Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σαββατο 26 Μαρτιου 2016


Η συναυλία των Rolling Stones στην Αβάνα προβλήθηκε από τα συστημικά ΜΜΕ σχεδόν σαν «αποκάλυψη» για τους Κουβανούς που... άκουγαν για «πρώτη φορά ελεύθεροι» ροκ. Το ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, αποτελεί μόνο τη κορυφή του προπαγανδιστικού παγόβουνου.
Ροκ και Κούβα: «Αντε... εσύ και ο salsa γρύλος σου»..! Οταν τα συστημικά ΜΜΕ «κουνάνε» το «πολιτιστικό» τους «δάχτυλο»
Η έρμη η ροκ μουσική έχει γίνει, ως μη ώφειλε, ένα άτυπο – ακόμα; – «κριτήριο δημοκρατίας»: Υπάρχει ροκ σε κάποια χώρα; Είναι ελεύθερη στην δημιουργία και την διανομή της; Αν η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι θετική, τότε αυτή η χώρα «καταχωρείται» στην συλλογική συνείδηση, ως «δημοκρατική», «ελεύθερη», «πλουραλιστική». Εχει, δηλαδή, πολλές πιθανότητες να μην πέσουν βόμβες πάνω της ή να «φάει» κανένα εμπάργκο. Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε καταγράφεται στην «λίστα» των εν δυνάμει στόχων. Δεν έχει σημασία αν σε αυτήν την χώρα πεθαίνουν παιδιά από την πείνα. Σημασία έχει να μπορεί να «ροκάρει» ελεύθερα. Είναι σαν την «λογική» του γνωστού ανεκδότου με το «άει… εσύ και ο γρύλος σου».
Φυσικά και η παραπάνω οπτική είναι προβληματική: Δηλαδή, αν δεν υπάρχει πείνα σε μια χώρα, «νομιμοποιείται» η κυβέρνησή της να απαγορεύσει μουσικά είδη; Σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, ο ιμπεριαλισμός είναι αυτός που έθεσε αυτήν την εντελώς παράλογη λογική, αντεστραμμένη, ως «αξίωμα» στις διεθνείς σχέσεις. Ακριβώς αυτή η εντελώς ανελεύθερη, αντιδημοκρατική, αντιπλουραλιστική, αντικαλλιτεχνική και βαθειά αντιλαϊκή «λογική» είναι που αναμασούν τα συστημικά ΜΜΕ, με αφορμή την συναυλία των Rolling Stones στην Αβάνα και την προπαγάνδα περί «απαγορευμένου» ροκ στην Κούβα. Ελα όμως που στην Κούβα το ροκ δεν είναι απαγορευμένο. Σε οποιαδήποτε εκδοχή του μάλιστα. Αυτό είναι πανεύκολο να διαπιστωθεί από τον καθένα στην εποχή του διαδικτύου. Η Κούβα έχει και ροκ και metal σκηνή. Μάλιστα, μόνο η τελευταία «μετρά» 70 συγκροτήματα. Ασε που στο πλαίσιο του κουβανέζικου υπουργέιου Πολιτισμού έχει στηθεί και ειδικός φορέας για την ροκ (Cuban Rock Agency (ACR)) ο οποίος διοργανώνει συναυλίες, φέρνει ξένα συγκροτήματα κλπ. Οχι κι άσχημα για «απαγορευμένο» είδος… Αλλά για τα κυρίαρχα ΜΜΕ αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός χαλάει την προπαγανδιστική «σούπα». Δεν μπορεί! Μια χώρα που έχει μικρότερη βρεφική θνησιμότητα από τις ΗΠΑ, ακόμη και από κράτη – μέλη της ΕΕ, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που απολαμβάνει τιμών από διεθνείς, μακράν μη επαναστατικούς, οργανισμούς και ένα σύστημα υγείας που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαφημίζει συνεχώς ως πρότυπο… κάτι «στραβό» πρέπει να έχει. Αν δεν έχει, ας το κατασκευάσουμε. Απλά στον περισσότερο κόσμο της αρέσει πιο πολύ η salsa. Ε, αυτό είναι πρόβλημα. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτιστικά «γαλατικά χωριά» σε συνθήκες (και) πολιτισμικού ιμπεριαλισμού;
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι, ότι ενώ η Κούβα «κατακεραυνώνεται» για «καταστολή» του πλουραλισμού, το κυρίαρχο μοντέλο που επιχειρείται να επιβληθεί από τα μονοπώλια του πολιτιστικού τομέα, είναι να κουνάει όλος ο πλανήτης πάνω – κάτω το κεφάλι στον ίδιο ρυθμό, να βλέπει το ίδιο σινεμά, να του αρέσει η ίδια ζωγραφική. Χρειάζεται πράγματι πολύ θράσος, ικανότητα αλλά και μέσα βέβαια – και ο καπιταλισμός έχει σε αφθονία και τα τρία – να πλασάρεις την πολιτισμική ομογενοποίση... ως το αντίθετό της! Χρειάζεται ολοκληρωτική χειραγώγηση της συλλογικής συνείδησης και μνήμης, ώστε να θεωρείται φυσιολογικό να ξέρει όλος ο πλανήτης απ” έξω κι ανακατωτά κάθε στενό της Νέας Υόρκης – μέσω του σινεμά, πχ – ή να γιορτάζεται το Halloween από την Κοκκινιά μέχρι την Σιβηρία, αλλά να μην μπορεί να αναγνωρίσει μια μελωδία της κουλτούρας του. Προϋποθέτει τρομακτική επιστημονική δουλειά το να νιώθεις άσχημα, έως και ενοχή, επειδή δεν σου αρέσει, π.χ., ο Γουόρχολ – δεν συζητάμε το να μην τον ξέρεις καν! –αλλά συγκινείσαι με τον Θεόφιλο. Πρέπει, ίσως, να ξεκαθαριστεί εδώ, ότι τα παραδείγματα δεν αναφέρονται αξιολογικά ή σε ποιοτικήαντιπαράθεση μεταξύ τους. Ο στόχος αυτού του σημειώματος δεν είναι να εμφανιστούν οι Αποκριές «καλύτερες» από το Halloween, ο Θεόφιλος «καλύτερος» από τον Γουόρχολ και η salsa «καλύτερη» από την ροκ. Ο στόχος είναι, αντίθετα, να αναδειχθεί το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και στην ισότιμη ύπαρξή τους. Διότι η πολιτισμική ομογενοποίηση δεν εξυπηρετεί μόνο τον στόχο του κέρδους. Αποτελεί προϋπόθεση για την πνευματική καταστολή. Η οποία, με την σειρά της, είναι προϋπόθεση και για την καταστολή της κοινωνικής – πολιτικής δράσης. Φυσικά, η ροκ, αυτή καθεαυτή, δεν έχει καμία ευθύνη για όλα αυτά. Πρέπει να κάνεις επίσης τεράστιο λογικό άλμα για να «καταδικάσεις» την ροκ επειδή την άκουγαν οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ ή την κλασική μουσική επειδή την άκουγε ο Μένγκελε την ώρα που πειραματιζόταν πάνω σε ανθρώπους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αντίθετα, η πάλη ενάντια στην πολιτισμική ομογενοποίηση και τα προπαγναδιστικά της παράγωγα και παρελκόμενα, η δυνατότητα ανάπτυξης κάθε διαφορετικής κουλτούρας, είναι προϋπόθεση για να κερδίσει κάθε καλλιτεχνικό είδος, φυσικά και η ροκ, τον σεβασμό και την δημοφιλία που τους αξίζει. Λειτουργώντας, εκτός από μέσο έκφρασης και ως πολιτισμική γέφυρα με άλλες κουλτούρες. Αυτό προϋποθέτει με την σειρά του την απουσία αγοραίας, εμπρευματικής διαμεσολάβησης που, ως συνήθως, μετατρέπει σε αποκαϊδια ό,τι αγγίζει. Αίτημα, που μόνο μέσω της πάλης εναντίον του καπιταλισμού μπορεί να πραγματωθεί και να βρει το πραγματικό του περιεχόμενο. Προς το παρόν, ας «ροκάρουμε» με τους δικούς μας τρόπους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kεκλεισμένων θυρών για "λόγους ασφαλείας" θα συνεχιστεί η δίκη των δύο στελεχών της "Τζουμχουριέτ" στη γειτονική μας "ασφαλή τρίτη χώρα".
Οι δύο δημοσιογράφοι δικάζονται γιατί δημοσίευσαν τον Ιανουάριο του 2014 εκτενές ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο, για την κατάσχεση φορτηγών της MIT, που μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για τους "Σύρους ισλαμιστές αντάρτες". Το ρεπορτάζ είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ερντογάν που είχε δηλώσει "Εκείνος που δημοσίευσε αυτή την πληροφορία θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν θα τον αφήσω έτσι".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεσε η Παλμύρα! Η ελληνιστική πόλη απελευθερώθηκε από τον συριακό Στρατό!
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016
ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ: ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ από τις απαιτήσεις της Τουρκίας: “Επίθεση” στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Καστελόριζο! Δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα...
Τριπλή επίθεση της Άγκυρας με στόχο την κυπριακή ΑΟΖ , διαγράφει δικαιώματα της Κύπρου και του Καστελόριζου και διεκδικεί σχεδόν όλη την υφαλοκρηπίδα της Αν. Μεσογείου, εκτοξεύοντας απειλές κατά πάντων! Με τριπλή «επίθεση» η Άγκυρα σε αγαστή συνεργασία με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επιχειρούν να επιβάλλουν εκβιαστικά ακόμη και με την απειλή των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τη διακοπή κάθε έρευνας στην Κυπριακή ΑΟΖ, παρέμβαση που έχει ξεχωριστή σημασία καθώς εκδηλώνεται την στιγμή που οι συνομιλίες για το κυπριακό είναι σε... κρίσιμο σημείο και η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις ανήγγειλε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τον Γ’ Γύρο Αδειοδοτήσεων ερευνών στα Οικόπεδα 6, 8 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ, “διαγράφει” το Καστελόριζο και διεκδικεί δικαιώματα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο Η Τουρκική παρέμβαση εκδηλώθηκε αρχικά με επιστολή του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη που με αφορμή περιστατικό παρενόχλησης κυπριακού ερευνητικού σκάφους στην Κυπριακή ΑΟΖ εγείρει αξιώσεις και υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ ακόμη και νότια της Κύπρου, είναι «Τουρκική» και συνεπώς τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα υπερασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, ενώ η συνέχεια δόθηκε με επίσημη ανακίνηση του τουρκικού ΥΠΕΞ που εκτοξεύει απειλές εναντίον της Κύπρου και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών, δηλώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι Τουρκική, και στο ίδιο πνεύμα υπήρξε ανακοίνωση και της «προεδρίας» του ψευδοκράτους… Το Τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της 25ης Μάρτιου και έσπευσε να μεταδώσει το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΟΥ, προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μετρά για να προστατεύσει τα συμφέροντα της, δηλώνοντας ότι ο Διαγωνισμός που ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο παραβλέπει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αλλά παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας επί της υφαλοκρηπίδας της στην συγκεκριμένη περιοχή.
Πρόκειται για τη γνωστή τουρκική διεκδίκηση και αξίωση επί της υφαλοκρηπίδας ακόμη και νότια της Κύπρου, όπου η μεν Κύπρος εμφανίζεται ως νησί με περιορισμένη επήρεια επί της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, ενώ αντίθετα η Τουρκία διαγράφοντας εντελώς και το Καστελόριζο ορίζει μονομερώς την υφαλοκρηπίδα της στη μέση γραμμή των τουρκικών ακτών με τις αιγυπτιακές! Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι σε κρίσιμη φάση «με στόχο την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο, η απόφαση της ελληνοκυπριακής διοίκησης για διαγωνισμό, από τη μια παραβλέπει τα ίσα και αδιαχώριστα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού και από την άλλη παραβιάζει τα δικαιώματα της χώρας μας τα οποία πηγάζουν από την υφαλοκρηπίδα της περιοχής». «Αν εξετάσει κανείς τα οικόπεδα για τα οποία έχει δοθεί άδεια, ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου 6 φαίνεται να βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι καταγραμμένη ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών (σ.σ. πρόκειται για μονομερή δήλωση).
Το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως έχει τονίσει και σε προηγούμενες δηλώσεις του, δηλώνει ότι η χώρα μας δεν θα επιτρέψει ούτε και τώρα όπως ούτε και προηγουμένως σε καμιά περίπτωση σε ξένες εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των υδρογονανθράκων χωρίς άδεια σε πεδία της θαλάσσιας αρμοδιότητάς μας και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα», αναφέρει η ανακοίνωση. Οι Τουρκοκύπριοι με την ανακοίνωση του γραφείου του Μ. Ακιντζί, επισημαίνουν ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειες στο θέμα των φυσικών πόρων» και κάνουν ειδική μνεία στον διαγωνισμό αδειοδότησης. «Τη στιγμή που οι εντατικές συνομιλίες είναι σε εξέλιξη η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να απέχει από κινήσεις που διαταράσσουν την θετική ατμόσφαιρα», αναφέρει η δήλωση του ψευδοκράτους καθώς, όπως επισημαίνει, «η Τουρκοκυπριακή πλευρά ως μια εκ των δυο ισοτίμων εταίρων του νησιού της Κύπρου, έχει δικαιώματα επί των υπαρχόντων φυσικών πηγών στα χωρικά ύδατα του νησιού και έχουν ισότιμο λόγο με την ελληνοκυπριακή ηγεσία σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν την έρευνα, εξόρυξη και εξαγωγή των υδρογονανθράκων. Το ψευδοκράτος μάλιστα δηλώνει, ότι μέχρι να επιτευχθεί συνολική λύση, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι η διεξαγωγή ερευνών, εξόρυξη και εξαγωγή των φυσικών πόρων που εντοπίζονται γύρω από το νησί, στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.
Είχε προηγηθεί την 17η Μαρτίου η κατάθεση επιστολής του Τούρκου μονίμου αντιπρόσωπου στα Ηνωμένα Έθνη Χαλίτ Τσεβίτ, με την οποία απαντούσε στην επίσημη καταγγελία της Κύπρου για την παρενόχληση από τουρκική φρεγάτα του κυπριακού ερευνητικού σκάφους MV Flying Enterprise που πραγματοποιούσε έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στις 17 Δεκεμβρίου 2015. Ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος παραπέμποντας στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας για τα όρια της υφαλοκρηπίδας της (με τις Note Verbale στις 2 Μαρτίου 2004 και 12 Μαρτίου 2004) και τον γνωστό απαράδεκτο ισχυρισμό ότι η Τουρκία έχει λόγο για οποιαδήποτε οριοθέτηση δυτικά του μεσημβρινού 32º16’18” που συμπίπτει ουσιαστικά με το δυτικό όριο των κυπριακών χωρικών υδάτων, επαναφέρει τη διεκδίκηση σημαντικού μέρους της κυπριακής υφαλοκρηπίδας ακόμη και στο νότιο τμήμα του νησιού (όπου και πραγματοποιούνταν οι έρευνες του κυπριακού ερευνητικού σκάφους) και συγχρόνως όμως στρέφεται και εναντίον της Ελλάδας, καθώς αμφισβητείται πλήρως η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.
Στο κείμενο που κατέθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος στον ΟΗΕ, επισημαίνεται ότι οι «περιοχές για τις οποίες ηγέρθησαν αξιώσεις από τους Ελληνοκύπριους, στα δυτικά του ορίου που αναφέρθηκαν, εμπίπτουν στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπου η Τουρκία έχει δικαιώματα ipso facto και ab initio, καθώς και νόμιμα συμφέροντα». Για να μη υπάρξουν μάλιστα παρερμηνείες για τις προθέσεις της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δηλώνει, ότι «τα Τουρκικά πολεμικά πλοία στις περιοχές αυτές έχουν δικαίωμα παρέμβασης σε οποιαδήποτε επιστημονική ερευνητική δραστηριότητα, που γίνεται χωρίς την συναίνεση η άδεια της Τουρκίας» και έτσι το τουρκικό πολεμικό σκάφος στο περιστατικό της 17ης Δεκεμβρίου 2015, «έδρασε με σεβασμό στις καθιερωμένες διεθνείς πρακτικές και δεν υπήρξε καμία παρενόχληση»…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aυτη η Γενοκτονια… δεν ξεχνιεται!!!!
JE SUIS LA SERBIE 1999!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
French parliamentarians visit Syria * Γάλλοι βουλευτές στη Δαμασκό... Η αποικία των τροϊκανών, η Ελλάδα συνεχίζει φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας και διακοπή διπλωματικών σχέσεων, για να επικρατήσουν οι "εξεγερμένοι" και να φύγει ο "δικτάτορα" Άσαντ!
Η Γαλλική αντιπροσωπεία, χθες στη Δαμασκό... Επισκέψεις και στις εκκλησίες που προστατεύει ο "δικτάτορας" Άσαντ κι οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά... Θα αναγκάσουν -τρόπος του λέγειν, γιατί υπάρχει η Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία που δεν τους εγκατέλειψε ΠΟΤΕ, τα τελευταία 5 χρόνια- και τους Ελληνορθόδοξους να συνδεθουν με την Ρωσικη Ορθοδοξη Εκκλησια, με την εγκατάλειψή τους από τον αξιωματικό του Τουρκικού στρατό Βαρθολομάιο και τον Ιερώνυμο, που επί πέντε χρόνια δεν έκαναν μία, έστω υποκριτική, δήλωση συμπαράστασης στα 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων… Οι αποικιοκράτες Γάλλοι... κατανόησαν πως τελείωσε άδοξα η προσπάθεια της "δύσης" να επιβάλει δικά της ανδρείκελα στο σβέρκο του λαού της Συρίας και ξεκίνησε να κοιτάζει πως θα ξαναμπεί στο "παιχνίδι"... Γάλλοι βουλευτές της πήγαν στη Δαμασκό... Πιστό σκυλί των ιμπεριαλιστών η μνημονιακή Ελλάδα... αναμένει εντολές των αφεντικών, ενώ τρέχει το "προσφυγικό-μεταναστευτικό", διατηρεί φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρία και έκλεισε -κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου- την πρεσβεία της Συρίας στην Ελλάδα!
Όχι μόνον "ξέχασε" τη πρόσφερε η Συρία στην πατρίδα μας, τις δύσκολες ώρες του Μάρτη ΄78: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!, αλλά συνεχίζει μέχρι να "εκδημοκρατιστούν" και να διώξουν οι "εξεγερμένοι" (που φθάνουν καραβιές στον Πειραιά) τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που επέλεξε ο λαός της Συρίας! Και μακριά από εμάς τις γκεμπελίστικες τακτικές περί φασισμού, ακροδεξιά και Cia, των επικοινωλιολόγων σας, τα χρυσοπληρωμένα τσογλάνια της "επικοινωνία του κώλου... Αυτά για εκεί που σας παίρνει... Για να τελειώνουμε... οι μουσουλμάνοι δεν έχουν σχέση με τους μισθοφόρους λακέδες των ιμπεριαλιστών! "Πρόσφυγες" γιατί πουλήσανε την πατρίδα τους ή είχαν ενταχθεί στην ISIS κι αποκεφάλιζαν!
Δεν είναι μουσουλμάνοι «προσφυγες», αλλά ανθρωπόμορφα κτήνη, χρυσοπληρωμένοι φονιάδες, μέχρι την ώρα που τελείωσε η μισθοδοσία με δολάρια (ρωσικοί βομβαρδισμού στα κομβόι των λαθρεμπορίου πετρελαίου των "εξεγερμένων" με τον φασίστα Ερντογάν Καλή η "φιλανθρωπία" της άγριας κονόμας (ΜΚΟ, κράτος, παρακράτος, επαγγελματίες "αντιρατσιστές" και Σια) από τους "πρόσφυγες" (φθάνουν στον Πειραιά κι ανεμίζουν τη σημαία των δολοφόνων...), αλλά υπάρχει κι η άλλη πλευρά! Να μην ξεχνάμε τους 350.000 νεκρούς του λαού της Συρίας,τους μάρτυρες στο βωμό της πατρίδας για την Εθνική Ανεξαρτησία και που που δολοφόνησαν αυτοί που ανεμίζουν τη σημαία των "εξεγερμένων" στην Ελλάδα... Να μην ξεχνάμε τη θυσία τους!
H Παλμύρα είναι Λεύτερη! Σήμερα, αυτοί είναι οι ήρωες μας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκκληση Μάνας από τη Συρία, που η κόρη της αρνήθηκε να γίνει πουτάνα στα μπουρδέλα της "πολιτισμένης" δύσης!
Τι κουράγιο Μάνας (με Μ κεφαλαίο)...
Η ηρωίδα του Συριακού Λαού Hana Saleh di Banias, είναι μία από τις χιλιάδες Γυναικάρες της Συρίας που αρνήθηκαν να γίνουν πουτάνες στα μπουρδέλα της "πολιτισμένης" δύσης, να ακριβοπληρώσουν τους δουλεμπόρους τους χυδαίου φασίστα Ερντογάν και του Αχμέτ (του φίλου του Τσίπρα), αλλά πολέμησαν και πολεμούν για την πατρίδα τους, στρατεύτηκε στο γυναικείο σώμα των ειδικών δυνάμεων "Γεράκια της Ερήμου" ('Desert Hawks')... κι έχασε τη ζωή πολεμώντας τα κτήνη που φθάνουν στον Πειραιά και ανεμίζουν χωρίς ντροπή τη ξεφτιλισμένη "σημαία" των λακέδων του ιμπεριαλισμού, όταν τους μισθοδοτούσαν πανάκριβα ως μισθοφόρους. Η Μάνα της Hana Saleh di Banias, απευθύνει έκκληση:Διαδώστε τη φωτογραφία της με το κάλεσμα να προσευχηθούν για την κόρη μου! Υποκλινόμαστε στην ηρωίδα Μάνα της Συρίας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 "πολιτισμένες" χώρες με ηγέτες γουρούνια, έμποροι όπλων, συμπονούν το λαό του Βελγίου!
Ή αλλιώς, πώς αυτοί που εξόπλισαν τη Σαουδική Αραβία και κατ’ επέκταση το ISIS, θα σε πείσουν πως η ασφάλεια είναι πολυτιμότερη της ελευθερίας. Στο ξύπνημα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη, που στοίχισε τις ζωές αθώων ανθρώπων, βλέπουμε την επανάληψη ενός κακοπαιγμένου θεάτρου, όπου βασιλιάδες και πρόεδροι μαζί με τα ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν πως η ασφάλεια είναι πολυτιμότερη της ελευθερίας. Πως τα κλειστά σύνορα, οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, οι στρατιωτικοποιημένες πόλεις και η σταδιακή καταπάτηση της ελευθερίας μας, είναι η απάντηση στην απειλή ενάντια στην ασφάλειά μας.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης έσπευσε να καταδικάσει μία έτσι κι αλλιώς αποτρόπαια τρομοκρατική πράξη. Οι σκέψεις όλων των ηγετών σήμερα φαίνεται να είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Τις υπόλοιπες μέρες όμως, τις σκέψεις των ηγετών φαίνεται να απασχολεί ένας άτυπος αγώνας δρόμου, για το ποιος θα εξοπλίσει πρώτος και περισσότερο τη Σαουδική Αραβία, ίσως τον κύριο υποστηρικτή του ISISκαι της Μπόκο Χαράμ; Είναι άραγε σύμπτωση που αυτοί οι θεσμοί, θεωρούν ως απάντηση σε κάθε πρόβλημα, το στρατό και τα όπλα; Είναι αυτοί οι θεσμοί οι πλέον κατάλληλοι για να αναλάβουν την περιφρούρηση της ασφάλειάς μας, στην περίπτωση που τους χαρίσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας; Ας δούμε απλά τις αντιδράσεις ορισμένων ευρωπαίων ηγετών.
Αυστρία Είμαι σοκαρισμένος από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και την πόλη. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. H Αυστρία έχει προμηθεύσει με 37 M-12 όλμους και 9000 χειρβομβίδες τη Σαουδική Αραβία από το 2010
Φινλανδία O πρόεδρος της Φινλανδίας, δήλωσε: Είμαι βαθιά θλιμμένος για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η καρδιά μου είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Φινλανδία πέτυχε συμφωνία πώλησης οπλισμού, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με τη Σαουδική Αραβία το 2013
Γαλλία Με αυτό το σκίτσο αντέδρασε η Le Monde ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε πως Βρισκόμαστε σε πόλεμο και η Ευρώπη θα υποφέρει για αρκετούς μήνες ακόμη πολεμικές ενέργειες. Και, ενώπιον αυτού το πολέμου, πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση Συμφωνίες ύψους 12 δισ. δολλαρίων, με τα 500 εκατ., να αφορούν πολεμικό εξοπλισμό, έχει υπογράψει η Γαλλία με τη Σαουδική Αραβία
Γερμανία Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μέσω του εκπροσώπου της ανέφερε: Οι ειδεχθείς επιθέσεις στις Βρυξέλλες, πρέπει να μας φέρουν πιο κοντά. Αλληλέγγυοι με τα θύματα και αποφασιστικοί απέναντι στους τρομοκράτες Συμφωνία στρατιωτικού εξοπλισμού με τη Σαουδική Αραβία πέτυχε το 2013 η Γερμανία, ύψους 400 εκατ. δολαρίων
Ιταλία Ο Matteo Renzi έγραψε στο τούιτερ: Με την καρδιά και το μυαλό μας στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη Οπλισμό ύψους 435 εκατ. ευρώ, έχει προμηθεύσει η Ιταλία τη Σαουδική Αραβία, από το 2010
Ολλανδία Ο πρωθυπουργός της Ολλάνδίας, Mark Rutte, ανέφερε: Το Βέλγιο χτυπήθηκε ξανά από δειλές και δολοφονικές επιθέσεις. Οι καρδιές μας είναι με τα θύματα και τους συγγενείς τους. Η Ολλανδία είναι έτοιμη να βοηθήσει και να υποστηρίξει τους νότιους γείτονές μας, με όποιο τρόπο γίνεται. Από το 2001 μέχρι το 2010, το Βασίλειο της Ολλανδίας, έχει προμηθεύσει τη Σαουδική Αραβία, με οπλισμό αξίας 39 εκατ. δολαρίων
Σουηδία Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, ανέφερε: Πρόκειται για μια επίθεση ενάντια στη δημοκρατική Ευρώπη. Δε θα δεχθούμε ποτέ, οι τρομοκράτες να επιτίθενται στην ανοιχτή μας κοινωνία. Συμφωνίες ύψους 550 εκατ δολαρίων, έχει συνάψει από το 2010 ως το 2014, η Σουηδία με τη Σαουδική Αραβία.
Μεγάλη Βρετανία Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, μας ενημέρωσε πως: Είμαι σοκαρισμένο και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Σαουδικής Αραβίας μετά τις ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, πούλησε εξοπλισμό αξίας 5,6 δισ. στερλίνων, μόνο υπό την πρωθυπουργία Κάμερον.
Βέλγιο Το ίδιο το Βέλγιο, φαίνεται να έχει εξάγει όπλα στη Σαουδική Αραβία, με το μεσαιωνικό βασίλειο της Μέσης Ανατολής, να είναι ο κύριος αποδέκτης της βελγικής οπλικής βιομηχανίας το 2011.
Οι συγκεκριμένες χώρες, αναφέρονται απλά ενδεικτικά. Κάθε χώρα της Ε.Ε. έχει δώσει έστω από μία σφαίρα στη Σαουδική Αραβία. Τα συμπεράσματα για το ποιος εξόπλισε και για το ποιος μπορεί να σταματήσει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, τα αφήνουμε σε εσάς. 49,8 εκ. για το 2010 τα έσοδα του Βελγίου από την πώληση όπλων στην Σ.Αραβία (πολλά καταλήγουν στον ISIS)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: η Γενοκτονία που "αγνοούν" ΜΜΕ, "φιλάνθρωποι", επαγγελματίες "αντιρατσιστές" κι oι "πολιτισμένοι" της δύσης...
Σήμερα συμπληρώνεται ένα χρόνος από την έναρξη της Γενοκτονίας του λαού της Υεμένης, που "αγνοούν" ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, οι χιλιάδες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην μπίζνα "πρόσφυγες στην Ελλάδα", οι "πολιτισμένοι" ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάει λέγοντας... Ίσως αναπτυχθεί το ενδιαφέρον όλων αυτών, με νέες "φιλανθρωπίες" και περισσότερες ΜΚΟ στην Ελλάδα, αν οι πολίτες της Υεμένης είχαν την οικονομική δυνατότητα να φθάσουν στους δουλεμπόρους του Ερντογάν και να... πληρώσουν το αντίτιμο για το πέρασμα του Αιγαίου.
26 Μάρτη 2015...ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Υεμένης από τον παιδόφιλο δικτάτορα Σάουδ... και τότε γράφτηκε: Πολλοί νομίζουν πως η Υεμένη είναι πολύ μακριά... Η "επιβεβαίωση"συνίσταται στο ότι με συνέπεια, αυτοί που θα έπρεπε να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, συνεχίζουν να πιστεύουν πως η Υεμένη είναι πολύ μακριά... Η αντίσταση του λαού της Υεμένης οδήγησε το μέτωπο των δυνάμεων που δημιούργησαν το "ισλαμικό κράτος", να συνασπιστούν και να συνεχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την επιχείρηση εξαφάνισης ενός λαού: Εισβολή στην Υεμένη! Στα ΜΜΕ καμία φωτογραφία από τα 3.000 παιδάκια που δολοφονήθηκαν ως απόψε...
Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβία, του Κατάρ, των Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, με την υποστήριξη της Αλ Κάιντα και του Ισραήλ εισέβαλαν στην Υεμένη. Σήμερα στην Υεμένη λιμοκτονούν από έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων... Τα παιδιά της Υεμένης είναι θύματα μια άλλης κατηγορίας, που δεν απασχολεί τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους, τους φωτορεπόρτερ, τις ΜΚΟ, τους "φιλάνθρωπους", τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές", γιατί οι δολοφόνοι είναι λακέδες της "πολιτισμένης" δύσης...
Κάθε ημέρα χάνουν τη ζωή έξι παιδιά και φυσικά όχι μόνον δεν γίνονται πρωτοσέλιδα, όπως η σκηνοθετημένη φωτογραφία του μικρού Κούρδου, που έχασε τη ζωή του στα τουρκικά παράλια κι έγινε όπλο συναισθηματικής φόρτισης στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Κανέναν δεν απασχολεί πως 600 νοσοκομεία και δομές υγεία έχουν καταστραφεί, από τις βόμβες που πουλούν στα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα και κερδίζουν δισεκατομμύρια οι Γάλλοι "σοσιαλιστές", οι Βέλγοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Αυστριακοί... Ο λαός της Υεμένης έχει ελπίδες, όνειρα και φιλοδοξίες, όπως όλοι οι άλλοι λαοί... Κι επειδή έχει τον ίδιο πόθο με τον λαό της Συρίας... για Εθνική Ανεξαρτησία κι Εθνική Κυριαρχία... θα νικήσει! Βοηθήστε με τον δικό σας τρόπο να γίνει γνωστή, για να σταματήσει η Γενοκτονία ενός περήφανου λαού, από τη Σαουδικής Αραβίας και τον συνασπισμό των αραβικών δικτατορικών καθεστώτων, τους χωροφύλακες των ιμπεριαλιστών!