Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τριτη 29 Μαρτιου 2016


Ας προσέξουν αρκετοί λοιπόν που χωρίς δεύτερη σκέψη αναπαράγουν την επιθυμία και τα λόγια των καπιταλιστικών ΜΜΕ κρίνοντας έναν λαό που για 70 χρόνια αντιστέκεται στο κτήνος του καπιταλισμού. «Κανείς δεν πρέπει να προσποιηθεί, ότι οι άνθρωποι αυτής της ευγενούς και ανιδιοτελούς χώρας θα παραιτηθούν από τη δόξα τους και τα δικαιώματά τους», έγραψε. «Είμαστε σε θέση να παράγουμε την τροφή και τον υλικό πλούτο που χρειαζόμαστε με το έργο και τη νοημοσύνη του λαού μας».
Η Κούβα «δεν έχει ανάγκη από δώρα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι προσπάθειές μας θα είναι νόμιμες και ειρηνικές, γιατί είναι η δέσμευσή μας για την ειρήνη και την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη». καταλήγει ο Κάστρο.
28 Μαρ 2016 | 22:22
Φιντέλ Κάστρο προς Ομπάμα : «Η Κούβα δεν έχει ανάγκη τα δώρα των ΗΠΑ»
Η πρώτη αντίδραση του Φιντέλ Κάστρο στο ιστορικό ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα, είναι μια μακροσκελής και θυμωμένη επιστολή, όπου αφηγείται την ιστορία της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Ο Κάστρο γράφει: «Δεν χρειαζόμαστε την αυτοκρατορία να μας δώσει οποιαδήποτε δώρα» Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν συναντήθηκε με τον Φιντέλ Κάστρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κούβα την περασμένη εβδομάδα, αλλά προφανώς αυτό δεν σημαίνει, ότι ο Κάστρο δεν είχε οποιεσδήποτε σκέψεις για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα του. Η επιστολή των 1.500 λέξεων που στάλθηκε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τον τίτλο «Αδελφέ Ομπάμα», ήταν η πρώτη αντίδραση του Κάστρο στην τριήμερη αυτή επίσκεψη, κατά την διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε, ότι "είχε έρθει για να θάψουν την ιστορία του ψυχρού πολέμου και την εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών". Παραθέτοντας τη δήλωση του Ομπάμα ότι «είναι καιρός, τώρα, για εμάς να αφήσουμε πίσω το παρελθόν», ο άνθρωπος που διαμόρφωσε την Κούβα κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, γράφει: «Φαντάζομαι ότι κάθε ένας από εμάς διατρέχει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής στο άκουσμα αυτών των λέξεων από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο Κάστρο σχολίασε καυστικά και σκληρά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μιλώντας και για τα νεανικά χρόνια του Ομπάμα, αλλά και για την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων του 1961 και τον ρόλο των δύο χωρών στον τερματισμό του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και άλλες περιοχές της ηπείρου. «Οι ιθαγενείς πληθυσμοί δεν υπάρχουν καθόλου στο μυαλό του Ομπάμα», γράφει ο Κάστρο. «Ούτε ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, πως οι φυλετικές διακρίσεις έχουν εξαφανιστεί μετά την Επανάσταση, ότι η συνταξιοδότηση και ο μισθός όλων των Κουβανών θεσπίστηκαν από αυτή, πριν γίνει καν 10 ετών ο κ Μπαράκ Ομπάμα» Αναφερόμενος στο 1961 και την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, ο Κάστρο έγραψε : «Μισθοφόρος δύναμη με κανόνια και τεθωρακισμένα πεζικού, εξοπλισμένη με αεροσκάφη ... εκπαιδευμένη και συνοδευόμενη από πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ εισεβάλε στη χώρας μας. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την προμελετημένη επίθεση, που κόστισε στη χώρα μας εκατοντάδες σκοτωμένους και τραυματισμένους ανθρώπους ».
Ο Κάστρο αναφέρθηκε επίσης στην επίκληση του Ομπάμα για το ρόλο των δύο χωρών στο τέλος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, υπογραμμίζοντας την παρέμβαση της χώρας του το 1975 στην Αγκόλα, που υποστηρίζε το αριστερό Λαϊκό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Αγκόλας, έναντι άλλων κινούμενων από τις ΗΠΑ επαναστατικών δυνάμεων. «Το να απαλλάξουμε την ρατσιστική Νότια Αφρική από τα πυρινικά όπλα δεν ήταν ο στόχος της αλληλεγγύης μας», έγραψε, «αλλά [μάλλον] να βοηθήσουμε το λαό της Αγκόλα, της Μοζαμβίκη, της Γουινέα Μπισσάου και άλλων φασιστικών κυβερνήσεων της Πορτογαλίας». Αναφερόμενος στις ρίζες των πυρηνικών όπλων της Νότιας Αφρικής, ο Κάστρο αναφέρθηκε στη "βοήθεια που η ρατσιστική Νότια Αφρική είχε λάβει από τον Ρέιγκαν και το Ισραήλ." "Δεν ξέρω τι έχει να πει ο Ομπάμα γι’ αυτήν την ιστορία τώρα" γράφει ο Κάστρο .
«Η ταπεινή πρότασή μου είναι να συλλογιστεί και να μην προσπαθεί τώρα να αναπτύξει θεωρίες σχετικά με κουβανική πολιτική». «Κανείς δεν πρέπει να προσποιηθεί, ότι οι άνθρωποι αυτής της ευγενούς και ανιδιοτελούς χώρας θα παραιτηθούν από τη δόξα τους και τα δικαιώματά τους», έγραψε. «Είμαστε σε θέση να παράγουμε την τροφή και τον υλικό πλούτο που χρειαζόμαστε με το έργο και τη νοημοσύνη του λαού μας». Η Κούβα «δεν έχει ανάγκη από δώρα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι προσπάθειές μας θα είναι νόμιμες και ειρηνικές, γιατί είναι η δέσμευσή μας για την ειρήνη και την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη». καταλήγει ο Κάστρο.
https://omniatv.com/blog/5903-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%C2%AB%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1%C2%BB
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τομή στην ιστορία της Αριστεράς στη γειτονική χώρα. Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το Κ.Κ. Τουρκίας (μαρξιστικό-λενινιστικό), το Μαοϊκό Κ.Κ. και πολλές άλλες οργανώσεις αποφάσισαν τη συγκρότηση Ενιαίου Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος, για τον συντονισμό της δράσης τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το τουρκικό καθεστώς, και για τη λευτεριά του λαού του Κουρδιστάν.
http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/03/blog-post_204.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
29 ΜΑΡ 2016
Τούρκικο Κουρδιστάν: Ιδρυτική διακήρυξη του Ενιαίου Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος
Παρακάτω δημοσιεύουμε τη μετάφραση της πρόσφατης διακήρυξης δέκα οργανώσεων που δρουν στο Τουρκικό Κουρδιστάν, όπου ανακοινώνεται η ίδρυση κοινού μετώπου για να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στο τουρκικό κράτος που το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές και τα κατασταλτικά μέτρα σε ολόκληρη την Τουρκία. Η δημιουργία του Ενιαίου Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος- ΕΛΑΚ (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) ανακοινώθηκε από 10 επαναστατικές οργανώσεις, οι οποίες μετά από μια σειρά συζητήσεων, που ξεκίνησαν το Δεκέμβρη, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ηγηθούν ενός κοινού μετώπου.
Στη διακήρυξη τους, οι οργανώσεις, που ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ΕΛΑΚ δηλώνουν, ότι το κάνουν, για να δυναμώσουν την επανάσταση παλεύοντας ενάντια “στο φασιστικό δωσιλογικό AKP και το καταπιεστικό σύστημα της Τουρκικής Δημοκρατίας” σε όλα τα μέτωπα, μέσα από τον ένοπλο αγώνα και άλλα μέσα.
Εκπρόσωποι των οργανώσεων, που συμμετείχαν στην ίδρυση του ΕΛΑΚ, αφού συγκεντρώθηκαν στις αντάρτικες ζώνες, εξήγησαν τον σκοπό αυτής της κίνησης και τους στόχους της. Προτού διαβαστεί η διακήρυξη, ο Duran Kalkan, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του PKK, είπε τα παρακάτω: “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να διακηρύξουμε, ότι ο φασισμός θα καταδικαστεί εδώ και τώρα, κάτι που θα δώσει μια αχτίδα ελπίδας στους λαούς μας”. Κατόπιν, απαρίθμησε, με τη σειρά που αναφέρονται παρακάτω, τις επαναστατικές οργανώσεις της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, οι οποίες συμμετείχαν στις συζητήσεις από τον περασμένο Δεκέμβρη και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δράσουν ενιαία:
TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) THKP-C/MLSPB (Απελευθερωτικό Κόμμα-Κίνημα του Τουρκικού Λαού/ Μαρξιστική-Λενινιστική Ένοπλη Προπαγανδιστική Ομάδα) MKP (Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα) TKEP-L (Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας-Λενινιστικό) TIKB (Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα Τουρκίας) DKP (Επαναστατικό Κόμμα Κομουνάρων) Devrimci Karargâh (Επαναστατικό Επιτελείο) MLKP (Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία/Βόρειο Κουρδιστάν) Επιπλέον, το Proleter Devrimciler Koordinasyonu (Συντονισμός των Επαναστατών Προλετάριων), ανακοίνωσε, ότι θα συμμετέχει στο ΕΛΑΚ. Επίσης, μια οργάνωση με το όνομα Diriliş Hareket (Κίνημα Αναγέννησης), η οποία είχε πάρει μέρος στις συζητήσεις δήλωσε, ότι θα εξετάσει τη συμμετοχή της στο Κίνημα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγωνιστής στα 94 - Πήρε εξιτήριο ο Μανώλης Γλέζος
Δευτέρα, 28 Μάρτιος, 2016 - 22:52
Σε λοίμωξη του αναπνευστικού οφειλόταν ο πυρετός και ο βήχας που ταλαιπωρούσαν της τελευταίες μέρες τον Μανώλη Γλέζο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Στα 94 ο βουλευτής της ΛΑ.Ε. είναι καλύτερα σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους και όπως είχαν αναφέραν οι γιατροί του, την παρασκευή που μας πέρασε θα έπαιρνε εξιτήριο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (TO ΕΚΤΟ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ) ΤΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΠΟΔΑ»
Η Εφημερίδα του Ε.ΠΑ.Μ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη
29/3/2016 11.00
Άνοιξε το πρωί η σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, που παρέμενε υπό κατάληψη τις τελευταίες μέρες από πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα. Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν πρωτοβουλίας των αστυνομικών δυνάμεων, όσοι παρέμεναν στις ραγές πείστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διαδικασία απομάκρυνσης κύλησε ομαλά, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ήξερες; Ποιο είναι το βιβλίο που έσπευσαν να ξεφορτωθούν οι γυναίκες;
Ένα βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων παρακαλά τις γυναίκες να σταματήσουν... να φέρνουν πίσω το βιβλίο που πριν έναν χρόνο έκανε «πάταγο», το Fifty Shades of Grey. Aυτά είναι μόλις μερικά από τα βιβλία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Σουόνσι της Ουαλίας, σε ένα βιβλιοπωλείο της Όξφαμ που πουλά μεταχειρισμένα βιβλία και ζητά δωρεές από τους αναγνώστες. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση, αποδείχτηκε πως το βιβλίο που όλες οι γυναίκες αγόρασαν είναι επίσης αυτό που μετά χαράς θα ξεφορτώνονταν πρώτο. Τώρα το βιβλιοπωλείο, αν και ευχαριστεί όλες τις κυρίες που έσπευσαν να φέρουν τη δωρεά τους για το σκοπό, ζητά να μην φέρουν άλλα αντίτυπα του Fifty Shades of Grey.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O George Clooney χρηματοδοτει την Hillary Clinton με τεραστια ποσα!
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 09:35
Δριμεία κριτική άσκησε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα Μπέρνι Σάντρες στην αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον με αφορμή μια εκδήλωση για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της τον Απρίλιο. Η Χίλαρι Κλίντον μαζί με τον υποστηρικτή της υποψηφιότητάς της και χορηγό της εκστρατείας Τζορτζ Κλούνεϊ οργανώνουν δείπνο με τιμή συμμετοχής ανά κεφάλι τα 33.400 δολάρια και για προνομιακή θέση τα 353.400 δολάρια. Ο Μπέρνι Σάντερς αναφέρθηκε σε ένα «διεφθαρμένο και ανήθικο» σύστημα, το οποίο στηρίζει η Χίλαρι Κλίντον και από το οποίο χρηματοδοτείται. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο και κοστίζει οκτώ φορές το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός μέσου Αμερικανού πολίτη. Όσοι υποστηρικτές -χορηγοί της κας Κλίντον θα έχουν πληρώσει το εισιτήριο της... πρώτης θέσης, θα έχουν την ευκαιρία να γευματίσουν με την Αμάλ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ, στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες, για 33.400 δολάρια. Ο Μπέρνι Σάντερς είπε πως το πρόβλημα δεν είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά το γενικότερο σύστημα χρηματοδότησης των πολιτικών, οι οποίοι αναπτύσσουν σχέσεις και δεσμεύσεις με υψηλούς επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι, βέβαια, ζητούν ανταλλάγματα μετά την εκλογή τους. «Είναι προκλητικό ότι η Κλίντον συνεχίζει να προσεγγίζει το μεγάλο κεφάλαιο για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της. Στις δικές μας εκδηλώσεις, χρεώνουμε 15 ως 50 δολάρια ανά άτομο. Δεν είναι κριτική προς τον Κλούνεϊ, είναι κριτική στο διεφθαρμένο οικονομικό σύστημα» τόνισε ο Σάντερς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότεροι από 300 λαθρο – «πρόσφυγες» ισλαμοφασιστες έφθασαν στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 10:10
Περισσότεροι από 300 ισλαμοφασιστες λαθρο – «πρόσφυγες» έφθασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης από την Τουρκία στη Λέσβο, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των ισλαμοφασιστων λαθρο – «προσφύγων» στο hot spot του νησιού, οι οποίοι περιμένουν την ενεργοποίηση των όσων προβλέπει η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, ώστε να υποβάλουν αίτηση ασύλου ή να επαναπροωθηθούν στη γειτονική χώρα. Τη Δευτέρα, στα νησιά του βορείου Αιγαίου αποβιβάστηκαν 161 άτομα, κυρίως από το Πακιστάν. Στη Λέσβο έφθασαν 103 άτομα, στη Χίο 58, ενώ στη Σάμο δεν αποβιβάσθηκε κανένας.
Ο Τοσκας ειπε, ότι αν υπαρξει υπερπληθωρα ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων στη Λεσβο, θα τους πανε σε ακατοικητα νησια του Αιγαιου. Κανοντας ετσι το χατηρι της Τουρκιας, που θελει τον αφελληνισμο του Αιγαιου!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οργή Ερντογάν για σατιρική εκπομπή στη γερμανική τηλεόραση
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 09:39
Πυρ και μανία είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας με εκπομπή στη γερμανική κρατική τηλεόραση, η οποία του άσκησε κριτική μέσω ενός σατιρικού video. Κατά τη διάρκεια του δίλεπτου αποσπάσματος στην εκπομπή «Εxtra 3» του γερμανικού δημόσιου καναλιού NDR, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται μεταξύ άλλων για αυταρχική διακυβέρνηση, περιφρόνηση των εκλογικών διαδικασιών, περιστολή της ελευθερίας του Τύπου, σκληρή στάση απέναντι σε διαδηλωτές και «σχέσεις» με το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Παράλληλα, σατιρίζεται για τη μεγαλομανία που δείχνει κατά τη διάρκεια του πολιτικού του βίου. «Ζει μεγάλη ζωή το αφεντικό του Βοσπόρου» (στίχοι που «ντύνονται» από πλάνα του πολυτελούς προεδρικού μεγάρου), «όταν γράφει δημοσιογράφος κάτι που δεν του αρέσει (του Ερντογάν), καταλήγει στη… στενή (φυλακή)», «ρίχνει δακρυγόνα» και «ο καιρός ωρίμασε για τη μεγάλη του Οθωμανική Αυτοκρατορία», είναι ορισμένοι μόνο από τους επίμαχους στίχους. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το τραγούδι προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Άγκυρας, η οποία φέρεται να κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη για… συζήτηση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση, των άστεγων παιδιών στην πολιτεία του Κολοράντο
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 22:29
Ο αριθμός των άστεγων παιδιών στην πολιτεία Κολοράντο έχει αυξηθεί δραματικά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013-2015, εν μέσω της αύξησης του κόστους της στέγης, ανέφερε σε έκθεση της μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών της πολιτείας. «Το φαινόμενο των αστέγων σε αρκετές αστικές περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία έχει εκτιναχθεί καθώς το κόστος στέγασης έχει αυξηθεί», υπογραμμίζεται στην έκθεση. Όπως ανέφερε η οργάνωση, ο αριθμός των άστεγων μαθητών στην κομητεία του Ντένβερ αυξήθηκε κατά 41% το διάστημα 2013–2015, ενώ στην κομητεία Μέσα η αύξηση ανήλθε σε 68% την ίδια περίοδο. Παράλληλα σημειώνεται πως καταγράφηκε βελτίωση όσον αφορά το ποσοστό παιδικής φτώχειας. «Το συνολικό ποσοστό παιδικής φτώχειας στο Κολοράντο ύψους 15% παρουσίασε πτώση για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, φτάνοντας σε επίπεδα προ ύφεσης για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση, αλλά εξακολουθεί να είναι κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες αυξημένη σε σχέση με το 2000», υπογραμμίζεται. Όπως σημειώνει η οργάνωση, υπάρχει σημαντική διαφορά στο επίπεδο της φτώχειας, με βάση την φυλή ή την εθνότητα. Ενώ το 8% των λευκών παιδιών ζουν στην φτώχεια, το ποσοστό ανεβαίνει στο 27% για τα ισπανόφωνα παιδιά και στο 31% για τα μαύρα παιδιά. «Με μεγάλη διαφορά, τα παιδιά που βιώνουν τις πιο έντονες επιπτώσεις της φτώχειας, είναι τα έγχρωμα παιδιά», δήλωσε η Κρις Γουάτνεϊ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης. Το Κολοράντο σήμερα, είναι μια από πολιτείες με το υψηλότερο κόστος όσον αφορά τα νηπιαγωγεία και την παιδική φροντίδα, σύμφωνα με την οργάνωση. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τις Άστεγες Οικογένειες, που επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ, τα άστεγα παιδιά στα αμερικανικά δημόσια σχολεία το 2013 ήταν 2,5 εκατομμύρια σε όλες τις ΗΠΑ. 1 στα 30 παιδιά στις ΗΠΑ δεν είχαν στέγη το 2013, αριθμός που αποτέλεσε ιστορικό υψηλό για τη χώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το μυστηριο με τις τιμες στο γαλα. Οι παραγωγοι πωλουν φθηνοτερα, αλλα οι καταναλωτες πληρωνουν τα ιδια. Μεγαλη αυξηση στις εισαγωγες φρεσκου γαλακτος από Βαλκανια και Κεντρικη Ευρωπη, που βαφτιζεται «ελληνικο» με τον νομο. Στα αζητητα η εγχωρια παραγωγη. Κινδυνευει με αφανισμο ο κλαδος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ληστεια με το ντιζελ. Δυο σεναρια, αυξηση του Ειδικου Φορου Καταναλωσης η εξισωση με αυτόν της βεντζινης. Το πετρελαιο ακριβοτερο από την αμολυβδη? Εάν αυξηθει το πετρελαιο κινησης που χρησιμοποιουν όλα τα φορτγα μεταφορων, θα αυξηθουν και όλα τα προιοντα που μεταφερουν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και ΜΚΟ(!!!) από τα Σκοπια στην Ειδομενη! Και «ακτιβιστες» που πωλουν αντιρατσισμο ξεσηκωνουν τους λαθρο – «προσφυγες». Μπαλαουρας,»δεν εχω προβλημα να ονομαστουν τα Σκοπια νετα σκετα με το ονομα Μακεδονια!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Συμβουλιο της Επικρατειας οι φαρμακοποιοι για την «απελευθερωση» του επαγγελματος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιτία το γεγονός ότι πιέζονται από τις αλυσίδες Σούπερ -Μάρκετ να συμπιέσουν κι άλλο τις τιμές στο φρέσκο γάλα. Με δεδομένο ότι με την επιμήκυνση που ισχύει από το καλοκαίρι του 2015, έρχεται πλέον άφθονο φρέσκο γάλα (αρμεγμένο το προηγούμενο βράδυ) από γειτονικές Βαλκανικές χώρες αλλά και από την Αυστρία και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, σε τιμές των 32 και 33 λεπτών το κιλό, όταν οι τιμές στον Έλληνα παραγωγό είναι στα 42 με 43 λεπτά το κιλό, ενώ κάτω από τα 40 αδυνατεί να καλύψει το κόστος παραγωγής, είναι πλέον θέμα χρόνου πότε η ελληνική αγελαδοτροφία θα κατεβάσει οριστικά ρολά.
Οι αγελαδοτρόφοι σφάζουν τα ζώα και αποσύρονται! Κραχ στο αγελαδινό γάλα
Πρόσφατα αγελαδοτρόφος από το Αμύνταιο της Φλώρινας έκλαιγε σα μωρό παιδί στην αγκαλιά γνωστού Λαρισαίου γεωπόνου που είχε επισκεφθεί την περιοχή, γιατί η μεγάλη γαλακτοβιομηχανία με την οποία συνεργαζόταν, του σταμάτησε ξαφνικά τη συνεργασία και δεν ήξερα τι να κάνει με τους 2,5 τόνους γάλα που βγάζει ημερησίως...! Παρόμοιες ιστορίες από Βερδικούσια, από Κοζάνη, από όλη την επικράτεια, καθώς οι εταιρείες σταματούν τη συνεργασία με Έλληνες αγεκλαδοτρόφους, ακόμη και οι συνεταιριστικές. Αιτία το γεγονός ότι πιέζονται από τις αλυσίδες Σούπερ -Μάρκετ να συμπιέσουν κι άλλο τις τιμές στο φρέσκο γάλα. Με δεδομένο ότι με την επιμήκυνση που ισχύει από το καλοκαίρι του 2015, έρχεται πλέον άφθονο φρέσκο γάλα (αρμεγμένο το προηγούμενο βράδυ) από γειτονικές Βαλκανικές χώρες αλλά και από την Αυστρία και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, σε τιμές των 32 και 33 λεπτών το κιλό, όταν οι τιμές στον Έλληνα παραγωγό είναι στα 42 με 43 λεπτά το κιλό, ενώ κάτω από τα 40 αδυνατεί να καλύψει το κόστος παραγωγής, είναι πλέον θέμα χρόνου πότε η ελληνική αγελαδοτροφία θα κατεβάσει οριστικά ρολά...
Την ίδια στιγμή έχουν σταματήσει οι έλεγχοι για το εισαγόμενο γάλα αλλά και τα ισοζύγια σε γάλα και κρέας και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περιμένει ακόμη την εκδήλωση "πατριωτισμού" από τις γαλακτοβιομηχανίες με την τοποθέτηση του ελληνικού σήματος στις συσκευασίες... Μέχρι τότε μονάδες κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα ζώα κια ο κα΄δος που στηρίζει πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας οδηγείται σε απόσυρση! Καταρρέει λοιπόν με γοργούς ρυθμούς η αγελαδοτροφία στην Ελλάδα, καθώς η μία μετά την άλλη οι γαλακτοβιομηχανίες περιορίζουν τη συλλογή φρέσκου γάλακτος και με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, μεταθέτουν τις πληρωμές στους παραγωγούς ή διακόπτουν ξαφνικά τη συνεργασία μαζί τους, αντικαθιστώντας το ελληνικό με εισαγόμενο γάλα... Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι με εξαίρεση κάποιες συνεταιριστικές κια μικρές τοπικές βιομηχανίες, οι υπόλοιπες έχουν υποκαταστήσει το γάλα στο γιαούρτι που παράγουν με σκονόγαλα ή συμπυκνωμένο γάλα από Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές χώρες το οποίο προμηθεύονται προς 22 με 23 λεπτά το κιλό, οδηγώντας την εγχώρια αγελαδοτροφία σε μαρασμό!
Ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων της Λάρισας Απόστολος Μωραΐτης, που είχε συνάντηση πρόσφατα μαζί με συναδέλφους του για το θέμα,με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνει λόγο για κραχ στον τομέα της αγελαδοτροφίας. Οι αγελαδοτρόφοι ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να επιταχυνθεί η διαδιασία καταβολής της εύετρρης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης καθώς τα ειδικά δικαιώματα εντάσσονται σε αυτή και δεν έλαβαν επιδοτήσεις το Δεκέμβρη.. Αντιμετωπίζοντας τεράστια τεράστια προβλήματα ρευστότητας λοιπόν ο κλάδος αφού και από επιδοτήσεις είνια πλήρωτοι και οι γαλακτοβιομηχανίες τους μετακυλίουν τις επιταγές και αδυνατώντας να προμηθευτεί ζωοτροφές, έχουμε δραματική μείωση της παραγωγής γάλακτος λόγω υποσιτισμού των ζώων. Την ίδια ώρα που στη χώρα οι ανάγκες για την εγχώρια κατανάλωση αλλά και παραγωγή λόγω των εξαγωγών γιαουρτιού έχει ανέβει στους 1,3 με 1,4 εκατομμύρια τόνους, η παραγωγή από τους 700.00 τόνους πριν από λίγα χρόνια έχει πέσει δραματικά κάτω από τους 500.000 τόνους...
Οι αγελαδοτρόφοι θεωρούν ότι η καταστροφή για τον κλάδο ήταν η επιμήκυνση του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 ημέρες αρχικά (τότε είχε οδηγηθεί σε παραίτηση ο αναπλ. υπουργός Μάξιμος χαρακόπουλος) και στη συνέχεια σε πάνω από 11 μέρες , καθώς αυτό οδήγησε σε αθρόες εισαγωγές αγελαδινού γάλακτος από την Ευρώπη και σε αφανισμό του κλάδου, ενώ τέλος ζητούν ελέγχους και ισοζύγια για την προστασία και του καταναλωτή αναφορικά με το γιαούρτι και το γάλα υψηλής παστερίωσης. Το τελευταίο (το γάλα υψηλής παστερίωσης) κατακτά καθημερινά μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, λόγω άγνοιας του καταναλωτικού κοινού, αφού ο μέσος καταναλωτής θεωρεί ότι το υψηλής παστερίωσης σημαίνει και υψηλής ποιότητας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου (επικεφαλής της συνεταιριστικής γακλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ) κ. Νικήτας Πρίντζος. Έτσι έχουμε το παράδοξο, γάλα με μεγάλη θερμική επεξεργασία άρα χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, το οποίο στην Ευρώπη πωλείται πιο φθηνά, στη χώρα μας λόγω άγνοιας αλλά και παραπλάνησης του καταναλωτή να φθάνει πιο ακριβά από το φρέσκο παστεριωμένο γάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, πιέζουν τους κτηνοτρόφους να κατεβάσουν τις τιμές... Το άλλο μεγάλο παιχνίδι παίζεται με το γιαούρτι. Κανονικά- σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- το γιαούρτι θα έπρεπε να παράγεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα και το «επιδόρπιο γιαουρτιού- από συμπυκνωμένο γάλα ή γάλα σκόνη… Οι κτηνοτρόφοι ζητούν, το γιαούρτι να περιέχει τουλάχιστο 80% αγελαδινό γάλα, ενώ το υψηλής παστερίωσης να μην πωλείται στα ίδια ψυγεία με το φρέσκο γάλα.
Ασφαλώς και πρόκειται για ένα σκληρό "μπραντεφέρ" αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ των αγελαδοτρόφων των βιομηχανιών γάλακτος και των αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ που έχουν και τον τελικό λόγο στη διαμόρφωση των τιμών καταναλωτή.. Στη μάχη αυτή χαμένοι βγαίνουν οι αγελαδοτρόφοι οι οποίοι αφανίζονται αφού δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ισχυρές συνεταιριστικές οργανώσεις, ενώ την ίδια στιγμή στην Ευρώπη μαίνεται ο ¨πόλεμος για το αγελαδινό γάλα με τους κτηνοτρόφους της Αγγλίας, της Γαλλίας, του Βελγίου κλπ να κινητοποιούνται ενάντια στις αθρόες εισαγωγές από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία) και να ζητούν εγγυημένες τιμές στα 40 λεπτά το λίτρο... Με μαθηματική ακρίβεια καθώς η κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ από το καλοκαίρι του 20215, αδυνατεί να παρέμβει, οκλάδος της αγελαδοτροφίας οδηγείται σε οριστική απόσυρση και το ελληνικό φρέσκο αγελαδινό γάλα, με εξαίρεση τις συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες, θα έχει αντικατασταθεί πλήρως από εισαγόεμνο.. Αμέσως μετά ακολουθεί η προβατοτροφία , αφού η κατοχύρωση της φέτας είνιοα στην κυριολεξία στον αέρα, καθώς πλέον άρχισε να την παράγει ακόμη και η Κίνα χρησιμοποιώντας τη διακριτική ονομασία ενός υποτίθεται προσταευόμενου προϊόντος Ονομασίας πρέλευσης...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πράκτορες της Σ. Αραβίας ζήτησαν από τον Πειραιώς Σεραφείμ να βγάλει τον Σταυρό!
22 Μαρ 2016
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΟΚ: Πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας απαίτησαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να βγάλει τον Σταυρό που φορούσε όταν πήγε να τους μοιράσει τρόφιμα!!! Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι καταγγελίες του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ για ένα περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πήγε να μοιράσει τρόφιμα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί. Όπως καταγγέλει ο Σεβασμιώτατος Καισαριανής, κάποιος από τις ΜΚΟ (;) που βρίσκονται εκεί πλησίασε τον Επίσκοπο Πειραιώς ζητώντας του επίμονα να βγάλει το σκουφάκι με τον Σταυρό που φορούσε, γιατί ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!! Όταν ο κ. Σεραφείμ αντέδρασε δυναμικά, παρενέβη ο Λιμενάρχης που βρισκόταν εκεί και, απαντώντας στις διαμαρτυρίες του Μητροπολίτη, του είπε πως «ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ»!!! Πρόκειται για τρομακτική καταγγελία που πρέπει να μας βάλει όλους σε προβληματισμό: Είναι δυνατόν ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ξένης χώρας να δρουν ανεξέλεγκτα στο ελληνικό έδαφος; Και ποια είναι η σχέση τους με τους πρόσφυγες; Μήπως ισχύουν τελικά όσα φωνάζουμε χρόνια, πως δηλαδή υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, με στρατιές προσφύγων και μεταναστών που στέλνονται εδώ με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τις πλούσιες αραβικές χώρες;;; Και κάτι ακόμα: Μήπως, τελικά, όλη αυτή η...επιχείρηση φιλανθρωπίας τόσο από την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και από άλλους, αποπροσανατολίζει από τα παραπάνω ερωτήματα που είναι και τα σημαντικότερα; Ο καθένας, ας βγάλει τα συμπεράσματά του...!
Οι ακτιβιστές πράκτορες που εργάζονται όοοοχι εθελοντικά, αλλά μέσω των ταμείων των πρεσβειών! (κάτι μου θυμίζει ..., κάτι μου θυμίζει..., εκείνα τα περιβόητα μυστικά κονδύλια του Υπ. εξωτ. όταν ο Γιωργακης Τσαντ (παπανδρεου) ξόδευε ασύστολα κατά το "λεφτά υπάρχουν", αλλά για συγκεκριμένους σκοπούς και για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πάντως όχι για εκβιασμένους υπόδουλους ... Σάματι ξέρουμε επί Κοτζιά τι γίνεται; Η κάνουλα των ... αποκαλύψεων ανοίγει όταν η κεντροαριστερά θέλει να "κτυπήσει" την κεντροδεξιά. Διαφορετικά τα αστέρια της προπαγάνδας λουφάζουν και αφήνουν τους .. ανειδίκευτους στην θέση τους). Εν πάσει περιπτώσει, υποκριτές και ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ είναι μόνον οι δυτικοί, είναι και οι ανατολικοί. Θα έλεγα πολύ περισσότερο μάλιστα, αφού αυτοί μας έμαθαν την κουτοπονηριά για εξυπνάδα και την αυξημένη τιμή για το ... παζάρι ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί οι λαθρο – «πρόσφυγες» δεν παίρνουν μαζί τα ρούχα και τις τροφές για τα μωρά τους;
3/21/2016 03:14:00 μ.μ
Εδώ και 9 μήνες που δουλεύω στο ξενοδοχείο έχω δει πολλούς πρόσφυγες να περάσουν και να μένουν για μια ή δυο νύχτες, ολόκληρες οικογένειες με 3-4-5 παιδιά, πολλές φορές με μωράκια… Αυτό που με εκπλήσσει κάθε φορά είναι όλα αυτά τα πράγματα που αφήνουν πίσω τους, στα δωμάτια εννοώ, όταν φεύγουν… Βαλίτσες γεμάτες ρούχα, μπουφάν, παπούτσια, πάνες, κρέμες για μωρά, ρούχα για μωρά, καροτσάκια, πορτ μπεμπέ, κουβέρτες σκηνές… ατελείωτη η λίστα !! Βασικά, ένα φορτηγό ολόκληρο θα μπορούσαμε να γεμίσουμε με αυτά που άφησαν εδώ και τόσους μήνες !! Στην αρχή νόμιζα ότι τα είχαν ξεχάσει και τα κρατούσαμε μήπως τα ζητήσουν. Αλλά βέβαια δεν γύρισαν ποτέ για να τα πάρουν. Μετά αναρωτήθηκα : το μωρό το πήραν μαζί τους ( φυσικά ) τις κρέμες για να το ταΐσουν γιατί τις άφησαν ?? Και το κρεβατάκι του και το καροτσάκι του ?? Και τις πάνες του ?? Την περασμένη εβδομάδα είχαμε πάλι μια ολόκληρη οικογένεια η οποία έμεινε κάποιες μέρες και μετά αναχώρησε αφήνοντας πίσω μια βαλίτσα με ρούχα για το μωρό και ένα άθικτο πακέτο πάνες … Τα κρατήσαμε πάλι … Την ίδια μέρα το απογευματάκι για κάποιο λόγο, ξαναήρθαν, οπότε βάλαμε πίσω στο δωμάτιο τους την βαλίτσα και τις πάνες…. Την επόμενη μέρα έφυγαν οριστικά και άφησαν πάλι στο δωμάτιο την βαλίτσα και τις πάνες !!! Συμπέρασμα : Δεν τα είχαν ξεχάσει την πρώτη φορά, απλώς ΔΕΝ τα ήθελαν !! Σε ένα άλλο δωμάτιο έμενε μια οικογένεια με 5 παιδάκια από τα οποία το μικρότερο έκλαιγε συνεχώς.. Όταν μπήκε η καμαριέρα για να τους τακτοποιήσει το δωμάτιο ρώτησε από ενδιαφέρον για το παιδί που έκλαιγε και η μάνα του μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πεινάει …. Γυναίκες είμαστε, παιδιά μεγαλώσαμε, μας συγκίνησε πολύ και η καθεμία από εμάς έψαχνε κάτι να τις δώσουμε … Και μετά σκέφτηκα για λίγο … Το πρωινό στο ξενοδοχείο είναι δωρεάν και υπάρχει μεγάλη ποικιλία φαγητού. Προσφέρουμε καφέ, τσάι, γάλα… Όλα σε άφθονη ποσότητα… Πως και δεν φρόντισε να πάρει κάτι για τα παιδιά ?? Μετά η σκέψη πήγε πιο πέρα λίγο …. Λεφτά έχουν για να πληρώσουν το ξενοδοχείο, αλλά δεν έχουν για να πάρουν φαγητό για το μωρό ?? Και τότε αισθάνθηκα σαν να με εκμεταλλεύονται !!! Ο καθένας θα βγάλει μόνο του τα συμπεράσματα του… Απλώς, αυτή την καθημερινή πραγματικότητα την βιώνουμε σχεδόν κάθε μέρα στην δουλειά… Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερα σε αυτό το ζήτημα αλλά αυτές οι κινήσεις τους σηκώνουν πολλά ερωτήματα...
Σχολιο.- αυτα τα βλεπουν καποιες εξυπνες κυριες που για να δειχτουν στην κοινωνια μαζευουν ρουχα και τροφιμα και τους πανε, και αυτοι ολοι γελουν μετα και τα πετανε. Σχολιο.- Αυτοι οι λαθρομεταναστες ξερουν πολυ καλα τι κανουν, εμεις σαν Ελληνες δεν ξερω που βαδιζουμε.!!! Σχολιο.- η αληθεια ειναι οτι τα πεταν στην ειδομενη τα κενε οτι ρουχα τους πηγε ο κοσμος ειναι πεταμενα μες τα χωραφια .παντως τους χωρους που τους φιλοξενουν δεν τους σεβονται.. Σχολιο.- egw exw na pw pws giname eneis oi prosfigies mesa sthn idiamas thn patrida,,,,,eleos!!
Σχολιο.- ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΕΛΟΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ 2% ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ.ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ????????
Σχολιο.- Ας εκφέρω και εγώ την γνώμη μου λοιπόν! Είμαι φοιτητής 21 χρονών και μπορώ να πώ πως έχω κάποια εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα...Ορίστε λοιπόν το ποιόν των ανθρώπων αυτών! Αυτοί ΔΕΝ είναι πρόσφυγες ,αλλά μουσουλμάνοι οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να περάσουν τα σύνορα με εύκολο τρόπο προς την Ευρώπη! Ο σκοπός τους? Η αναρχία και η καταστροφή! Βαλτοί από δεν ξέρω και εγώ ποιό Μασονικό κεφάλι για την καταστροφή μας...περιμένουμε μεγάλο ΜΠΑΜ και αυτή την φορά δεν θα είναι από μια δεύτερη χώρα πρός την Ελλάδα,αλλά πόλεμος στο εσωτερικό της! Και για όσους είναι αντίθετοι ψαχτείτε λίγο για φωτογραφίες τζιχαντιστών, οι οποίοι στην αρχή κόβουν κεφάλια γυναικών,αντρών ακόμη και παιδιών κάτω στις εμπόλεμες χώρες και τελικά βρίσκοντε καλοντυμένοι με οικογένεια σε ευρωπαϊκες χώρες όπως η Γερμανία! Είμαστε η γέφυρα για την μεταφορά τους προς την Ευρώπη...με το που τελειώσουν τις δουλειές τους και την μεταφορά τους,ετοιμαστείτε για γεγονότα τύπου Παρισίου και Βρυξελλών στην Ελλάδα! Καλή δύναμη!
σχολιο.- NA PISTEPSIS TOUS ELLINES FILE MOU GIATI NA SOU POUNE PSEMATA NA SAS PO EGO 1 PROSOPKI MOU ENBIRIA ---IME MELOS SE 1 OMADA DIASOSIS STIN ZAKYNTHOPRIN POLA HRONIA IRTHE 1 KARAVI GEMATO LATHROMETANASTES ITAN TOTE KATI KENOURGIO GIA EMA STO NISI AFTA POU MAZEPSAME SE HRONO MIDEN DEN THA TA XEHASO POTE PIGAME LIPON STO LIMANI KE TOU DINAME FAGITO KE FROUTA MAS PARAKLAGANE GIA LIGO AKOMA EPIDI IPIRHE TOSO POLI TOUS XANADINAME META APO 2 MERES THIMAME TROGANE LIGO KE TO IPOLIPO STIN THALASA OPOTE AOFASISAME KE TOUS DINAME POLI LIGOTERO TOTE TO PROSEHANE KE FILAGANE KE GIA META MIPOS ----LEO MIPOS ATO PREPI NA KANOUN KE TORA ?????
Σχολιο.- Οι προσφυγες και μεταναστες, ερχονται στην χωρα μας ως φιλιξενουμενοι και οχι ως ιδιοκτητες. Ποιος απο εσας φιλοξενησε καποιον στο σπιτι του και του επετρεψε να καθορισει σε ποιο δωματιο του σπιτιου του ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να εγκατασταθει; Οι ανθρωποι αυτοι, νομιζουν οτι ειναι ιδιοκτητες της γης μας, κλεινουν τα περασματα στην Ειδομενη, και δεν εποτρεπουν την διελευση των αυτοκινητων (που μεταφερουν εμπορευματα κλπ), και αξιωνουν να καθοριζουν τον τοπο εγκαταστασεως τους κατα την βουληση τους, δηλωνοντας οτι πχ δεν φευγουν απο την Ειδομενη κανοντας ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ. Αποψη μου ειναι οτι η κυβερνηση πρεπει να τους καθορισει οπως ηδη κανει τους χωρους παραμονης τους, εντος των οποιων και μονο θα προσφερει την οποια βοηθεια. Οσο για αυτους που καθοριζουν αλλες περιοχες παραμονης τους, να μην προσφερεται καμια προστασια η καλυψη, οποτε ας αποφασισουν: ειτε συμμορφωνονται, ειτε να πανε οπου αλλου, σε περιοχες που θα τους ανεχθουν να εγκατασταθουν παντως εκτος Ελλαδος, η να επιστρεψουν στην πατριδα τους να υπερασπισουν τις πολιτικες τους τοποθετησεις στον εμφυλιο πολεμο τους, αντι τον εμφιλιο τους και το μενος τους να τον μεταφερουν στην πατριδα μας. Λυπαμαι που η κυβερνηση τους ανεχεται οχι σαν φιλοξενουμενους, αλλα ως δικαιουχους προστασιας κυριαρχικων δικαιωματων. Μυαλο δεν εχουν οι κυβερνωντες; Αν δεν αλλαξουμε ρωτα, πηγαινουμε ολοι κατευθειαν στην καταστροφη της Ελλαδας. Σχολιο.- Έλληνας βιοτέχνης οικογενειακός μας φίλος, επέστρεψε από ειδομένη με το φορτηγό του γεμάτο από ρούχα καινούργιας παραγωγής , σοκαρισμένος από την αιτιολογία της άρνησης τους. Δεν δεχόμαστε τίποτα από Χριστιανούς.......
Σχολιο.- Δυστυχώς έτσι είναι...όλα τα πετάνε, όλα τα αφήνουν πίσω. Στη Λάρισα πετάνε το φαγητό που τους μοιράζει ο στρατός και πάνε κι αγοράζουν σάντουιτς. Από όπου πέρασαν στο Κιλκίς, παντού πεταμένα τα ρούχα και οι κουβέρτες που τους μοίρασαν οι άνθρωποι που πίστεψαν το παραμύθι των "καημένων των προσφύγων". Έχουν μάθει στο τζάμπα, ξέρουν πως παντού όλοι τους δίνουν και γι' αυτό φέρονται σαν να τους χρωστάμε. Δεν είναι στάση αυτή στερημένων ανθρώπων, που φυγανε κηνυγημένοι από βόμβες κι από πόλεμο. Καιρός να καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει. Σχολιο.- εκμετελευση τα ειδα και εγω στην Κω σε ξενοδοχειο που εμενα!! ειχαν τα παντα.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 2015 χάνουν το Αεροδρόμιο οι Καναδοί και περνάει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο… Γι’ αυτό το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει να επεκτείνει τη σύμβαση παραχώρησης μέχρι το 2046…
Άπλετο φως στο μεγάλο κόλπο που έχει στηθεί… Αποκαλύπτεται ο λόγος που ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας έχει κυριολεκτικά φαγωθεί να παραδώσει στην την κατοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών μέχρι το 2046, χωρίς να έχει καμιά νομική υποχρέωση από τη σύμβαση παραχώρησης. Και μάλιστα έναντι πινακίου φακής την ώρα που υπάρχει κερδοφορία, η οποία τα επόμενα χρόνια θα εκτοξευθεί, δεδομένου ότι η κίνηση του Αεροδρομίου θα πολλαπλασιασθεί. Δώρο στους Καναδούς θέλει να κάνει ο Πιτσιόρλας το Αεροδρόμιο. Και επείγονται να ολοκληρωθεί η επέκταση της νέας σύμβασης της παραχώρησης, η οποία λήγει το 2025, έως το 2046 για έναν και κύριο λόγο, τον οποίο κρύβει από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ο Πιτσιόρλας γνωρίζει πολύ καλά ότι το 2025 τελειώνει η… βασιλεία των Καναδών, παραδίδουν το Αεροδρόμιο στο Ελληνικό Δημόσιο και φεύγουν: Είναι σαφές ότι το 2025, που λήγει η σύμβαση, το 45% των μετοχών της ιδιωτικής κοινοπραξίας (Καναδοί) περνάει καθ’ ολοκληρία στην απόλυτη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΊΤΗ, 29 ΜΑΡΤΊΟΥ 2016
Οι καρέκλες, η εξουσία και οι μισθοί να πέφτουν..Χρυσοβελώνη: «Διαφωνούμε με τον Μπαλαούρα αλλά αυτό δεν έχει επιπτώσεις στην κυβερνητική συνεργασία»
Όνειρο ζουν μην τους ξυπνάτε
16/3/2016: Για τον κ. Καμμένο και για τους ΑΝΕΛ αυτά αποτελούν στάση ζωής. «Με τα θέματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ταυτότητας της χώρας δεν μπορούμε να παίζουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθη» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη. Ζητούμε την παραίτηση Μουζάλα. 29/3/2016:Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Μπαλαούρα περί της ονομασίας της πΓΔΜ είπε πως οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν αλλά αυτές οι δηλώσεις δεν θα έχουν επίπτωση στην κυβερνητική συνεργασία. «Από τη σημερινή δημόσια συζήτηση στη Βουλή, ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια, θα λεχθούν τα πράγματα με το όνομά τους» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η υφυπουργός Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Πρόσθεσε πως οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αντέξουν περικοπές στους μισθούς τους αλλά αποδίδουν καλύτερα όταν υπάρχει δικαιοσύνη. Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Μπαλαούρα περί της ονομασίας της πΓΔΜ είπε πως οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν αλλά αυτές οι δηλώσεις δεν θα έχουν επίπτωση στην κυβερνητική συνεργασία. Παράλληλα χαρακτήρισε ως ανοιχτό θέμα την υπόθεση Μουζάλα σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα χειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση. Τέλος αναφερόμενη στη στοχοποίηση ελεγκτών του μετρό είπε είναι απαράδεκτη και έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαλευκανθεί.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΡΡΈΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΊΑ
Η κατάρρευση της ελληνικής κτηνοτροφίας συνεχίζεται και το πρόβλημα φαίνεται ότι εκτός της αγελαδοτροφίας θα περιλάβει και την προβατοτροφία. Η σημερινή ειδησιογραφία αποκαλύπτει ότι οι διαμορφωμένες τιμές πρόβιου γάλακτος είναι μη ανταγωνίσιμες σε σχέση με τις τιμές του εισαγόμενου. Αποτέλεσμα, οι βιομηχανίες να σταματούν σταδιακά να αγοράζουν ελληνικό πρόβιο γάλα, καθώς ήδη καταργήθηκε η ποσόστωση για το ντόπιο γάλα. Το πρόβλημα στον τομέα της αγελαδοτροφίας ήταν περισσότερο αναμενόμενο. Ήταν γνωστό ότι χωρίς επιδοτήσεις και ειδικό καθεστώς για το φρέσκο γάλα, η εγχώρια αγελαδοτροφία δεν μπορεί να επιβιώσει λόγω του κόστους των ζωοτροφών. Από το 1950 μέχρι και τη δεκαετία του 80, οι ζωοτέχνες δίδασκαν στα Πανεπιστήμια ότι η αγελαδοτροφία στην Ελλάδα είναι δύσκολο να αναπτυχθεί λόγω φτωχών έως ανύπαρκτων βοσκότοπων. Παρακάτω, η είδηση όπως μεταδίδεται σήμερα από τον ιστότοπο της ΕΡΤ και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ1: Κυρώσεις σε όσες Γαλακτοβιομηχανίες δεν αγοράζουν Ελληνικό γάλα και ομπρέλα προστασίας ζητούν οι Κτηνοτρόφοι από την Πολιτεία, καθώς η κατάργηση των ποσοστώσεων γάλακτος σε όλες τις χώρες της ΕΕ, και οι αγορές των ποσοτήτων που περισσεύουν από τις Ελληνικές Γαλακτοβιομηχανίες, κάνει τις τελευταίες να μην αγοράζουν τις ποσότητες που είχαν συμφωνήσει με τους Έλληνες Κτηνοτρόφους και τις ποσότητες που αγοράζουν να μειώνουν κατά πολύ τις τιμές. Αυτό σημαίνει πως κάποιες από τις Ελληνικές Γαλακτοβιομηχανίες, χρησιμοποιούν για γάλα αλλά και στα υποπροϊόντα του συμπυκνωμένο γάλα εισαγωγής και όχι φρέσκο Ελληνικό, περιορίζοντας το κόστος, αλλά και την ποιότητα του παράγωγου προϊόντος, αφήνοντας έκθετους και απλήρωτους τους Κτηνοτρόφους. «Ζητάμε από το κράτος να μας προστατέψει και να επιβάλλει κυρώσεις στις Γαλακτοβιομηχανίες που αθετούν την συμφωνία για την αγορά γάλακτος και για τις ποσότητες, αλλά και για τις τιμές. Ερχόμαστε σε επαφή με κυβερνητικούς και μη Βουλευτές, για να τους ενημερώσουμε. Ζητούμε και την αντίδραση του Αγοραστικού κοινού», δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων της Δράμας, Γιάννης Κιτσουκάκης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα Σκόπια εμείς οι Έλληνες, πρέπει να τα αποκαλούμε VARDARSKA, και να το καθιερώσουμε!
Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τον Απρίλιο του 1993 όταν ο ΟΗΕ αποφάσισε για την ονομασία των Σκοπίων. Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας !.... Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση (σας παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου) έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom. Φυσικά οι γείτονες μας σλάβοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ επίσημα αυτό το όνομα και από τότε χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία Macedonia – Μακεδονία για την ονομασία του κρατιδίου τους. Από τότε μέχρι και σήμερα πάρα πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία όπου μέσα σε αυτές ήταν η Αμερική αλλά και η Ρωσία που έσπευσε από τις πρώτες χώρες να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος . Παραθέτουμε πως η Ρωσία πριν λίγα χρόνια απέσυρε την αναγνώρισή της και δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων με την ονομασία που θα βρουν κοινά αποδεκτή Ελλάδα και Σκόπια. Παράλληλα μέσα σε αυτές τις χώρες που αναγνώρισαν το ψευδοκράτος των Σλάβων ως Μακεδονία ήταν και κάποιες Αφρικανικές χώρες που ακόμα οι άνθρωποι εκεί τρώνε φύλλα από τα δέντρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία ή κάποιες Σκανδιναβικές χώρες που οι άνθρωποι τους εκεί κλαίνε χωρίς λόγο, λόγο της κατάθλιψης που μαστίζει αυτές τις χώρες. Έτσι αποφασίσαμε και εμείς πρώτα ως Έλληνες να κάνουμε την δικιά μας αναγνώριση για το κρατίδιο των Σλάβων και καλούμε όλους τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο από εδώ και στο εξής. Καλούμε όλους όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο η οπουδήποτε αλλού όταν κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στο Κρατίδιο των Σκοπίων να το αναγράφουν η να το προφέρουν ως σύνθετη λέξη Vardarska-Skopia όταν το χρησιμοποιούν σε λατινικούς χαρακτήρες ή στα Ελληνικά να το αναγράφουν η να το προφέρουν Βαρντάρσκα –Σκόπια. Όπως ηταν η ονομασια της περιοχης των Σκοπιων στη Γιουγκοσλαβια, μεχρι το 1944. Το μήνυμα είναι ένα και πρέπει να το στείλουμε παντού. Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να τη μάθουν όλοι. Η Μακεδονία ήταν και θα είναι μία. Η Μακεδονία ήταν και θα είναι Ελληνική!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηλίθιοι ή μας δουλεύουν; Θρήνος στις Βρυξέλλες για τα θύματα και κυματίζει η σημαία των δολοφόνων...
Θρήνος στις Βρυξέλλες για τα θύματα και κυματίζει η σημαία των δολοφόνων...
Δεν έχουμε μόνον εμείς στην Ελλάδα το "προνόμιο" των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", των "ειρηνόφιλων", της μπίζνας των ΜΚΟ, της ιμπεριαλιστικής "αριστερά"... Εκεί στο Βέλγιο, εκφράζουν τον θρήνο τους στα αθώα θύματα των Βρυξελλών και κυματίζει η σημαία των "εκδημοκρατιστών" δολοφόνων της Συρίας... η σημαία (με 3 κόκκινα αστέρια), που είχαν για την αποικία τους Συρία, οι Γάλλοι αποικιοκράτες και χρησιμοποιούν σήμερα τα ανθρωπόμορφα κτήνη!
Τώρα κατάλαβες; ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Βέλγος ΥΠΕΞ Didier Reynders... ήθελε να στηθεί μνημείο για τους ήρωες τζιχαντιστές που πήγαιναν στη Συρία! Έτσι, σήμερα αυτό το ξεφτιλισμένο αποικιοκρατικό κουρέλι, το σηκώνουν και στην Ελλάδα όσοι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια είχαν τα 3.000 δολάρια μηνιαίως, ως μισθοφόροι για να "εκδημοκρατίσουν" την Αδέσποτη Συρία!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γενεύη 16 Αυγούστου 2015, 19.30, στο τρένο.
Σήμερα παρακολούθησα μία ασυνήθιστη συνομιλία στο τρένο. Καθισμένη δίπλα μου, μία γυναίκα τελείως καλυμμένη (με γάντια και όλο το πακέτο), εκτός από μία οριζόντια ρωγμή ενός εκατοστού που άφηνε να φανούν τα μάτια της.
Μία γυναίκα γύρω στα σαράντα ντυμένη κανονικά κάθεται απέναντί μας και απευθύνεται στη διπλανή μου ευγενικά: -Καλημέρα κυρία μου. Είμαι μουσουλμάνα, όπως εσείς, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μεταμφιεστήκατε έτσι. Θα μπορούσατε να μου το εξηγήσετε; -Κυρία μου δεν είναι μεταμφίεση. Ο Προφήτης ζητά να ντυνόμαστε έτσι. -Ο Προφήτης; Είστε σίγουρη; Θα είχατε την καλωσύνη να μου υποδείξετε που βρίσκεται αυτό το κείμενο και ποιό είναι το περιεχόμενό του; Σας ρωτώ γιατί δεν το έχω δει αυτό το κείμενο. -Βρίσκεται μέσα στο Κοράνι! -Αααα, έχω διαβάσει και μελετήσει το Κοράνι, αλλά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει πουθενά τον Προφήτη να μας ζητάει να μεταμφιεστούμε όπως οι γυναίκες της δείνα (εκεί δεν διατήρησα τη λέξη) φυλής που μένει στην τάδε ζώνη της Σαχάρας και που φορούσαν αυτό το είδος ρούχου πολύ πριν τη γέννηση του Προφήτη. Επιπλέον, αυτή η περιοχή είναι πολύ απομακρυσμένη από τα μέρη όπου ταξίδεψε ο Προφήτης μας. Μιλώντας ιστορικά, ο Προφήτης μας δεν γνώριζε μάλλον καθόλου αυτή τη φυλή. Πως γίνεται λοιπόν να έχει ζητήσει από τις μουσουλμάνες γυναίκες να ντύνονται με έναν τρόπο που δεν είχε γνωρίσει; -Φτάνει κυρία μου, είναι ο Προφήτης που το έγραψε, το έχω διαβάσει. -Διαβάσατε τον Προφήτη... μάλιστα... σε μετάφραση ίσως; -Όχι στα αράβικα. -Ααα, διαβάζετε και μιλάτε αράβικα άπταιστα λοιπόν; -Μα ναι, φυσικά. Τότε, η κυρία με τη δυτική εμφάνιση, αρχίζει να της μιλάει αράβικα και πολύ γρήγορα. Η καλυμένη γυναίκα μουρμουρίζει απαντήσεις, διστακτικά. Η γυναίκα συνεχίζει στα Γαλλικά. -Κυρία μου είμαι καθηγήτρια αραβικών και μουσουλμανικού πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν καταλαβαίνετε τις λεπτές διαφορές στην αραβική. Σας έθεσα ερωτήσεις σε καθαρά και λόγια αραβικά. Ερωτήσεις διφορούμενες, με διπλές έννοιες και δεν αντιληφθήκατε τίποτε. Οι απαντήσεις σας ήταν τελείως παράταιρες. Που γεννηθήκατε; - Εδώ γεννήθηκα! - Επομένως για να ανακεφαλαιώσω, φοράτε ρούχα που φτιάχτηκαν για να επιβιώσει κανείς από τις αμμοθύελλες μίας μικρής φυλής που ζει σε μία συγκεκριμένη περιοχή της Σαχάρας για την οποία φυλή ο Προφήτης δεν γνωρίζει τίποτε και λέτε ότι διαβάσατε το Κοράνι ενώ είστε ανίκανη να καταλάβετε τις λεπτές έννοιες της αραβικής γλώσσας και ότι μέσα στο Κοράνι βρήκατε κείμενο με οδηγίες για ιδιαίτερη αμφίεση, αλλά δεν ξέρετε να μου πείτε που ακριβώς βρίσκεται αυτό το κείμενο. -Φτάνει κυρία μου, γίνεστε επιθετική! -Όχι αγαπητή μου κυρία, εσείς επιτίθεστε και προσβάλετε τη θρησκεία μου, με την αμφιεσή σας και την άγνοιά σας. Μας κάνετε όλους (τους μουσουλμάνους) να φαινόμαστε σαν ηλίθιοι φανατικοί. Ήθελα να πω μπράβο σ'αυτή τη γενναία γυναίκα, αυτή είναι για μένα μία αληθινή μουσουλμάνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαγωνισμος του Ναυτικου για 1.700.000 μεριδες φαγητου για τους λαθρομεταναστες
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεφραγο αμπελι ο εργασιακος χωρος. Αλλαζουν όλα σε ορια απολυσεων, συλλογικες συμβασεις, συνδικαλιστικο νομο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καρκινοπαθεις και ασθενεις με ηπατιτιδα. Το κρατος αδιαφορει για την τυχη τους. Ο ΕΟΠΠΥ δεν χορηγει φαρμακα. Τεραστιες οι λιστες αναμονης για ακτινοθεραπειες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητοί φίλοι τώρα έχουμε βίντεο από ‪#‎υεμένη‬ πρωτεύουσα ‪#‎sanaa‬. Διαμαρτυρίες σήμερα ενάντια στην ‪#‎σαουδική‬ τρομοκρατικού καθεστώτος πάνω από ένα εκατομμύριο λαου στην ‪#‎υεμένη‬ βγήκε τους δρόμους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κουρελοχαρτο» οι γνωματευσεις των ΑμεΑ. Σοβαρες καταγγελιες για εντεχνη περικοπη των επιδοματων. Παρεμβαση της Εθνικης Συνομοσπονδιας ΑμεΑ για τα παιδια με αναπηριες από το Κεντρο Πιστοποιησης Αναπηριας στο ΙΚΑ Βολου καταγγελει ο Συλλογος Γονεων ΑμεΑ Μαγνησιας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση Φιντέλ Κάστρο
Μια βδομάδα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Κούβα, με χτεσινό άρθρο του στην εφημερίδα του ΚΚ Κούβας «Γκράνμα», με τον τίτλο «Ο αδελφός Ομπάμα», ο ιστορικός ηγέτης της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Δεν έχουμε ανάγκη να μας κάνει η αυτοκρατορία δώρα», τονίζοντας ότι δεν πρέπει ο λαός, παρά τα «μελιστάλακτα λόγια», να ξεχάσει την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και αναφέρεται σε μια σειρά από ενέργειες που οργανώθηκαν από τις αμερικανικές κυβερνήσεις, την επέμβαση στον Κόλπο των Χοίρων, τις δολοφονικές ενέργειες όπως την ανατίναξη του κουβανικού αεροσκάφους, τις επιθέσεις μισθοφόρων σε πλοία και λιμάνια της Κούβας, τους νεκρούς από πολλαπλές πράξεις βίας. Ταυτόχρονα, αναφέρεται στις κατακτήσεις που έφερε η επανάσταση, από την κατάργηση του ρατσισμού έως τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
«Κινδυνεύσαμε να πάθουμε έμφραγμα ακούγοντας τα λόγια αυτά του Αμερικανού Προέδρου» συνεχίζει και καταλήγει: «Ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι ο λαός αυτής της ευγενικής και ανιδιοτελούς χώρας θα απαρνηθεί τη δόξα και τα δικαιώματα, τον κεκτημένο πνευματικό πλούτο που έχει επιτευχθεί χάρη στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Είμαστε σε θέση να παράγουμε τα τρόφιμα και υλικό πλούτο που χρειαζόμαστε, με την προσπάθεια και την εξυπνάδα του λαού μας. Δεν χρειαζόμαστε η αυτοκρατορία να δωρίσει τίποτε. Οι προσπάθειές μας θα είναι νόμιμες και ειρηνικές, γιατί είμαστε δεσμευμένοι με την ειρήνη και την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Εκκληση για «ψυχραιμία» απηύθυναν χτες οι νοτιοαφρικανικές αρχές, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Σικόσιφι Ραντέμπε, που αγωνιζόταν υπέρ του περιβάλλοντος, κατά των συμφερόντων της αυστραλιανής εταιρείας «Mineral Commodities Limited» που προωθεί την εκμετάλλευση ορυχείου τιτανίου σε παράκτια περιοχή στην επαρχία Ανατολικό Ακρωτήριο. Ο Ραντέμπε εκτελέστηκε με οκτώ σφαίρες στο κεφάλι και στο θώρακα, μπροστά στα μάτια του γιου του, στις 22 Μάρτη, έξω από το σπίτι του στην περιοχή Ζολομπένι, από ενόπλους που ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βέλγιο: Τρομοκρατία και μουσουλμανική κοινότητα
28/3/2016
Μεγάλα τμήματα της μουσουλμανικής κοινότητας αποτελούν πρόσφορο έδαφος για να βλαστήσει μια ακραία ιδεολογία. Τούτο ισχύει και για το Βέλγιο. Η σύλληψη του τρομοκράτη Σαλέχ Αμπντεσλάμ (που προηγήθηκε των επιθέσεων στις Βρυξέλλες) ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα με στις σχέσεις μας με τη μουσουλμανική κοινότητας στο Βέλγιο. Δικαιολογημένα διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη να κρύβεται επί τέσσερις μήνες, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το πατρικό του σπίτι. Το ζήτημα δεν είναι αν όλοι στη γειτονιά του Μόλενμπεϊκ γνώριζαν πού βρίσκεται ο Αμπντεσλάμ, αλλά το ότι αυτοί που το γνώριζαν είναι περισσότεροι από όσους νομίζουμε. Όταν δεκάδες νέοι βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν μετά τη σύλληψή του, αυτό σημαίνει ότι η υποστήριξη της μουσουλμανικής κοινότητας δεν περιορίζεται απλώς στα άτομα που του προσέφεραν καταφύγιο.
Το πρόβλημα ήταν ήδη εμφανές στις αρχές Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους. Στις τουρκικές βουλευτικές εκλογές, πάνω από τα δύο τρίτα των Τούρκων του Βελγίου στήριξαν το κόμμα AKP του Προέδρου Erdoğan – αρκετά περισσότεροι αναλογικά από τους ψηφοφόρους του AKP στην Τουρκία. Η τουρκική κοινότητα στο Βέλγιο δεν είναι μόνο θρησκευτικά υπερσυντηρητική, αλλά συμφωνεί με την ιδεολογία και το καθεστώς το οποίο παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στο ισλαμικό κράτος. Οι Ρώσοι είχαν δίκιο που κατηγόρησαν τους Τούρκους για συνεργασία με το ΙΚ, όταν αυτοί κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος. Η Τουρκία υποστηρίζει στα λόγια τον δυτικό συνασπισμό στον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ ώστε να αποτρέψει την προσέγγιση Δύσης-Ρωσίας και τη συνεργασία των υπερδυνάμεων στη Συρία. Πουθενά αλλού στο γεωπολιτικό τοπίο το διπλό πρόσωπο του Ιανού δεν είναι τόσο παραπλανητικό όσο στην περίπτωση της Τουρκίας. Μην ξεχνάμε ότι για τις επιθέσεις στην Άγκυρα στις αρχές Οκτωβρίου του 2015, το Ισλαμικό Κράτος δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη, πράγμα που συνήθως το ΙΚ δεν αμελεί να πράξει. Πέρα από την υποστήριξη της Τουρκίας προς το ισλαμικό κράτος, πρέπει να υπογραμμιστεί η ολίσθηση του καθεστώτος Erdoğan προς τη δικτατορία: Οι επιθέσεις κατά της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, ο αυξανόμενος εξισλαμισμός μέσω νομοθετικών μέτρων και σκληρών διώξεων, και ούτω καθεξής. Εν τούτοις, το 70 % των Τούρκων του Βελγίου υποστηρίζει τον τύραννο που προωθεί ένα μείγμα εξτρεμισμού, ισλαμισμού και τρομοκρατίας.
Όταν η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Zaman φιμώθηκε στην Τουρκία, μια ομάδα της φλαμανδικής τηλεόρασης θέλησε να δει την αντίδραση στην πολυπολιτισμική γειτονιά Sleepstraat της Γάνδης. Το σοκ ήταν ισχυρό: η στάση της τουρκικής κυβέρνησης θεωρήθηκε απολύτως φυσιολογική. Οι Τούρκοι της Γάνδης έλεγαν εν ολίγοις ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες. Με άλλα λόγια, καλή και άγια η ελεύθερη έκφραση, όταν πρόκειται να εκφράσουμε τις δικές μας απόψεις αλλά, και πάλι, ας μην υπερβάλλουμε. Επαναλαμβάνουμε ότι τις απόψεις αυτές δεν τις ακούσαμε σε υποβαθμισμένες περιοχές αλλά στην καρδιά της πόλης. Δεν μιλούσαν άνθρωποι φτωχοί και περιθωριοποιημένοι, αλλά ιδιοκτήτες εστιατορίων, καταστημάτων επίπλωσης και κομμωτηρίων. Δηλαδή άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν τον μέσο μουσουλμάνο. Όχι, αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι όλοι οι μουσουλμάνοι ή ότι όλοι οι ψηφοφόροι του AKP υποστηρίζουν τους τρομοκράτες. Όπως δεν ήταν όλοι Γερμανοί ναζί. Σημαίνει όμως ότι, σε μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής κοινότητας, υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος για μια τέτοια ιδεολογία. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα κλίμα που επιτρέπει στους εν δυνάμει τρομοκράτες να εξασφαλίσουν την σιωπηρή έγκριση από τον περίγυρό τους πριν περάσουν στην πραγματοποίηση των απάνθρωπων σχεδίων τους. Το ζήτημα δεν είναι αν είναι η μουσουλμανική κοινότητα αποδοκιμάζει την τρομοκρατία (υποθέτω ότι την αποδοκιμάζει, χωρίς δισταγμό, η πλειονότητα των μουσουλμάνων), αλλά ποια είναι τα στοιχεία της μουσουλμανικής σκέψης, δράσης και ιδεολογίας, στο έδαφος των οποίων μπορεί να βλαστήσουν οι σπόροι της τρομοκρατίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΠΡΙΑΚΟ Νέες τουρκικές προκλήσεις Δηλώσεις Μποζκίρ για το παζάρι που φουντώνει
ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ.-- Τις προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζει η Τουρκία, που εξέδωσε μια ακόμα ανακοίνωση, αυτή τη φορά με αφορμή τον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων που προκήρυξε η κυπριακή κυβέρνηση για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» ότι «παραβλέπει τα ίσα και αδιαχώριστα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού», ενώ μιλά και για παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας, «τα οποία πηγάζουν από την (τουρκική) υφαλοκρηπίδα της περιοχής», επισημαίνοντας χωρίς καμία περιστροφή ότι η Τουρκια «θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα». Επιπλέον, καλεί χώρες και εταιρείες οι οποίες «μπορεί να σκεφτούν να κάνουν εργασίες έρευνας με βάση τις άκυρες άδειες, τις οποίες θα προσπαθήσει να δώσει η διοίκηση της Νότιας Κύπρου, να κινηθούν με την κοινή λογική, να λάβουν υπόψη τους και τον άλλο ιδρυτικό λαό στο νησί και να μην κάνουν βήματα που θα επηρεάσουν αρνητικά την επίλυση του Κυπριακού». Αντιδρώντας, το κυπριακό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει την τουρκική παρέμβαση «έκφανση της προκλητικής και αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και αυθαίρετης ερμηνείας των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων». Πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, χτες, μετά από τη νέα συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τη γνώμη ότι η τουρκική αντίδραση δεν μπορεί «με οποιονδήποτε τρόπο» να επηρεάσει τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Για την τουρκική παρέμβαση τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, καλώντας την Τουρκία «να εγκαταλείψει την απειλητική ρητορική της και να σεβαστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας».
Σφοδρό παζάρι και δουλειά για «συγκλίσεις»
Οσον αφορά τη χτεσινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί, στις δηλώσεις που έκανε μετά ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι «συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, εκεί όπου υπήρχαν συναντιλήψεις για να διαπιστωθεί πώς μπορεί να μετατραπούν σε συγκλίσεις». Είπε ακόμα ότι «στα θέματα βασικών αρχών μπορώ να πω ότι έχουν ξεκαθαρίσει ορισμένα σημαντικά θέματα». Η νέα συνάντηση έγινε μερικές μέρες μετά την τελευταία Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας, όπου αναδείχτηκε καθαρά ότι η προσπάθεια «λύσης» του Κυπριακού αποτελεί πεδίο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών παζαριών, με τις Βρυξέλλες να ιεραρχούν ψηλά στην παρούσα φάση τη συνεργασία τους με την Αγκυρα σε διάφορους τομείς, τροφοδοτώντας και έτσι την τουρκική επιθετικότητα. Ενδεικτικές είναι οι νέες δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ, που ισχυρίστηκε ότι «ενθαρρύνεται η συνέχιση της στάσης των μελών που είναι κακομαθημένα εντός της ΕΕ», όπως και ότι «για να μην δημιουργηθεί μια ψυχολογία, η οποία θα εμποδίσει τη λύση του Κυπριακού, θα ανοίξουμε το κεφάλαιο 33 μέχρι τον Ιούνιο. Για τα άλλα κεφάλαια θέσαμε άρθρο στη δήλωση της Συνόδου να ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μποζκίρ, ο Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «για να ανοίξουν τα όποια κεφάλαια θα πρέπει πριν και πάνω από όλα η Κυπριακή Δημοκρατία να δώσει ένδειξη ότι είναι διατεθειμένη να ανοίξουν».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι πρόσφυγες είναι εισβολείς
Η πλειοψηφία των μεταναστών δεν έχει ανάγκη από βοήθεια, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χρήματα. Αφήνουν σκουπίδια στο πέρασμά τους και αρνούνται όταν τους προσφέρεται φαγητό. Οι περισσότεροι από αυτούς συμπεριφέρονται με έναν τρόπο... Η παρουσια του Ισλαμ σε μια χωρα επιδρα στις εξελιξεις ευθεως αναλογα με τους αριθμους των μουσουλμανων που βρισκονται εκει. Αν οι αφοσιωμενοι οπαδοι του Μωαμεθ δεν ξεπερνουν το 1% του πληθυσμου τοτε οι μουσουλμανοι ειναι φιλησυχοι, αγαπουν την ειρηνη και δειχνουν ετοιμοι να ασχοληθουν αποκλειστικα με την καθημερινοτητα τους. Αυτο ισχυει απολυτα σε χωρες οπως οι Ηνωμενες Πολιτειες, η Αυστραλία ή ο Καναδάς με ποσοστο μουσουλμανων απο 0,08 έως 1,8% . Η επιθετικη ισλαμοποιηση, εχει σαν αφετηρία την στιγμη που οι αριθμοι των μουσουλμανων ειναι αρκετοι ωστε να επιτρεπουν διεκδικητικες κινητοποιησεις με στοχο την κατοχυρωση κατ’ αρχην δικαιωματων που στην συνεχεια εξελισσονται σε επιλογες επιθετικες η καταπιεστικες για τις αλλες πληθυσμιακες ομαδες μιας χωρας. Οπως με λεπτομερεια αναφερει ο Δρ. Peter Hammond στο εξαιρετικα διαφωτιστικο του βιβλιο Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat (2010), όταν οι ανεκτικές, πολυπολιτισμικές και “πολιτικά ορθές” κοινωνίες δέχονται μια σειρά από απαιτήσεις των μουσουλμάνων κατοίκων τους κάποια άλλα ζητήματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και βαθμιαία κυρίαρχα.
Επιπτώσεις Μουσουλμανικής Κυριαρχίας Μόλις ο αριθμός των μουσουλμάνων κατοίκων προσεγγίζει το 2 – 5 % αρχίζει ο προσηλυτισμός άλλων εθνικών μειονοτήτων καθώς και ομάδων του πληθυσμού που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και εξαιρεμένοι (λχ φυλακισμένοι). Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ήδη σε χώρες όπως η Δανία (2%), η Γερμανία (3%) η Βρετανία (2,7%), η Ισπανία (4%) και η Ταιλάνδη (4,6%). Μόλις το ποσοστό ξεπεράσει περίπου το 5 % (Γαλλία 8 %, Σουηδία 5 %, Ελβετία 4,3 %, Ολλανδία 5,5 %, Φιλιππίνες 5 %) οι πιέσεις εντείνονται σε βαθμό μεγαλύτερο από το μέγεθος της μειονότητας.
Λχ, γίνονται μεγάλες διεκδικήσεις για την εισαγωγή ενός ειδικού “καθαρού” (halal) με ισλαμικούς όρους φαγητού, πχ στα σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση απασχόλησης υποχρεωτικά σε μουσουλμάνους για την προπαρασκευή και διαχείρισή του. Σε περιπτώσεις που το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό εμφανίζονται απειλές για κινητοποιήσεις και αντίποινα. Την ίδια στιγμή αιτήματα αυτοδιοίκησης με βάση την Σαρία (ισλαμικό νόμο) στις ιδιαίτερες κοινότητές τους εμφανίζονται με απειλές για βίαια αντίποινα αν η πίεση απορριφθεί. Όταν το πληθυσμιακό ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά το 10 %, βιαιότητες κάνουν την εμφάνισή τους με ανησυχητική συχνότητα με βάση παράπονα και αιτήματα για την κοινωνική τους κατάσταση. Στο Παρίσι βλέπουμε ήδη πυρπόληση αυτοκινήτων ενώ η παραμικρή κίνηση που ενοχλεί τους ισλαμιστές απαντάται με βιαιότητες και συχνά με αίμα (Παρίσι και Κοπεγχάγη με καρτούν για τον Μωάμεθ και Αμστερνταμ για κάποιο φίλμ). Τέτοιες εντάσεις παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά σε κοινωνίες με τέτοια ποσοστά (Ινδία 10%, Κένυα 19%, Ρωσία 15 %). Με ποσοστά πάνω από 20 % σημειώνονται συχνές εγκληματικές ενέργειες που περιλαμβάνουν σκοτωμούς αντιφρονούντων ετερόπιστων (χριστιανών) η ετερόδοξων (σιίτες) καθώς και σχηματισμός παραστρατιωτικών οργανώσεων όπως λχ στην Αιθιοπία (32,8 %), στο Τσαντ (53,1 %) και στο Λίβανο (59,7 %) και στη Βοσνία (40 %). Όταν το ποσοστό των μουσουλμάνων κατοίκων ξεπερνά το 60 % σημειώνονται οργανωμένες διώξεις “άπιστων”, εθνοκαθάρσεις αντιφρονούντων, η χρησιμοποίηση της Σαρία σαν επιθετικού όπλου όπως και η Γίζυα (φόρος στους άπιστους) καθώς και φαινόμενα βίαιης Τζιχάντ (Μαλαισία 60,4 %, Κατάρ 77,5 %, Σουδάν 70 %, Μπανγκλαντές 83 %, Αίγυπτος 90 %, Ινδονησία 86,1 % κλπ).
Πρόσφυγες η Εισβολείς; Οι χριστιανικές χώρες γεμίζουν από μουσουλμάνους τυχαία η κατόπιν κάποιας συνειδητής κινητοποίησης; Κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να διατυπώσει κάποια καίρια άποψη. Παρατηρήσεις όμως είναι δυνατόν να γίνουν. Η κραυγή ‘Χετζίρα’ (Hijrah) στέλνει κραδασμούς ανατριχίλας στο θυμικό των μουσουλμάνων. Σηματοδοτεί το ξεκίνημα του Ισλάμ κι αναφέρεται στη φυγή σαν πρόσφυγας του Προφήτη Μωάμεθ από την Μέκκα, για να διασωθεί από επικείμενους φονιάδες, την άφιξή του στη Μεντίνα (τότε, Γιαθρίμπ), την μεθόδευση της από μέσα κατάληψής της και την επεκτατική στη συνέχεια κυριαρχία του Ισλάμ παντού. Περιέχεται σε 91 στίχους του Κορανίου σαν καθήκον των μουσουλμάνων να μιμηθούν τoν Προφήτη και να αυξήσουν την Χετζίρα, με στόχο την επεκτατική διάδοση του Ισλάμ σε άλλες χώρες και κοινωνίες. Μια τέτοια ‘φυγή’ των μουσουλμάνων, με την μορφή προσφυγιάς η μετανάστευσης, οριοθετεί τους τρόπους με τους οποίους η Σαρία (ιερός νόμος) μπορεί τελικά να επιβληθεί σε αλλόπιστες κοινωνίες. Από την βία των Σαλαφιστών μέχρι την αξιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών και της ανοχής των άλλων κοινωνιών, που κάνουν χρήση οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι οπαδοί της Χιζμπ – ουτ Ταχρίρ, υπάρχουν σαφείς θρησκευτικές αναφορές στα διάφορα ιερά κείμενα. Σε ποιό βαθμό λοιπόν η ανθρώπινη πλημμύρα που κατακλύζει τα ελληνικά νησιά και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι προιόν γνήσιας προσφυγικής διαφυγής η αποτέλεσμα προσχεδιασμένης – με μεθόδους βίαιου εξαναγκασμού συχνά – ισλαμικής διείσδυσης; (Για περισσότερες πληροφορίες στο θέμα, βλ το μικρό βιβλίο των Sam Solomon και E. Al Maqdisi, Modern Day Trojan Horse: Al-Hijra, the Islamic Doctrine of Immigration, Accepting Freedom or Imposing Islam?. Advancing Native Missions, 2009).
Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες και στα βίντεο από τα συμβαίνοντα στα ελληνικά νησιά και στους σταθμούς της Βουδαπέστης, της Βιέννης και του Μονάχου αλλά και στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας και Γερμανίας – Δανίας διαπιστώνουμε (παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να επικεντρώνουν τις κάμερες στα ελάχιστα γυναικόπαιδα) πως 8 στους 10 εικονιζόμενους είναι νέοι άνδρες ηλικίας γύρω στα είκοσι και πάνω. Ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες ‘πρόσφυγες’, που είναι οι πολλές γυναίκες, τα μικρά παιδιά, οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι; Αυτοί δεν κινδυνεύουν από τους εμφύλιους και τις αγριότητες των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου; Κάτι δεν στέκει καλά σε όλα αυτά. Είναι περίεργο πως δεν γίνεται σχεδόν καθόλου κουβέντα για το ζήτημα αυτό. Είναι επίσης ακατανόητο πως όσοι διαφεύγουν από τη Συρία κυρίως στρέφονται προς την Δύση, και όχι προς πολύ κοντύτερα ευρισκόμενες χώρες που είναι πλούσιες αλλά και μουσουλμανικές. Σε χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ , τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία δεν έχει μέχρι σήμερα μεταφερθεί ούτε ένας (!) μετανάστης. Ενώ σε άλλες γειτονικές χώρες, με σοβαρά όμως οικονομικά προβλήματα οι περισσότερες , και που δεν μπορούν να τους κρατήσουν για πολύ, έχουν γίνει δεκτοί πάρα πολλοί (Τουρκία 1,8 εκ., Λίβανος 1,2 εκ., Ιορδανία 628.000, Αίγυπτος 133.000). Κι αυτοί όμως, λόγω άθλιων οικονομικών συνθηκών, πασχίζουν να φύγουν για Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί οι εύπορες μουσουλμανικές χώρες, όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν μόνιμα δίχως προβλήματα, δεν δέχονται κανέναν;
Μήπως λοιπόν στόχος είναι η νέα ‘φυγή’ (hijrah) προς την Δύση; Πριν από μήνες το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και στο Ιράκ είχε απειλήσει την Δύση με 500.000 χιλιάδες ισλαμιστές ‘πρόσφυγες’. Που σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη θα διέβρωναν τις κοινωνίες αυτές από μέσα, διαδίδοντας την φανατισμό τους, με τελικό στόχο την επιβολή της Σαρία. Το σχέδιο του Χαλιφάτου δείχνει να πετυχαίνει, με την Ευρώπη να κατακλύζεται από μουσουλμάνους και τα ελληνικά νησιά, σαν ανυπεράσπιστα προγεφυρώματα, να βουλιάζουν κάτω από το βάρος των αριθμών τους.. Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ρατσισμό. Μια και η εθνικότητα και το χρώμα των εισβολέων δεν παίζει κανένα ρόλο. Εχει όμως μεγάλη σημασία η σύγκρουση αξιών. Οι κοινωνίες μας είναι χτισμένες πάνω στην αποδοχή του διαφορετικού, στην ανεκτικότητα και τον αλληλοσεβασμό. Αυτές είναι αρχές που αντιπαρατίθενται με τον ακραίο ισλαμισμό. Οι αξίες των δύο πολιτισμών δεν είναι συμβατές. Φανατισμός, μίσος, αντιπαλότητα, εξαίρεση του ‘άλλου’ κυριαρχούν στο δικό τους πολιτισμό. Στην αναπόφευκτη σε βάθος χρόνου ρήξη, ποιος θα κυριαρχήσει; Οι Ευρωπαικές ηγεσίες εξακολουθούν να κρατούν τα μάτια ερμητικά κλειστά στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη σκέψη τους και την έλλειψη οραματισμών.
Αυτό είναι το θέλημα του Αλλάχ. [η εικόνα του μικρου πνιγμενου Αιλαν είναι απάτη και υπόκειται στις αρχές τις Αντιπροπαγάνδας] Ακόμα ένα μικρό παιδί και η μάνα του πνίγηκαν όταν οι επιβάτες ενός φουσκωτού το βούλιαξαν, όπως τους δασκάλεψαν οι διακινητές για να θεωρηθούν ναυαγοί και όχι παράνομα εισελθόντες. Δεν ήταν βέβαια εκεί φωτογράφος και η είδηση πέρασε στα ψιλά. Το ίδιο δράμα θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα και όλοι οι «αρμόδιοι» θα εξαντλούν την «ευαισθησία» τους σε μια υποκριτική τηλεοπτική γκριμάτσα δύο δευτερολέπτων. Το πρόβλημα χρειάζεται συνολική νομοθετική κατ’ αρχήν ρύθμιση, ως εξής: 1. Η Ε.Ε. να υποχρεώσει την Τουρκία να αποδεχθεί δικαιοδοσία διεθνούς δικαστικού κλιμακίου σε αυτά τα θέματα το οποίο για κάθε βύθιση σκάφους θα διεξάγει ανακρίσεις και εδώ ανάμεσα στους επιβάτες και στην Τουρκία ανάμεσα στους διακινητές. Οι διακινητές, ούτως ή άλλως να δικάζονται για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο θανάτου και αν υπάρχουν νεκροί, να δικάζονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Είναι εύκολο να βρεις ποιος ήταν ο διακινητής κάθε βάρκας. 2. Να δημιουργηθούν γραφεία της Ε.Ε. στην Τουρκία στα οποία να μπορούν να προσέρχονται οι πρόσφυγες πολέμου, να παίρνουν πολιτικό άσυλο μαζί με αεροπορικό εισιτήριο κατευθείαν για την χώρα υποδοχής τους. Άρα, κατά τεκμήριο ΟΛΟΙ οι άλλοι θα είναι οικονομικοί μετανάστες. 3. Να αλλάξει η νομοθεσία η οποία να προβλέπει ότι μετά την διάσωση, εάν οι διασωθέντες δεν δηλώσουν καθόλου στοιχεία ή δεν δηλώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία (κάτι που είναι εύκολο να διασταυρωθεί με τις πρεσβείες των χωρών προέλευσης) να είναι υπό κράτηση και να ενεργοποιείται η διαδικασία απέλασης. Εάν πάλι δηλώσουν πραγματικά στοιχεία και αποδειχθεί ότι είναι οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου, πάλι να απελαύνονται, ευρισκόμενοι υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία της απέλασης. Αν η χώρα μας δεν έχει υπογράψει με τις χώρες τους σύμφωνο επαναπροώθησης, να επιστρέφονται στην Τουρκία. Ναι, τίποτε δεν είναι ούτε εύκολο ούτε ευχάριστο σ’ αυτό το θέμα. Το να μην κάνεις τίποτε όμως και απλώς να μετράς τους πνιγμένους είναι το χειρότερο.
Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία Πώς θα σας φαινόταν αν μετά από πίεση των … τοπικών πληθυσμών, στις παραλίες μας έμπαινε υποχρέωση, έστω και για μια μιάμιση ώρα τη μέρα, να είσαι ντυμένος με τον ισλαμικό τρόπο; Οι άντρες με κάλυμμα από τη μέση μέχρι τα γόνατα και οι γυναίκες από τον λαιμό μέχρι τους καρπούς και τους αστραγάλους; Έχει γίνει στην Αγγλία. Πώς θα σας φαινόταν κάποια παραλία να είναι επιπλέον και χωρισμένη – αλλού οι γυναίκες, αλλού οι άνδρες; Έχει γίνει στην Τουρκία. Το Ισλάμ, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Είναι νομοθεσία που διέπει τη ζωή του οπαδού 24 ώρες το 24ωρο. Θεωρητικά το ίδιο είναι και ο Χριστιανισμός (το γράφω πάντα για τους ηλίθιους αθεοταλιμπάν που κάνουν ηλίθιες συγκρίσεις). Όμως ο Χριστιανισμός έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στην Δυτική Ευρώπη, στις εκκλησίες. Αν θες αποδέχεσαι, ό,τι θες να αποδεχθείς. Αν δεν αποδεχθείς, κανένας δεν δίνει σημασία. Το Ισλάμ για να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο θα πρέπει να περάσουν αιώνες. Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να ξαναγυρίσει στους ιερούς πολέμους και στην μεσαιωνική βαρβαρότητα επειδή κάποιοι μετανάστες δεν εννοούν να προσαρμοστούν στο πολιτισμικό πλαίσιο της χώρας που τους φιλοξενεί. ΕΣΥ ήρθες εδώ, μουσουλμάνε. Δεν σε προσκαλέσαμε.
Η αντιπροπαγάνδα με τα μικρά παιδιά Έχεις παρατηρήσει ότι προβάλουν τα μικρά παιδιά και τις μάνες τους όλα τα μεγάλα δίκτυα με ακολούθους κατά πόδας και όλα τα δικά μας ντόπια αμαρτωλά δημοσιογραφάκια της πλάκας. Είναι κλασσική τεχνική ΑΝΤΙΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ αποκλειστικά για το θυμικό του ανθρώπινου ζώου. Δες τις φωτογραφίες κάτω για να “λυπηθείς” τον αυριανό εκτελεστή σου.