Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πεμπτη 7 Ιουλιου 2016


Έχουμε γίνει... Γουατεμάλα
«Ήθελαν να μας κάνουν Βενεζουέλα», «δεν είναι πράγματα αυτά για ευρωπαϊκή χώρα», «ονειρεύονται να γίνουμε Κούβα» ήταν ορισμένες από τις αντιδράσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης μετά τις χθεσινές «αποκαλύψεις» του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για προετοιμασία εναλλακτικού σχεδίου σε περίπτωση που κατέρρεαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Όποια άποψη και να έχει κάποιος για τον Γιάνη Βαρουφάκη ή για τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη της διακυβερνητική περίοδο, δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή η τόσο έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο Τζέιμς Γκάλπρεϊθ, από τους κορυφαίους αμερικανούς οικονομολόγους, όμως δεν περιγράφει πουθενά ότι το κυβερνητικό σχέδιο ήταν να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Αυτό που υποστηρίζει είναι ότι ένα επιτελείο, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της χώρας και ενημερωμένο τον πρωθυπουργό, ετοίμαζε ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που κατέρρεαν οι διαπραγματεύσεις. Ένα σχέδιο, δηλαδή, που κάθε κυβέρνηση όφειλε να έχει και που φαντάζομαι ότι και η βρετανική κυβέρνηση θα είχε καταρτίσει προετοιμαζόμενη για την περίπτωση του Brexit.
Παράλληλα, μεγάλος μέρος του σχεδίου που περιγράφει ο Γκάλμπρεϊθ, όπως η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας, αποτελούσε μέρος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, ενώ η «διασφάλιση της τάξης από το υπουργείο Άμυνας» ισχύει και σήμερα. Επιπλέον, όσοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι το υπουργείο Άμυνας θα φρόντιζε για την τροφοδοσία των πολιτών (εάν αυτό χρειαζόταν) δεν έχουν ανοίξει ούτε μία φορά το στόμα τους κατά την τελευταία εξαετία –και επί των τεσσάρων μνημονιακών κυβερνήσεων-να μιλήσουν για τα συσσίτια από τα οποία τρέφεται, λόγω των πολιτικών λιτότητας, μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων που από χθες έχουν στήσει στον τοίχο τον πρώην υπουργό Οικονομικών συμπεριφέρεται λες και η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυταξία και όποια σκέψη για διαφορετικό δρόμο αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ταυτίζουν ένα νόμισμα με το δημοκρατικό πολίτευμα και η οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής του θεωρείται πραξικοπηματική απόπειρα.
Την ίδια ώρα οι πρώην σύντροφοι του Βαρουφάκη έσπευσαν να πουν ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο σχέδιο και πως ο ίδιος άνθρωπος τους προέτρεπε να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά. Ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, λέει, δηλαδή, ότι η τότε κυβέρνηση είχε ένα και μόνο σχέδιο: τη συνθηκολόγηση! Ας επιστρέψουμε όμως στα της «Βενεζουέλας»: Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι καν Βενεζουέλα. Την ίδια ώρα που σχεδόν όλοι οι πολιτικοί της χώρας διαμαρτύρονταν για το σχέδιο Βαρουφάκη στη χώρα προέκυπταν τα εξής ζητήματα: η δίκη για το περίφημο σκάνδαλο της Siemens, στο οποίο εμπλέκονται και πολιτικοί, εκκρεμεί εδώ και δεκαεφτά χρόνια και χθες έγινε η πρώτη συνεδρίαση μετά από οκτώ μήνες. Την ίδια μέρα πρόεδρος μεγάλης τράπεζας (ναι μίας από αυτές που με τα λεφτά του ελλήνων πολιτών έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές τα τελευταία χρόνια) ανακοίνωνε εντός της Βουλής ότιΜΜΕ έχουν λάβει από μία μόνο τράπεζα δάνεια 85 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ακριβώς πόσο μεγάλα είναι τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων. Τέλος, οι μισοί περίπου από αυτούς που ζητάνε τηλεοπτική άδεια έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Σε όλα αυτά βέβαια οι λαλίστατοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι δεν πολυαναφέρονται. Λογικό. Ούτε στη Γουατεμάλα* το κάνουν. *Η Γουατεμάλα θεωρείται από τις χώρες με τη μεγαλύτερη διαφθορά
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκόρπισαν τον θάνατο και τον πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους ο Μπους και ο Μπλερ. Τώρα ο Μπλερ, μετά την αποκάλυψη των ψευδών στοιχείων πάνω στα οποία βάσισαν την επίθεσή τους στο Ιράκ, εμφανίζεται να ζητάει συγγνώμη. Φυσικά, κανένα διεθνές δικαστήριο δεν θα απαιτήσει τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των δύο εγκληματιών πολέμου. Δεν θα υπάρξει καμιά ανακοίνωση καταδίκης της συμπαράταξής της με τους εγκληματίες από την Ε.Ε. Κανένας από τους υμνητές της "ανθρωπιστικής" πρωτοβουλίας των ΗΠΑ και της Βρετανίας δεν θα αναγνωρίσει δημοσίως πως εξύμνησε ένα μαζικό έγκλημα, άρα το ενθάρρυνε και εμμέσως συνέβαλε στην πραγματοποίησή του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ EL AL
Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
06|07|2016 12:11
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στον χώρο των αναχωρήσεων και κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας EL AL. Η ομάδα των αναρχικών αιφνιδίασε τις Αρχές και μπήκε στις αναχωρήσεις, και συγκεκριμένα στα counter που γίνεται το check in των ισραηλινών αερογραμμών EL AL, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οχι στους πράκτορες της Μοσσάντ», «Καμιά ανοχή στους τραμπουκισμούς της Μοσάντ». Η επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα στα γκισέ της ισραηλινής εταιρείας ήταν η αντίδραση στον ξυλοδαρμό ενός Κολομβιανού επιβάτη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού ο οποίος δεν θεωρεί έλλειψη σεβασμού να διαβάζεται το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφία.
Χθες, για πρώτη φορά μετά το 1934, ύστερα από 82 χρόνια, διαβάστηκε μέσα στην Αγιά Σοφιά η πρωινή προσευχή από το Κοράνι κατά τη πρώτη μέρα του Ραμαζανιού. Το παρών μάλιστα έδωσε και ο ΓΓ Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ο οποίος δήλωση υπερήφανος για το εν λόγω σκηνικό. Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού ο οποίος δεν θεωρεί έλλειψη σεβασμού να διαβάζεται το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφία
Με λιγα λογια, η Αγια Σοφια, λειτουργουσε ως τζαμι από το 15 αιωνα μεχρι το 1934, που εγινε ιστορικο μνημειο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ
Mεγαλη αληθεια απο Γιακουματο - Αγριος καβγάς Γιακουμάτου-Πουλάκη: «Μιλάω για την πραγματική Aριστερά, όχι την τραβεστί»
06|07|2016 10:10
Άγριος καυγάς... on air ξέσπασε σήμερα (6/7) το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Mega, ανάμεσα στον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη. Η συζήτηση αφορούσε τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο, με τον κ. Γιακουμάτο να τονίζει ότι η «Η Αριστερά μιλά για απλή ανόθευτη αναλογική. Δεν μιλάει για το 3%. Αυτή την ανόθευτη δεν την θέλετε». Όταν ο κ. Πουλάκης ρώτησε «για ποια Αριστερά μιλάτε», ο βουλευτής της ΝΔ του απάντησε: «Την πραγματική, όχι την τραβεστί». Αυτή η έκφραση... άναψε τα αίματα, με τον γγ του Υπουργείου Εσωτερικών να ζητάει σε έντονο ύφος άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης λέξης. Τέλος, ο κ. Γιακουμάτος, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση δεν είναι Αριστερά, φέρνοντας ως παράδειγμα τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, για τον οποίο είπε: «Ο Κατρούγκαλος δεν είναι αριστερός, δηλώνει αριστερός. Μεγαλύτερη δεξιούρα, νεοφιλελεύθερη, από αυτόν δεν υπάρχει».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτέλεση εν ψυχρω Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στη Λουιζιάνα
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 13:52
Ένα βίντεο που σοκάρει κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, το οποίο αποτυπώνει καρέ-καρέ την εκτέλεση ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό. Το αιματηρό περιστατικό καταγράφηκε την Τρίτη στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα με θύμα έναν 37χρονο, τον Άλτον Στέρλινγκ, ο οποιος πουλουσε παρανομα CD. Το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει τη στιγμή που ο 37χρονος έχει ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς και είναι πεσμένος στο έδαφος. Έπειτα από λεκτικό διαπληκτισμό ενώ είναι ακινητοποιημενος στο εδαφος, ο ένας αστυνομικός βγάζει το όπλο του και τον πυροβολεί εν ψυχρω εξ επαφης στο στηθος επανειλημμένα 4 φορες. Αυτόπτης μάρτυρας που τραβηξε το βιντεο δήλωσε ότι το θύμα ήταν άοπλο.
Οι δύο αστυνομικοί στο φόνο του Στέρλινγκ, αφέθηκαν ελεύθεροι, άκουσέ την ηχογράφηση σε έναν έλεγχο, όπου ένας από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας ανέφερε ότι το άτομο, που πουλάει cd είναι στην είσοδο σε ένα mini market, ήταν οπλισμένο και ότι θα τα πετάξει πάνω τους. Το βίντεο που έχεις δει δεν είναι πολύ σαφές κατά τη χρονική στιγμή, το μονο που είναι καθαρο είναι ότι φαίνεται ότι τον πυροβολεί 4 φορες. Η "Δικαιοσύνη" πιστεύει στην εκδοχή της αστυνομίας, είναι απλά ότι..., Υπήρχε μια άλλη ηχογράφηση. Σας προειδοποιώ είναι για + 18, βλέπουμε καθαρά πως δολοφονείται, και σε χρόνο μηδέν, το πρόσωπο που είναι οπλισμένο, και ποιο όχι. Εναλλακτική γωνία που δείχνει το φόνο, φαντάζομαι αν αυτές οι εικόνες ήταν στην Κούβα..., Μέχρι ο ΟΗΕ θα είχε εκραγει και θα την κρεμάγανε, αλλά όχι, είναι στα κράτη μέλη και είναι το έθιμο, όπως συνηθίζεται με ατιμωρησία, οπως τις περισσότερες φορές μια ακόμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εικόνες ντροπής: 140 ράντζα στο Αττικό. Διασωληνωμένοι και οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο
Το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, στέλνει ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και δράσεις προς επίλυση των προβλημάτων που έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη παρακωλύοντας το έργο των γιατρών και καθιστώντας τις συνθήκες απαράδεκτες για όσους νοσηλεύονται. Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν πως στο νοσοκομείο υπάρχουν 140 ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. "Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αποφασίσαμε να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους" αναφέρει το σωματείο εργαζομένων που δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση. "Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών να δέχονται 60 ασθενείς. Στη χτεσινή γενική εφημερία 5/7/2016 είχαμε πάνω από 230 εισαγωγές και 140 ράντζα φορεία", αναφέρουν οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων. Ζητούν "άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΑΤΤΙΚΟ για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ). Μαζικές προσλήψεις και επαναλειτουργία των δομών Π.Φ.Υ. στην περιοχή μας (ιατρεία ΠΕΔΥ, Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο)". Για να καταλάβει κανείς πόσο δραματική είναι η κατάσταση, αρκεί να διαβάσει τις εξής γραμμές: "Νοσηλεία παθολογικών αρρώστων (σηπτικών, ανοσοκατασταλμένων, καρκινοπαθών) σε χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές, που με τη σειρά τους μπλοκάρουν και την προώθηση των χειρουργικών και ορθοπεδικών αρρώστων. Διασωληνωμένοι στο διάδρομο, οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο, αιμορραγίες στο διάδρομο. Γίναμε νοσοκομείο του διαδρόμου. Οι μισές (επτά σε αριθμό) αίθουσες χειρουργείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Ακτινολογικά μηχανήματα δεν συντηρούνται και βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Φαύλος κύκλος".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Σε επίσημη επίσκεψη του υπουργού Αμυνας της Αργεντινής, Χούλιο Μαρτίνες, στη Βραζιλία και συνάντηση με τον ομόλογό του, Ραούλ Χάνγκμαν, συζητήθηκε η πιθανότητα συνεργασίας των δύο χωρών στην παραγωγή υπερηχητικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία θα κατασκευάζονται από τη βραζιλιάνικη «Embraer». Η Αργεντινή ουσιαστικά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να μπει με τη δική της εταιρεία «Fadea» στην κοινοπραξία της βραζιλιάνικης εταιρείας με την Σουηδική «Saab» για την παραγωγή του σουηδικού υπερηχητικού μαχητικού «Gripen NG».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πισω στις εδρες οι Εργατικοί προηγουνται οι Φιλελεύθεροι
ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Συνεχίστηκε και χτες η καταμέτρηση των ψήφων για τη Γερουσια για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στην Αυστραλία την περασμένη Κυριακή. Η πρώτη θέση αλλαξε ανάμεσα στην Εθνική «Συμμαχία» που στήριζε τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό, Μάλκολμ Τέρνμπουλ (με βασικό κόμμα το «δεξιό» Φιλελεύθερο του ίδιου) και το Εργατικό Κόμμα Αυστραλίας (ALP) του Μπιλ Σόρτεν. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η «Συμμαχία» εμφανιζόταν να εκλέγει στην 150μελή Βουλή των Αντιπροσώπων 74 έδρες και το ALP 71. Την Τριτη, ήταν το ALP μπροστά με 71 και η Εθνικη Συμμαχια ειχε 67. Στις προηγούμενες εκλογές, η «Συμμαχία» με επικεφαλης τον Τονι Αμποτ είχε βγάλει 88 βουλευτές και το ALP 57. Δηλαδή, το Εργατικο Κομμα έχει σημαντικές απώλειες, ενώ η Εθνικη Συμμαχια κερδίζει δυνάμεις. Εκλογικές περιφέρειες όπως οι Καπρικόρνια, Κάουαν, Φλιν, Φορντ, Γκίλμορ, Χέρμπερτ και Χίντμαρς θεωρούνται ότι θα επηρεάσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Δημοσιεύματα σημείωναν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν ακόμα και κάτω του 1%, με διαφορά ακόμα και μικρότερη των 100 ψήφων. Να σημειωθεί ότι το πλειοψηφικο εκλογικό σύστημα της χώρας (π.χ. επιστολική ψήφος, ψήφος από απόσταση) ευνοεί παρατυπίες, που σημαίνει ότι είναι πιθανή και η άσκηση διαφόρων ενστάσεων, δεδομένης και της μικρής διαφοράς. Τέλος, σε περίπτωση που κανένα από τα δυο βασικά «στρατόπεδα» δε συγκεντρώσει 76 έδρες ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα ξεκινήσουν μετεκλογικά παζάρια προς αναζήτηση συνεργατών.

2 σχόλια:

e-h είπε...


We won! Visa Victory for Miami Five UK visit
Cuba Update Special, 6 July 2016
Miami Five Freedom Tour will go ahead after Home Office succumbs to pressure
Following a huge response to our urgent action appeal on Monday 4 July, we are pleased to report that René González and Gerardo Hernández have been issued visas and will be coming to Britain to take part in the Miami Five Freedom Tour starting this weekend.
Thank you to everyone who took the action. Now can you please help give René and Gerardo the welcome to Britain they deserve by sharing details of the tour on your social media sites.
This is a major victory for everyone who helped pressure the Home Office on this issue. We would like to thank all our supporters who wrote to their MPs and to all the parliamentarians who wrote letters to the Home Office.
A court judgement in November 2015 had already ruled that the men should be allowed to come to Britain to meet with MPs in parliament. However, the Home Office continued to delay the visas, claiming the case was ‘complex’.
An oral hearing of the judicial review was due to take place on Wednesday 7 July at 10am, when barristers were going to argue that delaying the visas would have frustrated the rights of parliament and violated the November 2015 judgement. However, yesterday afternoon the Home Office informed CSC that the visas would be granted and requested the court hearing to be cancelled.
Mohamed Elmaazi, from the legal team said
“This is a victory for the (article 10) human and constitutional rights and privileges of our Members of Parliament and it is a victory for the rule of law. No branch of government can be above the law in a democracy and as such this result should be a cause of celebration for all of those who believe in democracy and support the rule of law.”
Rob Miller, CSC Director said
“It has taken more than two years and 11 judges in immigration tribunals and the Court of Appeal to win this legal battle for visas ... The Home Office defended their position until the very last moment. This victory illustrates how a united campaign by CSC members, trade unions and parliamentarians can make a real difference.”
Thanks so much to everyone who has contributed to this tremendous victory. Now we can celebrate with the Miami Five Freedom Tour rallies next week.
• Saturday 9 July – Durham Miners Gala
• Tuesday 12 July – Unite Policy Conference
• Wednesday 13 July – STUC, Glasgow, 7pm
• Thursday 14 July – Manchester Town Hall, 6.30pm
• Friday 15 July – Cardiff City Hall, 12pm
• Friday 15 July – Hamilton House, London, 6.30pm
• Sunday 17 July - Tolpuddle Festival, Dorset
Find out how you can get involved, volunteer or donate with the tour here
Your support is vitally important to the success of the Miami Five Freedom Tour, please help in whatever way you can to give the Five the welcome in Britain that they deserve.
We look forward to seeing you at one of the meetings next week.
Best wishes
The Cuba Solidarity Campaign Team


e-h είπε...


Κερδίσαμε! Νίκη και Visa για την επίσκεψή των Μαϊάμι Πέντε στο Ηνωμένο Βασίλειο
Κούβα Ενημέρωση Ειδικά, 6 Ιουλίου 2016
Μαϊάμι Πέντε Ελευθερία Tour θα προχωρήσει μετά που το Office Home υποκυψε στην πίεση
Μετά από την τεράστια απάντηση στην επείγουσα έκκληση δράση μας την Δευτέρα 4 Ιουλίου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι για τον René González και τον Gerardo Hernández έχουν εκδοθεί θεωρήσεις και θα μπορουν να έρθουν στη Βρετανία για να λάβουν μέρος στο Μαϊάμι Πέντε Freedom Tour ξεκινώντας αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σας ευχαριστώ όλους που πήρατε στη δράση. Τώρα μπορείτε παρακαλώ να βοηθήσετε να δώσουμε στον René και στον Gerardo το καλωσόρισμα στη Βρετανία που τους αξίζει με την ανταλλαγή λεπτομερειων της περιοδείας σε ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Αυτή είναι μια σημαντική νίκη για όλους όσους βοήθησαν να πιέσουμε το Home Office για το θέμα αυτό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές μας που έγραψαν προς τους βουλευτές τους και σε όλους τους βουλευτές που έγραψαν επιστολές προς το Υπουργείο Εσωτερικών .
Ένος δικαστήριου απόφαση το Νοέμβριο του 2015 είχε ήδη αποφανθεί ότι οι άνδρες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στη Βρετανία για να συναντηθουν με βουλευτές στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών συνέχισε να καθυστερει τις θεωρήσεις, υποστηρίζοντας η υπόθεση ήταν «περίπλοκη».
Μια προφορική ακρόαση του δικαστικού ελέγχου επρόκειτο να λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 10 το πρωί, όταν οι δικηγόροι επρόκειτο να ισχυρίζονταν ότι η καθυστέρηση των θεωρήσεων θα είχε απογοητευσει τα δικαιώματα του κοινοβουλίου και παραβίασε το 2015 την απόφαση του Νοεμβρίου. Ωστόσο, χθες το απόγευμα το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε CSC ότι θα χορηγούνται οι θεωρήσεις και ζήτησε το δικαστήριο να ακυρωθεί.
Mohamed Elmaazi, από τη νομική ομάδα είπε
"Αυτή είναι μια νίκη για την (άρθρο 10), τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα και τα προνόμια των μελών μας, του Κοινοβουλίου και είναι μια νίκη για το κράτος δικαίου. Κανεις κλάδος της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου σε μια δημοκρατία και ως εκ τούτου αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια αιτία γιορτής για όλους εκείνους που πιστεύουν στη δημοκρατία και την υποστήριξη του κράτους δικαίου. "
Rob Miller, CSC Διευθυντής είπε
«Χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια και 11 δικαστές σε δικαστήρια της μετανάστευσης και το Εφετείο για να κερδίσουμε αυτή τη νομική μάχη για τις θεωρήσεις ... Το Υπουργείο Εσωτερικών υπερασπίστηκε τη θέση τους μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτή η νίκη δείχνει πώς μια ενωμένη εκστρατεία CSC μέλη, με τα συνδικάτα και με βουλευτές μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά. "
Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την τεράστια νίκη. Τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε με το Μαϊάμι Πέντε Ελευθερία Οργάνωση ράλι την επόμενη εβδομάδα.
• Σάββατο 9 Ιούλ - Miners Durham Gala
• Τρίτη 12 Ιούλιος - Διάσκεψη Πολιτικής Unite
• Τετάρτη 13 Ιούλιος - STUC, Γλασκώβη, 19:00
• Πέμπτη 14 Ιούλιος - Manchester Town Hall, 18:30
• Παρασκευή 15 Ιούλιος - Κάρντιφ Δημαρχείο, 24:00
• Παρασκευή 15 Ιούλιος - Hamilton House, Λονδίνο, 18:30
• Κυριακή 17 Ιούλιος - Φεστιβάλ Tolpuddle, Dorset
Μάθετε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε, εθελοντής ή να δωρίσουν με την περιοδεία εδώ
Η υποστήριξή σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του Μαϊάμι Πέντε Freedom Tour, παρακαλούμε να βοηθήσετε με όποιο τρόπο μπορείτε να δώσετε στους πέντε το καλωσόρισμα στη Βρετανία που τους αξίζει.
Ανυπομονούμε να σας δούμε σε μία από τις συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Τις καλύτερες ευχές μου
Η ομάδα Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα