Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Δευτερα 21 Μαρτιου 2016


Παραπληροφόρηση η «απόπειρα βιασμού» στην Ειδομένη
Σε παραπληροφόρηση αποδίδει ο πατέρας 6χρονου κοριτσιού από τη Συρία, δημοσιεύματα, σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για απόπειρα βιασμού της από Πακιστανό, στον καταυλισμό της Ειδομένης. Ο Αχμεντ Μουράτ, πατέρας του παιδιού, διέψευσε τα δημοσιεύματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έγινε τίποτα». «Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δυο φίλοι μας» διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας ότι «όλα είναι ψέματα». Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δεν υπήρξε καταγγελία από τους γονείς του παιδιού για το περιστατικό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Χιλτον τα ΜΑΤ που θα καταργουσαμε, φυλανε την τροικα που θα διωχναμε. ΣΥΡΙΖΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Κυριακη στην Ουάσιγκτον. Πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της βοήθειας των ΗΠΑ στην ισραηλινή κατοχή ‪
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βγαίνει πανηγυρίζοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός, γιατί:
Η Τουρκία θα πάρει 3 δις άμεσα και τρία 3 δις ακόμη βοήθεια. Η Τουρκία γίνεται ο απόλυτος ρυθμιστής του Αιγαίου. Η Τουρκία στέλνει 2.500 Τούρκους στα μέρη μας. Η Τουρκία δεν παίρνει ΚΑΝΕΝΑΝ μη αποδεδειγμένα Σύριο πρόσφυγα πίσω στη χώρα της. Η Τουρκία δεν παίρνει πίσω κανέναν από τους 50,000 που έχουμε προίκα εμείς εδώ. Η Γαλλία ξεπάγωσε κεφάλαια ενταξιακά της Τουρκίας. Η Τουρκία απλοποιεί τις διαδικασίες βίζας για τους πολίτες της. Η Τουρκία κέρδισε μία συμφωνία μη εφαρμόσιμη στην πραγματικότητα, και μόνο να πανηγυρίζει μπορεί.
Η Ελλάδα ''κέρδισε'':
Όλοι οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες που έχουνε εγκλωβιστεί ως τώρα στη χώρα μας να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ εδώ. Τα σύνορά μας να είναι ΕΡΜΗΤΙΚΑ κλειστά, να είμαστε πλήρως σε διεθνή απομόνωση δηλαδή. Το Αιγαίο μας να μπαίνει σε καθεστώς συνιδιοκτησίας. Το Νατο και η Φρόντεξ να υποκαθιστούν τον Στρατό μας. Να μείνουν στην Ελλάδα τελικά για πάντα, πάνω από 200.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.
Μεγαλύτερη εθνική μειοδοσία, θέλω να φαντάζομαι μόνο εξαιτίας ασχετοσύνης δεν έχει υπάρξει ποτέ. Και πανηγυρίζουν και από πάνω. Επειδή είμαστε με τη βούλα η αποθήκη λαθρομεταναστών και προσφύγων της Ευρώπης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εφτασαν οι Τούρκοι χωροφύλακες στα ελληνικά νησιά
Δευτέρα, 21 Μάρτιος, 2016 - 08:28
Εξι Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν χθες στη Χίο ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι 18 τη Δευτέρα. Οι αξιωματικοί υπάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Σμύρνης και θα εγκατασταθούν στο Hotspot του νησιού στην περιοχή του Χαλκειούς με σκοπό την επίβλεψη της διαδικασίας επανεισδοχής στη γείτονα χώρα. Στην αίθουσα επιβατών του Τελωνείου της Χίου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Ασφάλειας Γ. Κεβόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου. Ακολούθως οι 6 Τούρκοι Αξιωματικοί, πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες, μετέβησαν συνοδεία περιπολικών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου και θα διαμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί. Δεδομένου ότι την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στη Χίο αφίχθησαν πάνω από 800 άτομα, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου είναι έτοιμη να ζητήσει την άμεση επαναπροώθηση μεταναστών στα απέναντι παράλια, υπό το φόβο συσσώρευσης μη διαχειρίσιμου αριθμού στο hotspot του νησιού, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί από Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) σε Κέντρο Κράτησης. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι πρόσφυγες που παρέμεναν στο νησί από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, αναχώρησαν τόσο για την Ελευσίνα με το πλοίο Blue Star Patmos, όσο και με το πλοίο «Αριάδνη» για τον Πειραιά το βράδυ της Κυριακής. Η άφιξη των 6 Τούρκων Αστυνομικών στη Χίο είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε ελληνικό νησί, ενώ θα ακολουθήσει η άφιξη 18 Αστυνομικών στη Λέσβο το πρωί της Δευτέρας από το Δικελί.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίσχος! Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε φτωχή γυναίκα με 2 ανήλικα παιδιά εκ των οποίων το ένα ΑΜΕΑ, στα Πατήσια. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο πραγματοποίησε ακόμα μια επανασύνδεση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάμε λοιπόν: ένα παιδί που γεννήθηκε το 2008 σήμερα είναι οκτώ ετών. Γεννήθηκε στο πρώτο υφεσιακό τοπίο της χώρας και μέχρι στιγμής έχει περάσει τα πρώτα του χρόνια - τα πιο καθοριστικά σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους - εν μέσω παρατεταμένης κρίσης. Το πιθανότερο είναι πως οι γονείς του - ή ένας εκ των δύο - είναι μακροχρόνια άνεργοι και αυτό δεν άλλαξε το 2015. «Το γ' τρίμηνο του 2015 οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούσαν το 73,7% του συνόλου των ανέργων. Με άλλα λόγια, 855.000 άνεργοι βρίσκονται εκτός εργασίας για πάνω από έναν χρόνο» διαβάζω στην ετήσια Εκθεση για το 2016 του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση». Πιθανώς επίσης, το παιδί του σημειώματός μας δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει τους γονείς του τα Σαββατοκύριακα, με την προϋπόθεση βέβαια πως αυτοί εργάζονται. «Το ποσοστό των εργαζομένων που συνήθως εργάζεται τα Σάββατα ανήλθε από 24,6% το 2008 σε 31,2% το 2014, ενώ για τις Κυριακές η μεταβολή είναι από 5,8% το 2008 σε 12,7% το 2014» αναφέρει επίσης η έκθεση. Εδώ προσθέστε πως πιθανώς κάποιος τρίτος επιβαρύνεται ή έχει επιφορτισθεί με τη φροντίδα του (συνήθως γιαγιά - παππούς ή νταντά με το ανάλογο κόστος). Κι αυτό αφού, όπως επίσης αλιεύω από τη ΓΣΕΕ, «το ποσοστό των εργαζομένων που εργάζεται τις νυχτερινές ώρες διπλασιάστηκε από 3,7% το 2008 σε 6,3% το 2014». Τέλος, το παιδί του παραδείγματος θα φθάσει 28 ετών - δηλαδή το σωτήριο έτος 2036 - για να δει πως σε τούτη τη χώρα η ανεργία θα έχει επιστρέψει στο ποσοστό 7,3% του Μαΐου του 2008 (όταν γεννήθηκε δηλαδή). Μπορεί να φαίνονται τεχνικά ή και κουραστικά τα παραπάνω στοιχεία και νούμερα αλλά αποτυπώνουν μέρος της συλλογικής απελπισίας. Το χειρότερο είναι πως το παραπάνω παιδί του υποθετικού μας σεναρίου ζει σε ένα κάπως καλό περιβάλλον. Κι αυτό αφού οι περισσότεροι νέοι γονείς που είναι άνεργοι ζουν με τα πεθερικά τους σε δυάρια. Ολο και συχνότερα μεταναστεύουν. Τα παιδιά συνήθως μεγαλώνουν σε δημοτικούς σταθμούς ή με τις γιαγιάδες. Κι όμως, αυτό το πλήθος της επισφάλειας παραμένει άστεγο και απροστάτευτο. Ακόμη και η κινηματική Αριστερά που έχει χύσει τόνους μελάνι για τη «νέα εργατική τάξη», λίγα έχει κάνει για τη χαρτογράφηση και αντιμετώπιση της νέας κατάστασης. Η κυβερνώσα, πάλι, θεωρεί πως με τρίμηνα προγράμματα απασχόλησης αναχαιτίζει το μείζον θέμα. Η μνημονιακή δυστοπία χωράει όλο και λιγότερο κόσμο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εορτασμός με παρατράγουδα
21/3/2016 9.30
Αναψαν τα αίματα στον δεύτερο και επίσημο γιορτασμό του Κιλελέρ που έγινε χτες με τη συμμετοχή λιγοστων εκπροσώπων από κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθως και ελαχιστου κοσμου.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αν και προσκλήθηκε, δεν πήγε και αντ' αυτού παραβρέθηκε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά. Η τελευταία όταν βρέθηκε στο βήμα θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα του υπουργού. Ετσι άναψαν... οι μηχανές των πεντε τρακτέρ, που συνοδεύονταν από συνεχή κορναρίσματα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το εγχείρημά της. Συνέχισε όμως να απευθύνεται στους αγρότες και άλλους παράγοντες αποδίδοντας ευθύνες για το πακέτο Χατζηγάκη αλλά και να διατυπώνει αιχμές κατά του Κ. Μητσοτάκη. Ακολούθησε... κομφούζιο όταν αργότερα βρέθηκε στο βήμα ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Σκρέκας, με την Α. Βαγενά να αντιδρά έντονα και να τον διακόπτει. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ως μπροστάρη των «διαμαρτυρόμενων» τον «γαλάζιο» αγροτοσυνδικαλιστή Χρ. Σιδερόπουλο. Το κομφούζιο συνεχίστηκε και όταν η Α. Βαγενά κατέθεσε στεφάνι, ενώ και η κατάθεση στεφανιού από τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό έγινε κάτω απο τις αντιδράσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 2 Ιουλίου οι πρόωρες εκλογές στην Αυστραλία
21/3/2016 10.00
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ (ο οποιος διαδεχτηκε στην πρωθυπουργια τον νικητη των εκλογων του 2013 τον Σεπτεμβριο του 2015 γιατι τον νικησε στις εσωκομματικες εκλογες του Φιλελευθερου κομματος), δρομολογεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 2 Ιουλίου, παρά τις ενδείξεις ότι η δημοφιλία του μειώνεται, μετά τις κινήσεις του, προκειμένου να υλοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά και της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού, αναστέλλεται η διάρκειας επτά εβδομάδων διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου. Στη συνεδρίαση αυτή, θα τεθούν σε ψηφοφορία κρίσιμες εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι πιθανό ότι θα μπλοκαριστούν στη Γερουσία, κυρίως από τα μικρότερα κόμματα. Μεταξύ αυτών, το Κόμμα των Πρασίνων, που εχει 10 γερουσιαστες (στους 76 που εχει η Γερουσια), αλλά και το Εργατικό Κόμμα της κεντρο-αριστερής αντιπολίτευσης, που εχει 25 γερουσιαστες. Ενώ οι κεντροδεξιοι της συνεργασιας Φιλελευθερων και Εθνικων εχουν 33 γερουσιαστες. Παράλληλα, η ημερομηνία κατάθεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο 2015/2016 μετακινείται κατά μία εβδομάδα για τις 3 Μαίου. “Ο χρόνος για τα παιχνίδια τελείωσε. Είναι μια ευκαιρία για τη Γερουσία να πράξει το νομοθετικό της έργο και όχι να κωλυσιεργεί. Τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις του Εργατικού Κόμματος και των Πρασίνων έναντι αυτής της σημαντικής νομοθεσίας, πρέπει να σταματήσουν,” δήλωσε ο Τέρνμπουλ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Οι διεργασίες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δρομολογήθηκαν την Παρασκευή, όταν η Γερουσία ψήφισε αλλαγές στον εκλογικό νόμο, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗΝ DAILY MAIL
Σοκάρουν οι μαρτυρίες των Σύρων που έσωσαν την 7χρονη από τον παιδεραστή στην Ειδομένη
20|03|2016 10:28
Δυο Σύροι πρόσφυγες που έσωσαν μια 7χρονη συμπατριώτισσα τους από τα χέρια ενος Αφγανού παιδεραστή προτού τον παραδώσουν στις αστυνομικές αρχές, μίλησαν στην γνωστή βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Την τράβηξε πίσω από τις τουαλέτες και τότε η μικρή άρχιζε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια», λένε ο Μοχάμεντ Αλ Μουλχέμ, 26 ετών και ο Ντιντάρ Σεντό, 24 ετών, που ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν στο σημείο. «Προσπαθούσε να της βγάλει το μπλουζάκι και το παντελόνι, ενώ ο πατέρας της που είχε αντιληφθεί το γεγονός φώναζε ότι κάποιος προσπαθεί να βιάσει την κόρη του», εξιστορούν οι δυο νεαροί πρόσφυγες. «Το πλήθος ήθελε να τον λιντσάρει, να τον σκοτώσει», λέει ο Σεντό, ένας Κούρδος από το Χαλέπι. «Τους είπαμε, όχι, δεν είναι δουλειά μας αυτή. Βρισκόμαστε σε μια πολιτισμένη χώρα και πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της», προσθέτει. Οι δυο άνδρες αφού κατάφεραν και έσωσαν το μικρο κορίτσι, προστάτευσαν τον δράστη από το λιντσάρισμα του πλήθους και τον παρέδωσαν στην αστυνομία, την περασμένη Πέμπτη, στον καταυλισμό της Ειδομένης.
Σχολιο.- Άνθρωποι είναι. Και κακοί και καλοί. Οπως ισχύει και για εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ. όλα τα άλλα είναι ρατσιστικά πραμύθια για να έχουμε να λέμε. Σχολιο.- Θα ηταν χρησιμο να ξερουμε οτι τελικα αποδειχτηκε οτι δεν υπηρξε προσπαθεια βιασμου η αποπλανησης.Συμφωνα με τα λεγομενα της μικρης, ο "δραστης" πηγε στις τουαλετες, ανοιξε την πορτα χωρις να χτυπησει πρωτα, η μικρη ξαφνιστηκε και αρχισε να ουρλιαζει και ο κοσμος που ακουσε τις φωνες, νομισε οτι υπηρχε θεμα αποπλανησης.Τελικα παντως και η αστυνομια αφησε ελευθερο τον "δραστη", χωρις να απαγγειλει κατηγοριες. Σχολιο.- "Την τράβηξε πίσω από τις τουαλέτες", "Προσπαθούσε να της βγάλει το μπλουζάκι και το παντελόνι". Αυτά λένε οι μάρτυρες. Ψέματα λένε λοιπόν; Σχολιο.- Μαλλον ο πατερας της μικρης, για να μην κατηγορησουν ολους τους προσφυγες γενικα οι ρατσιστες και οι ναζιστες, εκανε πισω.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2015
«Αφρισε» η λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα από τη ρύπανση
20|03|2016 13:22
Ένας μυστηριώδης, ρυπογόνος αφρός και μια έντονη δυσοσμία έκαναν την εμφάνιση τους στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Το φαινόμενο που σύμφωνα με πολλούς οφείλεται σε αστικά λύματα που παρανόμως ρίχνονται στη λίμνη, σε συνδυασμό με το φυτοπλαγκτόν που βρίσκεται σε εκείνη, είχε κάνει και πάλι την εμφάνιση του τον Ιούλιο του 2015. Οι κάτοικοι ανάστατοι ζητούν από τον Δήμο να παρέμβει και να προστατεύσει το τοπικό φυσικό πλούτο της περιοχής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από έναν έως πέντε μήνες
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, 12:32
Έναν «εργασιακό Μεσαίωνα» βιώνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, αφού οι απλήρωτοι από έναν έως πέντε μήνες προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υποαπασχολούμενοι, μέχρι τέσσερις ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές. Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Έθνος, άλλοι 1,5 με 2 εκατομμύρια αναγκάζονται να δουλέψουν «μαύρα», ενώ η ανεργία «θερίζει» και κυρίως η μακροχρόνια.
Η ανεργία «καλπάζει»
Το τρίτο τρίμηνο του 2015 οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούσαν το 73,7% του συνόλου των ανέργων, δηλαδή, 855.000 άνεργοι βρίσκονται εκτός εργασίας για πάνω από έναν χρόνο. Στις ηλικίες 15 -19 το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 58,1% και στις ηλικίες 20-24 στο 47,7%, ποσοστά που αναδεικνύουν το μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων στη χώρα μας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στον σιδηρόδρομο
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, 11:59
Αναστέλλουν τις προγραμματισμένες εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας, για αύριο, μεθαύριο και την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Την απόφαση αυτή έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία αναβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές για τις εταιρίες ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,ΕΕΣΣΤΥ και καθορίζονται για τις 31 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων, προβάλλοντας τις θέσεις τους για ένα σύγχρονο, ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένοχη η ουκρανή ναζιστρια Νάντια Σαβτσένκο για τη δολοφονία ρώσων δημοσιογράφων
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, 13:01
Η Ουκρανή ναζιστρια πιλότος στρατιωτικού ελικοπτέρου, Νάντια Σαβτσένκο, κρίθηκε σήμερα ένοχη από τη ρωσική δικαιοσύνη για τη δολοφονία δύο ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία τον Ιούνιο του 2014. Ο δικαστής αναγνώρισε ωστόσο πως εκείνος που οργάνωσε τη δολοφονία των δύο δημοσιογράφων ήταν ο πρώην διοικητής του ναζιστικου παραστρατιωτικου ουκρανικού τάγματος Αϊντάρ, Σεργκούιι Μελνιτσούκ, υπό τις διαταγές του οποίου βρισκόταν η Νάντια Σαβτσένκο το καλοκαίρι του 2014. Η ουκρανή πιλότος ελικοπτέρου κρίθηκε ένοχη για την παροχή στον ουκρανικό στρατό, στις 17 Ιουνίου 2014, της θέσης των δύο ρώσων δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν από πυρά όλμου στο Λουγκάνσκ. Το δικαστήριο αποφάνθηκε επίσης ότι η 34χρονη ναζιστρια, που έχει γίνει εθνική ηρωίδα στη χώρα της και έχει εκλεγεί συμβολικά βουλευτής της Τιμοσεκκο, είναι ένοχη για παράνομη διέλευση των συνόρων από την Ουκρανία στη Ρωσία, όπου και συνελήφθη σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές Καζακστάν: 82% το ποσοστό του κόμματος Νουρ Οτάν
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, 08:15
Ποσοστό 82% των ψήφων κερδίζει το κόμμα Νουρ Οτάν (Φως της Μητέρας Πατρίδας) του προέδρου του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, στις «κοινοβουλευτικές» εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην δημοκρατία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάλπες σε έξι χώρες στην «Σούπερ Κυριακή» των Αφρικανών
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, 19:43
Οι πολίτες έξι αφρικανικών χωρών κατέφυγαν σήμερα στην κάλπη, καθώς σε πέντε χώρες διεξήχθησαν εκλογικές αναμετρήσεις και σε μία δημοψήφισμα. Στην «Σούπερ Κυριακή», όπως αναφέρεται στον ξένο Τύπο, οι πολίτες του Νίγηρα ψήφισαν για νέο πρόεδρο, παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γαλλίας. Προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν επίσης στο Μπενίν, όπως και στη Δημοκρατία του Κονγκό, όπου ο υπουργός Εσωτερικών διέταξε τις εταιρείες τηλεφωνίας να κόψουν όλες τις τηλεπικοινωνίες (τηλέφωνο, Διαδίκτυο, γραπτά μηνύματα), προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, όπως ισχυρίστηκε. Βουλευτικές εκλογές έλαβαν χώρα στο Πράσινο Ακρωτήριο και την Ζανζιβάρη. Στη Σενεγάλη οι πολίτες κλήθηκαν μέσω δημοψηφίσματος να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το νέο Σύνταγμα, το οποίο περιορίζει την προεδρική θητεία σε πέντε από επτά έτη, ενώ δεν επιτρέπει στους προέδρους να παραμένουν στη θέση τους περισσότερο από δύο διαδοχικές θητείες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κούβα: Συλλήψεις αμερικανοπληρωμενων λίγο πριν την ιστορική επίσκεψη Ομπάμα
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, 20:17
Λιγες δεκάδες αμερικανοπληρωμενες(οι γνωστες, που γινονται περιγελως του κοσμου, και τις γιουχαρουν όταν εμφανιζονται) που ανήκουν στο κίνημα αμερικανοπληρωμενων «Κυρίες στα Λευκά» συνελήφθησαν σήμερα μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στην Αβάνα, λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, που ίδρυσαν αρχικά σύζυγοι πρώην κρατουμένων που διαφωνουσαν με τον σοσιαλισμο της Κουβας γιατι ηθελαν καπιταλισμο,, διαδήλωσαν κοντά σε μια εκκλησία της Αβάνας με τη συνοδεία υποστηρικτών του κινήματος και αίτημα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της νήσου. Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, γιατι γινοταν τζερζελο με την εμφανιση τους. Στο μεταξύ το αεροσκάφος του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απογειώθηκε από τις ΗΠΑ με κατεύθυνση την Αβάνα όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ταξιδεύει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο. Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας από την αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον. Η προσγείωση στο αεροδρόμιο Jose Marti στην Αβάνα αναμένεται λίγο πριν από τις 23.00 ώρα Ελλάδας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχέση με τo Xαλιφάτο είχε ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, 16:58
Διασυνδέσεις του καμικάζι που χτύπησε στην Οδό του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη με την τζιχαντιστική ISIS διαπιστώνουν οι τουρκικές Αρχές, έχοντας επίσης θέσει υπό κράτηση πέντε άτομα. Πάντως για την έκρηξη στην πολυσύχναστη Οδό με τους πέντε νεκρούς δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η υποκρίσια των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: οι ΗΠΑ τολμούν να επικρίνουν την Κούβα
21 Μαρ 2016 | 13:24
Η ιστορική επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα στις 20 Μαρτίου, εγείρει ένα θέμα σχετικά με το αν μπορεί ν’ασκήσει πίεση στην Κούβα για να βελτιώσει τ’ανθρώπινα δικαιώματά της. Αλλά μια σύγκριση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα με εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει, ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε, να παίρνουν μαθήματα από την Κούβα. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περιέχει δύο διαφορετικές κατηγορίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – τα ατομικά και τα πολιτικά δικαιώματα από τη μια πλευρά και τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα από την άλλη.
Τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα περιλαμβάνουν το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία της έκφρασης, την θρησκευτική ελευθερία, τη δίκαιη δίκη, την αυτοδιάθεση και την απαλλαγή από βασανιστήρια, απάνθρωπη μεταχείριση και αυθαίρετη κράτηση. Τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα περιλαμβάνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση, το επίδομα ανεργίας, την άδεια μητρότητας μετ 'αποδοχών, την ίση αμοιβή για ίση εργασία, τη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας, την πρόληψη, θεραπεία και τον έλεγχο των ασθενειών και το δικαίωμα στη διαμόρφωση και την ένταξη σε συνδικάτα, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία. Αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρώνονται σε δύο συνθήκες - το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ICCPR) και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα (ICESCR). Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επικυρώσει το διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά δικαιώματα, αλλά αρνούνται να επικυρώσουν το ICESCR. Από την κυβέρνηση Ρέιγκαν, η πολιτική των ΗΠΑ ήταν να καθορίζει τα δικαιώματα του ανθρώπου μόνο ως ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα απορρίπτονται ως παρόμοια με την κοινωνική πρόνοια, ή το σοσιαλισμό.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικρίνει τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα στην Κούβα, ενώ αγνοεί την ανώτερη πρόσβαση των Κουβανών στην καθολική στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, και την εγγύηση της άδειας μητρότητας μετ 'αποδοχών και των ίσων αμοιβών. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κουβανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων, της βάναυσης μεταχείρισης και της αυθαίρετης κράτησης στο Γκουαντάναμο. Και από το 1960, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρέμβει ρητά στα οικονομικά δικαιώματα της Κούβας και στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης μέσω του οικονομικού εμπάργκο. Το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα, τώρα αποκλεισμός, ξεκίνησε από τον Πρόεδρο Dwight D. Eisenhower κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ως απάντηση σ’ένα σημείωμα του 1960 γραμμένο από έναν ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το σημείωμα πρότεινε "μια γραμμή δράσης που θα αντιστοιχεί με τις μεγαλύτερες επιδρομές, με την άρνηση χρημάτων και εφοδιών για την Κούβα, με στόχο να μειωθούν οι πραγματικοί μισθοί, να επέλθει πείνα και απόγνωση, που θα οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης του Κάστρο." Ο στόχος αυτός έχει αποτύχει, αλλά η τιμωρία του αποκλεισμού έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στην Κούβα. Παρά αυτή την απάνθρωπη προσπάθεια, όμως, η Κούβα εγγυάται στους ανθρώπους της μια αξιόλογη πανοπλία ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θεωρείται δικαίωμα στην Κούβα. Η καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δωρεάν για όλους. Η Κούβα έχει την υψηλότερη αναλογία γιατρών προς τους ασθενείς στον κόσμο σε 6,7 ανά 1.000 άτομα. Το ποσοστό θνησιμότητας βρεφών το 2014 ήταν 4,2 ανά 1.000 γεννήσεις - ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Κούβα δίνει έμφαση στην πρόληψη, αντί να στηρίζεται μόνο στην ιατρική, εν μέρει λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε φάρμακα που προκλήθηκε από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ. Το 2014, η εφημερίδα “Lancel Journal” ανέφερε, «εάν τα επιτεύγματα της Κούβας μπορούσαν να αναπαραχθούν σε ένα ευρύ φάσμα φτωχών και μεσαίου εισοδήματος χωρών, θα μεταμορφωνόταν η υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού». Η Κούβα έχει αναπτύξει πρωτοποριακά φάρμακα για τη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και για την αποτροπή διαβητικών ακρωτηριασμών. Λόγω του αποκλεισμού, όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτά. Εκπαίδευση Η δωρεάν εκπαίδευση είναι ένα καθολικό δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης μέχρι και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Κούβα δαπανά το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της για την παιδεία συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. «Κινητοί δάσκαλοι» πηγαίνουν στα σπίτια, αν τα παιδιά δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν το σχολείο. Πολλά σχολεία παρέχουν δωρεάν πρωινό και τη φροντίδα μετά το σχολείο, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν άλλους στην οικογένεια, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσέχουν τα παιδιά. Είναι δωρεάν η φοίτηση στην ιατρική σχολή στην Κούβα. Υπάρχουν 22 ιατρικές σχολές στην Κούβα, από μόλις 3 το 1959 πριν από την Κουβανική Επανάσταση.
Εκλογές Οι εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο της Κούβας (Εθνοσυνέλευση) λαμβάνουν χώρα κάθε πέντε χρόνια και οι εκλογές για τις περιφερειακές Δημοτικές Συνελεύσεις κάθε 2,5 χρόνια. Οι αντιπρόσωποι στην Εθνική Συνέλευση στη συνέχεια εκλέγουν το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με τη σειρά του διορίζει το Συμβούλιο των Υπουργών από το οποίο εκλέγεται ο Πρόεδρος. Από το 2018 (ημερομηνία των επόμενων γενικών εκλογών στην Κούβα), θα υπάρξει ένα όριο για μέχρι δύο πενταετείς θητείες για όλες τις αιρετές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του προέδρου. Οποιοσδήποτε μπορεί να προταθεί για να είναι υποψήφιος. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος (CP). Δεν επιτρέπεται να δαπανηθούν χρήματα για την προώθηση των υποψηφίων και δεν επιτρέπεται επίσης τα πολιτικά κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του CP) να διεξάγουν καμπάνιες κατά τη διάρκεια των εκλογών. Το στρατιωτικό προσωπικό δεν βρίσκεται σε υπηρεσία στα εκλογικά τμήματα, παιδιά σχολικής ηλικία φυλάττουν τις κάλπες.
Εργασιακά Δικαιώματα Νόμος της Κούβας εγγυάται το δικαίωμα να σχηματίσουν εθελοντικά οι πολίτες συνδικάτα και να ενταχθούν σε αυτά. Τα συνδικάτα είναι νομικά ανεξάρτητα και οικονομικά αυτόνομα, ανεξάρτητα από το CP και το κράτος και χρηματοδοτούνται από τις συνδρομές των μελών. Τα δικαιώματα των εργαζομένων που προστατεύονται από τα συνδικάτα περιλαμβάνουν μια γραπτή σύμβαση, 40-44 ώρες εργασίας τη βδομάδα, και 30 ημέρες ετήσια άδεια μετ’αποδοχών. Τα συνδικάτα έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν μια εργασία που θεωρούν επικίνδυνη. Έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη διοίκηση της εταιρείας, να λαμβάνουν πληροφορίες για τη διαχείριση, να έχουν χώρους για τα γραφεία και τα υλικά τους, καθώς και για το χρόνο εγκατάστασης για τους εκπροσώπους. Απαιτείται η συμφωνία των συνδικάτων για τυχόν απολύσεις, αλλαγές στα πρότυπα των ωρών εργασίας, για τις υπερωρίες, καθώς και για την ετήσια έκθεση για την ασφάλεια. Τα συνδικάτα έχουν επίσης πολιτικό ρόλο στην Κούβα και έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να γνωμοδοτούν σχετικά με το εργατικό δίκαιο. Έχουν επίσης το δικαίωμα να προτείνουν νέους νόμους για την Εθνοσυνέλευση.
Γυναίκες Οι γυναίκες στην Κούβα αποτελούν την πλειοψηφία των δικαστών, δικηγόρων, εισαγγελέων, επιστημόνων, τεχνικών εργαζομένων, εργαζόμενων στη δημόσια υγεία και των επαγγελματιών. Η Κούβα κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο “Save the Children’s ‘Lesser Developed Countries’ Mother” (Σώστε τα παιδιά των μανάδων των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών). Με πάνω από 48% γυναίκες βουλευτές, η Κούβα έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό των γυναικών βουλευτών στον κόσμο. Οι γυναίκες λαμβάνουν πλήρη μισθό 9 μήνων στη διάρκεια της άδειας μητρότητας μετ 'αποδοχών, που ακολουθείται από 3 μήνες με το 75% του πλήρους μισθού. Η κυβέρνηση επιχορηγεί τις αμβλώσεις και τον οικογενειακό προγραμματισμό, δίνει μεγάλη αξία στην προγεννητική φροντίδα, και προσφέρει «στέγαση μητρότητας» για τις γυναίκες, πριν από τον τοκετό.
Προσδόκιμο ζωής Το 2013, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέθεσε το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Κούβα στο 80ο έτος και τα 77 έτη για τους άνδρες. Η πιθανότητα θανάτου μεταξύ των ηλικιών 15 και 60 ετών, ανά 1.000 άτομα στον πληθυσμό ήταν 115 για τους άνδρες και 73 για τις γυναίκες στην Κούβα. Κατά την ίδια περίοδο, το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 81 για τις γυναίκες και 76 για τους άνδρες. Η πιθανότητα θανάτου μεταξύ 15 και 60 ανά 1.000 άτομα ήταν 128 για τους άνδρες και 76 για τις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θανατική ποινή Μια μελέτη από τη Νομική Σχολή του Cornell δεν βρήκε κανέναν καταδικασμένο σε ποινή θανάτου στην Κούβα και κανέναν στην πτέρυγα μελλοθανάτων, τον Οκτώβριο του 2015. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2010 το Ανώτατο Δικαστήριο της Κούβας μετέτρεψε την ποινή θανάτου του τελευταίου εναπομείναντα θανατοποινίτη της Κούβας, ένος Αμερικανού –Κουβανού, που είχε καταδικαστεί για φόνο που πραγματοποιείσαι κατά τη διάρκεια μιας τρομοκρατικής εισβολής στο νησί το 1994. Καμία νέα θανατική καταδίκη δεν φαίνεται να έχει επιβληθεί από την εποχή εκείνη. Αντίθετα, από την 1η Ιανουαρίου, του 2016, 2.949 άνθρωποι ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και 62 βρίσκονταν σε ομοσπονδιακή καταδική θανάτου σύμφωνα με πληροφορίες από το “Death Penalty Information”.
Bιώσιμη Ανάπτυξη Το 2016, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), μια κορυφαία παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση, διαπίστωσε ότι η Κούβα ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Jonathan Loh, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης του WWF, είπε, «η Κούβα έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ανάπτυξης σύμφωνα με τα κριτήρια των Ηνωμένων Εθνών, χάρη στο υψηλό επίπεδο παιδείας και πολύ μεγάλο προσδόκιμο ζωής, ενώ το οικολογικό της αποτύπωμα δεν είναι μεγάλο, δεδομένου ότι είναι μια χώρα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας».
Σταματήστε να δίνετε διαλέξεις στην Κούβα και άρετε τον αποκλεισμό Όταν η Κούβα και οι ΗΠΑ είχε συνομιλίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν από ένα χρόνο, ο Pedro Luis Pedroso, επικεφαλής της κουβανικής αντιπροσωπείας, είπε, «Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τα πρότυπα των διακρίσεων και του ρατσισμού στην κοινωνία των ΗΠΑ, την επιδείνωση της αστυνομικής βίας, τα βασανιστήρια και τις εξώδικες εκτελέσεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και για το νομικό κενό που αφορά τους κρατούμενους στο στρατόπεδο φυλακή των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο». Η υποκρισία της αμερικανικής κυβέρνησης με το να δίνει διαλέξεις και μαθήματα στην Κούβα για τα ανθρώπινα δικαιώματα της, ενώ αρνείται πολλά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στον αμερικανικό λαό, είναι κραυγαλέα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να άρουν τον αποκλεισμό. Ο Ομπάμα θα πρέπει να κλείσει το Γκουαντάναμο και να το επιστρέψει στην Κούβα.
https://omniatv.com/blog/5892-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1
σχολιο.- Κάτω ο Κάστρο που καταπιέζει τους κουβανους, ζήτω ο βασιλιάς Σαλμάν και οι Σαούντ που γίναν επικεφαλής του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του οηε διότι δεν κσταπιέζουν καθολου το λαο τους emoticon tongue
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναμπλούς (Ma'an) - Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σπίτι στο χωριό της Δούμα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με στόχο τον μόνο μάρτυρα της εμπρηστικής επίθεσης που σκότωσε 3 μέλη της οικογένειας Dawabsha πέρυσι. Οι άγνωστοι δράστες έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Ibrahim Dawabsha στις 2 το πρωί της Κυριακής και έσπασε ένα παράθυρο, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του κοιμόντουσαν. Ο Ibrahim Dawabsha είναι ο μόνος μάρτυρας της θανατηφόρου εμπρηστικής επίθεσης που πραγματοποίησαν εξτρεμιστές ισραηλινοί έποικοι στο σπίτι του Saad και της Riham Dawabsha στις 30 Ιουλίου του 2015. Ο Ahmad Dawabsha, τώρα 5 ετών, είναι ο μόνος που επέζησε της επίθεσης, η οποία σκότωσε τους δύο γονείς του, Saad και Riham, καθώς και τον 18-μηνών αδελφό του, Ali. Ο Ibrahim Dawabsha και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Rafidiya στη Ναμπλούς για ιατρική θεραπεία. Η ισραηλινή εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ισραηλινά στρατεύματα και η αστυνομία ερευνούν την επίθεση, προσθέτοντας ότι "τα κίνητρα πίσω από την επίθεση δεν είναι ακόμα σαφή."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπουλα παιχνιδια των τουρκων στο Αιγαιο. ΝΑΤΟ και Γερμανια καταγγελλουν την Αγκυρα ότι δεν συνεργαζεται για να μειωθουν οι προσφυγικες ροες. Πρωτοφανης προκληση, την ημερα της Συνοδου Κορυφης της Ε.Ε. οπλισμενα τουρκικα μαχητικα πανω από τη Λεσβο.
Πανω από 600 αφιξεις από την Τουρκια την πρωτη μερα εφαρμογης της συμφωνιας.
Η ΕΛ.ΑΣ σχεδιαζει την εκκενωση ης Ειδομενης.
Το ΝΑΤΟ περιπολει μιλια μακρια από τις βαρκες των λαθρομεταναστων. Μεσα σε λιγες ωρες αποβιβαστηκαν στα ελληνικα νησια 800.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκυκλιος της Τραπεζας της Ελλαδας. Εχεις 500 ευρο? Φακελωνεσαι!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η καταρρευση της Υγειας με περικοπες 8 δις στα χρονια των Μνημονιων
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεξαρτητος Εμπειρογνωμονας του ΟΗΕ. Η λιτοτητα βλαπτει τα ανθρωπινα δικαιωματα στην Ελλαδα. Ζητα ελαφρυνση του χρεους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετα τον καστανα συνεληφθη ο υπαιθριος πωλητης χαρταετων. 5.000 ευρω προστιμο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιοι αφοπλιζουν τους πολιτες? Γιατι μαζευουν τις καραμπινες από τα σπιτια του κοσμου?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνελήφθησαν οι "μετριοπαθείς" (σύμφωνα με τους "πολιτισμένους" της δύσης) φονιάδες που κατέρριψαν το ελικόπτερο, όταν προσπάθησε να διασώσει τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού που είχε καταρριφθεί από τους Τούρκους!
Στα χέρια του Αραβικού στρατού της Συρίας οι φονιάδες... Τώρα οι συνέπειες...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ πληθαίνουν κι αυξάνονται τα φτωχοκομεία κι η φιλανθρωπία ... Ζούγκλα στην αγορά εργασίας: Ένα εκατομμύριο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα φτωχοκομεία
Σχόλιο δικό μας: Κανένας δεν μιλάει για την απάτη όσων δήθεν λαμβάνουν κανονικά τη "μισθοδοσία"... (και στα ΜΜΕ)! Μόλις γίνεται η κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό, ο εργαζόμενος (διάβαζε σκλάβος), επιστρέφει ΜΑΥΡΑ, κατάμαυρα το 1/2 του μισθού στον "εργοδότη"... κι όλοι σιωπούν, κάνουν πως δεν γνωρίζουν! Ειδικά οι Μερκελιστές της κυβέρνησης!
Συνθήκες «ζούγκλας» επικρατούν στην αγορά εργασίας μετά την πολυετή ύφεση και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Σύμφωνα με το «Έθνος», οι απλήρωτοι από 1-5 μήνες εργαζόμενοι προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υποαπασχολούμενοι, μέχρι 4 ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές.
Άλλοι 1,5-2 εκατομμύρια αναγκάζονται να δουλέψουν «μαύρα», ενώ η ανεργία «θερίζει» και κυρίως η μακροχρόνια. Το τρίτο τρίμηνο του 2015 οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούσαν το 73,7% του συνόλου των ανέργων. Με άλλα λόγια, 855.000 άνεργοι βρίσκονται εκτός εργασίας για πάνω από έναν χρόνο. Στις ηλικίες 15-19 το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 58,1% και στις ηλικίες 20-24 στο 47,7%, ποσοστά που αναδεικνύουν το μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων στη χώρα μας. Αλλά και όσοι εργάζονται στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια από όλες τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριαρχούν παντού, ενώ επιδείνωση σημειώνεται και στις συνθήκες εργασίας. Το 2009, οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές αντιστοιχούσαν στο 21% του συνόλου, ενώ το 2015 στο 55%. Την περίοδο 2014-2015 οι νέες προσλήψεις με μερική απασχόληση είναι αυξημένες κατά 19,6% και με εκ περιτροπής εργασία κατά 45,6%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κούλης συνεχίζει το έργο του μπαμπά; Προειδοποίηση: Το παρακάτω άρθρο μπορεί να βλάψει σοβαρά την Υγεία σας!
Προειδοποίηση: Το παρακάτω άρθρο μπορεί να βλάψει σοβαρά την Υγεία σας. Περιέχει Κώστα Μητσοτάκη σε μεγάλες ποσότητες. Παρακαλώ απομακρύνετε καρδιοπαθείς, ανηλίκους κοκ. Προτείνουμε επίσης να πάρετε ιδιαίτερες προφυλάξεις ή τουλάχιστο μια αρμαθιά σκόρδα. Ευχαριστώ.
Κυβέρνηση κόμη Μητσοτάκη: Απρίλης 1990 - Οκτώβρης 1993 μια τριετία που μας φάνηκε αιώνας. Αμέσως μόλις ο λαός έκανε την κουταμάρα να του δώσει την εξουσία, ο Μητσοτάκης έδειξε τους σουβλερούς του κυνόδοντες. Προχώρησε σε απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος και την κίνηση κεφαλαίων, την απελευθέρωση της αγοράς των ενοικίων, την εμπορία καυσίμων, την κατάργηση των ελέγχων τιμών σε όλα τα αγαθά με εξαίρεση τα φάρμακα, την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της τέταρτης βάρδιας και την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων. Με δυο λόγια αυξήθηκαν τα ΠΑΝΤΑ εκτός από τους μισθούς.
Έδιωξε όσους διόρισε το ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν μόνιμοι για να βάλει τα γαλάζια κομματόσκυλα. Παραχωρήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα η κινητή τηλεφωνία και έγιναν διάφορες ιδιωτικοποιήσεις που οδήγησαν στην αύξηση τιμών των υπηρεσιών και της ανεργίας όπως η διαβόητη αποκρατικοποίησητων αστικών λεωφορείων της Αθήνας.
Η απόφαση για ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς της Αθήνας οδήγησε σε μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών φορέων, όπου κάποιοι γαλάζιοι "νοικοκυραίοι" έχασαν το βρακί τους. Εκκαθαρίστηκαν 66 προβληματικές επιχειρήσεις του ΟΑΕ, όπουέδιωξαν 9.000 εργαζόμενους λες κι έφταιγαν αυτοί.Ιδιωτικοποιήθηκαν 15 επιχειρήσεις ιδιωτικών Τραπεζών, μην τα πολυλογώ, πούλησε ή προσπάθησε να ξεπουλήσει κάθε φιλέτο.Γενικά προσπάθησε να φέρει μνημόνιο πριν το Μνημόνιο.
Σκόπευε να καταργήσει τα ασφαλιστικά ταμεία ενώνοντας τα σε ένα, να μειώσει μισθούς συντάξεις (για 1η φορά στη Μεταπολίτευση)ακολουθώντας μια περίεργη αριθμητική 0+0=14. Δηλαδή οι μηδενικές αυξήσεις (και την ουσία μειώσεις λόγω πληθωρισμού 22-12%) των εργατών, "αντισταθμίζονταν από τις μειώσεις φόρου" στις μεγάλες μόνο πολυεθνικές και ντόπιες εταιρίες! Τι σας είπα; Μνημόνιο πριν το Μνημόνιο. Α ναι! Φορολόγησε και τους τόκους των καταθέσεων. Η δήθεν μείωση του πληθωρισμού ήταναποτέλεσμα μαγειρέματος, αφού τα βασικά είδη είχαν εκτοξευθεί, ενώ οφείλονταν και στην άγρια λιτότητα καθώς και την ανεργία όπουαυξήθηκε από 7% σε 9,7%. Όπως σήμερα. Ο λαός φυσικά "εκτίμησε" την προσφορά ανθρωποθυσιών στο κεφάλαιο και του έδωσε κλωτσιά στις εκλογές. Το χρέος; Αυξήθηκε. 111,6% του ΑΕΠ!!! Και λόγω αύξησης "μυστικών κονδυλίων" του Σαμαρά. Δυο δισ. όχι αστεία...
Εξωτερική πολιτική: Υπέγραψε και αυτός και ο Σαμαράς (ΥΠΕΞ) 1. Τη διάλυση της συμμάχου Γιουγκοσλαβίας. Την αλλαγή δηλαδή συνόρων στα Βαλκάνια. 2. Δημιούργησε από το τίποτα και για εσωτερική κατανάλωση το πρόβλημα με τη FYROM ελπίζοντας να ξεχαστεί σε 10 χρόνια. Αμ δε! Τέτοιες κουταμάρες κρατάνε δυστυχώς περισσότερο. Έκανε πατριδοκαπηλία, γιατί η κατάσταση εσωτερικά ήταν σαν τα μούτρα του. 3. Δημιούργησε πρόβλημα με όλα σχεδόν τα γειτονικά κράτη. (Αλβανία - FYROM - Βουλγαρία) ενώ επιδείνωσε τη θέση της χώρας δείχνονταςανεξήγητη υποχωρητικότητα σε ΗΠΑ - Τουρκία.
Ακόμη έκανε το σύστημα της ενισχυμένης νοθείας θεσπίζοντας το όριο του 3%. Έκανε συμφωνία με τον Κοκό (τον Τέως) να του δώσει το μεγαλύτερου μέρους της, επικαλούμενης, «Βασιλικής Περιουσίας», το Τατόι, το Μον Ρεπό, το κτήμα στο Πολυδένδρι καιμια αλλαξιά σώβρακα. Καλά, για τα σώβρακα ίσως κάνω λάθος. Να μην ξεχνάμε τους κενταύρους και ρέιντζερς της ΟΝΝΕΔ και τις ασχήμιες της Δεξιάς. Τη δολοφονία Τεμπονέρα, και άλλων ανθρώπων, τις διώξεις, τις κατηγορίες στην αντιπολίτευση για τρομοκρατία... Και τι θα κάνει ο Κούλης; Θα συνεχίσει το έργο του μπαμπά; Ωχ!... .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης των Μουσουλμάνων της Συρίας, ο Μουφτής της Δαμασκού, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αντιοχείας, με έδρα τη Δαμασκό, αφού η Αντιοχεία είναι υπό Τουρκική κατοχή, για τις ευχές της "Κυριακής της Ορθοδοξίας"
Ο λαός της Συρίας, που αντιστέκεται 5 χρόνια στην ιμπεριαλιστική επίθεση... δεν γονατίσει και θα νικήσει! Όσο κι αν στηρίξει τον φασίστα Ερντογάν, τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους, η αποικία Ελλάδα... Όσο κι αν συνεχίσει το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, η αποικία Ελλάδα... Όσο κι αν έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις κι έχει απελάσει ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο" την πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα, η αποικία Ελλάδα...
Όσο κι αν ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος συνεχίσουν να πολεμούν την Ελληνορθοδοξία στη Συρία και δεν έχουν εκδώσει ούτε μια υποκριτική ανακοίνωση συμπαράστασης στους περισσότερους από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξους, για 5 ολόκληρα χρόνια... Η Συρία δεν θα τεμαχιστεί, δεν θα υποκύψει στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών! Ποτέ δεν υπήρξε θρησκευτική αντιπαλότητα στην κοσμική Συρία, τη Συρία της Συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξιθρησκείας. Τους Ελληνορθόδοξους και τα μνημεία της Ορθοδοξίας,προστατεύει ο "δικτάτορας" Άσαντ κι οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά. Δεν τους προστατεύει ο Ερντογάν, το ΝΑΤΟ, η αποικία Ελλάδα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χτες ήταν η «Παγκόσμια μέρα ευτυχίας». Υπάρχει και τέτοια…
Στην Ευρώπη γιορτάστηκε έτσι: • 120 εκατομμύρια φτωχοί, • 30 εκατομμύρια άνεργοι, • 4,5 εκατομμύρια άστεγοι, • 8 ευρωπαϊκές χώρες με 6 από αυτές μέλη της ΕΕ να είναι στον κατάλογο των 15 πρώτων χωρών στον παγκόσμιο δείκτη μιζέριας - υπάρχει και τέτοιος… (πηγή: Bloomberg)
Στην Ελλάδα έτσι: • Από το 2010 ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας έχει αυξηθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες, • το 48% των νοικοκυριών ζει κάτω από το... όριο της φτώχειας, • το 20,9% αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες, • οι – επισήμως καταγεγραμμένοι – άνεργοι ανήλθαν στους 1 εκατομμύριο 81 χιλιάδες, • το 50% όσων συνεχίζουν να εργάζονται αμείβεται στον ιδιωτικό τομέα με 800 ευρώ και κάτω, • 1,182 εκατομμύρια συνταξιούχοι ζουν με κάτω από 700 ευρώ, • 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από έναν έως και 12 μήνες, • το 68% των Ελλήνων δεν διαθέτει εισόδημα πάνω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος που θεωρείται όριο της επίσημης φτώχειας, • η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στους ρυθμούς επιδείνωσης του δείκτη μιζέριας για τον λαό της κι αυτό πριν από την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου (στοιχεία: ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ΟΑΕΔ, σύστημα «Ήλιος», Κομισιόν, Bloomberg).
Στην Αμερική έτσι: • Με το 95% των κερδών που παράγονται από το «αναπτυξιακό μοντέλο Ομπάμα» να καταλήγουν στο πλουσιότερο 1% του πληθυσμού και από αυτά τα κέρδη το 60% να πηγαίνει στους μεγιστάνες του πλούτου που αποτελούν το μόλις 0,1% του πληθυσμού, • με 55 εκατομμύρια Αμερικανούς να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας εκ των οποίων 15,5 εκατομμύρια είναι παιδιά, • με πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικανούς να μην έχουν ασφάλεια υγείας και με 50 εκατομμύρια ανθρώπους να σιτίζονται με κουπόνια σίτισης, • με το μέσο όρο των εσόδων των ανώτερων εισοδηματικά τάξεων στις ΗΠΑ να είναι κατά 400 φορές μεγαλύτερος από το μέσο όρο των αποδοχών των εργαζόμενων στρωμάτων
Σε όλο τον κόσμο «γιορτάστηκε» έτσι: • Με περίπου 748 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό με συνέπεια -και μόνο εξ αυτού του λόγου - περίπου 1.000 παιδιά να πεθαίνουν κάθε μέρα από διαρροϊκές ασθένειες που συνδέονται με το επισφαλές πόσιμο νερό, την ανεπαρκή αποχέτευση ή τις κακές συνθήκες υγιεινής. • Με 62 ανθρώπους που κατέχουν τόσο πλούτο όσος ο πλούτος που κατέχει ο μισός πληθυσμός της Γης - περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι – να έχουν δει τα πλούτη τους από το 2010 και μετά να αυξάνονται κατά 44% όταν ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41% (στοιχεία: Oxfam, Unicef)
***
Σήμερα είναι, επίσης, μια ακόμα Παγκόσμια μέρα: Η «Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού». Για το πώς «γιορτάζεται» αυτή η μέρα, αρκεί: • Να δει κανείς το «πρόγραμμα» της Κου Κλουξ Κλαν με το οποίο διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ ο Τραμπ. • Να ρίξει μια ματιά στο βρικολάκιασμα του φασισμού απ’ άκρη σε άκρη της ΕΕ . • Να δει πως τα εργαστήρια των πολυεθνικών από τη μια εξοπλίζουν τους ISIS και από την άλλη εξάγουν την «δημοκρατία» των πολέμων, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης. • Να ρίξει μια ματιά από τους ναζί που κυβερνούν την Ουκρανία και τους ακροδεξιούς της Ευρωπης μέχρι τους μαχαιροβγάλτες της ναζιστικής συμμορίας που κυκλοφορούν ελεύθεροι…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αλέξης Τσίπρας, εξελίσσεται σε ένα πολύ χρήσιμο άνθρωπο του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών...
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αλέξης Τσίπρας, εξελίσσεται σε ένα πολύ χρήσιμο άνθρωπο του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες έχουν αποφασίσει να θάψουν τη χώρα και τον άμοιρο λαό της. Η πλέον τρανή απόδειξη γι’ αυτό το τραγικό γεγονός είναι η πρόσφατη δήθεν συμφωνία για το προσφυγικό, η οποία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση και τη μηχανή προπαγάνδας της, ως επιτυχία, ενώ στην ουσία αποτελεί ταφόπλακα για τη χώρα σε πολλαπλά επίπεδα, που επεκτείνονται πολύ πέρα από το προσφυγικό. Και για του λόγου το αληθές, αξίζει να παραθέσει κανείς μια σειρά πληροφορίες για το τι πραγματικά έγινε στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας, πριν λίγα εικοσιτετράωρα.
Πράγματα τα οποία σηκώνουν την τρίχα ακόμα και του πλέον κυνικού και ψύχραιμου αναλυτή, και προκύπτουν από μια σοβαρή και ενδελεχή ανάλυση των εγγράφων της Συνόδου. Τις τελευταίες ώρες τα νησιά αδειάζουν από πρόσφυγες για να τους αντικαταστήσουν με άλλους. Οι παράνομοι μετανάστες θα παραμείνουν σε «κλειστά κέντρα, σε όλη την Ελλάδα. Ολλανδός θα συντονίζει Έλληνες Δικαστές, και την επιχείρηση για το προσφυγικό στο σύνολό της. Αυτό συνεπάγεται πλήρη ακύρωση του Έλληνα Υπουργού για Θέματα Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα. Το Κλείσιμο του συνόλου των βορείων συνόρων της Ελλάδας, είναι οριστικό με υπογραφή του Πρωθυπουργού. Θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι και στα αεροδρόμια. Είναι άγνωστο πόσο θα διαρκεί η διαδικασία εξέτασης των εφέσεων για τις υποθέσεις αιτημάτων ασύλου. Όσοι δηλώνουν ομοφυλόφιλοι δεν θα φεύγουν, διότι η ομοφυλοφιλία είναι αδίκημα στην Τουρκία. Το ίδιο θα ισχύει και όσους είναι Κούρδοι. Την ίδια στιγμή, χθες Κυριακή, η Κομισιόν, είχε επιδοθεί σε ένα μπαράζ tweets για τα κλειστά σύνορα στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτό το εθνικό Βατερλό που οδηγήθηκε η χώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εορτασμοί για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Συρία...
...20 Μάρτη 2016, με επίκεντρο το θαυματουργό προσκύνημα μονή της Παναγίας της Σαιντανάγια
Πατριαρχείο Αντιοχείας (Δαμασκός - Συρία): "Έχει μεγάλη Τιμή αυτή η Ελληνικη Σημαία που εχουμε για τη Σοσιαλιστική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας"! Για την Ελλάδα, τι τιμή έχει; - Αυτή η Ελληνικη σημαία που εχουν έχει μεγάλη αξία για τους Σύρους και τον "δικτάτορα" Άσαντ! Για εσας του ελληνόφωνους, τους φιλάθλους των ιμπεριαλιστών... τι τιμή έχει; Αναρωτήθηκες γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ("κεντροαριστερές" και δεξιές), αλλά κι οι υποτιθέμενοι ταγοί της εκκλησίας (Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος)... δεν έχουν βγάλει άχνα για τους περισσότερους από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξους της Συρίας;
Οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας φυλάνε Θερμοπύλες, προστατευμένοι και μαζί με το "δικτατορικό καθεστώς Άσαντ, τους Μουσουλμάνους μαχητές της Χεζμπολά, το λαό της Συρίας που αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επίθεση! Η Συρία θα νικήσει! * Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας Ξέχασαν οι εγχώριοι λακέδες των ιμπεριαλιστών: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περήφανο το γερμανοτσογλάνι, γιατί κατόρθωσε "συμφωνία" Βουλγαροποίησης... εθνική σύνταξη 384 ευρώ!
Κι αυτό το ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΌ τσογλάνι, το Κατρουγκαλο, ο πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ και της Άννας Διαμαντοπούλου -ναι με τις φωτοτυπίες και τις απευθείας αναθέσεις-, αυτό το λαμόγιο... δηλώνει κομμουνιστής! Μελιγαλάς!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ! 25.589 ευρώ το μήνα οι επίσημες αποδοχές της κηπουρού του ΓΑΠ, Λούκας Κατσέλη... "Κεντροαριστερά" και... Kαλοφάγωτα!
Στα 25.589 ευρώ το μήνα ανήλθαν οι αποδοχές της κυρίας Λούκας Κατσέλη ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας το 2015. Η διοίκηση είχε παραλείψει να αναγράψει τις αποδοχές στο... ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τον περασμένο Δεκέμβριο. Ομως το κατέγραψε στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2015 που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016. Το ποσό αυτό προκύπτει από αμοιβές 202.852 ευρώ που έλαβε η κυρία Κατσέλη από τις 23 Μαρτίου 2015 όταν ορίστηκε πρόεδρος, μέχρι το τέλος του 2015 και 27.450 ευρώ ως αποζημίωση για τη συμμετοχή της στα διοικητικά συμβούλια. Στην οικονομική έκθεση του 2015 αναφέρεται και το ύψος των ζημιών του έτους, που ανήλθαν στα 4,22 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποσό, το οποίο η διοίκηση παρέλειψε να αναφέρει στο δελτίο τύπου με τα οικονομικά αποτελέσματα, που εξεδόθη μερικές ημέρες νωρίτερα (στις 15 Μαρτίου 2016.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΘΝΙΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!
Κανονική αποκάλυψη της ευρωλάγνας και προσφυγοδιώκτρας εθνικοφροσύνης. Κανονική αποκάλυψη της αθλιότητας μιας κυβέρνησης που μπροστά στην ευρωυποταγή δεν λογαριάζει ούτε εθνικό συμφέρον ούτε ανθρώπινα δικαιώματα! Ήρθε στη Χίο ο τούρκος μπάτσος για την απέλαση των προσφύγων με διαβατήριο του ψευδοκράτους που δημιούργησε η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Όχι! Η εθνικοφροσύνη των κάθε λογής Καμμένων -που ξελαρυγγιάζονταν πριν λίγες μέρες για τη Μακεδονία- δεν έφτασε μέχρι την απέλασή του προβοκάτορα. Απλώς, στο πλαίσιο της ευρωλαγνείας και των καλών σχέσεων με το καθεστώς Ερντογάν που στηρίζει η Ε.Ε., αλλά και με υπεράνω όλων το κυνηγητό των προσφύγων, ο προβοκάτορας προμηθεύτηκε ένα χαρτί από τις ελληνικές αρχές και συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επισήμως λοιπόν μπήκαν οι Τούρκοι πράκτορες "παρατηρητές" στα νησιά μας Ένας απ' αυτούς στη Χίο είχε σφραγίδα από τα Κατεχόμενα στη Β. Κύπρο. Ουουου Πρόβλημα!!! Όμως η σοφή Κυβέρνησή μας έχει λύση για όλα και ενίοτε μετατρέπεται σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, οπότε: "το θέμα διευθετήθηκε χορηγώντας του την ελληνική σφραγίδα σε ανεξάρτητο χαρτί, το οποίο θα φέρει μαζί με το διαβατήριο". Εύγε boys! Ούτε γάτα ούτε ζημιά! Ανενόχλητος θα κάνει τη δουλειά του ο "παρατηρητής".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν τρωνε λεει οι λαθρομεταναστες και ολιγοι προσφυγες χοιρινο. Δηλαδη πρεπει εμεις να προσαρμοστουμε σε αυτους ή αυτοι σε μας? Με λιγα λογια, εαν ηταν Κινεζοι λαθρο και προσφυγες, θα επρεπε να τους δινουμε σκυλια να φανε? Ολα αυτα ειναι πολυ λαθος και θα εχουμε ασχημα ξεμπερδεμματα