Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πεμπτη 24 Μαρτιου 2016


ΣΥΡΙΖΑ: "Εισβολή μελών της ΛΑΕ σε εκδήλωση της οργάνωσης Ζωγράφου"
Πέμπτη, 24 Μάρτιος, 2016 - 09:31
"Μια πράξη εκτός αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας" λεει η Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα, Τέτάρτη 23/4 στον κινηματογράφο Αλέκα, στου Ζωγράφου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Παππά, Υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης με θέμα: «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ».
Ένταση στον πρώην κινηματογράφο και νυν πολυχώρο «Αλέκα», όπου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Περίπου 30 άτομα, προερχόμενα κυρίως από τον χώρο της Λαϊκής Ενότητας, επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο, όμως απωθήθηκαν από τους παρευρισκομένους.
Για "Γκοτζαμάνηδες" κάνουν λόγο τα καθεστωτικά φερέφωνα, αναφερόμενα στους νέους που θέλησαν σήμερα να παρέμβουν ειρηνικά στη συγκέντρωση του υπουργού κ. Νίκου Παππά. Μιλούν για Γκοτζαμάνηδες, υπονοώντας τις αντισυγκεντρώσεις που οργάνωναν οι παρακρατικοί κατά των συγκεντρώσεων της Αριστεράς, και σε κάποια απ' αυτές ο Γκοτζαμάνης δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Πρόκειται για μια αισχρή απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορίας και συκοφάντησης του κόσμου που αντιτάσσεται στη μνημονιακή πολιτική την οποία υπηρετούν. Οι διαστρεβλωτές και συκοφάντες κάνουν πως δεν ξέρουν -και ίσως πολλοί απ' αυτούς, νεόκοποι στην Αριστερά, μόνο και μόνο για το βόλεμά τους, ίσως πράγματι να μην ξέρουν- ότι οι Γκομανάνηδες δρούσαν κατ' εντολή και σε στενή συνεργασία με την αστυνομία. Η οποία σήμερα από κοινού με τους συριζαίους επιτέθηκε κατά των παιδιών που διαμαρτύρονταν. Οι Γκοτζαμάνηδες στήριζαν το καθεστώς της ξενοδουλείας και της κοινωνικής καταστροφής . Όπως ακριβώς κάνουν σήμερα και οι συριζαίοι. Οι Γκοτζαμάνηδες δεν ήταν άνεργοι νέοι που ζούσαν τον εφιάλτη της ανασφάλειας για το σήμερα και το αύριο. Ήταν ταχτοποιημένοι από το καθεστώς που υπηρετούσαν. Όπως ακριβώς και οι συριζαίοι που σήμερα γρονθοκοπούσαν, μαζί με τους ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, τους νέους που διαμαρτύρονταν για την κοινωνική καταστροφή της οποίας αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Καποιοι από τη ΛΑΕ δεν εχουν συνειδητοποιησει το 2016 ότι από την περιοδο της ΕΔΑ εκδηλωσεις εσπαγαν οι τραμπουκοι το παρακρατος και η ακροδεξια».
«Μαλλον εσεις δεν εχετε συνειδητοποιησει ότι είναι γελοιο να συγκρινεστε με την ΕΔΑ».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα. Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα.
15 Νοε 2015
Νόαμ Τσόμσκι : H Eλλάδα θα διαλυθεί! - Επανέρχεται ο Νόαμ Τσόμσκι και με δηλώσεις του σε Ρώσικα μέσα ενημέρωσης λέει κάτι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ
Εάν θα πρέπει αυτές οι δηλώσεις – εκτιμήσεις να μας προβληματίσουν και να αφυπνιστούμε θα το κρίνεται εσείς διαβάζοντας και αξιολογώντας τις δηλώσεις του μεγάλου φιλοσόφου.
«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άραμεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι. Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενώ οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι…..…. αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».
Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά. Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα» τονίζει ο διανοητής και εκφράζει την ανησυχία του «Είναι το οικονομικό σύστημα “στυγνή ληστεία».«Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν ιδανικά το “γκανγκστερικό σύστημα”, αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα στην οποία γίνονται επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Δηλαδή κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, αυτοί το έχουν συμπεριλάβει στους υπολογισμούς τους! Γι’ αυτό και κάποιοι, πολύ λίγοι, ακόμη και μέσα σε αυτήν την κρίση, τα καταφέρνουν μια χαρά. O ρόλος των οίκων αξιολόγησης ενισχύθηκε από τη δεκαετία του ’70 και μετά, όταν το σύστημα πραγματικά απογειώθηκε και συγκεντρώθηκε τεράστιος πλούτος στα χέρια πολύ λίγων. Ολοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ανισοτήτων, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι αντιληπτό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ανισότητας προέρχεται από το ένα τοις χιλίοις του πληθυσμού»
«Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παιχνίδι υπερβολικής σπατάλης για όπλα και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, αφού ο προϋπολογισμός για τους εξοπλισμούς είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θα μπορούσε να αντέξει η οικονομία σας. Σκεφτείτε λίγο πρακτικά. Στην ακραία περίπτωση σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να φέρει αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενική. Διότι απλώς η δύναμη της Τουρκίας είναι πολλαπλάσια ποσοτικά. Το λατρεύουν αυτό οι ΗΠΑ. Σχεδόν όλη η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται στους εξοπλισμούς. Σκεφτείτε ότι επί Μπιλ Κλίντον η Τουρκία έγινε αναλογικά ο υπ’ αριθμόν ένα αγοραστής όπλων στον κόσμο μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Αυτός είναι και ένας πολύ βασικός λόγος για τον οποίο εξοπλίζουμε το Ισραήλ. Εκτός από το ότι το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε το ισραηλινό λόμπι, τους εξοπλίζουμε για να τoυς χρησιμoποιήσουμε και ως “διαφημιστικό”, ως “teaser” για άλλες χώρες. Τα όπλα που αγοράζει το Ισραήλ δεν είναι καμία σοβαρή ποσότητα, αλλά μετά έρχεται η Σαουδική Αραβία και λέει ότι θέλει εκατονταπλάσια ποσότητα από τα ίδια όπλα. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν το κάνουν μόνο οι ΗΠΑ. Το κάνει και η Βρετανία». «Οι φρικαλεότητες της Τουρκίας έχουν γίνει και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αυτές που διέπραξε τη δεκαετία του ’90 στο νοτιοανατολικό της τμήμα εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Μετά η Τουρκία πήρε μέρος και στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας»».
Ο διανοητής στρέφει τα πυρά του και στην ΕΚΤ λέγοντας «Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.» και προσθέτει «Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών». «Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.» λέει ο Τσόμσκι και δηλώνει απαισιόδοξος στη περίπτωση κάποια χώρα να καταφέρει να επανακτήσει τον έλεγχο απο το χρηματοπιστωτικό σύστημα λέγοντας «για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες.
Εχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων. Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση.». «Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα.» Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα. Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ισως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κατάντια μας ....το λιγότερο που μπορώ να γράψω ....τι νόημα έχει να γράψει κανείς περισσότερα ...ποια Ελλάδα ? ποιο Κυρίαρχο Κράτος ? που πήγε το μένουμε Ευρωπαική νομισματική Ένωση (γιατί στην Ευρώπη είμαστε μιας και δεν γίνεται να πάρουμε τις τεκτονικές πλάκες που μας ανήκουν και να τις πάμε κάπου αλλού στον πλανήτη ) για να μην μας επιτεθούν οι Τούρκοι ? ποια επίθεση ? χάσαμε το μισό Αιγαίο , Τούρκοι χωροφύλακες σε Ελληνικά νησιά χωρίς να ανοίξει μύτη ... και εμείς βγάζουμε σέλφι με πρησμένα χείλη ( για να μην το πω αλλιώς ) και άδεια πιάτα από τις ταβέρνες .....
Τώρα αν δω και τον Σύριζα να καλεί σε διαδήλωση τον κόσμο , για μέτρα που παίρνει ο Σύριζα , εξαιτίας των Μηνμονίων που θα έσκιζε ο Σύριζα , και τον κόσμο να τον δέρνουν τα ΜΑΤ που θα καταργούσε ο Σύριζα , μαζί με Τούρκους Χωροφύλακες θα τα έχω δει όλα σε αυτή τη ζωή ....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ) ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΠΟΔΑ»
Η Εφημερίδα του Ε.ΠΑ.Μ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακριβώς πριν 17 χρόνια ξεκίνησε το μεγαλύτερο εγκλήμα στα μεταπολεμικά Βαλκάνια:
Ο ΝΑΤΟικός βιασμός του κυρίαρχου κράτους της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη: Κλειστή η Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων
24/3/2016 9.30 Λαθρο- "πρόσφυγες" από την Ειδομένη, έκλεισαν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο ύψος του Πολυκάστρου από λαθρο – «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες του κέντρου προσωρινής μετεγκατάστασης στη Νέα Καβάλα Κιλκίς που διαμαρτύρονται για τα κλειστά σύνορα. Ο αποκλεισμός του οδικού άξονα ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι όταν μια ομάδα περίπου 100-150 ατόμων απέκλεισε και την αερογέφυρα Πολυκάστρου. Είχε προηγηθεί πορεία περίπου 500 λαθρο – «προσφύγων» και λαθρομεταναστών από το κέντρο προσωρινής μετεγκατάστασης έως την είσοδο του Πολυκάστρου. Ο πολύωρος αποκλεισμός του ΠΑΘΕ προκάλεσε προς στιγμήν ένταση μεταξύ οδηγών φορτηγών και λαθρο – «προσφύγων» – λαθρομεταναστών αλλά και μεταξύ των ίδιων των διαμαρτυρόμενων, καθώς κάποιοι ήθελαν να επιτρέψουν τη διέλευση για 5-10 λεπτά, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από τους υπόλοιπους. Τελικά κάποιες από τις νταλίκες, με τη βοήθεια της αστυνομίας, έκαναν αναστροφή και ακολούθησαν εναλλακτική διαδρομή. Το συγκεντρωμένο πλήθος δηλώνει αποφασισμένο να απέχει από τροφή και νερό έως ότου ανοίξουν τα σύνορα, ενώ έχει στήσει ακόμη και κάποιες σκηνές πάνω σε διάφορα σημεία του αποκλεισμένου δρόμου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη η Ελλάδα
23/3/2016 21.30
Η επέλαση της αφρικανικής σκόνης κάλυψε σχεδόν όλη την Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις, οι οποίες διεξάγονταν με εμπόδια, όσο και σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Η Αθήνα καλύφθηκε από νωρίς με το κίτρινο σύννεφο από την Αφρική, καθιστώντας αδύνατο να διακρίνει κανείς περιοχές σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του ξενοδοχείο Χίλτον, το οποίο δεν διακρίνεται καθαρά από απόσταση ελαχίστων μέτρων. Ανάλογες εικόνες υπήρξαν και στο Ναύπλιο, όπου «εξαφανίστηκε» το Παλαμήδι, καθώς και η πόλη της Αργολίδας. Τα Τρίκαλα, επίσης, «χάθηκαν» μέσα στην αφρικανική σκόνη, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν περιορισμένη ορατότητα, αλλά από κανονική ομίχλη. Στο Ηράκλειο της Κρήτης η ατμόσφαιρα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ήταν πραγματικά αποπνικτική, καθώς η πόλη της μεγαλονήσου δέχθηκε το πρώτο κύμα σκόνης από την Αφρική. Περιορισμένη ορατότητα υπήρχε και στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, αναγκάζοντας τους οδηγούς να χαμηλώσουν τις ταχύτητές τους, ενώ περιπολούσαν τα ειδικά αυτοκίνητα οδικής βοήθειας εθνικών οδών. H ιδια αποκνικτικη κατασταση με την αφρικανικη σκονη ηταν και στην Ηγουμενιτσα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθήνα: «Ξηλώνουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό υπό το φόβο νέων επιθέσεων
23/3/2016 20.30
Μια ασυνήθιστη εικόνα φαίνεται πως συναντούν οι επιβάτες του μετρό τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε πολλούς σταθμούς έχουν αφαιρεθεί τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων ή έχουν καλυφθεί με μαύρες σακούλες! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού της Αργυρούπολης, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά τους συρμούς του μετρό για τις μετακινήσεις τους, έχει μείνει μόλις ένα ακυρωτικό μηχάνημα. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και ο σταθμός της Ακρόπολης, όπου τα μηχανήματα ακύρωσης των εισιτηρίων έχουν καλυφθεί με μαύρες σακούλες σκουπιδιών! Καθώς φαίνεται, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις από ομάδες αντιεξουσιαστών σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, οπου εσπασαν τα ακυρωτικα μηχανιματα, αλλά και την στοχοποίηση, από αναρχικούς, 125 ελεγκτών των μέσων μεταφοράς, με τη δημοσιοποίηση λίστας με τα ονόματά τους στο Διαδίκτυο, οι ιθύνοντες του μετρό λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, για να αποτρέψουν ανάλογα -ή ακόμα και χειρότερα- φαινόμενα...
Τα μετρα των αντιεξουσιαστων λειτουργησαν. Οι «ελεγκτες» αποσυρθηκαν, ενώ οι οδηγοι του μετρο σημερα Πεμπτη κανουν 24ωρη «απεργια» εναντια στον ελληνικο λαο, γιατι λεει τους απειλουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήμος Περάματος: «Γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης από πολιτικούς τσαρλατάνους»
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 14:34
Ανακοίνωση σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες «αμφίβολης προέλευσης» που «γράφονται τερατώδη ψέματα σε σχέση με τη φιλοξενία των προσφύγων στην πόλη μας» εξέδωσε ο Δήμαρχος Περάματος, Λαγουδάκης Ιωάννης.
Διαβάστε αναλυτικά:
«Τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες ιστοσελίδες αμφίβολης προέλευσης, καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφονται τερατώδη ψέματα σε σχέση με τη φιλοξενία των προσφύγων στην πόλη μας. Κάποιοι κινούμενοι από την ακροδεξιά τους ρατσιστική ιδεολογία και ορισμένοι άλλοι πολιτικοί τυχοδιώκτες, παραπληροφορούν συστηματικά τους ανυποψίαστους συμπολίτες μας με στόχο την πρόκληση πανικού. Συγκεκριμένα, με αφορμή το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, που λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα, σκοτεινοί κύκλοι αναπτύσσουν έντονη παραφιλολογία για δήθεν εγκατάσταση των προσφύγων σε χώρους της πόλης μας, όπως στο παλαιό δημοτικό κοιμητήριο, στο κτίριο του ΟΤΕ, στο χώρο των γηπέδων 5Χ5, τις προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες δίπλα στο Λύκειο ,ακόμα και στο χώρο του Δημαρχείου! Έχοντας ως μοναδικό μας γνώμονα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, όσοι κρύβονται πίσω από τις ανυπόστατες φήμες, να γνωρίζουν πως η πράξη τους παραβιάζει το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, ικανών να επιφέρουν ανησυχίες και φόβο στους πολίτες. Οι πολίτες του Περάματος να είναι βέβαιοι πως όσα ισχυρίζονται οι πολιτικοί τσαρλατάνοι αποσκοπούν μόνο στο να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Με πρόσχημα το δράμα των προσφύγων, εκείνοι που υπερχρέωσαν το Δήμο μας και συνέβαλλαν στη διάλυση των δομών του, εμφανίζονται ξανά ως σωτήρες, χρησιμοποιώντας τη ρητορική του μίσους, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των δημοτών σε σχέση με τα θέματα που δήθεν παραπληροφορούν. Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη κιόλας μέρα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να λειτουργήσει ο Δήμος, ρυθμίζοντας το δυσθεώρητο χρέος που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, προσπαθώντας παράλληλα να αξιοποιηθούν όλες οι δομές της πόλης χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο Περαμαϊκός λαός. Οι υπεύθυνοι της διασποράς ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων, με φύλλο συκής το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για την πόλη, να σταματήσουν να εξωθούν τους πολίτες σε καταστάσεις διχόνοιας και ανησυχίας. Αν δεν το κάνουν, να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις πολιτικές και ποινικές τους ευθύνες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι είχε απελαθεί δύο φορές από την Τουρκία
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 14:20
Ο ένας από τους καμικάζι των Βρυξελλών, ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι, είχε απελαθεί δύο φορές από την Τουρκία, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αποκάλυψε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το Reuters. Ένας δεύτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η πρώτη απέλαση, τον περασμένο Ιούλιο, έγινε με βάση υποψίες ότι ήταν ξένος μαχητής, αλλά δεν διεπράχθη έγκλημα στην Τουρκία. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι επρόκειτο για «διοικητική απέλαση».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη: Πορεία προς το κέντρο της πόλης από λαθρο – «πρόσφυγες»
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 14:17
Πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν λαθρο – «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά. Περίπου 100 άτομα ξεκίνησαν το μεσημέρι με τα πόδια από τα Διαβατά και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οδού Μοναστηρίου. Κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης, κρατώντας πανό και πλακάτ και ζητούν το άνοιγμα των συνόρων, προκειμένου να κινηθούν προς την Ευρώπη. Η οποια βεβαιως δεν τους θελει, και το εχει ξεκαθαρισει σε ολους τους τονους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Anonymous απειλούν με επίθεση τους τζιχαντοφασιστες
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 12:02
Ένα βίντεο των Anonymous κυκλοφόρησε πριν από μερικές ώρες στο διαδίκτυο, με το οποίο προειδοποιούν το ISIS πως θα επιτεθούν στις ιστοσελίδες του. Το βίντεο δημοσιεύεται με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες και σε αυτό οι χακτιβιστές αναφέρουν πως δεν θα επαναπαυθούν μέχρι να σταματήσει η δράση των τζιχαντοφασιστών. «Η ελευθερία μας χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες στις 22 Μαρτίου. Η ελευθερία μας τελεί και πάλι υπό επίθεση, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» αναφέρει το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη γνωστή μάσκα των Anonymous. «Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις στις ιστοσελίδες τους, κλείνοντας τους λογαριασμούς τους στο Τwitter και κλέβοντας τα bitcoin τους. Απευθυνόμαστε στους υποστηρικτές του Ισλαμικού Χαλιφάτου: θα σας κυνηγήσουμε, θα σας βρούμε, βρισκόμαστε παντού και είμαστε περισσότεροι από όσους μπορείτε να φανταστείτε. Να φοβάστε» τονίζουν στο βίντεο οι χακτιβιστές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΕ: «Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά»
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 10:33
Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τα επεισόδια μικρής έντασης που προκλήθηκαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ζωγράφου ανάμεσα σε νεολαίους και τα ΜΑΤ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το βέβαιο είναι ότι τα μνημόνια, ο αυταρχισμός, οι αντιλαϊκές πολιτικές, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως ψεύδεται, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι τη διαμαρτυρία στου Ζωγράφου την έκαναν επιτροπές αγώνα της περιοχής και όχι η ΛΑΕ. Εξ όσων πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο για μια διαμαρτυρία κυρίως νέων, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με βία. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να υβρίζει τους νέους που κινητοποιούνται, να καταλάβει ότι η κοινωνική διαμαρτυρία στα χρόνια των μνημονίων προκαλείται αποκλειστικά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που μαυρίζουν τη ζωή των ανθρώπων και ιδίως της νεολαίας.
Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ 24/3/2016.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρελό τετραήμερο εργατοπατερων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της ΓΣΕΕ σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, 14:56
Μια τετραήμερη απόδραση στη Ρόδο και διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο απόλαυσαν οι εργατοπατερες της ΓΣΕΕ. Στο Rodos Palace διεξήχθη (17-20 Μαρτίου) το 36ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τη πλασματικη συμμετοχή 400 περίπου συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 νοθες πλασματικες δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Οι εργατοπατέρες κινούνταν ανάμεσα στα εστιατόρια, την ιδιωτική εσωτερική πισίνα, ενώ πολλοί από αυτούς -στο περιθώριο του συνεδρίου- γνώρισαν τη… νυχτερινή ζωή του νησιού. Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από τα 150€ και φτάνουν έως και τα 700€. Αν και ένα τέτοιο ξενοδοχείο για τον μέσο Έλληνα φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, δεν ισχύει το ίδιο για τους εργατοπατερες που δηθεν «ολοφύρονται» για τα εργασιακά δικαιώματα που καταργουνται στον ιδιωτικό τομέα. Από τον θρησκευτικό και ιατρικό τουρισμό, στον... συνδικαλιστικό. Άντε και του χρόνου...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαγόρευση της μπούρκα προκαλεί αναστάτωση στην Αίγυπτο
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, 19:41
Κυβερνητική εντολή για τη διεξαγωγή από την αρχή του μήνα καμπάνιας με τίτλο «Απαγορεύεται η νικάπ» (μορφή μαντίλας με φερετζέ) έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Αίγυπτο. Βάσει της εντολής, οι γυναίκες δεν θα επιτρέπεται να φορούν νικάπ σε όλα τα κυβερνητικά ιδρύματα, δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και Πανεπιστήμια και δημόσιες υπηρεσίες. Η κυβερνητική εντολή προκάλεσε επικρίσεις από πολλούς ισλαμοφασιστες κληρικούς, που υποστηρίζουν πως «η νικαπ είναι ένδειξη αρετής των γυναικών και η απαγόρευσή της είναι απαράδεκτη». Ξερεται, από αυτά τα ισλαμοφασιστικα γουρουνια που λενε ότι δεν είναι ολοι οι μουσουλμανοι καθυστερημενοι, καταδικαζουν δηθεν το DAESH, αλλα κανουν τα ιδια με αυτό. Στη διαμάχη προστέθηκαν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η νικάπ δεν είναι στοιχείο θρησκευτικό αλλά της παράδοσης και δεν σημαίνει κάτι εναντίον της θρησκείας η απαγόρευσή της.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Εντός των επόμενων ωρών» ανακαταλαμβάνει ο συριακός στρατός την Παλμύρα από το Χαλιφάτο
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, 17:39
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την Παλμύρα και ελπίζουν να την έχουν ανακαταλάβει εντός των επόμενων ωρών από τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου. Εχουν ηδη καταλαβει τα αρχαια κτισματα της αρχαιας Παλμυρας, και προχωρουν προς την πολη. Την είδηση μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη Σύρο στρατιώτη ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή. «Απέχουμε 850 μέτρα από την πόλη της Παλμύρας. Σε λίγες ώρες οι δυνάμεις μας θα κηρύξουν την Παλμύρα απόλυτα ασφαλή, με τη βοήθεια του Θεού» είπε ο στρατιώτης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιση δουλεια, μισος μισθος, μιση συνταξη. Η εκρηξη των «ευελικτων» μορφων εργασιας καταδικαζει τους νεους σε φτωχοποιηση. Η σημερινη εργηασιακη ζουγκλα οπου κυριαρχουν οι ευελικτες μορφες απασχολησης υποσχεται στη νεα γενια εργαζομενων μισες ωρες εργασιας, μισο μισθο, και συνταξη μεχρι 500 ευρω. Η βιαιη ανατροπη των εργασιακων σχεσεων που επηλθε σταδιακα τα τελευταια χρονια των κατοχιικων Μνημονιων, σε συνδιασμο μαλιστα με τις περικοπες στις συνταξεις, δημιουργει συνθηκε φτωχοποιησης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Τουρκοι βαφουν γκριζο ολο το Αιγαιο μεσω του ΝΑΤΟ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελαιωνας. Εξωση σε 9.000 ρακοσυλλεκτες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχισε η πεινα στην Ειδομενη. Αγριες συμπλοκες μεταξυ των μεταναστων για λιγο ψωμι.
Ανεξελεκτες καταστασεις. Πώς να χορτασει ενας καταυλισμος με πληθυσμο σαν της Καστοριας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλαστα απολυτηρια από ιδιωτικο σχολειο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλειψει εμβολιων! Απροστατευτα από τη φυματιωση 45.000 παιδια στη Μακεδονια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωην ανωτατος διοικητης του ΝΑΤΟ στην Ευρωπη ουσιαστικα ομολογει ότι η εμπλοκη του ΝΑΤΟ στο Αιγαιο δεν αφορα το προσφυγικο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστρεφουν ο Ερυθρος Σταυρος και οι ΜΚΟ στην Ειδομενη, μετα την δημοσιοποιηση που πηρε το θεμα. Αναζητουνται λυσεις για την σιτιση. Αποχωρουν οι ΜΚΟ από τα νησια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δελτιο ειδησεων στα αραβικα στην ΕΡΤ με μαντηλα η παρουσιαστρια!!! Στα αζητητα το αγλμα του Μ. Αλεξανδρου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κηρυξυε τη χωρα σε κατασταση εκτακτης αναγκης! Κλειστε τα συνορα. Να μην εφαρμοστει το σχεδιο «Μπουλγκραβια» που θελει να παραδοθει η Ελλαδαστο Ισλαμ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΔΝΤ καθυστερει επιτηδες τη συμφωνια και απαιτει να κοψουμε τους μισθους και τις συνταξεις για 2-3 μηνες. Δεν θα πληρωσουμε τις δοσεις στους δανειστες, αλλα οι μισθοι και οι συνταξεις θα πληρωθουν κανονικα στην ωρα τους, απαντα η κυβερνηση.
Σοιμπλε, «αν δεν κοψετε μισθους και συνταξεις, να κοψετε κατι άλλο». Δανειστες τοκογλυφοι, «πληρωστε πρωτα το χρεος, μετα τις αναγκες σας».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιχμες του πρωην αρχηγου των Ρωσικων Μυστικων Υπηρεσιων Ρεσετνικοφ. «Οσοι εξοπλιζουν τρομοκρατες το πληρωνουν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μητροπολιτης Καλαβρυτων Αμβροσιος. «Δεν ταιριαζουν τα χνωτα μας με τους ισλαμιστες. Διωξτε τους λαθραιους από τη χωρα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετα το χτυπημα στη Βελγικη πρωτευουσα (αλλα και από πριν). Δεν δεχεταο κανενα προσφυγα η Πολωνια. Δηλωσεις της πρωθυπουργου Σιντλα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΄21: Τραγικά επίκαιρο…
Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Από την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική Απελευθέρωση φτάσαμε σε μια νέα εθνική υποδούλωση: Στη μετατροπή μας σε αποικία του 4ου Ράιχ και σε μια «χωματερή» νέων δούλων… Είναι τραγικό! Η Επανάσταση του ’21, μέσα από ποταμούς αίματος, μας έδωσε εθνική υπόσταση, και σήμερα, αναίμακτα, οδεύουμε ταχύτατα στην απώλεια αυτής της εθνικής μας υπόστασης: Της μεγάλης αυτής επαναστατικής ιστορικής κατάκτησης…
Αυτά τα μεγάλα ιστορικά κεκτημένα της Επανάστασης του ’21 κινδυνεύουν να χαθούν κάτω από τον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης, τη νέα αποικιοκρατία του πλανητικού φασισμού. Το 4ο Ράιχ έχει μεταβάλλει την Ελλάδα σε ένα άθλιο προτεκτοράτο. Τα κυβερνητικά ανδρείκελα των νέων αποικιοκρατών, σταθερά, συστηματικά και βάναυσα, εδώ και πολλά χρόνια, εξαρθρώνουν τους εθνικούς και κοινωνικούς ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥΣ ιστούς της χώρας μας, ισοπεδώνουν κάθε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό όρο της ιστορικής, εθνικής μας ύπαρξης.
Όλα τα δωσίλογα κοινοβουλευτικά κόμματα αποτελούν τα «δημοκρατικά», διακοσμητικά ντεκόρ των νέων αποικιοκρατών. Όλα από κοινού, με μια δόλια πολυφωνική ΜΟΝΟΦΩΝΙΑ, υποσκάπτουν τα εθνικά μας ιστορικά θεμέλια και αποτεφρώνουν τις αγωνιστικές μνήμες και παραδόσεις… Ο στόχος ένας και κοινός: Να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα ερειπίων και σκουπιδιών (ιδεολογικών, πολιτικών, πνευματικών), σε μια χώρα ανθρώπινων αγελαίων υποζυγίων, χωρίς Ιδέες, χωρίς Αγωνιστικές Μνήμες, χωρίς Αξίες, χωρίς Παρελθόν και Μέλλον… Όλα αυτά τα χρόνια οι δωσίλογες κυβερνήσεις, με αγριότητα και δολιότητα ασυνήθιστη, εκτέλεσαν πολλά συμβόλαια θανάτου του 4ου Ράιχ, των νέων διεθνών μαφιών του χρήματος: Προς την κατεύθυνση της διάλυσης, ισοπέδωσης και ολοκληρωτικής εθνικής αποτέφρωσης της Ελλάδας…
Η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει να δώσει τις χαριστικές βολές: Να μεταβάλει τη χώρα μας σε καπνίζοντα ερείπια, σε μια νέα και ιδιότυπη ΑΠΟΙΚΙΑ (του 4ου Ράιχ και των ισλαμιστών δούλων), σε μια τεράστια αποθήκη δούλων (ιθαγενών και αλλοδαπών) και σε ένα απέραντο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης… Οδηγούμαστε, αν δεν ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ, σε ολοκληρωτική καταστροφή και σε αφανισμό, ως ιστορική και εθνική υπόσταση…
Γι αυτό και η Επανάσταση του 1821 αποκτάει, κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες, ιδιαίτερη σημασία. Το «Ελευθερία ή θάνατος» πρέπει να βελονιάσει και να πυροδοτήσει ξανά τις ψυχές μας… Πρέπει να αντηχήσει ξανά και το σύνθημα του Κολοκοτρώνη:«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»…
http://resaltomag.blogspot.gr/2016/03/21.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kι ενώ οι "εξεγερμένοι" φονιάδες της Συρίας, μπαρκάρουν στα δουλεμπορικά του Ερντογάν... στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά από πόλεις που αποκεφάλιζαν οι "εξεγερμένοι"!
1.700 μαθητές από την Τετάρτη Δημοτικού ως το απολυτήριο, αλλά και το Γυμνάσιο, από τις μαρτυρικές πόλεις “Daraa” και “Izraa”, (που οι "μετριοπαθείς" φονιάδες, αυτοί που υψώνουν τη σημαία των λακέδων του ιμπεριαλισμού στον Πειραιά, έσφαζαν αδιακρίτως)... σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, που φυλάει Θερμοπύλες!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και κάπου εδώ θα πρέπει να καλωσορίσουμε στον Πειραια τους ηττημένους κατακτητές της Συρίας που αποχώρησαν αρων αρων μόλις άρχιζε η άμυνα της Συρίας να νικάει...
Η σημαία των δολοφόνων μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης, των δολοφόνων του λαού της Συρίας, που από βάρκα σε βάρκα δουλέμπορων του Ερντογάν, φθάνουν στον Πειραιά, νομίζουν ότι θα συνεχίσουν τη τζιχάντ εναντίον του λαού της Συρίας;
Πριν πείτε ότι είμαστε "ξενόφοβοι" ή "ρατσιστές", κοιτάξτε τον καθρέπτη κι ίσως διαπιστώσετε ότι εσείς είστε ιμπεριαλιστική "αριστερά": Oι κλασικοί του Mαρξισμού, κατ εσας, εκτός από "ομοφοβικoί" ήταν και "ρατσιστές-ξενόφοβοι"... Αυτούς τους φονιάδες να τους φιλοξενήσει ο Τσίπρας, που στήριξε την "εξέγερση" των αποκεφαλιστών στη Συρία κι όλα τα πολιτικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που επέβαλαν φονικό εμπάργκο στο λαό της Συρίας! Α... μην ξεχάσουμε... υπάρχουν οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλμύρα Λεύτερη! Χωρίς οίκτο, χωρίς έλεος... με τους φονιάδες, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών!
Η Παλμύρα είναι Λεύτερη! Οι μισθοφόροι των λακέδων του ιμπεριαλισμού τελείωσαν στην Παλμύρα!
Δεν ξεχνάμε... όταν η Παλμύρα έπεφτε στα χέρια των φονιάδων-μισθοφόρων της δύσης, ο ελληνόφωνος υπουργός των εξωτερικών το γλέντησε σέρνοντας πρώτος τον χορό των φονιάδων!
Αποκλειστικό βίντεο, από κρυφή κάμερα, με τις καταστροφές στην αρχαία Παλμύρα από τους "εκδημοκρατιστές" της Αδούλωτης κι Αδέσποτης Συρίας!
Tην κατάληψη της Παλμύρας, γιόρτασαν οι φονιάδες των λαών.
Και φυσικά, δεν ξεχνάμε κανέναν από τους εγχώριους λακέδες του 4ου Ράιχ... που πήραν ενεργό μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και στη Γενοκτονία του λαού της:
Κοτζιάς: Ο κηπουρός του ΓΑΠ, "καθηγητής Οξφόρδης κι απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού" (κατά δήλωσή του), ο νεοταξίτης υπουργός του Τσίπρα, νομίζει πως το έγκλημά του εναντίον του λαού της Συρίας ξεχνιέται εύκολα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Βέλγος ΥΠΕΞ Didier Reynders... ήθελε να στηθεί μνημείο για τους ήρωες τζιχαντιστές που πήγαιναν στη Συρία!
Δεν πρόκειται για κάτι νέο η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης:συντονισμένη δράση για να επικρατήσουν οι "εξεγερμένοι εκδημοκρατιστές" της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία και να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ". Σήμερα, με την ευκαιρία της δολοφονίας αθώων πολιτών στις Βρυξέλλες, την παγκόσμια "αλληλεγγύη" του πολιτικού κόσμου στην κυβέρνηση του Βελγίου και τις παρελάσεις πολιτικών στις πρεσβείες της χώρας σ' ολόκληρο τον κόσμο (για την Ελλάδα, τα ΜΜΕ μας έδωσαν και την "παρέλαση" σχεδόν όλου του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Τσίπρα και των άλλων ελληνικών πολιτικών κομμάτων), ορισμένοι θέλουν να μας θεωρούν χρυσόψαρα χωρίς μνήμη. Το όχι και πολύ μακρινό 2013,στο κλίμα συμπαράστασης και συντονισμού της δράσης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το επιθυμητό της επικράτησης των "εξεγερμένων" για δημοκρατία στη Συρία, ο υπουργός των Εξωτερικών του Βελγίου κ. Didier Reynders, πηγαινοέρχεται στο Ισραήλ, τη χώρα που έχει εξοπλίσει ολόκληρο νοσοκομείο στο κατεχόμενο Γκολάν (σύνορα Συρίας-Ισραήλ) για να περιθάλπει τους τραυματίες μαχητές, που δίνουν μάχες την ανατροπή του "δικτάτορα Άσαντ" και τον εκδημοκρατισμό της Συρίας.
Χιλιάδες "εθελοντές" (καλοπληρωμένοι μισθοφόροι φονιάδες, από τα εκατομμύρια των δολαρίων: αποτέλεσμα του λαθρεμπορίου Συριακού πετρελαίου από τους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας και με τον Ερντογάν), ο υπουργός των Εξωτερικών του Βελγίου κ. Didier Reynders, με τεράστια παράδοση από τις αστέρευτες αποικιακές δράσεις και "τεχνογνωσία" του Βελγίου, από τις όχι και πολύ μακρινές εποχές των βελγικών γενοκτονιών στην Αφρική (Κογκό 1998-2003... πρώην αποικία του Βελγίου, για παράδειγμα, με νεκρούς του Κογκολέζικου λαού που ξεπέρασαν τα 5.400.000 εκατομμύρια, στην τότε Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), κάνει χρυσές δουλειές για την ολιγαρχία της πατρίδας του. 2015 (πριν τη Ρωσική επέμβαση στη Συρία): "Εξεγερμένος εκδημοκρατιστής" της Συρίας -σήμερα για τη δύση τρομοκράτης-,επιδεικνύει περήφανος όπλο των ειδικών δυνάμεων του Βελγίου... Με όπλα του βελγικού κράτους, δολοφόνησαν αθώους πολίτες στη Βρυξέλλες, αλλά και στο Παρίσι... Οι πωλήσεις όπλων στο μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας -εκεί που ο μονάρχης διορίζει τη "Βουλή", με εξουσιοδότηση του Θεού και οι γυναίκες απαγορεύεται ακόμη και να οδηγήσουν αυτοκίνητο-, πωλήσεις σε Τουρκία, Κατάρ, αλλά κι απευθείας στους τζιχαντιστές που θα φέρουν ρίξουν τον "άπιστο" Άσαντ, φέρνουν τεράστια έσοδα στις Βρυξέλλες, την και δική μας πρωτεύουσα, την "πρωτεύουσα μας" (της Ευρωπαϊκής Ένωσης), όπως λέει σήμερα ο Ν. Κοτζιάς, εκφράζοντας την οδύνη του για τις δολοφονίες αθώων πολιτών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EPT... Μαγαζί ρουφιάνων ήταν και παραμένει! Η δημοσιογραφική κουλτούρα ΣΥΡΙΖΑ, μπολιασμένη με την πολιτική κουλτούρα της μαϊμού αριστεράς...
Με αυτή την ΕΡΤ τι θα γίνει; Μαγαζί ρουφιάνων ήταν και παραμένει. Εκανε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε μηχανισμό άθλιας προπαγάνδας. Χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων ακούσαμε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας παρεμποδίζονται από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με προφανές το υπονοούμενο κατά της Κούβας. Η δημοσιογραφική κουλτούρα ΣΥΡΙΖΑ, μπολιασμένη με την πολιτική κουλτούρα της μαϊμού αριστεράς. Λοιπόν άξεστα πουλητάρια της ΕΡΤ και της κάθε μηχανής βρώμικης προπαγάνδας: στις ΗΠΑ με τους πολίτες που τους... σκοτώνουν στους δρόμους οι μπάτσοι χωρίς αφορμή (και μετά δεν περνούν ούτε καν από δίκη) υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα; νοούνται μήπως ανθρώπινα δικαιώματα όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να δώσει εντολή στις μυστικές του υπηρεσίες να δολοφονήσουν ανθρώπους σε όλη τον πλανήτη; τα Γκουαντάναμο, οι κλειστές δίκες κλπ... είναι παράδειγμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; οι περισσότεροι φυλακισμένοι στον πλανήτη; η εταιρειοκρατία επί των ανθρώπων; τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών των κρατών που μπουκάρουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ; Μήπως είναι υπόλογοι οι Κουβανοί με τις δεκάδες επιχειρήσεις των ΗΠΑ για εκτέλεση του Κάστρο και για ανατροπή της κυβέρνησης; μήπως οι έγκλειστοι στις φυλακές είναι πουλημένοι κουβανοί πράκτορες των ΗΠΑ; μήπως 50 χρόνια εμπάργκο είναι λίγο, όταν σε σφίγγει ο γίγαντας; Εγώ θα μείνω στο ντοκυμαντέρ του Μουρ, που πήρε τους ανασφάλιστους από τις ΗΠΑ, που θα πέθαιναν χωρίς να μπορούν να έχουν καμία ιατρική φροντίδα και τους πήγε στην Κούβα που έγιναν καλά με 50 δολάρια. Ας φτάσουν οι Η.Π.Α. στο επίπεδο εκπαίδευσης και ιατρικής φροντίδας της φτωχής Κούβας και μετά ας ξαναβγούν τα καραγκιοζάκια της ΕΡΤ να κάνουν άθλια προπαγάνδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mία ακόμα αρμόδια πηγή των ΗΠΑ, ο ναύαρχος Τζ. Σταυρίδης, πρώην ανώτατος διοικητής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ήρθε με δημόσιες δηλώσεις του να επιβεβαιώσει ότι η συγκέντρωση δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο ουσιαστικά δεν αφορά το Προσφυγικό, αλλά σχετίζεται με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις εξελίξεις στη Συρία, προετοιμάζοντας και νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της περιοχής. Ανταγωνισμούς στους οποίους εμπλέκει βαθύτερα το λαό και τη χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιδιώκοντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση του εγχώριου κεφαλαίου. Μάλιστα, ο Ελληνοαμερικανός πρώην ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής, με τις δηλώσεις του αργά προχτές βράδυ στον «ΣΚΑΪ», εξέθεσε παραπέρα την κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που έσπευσαν να εκφράσουν τη συμφωνία τους με τη ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο, καθώς επιβεβαίωσε ανοιχτά ότι η λυκοσυμμαχία όχι μόνο δεν εγγυάται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά θα συνεχίσει να «καλύπτει» το συστηματικό γκριζάρισμα του αρχιπελάγους από την Αγκυρα...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Τετραήμερο αποκλεισμό σε παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης επέβαλαν χτες οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις ενόψει της εβραϊκής γιορτής Πουρίμ, που προπαγανδιστικα οι σιωναζι παριστανοντας πως είναι εβραιοι γιορταζουν μια γιορτη που αναφέρεται στην προ 23 αιώνων σωτηρία της εβραϊκής κοινότητας που ζούσε τότε στην Περσία και βρέθηκε αντιμέτωπη με την απειλή της εξόντωσης. Το ίδιο 24ωρο, η «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε γυμνάσια «ετοιμότητας» με τη συμμετοχή 1.000 αστυνομικών και δυνάμεων ασφαλείας.
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Στην Αργεντινή βρίσκεται από χτες το πρωί ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα (μετά την επίσκεψή του στην Κούβα) και είχε συνάντηση με το νεοφιλελεύθερο Πρόεδρο της χώρας, Μαουρίσιο Μάκρι, ενώ αναμενόταν η υπογραφή σειράς συμφωνιών. Ο Ομπάμα έγινε δεκτός με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από μαζικές οργανώσεις, για τη στήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη δικτατορία του Χόρχε Βιντέλα (1976 - '81).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Αντιπαράθεση και νέες διαπραγματεύσεις
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και φασιστικά τάγματα) σε περιοχές που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Χτες, στην οδική αρτηρία Γκορλόφκα - Ντονέτσκ και άλλες πόλεις έγιναν γύρω στα 300 χτυπήματα με όλμους διαμετρήματος 82 και 122 χιλιοστών και χρήση χειροβομβίδων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες από την πλευρά των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων. Πάντως, η λεγόμενη Ομάδα Επαφής (από εκπροσώπους της ναζιστικης κυβέρνησης, των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ) που συναντήθηκε χτες στο Μινσκ της Λευκορωσίας, δεν κατέληξε σε μια συμφωνία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων. Ωστόσο ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε ένας «οδικός χάρτης» για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, Μαρτίν Σαϊντίκ, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα της ασφάλειας για τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στις περιοχές που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές συζητήθηκε χτες. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μετά την προχτεσινή ανακοίνωση της ποινής 22 ετών κάθειρξης σε ρωσικό δικαστήριο στην ναζιστρια πρώην ουκρανή πιλότο Νάντια Σαβτσένκο για συνέργεια στη δολοφονία δύο Ρώσων δημοσιογράφων, τον Ιούνη του 2014 στην Ανατολική Ουκρανία, όταν συμμετείχε στο φασιστικό παραστρατιωτικο τάγμα «Αϊντάρ», έγινε γνωστό ότι ο ναζιστης ουκρανός «πρόεδρος» πρότεινε την ανταλλαγή της με 2 Ρώσους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Κιεβο. Αν και αρχικά ο ναζιστης ουκρανός «πρόεδρος», Πέτρο Ποροσένκο, εμφάνισε τον Ρώσο Προεδρο, Βλ. Πούτιν να έχει δεχτεί την ανταλλαγή της ουκρανής κρατούμενης που είναι και τιμητικα βουλευτής, πράγμα που διαψεύστηκε, στη συνέχεια δηλώθηκε από τη ρωσική πλευρά ότι είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Επίσης, δηλώνεται ότι είναι αρμοδιότητα και μόνο του Ρώσου Προέδρου, ενώ εκπρόσωποι πολλών θεσμών της ΕΕ και κυβερνήσεων, όπως ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρ. Β. Σταϊνμάγερ, που βρέθηκε στη Μόσχα, έχουν ζητήσει να απελευθερωθεί η ναζιστρια Σαβτσένκο. Στο μεταξύ, η νυν υπουργός Οικονομικών, Αμερικανο-ουκρανή Ναταλία Γιαρέσκο, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών ως «λύση για να προχωρήσουν οι νεοφιλελε καπιταλιστικς μεταρρυθμίσεις και να ξεπεραστούν τα εμπόδια της διαφθοράς». Ετσι φαίνεται ότι είναι προ των πυλών μια αναμόρφωση του καπιταλιστικού πολιτικού συστήματος, με παραμερισμό του έως τώρα πρωθυπουργού, Α. Γιάτσενιουκ, και δεδομένη βεβαίως την αντιλαϊκή πολιτική.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ. Ειδικές δυνάμεις και νέοι ρωσικοί εξοπλισμοί στη Συρία
Στη Λαττάκεια, ο Ρώσος υποστράτηγος, διοικητής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ, παραδέχτηκε τη δράση κομάντος των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, ΣΠΕΤΝΑΤΖ, τόσο στην πραγματοποίηση αναγνωριστικών επιχειρήσεων πριν την εξαπόλυση ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, στην παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού, όσο και σε άλλα «ειδικά καθήκοντα». Σημείωσε πως στη Συρία εδώ και καιρό δεν δρουν μόνο ρωσικές, αλλά και ειδικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους... Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα έφτασαν στη Συρία νέα φορτία με πυραυλικά συστήματα, ειδικό τηλεπικοινωνιακό υλικό και εξοπλισμός αναγνωριστικών επιχειρήσεων για το συριακό στρατό. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε αναφερθεί στη νέα ρωσική στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν νομικά όρια» στη διμερή στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία. Αναφέρθηκε, επίσης, στις σημαντικές επιχειρήσεις που διενεργεί από τις 7 Μάρτη ο συριακός στρατός στα προάστια της Παλμύρας, καθώς επιδιώκει να κόψει στα δύο τις δυνάμεις των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» μεταξύ Ράκας και Ντέιρ Εζόρ. Σύμφωνα με τον αληταρα χαδιε των Εγγλεζων που τον εχουν βαλει «διευθυντή» του «Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για την Συρια που εδρεύει στο Λονδίνο, Ραμί Α. Ραχμάν, ο συριακός στρατός βρίσκοταν χτες Τεταρτη στην είσοδο της Παλμύρας, σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ. από τη νότια πλευρά της πόλης, μετά την κατάληψη του παρακείμενου λόφου αλ-Χίγιαλ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Αργεντίνοι τιμούν τα θύματα της δικτατορίας 40 χρόνια μετά
Οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, κοινωνικά κινήματα, πολιτικοί φορείς και συνδικάτα της Αργεντινής βγήκαν στους δρόμους την Πέμπτη (24/3) για να διαδηλώσουν για «Μνήμη, Αλήθεια και Δικαιοσύνη» στο Μπουένος Άιρες, στην επέτειο 40 χρόνων του στρατιωτικού πραξικοπήματος, και παράλληλα να αντιδράσουν στη διήμερη επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, στη χώρα. Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί στην Αργεντινή ως «Εθνική Ημέρα Μνήμης για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη», προς τιμήν των 30.000 θυμάτων της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983). Συνολικά περισσότερα από 500.000 άτομα τίμησαν τα θύματα και δήλωσαν την καταδίκη τους στους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπευθύνους. Κύριο σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «Χωρίς δικαιώματα δεν υπάρχει δημοκρατία», το οποίο απευθυνόταν επίσης στις πολιτικές του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι. Ακούστηκε ακόμα το σύνθημα, όταν εμφανίστηκαν μαζί οι πρόεδροι Ομπάμα και Μάκρι για να συμμετάσχουν στις τελετές μνήμης, «Δεν είμαι γιάνκης, δε θέλω να είμαι. Είμαι με τον Τσάβες, με τον Έβο και τον Φιντέλ».
Επίσης στα μέσα κοινωνικής εξαιρετικά δημοφιλής είναι η ετικέτα #NuncaMás (Ποτέ πιά). Η εκπρόσωπος την Μητέρων της Πλατείας του Μάη (Madres de Plaza de Mayo) – γυναικείας οργάνωσης που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αντίσταση κατά της χούντας και στη βοήθεια των θυμάτων –, Τάτι Αλμέιδα, δήλωσε ότι παρά τις υποχωρήσεις σε ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων με την έλευση του Μάκρι, ελπίζει ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες των θυμάτων που αποτελούν τμήμα της συλλογικής μνήμης του λαού. Kαταδίκασε επίσης την ανεύθυνη αποπληρωμή των κερδοσκόπων πιστωτών που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση Μάκρι, καθώς και τις απόπειρες πραξικοπήματος σε λατινοαμερικάνικες δημοκρατίες, όπως κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα, του Έβο στη Βολιβία και της Ντίλμα και του Λούλα στη Βραζιλία.
Μερικά στατιστικά στοιχεία Από τα 30.000 θύματα της δικτατορίας στην Αργεντινή: - Το 43% των αγνοούμενων ήταν μεταξύ 16 και 25 ετών. - Το 62% «εξαφανίστηκε» μέσα στο σπίτι του. - Το 62% «εξαφανίστηκε» νύχτα. - Το 24,6% «εξαφανίστηκε» σε δημόσιο χώρο. - 500 παιδιά απήχθησαν. Τα περισσότερα δόθηκαν για παράνομη υιοθεσία σε οικογένειες προσκείμενες στο καθεστώς. Από αυτά έχουν εντοπιστεί τα 116.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένοχος ο Κάρατζιτς, ήρωας το ΝΑΤΟ
24/3/2016 22.00
Ανήμερα της "επετείου" των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας, η παγκόσμια δικαιοσύνη τιμώρησε έναν Σέρβο. Οι σφαγείς της Γιουγκοσλαβίας καταδίκασαν σε 40 χρόνια φυλάκισης τον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων στην Βοσνία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς μετά από 7 χρόνια εγκλεισμού άκουσε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απογοητευμένος και δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ότι θα ασκήσει έφεση. Το κατηγορητήριο είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε στην σφαγή 8,000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στην Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 και το δεύτερο ότι ήταν στην "πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της εφαρμογής της ιδεολογίας" των Σερβοβοσνίων κατά τη διάρκεια του πολέμου που σύμφωνα με τους κατηγόρους του στοίχισε τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους μεταξύ 1992-95 και 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν. Σύμφωνα, λοιπόν, με το κατηγορητήριο ο μοναδικός λαός που έπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Γιουγκοσλαβία ήταν ο σερβικός.
Με λίγα λόγια για το δεύτερο κατηγορητήριο ο Κάρατζιτς δικάστηκε διότι αμύνθηκε των πολιτικών της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ που ήθελαν την εκκαθάριση όλου του σερβικού στοιχείου από όλα τα μετέπειτα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τιμωρήθηκαν διότι υπερασπίστηκαν την ίδια τους την πατρίδα μην κάνοντας πίσω στις πολιτικές της Δύσης που μόνο μέσω διαμελισμού μιας χώρας θα μπορούσαν να κάνουν το πλιάτσικο που επακολούθησε. Πριν και κατά την διάρκεια της δίκης οι αστυνομικές αρχές της Χάγης είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα και ένας αξιωματικός είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είναι σε εγρήγορση, δύο ημέρες μετά και τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δείχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ότι οποιαδήποτε άλλη θέση πέρα της "δημοκρατικής θέσης" αυτών που εισβάλλουν και μοιράζουν την πίτα των κρατών μπορεί να γίνουν στην συνέχεια "τρομοκρατικοί" πυρήνες.
Σύμφωνα με τους δικαστές, ο Κάρατζιτς επιδίωκε τη διαίρεση της Βοσνίας και ήθελε "να εκδιώξει για πάντα τους μουσουλμάνους και τους Κροάτες από τα εδάφη που διεκδικούσαν οι Σέρβοι". Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα σύμφωνα με το κατηγορητήριο εντασσόταν στο πλαίσιο της "εθνοκάθαρσης" που σχεδίασε από κοινού με τον Μιλόσεβιτς (ο οποίος πέθανε το 2006 στην φυλακή πριν δικαστεί) και τον στρατιωτικό ηγέτη των Σερβοβοσνίων, στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς (που είναι φυλακισμένος) μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ο Κάρατζιτς κρίθηκε επίσης ένοχος για διώξεις, δολοφονίες, βιασμούς, απάνθρωπη μεταχείριση ή εξαναγκαστική μετεγκατάσταση –κατηγορίες που αφορούσαν κυρίως την πολιορκία του Σεράγεβο η οποία διήρκεσε 44 μήνες και στοίχισε τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους– αλλά και για τις "απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης" στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η πιο τρελή τοποθέτηση ήταν του δικαστή Ο-Γκον Κουόν, ο οποίος είπε ότι η τριετής πολιορκία του Σεράγεβο, κατά την οποία η πόλη βομβαρδιζόταν ανηλεώς από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις, δεν θα είχε συμβεί χωρίς την στήριξη του Κάρατζιτς. Δηλαδή κακώς αμυνόταν για την δική τους πατρίδα οι Σερβοβόσνιοι!
Ο Βέλγος εισαγγελέας του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία Σερζ Μπραμέρτζ, που είχε ζητήσει την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, χαιρέτισε την απόφαση σημειώνοντας ότι "αποδόθηκε δικαιοσύνη". "Ο κόσμος αποφάσισε ότι τα θύματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία δικαιούνται δικαιοσύνη. Επί δύο δεκαετίες τα θύματα αυτά μας εμπιστεύτηκαν για να τα δικαιώσουμε. Χιλιάδες ήρθαν εδώ για να αφηγηθούν την ιστορία τους και να αντιμετωπίσουν θαρραλέα τους βασανιστές τους. Σήμερα, με την καταδίκη αυτή, τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Αποδόθηκε δικαιοσύνη", ανέφερε. Βέβαια ο ίδιος εισαγγελέας "ξέχασε" τον φάκελλο που είχε ανοίξει το 2012 με τις κατηγορίες εναντίον της προκατόχου του, Κάρλα ντελ Πόντε, σύμφωνα με τις οποίες η πρώην εισαγγελέας του ΔΠΔ είχε πλήρη γνώση για την καταστροφή όλων των στοιχείων για την σκοτεινή υπόθεση του «Κίτρινου Σπιτιού» στο Κόσσοβο, όπου αφαιρούνταν συστηματικά ζωτικά όργανα απαχθέντων Σέρβων της περιοχής, ώστε να πωληθούν στη μαύρη αγορά. Για την υπόθεση του "Κίτρινου Σπιτιού" ο Σέρβος ειδικός εισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς, απάντησε πως όταν ρώτησε τους ανακριτές του ΔΠΔ τι ακριβώς συνέβη με τα κατεστραμμένα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι», έλαβε την απάντηση πως «το υλικό αυτό μαζί με στοιχεία για τη Σρεμπρένιτσα καταστράφηκαν στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας".
Φαίνεται ότι τελικά για την Σρεμπρένιτσα τα στοιχεία αν και κατεστραμμένα βρήκαν τον πρώτο ένοχο στο πρόσωπο του Κάρατζιτς και έπεται ο στρατηγός Μλάντιτς. Για τους μακελάρηδες του UCK που χρηματοδοτούνταν από τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ για να κάνουν εγκλήματα όπως αυτά στην Πρίστινα η δικαιοσύνη σφύριξε αδιάφορα. Πάντως αυτοί που σίγουρα δεν πρόκειται να καθίσουν ποτέ στο σκαμνί ως εγκληματίες πολέμου είναι οι ΝΑΤΟϊκοί οι οποίοι πριν ακριβώς 17 χρόνια σκότωσαν 5,000 άμαχους Σέρβους κατά την διάρκεια 78 αεροπορικών επιχειρήσεων. 12,500 άμαχοι τραυματίστηκαν εκ των οποίων 2,500 παιδιά. Οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Κατά τη διάρκεια των έντεκα εβδομάδων πραγματοποιήθηκαν 2,300 αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποιήθηκαν 1,130 πολεμικά αεροσκάφη. Από τα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν συνολικά 420.000 βλήματα, πύραυλοι και βόμβες, ενώ από τα πλοία στην Αδριατική 1,300 πύραυλοι τύπου Κρούζ (Cruise). Το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε επίσης 37,000 βόμβες διασποράς που προκάλεσαν τους περισσότερους θανάτους μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, όπως επίσης και βλήματα, τα οποία στην κεφαλή έφεραν απεμπλουτισμένο ουράνιο, που αποτελεί ραδιενεργό υλικό. Μόνο στη Σερβία -εκτός του Κοσόβου- έχουν εντοπιστεί 14 σημεία που επλήγησαν με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και έχουν καθαριστεί από το Ινστιτούτο πυρηνικής ενέργειας του Βελιγραδίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...Ήταν η πιο εύκολη δουλειά που του είχε αναθέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν χρειάστηκε να προσθέσει ούτε μια λέξη περισσότερη, από το λιτό "θέλουμε τη βοήθεια σας...". Πριν τελειώσουν να παίρνουν το τσάι τους, εκδόθηκε η ανακοίνωση του Προέδρου Χαφεζ Άσαντ: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»! Ξεκινώντας για το αεροδρόμιο της Δαμασκού, για την επιστροφή στην Αθήνα, ενημερώνεται από Ελλάδα πως η ανησυχία στην Τουρκία για την δήλωση του Χαφεζ Άσαντ είναι μεγάλη, κυρίως γιατί τεθωρακισμένες μεραρχίες του Αραβικού στρατού της Συρίας κινούνται να καταλάβουν θέσεις στα σύνορα Συρία Τουρκίας! Σ' αυτά "λύγιζε" ο Κώστας Τσίμας... η συγκίνησή του ήταν έκδηλη... Ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά ατοπήματα -σωστότερα θα ήταν εγκλήματα- είναι η στάση της Ελλάδας σ' αυτή τη βρώμικη ιμπεριαλιστική επίθεση στον λαό της Συρίας. Μια πλήρη στράτευση για τη Γενοκτονία του Συριακού λαού και προδοσία μιας αιώνια σχέσης και φιλίας. Ένας ατιμωτικός λεκές στη σύγχρονη ιστορία μας. Ο λαός της Συρίας άντεξε πέντε (5) ολόκληρα χρόνια και σήμερα προχωρεί για την τελική νίκη..

6 σχόλια:

e-h είπε...

What we heard at AIPAC
Jewish Voice for Peace
No surprise here: Monday’s marathon of speeches at AIPAC was as appalling as it was depressing as it was scary. No matter who was on stage.
But that’s AIPAC. And their relationship to war-mongers and Islamophobic demagogues -- whether Pamela Geller or Donald Trump or Benjamin Netanyahu -- has always been one of mutual reinforcement. Together they drive public conversation and public policy to ever lower lows, promoting racist policies from drone strikes to the endless funnelling of billions of dollars in military aid to Israel.
But we’re fighting back. We’re proving that Jews and allies stand for justice in all 50 states.
And we’re just $4,600 from our critical fundraising goal. Can you chip to help us keep fighting for Palestinian human rights?

Over the last two weeks you helped us launch a new phase of stepped-up organizing to defeat this wave of anti-free speech, Islamophobic attacks on our movement.
• We sent 10,000 emails to Congress opposing the “Combatting BDS Act” with our partners at the Arab American Institute - and another3,000 pressuring the University of California not to officially define anti-Zionism as anti-Semitism.
• We earned 20 unique media hits in the last week that exposed these craven attacks on free speech for what they are: a desperate strike against a growing justice movement.
• We helped JVP leaders in 15 states advocate against McCarthyism and for the right to boycott in their state capitols
• And we took our message to the streets with actions in DC, Albany, Sacramento, and Columbus, aided by giant truck billboards so many of you helped fund. While AIPAC was rallying inside the DC Convention Center, we projected a message of hope and solidarity nationwide.

e-h είπε...

This week also reminded us that we can’t take our eye off college campuses, even for a second. On top of the 21 states (plus Congress) considering anti-BDS, anti-free speech legislation, the University of California Regents will be voting today on whether to silence political speech by defining anti-Zionism as anti-Semitism.
And the CUNY (City University of New York) system is in the center of a maelstrom, with Senate Republicans threatening to cut $900 million in university funding because of the supposed dangers of the BDS movement. Acclaimed writer and academic (and JVP Advisory Board member) Sarah Schulman was hauled in front of a CUNY task force after the far-right Zionist Organization of America drummed up completely spurious, utterly unverified charges of anti-Semitism against her and the Students for Justice in Palestine chapter she advises.
We're under attack, but we’re not backing down. We’re stepping up.
But we could be doing so much more -- and with your help, we will. Click here to donate to our BDS fighting fund -- we’re just $4,600 away from our goal.

This last chunk of our $25,000 fighting fund will make sure we can send rapid response grants to chapters and local coalitions around the country -- places and moments where a well-timed newspaper ad, funds to print education materials, or even just snacks for a lobby day can make all the difference.
When bills like these ones came up last year in Illinois and South Carolina, they were passed unanimously. Not one single legislator spoke up for free speech or the right to boycott.
But this time we’ve been able to kill these bills entirely in some states, and can count dozens of elected officials who have voted with us.

e-h είπε...

Make no mistake, there's still a long way to go. But I believe we will get there -- until hundreds, and eventually thousands of elected officials stand up to defend free speech and for fundamental changes to US foreign policy. And AIPAC and their friends believe it too. That’s why they’re spending millions of dollars to stop us now.
We’re working on a shoestring budget, and our organizing team, together with our incredible grassroots leaders and coalition partners, have been going all-out. We need your help to email legislators. To advocate in person. To place op-eds and letters to the editor. To stage rallies and protests. To reach out across communities and build new alliances.
Because we need to do so much more. Help us take these attacks head-on: even more grassroots organizing. Even more coalition building. Even more victories. Click here to make a donation right now.
Just a small donation goes a long way. $18 prints 250 leaflets. $60 pays for 1000 phone calls in to congressional offices, using our special advocacy software. And $100 gets 2 activists to their state capitol in person, to lobby legislators directly.
Chip in $18, $60, or even $100 now -- and help us suit up against AIPAC, far-right Christian Zionists, and everyone else trying to hold us back.

These are critical times for our movement. We’ve already come so far, and built power across the country. But if you stand with us, we can do even more.
Onwards,
Ari

e-h είπε...


Αυτό που ακούσαμε στο AIPAC
Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Καμία έκπληξη εδώ: στο μαραθώνιο της Δευτέρας των ομιλιών στο AIPAC ήταν τόσο αποκρουστικό όπως ήταν καταθλιπτικό όπως ήταν τρομακτικό.Δεν έχει σημασία ποιος ήταν πάνω στη σκηνή.
Αλλά αυτό είναι το AIPAC. Και η σχέση τους με τους πολεμοκάπηλους και της ισλαμοφοβίας δημαγωγούς - σαν Pamela Geller ή ο Donald Trump ή Benjamin Netanyahu – που ήταν ανέκαθεν ένα στην αμοιβαία ενίσχυση. Μαζί οδγησαν την δημόσια συζήτηση και τη δημόσια τάξη σε όλο και χαμηλότερα χαμηλά, την προώθηση ρατσιστικών πολιτικών από σχεδιασμενα χτυπηματα στην απέραντη διοχέτευση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ.
Αλλά εμεις αντεπιτιθομασται. Εδώ είμαστε αποδεικνύοντας ότι οι Εβραίοι και οι σύμμαχοί τους στακονται για τη δικαιοσύνη σε όλες τις 50 πολιτείες.
Και είμαστε μόλις $ 4.600 από το κρίσιμο στόχο συλλογής κεφαλαίων μας. Μπορεί να μας δωρισετε για να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε για ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων;

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων που μας βοηθησατε να ξεκινήσουμε μια νέα φάση και να εντείνουμε την οργάνωση για να νικήσουμε αυτό το κύμα του αντι-ελεύθερου λόγου, και τις ισλαμοφοβικές επιθέσεις στο κίνημά μας.
• Στείλαμε 10.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Κογκρέσο που αντιτίθενται στην «Καταπολέμηση BDS Act» με τους εταίρους μας στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Αραβικών - και ένα άλλο με 3.000 που πιέζουν το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δεν πρεπει να ορίσει επισήμως τον αντι-Σιωνισμό ως αντισημιτισμό.

e-h είπε...


• Έχουμε κερδίσει 20 μοναδικές επισκέψεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά την τελευταία εβδομάδα που εκτίθενται αυτά τα Craven επιθέσεις στην ελευθερία του λόγου για αυτό που είναι: ενα απελπισμένη χτυπημα ενάντια σε έναν αυξανόμενο κίνημα δικαιοσύνης.
• Βοηθήσαμε τους ηγέτες JVP σε 15 πολιτειες που αντιτίθενται στον Μακαρθισμο και για το δικαίωμα να μποϊκοτάρουμε στις πρωτευουσες των πολιτειων τους
• Και πήγαμε το μήνυμά μας στους δρόμους με τις δράσεις στο DC, Albany, Σακραμέντο, και Columbus, με τη βοήθεια γίγαντα γιγαντοαφίσες σε φορτηγά τόσοι πολλοί από σας βοήθησαν στο ταμείο. Ενώ το AIPAC ήταν συσπειρωμενο μέσα στο Συνεδριακό Κέντρο DC, θα προβάλλεται ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο.
Αυτή την εβδομάδα μας θύμισε επίσης ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πανεπιστημιουπόλεις, ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο. Στην κορυφή των 21 πολιτειών (συν Congress) την εξέταση αντι-BDS, αντι-free νομοθεσία του λόγου, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Regents θα ψηφίσει σήμερα για το αν θα φιμώσει τον πολιτικό λόγο με τον καθορισμό του αντι-Σιωνισμού ως αντισημιτισμό.
Και η CUNY (το City University of New York) σύστημα είναι στο κέντρο του σε μια δίνη, με Γερουσία Ρεπουμπλικάνοι να απειλεί να κόψει $ 900 εκατομμύρια από το πανεπιστήμιο χρηματοδότηση λόγω των δήθεν κινδύνους του κινήματος BDS. Καταξιωμένη συγγραφέας και ακαδημαϊκός (και μέλος του JVP Advisory Board) Sarah Schulman σύρθηκε μπροστά από μια ομάδα εργασίας CUNY μετά που η ακροδεξιά σιωνιστική οργάνωση της Αμερικής έφτιαξε εντελώς ψευδείς, εντελώς ανεπιβεβαίωτες κατηγοριες του αντισημιτισμού εναντίον της και τους μαθητές της για τη Δικαιοσύνη για το κεφάλαιο η Παλαιστίνη συμβουλεύει.
Είμαστε κάτω από επίθεση, αλλά δεν είμαστε για υποχωρήσεις. Είμαστε για επιτάχυνση.
Αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα - και με τη βοήθειά σας, Κάντε κλικ εδώ για να δωρίσετε σε BDS ταμείο μάχες μας - είμαστε μόλις $ 4.600 μακριά από το στόχο μας.

Αυτό το τελευταίο κομμάτι του $ 25.000 σε ταμείο μας για τις μάχες θα κάνουμε ότι μπορούμε να στείλουμε επιχορηγήσεις ταχείας αντίδρασης σε πρωτευουσες και τοπικών συνασπισμών σε όλη τη χώρα – σε τόπους και στιγμές όπου μια καλά-χρονομετρημένη αγγελία εφημερίδας, τα κεφάλαια για να εκτυπώσουμε μορφωτικό υλικό, ή ακόμα και απλά προχειρο για την ημέρα λόμπι μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

e-h είπε...

Όταν τα νομοσχεδια, όπως αυτά αυτά ήρθαν πέρυσι στο Ιλλινόις και τη Νότια Καρολίνα, πέρασαν ομόφωνα. Ουτε ένας νομοθέτης μίλησε εναντια στην ελευθερία του λόγου ή το δικαίωμα να μποϋκοτάρουν.
Αλλά αυτή τη φορά είμαστε σε θέση να σκοτώσουμε αυτα τα νομοσχεδια εξ ολοκλήρου σε ορισμένες πολιτειες, και μπορεί να υπολογίζουμε σε δεκάδες εκλεγμένους αξιωματούχους οι οποίοι έχουν ψηφίσει μαζί μας.
Μην κάνετε κανένα λάθος, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε. Αλλά πιστεύω ότι θα φτάσουμε εκεί - μέχρι εκατοντάδες, και τελικά χιλιάδων εκλεγμένων αξιωματούχων θα σηκωθούν για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και για θεμελιώδεις αλλαγές στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Και AIPAC και οι φίλοι τους το πιστεύουν πάρα πολύ αυτο. Γι 'αυτό και ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για να μας σταματήσουν τώρα.
Δουλεύουμε πάνω σε έναν ελάχιστο προϋπολογισμό, και την οργάνωση της ομάδα μας, μαζί με την απίστευτη βάσης ηγέτες μας και τους εταίρους του συνασπισμού, έχουν αρχίσει εδώ για all-out. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να στείλετε email σε νομοθέτες. Να υποστηρίξετε πρωσοπικα. Για να τοποθετήσετε op-eds και επιστολές προς τον εκδότη. Να οργανώσετε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις. Για να φτάσει σε όλη την κοινοτήτα και τη δημιουργία νέων συμμαχιών.
Επειδή πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα. Βοηθήστε μας να λάβουν τελοςαυτές τις επιθέσεις κατά μέτωπου: ακόμα πιο λαϊκή οργάνωση. Ακόμη πιο πολύ χτισιμο του συνασπισμού. Ακόμη πιο πολλες νίκες. Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε μια δωρεά τώρα.
Απλά μια μικρή δωρεά πηγαίνει πολύ μακριά. $ 18 εκτυπώσεις 250 φυλλάδια. $ 60 πληρώνει για 1000 τηλεφωνήματα για να Κογκρέσου γραφεία, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό υποστήριξης μας. Και $ 100 παίρνει 2 ακτιβιστές στις πρωτευουσες τους κατα πρόσωπο, να ασκήσει πιέσεις απευθείας νομοθέτες.
Δωριστε $ 18, $ 60, ή ακόμα και $ 100 τώρα - και να μας βοηθήσετε ενάντια στο AIPAC, την ακροδεξιά τους χριστιανούς Σιωνιστές, και όλοι τους άλλους που προσπαθούν να μας κρατήσουν πίσω.

Αυτές είναι κρίσιμες στιγμές για το κίνημά μας. Έχουμε ήδη έρθει μέχρι εδω, και χτισαμε δυναμη σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά αν σταθείς μαζί μας, μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.
Εμπρός,
ari