Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Παρασκευη 8 Ιουλιου 2016


Διεθνές Συνέδριο για την Πατρίδα στις 14 Ιούλη στη Βενεζουέλα
Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε (20/4) ότι στις 14 Ιούλη 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Βενεζουέλα το Διεθνές Συνέδριο για την Πατρίδα, προς τιμήν του εθνικού ήρωα Φρανσίσκο ντε Μιράντα.
Η δεύτερη φάση του Συνεδρίου για την Πατρίδα -που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλη- περιλαμβάνει συζητήσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας για τις 100 προτάσεις που υποβλήθηκαν στον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για την ενδυνάμωση της χώρας. Αυτό το Συνέδριο θα είναι η οργανωτική έκφραση των επαναστατικών αγώνων και θα επικεντρώσει στις τρεις ατζέντες της Μπολιβαριανής Επανάστασης, στην οικονομική, στην πολιτική και στα κοινωνικά προγράμματα για την ενίσχυση της χώρας. Αυτή η δέυτερη φάση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιούλη και όπως δήλωσε ο Μαδούρο “ο στόχος είναι να διαμορφωθεί ο συντονισμός σε εθνικό επίπεδο με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών κινημάτων της χώρας”. Το Συνέδριο για την Πατρίδα παρουσίασε στον Πρόεδρο τις 100 πιο δημοφιλείς προτάσεις που προέκυψαν από την δημόσια συζήτηση και θα συνεχίσουν να προωθούνται μέχρι να διαμορφώσουν μια μόνιμη ατζέντα εργασίας , όπως δήλωσε ο Έρικ Ράνγκετ, εκπρόσωπος του μπλοκ. Ο Μαδούρο ζήτησε από κάθε κοινωνικό κίνημα να διαμορφώσει κρατικές ομάδες με τους ηγέτες της βάσης, για να συντονίσουν το σχέδιο κινητοποίησης και δράσης, στο εκπαιδευτικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό πεδίο, μεταξύ άλλων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος σας είπε ότι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ελληνικά; Για δείτε για να μαθαίνετε!!!
Τώρα όλοι ανακάλυψαν ότι ο ΑΒ Βασιλόπουλος πουλήθηκε το… 2013. Δεν βγάζουν όμως άχνα για το σκάνδαλο της«πολυεθνικής» στην Σερβία!
Δείτε τι ανακαλύψαμε πριν λίγο:
Κάποιοι μας κατηγόρησαν πριν από εβδομάδες ότι «συγκαλύπτουμε σκάνδαλα εταιρειών» μόνο και μόνο επειδή είναι «Ελληνης Νικας. Σήμερα όλοι ανακάλυψαν ότι η εταιρεία δεν είναι πλέον Ελληνικών συμφερόντων αφού έχει αγοραστεί από την πολυεθνική Delhaize. Επίσης, σήμερα ανακάλυψαν ότι το προϊόν «ιδιωτικής ετικέτας» παριζάκι ΑΒ Βασιλόπουλος που αποσύρθηκε επειδή είχε αλογίσιο κρέας, ήταν φτιαγμένο από την Νίκας. Είχαμε γράψει λοιπόν τότε ξεκάθαρα: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ένα προϊόν με αλογίσιο κρέας είναι «Ελληνικό». Δεν έχει η Ελλάδα περίσσευμα από άλογα για να «νοθεύει» μοσχαρίσιο κρέας. Αντίθετα, οι εταιρείες κάποιων ελληναράδων είναι προφανές ότι έχουν εισάγει την πρώτη ύλη από Γερμανία αφού εκεί ξεκίνησε το σκάνδαλο. Μας είναι αδιάφορο λοιπόν εάν κάποια εταιρεία έχει Ελληνικό ΑΦΜ. Το πρώτο που μετρά είναι η προέλευση των προϊόντων που εμπορεύεται και των πρώτων υλών και έπειτα η δομή της ιδιοκτησίας. Εάν ο μεγαλομέτοχος είναι μία πολυεθνική του εξωτερικού, όπως συμβαίνει με την ΑΒ Βασιλόπουλος, τα LIDL, τα Praktiker κλπ κλπ, σημαίνει ότι τα κέρδη πηγαίνουν περίπατο. Φεύγουν και επενδύονται στο εξωτερικό.
Τώρα λοιπόν που όλοι «ανακάλυψαν» την Delhaize, να δούμε ποιοί θα έχουν τα κότσια να παίξουν αυτό: ΑΒ Βασιλόπουλος: Πουλήθηκε σε πολυεθνική που ελέγχεται για τεράστιο σκάνδαλο στην Σερβία. Κάποιοι είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν για «συγκάλυψη» στα αλογίσια παριζάκια της ΑΒ Βασιλόπουλος, με το πρόσχημα ότι «τους προστατεύουμε επειδή είναι …Ελληνική εταιρεία!». Μόνο καταγγελία στον Ρουπακιώτη δεν έκαναν, για να μας πάει με τον νόμο περί ρατσισμού. Σήμερα λοιπόν, η απάντηση. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όχι μόνον Ελληνική δεν είναι, αλλά αντίθετα, ο πολυεθνικός κολοσσός που την απέκτησε (Delhaize group), ελέγχεται για σκάνδαλο – μαμούθ στην μαρτυρική Σερβία. Σκάνδαλο που αφορά -τι άλλο;- ξεπούλημα τοπικής εταιρείας με σκανδαλώδεις όρους, μίζες και όλα τα συναφή.
Πρόκειται για την εταιρεία C-Market, που είχε ιδιωτικοποιηθεί μετά την ισοπέδωση της χώρας από τους βομβαρδισμούς, μαζί με άλλες εταιρείες, σε βαρόνο – εκλεκτό της συμμορίας που λυμαίνεται τον δημόσιο πλούτο κατά τα πρότυπα της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Ο Miroslav Miskovic, κάτι σαν τον Μπερεζόφσκι που ο Πούτιν τον έστειλε στον αγύριστο, λίγο μετά την πρόσφατη αλλαγή της κυβέρνησης, συνελήφθη και κρατείται με βαρύτατες κατηγορίες. Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας βλέπετε, αποτελείται από πολιτικούς που αντιστάθηκαν διαχρονικά στο πλιάτσικο της χώρας και όταν ο λαός «ξύπνησε», τους έκανε εξουσία και προς τιμήν τους, τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Ο ολιγάρχης Miroslav Miskovic κατά την πάγια τακτική, αγόραζε τις εταιρείες ως «αχυράνθρωπος» και τις μεταπωλούσε στους ξένους «επενδυτές» τύπου Delhaize. Η κυβέρνηση της Σερβίας, προς τιμήν της, πάγωσε άμεσα και την διαδικασία εξαγοράς, παρά τις απειλές των «νταβατζήδων» της Ευρώπης που την απειλούν ακόμα και με «ανακοπή της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας»! Όπως έκανε το ΔΝΤ στον Πούτιν όταν άρχιζε να κυνηγά τους Ρώσους ολιγάρχες που άφησαν τον λαό να πεθαίνει από το κρύο και την πείνα. Δυστυχώς, μία παραδοσιακή αλυσίδα όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκεται πλέον στα ίδια χέρια ιδιοκτησιακά. Πράγμα βεβαίως που αποσιωπάται με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε αυτά τα συκοφαντικά emails για δήθεν «προστασία» που παρέχουμε στην εταιρεία. Τους αφιερώνουμε το παρόν άρθρο και πλέον η ΑΒ Βασιλόπουλος μπαίνει στο «πάνθεον» των «εκλεκτών». Είτε πουλά παριζάκια με άλογα είτε απλώς παρέχει κέρδη σε εταιρείες τύπου Delhaize που κάνουν μπίζνες με ελεεινά, μισάνθρωπα υποκείμενα τύπου Miskovic. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε κυβέρνηση τύπου Σερβίας, ας αναλάβει ο λαός να τους δείξει την «εκτίμηση» του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος, όταν την ημιμάθειά του την έχει κάνει σημαία! Και πόσο μικρός και θλιβερός νιώθει, όταν αποκαλύπτεται αυτή του η ημιμάθεια! Υπάρχει, π.χ., κόσμος που αγνοεί ότι μια από τις βαθιές κριτικές που ασκήθηκαν στον σταλινισμό ήταν αυτή του Μάο. Αγνοώντας το "Πάνω στα οικονομικά προβλήματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ" και τη συνολική κριτική που ασκήθηκε σ' ένα μοντέλο σοσιαλιστικής οικοδόμησης που αναπαρήγαγε τη διάκριση διευθυντών-διευθυνομένων, θεμελιωμένη στη διάκριση διανοητικής-χειρωνακτικής εργασίας κ.λπ., ξέρουν μόνο το ότι ο Μάο αντιτάχθηκε στην "αποσταλινοποίηση". Χωρίς να έχουν ιδέα σχετικά με την άποψή του ότι η "αποσταλινοποίηση" ήταν απλώς η επιδίωξη της ειρήνευσης στους κόλπους της σοβιετικής κομματικής και κρατικής γραφειοκρατίας για την απρόσκοπτη άσκηση της εξουσίας πάνω στους εργαζόμενους. Χωρίς να έχουν ιδέα για την κριτική στη διαβόητη οικονομίστικη "θεωρία των παραγωγικών δυνάμεων". Έτσι, με το που θα αναφερθείς στον Μάο, ακολουθούν οι κραυγές και οι χαρακτηρισμοί: "είσαι σταλινικός!". Και ξαφνικά οι αλαλαγμοί σταματάνε. Όταν τους πεις ότι στον Μάο αναφέρονταν και θεωρητικοί στους οποίους πολύ δύσκολα θα κόλλαγε ο χαρακτηρισμός του "σταλινικού". Κάπου έχουν ακούσει τα ονόματα των Αλτουσέρ, Πουλαντζά, Μπετελέμ, Μπουρντιέ, Μάγκρι, Ροσάντα, Χάρνεκερ, Αμίν, Σουήζι, Μπαράν κ.ά. Κι εκεί μαζεύονται. Μη θεωρηθούν και άσχετοι!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να ξερουμε τι ακριβώς διαφημίζει η 'Εποχούλα' των 200 φύλλων,σχετικα με την Cosmopolitan Democracy Mαίρη Κάλντορ ,που υποστηριζει την απαγόρευση της λαϊκης ετυμηγοριας να ενα αρθράκι του εστέτ μεταμοντέρνου Ναζίδιου ..Κάντορ Γεωργούλα να βάλετε και λίγο κανονικό Γκαίμπελς ρε παιδί μου..Οχι τα αντίγραφα To Ναζιδιο η Κάντορ μέχρι και την πυρπόληση του κτηρίου των συνδικάτων και όλη τη φρικη που συνέβη εκεί, την αποδίδει σε ... ατύχημα.
Σχολιο.- Μα και η Κάλντορ ξεκινά το κείμενό της με τον απηνή διωγμό που εξαπέλυσε ο Στάλιν εναντίον των Τατάρων, δείχνοντας, νομίζω, έτσι, εξ αρχής τις (δια)θέσεις της συνολικά ... Σχολιο.- Ατύχημα όταν οι φασίστες σκότωναν στο δρόμο όσους κατάφερναν να βγουν από τις φλόγες, ακόμα και τραυματισμένους που πήδαγαν απ' τα παράθυρα? Μάϊστα... Σχολιο.- Αν διαβασες τα ξερατά στην Εποχή για το δημοψηφισμα ποια 'αριστερά' ? Σχολιο.- Ο Μιχαλολιάκος τι διαφορετικο θα έλεγε ?
Σχολιο.- Και φυσικά στην κωλοφυλλάδα που διαφημιζει την ΤΕΡΝΑ,και την διαβαζουν 200 συγγενεις ,η γνωστή ξεφτίλω Μαίρη Κάλντορ της 'Cosmopolitan democracy' βρωμάει φασισμό και αντιδραστικότητα.. Η κυρία ,που την πλασάρουν οι συριζαυγίτες μιλά για 'έκνομο δημοψηφισμα ' επιτίθεται στο δημοκρατικό δικαιωμα των λαών...για δημοψηφίσματα και δείχνει τον εστετίστικο φασισμό αυτών των γελοιων 'κοσμοπολιτών' Ειναι βέβαιο πως τέτοια φασιστοειδή των εστέτ ,θα ζητούσαν βομβαρδισμό της πλέμπας.. Φυσικά ζητά να μην εφαρμοστει η αποφαση του δημοψηφισματος Ο νέος φασισμός ειναι αυτός ο κακοχωνεμένος ολοκληρωτισμός της κάθε Μαριας Αντουανέτας που θεωρεί πως ενα 4 % ειναι σα να μην υπάρχει.... Αυτή η φασιστοκυράτσα ειναι ιέρεια του ολοκληρωτισμού... ''Είπατε πως η απόφαση είναι έκνομη και πως δεν θα εφαρμοστεί. Μπορείτε να μας το εξηγήσετε; Τα δημοψηφίσματα ούτως ή άλλως δεν είναι δεσμευτικά, γι’ αυτό επικυρώνονται από τα εθνικά κοινοβούλια. Και θεωρώ πως η συζήτηση στη βουλή δεν πρέπει να περιοριστεί στην επικύρωση, αλλά να περιλάβει όλο το φάσμα των επιπτώσεων που θα έχει η εφαρμογή του Brexit. Θα μου πείτε, οι πολίτες άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και αποφάσισαν. Ισχύει πράγματι αυτό; Αμφιβάλλω. Πρώτον, η απόφαση για δημοψήφισμα δεν ήταν απόρροια ενός λαϊκού αιτήματος. Αποφασίστηκε χάριν των εσωτερικών συσχετισμών στο κόμμα των Συντηρητικών. Δεύτερον, οι όροι του δημοψηφίσματος δεν αποφασίστηκαν διακομματικά, αλλά μονομερώς από το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα, αυτοί ήταν εξαιρετικά άδικοι. Για παράδειγμα, δικαιούνταν να ψηφίσουν οι βρετανοί πολίτες, αλλά όχι οι ευρωπαίοι πολίτες που διαμένουν για χρόνια στην Αγγλία, παρότι έχουν δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Τρίτον, πώς είναι δυνατόν να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα όταν η διαφορά είναι μόλις 4%;''
Σχολιο.- Η Mary Kaldor δεν είναι ένα τυχαίο μέλος του ακαδημαικού και πολιτικού κατεστημένου της Βρετανίας. Έχει υπάρξει βασικός αντιπρόσωπος των απόψεων για τον διεθνή πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και για την προστασία των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" μέσω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Έξοχη επιλογή της Εποχής. Η επόμεν η καλύτερη θα ηταν ο Χάντινγκτον και ο Κίσσινγκερ.Με το καλό. Σχολιο.- ελα ψοφο στα ερπετα της εποχης να τελειωνουμε πχια,ασταδιαλα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ TWEET
Η Ραχήλ Μακρή «καρφώνει» Καμμένο, Σπίρτζη, Παππά: Οι κουμπάροι του Καλογρίτσα και οι τηλεοπτικές άδειες
07|07|2016 23:52
Ενα δηλητηριώδες tweet ανήρτησε η Ραχήλ Μακρή «καρφώνοντας» την διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ που έχει προσχωρήσει στην Πλεύση Ελευθερίας, κάνει λόγο για «συμπτώσεις» για να περιγράψει την αίτηση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Οπως υποστηρίζει, ο κ. Καλογρίτσας είναι κουμπάρος δύο υπουργών, των κ.κ. Πάνου Καμμένου και Χρήστου Σπίρτζη, έχει φιλικότατες σχέσεις με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά αλλά και ιδιοκτήτης κατασκευαστικής που εξαγόρασε την εταιρεία ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΕ, του πατέρα του πρωθυπουργού.
Η ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή:
«Συμπτώσεις ρε παιδί μου.. Αίτηση για κανάλι, κατέθεσε και ο Χρήστος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Πάνου Καμμένου, κουμπάρος του Χρήστου Σπίρτζη, αδελφικός φίλος του Νίκου Παππά, ιδιοκτήτης της GPO, της κατασκευαστικής που εξαγόρασε την εταιρεία ΜΕΔΟΥΣΑ , την εταιρεία ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη. Ιδιοκτήτης της εταιρείας που «χτύπησε» την ΕΥΑΘ που ξεπουλάνε και θα υπογράψουν όλοι αυτοί. Και βέβαια, υποθέτω, ότι το κανάλι που θα του δώσουν θα το χειρίζεται ο ο άλλος κουμπάρος μεγαλοδημοσιογράφος...».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παναγ. Λαφαζάνης: "Η ΝΔ θα πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο..."
Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Flash 960 και στον Αντώνη Κουμιώτη... Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Δεν υπάρχει πιο κωμικό και παρακμιακό θέαμα από την αντιπαράθεση αυτής της περιόδου στην πολιτική ζωή γύρω από το πραγματικό ή φανταστικό και σε κάθε περίπτωση ανόητο στο περιεχόμενο του plan X του J. Galbraith. Η ΝΔ θα πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο, και να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ώστε να κατηγορεί για την ύπαρξη plan X εξόδου από την ευρωζώνη ένα πρωθυπουργό που πρόδωσε και ξεπούλησε το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και τις προγραμματικές του δεσμεύσεις, συνομολογώντας ένα τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, μόνο και μόνο για να κρατήσει τη χώρα στη γερμανική φυλακή της ευρωζώνης και να προστατέψει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Ο Γ. Βαρουφάκης από την άλλη ήταν και παραμένει πάντα υπέρμαχος του ευρώ και πρόσφατα συμμετείχε, στην εκστρατεία υπέρ του Bremain στη Βρετανία. Ο Τσίπρας και η ομάδα του θα έπρεπε να κατηγορηθούν, όχι για κάποιο πρόχειρο και βλακώδες σχεδίασμα, υπαρκτό ή ανύπαρκτο, τύπου J. Galbraith αλλά θα πρέπει να στηθούν σε πολιτικό εκτελεστικό απόσπασμα διότι δεν διέθεταν συγκροτημένο και σοβαρό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη είτε ως πρώτη επιλογή είτε ως αναγκαίο καταφύγιο σε περίπτωση αδιαλλαξίας των πιστωτών, αδιαλλαξία την οποία ζήσαμε σε όλο το μεγαλείο της. Αυτό το σχέδιο εξόδου και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη βάση ριζοσπαστικού προγράμματος είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ για μια θετική διέξοδο στη χώρα”.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Παναγ. Λαφαζάνης κατήγγειλε την Φ. Γεννηματά η οποία ζήτησε, με αφορμή την υπόθεση Γκαλμπραίηθ, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για να τονίσει: “Η κ. Γεννηματά ξεπέρασε κάθε όριο αντιδημοκρατικής στάσης και ευρώδουλης συμπεριφοράς. Ακόμα και αν υπήρχε σχέδιο Β για έξοδο από την ευρωζώνη, τι δουλειά έχει να ανακατευτεί η Δικαιοσύνη; Από που και ως που συνιστά ποινικό αδίκημα και εμπίπτει στο ποινικό δίκαιο η επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη και η εκπόνηση σχεδίου για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα; Σε λίγο, με τη φόρα που έχουν πάρει κάποιοι ευρώπληκτοι κύκλοι και μπροστά στον πανικό τους για το αυξανόμενο λαϊκό κύμα εξόδου από την ευρωζώνη, το οποίο ενισχύεται και με το Brexit, δεν θα αρκούνται στην πολιτική τρομοκρατία αλλά θα φτάσουν να προτείνουν και ένα νέο “509” ενάντια σε όσους σχεδιάζουν το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα”.
Ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ επικρίνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη γιατί «δεν διέθεταν συγκροτημένο και σοβαρό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη είτε ως πρώτη επιλογή είτε ως αναγκαίο καταφύγιο σε περίπτωση αδιαλλαξίας των πιστωτών», ενώ σε σχέση με τη στάση της αντιπολίτευσης σε σχέση με το plan B, λέει χαρακτηριστικά «ευρώπληκτοι κύκλοι μπροστά στον πανικό τους για το αυξανόμενο λαϊκό κύμα εξόδου από την ευρωζώνη, το οποίο ενισχύεται και με το Brexit, δεν θα αρκούνται στην πολιτική τρομοκρατία αλλά θα φτάσουν να προτείνουν και ένα νέο "509" ενάντια σε όσους σχεδιάζουν το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργία: «Μπλάκ - άουτ» διαρκείας σε τρένα και προαστιακό
07/07/2016 - 19:55
Ακινητοποιημένα συνεχίζουν να παραμένουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από αύριο Παρασκευή έως και την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιουλίου, μετά την απόφαση εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.
Ως εκ τούτου ακυρώνονται τα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και αντίστροφα. Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των δύο εταιρειών του ομίλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ και ζητούν υπογραφή ΣΣΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λουκετα και σε κεντρα αιμοδοσιας. Πληρης αδιαφορια!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΕΔΥΕ – ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Καμια συμμετοχη στα ιμπεριαλιστικα σχεδια του ΝΑΤΟ
Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία Δυνατή καταγγελία για το ρόλο και το χαρακτήρα της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ήταν οι χτεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα (2.000 ατομα) και τη Θεσσαλονίκη (500 ατομα) που διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ και η ΕΔΥΕΘ αντίστοιχα, μαζί με μια σειρά Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, Συλλόγους Γυναικών κ.ά.
Στην Αθήνα, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Δημήτρης Κουτσούμπας: Το μήνυμα είναι ένα: Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια που εξυφαίνονται αυτές τις μέρες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.
ΑντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις σήμερα σε Λάρισα, Χανιά και Σάμο.
Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία χτες στο κέντρο της Αθήνας
Μια δυνατή καταγγελία για το ρόλο και το χαρακτήρα της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του που γίνεται σήμερα και αύριο στη Βαρσοβία, ήταν η χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ και μια σειρά φορείς του λαϊκού κινήματος. Η δυναμική καταδίκη του ΝΑΤΟ, ως μηχανισμού πολέμου για τα συμφέροντα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων,απλώθηκε στη συνέχεια σε ένα μεγάλο ποτάμι διαδηλωτών που πορεύτηκαν μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, φωνάζοντας αδιάκοπα συνθήματα και κάνοντας μια σύντομη συμβολική στάση μπροστά από τα γραφεία της ΕΕπου - όπως κι η πρεσβεία - ήταν ζωσμένα με κλούβες. Δεκάδες τα εργατικά σωματεία που άπλωσαν τα πανό τους και πορεύτηκαν απαιτώντας να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατηγεία, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να απεμπλακεί η χώρα μας από τα νέα σχέδια που δείχνουν προετοιμασίες για ένα νέο γενικευμένο πόλεμο. Ανάμεσά τους: Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, Συνδικάτο Βιομηχανίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Λαυρίου, σύλλογοι εκπαιδευτικών, πολλές Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ειρήνης. Ξεχωριστή και δυναμική η παρουσία φοιτητικών συλλόγων, που με τα δυνατά τους συνθήματα και το πανό τους δήλωναν «εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία».
Μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Την αντίθεσή τους στα δολοφονικά σχέδια που επεξεργάζονται τα γεράκια του ΝΑΤΟ, διατράνωσαν χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία τηςΘεσσαλονίκης, που συμμετείχαν μαζικά στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η ΕΔΥΕΘ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού, ενώ ακολούθησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Απεργία σήμερα στα καταστήματα της Βόρειας Ελλάδας
Πανεξόρμηση στην Αττική σχεδιάζουν το Σάββατο τέσσερα κλαδικά σωματεία. Πρωτοβουλίες από τις ταξικές δυνάμεις και σε άλλες πόλεις Με 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «Μαρινόπουλος» της Βόρειας Ελλάδας, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλου» στη Βόρεια Ελλάδα και κλαδικών σωματείων. Τα αιτήματά τους είναι να καταβληθεί ο μισθός του Ιούνη και το επίδομα αδείας, να μη γίνει καμία απόλυση και να υπογραφεί ΣΣΕ με ανάκτηση απωλειών. Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι για τα παιχνίδια της εργοδοσίας σε βάρος τους, καθώς προχτές έριξε λίγα «ψίχουλα» («έναντι» μισθού Ιούνη) στους λογαριασμούς τους και ταυτόχρονα επιχειρεί «με το καρότο και το μαστίγιο» να υπονομεύσει την απεργία και να τρομοκρατήσει το προσωπικό. Σύμφωνα με καταγγελίες από καταστήματα της Θεσσαλονίκης, οι διευθυντές, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν με το καλό να πείσουν τους εργαζόμενους να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να συναινέσουν ή να ανεχτούν τα σχέδια της εργοδοσίας, αρχίζουν τις απειλές για απολύσεις μετά την απεργία.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 το πρωί στο κατάστημα στο Βαρδάρη, ενώ συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα προγραμματίζονται και στην Καβάλα. Προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας γίνονταν μέχρι αργά χτες και σε άλλες πόλεις, όπως η Βέροια και η Κατερίνη.
Πανεξόρμηση αύριο στην Αττική
Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ταΣωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και Δυτικής Αττικής και τοΣωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής προετοιμάζουν την πανεξόρμηση στα καταστήματα του «Μαρινόπουλου», αύριο Σάββατο, μέρα παναττικής δράσης. Κύριος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις ανά κατάστημα, που θα καταλήγουν σε συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, που θα έχουν την ευθύνη να επικοινωνούν με το κλαδικό σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και την κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα. Επίσης, να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα στη βδομάδα. Τα κλαδικά σωματεία αναφέρουν, ανάμεσα σε άλλα, στην κοινή τους ανακοίνωση: «Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας. Καμία καθυστέρηση στους μισθούς, στο επίδομα αδείας, δεν δεχόμαστε καμία τμηματική καταβολή στη μισθοδοσία. Δεν αρκούμαστε σε ευχολόγια και υποσχέσεις από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της μέσα στα καταστήματα. Η προσπάθεια να μας χρυσώσουν το χάπι, δίνοντάς μας το 40% του επιδόματος αδείας, να μην περάσει. Κανένας εφησυχασμός από την πλευρά μας, οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν οργανωμένα για την καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων». Καλούν, τέλος, τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν στα σχέδια της εργοδοσίας, να μην επαναπαυθούν σε υποσχέσεις ότι διασφαλίζονται τάχα τα συμφέροντά τους, όπως λένε εργοδοσία, κυβέρνηση και επιχειρησιακό σωματείο. Χτες βράδυ, τέλος, αναμενόταν να γίνει στο ΗράκλειοΓενική Συνέλευση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος», με κάλεσμα της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.
Επίσχεση εργασίας στην «Καρυπίδης»
Στο μεταξύ, με επίσχεση εργασίας και αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»). Την Τέταρτη, προχώρησαν σε μαζική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης για το επίδομα επίσχεσης, που δεν έχει καταβληθεί ακόμη σε όλους τους εργαζόμενους. Χτες, Πέμπτη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κατάστημα της επιχείρησης στο Σταυρό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να λειτουργήσει τα καταστήματα με απεργοσπαστικό μηχανισμό. Το ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση καταγγέλλει την εργοδοσία για την ωμή παρέμβασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την παράνομη πράξη της να προσλάβει απεργοσπάστες σε καταστήματα του Ν. Θεσσαλονίκης και της Θάσου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλια. Παραθυρο για στηριξη των ιταλικων τραπεζων, χωρις ζημιες για ομολογιουχους και καταθετες, ανοιξε χτες η Κομισιον.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ισπανια και η Πορτογαλια θα είναι οι πρωτες χωρες στις οποιες θα επιβληθει προστιμο από την Ε.Ε. επειδη δεν ελαβαν επαρκη μετρα για να μειωσουν το ελλειμμα τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΟΣΑ. Μειωση της ανεργιας στην Ελλαδα στο 23%, αλλα και ανασφαλιστη εργασια με λιγα λεφτα, και μειωση μισθων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζανης. Ποιο plan b, εδώ δεν υπηρχε plan a
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑΘΗΣ (από eniko.gr)
Την Τρίτη που μας έρχεται, 12 Ιουλίου, στο «Polis Art Cafe», στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, κάνουμε μια γιορτή για το καινούργιο μου βιβλίο, τα « ΑΝΤΙφασιστικά - ΑΝΤΙρατσιστικά». Μαζευόμαστε γύρω στις 9:00 το βραδάκι, αλλά θα το κρατήσουμε ως αργά, διότι θα ακούσουμε τραγούδια από τον Σπύρο Πατρά, την Κωνστατίνα Καραχάλιου και τον Μίλτο Χρυσανθίδη, θα πιούμε κρασάκι, μπυρίτσες, ποτάκια και θα κουβεντιάσουμε. Είσθε ΟΛΟΙ καλεσμένοι. Κάτω απ’ τα αστέρια και μέσα στα συναισθήματα...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι γελασμένη η νεοναζιστική ΄Ευρωπαϊκή Ένωση΄... το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, δεν θα τον γονατίσει!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Χασάν Καναφανί, μέλος της Κ.Ε. του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), δολοφονήθηκε στη Βηρυτό από τους σιωνιστές πράκτορες, μαζί με την ανήλικη ανιψιά του, σαν σήμερα στις 8 Ιούλη 1972...
Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα τέσσερα χρόνια απ' όταν, στις 8 Ιούλη 1972, δολοφονήθηκε απ΄τη Μοσάντ στη Βηρυτό, μαζί με την 16χρονη ανιψιά του Lamees, ο Παλαιστίνιος διανοούμενος Ghassan Kanafani.