Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Κυριακη 16 Οκτωβριου 2016


Απανωτοί εξευτελισμοί των συνέδρων από τον αμόρφωτο ηγετίσκο τον ασήμαντο. Στα ασφαλίτικα μηχανάκια ελέγχου της εισόδου και στην παρουσία της ασφαλίτικης αλητείας στον χώρο του Συνεδρίου, προστέθηκε και η απαίτησή του να επαναληφθεί ψηφοφορία προκειμένου να περάσει η δική του πρόταση. Ηλίθιους χαρακτήρισε τους εκλεγμένους συνέδρους ο απίθανος αυτός ανθρωπάκος:
"Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου", τους είπε. Κι αυτοί ξαναψήφισαν, αναγνωρίζοντας πως δεν καταλαβαίνουν! Και υπερψήφισαν την εισήγηση του ανθρωπάκου. Συμβάλλοντας στην εισαγωγή επικίνδυνων πρακτικών σε βάρος της δημοκρατίας...
Σχολιο.- Ενα συνεδριο παρωδια...Ενα συνεδριο ξεφτιλα.... Ενα συνεδριο που εγινε για να σηματοδοτησει την οριστικη μεταλλαξη του Συριζα σε κομμα της σοσιαλδημοκρατιας, των μνημονιων και των νεοφιλελευθερων επιλογων. Ενα συνεδριο που εγινε για να επιβεβαιωσει την αρχη του ενος ανδρος και της εκαστοτε ηγετικης ομαδας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!
Στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που ακόμη νιώθουμε την παρουσία των κοριτσιών της ΕΠΟΝ που κρατάνε το πανό με το σύνθημα "Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα", δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμιά συγκέντρωση των ουκρανών νεοφασιστών και των υποστηρικτών τους. Θα είμαστε εκεί σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα. Στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός! Όπως δεν περνάει και στο Ντονμπάς, όπου οι σύντροφοί μας τσακίζουν τους φασίστες με το όπλο στο χέρι! Όπως δεν περνάει οπουδήποτε εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στους νοσταλγούς των Χίτλερ, των Μπαντέρα και των Ράλληδων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bachar el-Assad: η Συρία γνωρίζει ήδη το άρωμα του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Η ρητορική για επικείμενο Γ Παγκόσμιο Πόλεμο εντείνεται.Οι παγκόσμιες εντάσεις και κυρίως στη Συρία κλιμακώνονται σε Γ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτιμά ο σύριος πρόεδρος Bachar el-Assad στη συνέντευξή του στη ρωσική Komsomolskaïa Pravda,και θεωρεί ότι οι ΗΠΑ δεν έθεσαν ποτέ τέλος στο ψυχρό πόλεμο. από την πλευρά του. «Σήμερα , παρατηρούμε την κατάσταση στη Συρία που ομοιάζει μ΄έναν ψυχρό πόλεμο σε πλήρη ανάπτυξη.… Βλέπουμε την κλιμάκωση της διαμάχης της οποίας ο αρχικός σκοπός είναι η διατήρηση της αμερικανικής ηγεμονίας στον κόσμο και η απαγόρευση σε οποιονδήποτε να αναδειχθεί σε έναν εταίρο στην πολιτική ή διεθνή σκηνή είτε πρόκειται για τη Ρωσία είτε ακόμη και για τους δυτικούς συμμάχους της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το άρωμα του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι αισθητό στον αέρα – αλλά δεν έχει πάρει ακόμη τη μορφή μιας άμεσης σύγκρουσης », παρατήρησε ο σύριος πρόεδρος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε το σχέδιο του ΟΗΕ από το 2001 για εποικισμό της Ευρώπης με μετανάστες
Σχέδιο καθοδηγούμενο από τον ΟΗΕ βρίσκεται σε εξέλιξη για εποικισμό της Ευρώπης με μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως γράφει η βρετανική Express, ο ΟΗΕ συμβουλεύει την Ευρώπη να δεχθεί πολλά εκατομμύρια μετανάστες για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό της πρόβλημα. Μιλάμε δηλαδή ξεκάθαρα για εποικισμό, αφού οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται για να εγκατασταθούν μόνιμα ώστε να «αναπληρώσουν» το υποτιθέμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης.
Όλα αυτά ο ΟΗΕ τα εισηγείται σε μια έκθεση του 2001 με τίτλο: «Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?» – Δηλαδή, «Μετανάστευση Αναπλήρωσης: Είναι μια λύση για παρακμάζοντες και γηράσκοντες πληθυσμούς;». Από τον τίτλο δεν μένει καμία αμφιβολία και για το περιεχόμενο. [Όλη την έκθεση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: REPLACEMENT MIGRATION και εδώ: Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?]. «Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών υποδεικνύουν ότι μεταξύ 1995 και 2050 ο πληθυσμός της Ιαπωνίας και όλων των χωρών της Ευρώπης είναι το πιθανότερο να μειωθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, της Βουλγαρίας και Ιταλίας, οι χώρες θα χάσουν από το 1/3 έως το 1/4 του πληθυσμού τους. Η γήρανση του πληθυσμού θα είναι καθολική, ανεβάζοντας τη μέση ηλικία σε ιστορικά άνευ προηγουμένου υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, στην Ιταλία, η μέση ηλικία θα ανέβει από τα 41 χρόνια στα 53 το 2050», αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ.
Στην έκθεση εξετάζονται οκτώ χώρες με χαμηλούς ρυθμούς γεννήσεων, δηλαδή Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ρωσική Ομοσπονδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες και δύο περιοχές, Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σημειωθεί εδώ ότι η έκθεση γράφτηκε το 2001, δηλαδή προαναγγέλλει αυτά που πλέον σήμερα συμβαίνουν κανονικά και «ανθρωπιστικά». Η έκθεση του ΟΗΕ προτείνει να «αναπληρωθούν» τα «κενά» των ντόπιων πληθυσμών (πρόκειται για ξεκάθαρο εποικισμό) στις παραπάνω χώρες και περιοχές με μετανάστες. Είναι η λεγόμενη «Μετανάστευση Αναπλήρωσης».
Στην έκθεση αναφέρεται ότι πρέπει να εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση 612.000 μετανάστες κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2000-2025 και 1.300.000 κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2025-2050. Αυτό προτείνεται για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά ακριβώς υποστήριξαν και δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα στις αρχές του 2016, στη συνέχεια σιώπησαν από τις έντονες αντιδράσεις. Στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι όποιο έθνος δεν θέλει να εισάγει μετανάστες, τότε θα πρέπει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης πέρα από τα 65 χρόνια κατά μια ολόκληρη δεκαετία. Δηλαδή, να βγαίνουμε σε σύνταξη στα 75 μας, που σημαίνει οι περισσότεροι να μην παίρνουμε σύνταξη ποτέ. Εύλογη απορία: Η αύξηση των ορίων ηλικίας θα γινόταν έτσι κι αλλιώς εξαιτίας της υπογεννητικότητας; Δεν έχει σχέση με τη χρεοκοπία της Ελλάδας; Ενδιαφέρον αναγνώστες μας. Αλλιώς, λέει η έκθεση, εάν δεν θέλει μια χώρα να αυξήσει τα όρια ηλικίας, τότε να εισάγει μετανάστες.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, ο πληθυσμός της Ιταλίας θα μειωθεί κατά 10 εκ. Από 60,6 εκ. που είναι σήμερα σε 51,5 το 2050 με μέση ηλικία τα 53,7 χρόνια. Ο Ιταλός υπουργός Ενρίκο Κόστα περιέγραψε τα παραπάνω στοιχεία ως «σενάριο ημέρας της κρίσεως» και ζήτησε να γίνουν περισσότερα για να αυξηθούν οι γεννήσεις των Ιταλών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εθνικές πολιτικές της κάθε χώρας της ΕΕ δεν επαρκούν για να αντιστραφεί η υπογεννητικότητα και χρειάζονται κεντρικές ευρωπαϊκές πολιτικές. Βεβαίως η λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία μόνο την αύξηση των γεννήσεων δεν ευνοεί, ιδιαίτερα στον Νότο που επιβάλλεται άγρια λιτότητα, ο οποίος Νότος από ό,τι φαίνεται προορίζεται να εποικιστεί.
Τι προειδοποιούν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
Ο Πλάτων, πριν 25 αιώνες, γράφει: «Αν όμως ο πληθυσμός [της πόλης, δηλ. του κράτους] ελαττωθεί και πέσει κάτω από τον επιθυμητό αριθμό, δεν πρέπει να φέρνουμε στην πόλη ξένους πολίτες που δεν έχουν εκπαιδευθεί με τον σωστό τρόπο» («Νόμοι», 741a). Και ο Πλούταρχος, 20 αιώνες πριν, εξηγεί γιατί: «Οι πολλές και ποικίλες ποιότητες, που περικλείουν αντιθέσεις και είναι δύσκολο να τις δαμάσεις, καταστρέφονται προτού βρεθούν μαζί, εφόσον, όπως σε πόλη με ανθρώπους μιγάδες που έχουν συγκεντρωθεί από παντού, δεν είναι εύκολο να φτάσουν σε κατάσταση ενότητας και ομοιοπάθειας, αλλά κάθε μία τραβάει προς αυτό που της είναι οικείο και είναι δύσκολο να συνδυαστεί με το αλλόφυλο» («Συμποσιακά», Δ΄, Πρόβλημα Α΄, 661C).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»
15/10/2016
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης καταγγέλει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook
Kαλημέρα! Συλλαμβάνουν νέους μα και παλαιότερους μουσικούς που παίζουν και τραγουδούν στο δρόμο, εξημερώνοντας τη βαρβαρότητα του αστικού τοπίου των πόλεών μας. Έχω την βάσιμη υποψία ότι η μεγάλη αυτή αλητεία υλοποιείται με βάση έναν νόμο του Μεταξά για την καταπολέμηση της ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ…. Τους συλλαμβάνουν, από ότι μαθαίνουμε, αν όχι με την παραίνεση, σίγουρα με την ανοχή των κατά τα άλλα “προοδευτικούληδων” που φωλιάζουν στη θαλπωρή των στρογγυλών καρεκλών των δημοτικών μας αρχών.Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θα κάνει βέβαια τη δουλειά του προς αυτήν την κατεύθυνση όσο αφορά τη Θεσσαλονίκη. Είναι παιδιά από τα μουσικά σχολεία, είναι άνεργοι παλιοί μουσικοί, καθώς και νεώτεροι που τους μαστίζει η ανεργία. Καλλιτέχνες γενναιόδωροι που ομορφαίνουν τις πλατείες και τους δρόμους ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ που ευαγγελίζονται οι ιδιοι ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
Μαρίες Αντουανέτες του κώλου, φαύλοι, ψεύτες! ΑΙΣΧΟΣ ηθικολόγοι της πλάκας, που δεν ανέχεστε να βλέπετε τα χάλια που έχετε δημιουργήσει, ταλαιπωρώντας έναν ολόκληρο λαό. Η Τέχνη θα σας γκρεμίσει αληταριά!
Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να παρέμβει δραστικά θεσμικά. Παραπέρα η απόφαση για την υλοποίηση κάποιων δρώμενων έχει ήδη παρθεί. Η αλληλεγγύη που δείχνει ο κόσμος αφήνοντας ένα νόμισμα ως ανταπόδοση στο καπέλο ενός καλλιτέχνη του δρόμου δεν μπορεί σε καμια περίπτωση να θεωρείται επαιτεία. Αποτελεί μια καθαρή αναγνώριση και ανταπόδοση προς τον καλλιτέχνη για την πολιτιστική προσφορά του και τον χρόνιο κόπο του. Μιά πόλη μέσα σε μια κοινωνία που καταρρέει εξανθρωπίζεται και όχι θίγεται με την παρουσία και δράση όλων αυτών των καλλιτεχνών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεταφέρουν 1.200 πρόσφυγες από καταυλισμό σε παλιό μοναστήρι!
Επί ποδός βρίσκονται η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καθώς και τοπικοί φορείς προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την εγκατάσταση προσφύγων στο κτίριο της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, το οποίο είναι παντελώς ακατάλληλο. Η μητρόπολη υποστηρίζει ότι είναι άθλιες οι συνθήκες στο εν λόγω κτίριο και ότι η κυβέρνηση, αντί να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους σε ένα ασφαλές κέντρο, τους… πετά σε ένα ορεινό μέρος όπου το χειμώνα σημειώνονται πολικές θερμοκρασίες. Πρόκειται για 1.200 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου, στον αύλειο χώρο των παλιών εγκαταστάσεων του πρώην ψυχιατρείου, τους οποίους το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποφασίσει να μεταφέρει μέσα στο κτίριο της μονής Παναγιάς, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος είχε αντιδράσει εξαρχής στον κυβερνητικό σχεδιασμό, εξηγώντας τους λόγους που καθιστούν το κτίριο ακατάλληλο για τη φιλοξενία τόσων ανθρώπων, ενώ πριν από δυο με τρεις εβδομάδες είχε λάβει τη διαβεβαίωση του υπουργείου ότι οι πρόσφυγες θα μεταφέρονταν σε οργανωμένη δομή στο νομό Κιλκίς. Ωστόσο προ ημερών ενημερώθηκε ότι εντέλει οι 1.200 πρόσφυγες του καταυλισμού της Πέτρας Ολύμπου θα μεταφερθούν στην παλιά μονή της Παναγιάς.
Πάντως από την αρχή της δημιουργίας του υφιστάμενου κέντρου φιλοξενίας ο μητροπολίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ψύχους, που παρατηρούνται το χειμώνα στην ορεινή περιοχή. «Αυτήν τη στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι θα καταλάβουν το κεντρικό κτίριο της ιεράς μονής Πέτρας Ολύμπου, για να στεγάσουν εκεί πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς τα κτίρια όπως είναι σήμερα δεν προσφέρονται για φιλοξενία. Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και δεν αξίζουν αυτή την αντιμετώπιση. Ούτε όμως η ιστορική αυτή μονή αξίζει την υποβάθμιση και αυτήν την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Από τότε που το κρύο άρχισε να γίνεται αισθητά εντονότερο, πολλοί πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, προσπαθούν όπως όπως να προστατευτούν από το ψύχος. Η φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται με όρους ανθρωπισμού, ευθύνη, οργάνωση και μέθοδο» τονίζει σε δήλωση του ο μητροπολίτης κ. Γεώργιος. Έκτακτη σύσκεψη φορέων Η σχεδόν ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τους πρόσφυγες του καταυλισμού στο κτίριο της μονής Παναγιάς, παρά την ακαταλληλότητά του, ανάγκασε τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα να κινητοποιήσει τους φορείς της περιοχής, συγκαλώντας έκτακτη σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή. Στη σύσκεψη, με επικεφαλής τον μητροπολίτη κ. Γέωργιο, κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, αντιδήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι θα κληθούν να λάβουν απόφαση για το αν συμφωνούν ή όχι στη μεταφορά των προσφύγων, ενώ θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο νομικών κινήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό της ιεράς μητρόπολης τάσσονται σχεδόν σύσσωμοι οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τη χρήση του κεντρικού κτιρίου της μονής, υποστηρίζοντας ότι έχει ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία. «Η ιερά μητρόπολη καλεί όλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε συνεργασία με την τοπική εκκλησία, αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες με σεβασμό, χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, που το μόνο που ζητούν είναι προστασία. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθούμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στη μονή Πέτρας Ολύμπου, ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της μητρόπολης.
Μοναστήρι του 11ου αιώνα
Η ιερά μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένη με την τοπική ιστορία και τις τύχες του ελληνισμού στη Μακεδονία. Έδρα της άλλοτε επισκοπής Πέτρας, αποτέλεσε ορμητήριο των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την κήρυξη της επανάστασης του Ολύμπου κατά των Τούρκων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
EΠAM
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
Σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τα περί εξόδου από το ευρώ, το σχέδιο Σόιμπλε και η ανάγκη εθνικού-κρατικού νομίσματος από τον κ. Τσίπρα
Τον ρόλο του επίσημου διαχειριστή της διατήρησης της απολυταρχίας, της θεμελίωσης της ανελευθερίας και της εξάρτησης ανέλαβε πλέον και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας. Η δήλωσή του κ. Τσίπρα στην ομιλία του στο 2ο συνέδριο του κόμματος, οτι «η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι ένα προοδευτικό σχέδιο,» αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά πόσο ψεύδεται όταν αναφέρεται στα ζητήματα της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
Φαίνεται πως η πρόοδος για τον κ. Τσίπρα και το συνάφι του, είναι συνδεδεμένη με τον απεχθή δανεισμό, την φονική υπερφορολόγηση, το ξεπούλημα της δημόσιας και την αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας. Πρόοδος είναι για τον κ. Τσίπρα, η διάλυση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, η μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και η παράδοση της φύλαξης των ελληνικών συνόρων σε ενισχυμένες ευρωπαϊκές συνοριοφυλακές. Όλη αυτή η λεηλασία βέβαια όπως παραδέχεται κι ο ίδιος, ουσιαστικά η παράδοση της χώρας σε ξένες δυνάμεις κατοχής, «συνέβησαν με στόχο την παραμονή στο ευρώ.» Αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, γιατί αν εγκαταλείπαμε την ευρωζώνη, η λεηλασία θα ήταν ισόποση και μάλιστα ακαριαία. Θα συνοδευόταν μάλιστα και με απώλεια των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες. Με άλλα λόγια μας έσωσαν. Μας έσωσαν από αυτά που δήθεν θα παθαίναμε, ενώ τα υφιστάμεθα όλα τώρα!
Δεν περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα καμμιά ευαισθησία απέναντι στο δράμα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κατανοούμε επίσης οτι δεν αναγνωρίζει τι εκστομίζει, αφού η ικανότητά του στην ανάγνωση, δεν αρκεί για να αντιληφθεί την άρρηκτη σχέση ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής και εθνικού – κρατικού νομίσματος, με την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Αυτά του γράφουν, αυτά δημόσια διαβάζει. Μας αγανακτεί όμως η σκόπιμη διαστροφή και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που επιχειρεί να ταυτίσει την μετάβαση σε εθνικό- κρατικό νόμισμα και την άσκηση ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής, με το σχέδιο Σόιμπλε και τις υπόγειες μεθοδεύσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Με αυτό δηλαδή που το ΕΠΑΜ έχει καταγγείλει από το καλοκαίρι του 2015 και έχει να κάνει με την επιβολή διπλού νομίσματος σκριπ, το γνωστό IOU.
Ενα διπλό κατοχικό νόμισμα, που ποτέ δεν έχει εγκαταληφθεί από τα σχέδια των επιτελείων της ευρωζώνης. Ένα σχέδιο που τελικά θα επιβληθεί στην Ελλάδα, όσο κυβερνήσεις, σαν το συνονθύλευμα που συσπειρώνεται γύρω από τον κ. Τσίπρα, συνεχίζουν να κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους και την Ελλάδα εντός ευρωζώνης. Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει επίσης σύσσωμο τον κοινοβουλευτικό θίασο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία σε ένα κρεσέντο υποκρισίας κι αναλγησίας απέναντι στον ελληνικό λαό, συντάσσονται φανερά ή κρυφά με την καταστροφική παραμονή μας στον ζουρλομανδύα του ευρώ και τον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πίσω από τις αντιδράσεις για τη λογοτεχνία των Τουρκοκυπρίων
Μια μητέρα έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και ζητά να εξαιρεθεί το παιδί της και να μην διδάσκεται λογοτεχνία Τουρκοκυπρίων. Και έγινε ο χαμός. Η αντίδρασή της πήρε διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, ήρθε η μικρασιατική καταστροφή (πάλι) και ξεκίνησαν οι κατηγορίες εναντίον των Ελληνοκυπρίων, των απορριπτικών φυσικά, που δεν θέλουν τη συμφιλίωση...
Υπάρχει, πάντως, μια εξήγηση γιατί προκλήθηκε τέτοια αντίδραση για την επιστολή της μητέρας και γιατί δόθηκαν διαστάσεις που δεν δικαιολογούνται. Και δεν έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή, με τα κείμενα των Τουρκοκυπρίων, έχει σχέση περισσότερο με τη λειτουργία, τους σκοπούς και τις ενασχολήσεις των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών. Όσοι βγήκαν να καταδικάσουν τη μητέρα, κάποιοι την έβριζαν σαν να και φταίει αυτή που δεν λύνεται το Κυπριακό, το έκαναν υπερασπιζόμενοι την τεχνική επιτροπή παιδείας, που πρότεινε την εισαγωγή των κειμένων. Εδώ είναι το πρόβλημά μας. Όπως και με την ανάλογη επιτροπή για τον πολιτισμό, που οργάνωσε πρόσφατα την παράσταση στη Σαλαμίνα. Αυτές οι επιτροπές με την ευλογία Αναστασιάδη και Ακιντζί, λειτουργούν ως υπέρτατες εξουσίες και ασκούν πολιτική. Αποφασίσαμε μήπως ως κράτος ότι αυτές οι επιτροπές θα ορίζουν πλέον την πολιτική μας; Για παράδειγμα, στα σχολεία, οι δεκάδες ειδικοί που ασχολήθηκαν με την ποιότητα της εκπαίδευσης (και οι εισηγήσεις τους δεν εφαρμόστηκαν ποτέ) δεν έπρεπε να έχουν λόγο για το τι και πώς διδάσκεται η λογοτεχνία και τα Νέα Ελληνικά; Το κράτος αποφάσισε ότι θα αναθέσει στις δικοινοτικές επιτροπές να παρεμβαίνουν στη σχολική ύλη, με το πρόσχημα ότι θα δημιουργηθεί κλίμα επαναπροσέγγισης; Ποιος το αποφάσισε; Ο Πρόεδρος εις και μόνος;
Η δικοινοτική επιτροπή για την παιδεία θα μπορούσε να λύσει πρώτα το πρόβλημα της λίστας των εκπαιδευτικών που το κατοχικό καθεστώς με αστείες δικαιολογίες απαγορεύει να διδάξουν στο Ριζοκάρπασο. Ή, με τη λογοκρισία που κάνουν στα βιβλία που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους.
* Στη φωτογραφία είναι το γκρεμισμενο και χορταριασμενο κοιμητήριο του Καραβά. Αλλά, σήμερα ασχολούμαστε με τη λογοτεχνία, είπαμε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σχεδιαζόμενα αίσχη στην Κύπρο. Και πάλι...
Κύπρος : Τα φυλετικά κριτήρια θα προσδιορίζουν την εκκολαπτόμενη λύση
Σε καμιά ομοσπονδία στον κόσμο δεν συζητείται, ούτε συζητήθηκε ποτέ εδαφικό και κυρίως περιουσιακό θέμα στη βάση φυλετικών κριτηρίων. Στις ομοσπονδίες τα «σύνορα» είναι τυπικά και προσαρμόζονται σε διοικητικές και γεωγραφικές ανάγκες και όχι σε φυλετικά κριτήρια. Σε καμιά ομοσπονδία δεν υπάρχει, ούτε συζητείται, εθνοφυλετική ποσόστωση κατοχής εδάφους. Σε καμιά ομοσπονδία δεν υπάρχει ούτε συζητείται εθνοφυλετική ποσόστωση κατοχής περιουσίας. Οι πολίτες αυτών των κρατών είναι ελεύθεροι να αποκτήσουν όση περιουσία θέλουν σε οποιοδήποτε μέρος του ομοσπονδιακού κράτους. Σ' όλες τις ομοσπονδίες -μιλάμε για σοβαρά κράτη- υπάρχει ενότητα εδάφους. Η κεντρική μάλιστα κυβέρνηση ασκεί έλεγχο και διαχειρίζεται ζωτικά σημεία αυτού του εδάφους, όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σημαντικές θαλάσσιες ή ποτάμιες γέφυρες. Στην Κύπρο διαπραγματευόμαστε τα σύνορα των δύο μελλοντικών συνιστώντων κρατιδίων, ωσάν να πρόκειται για ανεξάρτητα κράτη!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας παραδόθηκε
του Γιώργου Δελαστίκ
Παραδοθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων που είχε δημιουργήσει εναντίον του το Βερολίνο. Αυτό ουσιαστικά ομολόγησε, μιλώντας εισηγητικά στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η χρηματοπιστωτική ασφυξία λειτούργησε ως ένας διαρκής εκβιασμός για να μας αναγκάσει να υποταχτούμε στις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και στις επιταγές της πιο σκληρής και ανελέητης λιτότητας. Βρήκαμε απέναντί μας τότε, όχι μόνο τους θεσμούς και τον άτεγκτη στάση της Γερμανίας αλλά και ολόκληρου του παλιού πολιτικού συστήματος στη χώρα μας», παραδέχτηκε.
«Δεν μπορούσαμε να πάμε πιο πέρα», ομολόγησε ο Τσίπρας στην ομιλία του και συνέχισε: «Πήραμε, λοιπόν, μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε στον ευρωπαϊκό δρόμο…». Μέχρις εδώ, θα μπορούσαμε να πούμε, διαφωνώντας φυσικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι τα όσα είπε ο πρωθυπουργός συνιστούν την παραδοχή εκ μέρους του του αρνητικού συνωστισμού δυνάμεων στην ΕΕ και την υποταγή του στη γερμανική πολιτική. Τα πράγματα όμως αλλάζουν ριζικά, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει και σε ιδεολογικό επίπεδο της υποχωρήσεις του, μεταβαλλόμενος έτσι σε όργανο της πολιτικής του Βερολίνου. «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι ένα προοδευτικό σχέδιο», ισχυρίστηκε. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει βάση η κριτική που και εμείς ασκήσαμε στην απόφαση εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ. Η έξοδος, όμως, ιδιαίτερα μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας τους ενός τετάρτου του εθνικούς μας πλούτου με στόχο την παραμονή στο ευρώ, θα σήμαινε επιπρόσθετη ισόποση λεηλασία και μάλιστα ακαριαία. Και ταυτόχρονα θα σήμαινε και την απώλεια των καταθέσεων των λαϊκών στρωμάτων στις τράπεζες. Με αυτό το ενδεχόμενο βρεθήκαμε αντιμέτωποι», επεξέτεινε ο Τσίπρας το συλλογισμό του.
Αναμασώντας τα πιο αηδιαστικά επιχειρήματα της γερμανικής πολιτικής, ο Τσίπρας απεφάνθη ότι επανεισαγωγή της δραχμής θα σήμαινε «ακαριαία(!)» απώλεια «ισόποση λεηλασία» ακόμη ενός τετάρτου(!) του ΑΕΠ και ταυτόχρονα «απώλεια των καταθέσεων των λαϊκών στρωμάτων» από τις τράπεζες! Ουαί και αλίμονο δηλαδή, εάν κανείς σκεπτόταν να επανεισαγάγει το εθνικό νόμισμα στην Ελλάδα! Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί σίγουρα θα ακολουθούσαν! Τι περισσότερο, δηλαδή, ισχυρίζονται οι Γερμανοί οικονομικοί κατακτητές της πατρίδας μας; Είπε κι άλλα ο Τσίπρας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη γερμανόδουλη στάση που υιοθέτησε: «Παρά το γεγονός ότι αποτελούσε επίμονη επιλογή (σ.σ. η έξοδος από το ευρώ) μιας μειοψηφίας μέσα στο κόμμα μας που λειτουργούσε ως κόμμα μέσα στο κόμμα, δεν ήταν αριστερό σχέδιο. Ούτε ριζοσπαστικό. Ηταν το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας», ισχυρίστηκε.
Σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι δηλαδή η οικοδόμηση του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας μέσω του ευρώ, αλλά η …αποδόμηση του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ μέσω της αποβολής των απείθαρχων χωρών, όπως η Ελλάδα, ώστε να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα για εκείνα τα ευρωπαϊκά κράτη που θα τολμούσαν να σκεφθούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους! Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, πράγμα που αποτελεί ισχυρότατο πλήγμα κατά της Γερμανίας! Έχει κι άλλες τέτοιες ιδεολογικές ανοησίες να μας πει ο Αλέξης Τσίπρας; Επιμένει όμως: «Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Τις συνέπειες μιας εθνικής αναδίπλωσης και της πιθανής εξόδου από το κοινό νόμισμα δεν θα τις χρεωνόταν ούτε η Ευρώπη ούτε οι θεσμοί ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας. Θα της χρεωνόταν η ίδια η Αριστερά — και όχι μόνο η ελληνική. Κι αυτό θα αποτελούσε ιστορικού χαρακτήρα στρατηγική ήττα!». Ο κόσμος στενάζει και βογγάει λόγω του ευρώ και ο Τσίπρας χαρακτηρίζει «ιστορικού χαρακτήρα στρατηγική ήττα» την απαλλαγή από το κοινό νόμισμα, που ποθούν πρωτίστως τα λαϊκά στρώματα! Τι να πει κανείς; «Δεν καταφέραμε να τερματίσουμε τη λιτότητα. Δεν καταφέραμε να σπάσουμε τη συμπεφωνημένη γραμμή της Ευρώπης», ομολογεί ο Αλέξης Τσίπρας, παραδεχόμενος την αποτυχία του. Αυτό όμως δεν δείχνει να τον πειράζει καθόλου, βρίσκει ακριβώς στο σημείο αυτό την ευκαιρία να προχωρήσει σε μια θρασύτατη πρόκληση προς όλους τους αριστερούς πολίτες.
«Η Ευρώπη», λέει ο πρωθυπουργός, «τώρα πιστεύω πως συνειδητοποιεί στο σύνολό της ότι κίνδυνος για τη συνοχή της δεν είναι η Αριστερά που επιδιώκει την αλλαγή της πορείας της αλλά η ακραία Δεξιά που επιδιώκει τη διάλυσή της». Εμφανίζει δηλαδή την Αριστερά σαν… «ευρωλιγούρη» και την Ακροδεξιά σαν τον προμαχώνα της διάλυσης της ΕΕ! Τέτοιες ανοησίες λέει κανείς όταν είναι ευρωλάγνος και δουλικό της ΕΕ…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 15 Οκτωβρίου 1966 οι Μαύροι Πάνθηρες ιδρυθηκαν στο Οκλαντ της Καλιφόρνια. Ήταν μια ριζοσπαστική πολιτική οργάνωση που στάθηκε στην πρωτοπορία το πιο ισχυρό κίνημα για κοινωνική αλλαγή στην Αμερική, τη δεκαετία του εξήντα. Είναι η μοναδικη μαύρη οργάνωση σε ολόκληρη την ιστορία του μαύρου αγώνα κατά της δουλείας και της καταπίεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες που ήταν οπλισμένοι για να προωθηθεί μια επαναστατική ατζέντα, και αντιπροσωπεύει την τελευταία μεγάλη ώθηση στη μάζα των μαύρων για ισότητα, δικαιοσύνη και ελευθερία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο σφυρι βγαζει η Εφορια σπιτι στον Ευοσμο Θεσσαλονικης. Κι όμως η πρωτη κατοικια δεν προστατευεται. Μεταξυ των ενοικων του και υπερηλικας τυφλος! Η εφορια προχωρησε στην κατασχεση της κυριας κατοικιας ενός υδραυλικου με σκοπο τον πλειστηριασμο για χρεη 25.000 ευρω στην εφορια. Στο διαμερισμα 76 τ.μ. διαμενουν και οι υπερηλικες γονεις του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τη συγκεντρωση των Ναζιστων ουκρανων στη Πλατεια Συνταγματος
Εμείς λίγο περισσότεροι από 150, άρα ελάχιστοι σε σχέση με όσους διακηρύσσουν καθημερινά την αποφασιστικότητά τους για αγώνες διεθνιστικούς και αντιφασιστικούς. Η κυβέρνηση Τσίπρα για μια ακόμη φορά παρέταξε τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είχαν περικυκλώσει ώστε να μη μπορέσουμε να μετακινηθούμε από την κάτω πλατεία. Επάνω, στο πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονταν κάπου 50 άτομα, σχεδόν στο σύνολό τους καλοντυμένες γυναίκες, στελέχη και υπάλληλοι της ουκρανικής πρεσβείας και ελληνοουκρανικών επιχειρήσεων ή σύζυγοι στελεχών. Οι ουκρανοί φασίστες τις έβαλαν σαν ασπίδα, ξέροντας πως ακόμη κι αν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ δεν θα επιτιθόμασταν εναντίον τους. Το συμπέρασμα είναι πως χάρη στο κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση η φιέστα των νοσταλγών του Χίτλερ και του Μπαντέρα απέτυχε. Κι ας ήμασταν τόσο λίγοι...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιώνια τιμή και δόξα στον comandante Motorola, τον ήρωα της Αντίστασης στο Ντονμπάς! Ο comandante Motorola, δολοφονήθηκε... από τα νεοναζιστικά κτήνη του Ουκρανικού δικτατορικού καθεστώτος...
ΖΕΙ για πάντα στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου! * Στη στολή του είχε πάντα δύο σύμβολα: της Λιβυκής Τζαμαχιρία και τη σημαία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας...