Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τριτη 8 Νοεμβριου 2016


Με 24.000 θανάτους από καρκίνο κάθε χρόνο, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 4 mg μορφίνης ανά ασθενή έναντι 90 mg στη Δανία. Επιπλέον, συμπεριλαμβανόμαστε στο 42% των χωρών παγκοσμίως που δεν έχουν πρόβλεψη για κέντρα πόνου και παρηγορικής φροντίδας στους οργανισμούς των νοσοκομείων. Ο ανθρώπινος πόνος και ο εξευτελισμός της δημόσιας υγείας δεν είναι μαγκιά. Αυτοεξευτελισμός όσων δεν ντρέπονται να υπηρετούν μνημονιακές πολιτικές από υπουργικές θέσεις είναι.
Γυμνοί στη μάχη κατά του πόνου οι αναισθησιολόγοι
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νίκος Φίλης φεύγει από το Υπουργείο Παιδείας με τους μαθητές να πραγματοποιούν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Θα μπορούσε να ήταν διαδήλωση διαμαρτυρίας για την αποπομπή του. Όχι, όμως! Την οργή τους εξέφρασαν οι μαθητές για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης που υπηρέτησε ο Νίκος Φίλης, με την ίδια αφοσίωση όπως και οι προηγούμενοι μνημονιακοί προκάτοχοί του. Στο καλό, Νίκο Φίλη! Μεγαλώνοντας, αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν να σε καταριούνται. Γιατί ξέρουν, ήδη, πως έκανες ό,τι μπορούσες για να τους ρημάξεις το μέλλον.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τεράστιο μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα Δευτερα στην Αθήνα. Πω πω στενοχώρια οι "τίποτα δεν κινείται! Δεν βλέπεις τη νεολαία;"!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η πάλη που διεξάγουμε έχει τη βεβαιότητα της νίκης, επειδή έχει την επιμονή των ανοίξεων".
Απο τα "Γράμματα σ' ένα φίλο Γερμανό", του Αλμπέρ Καμύ (7 Νοεμβρίου 1913 - 4 Ιανουαρίου 1960),
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αξιότιμε κ Γαβρόγλου μου ως πατέρας 13χρονου έφηβου ντελικανή σας παρακαλώ φροντίστε σαν άνθρωπος που σέβεται την εκκλησία όπως είπατε να καθιεωρεθεί μηνιαία υποχρεωτική εξομολόγιση των μαθητών αλλα και καθημερινή προσέλευση στους απογευματινούς εσπερινούς των εκκλησιών. Θα σας είμαι υπόχρεος καθοσον γνωριζετε οι νεανίες σαυτην την ηλικία εχουν το μυαλό τους στο πουλί τους. Κοινώς της ψωλής τους τον χαβά και τρελένουν κόσμο. Επίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω οι ημερήσιες επισκέψεις σε μουσεία ή θέατρα να αντικατασταθούν με επισκέψεις σε κοντινά μοναστήρια οπως διδαχθουν απο τους άγιους μοναχούς την αρετή της εγκράτειας και την αμαρτία θεοποίησης του πέους τους. Δικό σας . Ο αρχαγγελος Μιχαήλ μαζί σας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλμπέρ Καμύ: Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα
Γάλλος φιλόσοφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο Αλμπέρ Καμύ, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 7 Νοεμβρίου 1913. Ιδρυτής του Theatre du Travail (1935), χρωστά σχεδόν εξίσου τη φήμη του στα μυθιστορήματά του «Ο Ξένος» και «Η Πανούκλα», στα θεατρικά του έργα «Καλλιγούλας» και «Οι δίκαιοι» αλλά και στα φιλοσοφικά του δοκίμια «Ο Μύθος του Σίσυφου» και «Ο επαναστατημένος άνθρωπος». Έγραψε για την αναζήτηση του νοήματος στη ζωή και για την ανάγκη της εξέγερσης και τιμήθηκε με το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1957.
Ο μικρός Αλμπέρ θα γνωρίσει τον πατέρα του μέσα από μία φωτογραφία και μία σημαντική οικογενειακή ιστορία: την περιγραφή της έντονης αποστροφής που έδειξε ο πατέρας του μπροστά στο θέαμα μίας εκτέλεσης. Μετά το θάνατο του Λυσιέν η οικογένεια εγκαθίσταται στο Αλγέρι. Ο Αλμπέρ κάνει τις σπουδές του έχοντας την υποστήριξη των καθηγητών του (μεταξύ των οποίων βρίσκουμε και τον Ζαν Γκρενιέ, που θα παρουσιάσει στον μαθητή του το έργο του Νίτσε). Ξεκινά να γράφει πολύ νέος και τα πρώτα του κείμενα φιλοξενούνται στο περιοδικό Sud το 1932. Μετά το απολυτήριο λυκείου (bac) παίρνει πτυχίο ανωτάτων σπουδών στη φιλολογία (lettres), της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά η φυματίωση τον εμποδίζει να περάσει τον διαγωνισμό πιστοποίησης που θα του επέτρεπε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση (agrégation). To 1935, ξεκινά το L' Envers et l' Endroit, που θα εκδοθεί δύο χρόνια αργότερα. Ιδρύει το Θέατρο της Εργασίας (le Théâtre du Travail) στο Αλγέρι, που αργότερα (1937) μετονομάζει σε «Θέατρο της Ομάδας». Στο μεσοδιάστημα, εγκαταλείπει το κομμουνιστικό κόμμα δύο χρόνια μετά την εγγραφή του σε αυτό. Εργάζεται στην εφημερίδα Front populaire (Λαϊκό μέτωπο), του Πασκάλ Πιά (Pascal Pia). Η έρευνα που κάνει Μιζέρια της Καμπυλίας θα συναντήσει αντιδράσεις. Το 1940, η κυβέρνηση της Αλγερίας θα απαγορεύσει την εφημερίδα και θα φροντίσει να μη ξαναβρεί δουλειά ο Καμύ. Εγκαθίσταται στο Παρίσι και εργάζεται ως γραμματέας σύνταξης στην εφημερίδα Paris-Soir. Εκείνη την περίοδο θα δημοσιεύσει τον Ξένο (L' Étranger, 1942) και το δοκίμιο Ο μύθος του Σίσυφου (Le Mythe de Sisyphe, 1942) και θα αναπτύξει τις φιλοσοφικές του θέσεις.
Σύμφωνα με τη δική του άποψη περί ταξινόμησης του έργου του, αυτά τα έργα υπάγονται στον «κύκλο του παραλόγου» – ο οποίος θα συμπληρωθεί αργότερα με τα θεατρικά έργα Η παρεξήγηση (Le Malentendu) και Καλιγούλας (Caligula, 1944). Το 1943 προσλαμβάνεται ως εκδότης από τον εκδοτικό οίκο Gallimard και αναλαμβάνει τη διεύθυνση της εφημερίδας Combat(Μάχη), που συγκέντρωσε μερικές από τις σημαντικότερες υπογραφές Γάλλων αριστερών διανοουμένων, όταν ο Π. Πια κλήθηκε να προσφέρει από άλλες θέσεις στη Γαλλική Αντίσταση. Το 1947, διαφωνώντας με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας, ο Καμύ την εγκαταλείπει. Συνεχίζει το λογοτεχνικό έργο με την παραγωγή του «κύκλου της εξέγερσης», που περιλαμβάνει ένα από τα γνωστότερα μυθιστορήματά του, την Πανούκλα (1947), αλλά και άλλα έργα, λιγότερο δημοφιλή: L' État de siège (1948), Οι δίκαιοι (1949) και Ο επαναστατημένος άνθρωπος (L' Homme révolté) (1951). Το 1952 έρχεται σε ρήξη με τον Ζαν Πωλ Σαρτρ με τη δημοσίευση στο περιοδικό Μοντέρνοι καιροί (Les Temps modernes) του άρθρου από τον Ανρί Ζανσόν (Henri Jeanson) που προσάπτει στην εξέγερση του Καμύ ότι είναι «εκ προθέσεως στατική». Το 1956, στο Αλγέρι, πρότεινε την «πολιτική ανακωχή» ενώ μαινόταν ο πόλεμος. Εκδίδει την Πτώση (La Chute), ένα απαισιόδοξο βιβλίο. Το 1957 τιμάται με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Ο Καμύ βρίσκει τον θάνατο στις 4 Ιανουαρίου 1960, πριν προλάβει να συμπληρώσει τα 47 του, σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στο (Πτι) Βιλμπλεβέν της Υόν , όταν ο οδηγός και συγγενής του στενού του φίλου Γκαλιμάρ παρεκκλίνει της πορείας του και ρίχνει το αυτοκίνητο σε ένα δέντρο. Ο Καμύ τάφηκε στο Λουρμαρέν της Βωκλύζ, όπου είχε αγοράσει μία κατοικία.
15 Αποφθέγματα 1. Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα. 2. Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου. 3. Για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να μη μας απασχολούν πολύ οι άλλοι. 4. Να αυτοκτονήσω ή να κάνω καφέ; 5. Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. 6. Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας. 7. Σε τελευταία ανάλυση, χρειάζεται περισσότερο κουράγιο για να ζήσεις παρά για να αυτοκτονήσεις. 8. Το σχολείο μας προετοιμάζει για τη ζωή σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει. 9. Δεν μου αρέσουν τα μυστικά των άλλων. Με ενδιαφέρουν όμως οι εξομολογήσεις τους. 10. Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος. 11. Η παγίδα του μίσους είναι ότι σε δένει με τον χειρότερο εχθρό σου. 12. Το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δυο φορές. 13. Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής. 14. Είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή μόνο αυτοί που δεν την έχουν ζήσει. 15. Έχουμε εξορίσει την ομορφιά. Οι Έλληνες είχαν πάρει τα όπλα γι’ αυτήν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπέρασαν τους 500.000 οι ασθενείς με κατάθλιψη στη χώρα μας το 2015, ενώ οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 35%, με θύματα κυρίως τους άνδρες, που δεν αντέχουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας. Την ίδια ώρα, διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι κύριοι λόγοι αυτοκτονίας είναι τα χρέη και η κατάσχεση οικίας.
Τα παραπάνω συγκλονιστικά στοιχεία ανέφεραν στις ομιλίες τους η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Μαρίνα Οικονόμου και ο Πέτρος Σκαπινάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για την Ψυχιατρική Υγείας (2ο Mental HealthConference), που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιωτόπουλος: Σαν κοινός ρουφιάνος
Στην χώρα μας υπήρξαν διαχρονικά δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι. Σε πολλά ιστορικά κείμενα μπορεί να βρει κανείς απαράμιλλες περιπτώσεις παλικαριάς και αξιοπρέπειας που έδειξαν απέναντι στους δεσμώτες τους, καθώς και συγκινητικές περιπτώσεις αλληλεγγύης μεταξύ τους. Αλλωστε, η ίδια η ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου επιβάλλει συγκεκριμένη συμπεριφορά σε όποιον την επικαλείται. Αυτή την λαμπρή παράδοση ήρθαν Γιωτόπουλος και Τζωρτζάτος να την λεκιάσουν. Όταν στο παρελθόν ο Τζωρτζάτος έκανε λόγο ότι ο «οδηγός της 17Ν κυκλοφορεί ελεύθερος» και σήμερα ο Γιωτόπουλος δηλώνει «ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι 8 τουλάχιστον τρομοκράτες» -άσχετα αν έχουν δόση αλήθειας ή είναι μυθεύματα οι δηλώσεις τους- τα δυο φυλακισμένα αυτά άτομα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κοινοί ρουφιάνοι.
Δεν θα κάνουμε καμιά αναφορά στα γραφόμενα του Γιωτόπουλου, σήμερα στο «Εθνος». (Κατά την γνώμη μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κείμενο γεμάτο μυθεύματα γραμμένο κατά το γκεμπελίστικο δόγμα «πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει»). Ούτε θα σχολιάσουμε ότι ο τύπος αυτός στην απολογία του αρνήθηκε κάθε σχέση με την 17Ν και παρομοίασε την δίκη του, με την δίκη Ντρέιφους. Είχε ισχυριστεί ότι οι Αμερικάνοι σε συνεργασία με τους ντόπιους ασφαλίτες είχαν στήσει σκευωρία εναντίον του για την αντιδικτατορική του δράση, ενώ η γενικότερη στάση απέναντι στην οργάνωση συνοψιζόταν στην τοποθέτησή του «δεν συμφωνώ με τη 17N αλλά και δεν καταδικάζω τις ενέργειές της». Σήμερα μας παρουσιάζεται με νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο δημιούργησε «με την αποφασιστική συμβολή ενός συγκρατούμενού μου», όπως γράφει -στον Τζωρζάτο αναφέρεται- και προφανώς θα έχει λόγους για να το κάνει.
Αντί για επίλογο παραθέτουμε μια περασμένη απάντηση του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Γιωτόπουλο:
Ο κ. Γ. στην κατηφορική πορεία που επέλεξε, αλλάζει συνεχώς πρόσωπα, μεταμορφώνεται διαρκώς, ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία των μεταμορφώσεων της πεταλούδας. Από τη συνέντευξη στο "Λαμιακό Τύπο" και τη δειλή έστω αιτιολόγηση των ενεργειών της 17Ν, πέρασε στις επανειλημμένες αποκηρύξεις και δηλώσεις καταδίκης της στο δικαστήριο, για να φτάσει στο σημείο με το τελευταίο κείμενό του (διά χειρός…) σε συνέντευξη στα "Νέα" να διεκδικεί το ρόλο σύγχρονου κουκουλοφόρου και με υψωμένο το δάχτυλο να προσπαθεί να παραδώσει κι άλλους ανθρώπους βορά στην εκδικητική μανία αμερικανών πρακτόρων και παρακρατικών. Ο κ. Γ. δεν ξέρει ότι τα "παράσημα" στην Αριστερά δεν αποκτώνται εφάπαξ και δεν ισχύουν εσαεί. Αυτά τα παράσημα ο καθένας καθημερινά ή τα τιμά ή τα βρομίζει. Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυτεί σε δάφνες ενός μακρινού παρελθόντος. Κανείς δεν μπορεί να ταξιδεύει συνεχώς με ληγμένο εισιτήριο. Η διαλεκτική μάς διδάσκει ότι εύκολα κάτι μπορεί να μετατραπεί στο αντίθετό του. Ο κ. Γ. επέλεξε να μεταμορφωθεί και να καταλήξει σαν ένας φτηνός και πληρωμένος μάρτυρας του στέμματος.
28/7/2008
Δημήτρης Κουφοντίνας
Ειδική πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Από την ΧΑ και το ΚΚΕ έως την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη στη γραμμή Σόιμπλε.
Του Μιχάλη Αριδά
Τεράστια κουβέντα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, για το θέμα του νομίσματος. Έχει τόσο μεγάλη σημασία, όπως λένε μερικοί, ή δεν παίζει ρόλο, αρκεί να έχεις δημοκρατία και παραγωγή; Η πραγματικότητα είναι μία και απλή: το νόμισμα παίζει πρωταρχικό ρόλο. Δεν είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί ή ένα μεταλλικό κέρμα. Έχει τεράστια σημασία ποιος το εκδίδει, δηλαδή αν είναι τσάμπα ή αν το δανείζεται το κράτος. Αν το δανείζεται, και μάλιστα με τόκο, έχουμε ένα de facto δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, μιας και χωρίς χρήμα δεν κινείται η οικονομία. Έχει επίσης τεράστια σημασία, ποιος αποφασίζει την ποσότητα κυκλοφορίας του και αν θα έχουμε πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό. Ένας Ρότσιλντ, είχε πει: Δώστε σε μένα τον έλεγχο του νομίσματος μιας χώρας και δε με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους της… Όλα τα κόμματα της Βουλής είναι αναφανδόν υπέρ του ευρώ και δε συζητάνε κάτι άλλο. Επικαλούνται, μάλιστα, βιβλικές καταστροφές, αν τολμήσει κάποιος και μιλήσει για εθνικό νόμισμα. Οι δέκα πληγές του Φαραώ ήταν για μικρά γατάκια, μπροστά στις ανείπωτες πληγές που θα μας πλήξουν, αν φύγουμε από το ζουρλομανδύα του ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… Όλα τα κόμματα της Βουλής; Το ΚΚΕ; Η Χρυσή Αυγή; Είναι υπέρ του ευρώ; Φυσικά και .... είναι. Ξεκάθαρα.
Ο Κουτσούμπας είπε για το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος, σε μια ομιλία στη Σύρο: «…είμαστε κάθετα αντίθετοι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα… έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα. Ακόμα και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα…». Όσο έχουμε καπιταλισμό, καλύτερα να είμαστε στο ευρώ, λοιπόν. Ούτε ο Άδωνις δεν τα λέει τόσο ωραία…
Ο Μιχαλολιάκος είπε στο bankingnews.gr: - Ευρώ ή δραχμή κύριε Μιχαλολιάκο; - Νικόλαος Μιχαλολιάκος:... Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα. Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους. Ευρώ και ξερό ψωμί και η Χρυσή Αυγή. Πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί ακολουθούν την οδηγία του Ιουλίου 2015, του υπέρτατου άρχοντα, Σόιμπλε, ο οποίος θέλει διπλό ή παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα - και όχι έξοδο από το ευρώ. Ξέρει πως γρήγορα θα ξεφτιλιστεί το δεύτερο μαλακό νόμισμα - ότι και να είναι αυτό, IOU, geuro, μαλακή δραχμή - και τότε θα έλθουν με το σκληρό ευρώ τους οι γερμανοί «επενδυτές» να αγοράσουν την Ελλάδα με ψίχουλα. Όπως τότε. Μας έδινε και 50 δις, για να του κάνουμε το χατίρι.
Ο Βαρουφάκης πρώτος μίλησε για IOU, τη μορφή παράλληλου νομίσματος, που πρότεινε ο αρχηγός. Ο Καρατζαφέρης μίλησε για εσωτερικά ομόλογα για πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το ίδιο πράγμα δηλαδή. Ο Κατσανέβας σκίζεται υπέρ της πρότασης Σόιμπλε, που τη θεωρεί δώρο Θεού. Πριν λίγους μήνες, μας προέκυψε και ένα άλλο πρόσωπο της πολιτικής, που ζητάει «απαραιτήτως και απαρεγκλίτως ένα παράλληλο νόμισμα». Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Να τη χαίρονται οι λίγοι θαυμαστές της. Σκίζονται όπως βλέπετε, για το ποιος θα πάρει το χρίσμα από τον υπέρτατο, για να του πραγματοποιήσει το θέλημα. Κι έτσι, ενώ όλα κυλούσαν όμορφα κι ωραία στο δυστυχισμένο προτεκτοράτο, πέτυχα μία προχθεσινή συνέντευξη στον Άκη Παυλόπουλο, που τάραξε τα ήσυχα νερά. Έχει τον τίτλο: «Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο Blue Sky: Μόνη λύση η διαγραφή του χρέους και η επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα».
Ομολογώ ότι εξεπλάγην. Έχουμε δει πολλές οβιδιακές μεταμορφώσεις από πολιτικούς, αλλά τέτοια κωλοτούμπα, είναι γαλαξιακού επιπέδου! Αμέσως στρώθηκα να δω τη συνέντευξη. Και όντως, το λέει, όπως ακριβώς το γράφει ο τίτλος. Δεν πιστεύω στ΄ αυτιά μου. Τι έγινε τώρα; Οι ναζί, η σπορά των ηττημένων του ’45, το γύρισαν σε αληθινά πατριωτικά αιτήματα; Κατάλαβαν οι χιτλερικοί, αυτό που δεν κατάλαβαν οι αριστεροί; Πάει, χάλασε ο κόσμος. Ώσπου ήλθε η αποκάλυψη, λίγα λεπτά αργότερα. Στην ερώτηση πως θα φύγουμε, η απάντηση ήταν: με σκληρή διαπραγμάτευση και παίρνοντας τα 50 δις (ίσως και παραπάνω, λόγω σκληρής διαπραγμάτευσης) του Σόιμπλε, για να του αδειάσουμε τη γωνιά. Αυτό που μας λέει ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόταση Σόιμπλε, στην παραλλαγή που πρότεινε ο διευθυντής του τμήματος Εξωτερικής Οικονομίας του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, Γκάμπριελ Φέλμπερμάιερ, προ εβδομάδος (δείτε άρθρο του Δημήτρη Καζάκη). Πασπαλισμένη με λίγη κουτοπονηριά.
Από τη στιγμή που κανένας δε μιλάει για τον τερματισμό του καθεστώτος κατοχής της χώρας μας, όλα αυτά τα σχέδια οδηγούν σε ένα πράγμα: μια μαλακή δραχμή, που θα ελέγχεται από τους «εταίρους», ώστε να οδηγηθούν όλες οι αξίες στην Ελλάδα κοντά στο μηδέν και να περάσουν τα πάντα, στα χέρια των γερμανικών κορακιών, με πολύ λίγο κόστος. Μήπως, οι σπόροι των ηττημένων περνούν για τόσο χαζό και ηλίθιο το Σόιμπλε, που θα δώσει 50 και 100 δις στους Έλληνες, για να χάσει τη χρυσή αγελάδα που της πίνει το αίμα με το καλαμάκι; Γιατί μας τσακίζει, χρόνια τώρα; Γιατί λύσσαξε και πέτυχε το περίφημο Υπερταμείο ξεπουλήματος της Ελλάδας και μάλιστα με ξένη διοίκηση στην ουσία; Για να πει στους ιθαγενείς, πηγαίνετε στο καλό, τα αφήνω όλα και σας δίνω και 100 δις δώρο; Τόσο ψυχούλα είναι; Ποιος τα πιστεύει αυτά; Έλεος!!! Ο Μιχαλολιάκος με αυτή την κίνηση, μπήκε στο κλαμπ των παραπάνω γιγάντων της πολιτικής, διεκδικώντας για τον εαυτό του, το ρόλο της μαριονέτας του εκ Γερμανίας παρανοϊκού μισάνθρωπου.
Το ΕΠΑΜ είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός, που μιλάει συνεχώς, από την αρχή, για έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ και για μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα και έχει πλήρες σχέδιο για να τα πετύχουμε. Να τυπωθεί χρήμα, το οποίο θα δοθεί στον κόσμο που το έχει ανάγκη και όχι στις τράπεζες. Να βοηθηθεί η παραγωγή, που τώρα εξοντώνεται. Να διαγραφούν τα χρέη νοικοκυριών, αγροτών, μικρομεσαίων, για να ανασάνει η χώρα και να επανεκκινήσει η μηχανή. Αυτά θα είναι από τις πρώτες κινήσεις μιας πατριωτικής δημοκρατικής κυβέρνησης. Μόνο έτσι, θα πάρουμε την Πατρίδα μας και τις ζωές μας πίσω. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα, αποτέλεσμα ασχετοσύνης στην καλύτερη, προδοσίας στη χειρότερη. ΥΓ. Να και το κερασάκι. Αντιγράφω από το Liberal.gr «Υπέρ της έκδοσης και κυκλοφορίας του "Geuro", ενός παράλληλου "δημοσιονομικού νομίσματος", όπως το περιγράφει, τάσσεται σε πρόσφατη ανάλυσή του ο νέος υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου». Είδατε πως δένει το γλυκό; Καλώς τα δεχτήκαμε...
Ο Μιχάλης Αριδάς είναι μέλος της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κωλοτούμπες στο Ναυάγιο! Από το «Νέο Βατοπαίδι» και το «ριφιφί» στην «Χρυσή επένδυση».
Όταν έγινε γνωστή η αγοραπωλησία των 14.387 στρεμμάτων στα ορεινά της Ζακύνθου στην περιοχή της περίφημης παραλίας του Ναυαγίου γράφτηκαν πολλά στον Αθηναϊκό τύπο. Μεταξύ αυτών και η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα και στις 14/9/2014 δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο «ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ. Το ριφιφί στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.» Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/-64063631/
Ως εκ θαύματος κάποια στιγμή το συγκεκριμένο άρθρο εξαφανίστηκε. Αλλά επειδή στο διαδίκτυο δεν μένει τίποτα κρυφό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
https://web.archive.org/web/20140917011014/http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64063631
Πως αντιμετωπίζει σήμερα την υπόθεση η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» μπορείτε να το διαπιστώσετε στο χθεσινό της φύλλο και στο ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Κινδυνεύει με... Ναυάγιο η χρυσή επένδυση των 2,5 δισ. στη Ζάκυνθο».
http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/kindyneuei_me_nauagio_h_xrysi_ependysi_ton_2_5_dis_sti_zakyntho-64634104/
Τυχαίο; Η αγοράστρια εταιρεία, τον τελευταίο καιρό, μέσα από δημοσιεύματα μερίδας του τύπου προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, προειδοποιώντας ή και απειλώντας μεταξύ άλλων ότι αν δεν «διευκολύνουμε» την επένδυση θα υποστούν τις συνέπειες οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ. Μήπως τυγχάνει ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Έθνος (Μπόμπολας) να έχει οικονομικά συμφέροντα στις αραβικές χώρες; Μπα, ιδέα μου θα είναι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hugo Boss. Ο ράφτης του Χίτλερ, που έφτιαχνε τις στολές των Ναζί με εργάτες από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κρατούσε σκλάβους στο εργοστάσιο και στο σπίτι του είχε πάντα ένα κάδρο του Φύρερ
Ο Hugo Ferdinand Boss (Ούγκο Μπος) ήταν πάντα ένας καλός Γερμανός πολίτης. Γεννημένος στην μικρή πόλη Metzinger (Μέτσινγκερ) 30 χιλιόμετρα νότια της Στουτγάρδης, υπηρέτησε τη χώρα του κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.... Το 1924 σε ηλικία 33 ετών ήταν ήδη ράφτης, όταν αποφάσισε να ανοίξει επιχείρηση εμπορίας ρούχων με 30 υπαλλήλους. Ανάμεσα στους πρώτους πελάτες του ήταν ο Rudolf Born που του παρήγγειλε συχνά καφέ μπλουζάκια για την οργάνωση των εθνικοσοσιαλιστών, οι οποίοι αργότερα έγιναν γνωστοί ως Nαζί. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, το νέο κόμμα ήταν ένας από τους καλύτερους πελάτες του Boss....
Η τραγική οικονομική κατάστασης της Γερμανίας όμως, τον έφερε στα πρόθυρα της πτώχευσης. Για να σώσει την επένδυσή του, το 1931 έκανε συμφωνία με τους πιστωτές του να του αφήσουν έξι ραπτομηχανές για να κάνει μια νέα αρχή. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς ο Boss συνέδεσε για πάντα το όνομά του με τους Ναζί. Έγινε μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος με τον αριθμό 508.889. Σύμφωνα με τους βιογράφους του, η κίνηση αυτή του εξασφάλισε συμβόλαια με τους Ναζί, ενώ ο Boss πίστευε ότι ο Χίτλερ ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να σώσει οικονομικά τη Γερμανία. Ο ράφτης των SS Οι πρώτες στολές που έφτιαξε αλλά δεν σχεδίασε ο Boss, ήταν για τα παραστρατιωτικά σώματα των SS, των ταγμάτων εφόδου και της Νεολαίας. Έως το 1941, η εταιρεία κατάφερε να απογειωθεί οικονομικά από τα 38 χιλιάδες ράιχσμαρκ, σχεδόν στα 3,5 εκατομμύρια. Από το 1934 ήταν επίσημος προμηθευτής και άμεσος συνεργάτης των Nαζί, δημοσιεύοντας στον Τύπο σχετικές καταχωρίσεις, γράφοντας ψέματα ότι έκανε δουλειές μαζί τους από το 1924. Όταν το 1938 η στρατολόγηση στη Γερμανία άλλαξε, ο Boss επικεντρώθηκε στην παραγωγή ρούχων μόνο για τους Ναζί, ντύνοντας τη Βέρμαχτ και τα Βάφεν Ες Ες, έχοντας πλέον στη διάθεσή του 300 εργαζόμενους. Ήταν μια μεσαίου μεγέθους, αλλά επικερδής επιχείρηση, που απείχε πολύ από την αυτοκρατορία που ακολούθησε....
Όταν ξέσπασε ο πόλεμος οι δουλειές ανέβηκαν και ο Boss χρειαζόταν περισσότερα εργατικά χέρια. Για να τον ενισχύσει το ναζιστικό καθεστώς του έστειλε αιχμάλωτους πολέμου και ξεριζωμένους από τον τόπο τους εργάτες, από χώρες όπως: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία και Σοβιετική Ένωση. Σε χώρο κοντά στο εργοστάσιο του Boss κατασκευάστηκε ένα μικρό στρατόπεδο για να μείνουν οι εργάτες υπό άθλιες συνθήκες κράτησης. Η τιμωρία και η αυτοκρατορία Το 1946 καταδικάστηκε από δικαστήριο για τη συμμετοχή και την οικονομική του ενίσχυση στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Θεωρήθηκε ως υποστηρικτής και ευεργετημένος από τους Ναζί και του επιβλήθηκε πρόστιμο 100 χιλιάδων μάρκων. Επίσης, του στέρησαν τα πολιτικά δικαιώματα και τη δυνατότητα να διευθύνει οποιαδήποτε επιχείρηση. Ο Hugo Ferdinand Boss πέθανε το 1948. Στο σπίτι του πάντα είχε ένα κάδρο του Χίτλερ.
Η εταιρεία του συνέχισε να φτιάχνει στολές για την αστυνομία και με το πέρασμα των χρόνων, έγινε η σημερινή αυτοκρατορία στο χώρο της μόδας....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρόνια τώρα, τα λέει ο Dimitris Kazakis και το ΕΠΑΜ. Τώρα τα λενε κι αλλοι με αλλα λογια...
Mont Pèlerin και 25ος Παράλληλος
Και ενώ η Ελληνική ενημέρωση "ασχολείται" με τον ανασχηματισμό ,που όλως "τυχαίως" έγινε σήμερα το μέλλον της χώρας περνά από το Mont Pèlerin της Ελβετίας. Δηλαδή την παραχώρηση των εδαφών νομικά της Κύπρου για να καταστεί εφικτή η "ταυτοποίηση"του 25ου παραλλήλου και "εκχώρηση" των νησιών στο όνομα του Ισλαμικού Τούρκικου επεκτατισμού. Ή συζήτηση του Εδαφικού στο Mont Pèlerin της Ελβετίας με την συνάντηση των δύο ηγετών οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων,(προσέξτε την ομότιμη έκφραση) του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Δεν είναι τυχαία η χρησιμοποιούμενη έκφραση απο τα ΜΜΕ. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επισκέψεις Λαβρόφ ,Ομπάμα,την ώρα που η Μουσούλη και τα πετρέλαια της ,έχουν γίνει έρεισμα κάτι σαν την απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912. Βέβαια τώρα τα γεωπολιτικά ,λόγω της ταχύτητας πληροφόρησης έχουν τροποποιηθεί με βάση την πρωτίστως διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω παραπληροφόρησης ,ενώ το 1912 ήταν απλά στομα με στόμα. Την στιγμή που το προσφυγικό "καίει"με καραβιές συνοδεία λιμενικού να καταφθάνουν καθημερινά απειλώντας ευθέως πλην σαφώς την φέρουσα ικανότητα της χώρας ,με εποικισμό "ισλαμόφωνο" το παράδειγμα του εποικισμού των κατεχόμενων στην Κύπρο δείχνει το σχεδιαζόμενο μέλλον.
Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα συνεχιστούν στην Ελβετία από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, το "εδαφικό" και όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν αλληλένδετα. Με την εν ευθέτω παραχώρηση των εδαφών στην Κύπρο, ανοίγει διάπλατα η συζήτηση για την μοιρασιά των υδρογονανθράκων, την διευθέτηση της χάραξης ζώνης ακτογραμμών,την εκχώρηση ελέγχου του εναέριου χώρου (απαξιώνονται μη εκσυχρονιζόμενα επί χρόνια τα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας),τα λιμάνια κ.α. Αυτά την ίδια ώρα που εσκεμμένα διαλύεται ο επιχειρηματικός ιστός στην χώρα οπορτουνιστικά, χωρίς Τραπεζικό σύστημα ,αλλά και με αισχρή υπερφορολόγηση ,η ανέχεια κ.α. προλειάνουν το έδαφος τελικής εκχώρησης εδαφών της χώρας. Ακριβώς όπως το άθλιο "εφεύρημα" της Διζωνικής Δικοινοτικής Συνομοσπονδίας!!!.Η ανισομέρεια και η μεθοδολογία υφαρπαγής της γης κ.ά, στην Κύπρο σε όλο της το μεγαλείο. Το θλιβερό ,παρά τις όποιες αντιδράσεις στην Κύπρο είναι ότι η ιστορία επιμένει να "χτίζεται" στην Ελβετία ακριβώς όπως στην Ζυρίχη των συμφωνιών Καραμανλή-Μεντερές το 1959, στην τριμερή της Γενεύης μετά την τραγωδία του ’74 και τριάντα χρόνια μετά στη Λουκέρνη για το Σχέδιο Ανάν. Σε ότι αφορά τον 25μεσημβρινό «Παραβιάστε και επεκταθείτε στην Ελλάδα μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση και παραμείνετε εκεί όσο μπορείτε περισσότερο, αδιαφορώντας για τις ελληνικές αντιδράσεις»είναι γνωστό ότι είναι ή οδηγία αλλά και μεθοδολογία της Άγκυρας.
Ποιος είναι ο 25ος παράλληλος;
Πρόκειται για τη νοητή κάθετη γραμμή που ξεκινάει από τα δυτικά της Ξάνθης, στα παράλια του ποταμού Νέστου, διασχίζει τη Λήμνο, περνάει έξω από την Εύβοια, συνεχίζει στην Τήνο και καταλήγει στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίζοντας το Αιγαίο στη μέση. Και ενώ αυτή η άποψη μπορεί να καταγραφή σαν κινδυνολογία ,ή ιστορία διδάσκει ότι ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται .Το βλέπουμε στην Συρία ,στην Υεμένη,στο Αφγανιστάν,στην Ουκρανία,στην Ιαπωνία με τα νησάκια στην Ανταρκτική σήμερα,και ας μην γυρίσουμε πίσω ιστορικά . Πέραν λοιπόν του υπαρκτού κινδύνου έκρηξης της οικονομικής χρηματοπιστωτικής φούσκας ,οι γεωπολιτικές αναταράξεις είναι έκρυθμες και απρόβλεπτες και το κράτος χωρίς επιχειρησιακό δύνασθαι ή απλά ευγενικά ο αμυνόμενος είναι "υποτακτικός". Ομως δεν είναι καθόλου απρόβλεπτο ότι το ανάδελφο Ελληνικό Κράτος δεν θα "προστατευτεί"από κανένα ξανθό γένος και κανένα ΝΑΤΟ. Ο άξονας Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος σαν ενιαίος χώρος δεν εξυπηρετεί κανένα μεγαλοιδεατισμό Τούρκων -Ρώσων-Ισραήλ -Αμερικάνων χωρίς την συναίνεση τους. Η ιστορία και το 1821 και το 1922 πολύ πρόσφατη καταγεγραμμένη, και αναδεικνύει του λόγου το αληθές περί της ασυνέπειας των"φίλων"χωρών . Και όσο όλα τα ΜΜΕ στέλνουν την μπάλα στην εξέδρα ,η απαξίωση και η διάλυση της χώρας χωρίς ούτε καν παραγωγική ανασυγκρότηση μικρής κλίμακας,θα συνεχίζεται αμείωτη στα σαλόνια του Mont Pèlerin στοχεύοντας στην συνέχεια τον 25ο Παράλληλο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συνεδρίαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου είναι δημόσια και η είσοδος ελεύθερη για τους πολίτες στη μεγάλη αίθουσα του Αρείου Πάγου στον πρώτο όροφο του κτιρίου επί της Λ. Αλεξάνδρας και ελπίζουμε ότι οι Έλληνες θα δώσουν βροντερό παρών υποστήριξης κατά την εκδίκαση την Τετάρτη 9/11 και ώρα 18:00.
EΠΑΜ
«ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» www . dimovoulio . gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2015 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9.11.2016 ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 (και ώρα 18:00) στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (του άρθρου 100 του Συντάγματος) θα εκδικασθεί η αναγνωριστική προσφυγή του Δικηγόρου κ. Γιώργου Κόκκα που προσέφυγε ατομικά και με τις ιδιότητες του ως συντονιστής των «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Ε.Κ.Α.Δ.) και «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» (Ν.ΕΛ.Σ.Ε.), με την οποία ζητείται να ακυρωθούν όλοι οι Νόμοι που ψηφίστηκαν μετά το Δημοψήφισμα και είναι σε αντιδιαστολή με το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού, στο Δημοψήφισμα της 5 ης Ιουλίου 2015
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Συντονισμος Συλλογικοτητων Αττικης εναντια στα Διοδια και στους Πλειστηριασμους
Συναγ/στριες. συναγ/στές προωθούμε το Δελτίο Τύπου από τη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας σωματείων για συντονισμό που έγινε τη Δευτέρα 31/10. Εξαιρετικά σημαντικό, λόγω του άμεσου χαρακτήρα του, είναι το σημείο που αφορά την επίσκεψη Ομπάμα.
"Σε μία κίνηση πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί στις 15-16 Νοέμβρη επίσκεψη στη χώρα μας, με προφανή στόχο να ενισχύσει την παρουσία και τα συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το ρόλο του ΔΝΤ στις συζητήσεις για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου κατά της χούντας, η οποία είχε την πρόδηλη στήριξη της αμερικανικού κράτους και για την οποία μάλιστα ζητήθηκε και… συγγνώμη (!) από το δολοφόνο του γιουγκοσλαβικού λαού και πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, όταν επισκέφτηκε και εκείνος τη χώρα το 1999. Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του στη Μέση Ανατολή σκοτώνει καθημερινά και γεννά καραβάνια δυστυχισμένων! Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος!" Οι συλλογικότητες μας, κομμάτι του λαϊκού κινήματος, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις δράσεις μας στις γειτονιές σε σχέση με την επίσκεψη - πρόκληση.
Δελτίο Τύπου από τη σύσκεψη αγώνα σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών, Δευτέρα 31/10/2016
Μετά από κάλεσμα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό Αττικής, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σύσκεψη με συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων. Ο εργασιακός και ο συνδικαλιστικός νόμος αποτελούνε το τρέχον επεισόδιο του γνωστού σίριαλ της δήθεν διαπραγμάτευσης μεταξύ αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Στις 14 του Νοέμβρη το κουαρτέτο καταφθάνει στην Αθήνα για τη συζήτηση με το υπουργείο Εργασίας και την ολοκλήρωση των λεπτομερειών των νέων μέτρων. Απαιτούν «υποκατώτατο» μισθό κάτω από 500 ευρώ μεικτά για όλους τους νεοεισερχόμενους, γενική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και άλλα χειρότερα. Το δήθεν «ήπιο» πόρισμα των «σοφών» και οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης έχουν γίνει ήδη κουρέλια, με τους δανειστές, αλλά και την εργοδοσία (ΣΕΒ) να ζητούν ακόμα πιο πολλά και ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα. Παράλληλα, αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών ενώ πλέον πάνω από 450 κατασχέσεις λογαριασμών φτωχών νοικοκυριών και εργαζομένων ημερησίως πραγματοποιούνται από τις εφορίες. Επιταχύνονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας (ΑΔΜΜΗΕ, κ.α.).
Ταυτόχρονα, σε μία κίνηση πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί στις 15-16 Νοέμβρη επίσκεψη στη χώρα μας, με προφανή στόχο να ενισχύσει την παρουσία και τα συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το ρόλο του ΔΝΤ στις συζητήσεις για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου κατά της χούντας, η οποία είχε την πρόδηλη στήριξη της αμερικανικού κράτους και για την οποία μάλιστα ζητήθηκε και… συγγνώμη (!) από το δολοφόνο του γιουγκοσλαβικού λαού και πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, όταν επισκέφτηκε και εκείνος τη χώρα το 1999. Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του στη Μέση Ανατολή σκοτώνει καθημερινά και γεννά καραβάνια δυστυχισμένων! Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος!
Στη συζήτηση καταγράφηκαν οι ανάγκες, αλλά και οι δυσκολίες στην ανάπτυξη των αναγακίων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση. Όπως τονίστηκε από όλες τις πλευρές και συμμετέχοντες, δεν μπορούμε να περιμένουμε τον εργοδοτικό, υποταγμένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό για να οργανωθούν. Είναι ενδεικτικά για την κατάντια αυτού του τύπου συνδικαλισμού τα όσα συνέβησαν στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο οποίο παρενέβη ευθέως το κράτος και η δικαιοσύνη και διορίστηκε νέα διοίκηση, καταργώντας παράλληλα όλες τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου του. Η ΓΣΕΕ συγκρότησε το καλοκαίρι μέτωπο με τους εργοδότες (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, κ.α.) και την κυβέρνηση. Συνομιλεί με το ΔΝΤ και προετοιμάζει τον τρόπο που θα "σερβίρουν" - θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στους εργαζόμενους με ελεγχόμενες και όσο γίνεται πιο αναιμικές αντιδράσεις. Η ΑΔΕΔΥ στο ίδιο μήκος κύματος, κωλυσιεργεί, περιμένει τη ΓΣΕΕ, και χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικό σχέδιο - σπέρνει την απογοήτευση.
Δεν μπορούμε να πάμε με μια από τα ίδια. Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η ευρωμνημονιακή κόλαση που διαμορφώσαν και συνεχίζουν αυτοί που την στηρίζουν και την προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά του λαού και της νεολαίας. Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική ανάπτυξη των αγώνων. Δεν περιμένουμε πότε θα «νομοθετήσει» εκ νέου η κυβέρνηση. Με κέντρο τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, τις αγωνιστικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές, τον κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για να σταματήσει και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Με κοινή δράση, μαζικό και μάχιμο συντονισμό. Με μαχητικής μορφές σε όλα τα μέτωπα. Συγκροτούμε το δικό μας αγωνιστικό σχέδιο και παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δελτία τύπου για την προσφυγή και την ακροαματική διαδικασία
1.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 18/10/16
ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι – απορρυθμίστηκαν οι όροι εργασίας, μέσω της καταστροφής του προστατευτικού πλαισίου της εργατικής νομοθεσίας και της συνακόλουθης επικράτησης ακραίων μορφών ευελιξίας και υψηλότατων ποσοστών εργασιακής επισφάλειας, – μειώθηκαν δραματικά οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις ΕΔΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ , ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΛΠ – μειώθηκαν οι χρόνοι προειδοποίησης και οι αποζημιώσεις απόλυσης – απορρυθμίστηκαν οι ώρες εργασίας, με την ταυτόχρονη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής ανάπαυσης των εργαζομένων – αυξήθηκε το διάστημα της δοκιμαστικής περιόδου εργασίας, χωρίς αποζημίωση απόλυσης μετά τη λήξη του – διευκολύνθηκε και ενισχύθηκε η χρήση συμβάσεων εργασίας προσωρινής διάρκειας.
ΕΠΑΜ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
50 ατομα η σπειρα… Οι 45 αστυνομικοι και κλεπταποδοχοι κοσμηματοπωλες…. Οι 5 Ρομα… Η σπειρα βαφτιστηκε… των Ρομα… !!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο σφυρί από την Εφορία η πρώτη κατοικία 63χρονης με προβλήματα υγείας -Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Η πρώτη κατοικία 63χρονης βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Ε' ΔΟΥ, με την Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης να καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως την Τετάρτη η Ε' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη και μοναδική κατοικία 63χρονης με προβλήματα υγείας. Το σπίτι είναι 61 τ.μ. στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, καλεί στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ε' ΔΟΥ αλλά και την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Tην Τετάρτη 9 του Νοέμβρη η Ε΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη (και μοναδική) κατοικία μιας 63χρονης γυναίκας με προβλήματα υγείας, ένα σπίτι 61τ.μ. στις Συκιές Θεσσαλονίκης! Και δυστυχώς αυτό το σπίτι δεν είναι το μόνο στο κυνήγι της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και από το κράτος. Αφού, μ’ άλλα λόγια, μας τάραξαν σε φόρους και χαράτσια, τώρα μας παίρνουν και τα σπίτια, γιατί δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε. Γιατί στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων τα φτωχά λαϊκά στρώματα είδαν όχι μόνο τ 00004000 η δουλειά (και το ψωμί) τους να χάνεται και τους μισθούς/συντάξεις τους να πετσοκόβονται αλλά και το πενιχρό πια εισόδημά τους να μειώνεται ακόμη περισσότερο λόγω νέων φόρων και χαρατσιών που επιβλήθηκαν και αύξησης των ήδη υπαρχόντων. Αντίθετα, στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και της «ανάπτυξης», της πιο γνωστής «καραμέλας» στο στόμα των κάθε φορά κυβερνώντων, νομοθετούνται συνεχώς νέες ελαφρύνσεις, απαλλαγές και ρυθμίσεις για το κεφάλαιο και τα μεγάλα εισοδήματα (χωρίς βέβαια ούτε κι αυτά τα ελάχιστα σε σχέση με τα κέρδη τους να πληρώνουν). Τράπεζες και κράτος δείχνουν αδίσταχτοι όταν πρόκειται για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Χθες ήταν το σπίτι μιας άπορης οικογένειας με πατέρα κι ένα παιδί ΑΜΕΑ, σήμερα το σπίτι μιας 63χρονης γυναίκας, αύριο θα είναι το δικό μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αντιλαϊκή και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική. Η κυβέρνηση, ένα μήνα τώρα, από τη μια ψεύδεται ασύστολα υποστηρίζοντας ότι δεν βγαίνουν λαϊκές κατοικίες σε πλειστηριασμό, κι από την άλλη «δεσμεύεται» ότι θα νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς όμως απολύτως τίποτα να κάνει για την υλοποίηση αυτής της «δέσμευσης». Οι μεγαλοσυμβολαιογράφοι, σε ρόλο δήμιου για τα λαϊκά συμφέροντα, κηρύσσουν καιρό τώρα «αποχή» από πλειστηριασμούς, βάζοντας όμως τόσους «αστερίσκους» σ’ αυτήν που σχεδόν τα πάντα μπορούν να εκπλειστηριασθούν.
Απέναντι σε όλα τα αρπαχτικά και τα τσιράκια τους, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν θα τους επιτρέψει και πάλι να επιτελέσουν το τρισάθλιο έργο τους, θα βροντοφωνάξει ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Τρίτη 8 Νοέμβρη, στη 1μ.μ., στην Ε’ Δ.Ο.Υ. Θεσ/νίκης (οδός Κρυστάλη, πλατεία Αντιγονιδών) Και την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΛ.ΑΣ ρίχνει "άκυρο" στον Γιωτόπουλο
Σε "άδειασμα" των όσων ανέφερε τη Δευτέρα ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος περί ασύλληπτων μελών της 17Ν προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ καθώς οι άνδρες της αστυνομίας χαρακτηρίζουν ως "αβάσιμα" τα όσα σημείωσε ο Γιωτόπουλος. "Οι αναφορές του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου για ασύλληπτο πυρήνα οκτώ ατόμων της 17Ν και άλλα σχετικά είναι άνευ αντικρίσματος και μικρής σημασίας. Ο αναφερόμενος ως αρχηγός της 17Ν έχει αρνηθεί από το 2002 οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση, παρά τα καταλυτικά στοιχεία που είχαν βρεθεί για την εμπλοκή του. Τώρα επικαλείται ότι έμαθε για τα "ασύλληπτα" μέλη της οργάνωσης, την "εξαφάνιση" στοιχείων στις τότε έρευνες στις γιάφκες της 17Ν κ.λπ. από νεότερη ιδιωτική έρευνά του. Μνημονεύει συμβάντα που αναφέρονται σε καταθέσεις ή σε βιβλία άλλων μελών της 17Ν και τα οποία δεν τον επιβεβαιώνουν.
Οι περισσότερες από τις ύποπτες ενέργειες που επικαλείται ότι έγιναν σε γιάφκα της οργάνωσης αποδίδονται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο έχει μεγάλη εχθρότητα τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, τα περί ασύλληπτων μελών δεν είναι κάτι καινούργιο. Από "ορφανά" αποτυπώματα έχει ανακύψει ότι υπήρχαν πρόσωπα που δεν ταυτοποιήσαμε, με περιφερειακό όμως ρόλο. Ο κ. Γιωτόπουλος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύστημα υποστήριξης και σε αυτό και μόνο μπορεί να αποδοθεί το νέο κείμενό του".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ 11:00 με 16:00
Η διοίκηση της των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κινητοποίηση πραγματοποιείται παρά την έμπρακτη διάθεση της εταιρείας για συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων.
08/11/2016 - 07:36
Πεντάωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.
Η διοίκηση της των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κινητοποίηση πραγματοποιείται παρά την έμπρακτη διάθεση της εταιρείας για συνεργασία με τα οκτώ σωματεία των εργαζομένων. Η εταιρεία επισημαίνει ότι «δεν κατανοεί τη μεμονωμένη απόφαση ενός ολιγομελούς σωματείου, να πραγματοποιήσει την απεργία». Η ΣΤΑΣΥ υποστηρίζει ότι η στάση είναι αναίτια, καθώς έχει καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλεκτροδηγοί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
08 Νοεμβρίου 2016 - 09:33
Η Σαουδική Αραβία σταμάτησε τις αποστολές πετρελαίου στην Αίγυπτο
Συμφωνία αξίας 23 δισ. δολαρίων για αρωγή της Αιγύπτου από τη Σαουδική Αραβία έληξε επ' αόριστον. Η κίνηση ήρθε αφότου ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου ανέφερε ότι θα επισκεφθεί το Ιράν, στην προσπάθεια να κλείσει νέες συμφωνίες στο πετρέλαιο.
Η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε την Αίγυπτο ότι οι αποστολές προϊόντων πετρελαίου που αναμένονται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αρωγής, αξίας 23 δισ. δολαρίων, θα σταματήσουν επ' αόριστον, γεγονός που υπονοεί ένα όλο και μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ της πλουσιότερης και της πιο πολυπληθούς χώρας του αραβικού κόσμου. Η Σαουδική Αραβία συμφώνησε τον Απρίλιο να προμηθεύσει την Αίγυπτο με 700.000 τόνους επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου το μήνα για πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του βασιλιά Σαλμάν, υπενθυμίζει το Reuters. Τα φορτία σταμάτησαν να φτάνουν στη χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, όταν οι υποβόσκουσες πολιτικές εντάσεις «εξερράγησαν», αλλά Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει τότε πως η συμφωνία παρέμενε σε ισχύ και ότι το πετρέλαιο θα άρχιζε σύντομα «να ρέει» και πάλι.
Το Reuters διευκρινίζει πως η κρατική πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, δεν έχει σχολιάσει το σταμάτημα των αποστολών. Αλλά τη Δευτέρα, ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου, Tarek El Molla, επιβεβαίωσε ότι οι αποστολές είχαν σταματήσει επ' αόριστον. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι εκπρόσωποι του Molla ανέφεραν αργά το βράδυ της Κυριακής ότι ο υπουργός θα επισκεφθεί το Ιράν, τον κύριο πολιτικό αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας, στην προσπάθεια να κλείσει νέες συμφωνίες για το πετρέλαιο. Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργού αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί το αν ο Molla έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Ιράν, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται στο Αμπού Ντάμπι για ένα συνέδριο. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επίσης ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορηθεί για τέτοιο ταξίδι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ελεγχομενοι από την ευρωενωση Ούγγροι βουλευτές απορρίπτουν το αντιλαθρομεταναστευτικό νομοσχέδιο του Όρμπαν
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, 12:39
Το ουγγρικό Κοινοβούλιο απέρριψε νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος που προέβλεπε την απαγόρευση της μετεγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, το οποίο είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Η προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος εξασφάλισε 131 ψήφους στο Κοινοβούλιο που αριθμεί 199 έδρες - μια πλειοψηφία 65,8% που υπολείπεται όμως της πλειοψηφίας των δύο τρίτων, δηλαδη 133 ψηφοι, η οποία ήταν απαραίτητη προκειμένου να εγκριθεί η αναθεώρηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Για τον Ούγγρο πρωθυπουργό, η αναθεώρηση ήταν απαραίτητη μετά το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου όπου περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ούγγροι, η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν, απέρριψαν το σχέδιο της Ε.Ε. για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών και δηθεν προσφύγων μέσω ποσοστώσεων. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ωστόσο ήταν υπερβολικά χαμηλή ώστε το αποτέλεσμά του να καταστεί δεσμευτικό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ράπερ Μάταντορ θέλει να σταματήσει η μετανάστευση προς την Ευρώπη
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 15:30
Μέσω της ραπ μουσικής ο Σενεγαλέζος τραγουδιστής Μπαμπακάρ Νιάγκ προσπαθεί να αποτρέψει τους συμπατριώτες του να φεύγουν προς την Ευρώπη. «Καλώς ήρθατε στο κρυφτούλι με την αστυνομία. Στο κροτάλισμα από το κρύο, όπου ο καθένας παλεύει όσο πιο σκληρά μπορεί. Και τρώει από τα σκουπίδια τα αποφάγια των εστιατορίων. Δεν υπάρχει επιστροφή, δεν ξέρεις εάν θα ξαναδείς το σπίτι σου», ραπάρει ο Νιάγκ, γνωστός ως Ματαντόρ. «Παράνομοι και χωρίς χαρτιά ? ποια είναι η δική σου χώρα», το τραγούδι αυτό τιτλοφορείται «Tukki» και μ? αυτό ο μουσικός ανοίγει κάθε συναυλία του. Το τραγούδι προέκυψε από τις συζητήσεις που έχει κάνει ο ράπερ με φίλους του που ήδη έχουν μεταναστεύσει στη Γαλλία και μεταφέρει, αφιλτράριστα τις αφηγήσεις τους για τη ζωή τους στην Ευρώπη. «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι συχνά εκεί που πηγαίνουν είναι πιο δύσκολα από ό,τι εδώ», λέει ο καλλιτέχνης, προσθέτοντας: «Και χάνουμε μερικά από τα καλύτερα μυαλά στην οικοδόμηση της χώρας μας. Συχνά για το τίποτα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποια λαϊκη ετυμηγορια και δημοκρατια στις ΗΠΑ;
" Στις εκλογές του 2000 ο Αλ Γκορ είχε 500.000 περισσότερες ψήφους από τον Μπους, αλλά ο Μπους κέρδισε την πολιτεία της Φλόριντα που έχει περισσότερους εκλέκτορες. Οι εκλέκτορες ορίζονται από τα κόμματα και μόνο σε 24 πολιτείες είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τη λαϊκή εντολή. Στις υπόλοιπες δεν απαγορεύεται να παρακάμψουν τη λαϊκή ετυμηγορία."
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυμα καταληψεων χθες σε Γυμνασια-Λυκεια σε ολη την Ελλαδα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρε, βρε για κοίτα να δεις γιατί είχε λουφάξει αυτή η επαναστάτρια τόσον καιρό..
Die Zeit: Αποχώρησαν το 2014 αλλά πληρώνονται ακόμα 16 Επίτροποι - Ανάμεσά τους η Μαρία Δαμανάκη Από το 2014 έχουν αποχωρήσει 16 Επίτροποι της ΕΕ, εξακολουθούν, ωστόσο, να λαμβάνουν τους μισθούς τους, προκειμένου να μην... ενταχθούν σε κάποιον ανταγωνιστικό οργανισμό. Στη λίστα των 16 βρίσκεται το όνομα και της Μαρίας Δαμανάκη, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Το ποσό που λαμβάνει ο καθένας είναι τουλάχιστον 8.330 ευρώ το μήνα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν ήδη προσληφθεί σε υψηλές θέσεις εταιρειών, με μεγάλες απολαβές, ως μάνατζερ. Εκτός της Μαρίας Δαμανάκη και της Κύπριας Ανδρούλλα Βασιλείου, στη λίστα υπάρχουν ονόματα όπως του Βέλγου Κάρελ ντε Γκουχτ, ο οποίος καταλαμβάνει θέση στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας χάλυβα ArcelorMittal και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Proximus, ενώ ανάλογες θέσεις έχουν εξασφαλίσει πολλοί ακόμα.
Η λίστα με τους Επιτρόπους που εξακολουθούν να επιβαρύνουν το «ταμείο» της ΕΕ:
Χοακίν Αλμούνια Αμάν, Ισπανία Λάζλο Αντόρ, Ουγγαρία Τόνιο Μποργκ, Μάλτα Ντατσιάν Τσιόλος, Ρουμανία Μαρία Δαμανάκη, Ελλάδα
Κάρελ Ντε Γκουχτ, Βέλγιο Γιάτσεκ Ντομινίκ, Πολωνία Στέφαν Φούλε, Τσεχία Κόνι Χέντεγκααρντ, Δανία Σίιμ Καλάς, Εσθονία
Γιάνουζ Λεβαντόφσκι, Πολωνία Φερντινάντο Νέλι Φερότσι, Ιταλία Αντρίς Πίεμπαλγκς, Λετονία Γιάνεζ Ποτότσνικ, Σλοβενία Αλγκιρντάς Σεμέτα, Λιθουανία Ανδρούλλα Βασιλείου, Κύπρος
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλο Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμονας
Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2016
Ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατασκευάζει τη δική του ιστορία προωθώντας τις επιδιώξεις του αλβανικού εθνικισμού. Δήλωσε προσφάτως ότι επί Τουρκοκρατίας στη μικρή -τότε- Αθήνα κατοικούσαν Αλβανοί. Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλοι όμως ήσαν οι Αλβανοί και άλλοι οι Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εξηγούμεθα:
Ο Μάρκος Μπότσαρης, στη μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα: “Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η βρετανική σημαία”. Το δε λεξικό που έγραψε ήταν “της αρβανίτικης -όχι αλβανικής- και ρωμαίικης απλής” (νεοελληνικής). Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει αλβανική εθνική συνείδηση, διότι τέτοια συνείδηση εμφανίζεται μόλις το 1878 με τη Λίγκα της Πριζρένης-Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ως τεχνητό κατασκεύασμα από ξένες δυνάμεις και θρησκευτικές προπαγάνδες. Κατά την Τουρκοκρατία δεν υπήρχε έθνος Αλβανών. Οι κάτοικοι της σημερινής Αλβανίας διακρίνονταν με κριτήριο τη θρησκεία τους. Οι ορθόδοξοι ήσαν Ρωμιοί, εντεταγμένοι στο ίδιο γένος με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι μουσουλμάνοι ένιωθαν Τούρκοι, εξ ου και ο όρος Τουρκαλβανοί. Αν μιλούμε για αλβανική συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση, δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους Μποτσαραίους, την Μπουμπουλίνα και τους Κουντουριώτηδες, αλλά στους Τουρκαλβανούς, που χρησιμοποιήθηκαν από την άλλη πλευρά ως σφαγείς των Ελλήνων.
Οι βυζαντινοί πρόγονοί μας δεν ανέφεραν Αλβανούς στη Βαλκανική. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ονομάζει Αλβανούς μια φυλή του… Καυκάσου. Ο Γεώργιος Καστριώτης-Σκεντέρμπεης (15ος αι.), που θεωρείται εθνικός ήρωας των σημερινών Αλβανών, ονόμαζε εαυτόν ορθόδοξο Ηπειρώτη. Σε έγγραφα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, στα τέλη του 15ου αιώνα, η λέξη Αλβανοί ερμηνεύεται “Έλληνες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο” χωρίς να αμφισβητείται η ελληνική συνείδησή τους.
Η αλβανική εθνική συνείδηση είναι αναμφισβήτητα ξενόφερτο κατασκεύασμα, όπως αποδεικνύουν και μαρτυρίες των ίδιων των ενδιαφερόμενων, τις οποίες κατέγραψε ο σύγχρονός μας διαπρεπής βαλκανιολόγος Αχιλλεύς Λαζάρου. Όταν η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία -για δικούς τους λόγους- προσπαθούσαν να κατασκευάσουν αλβανικό κράτος ώστε να ελέγχουν την είσοδο της Αδριατικής, οι Τουρκαλβανοί ύψωναν στο Δυρράχιο την οθωμανική σημαία! Προτιμούσαν την τουρκική παρά την άγνωστη σ’ αυτούς αλβανική εθνική συνείδηση. Άλλωστε και στους Βαλκανικούς πολέμους οι μουσουλμάνοι της Αλβανίας πολέμησαν και μάλιστα δυναμικά στις τάξεις του οθωμανικού στρατού. Μετά το 1908 πολλά από τα μέλη του νεοτουρκικού κομιτάτου, το οποίο σχεδίασε και ξεκίνησε τον διωγμό των Ελλήνων, ήσαν Τουρκαλβανοί.
Η λέξη Αλβανία σημαίνει Λευκή Χώρα, από το λατινικό άλμπα = λευκή. Είναι όρος με γεωγραφική και όχι εθνολογική σημασία. Ο όρος Αρβανίτης, που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και πολλούς κατοίκους της Αττικής, προέρχεται από τελείως διαφορετική ρίζα. Συγκεκριμένα από τη λέξη Άρβανον, τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής. Από το Άρβανον, δηλαδή από ελληνοκατοικημένη βόρεια περιοχή της Ηπείρου, κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νότιας Ελλάδας ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν τα αρβανίτικα. Δηλαδή μια διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία (βλέπε σχετικά το βιβλίο του Κώστα Καραστάθη “Έλληνες από το Άρβανον”, εκδ. Άθως, Αθήνα 2014).
Οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες. Παρεμφερές παράδειγμα μας δίδουν οι σλαβόφωνοι μακεδονομάχοι Κώττας, Κύρου, Νταλίπης κ.ά., οι οποίοι πολέμησαν υπέρ της Ελλάδας κατά των βούλγαρων κομιτατζήδων. Καθώς και οι τουρκόφωνοι ορθόδοξοι της Καππαδοκίας, που κράτησαν μέσω της εκκλησίας την ελληνικότητά τους, αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα. Οι δίγλωσσοι Έλληνες, αρβανιτόφωνοι, βλαχόφωνοι, σλαβόφωνοι κτλ., μας προσφέρουν χαρακτηριστικές αποδείξεις ότι στα Βαλκάνια κατά τους τελευταίους τουλάχιστον πέντε αιώνες η ορθόδοξη πίστη -και γενικότερα η θρησκεία- διαμορφώνει την εθνική συνείδηση πολύ περισσότερο και από το γλωσσικό ιδίωμα.
Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνο στην ελληνική γλώσσα, διότι οι δύο όροι φαίνονται να μοιάζουν ηχητικά. Η ομοιότητα είναι μόνο επιφανειακή. Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και τη χώρα τους Σκιπερία = χώρα των αετών. Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένας έλληνας αρβανιτόφωνος; Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν ή έχουν την ίδια εθνική συνείδηση. Μην ξεχνούμε ότι Σέρβοι, Κροάτες και Βοσνιομουσουλμάνοι μιλούν ακριβώς την ίδια γλώσσα, παρά ταύτα συγκρούστηκαν προ 20 ετών μεταξύ τους με οδυνηρές συνέπειες.
Αρβανιτόφωνοι Έλληνες, λοιπόν, και όχι Αλβανοί κατοικούσαν στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική επί Τουρκοκρατίας. Αντί να διαστρεβλώνει την ιστορία ο αλβανός πρωθυπουργός, ας δει κατάματα την αλήθεια. Ότι δηλαδή συνέβαινε το αντίθετο. Δεν υπήρχαν Αλβανοί στην Ελλάδα, αλλά Έλληνες με ελληνικά σχολεία στα εδάφη του σημερινού αλβανικού κράτους. Ας μάθει για τη Μοσχόπολη του 18ου αιώνα, η οποία ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ηπείρου, με ακαδημίες ελληνικών σπουδών και ελληνικά τυπογραφεία. Ας μάθει ότι την κατέστρεψαν οι Τουρκαλβανοί και κατάντησε σήμερα να είναι ένα μικρό χωριό βλαχόφωνων Ελλήνων κοντά στην Κορυτσά, με το όνομα Βοσκοπόγιε.
Είναι καθήκον του ελληνικού κράτους και των ελλήνων επιστημόνων να προβάλλουν την ελληνορθόδοξη κληρονομιά της Βορείου Ηπείρου. Στις ανιστόρητες προπαγάνδες απαντούμε με ιστορικά τεκμήρια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήπως χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο στο μαγείρεμα; Αν ναι, δείτε γιατί πρέπει να το σταματήσετε αμέσως.
Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορα υλικά για να ετοιμάσουν το γεύμα τους. Από αλουμινόχαρτο, μέχρι ακριβά μαχαίρια, δεν υπάρχει τέλος στα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα νοικοκυριό. Το αλουμινόχαρτο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο πλέον για κάθε σπίτι. Είναι πολύπλευρο, εύχρηστο και πολύ χρήσιμο. Πιθανώς να μην το έχετε ακούσει ξανά, αλλά στην πραγματικότητα το αλουμινόχαρτο κάνει κακό στην υγεία μας.
Κακό για τον εγκέφαλο Το αλουμίνιο είναι ένα βαρύ μέταλλο και έχει συνδεθεί με την νόσο Αλτσχάιμερ. Εάν εκτεθούμε στην τοξίνη αυτή, θα δούμε τη μνήμη και την ισορροπία μας να χειροτερεύει.
Κακό για τα κόκαλα Αυτό το τοξικό μέταλλο συσσωρεύεται και στα κόκαλα. Συναγωνίζεται το ασβέστιο για χώρο στα κόκαλα και μαντέψτε ποιο από τα δύο νικάει!
Κακό για τα πνευμόνια Το να το αναπνεύσετε μπορεί να σας δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα όπως πνευμονική ίνωση. Εάν ψήνετε κρέατα με αλουμινόχαρτο, διακινδυνεύετε τα πνευμόνια σας. Αλλά πώς μπαίνει στο σώμα μας αυτό το βαρύ μέταλλο; Πίνοντας αναψυκτικό από ένα αλουμινένιο κουτάκι είναι από τις πιο συνηθισμένες πηγές, αλλά για κάποιο λόγο δεν φαίνεται να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν την συσκευασία του.
Τρώγοντας κομμάτια αλουμινόχαρτου Κανείς δεν τρώει με τη θέλησή του αλουμινόχαρτο, εκτός εάν γίνει κατά λάθος. Ωστόσο, αυτό ακριβώς κάνουμε όταν μαγειρεύουμε κάτι σε αλουμινόχαρτο σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα κατάλοιπα που μένουν στο φαγητό είναι τόσο μικρά που δεν το καταλαβαίνουμε καν πως είναι εκεί.
Χημική έκπλυση Ειδικά εάν μαγειρεύετε με λεμόνι ή άλλες όξινες τροφές, τα κατάλοιπα που μένουν είναι πολύ περισσότερο.
Εισπνέοντας Μέταλλα Δεν χρειάζεται να φάτε αλουμινόχαρτο για να πάρετε τις τοξίνες του. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο και μόνο εισπνέοντας τον καπνο που βγαίνει όταν ψήνετε με αλουμινόχαρτο στο γκριλ. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό το βαρύ μέταλλο είναι επικίνδυνο για την υγεία.
Γι’αυτό είναι σημαντικό να παίρνουμε κάποια μέτρα: 1. Μην μαγειρεύετε φαγητό τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Τελεία! Να το χρησιμοποιείτε μόνο για να αποθηκεύσετε κάτι στο ψυγείο. 2. Μην αποθηκεύετε μπαχαρικά, τομάτες ή όξινα φρούτα σε αλουμινόχαρτο. Τα οξέα θα κάνουν το αλουμίνιο να αφήσει κατάλοιπα στο φαγητό. 3. Πετάξτε όλα τα αλουμινένια σκεύη που έχετε.
4. Όπου μπορείτε, να χρησιμοποιείτε κηρόχαρτο αντί για αλουμινόχαρτο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο στρατός της Συρίας απέκρουσε την επίθεση στο Χαλέπι από τους τρομοκράτες
Χαλέπι 8 Νοεμβρίου - RIA Novosti, Μιχαήλ Alaeddin. Από το τέλος του Οκτωβρίου στο Χαλέπι με την απόφαση της Μόσχας και της Δαμασκού οι ημέρες του καθεστώτος ς σιωπής έχουν εφαρμοστεί αρκετές φορές. Η Διοίκηση του Συριακού στρατού, έχει το πλεονέκτημα στο μέτωπο, και εξακολουθεί να είναι δίνει την ευκαιρία στους μαχητές να αποσυρθούν από τις ανατολικές συνοικίες της πόλης. Υπήρχε η ελπίδα να φύγουν οι πολίτες που έχουν γίνει ανθρώπινες ασπίδες για τρομοκράτες.
Η Τρομοκρατική ομάδα «dzhebhat en-Nusra» (απαγορευμένη οργάνωση στη... Ρωσία) και οι ηγέτες των συμμαχικών ενόπλων συμμοριών έχουν χρησιμοποιήσει την «σιωπή» και μετέφεραν στα περίχωρα του Χαλεπίου μια μεγάλη δύναμη, ελπίζοντας να σπάσουν την περικύκλωση του συριακού στρατού γύρω από τις Ανατολικές γειτονιές, όπου είναι μαζεμένες μεγάλες δυνάμεις των τρομοκρατών . Οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλη επίθεση στις 28 και 29 Οκτωβρίου. Η δεύτερη μεγαλύτερη, αλλά και μια επίθεση αποτυχίας πραγματοποιήθηκε την παραμονή της «Ημέρας της Σιωπής" την περασμένη εβδομάδα.
Ο ανταποκριτής του RIA Novosti ήταν μαζί με τα στρατεύματα του Συριακού στρατού στη γειτονιά του αλ-Άσαντ στη Νότιο-δυτικά του Χαλεπίου την πρώτη ημέρα της επίθεσης, όταν οι τρομοκράτες ήταν σε θέση να σπάσουν την άμυνα των κυβερνητικών στρατευμάτων και πλησίασαν κοντά στα τείχη της στρατιωτικής Ακαδημίας που ονομάζεται Άσαντ. Η μαχητική ομάδα 'Jaysh Αλ-Φατέχ' βομβάρδισε τις Δυτικές συνοικίες του Χαλεπίου, της Συρίας και στις 30 Οκτωβρίου του 2016
Ο Καιρός βοήθησε τους μαχητές
Στους δρόμους του Χαλεπίου την Παρασκευή το πρωί σχεδόν κανένας άνθρωπος δεν κυκλοφορούσε και δεν υπήρχαν αυτοκίνητα . Τι δεν είναι περίεργο, γιατί οι κάτοικοι, όπως αναμενόταν, ξεκουράζονταν και ετοιμάζονταν για την προσευχή, ειδικά καθώς ο ουρανός ήταν ασυνήθιστα μουντός και συννεφιασμένος. Κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στην περιοχή Hamdaniya, γίνεται σαφές, ότι όλοι εκεί πηγαίνουν. Δεκάδες αυτοκίνητα σταθμευμένα κατά μήκος των δρόμων. Μερικοί ευσεβείς μουσουλμάνοι παρκάρουν τα οχήματά τους και σπεύδουν στο τζαμί, παραλύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αυτό το δρόμο για μια ώρα, ή και περισσότερο.
Με οποιοδήποτε κόστος
Στην έδρα του ο διοικητής επιδιώκει να εξουδετερώσει την επίθεση των τρομοκρατών με οποιοδήποτε κόστος. Με την έλευση του σκότους στην Ακαδημία έστειλε μια ελίτ μονάδα του συριακού στρατού και τα στρατεύματα του κινήματος του Λιβάνου «Χεζμπολάχ». Έτσι ξεκίνησε η σκληρή μάχη. Από την πλευρά των τρομοκρατών έφεραν όλα όσα μπορούσαν από σφαίρες πολυβόλων έως όλμους 130 mm και ρουκέτες. Το μέτωπο αρχίζει να κρυώνει μόνο τους νεκρούς της νύχτας. Οι τρομοκράτες υπέστησαν σοβαρές απώλειες, τράπηκαν σε φυγή προς την κατεύθυνση του φυλακίου της συνοικίας 1070 και ο στρατός πήγε στην επίθεση, αποκαθιστώντας το σύνολο σχεδόν του χαμένου εδάφους με εξαίρεση την τελευταία σειρά των κτιρίων των κατοικιών στη γειτονιά του αλ-Άσαντ.
Σε μια μέρα μετά την έναρξη οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να εξαλείψουν περίπου 500 μαχητές, σχεδόν χίλιους τραυματίες. Απώλειες υπάρχουν και στον συριακό στρατό και στις παραστρατιωτικές οργανώσεις. Μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη οι τρομοκράτες σκότωσαν περισσότερους από 80 πολίτες και εκατοντάδες εισήχθησαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς. Οι επί κεφαλής της "Dzhebhat en-Nusra» προετοίμαζαν την επίθεση περισσότερο από μια ημέρα ή ακόμα και μια εβδομάδα. Οι τρομοκράτες πολέμαρχοι στις ανατολικές συνοικίες μετά την κοινή προσευχή στα τζαμιά κάλεσαν τους πολίτες να μην ακούουν τις εκκλήσεις των αρχών και υποσχέθηκαν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα σπάσει ο αποκλεισμός και θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος προς το Ιντλίμπ - την πρωτεύουσα της τρομοκρατικής ομάδας.
Ταυτόχρονα, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε στο αρχηγείο ότι οι τρομοκράτες έλαβαν από την Τουρκία μια μεγάλη παρτίδα πυραύλων Grad και προετοιμάζουν δεκάδες τεθωρακισμένα τανκς , όχι μόνο στο νότιο μέτωπο, αλλά και στα βόρεια του Χαλεπίου κοντά στην εθνική οδό του Castello. Μέσα στο επιχειρησιακό έργο η Συριακή αεροπορία κατάφερε να καταστρέψει μέρος των φορτηγών με πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα. Παρά το γεγονός αυτό, οι τρομοκράτες ήταν σε θέση να εξοικονομήσουν πολλά πυρομαχικά για να επιτεθούν στον στρατό. Στο Συριακό αρχηγείο κατανοούν ότι η σημερινή επίθεση δεν ήταν η τελευταία. Παρά τις βαριές απώλειες, οι αντάρτες και πάλι θα προσπαθήσουν να σπάσουν την περικύκλωση. Αυτό αποδεικνύει την παρουσία στο νότιο-δυτικά και βόρεια-δυτικά 16 χιλιάδων μαχητών, που συλλέχθηκαν από 15 διαφορετικές ριζοσπαστικές ομάδες υπό την ηγεσία του "Dzhebhat en-Nusra».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πού θα φτάσει ο κατήφορος του ΣΕΚ... Δηλαδή των έμμισθων "αντιρατσιστών" του Σόρος και Cia...
Το ΣΕΚ μας έχει δώσει πολλά αρνητικά δείγματα στο παρελθόν. Όπως όταν έβλεπε επαναστάσεις στην Συρία και καλούσε να πέσει ο Άσαντ και απαιτούσε να κλείσει η πρεσβεία της Συρίας και να απελαθεί η πρέσβης της Συριάς πράγμα που το ελληνικό κράτος έκανε πράξη πιστό στις προσταγές του ΝΑΤΟ.
Μάλιστα ο Πέτρος Κωνσταντίνου μιλά από βήμα καλλυμένο με την σημαία του FSA ''Ελεύθερου Συριακού Στρατού'' της υποτιθέμενης ''μετριοπαθούς'' αντιπολίτευσης που είναι αγκαλιά με τον ISIS και έχει και την υποστήριξη των ΗΠΑ. Το ΣΕΚ συμμετείχε και συνυπήρχε σε διαδηλώσεις όπου κυμάτιζαν πράσινες σημαίες του Ισλάμ και ακούγονταν θρησκευτικά συνθήματα όπως ''Αλλάχ ακμπάρ''. Δεν έχουμε σκοπό να αναφέρουμε όλα τα... ατοπήματα του ΣΕΚ που δεν είναι λίγα όμως μοιάζει η συγκεκριμένη οργάνωση να λειτουργεί προβοκατόρικα και σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όσο βαρύ και αν ακούγεται αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Τι άλλο μπορεί να ειπωθεί για μιά οργάνωση υποτίθεται μαρξιστική που χρησιμοποιεί στις αφίσες της ημερομηνίες και επαιτίους που γιορτάζει η αντίδραση και ο ταξικός εχθρός;
Στην αφίσα που καλεί σε μία εκδήλωση στις 30 Οκτωβρη στην ΑΣΟΕΕ χρησιμοποείται ως τίτλος το 1956-2016 και μιά φωτογραφία από τα γεγονότα του 1956 στην Ουγγαρία. Το ΣΕΚ θεωρεί το 1956 χρονιά ορόσημο για το κίνημα. Σαφώς και η ήττα των αποικιοκρατών στο Σουεζ ήταν σημαντική όμως τέτοιες ήττες και μεγαλύτερης σημασίας είχαμε σχεδόν κάθε χρόνο μετά το Β' παγκόσμιο και μέχρι το οριστικό τέλος της αποικιοκρατίας π.χ 1954 Ντιέν Μπιέν Φου, Κούβα 1959, Αλγερία 1962 κτλ. Δεν βλέπουμε κανέναν απολύτως σοβαρό λόγο το 1956 να θεωρείται σημαντικό, το αντίθετο μάλιστα.
Γιατί τα γεγονότα στην Ουγγαρία το 1956 που είναι και το κεντρικό θέμα της αφίσας σήμερα αποτελούν επέτειο και ημερομηνία ορόσημο για την αντίδραση και την αστική παλινόρθωση. Ο γράφων βρέθηκε πρόσφατα στην Βουδαπέστη και σε κάθε κεντρικό σημείο της πόλης και στους σταθμούς των λεωφοείων και του μετρό υπήρχαν αφίσες από την κυβέρνηση και το κράτος για τα 60 χρόνια από το 1956. Όσοι απορούν για την τρύπα στην μέση της Ουγγρικής σημαίας εκεί βρίσκονταν τα σοβιετικά σύμβολα τα οποία αφαιρέθηκαν. Τι άλλο πρέπει να κάνει το ΣΕΚ για να καταλάβουν οι υπόλοιποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι λειτουργεί εντελώς προβοκατόρικα και σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Οι κύριοι του ΣΕΚ δεν καταλαβαίνουν ότι δεν αρκεί απλά η εκδήλωση και το ξέσπασμα της λα'ι'κής οργής. Αν αυτή δεν οργανωθεί και καθοδηγηθεί σώστά τότε σύντομα θα είναι η αντίδραση που θα την εκμεταλευτεί. Εδώ ο τυφλός αντισταλινισμός του ΣΕΚ το σπρώχνει στην αγκαλιά της αντίδρασης και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για γεγονότα 60 ετών που μόνο και μόνο ο τρόπος με τον οποίο τα αντιμετωπίζει το ουγγρικό αστικό κράτος αρκεί για να καταλάβει και ο πλέον αφελής πολιτικά. Εδώ φαίνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο η θεωρητική ένδεια του ΣΕΚ και η βάναυση κακοποίηση της διαλεκτικής. Όποια άποψη και αν έχει ο καθένας για την Σοβιετική Ένωση (δεν έχουμε σκόπο εδώ να εμπλακούμε σε μιά τόσο μακροσκελή ανάλυση), πάντως δεν συμφωνούμε με την απλο'ι'κή ανάλυση του κρατικού καπιταλισμού. Η ουσία από τα γεγονότα της Ουγγαρίας είναι ότι η δικαιολογημένη ως ένα βαθμό δυσαρέσκεια των λα'ι'κών στρωμάτων χωρίς να υπάρχει μια σωστή ηγεσία πολύ σύντομα καπελώθηκε και έγινε αντικείμενο εκμετάλευσης από αστικές αντιδραστικές δυνάμεις. Το κείμενο (http://prin.gr/?p=12208) του Πριν περιγράφει αρκετά καλά τα γεγονότα του 1956. Άλλο είναι το πρόβλημα με το Πριν και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είναι η διαρκής ανοχή στα ατοπήματα του ΣΕΚ.
Δεν αρκεί να προβαίνεις σε μια κριτική εξ απαλών ονύχων ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιες χοντράδες. Όσο οι υπόλοιποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα επιμένουν να συνυπάρχουν με το ΣΕΚ είναι το ίδιο υπεύθυνοι και υπόλογοι. Αλλά πάνω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επανέλθουμε. Υ.Γ Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς εννοούν με το σοσιαλισμός από τα κάτω. Μήπως τον εορτασμό επετείων ανατροπής της Σοβιετικής Ένωσης;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«θα σε τελειώσουμε»... είχε πει ο Φίλης στην Κωνσταντοπούλου... Τώρα τον τελείωσε ο Αλέξης κι ελπίζει να γίνει αρχηγός μετά τη συντριβή του...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα το πρωί ο γ.γ του σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Γιάννης Σούκος με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως επικαλείται αδυναμία συνεργασίας με την νέα υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
To Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) κατέκτησε την λαϊκή υποστήριξη του 71,3% των ψηφοφόρων.
Ο Νικαραγουανός πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα, ένας από τους πιο δημοφιλείς κυβερνήτες στην ιστορία της κεντροαμερικανικής χώρας, επανεξελέγη την Κυριακή συνταγματικός πρόεδρος. Σύμφωνα με τα... προσωρινά στοιχεία της καταμέτρησης που από δόθηκαν από την εκλογική αρχή, ο πρώην κομαντάντε των Σαντινίστας εξελέγη με το 71,3% των ψήφων, σε μια εκλογική διαδικασία που εξελίχθηκε ομαλά. Η δημοτικότητα του Νικαραγουανού προέδρου εκφράστηκε στους δρόμους, όταν χιλιάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν στις πλατείες της πρωτεύουσας Μανάγκουα περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα για να πανηγυρίσουν την επανεκλογή του. Οι δημοσκοπήσεις που τοποθετούσαν τον αρχηγό του Κράτους ως καθαρό φαβορί μαζί με την πρώτη κυρία και τώρα αντιπρόεδρο Ροσάριο Μουρίγιο δεν έπεσαν έξω και το δίδυμο αυτό θα αναλάβει την εξουσία για μια νέα θητεία από το 2017 μέχρι το 2022, όπως επιβεβαιώθηκε από την εκλογική αρχή μετά την καταμέτρηση του 21,3% των εκλογικών τμημάτων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εκλογικής αρχής Ρομπέρτο Ρίβας, την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Μαξιμίνο Ροντρίγκες, του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Συνταγματικού Κόμματος (PLC)συγκεντρώνοντας το 16,4% των ψήφων. Συνολικά, 3,8 εκατομμύρια πολίτες της Νικαράγουα κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο, οι οποίες έκλεισαν στις 18.00, τοπική ώρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Πανικός στη δύση... οι Ρώσοι εξολοθρεύουν τους τρομοκράτες-μισθοφόρους στη Συρία! Apocalypse Now: Russian Attack Helicopters Swarm In Homs to Fight ISIS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξοπλισμό από Αμερική και Ισραήλ είχαν οι τρομοκράτες του ISIS στη Συρια.. Εκπλήσσομαι!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ
"Τα κατορθώματα των αριστερών τα ζήσαμε κατά τον εμφύλιο Πόλεμο, τον γνωστό ανταρτοπόλεμο (1944-1947), όταν δολοφονήθησαν τόσοι και τόσοι αδελφοί μας, κάηκαν τόσα χωριά, κρεμάσθηκαν τόσοι Ιερείς της Ορθοδοξίας, διχάσθηκε ο Ελληνικός Λαός και η Ελλάδα μας εγέμισε με ερείπια από την καταστρεπτική δράση των κομμουνιστών!" Αυτά γράφει ο ανιστόρητος φασίστας μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Ο αξιωματικός της Βασιλικής Χωροφυλακής, που έχει καταγγελθεί για βασανισμούς επί Χούντας.
Αστοιχείωτος, όπως φαίνεται και από τις χρονολογίες που παραθέτει (καθώς ο Εμφύλιος έγινε στα 1946-49), κάνει πως δεν ξέρει ότι ούτε ένα χωριό δεν κάηκε από τον ΔΣΕ. Ο κυβερνητικός στρατός ρήμαξε την ορεινή Ελλάδα, για να απομονώσει τους αντάρτες από τον πληθυσμό της. Αμερικάνικες ήταν οι ναπάλμ που κάψανε τα χωριά μας.
Κάνει, επίσης, πως δεν ξέρει ότι υπήρξαν περίπου 4.000 κληρικοί στις γραμμές του ΕΑΜ, συνεργαζόμενοι με τους κομμουνιστές, οι περισσότεροι απ' τους οποίους γνώρισαν ποικίλες διώξεις από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς. Ίσως να μην ξέρει και πως 140 ιερείς δολοφονήθηκαν ή εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ομοϊδεάτες του Αμβρόσιου.
Ναι! Υπήρξαν και ιερείς που εκτελέστηκαν κι από μας. Δύο επί Κατοχής (Νικόλαος Καράπας και Νικόλαος Μπερτσεκάς) και ένας στα Δεκεμβριανά (Βασίλειος Λυμπρίτης), για συνεργασία με τους κατακτητές και συμμετοχή σε δολοφονίες πατριωτών, και τρεις κατά τον Εμφύλιο (Χρήστος Ζησούλης, Αθανάσιος Γεράσης και Γεώργιος Σκρέκας), για συμμετοχή σε δολοφονικές συμμορίες τύπου Χ και Σούρληδων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ Επανεκλογή Ντανιέλ Ορτέγκα
ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Με καταμετρημένο το 66,3% των ψήφων στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή στην Νικαράγουα (προεδρικές, βουλευτικές, τοπικές) ο νυν Πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης του Μετώπου Σαντινίστας για την Εθνική Απελευθέρωση - με ξεκάθαρα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης - επανεκλέχτηκε Πρόεδρος (είναι η τέταρτη θητεία) με 72,1% όπως και η σύζυγός του, Ροσάριο Μουρίγιο,εκλέχτηκε αντιπρόεδρος. Η συμμετοχή, σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών, έφτασε στο 65,8%. Το Φιλελεύθερο Θεσμικό Κόμμα πήρε το 14,2%, το Φιλελεύθερο Ανεξάρτητο Κόμμα 5%, η Φιλελεύθερη Συμμαχία 4,7%, το Συντηρητικό Κόμμα 2,5% και η Συμμαχία για τη Νικαράγουα 1,5%. Την επανεκλογή Ορτέγκα και τη νίκη των Σαντινίστας χαιρέτισαν πρώτες οι κυβερνήσεις της Κούβας και της Βενεζουέλας, ως «θετικό βήμα ότι μπορεί να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη δικαιοσύνη και την ευημερία των λαών της δικής μας Αμερικής και στην αναγκαία ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΦΙΑ.-- Με πρόωρες βουλευτικές εκλογές απείλησε χτες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, σε περίπτωση που δεν επικρατήσει η υποψήφια του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος, Τσέτσκα Τσάτσεβα, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την προχτεσινή ψηφοφορία, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας, Ρούμεν Ράντεφ, βγήκε πρώτος με 25,78%, δεύτερη η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος GERB Τσέτσκα Τσάτσεβα με 21,91% και τρίτος ο υποψήφιος του συνασπισμού «Ενωμένοι πατριώτες» Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με 15%.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν χτες πως θα ανακρίνουν στις 14 του μήνα τον ιδρυτή της ιστοσελίδας «Wiki Leaks» Τζούλιαν Ασάνζ, στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει από το 2012, αφότου το αίτημά τους έγινε δεκτό από τις αρχές του Ισημερινού.
ΣΑΝΑΑ.—H αποικιοκρατικη εισβολη στην Υεμένη, που μπήκε στον 20ό μήνα, έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 7.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 37.000, ενώ 21.000.000 άλλοι έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταμάτησαν «επ' αόριστον» οι εξαγωγές σαουδαραβικού πετρελαίου στην Αίγυπτο
ΚΑΪΡΟ.-- Συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου - Σαουδικής Αραβίας, μετά και από την πρόσφατη επιλογή της αιγυπτιακής κυβέρνησης να στηρίξει ρωσικό σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, παρά τις ανοικτές διαφωνίες της σαουδαραβικής μοναρχίας. Χτες, ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου, Τάρεκ ελ Μόλα, από Ενεργειακό Φόρουμ στο Αμπού Ντάμπι, επιβεβαίωσε ότι οι σαουδαραβικές εξαγωγές πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων από την εταιρεία ARAMCO σταμάτησαν «επ' αόριστον» από τον Οκτώβρη, «δίχως να δοθεί εξήγηση». Νωρίτερα, το αιγυπτιακό υπουργείο Πετρελαίου είχε διαψεύσει, με νόημα ότι στην ουσια τις επιβεβαιωνει, τις φήμες ότι επίκειται στο Κάιρο η επίσκεψη ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου, με στόχο τη διαπραγμάτευση συμφωνίας για εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Αίγυπτο.
Ως γνωστόν, τον περασμένο Απρίλη, ο Σαουδάραβας μονάρχης Σαλμάνείχε υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση του Αιγύπτιου Προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, εξαγωγές 700.000 τόνων προϊόντων διυλισμένου σαουδαραβικού πετρελαίου για πέντε χρόνια έναντι 23 δισ. δολαρίων. Εκτοτε, «σύννεφα» άρχισαν να σκιάζουν τις σχέσεις Αιγύπτου - Σ. Αραβίας, με αφορμή αντιθέσεις σε ζητήματα όπως οι πόλεμοι σε Ιράκ και Συρία, οι σχέσεις με τη Ρωσία, η αντιμετώπιση των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» και η δράση τους (μεταξύ άλλων και) στη βόρεια αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, η άρνηση του Καΐρου να συνδράμει με χερσαίες δυνάμεις επεμβατική ιμπεριαλιστική αποστολή της Σ. Αραβίας και των άλλων συμμάχων της στην Υεμένη κ.λπ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ισραηλινοναζιστικό «όχι» στη γαλλική διάσκεψη για το Παλαιστινιακό
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ο Σιωναζι πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απέρριψε χτες για μια ακόμη φορά την πρόταση της Γαλλίας - που κάνει για τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή - για την πραγματοποίηση διεθνούς συνδιάσκεψης για το Παλαιστινιακό και την επανέναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαπραγμάτευσης έως το τέλος του χρόνου. Το νέο «όχι» του Νετανιάχου δόθηκε στον Γάλλο απεσταλμένο Πιερ Βιμόν, που μετέβη στην Ιερουσαλήμ χτες, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ισραηλινοναζιστικής πλευράς στην επικείμενη διάσκεψη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Δεκέμβρη. Ο Νετανιάχου αντιπρότεινε την πραγματοποίηση άμεσων συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους. Η άρνηση της ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης για συμμετοχή στη γαλλική διπλωματική πρωτοβουλία την αποδυναμώνει προτού καν αρχίσει.
Καταδίκη 14χρονου Παλαιστίνιου σε 12ετή κάθειρξη
Νωρίτερα, σιωναζιστικό δικαστήριο καταδίκασε σε 12ετή κάθειρξη έναν 14χρονο Παλαιστίνιο επειδή τραυμάτισε, με έναν εξάδελφό του, δύο νεαρούς κωλοσιωναζι έποικους, στη διάρκεια επίθεσης στην κατεχόμενη Αν. Ιερουσαλήμ τον Οκτώβρη του 2015. Παράλληλα, το σιωναζιστικό δικαστήριο επέβαλε στην οικογένεια του εφήβου να «αποζημιώσει» με 180.000 σέκελ (περίπου 47.000 δολάρια) τους δύο νεαρούς σιωναζι εποίκους. Τέλος, παλαιστινιακό δικαστήριο στη Ραμάλα της Δ. Οχθης υποστήριξε την απόφαση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς να άρει το 2012 τη βουλευτική ασυλία του πολιτικού του αντιπάλου, Μοχάμεντ Νταχλάν, ο οποιος συνεργαζοταν ανοιχτα μες τους σιωναζι, γεγονός που οδήγησε αργότερα στην καταδίκη του ερήμην του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Επανέρχεται με πρόταση για στρατόπεδα λαθρομεταναστών στην Αφρική
Τον άμεσο διωγμό σε Αίγυπτο ή Τυνησία των λαθρομεταναστων που διασώζονται στη Μεσόγειο προτείνει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», που έχει τίτλο «Να επιστρέφουν τα πλοιάρια λαθρομεταναστων στην Αφρική».
Οπως δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΣ, «η απουσία προοπτικής να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, θα μπορούσε να είναι ο λόγος που θα μπορούσε να αποτρέψει τους λαθρομετανάστες να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και με υψηλό οικονομικό κόστος να αποτολμήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι. Στόχος μας πρέπει να είναι να σταματήσει η δράση των διακινητών και να αποτρέψουμε τους λαθρομετανάστες να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους», τόνισε. Παρόμοια τακτική ακολουθεί η Αυστραλία, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί σχεδόν ο αριθμός των λαθρομεταναστων. Λαθρομετανάστες που ξεκινούν από τη Λιβύη, ωστόσο, θα κατευθύνονται προς άλλες βορειοαφρικανικές χώρες όπως η Τυνησία ή η Αίγυπτος, όπου θα συγκεντρώνονται σε στρατόπεδα και για να καταθέσουν αίτημα για άσυλο στην ΕΕ. Σε περίπτωση που εγκριθεί, θα μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ευρώπη. Σύμφωνα ωστόσο με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα σχέδια ή συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,απέρριψε τις απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα τηρήσει τη συμφωνία του Μάρτη για τον περιορισμό της ροής λαθρομεταναστών στην ΕΕ, στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στη βελγική εφημερίδα «Le Soir», ο Ζ. Κ. Γιούνκερ τόνισε πως οι Τούρκοι ηγέτες θα είναι οι υπαίτιοι αν η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για τους λαθρομεταναστες καταρρεύσει, σημειώνοντας παράλληλα πως η Τουρκία απομακρύνεται από τη σύναψη στενότερων σχέσεων με την Ευρώπη. «Εχω ανοσία στις απειλές των Τούρκων ηγετών», δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. «Αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τους όρους που συμφωνήθηκαν, δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος στο θέμα της βίζας» επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι αν η συμφωνία καταρρεύσει, «θα είναι με υπαιτιότητα της Τουρκίας».
Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που υπεγράφη το Μάρτη για να συγκρατηθούν οι λαθρομεταναστευτικές ροές από τις τουρκικές ακτές προς τις ελληνικές ακτές του Αιγαίου, έγινε με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία και την υπόσχεση για επιτάχυνση των διαδικασιών για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν, καθώς και την επιτάχυνση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην ΕΕ. Ωστόσο, η ΕΕ απαιτεί νομοθετικές αλλαγές σε ζητήματα αντιτρομοκρατίας, ενώ επίσης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος φέτος εγείρει ζητήματα δημοκρατίας, βλεποντας την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βρετανός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ντάμιαν Γκριν, απέρριψε, οποιοδήποτε ενδεχόμενο να αναθεωρήσει (προς τα πάνω) τα προνοιακά επιδόματα (που τσεκούρωσε η κυβέρνηση του προηγούμενου Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον) ακόμη και στην περίπτωση που ο πληθωρισμός ανέβει κατά 2,5%, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμένα "Το κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου δεν μου άρεσε ποτέ ούτε και πρόσφατα που το ξαναδιάβασα. Αν πρόκειται να αναφερθώ στα χρόνια του Εμφυλίου μέσω της τέχνης, προτιμώ αυτό το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη. Δεν τα πήγα ποτέ καλά με την ηττοπάθεια και την απαξίωση των κοινωνικών αγώνων.
Γι' αυτό, άλλωστε, μου αρέσουν ο Μιχάλης Κατσαρός, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Τάσος Λειβαδίτης και όσοι άλλοι γράψανε μετά την ήττα, όχι για να μηδενίσουν το παρελθόν αλλά με συνείδηση των σκοτεινών χρόνων που ακολούθησαν μια μεγάλη ανάταση. Είναι ακριβώς ο ίδιοι λόγοι που με κάνουν να εξακολουθώ ν' ακούω Καζαντζίδη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Τι ζώδιο είσαι; Να δω τι γράφει για σένα. - Βρε, άσε τα ζώδια και κοίτα τις αγγελίες να βρεις καμιά δουλειά! - Σοβαρά, ακόμη πιστεύεις στις αγγελίες;