Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σαββατο 10 Σεπτεμβριου 2016


ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάλεσμα για κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ (Σάββατο 10/9, στις 18:00, στην Καμάρα)
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
αυτές τις μέρες θα ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο που βλέπουμε κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη μας. Με το ίδιο σενάριο, αλλά κάθε φορά με διαφορετικές ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ. Έχει καταντήσει μαζοχισμός πλέον, να επαναλαμβάνουμε το τι έχουν κάνει στην κοινωνία μας (το ζούμε όλοι). Αλλά και την πλήρη καταστροφή και υποδούλωση των επόμενων γενεών της πατρίδας μας.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ΔΕΝ υπόσχεται... ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ! Να στείλει ΟΛΕΣ αυτές τις μαριονέτες στην δικαιοσύνη για εσχάτη προδοσία. Να ακυρώσει και να καταργήσει ό,τι έχουν υπογράψει οι υπόδικοι (πλέον) για εσχάτη προδοσία. Να διαγράψει όλα τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο, και προς τις τράπεζες, δημεύοντας τες. Μαζί και το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας. Να επαναφέρει την Δημοκρατία στην Ελλάδα μαζί με ένα ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ώστε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μια νέα ΕΛΛΑΔΑ με μηδενικό χρέος.
Όλα αυτά, φυσικά, δεν γίνονται μέσα στην ΕΕ. Για να γίνουν ΟΛΑ ΑΥΤΑ χρειάζεται μόνο ένα πράγμα... Να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!
Όλοι το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην Καμάρα!
ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μια από τις τελευταίες του ιστορικές παρακαταθήκες ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προειδοποιήσει ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια»... Κι όμως... Το ΠΑΣΟΚ παραδόθηκε, χαρίστηκε από τις δυνάμεις της διαπλοκής στον Κ. Σημίτη για να το προσαρμόσει στο νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα... Κληροδοτήθηκε στον Γ. Παπανδρέου για να οδηγηθεί –πολιτικά και ιδεολογικά «ουδετεροποιημένο»– στην αγκαλιά του ΔΝΤ, του 4ου οικονομικού Ράιχ και της τραπεζικής δικτατορίας... Και σήμερα όχι απλώς «τεμαχίζεται» και διαλύεται αλλά μετατρέπεται σε πολιτικό τιμάριο της Ακροδεξιάς και του Νεοφιλελευθερισμού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε, Σταύρο Koντονη; Ντροπή, ρε! Σέλφι και χασκόγελα με τη ναζίστρια Βουλα Παπαχρηστου; Καθόλου τσίπα δεν σου 'χει απομείνει; Πόση κατρακύλα μέχρι τον πάτο του βόθρου;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Μας βρέχει η ίδια θάλασσα", είπε ο φωστήρας της γεωγραφίας, Αλέξης Τσίπρας. Ναι! Έχουμε τη Μεσόγειο, που κάνει μια στροφή προς τα βόρεια περνώντας το Γιβραλτάρ, για να βρέξει και την Πορτογαλία. Φτάνει λίγο πιο πάνω, μέχρι τη Λα Κορούνια, κι από κει και πέρα λέγεται Ατλαντικός. Τι 'ν' τούτος, ρε!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία-καταπέλτης από Χουντή: Η Ελλάδα έχασε 6 δισ. ευρώ στο Eurogroup
9/9/2016 20.30
Περίπου έξι δισεκατομμύρια ευρώ έχασε η Ελλάδα με τη συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, επικαλούμενος απάντηση που του έδωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, ο γάλλος επίτροπος του απάντησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση να καταβάλουν στη χώρα μας χρήματα που ισοδυναμούν με τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης. Τα εν λόγω κέρδη επιστρέφονταν στην Ελλάδα με βάση παλαιότερη συμφωνία, που είχε γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όμως η ρύθμιση κανονικά εξέπνευσε με τη λήξη του δεύτερου Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2015. Όπως υποστηρίζει ο κ. Χουντής, η απάντηση του κ. Μοσκοβισί καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για τρία ολόκληρα χρόνια, απολεσθέντα κέρδη που υπολογίζει στα 6 δισεκ. ευρώ. Τα χρήματα «δεν πρόκειται να δοθούν ποτέ», «χάθηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. Στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup του Μαΐου αναφέρεται ως πιθανό μέτρο χρηματοδοτικής υποστήριξης της Ελλάδας η αποκατάσταση των μεταφορών των εν λόγω ομολογιακών κερδών σε λογαριασμό του ESM από το οικονομικό έτος 2017, κι όχι επιστροφή τους στα ελληνικά ταμεία. Ο κ. Χουντής κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «απέκρυψε» από τον ελληνικό λαό την απώλεια των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, καταγγέλλοντας ότι η Αθήνα εσκεμμένα άφησε να εννοηθεί ότι «τα χρήματα θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά». «Το τεράστιο αυτό ποσό όμως, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καταλήγει ο ευρωβουλευτής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βόρεια Κορέα: Δεν θα υποκύψουμε στον «αμερικανικό εκβιασμό»
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, 11:29
H Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει στον «αμερικανικό εκβιασμό», μια ημέρα μετά τη διεξαγωγή της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της, η οποία καταδικάστηκε ευρέως από τους αποικιοκρατες. «Η εποχή όπου οι ΗΠΑ μπορούσαν να εκβιάσουν μονομερώς για τα πυρηνικά τη ΛΔΚ είναι παρελθόν» γράφει η Rodong Sinmun, επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος στη Πιονγιάνγκ, κάνοντας αναφορά στην επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας). «Οι ΗΠΑ έχουν εξοργιστεί από τα ισχυρά στρατιωτικά μέτρα που παίρνει σταδιακά η ΛΔΚ» προσθέτει το άρθρο. Οι δυτικοι αποικιοκρατες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισαν χθες να ετοιμάσουν νέα απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στη Πιονγιάνγκ. Σε ομόφωνο ψήφισμά τους, τα 15 κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, συμμάχου της Β. Κορέας, τόνισαν ότι θα «αρχίσουν αμέσως να εργάζονται για τη λήψη κατάλληλων μέτρων, βάσει του άρθρου 41 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, και πάνω σε μια απόφαση του Συμβουλίου». Το άρθρο 41 αφορά σε «μέτρα που δεν προβλέπουν τη χρήση της ένοπλης δύναμης». Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιαπωνία ζήτησαν νέες και αυστηρές κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Χρειάζεται μια πιο «δημιουργική» αντίδραση στην πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, 05:19
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναζητήσει νέους τρόπους αντίδρασης στις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, αντί απλά να επιβάλλει νέες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ. «Το σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα δείχνει πως οι διπλωμάτες οφείλουν να είναι πιο δημιουργικοί από το να αντιδρούν απλώς επιβάλλοντας κυρώσεις, περισσότερες κυρώσεις και ξανά κυρώσεις σε κάθε επιδείνωση της κατάστασης», τόνισε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη. «Είναι πολύ νωρίς για να θάψουμε τις εξαμερείς συνομιλίες. Θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους που θα μας επιτρέψουν να τις ξαναρχίσουμε». Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσπαθωντας να κρυψει την επιθετικοτητα τηγς Ουασινγκτον ειπε ότι η Ουάσινγκτον έχει προτείνει επανειλημμένα για τα ματια του κοσμου την έναρξη συνομιλιών στη Βόρεια Κορέα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί την αποπυρηνικοποίησή της, κάτι που η Πιονγκγιάνγκ αρνείται. «Έχουμε κάνει επανειλημμένα προτάσεις για μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Κέρι, τονίζοντας πως ελπίζει ότι τελικά θα μπορέσει να υπάρξει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με εκείνο των διαπραγματεύσεων με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστίνη: Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, 04:07
Ένας έφηβος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά χθες κατά τη διάρκεια επεισοδίων με ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο τείχος ασφαλείας του Ισραήλ, κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας. Ο σιωναζιστικος στρατός ειπε παλι βλακωδη ψεματα ότι χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά. Ο Άμπντελ Ραχμάν Ντάμπαγ, 16 ετών, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κούντρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός μαζί με δεκάδες ακόμη Παλαιστίνιους πετούσαν πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών στην άλλη πλευρά του τείχους.
Το επεισόδιο σημειώθηκε ανατολικά του καταυλισμού προσφύγων αλ Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε ο Κούντρα. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του έκαναν μόνο χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν και να διασκορπίσουν τους νεαρούς. «Δεκάδες ταραχοποιοί παραβίασαν την ουδέτερη ζώνη και αποπειράθηκαν να προκαλέσουν ζημιές στον φράκτη ασφαλείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ. «Οι δυνάμεις οι οποίες σταθμεύουν στα σύνορα έκαναν χρήση δακρυγόνων, η οποία είχε αποτέλεσμα τη διάλυση των ταραχοποιών». «Κατόπιν μιας προκαταρκτικής έρευνας» διαπιστώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν ευθύνεται για τα πυρά που αναφέρθηκαν», κατά την ίδια ανακοίνωση. Μαλλον φαινεται ο νεαρος πυροβολιθηκε από καποια αγνωστη σφαιρα από τον ουρανο, όχι από τους σιωαναζι.
Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κάθε Παρασκευή κοντά στο τείχος ασφαλείας του Ισραήλ. Οι διαδηλώσεις συχνά συγκρούωνται με ισραηλινούς στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στην άλλη πλευρά. Στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα και σε άλλες περιοχές του Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια - παρότι έχουν αποκλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα - τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 224 Παλαιστίνιους, 34 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ερυθραίο κι έναν Σουδανό από την 1η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκροί και τραυματίες για λίγο ληγμένο αλεύρι στο Μπενίν
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 17:12
Μια τοπική εταιρεία είχε πετάξει ληγμένο αλεύρι σε μια χωματερή στο Μπενίν. Στο χώρο άρχισαν να συγκεντρώνονται αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι στην προσπάθειά τους, να μαζέψουν κάποιες σακούλες τραυματίστηκαν και κάποιοι από αυτούς, σκοτώθηκαν, μετά την έκρηξη που όπως μετέδωσε κανάλι, προήλθε από την καύση του προϊόντος, που είχε προγραμματιστεί για την καταστροφή του. Ο περιφερειάρχης Μπρούνο Χούσου επιβεβαίωσε ορισμένους από τους θανάτους στο Reuters. Η αστυνομία έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Δυστυχώς η ανέχεια αναγκάζει τους φτωχότερους Αφρικανούς να ψάχνουν για τρόφιμα στα σκουπίδια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μεγάλη επιχείρηση ο στρατός απελευθέρωσε πολλά χωριά και θέσεις στη Β Λαττάκεια
H επιχείρηση ευρείας κλίμακας του στρατού στα διοικητικά όρια των 2 επαρχιών Λαττάκειας και Ιντλίμπ ξεκίνησε την Παρασκευή και είχε σαν αποτέλεσμα ο στρατός ν΄ανακτήσει μια δεκάδα χωριά και πολλά υψώματα στρατηγικής σημασίας.To southfront αναφέρει ότι ο στρατός προήλασε έναντι της Jabhat Fateh Al-Sham (τ. Jabhat Al Nusra) στον άξονα Saraf – Kiliz στα όρη Jabal Turkmen και στον άξονα Kinsiba – Kabaneh στα όρη Jabal Akrad.Ο στρατός ανέκτησε νέες θέσεις: Tell Rasha, Nahshaba, Dahret Abo Saad, Rweiset al-Katf, Ayn Qantarah, Ard al-Wata, Maz’alah, Ayn Baydah, Jabal Hassan και Ayn al-Hawr και εξασφάλισαν τα σημεία 540 και 650κοντά στο χωριό του Al-Ra’i στα όρη Jabal Akrad.
Οι Μονάδες του συριακού στρατού σε συνεργασία με μονάδες Πατριωτικής Άμυνας ανέκτησαν τα χωριά τα Ain Qantara και Nahechaba,τα 2 υψώματα Racha,Oueizarat και Dhahret Abou Assa’ad ,Roueisset Ketef σε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των κρησφύγετων των τρομοκρατών στα ΒΑ της Λαττάκειας. Σύμφωνα με άλλες αναφορές ο στρατός ανέκτησε και Mazghula ,Al-‘Awyzarat. Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο SANA ότι η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή κανονιών,ρουκετών,επανδρωμένων οχημάτων των τρομοκρατών και την εξουδετέρωση πολλών από αυτούς ενώ κάποιοι ανάμεσά τους ήταν ξένοι υπήκοοι. Όπως παραδέχεται ο διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης τουρκικών συμφερόντων First Coastal Division ο στρατός υποστηριζόμενος από σφοδρές αεροπορικές επιδρομές προήλασε στα όρη Jabal al-Akrad, εξαναγκάζοντας τους αντάρτες να αποσυρθούν από το χωριό Ein Qantara και υψώματα Rasha και al-Malek. Όπως αναφέρεται ένας από τους στόχους της επέμβασης είναι να ανακαταληφθούν οι ορεινές περιοχές σε Jabal al-Akrad και Jabal al-Turkman ώστε να κοπεί ο δρόμος ανεφοδιασμού των τρομοκρατών από Τουρκία Zaman Al Wasl Στην περιφέρεια της Δαμασκού ο στρατός επίσης διεύρυνε τις ζώνες που ελέγχει στην Α Ghouta αφού έπληξε μια σειρά από κρησφύγετα τρομοκρατών στην ύπαιθρο Rihan και στο δρόμο του Ma’amel.(sana, Zaman Al Wasl,southfront)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνοδος των μεσογειακων χωρων του Νοτου στην Αθηνα. Καμια δεσμευση για τη λιτοτητα-γολγοθα των πιο φτωχων χωρων της ευρωζωνης. Μονο ευχολογια για όχι στη λιτοτητα. Ο σταυρος… του νοτου. Ουδεμια αιχμη προς το Βερολινο. Ο Ολαντ φοβηθηκε τη Μερκελ, και ο Ρεντζι εβαλε νερο στο κρασι του. «Εξυπναδες» από τον Σοιμπλε και τον Βεμπερ, για αυστηρη συνεχιση της λιτοτητας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μας εκβιαζουν παλι οι τοκογλυφοι. Θελουν νεα μετρα και φορους για να μας δωσουν τη δοση που μς χρωστανε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Αργεντινή, η νεοσυντηρητική κυβέρνηση Μάκρι, εν μέσω απεργιών και καταστολής, κατάφερε – μεταξύ άλλων – να χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας τους πρώτους 8 μήνες της διακυβέρνησής της.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Βολιβία επιχειρήθηκε το δεύτερο πραξικόπημα από τις ΗΠΑ, μέσω της απεργίας των συνεταιρισμών εξόρυξης (εργολάβων -ανθρακωρύχων), οι οποίοι αντιδρούσαν στον νέο νόμο που επέβαλε φορολογία και δημιουργία συνδικάτων στις ιδιόμορφες επιχειρήσεις τους. Κυρίως όμως, αντιδρούσσαν στην απαγόρευση ανεξέλεγκτης εξόρυξης και στη απαγόρευση συμβάσεων πώλησης του μεταλλεύματος σε ιδιώτες, μεταξύ αυτών, σε ξένα μονοπώλια.
Το πραξικόπημα ήταν επαγγελματικό. Υπήρχε επιτελείο, χρηματοδότηση και επιχειρησιακό σχέδιο. Παγιδεύτηκε με δυναμίτη ένας ολόκληρος λόφος με στόχο να ανατιναχθεί όταν μπει η αστυνομία και να προκαλέσει πάνω από 200 νεκρούς. Δολοφονήθηκε ο υφυπουργός Ροδόλφο Ιγιάνες, όταν πήγε να διαπραγματευτεί με τους συνεταιρισμούς από πλευράς της κυβέρνησης και σκοτώθηκαν επίσης 4 ανθρακωρύχοι, 3 από πυρά της αστυνομίας και 1 όταν του έσκασε δυναμίτης στα χέρια.
Το σχέδιο ήταν να υπάρξουν εκατοντάδες νεκροί (μεταξύ αυτών και μέλη της κυβέρνησης), ώστε να δοθεί η εικόνα γενικευμένης πολύνεκρης εξέγερσης και κατάρρευσης της κυβέρνησης Μοράλες. Το σχέδιο απέτυχε και ένας από τους λόγους αυτής της αποτυχίας, είναι ότι το Συνδικάτο των εργαζόμενων ανθρακωρύχων στα κρατικά ορυχεία, υποστήριξε την κυβέρνηση Μοράλες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Βενεζουέλα την πρώτη Σεπτέμβρη είχε προκηρυχτεί από την αντιπολίτευση η επιχείρηση “La toma de Caracas” (H Kατάληψη του Καράκας) μέσω μαζικών- παλαιικών διαδηλώσεων που θα έριχναν την κυβέρνηση. Η απάντηση των Τσαβίστας ήταν καταλυτική. Γέμισαν τις πλατείες όλης της χώρας όλη την προηγούμενη εβδομάδα και την 1η Σεπτέμβρη πλημμύρισαν το Καράκας, με μια πραγματικά μεγαλειώδη συγκέντρωση. Κάποιοι από τους πιο μετριοπαθείς ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν ακόμα και στα ΜΜΕ ότι ο στόχος της επιχείρησης δεν επετεύχθη. Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα ιμπεριαλιστικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναγκάστηκαν και αυτά να ομολογήσουν ότι η συγκέντρωση του Μαδούρο ήταν εξ ίσου μαζική με αυτήν της αντιπολίτευσης.
Η οποία συγκέντρωση της αντιπολίτευσης υποτίθεται ότι έφτασε το ένα εκατομμύριο κόσμο! Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτής της γελοιότητας, αρκεί να γνωρίζει κανείς ότι ο πληθυσμός του Καράκας είναι περίπου ο μισός από της Αθήνας. Ωστόσο, αυτό ήταν η επιφάνεια του σχεδίου πραξικοπήματος. Παραμονές συνελήφθησαν κάποιοι ηγέτες της αντιπολίτευσης με εκρηκτικά και ψηφιακά αρχεία με χάρτες κλπ και σε δασική έκταση κοντά στο προεδρικό μέγαρο πάνοπλη παραστρατιωτική ομάδα 90 ένοπλων με πλήρη εξοπλισμό.
Πέρα από την μαζικότητα των διαδηλώσεων υπέρ της κυβέρνησης, θα πρέπει να ληφθεί υπ όψη, ότι στα πλαίσια της πολιτικής-στρατιωτικής ενότητας, σαν διακριτός πυλώνας εξουσίας συνταγματικά κατοχυρωμένος, υπάρχει η Μπολιβαριάνικη Πολιτοφυλακη (La Milicia Bolivariana) που έχει μονάδες στους χώρους δουλειάς, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις εδαφικές ενότητες της χώρας. Σύμφωνα με “καταγγελίες” της δεξιάς, αυτό το σώμα αριθμεί 500.ΟΟΟ μαχητές σε όλη τη χώρα και διαθέτει εγκαταστάσεις και βαρύ οπλισμό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο αριστερό ρεκόρ Τσιπρα!
77η ΔΕΘ (2012) 3.000 ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
79η ΔΕΘ (2014) 4.000 ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
81η ΔΕΘ (2016) 5.000 ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Video από την Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ", που πολεμάει μαζί με τον Αραβικό στρατό της Συρίας, τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι! Jerusalem Brigade: Στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων!
https://www.youtube.com/watch?v=tmNkSxroLsw
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποσοστό νέων ανθρώπων (15-24 ετών) σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού [Ελλάδα - 1η θέση: 50,7%]
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει πρόστιμο στην Deutsche Bank
Οπως φαίνεται, η κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία διευρύνεται. Θυμίζουμε την υπόθεση της «Φολκσβάγκεν» ή τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών υψηλόβαθμων αξιωματούχων και της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Τώρα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Manager», το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχεδιάζει να ζητήσει από τη Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, να πληρώσει πάνω από 2,4 δισ. δολάρια για το κλείσιμο της έρευνας σχετικά με τα προβληματικά ομόλογα, με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια που πουλούσε η τράπεζα στο παρελθόν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, το αμερικανικό υπουργείο αναμένεται να στείλει στις αρχές της επόμενης βδομάδας στην Deutsche Bank ένα έγγραφο περίπου 100 σελίδων, στο οποίο θα σημειώνεται το ακριβές ποσό που θα πρέπει να πληρώσει. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει έως τώρα, ο διακανονισμός που προβλέπεται θα περιλαμβάνει διαφορετικό κατάλογο αποδεκτών. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η τράπεζα είχε διευθετήσει ήδη ορισμένες απαιτήσεις πριν από τρία χρόνια, όταν είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,9 δισ. δολ. για τον διακανονισμό καταγγελιών ότι εξαπάτησε τις μεγαλύτερες στεγαστικές αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae and Freddie Mac, που ελέγχονται από το κράτος, οι οποίες αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους 14,2 δισ. δολ., πριν από την κρίση του 2008.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΤΟΝΟΥ.-- Αγνωστος αριθμός φτωχών ανθρώπων σκοτώθηκε και εκατοντάδες τραυματίστηκαν - γίνεται λόγος για 100 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες - μετά από έκρηξη το βράδυ της Πέμπτης, σε χωματερή στην πόλη Τόρι Αβάμε του Μπενίν, στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κοτόνου. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν εκεί για να περισυλλέξουν μερικά σακιά αλεύρι που ήταν ληγμένο και η εταιρεία που το παρασκεύαζε κατέστρεφε σε ένα λάκκο στη χωματερή καίγοντάς το με βενζίνη. Στην κυριολεξία, έγινε ο τάφος τους, όταν μέσα στο λάκκο σημειώθηκε η έκρηξη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Βομβαρδισμοί και επικλήσεις διπλωματίας
Συνεχίστηκαν και χτες από τις δυνάμεις της ναζιστικης «κυβέρνησης» του Κιέβου, το ναζιστικο στρατό και τα φασιστικά τάγματα που την συνδράμουν, οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία και ειδικά στην Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Μαζί με τις επιθέσεις παραβίασης της εκεχειρίας, που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, οι πολιτοφύλακες κάνουν λόγο για 526 συνολικά παραβιάσεις με διαφόρων διαμετρημάτων όπλα, από την 1η Σεπτέμβρη, που συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός, ενώ η συμφωνία του Μινσκ από το Φλεβάρη του 2015 μένει στα χαρτιά. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο ναζιστης «πρόεδρος» της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που έχει δώσει εντολή για τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση, είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, όπου παρουσιάστηκε ως δήθεν αμυνόμενος και αυτός που τηρεί τις συμφωνίες. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ουκρανική πλευρά, τα δύο μέρη συμφώνησαν να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες στο πλαίσιο της Ομάδας Τριμερούς Επικοινωνίας και του σχήματος της Νορμανδίας (Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία, Ρωσία) για να εξασφαλίσει την εκπλήρωση των συμφωνιών του Μινσκ. Ο ναζιστης Ποροσένκο ευχαρίστησε τη Γερμανία και τη Γαλλία «για τη θέση τους σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».
Μεγάλες ναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα
Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα μεγάλα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας με την επωνυμία «Καύκασος 2016» στη νότια Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα. Συμμετέχουν 120.000 στρατιώτες και πλήθος οπλικών συστημάτων. Επίσης, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την επιτυχημένη βολή από το ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο «Νοβοροσίσκ» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πυραύλου «S-400», που έπληξε στόχους του υποτιθέμενου εχθρού σε πεδίο βολής. Επίσης, τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα στα παράλια της Κριμαίας Bal και Bastion και τα ραντάρ Monolit και Mineral ενεργοποιήθηκαν και ανακοινώθηκε ότι κλείδωσαν στους στόχους εχθρικά πλοία σε απόσταση 320 χιλιομέτρων. Δηλώνεται, επίσης, ότι χρησιμοποιήθηκαν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Orlan» και «Forpost», σαν κι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία στην αναγνώριση στόχων για μαχητικά αεροσκάφη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα είναι η επέτειος ίδρυσης της οργάνωσης του ΕΔΕΣ.
Αντί οποιουδήποτε άλλου "αφιερώματος" (για να μην ανοίξω τον οχετό μου, δηλαδή), ανεβάζω το τραγούδι της Μαργαρίτας, από το θεατρικό "Καληνύχτα Μαργαρίτα" του Γερ. Σταύρου, το βασισμένο στο έργο του Δημήτρη Χατζή. Η Μαργαρίτα Μολυβάδα μπήκε στην κατεχόμενη Άρτα με απόφαση του ΕΑΜ για να στήσει βρεφονηπιακό σταθμό (ναι, ας το ξαναγράψω μια και σε λίγες μέρες ξεκινάμε τα μαθήματα. Ο δικός μας κόσμος έβγαλε ανθρώπους που μέσα στην πιο μεγάλη νύχτα της ανθρωπότητας έδωσαν τη ζωή τους για έναν βρεφονηπιακό σταθμό). Τη συνέλαβαν άντρες των συμμοριών του ΕΔΕΣ (η ηρωίδα Αλίκη Ζαχαρή, θα σας γράψω άλλη φορά για κείνη, που τη συνόδευε, κατάφερε να ξεφύγει), που δρούσαν ανενόχλητα στην Άρτα με την ανοχή ή και τη συνεργασία των ναζί, τη βασάνισαν φριχτά και τη δολοφόνησαν (δεν θέλω να γράψω το πώς, πραγματικά είναι πολύ βαρύ). Αυτός ήταν ο ΕΔΕΣ, σε λίγες γραμμές.
Σχολιο.- Από την ηγεσία του ΕΔΕΣ πολλοί ήταν αυτοί (όπως ο ίδιος ο Ζέρβας, ο Στυλιανός Χούτας, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, που θα γίνει και υπουργός της κυβέρνησης Μαρκεζίνη επί Χούντας, κ.ά.) που έκαναν πολιτική καριέρα. Άλλοι θα αποσυρθούν από τον δημόσιο βίο, ενώ κάποιοι (όπως ο υπαρχηγός της οργάνωσης Κομνηνός Πυρομάγλου, οι στρατηγοί Νικόλαος Κοσίντας και Βασίλης Καμάρας κ.ά.) θα βρεθούν στο πλευρό της Αριστεράς, αγωνιζόμενοι για τη δημοκρατία και την αναγνώριση των αγώνων του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.