Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κυριακη 15 Μαιου 2016


Τι έγινε στην "μεγαλειώδης" συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Σαββατο; Θα σας πω. Φρόντισαν να αδειάσουν την πλατεία γρήγορα γρήγορα οι συνήθης ύποπτοι και γύρω στις 9:30 έπεσε σύρμα να φύγουν και οι ΠΑΜΕιτες, οπότε διαλύθηκε το πανηγύρι. Και φυσικά ενώ φρόντισαν να πουν στον κόσμο ότι το μετρό θα σταμάταγε στις 9 λόγω "απεργίας", τελικά λειτουργούσε κανονικά, για να διευκολύνει την μαζική έξοδος. Οι Έλληνες (;) δεν έχουν ψυχή και δεν έχουν τόλμη. Είναι φοβιτσιάρηδες, δειλοί, ηλίθιοι, ραγιάδες, και πιστεύω πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα πλέον. Αγύριστα κεφάλια, ξενομανής μέχρι κόκκαλο (γι' αυτό είναι και η μετανάστευση η εύκολη λύση για αυτούς και άλλος ένας λόγος που δεν αγωνίζονται), τσαμπουκάδες μόνο στα λόγια αλλά όχι στην πράξη, και δεν κατεβαίνουν στο Σύνταγμα (ή οπουδήποτε αλλού) χωρίς βοσκό. Πριν το δημοψήφισμα (τότε που ΔΕΝ κατέβηκα γιατί ήξερα ότι το ξεπούλημα έρχεται και ΔΕΝ ήμουν πρόθυμος να είμαι ο χρήσιμος μαλάκας του Τσίπρα), όλοι ήξεραν να κατέβουν, γιατί οι βοσκοί τους, τους έφεραν. Τώρα...έχασαν το δρόμο. Και όλα αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι κυβερνώντες, εντός και εκτός συνόρων. Γι' αυτό θα συνεχιστεί ο βιασμός χωρίς τελειωμό. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2016 και αυτοί είναι οι κάτοικοι της.
Σχολιο.- ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ !!!!! ΧΤΕΣ ΕΝΙΩΣΑ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑ .ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ????ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕς ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΕΣ ,ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε!!! Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι σημερα Σαββατο στο Σύνταγμα για να μείνει μέχρι το τέλος τους. Εσύ ;
Σχολιο.- Τώρα σημερα Σαββατο στο Σύνταγμα, μετά την ενημέρωση από τον Δημήτρη ΚΑΖΑΚΗ, συμπολίτες μας τοποθετουνται ή ρωτούν για θέματα που αφορούν το Εθνικό Νόμισμα το Χρέος αλλά και τα Κόκκινα Δάνεια. Παρόντες Νομικοι του ΕΠΑΜ που απαντούν
Σχολιο.- re παιδια μια συγκεντρωση 200 ατομων δεν ανατρεπει κυβερνησεις
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποθέτω πως εκείνοι που στήριξαν την "άνοιξη του Κιέβου" θα χαίρονται και για την πρωτιά της Ουκρανίας στη Γιουροβίζιον. "1944" είναι ο τίτλος του βραβευμένου τραγουδιού. Για τα εγκλήματα του σταλινισμού σε βάρος των Τατάρων της Κριμαίας, Που, απλώς, επέλεξαν να συνεργαστούν με τους ναζί κατακτητές. Μια ζωή, καταστολή της ελευθερίας επιλογής αυτοί οι κομμουνιστές, Και η Γιουροβίζιον αποκαθιστά το δίκιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
από την Παρασκευή 13/05 κυκλοφορεί στα περίπτερα Αθήνας κ Θεσσαλονίκης το 5ο φύλλο της εφημερίδας «έξοδος 133» Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας πως η εφημερίδα θα βρίσκεται στα σημεία διανομής έως και την Πέμπτη 19/05. Παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώνετε εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα εύρεσης του φύλλου και σε ποιες περιοχές συγκεκριμένα.
Η συντακτική ομάδα Έξοδος 133
σχολιο.- Η Εξοδος 133 στηρίζει τη ΛΑΕ, χωρίς να συνδέεται οργανικά μαζί της. Και νομίζω πως κάνει καλή δουλειά, παρ' όλες τις αδυναμίες της και την οικονομική δυσπραγία των συντρόφων που την εκδίδουν.
σχολιο.- Τι σημαίνει το όνομα ? Έξοδος από αυτό που βιώνουμε. Αφήνοντας και υπονοούμενα για ευρώ κ.λπ.. 133 χρόνια από τον θάνατο του Μαρξ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-5-2016 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η ΛΑΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, την πρωτοβουλία «#ΑΡΚΕΤΑ» που επιχειρεί να συντονίσει μια μεγάλη κινητοποίηση σε πολλές πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου συντονισμού κινητοποιήσεων, στις 15 Μάη. Η κινητοποίηση αυτή προσπαθεί να γενικεύσει τις λαϊκές αγρυπνίες που ξεκίνησαν στη Γαλλία με αφορμή τα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της Γαλλικής κυβέρνησης. Στη χώρα μας έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λόγω της πλημμυρίδας των, μόλις πρόσφατα, ψηφισθέντων αντεργατικών μέτρων αλλά και του νέου αντιλαϊκού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να περάσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από το Eurogroup της 24ης Μάη. Η ΛΑΕ καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους, όλα τα θύματα των μνημονίων, τα συνδικάτα τα κινήματα να συμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ. Σημείο συνάντησης των δυνάμεων της ΛΑΕ: ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ (7μ.μ.).
Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές στη Δομινικανή Δημοκρατία
15/5/2016 10.30
Οι σχεδόν 6,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι στη Δομινικανή Δημοκρατία καλούνται σήμερα στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον νυν πρόεδρο Ντανίλο Μεδίνα να έχει τεράστιο προβάδισμα σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 13:00 και θα κλείσουν στη 01:00 τη Δευτέρα (ώρες Ελλάδας), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως μετά, χάρη στο ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης των ψήφων. Εκτός από τις προεδρικές εκλογές, διεξάγονται ταυτόχρονα βουλευτικές και δημοτικές εκλογές. Ο 64χρονος Μεδίνα, που κυβερνά τη Δομινικανή Δημοκρατία από το 2012, συγκεντρώνει το 63% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Gallup, ποσοστό ικανό να του δώσει τη νίκη από τον πρώτο γύρο. Όταν αυτός ο οικονομολόγος είχε εκλεγεί για μια τετραετή θητεία, δεν επιτρεπόταν να διεκδικήσει δεύτερη, αλλά η κυβέρνησή του προχώρησε σε αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας ώστε να επιτρέπονται δύο συναπτές προεδρικές θητείες.
Η κεντρώα παράταξή του, το Κόμμα για την Απελευθέρωση της Δομινίκας (PLD), βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 12 χρόνια στο κράτος αυτό, το οποίο μοιράζεται τη νήσο Ισπανιόλα με την Αϊτή. Οι σχέσεις των δύο γειτονικών κρατών είναι ιστορικά τεταμένες. Η Δομινικανή Δημοκρατία, βασική πηγή εσόδων της οποίας είναι ο τουρισμός, χαρακτηρίζεται από τους ακροδεξιους νεοφιλελευθερους οικονομολογους μια από τις πιο δυναμικές οικονομίες στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, καθώς κατέγραψε ανάπτυξη 7% το 2015. Όμως το 40% του πληθυσμού των 10,4 εκατ. κατοίκων της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η ανεργία μαστίζει το 14% του ενεργού πληθυσμού, κατά επίσημα στοιχεία. Ο ισχυρότερος αντίπαλος του Μεδίνα επί του συνόλου των οκτώ υποψηφίων για την προεδρία θεωρείται πως είναι ο πλούσιος επιχειρηματίας Λούις Αμπιναδέρ, 48 ετών, του Επαναστατικού Σύγχρονου Κόμματος (PRM, σοσιαλδημοκρατικό), ο οποίος όμως δεν συγκεντρώνει παρά το 29% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Γκάλοπ. Εκτός από τον πρόεδρο, οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τα 32 μέλη της Γερουσίας και τα 190 μέλη της Βουλής, καθώς και 158 δημάρχους για την επόμενη τετραετία. Στη διαδικασία συμμετέχουν 34 κόμματα. Ο Ρομπέρτο Ροσάριο, πρόεδρος του κεντρικού εκλογικού συμβουλίου (η εθνική εκλογική επιτροπή) κατήγγειλε πολλές απόπειρες χρηματισμού μελών του συμβουλίου από στελέχη κομμάτων στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Εξαρση βίας στη Γερμανία -Δεκάδες εμπρησμοί σε κέντρα υποδοχής προσφύγων
14|05|2016 16:12
«Ο αριθμός των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία αυξήθηκε κατακόρυφα από τις αρχές του έτους», δήλωσε ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας (BKA), Χόλγκερ Μουνχ. «Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η αύξηση των κρουσμάτων βίας», υπογράμμισε ο Μουνχ. «Φέτος, είχαμε ήδη 45 εμπρησμούς», αποκάλυψε. Το 2015, τη χρονιά που έφτασαν στη Γερμανία περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώθηκαν 92 εμπρησμοί σε εστίες όπου διαμένουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα. Το 2014 οι εμπρησμοί στα κέντρα αυτά ήταν μόλις 6, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η BKA στα τέλη Φεβρουαρίου. «Οι δράστες αυτών των εγκληματικών ενεργειών είναι στην πλειονότητά τους άνδρες και περίπου το 80% προέρχονται από την περιοχή όπου διαπράττεται το έγκλημα», συνέχισε. Ο Μουνχ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τα αυξανόμενα φαινόμενα λεκτικής βίας μέσω του διαδικτύου σε βάρος των προσφύγων. Στη Γερμανία, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, απενεργοποίησαν τη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες σε θέματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες λόγω των υβριστικών μηνυμάτων που δέχονταν από τους χρήστες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πόλη Κισκίς από το Ισλαμικό Κράτος
Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος τη στρατηγικής σημασίας πόλη Κισκίς, στη βορειοανατολική Συρία, στην επαρχία της Χασάκα. «Μετά από άγριες μάχες με τους τρομοκράτες του Νταές [Ισλαμικό Κράτος], οι δυνάμεις μας κατάφεραν να απελευθερώσουν την πόλη Κισκίς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF μιλώντας στο ARA News. Η πόλη πέρασε στον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων την Παρασκευή. Στη μάχη σκοτώθηκαν 7 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και δύο μαχητές των SDF. Από την Κισκίς γινόταν ο ανεφοδιασμός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Χασάκα. Η απώλεια της Κισκίς επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη θέση των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Συρία.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχική δύναμη στην οποία συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι και Τουρκμένοι, με κορμό τους Κούρδους του YPG, και υποστηρίζονται κυρίως από τις ΗΠΑ. Η εκστρατεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία αποσκοπεί στο να τεθεί υπό κουρδικό έλεγχο ολόκληρη η επαρχία της Χασάκα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Το ΙΚ βομβάρδισε νοσοκομείο και ταυτόχρονα κήρυξε τη Ράκα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Οι τζιχαντοφασιστες φέρονται να προσπαθούν να καλύψουν στόχους που θα μπορούσαν να δεχτούν επίθεση στη Ράκα
14.5.2016 | 16:19
Τουλάχιστον 20 Σύροι στρατιώτες και εθελοντικες στρατιωτικες δυναμεις εθνοφυλακης σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους σε ένα νοσοκομείο της πόλης Ντέιρ Εζόρ, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. "Το ΙΚ επιτέθηκε στο νοσοκομείο Αλ Άσαντ, στη ανατολική είσοδο της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 στρατιώτες και πολιτοφύλακες" είπε ο διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Σύμφωνα με τον Ραχμάν, έξι τζιχαντοφασιστες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ενώ "δεν υπάρχει πλέον επαφή" με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι ο συριακός στρατός απέκρουσε μια επίθεση του ΙΚ στο αεροδρόμιο του Ντέρι Εζόρ και ότι περίπου 10 από τους δράστες σκοτώθηκαν στη μάχη. "Ο συριακός στρατός έπληξε μια βάση του ΙΚ", πρόσθεσε η πηγή αυτή.
"Το ΙΚ κήρυξε τη Ράκα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης" Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν πληροφορίες με βάση τις οποίες το Ισλαμοφασιστικό Κράτος έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Ράκα, την "πρωτεύουσά" του στη Συρία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του διεθνούς αποικιοκρατικου συνασπισμού που τωρα πολεμά τους τζιχαντοφασιστες, που δεν τον υπακουουν πλεον, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν. "Είδαμε αυτή την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στη Ράκα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό... Ξέρουμε ότι ο εχθρός αισθάνεται ότι απειλείται, όπως και θα έπρεπε" είπε ο Γουόρεν μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα με το CNN υπάρχουν αναφορές ότι οι τζιχαντοφασιστες προσπαθούν να καλύψουν στόχους που θα μπορούσαν να δεχτούν επίθεση στη Ράκα. Ο Γουόρεν διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι το ΙΚ μετακινεί τον στρατιωτικό εξοπλισμό του και τους άνδρες του "είτε εντός της πόλης, είτε ακόμη και έξω από την πόλη".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νικητής στη Eurovision του 2016 το τραγούδι της Ουκρανίας. Ένα τραγούδι για την «εξορία των Τατάρων της Κριμαίας από τον Στάλιν το 1944»
Ποιοι ήταν οι Τατάροι της Κριμαίας όμως ; Η γερμανική στρατιωτική κατοχή της Κριμαϊκής Χερσονήσου στηρίχθηκε πάνω στις τοπικές μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι κατοχικές αρχές οργάνωσαν περίπου 20.000 Τατάρους σε μάχιμες μονάδες «αυτοάμυνας». Οι Τάταροι της Κριμαίας συνεργάστηκαν ενεργά με τις Γερμανικές αρχές κατοχής, συμμετέχοντας στις λεγόμενες «Ταταρικές Εθνικές Επιτροπές. Είναι οι ίδιοι φασίστες και νεοναζί που πριν 2 χρόνια βίασαν, έκαψαν και στραγγάλισαν αντιφασίστες στο κτίριο των συνδικάτων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Στάλιν, οι Τατάροι της Κριμαίας και η Eurovision
Μάλιστα…Νικητής στη Eurovision του 2016 ένα τραγούδι με…»πολιτικό περιεχόμενο»…Ένα τραγούδι για την «εξορία των Τατάρων της Κριμαίας από τον Στάλιν το 1944″…Ποιοι ήταν οι Τατάροι της Κριμαίας όμως, γιατί η Σοβιετική κυβέρνηση έλαβε μέτρα μετεγκατάστασής τους, κανείς δεν ασχολήθηκε…»Γιατί έτσι» θα πει κανείς…Στάλιν ήταν αυτός, κομμουνιστές ήταν αυτοί, απλά σφάζανε και ταλαιπωρούσαν τον κόσμο χωρίς λόγο! Έτσι είναι αυτοί! Ένας απροκάλυπτος κεκαλυμμένος αντικομμουνισμός με μια δόση μαζικής ποπ κουλτούρας!! Θυμήθηκα λοιπόν χθες ότι κάπου είχα διαβάζει για το τι ήταν οι Τατάροι της Κριμαίας και γιατί η Σοβιετική κυβέρνηση (και πως) τους μετεγκατέστησε από κει που βρίσκονταν…Σας το παραθέτω λοιπόν, έτσι, για να υπάρχει και ένας αντίλογος στην αντικομμουνιστική υποκουλτούρα που πλασάρεται (αθώα;) στις μέρες μας…
«Ένα επιπλέον στοιχείο που σπανίως αναδεικνύεται στη σχετική ιστοριογραφία είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα με την οποία έπεσε η ναζιστική κατοχή πάνω στους λαούς της Κριμαίας. Στα εγκλήματα του φασισμού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και η εκτέλεση 91.678 σοβιετικών πολιτών μεταξύ του Οκτώβρη του 1941 και του Απρίλη του 1942. Με άλλα λόγια, μέσα σε έξι μήνες περίπου εκτελέστηκε από τις δυνάμεις κατοχής ο ένας στους δέκα κατοίκους της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, είτε αυτή ήταν στρατιωτικού είτε οικονομικού χαρακτήρα, αποκτά την πραγματική της διάσταση. Και όμως, σήμερα, ο αστικός αναθεωρητισμός έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αποθράσυνσης ώστε να απαιτεί (!) την ‘δικαίωση’ ακόμα και εκείνων οι οποίοι πήραν τα όπλα και πολέμησαν τον σοβιετικό λαό στο πλευρό των Ναζί, συμμετέχοντας ενεργά στα εγκλήματα του φασισμού κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η περίπτωση των Τατάρων της Κριμαίας: Γράφει ο J. O. Pohl: «Η γερμανική στρατιωτική κατοχή της Κριμαϊκής Χερσονήσου στηρίχθηκε εν μέρει πάνω στις τοπικές μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων (Selbschutze). Οι μονάδες αυτές διεξήγαν αντι-παρτιζανικό πόλεμο ενάντια στις σοβιετικές άτακτες μονάδες που δρούσαν στα μετόπισθεν των γερμανικών γραμμών. Όταν ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός ανακατέλαβε την χερσόνησο της Κριμαίας, το καθεστώς του Στάλιν επέβαλε μια αδίστακτη τιμωρία στους Τατάρους της Κριμαίας για την δράση αυτών των μονάδων αυτοάμυνας. Το σταλινικό καθεστώς εξόρισε ολόκληρο τον πληθυσμό των Τατάρων της Κριμαίας σε ειδικούς οικισμούς στο Ουζμπεκιστάν ως απάντηση στις μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων.»[2] Ποιο το εύρος της συνεργασίας των Τατάρων με τους Ναζί; Σύμφωνα με τον ίδιο τον J O Pohl -που καταγγέλλει το «σταλινικό καθεστώς», χαρακτηρίζοντας την απόφαση της μετοίκησης ως «γενοκτονία»- καθ’ όλη τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι κατοχικές αρχές οργάνωσαν περίπου 20.000 Τατάρους σε μάχιμες μονάδες «αυτοάμυνας». Ταυτόχρονα, μόλις 630 Τάταροι της Κριμαίας εντάχθηκαν σε σοβιετικές παρτιζάνικες ομάδες.[3] Κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Κόκκινου Στρατού, μετά την απώθηση των δυνάμεων του Άξονα από την περιοχή τον Απρίλη-Μάη του 1944, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σημαντικός όγκος οπλισμού από αντισοβιετικές ομάδες που συνέχιζαν να δρουν στα δάση της Κριμαίας: 39 εκτοξευτείς όλμων, 981 πολυβόλα παντός τύπου, 7.238 τουφέκια, 3.657 όλμους, 10.296 χειροβομβίδες και 280.000 σφαίρες. Η επιχείρηση της μετοίκησης άρχισε λίγες μέρες μετά… Υπό ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της μετεγκατάστασης; Αξίζει σε αυτό το σημείο να παραθέσουμε σχετικά την απόφαση της Κρατικής Επιτροπής Άμυνας της ΕΣΣΔ για τους Τατάρους της Κριμαίας, οι οποίοι αποτέλεσαν και την συντριπτική πλειοψηφία των μετεγκατεστημένων:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίγυπτος: Ποινές φυλάκισης για 152 διαδηλωτές
Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, 06:13
Σε ποινές φυλάκισης 2 έως 5 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν το Σάββατο 152 διαδηλωτές οι οποίοι είχαν πάρει μέρος σε μια κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης της Αιγύπτου να παραδώσει δυο νησιά υπό αιγυπτιακό έλεγχο στην Ερυθρά Θάλασσα στη Σαουδική Αραβία, όπως ανέφεραν πηγές στην αιγυπτιακή δικαιοσύνη και μετέδωσαν αιγυπτιακά κρατικά ΜΜΕ. Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο του Καΐρου την 25η Απριλίου για να καταστείλουν τη διαδήλωση εναντίον της απόφασης του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να παραδώσει στο Ριάντ τα νησιά Τιράν και Σανάφιρ. Πάνω από 200 άνθρωποι δικάζονται για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, διευκρίνισαν δικαστικές πηγές. Σαουδάραβες και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως τα νησιά αυτά ανήκαν στο σουνιτικό βασίλειο και βρίσκονταν υπό αιγυπτιακό έλεγχο μόνο διότι το Ριάντ είχε ζητήσει από το Κάιρο να τα προστατεύσει το 1950. Από αυτούς που καταδικάστηκαν, σε 101 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης πέντε ετών και σε 51 ποινές φυλάκισης δύο ετών, σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές και την κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ. Και οι 152 καταδικάστηκαν διότι παραβίασαν έναν νόμο που απαγορεύει κάθε διαδήλωση εάν δεν έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων και δεν την έχει εγκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πραξικόπημα" βλέπει ο Μαδούρο
Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, 19:36
Την ώρα που η κυβέρνηση Μαδούρο δέχεται εσωτερικές αλλά και εξωτερικές πιέσεις, εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες κρίσεις που βιώνει η Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της χώρας προχώρησε σε μια κίνηση κατά των «απειλών πραξικοπηματικής ανατροπής» του, όπως ανέφερε σε διάγγελμά του. Ο Μαδούρο αποφάσισε να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο επιπλέον μήνες, κάνοντας λόγο για «σχέδια των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΟΠΕΚ (σ.σ. Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Χωρών)» να ανατρέψουν την κυβέρνησή του. Μεταξύ άλλων, ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι τηρούν σιγήν ιχθύος για την υπόθεση Ρούσεφ, κάτι που υποδηλώνει «ενοχή», εκτιμώντας πως απώτερος στόχος είναι «να σταματήσει τις χώρες της BRICS (σ.σ.: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική), οι οποίες απειλούν την οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ». Όπως είπε, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατείνεται «προκειμένου η Βενεζουέλα τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο να μπορέσει να επαναφέρει τις παραγωγικές της ικανότητες». Δεν διευκρίνισε πάντως ποιο νομικό πλαίσιο περιστέλλεται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα μέτρα, είπε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, θα ληφθούν με βάση το Σύνταγμα και θα μπορούσαν να ισχύσουν έως και το 2017. «Η Ουάσινγκτον ενεργοποιεί μέτρα ύστερα από αίτημα της φασιστικής δεξιάς στη Βενεζουέλα, που αισθάνεται ενισχυμένη μετά το πραξικόπημα στη Βραζιλία» πρόσθεσε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στην αποπομπή της Ντίλμα Ρουσέφ από την προεδρία της Βραζιλίας. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής με τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα ύστερα από την κάθετη πτώση των τιμών από τα μέσα του 2014. Στο μεταξύ εκτενείς είναι οι αναφορές για λεηλασίες στη χώρα, με τους ακροδεξιους να επιδίδονται σε πλιάτσικο προκειμένου δηθεν να εξασφαλίσουν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως αλεύρι και ενδύματα. Οι αναφορές αυτές δεν είναι πάντα εύκολο να επιβεβαιωθούν, καθώς επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν. Για αντισυνταγματική απόφαση κάνει λόγο η αντιπολίτευση Η απόφαση του Μαδούρο για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με τον πολιτικό του αντίπαλο ακροδεξιο νεοφιλελε προδοτη Χένρι Ράμος να κάνει προπαγανδα όπως τον εχουν πληρωσει οι γιανκιδες τον αληταρα δηθεν για παράβαση του Συντάγματος και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η σχεδιασμενη από τους γιανκιδες πτώση των τιμών του πετρελαιου έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση και φαινόμενα όπως διακοπές ρεύματος και ελλείψεις τροφίμων και άλλων αγαθών αποτελούν μια σκληρή καθημερινότητα για τον λαό. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η προεδρία Μαδούρο δέχεται πιέσεις για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που θα κρίνει το μέλλον της χώρας. Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η παράταση της καταστασης εκτακτης αναγκης δίνει το δικαίωμα στην προεδρία να αναλάβει τον έλεγχο ιδιωτικών εταιρειών προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια αγαθών πρώτης ανάγκης για τον λαό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν η Ελλάδα τραγούδησε για την εισβολή …και η ΕΒU απέκλεισε τα “πολιτικά τραγούδια”
15/5/2016
Tο 1976 η Ελλάδα, με το μοιρολόι της μαυροφορεμένης Μαρίζας Κωχ, Παναγία μου – Παναγία μου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τάραξε τα νερά της Γιουροβίζιον. Το τραγούδι – επιλογή του Χατζιδάκι – μιλούσε για την Τουρκική εισβολή και το δράμα του Κυπριακού λαού. Οι διοργανωτές απέτρεψαν την τραγουδίστρια να βγει να τραγουδήσει το κομμάτι ή αν το έκανε, να υπόγραφε πρώτα ένα χαρτί που θα’ λεγε ότι αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη, αφού κυκλοφορούσε η φήμη ότι Τούρκος ελεύθερος σκοπευτής θα στόχευε την Κωχ την ώρα της εμφάνισής της. Στην Τουρκική τηλεόραση, τη στιγμή του Ελληνικού τραγουδιού, διακόπηκε η μετάδοση. Η EBU, τιμώρησε την στάση της Τουρκίας τότε, απαγορεύοντας της τη συμμετοχή έως το 1979, όπου και επέστρεψε, ενώ παράλληλα έθεσε όρο να μην επιτρέπονται πολιτικά τραγούδια στο διαγωνισμό.
40 χρόνια μετά, η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό για να «ξεπλείνει» τους νεοναζί της Ουκρανίας. Επιλέχθηκε τραγούδι ενάντια στην ΕΣΣΔ, αφιερωμένο σε συνεργάτες του Χίτλερ με την ανοχή της EBU
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραγματικός διάλογος από τη συνάντησή της Eλινορ Ρουσβελτ με την αντιναζιστρια Ουκρανή sniper του Κόκκινου Στρατού Λιουντμίλα Παβλιτσένκο.
- Ποσους αντρες σκοτωσες?
- Όχι αντρες… Φασιστες… 309!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Δεν ειμαστε σκλάβοι": Φλέγεται η Ρεν, το Παρίσι και όλη η Γαλλία
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Μάιος, 2016 - 11:51
Η Γαλλία βράζει. Και όταν λέμε Γαλλία δεν εννοούμε μόνο το Παρίσι. Το κοινωνικό τσουνάμι κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Ολάντ διαπερνάει όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας ξεσπώντας σε διάφορες πόλεις. Στην πόλη της Ρεν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στο κέντρο. Η γαλλική κυβέρνηση να καταστείλει με άγριο τρόπο τις συνεχιζόμενες δυναμικές διαδηλώσεις. Το βράδυ της Παρασκευής οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές. Το Σάββατο (14/5) ο νομάρχης του Ille-et-Vilaine επισήμανε σε ανακοίνωση του προς τους πολίτες, να μην επισκεφθούν το κέντρο της Ρεν καθώς το απόγευμα είχε προγραμματιστεί νέα διαδήλωση, παρότι είχε απαγορευθεί από την αστυνομία. Όπως αναφέρει η Μαρία Δεναξά τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα παίζουν ενα σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση των κινητοποιησεων, την διατήρηση των κινημάτων και την μετάδοση των γεγονότων απέναντι στα παραδοσιακά ΜΜΕ που τις περισσότερες φορές παραμένουν σιωπηλά ή περιγράφουν μια διαφορετική πραγματικότητα.
Παρίσι Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις λυκείων, κατάληψη στην σχολή καλών τεχνών η οποία συνεχίζεται, μεγαλη πορεία, συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία έξω απο το κοινοβούλιο και Ολονυχτία. Διαδηλώσεις και σφοδρές συγκρούσεις έγιναν από την Παρασκευή και σε άλλες πόλεις, όπως η Νάντ, Τουλούζη και Χάβρη «Oι νέοι δεν είναι σκλάβοι» γράφει το παρακάτω πλακάτ του διαδηλωτή. Την τελευταία φορά που η Γαλλία αντιμετώπισε τόσο εκτεταμένες διαδηλώσεις ήταν το 2011,ενάντια στο νόμο Σαρκοζί για την επιμήκυνση της εργασιακής ζωής,
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013
Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ή αυτοί ή εμείς"
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες…. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν… Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.
Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε. Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος. Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές.
Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς… Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου… Ή αυτοί, ή εμείς…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συριακος στρατος, και Παλαιστινιακες επιτροπές καθαρίσαν νότια περιοχή Χαλεπίου
Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (ΑΣΣ) και των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF) συνέχισε τη λειτουργία καθαρισμού τους στο νότιο τομέα της πόλης του Χαλεπίου το Σάββατο, με στόχο τους τζιχσντοφασιστες που ειναι οχυρωμένοι μέσα στις συνοικίες Sheikh Sa'eed και Al-'Aziziyah. Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε θέση να καθαρίσουν ένα μεγάλο μέρος των κτιρίων στις νότιες γειτονιές της Περιφέρειας του Σέιχ Sa'eed το Σάββατο, σκοτώνοντας αρκετούς μαχητές του εχθρού από την Jabhat Al-Nusra (συριακή ομάδα της Αλ-Κάιντα) στη διαδικασία εκ των προτέρων τους. Ωστόσο, η κύρια μάχη έλαβε χώρα στο Al-'Aziziyah District, όπου ο Συριακος Αραβικος Στρατος και Liwaa Al-Quds (παλαιστινιακή παραστρατιωτική) προσπάθησε να απομακρύνει τους υπόλοιπους τζιχαντοφασιστες από τον άξονα Aziziyah-Sheikh Lufti. Τη διάρκεια της νύχτας οι συγκρούσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη, όμως οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και οι παλαιστινιακές επιτροπές εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των τζιχαντοφασιστών μαχητών στο νότιο Χαλέπι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Αl-Nakba"... σημαίνει καταστροφή! 15 Μάη 1948, ένα διεθνές έγκλημα των σιωνιστών-ναζί, Γενοκτονία των Παλαιστινιων χωρίς τιμωρία... Ως πότε;
15 Μάη 1948... 68 χρόνια Εθνοκάθαρσης! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
15 Μάη 1948 - 15 Μάη 2016... 68 χρόνια από τη μέρα του ξεριζωμού των Παλαιστινίων... Για όσο χρειαστεί... Μέχρι την Απελευθέρωση και την Επιστροφή!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mην καρτεράτε να λυγίσει ο λαός της Αδέσποτης Συρίας!