Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τεταρτη 4 Μαιου 2016


Ο Μαδούρο ανακοινώνει την διεύρυνση της Αποστολής “Barrio Adentro” σε όλη τη Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την επέκταση σε όλη τη χώρα της “Μεγάλης Αποστολής Barrio Adentro”, η οποία θα επανενεργοποιηθεί κατά 100% με τη συμμετοχή Βενεζολάνων γιατρών, της κουβανικής ιατρικής μπριγάδας και της “Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής” (ALBA). Ο αρχηγός του Κράτους έκανε αυτήν την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της πρώτης ολομέλειας των αντιπροσώπων του “Συνεδρίου για την Πατρίδα”, που πραγματοποιήθηκε προσφατα στο Καράκας. “Θα ενεργοποιήσουμε την διεύρυνση της Βarrio Adentro, την ιατρική φροντίδα που καλύπτει το 70% των κοινοτήτων, θα φτάσουμε το σχέδιο Barrio Adentro στο 100%, θα καλύψουμε το σύνολο της χώρας, όλες τις κοινότητες”, τόνισε ο πρόεδρος Μαδούρο. Επίσης, ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις από τα κάτω για να βελτιωθούν και να ανανεωθούν τα σχέδια των Κοινωνικών Αποστολών. Η αναθέρμανση αυτού του προγράμματος, αποτελεί μέρος του Σχεδίου Παραγωγικής Συνεργασίας Κούβα-Βενεζουέλα 2016-2030, που υπογράφτηκε από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο φέτος και διευρύνει την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Το σχέδιο περιλαμβάνει ανάμεσα στα 10 του προγράμματα δράσης, την ισχυροποίηση του δικτύου της Αποστολής Barrio Adentro μέσω της δημιουργίας νέων ομάδων και της ένταξης σε αυτές περισσότερων βενεζολάνων και κουβανών γιατρών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι Χρυσαυγίτες “απειλούν” και δημοσιογράφο στο twitter
Με τη δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια στο Παρίσι Μαρία Δεναξά τα έβαλαν οι Χρυσαυγίτες. Ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Χρήστος Παππάς ευχήθηκε στη δημοσιογράφο “Χρόνια ΛΙΓΑ”, επειδή έγραψε τουίτ ενάντια στον φασισμό! Απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο της έγραψε: «Πρακτοράκια, αμερικανικομμουνιστές, ρουφιάνες και κλαψομαρίες. Το αυγουλάκι σας μέρες που είναι. ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΑ ». Η δημοσιογράφος ανέβασε τις «απειλές» στο διαδίκτυο γράφοντας: ” Αντιπαρέρχομαι την απειλή και τις «ευχές» που μου έστειλε το ανθρωποειδές που εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο το ναζιστικό μόρφωμα, με αφορμή ένα tweet που έκανα το Mεγάλο Σάββατο και υπενθυμίζω πως σε καιρούς μεγάλης ύφεσης, οπως αυτούς που ζούμε σήμερα, ο φασισμός και η ρητορική του μίσους και της βίας γιγαντώνονται απο την ανοχή μιας απελπισμένης κοινωνίας, όπου η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο αρχίζει να φθίνει επικίνδυνα. Γνωρίζω ότι πολλοί έχουν μπεί στον πειρασμό να υποστηρίξουν την Χ.Α. στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Πριν το κάνουν, ας λάβουν υπόψη τους πως ο φασισμός που επιθυμούν κι επικροτούν σήμερα πρώτα έρχεται για τους «άλλους» και μετά για όλους. Ας μην βάλουμε λοιπόν την πατρίδα μας σε νέες άσχημες περιπέτειες . Εκτός κι αν είναι αυτό που επιδιώκουμε και θέλουμε … Στην πρώτη φώτο, άλλη μια γεύση απο νεοναζιστική παράνοια Στην τρίτη, άλλο ένα δείγμα φασιστικού μίσους απο ένα “φίδι” που μόλις εκκολάφθηκε
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακούω στις ειδήσεις διάφορους εκπαιδευτές σκύλων να λένε ότι είναι υπερβολή να θεωρούνται επικίνδυνες κάποιες ράτσες (π.χ. Ροτβάιλερ), ότι όλα εξαρτώνται από τον ιδιοκτήτη, ότι δεν υπάρχει επιθετικό σκυλί αλλά κακά εκπαιδευμένο κτλ.
Προφανώς όλες εκείνες οι χώρες που ή απαγορεύουν εντελώς ορισμένες ράτσες ή τις επιτρέπουν μόνο με αυστηρούς όρους (φίμωτρο, εξέταση του ιδιοκτήτη, ακόμα και σύναψη υψηλού ασφαλιστήριου συμβολαίου) διακατέχονται από κυνοφοβία ή δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο εμείς. Αλλά, θα μου πείτε, εδώ δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους ιδιοκτήτες σκυλιών να μαζεύουν τις κουράδες τους ή να μην τα αφήνουν ελεύθερα στις πλατείες όπου παίζουν παιδιά....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρένα η τουρκική Βουλή
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, 09:28
H ρωμαϊκή αρένα αναβίωσε κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση επιτροπής του τουρκικού κοινοβουλίου, στις 2 Μαΐου, που εξέταζε την άρση της ασυλίας των Κούρδων βουλευτών, όπως είχε απαιτήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ισλαμοφασιστες βουλευτές, πηδώντας πάνω από τα έδρανα, επιτέθηκαν εναντίον των μελών του αντιπολιτευόμενου (κουρδικού) ΗDP και ακολούθησαν σκηνές γουέστερν, λες και γινόταν επεισόδιο αμερικανικό μπαρ. Τελικά, η επιτροπή ενέκρινε το νομοσχέδιο που στερεί από Κούρδους βουλευτές την ασυλία τους από διώξεις και ανοίγει τον δρόμο για τη θέσπιση νομοθεσίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν μέλη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, έχει σχεδιαστεί για να πλήξει τους ίδιους και να καταστείλει τη διαφωνία. Μερικές ώρες νωρίτερα, όταν η επιτροπή συζητούσε το νομοσχέδιο, σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP και του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, οι βουλευτές αντάλλαξαν κλοτσιές και γροθιές, και πέταξαν νερό ο ένας στον άλλο, με αποτέλεσμα τα μέλη του HDP να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια τα τρία άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα ενέκριναν το νομοσχέδιο. Η ολομέλεια του κοινοβουλίου θα συζητήσει τώρα και θα ψηφίσει το ν/σ, το οποίο προβλέπει την άρση της ασυλίας βουλευτών που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή δικαστικές έρευνες.
Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδρυτής του AKP, έχει ζητήσει να ασκηθούν διώξεις σε βάρος μελών του HDP, κατηγορώντας τα ότι αποτελούν προέκταση της εκτός νόμου ανταρτικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Οι Τούρκοι βουλευτές χαίρουν ασυλίας στη διάρκεια της θητείας τους. Η αστυνομία μπορεί να καταθέτει «φακέλους» σε βάρος πολιτικών, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στην έναρξη μιας νομικής διαδικασίας μόλις οι κατηγορούμενοι παύσουν να είναι μέλη του κοινοβουλίου. Περισσότεροι από 130 βουλευτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για 500 υποθέσεις, αλλά η έγκριση της παραπομπής τους στα δικαστήρια θα πρέπει να γίνει εφόσον η ολομέλεια της Βουλής συγκεντρώσει 367 ψήφους (από τα 550 μέλη της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης), επί της πρότασης που ενέκρινε η επιτροπή για την άρση της ασυλίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επέκρινε με δριμύτατες κατηγορίες τους βουλευτές του κουρδικού HDΡ, υποστηρίζοντας στην ομιλία του πως «υπερασπίζεται τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ΡΚΚ».
Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της αντιπολίτευσης CHP, που το 1974 ηταν στην κυβερνηση όταν η Τουρκια επιτεθηκε και κατελαβε τη μιση Κυπρο ψήφισε υπέρ της επίμαχης τροπολογίας, αλλά ο πρόεδρος του κόμματος Κεμάλ Κιλιντζντάρογλου κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου ότι δεν είναι δίκαιος στο θέμα της άρσης της ασυλίας κατηγορούμενων βουλευτών, επειδή προσπάθησε να καλύψει τέσσερις πρώην υπουργούς που κατηγορούνται για ανάμειξη σε σκάνδαλο χρηματισμού και απάτης που είχε ξεσπάσει το 2013. Το ακροδεξιό MHP, το κομμα των Γκριζων Λυκων, επίσης υποστήριξε το νομοσχέδιο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τούρκοι βουλευτές ισλαμοφασιστες μπέρδεψαν τα Oscar με τον… Oscar Wilde
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, 10:19
Αναφορά Κούρδου βουλευτή σε φράση του Ιρλανδού συγγραφέα Oscar Wilde προκάλεσε σύγχυση στους ισλαμοφασιστες βουλευτές στη συνεδρίαση της τουρκικής συνταγματικής επιτροπής, στις 2 Μαΐου, με πάρα πολλούς ισλαμοφασιστες βουλευτές να δηλώνουν άγνοια για το όνομα αυτό. Ένας ισλαμοφασιστας βουλευτής, μάλιστα, μπέρδεψε τον Γουάιλντ με τα βραβεία Όσκαρ κι είπε: «Να αφήσουμε τα κινηματογραφικά βραβεία και να μιλάμε για το νομοσχέδιο…». Όταν δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ότι άλλος ο Oscar Wilde κι άλλο τα βραβεία Όσκαρ, ένας άλλος Τούρκος ισλαμοφασιστας βουλευτής είπε πως «αντί να ακούει τι είπε ένας Ιρλανδός, προτιμά τον πολιτισμό του Τούρκου ισλαμιστή ποιητή Necip Fazıl Kısakürek».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παμούκ ζητεί από την Ευρώπη πιο σκληρή γραμμή σε θέματα ελευθερίας έκφρασης στην Τουρκία
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, 09:30
Η Τουρκία χρησιμοποιεί την κατηγορία προσβολής του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να εκφοβίσει τους αντιπάλους της και να επιβάλει σιωπή στη διαφωνία, και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν πιο σκληρή γραμμή σε σχέση με την Άγκυρα και την ελευθερία της έκφρασης, δήλωσε την Τρίτη ο βραβευμένος με νόμπελ λογοτεχνίας Ορχάν Παμούκ. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ανοίξει περισσότερες από 1.800 υποθέσεις με την κατηγορία της προσβολής του Ερντογάν από τότε που έγινε πρόεδρος, το 2014. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δημοσιογράφοι, σκιτσογράφοι και έφηβοι. Γερμανός κωμικός αντιμετωπίζει κατηγορίες, αφότου σατίρισε τον Ερντογάν στη γερμανική τηλεόραση. Μιλώντας έπειτα από δικαστική ακρόαση εναντίον του Μουράτ Μπελγκέ, επίσης συγγραφέα και ακαδημαϊκού που κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε τον Ερντογάν στη στήλη της εφημερίδας του, ο Oρχάν Παμούκ ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο ιστορικό της Τουρκίας σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης την ώρα που καταλήγει σε συμφωνίες για τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων εισόδου και τη μετανάστευση. «Αυτό δεν έχει να κάνει με την προσβολή εναντίον του προέδρου. Αυτό έχει να κάνει μόνο με τη φίμωση της αντιπολίτευσης. Αυτό έχει να κάνει με τον εκφοβισμό ανθρώπων και την επικράτηση του φόβου στη χώρα, έτσι ώστε κανείς να μην ασκεί κριτική στην κυβέρνηση» δήλωσε στο Reuters. Η Τουρκία έχει μια μακρά ιστορία του να χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για πολιτικές μάχες. Ο 64χρονος Παμούκ δικάστηκε και ο ίδιος πριν από 10 χρόνια για κατηγορίες «προσβολής της τουρκικής οντότητας (Turkishness)» για δηλώσεις του αναφορικά με τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων και Κούρδων. Οι κατηγορίες αργότερα αποσύρθηκαν. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοιχτός στην κριτική και τη διαφωνία, αλλά πως τραβάει τη γραμμή στις προσβολές και ότι οι δικηγόροι του θα συνεχίσουν να προωθούν υποθέσεις εναντίον όσων τον προσβάλλουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Βγήκαν όπλα στον καταυλισμό του Ελληνικού»
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, 10:22
Σε πρωινές του δηλώσεις, ο αντιδήμαρχος Ελληνικού Βασίλης Κρητικός κατήγγειλε ότι στον υπαίθριο καταυλισμό όπου διαμένουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες «βγήκαν όπλα. Όχι μαχαίρια, όπλα». Παράλληλα σημείωσε πως στον καταυλισμό «υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές… Η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη». Μιλώντας στο MΕGA είπε ακόμη πως οι ελλείψεις είναι τεράστιες και εκ μέρους της δημοτικής αρχής ζήτησε «τροποποίηση των προϋπολογισμών για να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό, μιλάμε για ωρολογιακή βόμβα εδώ».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Οι ισλαμοφασιστες βομβάρδισαν το νοσοκομείο του Χαλεπίου - Τουλάχιστον τρεις νεκροί
Τρίτη, 3 Μαΐου 2016, 15:13
Τουλάχιστον τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό από οργανώσεις ισλαμοφασιστών ενός νοσοκομείου που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. «Οβίδες ερρίφθησαν από τους τρομοκρατες εναντίον του νοσοκομείου αλ-Ντάμπιτ, στη συνοικία Μοχαφαζά, στο κέντρο του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό» μετέδωσε το πρακτορείο. Σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση, από τον βομβαρδισμό υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και έκανε λόγο για δεκάδες θύματα. Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδες τρομοκρατών εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι και βομβάρδισαν μη στρατιωτικές θέσεις, περιοχές όπου ζουν άμαχοι με πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους και βομβαρδίζοντας νοσοκομείο. Ο στρατός έδωσε «την κατάλληλη απάντηση εκεί απ' όπου εκτοξεύθηκαν τα πυρά», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του στρατού, η οποία κατηγορεί οργανώσεις -- στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα-- ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχίζουν οι ομιλίες για τον τερματισμό του αποικιοκρατικου πολεμου στην Υεμένη
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, 08:19
Οι συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για τον τερματισμό του αποικιοκρατικου πόλεμου στην Υεμένη αρχίζουν σήμερα, έπειτα από την αποχώρηση της κατοχικης κυβέρνησης των αποικιοκρατων από τη διεξαγωγή τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούθι την Κυριακή κατά στρατιωτικής βάσης, στην πρωτεύουσα Σαναά. Η διεξαγωγή των συνομιλιών ενισχύθηκε από την εφαρμογή της εκεχειρίας από τη 10η Απριλίου, ενώ σημείωναν μικρή πρόοδο, πριν από την αναστολή τους από την κυβέρνηση. Οι αντάρτες Χούθι επίσης ανακοίνωσαν ότι η επιτιθεμενη αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία προχώρησε το Σάββατο στην απελευθέρωση 40 κρατουμένων από την Υεμένη. Παράλληλα, η κατασκευασμενη επιτροπή που δηθεν παρακολουθεί την εφαρμογή της εκεχειρίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει την αλητικη αναφορά της, στην οποια θα υποστηριζει τους αποικιοκρατες, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις της για την εφαρμογή της, αλλά και τις συστάσεις της. Οι συνομιλίες διεξάγονται στο Κουβέιτ, προκειμένου να τερματιστεί η οξεία ανθρωπιστική κρίση που εχουν συβαλει στην δημιουργια της οι αποικιοκρατες με τον πολεμο τους εναντια στη χωρα, στην πιο φτωχή χώρα του αραβικού κόσμου, που έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμιο συνέδριο για «Το μέλλον της ανθρωπότητας»: Έρχονται τα ρομπότ για να πάρουν τις δουλειές σας
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, 07:49
Μερικοί από τους πλουσιότερους, ευφυέστερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο είχαν ένα μήνυμα να μεταφέρουν σε εμάς, καθώς συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν επείγοντα παγκόσμια θέματα: Έρχονται τα ρομπότ. Στο παγκόσμιο συνέδριο του ιδρύματος Milken στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, τουλάχιστον τέσσερις συζητήσεις έως τώρα είχαν ως θέμα την τεχνολογία που υποκαθιστά εργασίες σε τομείς από τις αγορές έως την εξόρυξη - και, το σημαντικότερο, δουλειές. «Τα περισσότερα οφέλη που βλέπουμε από την αυτοματοποίηση σχετίζονται με καλύτερη ποιότητα και λιγότερα σφάλματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις όντως μειώνει και τις θέσεις εργασίας» είπε χθες σε συζήτηση ο Μάικλ Τσούι, συνεργάτης του ιδρύματος McKinsey Global. Το τετραήμερο συνέδριο, που ξεκίνησε την Κυριακή, το παρακολουθούν 3.500 άτομα μόνο με πρόσκληση. Το θέμα του είναι «Το μέλλον της ανθρωπότητας». Η τεχνολογία δεν έχει απλώς εξαλείψει τις χαμηλόμισθες δουλειές που απαιτούν λίγα προσόντα, είπαν μερικοί από τους 700 ομιλητές. Αναφέρθηκαν σε ρομπότ που οδηγούσαν φορτηγά σε μερικά ορυχεία της Αυστραλίας, σε δικηγορικά προγράμματα για εταιρείες τα οποία αντικαθιστούν προσωπικό με μεταπτυχιακές σπουδές που εξετάζουν χιλιάδες εγγράφων πριν από δίκες, και, στη Wall Street, την αυτοματοποίηση εργασιών που προηγουμένως διεκπεραιώνονταν από τραπεζίτες με πτυχία MBA ή με ντοκτορά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Παριζιάνοι στους δρόμους κατά των ακροδεξιων νεοφιλελευθερων μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά
Τρίτη, 3 Μαΐου 2016, 14:04
Ογκώδεις διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο Παρίσι, καθώς στη Βουλή πραγματοποιείται η συζήτηση για τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά. Εδώ και πολλές εβδομάδες σε ολόκληρη τη Γαλλία έχουν σημειωθεί βίαια επεισόδια, ως αντίδραση για τις εν λόγω ακροδεξιες νεοφιλελευθερες μεταρρυθμίσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι γονείς της 4χρονης. Τι υποστήριξαν στην κατάθεσή τους
"Κάποιος άρπαξε το παιδί", φέρεται να κατάθεσαν οι γονείς. Ακόμα και την Τρίτη, έμπειρος παιδοψυχολόγος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, μίλησε με το παιδί που επέμεινε στην αρχική του εξιστόρηση
Μάϊος 03 2016 13:19
Στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχει περάσει η διερεύνηση της υπόθεσης εξάφανισης της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνη Πρίντεζη, ώστε να ριχθεί φως σε αυτήν με κάθε λεπτομέρεια και να διαπιστωθεί με ακρίβεια η ύπαρξη ή όχι άλλων εμπλεκομένων προσώπων. Η μέχρι στιγμής πεποίθηση των έμπειρων αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, στην πλειονότητά τους, είναι ότι το παιδάκι όντως εξαφανίστηκε από μόνο του και δεν υπήρξε δόλος παρά μόνο αμέλεια από τους γονείς του. Ακόμα και το πρωί της Τρίτης, έμπειρος παιδοψυχολόγος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, μίλησε με το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου νοσηλεύεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και το παιδάκι εξιστόρησε την ίδια σειρά των γεγονότων όπως την ανέφερε την Δευτέρα στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή πήγε να βρει το πόνυ του παππού του και στη συνέχεια ακολούθησε κάτι σκυλάκια και χάθηκε. Στη συνέχεια είπε, πως μάταια καλούσε τους γονείς του, καθώς δεν το άκουγαν και συνέχισε να περπατάει, ελπίζοντας να το βρουν. Την νύχτα την πέρασε στο ύπαιθρο, κάτι που ταιριάζει με τις αμυχές που είχε στο μάγουλο και τα πόδια του από χόρτα και μάλιστα περιέγραψε πως κρύωνε πολύ. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς που το παιδί δεν ήταν αφυδατωμένο, ειδικά σε εκείνους που κρατούν επιφυλάξεις για την αλληλουχία των γεγονότων όπως αυτές παρουσιάζονται. Στις γυναικες που την βρηκαν όμως, και στην αστυνομια που την πρωτοπηγαν, η μικρη ανεφερε ότι «η μητερα μου με αφησε στο δασος».
Σχολιο.- Με τατουάζ σβάστικες και λοιπα χρυσαυγίτικα ίσως έτρεχε η μικρούλα για να γλιτώσει απο αυτά που έβλεπε . Καλη της τύχη . Σχολιο.- Τις σβαστικες και τους χ-αυγιτες που τους ειδες? Βρηκες αλλου πληροφοριες ή ετσι απλα το πετας? Σχολιο.- Βρήκα ,δυστιχώς . Σχολιο.- εμπειροι αξιωματικοι από την ασφαλεια. συγνωμη ποση εμεπειρια θες για να καταλάβεις ότι από τα τριφυλλα οι τυποι δεν βλεπουν μπροστα τους?? όχι παιδι δεν μπορουν να κρατησουν αυτοι αλλα ουτε το βρακι τους δεν βρισκουν από την μαστουρα. Σχολιο.- Ο πατέρας του κοριτσιού έχει τατουάζ μαιάνδρους και σβάστικες. Δε μπορούμε πιθανότατα να κάνουμε κάτι για αυτό αλλά μάλλον δεν είναι και το καλύτερο για ένα παιδί να μεγαλώνει με αυτά τα πρότυπα. Σχολιο.- Αμα εχουν ετσι τα πραματα, είναι οι γονεις της χρυσαυγιτες, μπορει να την αφησαν τη μικρουλα για «ναζιστικη» εκπαιδευση στο δασος, και να την ξεχασαν μες τη μαστουρα τους. Ετσι εξηγηται γιατι τους πανε στον εισαγγελεα με χειροπεδες στα χερια…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 Μάη 1970: «Πώς γίνεται να το βάζεις στα πόδια όταν γνωρίζεις;»
Για τα 46 χρόνια από τον αιματοβαμμένο Μάη των ΗΠΑ και το τραγούδι «Four Dead in Ohio» των Crosby, Stills, Nash and Young Στις 4 Μαΐου του 1970, εθνοφρουροί περικυκλώνουν διαδηλωτές φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του Kent State University του Ohio. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε ως απάντηση στις δηλώσεις τις 30 Απρίλη του προέδρου Νίξον ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα εισβάλουν στην Καμπότζη, κλιμακώνοντας έτσι τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Η θανάσιμη σύγκρουση που ακολούθησε θα γίνει γνωστή ως η σφαγή του Kent State. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια δημοσιογραφική εισαγωγή στο ιστορικό γεγονός. Αλλά κάπως έτσι ένα κίνημα γεννήθηκε και ένα τραγούδι απέκτησε ουσία ύπαρξης. «Δεν γίνεται να είσαι άνθρωπος και να αδιαφορείς για αυτό» θα πει ο David Crosby. Ο Graham Nash θα προσθέσει: «Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την συνείδηση, στο νου όλων των φοιτητών, όχι μόνο στην Αμερική, μα και παγκόσμια. Να είναι άγρυπνοι και έτοιμοι να σηκωθούν και να γίνουν υπολογίσιμοι». Και ο τρίτος της παρέας, ο συνθέτης και στιχουργός, Neil Young θα δηλώσει γραπτώς πως είναι «ίσως το πιο σπουδαίο μάθημα που πήρα ποτέ μου σε ένα αμερικάνικο τόπο εκπαίδευσης» για να περιγράψει το έναυσμα για να γράψει το πασίγνωστο και οργισμένο του «Ohio». Έκτοτε και μπρος σε όλους, αυτοί οι καλλιτέχνες πήραν τον ρόλο τους στα σοβαρά. Δεν πνίγηκαν σε αναφιλητά και συγχωρέσεις, σε ενοχές και φοβίες, σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, σε σεντόνια δακρύβρεχτης τέχνης. Αντιθέτως στείλανε τις ηχογραφήσεις στην Atlantic Records, μαζί με ένα αντίγραφο του Συντάγματος των ΗΠΑ τρυπημένο από τέσσερις σφαίρες. Γραμμένο ευθύς αμέσως μπρος από μια φωτογραφία που θυμίζει την δική μας μάνα του μαγιάτικου «Επιτάφιου» και ηχογραφημένο σε μια ώρα μα και σε απρόσβλητα στον χρόνο βινύλια, το τραγούδι θα αναρωτηθεί: «Τέσσερις νεκροί στο Ohio, πως μπορείς να το βάζεις στα πόδια λοιπόν, όταν γνωρίζεις;». Μπρος στην Ιστορία, την συνείδηση, την ανθρώπινη υπόσταση ηθική και πολιτική, η τέχνη αποφάσισε.
Αναφορά μάχης Tόπος: Kent State University του Ohio Χρόνος: 4ης Μάη του 1970 Εμπόλεμες πλευρές: 77 εθνοφρουροί ενάντια σε 2000 φοιτητές. Απώλειες: 4 νεκροί και 9 σοβαρά τραυματισμένοι ή παράλυτοι φοιτητές. Casus belli: Αντίσταση ενάντια στον πόλεμο
Λίγες μέρες μετά το ζεστό αίμα των αγωνιστών γεννά τα εξής αποτελέσματα: Ξεκινά η πρώτη πανεθνική φοιτητική απεργία στις ΗΠΑ με 4 εκατομμύρια φοιτητές και 175.000 καθηγητές να παίρνουν μέρος και 850 σχολές και πανεπιστήμια να βρίσκονται σε κατάληψη. 100 μουσεία κλείνουν αλληλέγγυα στο φοιτητικό κίνημα και 150 χιλιάδες φοιτητές περικυκλώνουν τον Λευκό Οίκο, τον Νίξον και τον Κίσινγκερ ενώ αυτοί φρουρούνται από τον στρατό. Ολόκληροι λόχοι, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους, αρνούνται να πολεμήσουν στο Βιετνάμ και στην Καμπότζη. Γίνονται διαδηλώσεις και εκδηλώσεις σε 22 στρατιωτικές αμερικάνικες βάσεις. Σε δυο μήνες από το αιματοκύλισμα, οι Αμερικάνοι φεύγουν από την Καμπότζη και ο Νίξον γίνεται ο μοναδικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραιτείται. Το περιοδικόBusiness Week αναφέρει και προειδοποιεί πως «αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δομής του έθνους». Σαράντα έξι χρόνια μετά ο Donald Trumb, θα ξεστομίσει στο ίδιο τόπο πως η απάντηση του σε όποιον αντιδρά θα είναι «Boom, boom, boom». Και σαφώς δεν είναι για γέλια. Κάπως έτσι, βλέπω την Πρωτομαγιά για άλλη μια φορά αιματοβαμμένη όπως στην Τουρκία, μα και την Πρωτομαγιά για άλλη μια φορά μαζική όπως στην Κούβα, την Πρωτομαγιά για άλλη μια φορά αντιστεκόμενη όπως στη γροθιά της Tess Asplund από την Στοκχόλμη μπρος στα φασιστικά ανδρείκελα. Τρείς ιδιότητες. Αντίσταση, μαζικότητα, και μακελειό εν είδει δημοκρατίας. Το 1970, οι τέσσερις νεκροί φοιτητές του Πανεπιστήμιου Kent State ενάντια στον πρόεδρο Νίξον, ενάντια στις οικονομικούς αφέντες και τα εντολοδόχα «μολυβένια στρατιωτάκια» της Εθνικής Φρουράς, ονομάστηκαν ατύχημα. Την 1η Μάη του 2016, ο φόνος από τα όργανα της εξουσίας, στην Κωνσταντινούπολη, και πάλι ατύχημα. Έτσι μαθαίνουμε πως ο άνθρωπος που αντιστέκεται είναι εν τέλει ατύχημα και ίσως κάποιοι να πάμε ικανοποιημένοι σπίτια μας, με το πτυχίο παρά πόδα. Πτυχίο αμνησίας, πτυχίο αδιαφορίας, πτυχίο ακρισίας, πτυχίο κοινωνικής υπνηλίας. Μα «αυτό το καλοκαίρι ακούω τα τύμπανα» βγαίνει από τα ηχεία και το τραγούδι, μας ξυπνά.
Στις 4 Μαΐου του 1970, εθνοφρουροί περικυκλώνουν διαδηλωτές φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του Kent State University του Ohio..... Σαράντα έξι χρόνια μετά ο Donald Trumb, θα ξεστομίσει στο ίδιο τόπο πως η απάντηση του σε όποιον αντιδρά θα είναι «Boom, boom, boom». Και σαφώς δεν είναι για γέλια. Κάπως έτσι, βλέπω την Πρωτομαγιά για άλλη μια φορά αιματοβαμμένη όπως στην Τουρκία, μα και την Πρωτομαγιά για άλλη μια φορά μαζική όπως στην Κούβα, την Πρωτομαγιά για άλλη μια φορά αντιστεκόμενη όπως στη γροθιά της Tess Asplund από την Στοκχόλμη μπρος στα φασιστικά ανδρείκελα.. Τρείς ιδιότητες. Αντίσταση, μαζικότητα, και μακελειό εν είδει δημοκρατίας. Το 1970, οι τέσσερις νεκροί φοιτητές του Πανεπιστήμιου Kent State ενάντια στον πρόεδρο Νίξον, ενάντια στις οικονομικούς αφέντες και τα εντολοδόχα «μολυβένια στρατιωτάκια» της Εθνικής Φρουράς, ονομάστηκαν ατύχημα. Την 1η Μάη του 2016, ο φόνος από τα όργανα της εξουσίας, στην Κωνσταντινούπολη, και πάλι ατύχημα. Έτσι μαθαίνουμε πως ο άνθρωπος που αντιστέκεται είναι εν τέλει ατύχημα και ίσως κάποιοι να πάμε ικανοποιημένοι σπίτια μας, με το πτυχίο παρά πόδα. Πτυχίο αμνησίας, πτυχίο αδιαφορίας, πτυχίο ακρισίας, πτυχίο κοινωνικής υπνηλίας. Μα «αυτό το καλοκαίρι ακούω τα τύμπανα» βγαίνει από τα ηχεία και το τραγούδι, μας ξυπνά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Παρακαλουμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμενων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ"
Επιστροφη στη δεκαετια του 1950, ωραία περνάμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!
Νέα μεθόδευση στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκ μέρους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και αφορά μήνυση του υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α Κουράκου Αθανάσιου εναντίον της πρώην δημοτικής συμβούλου της Ανυπόταχτης Πετρούπολης, Κατερίνας Πατρικίου. Εντύπωση προκαλεί επίσης η σπουδή της δικαστικής εξουσίας να προχωρήσει μια, στα όρια του γελοίου, ανυπόστατη υπόθεση την ίδια στιγμή που φάκελοι υποθέσεων όπως της επίθεσης της Χ.Α στο Συνεργείο στην Πετρούπολη ή του πογκρόμ του Μάη του 2011 στο κέντρο της Αθήνας «χάνονται» ή μπαίνουν στο αρχείο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δικογραφία που έφτασε στις 19/2/16 στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών έχει ασκηθεί «ποινική δίωξη εναντίον της Κατερίνας Πατρικίου για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015»!
Ήταν Κυριακή 25 Γενάρη του 2015, και όχι βέβαια η πρώτη φορά, όταν ομάδες τραμπούκων της Χ.Α επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο σε εκλογικά κέντρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια μέρα: «Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της Αριστεράς, και κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑΜΑΡΣ. Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας...» Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, με βάση αυτές και μόνο τις ανυπόστατες μαρτυρίες του Κουράκου, από το αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης εστάλη στις 25/1/2015 υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό το οποίο ζητά «επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ»! Όπως αναφέρει: «Παρακαλούμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον Κουράκο Αθανάσιο, κατά του οποίου επιτέθηκαν εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τον, περί τους 12 άγνωστοι δράστες, μέλη του ανωτέρου κόμματος τους οποίους προέτρεπε η Πατρικίου Αικατερίνη την 11.45 της 35/01/2015 στην Πετρούπολη Αττικής. Εκτός των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων παρακαλούμε όπως του επιδείξετε και φωτογραφίες της Πατρικίου Αικατερίνης την οποία κατονόμασε στην κατάθεσή του».
Σε απάντησή του το εγκληματολογικό στις 27/1/15 ενημέρωσε ότι «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Κουράκος Αθανάσιος προκειμένου να του επιδειχθούν φωτογραφίες καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα εγκληματιών» αλλά «δεν αναγνώρισε» κάποιον από τους επιδειχθέντες. Έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική των ναζί, ενώ προβαίνουν σε κάθε είδους εγκληματική δράση, στη συνέχεια να θολώνουν τα νερά με βιομηχανία μηνύσεων. Η συγκεκριμένη μεθόδευση στοχοποίησης της Κατερίνας Πατρικίου (που στις 10 Μάη καλείται σε απολογία) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρόκειται να περάσει και όπως και άλλες παρόμοιες μηνύσεις χρυσαυγιτών ασφαλώς θα καταρρεύσει. Η μόνη θέση που αρμόζει σε αυτήν τη δικογραφία είναι να πάει στο αρχείο και να παύσει άμεσα η ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση άμεσης απάντησης χρήζει το ερώτημα: Πραγματικά υπάρχει στο εγκληματολογικό της ασφάλειας λίστα σεσημασμένων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γνωρίζουν, επίσης, εκεί στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης ότι αυτοί που διώκονται για εγκληματική οργάνωση είναι βουλευτές και μέλη της Χ.Α και όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μήπως, πάλι, νομίζουν ότι βρίσκονται σε σταθμό χωροφυλακής του εμφυλίου;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρις ΕΚΑΣ και με πιο ακριβα φαρμακα! 120.000 δικαιουχοι του ΕΚΑΣ το χανουν, και λογω ότι χανουν το ΕΚΑΣ θα πληρωνουν συμμετοχη στα φαρμακα 25%, από 10% που πληρωναν όταν ειχαν ΕΚΑΣ. Αυξανεται απαγορευτικα και η εξαγορα πλασματικων ετων για συνταξη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλια. Δικαιωση του Γιαννη Αγιαννη. Η κλοπη φαγητου δεν είναι εγκλημα όταν καποιος πεινα εκρινε το Ανωτατο Ακυρωτικο Δικαστηριο της Ιταλιας. Οι δικαστες ανετρεψαν αποφαση καταδικης ενός αστεγου σε φυλακιση εξι μηνων επειδη προσπαθησε να κλεψει από σουπερ μαρκετ τροφιμα αξιας 4 ευρω.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nέα ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Βενεζουέλας: Οι Η.Π.Α. δεν δίνουν βίζα σε υψηλόβαθμους βενεζουελάνους υπαλλήλους για να παρακολουθήσουν την ΟΑΚ
Η Υπουργός Εξωτερικών Delcy Rodríguez Gómez κατήγγειλε μια καινούρια επίθεση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. ενάντια στη Βενεζουέλα, με την άρνηση θεώρησης βίζας σε αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και σε υψηλόβαθμους υπαλλήλους της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν διεθνείς πολυμερείς εκδηλώσεις. Αυτή η ανεξέλεγκτη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον αλαζονικό και παραβατικό τρόπο με τον οποίο η Πρεσβεία των Η.Π.Α. καταπατάει τους διεθνείς νόμους και το Συνέδριο της Βιέννης, καθώς η χώρα στην οποία εδρεύει ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) δεν μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση βίζας, αλλά αντίθετα οφείλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των διπλωματικών υπαλλήλων στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη χώρα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτές τις παρατυπίες από μέρους της Πρεσβείας των Η.Π.Α.. “Αυτό είναι πολύ σοβαρό, διότι παραβιάζει και υπονομεύει το δημόσιο διεθνές δίκαιο”, δήλωσε η Υπουργός Delcy Rodríguez, η οποία είπε πως ο νέος υφυπουργός για θέματα της Βορείου Αμερικής, Bernardo Alvarez, στο όνομα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας θα υποβάλει σημείωμα επίσημης διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση των Η.Π.Α.. Η επικεφαλής για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Ειρήνης, ανέφερε τα λόγια του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ο οποίος παρομοίασε την αμερικάνικη πρεσβεία με μια πολεμική μηχανή ενάντια στη συνταγματική και νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Ωστόσο, η Delcy Rodríguez επιβεβαίωσε ότι μια τέτοια επίθεση δεν θα επιτύχει να σπάσει το ελευθεριακό πνεύμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. “Δίνουν μόνο θεωρήσεις σε βίζες αντιπάλων που μονίμως συνωμοτούν για να ανατρέψουν τη συνταγματική κυβέρνηση, και αρνούνται τη χορήγηση αδειών σε Βενεζουελάνους αξιωματούχους. Ξέρουμε ότι ενεργούν ως πολεμική μηχανή εναντίον της χώρας μας”.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ του Πανεπιστήμιου Δαμασκού... για το μαρτυρικό Χαλέπι! Η Ελλάδα συνεχίζει φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παπας Μπεργκόλιο κι η παρέα του σηματοδότησαν την έναρξη! Σε όλη την Ευρώπη εκδηλώσεις των "μετριοπαθών" φονιάδων της Συρίας!
Διαδηλώνουν στην Ολλανδία με τις σημαίες των δολοφόνων, για να "σώσουν" το Χαλέπι από τους ίδιους; Άντε να δούμε ξανά και στο Ελλαδιστάν να διαδηλώνουν οι φονιάδες του λαού της Συρίας...