψηφούσε και στο δήμο). Είχε προηγηθεί η απόφαση του δήμαρχου, Ινιάτσο Μαρίνο, να ανακαλέσει την παραίτηση που υπέβαλε στις 12 Οκτώβρη, μετά από την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Μαρίνο αντέδρασε μιλώντας για «πισώπλατα μαχαιρώματα», αλλά ο επικεφαλής του PD, πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι, αντέτεινε ότι «δεν υπήρξε καμία συνωμοσία... Ηταν απλώς ένας δήμαρχος που έχασε την επαφή με τους ανθρώπους του, με την πόλη του».
------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νέα οικονομική βοήθεια στους «συριους μετριοπαθεις» ισλαμοφασιστες της
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΑΝΑΜΑ.-- Οι πρώτες κιόλας ώρες μετά τη συνάντηση που έγινε στη Βιέννη την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή 17 χωρών, ΕΕ και ΟΗΕ, επιβεβαίωσαν ότι συνεχιζεται η αποικιοκρατικη παρεμβαση. Ετσι, λίγες ώρες αφού είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της Ουάσιγκτον να στείλει στη Συρία μερικές δεκάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων, που θα έχουν δήθεν «συμβουλευτικό ρόλο» στον πόλεμο κατά του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», ο ΥΠΕΞ Τζον Κέρι άφηνε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δυνάμεις αυτές να αυξηθούν. Από την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ και απαντώντας σε ερώτηση, είπε: «Δεν μπορώ να προβλέψω αυτό που το μέλλον θα μας επιφυλάξει, καθώς η στρατηγική μας συνίσταται στο να καταστρέψουμε το Ντάες (σ.σ. «Ισλαμοφασιστικό Κράτος»). Την αντίδρασή της και για τις νέες αμερικανικές προθέσεις εξέφρασε, όπως ήταν λογικό, η Δαμασκός, όπου την Κυριακή ο Σύριος ΥΠΕΞ, Ουαλίντ Αλ Μουαλέμ, υποδέχτηκε τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Στάφαν Ντε Μιστούρα. Αφού ο δεύτερος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που έγιναν Παρασκευή και Πέμπτη, ο Αλ Μουαλέμ - σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο «Sana»(Σανά) - εξέφρασε δυσαρέσκεια, επειδή «χώρες γνωστές για τη στήριξή τους στην τρομοκρατία δεν υποχρεώθηκαν να εφαρμόσουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε οι προσπάθειες ενάντια στην τρομοκρατία να καταστούν αποτελεσματικές και οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός να καταστούν χρήσιμες». Επιπλέον, επανέλαβε ότι κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που δεν προωθείται σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση, αποκλίνει από το στόχο και παραβιάζει στους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Μηνύματα προς τη Ρωσία
Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, από τη Μανάμα του Μπαχρέιν όπου συμμετείχε σε Περιφερειακό Φόρουμ για την Ασφάλεια, ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον θα παράσχει νέα οικονομική βοήθεια στους «συριους» «μετριοπαθεις» ισλαμοφασιστες της, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ, Αντελ Τζουμπέιρ, επανέλαβε ότι η θέση του Ριάντ για τη Συρία δεν έχει αλλάξει, ότι το καλύτερο θα ήταν ο Ασαντ να αποχωρούσε την επόμενη μέρα, ότι πρέπει να αποχωρήσουν τα «ξένα στρατεύματα» (εννοώντας φυσικά δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν) και όχι εκείνες του «αντίπαλου» ισλαμοφασιστικου συνασπισμού όπου συμμετέχει και η χώρα του. Από τη μεριά του, ο Μπλίνκεν αναφέρθηκε και στο «κόστος» (μεταξύ άλλων για την «ασφάλειά» της) που θα έχει για τη Ρωσία η επιλογή της να συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. «Η Ρωσία θα θεωρηθεί ότι συνασπίζεται με τον Ασαντ, τη "Χεζμπολάχ", το Ιράν, αποξενώνοντας εκατομμύρια Σουνίτες στη Συρία, στην περιοχή και πράγματι στην ίδια τη Ρωσία... Το κόστος θα μεγαλώνει καθημερινά όσον αφορά τα οικονομικά και τα πολιτικά συμφέροντα, όπως και αυτά σε θέματα ασφάλειας».
Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία ανεβαίνει καθημερινά. Μόνο στην επαρχία του Χαλεπίου, το Σάββατο σκοτώθηκαν συνολικά 64 άνθρωποι (οι 28 παιδιά), από επιδρομές που το «Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια» που εδρευει στο Λονδινο αποδίδει σε κυβερνητικές και ρωσικές δυνάμεις. Οσον αφορά τις επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή σε προπύργια των ισλαμοφασιστών σε ανατολική περιοχή της Δαμασκού στη Συρία, οι νεκροί ισλαμοφασιστες υπολογίζεται ότι έφτασαν τους 70 και οι τραυματίες τους 550.
Σύμφωνα με βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, ο ηγέτης της «Αλ Κάιντα», Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, φέρεται να καλεί σε συνεργασία των ισλαμιστικών οργανώσεων κατά των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας - Ιράν.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Great line up of speakers for Adelante! this November
The implications of the recent UN vote on the blockade and developments in Cuba-US relations will be discussed at this year’s Latin America – Adelante! Conference 2015 which takes place at the TUC Congress House, London on Saturday 28 November.
The 11th annual Latin America Conference brings together political leaders, trade unionists, NGOs, academics & progressive movements to explore recent developments across the region. Stalls, films, and over 20 more sessions will provide insights into the history, culture, politics and progressive currents and threats in the region.
Joining Cuban Ambassador HE Teresita Vicente are Veronica Rojas (Nicaraguan Government Vice-Minister), Ramon Torres (Ecuadorean Ambassador for Strategic Issues), Luis Primo (Venezuelan trade union leader), HE Rocio Maniero (Venezuelan Ambassador), HE Alicia Castro (Argentinian Ambassador), Marina Prentoulis (Syriza, Greece), and Noe Ramirez, SITRABI (Guatemalan Banana Workers' Union).
British speakers include Jeremy Corbyn MP, Ken Livingstone, Judith Kirton-Darling MEP, Professor Doreen Massey, Darcus Howe, Victoria Brittain, Christine Blower (NUT General Secretary), Kate Hudson (CND), Lindsey German (Stop the War Coalition) and George Galloway.
We look forward to seeing you at Congress House on Saturday 28 November.
Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...



Μεγάλη line up των ομιλητών για Adelante! αυτό το Νοέμβριο
Οι επιπτώσεις της πρόσφατης ψηφοφορίας του ΟΗΕ για τον αποκλεισμό και οι εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας θα συζητηθουν στο φετινο Λατινική Αμερική - Adelante! Συνέδριο 2015 που λαμβάνει χώρα στο TUC Κογκρέσο House, στο Λονδίνο το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.
Το 11ο ετήσιο Συνέδριο Λατινική Αμερική συνενώνει πολιτικούς ηγέτες, συνδικαλιστές, ΜΚΟ, ακαδημαϊκούς και προοδευτικά κινήματα για να διερευνήσει τις πρόσφατες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή. Πάγκους, ταινίες, και πάνω από 20 περισσότερες συνεδρίες θα προσφέρουν πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική των προοδευτικών ρευμάτων και των απειλών στην περιοχή.
Συμμετοχή της Κούβας Πρέσβης Teresita Vicente και η Βερόνικα Rojas (κυβέρνηση της Νικαράγουας αναπληρωτής Υπουργός), Ραμόν Τόρες (Εκουαδόρ Πρέσβη για στρατηγικά θέματα), Luis Primo (της Βενεζουέλας συνδικαλιστή ηγέτη), HE Rocio Maniero (Πρέσβη της Βενεζουέλας), HE Alicia Castro (Αργεντινής Πρέσβη ), Μαρίνα Prentoulis (ΣΥΡΙΖΑ, Ελλάδα), και Noe Ramirez, SITRABI (Ένωση Εργαζομένων Μπανάνας Γουατεμάλας).
Βρετανοί ομιλητές περιλαμβάνονται ο Jeremy Corbyn βουλευτες, Ken Livingstone, Judith Kirton- ευρωβουλευτής, ο καθηγητής Doreen Massey, Darcus Howe, Victoria Brittain, Κριστίν Blower (NUT Γενικός Γραμματέας), Κέιτ Χάντσον (CND), Λίντσεϊ German (Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο) και ο George Galloway.
Ανυπομονούμε να σας δούμε στο Congress House για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.
Μαζι σας στην αλληλεγγύη
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα