Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Πεμπτη 22 Σεπτεμβριου 2016


...και προ εκατονταετίας, κάποιοι “αριστεροί” κατηγορούσαν το Λένιν και τους μπολσεβίκους για οππορτουνισμό, επειδή αυτοί προέτασσαν το δικαίωμα των εθνών για αυτοδιάθεση κ.ο.κ... “Από μαρξιστική άποψη ...τέτοιοι γενικοί και αφηρημένοι ορισμοί, όπως ο «μη πατριωτισμός», δεν έχουν καμιά απολύτως αξία. Η πατρίδα, το έθνος είναι ιστορικές κατηγορίες. Αν σε καιρό πολέμου πρόκειται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ή για αγώνα ενάντια στο ζυγό που καταπιέζει ένα έθνος, εγώ δεν είμαι καθόλου ενάντια σ' έναν τέτοιο πόλεμο και δε φοβάμαι τις λέξεις «υπεράσπιση της πατρίδας» όταν αναφέρονται σ' έναν τέτοιου είδους πόλεμο ή εξέγερση. Οι σοσιαλιστές τάσσονται πάντοτε με το μέρος των καταπιεζόμενων και συνεπώς δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι των πολέμων που έχουν σκοπό τη δημοκρατική ή σοσιαλιστική πάλη ενάντια στην καταπίεση” (Β.Ι.Λένιν. ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ τον ΜΠΟΡΙΣ ΣΟΥΒΑΡΙΝ, Δεκ. 1916. Άπαντα, τ. 30, σ.262).
Το δίπολο “εθνικό – διεθνικό” και η προοπτική επαναστατικής ενοποίησης της ανθρωπότητας. Μια πρόκληση ζωής ή θανάτου για το κίνημα, πέρα από φραστικές υπεκφυγές.
Του Δημήτρη Πατέλη
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά από την απάντηση του Μανώλη Γλέζου στην άθλια και ανιστόρητη δήλωση του Νίκου Φίλη, ο οποίος αγνοεί τη συμβολή του κλήρου στην Εθνική Αντίσταση, μια ακόμη τεκμηριωμένη απάντηση από την αγωνίστρια Γωγώ Αργυρου: Όταν ο Φίλης κάνει παρέα με τους Λιάκους κι ανημέρωτος θα είναι και δεν θα είναι γνώστης της ιστορίας αυτού του τόπου. Ως άθεη λοιπόν συνειδητά, δεν μπορώ να μην σημειώσω τη συμμετοχή του Κλήρου στην Εθνική Αντίσταση. Και το κάνω, πάλι συνειδητά, για να μπορούμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε όσα πρέπει κι όχι να πετάμε φούσκες στον αέρα. Λοιπόν, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο που δεν όρκισε την κατοχική κυβέρνηση, 14 Μητροπολίτες πήραν μέρος στην Αντίσταση. 140 οι εκτελεσθέντες κληρικοί από τους κατακτητές.Ακόμα έχουμε τη δημιουργία της εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης Παγκληρική ΄Ενωση που είχε ως αποτέλεσμα να οργανωθούν στο ΕΑΜ πάνω από 3.000 κληρικοί.Υπολογίζεται πως το 75% του εφημεριακού κλήρου πήρε ενεργητικά μέρος στον Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης.
Σχολιο.- Θα μου επιτρέψετε στο συγκεκριμένο θεμα να συμφωνώ με τον Φίλη και όχι με τον Γλέζο. Όταν αναφερόμαστε σε Εκκλησία, εννοούμε την Ιεραρχία κια όχι τον κάθε παπά -Ανυπόμονο που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των εκάστοτε κατακτητών. Γιαυτό και οι μύδροι του Φίλη προς την Ιεραρχία, που προσπαθεί να επιβληθεί ως κήνσορας του ελληνισμού, είναι ορθοί. Μην μας τυφλώνει η στείρα αντιπολιτευτική διάθεση προς την κυβέρνηση των παραδομένων και προσκυνημένων.
Σχολιο.- Όταν αναφερόμαστε σε μια ιστορική περίοδο κατά την οποία ήταν χιλιάδες οι κληρικοί που συμμετείχαν στον απελευθερωτικό αντιφασιστικό αγώνα, πληρώνοντας κι αυτοί το μερίδιό τους σε αίμα, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε με σαφήνεια. Αν ο Φίλης ήθελε να μιλήσει για την ιεραρχία ας μιλούσε ξεκάθαρα γι' αυτήν ώστε να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Δεν το έκανε. Και είναι προβληματικό, αντί να επικρίνεται για την ασέλγειά του σε βάρος της ιστορίας των αντιφασιστικών αγώνων, να μιλάμε για αντιπολιτευτική τύφλωση. Την ιστορία τη σεβόμαστε. Δεν κάνουμε πλακίτσες με τους αντιφασιστικούς αγώνες.
Σχολιο.- εμείς οι Χριστιανοί, όταν αναφερόμαστε σε Εκκλησία δεν εννοούμε την Ιεραρχία, ούτε καν τους παπάδες. Εννοούμε το σύνολο των χριστιανών ενός τόπου. // Εξ ου και ο όρος "εκκλησία", που παραπέμπει ευθέως στην αρχαία Εκκλησία του Δήμου. Όπως η αρχαία εκκλησία απαρτίζεται από το σύνολο των πολιτών που συγκροτούν τον Δήμο, έτσι ακριβώς και η χριστιανική εκκλησία απαρτίζεται από το σύνολο των πιστών που σε έναν συγκεκριμένο τόπο συγκροτούν το ζον "σώμα Χριστού". // Οι παπάδες και η ιεραρχία δεν νοοούνται παρά στο πλαίσιο της ιδιαίτερης λειτουργίας που επιτελούν στη συγκρότηση αυτού του σώματος.
Σχολιο.- Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί.
Σχολιο.- για έναν άθεο ίσως δεν υφίσταται. Δεν είναι όλοι οι αριστεροί άθεοι, όπως δεν είναι και όλοι οι άθεοι αριστεροί.
Σχολιο.- Kαι όμως υπάρχουν και Χριστιανοί που αντιταχθήκανε ως χριστιανοί στη χούντα, απλά η ιστορία τους είναι άγνωστη. Υπάρχει ιερέας που δολοφονήθηκε σε "τροχαίο", υπάρχει ο Ψαρουδάκης που εξορίστηκε στη Γυάρο και άλλοι πολλοί. 'Εχει γράψει σχετικά ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο ο θεολόγος και σύμβουλος εκπαίδευσης Andreas Argyropoulos
http://www.xristianiki.gr/khristianoi-kao-politike-drrase.html
σχολιο.- Ο Χριστοδουλος που συνεργαστηκε με τη χουντα δεν θα παρέθετε τον λόγο του Άρη. Οπότε εγώ που τον παραθέτω τι σχέση έχω με τον Χριστόδουλο; Όσο για τον σοσιαλισμό και τη θρησκεία, εγώ συμφωνώ με τον Βελουχιώτη. Δεν ξέρω αν διάβασες το απόσπασμα από τον λόγο του που δημοσιεύω, αλλά μ' αυτά που είπε ο Άρης συμφωνώ. Όπως, επίσης, συμφωνώ και με τον Λένιν, που έγραφε πως είναι αντεπαναστάτης όποιος προσπαθεί να διχάσει τους άθεους και θρησκευόμενους εργάτες, όπως και ότι αν ένας παπάς αποδεχόταν το πρόγραμμα του κόμματος θα μπορούσε να γίνει μέλος του.
Σχολιο.- Δεν έκανα πουθενά σύγκριση με τα φασιστοειδή. Αλλά τους υβριστές των αντιφασιστικών αγώνων (και στην προκειμένη περίπτωση τον υβριστή 4.000 εαμιτων κληρικών και 140 εκτελεσμένων) έχω υποχρεωση να τους σχολιάζω και να τους αποκαλυπτω ως αυτό που είναι: χορτάτα θρασίμια που προσβάλλουν την ιστορία των αγώνων αυτού του λαού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τον Φίλη και κάθε απίθανο αμόρφωτο, που νομίζει πως με σαπουνόφουσκες και παχιά λόγια κατά της θρησκείας γίνεται μεγάλος ριζοσπάστης και ανυποχώρητος επαναστάτης. Η απάντηση στα κάθε είδους ανιστόρητα θρασίμια από τον Άρη Βελουχιώτη, κατά τον ιστορικό του λόγο στην απελευθερωμένη Λαμία:
"Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματός μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη. Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες. Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί, λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων! Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 ή 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια. Συνεπώς, καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος…"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ...
Αγωνίζονται μόνες και όλοι φαίνεται να τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Οι γυναίκες που κρατούνται στις φυλακές της Θήβας απευθύνθηκαν στον ανεκδιήγητο υπουργό Δικαιοσύνης, η σιωπή του οποίου σηματοδοτεί το ήθος του. Και σε δημοσιογράφους απευθύνθηκαν. Σχεδόν όλοι αδιαφόρησαν. Οι διαμαρτυρίες τους έχουν δημοσιευτεί εδώ κι εκεί με δική τους πρωτοβουλία και ιδιαίτερα χάρη στις προσπάθειες της άρτι αποφυλακισμένης Savvatoula Kalpakidou, αλλά ούτε οι κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε οι γυναικείες συλλογικότητες ούτε τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς φαίνεται να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα. Ωχ, καημένε, τώρα! Έχουμε άλλες προτεραιότητες.
Παραθέτω την τελευταία διαμαρτυρία τους αναφερόμενη στους δημοσιογράφους, όπως ακριβώς γράφτηκε από τις ίδιες:
ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΚΓΕΘ: Προς ολους τους ''επωνύμους'' δημόσιο-γραφους. Είμαστε κρατούμενες δηλαδή ποινικοί εγκληματιες..........άρα δεν έχουμε δικαιώματα........δεν ''πουλάμε''...........Στην πρόσφατη επιστολή μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης αναφέραμε οτι δεν ζητούμε απαλλαγή των αδικημάτων.ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΑΛΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΜΕ ΜΑ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ...................Ζητήσαμε απο κάποιους να μας κοινοποιήσουν την επιστολή,ακόμα περιμένουμε.Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν,ένας κοινοποίησε την επιστολή και ένας έκανε αναφορά στο ραδιόφωνο για τις συνθήκες που επικρατούν εδώ.Τους ευχαριστουμε θερμά.Δεν θα αναφερθούμε στις συνθήκες, δεν θα αναφερθούμε στο οτι Μανες έχουν να δουν τα παιδιά τους έξι και εφτά χρόνια δεν θα αναφερθούμε στα Εφετεία που αναμένουμε πάνω απο δύο χρόνια.ΟΧΙ.Μα θα αναφερθούμε σε τούτο ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ....ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ....ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΧΑΡΗ.....ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΝΤΑΙ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ...... ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΚΓΕΘ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαι απ' αυτούς που απορρίπτουν τη φιλολογία περί "προβοκατόρων" και "πρακτόρων" αναφορικά με τις οργανώσεις του ένοπλου, είτε στην Ελλάδα είτε και διεθνώς. Έτσι και στο "Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος" έχω καταχωρήσει λήμματα για την Ε.Ο. 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ, και στη δίκη της 17ης Νοέμβρη στο Εφετείο πήγα, ως μάρτυρας υπεράσπισης. Όμως, ποτέ δεν είπα ή δεν έγραψα "μια 17 Νοέμβρη χρειάζεται", "ένας Κουφοντίνας θα έπρεπε να καθαρίσει τώρα" κ.λπ., καθώς δεν θεωρώ πως μια ένοπλη ομάδα θα μπορούσε να καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες του μαζικού λαϊκού κινήματος. Αν σκεφτόμουν αλλιώς, δεν θα το έγραφα στο ΦΒ. Θα προχωρούσα στην ένοπλη δράση. Δεν θα χρέωνα σε άλλους αυτό που θα θεωρούσα υποχρέωσή μου.
Σχολιο.- Περιττό δε και να σημειώσουμε ότι αυτό το "Ε ρε μια 17 Νοέμβρη που τους χρειάζεται" το έλεγαν στα καφενεία συχνά-πυκνά κάποιοι άνθρωποι, που 5-10 λεπτά αργότερα θ' αναφωνούσαν το αμίμητο εκείνο "Πού 'σαι καημένε Παπαδόπουλε!".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Σάρλοτ στη Β. Καρολίνα λόγω ταραχών
22/9/2016 9.30
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης, μετά τις διαδηλώσεις για το θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικους ενός 43χρονου αναπηρου Αφροαμερικανού. Οι ταραχές στην πόλη, συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα, ενώ ένας διαδηλωτής φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά από την αστυνομια, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ταραχών, σύμφωνα με ανακοίνωση. Μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στη Σάρλοτ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεμένει από υλικά ο 'Ευαγγελισμός'
22/9/2016 11.40
«Καταρρέει» το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. Προειδοποιούν μάλιστα ότι άμεσα το νοσοκομείο θα «στερέψει» από υλικά! Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, «τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται», σημειώνοντας ότι «οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι "κοροϊδία" , αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».
Οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄ εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και «τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες», ενώ «το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ.», τονίζει το Σωματείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια». Όσον αφορά τους εργολαβικούς εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη), σύμφωνα με το Σωματείο, «είναι απλήρωτοι για Αύγουστο» και όπως σημειώνεται «οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό». «Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά -Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΝΟ ΤΟ 20% ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ
Allianz: Η πολύχρονη κρίση συρρίκνωσε την περιουσία των Ελλήνων -30% μικρότερη πλέον
21|09|2016 23:13
Η πολύχρονη κρίση συρρίκνωσε την περιουσία των Ελλήνων, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εταιρείας Allianz. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναφέρει η έκθεση, η συνολική χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων στο τέλος του 2015 ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο πριν από την κρίση, ενώ στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης η θέση των νοικοκυριών ήταν καλύτερη το 2015 σε σχέση με το 2007. «Η κρίση άφησε μεγάλα σημάδια στην Ελλάδα, όπου ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της ανήκε στη μεσαία περιουσιακή τάξη του ευρώ, όταν καθιερώθηκε το νόμισμα, σήμερα ανήκει μόνο το 20%», σημειώνει η έκθεση. Η μέση καθαρή χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων - που αντιστοιχεί στη διαφορά της περιουσίας (τραπεζικών καταθέσεων, αξιόγραφων και συμμετοχών σε ασφαλιστικά προγράμματα) από το χρέος τους - ανήλθε σε 11.231 ευρώ το 2015 και ήταν πολύ χαμηλότερη από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που περιλαμβάνονται στην έκθεση, με εξαίρεση τις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία) και τη Σλοβακία.
Στην πρώτη θέση ήταν οι Ελβετοί με μέση καθαρή περιουσία 170.589 ευρώ και στη δεύτερη οι Αμερικανοί με 160.949 ευρώ, ενώ η διαφορά τους από τους τρίτους στη σειρά Βρετανούς είναι πολύ μεγάλη, καθώς η μέση περιουσία των τελευταίων ήταν 95.600 ευρώ. Οι Γερμανοί είναι στη 18η θέση με 47.681 ευρώ, κάτω από τους Ιταλούς (στη 15η θέση με 53.494 ευρώ) και τους Γάλλους (16οι με 53.425 ευρώ). Τα ευρήματα της έκθεσης για το σύνολο της Ευρωζώνης δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους φόβους για διάβρωση της μεσαίας τάξης και τους σχετικούς κινδύνους κοινωνικού αποκλεισμού, αν και οι φόβοι αυτοί ασφαλώς είναι πραγματικοί στην περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρεται στην έκθεση.
«Ταυτόχρονα, όμως, ο πλούτος φαίνεται να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στα χέρια μίας μικρής πλούσιας ελίτ: Οι πολύ πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τον μέσο όρο. Αυτό αποτελεί επίσης μία μορφή αυξανόμενης ανισότητας. Αν και δεν καταλήγει σε μία πραγματική κοινωνική πόλωση, έχει τη δυναμική να ασκήσει πίεση στην κοινωνική συνοχή μακροχρόνια, εάν η πλειοψηφία του πληθυσμού πεισθεί ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι κάτι που ωφελεί λίγους, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός παραμένει λιγότερο ή περισσότερο εκεί που ήταν», αναφέρει η έκθεση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο παρανοικος σουλτανος Ερντογάν βάζει τους μαθητές να γράφουν ποιήματα για το θριαμβο επι του αποτυχημένου πραξικοπηματος
Με μεθόδους περασμένων δεκαετιών (τουλάχιστον για εμάς στην Ελλάδα) προσπαθεί ο παρανοικος σουλτανος Ερντογάν να εδραιώσει τη νεο-οθωμανική κυριαρχία του στην Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό, ο παρανοϊκός σουλτάνος της Άγκυρας έδωσε εντολή στους μαθητές της χώρας να γράψουν ποιήματα αφιερωμένα στον «θρίαμβο» επί του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ωστόσο, μια ομάδα μαθητών στο σχολείο «Boğazköy İMKB Vocational High School» στην Κωνσταντινούπολη αρνήθηκαν να γράψουν ποιήματα και γράμματα όπως τους ζητήθηκε από το καθεστώς και τώρα απειλούνται από την διεύθυνση του εκπαιδευτικού ιδρύματος να παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή του σχολείου τους. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας sendika.org, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους στην γειτονική χώρα, το υπουργείο Παιδείας μοίρασε φυλλάδια στους μαθητές με τίτλο: «Προσπάθεια να καταλάβουν την Τουρκία με πραξικόπημα». Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας προπαγάνδας εδραίωσης του νεο-οθωμανισμού, 19 εκατ. μαθητές παρακολούθησαν στα σχολεία τους βίντεο με τον πρόεδρο Ερντογάν να απαγγέλλει τον εθνικό ύμνο και με πλάνα από την νύχτα της 15ης Ιουλίου, όταν ξέσπασε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην χώρα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sendika.org, όταν μια ομάδα μαθητών από το σχολείο της Κωνσταντινούπολης «Boğazköy İMKB Vocational High School» αρνήθηκε να υπακούσει στο κάλεσμα του σχολείου και να γράψει ποιήματα και γράμματα για την νίκη επί της απόπειρας πραξικοπήματος, η διεύθυνση του σχολείου ανέφερε ότι οι μαθητές θα τιμωρηθούν και θα καταγράφονται ως απόντες στον κατάλογο των παρόντων μαθητών. Οι μαθητές χαρακτήρισαν το αίτημα του σχολείου τους για ποιήματα και γράμματα αφιερωμένα στην νύχτα της 15ης Ιουλίου ως «προπαγάνδα από το ισλαμιστικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP). Περίπου 43.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην γειτονική χώρα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου με την κατηγορία ότι έχουν σχέση με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την ειρήνευση στη Συρία
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 07:32
Ούτε συριακά, ούτε ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στον δρόμο προς τη συριακή πόλη Orum al-Kubra, κοντά στο Χαλέπι, στις 20 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Vigor Konashenkov «μόνον οι ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων -που ελέγχουν την περιοχή- είχαν πληροφορίες για το δρομολόγιο κίνησης της ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου (Syrian Arab Red Crescent/SARC)».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε παρακολουθήσει μέρος της πορείας της αυτοκινητοπομπής, αλλά εγκατέλειψε την παρακολούθηση όταν αυτή εισήλθε σε περιοχή που ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων. Ο Ρώσος εκπρόσωπος είπε ακόμη πως «Ρώσοι αξιωματικοί που επεξεργάστηκαν εμπεριστατωμένα το βίντεο της καταστροφής, δεν διαπίστωσαν να έχει πληγεί η αυτοκινητοπομπή από πυρά πυροβολικού ή μαχητικών αεροσκαφών «Οι ενδείξεις πείθουν ότι η αυτοκινητοπομπή πυρπολήθηκε και το παράξενο είναι πως συνέβη τη στιγμή που οι ισλαμοφασιστες είχαν εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Χαλέπι». Την Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη –αντιστρέφοντας την αρχική ανακοίνωση- ανακοίνωσαν ότι «δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε αν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή, παρά μόνο ότι η αυτοκινητοπομπή δέχτηκε επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής βοήθειας Jens Laerke. Αντίθετα οι αληταραδες αποικιοκρατες του Λευκου Οίκου κατηγορούσαν ψευδομενοι σαν τους χιτλερικους αδερφους τους τη Ρωσία «ως υπεύθυνη για την αεροπορική επιδρομή».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωνε όμως, πως «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν θα πρέπει να οδηγεί σε λανθασμένα και βιαστικά συμπεράσματα». Και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες του μετώπου Jabhat al-Nusra έπληξαν με ρουκέτες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από το «εγκληματικό λάθος» της περασμένης εβδομάδας της πολύνεκρης αεροπορικής επιδρομής εναντίον των κυβερνητικών συριακών δυνάμεων με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής περισσότερων από 60 στρατιωτών και τον τραυματισμό 100 άλλων». Επισημαίνεται πως η στάση των ΗΠΑ μόνο υποκριτική θα πρέπει θεωρηθεί, μιας και έχει απορρίψει την ρωσική πρόταση να ανταλλάξουν πληροφορίες για την ακριβή θέση των ισλαμοφασιστικών δυνάμεων.
Αλλά είναι φανερό πως γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί «το εγκληματικό λάθος» της αεροπορικής επιδρομής από μαχητικά της συμμαχίας των προθύμων (ΗΠΑ-Βρετανίας- Αυστραλίας-Δανίας) εναντίον συριακής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Deir Ezzor και να πέσει η ευθύνη της κατάρρευσης της ειρηνευτικής συμφωνίας Κέρι-Λαβρόφ στη ρωσική πλευρά. Η κατάρρευση της εύθραυστης εκεχειρίας όμως γέρνει στη μεριά των συστηματικών παραβιάσεων από τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ ισλαμοφασιστες στον αποτρόπαιο πεντάχρονο πόλεμο που ξεκίνησε η Ουάσιγκτον με στόχο «τον αποικιοκρατικο ελεγχο της Συρίας. Όπως στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη… Επισημαίνεται πως ενώ ο Σεργκέι Λαβρόφ και οι δημοσιογράφοι από τα παγκόσμια Μέσα περίμεναν επί ώρες τον Τζον Κέρι να εμφανισθεί για να υπογράψει τη συμφωνία, ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών καθυστερούσε επειδή επικοινωνούσε με την Ουάσιγκτον (σ.σ.: τον υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ και το επιτελείο του ο οποίος λίγες μόνο ημέρες νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του με την προοπτική συμφωνίας για ειρήνευση με τη Ρωσία).
Αδιάψευστα ντοκουμέντα δείχνουν ότι τόσο το αμερικάνικο Υπουργείο Άμυνας όσο και η CIA έχουν χρηματοδοτήσει ειδικά «εκπαιδευτικά» προγράμματα εξοπλισμού και εκπαίδευσης ισλαμοφασιστών για την ανατροπή του προεδρου Άσαντ από το Μάρτιο του 2011. Επίσημα η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει μόνον τους «μετριοπαθείς ισλαμοφασιστες», ωστόσο επανειλημμένα τα διεθνή μέσα Ενημέρωσης έχουν αποκαλύψει τις διασυνδέσεις των ΗΠΑ με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το μέτωπο al-Nusra, γνωστό παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Επίσης συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Συρίας, όπως η ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία και τα ισλαμοφασιστικα Εμιράτα ενίσχυαν όχι μόνο το αλ-Νούσρα, αλλά και τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου.
Παρόλο που τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο Τζον Κέρι προσπαθούν να αποσείσουν οποιαδήποτε σχέση με τους «τρομοκράτες», δεν συμβαίνει το ίδιο με τους αξιωματούχους στο αμερικάνικο Πεντάγωνο και τη CIA που υποστηρίζουν τους φανατικούς ισλαμοφασιστες Ουαχαμπιστές. Για να μην πάμε πίσω στις ρίζες της δημιουργίας της Αλ Κάιντα από τη CIA κατά την εποχή της «κακής» σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν. Έτσι βλέπουμε τα υπάκουα δυτικά μέσα Ενημέρωσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη, να αγνοούν πλέον τη σφαγή του Deir Ezzor και να έχουν εντοπίσει τις ευθύνες στην αμφισβητούμενη «ρωσική αεροπορική επιδρομή» εναντίον της ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής προς εξισορρόπηση των «λαθών».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία αναφέρει ότι βρισκόταν αμερικανικό drone στην περιοχή της Συρίας όταν επλήγη η αυτοκινητοπομπή των Ηνωμένων Εθνών
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 22:32
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος Predator βρισκόταν στην περιοχή όπου οχήματα της πομπής των Ηνωμένων Εθνών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια επλήγησαν την Δευτέρα στην Συρία και εμφανίστηκε στο σημείο λεπτά πριν το περιστατικό.
Ο Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, τόνισε πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και έφτασε στην περιοχή λίγα λεπτά πριν οχήματα της πομπής πιάσουν φωτιά, ενώ έφυγε περίπου 30 λεπτά αργότερα. Σημείωσε πως τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι οπλισμένα με πυραύλους αέρος–εδάφους. "Μόνο οι χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών γνωρίζουν τι συνέβαινε εκεί την κρίσιμη στιγμή και ποια αποστολή πραγματοποιούσαν", υπογράμμισε ο Κονασένκοφ με ανακοίνωση του, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν καταλήγει σε οποιαδήποτε συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία των αεροσκαφών.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου επανέλαβε τις διαψεύσεις για οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας στο συμβάν, τονίζοντας πως οι κατηγορίες της Δύσης ότι η Μόσχα ευθύνεται άμεσα ή εμμέσως για το πλήγμα της αυτοκινητοπομπής αποτελούν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή από τον βομβαρδισμό σύρων στρατιωτών που εξαπέλυσαν το Σάββατο αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) κοντά στο αεροδρόμιο της Ντέιρ Εζόρ. Πρόσθεσε πως ρωσικά αεροσκάφη δεν βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την στιγμή και δεν πραγματοποίησαν κανένα αεροπορικό βομβαρδισμό εκεί, σημειώνοντας πως η Μόσχα ενημέρωσε τις ΗΠΑ το ίδιο βράδυ για το περιστατικό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία στον ΟΗΕ: Δεν θα γίνουμε Λιβύη ούτε Ιράκ
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 20:26
Η συριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς όρους, ωστόσο η χώρα «δεν πρόκειται να γίνει ούτε Λιβύη ούτε Ιράκ» δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Αλ Τζααφάρι, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. «Η χώρα μου είναι έτοιμη να συνεχίσει τον ενδοσυριακό διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, στη βάση αποφάσεων και βάσεων που έχουν τεθεί από την αρχή των διαπραγματεύσεων, για να φθάσουμε σε μία λύση την οποία θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι Σύροι» είπε ο κ. Τζααφάρι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Αντιπερισπασμός οι κατηγορίες ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό Σύρων στρατιωτών
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 19:03
Η Ρωσία κατηγόρησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ ότι οι αιτιάσεις τους πως ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν το κονβόι του ΟΗΕ στο Χαλέπι αποτελούν αντιπερισπασμό. Προ ημερών, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν βομβαρδίσει κατά λάθος θέσεις του συριακού στρατού στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ, ενώ προσπαθούσαν να πλήξουν θέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Από το χτύπημα του διεθνούς συνασπισμού έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 90 Σύροι στρατιώτες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων από τον γιο του Ερντογάν
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 18:37
Ιταλοί εισαγγελείς (με ανωθεν εντολη) έβαλαν στο αρχείο υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων με κατηγορούμενο τον γιο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η απόφαση, η οποία πρέπει τώρα να επικυρωθεί από έναν ανώτερο δικαστή -κάτι που αποτελεί συνήθως τυπική διαδικασία- ελήφθη έξι εβδομάδες αφότου ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως το ιταλικό δικαστικό σύστημα κακομεταχειρίζεται τον γιο του, τον Μπιλάλ. «Η Ιταλία δεν θα πρέπει να προσέχει τον γιο μου», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι μπορεί «να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση μας με την Ιταλία», αν ο γιος του επιστρέψει στην Ιταλία και συλληφθεί. Η κατηγορία πως ο 35χρονος Μπιλάλ Ερντογάν είχε εμπλακεί σε ξέπλυμα χρημάτων πέρυσι που σπούδαζε στην Ιταλία διατυπώθηκε πρώτα από τον Μουράτ Χακάν Ουζάν, ένα εξόριστο μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας και αντίπαλο του προέδρου. Εισαγγελείς εξέταζαν χρηματικά ποσά που φέρεται ότι έφερε στην Ιταλία από την Τουρκία ενώ σπούδαζε για ένα διδακτορικό δίπλωμα. Έκτοτε ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει επιστρέψει στην Τουρκία και αρνείται ως εντελώς αβάσιμες όλες τις κατηγορίες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάπηρος άνδρας έπεσε νεκρός από λάθος αστυνομικού την ώρα που διάβαζε βιβλίο μέσα σε αμάξι
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 18:26
Χάος στους δρόμους του Σάρλοτ, έδρα της κομητείας Μέκλεμπεργκ, στη Βόρεια Καρολίνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας, που κατέληξε με τον θανάσιμο πυροβολισμό «λάθος» προσώπου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ακολούθησαν διαδηλώσεις στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ένας μαύρος άνδρας και στη συνέχεια βίαιες συγκρούσεις με αστυνομικούς, 12 εκ των οποίων τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Μετά το θανάσιμο πυροβολισμό του 43χρονου Κιθ Λάμοντ Σκοτ - ανθρώπου με ειδικές ικανότητες- έπεσαν δακρυγόνα και οι ομάδες SWAT βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές, που έριχναν μπουκάλια. Όπως ανακοίνωσε αργότερα προσπαθωντας να δικαιολογησει την μπατσαρια εκπρόσωπος του αρχηγείου των μπατσων, ειπε τα γνωστα αμερικανικα μπατσικα ψεματα ότι οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε κτιριακό συγκρότημα ύποπτο, όταν εντόπισαν τον Σκοτ μέσα σε αυτοκίνητο.
Στη συνέχεια, ειπε ο ψευτης πλαθοντας ολοκληρο παραμυθι, είδαν τον Σκοτ να βγαίνει από το αυτοκίνητο κρατώντας όπλο και αμέσως μετά να ξαναμπαίνει. Όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο Σκοτ, ο οποίος δεν ήταν τελικά το ύποπτο πρόσωπο που αναζητούσαν, βγήκε ξανά κρατώντας όπλο και τους «απείλησε», με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν θανάσιμα. Η οικογένειά του πάντως υποστηρίζει σύμφωνα με τη «Sun» ότι ο Σκοτ διάβαζε ένα βιβλίο μέσα στο αμάξι και «δεν απείλησε» τους αστυνομικούς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άοπλος άνδρας πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικών στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 20:13
Άοπλος μαύρος, πυροβολήθηκε από την αστυνομία στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και ενώ είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μια πράξη που δείχνει και πάλι το πρόβλημα της κατάχρησης βίας της αστυνομίας εναντίον Αφροαμερικανών. Αυτό το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, είναι «πολύ ανησυχητικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Τούλσα (η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών) σε συνέντευξη Τύπου. Δεν βρέθηκε όπλο πάνω στον Τέρενς Κρούτσερ ή στο αυτοκίνητό του, είπε.
«Μεγάλο κακό, ήταν ο δίδυμος αδερφός μου»
«Ήταν ο δίδυμος αδερφός μου. Και μας προστάτευε σαν πατέρας» είπε η αδελφή του θύματος, Τίφανι Κρούτσερ 40 χρονών όπως κι αυτός. Ο Θεός είναι μεγάλος και η αλήθεια θα βγει, προσέθεσε σε μια δήλωσή της, στα μέσα ενημέρωσης. Οι έρευνες για την υπόθεση είναι τώρα υπό την ευθύνη των ομοσπονδιακών αρχών στην Ουάσιγκτον. Ένας από τους σκατομπασκινες που συμμετείχε στην μπατσική επιχείρηση, ειπε αισχρα ψεματα σε δημοσιογράφους ότι το θύμα αρνείτο να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ενώ υπαρχει το ιδιο το αστυνομικο βιντεο από τα περιπολικα που τον διαψευδει. Στο βίντεο πάντως φαίνεται πως το θύμα κατευθύνθηκε προς τη θέση του συνοδηγού με τα χερια ψηλα, ακουμπησε τα χερια του στο αμαξι όπως τους δωσαν οι μπατσοι εντολη, για να μείνει εκεί με ψηλά τα χέρια. Και αυτό το αποδεικνυει το βιντεο λέει και ο δικηγόρος του. Επειδή η αστυνομία ισχυρίζεται ότι πήγε να πιάσει κάτι από το κάθισμα. Αφου τον ειχαν πυροβολισει. Το παράθυρο όμως, σύμφωνα με τις έρευνες, ήταν κλειστό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγωνία για συντάξεις -απέρριψε το Δ.Σ. του ΙΚΑ το σωσίβιο από ΑΚΑΓΕ
22/9/2016 17.00
Βέτο έβαλαν 9 από τα 16 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ στην πρόταση της Διοίκησης αλλά και του υπ. Εργασίας για άντληση 200 εκατ. ευρώ από τον κοινό κουμπαρά των ταμείων, δηλαδή το Ασφαλιστικό Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η σχετική πρόταση δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΙΚΑ χάρη στις αρνητικές ψήφους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κλπ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και των οργανώσεων των συνταξιούχων. Η εισήγηση για άντληση των μισών κονδυλίων από όσα προβλέπει για φέτος ο κρατικός προϋπολογισμός να μεταφερθούν από το ΑΚΑΓΕ προς τα ελλειμματικά ταμεία (200 εκατ. από τα 400 εκατ. ευρώ), προς το ΙΚΑ, έγινε από πλευράς υπουργείου Εργασίας με στόχο την κάλυψη του ελλείμματος ύψους 2,1 δισ. ευρώ, το οποίο προβλέπεται να έχει φέτος το εν λόγω ταμείο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές είναι μεγαλύτερα κατά 4-5% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπεται να δώσει έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.
Η άρνηση του ΔΣ του ΙΚΑ να εγκρίνει την άντληση 200 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ θέτει εκ των πραγμάτων σε κίνδυνο την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, εάν δεν υπάρξει μια αντίστοιχη τουλάχιστον αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης μέχρι τέλος του 2016. Η αποτυχία της κυβέρνησης να περάσει μία τέτοια απόφαση, έρχεται την ίδια στιγμή που αναμένεται το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο να κορυφωθούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, μιας και τότε θα ξεκινήσουν οι αναδρομικές κρατήσεις στις 250.000 εξ αυτών που μειώθηκαν το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, αύριο αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή διατάξεις που αυξάνουν την ασφαλιστική επιβάρυνση των επαγγελματιών από την 1.1.2017, ενώ δεν φαίνεται να εγκρίνεται από το ΔΝΤ το κυβερνητικό αίτημα περί παγώματος των ληξιπροθέσμων χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Η τεράστια οικονομική δυσπραγία μάλιστα στον ΟΑΕΕ είναι που οδήγησε χτες το ΔΣ του το αίτημα για άντληση 150 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πεντε μηνες στη λιστα αναμονης για ακτινοθεραπεια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οργισμενος Γλεζος κατα Φιλη. «Βλασφημος οποιος καταφερεται εναντια στην εκκλησια»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ολυμπιακοι αγωνες στη Ρωμη? Δεν θα παρουμε!»
«Ακομη πληρωνουμε τα χρεη των αγωνων του 1960. Θα ηταν ανευθυνο να πουμε “ναι” στους Ολυμπιακους του 2024», ειπε η νεα δημαρχος της Αιωνιας Πολης Βιρτζινια Ρατζι, που εξελεγει με το Κινημα Πεντε Αστερων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
60 νεκροί από αεροπορική επιδρομή (τρέμει τις συγκρούσεις στο έδαφος) στην Υεμένη.
Ένα αεροπλάνο του παιδόφιλου δικτάτορα Σαούδ βομβάρδισε τη Λαϊκή Αγορά στην Hawak (δυτική επαρχία της Hudaydah - Υεμένη). Ακρωτηριασμένα πτώματα στο νοσοκομείο της πόλης Hodeida...
Εκατοντάδες τραυματίες από το άνανδρο κτύπημα της μεγάλης φίλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με τις αγορές όπλων από τη Σαουδική Αραβία, την θεωρούν "δημοκρατική" χώρα... Εκκλήσεις για αίμα...
Την περασμένη Τρίτη, στην επαρχία Jawf, δολοφονικό κτύπημα με θύματα 12 μικρά παιδιά και 3 γυναίκες... Η "πολιτισμένη" δύση; Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες; Συνένοχοι!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα 15 χρόνια κάθειρξης έφτασε η ποινή σε 51χρονη, η οποία πριν από 20 χρόνια είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου και όλα αυτά τα χρόνια εργαζόταν ως καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό θεσσαλικού δήμου.
Αθωοι οι ιδιοκτητες των πλοιων με κοκαινη, αθωοι οι κλεφτες της energa, αθωοι οι Μελισσανιδηδες, αθωοι οι Τσουκατοι,αθωοι οι Καλογριτσες, αθωοι οι Γεωργιου, αθωοι οι Χρηστοφορακοι, αθωοι οι Σημιτηδες, αθωοι οι Βατοπεδιανοι, αθωοι οι μιζαδωροι των εξοπλιστικων, αθωοι οι εργολαβοι με τις λαμογιες τους, αθωοι οι μεγαλοκαναλαρχες αθωοι αθωοι αθωοι αθωοι αθωοι αθωοι αθωοι αθωοι αθωοι αθωοι
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
30 ισραηλινοί αξιωματικοί της Μοσάντ στο Χαλέπι συναντήθηκαν με τους ρωσικούς πυραύλους... Η απάντηση της Ρωσίας στο έγκλημα των ΗΠΑ...
Τα ρωσικά πλοία εξαπέλυσαν στοχευμένη πυραυλική επίθεση δυτικά στο Χαλέπι, από τις ακτές της Συρίας κι ειδικότερα την περιοχή που ακόμη ελέγχουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη των ΗΠΑ και της "πολιτισμένης" δύσης... Κτυπήθηκε το "επιχειρησιακό κέντρο" των ισραηλινών και δυτικών μυστικών υπηρεσιών και έχασαν τη ζωή του περισσότεροι από 30 αξιωματικοί της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, δυτικών μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικοί σύμβουλοι που συνδράμουν τους μισθοφόρους αποκεφαλιστές, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"...
Το ρωσικό κυβερνητικό ειδησιογραφικό πρακτορείο "Sputnik" μεταδίδει: “Τα ρωσικά πολεμικά πλοία εξαπόλυσαν 3 πυραύλους Kalibr στο συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο επιχειρήσεων των ξένων αξιωματικών, στην περιοχή Dar al-Iza, δυτικά του Χαλεπίου κι ειδικότερα τη περιοχή jabal Saman, εξοντώνοντας 30 ισραηλινούς αξιωματικούς και δυτικούς“.
Στο διάβολο κι ακόμα παραπέρα ανθρωπόμορφα κτήνη! Καληνύχτα Ομπάμα και νεοναζιστική "μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια"... Η Συρία τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δεν ήξερα, δεν πίστευα, έκανα λάθος... ΤΕΛΟΣ! Πλειστηριασμοί πλέον με τα ΜΑΤ επισήμως!
Άρχισε η κυνηγετική περίοδος... Πλειστηριασμοί πλέον με τα ΜΑΤ επισήμως. Νέα κόλπα από την ιμπεριαλιστικη πουλημενη «αριστερά».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν έχει ματαξαναυπάρξει τέτοιο άτομο στην ελληνική ιστορία. Ο Αλέξης έκοβε τα συρματοπλέγματα του Ελληνικού... Σήμερα κυρώνει τη σύμβαση πώλησής του! Δεν έχει ματαξαναυπάρξει τέτοιο άτομο στην ελληνική ιστορία. Και στην παγκόσμια μη σας πω!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόσφατα, σε συζήτηση που είχα με συγγενή εφοριακό, μου αποκάλυψε ότι μεγάλο μέρος του ΦΠΑ που πληρώνει ο έλληνας πολίτης και καλά για να σώσει το κράτος από την φοροδιαφυγή,φεύγει απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση...
Δεν θυμόταν, το ακριβές ποσοστό αλλά σε αυτό ίσως μπορεί να δοαφωτίσει το παρακάτω άρθρο: Που πηγαίνει ο ΦΠΑ; Αγαπάς την ΕΕ; Απόδειξη.
Έτσι, όλες αυτές οι όψιμες προσωπικότητες που μας προέκυψαν τελευταίως - την πρωτοκαθεδρία έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, τσεκαρισμένο! - θα πρέπει να ξέρουν ότι όταν ζητούν επιτακτικά απόδειξη, διώχνουν στην Ε.Ε. τα τελευταία ευρώ που απέμειναν στην χώρα, μέχρι να μην υπάρχει ...σάλιο, να πληρωθούν και οι ίδιοι...
Υ.Σ. Μας συγχωρείτε για τον επιθετικό τρόπο αλλά η αποχαύνωση και η υποταγή του λαού μας έχει χτυπήσει κόκκινο...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γλέζος: Σε λίγο θα απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων... Βλασφημος ο Φιλης που λεει ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας
"Αγνοούν την πραγματικότητα και η πραγματικότητα θα τους ανατρέψει", προειδοποίησε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. "Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει. Εγώ έχω ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε", είπε ο πολιτικός της αριστεράς.
Ο κ.Γλέζος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φίλη ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας και διερωτήθηκε ο Φιλης με ποιο μέρος ήταν στη χούντα και την κατοχή, είπε: "Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η 'Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους'. Αυτή ήταν η πρώτη αντίσταση την ημέρα της κατοχής της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα. Ο ίδιος αρνήθηκε να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου και όταν τον κάλεσαν (οι Γερμανοί) να τελέσει δοξολογία για την κατοχή της Ελλάδος στους Γερμανούς αρνήθηκε. Γι’ αυτό τότε η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε και ήρθε στην θέση του ο Δαμασκηνός που έπαιξε τη γνωστή βυζαντινή πολιτική. Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εχει λυσσαξει ο Δραγασακηs να τουιταρει πωs δεν εχει σχεση με την Τραπεζα Αττικηs στην οποια ηταν οικονομικος συμβουλος. Και ο Κουτσογιωργαs ετσι ελεγε τοτε οτι δεν εχει σχεση με την Tραπεζα Κρητηs
* Δουλειές... "επαγγελματικού" χαρακτήρα, έπαιρνε από την Τράπεζα Αττικής; Να... σίγουρα νόμιμες δουλειές που δήλωνε και στην εφορία...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (ναι στις ΗΠΑ) διαδηλωση 300 Συρων εναντίον της δολοφονίας 62 Σύρων στρατιωτών από τον φονιά Ομπάμα...
Συνθήματα: Έξω το ΝΑΤΟ από τη Συρία, ΟΧΙ άλλη υποστήριξη στους "μετριοπαθείς" εξεγερμένους και την ISIS, Κάτω τα χέρια από τη Συρία, Ζήτω ο πρόεδρος Άσαντ...
Η διαδήλωση από Σύρους μετανάστες στις ΗΠΑ (νόμιμους μετανάστες, μιας και οι "πρόσφυγες" -οι μισθοδοτούμενοι επί 5 χρόνια και με 3.000 δολάρια το μήνα- δεν έχουν ακόμη πάει ΗΠΑ και τους "φιλοξενεί" η Ελλάδα με την Ιταλία... με το αζημίωτο για τους καλοφαγάδες των κυβερνήσεων και τις ΜΚΟ-Cia), αλλά και αμερικανούς ακτιβιστές του αντιπολεμικού κινήματος στις ΗΠΑ...
Έτσι, για να ξέρουμε ποια είναι η ιμπεριαλιστική "μεταρρυθμιστική αριστερά" στον τόπο μας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Το πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν (όπως έκανε νωρίτερα το πανεπιστήμιο Στέλενμπος του Γιοχάνεσμπουργκ) ανέστειλε χτες τη λειτουργία του για «λόγους ασφαλείας», με φόντο τις κινητοποιήσεις και τις αποχές από τα μαθήματά τους που ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες χιλιάδες Νοτιοαφρικανοί φοιτητές, με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διδάκτρων στα ΑΕΙ και την καθιέρωση δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης. Χτες, στη διάρκεια συγκρούσεων φοιτητών - αστυνομικών, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο διαδηλωτές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ Επεισόδια στη Β. Καρολίνα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Σταματήστε να μας σκοτώνετε!». «Οι ζωές των μαύρων μετράνε». «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη». Αυτά τα συνθήματα φώναζαν αργά το βράδυ της Τρίτης στους δρόμους του Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας εκατοντάδες διαδηλωτές που εξαγριώθηκαν από ακόμη μία δολοφονία Αφροαμερικανού πολίτη, από τα πυρά αστυνομικού επειδή θεωρήθηκε «απειλή»... Ο άτυχος 43χρονος πατέρας δύο παιδιών, Κιθ Λαμόντ Σκοτ, σκοτώθηκε προχτές βράδυ σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, όταν οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος του στο πλαίσιο έρευνας για άλλο πρόσωπο που καταζητούσαν. Ο 43χρονος Κ. Λ. Σκοτ, έφερε όπλο αλλά δεν κινήθηκε, ούτε το έστρεψε απειλητικά εναντίον τους. Παρ' όλα αυτά οι αστυνομικοί είδαν ότι οπλοφορούσε και τον θεώρησαν απειλή. Ετσι, τον σκότωσαν επί τόπου μπροστά στα μάτια της κόρης του...
Ο άδικος θάνατός του προκάλεσε διαδήλωση, πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη Σάρλοτ έως χτες τα ξημερώματα. Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 16 άτομα, (οι 12 αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση από λιθοβολισμό στο κεφάλι), σημειώθηκαν ζημιές σε αρκετά περιπολικά της αστυνομίας, έκλεισε μέρος της Εθνικής Οδού 85 και λεηλατήθηκε υποκατάστημα της αλυσίδας λιανικής «Wal Mart».
Δεν ήταν το μόνο θύμα αστυνομικής βίας, που προκάλεσε χτες διαδήλωση στις ΗΠΑ. Το ίδιο 24ωρο, στην Τούλσα της Οκλαχόμα, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τον άδικο θάνατο ενός άλλου, 40χρονου Αφροαμερικανού, ονόματι Τέρενς Κράτσερ, που έπεσε νεκρός την περασμένη Παρασκευή, από τα πυρά λευκού αστυνομικού, μολονότι (όπως καταγράφηκε σε βίντεο) ήταν άοπλος και σήκωσε τα χέρια ψηλά όταν του ζητήθηκε!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Εργατικές κινητοποιήσεις σήμερα
Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωράνε σήμερα οι εργαζόμενοι της Βραζιλίας, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που έχει εξαγγείλει ότι θα προωθήσει ο πραξικοπηματιας «πρόεδρος» της χώρας, Μισέλ Τεμέρ (που, ας μην ξεχνάμε, Προεδρος ήταν η Ντίλμα Ρουσέφ που ανέτρεψε). Τα μέτρα φέρνουν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μεγαλύτερη ευκολία στους μονοπωλιακούς ομίλους να απολύουν εργαζόμενους και όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, επιχειρούν να γυρίσουν τους εργαζόμενους στη δεκαετία του 1940. Το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη των ηγεσιών όλων των γενικών συνομοσπονδιών, και αυτών που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση και αυτών που στήριζαν την παλιά. Εκεί, με διαφορετικά κίνητρα από την κάθε πλευρά, αποφασίστηκε η διοργάνωση για σήμερα διαμαρτυριών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Στον ΟΗΕ η όξυνση της κόντρας ΗΠΑ - Ρωσίας
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Η όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, σε σχέση με τη σύγκρουση στη Συρία, αντικατοπτρίστηκε χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, απαίτησε «καθήλωση των αεροσκαφών» που πετούν πάνω από δρόμους περιοχών όπου χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για απαγορευμένες εναέριες ζώνες (όπως επιδιώκει η Τουρκία). Ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, απάντησε ότι μία εκεχειρία, για να πετύχει, δεν μπορεί να είναι μονομερής, καθώς οποτεδήποτε έγινε, αξιοποιήθηκε από τις αντικαθεστωτικές ομάδες, για να ανεφοδιαστούν και να ενισχύσουν τις θέσεις τους στα μέτωπα πολέμου. Κατήγγειλε την ανικανότητα των ΗΠΑ να διαχωρίσουν τους αντικαθεστωτικούς από τους τζιχαντιστές στη Συρία. Απέρριψε τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον περί ευθυνών Μόσχας και Δαμασκού στο βομβαρδισμό κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στις 19/9, απαιτώντας «εξονυχιστική και αμερόληπτη έρευνα» για τα ακριβή αίτια του συμβάντος, το οποίο χαρακτήρισε ανοικτά «άλλη μία προβοκάτσια»! Σημείωσε ότι η επίθεση που έκαναν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους το περασμένο Σάββατο σε θέση του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ,«συνιστά κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας».
Ερχεται ρωσικό αεροπλανοφόρο...
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκορ Κονασένκοφ,συμπλήρωσε από τη Μόσχα πως οι κατηγορίες των ΗΠΑ για ρωσική ανάμιξη στην επίθεση στο κομβόι στο Χαλέπι είναι «προσπάθεια αποπροσανατολισμού της προσοχής των ΜΜΕ»... «ώστε να υποβαθμιστεί η τραγωδία στο Ντέιρ Εζόρ». Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Δευτέρας απογειώθηκε από τη βάση Ιντσιρλίκ αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου «Predator»,που βρέθηκε πάνω από το κομβόι που χτυπήθηκε και αποχώρησε μισή ώρα μετά την περίεργη επίθεση. Οι Αμερικανοί δεν το διέψευσαν, απαντώντας ότι εκείνη την ώρα πετούσαν στην περιοχή «δύο ρωσικά μαχητικά τύπου Su-24», πράγμα που εντούτοις διέψευσαν άμεσα οι Ρώσοι. Επιπρόσθετη ένδειξη της όξυνσης της αμερικανο-ρωσικής κόντρας αποτελεί η απόφαση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας να στείλει τορωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» έξω από τις ακτές της Συρίας για τουλάχιστον τρεις μήνες, πέρα από τα έξι ρωσικά πολεμικά πλοία που πλέουν εδώ και μήνες στην περιοχή.
Τουρκικές «διευκρινίσεις»
Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Φικρί Ισίκ, δήλωσε πως δεν θα χρησιμοποιήσει το τουρκικό πεζικό στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη βόρεια Συρία με πρόσχημα το «Ισλαμικό Κράτος» και πως αν πραγματοποιηθεί κάποια επιχείρηση για την ανακατάληψη της συριακής πόλης Μπαμπ, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, αυτή θα γίνει από το λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Παράλληλα, ο ηγέτης του συριακού κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), Σαλίχ Μουσλίμ, διέψευσε, μιλώντας στη Φωνή της Αμερικής, ότι οι Κούρδοι της Συρίας θέλουν να προχωρήσουν σε «ανεξάρτητο κουρδικό κράτος».

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Zaytouna-Oliva leaves Ajaccio, Corsica for Messina, Italy - its final European port before sailing to break the illegal blockade of Gaza
For Immediate Release
20 September 2016
Ajaccio, Corsica, France: The Women’s Boat to Gaza (Zaytouna-Oliva) left the port of Ajaccio at 09:30 this morning. It is due to arrive later this week in Messina, Sicily, Italy, where it will dock for the last time, prior to sailing to challenge the illegal blockade of Gaza.
One of the participants aboard, Lisa Gay Hamilton said: “It is an honour to be here and join this extraordinary group of women. This issue is bigger than me, than any of us. As a mother, as a daughter, as a sister, I cannot help thinking of Palestinian women in Gaza, who live in an open-air prison because of the occupation. It is so painful to think of them, we have to take action to end the blockade of Gaza.” A full list of the participants on this leg is available at: https://wbg.freedomflotilla.org/participants
Lucia Intruglio, spokesperson and one of the local organisers in Messina said: “We are very pleased to host the women on Zaytouna-Oliva before they embark on this historic voyage.” During their stay in Messina, all of the women will participate in non-violence training, whilst finalizing supplies and equipment for the boat.
A previous Freedom Flotilla Coalition ship, the Marianne av Göteborg from Sweden, departed from Sicily last year. It however was raided in international waters by the Israeli Occupation Forces. When asked whether the Zaytouna-Oliva will reach its destination, Intruglio replied: “Our destination remains the conscience of humanity. It is up to every one of us to help them succeed in this.”



Zaytouna-Oliva αφήνει Ajaccio, Κορσικής για Messina, Ιταλία - τελικο ευρωπαϊκό λιμάνι πριν από την αναχώρηση για να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας
Για άμεση απελευθέρωση
20 Σεπ 2016
Ajaccio, Κορσική, Γαλλία: Το Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα (Zaytouna-Oliva) έφυγε από το λιμάνι του Ajaccio στις 09:30 το πρωί. Πρόκειται να φτάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα στη Μεσσήνη, στη Σικελία, στην Ιταλία, όπου θα δέσει για τελευταία φορά, πριν από τον απόπλου για να αμφισβητήσει το παράνομο αποκλεισμό της Γάζας.
Μια από τους συμμετέχοντες στο πλοίο, η Lisa Gay Hamilton δήλωσε: "Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και να συμμετάσχω σε αυτήν την εξαιρετική ομάδα των γυναικών. Το θέμα αυτό είναι μεγαλύτερο από μένα, από ό, τι οποιοσδήποτε από εμάς. Ως μητέρα, σαν κόρη, σαν αδελφή, δεν μπορώ να σκεφθώ τις Παλαιστινίες γυναικες στη Γάζα, οι οποίες ζουν σε μια υπαίθρια φυλακή λόγω της κατοχής. . Είναι τόσο οδυνηρό να τις σκεφτομαστε, θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας "μια πλήρη λίστα των συμμετεχόντων σε αυτό το σκέλος είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://wbg.freedomflotilla.org/participants
Η Lucia Intruglio, εκπρόσωπος και μια από τους τοπικούς διοργανωτές στη Μεσσήνη, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε τις γυναίκες του Zaytouna-Oliva, πριν ξεκινήσουν αυτό το ιστορικό ταξίδι." Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μεσίνα, όλες οι γυναίκες θα συμμετάσχουν σε μη -βιαια εκπαίδευση, ενώ ολοκληρώνουμε τις προμήθειες και τον εξοπλισμό για το σκάφος.
Ενα προηγούμενο του πλοιο του Συνασπισμου Στόλου της Ελευθερίας, η Marianne av από το Γκέτεμποργκ από τη Σουηδία, αναχώρησε από τη Σικελία πέρυσι. Ομως δέχτηκε επίθεση σε διεθνή ύδατα από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής. Όταν ρωτήθηκε αν η Zaytouna-Oliva θα φτάσει στον προορισμό του, Intruglio απάντησε: «Προορισμός μας παραμένει η συνείδηση της ανθρωπότητας. Εναπόκειται σε κάθε μια από εμάς να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν σε αυτό. "