Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Σαββατο 7 Νοεμβριου 2015


Ναζιστική αριστερά είπε την Χρυσή Αυγή ο ακροδεξιος πρόεδρος των Ποντιακών συλλόγων Αποστολίδης. Κι έτσι βγήκαν χιλιάδες νέα ανέκδοτα με Πόντιους.
----------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Η συμπάθεια προς τους τζιχαντιστές… δεν είναι έγκλημα. Κατά τα αλλα, πολεμανε οι αποικιοκρατες τους τζιχαντοφασιστες που εχουν ιδρυσει!
27 Οκτωβρίου 2015 23:57
Οι γερμανικές διωκτικές αρχές δεν κατόρθωσαν να επιβάλουν βαρύτερη ποινή σε μια κατηγορούμενη γυναίκα που παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή και πήρε μαζί της τις νεαρές της κόρες στη Συρία, σε μια απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας και ενδεχομένως να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο στην εκδίκαση μελλοντικών υποθέσων υπόπτων ισλαμιστών μαχητών. Η γυναίκα – το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα – κατάγεται από την νότια περιοχή της Γερμανίας Αλγκάου και ασπάστηκε το Ισλάμ το 2012 και στις αρχές του περασμένου έτους πήρε μαζί τις κόρες της – σε ηλικία τριών και επτά τότε – στη Συρία. Εκεί, έγινε η δεύτερη σύζυγος ενός μέλους του Μετώπου Αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε το δικαστήριο της Καρλσρούης. Εκπαιδεύτηκε στην χρήση όπλων και ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει αυτόματο τουφέκι και να ρίξει χειροβομβίδες σε περίπτωση επίθεσης του συριακού στρατού. Όμως, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν υπήρχαν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή της σε προγραμματισμένες επιθέσεις στη Συρία ή στοιχεία που να αποδεικνύουν την επιθυμία της να εμπλακεί σε στρατιωτικές εκστρατείες. «Ήταν σημαντικό ότι η κατηγορούμενη ήταν απλά φιλικά διακείμενη προς το Μέτωπο αλ Νόσρα - που από μόνο του δεν διώκεται σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία – αλλά δεν συμμετείχε ενεργά σε μάχες», υπογραμμίζεται στην αιτιολόγηση της δικαστικής απόφασης. Το δικαστήριο επίσης ανέφερε πως η γυναίκα άλλαξε αρκετές φορές τον τόπο διαμονής της για να αποφύγει την εμπλοκή της σε μάχες και επέστρεψε στην Γερμανία τον Μάιο του 2014, όταν η κατάσταση έγινε περισσότερο επικίνδυνη. Οι διωκτικές αρχές υποστήριξαν πως η ποινή θα έπρεπε να ήταν βαρύτερη, έως και 10 χρόνια φυλάκισης, με την κατηγορία υποστήριξης ισλαμιστικής οργάνωσης και την διεργασία σοβαρών βίαιων ενεργειών. Τον περασμένο χρόνο, ένα δικαστήριο του Μονάχου επιδίκασε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή σε μια 30χρονη γυναίκα, με την κατηγορία ότι πήρε μαζί της τις δύο κόρες της στην Συρία, χωρίς την γνώση του πατέρα των κοριτσιών. Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν δεκάδες υποθέσεις φερόμενων ισλαμιστών που προετοιμάζουν επιθέσεις στη Συρία. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών, περίπου 740 ισλαμιστές από την Γερμανία – το 1/5 εκ των οποίων είναι γυναίκες – έχουν ταξιδέψει στην Συρία και το Ιράκ. Περίπου το 1/3 έχουν επιστρέψει πλέον στην Γερμανία, ενώ 120 έχουν σκοτωθεί.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οργή της κυβέρνησης για την εμμονή των Ευρωπαίων για κατάργηση των θαλάσσιων συνόρων μας!
07 Νοεμβρίου 2015 08:35
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ
Από αρνητική έκπληξη (;) σε αρνητική έκπληξη την πάνε την κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος του μεταναστευτικού. Κι όχι μόνο την «σπρώχνουν» σε υποχωρήσεις και την οδηγούν –στην ουσία- στην αποδοχή δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες φροντίζουν να κατοχυρώσουν τον ελάχιστο αριθμό μεταναστών στο δικό τους χώρο, αλλά την πιέζουν και για απαράδεκτες υποχωρήσεις σε εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα. Μετά την ιταμή αξίωση των Γερμανών για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι που θα ισοδυναμούσε με κατάργηση των θαλάσσιων συνόρων μας εφόσον γίνονταν αποδεκτό, ήρθε και ο απερίγραπτος Γιούνκερ να ξαναθέσει αυτό το αίτημα και μάλιστα με τρόπο έως και χυδαίο! Διότι πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την άθλια τοποθέτηση ότι… για κάποιες δεκάδες χιλιόμετρα θαλάσσιων συνόρων πνίγονται πρόσφυγες και άρα να αποδεχτούμε τις κοινές περιπολίες που η Τουρκία έχει κάνει ευχαρίστως αποδεκτέςεπειδή ακριβώς καταργούν τα σύνορα και ικανοποιούν πάγιες, απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο; Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι στο Μαξίμου επικράτησε μέγας εκνευρισμός, ακόμα και οργή, μόλις έγιναν γνωστές οι ιταμές δηλώσεις Γιούνκερ. Κι έσπευσαν, με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, να τις απορρίψουν. Ωστόσο η αίσθηση που επικρατεί σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, είναι πως αυτές οι αφόρητες πιέσεις, για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ενταθούν. Και θεωρείται περίπου δεδομένο, ότι στο προσεχές ευρωπαϊκό συμβούλιο στη Μάλτα για το μεταναστευτικό ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί προ ισχυρότατων πιέσεων για αποδοχή αυτών των άθλιων απαιτήσεων. Αυτή είναι μια έντονη ανησυχία του πρωθυπουργού. Διότι ναι μεν τονίζει, ότι δεν θα κάνει πίσω με τίποτα σε αυτό το ζήτημα, αλλά αν οι πιέσεις για κοινές περιπολίες συνδυαστούν με άλλους εκβιασμούς για την εκταμίευση της δόσης, δημιουργείται ντε φάκτο ένα εκρηκτικό μίγμα…
----------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση στον Κουμουτσάκο: Μια σύλληψη πολλές ευθύνες και δεκάδες ερωτήματα
07 Νοεμβρίου 2015 08:29
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ 4 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΕΙΧΑΝ ΡΟΛΟ ΘΕΑΤΗ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ
«Οι δράστες της επίθεσης στον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα είναι Χρυσαυγίτες και έδρασαν οργανωμένα». Αυτή είναι η εκτίμηση των αστυνομικών της κρατικής ασφάλειας οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης για τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου. Ερωτήματα προκαλεί η στάση των αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίοι αρχικά παρακολουθούσαν σαν απλοί θεατές, τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. χωρίς να επεμβαίνουν, μπροστά στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακόμη όμως κι όταν ο Κουμουτσάκος ο οποίος δεχόταν μπουνιές και κλωτσιές έτρεξε να γλιτώσει, μόνο ένας αστυνομικός των ΜΑΤ κι αυτός με καθυστέρηση, τον ακολούθησε για να τον προστατέψει.
Εκτός όμως από την ολιγωρία, σοβαρές ευθύνες προκύπτουν γιατί δεν έγινε ούτε μία σύλληψη, ούτε κάν προσαγωγή, παρόλο που στο Σύνταγμα την ώρα της επίθεσης υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του κάλυψε μεν τους αστυνομικούς παραδέχτηκε όμως, ότι πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν έγιναν συλλήψεις με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος στους δράστες της επίθεσης να εξαφανιστούν... Μέχρι τώρα έχει συλληφθεί ένας 23χρονος στο Ίλιον ο οποίος, όπως λένε οι αστυνομικοί, (και πολύ σωστα, το εχει δει ολος ο κοσμος αλλωστε), ενώ φαινομενικά φαίνεται να προστατεύει τον βουλευτή της Ν.Δ. αυτό που τελικά έκανε ήταν να τον ακινητοποιήσει για να τον ξυλοκοπήσουν ανενόχλητοι οι υπόλοιποι δράστες με τους οποίους είχε συνεννοηθεί νωρίτερα. Ο 23χρονος, που προφανως προπειται για ναζιστη χρυσαυγιτη, συμφωνα με τον προεδρο της Παμποντιακης Ομοσπονδιας , ανηκει στο ποντιακο συλλογο Ιλιου, και πηγε στη ΓΑΔΑ μετα από τηλεφωνημα του ακροδεξιου προεδρου της Ομοσπονδίας Βαφειαδη, οπου και τον συλλαβανε. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτό προέκυψε από βίντεο πριν από την επίθεση στο οποίο ακούγεται η φράση: "πάρτον μπροστά..." που αποκαλύπτει το σχέδιο της επίθεσης... Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν συμμετείχε στην επίθεση ή αποτέλεσε ανθρώπινη "ασπίδα" προστασίας για τον Κουμουτσάκο.
Εκτός όμως από τον 23χρονο οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία δύο νεαρών χρυσαυγιτών οι οποίοι χτυπούν τον Κουμουτσάκο στο πρόσωπο, εκ των οποίων ο ένας με το καπέλο είναι σεσημασμένος για ληστεία και ρατσιστική επίθεση, ενώ χαρακτηρίζεται από τις αρχές σκληρός νεοναζί. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν και τα στοιχεία μίας γυναίκας η οποία επιτέθηκε και έσκισε το σακάκι του βουλευτή της Ν.Δ. Ένας μάλιστα από τους δράστες της άγριας επίθεσης όπως φαίνεται σε βίντεο λίγη ώρα νωρίτερα, βρισκόταν στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Κώστα Μπαρμπαρούση. Οι αστυνομικοί πήγαν στα σπίτια των "ταυτοποιημένων" δραστών για να τους συλλάβουν, αλλά και οι τρεις έχουν εξαφανιστεί για να γλιτώσουν το αυτόφωρο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σε ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ ο Μικρός Νικόλας!
06 Νοεμβρίου 2015 10:20
Ο «Μικρός Νικόλας» μπαίνει για τα καλά στην πολιτική και βρίσκεται πλέον στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ! Θα φρίξει το σκυλί στις φοιτητικές εκλογές! Ο «Μικρός Νικόλας» βάζει υποψήφιος για τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ καθώς βρίσκεται στο ψηφοδέλτιό της! Ο 20χρονος ξεκινάει νέα καριέρα μετά τη σπουδαία επιτυχία στο ελληνικό ραπ με τα επικά τραγούδια του που είχαν γίνει viral για αρκετά χρόνια! Ας θυμηθούμε επί τη ευκαιρία ότι για αυτό το μαλακιστιρι εγραφαν ελεγειες διαφοροι αριστεροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
----------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα ξυρίσει το μουστάκι αν δεν χτίσει τα σπίτια που έχει υποσχεθεί
06 Νοεμβρίου 2015 22:03
Να ξυρίσει το μουστάκι του, εάν η κυβέρνησή του δεν τηρήσει την υπόσχεσή της, χτίζοντας ένα εκατομμύριο εργατικές κατοικίες έως τα τέλη του 2015, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. «Εάν την 31η Δεκεμβρίου δεν έχω παραδώσει την εκατομμυριοστή κατοικία, θα ξυρίσω το μουστάκι μου για να με τιμωρήσω και προκειμένου όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν τήρησα την υπόσχεσή μου», δήλωσε ο σοσιαλιστής ηγέτης, δίνοντας το παράδειγμα στους υπόλοιπους ηγέτες του πλανήτη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που αναμεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το κυβερνητικό πρόγραμμα, που είχε καταρτιστεί από τον προκάτοχο του Νικολάς Μαδούρο, τον Ούγκο Τσάβες, στοχεύει στο να στεγασθούν όλες οι οικογένειες, οι οποίες έχασαν τα σπίτια τους στις πλημμύρες που έπληξαν την χώρα στα τέλη του 2010. Ο Ούγκο Τσάβεζ, που απεβίωσε το 2013, είχε υποσχεθεί να παραδώσει στις οικογένειες αυτές τρία εκατομμύρια κατοικίες έως το 2013. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σχεδόν 800.000 έχουν διανεμηθεί, ωστόσο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να ανέλθει στο ένα εκατομμύριο έως τα τέλη του 2015. Ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού, που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί η χώρα σε μια βαθιά οικονομική κρίση, δεν θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό για τα προγράμματα πρόνοιας. Όπως καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, η αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου, κάτι το πρωτοφανές μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ούγκο Τσάβεζ το 1999
--------------------------------------------------------------------------------------
Ναζιστική αριστερά είπε την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος των Ποντιακών συλλόγων Αποστολίδης ο οποίος διαβάζει μαλακίες..
---------------------------------------------------------------------------------------
Καθεστως δανεισμου και πολιτικος αγωνας για να μην σβησει η χωρα.
Ομιλια από Γιωργο Κασιματη, Ομοτιμος καθηγητης του Πανεπιστημιου Αθηνων.
Δευτερα ωρα 19.00 Αμφιθεατρο Αντωνιαδου Οικονομικο Πανεπιστημιο (ΑΣΟΕΕ) Πατησιων 76.
Θα παρεμβουν Λουκας Αξελος, Ανδρεας Καριτζης, Ηλιας Μπαντεκας, Κωστας Μπεης, Βαγγελης Πισσιας, Ελενη Πορταλιου, Ελενη Σωτηριου.
---------------------------------------------------------------------------------------
Οι κομμουνιστές μαχητές του Ντονμπάς τίμησαν τον κόκκινο Οκτώβρη
Posted on 07/11/2015 by solidarity2014
Τα μέλη της Κομμουνιστικής Εθελοντικής Μονάδας του Ντονμπάς και άλλοι μαχητές της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak) τίμησαν σήμερα 7/11, την επέτειο του Κόκκινου Οκτώβρη με μια μικρή παρέλαση στο χωριό Ντονέτσκι του Λουγκάνσκ, όπου και στρατοπεδεύουν. Παράλληλες εκδηλώσεις από κομμουνιστές έγιναν τόσο στην πόλη του Ντονιέτσκ, όσο και στο Λουγκάνσκ ενώ στην υπόλοιπη Ουκρανία οι εκδηλώσεις ήταν απαγορευμένες.
Δείτε εδώ φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση τιμής:
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/11/07/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82/
Δηλώσεις Ζαχαρτσένκο στην επέτειο απελευθέρωσης του Κιέβου από τους ναζί: «Οδηγοί μας θα πρέπει να είναι ο Ζούκοφ κι ο Βατούτιν (αξιωματικοί του κόκκινου στρατού) και όχι ο Μπαντέρα κι ο Σούκεβιτς (ουκρανοί συνεργάτες των ναζί)» Σε χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο δήλωσε ότι δυστυχώς σήμερα στο Κίεβο κυβερνάνε οι απόγονοι των ναζί της δεκαετίας του ’40 οι οποίοι γκρεμίζουν μνημεία ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου και κάνουν ναζιστικές λαμπαδηδρομίες. Τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα ξανααπελευθερωθεί όπως και τότε από τα υπολείμματα των ναζί δήλωσε: «Στην ουσία ο σημερινός αγώνας μας είναι συνέχεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου. Δεν ξέρω για τί αγωνίζονται οι Αμερικάνοι στη γη μας αλλά εμείς αγωνιζόμαστε για την τελική απελευθέρωση απ’ τους απογόνους των Ναζί και την εξάλειψη της ναζιστικής χολέρας»
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/11/07/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82/
---------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συγκρούσεις και παζάρια
Ενώ γίνονται όλο και πιο εντατικές οι παραβιάσεις της εκεχειρίας του Μινσκ στην ανατολική Ουκρανία, από τις δυνάμεις της ναζιστικής κλικας του Κιέβου (ναζιστικο στρατό και τάγματα εφοδου των φασιστών του «Δεξιού Τομέα»), η κλικα αυτή κατηγορεί τους αντιφασιστες πολιτοφύλακες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ για επιθέσεις. Χτες, και πάλι στο στόχαστρο με καταιγισμό όλμων και όπλων μεγαλύτερου διαμετρήματος βρέθηκαν κατοικημένες περιοχές στο Σπαρτάκ και το Ζαμπίτσεβο, στα περίχωρα της πόλης του Ντονέτσκ. Στο φόντο αυτού του τεταμένου κλίματος, έγινε χτες το απόγευμα μια ακόμα συνάντηση του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας», των υπουργών Εξωτερικών των Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Ουκρανίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε κοινή θέση να τηρηθεί πλήρως η συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φλεβάρη 2015, που μπήκε υποτίθεται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτέμβρη.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΡΑΝΓΚΟΥΝ.-- Κάλπες βουλευτικών εκλογών στήνονται αύριο στη Μιανμάρ της νοτιοανατολικής Ασίας και των 51 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι εκλογές παρουσιάζονται οι πρώτες ελεύθερες εκλογές από τη δεκαετία του 1960. Η χώρα ανήκει στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, συμμετέχει στην Ενωση Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, βρίσκεται σε κρίσιμη γεωγραφική θέση. Υψηλά ποσοστά εμφανίζεται να συγκεντρώνει το (αντιπολιτευόμενο σήμερα) κόμμα «Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία». Ωστόσο η ηγέτης του, η 70χρονη κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Κι, δε μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, εξαιτίας συνταγματικών περιορισμών που θα αντιμετωπίσει (επειδή τα παιδιά της έχουν βρετανική υπηκοότητα).
---------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Σηκώνει την «αντιτρομοκρατική παντιέρα» ΑΓΚΥΡΑ - ΑΡΜΠΙΛ.--
Οι Κούρδοι
Tη δική τους δυναμική στις εξελίξεις, όσον αφορά και το ρόλο των Κούρδων (με των οποίων ορισμένα τμήματα οι ΗΠΑ καλοβλέπουν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία), θα έχουν οι διαφωνίες ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του κουρδικού πληθυσμού, που, ούτως ή άλλως, δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα, όχι μόνο κοινωνικοταξικά, αλλά και από την πλευρά των τμημάτων των αστικών τάξεων με τις οποίες κάθε πλευρά έχει επαφές). Ενδεικτικές είναι, για παράδειγμα, οι αποστάσεις που επανειλημμένα έχει πάρει η σημερινή ηγεσία του ιρακινού Κουρδιστάν από το ΡΚΚ, αλλά και το HDP. Προχτές, ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (που κυβερνά σήμερα στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν) Χεμίν Χαουραμί δήλωσε στο «Αναντολού» ότι «οι ψήφοι που πήγαν (την 1η Νοέμβρη) στο ΑΚΡ μετέφεραν ένα μήνυμα ότι οι Κούρδοι στηρίζουν τη σταθερότητα και το HDP θα πρέπει να καταλάβει αυτό το μήνυμα καλά».
Τέλος, χτες ανακοινώθηκε ότι ο πρώην συνταγματάρχης Κεμάλ Τεμιζόζ και άλλα επτά μέλη των τουρκικών Σωμάτων Ασφαλείας αθωώθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για το θάνατο 21 Κούρδων στην περιοχή της πόλης Τσίζρε, στα σύνορα με τη Συρία, στο διάστημα 1993 - 1995. Ο Τεμιζόζ είχε κατηγορηθεί ότι ήταν επικεφαλής μονάδας «αντιτρομοκρατικής» οργάνωσης που βασάνιζε και σκότωνε όσους θεωρούσε μέλη του ΡΚΚ. Η δικαστική απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ειδικά σε κουρδικές περιοχές.
----------------------------------------------------------------------------------------
Mαρτυρια σοκ στο Κυριακατικο Εθνος. Κασιδιαρης, «αφηστε τους αλλους και πιαστε τον Κουμουτσακο».
------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ελευθερος Τυπος της Κυριακης αποκαλυπτει το νομοσχεδιο Κατρουγκαλου. Μονιμη ρητρα περικοπων στις συνταξεις. Θεσπιζεται «σταθεροποιητης» ώστε να μειωνονται αυτοματα οι συνταξεις χωρις κυβερνητικη αποφαση. Στο τραπεζι περικοπες εως και 12% για οσους εφυγαν πριν τα 67 ετη. Επαναυπολογισμος για αποδοχες ανω των 700 ευρω. Στο ματι του κυκλωνα αποστρατοι και συνταξιουχοι δημοσιου-δεκο, που εφυγαν με συνταξη πανω από 80% του μισθου.
---------------------------------------------------------------------------------------
Πεδρο Διλιπε Σοαρες, Μπλοκο της Αριστερας, Πορτογαλια. Συμφωνια του Μπλοκου με το Σοσιαλιστικο Κομμα για κυβερνηση. «Την Τριτη τελειωνουμε με την κυβερνηση της δεξιας στην Πορτογαλια (αλλα φυσικα όχι της λιτοτητας, όπως λεει απευθυνομενος σε ηλιθιους που τον πιστευουν).
---------------------------------------------------------------------------------------------
Δυο σεναρια της Κυριακατικης Δημοκρατιας για τη σιγουρη καταργηση της επικουρικης συνταξης.
Το εξωφρενικο «γαλαζιο» χρεος (200.000.000 ευρω!!!) προς τις τραπεζες.
-----------------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
Το ΧΩΝΙ, αυτήν την Κυριακή, ξεσκεπάζει με πολυσέλιδο, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τα συστημικά μίντια! Τα 10 "καραμπινάτα" ψέματα που εφηύραν τα μίντια την περασμένη εβδομάδα για να σας πείσουν ότι... καταστρεφόμαστε! Την Κυριακή είναι 8 Νοεμβρίου; Σίγουρα; Μα, αφού εμένα μου είπαν χίλιες φορές ότι από 1η του μηνός επανέρχεται το 5ευρο στα νοσοκομεία και αρχίζουν σωρηδόν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας! Μήπως, τελικά, δεν είναι 8 του Νοέμβρη την Κυριακή; Αλλιώς, γιατί δεν έχουμε ούτε εισιτήριο, ούτε πλειστηριασμούς; Μήπως, απλά, γιατί κάποιοι μας λένε ψέματα; Ασύστολα; Εδώ εφτασαν να «εφευρουν» ολοκληρη αποφαση του ΣτΕ! Δεν ακουσατε, δεν διαβασατε παντου ότι –δηθεν- το Συμβουλιο ακυρωνει την αποφαση Σκουρλετη για τις Σκουριες? Σας ειπε ποτε κανεις ότι τετοια αποφαση απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? Όχι ε? Μπειτε στο site του ΣτΕ να διαβασετε τη …διαψευσαρα, για την οποια «ξεχασαν» να σας ενημερωσουν οσοι πανηγυριζαν με ψεματα… Η σπέκουλα δεν έχει τέρμα. Εσείς, όμως, διαβάστε την ΑΛΗΘΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ!
---------------------------------------------------------------------------------------
Μπηκαν στο αρχειο τα δανεικα και αγυριστα από την ΑΤΕ. 350 εκατ ευρω μας φορτωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.