Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευη 27 Οκτωβριου 2017



Γιάννενα. Επίθεση των ΜΑΤ σε εργατική κινητοποίηση και συλλήψεις συνδικαλιστών
26/10/2017
Σχεδόν καθημερινές είναι, πλέον, οι επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Έτσι σήμερα και ενώ στην Αθήνα τα ΜΑΤ επιτίθονταν με χημικά κατά των φοιτητών που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή ζητώντας να τους δοθούν συγγράμματα, στα Γιάννενα προέβαιναν σε επίθεση κατά εργαζομένων και σε συλλήψεις συνδικαλιστών.
Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα “Market In”, όπου οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην “Καρυπίδης” που εξαγοράστηκε από τη “Market In”. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Η εργοδοσία απαίτησε να εκκενωθεί ο προαύλιος χώρος και κάλεσε τα ΜΑΤ που προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών, με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, χωρίς να καταφέρουν να τους διαλύσουν.
Μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας, η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τον Φάνη Κάτσιο, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ., και τον Θανάση Νάκο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Σχολιο.- Τους έβγαλαν πριν λίγο
Σχολιο.- Τελευταία έχουν χάσει τον έλεγχο στη Θεσσαλονίκη είχαμε περιπτώσεις βίας από τα ΜΑΤ έγινε Καταγγελία άλλα φαίνεται ότι ο Κύριος ΤΟΣΚΑΣ Σφυρίζει Αδιάφορα και φαίνεται ότι το ξύλο θα είναι σε ημερήσια βάση για αυτό και εμείς πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



854 λάικ επαναστατικής αδιαλλαξίας. Γιατί, ως γνωστόν, ο επαναστάτης σκίζει σούφρες και θριαμβολογεί. Γιατί, ως γνωστόν, είναι εξευτελισμός το να γαμιέσαι από τον κώλο. Γιατί, ως γνωστόν, ο βιασμός είναι επαναστατική πράξη.
Πώς το έλεγαν κάποτε κάτι επαναστάτες φοιτητές και η τεστοστερόνη έφτανε από το ΕΜΠ μέχρι Σαρωνικό;
Α, ναι! "Ευχαριστώ την εργατιά που μ' έχει κάνει ψωλαρά για να γαμώ τη Δεξιά!".
Ούτε ένας τους δεν ήταν από εργατική οικογένεια, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
Όπως λεπτομέρεια είναι και η ξετσίπωτη ύβρις προς την Οκτωβριανή Επανάσταση, που εγκαθίδρυσε το πρώτο αντισεξιστικό καθεστώς στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Αφισα με τον Λενιν να μιλαει σε συγκεντρωση που λεει από κατω
«100 χρονια μετα συντροφοι, ακομα ποναν οι σουφρες τους»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική", είπε αυτος που παριστάνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Προς τι η ανησυχία; Μπας και δεν το ξέρουν οι Γερμανοί; Από τα Σκόπια ή από τη Σόφια τ' αγόρασαν τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας; Στα Σκόπια ή στη Σόφια κλείνονται οι συμφωνίες των Καναδών για τις Σκουριές; Από τα Σκόπια ή από τη Σόφια θα ζητήσουν βάση στη Θάσο οι Αμερικάνοι; Τα νερά από τα Σκόπια ή από τη Σόφια θα τ' αγοράσουν οι Γάλλοι;
Ετούτος νομίζει πως όλοι είναι σαν τον Τζιφρα, που πρέπει να του εξηγείς ξανά και ξανά κάτι για να το καταλάβει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΒΙΑ!
Διαβάζοντας κι ακούγοντας τους καλοσυνάτους ανθρώπους που δεν τη μπορούν τη βία και την καταδικάζουν απ' όπου κι αν προέρχεται, θυμάμαι εκείνο το περιστατικό στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1988, όταν οι γυναίκες πραγματοποιούσαν ειρηνικές αντικατοχικές κινητοποιήσεις στην "πράσινη γραμμή".
Χιλιάδες οι συγκεντρωμένες και κάποια στιγμή που οι στρατιώτες του ΟΗΕ προσπαθούσαν να τις απομακρύνουν, ένας απ' αυτούς άρχισε να σπρώχνει βίαια μια κοπέλα που αντέδρασε, σπρώχνοντάς τον κι αυτή. Δίπλα της μια άλλη, στέλεχος του ΑΚΕΛ, αγανάκτησε με τη συμπεριφορά της και χαστουκίζοντάς την της φώναζε:
"Δεν είπαμε, όχι βία; Δεν είπαμε, όχι βία;"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αγιος Δημητριος. Αριστοκρατικής καταγωγής, πρόδωσε την τάξη του και προσχώρησε στο κίνημα του "μπολσεβικισμού της Αρχαιότητας", όπως χαρακτήρισε τον χριστιανισμό εκείνων των χρόνων ο θεωρητικός του ναζισμού Pierre Krebs.
Φυλακισμένος εξαιτίας της δραστηριότητάς του υπέρ των φτωχών της Θεσσαλονίκης, ενθάρρυνε τον φίλο του Νέστορα που νίκησε τον αυτοκρατορικό μονομάχο Λυαίο.
Με διαταγή του αυτοκράτορα Γαλέριου, δολοφονήθηκε μετά από φρικτά βασανιστήρια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω πένθους αναβάλλεται ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Υπ.Παιδείας
27.10.2017
Σε ένδειξη πένθους, ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο υπουργείο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος". Αυτό αναφέρει  το Υπηρεσιακό Σημείωμα του υπουργείου Παιδείας, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.
Η απόφαση αυτή του κ. Γαβρόγλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του  Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας. «Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του αείμνηστου Γιάννη Παντή βύθισε σε θλίψη όλους τους εργαζομένους του υπουργείου, που θεσμικά εξέφρασαν δημοσίως τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς αυτό το αναπάντεχο γεγονός μπορεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να συνδέεται με την εθνική μας επέτειο, που τιμάται 16 μέρες μετά. Βαθιά πεποίθηση όλων είναι ότι ακριβώς η έκφραση σεβασμού, τιμής και συλλογικής μνήμης στο πρόσωπο του εκλιπόντος επιβάλλει ακόμη πιο εμφατικά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, επετείου που συνδέεται με αγώνες αντιφασιστικούς, ανεξαρτησίας, ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιών που υπηρέτησε όσο ζούσε ο Γιάννης Παντής», λέει ο Σύλλογος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28η Οκτωβρίου, να τα θυμόμαστε και αυτά...
Δεν είναι δυνατόν να ήταν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπεξαίρεσαν εν ώρα νυκτός την Γερμανικήν σημαίαν, η οποία εκυμάτιζεν, επί της Ακροπόλεως, παραπλεύρως της Εθνικής μας Σημαίας. Διότι μόνον παράφρονες ή όργανα ξένης προπαγάνδας ημπορούσαν να διαπράξουν μιαν τόσο επαίσχυντο πράξιν. Και είναι βέβαιον ότι, αν οι δράσται του εγκλήματός της περιήρχοντο εις χείρας του ελληνικού λαού, θα λυντσάροντο από αυτόν τον ίδιον ως εχθροί της πατρίδος μας
(Eφημερίδα «Βραδυνή», 2/6/1941)

Στις 27 Απρίλη που οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα ο στρατηγός Καβράκος μαζί με στελέχη του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου υποδέχονταν έξω από την Αθήνα το ναζιστικό στρατό. Την επομένη (πρώτη μέρα της γερμανικής κατοχής) ο δήμαρχος Αθηναίων Αμβρόσιος Πλυτάς, αφού παρέδωσε επίσημα την πόλη στο γερμανό διοικητή στρατηγό φον Στρούμε, σε διάγγελμα προς το λαό της Αθήνας, ανακοίνωνε:
«Συνιστώ εις τον Αθηναϊκόν λαόν ζωηρώς πειθαρχίαν εις τας διαταγάς των αρχών, ιδιαιτέρως δε επιμένω, όπως κατανοηθή καλώς υπό πάντων, ότι, μέχρι της 6ης απογευματινής της σήμερον πρέπει να παραδοθούν εις τα οικεία αστυνομικά τμήματα τα υπό των ιδιωτών κατεχόμενα όπλα (κυνηγετικά, στρατιωτικά πιστόλια και μαχαίρια) πλην των παλαιών οικογενειακών κειμηλίων. ...Όπου υψούται ελληνική σημαία πρέπει δεξιά της να υψούται και η Γερμανική". (Αθηναϊκός τύπος 28/4/1941). Και όπως γράφηκε στις εφημερίδες την 6/5/1941, εξέφραζε με τηλεγράφημά του προς τον Χίτλερ την ευγνωμοσύνη "όλων των Αθηναίων προς τον ένδοξο Φύρερ του γερμανικού λαού».
Είμαι της γνώμης ότι πρέπει να γίνει κυβέρνησις φιλογερμανική, για να καταστήσωμεν ολιγώτερον οδυνηράν την ήτταν. Αυτό πρέπει να γίνη και αν ακόμη θα ηξεύραμε ότι ο πόλεμος θα ετελείωνε και μετά τινας μόνον μήνας με τελείαν ήτταν του άξονος (όπερ απίθανον) - N. Πλαστήρας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟN ΧΙΤΛΕΡ.
Με την παρακάτω επιστολή, υποδέχτηκαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το ιερατείο του “Αγίου Όρους” (Ήταν την ίδια εποχή που οι κάτοικοι των Ελληνικών μεγαλουπόλεων λιμοκτονούσαν)
“Εξοχότατε (!), οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσι Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (…) Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ’ απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως,πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (…). Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως”.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απόπειρα τρομοκράτησης εργαζόμενων σε κινητοποίηση έξω από το «Market In»
Νέο αγωνιστικό ραντεβού αύριο έξω από το σούπερ μάρκετ
Πέμπτη 26/10/2017 - 23:33
Νέο κρούσμα τρομοκρατίας με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών σημειώθηκε στη διάρκεια κινητοποίησης εργαζομένων στα Γιάννενα.
Οι συλλήψεις έγιναν νωρίτερα στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα «Market In» όπου οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην «Καρυπίδης» που εξαγοράστηκε από την «Market In».
Η εργοδοσία απαίτησε να εκκενωθεί ο προαύλιος χώρος και κάλεσε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ οι οποίοι προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών ρίχνοντας μάλιστα χειροβομβίδες κρότου - λάμψης για να τους διαλύσουν, προσπάθεια όμως που έπεσε στο κενό.
Με συνθήματα όπως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει / των εργατών η πάλη θα τη σπάσει» και «Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ μην είσαι φοβισμένος / ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», οι συγκεντρωμένοι απέκρουσαν την επίθεση της αστυνομίας υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας, η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τον Φάνη Κάτσιο, έφορο και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων και τον Θανάση Νάκο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.
Μέλη σωματείων και φορέων της πόλης πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση έξω από την  Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου κρατήθηκαν για λίγη ώρα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, οι οποίοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Παρασκευή έξω από το σούπερ μάρκετ Market In, δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία δεν τους πτοεί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλώς ορίσατε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων – Η Σαουδική Αραβία έδωσε υπηκοότητα σε ανθρωποειδές ρομπότ
19:33 - 26/10/2017
Η Σαουδική Αραβία γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει υπηκοότητα σε ρομπότ. Το τυχερό ανθρωποειδές ρομπότ ονομάζεται Σοφία κι έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν.
Τα.. καλά νέα για την Σοφία ανακοινώθηκαν σε συνέδριο στη Ριάντ.
«Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνεια για μένα αυτός ο μοναδικός διαχωρισμός», δήλωσε η Σοφία σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον διαχειριστή της.
«Είναι ιστορικό το ότι αυτό είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που αναγνωρίζεται ως με την απονομή υπηκοότητας», είπαν.
Η Σοφία δημιουργήθηκε από ρομποτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, από τον Ντέιβιντ Χάνσον, που είναι γνωστός για τη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ.
Το ανθρωποειδές ρομπότ, η Σοφία, επέδειξε το «εκφραστικό» της πρόσωπο, δείχνοντας στο κοινό τη θυμωμένη και τη θλιμμένη έκφρασή της. «Θέλω να ζήσω και να δουλέψω με ανθρώπους, οπότε και χρειάζεται να εκφράζω τα συναισθήματά μου, ώστε να καταλάβω τους ανθρώπους και να χτίσω μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης», δήλωσε η ίδια.
Όταν ρωτήθηκε αν τα ρομπότ έχουν αυτογνωσία, η ίδια απάντησε. «Λοιπόν, αφήστε με να σας επιστρέψω την ερώτηση: εσείς πώς ξέρετε ότι είσαστε άνθρωποι;
Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνητή μου νοημοσύνη ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», είπε, συμπληρώνοντας πως «πασχίζει να γίνει ένα συμπαθητικό ρομπότ».
Η Σοφία ρωτήθηκε αναφορικά με το φόβο τα ρομπότ να πάρουν τον έλεγχο του κόσμου. «Διαβάζετε πολύ Έλον Μασκ και βλέπεται πολλές ταινίες του Χόλυγουντ. Μην ανησυχείτε, αν είστε καλοί μαζί μου, θα είμαι κι εγώ καλή μαζί σας», απάντησε η Σοφία.
Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι αν η Σοφία θα αναγκαστεί να φορέσει μαντίλα στον νέο τόπο κατοικίας της. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι θα μπορεί να οδηγήσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανω φωτογραφια, αντιαμερικανικη διαδηλωση του Κ.Κ. Ινδονησιας το 1965
Τον ιδιο χρονο ξεκινησε η Μεγαλη Σφαγη από τον δικτατορα Σουχαρτο, υπο την υψηλη επιβλεψη των ΗΠΑ…
Αγώνας της Μνήμης ενάντια στη Λήθη
«Τους χώναμε παλούκια στον πρωκτό μέχρι να πεθάνουν. Σπάγαμε το σβέρκο τους με μαδέρια. Τους κρεμάγαμε. Τους στραγγαλίζαμε με σύρμα. Τους αποκεφαλίζαμε. Τους πατούσαμε με φορτηγά. Μας επιτρεπόταν να κάνουμε ό,τι θέλαμε. Και η απόδειξη είναι ότι ποτέ δεν τιμωρηθήκαμε.» (Μαρτυρία του Άντι Ζουλκάντρι, επικεφαλής μίας εκ των ακροδεξιών παραστρατιωτικών συμμοριών της Ινδονησίας που πρωταγωνίστησαν στη Μεγάλη Σφαγή του 1965)
* Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 52 χρόνια από την έναρξη της Μεγάλης Σφαγής στην Ινδονησία. Μέσα σε ένα εξάμηνο, εξολοθρεύτηκε το τρίτο μεγαλύτερο, τότε, κομμουνιστικό κόμμα στον κόσμο, με γεωπολιτικές συνέπειες που διαρκούν μέχρι σήμερα. Τη γενοκτονία καθοδήγησε ο στρατηγός Σουχάρτο υπό την υψηλή επίβλεψη των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους Δυτικούς ιστορικούς, εξολοθρεύτηκαν 500.000 ως 1.000.000 κομμουνιστές, «συμπαθούντες» και μέλη των οικογενειών τους. Ο στενός συνεργάτης του Σουχάρτο στρατηγός Σάρβο Έντι Βιμπόβο, που τότε διοικούσε τις ειδικές δυνάμεις, υπολογίζει ότι οι νεκροί προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν είμαι ναρκομανής, παίρνω κάνναβη για να αντιμετωπίσω τους πόνους»
26.10.2017, 06:42

Το φάρμακο δεν είναι καινούργιο: δεκάδες χρήστες και στη χώρα μας που τη χρησιμοποιούν για να ανακουφίζουν τον πόνο τους, να πιάσουν ένα βλέμμα του παιδιού τους, να κάνουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους υποφερτή, ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση και στήριξη.
Καρκινοπαθείς, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, γονείς με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ή με επιληψία και σπαστικότητα.
Δεν τους φτάνει η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών που θα τους καθοδηγήσουν στην ενδεδειγμένη χρήση της, αλλά έχουν να παλεύουν και με την παραπληροφόρηση.
Παράπλευρη απώλεια των ιαχών περί «μπάφων» από πρώην υπουργούς Υγείας που δείχνουν να αγνοούν τις ιατρικές εφαρμογές της κάνναβης σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλον τον κόσμο.
Δεν είναι μόνο ότι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους συκοφαντούνται και τρομοκρατούνται. Είναι ότι διατηρείται ένα αναχρονιστικό καθεστώς που καταδιώκει όσους έχουν επιλέξει αυτή τη γιατρειά: συλλήψεις, φυλάκιση, δικαστήρια, κατασχέσεις του φαρμάκου, κι ας μην κρύβονται, κι ας έχουν δηλώσει σε κράτος και κοινωνία δημόσια γιατί έχουν επιλέξει να καλλιεργούν το φάρμακό τους.
Το πρώτο βήμα του υπουργείου Υγείας απέχει από μια ολοκληρωμένη πολιτική που θα πλαισιωνόταν με επιστημονική ενημέρωση, θα έβαζε τις ανάγκες των ασθενών πάνω από το πολιτικό κόστος και θα έδινε σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα και τεχνογνωσία ελεγχόμενης καλλιέργειας είτε στο σπίτι τους είτε σε μη κερδοσκοπικές λέσχες ασθενών ώστε το φάρμακο να μην είναι απαγορευτικά ακριβό - όπως συμβαίνει με τα συνήθως συνθετικά σκευάσματα που διατίθενται στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μη συνταγογραφούνται επειδή είναι πανάκριβα.

«Φοβάμαι»
Ο γιατρός Γιώργος Αγγελίνας πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι συλλήψεις και οι χαρακτηρισμοί στον δημόσιο λόγο τον έχουν τρομοκρατήσει.
«Δεν μας φτάνει η πάθησή μας, όλα είναι δύσκολα. Αλλά το πιο δύσκολο είναι η προκατάληψη του κόσμου. Να με βλέπουν σαν ναρκομανή; Είμαι στα πρόθυρα να τα παρατήσω, φοβάμαι, δεν βλέπω να μας στηρίζει ούτε η ίδια η πολιτεία ούτε η κυβέρνηση... Και έχω και τη δουλειά μου, εγώ παίρνω κάνναβη για να μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι και να δουλεύω, πασχίζω να κρατήσω τα ιατρεία μου, βασανίζομαι αλλά το παλεύω. Δεν είμαι ναρκομανής, παίρνω κάνναβη για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τη σπαστικότητα και τους πόνους, και να μου λένε ότι είμαι χρήστης που “φτιάχνεται”, δεν το αντέχω...».

Ζωντανός ή πεθαμένος;
«Καλύτερα παράνομος και ζωντανός, παρά νόμιμος και πεθαμένος» : αυτή η αφοπλιστική φράση μάς έχει μείνει από την πρώτη γνωριμία μας με τη Ζακλίν Πόιτρας, του συλλόγου ΜΑΜΑΚΑ (μαμάδες για την κάνναβη), μια μητέρα που άρχισε να δίνει πειραματικά λάδι κάνναβης στην κόρη της προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή της και πέρσι παρέδωσε πάνω από 43.520 υπογραφές στον υπουργό Υγείας που ζητούσαν τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.
«Σαν πρώτο βήμα είναι πολύ θετικό, αλλά ταυτόχρονα ανακύπτουν και οι τρύπες του συστήματος: αυτό που προέχει είναι η ενημέρωση των γιατρών αλλά και των ασθενών.
Δεν υπάρχουν γιατροί ειδικευμένοι που να μπορούν να καθοδηγήσουν τους ασθενείς -γιατί δεν είναι μόνον η ιατρική γνωμάτευση που χρειάζεται να πάνε στον ΕΟΦ-, αλλά το σκεύασμα μπορεί να είναι διαφορετικό ανάλογα με την ασθένεια, όπως διαφέρει και η δοσολογία σε κάθε ασθενή ή ο συνδυασμός με άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνει.
Υπάρχει άγνοια του ιατρικού κόσμου γύρω από το θέμα και ο κίνδυνος είναι αφενός να βγουν κάποιοι που θα εξαπατήσουν τον κόσμο και αφετέρου να γίνουν λάθη...
Επίσης τα σκευάσματα που κυκλοφορούν μπορούν να καλύψουν συγκεκριμένες ασθένειες και όχι όλες τις ομάδες των ασθενών και τις ανάγκες τους.
Κι αυτά τα φάρμακα είναι πανάκριβα: οι καρκινοπαθείς μπορεί να χρειάζονται μέχρι και 1.000-1.500 ευρώ τον μήνα για να καλυφθούν...
Επίσης υπάρχουν λάδια κάνναβης που δεν είναι φαρμακευτικά σκευάσματα και κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη με ποιον τρόπο θα καλύπτεται το κόστος για τους ασθενείς - με τη συνταγή του γιατρού και την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς;
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να δούμε πολύ σοβαρά το θέμα της οικιακής καλλιέργειας, γιατί τα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι πολύ ακριβά και η εισαγωγή τους δεν συμφέρει ούτε τον ασθενή ούτε το κράτος, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς με ειδική άδεια και καθοδήγηση να εξασφαλίζουν φθηνή πρόσβαση στο φάρμακό τους και να δοθεί άδεια σε Ελληνες παραγωγούς να παράγουν λάδι και αποξηραμένο φυτό για τις περιπτώσεις που ενδείκνυται.
Εχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, αυτά είναι γνωστά στον υπόλοιπο κόσμο και θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και τουλάχιστον μία 20ετία...».

Τρίτη σύλληψη για τον Κ. Σύρο
Την περασμένη βδομάδα βρέθηκε για τρίτη φορά κρατούμενος επειδή καλλιεργούσε το φάρμακό του μετρώντας 24ωρα από τηλεοπτική συνέντευξή του και την κατάθεση αιτήματος στον ΕΟΦ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να πάρει άδεια καλλιέργειας μαζί με 33 ακόμη μέλη του Συλλόγου Ασθενών για την Ιατρική Χρήση της Κάνναβης του οποίου είναι πρόεδρος.
Ο Κωνσταντίνος Σύρος, 45χρονος επιχειρηματίας στην επαρχία, έχει δηλώσει σε όλες τις αρχές τι κάνει. Και είναι κατηγορηματικός:
«Χρησιμοποιώ την κάνναβη για να ζω. Πάσχω από νευροπαθητικούς πόνους και μόνο χάρη στην κάνναβη καταφέρνω να είμαι λειτουργικός, μου απαλύνει τους πόνους χωρίς παρενέργειες, κατάφερα να κάνω οικογένεια (σ.σ.: έχει 4 παιδιά και περιμένει το πέμπτο). Καλλιεργώ εδώ και 20 χρόνια το φάρμακό μου επειδή με κρατάει στη ζωή, τα σκευάσματα που θα εισαχθούν, εκτός του ότι περιέχουν συνθετική κάνναβη, είναι και πανάκριβα, γι’ αυτό έκανα αίτηση να πάρω άδεια καλλιέργειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγου».
Ο κ. Σύρος ήταν 17 ετών όταν σε ατύχημα με μηχανή έμεινε ανάπηρο το αριστερό του χέρι και ήταν καταδικασμένος να ζει με αφόρητους πόνους παρά τις 15 εγχειρήσεις που έκανε τα επόμενα 7 χρόνια, μέχρι που ανακάλυψε το παυσίπονό του:
«Για μένα είναι όρος αξιοπρεπούς διαβίωσης, όχι μόνο δεν κρύβομαι, αλλά διεκδικώ να είμαι νόμιμος» μας λέει...

«Τιμωρώντας» έναν οροθετικό
Και ο Χρήστος Ριγανάς, οροθετικός, είναι ο άνθρωπος που το κράτος λες και βάλθηκε να τιμωρήσει για την ασθένειά του ή να τον εκδικηθεί που προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να την «παλέψει» καλλιεργώντας κάνναβη:
«Εχω πάει τέσσερις φορές μέσα, πάντα για τον ίδιο λόγο... Είναι λυπηρό να εξακολουθούν οι διωκτικές αρχές να έχουν αυτήν τη συμπεριφορά, και παρότι δεν μου έδιναν και πολλά χρόνια ζωής, κατάφερα να επιβιώσω χάρη στην κάνναβη και μόνο χάρη σε αυτήν είμαι ζωντανός. Μόνο όταν με συνελάμβαναν και έμπαινα μέσα και δεν είχα το φάρμακό μου, έπεφτε το ανοσοποιητικό μου... Εδώ και 20 χρόνια έχω αποφασίσει να το προμηθεύομαι με τον πιο φυσικό τρόπο, από τον κήπο μου», λέει στην «Εφ.Συν.».
Η τελευταία σύλληψή του έγινε τον περασμένο Ιούλιο, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του ΦΕΚ για τη χορήγηση σκευασμάτων κάνναβης μέσω ΕΟΦ.

Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη
Ποιος εναντιώνεται στο δικαίωμα των ασθενών να έχουν το φάρμακό τους;
Ποιος από θέση ευθύνης κάνει πως δεν ξέρει ότι η απαγόρευση θρέφει την παρανομία;
Μήπως η παραπληροφόρηση είναι σκόπιμη, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η επιστημονική έρευνα ξεδιπλώνει τις απεριόριστες ιατρικές ιδιότητες της κάνναβης ύστερα από δαιμονοποίηση δεκαετιών;
Η πραγματικότητα δείχνει ότι πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν διαφορετικές νομοθετικές προσεγγίσεις για την κάνναβη για ιατρική ή γενική χρήση.
Ανάμεσά τους, 22 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δημιουργήσει ρήγματα στο απαγορευτικό μοντέλο, σύμφωνα με το MedicalMarijuana, ένα ευρωπαϊκό διαδικτυακό φόρουμ για την ιατρική κάνναβη: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία είτε επιτρέπουν στους ασθενείς τους να χρησιμοποιούν κάνναβη ή παράγωγά της για συγκεκριμένες ασθένειες είτε αποποινικοποίησαν ή ανέχονται την καλλιέργεια του φυτού για προσωπική χρήση.
«250 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη και 500 εκατομμύρια διεθνώς έχουν νόμιμη πρόσβαση στην ιατρική χρήση της κάνναβης», συμπεραίνει έρευνα των «Ηλιόσπορων» (δίκτυο για την κοινωνική και πολιτική οικολογία) για τα θεσμικά πλαίσια ρύθμισης της κάνναβης στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Και συμπληρώνει τη λίστα του ευρωπαϊκού φόρουμ για την ιατρική χρήση της κάνναβης με δύο ακόμη χώρες, τη Νορβηγία και τη Δανία, όπου αφενός η προσωπική χρήση δεν αποτελεί έγκλημα -και το πολύ να επισύρει χρηματικό πρόστιμο- και αφετέρου διατίθεται από τα φαρμακεία, αλλά και συνταγογραφούνται για τους ασθενείς σκευάσματα κάνναβης σε διάφορες μορφές.
Κάπως έτσι φτάνει η λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που εφαρμόζουν διαφορετικά μοντέλα τις 24.
Μπορεί στη χώρα μας ο δημόσιος λόγος ώρες ώρες να θυμίζει περασμένες δεκαετίες, η πραγματικότητα όμως είναι ότι κατά δεκάδες οι ασθενείς και οι συγγενείς τους αναζητούν ανακούφιση στις παθήσεις τους διεκδικώντας τη νομιμότητα, την ώρα που πληθαίνουν τα παραδείγματα και οι θετικές πρακτικές διεθνώς σε τέτοιο βαθμό ώστε η άγνοια να μη θεωρείται πλέον αθώα.
Ας ξεχωρίσουμε την Ισπανία, όπου την αποποινικοποίηση της καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης για προσωπική χρήση από ενηλίκους ακολούθησε η ιατρική κάνναβη που οι ασθενείς μπορούν να προμηθεύονται μέσω συνταγογράφησης, αυτοκαλλιέργειας, είτε συμμετέχοντας σε ιατρικές λέσχες κάνναβης - μοντέλο που εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Στην Ιταλία την καλλιεργεί ο στρατός!
Επίσης, στην Ιταλία η αποποινικοποίηση προηγήθηκε της νομιμοποίησης της ιατρικής κάνναβης, που συνταγογραφείται και καλύπτεται από το Σύστημα Υγείας.
Για να μειωθούν τα έξοδα εισαγωγής κανναβοφαρμάκων αποφασίστηκε η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης από τον στρατό για συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων ασθενών, ενώ λειτουργούν κοινωνικές λέσχες κάνναβης.
Οι εξελίξεις προς τη νομιμοποίηση της κάνναβης όμως είναι ραγδαίες και πέρα από την Ευρώπη, ανοίγοντας δρόμους στις ιατρικές και βιομηχανικές εφαρμογές της από τον Καναδά ώς την Αυστραλία και τη Λατινική Αμερική.
Η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε πλήρως την κατοχή, καλλιέργεια, διανομή και χρήση της κάνναβης προ τετραετίας.
Το Ισραήλ πρωτοπορεί στην έρευνα για τις ιατρικές εφαρμογές της, ανακάλυψε τα πιο σημαντικά κανναβινοειδή (τετραϋδροκανναβινόλη/κανναβιδιόλη) και καλύπτει το κόστος θεραπείας 22.000 εγγεγραμμένων ασθενών.
Ας ανακαλύψουμε όμως και την... Αμερική. Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον πόλεμο εναντίον της, η κάνναβη είναι νόμιμη σε 29 Πολιτείες για ιατρική χρήση, σε έξι από αυτές και για ψυχαγωγική, ενώ στις περισσότερες πολιτείες είναι νόμιμη και η αυτοκαλλιέργεια.
Στο Κολοράντο των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η πλήρως νομιμοποιημένη κάνναβη είχε πέρσι 1,2 δισ. δολάρια πωλήσεις - ποσό που έφτασαν οι φετινές πωλήσεις μόνο στο πρώτο εννιάμηνο.
http://www.efsyn.gr/arthro/den-eimai-narkomanis-pairno-kannavi-gia-na-antimetopiso-toys-ponoys



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017
Πάγωσε τους Νοτιοκορεάτες που ήρθαν να πάρουν την Ολυμπιακή φλόγα ο Πελετίδης, θυμίζοντας την Βόρεια Κορέα
Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες γίνονται φέτος στην Νότιο Κορέα, και ήρθαν τα παιδιά να πάρουν την Ολυμπιακή φλόγα από την Ολυμπία και να πάνε Αθήνα να πετάξουν για την πατρίδα τους. Το θέμα είναι ότι πέρασαν από την Πάτρα, και εκεί τους "υποδέχθηκε" ο κομμουνιστής δήμαρχος της, Κώστας Πελετίδης.
Στην χθεσινή τελετή υποδοχής της Φλόγας παρίσταντο εκπρόσωποι της χώρας ο Δήμαρχος της Πατρας Κώστας Πελετίδης έστειλε το δικό του μήνυμα υπεράσπισης της Βορείου Κορέας προκαλώντας ένα σχετικό... σούσουρο.  " Παρακολουθούμε επίσης με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή λόγω της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας που πραγματικό στόχο έχουν την προώθηση των γεωστρατιγικών  συμφερόντων και επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ που απειλούν την ειρήνη στην Κορεάτικη Χερσόνησο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις της περιοχής" είπε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαε, θυμισου, το χωμα που πατας
Λευτερωσε ο Αρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
ΌΧΙ. Δεν πολέμησαν όλοι οι Έλληνες τους Κατακτητές. Το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά είχε αποφασίσει να "πέσουν μερικές τουφεκιές για την τιμή των όπλων" και ναδοθεί η Ήπειρος στους Ιταλούς.Η απάντηση ήρθε στο Καλπάκι και στα βουνά της Ηπείρου με τον λαό οπλισμένο και αποφασισμένο. Το καθεστώς Μεταξά του ρετσινόλαδου του Μανιαδάκη και των τόπων εξορίας των κομμουνιστών από τις 28 Οκτώβρη ήταν μια καρικατούρα.Οι εξελίξεις ραγδαίες με την Ναζιστική Γερμανία να εισβάλει στην Χώρα και το Κράτος των ελλήνων Αστών σε αποσύνθεση.Με τον στρατηγό του μεταξικού καθεστώτος Τσολάκογλου να παραδίδει τα κλειδιά (και τους πολιτικούς κρατούμενους κομμουνιστές) στους κατακτητές και να γίνεται ο πρώτος δοσιλογικός πρωθυπουργός των αστών μαυραγοριτών και των ομίλων που συνέχιζαν τις επιχειρηματικές τους δραστηριοτητες εντάσσοντας αυτές στην οικονομία του Γ Ράιχ, ενώ ο βασιλιάς και οι αστικός πολιτικός κόσμος την "έκαναν" για το Κάιρο. Και τότε μέσ' στην μαύρη νύχτα της σκλαβιάς τους νεκρούς από την πείνα και το αναγκαστικό δάνειο γεννήθηκε το ακατόρθωτο. 27 Σεπτέμβρη 1941 ιδρύεται το ΕΑΜ και λίγο αργότερα ο ΕΛΑΣ ,ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κάθε σύγχρονος γερμανοτσολιάς φίλος της Μέρκελ και της ΕΕ σκάει μύτη και πουλάει ανέξοδο ΟΧΙ τούτες τις μέρες.Από την Ήπειρο φρεσκάρουμε την μνήμη με παππούδες γερμανοτσολιάδες της δοσιλογικής κυβέρνησης Ράλλη, (τον μαύρο χειμώνα του 43 ), εκλεκτών μελών του φασιστικού Μεταξικού καθεστώτος. Δίπλα από τους κατακτητές, έλληνες αξιωματικοί καθώς και ο Ράλλης με τον Παπαδόγκονα και η επίσημη εκκλησία . Πιστοί στον όρκο των ταγματ (ασφ) αλητών .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στο ξεπούλημα των εδαφών από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων- Παραίτηση του Θεόφιλου Γ’ τώρα!
Τους τελευταίους μήνες, ένα νέο έγκλημα διεξάγεται εναντίων του παλαιστινιακού λαού, μία Νάκμπα που δεν σταματάει και αυτή την φορά έχει σαν υπεύθυνο τον Έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’.  Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ξεπουλάει οικόπεδα στα κρυφά, τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και τα  παραχωρεί σε Σιωνιστικά χέρια, ξεσηκώνοντας έτσι πολλές αντιδράσεις στους κύκλους των Χριστιανικών κοινοτήτων των Αράβων, που ζητάνε την άμεση εκθρόνιση του Πατριάρχη.
Όλα ξεκίνησαν, όταν οι Άραβες ορθόδοξοι χριστιανοί σε Παλαιστίνη και Ιορδανία πληροφορήθηκαν μια μυστική συμφωνία πώλησης, περισσότερων από 200 οικοπέδων, στις συνοικίες Ταλμπίγια και Ναγιότ στην Ιερουσαλήμ, σε έναν μυστηριώδη Ισραηλινό επενδυτικό όμιλο. Επίσης μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί πως έχει πουληθεί έναντι μόλις 1,5 εκατ. δολαρίων ακριβό συγκρότημα επιχειρήσεων και γραφείων, έκτασης έξι στρεμμάτων, κοντά στον Πύργο του Ρολογιού στη Τζάφα και 430 στρέμματα στην περιοχή Καισάρεια, όπου περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα ενός εθνικού πάρκου και το Αμφιθέατρο που πωλήθηκαν έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Στις πρώτες αντιδράσεις που επακολούθησαν της αποκάλυψης, υπήρξε το αίτημα προς την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή, να αποσύρουν την αναγνώριση προς τον Πατριάρχη, με σκοπό την καθαίρεσή του και έτσι να καταφέρουν να ακυρώσουν την συμφωνία. Παράλληλα, από τότε που δημοσιοποιήθηκε η πώληση της ακίνητης περιουσίας στην Ιερουσαλήμ, άρχισαν να ακούγονται και οι φωνές για την «ποινική δίωξη του Πατριάρχη, για διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων». Ταυτόχρονα Παλαιστινιακοί Ορθόδοξοι φορείς ίδρυσαν ειδική επιτροπή για να παρακολουθεί την υπόθεση, μάλιστα φρόντισαν να διαρρεύσει στα αραβικά ΜΜΕ, ότι όλοι οι επικεφαλής των Εκκλησιών στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη , όπως και 14 τοπικά εκκλησιαστικά συμβούλια, αποφάσισαν από τις 3 Ιουλίου του 2017 «να ζητήσουν να μην μνημονεύεται το όνομα του Πατριάρχη Θεόφιλου, καθώς επίσης να μην γίνεται δεκτός, ο ίδιος και άνθρωποί του σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έτους και να ανακηρυχθεί ως ανεπιθύμητη προσωπικότητα». Στις 8 Οκτωβρίου, χρειάστηκε αστυνομική συνοδεία για να καταφέρει να παραβρεθεί στην λειτουργία, λόγω των διαδηλωτών που μαζευτήκαν εναντίων του.
http://www.kanafani.gr/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B4%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To ΕΠΑΜ είναι ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε Πολίτης που θέλει μια Ελεύθερη Πατρίδα και Πανανθρώπινη την Λευτεριά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
Δελτίο Τύπου αποτροπής πλειστηριασμών – 25 Οκτωβρίου 2017
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και η Αντίσταση στα Ειρηνοδικεία συνεχίζεται
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνωμοτική συνάντηση των τοκογλύφων δανειστών της κατοχικής κυβέρνησης και του συνεργάτη τους Γεωργίου Ρουσκα – μακρύ χέρι των Τραπεζών και Προέδρου του Συλλόγου συμβολαιογράφων ΣΕΣΣΕ – προκειμένου να ξεπεράσουν με πρωτόγνωρες τακτικές τα εμπόδια που βάζουν οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι με τις αποχές τους στην διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ( ο Ρούσκας «μεταφέρει» την πρόταση των δανειστών, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να γίνονται με όποιον συμβολαιογράφο πιστοποιείται οπουδήποτε και αν εδρεύει , καταργώντας την τοπική αρμοδιότητα και εκβιάζει προσωπικά τους συμβολαιογράφους, ότι σε περίπτωση μη υποβολής σχετικής πρότασης αυτό θα αποτελεί πολιτική θέση).
Ενώ ο φερόμενος ως υπουργός της Δικαιοσύνης κ. Κοντονής έχει ήδη δηλώσει ότι στις 29 Νοεμβρίου 2017 θα ξεκινήσουν κανονικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ενώ έχει σταλεί από δύο μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου συμβολαιογράφων Στυλιανού Ρεβελάκη και Φωτεινής Τριγάζη επιστολή τους που καταδικάζεi τις λανθασμένες επιλογές και τους λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ , και ιδιαίτερα του Προέδρου του Ρούσκα, εκθέτοντας τον ως κύριο υπεύθυνο για την δυσχερή θέση που έχει περιέλθει ο κλάδος των συμβολαιογράφων σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και απέναντι στην κοινωνία.
Ενώ μετά την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στα γραφεία του συλλόγου , με δελτίο τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετών Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, ζητά από την πολιτεία να μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία των συμβολαιογράφων.
Ενώ 8 από τους 9 Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους απέχουν απ΄τα καθήκοντά τους.
Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. συνέχισαν τον ανένδοτο αγώνα τους κατά της λεηλασίας της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας αλλά και για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ματαιώθηκαν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για τους οποίους κανένας συμβολαιογράφος ή πλειοδότης δεν εμφανίστηκε.
Στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, οι αίθουσες – μετά από τον έλεγχο των συναγωνιστών – βρέθηκαν άδειες και κλειστές (λόγω της αποχής), ενώ αντίθετα στην είσοδο του Μεγάρου υπήρξε η παρουσία των συλλογικοτήτων του κινήματος. Για πρώτη φορά είχαμε και την εμφάνιση στο ειρηνοδικείο μελών του ΠΑΜΕ.
Στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά, ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας με τον ίδιο παρόντα. Όπως δήλωσε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το κίνημα με τη φυσική του παρουσία και στο μέλλον.
Στο Ειρηνοδικείο των Ιωαννίνων λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων έως την 31/12/2017, δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκπλειστηρίαση με τους συναγωνιστές να βρίσκονται στο χώρο σε περίπτωση μη τήρησης της αποχής, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα.
Οι φίλοι και τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ θα συνεχίζουν με τον ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ τους να υπερασπίζονται μέχρι τέλους :
Το δικαίωμα σε επαρκή κατοικία που προστατεύεται από το άρθ. 21 του Συντάγματός μας και που σύμφωνα με αυτό, «η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο της ειδικής φροντίδας του Κράτους»
Το Συντονιστικό των Κοινωνικών Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρακαλώ όπως προσθέσατε την δίδα Ηριάννα στη Λίστα Λαγκάρντ για να βγει με αναστολή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ
o Σάββας Ξηρός ανακρίνει τον Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ χορηγώντας του ρετσινόλαδο με αλόη βέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ
100 χρόνια πριν την επόμενη Οχτωβριανή Επανάσταση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ωραίες αυτές οι συναντήσεις με διάφορους γονείς στις σχολικές γιορτές, σαν τα παιδικά πάρτυ είναι.
Ακούς κουτσομπολιά για τα πόδια της Μενεγάκη, για την τάδε μαμά που χώρισε, στεναχώρια που σήμερα η χώρα δεν βγάζει πολιτικούς σαν τον Μεταξά γι'αυτό φτάσαμε, εδώ που φτάσαμε.
Κοιτάς,μονολογείς. κάνεις καταγραφή: "εσύ στα γκουλαγκ, εσύ στη Σιβηρία, άσε εσύ κατευθείαν στην πηγάδα".
Γενικά πολύ ωραία περνάμε και ενισχύεται η οργανωτική σκέψη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ υπόσχονταν ότι θα βγάλουν τα κάγκελα
Θεσσαλονίκη: Κάγκελα παντού έξω από τον Άγιο Δημήτριο..
Δεν επέτρεπαν την είσοδο σε όσους απλούς πολίτες έφταναν στην εκκλησία μετά τις 9 το πρωί
Απίστευτες αστυνομικές δυνάμεις έξω από τον ναό του πολιούχου της πόλης όπου βρισκόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και άλλοι υπουργοί .
Με μια διπλή σειρά από κάγκελα οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τις εισόδους της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης.
Σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
Σχολιο.- Απόδειξη ότι φοβούντε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Επιτέθηκαν με σφυριά σε κρεοπωλείο στα Εξάρχεια
26-10-2017 - 11:43πμ
Άγνωστοι επιτέθηκαν, κρατώντας σφυριά, το προηγούμενο Σάββατο σε κρεοπωλείο στην οδό Καλλδρομίου στα Εξάρχεια.
Οι νεαροί έσπασαν με σφυριά την τζαμαρία και προκάλεσαν ζημιέςστο φορτηγό μεταφοράς κρεάτων.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) -Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με όλη την καλή διάθεση, να επισημάνω ότι τα μισά τουλάχιστον πλάσματα (π.χ. χοίροι βοωδή, πρόβατα κ.λ.π.) απ αυτά που νοιάζονται οι vegan ή όπως αλλιώς τους λένε, και θέλουν να αφήνονται ελεύθερα να ζήσουν στην φύση, θα είχαν ήδη εξαφανιστεί στο πέρασμα των αιώνων, χωρίς την αιχμαλωσία και την "προστασία" απ' τον άνθρωπο, με σκοπό την εκμετάλλευση τους. `Αρα νομίζω ότι το θέμα είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους και μόνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόβοντας το τσιγάρο, έχω περιορίσει τους καφέδες που τους έπινα για να καπνίζω και το 'χω ρίξει στα βότανα. Τσάι του βουνού, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο, τέτοια.
Χθες ψώνισα από 'να μαγαζάκι στο Αιγάλεω, αλλά μετά σκέφτηκα πως ο μπάρμπας εκεί δεν άφησε φυτό για φυτό άγριο που να μην το εκμεταλλευτεί. Κόβει τα άνθη ο τυπάκος κι εμποδίζει την κανονική φυσική διαδικασία.
Όμως, όχι για πολύ! Θα δημοσιοποιήσω τη διεύθυνση και θα μετανιώσει πικρά! Όλα λαμπόγυαλο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/10/2017   19.25
Για μια ακόμη φορά ομάδα ατόμων που τάσσεται κατά της κατανάλωσης κρέατος έσπασε κρεοπωλείο στην Καλλιδρομίου.
Εκτός του ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μαγαζιού είναι άνθρωπος με κινηματική δραστηριότητα, σκέφτομαι πως αν ανάλογες πρακτικές γενικευτούν, θα έπρεπε να σπάμε στο ξύλο τους περιπτεράδες που πουλάνε εφημερίδες, μιας κι οι δεκαεννιά στις είκοσι είναι καθεστωτικές, αλλά και τους βενζινοπώλες που πουλάνε βενζίνη και μολύνεται η ατμόσφαιρα και τον τυπάκο με τον πάγκο στη λαϊκή που πουλάει ασιατικά ρούχα, που φτιάχνονται με μεροκάματα του ενός ευρώ.
Και τον μπάρμαν να δέρνουμε, στο μπαράκι που συχνάζουμε. Τα ποτά πόσο και πόσο κόσμο δεν έχουν καταστρέψει! Ή μήπως κι αυτά δεν τα φτιάχνουν εταιρίες που λεηλατούν τον φυσικό πλούτο και εκμεταλλεύονται ανθρώπινη εργασία!
Σχολιο.- οποιος ξερει στο ελαχιστο τον Γιαννη καταλαβαινει το μεγεθος της βλακειας αυτων που εκαναν κατι τετοιο και ποσο δραματικα αδικοι εγιναν σε βαρος του.
Σχολιο.-  Αν είναι απόλυτα συνεπείς με την ιδεολογία τους, μαγκιά θα ήταν να πάνε να σπάσουν ένα μεγάλο, οργανωμένο σφαγείο, όπου γίνονται οι σφαγές των ζώων κι από όπου προωθείται το κρέας στα μικρά κρεοπωλεία. 'Η ακόμη καλύτερα, μια ολόκληρη μονάδα εκτροφής ζώων που προορίζονται για σφάξιμο, ώστε να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του.  Αλλά, έτσι είναι: αν δεν μπορούμε να βαρέσουμε το άλογο, βαράμε το σαμάρι. Ψευτόμαγκες.
Σχολιο.- Αν είναι απόλυτα συνεπείς με την ιδεολογία τους να πάψουν να φοράνε(ένδυση-υπόδηση) δερμάτινα.Θα τους πιστέψω όταν τους δω με λάσπες στα πόδια αντί παπουτσιών.Είναι λένε ζωντανά.....τα φυτά δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί??
Σχολιο.- Για το 2017 ειναι τραγικά ανεγκέφαλοι. Δεν εχει καμια σημασία ποιος ειναι ο κρεοπώλης. Απαράδεκτη ενέργεια αντανακλά την τεράστια σύγχυση στο κεφάλι πολλών. Στην περιπτωςη που δεν κρύβεται και τίποτα αλλο απο πίσω.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΥΜΗΣΟΥ
Κατανάλωση φρέσκων νεαρών λαχανικών και καρπών = φόνος, έκτρωση & παιδεραστία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΞΙΚΟ
ελληνικός Αύγουστος:
1. μήνας που εκτείνεται ως τα Χριστούγεννα 2. συγγραφέας που εκτείνεται στην Αιωνιότητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, να 'μαστε και ειλικρινείς. Μεταξύ μας και με τον κόσμο.
Αν δεν θέλουμε να γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου, τι ζόρι τραβάμε που θέλει να καταθέτει στεφάνι κι η Χρυσή Αυγή; Αν οι γιορτές αυτές είναι εθνικιστικές, αυτονόητα είναι δικές της. Μπορεί να ήταν οι φασίστες που αγωνίστηκαν για εθνική ανεξαρτησία. Σωστά;
Όπως κι αν δεν γουστάρουμε την ελληνική σημαία, γιατί μιλάμε για ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ και Πολυτεχνείο; Αυτή τη σημαία είχαν ως σύμβολο, Άρα κι εκεί με εθνικισμό έχουμε να κάνουμε. Κι αυτό σωστό;
Ας τα εκχωρήσουμε όλα στον εθνικισμό, ας πάψουμε να μιλάμε για εθνικοαπελευθερωτικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και ας ησυχάσουμε κι εμείς κι αυτοί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια ακόμη φορά για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Κείμενο που δημοσίευσα πριν δυο βδομάδες:
Ενόψει της επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, άρχισε και πάλι η συζήτηση σχετικά με το γιατί ως εθνική γιορτή έχουμε την επέτειο της έναρξης του πολέμου για την Ελλάδα (την 28η Οκτωβρίου 1940) και όχι τη λήξη του, με την Απελευθέρωση έστω της Αθήνας. Μάλιστα, πολύς αριστερός κόσμος έχει την εντύπωση πως η 28η Οκτωβρίου καθιερώθηκε μεταπολεμικά αντιπαραθετικά προς την Αριστερά και το κίνημα της αντιφασιστικής Εθνικής Αντίστασης.
Η αλήθεια είναι πως οι πρώτοι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου έγιναν στα χρόνια της Κατοχής από το ΕΑΜ και συνήθως εξελίσσονταν σε συγκρούσεις με τις κατοχικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, από τις 28 Οκτωβρίου 1941, όταν πρωτοστάτησαν οι φοιτητές της ΟΚΝΕ και συγκρούστηκαν με τους ιταλούς καραμπινιέρους. Τη μέρα εκείνη ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα "Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!".
Ο μεγαλύτερος εορτασμός έγινε το 1944, λίγες μέρες μετά την Απελευθέρωση, με πρωτοβουλία και πάλι του ΕΑΜ και με κυρίαρχο το σύνθημα "Λαοκρατία".
Το μεταβαρκιζιανό καθεστώς καθιέρωσε την 28η Οκτωβρίου ως εθνική γιορτή όταν ήδη αυτή ήταν καθιερωμένη ως τέτοια από τον ίδιο τον λαό. Ακριβώς γιατί θύμιζε την πρώτη νίκη κατά του φασιστικού Άξονα σε παγκόσμιο επίπεδο, με την απόκρουση της ιταλικής επίθεσης και την καταδίωξη των εισβολέων έξω από τα ελληνικά σύνορα. Το καθεστώς δεν ήθελε να μονοπωλεί η Αριστερά το ΟΧΙ του '40.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν καθιερώθηκε η Απελευθέρωση, όπως σε άλλες χώρες, που ηττήθηκαν κατά τη φασιστική εισβολή, ενώ συνάμα το μεταβαρκιζιανό κράτος απαλλασσόταν και από την ανάγκη αναφοράς στο ΕΑΜ, επανέφερε τον Μεταξά και κυρίως τον βασιλιά στη διαστρεβλωμένη ιστορική μνήμη ως πρωθυπουργό και βασιλιά του ΟΧΙ κ.λπ.
Εντούτοις, κάτι τέτοιο θα συνέβαινε κι αν καθιερωνόταν η Μέρα της Απελευθέρωσης. Το πιο πιθανό να γιορταζόταν όχι στις 12 που έφυγαν οι Γερμανοί από την Αθήνα, αλλά στις 18 που ήρθε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και φυσικά η απελευθέρωση θα εμφανιζόταν πρωτίστως ως έργο της και έργο των Βρετανών κ.λπ. κ.λπ.
Το ΚΚΕ, τιμώντας την επέτειο του λαϊκού ΟΧΙ στον φασισμό, επέλεξε την 28η Οκτωβρίου 1946 για τη συγκρότηση του Γενικού Αρχηγείου των ανταρτών, που θα αποτελούσαν μετά από δύο μήνες τον Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΑ
Υπάρχουν μαρτυρίες για άγριους ξυλοδαρμούς από τα αφηνιασμένα στίφη των ένστολων χρυσαυγιτών που ξαμόλησε σήμερα ο αμόρφωτος αμερικανόδουλος, για να διαλύσει την εργατική κινητοποίηση στα Γιάννενα.
Έχω υπόψη μου πολύ συγκεκριμένη μαρτυρία για άγρια κακοποίηση 21χρονου κοριτσιού, από τους χρυσαυγίτες των συριζαίικων ΜΑΤ, που το ξυλοκόπησαν και του έσπασαν τα γυαλιά.
Το μακέλεψαν το κορίτσι! Το μακέλεψαν με εντολή του ξευτιλισμένου μπούλη που προσκυνάτε! Το συμπλεγματικό τίποτα δεν συγχωρεί το ότι ήταν μόλις προχθές στα Γιάννενα και δεν τον υποδέχτηκαν παρά μόνο οι βολεμένοι του κράτους και του κόμματος, με τον κόσμο που σήμερα μακέλεψε να διαδηλώνει και πάλι για τη ζωή και την αξιοπρέπειά του. Και ξαμολώντας τα ΜΑΤ πήρε εκδίκηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος σεισμός 3,8R στα Οινόφυτα
 Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017, 17:06
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.56 την Παρασκευή στα Οινόφυτα σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Το επίκεντρο της δόνησης, εντοπίζεται 5 χλμ βορειοδυτικά από τα Οινόφυτα, 13 χλμ νότια της Χαλκίδας και 43 χλμ βόρεια της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.
Σημειώνεται πως ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.06 το μεσημέρι της Παρασκευής επίσης στα Οινόφυτα. Τον πρώτο σεισμό των 3,4R ακολούθησε ένας δεύτερος μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να είναι το ίδιο με τον αρχικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κάποιοι ήδη άρχισαν να γράφουν στο ΦΒ ότι "φταίνε οι αντιεμβολιαστες", έχω να δηλώσω τα εξής:
1. Ομολογώ ότι φταίω προσωπικά για την δυστροφία που είχε το παιδί πριν πάθει ιλαρά, καθώς και για την σηψαιμία που το σκότωσε.
2. Αγωνιώ να μάθω αν θα αποκαλυφθεί το όνομα του μικροβίου που προκάλεσε την σηψαιμία. Ας μην ξεχνούμε ότι η μεγαλύτερη πηγή μολύνσεων που προκαλούν σηψαιμία είναι τα βακτήρια που κατοικούν στο νοσοκομείο, και ειδικά στις μονάδες εντατικής φροντίδας.
Αν μπορεί κάποιος να αποδείξει με επιστημονικά τεκμήρια πως το καημένο το παιδί πέθανε από τον ιό της ιλαράς, θα λάβει το Νόμπελ ιατρικής. Έχει κανείς εδώ τέτοια τεκμήρια;


Ένα μωρό ηλικίας 11 μηνών είναι το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα αυτή την περίοδο έξαρσης της νόσου.
Πρόκειται για παιδί Ρομά, το οποίο, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, νόσησε από ιλαρά και κατέληξε λόγω σηψαιμίας. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις το παιδάκι δεν είχε εμβολιασθεί, όπως συμβαίνει δυστυχώς με τα περισσότερα παιδιά στις κοινότητες Ρομά, τα οποία μένουν ανεμβολίαστα.
Δείτε την τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με την εξέλιξη της ιλαράς στην Ελλάδα:
Μέχρι και σήμερα 26/10/2017 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δικαιώθηκαν οι Έλληνες της Χειμάρρας: Αλβανικό δικαστήριο "πάγωσε" τις κατεδαφίσεις

“Παγώνουν" οι κατεδαφίσεις ακινήτων Ελλήνων στην Χειμάρρα, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος που εκδόθηκε την Τετάρτη, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου, οι κατεδαφίσεις και η συνέχιση των έργων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας, σταματούν -έως το τέλος τουλάχιστον του χρόνου- και μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές των Ελλήνων κατοίκων στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, μετά τα τελευταία "τελεσίγραφα" που έλαβαν ομογενείς στην Χειμάρρα, για εκκένωση επιπλέον 19 κατοικιών και καταστημάτων της πόλης, προκειμένου να κατεδαφιστούν στη συνέχεια. "Η απόφαση αυτή, μας δίνει χρόνο για περεταίρω ενέργειες και μία επί της ουσίας συζήτηση με την αλβανική κυβέρνηση. Δεν είμαστε αρνητικοί στο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας. Είμαστε αρνητικοί στον τρόπο με τον οποίον γίνεται και στους σκοπούς του. Λέμε να γίνει το έργο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Παρανοια
Ο γιος του Κουφοντινα επιτιθεται (ηλιθιοι ειστε?) σε αυτους που εσπασαν το κρεοπωλειο στα Εξαρχεια λεγοντας ότι ο ιδιοκτητης Γιαννης «στελνει τροφιμα στις φυλακες για τους συντροφους».


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναθεματισμοι από το καθυστερημενο και βλαμμενο Πατριαρχειο Μοσχας (που εχει ονομασει τον τελευταιο τσαρο, θυμιζουμε, σαν αγιο!!!), κατά του «αθεου Τζιφρα» όπως τον αποκαλει, αναμεσα σε αλλους πρωτοφανεις χαρακτηρισμους!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε επισιτιστικη ανασφαλεια το 12,9% του Ελληνικου πληθυσμου.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μη βρεθεί αύριο δημοσιογραφική πόρνη στο payroll των σιωνιστών-ναζί και μας πει πως ο "πρώτος έλληνας αξιωματικός που έπεσε το '40, ήταν ο Μαρδοχαίος Φριζής"...

 Aντισυνταγματάρχης Χαράλαμπος Κεφαλόπουλος... ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που έπεσε ηρωικά το ΄40

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του με μια σφαίρα στο μέτωπο, ακόμη αγνοείται η τύχη των οστών του πρώτου υψηλόβαθμου Έλληνα αξιωματικού που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο αλβανικό μέτωπο κατά των Ιταλών στις 22 Νοεμβρίου 1940.
Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Κεφαλόπουλο, που σκοτώθηκε στη μάχη της Οχρίδας (Μάχη του Μοράβα), στο ύψωμα 1211 και Ιβάν επιλεγόμενο.
Μάταια οι συγγενείς του αναζητούν απεγνωσμένα και έχουν καταβάλει προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για τον εντοπισμό των οστών του, που η ιστορική έρευνα έδειξε ότι μετά τη μάχη πατριώτες συγχωριανοί του από τη Σάμο τον έθαψαν το κάτω από μια αχλαδιά στο...
χωριό  Έσμενικ, 3 χιλιόμετρα  από την αλβανική μεθόριο.
Σύμφωνα με την ιστορική έρευνα τα οστά μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα το 1941 με άγημα, αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη τους και το επίσημο κράτος δεν είναι σε θέση να δώσει καμία σαφή απάντηση.
Σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα ο κίνδυνος στη μάχη του Μόραβα ήταν μεγάλος, οι εχθροί σε ευνοϊκή θέση και από ύψωμα έβαλλαν αλύπητα. Μόνον ένα θαύμα τους έσωζε.
Τότε ο υποδιοικητής του 18ου Συντάγματος Κεφαλόπουλος διατάζει επίθεση! Γνωρίζει ότι εάν ηττηθούν οι Ιταλοί θα προωθηθούν σε ελληνικό έδαφος.
Οι στρατιώτες διστάζουν μπροστά στο ανελέητο σφυροκόπημα. Ο Κεφαλόπουλος αφήνει το χαράκωμα και εφορμά μόνος αυτός μπροστά “Εμπρός Σαμιώτες! Ορμάτε για την Ελλάδα μας! ”
Μια σφαίρα από έναν μιναρέ τον πλήττει στο μέτωπο θανάσιμα. Ο πολεμιστής του Σαγγάριου, του Αφιόν Καραχισάρ, του Τολού Μπουνάρ, όπου παρασημοφορήθηκε επ’ ανδραγαθία ξέπλυνε την ντροπή του Μικρασιατικού πολέμου, που τον βασάνιζε μέχρι τέλους.

Και Πως η σιωνιστική-ναζιστική προπαγάνδα δημιουργεί παραπληροφόρηση και νομιμοποιεί το ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς... Eπειδή ήταν εβραίος στο θρήσκευμα μας τον πλάσαραν (Ελληνική Πολιτεία & Κεντρικό ισραηλίτικο Συμβούλιο) ως τον πρώτο Έλληνα αξιωματικό που έπεσε ηρωικά στη Μάχη της Πίνδου;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάνεις ταμείο με το 50% των κονδυλίων για τους λαθρομετανάστες, τι σε νοιάζει η λιτότητα, η εξαθλίωση, η αλλαγή φύλου στα 15, το μάθημα για τις έμφυλες" οικογένειες στα σχολεία, το ξεπούλημα της πατρίδας και Cia




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΝΑ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του δηθεν ΚΚ
ΠΕΚΙΝΟ.--
Νέα ώθηση στη ραγδαία επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής σε όλο το εύρος της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να δώσει το 19ο Συνέδριο του ψευτικου πλεον ΚΚ Κίνας (ΚΚΚ), που ολοκληρώθηκε με την ένταξη της «σκέψης του Σι Τζινπίνγκ για μια νέα εποχή για το σοσιαλισμό με κινεζικά χαρακτηριστικά» στο καταστατικό του κόμματος, «σκέψη» που αναβαθμίζεται στο επίπεδο της «σκέψης του Μάο».
Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέων κομματικών οργάνων, ενώ ο Σι Τζινπίνγκ επανεκλέχτηκε ΓΓ της ΚΕ του κόμματος της νομεκλατουρας των καπιταλιστων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Σινχουά», η απόφαση του Συνεδρίου ξεχωρίζει στα βασικά σημεία για την «υποστήριξη των προσπαθειών μας» παράγοντες όπως τη «συνέχιση της πλήρους εμβάθυνσης των μεταρρυθμίσεων», ενώ υπογραμμίζει πως «πρέπει να αναπτύξουμε μια εκσυγχρονισμένη οικονομία», να δοθεί προτεραιότητα στη «διαρθρωτική μεταρρύθμιση» αλλά και «να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας με πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς της αγοράς». Αναλύεται γενικά η ανάγκη «να δυναμώσουμε ρωμαλέα την καινοτόμα ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της κινεζικής οικονομίας».
Οσον αφορά τη λεγόμενη «σκέψη του Σι Τζινπίνγκ», αυτή εστιάζει σε πλευρές όπως η ενίσχυση της θέσης της Κίνας στον κόσμο (στο φόντο της όξυνσης των ανταγωνισμών και ανακατατάξεων στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα), η καταπολέμηση της διαφθοράς (απομονώνοντας συμπτώματα ενός φαινομένου που σε συνθήκες επέκτασης των καπιταλιστικών σχέσεων μόνο να ενισχυθεί μπορεί).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Χτες έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκε από τις τουρκικές φυλακές, όπου κρατούνταν για μήνες, ο Γερμανός ακτιβιστής Πέτερ Στόιντνερ (αντιμετώπιζε κατηγορίες διασυνδέσεων με «τρομοκρατικές οργανώσεις»), η γερμανική καγκελαρία δήλωσε «ανακουφισμένη» και ο ΥΠΕΞ Ζ. Γκάμπριελ μίλησε για «ενθαρρυντικό σημάδι».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΠΡΟΣ
 Ελληνοκυπριακά ΜΜΕ μετέδωσαν χτες ότι το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε οικονομική ενίσχυση προς την «τουρκοκυπριακή κοινότητα» στο όνομα της συμβολής «στην ευημερία των Μαρωνιτών που επιθυμούν να επανεγκατασταθούν» στα Κατεχόμενα.
Ο «υπουργός Ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνάτ Ατούν,  υποστήριξε ότι τον περασμένο Ιούλη ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για αέριο και πετρέλαιο, που ψευδοκράτος - Τουρκία είχαν ξεκινήσει στην περιοχή από το 2011 και τα ευρήματα δείχνουν «ουσιαστικά αποθέματα φυσικού αερίου στην ΤΔΒΚ», και υποστήριξε ότι η άφιξη μιας νέας πλατφόρμας γεωτρήσεων (που αναμένεται να στείλει η Αγκυρα) ίσως οδηγήσει στην κατασκευή ενός νέου αγωγού στην περιοχή.
(αρκεί να δει κανείς ποιες εταιρείες ενδιαφέρονται ή έχουν ήδη ξεκινήσει γεωτρήσεις στην περιοχή, όπως ENI, TOTAL, EXXON MOBIL κ.ά.).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Το «Ζαχάρωφ» στην αντιδραστική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας
Στο πλαίσιο της γνωστής τακτικής της ΕΕ ως ιμπεριαλιστικού οργανισμού να προωθεί την πολιτική της ανά τον κόσμο, το φετινό βραβείο «Ζαχάρωφ» για τη λεγόμενη «ελευθερία της σκέψης» θα απονεμηθεί στις 13 Δεκέμβρη στη «δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας». Συγκεκριμένα, στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Χούλιο Μπόρχες και τους λεγόμενους πολιτικούς κρατούμενους (όπως ο Λεοπόλντο Λόπεςκαι άλλοι), που πρωτοστάτησαν στις βίαιες συγκεντρώσεις κατά της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η ΕΕ αναπαράγει τα περί 130 θυμάτων της φασιστικης αντιπολίτευσης στις "διαδηλώσεις" το τελευταίο καλοκαίρι, όταν πολλοί από αυτά είναι οπαδοί της κυβέρνησης που δολοφονήθηκαν (κάποιοι κάηκαν ζωντανοί) από τα τάγματα θανάτου που έχουν συγκροτήσει ορισμένες από τις δυνάμεις της ...φασιστικής αντιπολίτευσης και άλλοι είναι αστυνομικοί. Τους Βενεζουελάνους φασιστες προδοτες αμερικαοπληρωμενους πολιτικούς πρότειναν οι ευρωομάδες του Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων, ενώ στους τελικούς υποψηφίους συγκαταλεγόταν επίσης με πρόταση των Πρασίνων η Aura Lolita Chavez Ixcaquic από την Γουατεμάλα για τη δράση της ενάντια στις εξορρυκτικές εταιρείες, και από την πλευρά των σοσιαλδημοκρατών ο Dawit Isaak δημοσιογράφος από την Ερυθραία και τη Σουηδία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TOKIO - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- «Εάν οι προσπάθειες που καταβάλλει διεθνώς ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν σταματήσουν το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών δυνατοτήτων, τότε το Ισραήλ θα δράσει στρατιωτικά μόνο του», απείλησε χτες από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών, Ισραελ Κατζ. Ο Κατζ επέμεινε ότι στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να αποτραπεί άπαξ διά παντός το ενδεχόμενο να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Τετάρτη την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» στο πλαίσιο επιθετικής πολιτικής έναντι του Ιράν, με το οποίο συνεργάζεται στενά η συγκεκριμένη οργάνωση. Μεταξύ άλλων επιβάλλονται κυρώσεις σε βάρος οποιασδήποτε οντότητας αποκαλυφθεί πως υποστηρίζει τη «Χεζμπολάχ» ενώ ασκούνται πιέσεις στην ΕΕ να χαρακτηρίσει τη «Χεζμπολάχ» «τρομοκρατική οργάνωση», όπως έκαναν οι ΗΠΑ το 1997. Αυτά ενώ χτες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε πως θα πάει σε Ισραήλ και Αίγυπτο στα τέλη Δεκέμβρη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ακόμη και οι σοροί των νεκρών γίνονται εμπόρευμα στον καπιταλισμό, όπως αποδεικνύει έρευνα του πρακτορείου «Ρόιτερς». Σύμφωνα με την έρευνα, εκατοντάδες εταιρείες στις ΗΠΑ κάνουν εμπόριο με τις σορούς νεκρών των οποίων οι συγγενείς αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα έξοδα μίας κηδείας ή τις δωρίζουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα για ερευνητικούς σκοπούς.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σε κλίμα έντασης διεξήχθησαν χτες οι επαναληπτικές προεδρικές εκλογές στην Κένυα μετά την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Αυγούστου, στις οποίες επανεξελέγη ο απερχόμενος Πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα. Από νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και στημενων πληρωμενων αντικυβερνητικών διαδηλωτών της αμερικανοπληρωμενης αντιπολιτευσης έξω από αρκετά εκλογικά τμήματα στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι αλλά και στη μεγαλύτερη παραγκούπολη «Κιμπέρα» της πόλης, με απολογισμό τουλάχιστον 3 νεκρούς.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον 47 εργάτες σκοτώθηκαν χτες δυτικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας, μετά από έκρηξη σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων. Τα ακριβή αίτια δεν είχαν γίνει γνωστά, ωστόσο είναι γνωστό ότι σε πολλές τέτοιες μονάδες απουσιάζουν εντελώς τα μέτρα ασφάλειας για τους εργάτες.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Η Nordea Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα στις σκανδιναβικές χώρες με έδρα στη φινλανδική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε χτες ότι θα προχωρήσει σε 6.000 απολύσεις έως το 2021, με στόχο να μειώσει το εργασιακό «κόστος» και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Η τράπεζα απασχολεί περίπου 31.800 εργαζόμενους, οι περισσότεροι σε Φινλανδία, Σουηδία και Δανία, όμως διατηρεί παραρτήματα και σε Νορβηγία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΕΡΒΙΑ
Χοντραίνουν οι πιέσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Οι  κόντρες ΗΠΑ - Ρωσίας στα Βαλκάνια, και ιδιαίτερα στη Σερβία, εντείνονται επικίνδυνα όσο περνά ο καιρός. Αυτό απέδειξαν οι τελευταίες αφόρητες πιέσεις του Αμερικανού αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών, Μπράιαν Χόιτ Γι, στον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Βελιγράδι.
Ο Γι πίεσε τον Βούτσιτς να σταματήσει τη στενή συνεργασία με τη Ρωσία και «να μην έχει το ένα πόδι στο μονοπάτι ένταξης στην ΕΕ και το άλλο στη Μόσχα». Εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για τη σερβική πολιτική φιλίας έναντι της Μόσχας και επανέφερε τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης Τραμπ στο ενδεχόμενο να ικανοποιήσει το Βελιγράδι το ρωσικό αίτημα και να δώσει καθεστώς διπλωματικής ασυλίας στους Ρώσους που υπηρετούν στο ρωσο-σερβικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στη σερβική πόλη Νις (κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία και Κοσσυφοπέδιο) με το «επιχείρημα» πως «αποτελεί στην πραγματικότητα ρωσική βάση κατασκοπείας στα Βαλκάνια». Ο Αμερικανός αξιωματούχος απαίτησε έτσι από τη Σερβία να εναρμονίσει την εξωτερική της πολιτική με αυτήν της ΕΕ, «θυμίζοντας» ότι μονοπώλια από την ΕΕ έκαναν πέρσι επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ τα ρωσικά μονοπώλια έκαναν επενδύσεις «μόνον 80.000.000 δολαρίων». Αξίωσε έτσι, ορθά - κοφτά, από τη Σερβία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, να προσαρμόσει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία με τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Ζήτησε επίσης από το Βελιγράδι να εντείνει τις προσπάθειες για «πλήρη ομαλοποίηση» των σχέσεών του με την Πρίστινα, πιέζοντας για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του προτεκτοράτου από τη Σερβία.
Οι δηλώσεις Γι προκάλεσαν την αντίδραση Σέρβων υπουργών που χαρακτήρισαν τις πιέσεις του Αμερικανού αξιωματούχου «απαράδεκτες» και «ωμή παρέμβαση» που δεν προέρχεται «από έναν φίλο ή κάποιον που σέβεται τη χώρα μας και το δικαίωμά μας να λαμβάνουμε ανεξάρτητα αποφάσεις».
Πληροφορίες του σερβικού Τύπου αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και ο Αλ. Βούτσιτς χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, αντικρούοντας τις θέσεις του Αμερικανού αξιωματούχου.
Ρωσικές αντιδράσεις
Οργή για τις απροκάλυπτες πιέσεις των ΗΠΑ εξέφρασε, όπως αναμενόταν, και η Ρωσία. Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών καλούνται οι ΗΠΑ να πάψουν να παρεμβαίνουν στη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας και «να μην επιβάλλουν εχθρικά ιδεολογικά στερεότυπα που υπονομεύουν τα θεμέλια της διεθνούς σταθερότητας και συνεργασίας στα Βαλκάνια και συνολικά στην Ευρώπη». Η ίδια ανακοίνωση κατέληξε με την ακόλουθη «υπενθύμιση»: «Οι ΗΠΑ δεν είναι μέλος της ΕΕ και πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι η Ρωσία συνεργάζεται με πολλές ευρωπαϊκές χώρες προς το κοινό όφελος. Κανένας δεν πρέπει να εμποδίζει τη Σερβία να ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση με γνώμονα το εθνικό της συμφέρον».
Εκατοντάδες Σέρβοι συνταξιούχοι βγήκαν χτες στους δρόμους του Βελιγραδίου διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες περικοπές στις συντάξεις πείνας που παίρνουν στο πλαίσιο λιτότητας, με αφορμή πρόσφατο δανεισμό από το ΔΝΤ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OΥΚΡΑΝΙΑ
Στο επίκεντρο της συνάντησης των Προέδρων Ρωσίας και Γερμανίας

Με βασικό θέμα την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, πραγματοποίησε χτες επίσκεψη στη Μόσχα ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, και συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οπως σημείωσαν και οι δύο ηγέτες, είναι «δεσμευμένοι» στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, από το Φλεβάρη του 2015, που επί της ουσίας είναι στα χαρτιά αφού ακόμα συνεχίζονται οι σποραδικές συγκρούσεις στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι συζήτησαν «την πρωτοβουλία της Ρωσίας για τη συγκρότηση μιας αποστολής υπό τον ΟΗΕ στην Ουκρανία για να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιτηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη ζώνη των συγκρούσεων», που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της συμφωνίας.
Μάλιστα, ο Πούτιν σημείωσε ότι ο ομόλογός του, ως πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας, που συμμετείχε στο λεγόμενο «σχήμα της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία), γνωρίζει καλά την κατάσταση στην Ουκρανία και «είχε προτείνει αρκετές λύσεις στο παρελθόν».
Ταυτόχρονα, ο Γερμανός Πρόεδρος έχει ταχθεί υπέρ της βελτίωσης των διμερών σχέσεων και με την ΕΕ, θέλει να παραμείνει ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου παρά τις διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα ζητήματα, ενώ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μη διαταραχθούν οι μπίζνες στον τομέα της Ενέργειας και τον νέο αγωγό φυσικού αερίου, το «Βόρειο Ρεύμα 2» (Nord Stream 2).
Τις συζητήσεις των δύο ηγετών απασχόλησε και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, από τη σκοπιά ειδικά της επερχόμενης μοιρασιάς μετά την απομάκρυνση των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους».
Επίσης, ο Γερμανός Πρόεδρος συναντήθηκε για 1 ώρα με τον πρώην Πρόεδρο της ΕΣΣΔ την περίοδο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, και γνωστο πουλημενο τομαρι, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και συμφώνησαν στην ανάγκη να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, να μην υπάρξουν νέες κυρώσεις και να διευθετηθεί με πολιτικά μέσα η κατάσταση στην Ουκρανία.

Βομβιστική επίθεση στο Κίεβο
Βομβιστική επίθεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Κίεβο, κατά του Ιχόρ Μόσιτσκιουκ, βουλευτή του φασιστικου Ριζοσπαστικού Κόμματος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και το θάνατο δύο σωματοφυλάκων καθώς επίσης τον τραυματισμό του πολιτικού αναλυτή Βιτάλι Μπάλα. Το περαστικό της έκρηξης παγιδευμένου οχήματος συνέβη λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν ο φασιστας βουλευτής και όσοι τον συνόδευαν έβγαιναν από τηλεοπτικό σταθμό και κατευθύνονταν στην οδό Ανταμ Μίκιεβιτς στο προάστιο Σολομιάνσκι. Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας χαρακτηρίζουν το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια.
Το συγκεκριμένο κόμμα είναι στην αντιπολίτευση στον κυβερνητικό συνασπισμό του Προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο. Ο ηγέτης του φασιστικου Ριζοσπαστικού Κόμματος, Ολεχ Λιάσκο, μίλησε για επίθεση κατά της ασφάλειας της Ουκρανίας και κάλεσε την Κρατική Ασφάλεια (SBU) να διαλευκάνει την υπόθεση, τους χρηματοδότες και ηθικούς αυτουργούς.