Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Δευτερα 19 Δεκεμβριου 2016


Νέα προβοκάτσια κατά μεταναστών στην Κρήτη με... δηθεν βεβήλωση εκκλησίας
19.12.2016, 02:01
Ακόμα μία περίεργη είδηση για καταστροφές σε εκκλησία από... αλλόθρησκους έκανε την εμφάνισή της σε μέσα ενημέρωσης της Κρήτης και αναπαράχθηκε δεόντως σε πανελλαδική κλίμακα. Την είδηση για καταστροφές και απόπειρα εμπρησμού στην εκκλησία του Μιχαήλ Αρχάγγελου κοντά στο χωριό Λαγολιό, μετέδωσε πρώτο το site e-mesara, ανεβάζοντας και φωτογραφίες από τα αποτελέσματα του βανδαλισμού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που βρίσκεται στο δρόμο Λαγολιού - Κλήματος και έκαψαν ένα μέρος του τέμπλου, μαζί με εικόνες. Μάλιστα, όπως ανέφερε το site, οι ιερόσυλοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους στα Αραβικά και συγκεκριμένα «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»… Βέβαια ο συντάκτης που έκανε τη μετάφραση δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπιστώσει αν αυτό που έβλεπε γραμμένο ήταν και σωστά γραμμένο ενώ ακόμα και για τους μη γνώστες αραβικών είναι εμφανές ότι περισσότερο μοιάζει κάποιος να είχε τη φράση τυπωμένη μπροστά του και να προσπάθησε (χωρίς σπουδαία αποτελέσματα) να την αντιγράψει παρά να γράφτηκε από εκ γενετής γνώστη της αραβικής γλώσσας. Η κακοτεχνία είναι τόσο χτυπητή ακόμα και από το γεγονός ότι η γραφή έχει γίνει εμφανώς από αριστερά προς τα δεξιά (όπως γράφουμε τα ελληνικά), με το σπρέι να στάζει στην αρχή και να εξασθενεί στο τέλος όλων των γραμμάτων, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι τα αραβικά γράφονται με αντίστροφη κατεύθυνση. Μικρή σημασία είχαν βέβαια όλα αυτά για τη δημοσιογραφία που προτιμά να ανακαλύψει ένα ακόμα περιστατικό κατά της ορθοδοξίας και μάλιστα από τους αλλόθρησκους εργάτες γης που ζουν εδώ και χρόνια στην περιοχή. Η είδηση αναπαράχθηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες στην Κρήτη αλλά και πανελλαδικά. Περισσότερες από αυτές είναι εθνικιστικού περιεχομένου, χωρίς να λείπουν και μεγάλα ειδησεογραφικά site όπως το protothema, το newsbomb, το thetoc, το iefimerida ακόμα και το site της εφημερίδας "το ποντίκι". Φυσικά, μία από τις πρώτες αναδημοσιεύσεις ήταν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής όπου μάλιστα ο «μεταφραστής» απέδωσε ακόμα πιο ευφάνταστα το σύνθημα ως «Η εκκλησία σας πέθανε - Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» ενώ στην αναπαραγωγή του ρεπορτάζ προστέθηκε και μια σημαντική (ανώνυμη πάντα) μαρτυρία κατοίκων ότι «στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν ομάδα λαθρομεταναστών αραβικής καταγωγής».
Η Πυροσβεστικη λεει πως δεν υπηρξε καμια φωτια!
Το γλυκό της προβοκάτσιας έδεσε με αστραπιαία ταχύτητα ενώ κανείς δεν έδωσε σημασία στα υπόλοιπα στοιχεία του αρχικού ρεπορτάζ. Όπως διαβάζουμε στο site της αρχικής δημοσίευσης στο περιστατικό δεν ενεπλάκη καθόλου η Πυροσβεστική αφού «ευτυχώς εκείνη την ώρα περνούσε περαστικός που είδε τη φωτιά, κάλεσε βοήθεια από το χωριό και την έσβησαν». Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» στο Συντονιστικό Περιφερειακό Κέντρο (ΣΠΕΚ) της Πυροσβεστικής λάβαμε την απάντηση πως την επίμαχη ημέρα (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου), δεν υπήρξε καμία κλήση για φωτιά σε εκκλησία και δεν υπήρξε καμία επιτόπου παρουσία της Πυροσβεστικής ούτε και μετά την κατάσβεση για τη διενέργεια προανάκρισης ενώ δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία σε περιπτώσεις εμπρησμού. Επίσης, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως η φωτιά «εκδηλώθηκε κατά το διάστημα 3 με 5 το μεσημέρι του Σαββάτου». Δηλαδή η φωτιά στο ιερό του ναού μπήκε υπό το φως της ημέρας και αν και μικρής έκτασης, εντούτοις έγινε ορατή απ' έξω, από τον «περαστικό» που έσπευσε να ειδοποιήσει τους κατοίκους του χωριού πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν στην αρχή της, ο παρατηρητικός περαστικός δεν κατάφερε να δει τον δράστη του εμπρησμού. Θα έλεγε κανείς πως το όλο περιστατικό, το σύνθημα που γράφτηκε και η ζημιά που προκλήθηκε ήταν τόση όση αρκούσε για να δώσει την αφορμή που χρειαζόταν.
Δεύτερος γύρος
Η δημιουργία «κλίματος» στην περιοχή συνεχίστηκε και την Κυριακή. Η είδηση έκανε δεύτερο κύκλο στο e-mesara.gr με πανηγυρισμούς για τις συνεχείς αναδημοσιεύσεις σε όλα τα «μεγάλα» μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα «κούμπωσε» με ακόμα μία δημοσίευση από το ίδιο site για την... αναστάτωση που προκλήθηκε την επόμενη μέρα, λόγω της συγκέντρωσης περίπου 100 Πακιστανών μεταναστών στο Τυμπάκι με αφορμή τον εορτασμό της γέννησης του προφήτη τους Μωάμεθ. Οι Πακιστανοί, σύμφωνα με την «είδηση», τρόμαξαν τους κατοίκους καθώς βγήκαν από τζαμί που υπάρχει στην περιοχή, με πανό, σημαίες και φωνές. «Βλέπετε τα τελευταία γεγονότα έχουν κρατήσει σε εγρήγορση τους κατοίκους που ανησυχούν!» σημειώνει με νόημα ο ανώνυμος συντάκτης. Στο κείμενο μάλιστα υπάρχει και μια περίεργη σύνδεση με την είδηση της προηγούμενης ημέρας, αφού αναφέρεται πως οι Πακιστανοί μετά τη συγκέντρωσή τους «τράβηξαν το δρόμο προς Λαγολιό…» (σ.σ. την περιοχή του εμπρησμού) με τα αποσιωπητικά να δημιουργούν προφανή συνειρμό για το ποιος προκάλεσε τις φθορές του Σαββάτου. Για την αποφυγή κάθε υπόνοιας σκοπιμότητας πάντως, το ίδιο site αναφερόμενο στις δεκάδες αναδημοσιεύσεις της είδησης τονίζει πως «Προσπαθήσαμε με υπευθυνότητα και χωρίς ακρότητες να δώσουμε το ρεπορτάζ γι΄ αυτό το δύσκολο θέμα και νομίζουμε ότι τα καταφέραμε… Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλετε το “e-mesara.gr”!»
Το περίεργο φέιγ βολάν με την υπογραφη Μουσουλμανικης Κοινοτητας που…. δεν υπαρχει! Μια αντίστοιχου είδους προβοκάτσια είχε λάβει χώρα στη γειτονική περιοχή του Τυμπακίου τον Σεπτέμβριο του 2016. Τότε είχαν μοιραστεί στην κεντρική πλατεία φέιγ βολάν με σύμβολα του Μωάμεθ και μεταφρασμένα αποσπάσματα από το Κοράνι, που αμφισβητούσαν υποτίθεται, την ιδιοκτησία των ντόπιων στη γη τους ενώ το υλικό έφερε την υπογραφή της «Μουσουλμανικής Κοινότητας Κρήτης». Την είδηση μετέδωσε και τότε πρώτο το e-mesara.gr και επίσης αναπαράχθηκε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε μία περίοδο που ήταν σε έξαρση στην περιοχή οι συζητήσεις για το προσφυγικό. Τότε, ομάδα κατοίκων διοργάνωνε λαϊκές συνελεύσεις με αίτημα την κήρυξη του Τυμπακίου ως περιοχή «υπερκορεσμένη από λαθρομετανάστες». Η χρονική συγκυρία εκείνου του περιστατικού έκανε την Αστυνομία από την πρώτη στιγμή να ερευνά το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας. Ο εκτελών χρέη Ιμάμη για τους μουσουλμάνους της περιοχής κ. Μπιτζαρέτ μίλησε στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους «μουσουλμανική αδελφότητα Κρήτης» ενώ καταδίκασε το περιεχόμενο των φυλλαδίων, κάνοντας λόγο για «αμαρτία». Σήμερα, τρεις μήνες μετά το περιστατικό με τα φέιγ βολάν, η έρευνα της Αστυνομίας έχει επικεντρωθεί στο υλικό από τις κάμερες καταστημάτων στο κέντρο του Τυμπακίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από το υλικό αυτό φαίνεται άτομο που επιβαίνει σε μηχανή και πετά φυλλάδια σε τουλάχιστον δύο σημεία της πόλης. Αν και δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη ταυτοποίηση, οι υποψίες από τα χαρακτηριστικά του και από τον τύπο της μηχανής στρέφονται σε συγκεκριμένο άτομο, με καταγωγή... ελληνική. Η δικογραφία έχει ήδη παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου η οποία, με βάση τα στοιχεία, θα διατάξει περαιτέρω προανάκριση. Όπως είναι φυσικό, ούτε η διάψευση του Ιμάμη, ούτε πολύ περισσότερο οι πληροφορίες για τον "διανομέα" των φυλλαδίων έχουν βρει τον αντίστοιχο χώρο στην τοπική επικαιρότητα.
Τακτικές προβοκάτσιας λεει η αστυνομια
Το τελευταίο διάστημα αντίστοιχου είδους περιστατικά αναστατώνουν τους κατοίκους της Κρήτης. Η αστυνομία στο νησί πάντως είναι ιδιαίτερα προσεκτική στον χαρακτηρισμό των υποθέσεων αυτών ενώ κάθε φορά ζητείται έστω και άτυπα από έμπιστους ανθρώπους που γνωρίζουν αραβικά να πιστοποιήσουν την «μουσουλμανική» προέλευση τέτοιου είδους γραφών, σε τοίχους, εκκλησίες, φυλλάδια κτλ. Κάθε φορά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν γραφτεί από γνώστες της αραβικής γραφής κάτι το οποίο συμβαίνει και με το τελευταίο περιστατικό στο Λαγολιό, όπως λέει στην «Εφ.Συν.» στέλεχος της τοπικής ΕΛΑΣ. Ένα πάντως από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται πολύ σοβαρά από την αστυνομία είναι και αυτό της «προβοκάτσιας μέσω καραμπόλας». Σε περιοχές όπου εργάζονται πολλές εθνικότητες μεταναστών παρατηρείται μεταξύ τους αντιπαράθεση για τα μεροκάματα. Δεν αποκλείεται μια ομάδα, γνωρίζοντας την ευαισθησία των ντόπιων, να προχωρά σε βεβήλωση ναών γράφοντας συνθήματα στη γλώσσα άλλης εθνικότητας προκειμένου να στρέψει εναντίον της τους κατοίκους, όπως αναφέρουν στελέχη της αστυνομίας με πείρα σε παρόμοια περιστατικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πηγή των αντίστοιχων γεγονότων φαίνεται να είναι πολύ διαφορετική από την εύκολη εξήγηση του «μίσους κατά των χριστιανών και της ορθοδοξίας». Ωστόσο, τέτοιες ειδήσεις πουλάνε πάντα περισσότερο...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
16/12/2016
Τη στιγμή που οι κάτοικοι στο Χαλέπι αντιμετώπιζαν τρομακτικές ελλείψεις σε φαγητό και βασικά είδη, ομάδες ισλαμοφασιστών που έχουν την υποστήριξη δυτικών κυβερνήσεων, έκρυβαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων σε αποθήκες. Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Reuters σύμφωνα με το οποίοι οι κάτοικοι στο ανατολικό Χαλέπι είχαν χρόνια να δουν τόσο μεγάλες ποσότητες τροφίμων συγκεντρωμένες. Τα περισσότερα τρόφιμα βρέθηκαν σε κτίρια της οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ (Jaysh al-Islam) που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία. Η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και η Αίγυπτος έχουν εντάξει την οργάνωση στις λίστες των τρομοκρατικών ομάδων ενώ το ίδιο είχε κάνει εν τη ρύμη του λογου του (όπως είπε αργότερα) και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Σύμφωνα με καταγγελίες η οργάνωση χρησιμοποιούσε αιχμαλώτους σαν ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στους βομβαρδισμούς του συριακού στρατου ενώ έχουν κατηγορηθεί ακόμη και για τη χρήση χημικών όπλων – κατηγορία την οποία η οργάνωση απέδωσε σε «λάθος» ενός οπλαρχηγού της. Παλαιότερα έγγραφα, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Wikileaks αποδείκνυαν ότι η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο εν γνώσει κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων, όπως η Χίλαρι Κλίντον
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κινητοποιησεις. Στα τρια για τα μπλοκα οι αγροτες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Απιστευτο! Της εκανε αμβλωση χωρις να είναι εγκυος.
Η γυναικολογος ειπε ψεματα σε παντρεμενη μητερα 3 παιδιων ότι είναι εγκυος, η μητερα σε εποχη κρισης δεν ηθελε να το κρατησει, και της εκανε αμβλωση, και της πηρε 800 ευρω. Μετα από 6 μηνες της ξαναειπε ότι είναι εγκυος, αυτό εβαλε σε υποψια τον συζυγο, πηγαν σε άλλο γυναικολογο ο οποιος βεβαιωσε ότι δεν είναι εγκυος, και από εκει και περα, σε συνεργασια με την αστυνομια, της εδωσαν προσημειωμενα 800 ευρω, και την συνελαβε η αστυνομια. Το δικαστηριο την καταδικασε σε φυλακιση 29 μηνων.
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή που είχε επιβληθεί σε γυναικολόγο η οποία είπε σε πελάτισσα της ότι κυοφορούσε και την υπέβαλε σε άμβλωση ενώ δεν ήταν έγκυος. Επιχείρησε να επαναλάβει την απάτη για να αποσπάσει περισσότερα χρήματα
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας σε γυναικολόγο η οποία είπε σε πελάτισσά της ότι κυοφορούσε και την υπέβαλε σε άμβλωση έναντι αμοιβής 800 ευρώ, ενώ δεν ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Τον Φεβρουάριο του 2007, 40χρόνη μητέρα 3 παιδιών επισκέφθηκε τη 62χρονη γυναικολόγο στο ιατρείο της στη Χαλκίδα προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου. Η γυναικολόγος διαπίστωσε ότι η πελάτισσα της βρισκόταν στο 2ο μήνα κυήσεως και μάλιστα εμφάνιζε έναν πολύποδα. Η 40χρόνη μητέρα δεν επιθυμούσε άλλη εγκυμοσύνη και εξέφρασε την επιθυμία της να προβεί σε διακοπή της κυήσεως. Πράγματι η γυναικολόγος έκανε την επέμβαση διακοπής της κύησης και αφαίρεσης του πολύποδα. Ως αμοιβή έλαβε 800 ευρώ. Το δις εξαμαρτείν
Όμως, 6 μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2007, η μητέρα των τριών παιδιών επισκέφθηκε εκ νέου τη γυναικολόγο, η οποία αφού την εξέτασε της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Η 40χρόνη εξέφρασε την απορία της αφού είχε λάβει και όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγει μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Παρ΄ όλα αυτά, η γυναικολόγος τη διαβεβαίωνε ότι είναι έγκυος και την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα, το οποίο και της το έδειξε. Στη συνέχεια η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσα της για διακοπή της εγκυμοσύνης, και της έκανε καλύτερη τιμή, 750 ευρώ. Μόλις, ο σύζυγος έμαθε ότι η γυναικά του είναι και πάλι έγκυος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι επισκέφθηκαν και άλλον γυναικολόγο, ο οποίος αφού εξέτασε την 40χρόνη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη. Κατόπιν αυτών από την Ασφάλεια της Χαλκίδας προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 και η 40χρόνη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με το σύζυγο. Εκεί της ζήτησε να της δώσει έγγραφη βεβαίωση ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για να απουσιάσει από την εργασία της. Η γυναικολόγος της έδωσε βεβαίωση, στη συνέχεια της δόθηκε η αμοιβή της και αμέσως συνελήφθη. 29 μήνες φυλάκιση και 1.500€ πρόστιμο Η γυναικολόγος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας, καταδικάστηκε σε φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Όμως η γυναικολόγος άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 13 μήνες και τη χρηματική ποινή στα 1.000 ευρώ. Στην συνέχεια ο 'Αρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε την αναίρεση της γυναικολόγου.
Σχολιο.- άρση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, απαγόρευση να ονομάζεται γιατρός κ διαγραφή για πάντα από ιατρικό σύλλογο....αυτό της αξίζει κ όχι τα νομικά τερτίπια που θα ξεχαστούν σε λίγο καιρό...... Σχολιο.- Αν οι ηλικίες αναφέρονται στον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, τότε Φεβρουάριος 2007 62χρονη γυναικολόγος. Τώρα είναι 71 προς 72. Μάλλον η επαγγελματική της καριέρα έχει σταματήσει. Διαφορετικά (αν τώρα είναι 62 ετών) συμφωνώ μαζί σου. Σχολιο.- σε μια εποχη που οι νεοι γιατροι δεν εχουν δουλεια καποιοι ακομα συμπεριφερονται ετσι.εκτος απο τη φυλακη κ το προστιμο θα πρεπει να της αφαιρεθει κ η αδεια ασκησεως επαγγελματος για καποιο χρονικο διαστημα τουλαχιστον! Σχολιο.- Αυτό το "κάποιο χρονικό διάστημα" αφαίρεσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος είναι "για πάντα"! Γιατί δηλαδή θα έπρεπε να της επιτραπεί να ασκήσει ξανά ιατρικό επάγγελμα; Σχολιο.- μια εκτρωση σχεδον προστιμο....ευγε στα ελληνικα διακστηρια. Σχολιο.- Αν ειχαμε σοβαρο κρατος θα πρεπε να πεσει και η εφορια πανω της και να την κανει φυλλο και φτερο.Επισης να δημοσιοποιηθει το ονομα της Σχολιο.- Με ποια λογική μειώθηκε η χρηματική ποινή από το Εφετείο; Ο Ιατρικός Σύλλογος της αφαίρεσε την άδεια; Μπορεί κάποιος με λερωμένο ποινικό μητρώο να εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού;
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφαση-βομβα από τους αληταραδες στο Ευρωπαικο (Γερμανικο) Δικαστηριο στη «γραμμη» που θελουν οι ξενοι τοκογλυφοι. Ομαδικες απολυσεις χωρις οριο σε ΔΕΚΟ και Τραπεζες. Δεν θα απαιτειται (!) η συναινεση του αρμοδιου υπουργου. Νομιμη η «σφαγη» 237 εργαζομενων της ΑΓΕΤ Ηρακλης! «Λυνονται» τα χερια της Αχτσιογλου για να τα δωσει όλα στην τροικα των κωλοευρωπαιων σκατοτοκογλυφων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξετασεις και χωρις ραντεβου σε ΠΕΔΥ και Κεντρα Υγειας. Οι γιατροι είναι υποχρεωμενοι να εξυπηρετουν κατά προτεραιοτητα τα περιστατικα. Με λιγα λογια, θα πανε οι ουρες συνεφο, και ακρη δεν θα βρισκεις, οποτε τι σου μενει? Ο δρομος ττης ιδιωτικης υγειας! Τζαμπα πληρωνουμε τα Ταμεια!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εφεση κατά της αθωωσης Γεωργιου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η Εισαγγελεια Πρωτοδικων Αθηνας τον παραπεμπει και παλι στη δικαιοσυνη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερντογαν απαγορευσε τα χριστουγεννιατικα δεντρα, τα τριγωνα και τα καλαντα!
Το τερματισε ο Ερντογαν. Εκοψε το μαθημα των Χριστουγεννων σε γερμανικο σχολειο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θελουν να δωσουν ιθαγενεια στους λαθρομεταναστες τα «αριστεροδεξια» και «αντιεξουσιαστικα» τσουτσεκια του Σορος!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαύρη δημοσιογραφία
Τελικά είναι κάπως κατάντια ένας πρώην διευθυντής ραδιοφώνου και αρθρογράφος «έγκυρης» εφημερίδας να καταλήγει να γράφει στη φυλλάδα του Θ. Αναστασιάδη ρεπορτάζ για υποτιθέμενες «κλεμμένες» θέσεις πάρκινγκ από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο Β. Χιώτης, μετά τις γάτες των Ιμαλαΐων που γουργούριζαν στην αγκαλιά του και την ψευδή είδηση που διακίνησε για το ιδιόκτητο σπίτι του πρωθυπουργού, που δήθεν αγοράστηκε σε πλειστηριασμό, χθες έγραψε για 60 θέσεις που τάχα έκλεισε η Κ. Νοτοπούλου στο γραφείο της Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι ήδη όπως πάντα μπροστά στο υπουργείο οι θέσεις είναι δεσμευμένες, ενώ στο δρομάκι δίπλα (οδός Προξένων) κλήθηκαν να μην παρκάρουν τα Ι.Χ. μόνον όταν βρίσκεται ο πρωθυπουργός και η όποια συνοδεία του στη Θεσσαλονίκη. Οσο για τους υπαλλήλους του γραφείου, είναι μόνο ένας και κάποιοι μετακλητοί. Ομως η φυλλάδα συνεπής όπως πάντα στον σεξισμό, στον ρατσισμό και στον ακροδεξιό λαϊκισμό έπιασε χθες... μαύρο «ταβάνι». Ο εγκληματίας που διέφυγε στη Γερμανία έγινε «ο Αφγανός του Παρασκευόπουλου» η γυναίκα-στόχος ήταν η Κ. Νοτοπούλου, ενώ η υποτιθέμενη (ανώνυμη) ατάκα που άκουσε ο Τσίπρας στη Γερμανία ήταν «ή υπογράφεις τα πάντα ή άμα θες κάνε και εκλογές».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ! «Αφηνιασμένα σκυλιά ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ με γαλλικα αποικιοκρατικα λάβαρα του FSA στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Νέο Ψυχικό! Κινδύνευσαν ΖΩΕΣ!»
Το Σαββατο 17/12/2016 στις 17.00 έγινε πορεία διαμαρτυρίας τζιχαντιστών του FSA (του Συριακού Μετώπου που αντιμάχεται τον Ασσαντ) προς την πρεσβεία της Ρωσίας στο Νέο Ψυχικό (οδός Τζαβέλλα). Πέρασαν ξαφνικά από την οδό Αποστολοπούλου του Χαλανδρίου και λόγω του η διασταύρωση με την Τζαβέλα ήταν αποκλεισμένη από περιπολικό προσπάθησαν... επιθετικά και με αιφνιδιαστικό ελιγμό να φτάσουν στην πρεσβεία τρέχοντας σαν αφηνιασμένα σκυλιά μέσω μικρών παρακαμπτήριων οδών του Νέου Ψυχικού, όπως την οδό Λάμπρου Πορφύρα.
Οι αστυνομικοί προφανώς δεν είχαν ενημέρωση και δεν πρόλαβαν να κλείσουν τις μικρές κάθετες οδούς αυτούς, με αποτέλεσμα χριστιανοί οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων όπως εγώ αλλά και ένα περιπολικό,να βρεθούμε μπλοκαρισμένοι ξαφνικά στην οδό Λάμπρου Πορφύρα ανάμεσα στα έξαλλα αυτά μουσουλμανικά αγριεμένα θηρία που πέρασαν ανάμεσά μας και έτσι κινδύνευσε άμεσα η σωματική μας ακεραιότητα. Συγκεκριμένα, πάνω από το αυτοκίνητό μου που είχε κρεμασμένο σταυρό του Χριστού, τα θηρία της πορείας πέρασαν από πάνω του επίτηδες και επιδεικτικά την γνωστή παραλλαγμένη γαλλικη αποικιοκρατικη σημαία υποτιθεται της Συρίας (στην ουσια του FSΑ), ενώ αν δεν ήταν ακριβώς μπροστά μου το επίσης εγκλωβισμένο περιπολικό, πολύ φοβάμαι ότι θα μας είχαν στείλει ήδη στο…… νοσοκομείο εμένα την γυναίκα μου και το παιδάκι μου
Οι τζιχαντιστές γύρω στους 50-100 φώναζαν συνθήματα εναντίον των «δολοφόνων» Ασσαντ και του Πούτιν όπως τους αποκαλούσαν, λόγω της επανάκτησης του Χαλεπίου από τις δυνάμεις του Ασσαντ. Ανάμεσά τους υπήρχε εντυπωσιακός αριθμός γυναικών με μαντίλες αλλά και αρκετά νεαρά παιδιά που φώναζαν λυσσασμένα συνθήματα κατά του Ασσαντ, απ’ αυτούς δηλαδή αυτούς που στη χώρα μας εμφανίζονται από τα επίσημα ΜΜΕ ως δήθεν κατατρεγμένοι πρόσφυγες ενώ στην πραγματικότητα είναι φανατικοί τζιχαντιστές και τακφιριστές που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να αιματοκυλήσουν τη χώρα μας και να σφάξουν στο γόνατο κάθε Ελληνα Χριστιανό, όπως δυστυχώς τον κίνδυνο χτες τον βίωσα και εγώ από πρώτο χέρι….
Φυσικά, καμία εφημερίδα και κανένα πρακτορείο και κανένα σάϊτ δεν έγραψε για την πορεία τους αυτή, αφού οι τζιχαντιστές αυτοί είναι οι προστατευόμενοι των Δυτικών χωρών και του ΝΑΤΟ, Γαλλίας κ.ο.κ. Η χώρα μας έχει γίνει ένα απέραντο άσυλο για τους ψυχοπαθείς αυτούς που ενώ υποτίθεται ήρθαν εδώ για να γλυτώσουν από τα δεινά του πολέμου της Συρίας, συνεχίζουν μαχητικά τον πόλεμο κατά του Ασσαντ (!) ακόμη και μέσα στις χώρες που τους φιλοξενούν!!! Τόσο ανόητοι είμαστε ΄ώστε να ανοίγουμε αφελώς τα σύνορά μας σε τέτοιους αιμοχαρείς και σφαγείς του τζιχάντ.. Πότε, θα έρθει η σειρά μας, να κάνουν και την Αθήνα Χαλέπι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ;
ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ- ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία, Νάπολη. Τιμούν τον Αλέκο Παναγούλη, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο της πόλης τους. Ανήμερα 17 Δεκ. κατοχικού έτους 2016... Τί ειρωνία στ αλήθεια...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα δεν λύνεται εντός της ΕΕ, όταν αυτή έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωσή του. Το πρόβλημα δεν λύνεται με κατοχικές κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτή την ΕΕ.
Το ΕΠΑ.Μ .προειδοποιεί : Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας βρίσκεται σε άμεση απειλή !!! Το μεταναστευτικό απαιτεί χειρισμούς κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Λαός οφείλει ν΄ αγωνιστεί για την υπεράσπιση της πατρίδας , για την απελευθέρωση της χώρας για την ανάδειξη μιας δημοκρατικής –πατριωτικής κυβέρνησης. Το Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι ένα κυρίαρχο κράτος οφείλει: 1.Να προστατεύσει τα σύνορά του με ίδιες εθνικές δυνάμεις και μέσα. 2.Να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά. 3.Να απαιτήσει η ταυτοποίηση και ο έλεγχος προώθησης μεταναστών – προσφύγων να γίνεται στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, όπου οι τούρκικες αρχές θα επιτηρούνται για τυχόν παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών. 4.Να μεριμνήσει ώστε να τεθούν υπό κράτηση και να επαναπροωθούνται όσοι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις. 5.Να φροντίζει ώστε, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδίδονται σύντομα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δικαιούνται άσυλο και να προωθούνται στις χώρες προτίμησής τους. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Το προσφυγικό είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας. Αυτή την εθνική κυριαρχία, οφείλουμε ως λαός να την ανακτήσουμε. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση και η αντίσταση του λαού ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Κατοχής που του έχει επιβληθεί !!!
http://www.epamhellas.gr/2016/12/18/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80/
---------------------------------------------------------------------------------------------------
18 Δεκέμβρη 1942.
Σαν σήμερα.
Ο ΕΛΑΣ χτυπάει τους φασίστες στο Μικρό Χωριό. Ο Αρης κάνει πόλεμο μ' αντάρτες παλικάρια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ??? KATAΓΓΕΛΙΑ: ΛΕΣΒΟΣ - ΕΝΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΑΙΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΞΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ….
Μια περισινη φωτογραφια η οποια μου ειχε κανει εντυπωση ,μετα την Εφταλου επανω σε ένα υψωμα ένα τροχοσπιτο με μια μεγαλη κεραια και ενας δρομος που νομιζω το 2014 δεν υπηρχε. Ειχα αναρωτηθει τοτε εάν η ΜΚΟ που το ειχε στησει μαλλον ακουγε μουσικη.
Σημερα περνωντας από εκει αφου προηγουμενος ειχα προσπερασει ένα φουσκωτο με λαθρομεταναστες που ειχε ελθει από απεναντι παρατηρησα τα εξης: Οι επισκεπτες ολοι μαυροι εννοω αφρικανοι χωρις αμφιβολια, ντερεκια λεμε, πεντακαθαροι μεχρι του ενός, τα παπουτσια στην φωτο λαμπουν, είναι ασπρα, χωρις ιχνος ταλαιπωριας, γελαστοι, με τα κινητα ανα χειρας, ακουστικα στα αυτια, και από ένα σακιδιο στην πλατη. Φυσικα καμια σχεση με συριο μεταναστη ουτε σε χρωμα, χαρακτηριστικα, κλπ που εχουμε συνηθησει.
Ερωτηση αυτους ολους επανω στην στερια ποιος τους ελεγχει? θα πει καποιος -θαλασια συνορα- ειπε ο πρωθυπουργος δεν υπαρχουν οκ το προσπερνω Επανω στο νησι (ΛΕΣΒΟ) στην ελλαδα τους ελεγξε καποιος? Τα σακιδια τους τι περιεχουν ποιος εριξε μια ματια ? Ας πουμε ότι ειχαν μεσα πατατακια για το ταξιδι, εσωρουχα , καλτσες ,κλπ ειδη πρωτης αναγκης Θα μπορουσαν όμως να εχουν πιστολια χειροβομβιδες ηρωινη χιλια δυο που μπορεί να βαλει ο νους ενός ανθρωπου Ένα άλλο, ειδα ανθρωπους συγκρατημενα χαρουμενους χωρις ιχνος κοπωσης καθαρους με τις φορμιτσες τους και επιμελως ατημελητα συντεταγμενοι χωρις αγωνια στο προσωπο κατι σαν τον περιπατητη στην πεζοπορια του. Θα μου πει καποιος τι ξερεις εσυ από μεταναστες? Είναι μια αποψη, δεν ξερω από μεταναστες, αλλα από εκδρομεις ξερω θα ελεγα Θα μπορουσαν πχ οι μυστικες υπηρεσιες του κρατους να είναι εκει? ισως να ηταν για αυτό τις λενε μυστικες , θα μπορουσε ο στρατος να είναι εκει? Μετα δυο φορες στο χωματοδρομο δυο τζιπ τρεχοντας σαν τρελλα λιγο ελειψε να με τρακαρουν. Κανω μια προταση Εάν καθομουν εκει στο υψωμα στο τροχοσπιτο με την κεραια για να ακουω μουσικη, από το πρωι που ξημερωνει με ένα τραπεζακι μια καρεκλιτσα κανα δυο μπυρες και ένα ζευγαρι κιαλια των 30 ευρω αμα εβγαινε βαρκα χωρις να την παρω χαμπαρι να μου τρυπησετε την μυτη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ας το καταλάβουμε όλοι: Δεν «σπέρνεται» κανενός είδους δικαίωμα, χωρίς το έδαφος της κρατικής υπόστασης, της ελεύθερης πατρίδας! Δεν «ριζώνει» και δεν «καρπίζει» καμία κατάκτηση χωρίς λαϊκή κυριαρχία, χωρίς πραγματική δημοκρατία…. Χωρίς το λαό, όλους εμάς νοικοκύρηδες στον τόπο μας! Άλλωστε ο φασισμός στις μέρες μας προτιμάει το κουστουμάκι του κοσμοπολιτισμού, του αντιρατσισμού, του αντιεθνικισμού και της “πολιτικής ορθότητας”! Τα ρατσιστικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά των απόκληρων και των απελπισμένων που αφήνει στο διάβα του το καθεστώς κατοχής είναι απαραίτητα για να στρατολογεί τις εφεδρείες του!
http://www.epamhellas.gr/2016/12/18/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80/
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεκεμβριος 2014
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ..Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΖΑΚ ΟΓΚΑΡ [ΦΩΤΟ] ΕΣΠΑΣΕ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ..ΤΟ 20ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ SAS ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ,ΟΠΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΝΩ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ,ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ,ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΕΡΒΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ!!!ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΣΕΡΒΙΚΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!!!ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΕΡΒΙΚΟ ΚΟΝΒΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ [ΟΠΩΣ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΙΖΕ] ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ..ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΛ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΣΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ SAS ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ..ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΚΟΣΟΒΑΡΩΝ..[ΠΡΑΒΔΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ραχόι
18/12/2016
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα Κυριακη στη Μαδρίτη, μετά από έκκληση των συνδικάτων, για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι. Το κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας είχαν απευθύνει τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, το CCOO και το UGT, με κεντρικό σύνθημα: «Οι άνθρωποι και τα δικαιώματά τους έχουν προτεραιότητα». Τα συνδικάτα, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποί τους, απαιτούν δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση ενώ προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν «περισσότερες κινητοποιήσεις στους δρόμους» το 2017. Επίσης ζητούν «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας», αύξηση μισθών και συντάξεων αλλά και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «No» και πινακίδες με εικόνες από ψαλίδια, ως σύμβολο της πολιτικής περικοπών και των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: O τελευταίος μεγάλος ηγέτης που έχει να θυμάται ο Ελληνισμός !!!
13/12/2016
«Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πόλεμος» Γερμανίας - Τουρκίας: Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα σε σχολείο της Κωνσταντινούπολης!
19/12/2016 9.00
Ακόμα και τα... Χριστούγεννα λογόκρινε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την διδασκαλία του μαθήματος των Χριστουγέννων σε γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα 'Bild'. Mέχρι τώρα, οι μαθητές του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. Τώρα, όμως οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την διδασκαλία του μαθήματος, όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.
'Σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να διδάσκεται η παράδοση των Χριστουγέννων ως μία χριστιανική γιορτή', αναφέρει σχετικό e-mail το οποίο έχει στην κατοχή του το γερμανικό πρακτορείο dpa. Όμως, η τουρκική διεύθυνση του σχολείου δεν σταμάτησε εκεί. Φρέναρε ακόμη και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας. Η εντολή δόθηκε μέσω ενός... e-mail στους καθηγητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι δεν πρέπει να αναφέρουν καν τη λέξη "Χριστούγεννα" μέσα στις τάξεις τους!
Το γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα (το 1884 συγκεκριμένα) και συγχρηματοδοτείται από τη Γερμανία. Έχει περίπου 35 Γερμανούς καθηγητές και κάθε Δεκέμβριο φιλοξενεί μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή και μαθαίνει τους μαθητές του για τα Χριστούγεννα. Μια εβδομάδα αφού απαγορεύτηκε στη χορωδία του σχολείου να τραγουδήσει στο γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις. Στην κατοχή του Γερμανικού πρακτορείου έφτασε ένα e-mail από τη διοίκηση του σχολείου, όπου δίνεται εντολή στους καθηγητές ακόμη και η αναφορά για το θέμα των Χριστουγέννων μέσα στις τάξεις τους και μάλιστα η εντολή ήταν η απαγόρευση να... ξεκινήσει άμεσα! 'Σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να διδάσκεται η παράδοση των Χριστουγέννων ως μία χριστιανική γιορτή', αναφέρει το e-mail.
Φυσικά η απόφαση των τουρκικών αρχών προκάλεσε οργή στο Βερολίνο. 'Δεν καταλαβαίνουμε την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του Λυκείου της Κωνσταντινούπολης' αναφέρει ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε την Κυριακή (18.12.2016). 'Είναι πολύ κρίμα που η παράδοση της διαπολιτισμικής ανταλλαγής την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα απαγορεύτηκε σε ένα σχολείο με μεγάλη ιστορία γερμανο-τουρκικής φιλίας', αναφέρει η ανακοίνωση. Κάποιοι βέβαια ήταν πιο σκληροί από την ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ. Όπως ένας από τους συνεργάτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. 'Είναι απόλυτα απαράδεκτο' είπε ο Φρανκ Γιόζεφ Γιούνγκ, βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ, υπεύθυνος για θέματα θρησκείας. 'Αν η Γερμανία χρηματοδοτεί τους δασκάλους σε αυτό το σχολείο, έχει δικαίωμα να λέει τι θα διδάσκουν' είπε ο Γερμανός βουλευτής και κάλεσε την κυβέρνηση της Μέρκελ 'να το κάνει αυτό σαφές στην Άγκυρα'. Γερμανοί πολιτικοί "βλέπουν" την απόφαση των τουρκικών αρχών ως ένα μέρος μιας μεγαλύτερης αλλαγής που επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αποσπάσει την Τουρκία από τον "κοσμικό" χαρακτήρα της. Ο δε Σεβίμ Νταγκντελεν, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, προχώρησε ακόμη περισσότερο: χαρακτήρισε την απόφαση δείγμα ισλαμικής δικτατορίας στην Τουρκία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διαφορα των παλιων μεταναστων με τους σημερινους ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες.
Οι παλιοι μεταναστες των δεκαετιων του 20, του 30, του 60, ηταν προσκαλεσμενοι από την χωρα την οποια πηγαιναν. Εάν παγαιναν λαθραια, αργα η γρηγορα θα συλλαμβανονταν και θα τους γυρνουσαν πισω. Πηγαιναν σε άλλες χωρες για να δουλεψουν, όχι για να καθονται και να παιρνουν επιδοματα. Η ζωη τους ηταν δυσκολη και φρικτη, απομωνομενοι από τους ντοπιους, υπεφεραν. Προσπαθουσαν να ενταχθουν στον τροπο ζωης της χωρας που ειχαν παει. Δουλευαν σκληρα, και η μονη τους ελπιδα ηταν να καταφερουν να γυρισουν πισω στην πατριδα τους στα γεραματα τους, και να ταφουν στον τοπο τους. Η συντριπτικη πλειοψηφια τους βεβαια δεν το καταφερνε. Ουτε συζητηση βεβαια τοτε, για να δεχτουν οι ανεπτυγμενες χωρες μουσουλμανους. Ο ρατσιμος τοτε στρεφοταν εναντιον των μεσογειακων λαων, κατά βαση Ιταλους Ισπανους Πορτογαλους, Ιρλανδους και Ελληνες. Γιαυτο υπηρχε τοτε εντονος ρατσισμος εναντιον των καθολικων, γιατι οι χωρες υποδοχης ηταν κατά βαση προτενσταντικες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπλόκα με τρακτέρ μετά τις γιορτές ετοιμάζουν οι «κόκκινοι» αγρότες
19/12/2016 10.00
Σε... τρία κομμάτια είναι χωρισμένοι για άλλη μια χρονιά οι αγρότες, με τους 'κόκκινους' του Βαγγέλη Μπούτα να αποφασίζουν στη Λάρισα κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους από τις 23 Ιανουαρίου, τους 'γαλάζιους' της Λάρισας να ζητούν προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Οργανο να τηρεί στάση αναμονής. Και οι τρεις 'τάσεις' διατείνονται ότι έχουν στο πλευρό τους αγρότες από τουλάχιστον 100 (!) συλλόγους, επιτροπές και μπλόκα, αλλά αρνούνται να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν κοινά αιτήματα.
Το Σάββατο έγινε σύσκεψη σε αίθουσα του ΤΕΙ Λάρισας με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ), στην οποία αποφασίστηκε πανελλαδικός συντονισμός για κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές. 'Τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα' δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.
Ψήφισμα
Στο πολυσέλιδο ψήφισμα που εκδόθηκε γίνεται αναφορά στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, στον διπλασιασμό του ΦΠΑ από το 13% στο 22%, στην αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 24%, ενώ το ειδικό βοήθημα που θα δοθεί στους συνταξιούχους χαρακτηρίζεται ως 'ψίχουλα από ματωμένα πλεονάσματα'. Υστερα από συζήτηση αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και σε παραδρόμους, σταδιακά από τα μέσα Ιανουαρίου και στις 23 Ιανουαρίου να κατέβουν στην εθνική οδό για να στήσουν μπλόκα. Στα Αμπελάκια της Λάρισας συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αγρότες και συνδικαλιστές από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, με πρωτοβουλία του 'γαλάζιου' προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστου Σιδερόπουλου. Ο τελευταίος, που δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του γιατί στις περσινές κινητοποιήσεις ήταν? παραγκωνισμένος από την ομάδα των νέων αγροτών που μπήκαν μπροστά στο μπλόκο των Τεμπών -επιτροπή που στη συνέχεια διαλύθηκε- υποστηρίζει ότι στην ιστορική κοινότητα, που την επέλεξε για να τονίσει αυτήν ακριβώς τη σημειολογία της έναρξης του αγροτικού κινήματος, 'ήταν εκατοντάδες αγρότες από όλη τη χώρα'. H αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη και απόφαση για κινητοποιήσεις δεν πάρθηκε. Η... ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε ετοιμάζει αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το αγροτικό.
'Θέλουμε να ακούσουμε τις θέσεις της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων για το αγροτικό, γιατί ο χώρος μας οδηγείται με σταθερά βήματα στον αφανισμό' λέει ο κ. Σιδερόπουλος χωρίς να αποκλείει μπλόκα, αλλά, δεδομένης της απροθυμίας των αγροτών, το αφήνει για το μέλλον. Στάση αναμονής τηρεί το Πανελλαδικό. Μιλώντας ο Χρήστος Γκόντιας, δήλωσε ότι 'τα περσινά αίσχη δεν θα επαναληφθούν. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε μπλόκα και δεν κλείνουμε πλέον τους δρόμους, αναζητούμε άλλες μορφές κινητοποιήσεων'.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρήστο Ράπτη για να γράφεις στα απόκρυφα πρέπει να έχεις
Αφού Χρήστο Ράπτη (του διαδικτυακου ακροδεξιου βοθροsite iefimerida.gr) αποφάσισες να μου επιτεθείς δημόσια, αντί να απαντήσεις απλώς στο δημοσίευμα του Documento και στο ερώτημα αν ήσουν συνέταιρος του Γριβέα, μου δίνεις και μένα το δικαίωμα να σου απαντήσω.
Του Κώστα Βαξεβάνη
Αφού σε «άκουσα» λοιπόν, το πρώτο μου συμπέρασμα είναι πως, όσα χρόνια και να περάσουν, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις να γράφεις. Ακόμη και σε νηφαλιότητα, δεν μπορείς να βάλεις δυό κουβέντες τη μια δίπλα στην άλλη, για να πεις κάτι. Θεωρητικά ακόμη και ο τεμπέλης και ο αργόμισθος, κάποια στιγμή με την τριβή με το επάγγελμα, μαθαίνουν στοιχειωδώς να γράφουν και να γίνονται αποδεκτοί από κοινό πέραν της «πατσαβούρας της Βέρμαχτ». Μπορεί να μη μάθουν «ανάγνωση και γραφή» γενικά, αλλά κρατούν τα προσχήματα, δηλαδή δεν αποκαλούν τον Βαξεβάνη , «Μπαξεβάνη» θεωρώντας πως (και) δια αυτής της στρέβλωσης τον αποδομούν. Το τρυκ αυτό του «Μπαξεβάνη» το χρησιμοποίησε ο συνταγματολόγος της καρδιάς σου, Βαγγέλης Βενιζέλος και όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά μόνο εσύ του έμεινες πια αρωγός και συμπαραστάτης, βάζοντάς του καμιά δήλωση να θυμίζει πως υπάρχει και αυτός. Να σου πω μόνο πως αν θέλεις να επεκταθείς και σε άλλες γυμνασιακού τύπου υποτιμήσεις, (τελικώς τα γαλλικά πανεπιστήμια δεν κατάφεραν να αναβαθμίσουν ούτε το επίπεδό σου ούτε τα κολυβογράμματά σου) κάποιοι της φάρας σου με αποκάλεσαν «κοντό» ενώ υπάρχει και το «υπέρβαρος» μια που οφείλω να ομολογήσω έχω βάλει κάτι κιλά. Μέχρι εδώ φαντάζομαι πως όσα σου γράφω τα καταλαβαίνεις, αν και θα φροντίσω να χρησιμοποιώ μικρότερες προτάσεις μην και μπερδευτείς (σε νηφαλιότητα πάντα). Σε έπιασε ο καημός για το πόσα φύλλα πουλάει το Documento. Δεν καταλαβαίνω όμως, αφού δεν πουλάει, γιατί χρειάστηκε να πληρώσεις διαφήμιση στο διαδίκτυο για να προωθήσεις το άρθρο σου εναντίον μου; Για να αποσβέσεις τη ζημιά από μια ανύπαρκτη εφημερίδα; Σημασία όμως για μένα δεν έχει να πουλάω μόνο, αλλά και να μην πουλιέμαι.
Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Το Documento, έγραψε πως το iefimerida.gr, ήταν μια κοινή επιχείρηση του υπόδικου Κυριάκου Γριβέα και δική σου. Απ’ ό,τι βλέπω στην απάντησή σου παραδέχεσαι πως από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο 2011 ήσουν συνέταιρος του Γριβέα. Άρα τι ανακριβές γράψαμε; Αν και το ΦΕΚ που παραθέτεις δείχνει ποιοί ήταν στο ΔΣ της εταιρείας και όχι ποιοί ήταν μέτοχοι, εμείς αποδεχόμαστε την απάντησή σου, η οποία επιβεβαιώνει πως ήσασταν μέτοχοι και οι δύο. Τώρα ποιός έφαγε λεφτά από ποιόν μεταξύ σας , δεν μας αφορά. Μας αφορά όμως (και αφορά και την Εισαγγελία) αν τα χρήματα που δόθηκαν για την κοινή σας επιχείρηση, προέρχονται από τα δάνεια του ΤΤ, τα οποία (σύμφωνα με τους εισαγγελείς) έκανε με κομπίνα προσωπική του περιουσία ο Γριβέας. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ως εδώ, αν και είμαι σίγουρος πως κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Έντεχνα στο άρθρο που συνέταξες με τα κολυβογράμματα Παρισίων, κάνεις αυτό που έκανες επί μήνες. Μιλάς για τον εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Καλογρίτσα και του προσάπτεις πράγματα που αφορούν τον Χρήστο Καλογρίτσα. Για δρόμους, για γιοφύρια, για δάνεια. Αυτή η λαθροχειρία, δεν είναι μια δημοσιογραφική ανεντιμότητα, αλλά μια στοχευμένη επιχείρηση στην οποία επιδόθηκαν τα ΜΜΕ σαν και του λόγου σου, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Αν έχεις λοιπόν στοιχεία για τον Γιάννη Καλογρίτσα, να τα πας στον εισαγγελέα όπως έλεγε και ο φίλος σου Σημίτης, πριν γίνει φίλος σου ο Γιώργος Παπανδρέου και μετά υποκύψεις στο πολιτικό βάρος του Βενιζέλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη για να καταλήξεις φίλος της «πατσαβούρας της Βέρμαχτ». Αν το κάνεις, σε διαβεβαιώ πως θα το καλύψω δημοσιογραφικά. Μετά το άρθρο σου, αναζήτησα εναγωνίως αν έχεις γράψει κάτι στο site σου, γιατί εκτός του Χρήστου Καλογρίτσα, το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει εντοπίσει πρόβλημα στον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά και (τι θυμήθηκα τώρα τον άλλο μέντορα του site σου) το συγχωρεμένο τον Βγενόπουλο. Δεν βρήκα λέξη. Ούτε για τον Ψυχάρη και τις ποινικές διώξεις, για να μη θυμηθώ άλλες περιπτώσεις. Στο δικό μου site, θα βρεις για όλους.
Να πάμε τώρα στα ακόμη πιο δύσκολα. Επειδή μιλάς για αγωγές και επειδή τυγχάνει να έχω καμιά 60αριά στην πλάτη μου, από αυτούς τους οποίους αγιογραφείς στο site σου και τυγχάνουν και χορηγοί σου (με την καλή έννοια το λέω), θα μου επιτρέψεις να έχω μεγαλύτερη εμπειρία από ‘σένα. Η εμπειρία λοιπόν λέει πως σε δύο τουλάχιστον σημεία όσων θυμωμένα γράφεις, αυτό στο οποίο μιλάς για «εκβιασμούς» μου και το άλλο για τους «μισθούς» μου στην ΕΡΤ, μάλλον θα χρειαστεί να πληρώσεις. To πρώτο το καταλαβαίνεις και εσύ. Το δεύτερο, τόλμησε να το γράψει ο Φιλιππάκης της Espresso και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 9 μήνες φυλακή. Ενώ το ήξερες λοιπόν, το έγραψες για να συκοφαντήσεις. Όπως θα σου πουν και οι δικηγόροι σου, στοιχειοθετείται δόλος. Βλέπεις η προσπάθειά σας να με ισοπεδώσετε, έχει και τα καλά της. Πάμε τώρα στα πολύ πολύ δύσκολα. Πραγματικά ο όρος δημοσιογραφία, όπως τον εννοείς εσύ, και εγώ, δεν θα συναντηθούμε ποτέ. Σε όλη μου την πορεία είμαι στη δημόσια θέα. Την άποψή μου και τον τρόπο που δημοσιογραφώ, τον ξέρει ο καθένας. Φυσικά κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι άλλοι (σίγουρα πάντως τα λαμόγια) διαφωνούν. Δεν χρησιμοποιώ κώλους για να κάνω site, δεν πλασάρω τα hoax του διαδικτύου ως ειδήσεις, δεν εξασφαλίζω κλικς με βρομιές και συκοφαντίες. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως αυτό που κάνεις εσύ απαιτεί μια κάποια ικανότητα (όχι Παρισίων, αλλά κάποια). Όπως ικανότητα είναι και να γνωρίζεις συστηματικά, ποια πλευρά του ψωμιού έχει το βούτυρο. Αλλά δεν είναι δημοσιογραφία.
Καταλαβαίνω την αντιπάθειά σου στο πρόσωπο και τη δημοσιογραφία που εκπροσωπώ. Αλλά έχω το πλεονέκτημα να μπορώ να σας βαράω γιατί δεν έχω σκελετούς στη ντουλάπα. Δεν έχω καταναλώσει «διαφήμιση» εκατομμυρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν συμμετείχα στο παρτυ των διαφημίσεων από τις τράπεζες όταν έκλεβαν τον κόσμο. Α, τώρα που είπα «πάρτυ», στο πάρτυ του 9,84 , ο μισθός σου δεν ήταν 1.500 ευρώ που γράφεις, αλλά 2.250. Και φυσικά σημασία δεν έχει πόσο έπαιρνες, αλλά το γιατί τα έπαιρνες. Τα έπαιρνες για να δουλεύεις; Γιατί η Εισαγγελία ψάχνει αν οι 280 υπεράριθμοι δημοσιογράφοι, δούλευαν πραγματικά. Τώρα το αν το Documento δίνει 300 ευρώ το ξέρεις φαντάζομαι ως υπεύθυνος προπαγάνδας ενός συστήματος, που χρόνια τώρα κάνει το άσπρο μαύρο και άμα χρειαστεί τον φτωχό ως υπεύθυνο της φτώχειας του. Μια κυρία «κατήγγειλε» πως ΘΑ δούλευε με 300 ευρώ. Το ανέβασες στο site και φρόντισες για τη δολοφονία χαρακτήρα μου. Είναι σαν να λέω πως κάποιος μου κατήγγειλε πως πούλαγες 700 χιλιάδες το site σου στον ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει από αντιπολιτευτικό, κυβερνητικό και εγώ να κάνω θέμα γι’ αυτό υιοθετώντας τις καταγγελίες. Το πούλαγες Χρήστο Ράπτη αποτιμώντας 700.000 την κωλοτούμπα; Για να μην γράφω πολλά. Άσε τους λεονταρισμούς για τους προσωπικούς μας λογαριασμούς. Στο «όλον» ΠΑΣΟΚ που ήσουν, τα τερτίπια αυτά τα χρησιμοποιούσε ο Τσοχατζόπουλος. Άλλωστε όπως λέει μια κινέζικη παροιμία «πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να συμβεί». Οι δικοί σου λογαριασμοί, μάλλον θα ανοίξουν γιατί μετά το δημοσίευμα, η Εισαγγελία έχει υποχρέωση να ελέγξει, αν το μαύρο χρήμα Γριβέα, διοχετεύτηκε στην κοινή σας εταιρεία την επίμαχη περίοδο. Αν δηλαδή το iefimerida.gr προέρχεται από τους λογαριασμούς Γριβέα που έκλεψαν τις τράπεζες.
Καταλαβαίνω και τη δική σου οργή και των υπόλοιπων. Παιδιά του συστήματος, έμμεσοι μέτοχοι της εξουσίας, δεν μπορείτε να κατανοήσετε πώς ένας τύπος και μια ομάδα ανθρώπων, τα βάζουν με όλους. Το θεωρείτε αφύσικο, γιατί η φύση σας είναι η προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του συστήματος. Το ποιός είναι ο καθένας μας είναι ορατό. Δημοσιογραφώ με ονόματα και διευθύνσεις όχι με «ποιά φαρμακευτική εμπλέκεται σε σκάνδαλο» για να την εμφανίσω μετά από δύο μέρες μυστηριωδώς με όνομα όπως κάνεις εσύ. Παίρνω την ευθύνη για όσα γράφω έχοντας απέναντι όχι τόσο τους τύπους που θίγω, αλλά δημοσιογράφους σαν και σένα. Βασιλικότερος του βασιλέως και προθυμότερους των αυλοκολάκων. Η προσπάθειά σου να με γράψεις στα «απόκρυφά» σου καταλαβαίνεις πως δεν έχει αντικείμενο. Πρέπει να έχεις απόκρυφα τέτοιας χρήσης. Αν κάνω λάθος, πες μου ένα θέμα που αποκάλυψες στη ζωή σου, κάποιον που έστειλες στον εισαγγελέα, μια περίπτωση που η γραφίδα σου και οι θέσεις σου αναστάτωσαν την κοινωνία με σκοπό να τη φτιάξουν. Τίποτα λέω εγώ. Άρα τα απόκρυφά σου είναι μάλλον «μόνο για να τα ξύνεις» όπως λέει ο παλιός σου φίλος ο Θέμος. Χρήστο Ράπτη οι καιροί άλλαξαν. Τις ελάχιστες ώρες που είσαι νηφάλιος, δεν μπορείς να το αντιληφθείς και κάνεις προβολές του εαυτού σου. Πως οι άλλοι είναι σαν και σένα. Δεν είναι. Αν έχεις καημό με το Documento, όπως έχουν πολλοί, σε ενημερώνω πως ήρθε για να μείνει. Γιατί είναι ανάγκη να ξεμπροστιάζει τύπους σαν κι εσένα. Τις προσπάθειες να γίνει η κοινωνία ένας αχταρμάς με κώλους, αθλιότητες, πονηρές βρομιές όπως το site σου. Γι’ αυτό θα μείνει. Μην σε εξαπατά η αναγνωσιμότητα στο site σου. Δεν είναι δικιά σου, είναι του κώλου.
ΥΓ. Για όσους δημοσιεύσουν αυτή την επιστολή (αμφιβάλω αλλά λέμε τώρα) ως κόντρα Βαξεβάνη με Ράπτη, να τους ενημερώσω πως δεν έχει νόημα αυτή η οπτική. Είναι η κόντρα δύο αντιλήψεων για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Προφανώς η μία πλευρά είναι του βουτύρου που γράφω παραπάνω.
http://www.koutipandoras.gr/article/xrhsto-rapth-gia-na-grafeis-sta-apokryfa-prepei-na-exeis
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Φορτίο από Κούβα με εμβόλια για την μηνιγγίτιδα
Οπως ανακοίνωσε ο Συριακός Δημόσιος Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, μια αποστολή φαρμάκων αξίας 930.000 δολαρίων, έφτασε στη χώρα από την Κούβα. Η αποστολή αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ Συρίας και Κούβας και περιλαμβάνει τραπεζικές ρυθμίσεις για τα χρέη που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και νέα συμβόλαια εισαγωγής διάφορων φαρμάκων από την Κούβα.
Στη διάρκεια του 2016, παρελήφθη επίσης ένα ακόμα φορτίο εμβολίων για πέντε μεταδοτικές νόσους που προσβάλουν τα παιδιά. Η Κούβα και η Συρία, συνεργάζονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για πάνω από 51 χρόνια και η συνεργασία αυτή χρονολογείται από την εποχή των ηγετών Χάφεζ αλ Άσαντ και Φιντέλ Κάστρο. Σήμερα, οι δύο χώρες διατηρούν στενούς δεσμούς συνεργασίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι άνεργοι στο περιθώριο - 9 στους 10 δεν παίρνουν το επίδομα
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, 09:10
Στοιχεία που σοκάρουν αποτυπώνει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ σχετικά με την ανεργία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 73,8% του συνόλου των ανέργων, ενώ εξ αυτών μόλις το 1,5% λαμβάνει το πρόσθετο επίδομα του ΟΑΕΔ ύψους 200 ευρώ. Από το σύνολο των ανέργων δε, μόλις το 10% των ανέργων παίρνει επίδομα ανεργίας.
Αναλυτικά:
-την τελευταία εξαετία η ανεργία έχει οδηγήσει στο εξωτερικό περίπου 300.000 νέους υψηλής εξειδίκευσης -κάθε άνεργος είναι άνεργος περισσότερο από δυόμισι χρόνια -σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος -το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (27,2%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών -το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (46,9%) -την 4ετία των δύο μνημονίων (2010-2014) καταγράφηκε αύξηση κατά 45% στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων και μείωση κατά 47% στον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας -η πραγματική ανεργία στερεί από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 7 δισ. ευρώ.
Το β' τρίμηνο του 2016 το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας ανήλθε σε 30,8%, οριακά χαμηλότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2015 που ήταν 31,7%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκια. Επιθέσεις σε γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, 06:00
Όμως ήδη τόσο οι συνεχείς προτροπές της κυβέρνησης, όσο και η προφανής σύνδεση που γίνεται ανάμεσα στο ΡΚΚ και στο φιλοκουρδικό κόμμα, έχει στρέψει εξαγριωμένες Γκριζων Λυκων (που είναι πλεον στον ελεγχο του Ερντογαν εχοντας φυγει απο το ΜΗΡ), κατά του HDP. Τα γραφεία του κόμματος σε διάφορες περιοχές της χώρας δέχτηκαν επιθέσεις, ενώ διαδηλωτές έβαλαν χθες βράδυ φωτιά στα γραφεία του HDP στην Καισάρεια. Παράλληλα επιθέσεις έγιναν και κατά των γραφείων του Κόμματος Εργασίας και της αριστερής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων στην Καισάρεια. Ακόμη έγινε απόπειρα από ομάδες Γκριζων Λυκων να επιτεθούν κατά των γραφείων του Ρεπουμπλικανικου Λαικου Κομματος στην Καισάρεια, αλλά παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία. Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο δήμος του Ακντενίζ, του οποίου ο δήμαρχος και άλλοι δημοτικοί άρχοντες, μέλη του HDP, έχουν προφυλακιστεί για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ, τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση από επιτροπή που διόρισε η κυβέρνηση. Το κλίμα πόλωσης στην Τουρκία οξύνεται με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ισλαμοφασιστες έκαψαν λεωφορεία που θα απομάκρυναν αμάχους
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, 04:24
Συνολικά πέντε λεωφορεία, τα οποία είχαν μεταβεί στα περικυκλωμένα από τους ισλαμοφασιστες χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια προκειμένου να παραλάβουν αρρώστους και τραυματισμένους από το Χαλέπι και να τους απομακρύνουν από την περιοχή, δέχτηκαν επίθεση από ισλαμοφασιστες, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια και την Κρατική Τηλεόραση της Συρίας. Μερικά από τα λεωφορεία, όπως και οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, είχαν φτάσει στην είσοδο των δύο χωριών. Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου της Δημοκρατιας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, απαιτούν να επιτραπεί η έξοδος ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα πολιορκημένα αυτά χωριά, σε αντάλλαγμα για την έξοδο των ισλαμοφασιστών και των αμάχων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου. Τα κρατικά ΜΜΕ στη Συρία μεταδίδουν ότι «ένοπλοι τρομοκράτες» επιτέθηκαν σε πέντε λεωφορεία, τα οποία στη συνέχεια, πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν. Τελικώς, τα ξημερώματα της Δευτέρας επετράπη η διέλευση πέντε λεωφορείων στο Χαλέπι, τα οποία απομάκρυναν τραυματίες και αμάχους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομίζετε ότι η ήττα των ιμπεριαλιστών στη Συρία θα μείνει αναπάντητη από την ιμπεριαλιστική "αριστερά" της Ευρώπης; Να κι οι ιταλικες "Επιτροπές εναντίον του Άσαντ, στο πλευρό της συριακής επανάστασης"!
Από τη συνέντευξη τύπου για την ίδρυση της "Ιταλικής Επιτροπής εναντίον του Άσαντ, στο πλευρό της συριακής επανάστασης"
Δεν το βάζουν κάτω οι δηθεν "αριστερές" οργανώσεις του Σόρος στην Ευρώπη... Οι λακέδες των ιμπεριαλιστών συγκροτούν "Επιτροπές εναντίον του Άσαντ, στο πλευρό της συριακής επανάστασης". Δεν είναι μόνον ο Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΛΑ.Ε (Λαφαζάνης) οι ¨αναρχικοι» που συνεχίζουν ν' ανησυχούν για "αμάχους" στο Χαλέπι και τη Συρία... για "πρόσφυγες-μετανάστες" κι ανοιχτά σύνορα... Για πάρτε την "Ιταλική Επιτροπή εναντίον του Άσαντ, στο πλευρό της συριακής επανάστασης" [Comitato italiano Contro Assad, al fianco della rivoluzione siriana].
Κι ειδικά στην Ελλάδα, που έχει αποφασιστεί να είναι η βάση της "εξόριστης κυβέρνησης της Συρίας", μην νομίζετε ότι οι πολιτικές οργανώσεις, οι ΜΚΟ και οι "ακτιβιστές" της "κοινωνίας των πολιτών" θα λουφάξουν μετά τη Νίκη του λαού της Συρίας! [Η Ελλάδα θα είναι η βάση των τρομοκρατών για την ανατροπή Άσαντ!] Τα εμβάσματα από το στρατηγειο της CIA στο Λάγκλευ και την Μοσάντ τρέχουν συνεχώς... Ας ελπίσουμε ότι θα υψώσουν φωνή σ' αυτές τις οργανώσεις και κόμματα, όσοι δεν είναι στρατολογημένοι έμμισθοι λακέδες των ιμπεριαλιστών...
Αν διαβάσουμε τα κείμενα αυτής της πρώτης επίσημης "επιτροπής" στην Ευρώπη, για όλα φταίνε "οι Σταλινικοί"! Ακριβώς τις ίδιες αναλύσεις της Cia, περί κομμουνιστικού κινδύνου από τον Πούτιν κι άλλα σαχλά. Την Συριακή αριστερά που στηρίζει τον νόμιμο και δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Άσαντ, την θεωρούν "σταλινική αριστερά", όπως τους διαβιβάζει τα σχετικά κείμενα το στρατηγειο της CIA στο Λάγκλευ [Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!] * Αυτή η δηθεν «αριστερά» έχει πεθάνει τελεσίδικα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόσοι είναι αυτοί που θυμούνται πως το "Αριστερό" παρακράτος πέταγε σκατά (στην κυριολεξία) στον τάφο του Δημήτρη Χριστούλα...
Το κουρέλι, η σημαία των Γάλλων αποικιοκρατών στη Συρία και σήμερα "σύμβολο" των "εκδημοκρατικιστών" της Συρίας, των δολοφόνων-αποκεφαλιστών, που στηρίζει -εκτός από τη δεξιά (συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ)- όλη η ιμπεριαλιστική "αριστερά", στο φέρετρο του Χριστούλα... Κι όχι μόνον, τους δόθηκε λόγος κι εκφώνησαν ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ στην πολιτική του κηδεία... Πόσοι είναι αυτοί που θυμούνται πως το "Αριστερό" παρακράτος πέταγε σκατά (στην κυριολεξία) στον τάφο του Δημήτρη Χριστούλα και τοποθετούσαν την μισθοφορική σημαία του FSA στο τελευταίο του ταξίδι;
Είναι οι ίδιοι που ξαφνικά βγήκαν από τα λαγούμια τους και μετά από την απέραντη θλίψη τους προσπαθούν να αντιδράσουν. Είναι αυτά τα παιδιά του ΣΕΚ και της ΔΕΑ που είναι τόσο ύπουλοι και χυδαίοι που συνεχίζουν να προκαλούν. Αυτό για να καταλάβουν όλοι με τι έχουμε να κάνουμε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Η Κρίση των Γαϊδάρων»!!!
Μια ημέρα εμφανίσθηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραββάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα …γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά! Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση, γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη… Ο άνδρας με τη γραββάτα επέστρεψε την επόμενη ημέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάϊδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους.
Τις επόμενες ημέρες, προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους… Μετά συνειδητοποίησε, ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάϊδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα, για να αγοράσει οποιοδήποτε γάϊδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!!! Και αποχώρησε… Την επόμενη ημέρα, ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.
Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν ΔΑΝΕΙΟ(…) από την τοπική τράπεζα. Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα. Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους! Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πιστώσεως, που είχε με τον δήμο.
Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έ δωσε λεφτά στον …τραπεζίτη, ο οποίος, «παρεμπιπτόντως», ήταν …κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου. Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση… Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαϊδάρους!!!…
Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή»(…) συμβουλή/οδηγία, να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της ερεύνης, μείωση της χρηματοδοτήσεως για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδοτήσεως, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι! Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων…
Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε, πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι …ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν «με τον ιδρώτα τους». Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση η ιστορία, δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους; Τι θα κάνεις εσύ;
(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο, το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας… Φυσικά, τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες, γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» των γαϊδάρων).