Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Παρασκευη 17 Ιουνιου 2016


ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!
Θα πάω στη συγκέντρωση της 5ης Ιουλίου για την επέτειο της νίκης του ΟΧΙ στο περσινό δημοψήφισμα. Θα πάω από αλληλεγγύη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα είναι εκεί. Εντούτοις, διαφωνώ. Ξέρω πως δεν θα είμαστε πολλοί οι συγκεντρωμένοι. Λίγοι θα είμαστε, ένα απελπιστικά μικρό ποσοστό σε σχέση με το γιγάντιο 62% του ΟΧΙ. Και η ισχνή συγκέντρωση θα λειτουργήσει ακόμη πιο απογοητευτικά στον κόσμο. Και τι να κάνουμε; Να ξεχυθούμε στις γειτονιές! Να οργανώσουμε παντού, εκείνη τη μέρα, συγκεντρώσεις-συζητήσεις. Σε κάθε κεντρική πλατεία συνοικίας και επαρχιακής πόλης. Να καλέσουμε τον κόσμο για συζήτηση. Να δώσουμε βήμα στους απογοητευμένους. Για να καταλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι πως σκέφτεται ο κόσμος αυτός. Έστω το μικρό μέρος του κόσμου που θα έρθει σ' αυτές μας τις μαζώξεις. Που εκτιμάω πως θα είναι απείρως μεγαλύτερο απ' αυτό που πρόκειται να έρθει στο Σύνταγμα.
Σχολιο.- Οχι μονο ρε φιλε...να μην κανουν τη συγκεντρωση και ξεφτιλισουν το ΟΧΙ,και δευτερον ποιος τους ειπε και για ποιο λογο αυτοαναγορευονται σε συνεχιστες του ΟΧΙ...τι μαλακιες ειναι αυτες;;Να μαζευτουνε λιγοτεροι κι απο τον Τζημερο και να μας κανουν πλακα οι Πολακηδες..
Σχολιο.- Συνεχιστής του ΟΧΙ είναι καθένας που συνεχίζει τον αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής. Κατά συνέπεια, δεν αυτοαναγορεύονται. Είναι συνεχιστές. Η αδυναμία να γίνει μια μαζική συγκέντρωση είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ήττας που έχει υποστεί ο κόσμος και της απογοήτευσής του. Γι' αυτό θεωρώ πως πρέπει να συζητήσουμε με όποιους-ες έχουν διάθεση να το κάνουν. Που κι αυτοί πολύ λίγοι είναι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο κολαστήριο της "ΒΙΟΧΑΛΚΟ" στη Βουλγαρία
«Επί δύο μήνες ο ελληνικός βιομηχανικός όμιλος «Βιοχάλκο», ο οποίος έχει επενδύσει στον χάλυβα και στη μεταλλουργική βιομηχανία στη Βουλγαρία, έχει προσλάβει 200 ιδιωτικούς φρουρούς για την ασφάλεια του εργοστασίου «Στόμανα»/ «Χάλυβας», στο Πέρνικ...
Για να καταστείλει τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται συνεχώς 36 ώρες χωρίς υπερωρίες. Ο μηνιαίος μισθός τους βρίσκεται μεταξύ των... 400 και 600 λέβα (205 με 310 ευρώ)». Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Βουλγαρικού Κόμματος, Βαλέρι Τζαμπλιάνοβ (Валери Жаблянов) στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο στο οποίο είχαν παραβρεθεί και εκπρόσωποι των εργαζομένων στην επιχείρηση. «Ενώ μια άλλη εταιρεία των ιδιοκτητών της ομάδας «Στόμανα» στο Πέρνικ έκλεισε μετά από έλλειψη κερδών», είπε. « Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει κατά κύριο λόγο να ενδιαφέρεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα της Βουλγαρίας θα προέλθει από την αύξηση της είσπραξης των φόρων.
Από ποιους θα πάρει τους φόρους;», ρώτησε ο Τζαμπλιάνοβ. Από τους μισθούς των 400-600 λέβα; Ή θα λάβει έσοδα από από τα κέρδη της εταιρείας;» «Δεν ξέρουμε πώς ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει σαφής, όταν η μεταλλουργική επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί με μισθούς των 400 λέβα (€200) μηνιαίως», πρόσθεσε ο Τζαμπλιάνοβ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς οι Βούλγαροι πολίτες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης σε συνθήκες δουλείας όταν εργάζονται σε ξένους επενδυτές. «Μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία των αρχών για τους ξένους επενδυτές στη Βουλγαρία, οι μισθοί θα καθηλώνονται στα χαμηλότερα επίπεδα, την ίδια στιγμή που οι δαπάνες για επανεξοπλισμό του στρατού αυξάνονται σε δεκάδες εκατομμύρια για άγνωστους σκοπούς», είπε ο Βούλγαρος βουλευτής. Ο ίδιος τόνισε ότι το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ!
14 ΦΕΒ. 2016
Οι μάσκες έπεσαν και σε εποχή Ομολογίας φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ποιοι υπηρετούν την δαιμονική Νέα Τάξη και ποιοι προσπαθούν να αντισταθούν και να ανασχέσουν την παγκόσμια λεηλασία της. Ο προκαθήμενος τους Φαναριού, αναφερόμενος στην ιστορική για πολλούς συνάντηση του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη της Μόσχας Αλέξιο στην Κουβά, για να δηλώσουν την θέληση τους να προστατευόσουν τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής από το μαρτυρικό δράμα που ζουν εξ’ αιτίας των δολοφόνων Τζιχαντιστών, επιτέθηκε ανοιχτά κατά του Πούτιν, προειδοποιώντας μάλιστα τον «συνάδελφο» του Φραγκίσκο να προσέχει τους Ρώσους για να μην… γίνει δεκανίκι τους. Ακουσον! Ακουσον! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τουρκικός τύπος που σχολίασε τις δηλώσεις του Βαρθολομαίου για την συνάντηση Πάπα – Πατριάρχη Αλεξίου της Μόσχας, ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή έγινε υπό την «σκιά» του Πούτιν επικαλούμενος τις απόψεις του Βαρθολομαίου που έσταζαν μίσος για τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι ο μοναδικός ηγέτης που ενδιαφέρθηκε για το δράμα των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.
Χαρακτηριστική είναι και η φράση που αποδίδεται στον Βαρθολομαίο σχολιάζοντας αυτή την συνάντηση, που σύμφωνα με τους Ρώσους έγινε μόνο για αυτόν τον ιερό σκοπό και δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω όπως πολλοί θέλησαν να την ερμηνεύσουν, ότι δηλαδή και η Μόσχα ενέδωσε στις οικουμενιστικές πολιτικές. Είπε λοιπόν ο Βαρθολομαίος : «Hedef dini ise olumlu bir görüşme. Ancan Vatıkan dilkkatli olmalı Moskova nın emmelerine koltuk derneği olmamali», Δηλαδή «Όσον αφορά την θρησκεία ο στόχος της συνάντησης αυτής είναι θετικός. Αλλά το Βατικανό πρέπει να προσέξει μήπως γίνει το… δεκανίκι στις φιλοδοξίες της Μόσχας!». Μάλιστα! Πιστός υπηρέτης των Αμερικανών, των Οικουμενιστών και της Νέας Τάξης, ο προκαθήμενος του Φαναριού έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο. Προσπάθησε να… «προστατέψει» τον στενό του φίλο και αδελφό, όπως τον αποκαλεί, τον Ιησουίτη Πάπα του Βατικανού, μήπως ο «καημένος» και πέσει θύμα των ραδιουργιών του Πούτιν και της Μόσχας. Πραγματικά σε τέτοιες κρίσιμες εποχές κυριαρχεί αυτό που είχε πει ο μεγάλος Όσιος παππούλης μας, «Ηρθε η ώρα να χωριστεί η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ!».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε μεγάλα ψέματα για την Βενεζουέλα από τα ξένα ΜΜΕ
Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να επωφεληθούν από τους πόρους της Βενεζουέλας, διαδίδοντας μεγάλα ψέματα σχετικά με την Βενεζουέλα. Η Ουάσινγκτον και η ΣΙΑ αξιοποιούν την πολιτική μετριότητα της Βενεζολάνικης αντιπολίτευσης και την αδυναμία τους στο χρήμα και την εξουσία, για να τους χρησιμοποιήσουν ως αιχμή του δόρατος και να τους εγκαταστήσουν στην κυβέρνηση με την δύναμη της βίας αφού έχουν ήδη αποτυχία μέσω των εκλογών.
Παρακάτω, παρατίθενται κάποια από τα ψεύδη τους:
Ψέμα νούμερο Ένα
Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι, διαβεβαιώνουν ότι στην Βενεζουέλα δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης και η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει μονοπωλήσει τα ΜΜΕ για να φιμώσει την κριτική εναντίον της.
Η Αλήθεια
Στα περίπτερα διατίθενται καθημερινά προς πώληση τρεiς ημερήσιες εφημερίδες που είναι φιλοκυβερνητικές: H “Correo de Orinoco”, η “Ciudad Caracas” και η “Diario Vea”. Από αυτές δύο είναι κρατικές και μία ιδιωτική. Αντίθετα, υπάρχουν τέσσερις φανερά αντιπολιτευόμενες: Oι “ΕL Nacional”, “Tal Cual”, “El País”, “El Universal” και το περιοδικό “Zeta”. Η εφημερίδα “Últimas Noticias”, θεωρείται ουδέτερη, ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια μοιράζονται εξ ίσου σε έξι φιλοκυβερνητικά και έξι της αντιπολίτευσης.
Ψέμα νούμερο Δύο
Τα Μέσα Ενημέρωσης, Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) του Ντιέγκο Αλμάγκρο, οι ΗΠΑ και πολλοί άλλοι, λένε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δημοκρατία, όμως δεν λένε τίποτα π.χ για το Μεξικό, που η προεδρία της χώρας βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του PRP του Ενρίκε Πένια Νιέτο, τα 73 από τα τελευταία 85 χρόνια. Στις 6 αυτού του Ιούνη στην πόλη του Μεξικό, ψήφισε μόνο το 25% του πληθυσμού. Η πρώτη πολιτική δύναμη, ο Μορένα, ψηφίστηκε μόνο από το 6% από τον συνολικό πληθυσμό. Αυτό κι αν είναι δημοκρατία.
Η Αλήθεια
Στη Βενεζουέλα γίνονται εκλογές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι πιο πρόσφατες ήταν οι νομοθετικές. Η αντιπολίτευση κατέλαβε 109 έδρες, έναντι 54 της κυβέρνησης.
Ψέμα νούμερο Τρία
Στις 21 του περασμένου Μάη, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP δημοσίευσε μια είδηση που έπεσε σαν κεραυνός, αναπαράχθηκε από όλα τα διεθνή και κάποια βενεζολάνικα ΜΜΕ, παρ ότι γνώριζαν ότι πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Η είδηση ανέφερε ότι ένα χάμπουργκερ στη χώρα μας κόστιζε 170 δολάρια και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου 69.000 δολάρια.
Η Αλήθεια
Με βάση την επίσημη ισοτιμία του δολαρίου με το μπολίβαρ (1/580), προκύπτει ότι ένα χάμπουργκερ κοστίζει λιγότερο από 3 δολάρια, αλλά με ανταλλαγή στη μαύρη αγορά, κοστίζει περίπου 1,70 δολάρια. Το δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει λίγο πάνω από 100 δολάρια, όμως για τους τουρίστες, οι οποίοι είναι αυτοί που μένουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, η διαμονή τους κοστίζει κάτι λιγότερο από 70 χιλ. Μπολίβαρες. Ο τίτλος της είδησης λέει: “Bενεζουέλα, 170 δολάρια η επίσημη τιμή ενός χάμπουργκερ”. Κάτω από την λεζάντα της φωτογραφίας γράφει: "Caracas (Venezuela) (AFP) – Διεγράφη – Αυτό το άρθρο έχει διαγραφεί λόγω ενός σφάλματος στην ισοτιμία του νομίσματος” Ωστόσο, η είδηση είχε δημοσιευτεί σε δεκάδες άλλα μέσα ενημέρωσης και η επικοινωνιακή ζημιά ενάντια στην Βενεζουέλα ήταν μη ανατρέψιμη.
Ψέμα νούμερο Τέσσερα
Η Huffington Post και το Reuters, δημοσίευσαν τον Φλεβάρη του 2014, λίγο μετά τις “ειρηνικές” -σύμφωνα με αυτά τα μέσα- διαδηλώσεις, που κάλεσε η αντιπολίτευση, ότι ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Λεοπόλδο Λόπες ήταν αθώος. Οι Huffington Post, CNN,EFE, País και πολλοί άλλοι, δημοσίευσαν άρθρα που υποστήριζαν ότι ήταν αθώος και ότι όλοι οι νεκροί εκείνη την 12 Φλεβάρη ήταν όλοι της αντιπολίτευσης.
Η Αλήθεια
Το κάλεσμα στις διαδηλώσεις από πλευράς Λόπες είχε όλη την πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Ο ακροδεξιός ηγέτης είχε συνδεθεί με την Ουάσινγκτον και τη ΣΙΑ και είχε χρηματοδοτηθεί επίσης. Όλοι όσοι πέθαναν εκείνη την ημέρα ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης. Η διεθνούς φήμης γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε τον Μάρτη του 2015 το παρακάτω:”Παρά όλες αυτές τις λεπτομέρειες και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι ανώτερες αρχές της Βενεζουέλας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων και της Λατινικής Αμερικής), έδωσαν λίγη πίστη σε αυτή την ανακοίνωση απόπειρας πραξικοπήματος. Αυτή η δυσπιστία – εδώ και δεκαπέντε χρόνια – είναι μέρος της στρατηγικής των κυρίαρχων μεγάλων μέσων ενημέρωσης, στο πόλεμο ενάντια στην μπολιβαριανή επανάσταση για να δυσφημίσουν τις μπολιβαριανές αρχές”. Η Le Monde αποκάλυψε επίσης ότι ένας προδότης στρατιωτικός διοικητής είχε σχέδια να επιτεθεί με ελικόπτερα στο Προεδρικό Μέγαρο στο Καράκας με πρόθεση να σκοτώσει τον Νικολάς Μαδούρο. Πίσω από όλα αυτά είναι ο Λόπες και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.
Ψέμα νούμερο Πέντε
Reuters, AFP, ABC, BBC και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης, προσπάθησαν να εμφανίσουν μέσω πολύ εντυπωσιακών φωτογραφιών ότι οι ελλείψεις στην Βενεζουέλα είναι πολύ πιο σοβαρές απ ότι είναι πράγματι. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν αρνείται ότι υπάρχει έλλειψη προϊόντων, αλλά έχει αποδείξει με στοιχεία και κατασχέσεις ότι οι υπεύθυνοι της εξαφάνισης βασικών προϊόντων είναι έμποροι και επιχειρηματίες οπαδοί της δεξιάς ή απλώς έμποροι που προτιμούν να σκοτώσουν από πείνα τον ίδιο τους τον λαό, προκειμένου να αποκτήσουν υψηλότερα κέρδη. Ακόμα και ένας Βάσκος επιχειρηματίας παρουσιάσε φωτογραφίες από σούπερ μάρκετ της περιοχής των πλουσίων του Καράκας, όπου υπάρχουν τα πάντα.
Η Αλήθεια
Στην πραγματικότητα υπάρχουν, για παράδειγμα αυγά , όμως οι παραγωγοί τους προτιμούν να τα αφήσουν να σαπίσουν, για να υποχρεώσουν να αυξηθεί η τιμή τους. Υπάρχει γάλα, αλλά πως μπορεί να εξηγήσει κανείς, ότι υπάρχουν άφθονα γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμα και στον δρόμο και πωλούνται σε διογκωμένες τιμές από τους εμπόρους. Οι αποδείξεις βρίσκονται επίσης, στις εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες τόνους προϊόντων που έχουν κατασχεθεί ενώ κατευθύνονταν στην Κολομβία , για να θαφτούν ή να πουληθούν εκεί στις αγορές.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΗ στην Κούβα
Επιστημονική φαντασία 1: Είναι καλοκαιράκι, μένουμε σπίτι με την γυναίκα μας, ας πούμε ότι δουλεύουμε και οι δύο με ένα μισθό 700 ευρώ ο καθένας και έχουμε αναμμένο το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα όλη μέρα γιατί έχει πολύ ζέστη. Εν ολίγοις ζούμε μέσα στην κραιπάλη. Και ξαφνικά, έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και μάλλον εδώ τελειώνει και η κραιπάλη και η επιστημονική φαντασία, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τον φάκελο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Επιστημονική φαντασία 2: Πόσο πλούσιοι θα είμαστε στην Ελλάδα, εάν στο παραπάνω υποθετικό σενάριο ανοίγαμε το λογαριασμό της ΔΕΗ και ο λογαριασμός ήταν 30 ευρώ ? Αυτό μας συνέβη φέτος στο νησί, γιατί μέχρι τώρα τον λογαριασμό τον πλήρωνε ο γείτονας (η σπιτονοικοκυρά μας). Φέτος η γυναίκα δούλευε και έτυχε να παραλάβουμε εμείς τον λογαριασμό της (κουβανικής) ΔΕΗ. Τον ανοίξαμε και ήταν 37,60 πέσος (μέσος μισθός 600). Φυσικά, στην καθορισμένη ημερομηνία που πέρασε από το σπίτι ο "ΔΕΗτζης" πληρώσαμε και τον δικό μας και της γειτόνισας. Είχαμε υποχρέωση γιατί τον περασμένο μήνα είχε πληρώσει αυτή και τους δύο. Ζήσαμε και αυτό σε αυτό το νησί. Κεράσαμε μία ΔΕΗ τον γείτονα γιατί μας είχε κεράσει και αυτός!
Αναρωτηθήκαμε πως μπορεί να συμβαίνει αυτό, αφού για την παραγωγή ρεύματος χρειάζεται πετρέλαιο, που βέβαια το κόστος του είναι σε συνάλλαγμα. Μας εξήγησαν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα πωλείται στον πληθυσμό στην Κούβα στο 25% του κόστους παραγωγής του. Μετά σκεφτήκαμε αυτό που μας έλεγαν σαν πρώτη εντύπωση για το νησί κάποιοι τουρίστες: "Πολύ ωραία, αλλά πολύ φτώχεια"....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bρετανια. Τη βίαζε για 9 μήνες- «Είμαι αστυνομικός και κάνω ό,τι θέλω»
Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του επαναλαμβανόμενου βιασμού μιας γυναίκας από τον 49χρονο αστυνομικό Μίκαελ Γκράχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Είμαι αστυνομικός και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω» επαναλάμβανε ο δράστης στο θύμα όλους αυτούς τους μήνες, ενώ σε μία περίπτωση κινηματογράφησε τον ιασμό της γυναίκας. Ο αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου έδενε τα χέρια της με σκοινί και χρησιμοποιούσε τον βιασμό σαν «τιμωρία». Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό το 2012 αλλά κανείς δεν την πίστεψε. Τελικά ο 49χρονος κρίθηκε ένοχος για 7 κατηγορίες βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και απόπειρας στραγγαλισμού. «Δεν ήμουν σίγουρη ότι κάποιος θα με πίστευε επειδή μου είχε πει ότι κανείς δεν θα με πίστευε. Με ειχε προειδοποιήσει πως θα έλεγε σε όλους ότι είμαι τρελή. Το έκανεγια τιμωρία» ανέφερε στο δικαστήριο η γυναίκα. «Ήταν πολύ θυμωμένος. Θυμάμαι απλά τον πόνο που ένιωθα με ό,τι μου έκανε. Με έδεσε και δεν σταματούσε. Μου φώναζε πόσο πολύ με μισούσε. Τον φοβάμαι. Φοβόμουν πως θα με σκοτώσει» ειπε ξεσπώντας σε κλάματα στο δικαστήριο. Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπερνούν τα 600 δισ. τα εμβάσματα των μεταναστών στις οικογένειές τους
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, 16:15
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το 2015 τα εμβάσματα μεταναστών προς τις οικογένειες ή τους οικείους τους που παραμένουν στις χώρες καταγωγής τους, ξεπερνούν τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα 441 δισ.$ καταλήγουν σε αναπτυσσόμενες χώρες στηρίζοντας και κατά περίπτωση βελτιώνοντας το επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων εκεί. Με δεδομένη μάλιστα την αύξηση των μεταναστευτικών ροών τα ποσά αυτά εκτιμάται ότι θα αυξηθούν. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναγνωρίζοντας τη συμβολή των εμβασμάτων στις οικονομίες των χωρών που καταλήγουν, στηρίζει τη Διεθνή Μέρα Οικογενειακών Εμβασμάτων που έχει κηρυχθεί από το Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις 16 Ιουνίου. Το μήνυμα του ΔΟΜ με αφορμή τη σημαντική αυτή μέρα επικεντρώνεται:
Στον περιορισμό του κόστους κατά την κίνηση εμβασμάτων, καθώς κατά περίπτωση το κόστος ξεπερνά το 20% του συνολικού ποσού. Συγκεκριμένα, στις μετακινήσεις μεταξύ Αφρικανικών χωρών το κόστος ξεπερνά το 20% σε σχέση με το 5% που παρατηρείται στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νοτίου Ασίας. Πολλοί μετανάστες αναγκάζονται να ακολουθήσουν ανεπίσημες οδούς προκειμένου να μεταφέρουν τα χρήματά τους, αποφεύγοντας τις διατραπεζικές συναλλαγές που πολλές φορές αποδεικνύονται σημαντικά ακριβότερες. Στην έκδηλη ανάγκη εγκυρότερης και απλούστερης ενημέρωσης των μεταναστών. Ο ΔΟΜ επιζητά να συνδυάσει την εμπειρία του στη μετανάστευση με την εξειδικευμένη γνώση άλλων οργανισμών, ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για οικονομικές συναλλαγές είτε μέσω κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω ταχυδρομείου. Εξίσου σημαντική με την ενημέρωση των αποστολέων είναι και η ενημέρωση των παραληπτών προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λεφτά που λαμβάνουν από τους συγγενείς τους.
Στη βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κερδίζονται τα χρήματα. Σε συνδυασμό με τον περιορισμό του υψηλού κόστους μεταφοράς χρημάτων, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού κόστους που καλούνται να πληρώσουν οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να βγάλουν χρήματα, όπως η φθηνή εργασία και το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης. Τα χρήματα άλλωστε που στέλνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι συνήθως μέρος των δικών τους εσόδων. Οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις οφείλουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των συνθηκών, εξασφαλίζοντας ότι τα χρήματα θα βγαίνουν υπό δικαιότερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης συμμετέχει με τη Διεθνή Κοινότητα στην Παγκόσμια Μέρα Οικογενειακών Εμβασμάτων αναγνωρίζοντας τη σημαντική οικονομική συμβολή των μεταναστών σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύοντας τις τρέχουσες συνεργασίες που στόχο έχουν τη νόμιμη και αποτελεσματικότερη διακίνηση αυτών των κεφαλαίων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Αλλάζουν και το 50ευρω -Στις 5 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το νέο χαρτονόμισμα
16|06|2016 12:30
Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ θα παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 5 Ιουλίου και θα τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017. Πρόσφατα, η ΕΚΤ υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων καθώς και άλλα μηχανήματα που δέχονται χαρτονομίσματα, θα είναι συμβατά με το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ. «Εμείς, το ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους, έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτιά τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία», σημείωσε σχετικά, ο επικεφαλής της διεύθυνσης τραπεζογραμματίων της ΕΚΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των τραπεζογραμματίων ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία, πάνω από 8 δισεκατομμύρια – περίπου 45% – είναι αξίας των 50 ευρώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΞΕΧΑΣΤΕ τα χαρτονομίσματα! ΜΟΝΟ με κάρτες πλέον οι αγορές – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
Θα… «φακελώνονται» οι «καλές» και οι «κακές επιχειρήσεις που δέχονται μόνο πλαστικό χρήμα
Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς πλέον η χρήση του πλαστικού χρήματος γίνεται υποχρεωτική με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Και μη νομίζετε ότι έχετε περιθώριο να χρησιμοποιήσετε χαρτονομίσματα. Από τον Αύγουστο σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίας που βρίσκονται στη λίστα υψηλής φοροδιαφυγής. Έτσι, αρχικά θα πληρώνουμε μόνο με κάρτες σε εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης και σιγά σιγά το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως είναι γιατροί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κλπ. Οι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν με τα ειδικά μηχανήματα POS και οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν μέσα στις επιχειρήσεις τους πινακίδα που να αναφέρει ότι ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κάρτα. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει υποχρεωτικό για μισθωτούς και συνταξιούχους ένα συγκεκριμένο ποσό ηλεκτρονικών αγορών ανάλογα με το εισόδημά τους, ώστε να χτίσουν και το αφορολόγητο. Όπως αναφέρει το capital, για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο θα πρέπει να έχουν καταναλώσει έως και το 1/3 του εισοδήματός τους είτε κάνοντας χρήση της κάρτας, είτε με πληρωμές μέσω τράπεζας.
Η κυβέρνηση έως το τέλος Ιουλίου θέλει να έχει ψηφιστεί στη Βουλή το σχέδιο για την παροχή κινήτρων πληρωμών με πλαστικό χρήμα, που θα φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Πόσες αποδείξεις απαιτούνται και ποια θα είναι τα «δώρα». Για τα εισοδήματα του 2016, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή του 2017, θα μετρούν χάρτινες και ηλεκτρονικές αποδείξεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν αποδείξεις για συναλλαγές με μετρητά και πλαστικό χρήμα από 10% έως και 30% του εισοδήματός τους. Για τα εισοδήματα του 2017, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή το 2018, η Εφορία θα αναγνωρίζει για την κατοχύρωση του αφορολόγητου μόνο πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Τα όρια θα παραμείνουν τα ίδια, από 10% έως 30%.
Συγκεκριμένα: • Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%. Δηλαδή ως και 1.000 ευρώ το χρόνο. • Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%. Δηλαδή ως και 3.000 ευρώ το χρόνο. • Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%. Δηλαδή ως και 8.000 ευρώ το χρόνο. • Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνης με κάρτα θα είναι 30%. Δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ το χρόνο. Σε περίπτωση που ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος δεν έχει δαπανήσει το συγκεκριμένο ποσό με κάρτα, τότε θα μειώνεται το αφορολόγητό του και θα χρεώνεται με φόρο για το ποσό που λείπει βάσει της κλίμακας στην οποία υπάγεται. Αν όμως καταφέρει να δαπανήσει το ποσό που προβλέπεται σύμφωνα με το εισόδημά του, τότε θα έχει πρόσθετη έκπτωση φόρου. Σημειώνεται ότι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται τόσο οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ, όσο και οι αποδείξεις από τα καύσιμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θαλασσοδανεια. Τα ΔΑΝΕΙΚΑ και αγυριστα 11 εκατ ευρω του Κυριακιδη στον Μακη Τριανταφυλλοπουλο. Αποκαλυπτικο πορισμα της Τραπεζας της Ελλαδας για τα κατορθωματα του Τριανταφυλλοπουλου.
Θωμαιδης – Αλαφουζος στη δικαιοσυνη. Το μαχαιρι στο κοκκαλο
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μια 20ετια. Παρτι 1 δις στα κομματα με επιχορηγησεις
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεσμευτηκαν οι λογαριασμοι του Βγενοπουλου. Για φοροδιαφυγη. Για φοροδιαφυγη 200 εκατ ευρω ελεγχεται ο Ανδρεας Βγενοπουλος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντειβιντ Πετρεους. Το «γερακι» της CIA αγοραζει τα κοκκινα δανεια μας
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στους ΧΥΤΑ της Ηπειρου τα απορριματα της Λευκαδας και της Κερκυρας. Αντιδρασεις από την Τοπικη Αυτοδιοικηση της Ηπειρου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
50 ΕΚ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ 150 ΕΚΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ τα αποτελέσματα χρήσης του πρώτου τριμήνου είναι αυξημένα σε σχέση με πέρσι κατά 5,7%. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο εν λόγω όμιλος ετοιμάζεται να υπογράψει νέες συμβάσεις με το Ελληνικό δημόσιο ύψους 218 εκατομμυρίων και τα έσοδα από τα διόδια φτάσανε στο ποσό των 50,8 εκατομμυρίων.
50 ΕΚ "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ" ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ (εκείνα που ο Τσίπρας πήγαινε στο κίνημα δεν πληρώνω κι έδινε το λόγο της τιμής του για κατάργηση) ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ 150 ΕΚΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απέτυχε ο τουρκόδουλος Βαρθολομαίος, να παραδώσει την Ορθοδοξία στους παπικούς; Η Σύνοδος των Οικουμενιστών απετυχε, πριν να αρχίσει. Νίκη των Ορθοδόξων...
Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης Ὁμότιμος Καθηγητὴς Α.Π.Θ.
Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΑΠΕΤΥΧΕ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ. Νίκη τῶν Ὀρθοδόξων
Δόξα τῷ Θεῷ. Ζῇ Κύριος ὁ Θεός. Μεθ᾽ ἡμῶν ὁ Θεός, γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε. Οὐκ ἀρνησόμεθά σε φίλη Ὀρθοδοξία. Τῶν Ἀποστόλων τὸ κήρυγμα καὶ τῶν Πατέρων τὰ δόγματα τῇ Ἐκκλησίᾳ μίαν τὴν πίστιν ἐκράτυνεν. Αὐθόρμητα ἀναβλύζουν μέσα ἀπὸ τὶς καρδιὲς τῶν ἁπανταχοῦ Ὀρθοδόξων οἱ βιβλικὲς αὐτές, πατερικὲς καὶ λειτουργικὲς δοξολογικὲς ἐκφράσεις, γιατὶ οἱ ἐπὶ ἕνα αἰώνα τώρα προσπάθειες νὰ ἁλωθεῖ ἐκ τῶν ἔσω ἡ Ἐκκλησία ἀπὸ παλαιὲς καὶ νέες αἱρέσεις, ἰδιαίτερα ἀπὸ τὸν νέο Γνωστικισμὸ καὶ Συγκρητισμὸ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀπέτυχαν.
Ἡ Σύνοδος τῆς Κρήτης, ποὺ ἐπρόκειτο ἐντὸς τῶν προσεχῶν ἡμερῶν νὰ νομιμοποιήσει τὸν Οἰκουμενισμὸ καὶ νὰ ἀναγνωρίσει ὡς ἐκκλησίες τὶς αἱρέσεις τοῦ Παπισμοῦ καὶ τοῦ Προτεσταντισμοῦ, διελύθη εἰς τὰ ἐξ ὧν συνετέθη. Ἡ βλασφημία κατὰ τοῦ... Ἁγίου Πνεύματος, ποὺ συνετελεῖτο μὲ τὴν σύγκληση τῆς κακῆς αὐτῆς συναγωγῆς τὴν ἡμέρα τῆς Ἁγίας Πεντηκοστῆς, ἐστράφη ἐναντίον τῶν ὀργανωτῶν της. Τὸ Ἅγιον Πνεῦμα ἐνήργησε καὶ ἔπνευσε ἐνωρίτερα. Ἐφώτισε τοὺς ἱεράρχες τῶν Ἐκκλησιῶν Βουλγαρίας, Γεωργίας, Σερβίας, Ἀντιοχείας καί, τελευταῖα καὶ ἀποφασιστικά, τῆς Μεγάλης Ρωσίας, ὥστε νὰ μὴ συμμετάσχουν στὴν περίεργη αὐτὴ καὶ ἄγνωστη στὴν ἐκκλησιαστικὴ ἱστορία σύναξη ἐπιλεγμένων οἰκουμενιστῶν ἀντιπροσώπων μὲ προειλημμένες ἀποφάσεις καὶ προκατασκευασμένα σὲ ἐπιτροπὲς «ἡμετέρων» ἀντορθόδοξα κείμενα. Ἐφώτισε πολλοὺς ἀρχιερεῖς τῶν ἄλλων τοπικῶν ἐκκλησιῶν νὰ πράξουν ἐξ ἀρχῆς ὅ,τι ἔπραξε στὸ τέλος ὁ Ἅγιος Μᾶρκος ὁ Εὐγενικός, νὰ ἀρνηθοῦν νὰ μετάσχουν καὶ νὰ ὑπογράψουν κείμενα, χωρὶς νὰ ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ ὁμιλήσουν καὶ νὰ ψηφίσουν, ἀναγκασμένοι νὰ νομιμοποιήσουν μία συνοδικὴ διαδικασία πολὺ χειρότερη καὶ τῆς Φερράρας-Φλωρεντίας, νὰ δεχθοῦν τὴν πρωτάκουστη προσβολὴ τῆς ἰσότητος τῶν ἐπισκόπων, μὲ τὸ νὰ μὴ συγκαλοῦνται ὅλοι οἱ συνεπίσκοποί τους νὰ συζητήσουν, νὰ συναποφασίσουν, νὰ συμψηφίσουν. Ἐφώτισε καὶ τὴν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στὴν τελευταία της συνέλευση νὰ προτείνει, σχεδὸν ὁμόφωνα, διορθώσεις καὶ βελτιώσεις ποὺ συμφωνοῦν μὲ ὅσα οἱ ἀναφερθεῖσες τοπικὲς ἐκκλησίες προβάλλουν ὡς λόγους τῆς μὴ συμμετοχῆς τους σὲ ὀργανωτικὰ καὶ θεολογικὰ ζητήματα. Θὰ ἦταν καλύτερο βέβαια νὰ μὴ μετάσχει καὶ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἐξ ἀρχῆς, ὥστε νὰ ἀποδυναμώσει καὶ τὸ προβαλλόμενο ἀνόητο ἐπιχείρημα περὶ δῆθεν ἐθνοφυλετικῶν κινήτρων, ποὺ ἐνεργοῦν στὶς ἐκκλησίες ποὺ δὲν συμμετέχουν. Οἱ οὐσιαστικὲς ἀλλαγὲς ποὺ προτείνει ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ οἱ δικαιοδοσιακὲς εἰσπηδήσεις ποὺ ἐπιδιώκει νὰ ἀποτρέψει μὲ τὶς προτάσεις της ὀφείλονται σὲ ἐθνοφυλετικὰ κριτήρια; Ὑπάρχει κίνδυνος ὁρατὸς καὶ δικαιολογημένος τὰ ἐθνοφυλετικὰ κριτήρια νὰ ἀποδοθοῦν σὲ ὅσους ἐπιμένουν νὰ στηρίζουν τὸν ὁμόφυλο, ὁμαίμονα καὶ ὁμόγλωσσο πατριάρχη, στὴν ἀποδεδειγμένα οἰκουμενιστική, ἀντορθόδοξη καὶ ἀντιπατερικὴ πορεία τῆς Συνόδου. Θὰ βρεθεῖ σὲ πολὺ δύσκολη θέση ὁ ἀρχιεπίσκοπος κ. Ἱερώνυμος, ὅταν θὰ διαπιστώσει ὅτι οἱ ἀνατρεπτικὲς τοῦ Οἰκουμενισμοῦ προτάσεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος θὰ ἀπορριφθοῦν, διότι ἡ ὑποστήριξη τοῦ Οἰκουμενισμοῦ εἶναι ὁ λόγος ποὺ ἐπιβάλλει στοὺς οἰκουμενιστὰς νὰ συγκαλέσουν ὁπωσδήποτε, ἔστω καὶ κολοβή καὶ κουτσουρεμένη, τὴν Σύνοδο. Ἂν ἡ ἀπουσία τόσων ἐκκλησιῶν δὲν πείθει τοὺς ὀργανωτὰς νὰ ἀναβάλουν τὴν σύνοδο καὶ νὰ συζητήσουν γιὰ τὴν ἐπίτευξη ὁμοφωνίας, θὰ δεχθοῦν τὶς προτάσεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ μάλιστα στὸ θέμα τῆς αὐτονόμησης τῶν λεγομένων «Νέων Χωρῶν», ποὺ ἔχει καταντήσει αἰτία πολέμου μεταξὺ Φαναρίου καὶ Ἀθήνας; Φοβούμαστε καὶ ἀνησυχοῦμε ὅτι, ἐπειδὴ πολλοὶ προκαθήμενοι ἔχουν καταντήσει πάπες, ὅπως εὔστοχα ἐγράφη ἀπὸ λογιώτατο καὶ εὐσεβέστατο συμπρεσβύτερο, καὶ συχνά δὲν λειτουργοῦν συνοδικά, θὰ ἀγνοηθοῦν οἱ δεσμευτικὲς ἀποφάσεις τῆς Ἱεραρχίας, καὶ ἡ μία καὶ μοναδικὴ ψῆφος τοῦ ἀρχιεπισκόπου κ. Ἱερωνύμου θὰ ἐνισχύσει τὸν Οἰκουμενισμὸ τῶν συνοδικῶν κειμένων καὶ τὸν ἐθνοφυλετισμὸ τῶν ἑλληνοφώνων ἐκκλησιῶν. Ἀνησυχοῦμε καὶ προσευχόμαστε νὰ ἀποτραπεῖ αὐτὴ ἡ ἐξέλιξη. Ἐφώτισε τὸ Ἅγιο Πνεῦμα καὶ τοὺς Ἁγιορεῖτες, πρῶτα τοὺς κελλιῶτες καὶ λίγο καθυστερημένα τὴν Ἱερὰ Κοινότητα, νὰ ἐκφράσουν τὴν ἀντίθεσή τους, ὄχι ἐθνοφυλετικά, ἀλλὰ θεολογικὰ γιὰ τὸ περιεχόμενο τῶν συνοδικῶν κειμένων. Ἐφώτισε, τέλος, πολλοὺς ἀπὸ τὰ λοιπὰ μέλη τῆς Ἐκκλησίας, ποὺ ἀποτελοῦν ἕνα εὐρύτερο, συνοδικὸ σῶμα, συγκροτοῦν καὶ ἐκφράζουν τὴν συνείδηση τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας, ἐπισκόπους, πρεσβυτέρους, διακόνους, μοναχούς, λαϊκούς, σὲ ἡμερίδες, στὸ διαδίκτυο, στὸν ἔντυπο τύπο, μὲ συγκέντρωση χιλιάδων ὑπογραφῶν καὶ σύνταξη πλήθους κειμένων νὰ ἐκφράσουν τὴν ἀνησυχία τους γιὰ τὶς θεολογικὲς ἐκτροπὲς καὶ καινοτομίες τῶν συνοδικῶν κειμένων.
Παράλληλα καὶ ὑπεράνω τῆς προετοιμασίας τῆς συνόδου τῆς Κρήτης λειτουργοῦσε καὶ λειτουργεῖ μία ὄντως εὐρεῖα Μεγάλη καὶ Ἁγία Σύνοδος τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας, τῇ ἐπιστασίᾳ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τὸ Ὁποῖον «ὅλον συγκροτεῖ τὸν θεσμὸν τῆς Ἐκκλησίας» καὶ ὄχι κολοβὲς καὶ ἐλλιπεῖς συνόδους. Εἶναι βέβαιο, ὅτι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα ἀπουσιάζει ἐκεῖ ὅπου ὑποστηρίζονται οἱ αἱρέσεις καὶ οἱ πλάνες• οἱ Μονοφυσίτες Ἀντιχαλκηδόνιοι, οἱ Παπικοὶ καὶ οἱ Προτεστάντες, κατὰ σταθερὴ καὶ ὁμόφωνη γνώμη τῶν Ἁγίων Πατέρων, εἶναι αἱρετικοί, δὲν εἶναι ἐκκλησίες, καὶ ἂς προσπαθοῦν μὲ σοφιστεῖες καὶ παρερμηνεῖες νεωτερίζοντες καὶ «Καιρο»σκοποῦντες «ἐπίσκοποι» καὶ «καθηγηταί», ἔχοντες πολλοὶ ἐξ αὐτῶν πορισμὸν τὴν δυσσέβειαν, νὰ διαστρέψουν τὴν ἀλήθεια καὶ νὰ παρασύρουν τοὺς ἀσταθεῖς καὶ ἀμφιβάλλοντες. Τολμοῦν οἱ δυστυχεῖς καὶ ἀξιολύπητοι, νὰ ἐπικαλοῦνται ἀκόμη καὶ τὸν Ἅγιο Μᾶρκο τὸν Εὐγενικό, ὡς φιλοπαπικό, αὐτὸν ποὺ ἀπεκλήθη «ἀντίπαπας» καὶ «παπομάστιξ». Θὰ τρέχουν νὰ κρυφθοῦν γιὰ νὰ ἀποφύγουν τὰ τραύματα, ἂν παρουσιάσουμε ἐδῶ ὅσα λέγει ὁ ῞Αγιος Μᾶρκος γιὰ τοὺς Λατίνους, ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς λατινόφρονες. Κουρασθήκαμε ἐπὶ δύο δεκαετίες σχεδὸν τώρα νὰ παρουσιάζουμε ὅσα Πατέρες, Σύνοδοι καὶ Ἅγιοι λέγουν γιὰ τοὺς Παπικοὺς καὶ τοὺς Προτεστάντες ὡς αἱρετικούς. Γιὰ νὰ μὴ μακρύνουμε τὸ κείμενο μὲ πάμπολλες μαρτυρίες παραθέτουμε ἐλάχιστες μόνον, γιὰ νὰ αἰσχυνθοῦν καὶ ἐντραποῦν οἱ ἀντιπατερικοὶ συνοδικοὶ καὶ οἱ συνοδοιποροῦντες λαϊκοὶ σύμβουλοι, ἰδιαίτερα ὅσοι ἐτόλμησαν αὐτὲς τὶς ἡμέρες, ἀποκαλύπτοντας τὶς προθέσεις καὶ τὴν πίστη τῶν «συνοδικῶν» τῆς Κρήτης, νὰ ἰσχυρισθοῦν ὅτι ὁ Παπισμὸς εἶναι ἐκκλησία, ὅπως ἔπραξαν οἱ τὰ πρῶτα φέροντες καὶ ἄγοντες τὰ τῆς συνόδου μητροπολίτες Γαλλίας Ἐμμανουὴλ καὶ Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ὁ Μ. Φώτιος ἀναφερόμενος μόνον στὴν παπικὴ αἵρεση τῆς ἐκπορεύσεως τοῦ Ἁγίου Πνεύματος «καὶ ἐκ τοῦ Υἱοῦ» (Filioque) γράφει: «Τὶς οὐ κλείσει τὰ ὦτα πρὸς τὴν ὑπερβολὴν τῆς βλασφημίας ταύτης; Αὕτη κατὰ τῶν Εὐαγγελίων ἵσταται, πρὸς τὰς ἁγίας παρατάσσεται Συνόδους• τοὺς μακαρίους καὶ ἁγίους παραγράφεται Πατέρας, τὸν Μέγαν Ἀθανάσιον, τὸν ἐν θεολογίᾳ περιβόητον Γρηγόριον, τὴν βασίλειον τῆς Ἐκκλησίας στολήν, τὸν Μέγαν Βασίλειον, τὸ χρυσοῦν τῆς οἰκουμένης στόμα, τὸ τῆς σοφίας πέλαγος, τὸν ὡς ἀληθῶς Χρυσόστομον. Καὶ τὶ λέγω τὸν δεῖνα ἢ τὸν δεῖνα; Κατὰ πάντων ὁμοῦ τῶν ἁγίων προφητῶν, ἀποστόλων, ἱεραρχῶν, μαρτύρων, καὶ αὐτῶν τῶν δεσποτικῶν φωνῶν ἡ βλάσφημος αὕτη καὶ θεομάχος φωνὴ ἐξοπλίζεται»[1]. Ὁ ὅσιος Μελέτιος Γαλησιώτης ὁ Ὁμολογητής (13ος αἰώνας) σὲ ποίημά του μὲ τίτλο «Ὅτι αἱρετικοὶ εἰσιν οἱ Ἰταλοὶ καὶ οἱ συγκοινωνοῦντες αὐτοῖς ἀπόλλυνται» γράφει: Μέγιστα γὰρ ἐσφάλησαν καὶ πάμπολλα Λατῖνοι, πᾶς τῶν Πατέρων ὁ χορὸς αὐτοὺς καταδικάζει, αἱρετικοῖς συντάττεται καὶ σύμπας ὁ Λατίνοις, συγκοινωνῶν μεμέρισται Χριστοῦ καὶ τῶν Ἁγίων.
Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς στὴν ἀρχὴ τοῦ «Πρώτου Ἀποδεικτικοῦ Λόγου περὶ τῆς ἐκπορεύσεως τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» γράφει ὅτι «ὁ δεινὸς καὶ ἀρχέκακος ὄφις», δηλαδὴ ὁ Διάβολος, ποὺ ἐγέννησε τοὺς Ἀρείους, Ἀπολιναρίους, Εὐνομίους καὶ Μακεδονίους, αὐτὸς παρέσυρε καὶ τοὺς «αὐτῷ πειθηνίους Λατίνους» στὴν αἵρεση τοῦ Filioque, τὴν ὁποία ἂν δὲν ἀποκηρύξουν δὲν πρόκειται ποτὲ νὰ τοὺς δεχθοῦμε σὲ κοινωνία• «οὐδέποτ᾽ ἂν ὑμᾶς, κοινωνοὺς δεξαίμεθα, μέχρις ἂν καὶ ἐκ τοῦ Υἱοῦ τὸ Πνεῦμα λέγητε»[3]. Ὁ Ἅγιος Συμεὼν Θεσσαλονίκης ὁ Μυσταγωγός (1416/17-1429), λέγει ὅτι τὸν ἑκάστοτε πάπα «οὐ μόνον οὐ κοινωνικὸν ἔχομεν, ἀλλὰ καὶ αἱρετικὸν ἀποκαλοῦμεν»[4]καὶ ὅτι δὲν ὑπάρχει στὸν Παπισμὸ Ἅγιο Πνεῦμα, ὅλα ἐκεῖ εἶναι ἀχαρίτωτα: «Βλασφημοῦσιν ἄρα οἱ καινοτόμοι καὶ πόρρω τοῦ Πνεύματός εἰσι, βλασφημοῦντες κατὰ τοῦ Πνεύματος, καὶ οὐκ ἐν αὐτοῖς ὅλως τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον• διὸ καὶ τὰ αὐτῶν ἀχαρίτωτα, ὡς τὴν χάριν τοῦ Πνεύματος ἀθετούντων καὶ ὑποβιβαζόντων αὐτό...διὸ καὶ τὸ Πνεῦμα οὐκ ἐν αὐτοῖς τὸ Ἅγιον, καὶ οὐδὲν πνευματικὸν ἐν αὐτοῖς καὶ καινὰ πάντα καὶ ἐξηλλαγμένα τὰ ἐν αὐτοῖς καὶ παρὰ τὴν θείαν παράδοσιν».
Ἂς προσθέσουμε τέλος καὶ μία ἀληθινὴ πανορθόδοξη συνοδικὴ ἀπόφαση, τῶν μέσων τοῦ 19ου αἰῶνος, πρὶν νὰ κυριαρχήσει ἡ παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ καταλάβει τὴν Κωνσταντινούπολη καὶ δι᾽ αὐτῆς πολλὲς ἄλλες τοπικὲς ἐκκλησίες. Σὲ ἀπάντησή τους οἱ πατριάρχες τῆς Ἀνατολῆς πρὸς τὸν πάπα Πῖον Θ´ (1848) ὁ ὁποῖος τοὺς καλοῦσε νὰ ἑνωθοῦν ἀναγνωρίζοντας τὸ πρωτεῖο του, τοῦ γράφουν ὅτι ἀνάμεσα στὶς αἱρέσεις τὶς παλαιὲς κυριαρχοῦσε ὁ Ἀρειανισμός, τώρα κυριαρχεῖ ὁ Παπισμός, ὁ ὁποῖος, μολονότι φαίνεται ἀκμαῖος καὶ ἰσχυρός, ὅπως ἦταν καὶ ἐκεῖνος, θὰ καταβληθεῖ καὶ αὐτὸς καὶ θὰ ἀποδυναμωθεῖ: «Τούτων τῶν πλατυνθεισῶν, κρίμασιν οἷς οἶδεν Κύριος, ἐπὶ μέγα μέρος τῆς οἰκουμένης αἱρέσεων, ἦν ποτὲ ὁ Ἀρειανισμός, ἔστι δὲ τὴν σήμερον καὶ ὁ Παπισμός• ἀλλὰ καὶ οὗτος (ὥσπερ κακεῖνος ὁ ἤδη παντάπασιν ἐκλελοιπώς), καίτοι ἀκμαῖος τὸ γε νῦν, οὐκ ἰσχύσει εἰς τέλος, ἀλλὰ διελεύσεται καὶ καταβληθήσεται, καὶ ἡ οὐράνιος μεγάλη φωνὴ ἠχήσει “ΚΑΤΕΒΛΗΘΗ”».
Πρέπει νὰ ἐξαφανισθοῦν καὶ νὰ κρυφθοῦν, ἂν τοὺς ἀπέμεινε λίγη ἐντροπή, ὅσοι τὶς πατερικὲς αὐτὲς θέσεις ὀνομάζουν «συντηρητισμό» καί «ζηλωτισμό». Βλασφημοῦν καὶ ὑβρίζουν τὸ Ἅγιον Πνεῦμα, γίνονται δεκανίκια τοῦ καταρρέοντος Παπισμοῦ καὶ τοῦ ἐξ αὐτοῦ προελθόντος Προτεσταντισμοῦ μὲ τὸ νὰ τοὺς θεωροῦν ὡς «ἐκκλησίες» καὶ νὰ ὑποστηρίζουν μέσα στὰ συνοδικὰ κείμενα τοὺς ἀποτυχημένους θεολογικοὺς διαλόγους, τὰ ἐπαίσχυντα κείμενα τοῦ Balamand, τοῦ Porto Alegre, τοῦ Pusan, καὶ νὰ ἐπιμένουν στὴν συμμετοχή μας στὸ λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν», ὅπου υἱοθετήθηκαν φοβερὲς δογματικὲς καὶ ἠθικὲς ἐκτροπὲς καὶ παρεκκλίσεις, μέχρι τοῦ γάμου τῶν ὁμοφυλοφίλων καὶ τῆς ἀποδοχῆς ὡμολογημένων Σοδομιτῶν στὶς τάξεις τῶν κληρικῶν. Αὐτὰ εἶναι ὄντως «πρόοδος», ἀλλὰ πρὸς τὸ κακὸ καὶ πρὸς τὴν κόλαση.
Ἐμεῖς ἐκφράζουμε τὴν χαρὰ καὶ τὴν ἀγαλλίασή μας, διότι μᾶς ἀξιώνει ὁ Θεὸς νὰ ἀκολουθοῦμε τοὺς θεοφώτιστους καὶ πνευματοφόρους Ἁγίους Πατέρες, οἱ ὁποῖοι καθοδήγησαν πολλὲς τοπικὲς ἐκκλησίες καὶ πολλοὺς ἐπισκόπους νὰ μὴ συμμετάσχουν στὴν ἀχαρίτωτη σύνοδο τῆς Κρήτης, ποὺ ἔχασε τὸ Ἅγιο Πνεῦμα, γιατὶ κοινωνεῖ μὲ τοὺς αἱρετικούς. Ἐφέτος γιορτάσαμε ἐνωρίτερα τὴν ἐπιδημία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος• πανηγυρικὰ καὶ ἐπίσημα θὰ τὴν ἑορτάσουμε τὴν ἐρχομένη Κυριακὴ τῆς Ἁγίας Πεντηκοστῆς. Μποροῦμε, μεταβάλλοντας καὶ προσαρμόζοντας τὸ δοξαστικὸ τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς προηγουμένης Κυριακῆς, νὰ ψάλλουμε: «Τῶν Ἁγίων Πατέρων ὁ χορὸς ἐκ τῶν τῆς οἰκουμένης περάτων μὴ συνδραμών, τῆς αἱρέσεως τῶν Οἰκουμενιστῶν διέλυσε τὴν συμπαιγνίαν».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα, τα ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι η Jo Cox πήρε προαγωγή σε «υπερασπίστρια της Δημοκρατίας»... δεν θα πάρω σανό, ευχαριστώ!
H Jo Cox ήταν υπέρ των βομβαρδισμών στη Συρία και υπέρ της χρηματοδότησης της Αλ-Κάιντα. Ο άντρας της, Brendan Cox, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την οργάνωση "Save the Children" για σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια δεν είχε κάτι να πει. Η Jo Cox ήταν στη λίστα των γραφειοκρατών του Labor και δεν ήθελε τον Corbyn ούτε σε φωτογραφία. Σήμερα, τα ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι η Jo Cox πήρε προαγωγή σε «υπερασπίστρια της Δημοκρατίας» και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν θα πάρω σανό, ευχαριστώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν : Δεν υπάρχει Σοβιεική Ένωση, το Σύμφωνο της Βαρσοβίας σταμάτησε να υπάρχει. Γιατί πρέπει πάντα να διευρύνει την δομή του το ΝΑΤΟ και να κινείται προς τα ρωσικά σύνορα?
ΣΥΡΙΑ
Eίναι απίθανο να εγκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη Συρία με την ισχύ και τη δύναμη είπε ο Πούτιν στο οικονομικό Φόρουμ της Αγ Πετρούπολης. «το πιο σημαντικό είναι να μην δεχθούμε την καταρρευση της χώρας . Αν συνεχιστεί η κατάσταση όπως είναι σήμερα η κατάρρευση θα είναι αναπόφευκτη. Και αυτή είναι η πιο άσχημη εκδοχή της εξέλιξης των γεγονότων. » Οι χώρες που θέλουν ν΄ανατρέψουν τον Bachar el-Assad ισχυρίζονται ότι το καθεστώς του δεν είναι δημοκρατικό και ότι πρέπει η δημοκρατία να βασιλέψει στη Συρία. «Δεν υπάρχει τρόπος πιο δημοκρατικός να σχηματιστεί μαι κυβέρνηση παρά οι εκλογές που βασίζονται στο θεμελειώδη νόμο που ονομάζεται Σύνταγμα … Oραγανώστε εκλογές στη βάση αυτού του συντάγματος », πρότεινε ο Vladimir Poutine για να βγούμε από τη κρίση. »Οι αραβικές ανοίξεις τρελλά υποστηριζόμενες από τη Δύση οδήγησαν στο χάος » τόνισε.
Ουκρανία ΝΑΤΟ
H Δύση από την πλευρά της υποστήριξε το πραξικόπημα στην Ουκρανία μετά την αραβική άνοιξη «για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του ΝΑΤΟ», εκτίμησε ο Vladimir Poutine. «Αυτοί έχουν ανάγκη από έναν εξωτερικό εχθρό αντιθέτως γιατί αυτός ο Oργανισμός να είναι απαραίτητος ? Δεν υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ακόμη περισσότερο ούτε η URSS, εναντίον της οποίας είναι το ΝΑΤΟ», έθεσε το ρητορικό ερώτημα. . «Δεν υπάρχει Σοβιεική Ένωση,το Σύμφωνο της Βαρσοβίας σταμάτησε να υπάρχει.Γιατί πρέπει πάντα να διευρύνει την δομή του το ΝΑΤΟ και να κινείται προς τα ρωσικά σύνορα? Τώρα έγινε δεκτό το Μοντενέγκρο.Ποιός απειλεί το Monténégro ?», αναρωτήθηκε ο ρώσος πρόεδρος. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι περνάμε σ΄έναν ψυχρό πολέμο και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν τον θέλει » ανέφερε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜιτης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχέση Δημοκρατίας & Εθνικού Νομίσματος...
Χωρίς Εθνικό Νόμισμα κυρά μου, δεν ΥΠΑΡΧΕΙ Δημοκρατία και Ανεξαρτησία στην χώρα και στον λαό.!!! Οι μπαρούφες Ζωή τσα έχουν κοντά ποδάρια.!!! Το παράλληλο νόμισμα που υποστηρίζεις θα μας φέρουν εδώ που είμαστε και ακόμα χειρότερα.!!! Ξύπνα κοιμισμένε κόσμε.!!! Η πουστιά και η κοροϊδία, καλά κρατεί.!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΒΕΤΟ.-- Με χορούς, τραγούδια και μαζικές λαϊκές συγκεντρώσεις, χιλιάδες Νοτιοαφρικανοί τίμησαν χτες την 40ή επέτειο από τον ξεσηκωμό εργατών και φοιτητών στο Σοβέτο, (το 1976), κατά της ρατσιστικής κυβέρνησης μίας λευκής μειοψηφίας που κυβερνούσε τότε τη Νότια Αφρική.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ρωσικές «κρούσεις» για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες
ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Πιέσεις για «το συντομότερο δυνατόν» επανέναρξη των ενδοσυριακών ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη άσκησε χτες από τη Μόσχα ο αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και Αφρική, υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ. Μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε ότι όσοι υποστηρίζουν την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία, «θα πρέπει να ξαναρχίσουν άμεσα το συριακό διάλογο». Κάλεσε, μάλιστα, τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες προσπάθειες για την πραγματοποίηση «τεχνικών διαβουλεύσεων» μεταξύ διάφορων διαφορετικών τμημάτων της συριακής αντιπολίτευσης. Αργότερα χτες βράδυ είχε προγραμματιστεί συνάντηση του Ντε Μιστούρα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με κεντρικό ζήτημα τις προοπτικές για την επανάληψη ενδοσυριακών ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη της Ελβετίας.
Ρωσική πρόταση για 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε χτες πως κηρύχθηκε στη βόρεια συριακή πόλη, Χαλέπι, 48ωρη συμφωνία για παύση πυρός από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Ωστόσο, η πρόταση των Ρώσων δεν επιβεβαιώθηκε από άλλη πλευρά.
Καταγγελίες για γενοκτονία των Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές Παράλληλα, χτες ερευνητές του ΟΗΕ σε έκθεσή τους κατήγγειλαν το ΙΚ πως διαπράττει το έγκλημα της γενοκτονίας σε βάρος των Γιαζίντι στη Συρία και στο Ιράκ, αποσκοπώντας στον αφανισμό της εθνο-θρησκευτικής ομάδας των 400.000 ανθρώπων, μέσω δολοφονιών, σεξουαλικής σκλαβιάς και άλλων εγκλημάτων. Οι ερευνητές, που σύνταξαν την έκθεσή τους σε συνεντεύξεις με δεκάδες επιζώντες, υπογράμμισαν πως οι τζιχαντιστές συλλαμβάνουν συστηματικά Γιαζίντι στο Ιράκ και τη Συρία από τον Αύγουστο του 2014, επιδιώκοντας να «εξαλείψουν την ταυτότητά τους», σε μια εκστρατεία που πληροί τα κριτήρια της γενοκτονίας, όπως ορίζεται στη Σύμβαση της Γενεύης του 1948. Ο Πάουλο Πινιέιρο, πρόεδρος της επιτροπής έρευνας, τόνισε ότι το έγκλημα της γενοκτονίας «πρέπει να προκαλέσει μια πολύ πιο κατηγορηματική δράση σε πολιτικό επίπεδο, περιλαμβανομένου και του Συμβουλίου Ασφαλείας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ «Αποχωρούν» από τον πόλεμο της Σ. Αραβίας στην Υεμένη
ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- «Ο πόλεμος για μας στην Υεμένη πρακτικά τελείωσε», δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο διάδοχος του θρόνου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν, αναγγέλλοντας έτσι την αποχώρηση της χώρας από τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου o δουλος των αμερικανων σειχης της Σαουδικής Αραβίας, μετα από εντολη που ειχε από τα αμερικανικα αφεντικα του. Ο σεΐχης Ναχγιάν άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην Υεμένη κάποιες στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του, στο πλαίσιο, όπως ισχυρίστηκε, «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων». Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στήριζαν την ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη εδώ και πολλούς μήνες, για λογαριασμο των δυτικων αποικιοκρατων, συνεισφέροντας μάλιστα στρατεύματα για χερσαία επέμβαση στη χώρα. Ωστόσο, η συμμετοχή της χώρας στη στρατιωτική επέμβαση δεν έγινε αναίμακτα, καθώς σε συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους πολλές εκατοντάδες στρατιώτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Νωρίτερα, ο Αμπντουλάχ Αλίμι, επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της δοσιλογης προδοτικης «κυβέρνησης» που εχουν στησει οι αποικιοκρατες στην Υεμένη, που συμμετέχει σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με δυνάμεις σιιτών Χούτι στο Κουβέιτ, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ναυαγίου των ειρηνευτικών συνομιλιών, εκφράζοντας φόβους πως «οι διαβουλεύσεις μοιάζουν πλέον με αντικατοπτρισμό στην έρημο...». Από την άλλη, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Αχμεντ, επανέλαβε χτες τις συναντήσεις του και με τις δύο αντιπροσωπείες (δοσιλογοι προδοτες δουλοι των αποικιοκρατων και σιίτες Χούτι) δηλώνοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο συγκρότησης επιτροπών ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να επιβλέψουν μία μεταβατική περίοδο εάν και όταν τερματιστούν οι πολύνεκρες συγκρούσεις (και η αποικιοκρατικη ιμπεριαλιστική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΘΙΟΠΙΑ Κυβερνητικές διαψεύσεις για 400 νεκρούς σε διαδηλώσεις τον περασμενο Νοεμβρη
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η αιθιοπική κυβέρνηση διέψευσε χτες τις πληροφορίες της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (ΗRW) πως στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον περασμένο Νοέμβρη στην περιοχή Ορόμια της Αιθιοπίας, σκοτώθηκαν πάνω από 400 άτομα. Ο εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης, Γκέτατσαϊ Ρέντα, παραδέχτηκε ωστόσο στη συνέχεια πως ήταν αιματηρές οι διαδηλώσεις του Νοέμβρη, κατεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 173 νεκρούς, εκ των οποίων 28 ήταν αστυνομικοί και κρατικοί λειτουργοί. Υποστήριξε, ακόμη, ότι τα θύματα βίας στη χώρα είναι αποτέλεσμα «μεμονωμένων κρουσμάτων υπέρμετρης χρήσης βίας» από τις αρχές. «Γενικά, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συμπεριφερθεί με τρόπο πολύ επαγγελματικό και πολύ υπεύθυνο, αλλά πάντοτε υπάρχουν μαύρα πρόβατα» κατέληξε. Οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του περασμένου Νοέμβρη είχαν ως αφορμή αμφιλεγόμενο κυβερνητικό σχέδιο για την επέκταση του δήμου της πρωτεύουσας, Αντίς Αμπέμπα, σε βάρος αναγκαστικών απαλλοτριώσεων σε περιουσίες και χωράφια κυρίως αγροτών της φυλής Ορόμο, που είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στην Αιθιοπία. Οι Ορόμο καταγγέλλουν κυβερνητική πολιτική συστηματικών διακρίσεων σε βάρος τους. Το κυβερνητικό σχέδιο εγκαταλείφτηκε το Γενάρη, χωρίς όμως αυτό να αρκέσει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σταματήσουν οι διαδηλώσεις. Ο πρωθυπουργός Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέν ζήτησε «συγγνώμη» το Μάρτη από το βήμα του κοινοβουλίου, διότι «δεν άκουσε όσο θα έπρεπε τα παράπονα του λαού», αλλά αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τους θανάτους, τις καταστροφές και τη βία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυξάνεται ραγδαία ο δείκτης της ακραίας φτώχειας στην Αργεντινή
Μπουένος Άιρες- Το ποσοστό της φτώχειας και της ανέχειας κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της κυβέρνησης Μάκρι, ξεπέρασε αρνητικά τα ποσοστά που καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της κυβέρνησης Κριστίνα Φερνάντες, μετέδωσε το Telesur. Σε μόλις τέσσερις μήνες κυβέρνησης Μάκρι το ποσοστό της φτώχειας αυξήθηκε κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο σύνολο του πληθυσμού από 29% σε 34%, ενώ ολόκληρη την τετραετία 2011-2014, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Φενράντες, αυξήθηκε κατά 4,3%, φτάνοντας στο 29% του πληθυσμού.
Αυτό αποκαλύπτει μια έκθεση του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αργεντινής (UCA), ενός οργανισμού που δεν μπορεί να θεωρηθεί οπαδός των Κίρτσνερ. Η μελέτη αναφέρει ότι από τον Γενάρη έως τον Μάρτη του 2016, αντιστράφηκε η πτωτική τάση της ανέχειας στην Αργεντινή, που υπήρξε την τετραετία της κυβέρνησης της Φερνάντες, που από το 6,9% έπεσε στο 5,3%, (1,6 ποσοστιαίες μονάδες). Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες, σε σύγκριση με την μείωση 0,8% της τετραετίας 2011-2015 όπου η φτώχεια μειώθηκε από 6,1% σε 5,3%, αφού στη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας της πρώην προέδρου μειώθηκε κατά 15% ενώ σε μόλις τέσσερις μήνες της κυβέρνησης Μάκρι αυξήθηκε κατά 30%.
Με το που ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση Μάκρι, αύξησε τα τιμολόγιο των δημοσίων υπηρεσιών. Στην επαρχία Tierra del Fuego (Γη του Πυρός) που βρίσκεται στην Παταγονία, ενέκρινε την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, επιβαρύνοντας από 450-650% τους οικιακούς χρήστες και μέχρι 1000% τις εμπορικές καταναλώσεις.