Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Δευτερα 22 Αυγουστου 2016


Στις 17 Φλεβάρη του 1942 λοιπόν, στο Μονρόε της Λουιζιάνα έρχεται στον κόσμο ο Huey P Newton, μια προσωπικότητα που θα αναστατώσει την πολιτική ζωή στις ΗΠΑ και θα γίνει σύμβολο αντίστασης για τους μαύρους και συνολικά τους καταπιεσμένους της χώρας που κάποτε υπόσχονταν το όνειρο. Και στις 22 Αυγούστου 1989 πέφτει νεκρός, διάτρητος από σφαίρες, εκεί μέσα στην καρδιά του θηρίου… "Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων δεν θα αντιμετωπίσει το ρατσισμό με ρατσισμό. Θα αντιπαλέψει το ρατσισμό με την αλληλεγγύη. Δε θα αντιπαλέψει τον καπιταλισμό με (μαύρο) καπιταλισμό, αλλά με την εφαρμογή του σοσιαλισμού και του σοσιαλιστικού προγράμματος για το λαό. Δεν θα αντιπαλέψουμε τον ιμπεριαλισμό της κυβέρνησης των Η.Π.Α. με περισσότερο ιμπεριαλισμό, επειδή οι λαοί όλου του κόσμου και οι φυλές, ειδικά στην Αμερική, πρέπει να αντιπαλέψουν τον ιμπεριαλισμό με όπλο τον προλεταριακό διεθνισμό". (Από την απόφαση της Κεντρικής επιτροπής του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, 27 Απρίλη 1969)
http://www.toperiodiko.gr/huey-p-newton-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CF%81%CE%B1%CF%82/#.V7qe1VSLQps
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013
Ο Μακρυγιάννης Απαντά!
"Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να' ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται.Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες. Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια... Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας! Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. - Ντροπή Έλληνες!
~ Στρατηγός Ιωαννής Μακρυγιάννης ~
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 27 Αυγούστου είναι του Αγίου Φανουρίου και πρέπει να φτιάξουμε μία φανουρόπιτα. Παραδοσιακή Μικρασιάτικη Φανουρόπιτα με 9 υλικά
Υλικά 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο 1/2 κούπα σταφίδα ξανθή 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο 3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλετε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρετε φρέσκια τη χρησιμοποιείτε απευθείας.
Εκτέλεση Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ) Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε). Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσoυμε το μίξερ. Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, την Κυριακή, αφού ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε πυραύλους με στόχο κέντρο της Χαμάς, σ' οικόπεδο, στην Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ήταν αντίποινα για έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα. "56 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν και τραυματίστηκαν 5 Παλαιστίνιοι μέσα σε 20 λεπτά. "
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»!!ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
Το ρωσικό εκπαιδευτικό κανάλι SGU, διδάσκει πραγματική Ιστορία απευθυνόμενη σε όσους θέλουν να παραποιήσουν και να κλέψουν το λαμπρό παρελθόν των Ελλήνων. Η διάλεξη της Yuliya Dubinskaya, φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας – Η θριαμβευτική πορεία ενός νικητή» και στο απόσπασμα που παρατίθεται μιλάει για την ενοποίηση των Ελλήνων της αλεξανδρινής εποχής εναντίον των βαρβάρων, δίνοντας έτσι απαντήσεις στους βάρβαρους βεβηλωτές και εκμηδενιστές του 21ου αιώνα!
https://www.youtube.com/watch?v=qA2CUxaThn0
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα φωτο φρικης οι συμμαχοι των ΗΠΑ στη Συρια εκοψαν στρογγυλα το κεφαλι του 12χρονου παιδιου
Το 12χρονο παιδί αποκεφαλίστηκε από μέλη της Noureddine Zinki, στη συνοικία ‘al-Machad στο Χαλέπι που ελέγχεται από τους εξεγερμένους. Η παλαιστινιακή Ταξιαρχία Al-Qods που μάχεται στο πλευρό του συριακού στρατού ανέφερε ότι ο 12χρονος είναι παλαιστίνιος πρόσφυγας. Η Washington, από την πλευρά της παραδέχθηκε ότι ενημερώθηκε για το φοβερό συμβάν και ανέφερε ότι η υποστήριξή της θα μπορούσε ν΄αναθεωρηθεί όπως και κάθε συνεργασία και υποστήριξή της στην Noureddine Zinki αν οι κατηγορίες εναντίον της αποδειχθούν βάσιμες δήλωσε ο Mark Toner ο εκπρόσωπος τύπου. Στο μεταξύ ο ένας μετά τον άλλον ταυτοποιούνται οι αποκεφαλιστές του μικρού.Πρόκειται για τον αποκεφαλιστή Μatin al Nahlawi και το συνεργό του Ομαρ Σκχαουι
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων με την άμεση στήριξη των Αμερικανών έχει σαν αποτέλεσμα οι μάχες να πλησιάζουν επικίνδυνα τα τουρκικά σύνορα, ενώ δεκάδες χιλιάδες κατοίκων της περιοχής κατευθύνονται προς την Τουρκία. Ανάμεσα τους, όπως αναφέρεται, πρέπει να βρίσκονται και χιλιάδες μαχητές του ISIS που καλυπτόμενοι από το κομβόι των προσφύγων επιδιώκουν να περάσουν στην τουρκική πλευρά και από εκεί έχοντας τουρκική στήριξη να προωθηθούν προς την Δύση !!!
Ατέλειωτα κομβόι από δεκάδες χιλιάδες από τις περιοχές πέριξ της πόλης του Menbiç, όπου προελαύνουν οι Κούρδοι, κατευθύνονται προς την συνοριακή με την Τουρκία πόλη Cerablus της Συρίας με απώτερο σκοπό να περάσουν τα σύνορα προς την ασφαλή τουρκική πλευρά, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα των προσφύγων, που αρχίζει και παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις με απρόβλεπτες γενικότερες συνέπειες και για την Ευρώπη. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων με την άμεση στήριξη των Αμερικανών έχει σαν αποτέλεσμα οι μάχες να πλησιάζουν επικίνδυνα τα τουρκικά σύνορα, ενώ δεκάδες χιλιάδες κατοίκων της περιοχής κατευθύνονται προς την Τουρκία. Ανάμεσα τους, όπως αναφέρεται, πρέπει να βρίσκονται και χιλιάδες μαχητές του ISIS που καλυπτόμενοι από το κομβόι των προσφύγων επιδιώκουν να περάσουν στην τουρκική πλευρά και από εκεί έχοντας τουρκική στήριξη να προωθηθούν προς την Δύση. Η κατάσταση επιδεινώνεται και από τους βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας στις κουρδικές θέσεις, ενώ όπως είναι γνωστό βομβαρδίστηκε και η αμερικανική βάση του Haseke με αποτέλεσμα την άμεση αμερικανική αντίδραση, εξέλιξη που ελλοχεύει τον κίνδυνο η σύρραξη να πάρει γενικευμένες διαστάσεις με μια κατάσταση όλοι εναντίον όλων. Το πρόβλημα για εμάς είναι που θα πάνε όλη αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες που ο Ερντογάν μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει την Ευρώπη. Το σίγουρο είναι πως το πρόβλημα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο εγγύς μέλλον.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το τάβλι και η δημοκρατία
17/8/2016
Βάιραλ, όπως λέμε σήμερα, θα είχε γίνει στα σόσιαλ μίντια η φωτογραφία που θα έδειχνε ένα σπασμένο τάβλι περασμένο κολάρο στο πουλί της χούντας -αν υπήρχε τέτοια φωτογραφία. Ομως το 1972, όταν ο 27χρονος ανθυποπλοίαρχος Αντώνης Κακαράς εξέφραζε «και» με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στη δικτατορία, δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα με κάμερα για να απαθανατίζουμε με σέλφι τις μικρές και μεγάλες στιγμές μας. Ο Αντώνης Κακαράς πέθανε πριν από λίγες μέρες. Πολλοί δεν ξέρουν το όνομά του, όμως πολλοί θυμούνται, έστω και αμυδρά, ότι ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού μάδησε τα φτερά του μισητού συμβόλου της χούντας. Και σημασία έχει πού συνέβη αυτό και ενώπιον ποίων.
Η εκτόξευση του ταβλιού έγινε στο καρέ (τον χώρο ενδιαίτησης των αξιωματικών) του αντιτορπιλικού «Βέλος» ενώπιον δύο σημαιοφόρων, στη διάρκεια μιας θυελλώδους συζήτησης για την «επανάσταση» της 21ης Απριλίου. Το ιπτάμενο τάβλι ήταν το πιο αποστομωτικό επιχείρημα του Κακαρά. Στη συνέχεια, το πουλί και ο φλεγόμενος φαντάρος ξηλώθηκαν και τα κομμάτια τους ρίχτηκαν τελετουργικά στη θάλασσα. Δεν ήταν το πρώτο δημόσιο δείγμα απειθαρχίας του Αντώνη Κακαρά. Ενα χρόνο νωρίτερα, το 1971, τραγουδούσε Θεοδωράκη μαζί με την παρέα του σε μια ταβέρνα στην Πλάκα. Ενας χαφιές, σε διατεταγμένη υπηρεσία, του ζήτησε τον λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αντώνης Κακαράς να τον ξυλοφορτώσει, να συλληφθεί από τη Ναυτική Αστυνομία και, τελικά, να του επιβληθεί πειθαρχική ποινή «δια πράξεις αναρμόστους δι’ αξιωματικόν».
Ηταν πολλές οι «ανάρμοστες πράξεις» του Κακαρά στη διάρκεια της δικτατορίας: προκλήσεις κατά χουντικών συναδέλφων του, ποδοπάτημα μιας κορνιζαρισμένης φωτογραφίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε μια ταβέρνα στη Νάξο και, κυρίως, οι διαδοχικές «εμπρηστικές» επιστολές παραίτησής του που δεν γινόταν δεκτή. Τελικά δικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση από το Ναυτοδικείο για περιύβριση Αρχής και προσβολή του Στρατού. Σύμφωνα με την αγόρευση κατηγορίας: «Ηθελε την δημοκρατία εκείνην κατά την οποίαν την οχλοκρατίαν επέβαλλεν και το φαύλον καθεστώς ερύθμιζεν η τελευταία εις την μόρφωσιν τάξις των οικοδόμων». Κι ενώ ο δικηγόρος του στο Ναυτοδικείο ζητούσε επιείκεια για το «καλό παιδί από τη Ρούμελη», ο ίδιος στην απολογία του μίλησε για δημοκρατία, Σύνταγμα, δικαιώματα... Δεν κάθισε στα αυγά του ο Κακαράς, ούτε στα χρόνια της δικτατορίας ούτε μετά. Παρών στον δημόσιο στίβο, στους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, δημιουργικός (έγινε διδάκτωρ των Πολιτικών Επιστημών στα 60 του χρόνια), έγραψε μυθιστορήματα και διηγήματα, ενώ τα βιβλία του για τους Ελληνες στρατιωτικούς θεωρούνται έργα αναφοράς για τους μελετητές.
Ενα τάβλι καρφωμένο στο πουλί, μια αυθόρμητη πράξη εν βρασμώ ψυχής; Μόνο που εδώ ο βρασμός ψυχής δεν ήταν στιγμιαίος αλλά βαστούσε χρόνια. Ασυμφιλίωτος στάθηκε αυτός ο άνθρωπος με την τυραννία και την αδικία, αλλά και με την «ανάπηρη δημοκρατία». Εντύπωση (για να μη μεταχειριστούμε άλλη λέξη) προκαλεί η απουσία από την κηδεία κάποιων αντιπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ούτε τιμητικό άγημα, ούτε μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Τον αποχαιρέτησαν όμως αυτοί που τον αγαπούσαν (και είναι πολλοί), καθώς και οι ήχοι ενός κλαρίνου από τα μέρη του, τη Φωκίδα. Ποιος ξέρει, ίσως την ίδια ώρα δύο ζάρια να κουδούνιζαν παιχνιδιάρικα, αποχαιρετώντας τον κι αυτά.
Σχολιο.- Ο Αντωνης ηταν πραγματι παληκαρι απο τους ανθρωπους που δεν λυγιζουν Λαικος αγωνιστης Συμπληρωνω οτι ηταν Κομμουνιστης, μελος του ΚΚΕ, και αγωνιστηκε μεχρι το τελος της ζωης παντα πλαι στο ΚΚΕ Θα τον θυμομαστε παντα με αγαπη Να ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 Αυγουστου 1937. Η δολοφονία του Τρότσκι από Ισπανό οπαδό του Στάλιν με ορειβατική αξίνα. Ο εκτελεστής γλύτωσε τα ισόβια και αποφυλακίστηκε...
9 Ιανουαρίου 1937, ο Λέον Τρότσκι και η σύζυγος του Ναταλία Σέντοβα φτάνουν στο Μεξικό. Επρόκειτο για τον τελευταίο σταθμό της εξορίας του, άλλοτε παντοδύναμου ιδρυτή του Κόκκινου Στρατού. Η αντιπαράθεσή του με τον Στάλιν είχε ως συνέπεια να απολέσει όλα του τα αξιώματα, μέσα στο κόμμα των Μπολσεβίκων, και τώρα να κινδυνεύει να απολέσει και την ίδια του τη ζωή. Η γοητεία που ασκούσε ο Τρότσκι σε μερίδα Ευρωπαίων και Αμερικανών κομμουνιστών καθώς και το υπό συγγραφή βιβλίο του στο οποίο θα αποκάλυπτε πολλές σκοτεινές πτυχές σχετικά με την αναρρίχηση του Στάλιν στην εξουσία, τον είχαν θέσει στο στόχαστρο του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης....
Προσωρινά ο Τρότσκι φιλοξενήθηκε στο περίφημο Μπλε Σπίτι του ζωγράφου Ριβέρα και της περίφημης καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο. Μόλις πέντε εβδομάδες από την άφιξή του στο Μεξικό, ο Τρότσκι πληροφορήθηκε ότι ο μεγαλύτερος γιος του Λέων Σεντόφ, πέθανε ξαφνικά σε μια κλινική στο Παρίσι, συνέπεια επιπλοκών, ύστερα από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Σχεδόν ταυτόχρονα βρέθηκαν νεκροί και δυο παλαιοί γραμματείς του Τρότσκι, ο Ρούντολφ Κλέμεντ στο Παρίσι και ο ΄Ερβιν Βολφ στη Βαρκελώνη. Σχεδόν ταυτόχρονα, δολοφονήθηκαν και δυο παλαιοί γραμματείς του Τρότσκι, ο Ρούντολφ Κλέμεντ στο Παρίσι και ο ΄Ερβιν Βολφ στη Βαρκελώνη….Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/dolofonia-tou-trotski-apo-praktora-tou-stalin-makri-cheri-tis-nkvd-exontoni-ton-exoristo-igeti-sto-mexiko/ Ο Τρότσκι κατάλαβε πλέον ότι ήταν ένας «νεκρός επ’ αδεία», όπως έλεγε. Το σπίτι του Ριβέρα και της Κάλο, το οποίο ήταν κέντρο διερχομένων, δεν μπορούσε να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια στον εξόριστο ηγέτη. Τον Μάρτιο του 1939 ο Τρότσκι αγόρασε στο προάστιο Κογιοάκαν ένα σπίτι, το οποίο αμέσως μετέτρεψε σε απόρθητο φρούριο. Ένοπλοι φρουροί έλεγχαν την είσοδο και την έξοδο ενώ οι γύρω δρόμοι επιτηρούνταν από αστυνομικούς. Παρά ταύτα στις 24 Μαΐου μια πάνοπλη ομάδα υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Σιγκουέιρος, εξέχοντος μέλους του μεξικάνικου Κ.Κ, κατάφερε να εξουδετερώσει τους αστυνομικούς, να εισβάλει στο σπίτι και να «γαζώσει» με πολυβόλα τα παράθυρα των δωματίων. Ο Τρότσκι διασώθηκε, ενώ ο μικρός του εγγονός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι....
Εξαιτίας της επίθεσης Αμερικανοί οπαδοί του Τρότσκι ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια του σπιτιού του. Τοποθέτησαν θωρακισμένες πλάκες σε παράθυρα και πόρτες, συρματόπλεγμα σε όλους τους εξωτερικούς τοίχους, κατασκεύασαν μεγάλο ειδικό καταφύγιο και ειδικό ηλεκτρικό σύστημα αυτόματου συναγερμού. Παράλληλα ενίσχυσαν τη φρουρά με περισσότερους άνδρες και βαρύτερο οπλισμό. Τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν μπορούσε να κρατήσει μακριά τους πολιτικούς του αντιπάλους. Άλλωστε, ο ανώτατος διοικητής του «Ειδικού Τμήματος Τρότσκι» της NKVD, στρατηγός Λέονιντ ΄Αϊτινγκον, υπό τον μανδύα του εκπροσώπου του σοβιετικού Ερυθρού Σταυρού, κατοικούσε κατά διαστήματα σε μια βίλλα πολύ κοντά στο σπίτι του στόχου του! Ο΄Αϊτινγκον, συνέλαβε το σχέδιο να εισάγει έναν εκπαιδευμένο δολοφόνο μέσα στο περιβάλλον του Τρότσκι. Ήδη από το 1939 η Σύλβια Αγγέλοφ, οπαδός του Τρότσκι και αδελφή της τέως γραμματέως του εξόριστου ηγέτη γνώρισε, κατά το ταξίδι της από το Μεξικό στη Γαλλία, έναν εμφανίσιμο Καναδό επιχειρηματία ονόματι Φράνκ Τζάκσον....
Στην πραγματικότητα όμως επρόκειτο για τον Ραμόν Μερκαντέρ, Ισπανό κομμουνιστή, βετεράνο του εμφυλίου πολέμου και γιο της Ισπανίδας πράκτορος της NKVD Καριντάντ ντελ Ρίο Χερνάντεζ. Επρόκειτο για τον «εκλεκτό» υποψήφιο δολοφόνο του Τρότσκι που πίστευε , όπως όλοι οι τότε πιστοί στη Σοβιετική Eνωση κομμουνιστές, ότι ο Τρότσκι ήταν προδότης του σοσιαλισμού και της πατρίδας, «ένα σκουλήκι που έχει πουληθεί στους φασίστες». Ένα χρόνο μετά το ζευγάρι επέστρεψε στο Μεξικό. Ο Τζάκσον δεν βιάστηκε να πλησιάσει στο σπίτι του στόχου του. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των φρουρών δανείζοντας τους το πολυτελές αυτοκίνητό του και αναλαμβάνοντας με προθυμία οποιαδήποτε μικροεξυπηρέτηση. Μετά από κάποιο διάστημα μπορούσε να κυκλοφορεί άνετα μέσα στο σπίτι. Στην αρχή περιοριζόταν να συναντά τον Τρότσκι στην αυλή και πάντα με την παρουσία τρίτων. Αργότερα τον παρακάλεσε να διορθώσει ένα σχέδιο πολιτικού άρθρου που επρόκειτο να γράψει Στις 17 Αυγούστου ο Τζάκσον έδειξε στον Τρότσκι το σχέδιο του άρθρου. Ο ανυποψίαστος Τρότσκι τον κάλεσε να πάνε στο γραφείο του, ήταν δε η πρώτη φορά που ο Τζάκσον βρέθηκε μόνος μαζί του. Του υπέδειξε αρκετές τροποποιήσεις, λέγοντας αργότερα στη σύζυγό ότι το σχέδιο ήταν πρόχειρο, συγκεχυμένο και χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον....
Η δολοφονία
Στις 20 Αυγούστου ο Τζάκσον επέστρεψε φέρνοντας και το άρθρο του. Φορούσε ένα αδιάβροχο σφιγμένο στο σώμα του, παρά τον καλό καιρό. Στην εύλογη απορία της Ναταλίας για την αμφίεση του δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι στο Μεξικό οι καιρικές συνθήκες είναι πάντα απρόβλεπτες. Στη συνέχεια της ζήτησε ένα ποτήρι νερό και αρνήθηκε το τσάι που του προσέφερε. Ο Τρότσκι προφανώς δεν είχε όρεξη να διαβάσει το δυσνόητο άρθρο του. Απρόθυμα ωστόσο τον κάλεσε στο γραφείο του. Κάθισε στο γραφείο του και άρχισε την ανάγνωση. Η ευκαιρία για τον Τζάκσον ήταν μοναδική. Άνοιξε το αδιάβροχό του, έβγαλε μια μικρή ορειβατική αξίνα και την κάρφωσε με όλη του τη δύναμη στο κεφάλι του Τρότσκι. Ο τελευταίος όμως, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, αναπήδησε και άρπαξε τον δολοφόνο, βγάζοντας ταυτόχρονα κραυγές πόνου. Αμέσως οι γραμματείς και οι φρουροί έτρεξαν και άρχισαν να χτυπούν με λύσσα τον Τζάκσον. Θα τον σκότωναν σίγουρα αν ο μισολιπόθυμος Τρότσκι δεν τους φώναζε «Μην τον σκοτώνετε… Πρέπει να μιλήσει». Ο τραυματίας χειρουργήθηκε εσπευσμένα στον εγκέφαλο. Το τραύμα ωστόσο ήταν πολύ βαρύ. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών απεβίωσε την επομένη το απόγευμα, στις 21 Αυγούστου 1940....
Σύμφωνα με τον Τζαίημς Κάννον, γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος των ΗΠΑ και φίλου του Τρότσκι, τα τελευταία λόγια του Ρώσου ηγέτη ήταν: «Δεν θα επιβιώσω απ’ αυτή την επίθεση. Ο Στάλιν κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το έργο που αποπειράθηκε ανεπιτυχώς και πρωτύτερα». Φυσικά η Σοβιετική Ένωση αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στη δολοφονία. Ο δολοφόνος, κατά την ανάκριση, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Τρότσκι με δική του πρωτοβουλία, καθώς τον θεωρούσε προδότη της σοσιαλιστικής ιδέας. Η δίκη του διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 1943. Τότε η δημοφιλία του Στάλιν ήταν στο ζενίθ λόγω της συντριβής των Γερμανών στο Στάλινγκραντ. Το κλίμα αυτό γλύτωσε τον Μερκαντέρ από την κρεμάλα. Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη. Κατά την παραμονή του στη φυλακή απολάμβανε ιδιαίτερα προνόμια. Πρόεδρος της επιτροπής φυλακών ήταν επί μακρό χρόνο η δρ. Εσθήρ Τσάπα. Η ίδια μάλιστα πρότεινε στον «υψηλό της προσκεκλημένο» την οργάνωση της απόδρασής του. Εκείνος όμως αρνήθηκε, καθώς πίστευε ότι ο Στάλιν θα του έκλεινε το στόμα. Όταν αποφυλακίστηκε, παρελήφθη αμέσως από Τσέχους πράκτορες. Οδηγήθηκε στην Κούβα και στη συνέχεια στην Τσεχοσλοβακία. Εκεί τα ίχνη του χάθηκαν για αρκετά χρόνια. Τελικά εντοπίστηκε να ζει στα περίχωρα της Πράγας έχοντας μια σύνταξη από την ΕΣΣΔ και το μετάλλιο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης. Στη συνεχεία εγκαταστάθηκε στο Βέλγιο όπου και απεβίωσε, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν έγινε ο μεγάλος καταστροφικός σεισμός στη Θεσσαλονίκη, το 1978, οργανώσαμε ως ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος μια μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών και απευθυνθήκαμε και στη Σωτηρία Μπέλλου. Στο σπίτι της είχε και εικονοστάσι, που μας παραξένεψε, καθώς ξέραμε πως εκτός από κομμουνίστρια (άρα,οπωσδήποτε άθεη, όπως νομίζαμε), ήταν και λεσβία (άρα, αμαρτωλή, κατά τους χριστιανούς). Το κατάλαβε και χαμογελώντας, στάθηκε μπροστά στις εικόνες, λέγοντάς μας: "Για να φέρει το δίκιο στους ανθρώπους και να σώσει τη φτωχολογιά ήρθε ο Χριστός στη Γη. Μη σας ξεγελάνε οι γαμιόλες με τα χρυσά άμφια. Δεν έκανε παρέα μ' αυτούς ο Χριστός, γι' αυτό και τον σταυρώσανε. Με τους φτωχούς και τους αμαρτωλούς έκανε παρέα. Με ψαράδες, με πόρνες. Σίγουρα και με λεσβίες και με πούστηδες". Δεν ήρθε στη συναυλία. Μας έδωσε, όμως, ένα σοβαρό ποσό, με την αυστηρή δέσμευση να μην το ανακοινώσουμε. Όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά γιατί, όπως μας είπε η ίδια, "πρέπει να 'σαι πολύ σκατόψυχος, για να κάνεις το καλό και να το διαλαλείς,
Η Σωτηρία Μπέλλου, η μεγάλη ερμηνεύτρια του λαϊκού μας τραγουδιού, γεννήθηκε στη Δροσιά της Χαλκίδας στις 22 Αυγούστου 1921. Παντρεμένη στα 17 της με έναν μέθυσο, αντιστάθηκε στη βιαιότητά του, ρίχνοντάς του βιτριόλι. Φυλακίστηκε και μετά την αποφυλάκισή της έφυγε και από την οικογένειά της, φτάνοντας μόνη στην Αθήνα, ακριβώς τότε που η Ελλάδα έμπαινε στη μεγάλη ιστορική της περιπέτεια, τον Οκτώβριο 1940. Παλεύοντας σκληρά για να επιβιώσει στα χρόνια της Κατοχής, εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, πιάστηκε και βασανίστηκε, ενώ συμμετείχε και στις μάχες των Δεκεμβριανών του 1944. Στο τραγούδι εμφανίστηκε αμέσως μετά τον πόλεμο, συνεργαζόμενη κυρίως με τον Τσιτσάνη. Τον Δεκέμβριο 1948 έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, στο μαγαζί που δούλευε, από χίτες παρακρατικούς, επειδή αρνήθηκε να πει το βασιλικό τραγούδι "Του αϊτού ο γιος". Κανένας από την ορχήστρα δεν της συμπαραστάθηκε. Ούτε ο Τσιτσάνης... Μέχρι το τέλος της ζωής της (στις 27 Αυγούστου 1997) παρέμεινε κομμουνίστρια, οπαδος του ΚΚΕ. Συνάμα ήταν λεσβία, χωρίς να το κρύβει, ακόμη και σε παλιότερους πολύ δύσκολους καιρούς. Επίσης, δεν έπαψε ποτέ να είναι και πιστή ορθόδοξη χριστιανή. Η Σωτηρία Μπέλλου θα μείνει στην ιστορία της μουσικής αυτού του τόπου, ως μία κορυφαία μορφή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Είναι ένα φεστιβάλ που γίνεται στην Ουκρανία, στην όμορφη πόλη Λουτσκ, και δεν υπάρχουν λόγοι για να μην πάμε”. Κι έτσι, η Τζαμάλα, που κέρδισε στην Eurovision μ' εκείνο το τραγούδι για τη γιαγιά της που εκτοπίστηκε από τον Στάλιν, πήγε και τραγούδησε στη μνήμη του Στέπαν Μπαντέρα, του ηγέτη των ουκρανών συνεργατών των ναζί. Άλαλα τα χείλη εκείνων που μας έβριζαν γιατί δεν κατανοούσαμε πως το κορίτσι πονούσε ενθυμούμενο τη γιαγιά του. Πολλά θυμάται, τελικά, η ναζιστριούλα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stiglitz: Η Ιταλία θα είναι το κατακλυσμικό γεγονός που θα διαλύσει την ευρωζώνη
22/8/2016 11.00
Η Ευρώπη οδεύει προς ένα 'κατακλυσμικό γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του ευρώ και το τέλος του ευρωπαϊκού σχεδίου όπως το γνωρίζουμε, σύμφωνα με το νομπελίστα οικονομολόγο Joseph Stiglitz. Σε συνέντευξή του στο Business Insider ο Stiglitz τονίζει ότι ένα 'καταστροφικό ' πολιτικό γεγονός παρόμοιο με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση της ευρωζώνης. 'Παρατηρείται μία αυξανόμενη εχθρότητα προς το ευρώ, η οποία δυστυχώς εξαπλώνεται σε μία ευρύτερη εχθρότητα προς το ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο και τις φιλελεύθερες αξίες ', τονίζει ο οικονομολόγος. ΄Αυτό θα είναι το τέλος. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα υπάρξει μια σαφής εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν λειτουργεί ', όπως προσθέτει. 'Έτσι η ανησυχία μου είναι ότι ένα τέτοιου είδους πολιτικό γεγονός; κάτι σαν το Brexit- θα είναι ο καταλύτης για την αλλαγή '. Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα - τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά - στην Ιταλία θα μπορούσαν να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός, ο Stiglitz συμφώνησε επισημαίνοντας: 'Αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν τώρα να πείσουν τον Matteo Renzi να πάρει πίσω τη δέσμευσή του ότι θα παραιτηθεί εάν το δημοψήφισμα αποτύχει. Όπως έχουν τα πράγματα, το δημοψήφισμα δεν είναι απλά ένα δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές, αλλά και για τον Renzi '. Αν και ο Renzi είναι ανένδοτος και θεωρεί ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα πετύχουν το στόχο τους για τη μεταρρύθμιση της Γερουσίας της Ιταλίας, ο Stiglitz θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή για τη μελλοντική σταθερότητα της Ευρώπης θα είναι να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. 'Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε ένα ακόμη κατακλυσμικό γεγονός '. Τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, όπως τονίζει ο Stiglitz, είναι απόρροια της περιττής ακαμψίας των κανόνων της ευρωζώνης. 'Απεικονίζουν ένα από τα θέματα του βιβλίου μου, δηλαδή ότι το να υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα που λειτουργεί καλά δεδομένης της ποικιλομορφίας της Ευρώπης, είναι πραγματικά δύσκολο. Και θα πρέπει υπάρχουν κανόνες και πολιτικοί που είναι ευαίσθητοι σε αυτήν την ποικιλομορφία '. Όπως επισημαίνει, 'η Ιταλία αντιπροσωπεύει μια περίπτωση κατά την οποία για διάφορους ιστορικούς λόγους, μεταξύ των ομολογιούχων υπάρχουν πολύ συνηθισμένοι άνθρωποι και όχι μόνο παραδοσιακοί επενδυτές. Έτσι, αν αναλάβουν αυτοί το κόστος, στην ουσία θα χτυπηθούν οι καταθέτες όπως συνέβη και στην Κύπρο. Ο κανόνας του bail-in ίσως και να μην είναι η σωστή λύση για την Ιταλία '. 'Αυτή είναι μια περίπτωση όπου η ευρωπαϊκή ακαμψία μπορεί τελικά να έχει πολύ υψηλό κόστος τόσο για τη δημοκρατία όσο και για την Ιταλία, και στο τέλος, αν γίνει το δημοψήφισμα, και για το μέλλον της ευρωζώνης '.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς αστικά λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη
22/8/2016 11.00
Ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, λόγω της επίσχεσης εργασίας επ' αόριστον που ξεκινούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων τους και συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης είχε ανακοινώσει ότι το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού θα καταθέσει αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
CNBC: Γιατί η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει
22/8/2016 10.00
Στην ελληνική οικονομική κρίση επανέρχεται το διεθνές πρακτορείο, CNBC, σχολιάζοντας ότι με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στην Ευρώπη, το προσφυγικό, την επιβράδυνση της οικονομίας και τις πολιτικές αναταραχές μετά το Brexit, το ελληνικό ζήτημα έχει ξεχαστεί αλλά συνεχίζει να υπάρχει. «Έναν χρόνο κι ένα ακόμα μνημόνιο μετά, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει να είναι μοιρασμένη σε αυτούς που υποφέρουν και σε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι μέσα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία» αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι η ζωή πλέον έχει γίνει δύσκολη για τους απλούς Έλληνες λόγω των περικοπών και της ανεργίας. «Κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα πια. Υπάρχει μια γενικότερη παραίτηση. Οι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στις οικογένειές τους και παλεύουν μόνο για την οικογενειακή επιβίωση» σχολιάζει για το τίμημα που είχε η κρίση στην ελληνική κοινωνία, ο Ευάγγελος Κυριμλής, που εργαζέται σε οικογενειακή επιχείρηση, έχοντας επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη μετά από εργασία στο Λονδίνο. «Υπάρχει μίσος στους Έλληνες, το οποίο όμως δεν απευθύνεται κάπου συγκεκριμένα, είναι όλοι εναντίον όλων» προσθέτει. «Επίσης υπάρχει μεγάλο μίσος από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα προς τους δημοσίους υπαλλήλους» αναφέρει. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τον δισταγμό του Αλέξη Τσίπρα να δεχτεί το μνημόνιο, ο οποίος προκάλεσε το μένος των δανειστών και την επιβολή σκληρότερων μέτρων, συνεχίζει το δημοσίευμα, το οποίο, προσθέτει ότι η Ελλάδα και το ελληνικό χρέος έχει γίνει «πονοκέφαλος» κι έχει προκαλέσει διχασμό στους δανειστές. Παραθέτοντας τα βασικά οικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία υπογραμμίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, το CNBC, σχολιάζει πάντως ότι τα τελευταία στοιχεία ΑΕΠ δίνουν μια ελπίδα χάρη στην μικρή αύξηση το β΄τρίμηνο. «Η ελληνική οικονομία είναι σαν έναν 60χρονο άνδρα. Συνεχίζει να περπατάει αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να τρέξει» δίνει τη δική του ερμηνεία ο Κυριμλής. Δίνοντας μια νότα αισιοδόξίας, το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι σχετικά καλύτερη, ίσως λόγω του τουρισμού, έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Μια υπάλληλος ενός hostel από τη Βαλτική δηλώνει ότι δεν έχει «ζήσει» μεγάλη οικονομική επιδείνωση, ίσως επειδή εργάζεται στον τουρισμό. «Ο τουρισμός τα πάει πολύ καλά. Η γενικότερη οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται. Οι περισσότεροι φίλοι μου όμως το παλεύουν και πολλοί από αυτούς έχουν δικές τους επιχειρήσεις, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, οπότε βρίσκουν τρόπους να βγάλουν χρήματα. Πάντως οι τιμές στην πόλη δεν είναι χαμηλές σε σχέση με τους μισθούς και υπάρχει η αίσθηση ότι η ζωή δεν είναι εύκολη εδώ. Σε κάθε περίπτωση η ζωή στην Αθήνα το αξίζει» λέει η ίδια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ
Ανατριχίλα: Αιθίοπας Μαραθωνοδρόμος (που ηρθε δευτερος) με την πολιτικη κίνηση του κινδυνεύει με φυλάκιση και εκτέλεση στην χώρα του
21|08|2016 22:23
Ο Αιθίοπας Φεγίσα Λιλέσα τερμάτισε δεύτερος στο μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Αντί όμως να πανηγυρίσει για την τεράστια επιτυχία του στο Ρίο, προτίμησε να εκφράσει την αντίδρασή του για τις πρακτικές της κυβέρνησης της χώρας του απέναντι στη φυλή που ανήκει. Πριν από τη γραμμή του τερματισμού και με τις κάμερες καρφωμένες πάνω του ο 26χρονος δρομέας ύψωσε τα χέρια του πανω από το κεφαλι του και σχημάτισε ένα "Χ" σαν να είναι αλυσοδεμενα. Πρόκειται για το σύμβολο που χρησιμοποιούν τα μέλη της φυλής Ορόμο όταν θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις εκκαθαρίσεις και τα βασανιστήρια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με Human Rights Watch, τη μη κυβερνητική οργάνωση καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μόνο τον Ιούνιο τουλάχιστον 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες συνελήφθησαν ή εξαφανίστηκαν μετά από προσπάθεια των Αρχών της Αιθιοπίας να καταστείλουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν από τους Ορόμο. Πάντως ο Λιλέσα γνωρίζει πως η ενέργειά του αυτή, την οποία και επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου, θα τον βάλει σε περιπέτειες. Δεν είναι μόνο πως η ΔΟΕ απαγορεύει τους αθλητές να εκδηλώνονται πολιτικά. Είναι κυρίως η απειλή... θανάτου που θα "σκεπάσει" το σπίτι του. Όπως δήλωσε ο Αιθίοπας, θα βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και μόλις επιστρέψει στη χώρα του θα διωχθεί, πιθανόν θα φυλακιστεί και ενδεχομένως θα εκτελεστεί.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΠΌ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Λουόμενος άρπαξε κουπί και άρχισε να χτυπάει επικινδυνα αδέσποτα που επιτιθονταν στον κοσμο -Τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα
21|08|2016 17:18
Από την παραλία απευθείας στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε 47χρονος λουόμενος στην ακτή του Αναύρου στην Μαγνησία. Τον άντρα προπηλάκισαν 2-3 κιοτηδες ηλιθιοι λουόμενοι όταν τον είδαν να επιτίθεται σε αδέσποτους σκύλους. Σύμφωνα με το taxydromos.gr το περιστατικό σημειώθηκε στην ακτή του Αναύρου, όπου την εμφάνισή τους έκανε αγέλη επικινδυνων αδέσποτων. Αρκετοί λουόμενοι αντέδρασαν στη θέα των σκύλων που μάλωναν μεταξύ τους, φοβούμενοι για τα παιδιά τους. Μόλις είδε το σκηνικό ο 47χρονος, βγήκε από τη θάλασσα, άρπαξε το κουπί από τη βάρκα της ναυαγοσώστριας και επιτέθηκε στα αδέσποτα. Κανα 2-4 ηλιθιοι κιοτιδες λουόμενοι επιχείρησαν να τον σταματήσουν, ενώ τα σκυλιά είχαν εξαγριωθεί ακόμη περισσότερο. Κλήθηκε αστυνομία και έγιναν προσαγωγές, δεν ακολούθησαν όμως συλλήψεις. Επί τόπου έσπευσαν και αληταραδες «εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων», ενώ ειδοποιήθηκε και ο δήμος Βόλου για την απομάκρυνση της αγέλης που σύμφωνα με περιοίκους αποτελεί το «φόβο και τρόμο» στην περιοχή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ»
Τουρκία: Αποδοκιμάστηκε ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ερντογάν στις κηδείες των θυμάτων του μακελειού: Τον φώναζαν «Δολοφόνο»
21|08|2016 17:00
Γιούχαραν τα στελέχη της κυβέρνησης του ισλαμοφασιστα Ερντογάν που πήγαν στις κηδείες των Κούρδων που βρήκαν τραγικό θάνατο στον γάμο του Γκαζιάντεπ. «Δολοφόνε Ερντογάν» φώναζαν, μετά την κίνηση του ισλαμοφασιστα Ερντογάν να κατονομάσει μεν τους Τζιχαντοφασισστες ως υπεύθυνους για το μακελειό, αλλά να τους βάλει στην ίδια μοίρα με τους Γκιουλενιστές και το PKK. «Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ» είπε ο Ερντογάν λίγο μετά την αιματηρή επίθεση κατά τη διάρκεια του γάμου στο Γκαζιάντεπ. Το πλήθος ήταν εξαγριωμένο απέναντι στους αξιωματούχους, δείχνοντας τους με κάθε τρόπο, ότι ήταν ανεπιθύμητοι στις κηδείες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τουρκία: Οργή για Ερντογάν -Θρήνος για τον γάμο που μετατράπηκε σε εφιάλτη
21|08|2016 21:14
Στο Γκαζίαντεπ, την πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας που βυθίστηκε στο πένθος μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε ένα γαμήλιο γλέντι, η οδύνη των οικογενειών των θυμάτων αναμιγνύεται με την οργή ενάντια στην κυβέρνηση του σουλτανου – «προέδρου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πολλοί είναι αυτοί που την κατηγορούν ότι δεν προστάτευσε την κουρδική κοινότητα. Ένα ματωμένο παιδικό παπούτσι στον τόπο της τραγωδίας μαρτυρά τη φρίκη της επίθεσης από την οποία έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις αρχές, ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένα παιδί, ηλικίας 12-14 ετών, που αναμίχθηκε με το πλήθος που γιόρταζε τον γάμο. Ο ισλαμοφασιστας σουλτανος – «πρόεδρος» Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι για την επίθεση, την αιματηρότερη που έχει σημειωθεί φέτος στην Τουρκία, ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος. Στη συνοικία Άντκερε, μια ήσυχη ως εχθές γειτονιά οι κάτοικοι της οποίας είναι στην πλειονότητά τους Κούρδοι, μανάδες, πατεράδες, ξαδέλφια και ανίψια των θυμάτων έσπευσαν από νωρίς στα νοσοκομεία. Πολλοί δεν άντεξαν, κάποιοι ξεσπούσαν, άλλοι λιποθυμούσαν από την οδύνη τους. Την ίδια ώρα, περίπου 200 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της επίθεσης και παρακολουθούσαν από κοντά το έργο της αστυνομίας. Πολλά παράθυρα της γειτονιάς έσπασαν, συντρίμμια σκορπίστηκαν παντού. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που έφτασε στο σημείο είδε διαμελισμένα πτώματα να κείτονται ακόμη στον δρόμο. Μέσα σε λίγες ώρες, ο θρήνος μετατράπηκε σε οργή. Κατά τη διάρκεια της κηδείας των θυμάτων –όσων ήταν δυνατόν να αναγνωριστούν– ορισμένοι εκτόξευσαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών που παρατηρούσαν από απόσταση. Καλυμμένα φέρετρα με Κουρδικές σημαίες Ακούστηκε το σύνθημα "Ντροπή σου, Ερντογάν" από κάποιους που κατηγορούν τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν τους προστάτευσε μολονότι το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσει τους Κούρδους. Ένας τοπικός αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP που ήθελε να παραστεί στις κηδείες εμποδίστηκε από το εξαγριωμένο πλήθος. Τα φέρετρα ήταν καλυμμένα με λευκές ή κουρδικές σημαίες. "Έχασα τα παιδιά μου. Δεν θα τα ξαναδώ ποτέ", ούρλιαζε μια μάνα. Με ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP κατηγόρησε την κυβέρνηση για "παθητικότητα". «Με τα χρόνια, βήμα με βήμα, το Γκαζίαντεπ μετατράπηκε σε καταφύγιο του ΙΚ. Εδώ και καιρό, οι κάτοικοι της επαρχίας αυτής έχουν πει ότι το ΙΚ εντείνει την παρουσία του εκεί», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Μετά τη σφαγή του Οκτωβρίου (σ.σ. τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στις 10 Οκτωβρίου 2015 σε μια φιλοκουρδική διαδήλωση στην Άγκυρα όπου σκοτώθηκαν 103 άνθρωποι) ξέραμε ότι σχεδιαζόταν μια επίθεση σε έναν κουρδικό γάμο. Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις, η πολιτική εξουσία δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να εμποδίσει αυτά τα σχέδια», συνεχίζει το HDP. Και η μέρα που επρόκειτο να είναι η πιο ευτυχισμένη στη ζωή της νύφης, της Μπεσνά Ακντογάν –η οποία γλίτωσε, όπως και ο σύζυγός της– εξελίχθηκε σε εφιάλτη. «Μετέτρεψαν τον γάμο μας σε λουτρό αίματος» είπε μονάχα η νεόνυμφη, φεύγοντας από το νοσοκομείο νωρίτερα. Η κατάστασή της όμως ήταν τέτοια που χρειάστηκε να εισαχθεί και πάλι, λίγες ώρες αργότερα. Ειρωνεία της τύχης, το ζευγάρι είχε φύγει από το Σίιρτ, την πόλη απ' όπου κατάγονται και οι δύο, για να γλιτώσει από τις μάχες μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και εγκαταστάθηκε στο Γκαζίαντεπ για να ζήσει εκεί ειρηνικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στους δρόμους της Χιλής εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές για το συνταξιοδοτικό
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016, 06:20
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα χθες, για να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση να αλλάξει το ιδιωτικό συνταξιοδοτικό σύστημα της Χιλής σε κάποιο το οποίο θα προσφέρει βελτιωμένες ασφαλιστικές παροχές. Με το σύστημα που ισχύει τώρα, το οποίο μπήκε σε εφαρμογή τη δεκαετία του '80 υπό την κυβέρνηση του δικτάτορα Αουγούστο Πινοσέτ, έξι ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία γνωστά με το ακρωνύμιο AFP διαχειρίζοντα περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων (141,1 δις ευρώ). Αυτοί που διαφωνούν με το ιδιωτικό σύστημα δηλώνουν ότι αναγκάζει τους εργαζόμενους να παραδώσουν τα εισοδήματά τους σε κερδοσκοπικά ταμεία τα οποία δεν εγγυώνται αξιοπρεπή γηρατειά για όλους τους Χιλιανούς. "Αναμένουμε από την πρόεδρο και την κυβέρνησή της να ανοίξει έναν διάλογο και να ακούσει τους πολίτες της χώρας, και όχι μόνο τους ιδιοκτήτες των AFP", είπε ο Λουίς Μεσίνα, εκπρόσωπος της οργάνωσης Όχι 'Αλλα AFP, η οποία διοργάνωσε την πορεία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο συμμετείχαν στη διαμαρτυρία 350.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ήταν 80.000. Μερικοί διαδηλωτές έφεραν μαζί τους πινακίδες που έγραφαν "Οι Χιλιανοί εξαπατήθηκαν". Η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέ έχει παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που ανεβάζει το ποσοστό συνταξιοδοτικής εισφοράς κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες. Αυτό θα κοστίσει περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο (3,36 δις ευρώ), ενώ το μερίδιο της κυβέρνησης θα αντιστοιχεί σε 1,5 δις (1,32 δις ευρώ), ανακοίνωσε η κυβέρνηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι διαδηλωτές ωστόσο είπαν ότι επιθυμούσαν την κατάργιση του τωρινού συστήματος. Κάθε μεταρρύθμιση πρέπει να ψηφιστεί από το κογκρέσο, όπου υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για την ενίσχυση των συντάξεων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γελοιοποιηται ο Πούτιν: «Έγκλημα το "χτύπημα" στην Τουρκία»
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016, 02:02
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντμίρ Πούτιν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου σε ένα γαμήλιο γλέντι στο Γκαζιάντεπ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. "Το έγκλημα που διαπράχθηκε εν μέσω της γιορτής του γάμου μας συγκλονίζει με την ωμότητα και τον κυνισμό του. Είδαμε για άλλη μία φορά ότι η τρομοκρατία δεν αναγνωρίζει μόνο τους νόμους μιας πολιτισμένης κοινωνίας αλλά και τους πιο απλούς κανόνες της ανθρώπινης ηθικής" ανέφερε σε επιστολή του προς τον Ερντογάν ο Ρώσος Πρόεδρος. Ο Πούτιν επανέλαβε στο πλαισιο της νεας του συμμαχιας με την Τουρκια, και τον ισλαμοφασιστα σουλτανο Ερντογαν που θα του την φερει απο πισω μολις βρει ευκαιρια, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Άγκυρα σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι το νέο υπερόπλο του Ιράν - Οι πρώτες φωτογραφίες
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016, 18:51
Το Ιράν δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Σήμερα κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες του πρώτου Ιρανικού ενσωματωμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, την Κυριακή, ένα έργο που ξεκίνησε όταν η χώρα βρισκόταν υπό καθεστώς διεθνών κυρώσεων. Το νέο υπερ-όπλο παρουσίασε ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί που στέκεται περήφανα, μπροστά από το νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Bavar 373. Τις εικόνες αναμετέδωσαν πολλά πρακτορεία ειδήσεων παγκοσμίως. Το σύστημα σχεδιάστηκε για να αναχαιτίζει πυραύλους κρουζ, από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, από μαχητικά αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης. «Εμείς δεν είχαμε την πρόθεση να φτιάξουμε μια ιρανική εκδοχή του συστήματος S-300 - θέλαμε απλώς να οικοδομήσουμε ένα νέο καθαρά ιρανικό σύστημα και τα καταφέραμε», δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας Χουσέιν Ντεχγκαν στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Σε μια προηγούμενη ομιλία του την Παρασκευή, είπε: «η αντιπυραυλική δύναμη μας είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που είμαστε σε θέση να καταστρέψουμε κάθε στόχο παγκόσμιας δύναμης, σε κάθε εύρος λειτουργίας». Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός του Ιράν έχει υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. «Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι μια από τις οκτώ χώρες στον κόσμο που έχουν κυριαρχήσει στην τεχνολογία κατασκευής τέτοιων των κινητήρων» είπε ο πρόεδρος. Ο Χασάν Ρουχανί παρουσίασε επίσης το πρώτο κινητήρα αεροσκάφους ιρανικής κατασκευής «turbo-jet» την Κυριακή, λέγοντας ότι είναι σε θέση να φτάσει μέχρι και τα 50.000 πόδια. Ο Υπουργός Αμύνης του Ιράν προσέθεσε ότι βρίσκεται στα σκαριά ένα αντιπυραυλικό σύστημα, που θα μπορεί να αναπτύσσεται δια θαλάσσης και μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους «cruise» με υπερηχητική ταχύτητα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χανουν τη καρτα σιτισης 27.000 δικαιουχοι! Περιμενουν το επιδομα αλληλεγγυης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρηκαν πλαστα διαβατηρια σε ελληνικα κεντρα προσφυγων. «Προοριζοταν για τζιχαντιστες» λεει η La Staba.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε καραντινα λογω ελονοσιας . Συναγερμος σε 12 Δημους. Δεν γινεται αιμοδοσια σε αυτους τους Δημους.
Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινης», ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που συλλέγει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου. Από το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν δηλωθεί εφέτος έως τα μέσα Αυγούστου, σε τέσσερις ασθενείς υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, οπότε δηλώθηκαν 85 κρούσματα, ενδείξεις ότι ο ασθενής προσβλήθηκε «εντός των τειχών» είχαν εντοπιστεί σε έξι περιστατικά, ενώ οι χρονιές όπου είχε σημάνει στην Ελλάδα «κόκκινος» συναγερμός λόγω εγχώριας μετάδοσης της νόσου ήταν το 2011 και το 2012 (42 και 20 περιστατικά, αντίστοιχα).
Το ΚΕΕΛΠΝΟ : Αναμενόμενα σποραδικά κρούσματα
Ωστόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζοντας ότι «η εμφάνιση τέτοιων σποραδικών κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν και ως ένα βαθμό είναι αναμενόμενη, όπου συνδυάζεται η παρουσία των ικανών διαβιβαστών-κουνουπιών με αυξημένους πληθυσμούς ατόμων από ενδημικές χώρες». Το 2016, έως 11 Αυγούστου, καταγράφηκαν συνολικά 65 κρούσματα, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα και τα 4 έχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Τα εγχώρια κρούσματα καταγράφηκαν σε νέες περιοχές μετάδοσης, (Αχαϊα, Ηλεία, Θεσσαλονίκη), οι οποίες σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ευάλωτων περιοχών, δηλαδή, είναι αυξημένου κινδύνου για την μετάδοση της ελονοσίας.
Για την περίοδο αυτή ως «επηρεαζόμενες» από ελονοσία περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί από τις υγειονομικές αρχές και άρα έχουν τεθεί σε περιορισμούς σχετικά με την αιμοδοσία περιοχές των δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων), Παλαμά (Π.Ε. Καρδίτσας), Ευρώτα (Π.Ε. Λακωνίας), Χαλκιδέων (Π.Ε. Ευβοίας), Θηβαίων (Π.Ε. Βοιωτίας), Τεμπών (Π.Ε. Λάρισας), Μαραθώνος (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής), Δυτικής Αχαΐας (Π.Ε. Αχαΐας), Ανδραβίδας - Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) και Λαγκαδά και Πυλαίας (Π.Ε. Θεσσαλονίκης). Ως μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος είναι ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων κατοικούν και εργάζονται σε αυτές τις περιοχές, καθώς και όσων τις έχουν επισκεφθεί (τουλάχιστον μία διανυκτέρευση).
Πατούλης: Να παραιτηθεί ο γ.γ. του υπ. Υγείας
«Να παραιτηθεί ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ι. Μπασκόζος που με τις παραλείψεις του εξέθεσε τη χώρα στον κίνδυνο της ελονοσίας» ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με αφορμή την αποκάλυψη ότι περιοχές σε 12 Δήμους της χώρας έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στην αιμοδοσία. «Επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας ότι οι παραλείψεις του υπουργείου Υγείας έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία .Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε ολιγωρία στον στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε προειδοποιήσει για το αυξημένο κίνδυνο λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και είχε ζητήσει να ληφθούν έκτακτα μέτρα» αναφέρει ο Γ. Πατούλης. Ο Γ. Πατούλης προσθέτει: «Ωστόσο το υπουργείο Υγείας- όπως παραδέχθηκε σε σχετικές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας υγείας Ι. Μπασκόζος- περιορίστηκε στον να εκδίδει εγκυκλίους- χωρίς να μεριμνήσει για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την παρακολούθηση του σοβαρού αυτού θέματος που συνιστά μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα έναν υγειονομικό κίνδυνο με σοβαρές προεκτάσεις. Όταν μάλιστα ο ΙΣΑ προειδοποίησε για τον κίνδυνο και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να προστατευθεί η Δημόσια υγεία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του γενικού γραμματέα καθώς και των γνωστών «συνδικαλιστών αυλοκολάκων του». Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο γενικός γραμματέας Δημόσια υγείας Ι. Μπασκόζος, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Ανάλογες παραλείψεις στη θωράκιση της χώρας απέναντι στη γρίπη είχαν αποτέλεσμα να έχουμε φέτος ρεκόρ θανάτων από τον ιό. Η τοπική αυτοδιοίκηση και η επιστημονική κοινότητα δεν θα ανεχτεί άλλο την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Οι παραλείψεις κοστίζουν ανθρώπινες ζωές ενώ στην περίπτωση της ελονοσίας απειλούν να εκθέσουν διεθνώς της χώρα μας. Ο γ. γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ι. Μπασκόζος είναι επικίνδυνος για τη Δημόσια υγεία και τον καλούμε να παραιτηθεί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποδυναμωνουν τους Δημους! Τους αφαιρουν εντελως αδικαιολογητα και αφνιδιαστικα σημαντικες αρμοδιοτητες (αδειες καταστηματων κ.α) Για θεσμικο ατοπημα μιλουν πολλοι Αυτοδιοικητικοι.
Σύμφωνα με τους αυτοδιοικητικούς πρόκειται για ένα θεσμικό ατόπημα, αφού εκτός του ότι οι ΟΤΑ στερούνται σημαντικούς πόρους – και μάλιστα όταν ήδη έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση τεράστιες περικοπές τα τελευταία χρόνια – δείχνει μια τακτική συγκέντρωσης πολλών αρμοδιοτήτων σε κρατικές υπηρεσίες, κίνηση που μπορεί να μεταφραστεί ως προσπάθεια ελέγχου από την κεντρική εξουσία σε όλα τα επίπεδα. Ήδη οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (κρατικό όργανο) έχουν μια σειρά αρμοδιοτήτων, που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια της εκλεγμένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία εξάλλου δίνει λόγο στους πολίτες. Για ποια ανεξάρτητη και ισχυρή εκλεγμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει λόγο η Κυβέρνηση, όταν η ίδια με τις αποφάσεις της, την αποδυναμώνει πλήρως και την θέτει στο περιθώριο; Γιατί λοιπόν ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, όπως η έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εγκατάστασης και λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων και άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, η άδεια μουσικής κ.α., να συγκεντρωθούν σε άλλες υπηρεσίες (προφανώς κρατικές);
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tώρα κατάλαβες γιατί πρέπει να είσαι "φιλάνθρωπος"; ΑΛΗΘΕΥΕΙ; ΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη σίτιση μεταναστών με 770.000 € ανά έτος!
770.000 € ανά έτος στον υπεύθυνο της Μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΕ Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, με απευθείας ανάθεση από το... 10ο Σύνταγμα Πεζικού [Βίτσα με λένε, ακούς;], για την σίτιση των μεταναστών. Not bad deal at all, εάν αναλογισθείς πως σύμφωνα με τον Μέντορά τους‪ #‎Καρανίκα‬ πως "...η καριέρα είναι χολέρα..."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: τρόφιμα εξαφανίζονται προκειμένου να ανατρέψουν τη κυβέρνηση Μαδούρο
Kάτι αντίστοιχο με την Χιλή προσπαθούν να εφαρμόσουν στη Βενεζουέλα
Βασικά προϊόντα δέν υπάρχουν στην αγορά προκειμένου να στρέψουν το λαό κατά της κυβέρνησης Μαδούρο Η στρατηγική πραξικοπηματικής ανατροπής αλά Αλιέντε και στην Βενεζουέλα οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την... αντιπολίτευση προσπαθούν μέσω τεχνητού κλίματος αποσταθεροποίησης να ανατρέψουν την Μπολιβαριανή κυβέρνηση,ο μόνος τρόπος να γιά να το καταφέρουν να μην υπάρχουν στην αγορά βασικά είδη διατροφής δημιουργώντας αρνητικό κλίμα επιρρίπτοντας ευθύνη εξ ολοκλήρου στη κυβέρνηση συγχρόνως περνούν το μήνυμα πώς το σοσιαλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης είναι αποτυχημένο
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιλούν, γράφουν, προβάλλουν τον "Ομράν" στο Χαλεπι της Συριας και ξεχνουν (;) την πραγματικότητα, την αλήθεια... τους ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες φονιάδες τους!
Στο μαρτυρικό Χαλέπι, το κεφάλι του δωδεκάχρονου μικρού Παλαιστίνιου -χωρίς όνομα και χωρίς ν' απασχολήσει τις σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογραφικές πόρνες- κρατάει περήφανος ο "μετριοπαθής" εξεγερμένος και... δεν τον είδαν οι δημοσιογραφικές πόρνες!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
...και ισραηλινά όπλα το "ισλαμικό κράτος", για να πέσει ο Άσαντ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Υεμενη είναι ετοιμη να ανοιξει τις βασεις της στη Ρωσια για να πολεμησει την τρομοκρατια
Της Υεμένης ο πρώην προέδρος Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, λέει ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία κατά της τρομοκρατίας, επιτρέποντας Ρωσική πρόσβαση σε στρατιωτικές βάσεις της Υεμένης. «Η Ρωσία είναι το πιο κοντινό και αδελφο σε μας μερος και απλώνουμε το χέρι μας προς τη Ρωσία να συνεργαστούμε στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας ", δήλωσε ο Σάλεχ σε συνέντευξή του στο κρατικό Ρωσία 24 τηλεοπτικό κανάλι την Κυριακή. Είπε ότι η Υεμένη ειναι έτοιμη να ανοίξει τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας προς τη Ρωσία. «Παρέχουμε όλες τις ανέσεις σε βάσεις, αεροδρόμια μας και τους θαλάσσιους λιμένες. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις προς τη Ρωσική Ομοσπονδία », είπε.
Είπε, ωστόσο, ότι μια τέτοια συνεργασία δεν θα σήμαινε η Ρωσία θα πρέπει να αγωνίζεται μαζί με τις δυνάμεις της Υεμένης εναντίον στις Σαουδικες δυνάμεις και τον πόλεμο τους στην Υεμένη. «Το Ιράν δεν έχει καμία παρουσία στην Υεμένη» Ο Saleh απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Υεμένης. Είπε ότι η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει τον πόλεμο στην Υεμένη υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης της Σαουδικής εθνικής ασφάλειας κατά του Ιράν, τονίζοντας ότι η πρόφαση είναι «αβάσιμη». "Το Ιράν δεν έχει καμία παρουσία στην Υεμένη σε όλα», είπε, προσθέτοντας ότι, "Οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν ότι το Ιράν δεν είναι παρων στην Υεμένη."
«Δεν είμαστε κατά του Ιράν! Το Ιράν είναι μια ισλαμική αδελφική χώρα. Δεν έχουμε καμία συμφωνία ή συνασπισμο μαζί του αυτη τη στιγμή », είπε, αναφερόμενος στο Ιράν. Η Υεμένη έχει δει σχεδόν καθημερινά στρατιωτικές επιθέσεις από τη Σαουδική Αραβία από το τέλος Μαρτίου 2015, με εσωτερικές πηγές βάζοντας τα κοστος από την αιματηρή επίθεση σε περίπου 10.000 ανθρωπινα θυματα. Στα τέλη Ιουλίου, η κίνηση Houthi Ansarullah της Υεμένης και του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου κόμμα του Σάλεχ αποφάσισε να ιδρύσει το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο για να κυβερνήσει τη χώρα.Εγκαινιάστηκε επίσημα στις 6 Αυγούστου, όταν οι Χούθι και το παραταξη του Σάλεχ ανακοίνωσαν ότι και οι δύο είχαν ίσο μερίδιο στο 10-μελες σώμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαέ της Υεμένης, σ' ευχαριστούμε που υπάρχεις κι αγωνίζεσαι για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα!
* Houthi forces advance on strategic Saudi city
Δυναμεις των Χουθι προελαυνουν σεστρατηγικη Σαουδαραβικη πολη
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποβλάκωση ή Αλτσχάιμερ έπαθε ο Πατούλης; Θυμάται τον Πολάκη στα πανεπιστήμια ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δευτέρα, 22 Αύγουστος, 2016 - 20:08
"Από το πανεπιστήμιο θυμάμαι τον κ. Πολάκη, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε που «έχτιζε» καθηγητές, για τα μαθήματα.. Προφανώς ο κ. Πολάκης και ο κ. Μπασκόζος, δεν μπορούν να απογαλακτιστούν μέσα από την κομματική τους ιδιότητα. Λυπάμαι γιατί είναι Υπουργοί Υγείας όλων των Ελλήνων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ." ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο Βήμα fm.
Λίγη ώρα ύστερα ο Παναγιώτης Παπανικολάου απάντησε ορθώς στον κ Πατούλη. Προσοχή γιατί το Αλτσχάιμερ θερίζει κύριε Πατούλη. Γιώργο μου,όταν ήμασταν φοιτητές δεν υπήρχε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε καν ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ πάντως από τότε σταθερά σε ΔΑΠ-ΝΔ. Βράχος
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ??? ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΡΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ????
ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ALERT… ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ….
Οι ΗΠΑ αναδιατάσσουν πυραυλικά αμυντικά συστήματα κοντά σε Κίνα και Ρωσία, χώρες που έχουν τοποθετήσει ψηλά στην λίστα τους ως επικίνδυνες εχθρούς… Οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει πρόσφατα πολλά όπλα στην Ευρώπη και την Ασία. Συστήματα πυραυλικής άμυνας έχουν ανέβει στην Πολωνία και τη Ρουμανία και θα πάνε σύντομα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Η Simone Del Rosario του «Russia Today» Αμερικής μεταφέρει όλες τις αποκαλυπτικές πληροφορίες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τ.Σόρος: «Πληρώσαμε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ρ/τ και 6 ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα»!
Ενα από τα από τα 2.500 έγγραφα που αποκάλυψαν τα DCLeaks περιγράφουν ακριβώς πόσα ελληνικά ΜΜΕ αγοράστηκαν από τον Τζόρτζ Σόρος για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα το 2014! Πραγματική δυσωδία από τις αποκαλύψεις για πληρωμή 6 ελληνικών εφημερίδων, 10 ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και 6 ενημερωτικών ιστοσελίδων, οι οποίοι λειτούργησαν ως πράκτορες του μεγαλοεπενδυτή και χρηματοδότη όλων των "βρώμικων καταστάσεων" Τζορτζ Σόρρος! Ποιοι ήταν οι αποδέκτες των δωροδοκιών δεν αναφέρεται, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να αποκαλυφθεί: Με εξαίρεση το pronews.gr όλοι οι άλλοι διαδικτυακοί ενημερωτικοί ιστότοποι της πρώτης πεντάδας επισκεψιμότητας στήριξαν φανατικά της ουκρανική "επανάσταση"! Και φυσικά όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Γι όλους αυτούς ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Β.Γιανουκόβιτς, ήταν "δικτάτορας που έπρεπε να ανατραπεί"!
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μια χώρα που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Σόρος και την ΜΚΟ του ήταν η Ουκρανία και σύμφωνα με τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ο εκατομμυριούχος ήθελε να χρηματοδοτήσει ελληνικά ΜΜΕ προκειμένου να υποστηρίξουν τα σχέδια και την ρητορική του αναφορικά με την Ουκρανία, αλλά την ίδια ώρα να γυρίσουν τις πλάτες τους στην Ρωσία. Το «Zerohedge» κάνει λόγο για μια «καλά χρηματοδοτούμενη και ενορχηστρωμένη εκστρατεία σπίλωσης» και τονίζει πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σόρος είχε βαθιά ανάμειξη στις διαμαρτυρίες στο Μέιντεν του Κιέβου το 2014 και το βίαιο πραξικόπημα στην Ουκρανία. Όπως προκύπτει από τα DC Leaks, ο επενδυτής και οι «μη κερδοσκοπικές οργανώσεις του» εργάζονταν με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υποστηρίξουν τις απόψεις του όσον αφορά στο Ευρω-Μαϊντάν (το κίνημα της Πλατείας στο Κίεβο), αλλά και για να αποσύρουν την όποια υποστήριξή τους προς τη Ρωσία.
Σε ένα από τα έγγραφα, λοιπόν, που έχει τίτλο: «Πρωτοβουλία Ανοικτής Κοινωνίας για την Ευρώπη (OSIFE). Χαρτογραφώντας την συζήτηση για την Ουκρανία στην Ελλάδα "(Ουκρανία και Ευρώπη-Ελλάδα-Ουκρανία χαρτογράφηση συζήτηση greece.docx)"» αναφέρεται πως ο Σόρος προσφέρει αμοιβή 6.500 δολαρίων σε έναν «σύμβουλο» προκειμένου να εργαστεί για εκείνον για 15 ημέρες. Ο Μ.Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος της "Αυγής" και υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού, πήρε επίίσης λεφτά από το ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομυριούχου για έκθεση σχετικά με τη θέση της Ελλάδας έναντι Ουκρανίας-Ρωσίας. O ίδιος παραδέχεται το γεγονός και λέει ότι "δεν βλέπει κάτι κακό". Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιάννης Καρράς. που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και επίσης συνεργάζεται με το ίδρυμα Open Society που ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος μύησε τον Μ.Τσιμιτάκη στο πρακτοριλίκι της ομάδας Σόρρος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κρίση του ΟΑΣΘ δείχνει τη χρεοκοπία της ιδιωτικοποίησης. Μόνη λύση η εθνικοποίηση και ο δημόσιος φορέας συγκοινωνιών
Η κρίση του ΟΑΣΘ που τους τελευταίους μήνες έχει φτάσει στο απροχώρητο είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή ενός κοινωνικού αγαθού απαραίτητου στην καθημερινή ζωή, ειδικά για τα εργατικά και λαϊκά φτωχά στρώματα της Θεσσαλονίκης. Αποδείχτηκε ότι χωρίς μονοπωλιακή θέση και βαρβάτη κρατική επιχορήγηση δεν θα μπορούσε να υπάρχει επιχειρηματικό κέρδος. Παράλληλα η μονοπωλιακή θέση αξιοποιείται για πρόσθετη κερδοφορία μέσα από σχήματα όπως ο συνεταιρισμός ιδιοκτησίας μετόχων κ.α που νοικιάζει υποδομές στον ΟΑΣΘ. Η περίφημη ικανότητα της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα αποδείχτηκε παραμύθι. Ένα παραμύθι που ο λαός της Θεσσαλονίκης το έχει πληρώσει ακριβά για δεκαετίες. Αυτό που ζει καθημερινά η Θεσσαλονίκη με την κρίση του ΟΑΣΘ δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο πού οδηγεί η μεθοδευόμενη ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς την οποία προωθούν τα τρία μνημόνια και όσοι τα υπέγραψαν, είτε αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είτε τον ΟΣΕ: ακριβό εισιτήριο, καθημερινή ταλαιπωρία από τα αραιά δρομολόγιο και τα κακοσυντηρημένα οχήματα, σε συνδυασμό με την αθλιότητα των καθημερινών ελέγχων που οδηγούν σε προσβολές, τραμπουκισμούς κ.ά.
Κοροϊδεύει την κοινωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν δήθεν απορρίπτει το μοντέλο λειτουργίας του ΟΑΣΘ. Ουσιαστικά περιγράφει σαν πρόβλημα το πολυμετοχικό καθεστώς και στην πράξη προετοιμάζει το πέρασμα σε «μεγάλο επενδυτή». Τα περί δημοσίου ελέγχου τα είδαμε και στο λιμάνι του Πειραιά που το οδήγησαν στα χέρια της ΚΟΣΚΟ. Αν η κυβέρνηση απέρριπτε την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και των μέσων μαζικής μεταφοράς, θα το βλέπαμε στην Αθήνα που ετοιμάζεται ξεπούλημα, ενώ δε θα ξεκινούσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων πουλώντας για 45 εκατ. ευρώ την ΤΡΕΝΟΣΕ. Το πρόβλημα με την κρίση του ΟΑΣΘ δε θα λυθεί αν έρθει ένας «μεγάλος επενδυτής» από ελληνικά και ξένα μονοπώλια αντί για το σημερινό πολυμετοχικό σύστημα που στην εποχή του μνημονίου θεωρείται ξεπερασμένο από το κεφάλαιο. Πρόκειται εξάλλου για σχεδιασμό που ξεκίνησε να υλοποιείται ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία μιλούσε για νοικοκύρεμα κλπ. Έτσι ίσως εξηγείται και η όψιμη αγανάκτηση όσων στήριζαν μέχρι τώρα το σημερινό καθεστώς στον ΟΑΣΘ ή αδιαφορούσαν για την εκμετάλλευση και την ταλαιπωρία του λαού της Θεσσαλονίκης.
Η απλήρωτη εργασία του προσωπικού του ΟΑΣΘ είναι απαράδεκτο φαινόμενο και το αίτημα των εργαζομένων να πάρουν τα δεδουλευμένα τους πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα. Πρέπει να καταπολεμηθεί αυτή η διαδεδομένη πρακτική της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους μεταφέροντας σε αυτούς το βάρος της χαμένης κερδοφορίας από την κρίση. Πρέπει όμως να δοθεί λύση ουσιαστική και σταθερή που δε θα αθωώνει την εργοδοσία και την πρακτική της να ζητά την κρατική ενίσχυση πότε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι πότε για να μην ακριβύνει περισσότερο το εισιτήριο. Είναι αδιέξοδος ο δρόμος του σωματείου του ΟΑΣΘ που αφήνει στο απυρόβλητο ουσιαστικά την εργοδοσία και τα συμφέροντά της, την οποία και έχει στηρίξει σε κάθε διαμάχη της με την κοινωνία για τα ακριβά εισιτήρια και τους εξευτελιστικούς ελέγχους.
Η μόνη λύση για εξασφαλιστούν φτηνές, ποιοτικές και οικολογικές αστικές συγκοινωνίες, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας και δημιουργίας νέων είναι η εθνικοποίηση του ΟΑΣΘ, με διασφαλισμένο τον κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αστικές συγκοινωνίες και τρένο, είναι δημόσιο αγαθό και μόνο δημόσιος φορέας μπορεί να το διασφαλίσει.  Άμεση εθνικοποίηση του ΟΑΣΘ με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο  Η κρατική χρηματοδότηση να αξιοποιηθεί για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και τη δρομολόγηση υπεραστικών λεωφορείων για τα δρομολόγια εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Προσανατολισμός σε οικολογική και φτηνή σε κόστος μετακίνηση. Μπορεί εδώ να αξιοποιηθεί η αξιοποίηση της ΕΛΒΟ και να λήξει για αυτό το καθεστώς εκκαθάρισης, ξεπουλήματος και διάλυσης της επιχείρησης. Επαναχάραξη των δρομολογίων στη βάση των κοινωνικών αναγκών.  Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσλήψεις για να καλυφτούν οι ανάγκες  Δωρεάν μετακίνηση για άνεργους, κοινωνικό εισιτήριο για μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες. Άμεσα ριζική μείωση του εισιτηρίου, με την προοπτική να γίνουν δωρεάν οι αστικές συγκοινωνίες για όλους, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, στην πρωτεύουσα της Εσθονίας και δεκάδες πόλεις της Γαλλίας, του Βελγίου κ.α.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτός είναι ο Ιδιοκτήτης της Ευρώπης…
Θα ακούσατε ίσως με ποιο τρόπο το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υποδέχθηκε την ομιλία του Nigel Farage –ένα μέλος αυτού του κοινοβουλίου- την επόμενη του Brexit: φωνές, σφυρίγματα, ξεσπάσματα θυμού, συμπεριφορές θυμωμένων γάτων. Λοιπόν, περνούν δύο ημέρες, και το ευρωκοινοβούλιο ακούει με λατρευτική σεβάσμια σιγή, διακοπτόμενη μόνον από χειροκροτήματα θαυμασμού, τον δισεκατομμυριούχο George Soros.
Τώρα, ένας αφελής, θα μπορούσε να αναρωτηθεί: υπό ποιο τίτλο ο Soros μιλά στο ευρωκοινοβούλιο, με πρόσκληση του ίδιου του κοινοβουλίου; Σε μία Ευρώπη που βρίσκεται σε »συνεχές πένθος» για το ολοκαύτωμα, και σε άγρυπνη »αντιφασιστική» επιφυλακή, το άτομο αυτό θα έπρεπε να είχε συλληφθεί για ναζιστικά εγκλήματα και αντισημιτισμό: όπως ο ίδιος έχει πει πολλές φορές, το 1944 στην Βουδαπέστη μαζί με τον αγαπημένο του πατέρα, βοήθησε τους αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ να κατάσχουν την περιουσία των εβραίων οι οποίοι μετά στέλνονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Υποστήριξε μάλιστα ότι εκείνη η περίοδος ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής του. Και πάλι ένας αφελής, θα μπορούσε να αναρωτηθεί πως το εβραϊκό σύστημα που κυνηγά τους ναζιστές και τους συνεργάτες τους, αφήνει να του ξεφύγει ένα τόσο μεγάλο »ψάρι» και δεν του ζητά αποζημιώσεις και όλα τα σχετικά, όπως κάνει με τους γερμανούς φορολογούμενους. Και όμως αυτός ο κύριος είναι ελεύθερος και κυρίαρχος, παρόλο που κρέμεται από πάνω του ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης που ζητήθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη χρηματοδότηση εσωτερικής υπονόμευσης στη Ρωσία.
Μα φυσικά δεν είμαστε αφελείς. Στο ευρωκοινοβούλιο, ο ναζιστής εγκληματίας Soros δεν μίλησε ως ιδιώτης δισεκατομμυριούχος και κερδοσκόπος, αλλά ως… ιδιοκτήτης. Ευλογημένο Brexit: έβγαλε τις μάσκες. Δεν πήγε να μιλήσει η Μέρκελ ή ο Ολάντ- ή έστω ο Μάριο Ντράγκι, για να εξηγήσουν τα λάθη που έγιναν και να αναφέρουν τι πρέπει να γίνει ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση. Όχι: ήλθε απευθείας ο ιδιοκτήτης, ο επικεφαλής. Και εμπρός από τα κουτάβια που σαλιάριζαν (τα οποία ψήφισαν οι ευρωπαίοι πολίτες) συνέταξε ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα επαναδρομολόγησης του φεντεραλιστικού σχεδίου.
Τώρα, θα ήθελα να διορθώσω την φήμη που ο ιδιοκτήτης κυκλοφόρησε και μεταδόθηκε ακόμη και από τα εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης: ότι ο Soros έχασε εκατό εκατομμύρια γιατί, μην πιστεύοντας στην αποχώρηση της Μ. Βρετανίας, είχε ποντάρει στην άνοδό της στερλίνας, ενώ αυτή έπεσε. Πρέπει να έχουν κακή μνήμη (ή να πληρώνονται για να ξεχνούν) για να μην θυμούνται ότι ήδη τον Μάιο, οι οικονομικές εφημερίδες έγραφαν (δείτε εδώκαι εδώ) έκπληκτες ότι ο Soros πουλά μετοχές και αγοράζει χρυσό, πουλώντας 10 δισεκατομμύρια στερλίνες και απελευθερώνεται έτσι από το 37% του μετοχικού του χαρτοφυλακίου, περιμένοντας προφανώς μία καταστροφική πτώση: Άρα ο Soros γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα είχε νικήσει το Brexit, ώστε να διακινδυνεύσει το 37% των μετοχικών του επενδύσεων και να ποντάρει στην πτώση της στερλίνας – η οποία συνέβη μεν, αλλά δεν ήταν τόσο καταστροφική και ακολουθήθηκε από άνοδο στο City (οι αγορές καταλαβαίνουν καλά ότι το Λονδίνο απελευθερώθηκε από το ευρωπαϊκό βάρος, και είναι η Ευρώπη που υπέστη βλάβη. Πράγματι ο Soros πούλησε και Deutsche Bank). Ποιος ξέρει ποιος του το είχε πει… Τώρα έχει πολλά εκατομμύρια κέρδη, για να τα χρησιμοποιήσει στις πολύχρωμες επαναστάσεις του.
Πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε την ολύμπια ηρεμία που κράτησε, ενώ οι άλλοι έχαναν τον έλεγχο: από την Boldrini στον Juncker, όλοι να καταδικάζουν τους Άγγλους ψηφοφόρους. Το περιοδικό Foreign Policy, η φωνή του βαθέως αμερικανικού κράτους δημοσίευσε ένα άρθρο με τον πολύ »λαοφιλή» τίτλο: Είναι ο καιρός οι ελίτ να σηκωθούν εναντίον των αμαθών μαζών (σ.μ. δυστυχώς χρειάζεται συνδρομή για να το διαβάσει κάποιος). Ο θυμός έκανε τον ιουδαίο Bernard Hénri Levy να γράψει για το Brexit πως είναι: “Η νίκη του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της ξενοφοβίας, των φασιστών, του Πούτιν!”. Ο Hollande όμως τον ξεπέρασε στην παραφροσύνη: έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα »Les Echo» για να εξυβρίσει τον Donald Trump, ζητώντας από τους Αμερικανούς να ψηφήσουν την Hillary Clinton. Είναι μία πρωτοφανής παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ για έναν γάλλο πρόεδρο. Προφανώς είναι ο φόβος και ο πανικός ότι με τον Trump στον Λευκό Οίκο μπορεί να γεννηθεί μία διεθνής αντι-σύστημα μεταξύ των δύο οχθών του ατλαντικού, και να αρχίσει εκείνη η γεωπολιτική αποδιάρθρωση, στην οποία ο Hollande, η Merkel, ο Renzi, και οι υπόλοιποι δεν θα έχουν πια καμία χρησιμότητα.
Ευρωπαϊκές ενώσεις, μετανάστευση, ΟΗΕ, διεθνισμός: Το Brexit έβγαλε τις μάσκες και αποκάλυψε ποιοι είναι αυτοί που μάχονται για την «ενοποίηση των πάντων».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SOS ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ !! ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊ Ο ΚΌΣΜΟΣ !!!
Ν.Κατσαρός : Αλλάζουν τον τρόπο επικύρωσης της TTIP
Με πρωτοβουλία της Μέρκελ, επιχειρείται να αλλάξει ο τρόπος επικύρωσης της TTIP στην Ε.Ε. ώστε μετά το ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν να μην χρειαστεί να περάσει από τα Εθνικά Κοινοβούλια , όπου θα απορριφθεί, δηλώνει στον 9.84 ο πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός , επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτου», υποστηρίζοντας ότι όλοι οι Δήμοι της Κρήτης, μετά το Ηράκλειο που έκανε την αρχή θα πρέπει να ανακηρυχθούν σε ελεύθερες ζώνες από την TTIP.
Περιέγραψε μάλιστα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες , πως τυχόν έγκριση της, θα αλλάξει όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου στην Ευρώπη που θα περάσουν στον απόλυτο έλεγχο των πολυεθνικών, ενώ στο πρωτογενή τομέα περιέγραψε τα εφιαλτικά σενάρια από την είσοδο μεταλλαγμένων , μέχρι την κατάργηση του ΠΟΠ ή την ιδιωτικοποίηση όλων των υδάτων είτε ύδρευσης , είτε άρδευσης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
H Ρωσία ανέστειλε τη χρήση της ιρανικής βάσης Hamadan
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του ιρανικού Υπ.Άμυνας η Μόσχα ανέστειλε τη χρήση της αεροπορικής βάσης Hamadan. « Για την ώρα η χρήση της αεροπορικής ιρανικής βάσης Hamadan σταμάτησε », μεταφέρει το πρακτορείο Tasnim, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του ιρανικού Υπ.Εξωτερικών.Αντίθετα η ρωσική πλευρά δεν σχολίασε ως τώρα το θέμα.sputnik Ο εκπρόσωπος τύπου Bahram Ghasemi που ενημέρωσε για την αναστολή των πτήσεων ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγινα υπό το πνεύμα της αμοιβαίας κατανόησης και με την άδεια του Ιράν.Και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει βάση στο Ιράν. To Iran δια του ΥΠΕΞ του άσκησε κριτική στο γεγονός ότι η Ρωσία αποκάλυψε την χρήση μιας βάσης σε ιρανικό έδαφος για να διεξάγει χτυπήματα κατά τζιχαντιστών στη Συρία.«Φυσικά οι ρώσοι θέλουν να δείξουν ότι είναι μια υπερδύναμη και μια χώρα επιρροής και ότι εμπλέκονται δραστήρια σε θέματα ασφάλειας στην περιοχή και στο κόσμο», ανέφερε ο Hossein Dehghan, σε συνέντευξη στο ιρανικό Channel 2, την Κυριακή το βράδυ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
20/08/2016
Τεράστιο μαζικό συλλαλητήριο στη Σαναά στην Υεμένη. Ο λαός βγήκε στους δρόμους για να στηρίξει το πολιτκό σώμα που δημιουργηθηκε πρόσφατα, και για να διαμαρτυρηθεί για τις (εδώ και 16 μήνες) επιθέσεις της σαουδαραβικής συμμαχίας με στήριξη των ΗΠΑ (που κάνουν την πάπια). Αεροπλάνα του σαουδ. συνασπισμού, βομβάρδιζαν ακόμα και την ώρα που γινόταν η διαδήλωση.