Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σαββατο 7 Μαιου 2016


Oι "αριστεροί" που πανηγυρίζουν για το νέο δήμαρχο του Λονδίνου και μάλιστα "μουσουλμάνο"... γνωρίζουν ότι είναι σιωνιστής;
O κύριος Sadiq Khan, ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου είναι πιστός μουσουλμάνος, μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ. Όπως με τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον "προοδευτικό" Ομπάμα. Λοιπόν, ο κύριος Sadiq Khan, ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, είναι τόσο "σκληρός" μουσουλμάνος που αρνήθηκε να υποστηρίξει το μποϊκοτάζ του σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος. Ένα μποϊκοτάζ και για τα προϊόντα των κατεχόμενων εδαφών της Παλαιστίνης, που διοχετεύονται στις ευρωπαϊκές αγορές ως ισραηλινά. Ο κύριος Sadiq Khan, είναι εκείνο το είδος μουσουλμάνου, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους "εξεγερμένους" για δημοκρατία αποκεφαλιστές στη Συρία, το Ιράκ, τον παιδόφιλο "μουσουλμάνο" δικτάτορα της Σαουδικής Αραβίας και πάει λέγοντας... Δυστυχώς, η νέα τάξη εξοπλίζει ταχύτατα το... οπλοστάσιο της και σ' αυτό συνεισφέρει κι η ιμπεριαλιστική "αριστερά". Ταυτοχρόνως, με φόβητρο την ισλαμοφοβία, ενισχύουν την ακροδεξιά κι έτσι έχουν "με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια": και σιωνιστή "προοδευτικό" πολιτικό και το απαραίτητο αντίπαλο δέος της ακροδεξιάς... Απαραίτητες προϋποθέσεις κυριαρχίας! Αν λοιπόν μιλήσεις την αλήθεια για τον "προοδευτικό" νέο δήμαρχο του Λονδίνου, σε κατατάσσουν στους οπισθοδρομικούς, τους ακροδεξιούς... Όπως ακριβώς με την δήθεν "ομοφοβία", τους γάμους γκέι και λεσβιών, τις υιοθεσίες παιδιών από γκέι ζευγάρια, την "ενοικίαση" μήτρας για παιδιά... και σε λίγο θα μας επιβάλουν την "παιδοφοβία".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
EΠΑΜ
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7 ΜΜ,ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 15ης ΜΑΪΟΥ
Δυναμικό παρών δίνει η νεολαία της χώρας μας στα συλλαλητήρια του Σαββατοκύριακου εναντίον του αντιασφαλιστικού εκτρώματος και της μνημονιακής υποδούλωσης. Φέρνοντας και στη χώρα μας την ανατρεπτική πνοή των γαλλικών “Ολονυκτιών” (Nuit Debout), δεκάδες ανεξάρτητες νεανικές συλλογικότητες, που εξαπλώνονται ταχύτατα μέσω Διαδικτύου, καλούν σε συμμετοχή στα λαϊκά συλλαλητήρια και σε συνελεύσεις πλατειών το Σάββατο και την Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα, που θα έχει ως επίκεντρο τις κεντρικές πλατείες των πόλεων όλης της χώρας. Ιδιαίτερα πολλές ανεξάρτητες νεανικές συλλογικότητες καλούν σε συμμετοχή σε νεανικές συνελεύσεις αντίστασης και διαμαρτυρίας, Σάββατο και Κυριακή, στο Σύνταγμα, 7μμ, τις οποίες θα ακολουθήσει πρωτότυπη ολονύκτια κινητοποίηση. “Συμμετέχουμε στην πορεία για το ασφαλιστικό. Δεν πάμε όμως σπίτι μετά το σφύριγμα λήξης. Ραντεβού στις πλατείες για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτό το ΑΡΚΕΤΑ”, αναφέρεται στο κάλεσμα της ομώνυμης πρωτοβουλίας (#ΑΡΚΕΤΑ) που οργανώνει, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, διαδηλώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας, από την Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λάρισα, μέχρι τις Σέρρες, το Αργοστόλι, την Κάρπαθο και την Τήνο. Στη σχετική διακήρυξη αναφέρεται: “Την Κυριακή 8/5 ψηφίζεται ένα ακόμη πακέτο μνημονιακών μέτρων με αιχμή αυτή τη φορά το ασφαλιστικό και απώτερο στόχο την περαιτέρω καταρράκωση της ελληνικής οικονομίας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, όπως ήταν από την αρχή ο στόχος που έθεσαν οι «θεσμοί» για να «διασώσουν» την Ελλάδα, εννοώντας προφανώς κάτι άλλο, σίγουρα όχι τον λαό της.
Το #ΑΡΚΕΤΑ στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε το #ΑΡΚΕΤΑ. Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στα όποια μνημονιακά μέτρα. Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στην μνημονιακή υποτέλεια στο σύνολό της. Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στις αιτίες που έφεραν την Ελλάδα υπό την μνημονιακή μπότα”.
Παρόμοια αγωνιστικά καλέσματα απευθύνουν πολυάριθμες πρωτοβουλίες, όπως η #stopttip (δημιουργήθηκε ως πλατφόρμα δράσεων εναντίον της ολέθριας διατλαντικής συμφωνίας ΗΠΑ- Ε.Ε.), η #NuitDeboutGreece, η #GlobalDebout και η #15M. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες συγκλίνουν στην επιδίωξη να μείνει ο κόσμος στις πλατείες και να προχωρήσει σε ανοιχτές, λαϊκές συνελεύσεις, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, ως πρώτο βήμα για τη διεθνή κινητοποίηση του που έχει ήδη αναγγελθεί για την Κυριακή, 15 Μαίου, με πρωτοβουλία των Γάλλων ακτιβιστών που έχουν καταλάβει την “Πλατεία της Δημοκρατίας” στο Παρίσι και των Ισπανών, που παίρνουν τη σκυτάλη, επαναφέροντας στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις την ανατρεπτική ατμόσφαιρα του κινήματος των “Αγανακτισμένων”.
NA MHN AΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ & ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
ΕΠΑΜ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιοι απεργούν και πότε σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, πλοία και τρένα
Χωρίς ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ θα μείνει το Σάββατο η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σήμερα ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικό και τραμ με αίτημα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων την απόσυρση του νομοσχεδίου. Από σήμερα έως και την Κυριακή ακινητοποιούνται τρένα και προαστιακός καθώς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην 3ήμερη απεργία της ΓΣΕΕ. Χειρόφρενο και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Σύλληψη δηθεν και καλα δύο υπόπτων για την επίθεση στον Ντουντάρ
Σάββατο, 7 Μαΐου 2016, 17:12
Δύο ακόμη υπόπτους για την επίθεση της Παρασκευής κατά του δημοσιογράφου Τσαν Ντουντάρ, διευθυντη της εφημεριδας Τζουμχουριετ, που αποκαλυψε τις δοσοληψιες της Τουρκιας με το ισλαμοφασιστικο κρατος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε το Σάββατο η τουρκική αστυνομία. Σύμφωνα με το SKAI, το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι οι ύποπτοι φέρονται να είναι συνεργάτες του δράστη που συνελήφθη επί τόπου, και ονομάζεται Μουράτ Σαχίν. Ο Σαχίν πλησίασε τον Ντουντάρ όπως μιλούσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της συνεδρίασης της δίκης του και τον πυροβόλησε δύο φορές στα πόδια, λέγοντας, «Είσαι προδότης». Ο δράστης δηθεν και καλα συνελήφθη, ενώ ο πρώην αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ δεν τραυματίστηκε, ωστόσο τραυματίστηκε ένας άλλος δημοσιογράφος. Σημειώνεται ότι τόσο ο Τσαν Ντουντάρ όσο και ο συνεργάτης του Ερντέμ Γκιουλ, καταδικάστηκαν χθες σε πενταετή φυλάκιση για "αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στους δύο Τούρκους δημοσιογράφους για την αποκάλυψη κρατικών μυστικών
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, 21:48
Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δέκα μηνών καταδίκασε το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης δύο Τούρκους δημοσιογράφους με την κατηγορία της αποκάλυψης κρατικών μυστικών. Η δίωξη κατά των Can Dundar και Erdem Gul, πρώην εκδότη και διευθυντή αντίστοιχα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet», ασκήθηκε μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τουρκική κυβέρνηση μέσω των μυστικών υπηρεσιών της, είχε προσπαθήσει να μεταφέρει όπλα στους Ισλαμιστές στη Συρία. Η δίωξη των δύο δημοσιογράφων είχε επικριθεί ευρέως από τους διεθνείς παρατηρητές. Οι δύο δημοσιογράφοι αθωώθηκαν από την πιο σοβαρή κατηγορία της κατασκοπίας, η οποία θα μπορούσε να επισύρει ισόβια κάθειρξη και -όπως μεταδίδει το BBC- αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Λίγο πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ένοπλος προσπάθησε να σκοτώσει τον Can Dundar ανοίγοντας πυρ εναντίον του. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Ο Can Dundar διέφυγε σώος αλλά σύμφωνα με αναφορές ένας άλλος δημοσιογράφος στο σημείο τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι από τα πυρά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Έντα Κένι επανεκλέχτηκε πρωθυπουργός της Ιρλανδίας
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, 22:24
Ο Έντα Κένι επανεκλέχτηκε πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, βάζοντας τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο 10 εβδομάδων. Ο κ. Κένι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης του ιρλανδικού κοινοβουλίου την Παρασκευή, στην τέταρτη απόπειρα μετά από τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο αρχηγός του χριστιανοδημοκρατικου Fine Gael θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, εξασφαλίζοντας την στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συντηρητικο Fianna Fail, το οποίο απήχε από την ψήφο εμπιστοσύνης. To κόμμα συμφώνησε να στηρίξει την κυβέρνηση του Fine Gael για περίοδο δύο χρόνων. O Μάικλ Μάρτιν, ο ηγέτης του Fianna Fail, ανέφερε πως το κόμμα του διατηρεί το δικαίωμα να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση παρά την συμφωνία για παροχή εμπιστοσύνης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεταγραφή από Ουκρανία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα!
07/05/2016
Καλώς τα δεχτήκαμε. Όπως όλα δείχνουν, ο Geoffrey Pyatt (Τζέφρεϊ Πάιατ), ο πρέσβης των ΗΠΑ κατά το (ή μήπως να πούμε καλύτερα «που έφερε εις πέρας το») πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, θα είναι σύντομα ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα.
Ο Πάιατ, που θεωρείται άνθρωπος ειδικών αποστολών επιλέχθηκε να στελεχώσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε μια συγκυρία που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την κυβέρνηση Ερντογάν είναι ιδιαιτέρως τεταμμένες, στο φόντο φυσικά του πολέμου στη Συρία και ενώ ακούγεται έντονα το σενάριο ενός επεισοδίου στο Αιγαίο. Επιπλέον, η «μεταγραφή» του Πάιατ ανακοινώνεται λίγο καιρό αφού επανήλθε στην επιφάνεια το θέμα με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που υποτίθεται θα φέρει ως πρόταση ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην επίσκεψή του στην Ελλάδα στα τέλη Μάη.
Ο Πάιατ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην Ουκρανία, τόσο κατά την προετοιμασία της ανατροπής Γιανουκόβιτς, όσο και κατά τον διετή πόλεμο που ακολούθησε και μαίνεται έως σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία.Επιπλέον, στο ίδιο διάστημα προώθησε την πολιτική του ΔΝΤ και του ξεπουλήματος της ουκρανικής αγροτικής γης σε αμερικάνικες πολυεθνικές καλλιέργειας μεταλλαγμένων γεωργικών προϊόντων. Θεωρείται άριστος συνεργάτης με τη Βικτόρια Νούλαντ, ειδική επίσης σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Άλλωστε, ήταν οι δυο τους που πιάστηκαν να συνομιλούν λίγο πριν το πραξικόπημα του Μαϊντάν «μαγειρεύοντας» τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, συνομιλία όπου ακούστηκε και το περίφημο «Fuck the E.U.»
Πέρα από τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το σκεπτικό πίσω απ’ αυτή την κίνηση των ΗΠΑ, το αντιφασιστικό, αντιπολεμικό και αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους νέους σχεδιασμούς για την περιοχή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι αγοράζαμε με 1.000 δραχμες το 1999...
Τι αγοράζαμε με 1.000 δραχμες το 1999, Αναλυτικά: Τσιγάρα: 400 δραχμές. Τυρόπιτα: 100 δραχμές. Καφές φραπέ: 500 δραχμές. Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με… βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές (498 €). Σήμερα (2015) τα ίδια προϊόντα κοστίζουν: Τσιγάρα: 3,70 – 4,70 ευρώ. Τυρόπιτα 1,5 ευρώ. Καφές φραπέ ή freddo: 3 – 4 ευρώ. Σύνολο 8-9 ευρώ, δηλαδή περίπου τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Ο βασικός μισθός σε δραχμές υπολογίζεται ότι είναι 163.000 δρχ (περίπου όσο και το 1999). Απλά 15 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε. Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν. Τα συμπεράσματα δικά σας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! Σήμερα, στις 11:00, διαδηλώνουν στην Ομόνοια τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι δολοφόνοι του Συριακού λαού! Καμία σημαία των φονιάδων στην δημοκρατική Ελλάδα!
Αυτοί που σήμερα θέλουν να διαδηλώσουν στην πατρίδα μας, είναι μισθοφόροι φονιάδες κι έχουν φορέσει φερετζέ πρόσφυγα. Αυτοί βομβαρδίζουν τώρα τις γειτονιές στο Χαλέπι, που οι δημοσιογραφικές πόρνες, στην υπηρεσία των μυστικών υπηρεσιών της δύσης και της μοσάντ Κανένας πραγματικός πρόσφυγας δεν θα ύψωνε στη χώρα φιλοξενίας του, το νεοαποικιοκρατικό κουρέλι ("σημαία" δολοφόνων)! Ας δούμε πως στην πατρίδα μας ξεκίνησε αυτή η προπαγάνδα υπέρ των... δολοφόνων: H σημαία των δολοφόνων τζιχαντιστών, που ευλόγησε δημόσια ο πάπας στη Μυτιλήνη... στην Ελλάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνου του ΣΕΚ... με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" και των "εξεγερμένων" εκδημοκρατιστών της Συρίας, το 2012 Κατόπιν εμφανιζόταν σποραδικά σε κινητοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΕΚ... ακόμη και μαζικά στην πλατεία Συντάγματος Το καλοκαίρι του 2014, όταν ο Τσίπρας διαδήλωνε στο Σύνταγμα εναντίον του "κράτους τρομοκράτη", του Ισραήλ, για τη σφαγή στη Γάζα, η σημαία των δολοφόνων μισθοφόρων της Συρίας ήταν μπροστά του... Φυσικά δεν απουσιάζει ο Αβραμόπουλος που συμμετέχει στους "Φίλους της Συρίας", για να πέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας... ...αλλά κι οι υπουργοί της τότε κυβέρνησς, όπως ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, που με καμάρι φοράει φουλάρι με τα σύμβολα των δολοφόνων Όλοι τους, προδίδοντας φιλίες και σχέσεις με τη Συρία: Hafez Al Assad το 1987: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!