Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Τριτη 23 Αυγουστου 2016


ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: Πατέρας και κόρη, μέλη της Νομαρχιακής, πήραν έργο σίτισης μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ
22|08|2016 22:44
Σε σοβαρές καταγγελίες κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, που αφορούν στην υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, προέβη η βουλευτής του νομού Σερρων Αφροδίτη Σταμπουλή. Η βουλευτής εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Σερρων, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ. «Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ ειπε η κ. Σταμπουλη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
22.08.2016 | 19:20
Τέλος η ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς: Λύνουν το χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μεχρι την Πεμπτη
Πιάνουν τιμόνι από αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την άρση της επίσχεσης εργασίας που αποφάσισαν νωρίτερα στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής τους, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου τους Δημήτρης Τσερμενίδης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας εάν διαπιστώσουμε ότι μας εμπαίζουν". Όπως μας διευκρίνισε ο Δημήτρης Τσερμενίδης, "είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα. εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του σωματείου σημείωσε: "αύριο το πρωί θα πάμε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασίσουμε εάν τελικά προχωρήσουμε στις αγωγές, που είχαμε αποφασίσει να καταθέσουμε το πρωί, ως απάντηση στην νομική κίνηση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ". Υπογραμμίζεται ότι στόχος της σύσκεψης την προσεχή Πέμπτη, είναι να δοθεί ένα πρόγραμμα από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Τονίζεται ότι στους 2.300 εργαζομένους του ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Νέα πορεία» στις σχέσεις Ιράν και Κούβας
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, 05:00
Το Ιράν θέλει να χαράξει μια «νέα πορεία» στις σχέσεις του με την Κούβα, ενισχύοντας τη συνεργασία του με τη νήσο της Καραϊβικής, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατά την πρώτη ημέρα μιας περιοδείας του σε έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής. «Είναι μια κατάλληλη στιγμή για την ενίσχυση των σχέσεών μας. Θα χαράξουμε μια νέα πορεία», είπε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας πριν από μια συνάντηση με τον κουβανό ομόλογό του Μπρούνο Ροντρίγκες. Ο Ζαρίφ αναφέρθηκε κυρίως στο ενδεχόμενο σύναψης νέων συμφωνιών με την Κούβα στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας, της επιστήμης και της τεχνολογίας. «Ήμασταν πάντα στο πλευρό του σπουδαίου κουβανικού λαού απέναντι στις ωμότητες και τις άδικες κυρώσεις που υπέστησαν, και το αντίστροφο», ανέφερε ο Ζαρίφ, αναφερόμενος στην «αντίσταση» των Κουβανών έναντι των ΗΠΑ. Η Αβάνα από τα τέλη του 2014 άρχισε μια διαδικασία επαναπροσέγγισης με την Ουάσινγκτον, έπειτα από μισό και πλέον αιώνα συγκρούσεων. Η Αβάνα υποστηρίζει το δικαίωμα του Ιράν να αναπτύξει ένα πολιτικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ η Τεχεράνη καταγγέλλει το οικονομικό εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Η Τεχεράνη, η οποία δεν έχει σχέσεις με την Ουάσινγκτον από το 1980, έθεσε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο την ιστορική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στην οποία κατέληξε την 14η Ιουλίου 2015 με τις έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία). Αυτό επέτρεψε να αρθεί ένα μέρος των διεθνών κυρώσεων που επιβάλλονταν στο Ιράν σε αντάλλαγμα για τη δέσμευσή της Ισλαμικής Δημοκρατίας να περιορίσει το ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμά της. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κούβας, ο Ζαρίφ τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στη Νικαράγουα, τον Ισημερινό, τη Χιλή, τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα, συνοδευόμενος από μια μεγάλη αντιπροσωπεία, περιλαμβανομένων και πολλών ηγετικών στελεχών ιρανικών εταιρειών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Επέστρεψαν τα μαχητικά που επιχειρούσαν από το Ιράν Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016, 17:26
Τα μαχητικά της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που συμμετείχαν στις επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία την περασμένη εβδομάδα αναχώρησαν από το Ιράν και επέστρεψαν στις βάσεις τους, αφού ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αποστολή τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ταγματάρχης Ίγκορ Κονασένκοφ τόνισε ότι η περαιτέρω χρήση της ιρανικής αεροπορικής βάσης κοντά στην πόλη Χαμαντάν από τις ρωσικές δυνάμεις θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία. Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί πλέον τη βάση αυτή για τις επιχειρήσεις της στη Συρία. «Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αεροπορικών πληγμάτων εναντίον τρομοκρατικών στόχων στη Συρία από την αεροπορική βάση του Χαμαντάν ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλες τις αποστολές τους. Επί του παρόντος, όλα τα αεροσκάφη της αποστολής βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος» είπε ο Κονασένκοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνω από 500.000 Χιλιανοί σε Διαμαρτυρία εναντιων των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών συστημάτων του Πινοσέτ
Το ιδιωτικοποιημένο σύστημα που θεσπίστηκε στο πλαίσιο της δικτατορίας αφήνει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους με τις συντάξεις που παρέχουν λιγότερο από το κατώτατο μισθό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή κατά του ιδιωτικοποιημένου συνταξιοδοτικού συστηματος της Χιλής, μια κληρονομιά του τέως δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ που οι αντίπαλοι του λένε ότι αφήνει πολλους συνταξιούχους άπορους. Ξεκίνησε το 1981, οι «διαχειρισεις των συνταξιοδοτικών ταμείων» της Χιλής έχουν πραγματοποιηθεί από τους πολιτικούς υπέρ της αγοράς και «ειδήμονες» σε όλο τον κόσμο το συστηνουν ως ένα πρότυπο για το πώς να ιδιωτικοποιήσει ένα εθνικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Κουνώντας της Χιλής σημαίες και πανό ζητώντας τη μεταρρύθμιση, μια θάλασσα από διαδηλωτές κατέκλυσαν τη λεωφόρο Alameda στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, ως μέρος μιας από τις μεγαλύτερες πορείες που η Χιλή έχει δει τα τελευταία χρόνια. Οι Διοργανωτές βαζουν το ποσοστό συμμετοχής στη πρωτευουσα σε 500.000 έως 600.000 άτομα. Μικρότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα της Νότιας Αμερικής. Οι διαδηλωτές λένε ότι το σύστημα της Πινοσέτ εποχής έχει αφήσει τα 10 εκατομμύρια Χιλιανους που εγγράφονται σ 'αυτό με τα οφέλη μιας εξαιρετικά χαμηλής συνταξιοδότησης - πολύ πισω από την αρχική υπόσχεση του καθεστώτος Πινοσέτ του 70 τοις εκατό του τελευταιου μισθου των εργαζομένων, που διατηρούσαν. Η μέση σύνταξη πληρώνει σήμερα περίπου US $ 400 το μήνα, λιγότερο από τον κατώτατο μισθό. Οι ιδιωτικοι διαχειριστές διαχειρίζονται περίπου US $ 170 δις.Τυχόν ζημίες από τις επενδύσεις βαρύνουν τους συνεισφέροντες. Αντιμετωπίζοντας πιέσεις για την αναμόρφωση του συστήματος, η Πρόεδρος Michelle Bachelet ανακοίνωσε ένα πακέτο απο 12 προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις πριν από δύο εβδομάδες. Περιλαμβάνουν μια καθολική ελάχιστη σύνταξη, περικοπές για να χρηματοδοτήσει τις προμήθειες στους διαχειριστές »και την υποχρέωση των εργοδοτών να συνεισφέρουν στο σύστημα για πρώτη φορά, λαμβάνοντας στη συνολική συνεισφορά 10-15 τοις εκατό. Η δικτατορία του Πινοσέτ, η οποία διήρκεσε από το 1973 με το στρατιωτικό πραξικόπημα του μέχρι το 1990, εξακολουθεί να επιβαρύνει υπέρμετρα το λαό της Χιλής. Παρά τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του - η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 3.200 ανθρώπους και οδήγησε στην βασανιστήρια 38.000 – το Σύνταγμα της Χιλής και ένα μεγάλο μέρος του πλαισίου πολιτικής της εχει ακόμα ημερομηνία για την εξουσία του. Η Bachelet, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Χιλής, κέρδισε μια δεύτερη θητεία το 2013, μετά την υπόσχεση για βαθιές μεταρρυθμίσεις. Αλλά η δημοτικότητά της κεντροαριστερης ηγέτιδας έκτοτε υποχώρησε έως 15 τοις εκατό, εν μέσω ενός σκανδάλου διαφθοράς που αφορούν τον γιο της, και δεν είναι σαφές αν εξακολουθεί να έχει το πολιτικό κεφάλαιο για να προχωρησει στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δολοφονικό μανιτάρι
Ένας μουσικός πέθανε στη Βρετανία επειδή εισέπνεε για αρκετά χρόνια μανιτάρια που είχαν φυτρώσει στην γκάιντά του. Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Thorax, στην οποία καταγράφεται και η... ανάγκη να καθαρίζουν οι μουσικοί τα όργανά τους, ιδιαίτερα εκείνοι που παίζουν πνευστά. Ο 61χρονος, όπως αναφέρει η μελέτη, έπαιζε καθημερινά τη γκάιντά του και υπέφερε από ξερόβηχα και δυσκολία στην αναπνοή. Η υγεία του βελτιώθηκε όταν έμεινε για τρεις μήνες στην Αυστραλία, όπου είχε πάει χωρίς το όργανό του. Αυτό οδήγησε τους γιατρούς στο να εξετάσουν τη γκάιντα πιο επισταμένα. Αναλύσεις έδειξαν τότε την παρουσία μανιταριών πολλών τύπων σε διάφορα μέρη του οργάνου. Παρά τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, ο μουσικός απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2014 και η νεκροψία αποκάλυψε σημαντικές βλάβες στους πνεύμονες. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση πνευμονοπάθειας από υπερευαισθησία η οποία προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από μανιτάρια που εισέπνεε ένας παίκτης γκάιντας, σύμφωνα με τη μελέτη. «Οι παίκτες πνευστών οφείλουν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να τα καθαρίζουν τακτικά», υπογραμμίζει η μελέτη προειδοποιώντας κατά της παρουσίας μούχλας και άλλων μυκήτων. Το ιδανικό «είναι να τα σκουπίζεις καλά με βαμβάκι έπειτα από κάθε χρήση», ώστε να μην εγκατασταθεί η υγρασία, συμβουλεύει στο BBC ο Άντριου Μπόβα, υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Γκάιντας της Γλασκώβης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
O αμερικανός Captain Hook ή Cook απειλεί εκ νέου Συρία Ρωσία να μην επιχειρούν στη Β Συρία: δεν είναι μια no fly zone αλλά…….
Oι ΗΠΑ δια άλλου στρατάρχη τους προειδοποίησαν το συριακό κράτος εκ νέου χθες δηλώνοντας ότι είναι έτοιμες να καταρρίψουν αεροπλάνα που απειλούν τις ορδές της διεθνούς συμμαχίας που έχουν θεσπίσει και που παρανόμως έχουν εισβάλει και καταλάβει συριακό έδαφος στη Β Συρία. «Θα υπερασπιστούμε το προσωπικό μας στο έδαφος και θα κάνουμε ό.τι είναι απαραίτητο για το προασπίσουμε», ανέφερε ο Peter Cook, εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου . «Θα συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε ο συριακό καθεστώς να παραμείνει εκτός αυτών των ζωνών.» Η Washington παρενέβη την τελευταία βδομάδα κατά του συριακού κράτους στέλνοντας αμερικανικά αεροσκάφη κοντά στη Hassaké για να προστατεύσουν ειδικές δυνάμεις τους που συμβούλευαν τους κούρδους μαχητές που όμως τώρα επιχειρούν κατά του στρατού. «Δεν είναι μια fly zone δεν πρόκειται για απαγόρευση πτήσεων», δήλωσε ο κάπταιν Cook. «Αλλά (…) το συριακό καθεστώς καλό θα ήταν να αποφεύγει περιοχές όπου επιχειρούν οι μονάδες της διεθνούς συμμαχίας.» Ο Peter Cook, ο κάπταιν Χουκ ομοίως προειδοποίησε και ρωσικά αεροσκάφη «Αν αυτά απειλήσουν τις μονάδες μας τις αμερικανικές έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τις ορδές μας.» Έχουν το δικαίωμα ..Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εισβαλουν, να κατακτούν, και να δεσμεύουν συριακό έδαφος ή τμήματα του εναέριου χώρου της Συρίας. Ως τι επιχειρούν στη Συρία, από που κι ως που οι ΗΠΑ κατέβασαν ορδές τους στη Συρία, ως ΟΗΕ, ως κυονόκρανοι, με βάση ποιά απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας βρίσκονται επί συριακού εδάφους. Έχουν κάθε δικαίωμα τα συριακά αεροσκάφη και οι ρώσοι σύμμαχοί τους που επιχειρούν νομίμως στη συριακή επικράτεια να τους κάψουν ως εισβολείς που είναι …..figaro 23.8.16
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ίδρυμα Σόρος είναι ο συντάκτης του νέου αλβανικού Συντάγματος…
Η συνταγματική μεταρρύθμιση σχεδιάσθηκε και συντάχθηκε από το Ίδρυμα Σόρος στα Τίρανα (Fondacioni Soros në Tiranë). Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα συνέταξε, το 2013, ένα στρατηγικό σχέδιο, στο οποίο είχαν προγραμματισθεί όλα τα απαραίτητα τεχνικά βήματα και οι πολιτικές για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του Συντάγματος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Από τα χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ηλεκτρονικά έγγραφα που κλάπηκαν από το δίκτυο των οργανισμών του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού, George Soros, δημοσιεύθηκαν πάρα πολλά την περασμένη εβδομάδα από την διαδικτυακή ομάδα ‘ DC Leaks’. Μεταξύ αυτών είναι δεκάδες έγγραφα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Ιδρύματος Σόρος στην Αλβανία, όπου υπάρχει και ένα σημαντικό έγγραφο με τίτλο Στρατηγικό Σχέδιο 2014-2017 τουOpen Society Foundation Albania (OSFA). Το έγγραφο συνετάχθη το καλοκαίρι του 2013, μετά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά πριν από την έγκριση της κυβέρνησης Ράμα από το Κοινοβούλιο και περιέχει στρατηγικές του Ιδρύματος Σόρος στα Τίρανα για έργα και πρωτοβουλίες σε βασικούς κρατικούς σχεδιασμούς για την περίοδο 2013-2017, που συμπίπτει (?) χρονικά με την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.
Κύρια προτεραιότητα της προγραμματισμένης παρέμβασης από το Ίδρυμα Σόρος στην Αλβανία είναι η λεγόμενη «μεταρρύθμιση του Συντάγματος» του αλβανικού κράτους που περιγράφεται ως μία από τις «μεγάλες ιδέες» που θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό στη χώρα. Οι ΜΚΟ και προσωπικότητες στυλοβάτες του Ιδρύματος Σόρος Το στρατηγικό σχέδιο του Σόρος- συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Standartd- Αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν «σημαντική επιρροή και δύναμη να κινούν τα πράγματα στην Αλβανία», έτσι ώστε ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο λόμπυ τους είναι απαραίτητα στη μεταρρύθμιση του Συντάγματος. Το έγγραφο δηλώνει με σαφήνεια και ευκρινώς ότι ένας από τους σκοπούς του Lobbying στην ΕΕ θα είναι να επιτευχθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση με «την καθιέρωση –ως προϋπόθεση- την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ».
Το έγγραφο του Σόρος αναγνωρίζει τη σημασία της δημιουργίας ενός δημόσιου συνασπισμού που θα υποστηρίξει τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αλβανία. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναφέρει το έγγραφο ότι ο Σόρος επιδιώκει να επιτύχει της υποστήριξης ενός αριθμού Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και προσωπικοτήτων που ο ίδιος αποκαλεί «αστικούς εταίρους» για να βοηθήσουν στην επίτευξη της ευαισθητοποίησης του λαού και τη συναίνεσή του στη μεταρρύθμιση. Μεταξύ αυτών των εταίρων όπως επισημαίνει το έγγραφο στους «αστικούς εταίρους» [Civil Forum] πρέπει να ενταχθούν οι πρώην πρόεδροι της χώρας, οι συντάκτες του νέου Συντάγματος και συνταγματολόγοι κ.ά., σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Α! Σήμερα γιορτάζει κι ο φασισμός Είναι η μέρα που γιορτάζεται η εξίσωση Ναζισμού - Σταλινισμού Ας του ευχηθούμε καλό ψόφο
Ο κοκκινος στρατος τους γαμησε ασαλιωτους όμως
"Η 23η Αυγούστου καθιερώθηκε το 2009 ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού (γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα της Μαύρης Κορδέλας), με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου."
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ......ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ .....ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ........ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ................ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.........ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ'.'.'.'.'.'.'.ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ'.'.'.'.'.'.'.'.'.'ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΗΔΑ'.'.'.'.'.'.'.'.'.'.'.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αιθίοπας Ολυμπιονίκης που κινδυνεύει με θάνατο για μια χειρονομία
Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με τα χέρια σταυρωμένα πάνω από το κεφάλι. Λίγοι κατάλαβαν τη χειρονομία του Αιθίοπα μαραθωνοδρόμου Φεϊζά Λιλέσα, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ωστόσο αυτή του η κίνηση στη χώρα του επισύρει το θάνατο. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Φεϊζά Λιλέσα πρόκειται για μια διαμαρτυρία ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης στους Ορόμο, τη μεγαλύτερη ενιαία εθνότητα στην Αιθιοπία.
«Ηταν μια διαμαρτυρία, γιατί είμαι Ορόμο και Αιθιοπίας. Είμαστε σε καταστολή από την κυβέρνηση. Μας σκοτώνουν και μας φυλακίζουν, είμαστε ύποπτοι από το απλό γεγονός της ύπαρξης μας σαν Ορόμο. Έχω συγγενείς κρατούμενους και θα διαμαρτύρομαι για το λαό μου όπου κι αν πηγαίνω..Στην Αιθιοπία, υπάρχουν 15 εκατομμύρια Ορόμο και η κυβέρνηση μας υποχρεώνει να εγκαταλείψουμε τη γη μας, μας φυλακίζει, μας σκοτώνουν. Ζητώ, από εσάς τους δημοσιογράφους, να μιλήσετε για τη δημοκρατία που δεν υπάρχει στη χώρα μου, και πως τα οικονομικά συμφέροντα υποστηρίζουν την καταστολή των Ορόμο».
Από τη δεκαετία του 70 και μετά οι Ορόμο, έχουν οργανωθεί σε διάφορα μέτωπα του ένοπλου αγώνα. Ο αριθμός των προσφύγων Ορόμο εκτιμάται σε 2,5 εκατομμύρια στις γειτονικές χώρες όπως η Σομαλία και η Ερυθραία. Ο Λιλέσα παραδέχθηκε ότι και η δική του ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο στην Αιθιοπία. «Αν γυρίσω πίσω, ξέρω ότι θα μπορούσαν να με φυλακίσουν ή ακόμα και να με σκοτώσουν, είναι κάτι που έχω συζητήσει με την οικογένειά μου. Αλλά εγώ εκπροσωπώ τους ανθρώπους μου και νομίζω ότι θα πρέπει να κάνω γνωστό το τι συμβαίνει σε μας,» δήλωσε ο νικητής του ασημένιου μεταλλίου. «Θα μπορούσαν επίσης να μην μου επιτρέψουν να περάσω από το αεροδρόμιο. Στην πραγματικότητα, δεν έχω αποφασίσει αν θα πάω πίσω στην Αιθιοπία ή προσωρινά σε άλλη χώρα,» είπε. «Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στη χώρα μου, όπου τα πάντα είναι πολύ επικίνδυνα, και θα συνεχίσω να διαμαρτύρομαι για τους Ορόμο κρατούμενους, διότι αυτή είναι η γη μου,» πρόσθεσε ο Αιθίοπας αθλητής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρωστάει ο ιδιωτικοποιημένος ΟΑΣΘ 2 μήνες και 6 εκ € σε εργαζομένους αλλά βρήκε 16εκ € να μοιράσει μερίσματα σε μετόχους...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μη χτίσετε ποτέ τζαμί στην Αθήνα…» – Τι είπε μουσουλμάνος σε Έλληνα διπλωμάτη
Αυτά είπε σε Έλληνα διπλωμάτη, φιλέλληνας Αιγύπτιος αξιωματούχος, μουσουλμάνος τοθρήσκευμα, εμπιστευτικά, συνταξιδεύοντας αεροπορικά από Κων/λη για Αθήνα. «Αφήστε τους να προσεύχονται όπως και τώρα, άτυπα, όπου μπορούν και θέλουν. Επίσημο όμως τζαμί μη τους χτίσετε»!! Γιατί άραγε μίλησε έτσι ένας μουσουλμάνος; Μήπως από ακραίο φιλελληνισμό και έσχατη αγάπη για την Ελλάδα; Ή μήπως από βαθιά, εσωτερική, από πρώτο χέρι και από μέσα γνώση του τι είναι ένα Ισλαμικό τέμενος και τι σημαίνει ένα τζαμί; Δεν αποκλείεται κανένα από τα δύο ενδεχόμενα. Όμως… Είναι σα να έλεγε: «Ξέρετε τι δύναμη έχουν οι ιμάμηδες, οι χοτζάδες, οι μουφτήδες και οι μουλάδες; Θεός να σε φυλάει! Έχουν εξουσία ζωής και θανάτου. Μπορεί να φανατίσουν μέχρις εσχάτων ολόκληρο πλήθος πιστών. Ελέγχουν από τον αριθμό των γεννήσεων μέχρι το ποιος θα γίνει καμικάζι, μάρτυρας του Ισλάμ… Δείτε σχετικές προβολές στο Διαδίκτυο… Μάλιστα όταν έχουν ένα χώρο άβατο και απόρθητο, επενδυμένο με ιερότητα, όπως ένα τέμενος, είναι τελείως ανεξέλεγκτοι. Ποιος θα τολμήσει να πατήσει το πόδι του εκεί μέσα; Όταν όμως είναι σκόρπιοι έχουν και κάποιο φόβο…Σε μια πολυκατοικία, σε μια γειτονιά… Υπάρχουν και άλλοι, μπορεί και η αστυνομία να επέμβει… Σε ένα τζαμί είναι μόνο αυτοί και ο Αλλάχ…» Εμείς πέρα από κάθε διάκριση και σύνεση ψηφίσαμε στην Ελληνική Βουλή την ανέγερση τζαμιού και μάλιστα με χρήματα του Δημοσίου για λόγους ελέγχου των πραγμάτων και των δράσεων στο θρησκευτικό αυτό κτήριο. Αλήθεια, θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα και εξασφάλιση; Θα μπορούμε να ελέγχουμε τα πράγματα; Πόσο γελασμένοι είμαστε! Πόσο θλιβεροί είμαστε ! Άπαξ και χτίσαμε το τζαμί και τους δώσαμε τα κλειδιά, πάει μετά…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες
Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα
12:27 - 22/08/2016
Αλλάζει από αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου ο καιρός από τα βόρεια με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους 6-7 μποφόρ και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά: Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος, σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, και η Θεσσαλία. Η θερμοκρασια στην Αθηνα θα φτασει στις 15.00 ωρα στους 36 βαθμους Κελσιου, (τη Δευτερα ηταν 38), αλλα σε αντιθεση με την Δευτερα, δεν θα διατηρηθει μεχρι το απογευμα, αλλα στις 16.00 ωρα θα πεσει στους 34, ενώ στις 18.00 θα πεσει στους 28 βαθμους Κελσιου. Την Τετάρτη 24 Αυγούστου τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, τη Στερεά, την Πελοπόννησο
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλειστε το μαγαζι-παραγκα, οπως εκλεισαν χιλιαδες μαγαζια και ο κοσμος ζει με 300 τον μηνα. Ξεφτιλες πολιτικοι με ξεφτιλες ΨΟφο-φορους...
Αν η ΝΔ δεν μπορει να πληρωσει τα χρεη της, να κλεισει! Η πρωτη αρχη του Νεοφιλελευθερισμου!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nέα Νίκη Αλέξη! 300.000 Ελεύθεροι Επαγγελματίες χωρίς περίθαλψη και σύντομα χωρίς σύνταξη. Τα υποβρύχια που δεν πήραμε όμως... ξοφλημένα μέχρι δεκάρας!
"Κομμένος" είναι ο δρόμος προς τη σύνταξη, αλλά ακόμα και προς τη στοιχειώδη ασφάλιση - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για σχεδόν 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο ΟΑΕΕ, όντας στα όρια αδυναμίας απόδοσης των συντάξεων που χρωστά, προχωρά την ίδια στιγμή βάσει του νόμου Κατρούγκαλου και: *Επιβάλλει ανώτατο "πλαφόν" 768 ευρώ στις... προσωρινές συντάξεις όσων έχουν αιτηθεί σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016 (έναρξη ισχύος νέου Ασφαλιστικού) – ανεξάρτητα από τις εισφορές που έχει καταβάλλει κάθε ασφαλισμένος. *Αποδίδει οριστικές συντάξεις ύστερα από 12 μήνες και μάλιστα μειωμένες λόγω των νέων χαμηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης. * Επιβάλλει μειώσεις στις μελλοντικές μειώσεις στις συντάξεις όσων χρωστούν έως 20.000 ευρώ. Ποιοι θίγονται άμεσα Οι 70.000 από τους 300.000 "εγκλωβισμένους" ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ είτε έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους και περιμένουν τη σύνταξή τους, είτε δεν μπορούν να τα καταθέσουν –αν και έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας– λόγω της αδυναμίας τους να διακανονίσουν τις ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το ασφαλιστικό ταμείο τους. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών, άλλοι 230.000 οικονομικά ενεργοί επαγγελματίες δεν μπορούν να έχουν ούτε καν πρόσβαση στην ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη, αδυνατώντας να καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους για τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ (μιας και οι δυο αυτές εισφορές καταβάλλονται υποχρεωτικά ταυτόχρονα) αλλά και παράλληλα να εξοφλήσουν τμηματικά τα χρέη τους προς το ταμείο τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι ν' αβαντάρετε την προσπάθεια... ...και μετά ήλθαν οι μέλισσες, ο ...Μαυρίκος και ο Παππάς που θα εξυγιάνει τον χώρο της ενημέρωσης Εχουμε και λέμε, λοιπόν....
• 1976 : Νεαρός συντάκτης, τότε, του “Οικονομικού Ταχυδρόμου» παρίσταμαι, κατόπιν προσκλήσεως, σε μία συνέντευξη Τύπου που έδινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλοβιοτεχνών Αδαμόπουλος (στέλεχος του ΚΚΕ) προς τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Μέσα στο ντοσιέ με τα ενημερωτικά χαρτιά, ανακαλύπτω κλειστό φάκελο με 5.000 δραχμές. Σηκώνομαι και ρωτάω τον... πρόεδρο τι σημαίνει αυτό? O Αδαμόπουλος γίνεται πατζάρι και κατ ιδίαν μου εκμυστηρεύεται ότι ‘έτσι τον συμβούλευσαν να κάνει για πάρει δημοσιότητα η συνέντευξη”, τα καϊνάρια του οικονομιού ρεπορτάζ αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μου κουνάνε το δάκτυλο, λέγοντας μου ότι “χαλάω την πιάτσα”
• 1978: Ο επονομαζόμενος και μπάρμπα-Γιάννης ο Λάτσης, έχει καλέσει τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ πάνω σ ένα πλοίο του στον Πειραιά, για να μας αναγγείλει ότι, μετα το άνοιγμα του Σουέζ, στέλνει στόλο και τεχνική βοήθεια στην Μέση Ανατολή. Βρίζει χυδαία και δημόσια την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου, ότι είναι μαλάκες, άχρηστοι και ότι δεν μπορούν να προβλέψουν καμία κατάσταση, για το καλό της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Οι επικεφαλής του αποκαλούμενου -και τότε- λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ χασκογελάνε και χειροκροτάνε, χωρίς να κρατάνε σημειώσεις. “Tι χειροκροτάτε ρε καριόλια” , τους λέει φόρα παρτίδα ο μεγαλοεφοπλιστής. “Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι ν¨αβαντάρετε την προσπάθεια”: Αντέδρασα οργισμένος και ήλθε ο Λάτσης και μ¨έπιασε από τον ώμο. Καταλαβαίνω, μου λέει, είσαι καινούργιος αλλά αν δεν συμμορφωθείς με την πιάτσα, είσαι χαμένος.
• 1982: Στα ΝΕΑ πλέον, με μεταγραφή από τον “Οικονομικό”, έχω προΪστάμενο τον Κακαουνάκη και χτυπάει το τηλέφωνο μου. Ενας φίλος (“πηγή” που λέμε) μου μεταφέρει την πληροφορία ότι έχει γίνει ντού στα γραφεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Λυκόβρυση, προκειμένου να κατασχεθούν έγγραφα που αποδεικνύουν την λαθραία εξαγωγή συναλλάγμος εκατοντάδων χιλιάδων δολλαρίων που είχε κάνει ο Τσάτσος στην αλλοδαπή, φοβούμενος την επικράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Το λέω στον προϊστάμενο και ζητάω φωτογράφο να φύγω για το σημείο. Κάτσε κάτω μου λέει ο Κακαουνάκης, θα πάει ο Δημάκας (τριών μηνών συντάκτης, σταλμένος από το ΠΑΣΟΚ) με φωτογράφο και εσύ θα συντονίσεις από δώ το ρεπορτάζ. Κάτι φωτογραφίες που τράβηξε τότε ο Αγης ο Λιόντας, στις οποίες φαίνονταν καθαρά το αμάξι του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη να μεταφέρει όλο το αρχειακό υλικό από τα γραφεία της ΑΓΕΤ, δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ. Λεπτομέρειες: *Ο Σιδέρης είχε μία ασφαλιστική εταιρία, στην οποία είχε ασφαλίσει όλο το προσωπικό της ΑΓΕΤ, ήταν κολλητός φίλος του Κακαουνάκη και όταν έρχόνταν στα ΝΕΑ τις γιορτές, για να παίξει ζάρια, άνοιγε μία βαλίτσα ντίγκα στο πεντοχίλιαρο. *Αργότερα διαπίστωσα, από μία λίστα που μούδωσε ο τότε προϊστάμενος των Δημοσίων Σχέσεων του Τσάτσου, Θόδωρος Καλούδης, ότι ο Κακαουνάκης ήτανε πρώτος στα pay roll της εταιρίας του Τσάτσου.!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Eφορία δεν εκβιάζεται! Ήσυχοι είναι στο υπουργείο Οικονομικών παρά την υστέρηση των εσόδων του κράτους...
ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΝΕΡΗΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…. Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΜΑΜΟΥΘ του Αβραμόπουλου έχει καταπιεί ο (λαλίστατος) κ. Πολάκης. ΓΙΑΤΙ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ Ο ΑΒΡΑΜΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 16.000.000 ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Η1Ν1 ΚΑΙ ΘΤΣΑΥΡΙΖΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι φταίμε εμείς που γράφει μαλακίες και που όλος ο κόσμος θέλει να τον γιαουρτώσει;
Ιασωνας Πιπινης. «νοσοκομειο στη Βενεζουελα. Γιατροι αναγκαζονται να βαλουν γκαζοζα στον ορο για να αντιμετωπισουν την υπογλυκαιμια»
Ο Ιάσων Πιπίνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι ραδίκι με στόκο. Εργάζεται από το 2000 στον τηλεοπτικό βόθρο «Mega Channel». Αρχικά στην εκπομπή «Πορδή Έκδοση» και από το 2001 στο συκοφαντικό ρεπορτάζ για το «δελτίο» Τρεμούλας και Πρετεντερισμού. Εργάστηκε στην... εφημερίδα «Αυριανή» απ' όπου κληρονόμησε το ήθος του, στον «Αθήνα» διότι εκεί έριχναν λεφτά στα βύσματα, και στο «Κανάλι 5 με όλα τα δάχτυλα ανοιχτά». Τι φταίμε εμείς που γράφει μαλακίες και που όλος ο κόσμος θέλει να τον γιαουρτώσει;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ γιόρταζαν την τελετή λήξης στο Ρίο, τα ανθρωπόμορφα κτήνη του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος, βομβάρδιζαν τη Γάζα... Με αεροπορικες επιδρομες σε 30 διαφορετικες τοποθεσιες.. Πνεύμα Αθάνατο...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις από τη σλοβακική προεδρία
Τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» - που στο πλαίσιο του αχαλίνωτου αντικομμουνισμού, της προσπάθειας παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό απ' την ΕΕ, καθιερώθηκε πριν λίγα χρόνια να «γιορτάζεται» την 23η Αυγούστου - «γιορτάζει» η σλοβακική προεδρία της ΕΕ, διοργανώνοντας λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της διήμερο σχετικό συνέδριο.
Χτες, εκπρόσωποι των υπουργείων Δικαιοσύνης των κρατών - μελών της ΕΕ και των εθνικών «ινστιτούτων μνήμης» πήραν μέρος σε εκδήλωση στο μνημείο «Πύλη της Ελευθερίας», στην Μπρατισλάβα, ενώ σήμερα το απόγευμα, τα «εθνικά ιδρύματα μνήμης» και ΜΚΟ θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των «εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα» σαν ποινικά αδικήματα, απ' τα συστήματα δικαιοσύνης των κρατών.
Επιβεβαιώνοντας, εξάλλου, ότι ο αντικομμουνισμός και η ανιστόρητη προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό πάνε χέρι - χέρι με τη συνολικότερη επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, κύριο θέμα της σημερινής διάσκεψης θα είναι η λεγόμενη «άνοδος της ριζοσπαστικοποίησης στην Ευρώπη». Πίσω από τη σκόπιμα ασαφή φρασεολογία περί «ριζοσπαστικοποίησης», η οποία θεωρητικά αφορά στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», στην πραγματικότητα «χωράει» η διασταλτική ερμηνεία που στρέφεται ενάντια σε οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης της αστικής εξουσίας και της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας.
Οι διοργανωτές, εξάλλου, δεν κρύβουν τις προθέσεις τους, αναφέροντας ότι το συνέδριο, εκτός του να «τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού, φασισμού και κομμουνισμού», στόχο έχει και «να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της αυξανόμενης ριζοσπαστικοποίησης (συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης) στην Ευρώπη και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου». Μάλιστα, υποδεικνύουν μέτρα «τόσο προληπτικά, όσο και κατασταλτικά», φιλοδοξώντας να εμπλουτίσουν οι εργασίες του συνεδρίου τη «φαρέτρα» της ΕΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή την "Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού".
Η «Ευρώπη»/ΕΕ της δικτατορίας του κεφαλαίου, των αποικιοκρατικών κατακτήσεων και αυτοκρατοριών, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων προσπαθεί με ταξική συνειδητότητα και αποφασιστικότητα να εξισώσει τη ναζιστική Γερμανία με τη Σοβιετική Ένωση. Συνεργάτης της σε αυτή την προσπαθεια είναι και ο ποικιλόμορφος συρφετός των κάθε λογής αντισοβιετικών «αριστερών»! Όμως οι άνθρωποι που αγωνίζονται ειλικρινώς για την κοινωνική πρόοδο και χειραφέτηση δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι, χωρίς τη Σοβιετική Ένωση, το βιομηχανικό και στρατιωτικό της δυναμικό και τη θυσία εκατομμυρίων πολιτών της, η ιστορία θα είχε πάρει την πιο ζοφερή τροπή. Όλη η κοινωνική πρόοδος που σημειώθηκε τον 20ο αιώνα θα ήταν αδιανόητη, αν οι αγώνες των εργαζομένων - των όπου γης καταπιεζόμενων λαών δεν είχαν την καθοριστική υποστήριξη του σοβιετικού καθεστώτος και των άλλων χωρών του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, όποιες αναπόφευκτες αντιφάσεις κι αν χαρακτήριζαν την κοινωνική τους φύση και την πολιτική τους συμπεριφορά!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΓΗ.-- Ο ισλαμοφασιστας Αχμαντ Αλ Φάκι Αλ Μάχντι, τζιχαντοφασιστας, από τη φυλή των Τουαρέγκ, στο Μάλι, που κατηγορείται για καταστροφή μέρους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ζήτησε χτες συγγνώμη από τους συμπατριώτες του κατά την έναρξη της ιστορικής δίκης του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, δηλώνοντας ένοχος για την καταστροφή μαυσωλείων στο Τιμπουκτού. ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στο διαχωρισμό των κρατουμένων μεταξύ φανατικών ισλαμοφασιστών και μη αναμένεται να προχωρήσουν οι αρχές σε φυλακές στη Βρετανία, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την «εκκόλαψη» νέων τζιχαντιστών.
ΚΙΕΒΟ.-- Σύμφωνα με την ουκρανική Προεδρία, ο Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρ. Τ. Ερντογάν, που διαβεβαίωσε «για την ακλόνητη θέση της Τουρκίας σχετικά με τη στήριξη της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα», αλλά και ότι «δεν θα αναγνωρίσει την κατάληψη της Κριμαίας και θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τατάρους της Κριμαίας με κάθε δυνατό τρόπο».
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν καμικάζι βομβιστές της ισλαμοφασιστικής συμμοριας «Σαμπάμπ» ανατίναξαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στην πόλη Γκαλκάγιο, όπου βρίσκεται η έδρα της τοπικής κυβέρνησης της ημιανεξαρτητης πολιτείας Πούντλαντ.
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Το (διεθνώς αναγνωρισμένο) λιβυκό Κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ δεν έδωσε, χτες, ψήφο εμπιστοσύνης στη διορισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φαγέζ Σαράτζ. Η περαιτέρω διαδικασία προβλέπει κανονικά τη διάλυση της κυβέρνησης, που συγκεντρώνει την υποστήριξη των περισσότερων δυτικών και αραβικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
ΜΑΝΙΛΑ.-- «Ισως απλά θα πρέπει να αποφασίσουμε να διαχωριστούμε από τα Ηνωμένα Εθνη», είπε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων σε διάγγελμά του, αντιδρώντας στην κριτική που δέχτηκε από τον ΟΗΕ για εξωδικαστικές εκτελέσεις διακινητών ναρκωτικών. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ίσως καλέσει Κίνα και άλλες χώρες να σχηματίσουν έναν άλλο Οργανισμό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΙΛΗ Διαδήλωσαν για δημόσια ασφαλιστικά ταμεία
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Την αλλαγή του σημερινού, ληστρικού συνταξιοδοτικού συστήματος, που έχει παραδώσει σε έξι ιδιωτικά ασφαλιστικά μονοπώλια τα χρήματα των εργαζομένων πάνω από 35 χρόνια, από όταν θεσπίστηκε από τη χούντα του Πινοσέτ, απαίτησαν την Κυριακή τουλάχιστον 500.000 εργαζόμενοι και απόμαχοι της δουλειάς, πραγματοποιώντας μαζική συγκέντρωση στη λεωφόρο Αλαμέδα στο κέντρο της χιλιανής πρωτεύουσας Σαντιάγο και σε άλλες μικρότερες πόλεις. Οι διαδηλωτές, κρατώντας στα χέρια πανό και φωνάζοντας συνθήματα, απαίτησαν από την Πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Μπατσελέ, να καταργήσει το σημερινό σύστημα, που έχει παραδώσει σε έξι ιδιωτικά μονοπώλια τη διαχείριση 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το μόχθο του χιλιανού λαού, και τη δημιουργία δημόσιων συνταξιοδοτικών ταμείων σε όφελός τους. Πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν συμμετάσχει πρόσφατα και σε άλλες διαδηλώσεις, απαιτώντας μεταρρυθμίσεις σε εκπαίδευση και εργασία... Μπροστά στις εντεινόμενες λαϊκές διαμαρτυρίες, η Μπατσελέ ανακοίνωσε πριν ένα 15θήμερο κάποιες προτάσεις για το φτιασίδωμα του συστήματος, με προβλεπόμενο ετήσιο κόστος περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, απαιτώντας αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών στο 15% από 10% που ίσχυε έως σήμερα. Τα έξι συνταξιοδοτικά μονοπώλια, γνωστά στη Χιλή με το ακρωνύμιο AFP, δημιουργήθηκαν επί χούντας Πινοσέτ. Ανάμεσά τους είναι οι ασφαλιστικοί όμιλοι «ΜetLife» και «Principal Financial Group». Το σημερινό σύστημα απαιτεί από τους εργαζόμενους την παρακράτηση του 10% των μισθών τους σε ατομικούς λογαριασμούς που εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι άνδρες παίρνουν κατά μέσο όρο το 38% των ασφαλιστικών εισφορών που παρακρατήθηκαν επί χρόνια (αντί το 70% που είχε «υποσχεθεί» ο δικτάτορας Πινοσέτ). Οι εργαζόμενες, από την άλλη, παίρνουν μόλις το 33% των εισφορών που έδιναν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Μία μέση σύνταξη σήμερα στη Χιλή μετά από τουλάχιστον 35 ή 40 χρόνια σκληρής δουλειάς δεν ξεπερνά τα 450 δολάρια, ποσό που φτάνει ίσα - ίσα για να καλύψει μόνο το κόστος διατροφής και στοιχειώδεις ανάγκες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Επιθέσεις του τουρκικού στρατού σε Κούρδους και τζιχαντιστές...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Κορυφώνεται επικίνδυνα η ένταση στη μεθόριο Συρίας - Τουρκίας. Δυνάμεις του τουρκικού στρατού άρχισαν από το βράδυ της Δευτέρας να σφυροκοπούν θέσεις Κούρδων μαχητών των δυνάμεων YPG, που συμμετέχουν στις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) που έχουν φτιαχτεί με Αραβες μαχητές και την υποστήριξη των ΗΠΑ, βορείως της βόρειας συριακής πόλης Μανμπίτζ. Παράλληλα, άρχισαν να χτυπούν και θέσεις τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη μεθοριακή πόλη Τζαραμπλούς, για να εμποδίσουν την ανακατάληψή της από τους Κούρδους... Σύμφωνα με τουρκικά δίκτυα, ο τουρκικός στρατός έπληξε θέσεις Κούρδων μαχητών των δυνάμεων YPG βόρεια της πόλης Μανμπίτζ και το πυροβολικό με οβιδοβόλα θέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» κοντά στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς... Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σημειώνονται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την επίσης βόρεια συριακή πόλη Χάσακε, όπου από την Πέμπτη μαίνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές και δυνάμεις του συριακού στρατού. Την Κυριακή, μάλιστα, υποτίθεται πως έγινε ολιγόωρη εκεχειρία, που τερματίστηκε ωστόσο χτες με την επανέναρξη των συγκρούσεων. Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε τη σύντομη εκεχειρία της Κυριακής, αποδίδοντας τις επιθέσεις του συριακού στρατού σε «επανειλημμένες προκλήσεις Κούρδων ενόπλων όπως λεηλασίες σε κρατικά κτίρια, κλοπή πετρελαίου... γενικότερη αποσταθεροποίηση και χάος».
Προειδοποιήσεις Κούρδων...
Το Σαββατοκύριακο, οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας κατήγγειλαν τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ ότι εκπαιδεύουν μισθοφόρουςκαι ομάδες του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα», προκειμένου να εισβάλουν στη Συρία και να διώξουν τους (άλλους...) τζιχαντιστές ώστε να εμποδίσουν τους Κούρδους να ανακαταλάβουν κρίσιμα εδάφη σε απόσταση «αναπνοής» από την Τουρκία. Κούρδοι μαχητές κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο ανακοίνωσαν τη συγκρότηση «Στρατιωτικού Συμβουλίου του Τζαραμπλούς» για την προστασία, όπως είπαν, «των αμάχων σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους». Κατήγγειλαν τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ότι,αφότου ανακατέλαβαν οι μαχητές SDF τη βόρεια συριακή πόλη Μανμπίτζ, «άρχισαν να κλιμακώνουν τις επιθετικές ενέργειες και να στέλνουν τεράστιο αριθμό μισθοφόρων». Προειδοποίησαν την Τουρκία με «δραστικές συνέπειες» και κάλεσαν τις ΗΠΑ να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για προστασία των κουρδικών περιοχών από τις επεμβάσεις του τουρκικού κράτους.
Τσαβούσογλου: «Να καθαρίσουν τα σύνορα...»
Μπροστά σε όλα αυτά, χτες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε με νόημα ότι η μεθόριος της Τουρκίας με τη Συρία «πρέπει να καθαρίσει εντελώς» από το «Ισλαμικό Κράτος» και ότι η Αγκυρα συνεχίζει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της μάχης εναντίον των τζιχαντιστών. Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διεμήνυσε πως η Αγκυρα θα αναλάβει το επόμενο εξάμηνο «πιο ενεργό ρόλο στη Συρία», για να εμποδίσει τάχα τη διαίρεση της χώρας σε εθνοτικές γραμμές. Πρόσθεσε, με αφορμή τις συγκρούσεις Κούρδων - συριακού στρατού, πως η κυβέρνηση Ασαντ «αρχίζει πλέον» να αντιλαμβάνεται τους Κούρδους ως «απειλή». Δεν απέκλεισε στο μέλλον πιο «ελαστική» σχέση με τον Σύρο Πρόεδρο Ασαντ και το ενδεχόμενο να έχει ο τελευταίος «κάποιο ρόλο κατά τη διάρκεια μεταβατικής περιόδου στη Συρία».
Εκτός Ιράν τα ρωσικά βομβαρδιστικά
Στο μεταξύ, χτες Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως απογειώθηκαν από την ιρανική βάση Χαμαντάν όλα τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που είχαν αρχίσει να βομβαρδίζουν από την περασμένη Τρίτη θέσεις τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.Σημείωσαν πως θα επιστρέψουν «ανάλογα με τις εξελίξεις στη Συρία». Την εξέλιξη ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι ήταν «προσωρινή υπό ρωσικό αίτημα». Επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν έχει βάσεις στο Ιράν. Ως ένδειξη ενόχλησης της Τεχεράνης για τη δημοσιότητα που πήρε η χρήση ιρανικής βάσης από ρωσικά βομβαρδιστικά ήταν η δήλωση του Ιρανού υπουργού Αμυνας, στρατηγού Χοσεΐν Ντεγάν, ότι οι Ρώσοι προσπάθησαν να δείξουν ότι είναι «υπερδύναμη και μία χώρα με επιρροή».