Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Δευτερα 2 Μαιου 2016


Η FADIK ANTIYAMAN ΝΙΚΗΣΕ. ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.
Στις 30 Απριλίου 2016, μετά από 89 ημέρες απεργίας πείνας, στις τουρκικες φυλακές, έγιναν αποδεκτά τα αιτήματα της FADİK ADIYAMAN. Θα μεταφερθεί στην φυλακή που είναι και οι συντρόφισσές της και θα σταματήσει η απομόνωσή της.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιματηρή Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη
Κυριακή, 1 Μαΐου 2016, 13:29
Το πιο σκληρό του πρόσωπο έδειξε το καθεστώς του Τούρκου σουλτανου – «προέδρου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Νωρίς το πρωί ξέσπασαν ταραχές, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ 20 διαδηλωτές προσήχθησαν, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης. Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που αμαύρωσαν τη διαδήλωση υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων. Το RT ενημέρωσε πως ο άνθρωπος που σκοτώθηκε είναι ο 57χρονος Nail Mavus ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο καθώς ποδοπατήθηκε από οχημα της αστυνομιας, ενώ επιχειρούσε να εισέλθει στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης. Ο 57χρονος μεταφέρθηκε από αλλους διαδηλωτες σε νοσοκομείο ωστόσο ήταν ήδη αργά… Αξίζει να σημειωθεί πως από το αυστηρό καθεστώς του «Σουλτάνου» έχει απαγορευθεί ο εορτασμός για τη σημερινή ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι αστυνομικές αρχές πάντως, είχαν συμφωνήσει με μερικές εργατικές οργανώσεις να τιμήσουν την ημέρα, μακρυα από την πλατεια Ταξιμ, σε ειδικό ελεγχομενο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο προάστιο Μπακίρκιοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία χρησιμοποίησε και αύρες νερού, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν κοντά σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότερες από 200 συλλήψεις στα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη
Κυριακή, 1 Μαΐου 2016, 21:25
Περισσότερα από 200 αθωους ανθρωπους συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, ενώ έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να απωθήσει το πλήθος των διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις, για τις οποίες οι αρχές δεν είχαν δώσει άδεια, με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη. Στο περιθώριο των επεισοδίων, ένας άνδρας δολοφονηθηκε την ώρα που διέσχιζε έναν δρόμο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, τον οποίο παρέσυρε ένα όχημα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών. Ο άνδρας ηλικίας 57 ετών παρασύρθηκε από το βαρύ όχημα ενώ διέσχιζε την οδό Ταρλάμπασι, κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία υποκριτικα δηλωσε ότι δηθεν έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνει το περιστατικό. Σύμφωνα με τον ισλαμοφασιστα κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, το δυστύχημα συνέβη καθώς το όχημα πραγματοποιούσε ελιγμούς.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια στο Σιάτλ στο περιθώριο πορείας για την Πρωτομαγιά
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016, 10:09
Συνολικά πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον εννέα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο Σιάτλ, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας. Ομάδα διαδηλωτών, στο περιθώριο ειρηνικής πορείας με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, μετα από επιθεση της αστυνομιας, και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις Αρχές. Ο δήμαρχος του Σιάτλ, Εντ Μάρεϊ, κατήγγειλε την «παράλογη βία» από ένα «διαφορετικό πλήθος» από εκείνο που είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε μια ειρηνική πορεία για τη μετανάστευση με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς. Είναι «πολύ λυπηρό που σε μια πόλη η οποία σέβεται βαθιά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης υπάρχουν κάποιοι που περιφρονούν τις αξίες μας και εμπλέκονται σε παράλογες πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας», δήλωσε ο κ. Μάρεϊ. Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε τρία άτομα για επίθεση, σε ένα για καταστροφή περιουσίας και σε πέντε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Καταγγελίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος οκτώ ανδρών ηλικίας από 20 έως 32 ετών, καθώς και σε μία έφηβη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιδράσεις στην Αυστραλία για τον πρώτο χώρο ταφής πυρηνικών αποβλήτων
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016, 07:48
Μία τοποθεσία που χρησιμοποιείται κυρίως ως βοσκοτόπι για βοοειδή στη Νότια Αυστραλία επιλέχθηκε ως η επικρατέστερη τοποθεσία για τον πρώτο χώρο ταφής πυρηνικών αποβλήτων της χώρας. Ο σταθμός Γουωλερμπερντίνα κοντά στην τοποθεσία Μπαρντιότα, 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πορτ Αγκούστα, επιλέχθηκε έπειτα από τέσσερις μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ έξι πιθανών σημείων για την κατασκευή των εγκαταστάσεων. Ο υπουργός Πόρων της Αυστραλίας, Τζος Φρίντενμπεργκ επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για την τελική απόφαση και ότι θα ακολουθήσει περαιτέρω διαβούλευση και ανάλυση. Η τοποθεσία είναι ιδανική με βάση τις γεωλογικές της ιδιότητες και βρίσκεται κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή. Ωστόσο, χρειάζονται περιβαλλοντικές μελέτες και αξιολογήσεις ασφάλειας προτού τελικά οριστικοποιηθεί η επιλογή της. Οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν 12 μήνες για να διαπραγματευτούν ένα πακέτο αποζημίωσης ως κοινότητα, με έως και δύο εκατομμύρια ευρώ να αναμένεται να διατεθούν για έργα στην περιοχή. Ωστόσο, αρχικά η τοπική κοινότητα αυτοχθόνων υποδέχτηκε την ανακοίνωση με σοκ και αγανάκτηση. «Ο πολιτισμός μας σε αυτόν τον τομέα έχει αγνοηθεί, σίγουρα δεν είναι κάτι καλό για την περιοχή μας. Είναι κάτι που θα πολεμήσουμε, δεν θέλουμε μια χωματερή πυρηνικών αποβλήτων στην περιοχή μας» δήλωσε η Ρετζίνα Μακένζι, εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Αβορίγινων. Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν, εδώ και 40 χρόνια, αναζητήσει μία κατάλληλη τοποθεσία για την αποθήκευση αποβλήτων χαμηλής και μέσης ραδιενέργειας, όπως τα εργαστηριακά απόβλητα και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές διαδικασίες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
CIA: Ο Λευκός Οίκος να μη δημοσιεύσει τα αρχεία που ενοχοποιούν τη Σαουδική Αραβία
Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε στο NBC πως ο Λευκός Οίκος δεν πρέπει να δημοσιεύσει τα αρχεία για το ρόλο που έπαιξε η Σαουδική Αραβία στο χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο τα αρχεία παρέχουν πληροφορίες και συμπεράσματα προκαταρκτικά που προέκυψαν το 2002. Ως εκ τούτου υπάρχουν πληροφορίες σωστές αλλά και «λανθασμένες» όπως εκτιμά. Ο διευθυντής της CIA δήλωσε πως κατά συνέπεια «δεν υπάρχει σαφής απόδειξη πως η Σαουδική Αραβία ήταν πίσω από το χτύπημα της Αλ Κάιντα».
Καθώς σύμφωνα με τη CIA στα αρχεία δεν αναφέρεται καθαρά η «αθωότητα» της Σαουδικής Αραβίας «κάποιος μπορεί να δώσει μεγάλη προσοχή σε αυτή την επισφαλή πληροφόρηση» και να καταλήξει σε άδικα συμπεράσματα. Ο διευθυντής της CIA υπενθύμισε τη σημαντικότητα των σχέσεων των ΗΠΑ με τους μαχαραγιάδες: «Έχουμε πολύ σημαντικά ερείσματα: Στον οικονομικό τομέα, στον πολιτικό, στο στρατιωτικό και στις πληροφορίες». Ως τώρα επισήμως οι επίμαχες 28 σελίδες δεν έχουν έρθει στο φως. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι πληροφορίες που καίνε τη Σαουδική Αραβία για την 11η Σεπτεμβρίου είναι σαφείς.
Παρότι αρκετά μέλη του Κογκρέσου επιμένουν στη δημοσιοποίηση τους, τελευταία μπαίνουν εμπόδια όλο και μεγαλύτερα. Τον Απρίλιο η Σαουδική Αραβία απείλησε με απόσυρση κολοσσιαίων οικονομικών κεφαλαίων από τις ΗΠΑ αν αυτό συμβεί, «κάτι που θα είχε βαρύτατες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία» όπως απείλησε η Σαουδική Αραβία. «Είναι σαφές πως ο Ομπάμα και οι Σαουδάραβες έχουν αμοιβαίο μίσος’ αναφέρει το Time αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτιμά να αφήσει τον υπολειπόμενο χρόνο του να περάσει χωρίς να κάνει τίποτε εναντίον τους. Οι οικογένειες των θυμάτων την ίδια ώρα είναι ιδιαίτερα αγχωμένες γιατί βλέπουν πως ο Ομπάμα θα πιέσει το Κογκρέσο να μπλοκάρει το νόμο που θα επέτρεπε την εκδίκαση της υπόθεσης με ύποπτο την κυβέρνηση του Ριάντ…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμερικανοί που διαχειρίζονταν την προπαγάνδα υπέρ του ISIS διέφυγαν στην Τουρκία
Δεκάδες ξένοι προγραμματιστές και χάκερ που είχαν σπεύσει στη Μέση Ανατολή ως εθελοντές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και είχαν ως βάση τους την πόλη Μοσούλη στο βορειοδυτικό Ιράκ, λέγεται ότι λιποτάκτησαν τις τελευταίες ημέρες, αποδυναμώνοντας αισθητά τη διαδικτυακή προπαγάνδα των τρομοκρατών. Τοπικές πηγές από το Ιράκ επιβεβαιώνουν ότι εκατοντάδες ξένοι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος για να επιστρέψουν στις χώρες τους. Μεταξύ αυτών και πολλοί ειδικοί του διαδικτύου, όπως χάκερ, προγραμματιστές, τεχνικοί και μπλόγκερ.
Από το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι λιποτάκτησε και μια ομάδα Αμερικανών επαγγελματιών κινηματογραφιστών, που υπηρετούσαν στο Ισλαμικό Κράτος ως κινηματογραφικό συνεργείο, και επίσης είχαν την έδρα τους στη Μοσούλη. Μιλώντας στο ARA News ο Ιρακινός δημοσιογράφος Ρααφάτ Αλ Ζαράρι επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη πλέον σε ανθρώπους των media και της πληροφορικής «επειδή πολλοί εγκατέλειψαν τα πόστα τους και αποφάσισαν να λιποτακτήσουν από τη στιγμή που οι Αμερικανοί άρχισαν να βομβαρδίζουν τα γραφεία και κέντρα Τύπου – Προπαγάνδας της οργάνωσης στο Ιράκ και στη Συρία». Το τελευταίο διάστημα ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έχει βομβαρδίσει πολλούς χώρους που το Ισλαμικό Κράτος στέγαζε διαδικτυακές ομάδες και γραφεία Τύπου. Οι Αμερικανοί χτύπησαν την προπαγάνδα της οργάνωσης επειδή εξαιτίας αυτής το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο.
Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να αναπληρώσει τους μιντιακούς που χάνει με άλλους τζιχαντιστές, επειδή δεν υπάρχουν μεταξύ των ενόπλων ειδικοί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έξυπνα τηλέφωνα, διαδίκτυο και προπαγάνδα. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι ο Αλ Ζαράρι ισχυρίζεται, μιλώντας πάντα στο ARA News, ότι αρκετοί από τους άνδρες που υπηρετούσαν στην προπαγάνδα της οργάνωσης και λιποτάκτησαν είναι Αμερικανοί υπήκοοι. «Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών τεχνικών εγκατέλειψε τη Μοσούλη και πέρασε στην Τουρκία, μέσω Συρίας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ όσοι έμειναν πίσω στα γραφεία Τύπου δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να τους αναπληρώσουν». Ο Αλ Ζαράρι λέει ότι αυτοί οι Αμερικανοί είχαν και ειδικές γνώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήξεραν πώς να προσελκύουν κοινά και να πετυχαίνουν υψηλές απηχήσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε η σύλληψη των Αμερικανών εθελοντών που διαχειρίζονταν την προπαγάνδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει πολλά και ένα ανθρωποκυνηγητό πρέπει ήδη να έχει ξεκινήσει για τον εντοπισμό τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οδησσός, 2 Mάη 2014... Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε! Θάνατος στο φασισμό!
Όταν οι νεοναζί έκαιγαν ζωντανούς διαδηλωτές στην Οδησσό και η Ε.Ε. χειροκροτούσε
Σαν σήμερα νεοναζί στην Ουκρανία έκαψαν ζωντανούς δεκάδες διαδηλωτές στο Μεγάρο των Συνδικάτων στην Οδησσό. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την θηριωδία στην Οδησσό και στο κτίριο του συνδικάτου, όπου δολοφονήθηκαν από τους νεοναζί, περίπου 42 άτομα. Με βάσει, ρώσικο δημοσίευμα.
Από το δημοσίευμα φαίνεται πως, οι νεοναζιστές της κυβέρνησης του Κιέβου, αφού εγκλώβισαν τους Ουκρανούς αντιφασίστες στο κτίριο, τους βασάνισαν και τους δολοφόνησαν ανενόχλητοι. Η φωτιά μπήκε στο τέλος για κάλυψη. Όπως θα δείτε και παρακάτω με βάσει της φωτογραφίες και τα βίντεο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει, πως οι άνθρωποι μέσα στα γραφεία του συνδικάτου, βιάστηκαν, στραγγαλίστηκαν, και πυροβολήθηκαν. Στο τέλος του άρθρου φαίνονται βίντεο με τους φασίστες να βρίσκονται στο εντός του συνδικάτου πριν βάλουν φωτιά κρατώντας ρόπαλα και μεταλλικές αλυσίδες.Τα βίντεο αυτά αφήνουν καθαρά να εννοηθεί πως οτι ο θάνατός τους, δεν προκλήθηκε από την πυρκαγιά, αλλά οτι πρώτα δολοφονήθηκαν.