Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Παρασκευη 23 Σεπτεμβριου 2016


Σε αδιέξοδο οι «εγκλωβισμένοι» και η Λέσβος
Ποιος θα φαντάζονταν ότι στη Λέσβο, της οποίας οι κάτοικοι έχουν επιδείξει συνεχή δείγματα ανθρωπιάς, ένας 84χρονος απειλεί με την καραμπίνα του πρόσφυγες και μετανάστες έξω από το hotspot της Μόριας; Κι όμως, το τελευταίο αυτό άσχημο επεισόδιο αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς περιστατικών με φόντο το προσφυγικό, την έως τώρα μη αποσυμφόρηση των καταυλισμών, για την οποία είχε δεσμευθεί ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Μουζάλας, αλλά και τη φημολογούμενη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης.
«Οχι άλλο βάρος στη Μόρια», φωνάζουν οι κάτοικοι της Μόριας, που ζητούν αντισταθμιστικά για τα κατεστραμμένα τους χωράφια, αλλά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν έχει γίνει τίποτα πλην της αστυνόμευσης, που είναι επαρκής. Ολα είναι στο χάος. Τα λύματα από το hotspot τρέχουν ξανά στο ποτάμι. Δεν γίνεται να χωρούν 800 και να ζουν μέσα 3.000. Τώρα χειμωνιάζει, τι θα γίνει; Πού θα πάνε; Εχουν εγκλωβιστεί. Τον χειμώνα θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς για να ζεσταθούν και θα ψάχνουν φαΐ μέσα από τα σπίτια μας. Ζητάμε αποζημιώσεις, τόσο δύσκολο είναι;» είπε ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Τρακέλλης.
Ο κ. Δημήτρης, που έχει καντίνα έξω από τον καταυλισμό, ανέφερε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2015: «Πέρυσι έρχονταν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες, όμως έφευγαν μέσα σε δυο τρεις μέρες. Τώρα έχουν παγιδευτεί στο νησί περιμένοντας τα χαρτιά τους έξι μήνες και χωρίς κανείς να τους ενημερώνει. Τα πράγματα αγριεύουν». Μετά τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, οι ροές έχουν επιβραδυνθεί μεν, όμως προσθέτουν νέες αφίξεις σε έναν πληθυσμό που έχει εγκλωβιστεί στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται αδύνατο να σιτιστούν και να στεγαστούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χιλιάδες άνθρωποι.
«Ε, τι θα γίνει πια; Η Ευρώπη δεν τους θέλει, στα νησιά δεν χωρούν. Τι θ’ απογίνουν; Θα σφαχτούμε μεταξύ μας στο τέλος», έλεγε χθες η κ. Κατερίνα, σχολιάζοντας τα επεισόδια και τις επιθέσεις τις οποίες έχει ξεκινήσει η Χρυσή Αυγή τις τελευταίες ημέρες. Μία εθελόντρια ΜΚΟ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε, μαζί με άλλες τρεις φοιτήτριες, από μέλη της Χ.Α κατά την κινητοποίηση των Μοριανών. «Ξέφυγα, έχω σάκχαρο και δεν κρατήθηκα. Δεν έπρεπε να συμμετάσχω στην κινητοποίηση και να παρασυρθώ από τους ακραίους», εξομολογείται ο Παν. Παντελόπουλος, τουριστικός πράκτορας. «Εγώ ήθελα να υπερασπιστώ τους φίλους μου στη Μόρια, που περνούν τα πάνδεινα. Δεν ήξερα όσους όλους βρίσκονταν και εάν υπήρχαν μέλη της Χ.Α. Θέλω δημόσια να ζητήσω συγγνώμη από την κοπέλα που της επιτέθηκα φραστικά και μόνο», προσθέτει. Προπηλακίστηκε και ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ Στρατής Μπαλάσκας από μέλη της Χ.Α. δύο φορές, την ώρα που πήγαινε να καλύψει ρεπορτάζ, ενώ στοχοποιήθηκαν και άλλοι ντόπιοι δημοσιογράφοι, γεγονός που απασχολεί την Ενωση Συντακτών.
«Αλλο είναι το θέμα όμως», λέει ο κ. Δημήτρης από την καντίνα. «Μέχρι τώρα έρεαν πολλά χρήματα από το προσφυγικό και τώρα που σταμάτησαν, αυτοί που θησαύριζαν με τους μετανάστες καίγονται για τον εθνικό ύμνο», σχολίασε. Και αναφέρθηκε στις φήμες που διακινήθηκαν ότι «λαθρομετανάστες εμπόδισαν την υποστολή σημαίας» κατά την εβδομαδιαία τελετή σε μνήμη της απελευθέρωσης του νησιού. Αν και αποκαλύφθηκε ότι ήταν κατ’ εντολήν του λιμεναρχείου η ματαίωση της τελετής και στη συνέχεια το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η καθιερωμένη τελετή, υπάρχει εκ νέου κάλεσμα από τη Χ.Α. για την ερχόμενη Κυριακή. «Θέλω να δω όμως, αν μία μέρα πριν, που ο Δήμος Λέσβου οργανώνει εκδήλωση μνήμης στους συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αν έρθουν αυτοί που υψώνουν ναζιστικό χαιρετισμό για να τραγουδήσουν εκεί τον εθνικό μας ύμνο», τόνισε ο αντιπρόεδρος του οργανισμού πολιτισμού του Δήμου Λέσβου Θόδωρος Στεργίου.
Η κοινωνική συνοχή κρέμεται πλέον από μια κλωστή, αν όχι από μια καραμπίνα που, αν εκπυρσοκροτήσει, θα επιφέρει χάος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΚΑΚΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ
Δεν είναι μόνο η κακοψυχιά των δικαστών (και δυστυχώς γυναικών) που καταδίκασαν μια γυναίκα σε 15χρονη κάθειρξη γιατί πλαστογράφησε απολυτήριο του δημοτικού προκειμένου να δουλέψει ως καθαρίστρια. Αυτό που είναι τρομακτικό και αηδιαστικό είναι η σπουδή τόσων και τόσων άλλων να υπερασπιστούν "τον νόμο που πρέπει να εφαρμόζεται και μάλιστα προς πάσα κατεύθυνση".
Δεν ντρέπονται λίγο; Ποιος νόμος εφαρμόστηκε στην προκειμένη περίπτωση; Το δικαστήριο της κακοψυχιάς και του μίσους προς τον κόσμο της δουλειάς επέβαλε μια βαριά ποινή γιατί εκτίμησε πως η γυναίκα αυτή έβλαψε το δημόσιο εισπράττοντας μισθούς επί χρόνια. Το ότι αυτή η γυναίκα όλα αυτά τα χρόνια καθάριζε χώρους δημόσιους που τους βρωμίζει και μόνο με την ύπαρξή του το δικαστικό σώμα και τόσοι άλλοι διαπλεκόμενοι παλιάνθρωποι, ούτε που πέρασε απ' το μυαλό των υπερασπιστών του νόμου.
Ε, ναι! Αυτοί την παλιανθρωπιά, την υποκρισία και την ανοησία τους προβάλλουν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύσκολη υπόθεση η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, όταν κυρίαρχα τα στερεότυπα έχουν ριζώσει για τα καλά.
Βρε, δεν πα' να του λες του άλλου πως η Ρωξάνη ήταν Αφγανή! Αυτός ξέρει πως ο Μεγαλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων κ.λπ. κ.λπ., αποκλείεται να νόθευε το αίμα το ελληνικό! Βρε, δεν πα' να λες πως το Βυζάντιο μόνο στα ύστερα χρόνια του διεκδίκησε κάποιες αναφορές στην ελληνικότητα! Ο άλλος ξέρει πως ελληνικό ήταν εξαπανέκαθεν. Μπορεί να σου πει κιόλας πως είχε και σημαία γαλανόλευκη με σταυρό στη μέση! Βρε, δεν πα' να λες πως στο ΕΑΜ συμμετείχαν ίσα με 4.000 κληρικοί! Αφού οι κομμουνιστές ήταν άθεοι. Τι δουλειά είχαν οι παπάδες στο ΕΑΜ;
Το κακό είναι πως ανάλογες εξυπνάδες ακούς κι από αριστερούς!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ
Τον Οκτώβρη του 2011 συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα ενάντια στα διόδια. Τον Σεπτέμβρη του 2016, όμως, αγωνιστές-στριες εκείνου του κινήματος δικάστηκαν και καταδικάστηκαν στη Λαμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και ενάμισι χρόνο κυβέρνηση. Και είναι πλέον αποφασισμένος να λιώσει όποιον-α αντιτάσσεται στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Πέντε μήνες φυλάκιση σε μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» - «Ο Τσίπρας ξέχασε τότε που ερχόταν στα διόδια»
22|09|2016 22:43
Πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο της Λαμίας σε μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» για κινητοποίηση που είχαν κάνει πριν λίγα χρόνια στα διόδια της Αγίας Τριάδας. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες δίκες και τα μέλη του κινήματος τονίζουν πως οι διώξεις έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα, ωστόσο εκείνοι θα συνεχίσουν τον αγώνα. Παράλληλα ο πρόεδρος του «Δεν Πληρώνω», Βασίλης Παπαδόπουλος υπενθύμισε με νόημα πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση, έβγαινε στον δρόμο μαζί τους και στήριζε τις κινητοποιήσεις. «Ο Τσίπρας είχε έρθει στα διόδια, ήθελε να αντλήσει από το κίνημα μας που δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα. Το ξέχασε αυτό και τώρα συνεχίζει ένα κράτος διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
22.09.2016 | 23:21
Προκλητικός ο αληταρας φασιστας Τραμπ για τις ταραχές στο Σάρλοτ: "Φταίνε τα ναρκωτικά"
Αιματηρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές μετά τη δολοφονία αναπηρου Αφροαμερικανού από αστυνομικό
Ο αληταρας φασιστας υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ προέταξε σήμερα το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να εξηγήσει τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που συγκλόνισαν την πόλη Σάρλοτ (Βόρεια Καρολίνα, νοτιοανατολικές ΗΠΑ) τα τελευταία δύο 24ωρα. «Εάν δεν το γνωρίζετε, τα ναρκωτικά παίζουν έναν πολύ πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό που βλέπετε το βράδυ στην τηλεόραση» δήλωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων στο πλαίσιο μιας ομιλίας που εκφώνησε σε μια συγκέντρωση παραγωγών σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες νύχτες ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τον θάνατο ενός αναπηρου Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από ένα μπατσογουρουνο της ρατσιστικης αμερικανικης μπατσαριας. Το θύμα, ένας άνδρας ηλικίας 43 ετών, ήταν οπλισμένο σύμφωνα με τα μπατσογουρουνα που προσπαθουν να τα κουκουλωσουν ως συνηθως, κάτι που αμφισβητούν οι συγγενείς του.Ο αληταρας φασιστας Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται την Πενσιλβάνια και το Οχάιο σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Έκανε τις δηλώσεις αυτές για τα γεγονότα στο Σάρλοτ στο Πίτσμπουργκ. Εκεί απηύθυνε έκκληση για φασιστικη «ενότητα και στο πνεύμα της φασιστικης συντροφικότητας» προκειμένου να μπει ένα τέλος στις βία εναντίον των αστυνομικών. Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς ειρηνικά,υποκριτικα, ο αληταρας φασιστας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εμπλέκεται σε βίαιες ταραχές ή να απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια των άλλων».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημόσιες επιχειρήσεις στο σφυρί
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 22:00
Τη μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο υπερταμείο καθώς και ρυθμίσεις για τη νέα αγορά ενέργειας περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα, που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή και θα τεθεί προς ψηφοφορία την Τρίτη. Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, μπορεί να υπάρξουν -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- προσθήκες μέχρι την κατάθεση του, αύριο. Σε αυτό αποσαφηνίζεται πλήρως ο κατάλογος με τις ΔΕΚΟ που περνούν στο υπερταμείο. Ανάμεσα σε αυτές είναι ΔΕΗ (το 34%), ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και Αττικό Μετρό, η ΕΛΒΟ, οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Εκτός της λίστας -προς το παρόν- μένει ο ΑΔΜΗΕ. Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) αποσύρεται από τη λίστα του υπερταμείου λόγω στρατηγικής σημασίας. Στο προσχέδιο περιλαμβάνονται σειρά ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, περιλαμβάνονται οι γνωστές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύμφωνα με τις οποίες: - Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, θα κληθούν να πληρώσουν για κύρια ασφάλιση και υγεία εισφορές 26,95% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός τους. - Αυξάνονται οι εισφορές Υγείας για όλους τους αγρότες αλλά και τους νέους επιστήμονες, για τους οποίους ο νόμος Κατρούγκαλου είχε προβλέψει εκπτώσεις. Συγκεκριμένα, ο νόμος προέβλεπε πως οι αγρότες θα πλήρωναν το 2017 το 4,73% του εισοδήματός τους για εισφορές Υγείας. Το 2018 οι εισφορές θα αυξάνονταν στο 5,84%, για να φτάσουν το 2019 στο 6,95%, όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους. Αντίστοιχα για τους νέους επιστήμονες είχε προβλεφθεί πενταετής μεταβατική περίοδος από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ώστε να πληρώνουν 4,87% του εισοδήματός τους τα δύο πρώτα χρόνια και 5,91% τα επόμενα τρία χρόνια. Πλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2017 η εισφορά θα καθοριστεί στο 6,95% επί του εισοδήματός τους. - Με μια τρίτη διάταξη θα μειωθεί η έκπτωση 15% που προβλέφθηκε στον πρόσφατο νόμο για όσους εξαγοράζουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης. Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αλλαγές στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που συνιστά προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport.
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Στο κεφάλαιο των μεταφορών, ορίζεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως 10 ετών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τροχαίο υλικό. Την ίδια ώρα, ορίζεται ότι κατά την εκτέλεση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών δύναται να επιτρέπει εκχώρηση απαιτήσεων των παρόχων από τις συμβάσεις αυτές μέσω σύναψης ειδικότερων συμφωνιών μεταξύ των παρόχων, ως εκχωρητών, και το Δημόσιο, τον ΟΣΕ Α.Ε. ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως εκδοχέων, για την εξόφληση οφειλών προς τους ανωτέρω φορείς, όπως μισθώματα από συμβάσεις μίσθωσης μονάδων τροχαίου υλικού ή αμοιβών για παροχή υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού ή άλλων υπηρεσιών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος καλεί τη Βρετανία να ζητήσει συγγνώμη για τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 20:58
Η Βρετανία θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ, του 1917, που προωθούσε την ίδρυση μιας "εβραϊκής πατρίδας" στην Παλαιστίνη και να αναγνωρίσει ταυτόχρονα το παλαιστινιακό κράτος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
"Καλούμε τη Βρετανία, καθώς πλησιάζει η επέτειος των 100 ετών από τη διαβόητη διακήρυξη, να πάρει τα αναγκαία μαθήματα και να αναλάβει την ιστορική, νομική, πολιτική, υλική και ηθική ευθύνη για τις επιπτώσεις που είχε η διακήρυξη αυτή (...) να ζητήσει συγγνώμη από τον παλαιστινιακό λαό για τις καταστροφές, τα βάσανα και την αδικία που προκάλεσε αυτή τη διακήρυξη και να αναλάβει δράση για να διορθώσει αυτές τις καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης", είπε ο Αμπάς. "Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Βρετανία", υπογράμμισε. Από το βήμα του ΟΗΕ ο Αμπάς επανέλαβε ότι η συνέχιση του ισραηλινού εποικισμού στη Δυτική Όχθη θα γκρεμίσει κάθε ελπίδα για την επίτευξη μιας λύσης των δύο κρατών. "Αυτό που κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τον επεκτατικό εποικισμό της, θα καταστρέψει όσες πιθανότητες απομένουν για την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967. Οι οικισμοί είναι παράνομοι απ' όλες τις πλευρές", υποστήριξε.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μια απόφαση που θα καταδικάζει τον εποικισμό και "την τρομοκρατία που ασκούν οι έποικοι", λέγοντας ότι η παλαιστινιακή πλευρά βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις "με τις αραβικές χώρες και με άλλους φίλους" για το θέμα αυτό. Οι προηγούμενες απόπειρες των Παλαιστινίων να περάσουν ένα ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας προσέκρουσαν στην αντίδραση των ΗΠΑ, που είναι μόνιμο μέλος και διαθέτει βέτο στο όργανο αυτό. Ο Αμπάς εξέφρασε επίσης τη λύπη του επειδή από τις 12 αποφάσεις του Συμβουλίου που καταδικάζουν τον ισραηλινό εποικισμό στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη δεν έχει εφαρμοστεί καμία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν σκόπιμα τον συριακό στρατό
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 22:24
Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν σκόπιμα τον συριακό στρατό στην Ντέιρ Αλ Ζορ, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Associated Press. «Δεν επρόκειτο για λάθος, δεν ήταν ένα αεροσκάφος. Ήταν τέσσερα αεροσκάφη τα οποία έπλητταν τις θέσεις μας για περισσότερη από μία ώρα, δεν μπορεί να κάνεις λάθος για μία ώρα» δήλωσε ο κ. Άσαντ. Κατηγόρησε παράλληλα τις ΗΠΑ και τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό την Ουάσιγκτον για έμμεση συνεργασία με το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο, το οποίο συγκρούεται στη συγκεκριμένη περιοχή με τον συριακό στρατό. Από το πλήγμα αεροσκαφών του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού, το Σάββατο, έως και 90 Σύροι στρατιώτες φέρονται να έχασαν τη ζωή τους. Οι ΗΠΑ, καθώς και η Βρετανία και η Αυστραλία, έκαναν ως συνηθως λόγο για λάθος και εξέφρασαν υποκριτικα τη λύπη τους για τον θάνατο Σύρων στρατιωτών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ευρεία επιχείρηση στο Χαλέπι
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 23:45
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη μεγάλης επιχείρησης στις συνοικίες του Χαλεπίου που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τα φυλάκια των ισλαμοφασιστών. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αρχηγείο του στρατού στο Χαλέπι κάλεσε τους πολίτες στις ανατολικές συνοικίες της πόλης να αποφεύγουν τις περιοχές όπου βρίσκονται οι «τρομοκράτες». Πρόσθεσε ότι έχει προετοιμάσει «σημεία εξόδου» για όσους θέλουν να φύγουν, συμπεριλαμβανομένων και των ισλαμοφασιστών. Ο στρατός ειπε εκτός από αεροπορικά πλήγματα θα γίνει και χερσαία επιχείρηση.
Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνονταν στη Νέα Υόρκη, οι συζητήσεις μεταξύ ηγετών από 20 χώρες και διεθνείς οργανισμούς σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσει η διπλωματική διαδικασία για τον σταματημα του πολέμου για ενισχυση των ισλαμοφασιστων που ηττωνται κατά κρατος από τον Αραβικο Συριακο Στρατο. Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και στην οποία συμπροεδρεύουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, είχε ήδη συναντηθεί την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όμως χωρίς να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την προηγούμενη ημέρα, μετα τον αεροπορικο βομβαρδισμο των αμερικανων στον συριακο στρατο για να υποστηριξουν τους ισλαμοφασιστες του ISIS.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
HΠΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» το Σάρλοτ
Τουλάχιστον 10 οι τραυματίες σε νέα επεισόδια, εκ των οποίων ένας χαροπαλεύει σε κρίσιμη κατάσταση
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με κήρυξη κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης, ανάπτυξη της εθνοφρουράς και πιθανής νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιχειρούν οι αρχές στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή μετά και από το πιο πρόσφατο κρούσμα αστυνομικής βίας, στις αρχές της βδομάδας, με θύμα έναν 43χρονο Αφροαμερικανό πατέρα δύο παιδιών. Τα νέα μέτρα αστυνόμευσης μπορεί να καταστείλουν, αργά ή γρήγορα, αλλά όχι να σταματήσουν την αγανάκτηση χιλιάδων Αμερικανών πολιτών (κάθε φυλετικής καταγωγής) για τα αμέτρητα θύματα αστυνομικής βίας. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια νέων διαδηλώσεων, που πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες, απαίτησαν «δικαιοσύνη», έρευνα για τις συνθήκες δολοφονίας του 43χρονου Αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ από αστυνομικό και μέτρα για τερματισμό των κρουσμάτων αστυνομικής βίας. Οι διαδηλώσεις δεν άργησαν να εξελιχθούν σε βίαιες συγκρούσεις με πάνοπλους αστυνομικούς, καθώς οι τελευταίοι ανέπτυξαν δυνάμεις και αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές σαν να βρίσκονταν σε πεδίο πολέμου, με πλαστικές σφαίρες και χημικά δακρυγόνα. Στη διάρκεια τέτοιων συγκρούσεων, τραυματίστηκε σοβαρά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με μηχανική υποστήριξη, ένας Αφροαμερικανός διαδηλωτής. Αρχικά ανακοινώθηκε πως ο διαδηλωτής έχασε τη ζωή του, πράγμα που στη συνέχεια διαψεύστηκε. Στη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων, τραυματίστηκαν άλλοι 9 άνθρωποι και συνελήφθησαν 44.
Η έκρηξη αγανάκτησης στο Σάρλοτ έρχεται μετά από το φονικό τραυματισμό ενός ακόμη Αφροαμερικανού στην Τούλσα της Οκλαχόμα (όπου και εκεί έγιναν χτες ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας) και ενός 13χρονου αγοριού, επειδή κρατούσε ένα αεροβόλο, σε λιγότερο από μία βδομάδα. Τα γεγονότα αυτά επανέφεραν στο προσκήνιο και της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ ζητήματα που αφορούν τις τακτικές αστυνομικού ελέγχου και τρόπους επιβολής της τάξης στις ΗΠΑ.
Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ,σχολίασε θετικά σε εκκλησία Αφροαμερικανών τη μέθοδο της αστυνομίας να σταματά και να ερευνά περαστικούς στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οπλοφορούν ή όχι, την οποία είχε επιβάλει ο πρώην δήμαρχος της Ν. Υόρκης Ρ. Τζουλιάνι. Η Δημοκρατική υποψήφια, Χίλαρι Κλίντον, αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά» μέχρι να σταματήσουν περιστατικά σαν και αυτά στο Σάρλοτ της Β. Καρολίνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ - ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Θερίζει η πείνα
ΣΑΝΑΑ.-- Σκελετωμένα από την πείνα είναι πάνω από 100.000 παιδιά στο Χοντεϊντάχ της Υεμένης, που τελεί εδώ και μήνες, υπό πολιορκία από τις αποικιοκρατικες δυνάμεις της αλητικης ισλαμοφασιστικης καθυστερημενης Σαουδικής Αραβίας και των αληταραδων ισλαμοφασιστων κωλοεμιριδων συμμάχων της που πραγματοποιούν από το Μάρτη του 2015 αποικιοκρατική επέμβαση στη χώρα, μεταξύ άλλων και για να ανακόψουν την ανοδο στην εξουσια των λαικων δυναμεων στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ, συνολικά 1.300.000 παιδάκια απειλούνται με θάνατο από πείνα σε 19 από τις 22 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, ενώ πάνω από 7.000.000 Υεμενίτες (δηλαδή ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού) υποσιτίζονται. Από το Μάρτη του 2015 έως το τέλος Αυγούστου του 2016 καταγράφηκαν πάνω από 8.600 αεροπορικές αποικιοκρατικες επιδρομές στην Υεμένη, εκ των οποίων οι 3.159 αφορούσαν μη στρατιωτικούς στόχους.