Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πεμπτη 26 Οκτωβριου 2017



Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
ΑΠΟΦΑΣΗ του Σαμιακού Λαού για το μεταναστευτικό

(όπως αναγνώσθηκε στο πανσαμιακό συλλαλητήριο της 22ας Οκτωβρίου 2017, στην πλατεία Πυθαγόρα και έγινε δεκτό από τους συγκεντρωμένους δια βοής)
ΑΠΟΦΑΣΗ
του κυρίαρχου Σαμιακού Λαού
Σήμερα Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, ο σαμιακός λαός συγκεντρωθείς στην πλατεία Πυθαγόρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις βαρύτατες επιπτώσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε την απομάκρυνση όλων των εγκλωβισμένων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την ακριτική Σάμο.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ
Ο σαμιακός λαός απαιτεί ρητά και κατηγορηματικά από την Κυβέρνησή του να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε εντός εξαμήνου από σήμερα να κλείσει το κέντρο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων και να απομακρυνθούν όλες οι δομές υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας από τη Σάμο.
Ο σαμιακός λαός επιτρέπει για λόγους εθνικής ασφάλειας την εγκατάσταση στη νήσο Σάμο μίας και μόνο μίας κλειστής δομής, χωρητικότητας μέχρι 200 ατόμων, σε χώρο που θα επιλεγεί με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο σαμιακός λαός απαιτεί εντός της εν λόγω κλειστής δομής και μόνο εντός αυτής, να φιλοξενούνται όλοι οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες που θα εισέρχονται στη Σάμο, και για χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τις 72 ώρες, όπως ακριβώς του είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι με την μεταναστευτική πολιτική υπουργοί της Κυβέρνησής του.
Ο σαμιακός λαός ορίζει ως θεματοφύλακες της παρούσης απόφασης, τον Βουλευτή Σάμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκλέγονται στην περιφερειακή ενότητα Σάμου, καθώς και τον Δήμαρχο Σάμου και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους και καλεί στην περίπτωση που δεν θα υλοποιηθεί η απαίτησή του, ήτοι μέχρι την καταλυτική ημερομηνία της 22ας Απριλίου 2018, να υποβάλλουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από κοινού τις παραιτήσεις τους.
Η παρούσα απόφαση παραδίδεται στον Δήμαρχο Σάμου με την εντολή να την υποβάλει εντός διημέρου από σήμερα σε όλους τους εμπλεκομένους, με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, υπουργούς της Κυβέρνησης.
-Ο-
Κυρίαρχος Σαμιακός Λαός

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ
https://akisamou.blogspot.gr/2017/10/22-2017_22.html?spref=fb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάφεραν οι αμερικανοί γιατροί στις ΗΠΑ και βρήκαν θεραπεία για μια μορφή καρκίνου (προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο, αλλά με επιτυχία), καρκίνος το Λέμφωμα Hodgkin’s και η θεραπεία σε κάθε ασθενή θα κοστίζει μόνο….307.500 δολάρια. Στο μεταξύ στην Κούβα που οι γιατροί έχουν βγάλει 4 εμβόλια κατά 4 μορφών καρκίνου, το κάθε εμβόλιο κοστίζει 1,5 δολάρια και εξετάσεις δωρεάν. Για αυτό όταν ρωτήθηκε η Υπουργός Υγείας στην Κούβα για πιο λόγο τα εμβόλια δεν τα παραδίδουν στην διεθνή κοινότητα είπε……τα εμβόλια αυτά εδώ στην Κούβα στοιχίζουν μόνο 1,5 δολάρια στον οποιοδήποτε ασθενή, αν κάνουμε το λάθος και τα παραδώσουμε εκεί που υπονοείτε εσείς τα 25.000 δολάρια για κάθε εμβόλιο θα είναι η φτηνή τιμή τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλια. Τα χωράφια της οργής
 Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 21:53
Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τις αποκαλύψεις για τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τότε, είχε αποκαλυφθεί ότι μετανάστες εργαζόμενοι ζούσαν υπό καθεστώς άτυπης δουλείας στα φραουλοχώραφα της περιοχής.
Μία νέα υπόθεση, αυτήν τη φορά στην Ιταλία, καταδεικνύει ότι τελικά η ανθρώπινη εκμετάλλευση ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και σε ορισμένες περιπτώσεις τα περιστατικά είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς εμπλέκονται εταιρείες-κολοσσοί που παράγουν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης σε όλη την Ευρώπη.
Η Ιταλίδα εισαγγελέας Paola Guglielmi κατονόμασε τις εταιρείες Mutti και Conserve στην Ιταλία ως υπαίτιες για περιστατικά «απόλυτης εκμετάλλευσης ανθρώπων» στην επικερδή για τη χώρα βιομηχανία της ντομάτας.
Και οι δύο κολοσσοί, που εξάγουν μεγάλες ποσότητες στην αγορά της Βρετανίας (όπως π.χ. στα σούπερ μάρκετ Tesco) και αλλού, με κύρια προϊόντα τις κονσέρβες και τη σάλτσα ντομάτας, κατονομάστηκαν από την Ιταλίδα εισαγγελέα.
Το σκάνδαλο με την ανθρώπινη εκμετάλλευση
Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από τον θάνατο του 47χρονου Abdullah Muhammed, μετανάστη από το Σουδάν, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ δούλευε στα χωράφια του Nardó, στη νότια Ιταλία.
Με την έρευνά της, η εισαγγελέας μπόρεσε να συνδέσει τον θάνατο του μετανάστη με τον κολοσσό της βιομηχανίας της ντομάτας. Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες δεν είναι υπόλογες άμεσα για αυτόν τον θάνατο, η σύνδεσή τους είναι αξιοσημείωτη.
Όπως χιλιάδες εργάτες, έτσι και ο Muhammed ξεκίνησε τη μέρα του στις 04.00 τα ξημερώματα. Εργάστηκε έως τις 17.00, σηκώνοντας με τα χέρια του «τόνους» ντομάτες, εν μέσω καύσωνα. Σε επίμαχο έγγραφο της εισαγγελίας καταγράφονται οι συνθήκες εργασίας στα χωράφια της νότιας Ιταλίας: συνεχής 12ωρη εργασία, επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς διαλείμματα, με ελάχιστο μεροκάματο και καμία πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
«Σε αυτήν την υπόθεση, ενέχεται η δολοφονία. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα πέθαινε, αν είχε επισκεφτεί γιατρό. Η καταστρατήγηση του δικαιώματος της ασφάλειας στον χώρο εργασίας ήταν σκανδαλώδης» είπε η εισαγγελέας.
Έπειτα από μακροχρόνια έρευνα οι εισαγγελικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι εργάτες αμείβονται ημερησίως με περίπου 30 ευρώ κατά μέσο όρο. Ωστόσο, δίνουν τα μισά τουλάχιστον για να καλύψουν τις ανάγκες διατροφής τους, τη μεταφορά τους, αλλά και να παραχωρήσουν ένα μερίδιο στον άνθρωπο που τους εκμεταλλεύεται.
To σύστημα του «gangmaster»
Το σύστημα «gangmaster» ή «caporalato» (σ.σ.: επί της ουσίας το trafficking ανθρώπων από συγκεκριμένους ανθρώπους) επικρατεί στον αγροτικό τομέα της Ιταλίας, όπου μετανάστες -νόμιμοι και μη- οργανώνονται σε ανεπίσημες ομάδες εργατών και προσλαμβάνονται από γαιοκτήμονες για να μαζεύουν τη σοδειά.
Οι ιταλικές Αρχές κατηγορούν τον ιδιοκτήτη των εταιρειών Giuseppe Mariano και τον Σουδανό «gangmaster» Mohammed Elsalih για δολοφονία.
Η αρχική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα βγει η απόφαση εάν θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη.
Εκπρόσωπος της Conserve Italia υποστήριξε ότι η εταιρεία ζητεί από τους παρόχους της να «σέβονται» τους εργαζομένους και τον ηθικό κώδικα της επιχείρησης. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα σταματήσει κάθε σύνδεση με τον πάροχο που σχετίζεται με τον θάνατο του 47χρονου μετανάστη και θα τον μηνύσει.
Σε ανακοίνωσή της η Mutti ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Mutti παραμένει πάντα προσκολλημένη στον αγώνα κατά της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, ενώ επιλέγει τους συνεργάτες της με προσοχή, διασφαλίζοντας τη συνέχιση του διαλόγου και της επικοινωνίας μαζί τους... Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην εργασία βάσει των νόμων του ιταλικού δικαίου, έτσι ώστε να αποφευχθούν νέα ατυχήματα στο μέλλον».
Από τη μεριά τους, ακτιβιστές έκαναν λόγο για «δουλεία». Ο 32χρονος Yvan Sagnet από το Καμερούν δούλεψε στα χωράφια της περιοχής για πέντε μόλις ημέρες, δίπλα στον Abdullah Muhammed. Μετά τον θάνατο του 47χρονου πρωτοστάτησε σε μαζική απεργία εργατών. Μιλώντας σε ξένα Μέσα κατήγγειλε: «Όταν έφτασα εκεί, διαπίστωσα πως όλα κινούνταν βάσει ενός συστήματος ανθρώπινης εκμετάλλευσης, οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες. Υπήρχαν γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης».
«Μια μέρα ένα παιδί αρρώστησε, ήταν χάλια και σε εκείνα τα μέρη δεν υπάρχει τρόπος να λάβεις τις πρώτες βοήθειες. Δεν υπάρχει καν σήμα για κινητό τηλέφωνο. Οι εργάτες δεν μιλούν ιταλικά και αυτό οι 'gangmasters' το εκμεταλλεύονται. 'Αν δε μου δώσεις 20 ευρώ, δεν θα σε πάω στον γιατρό ή στο νοσοκομείο' μας απειλούν».
Μετά τις αποκαλύψεις, πέρυσι στην Ιταλία ψηφίστηκε ένας νέος, αυστηρότερος νόμος κατά του trafficking. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, τίποτα δεν έχει αλλάξει στα «ματωμένα ντοματοχώραφα» της νότιας Ιταλίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή για τους δικαστές της Πορτογαλίας που δικαιολόγησαν συζυγική βία σε βάρος μιας «άπιστης» γυναίκας
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 21:40
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (CSM) της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα σχετικά με την απόφαση που έλαβε ένα δικαστήριο του Πόρτο, το οποίο δικαιολόγησε την άσκηση βίας εκ μέρους ενός άνδρα σε βάρος της «άπιστης» συζύγου του.
Αρχικά, το CSM είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρέμβει, παρά το σάλο που ξέσπασε στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Σήμερα όμως αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.
Οι δικαστές του δικαστηρίου του Πόρτο αναγνώρισαν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή και σε πρόστιμο 1.750 ευρώ. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή.
«Η μοιχεία που διαπράττει μια γυναίκα είναι μια συμπεριφορά που καταδικάζεται σθεναρά από την κοινωνία», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, όπου οι δικαστές εξηγούν ότι «κατανοούν τη βία του άνδρα, που ήταν θύμα αυτής της προδοσίας, αφού τον εξόργισε και τον ταπείνωσε η σύζυγός του».
«Στην Αγία Γραφή διαβάζουμε ότι μια μοιχαλίδα μπορεί να τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» υπενθυμίζουν επίσης οι δικαστές, που κάνουν αναφορά επίσης στον λιθοβολισμό των άπιστων γυναικών σε ορισμένες κοινωνίες και σε έναν πορτογαλικό νόμο του 1876 που προέβλεπε την επιβολή μικρής ποινής στους συζυγοκτόνους, εφόσον η σύζυγος ήταν άπιστη.
Η απόφαση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα και προκάλεσε σάλο στην Πορτογαλία.
"Σαστίσαμε και αηδιάσαμε" τόνισε η γυναικεία οργάνωση UMAR σε ανακοίνωσή της. «Αυτή η απόφαση, απλούστατα νομομοποιεί τη συζυγική βία σε βάρος των γυναικών» ενώ η επίκληση της Αγίας Γραφής σε μια δικαστική απόφαση συνιστά παραβίαση «του κράτους δικαίου».
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε μια αίτηση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης που μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 15.000 υπογραφές. Για αύριο Παρασκευή προγραμματίζεται επίσης μια διαδήλωση.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα περιορίστηκε να υπενθυμίσει ότι, ως αρχηγός του κράτους, «οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα του 1976».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαχητές του YPG αυτοκτόνησαν για να μην πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 08:00
Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία τεσσάρων μαχητών του YPG οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ειδικής αποστολής, με στόχο την δολοφονία υψηλόβαθμου ηγέτη της συριακής Αλ Κάιντα, γνωστής και ως «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» στην Συρία (FSA), ο οποίος βρισκόταν στην Τουρκία.
Οι τέσσερις μαχητές Τζενκ, Γιουσουφμπάς, Εζγκέ και Ασιγιέ, οι οποίοι σημειωτέον ήταν τουρκικής καταγωγής, ενώ διέσχιζαν με απόλυτη μυστικότητα τα σύνορα με την Τουρκία συναντήθηκαν με τουρκική περίπολο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών επί αρκετή ώρα η οποία καθήλωσε τους μαχητές. Μετά από αρκετή ώρα έφτασαν ενισχύσεις από την πλευρά των τζιχαντιστών οι οποίοι στηρίζονται από την κυβέρνηση Ερντογάν και μετά από σκληρή μάχη ο ένας έπεσε νεκρός.
Οι υπόλοιποι τρεις, αφού εξάντλησαν τα πυρομαχικά τους, αυτοπυροβολήθηκαν με την τελευταία σφαίρα τους, για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι.
Η παράδοση των σορών των μαχητών έγινε μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύεις και στις 24 Οκτώβρη έγινε η τελετή της κηδείας στην Ροτζάβα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Το 90% των συριακών εδαφών απελευθερώθηκε από τους «τρομοκράτες»
 Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 15:43
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Κρεμλίνο για την απονομή ειδικών διακρίσεων σε ανώτατους στρατιωτικούς και εισαγγελείς, ότι το 90% των εδαφών της Συρίας απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες.
Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε τους ρώσους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, είπε ότι «χάρη στην ανδρεία τους, τις άρτιες και επαγγελματικές ενέργειες, αλλά και την αυτοθυσία τους, καταφέραμε να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για βασανιστήρια
 Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 15:06
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Πέμπτη το ιταλικό κράτος, αναγνωρίζοντας ότι κατά την διεξαγωγή της συνόδου της Ομάδας των Οκτώ (G8) στη Γένοβα τον Ιούλιο του 2001, διαδηλωτές που προσήχθησαν στο στρατόπεδο Μπολτζανέτο, υπέστησαν βασανιστήρια.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ιταλική δικαιοσύνη δεν τιμώρησε με τον πρέποντα τρόπο τους υπαίτιους και καταδίκασε το ιταλικό δημόσιο να καταβάλει αποζημίωση από 10.000 μέχρι 80.000 ευρώ σε 15 άτομα οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων, που αποφάσισαν να προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι αυτοί έζησαν επί δύο ημέρες «σε χώρο στον οποίο δεν επικρατούσε ο Νόμος» και πως «η κρατική εξουσία τους μεταχειρίστηκε σαν να επρόκειτο για αντικείμενα». Παράλληλα, στην απόφαση αναφέρεται ότι τα μέλη της αστυνομίας που ήταν παρόντα στο στρατόπεδο, παραβίασαν τον δεοντολογικό τους κώδικα, ο οποίος υποχρεώνει τους αστυνομικούς να τάσσονται πάντα στο πλευρό των πολιτών και να τους προστατεύουν.
Στην απόφαση υπογραμμίζεται τέλος με έμφαση ότι κανένας από τους υπεύθυνους για τα βασανιστήρια δεν οδηγήθηκε στην φυλακή, λόγω λειτουργικών ελλείψεων του ιταλικού δικαστικού συστήματος αλλά και του ότι δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αστυνομικών που βρίσκονταν στο στρατόπεδο Μπολτζανέτο. Συνολικά από τις 20 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2011 έμειναν έγκλειστοι στο στρατόπεδο αυτό της Γένοβας 307 «αμφισβητίες της παγκοσμιοποίησης», οι οποίοι είχαν διαδηλώσει, κατά τη σύνοδο, στους δρόμους της ιταλικής πόλης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Δεκάδες κρατούμενοι σε φυλακή του Άντεν πραγματοποιούν απεργία πείνας
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 11:16
Δεκάδες κρατούμενοι σε μια ανεπίσημη φυλακή στο Άντεν της Υεμένης, την οποία διαχειρίζονται δυνάμεις που στηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σταμάτησαν να σιτίζονται για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους, ανακοίνωσε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).
Η απεργία πείνας ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, επικαλούμενη μαρτυρίες από τις οικογένειες των κρατούμενων.
Οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται στη φυλακή της Μπιρ Άχμεντ, ένα στρατόπεδο που ελέγχεται από υεμενίτες μισθοφορους που αποκαλείται «Ζώνη Ασφαλείας», η οποία φροντίζει για την ασφάλεια του Άντεν, της μεγάλης πόλης της νότιας Υεμένης.
Η δύναμη αυτή στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια από τις χώρες που συμμετέχει στον αραβικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία ο οποίος πολεμά εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.
Οι οικογένειες επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους, την οποία επικαλείται το HRW, ότι οι συγγενείς τους έχουν σταματήσει να σιτίζονται μέχρι να αναγνωριστούν «τα νομικά και ανθρωπιστικά τους δικαιώματα».
Σύμφωνα με το HRW, πολλοί άνθρωποι κρατούνται αυθαίρετα στην Υεμένη από τις αντιμαχόμενες πλευρές.
«Οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να συμπεριφέρονται στους κρατούμενους με ανθρωπιά, να απελευθερώσουν όσους κρατούνται αυθαίρετα και να φροντίσουν να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους και τα μέλη των οικογενειών τους» τονίζει η ΜΚΟ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παν. Λαφαζάνης: Η επίσημη εθελόδουλη Ελλάδα αναγορεύει ως σωτήρες της ,τους δημίους της
 Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 16:39
Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, σε περιοδεία του σήμερα στην Β' Πειραιά τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:«Ακόμα και για μια βαθύτατα εθελόδουλη πολιτική τάξη όπως αυτή της χώρας μας συνιστά έκπληξη η έκταση που έλαβε το κύμα “αγιοποίησης” του Β. Σόιμπλε, με αφορμή την μάλλον εξωραϊστική συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά. Μπορεί ο Β. Σόιμπλε να είναι εκ των υπευθύνων μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας στην Ελλάδα, που μάλλον δεν έχει υποστεί καμιά άλλη χώρα σε ειρηνική περίοδο αλλά ο ραγιαδισμός των συνυπεύθυνων κυρίαρχων πολιτικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών κύκλων της χώρας είναι τόσος και τέτοιος, ώστε πολύ γρήγορα μπορεί να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του W. Shaeuble και να δούμε το άγαλμά του σε περίοπτη θέση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ως εθνικού ευεργέτη.Εντυπωσιακή ήταν, επίσης, η άκριτη προβολή που εδόθη στην δήθεν πρόταση του W. Shaeuble για προσωρινή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Κανένας, όμως, δεν ζήτησε από τον W. Shaeuble, ούτε οι τότε συνομιλητές του, να πει πώς εννοούσε συγκεκριμένα την πρόταση του και ποια θα ήταν συγκεκριμένα η βοήθεια της Γερμανίας και της ΕΕ για την υλοποίησή της.
Και το κυριότερο κανένας δεν ρώτησε τον Β. Σόιμπλε γιατί αφού θεωρούσε τόσο καλή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έδωσε ο ίδιος μαζί με το Γερμανικό κατεστημένο και την ΕΕ τέτοιο σκληρό αγώνα για να ματαιώσουν το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, να το μετατρέψουν αντιδημοκρατικά σε «ΝΑΙ» και σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση και προκλητική κωλοτούμπα της κυβέρνησης.
Η κυρίαρχη πολιτικοοικονομική τάξη της χώρας είναι τόσο βαθιά υποδουλωμένη και παραδομένη στην «προστασία» ώστε να τρομοκρατείται ακόμη και με τις μπλόφες των κηδεμόνων της και να μην μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από την προπαγάνδα.
Η Ε.Ε της Merkel και του Shaeuble έχει ως μόνη πολιτική, οικονομική και
γεωστρατηγική επιλογή την αιχμαλωσία της Ελλάδας στο ευρώ και τον ευρωενωσιακό μονόδρομο ως οιονεί αποικία χρέους, λιτότητας και οικονομικής εκμετάλλευσης.
Η Ελλάδα αντί να αναγορεύει ως σωτήρες τους δημίους της, δεν έχει άλλο δρόμο για να ανασάνει και να προκόψει, από την άμεση συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό της νόμισμα και την ρήξη με την νεοφιλελεύθερη Ε.Ε στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Συγγνώμην που ενοχλώ, αλλά τώρα που παίρνουν όλοι οι κάθε είδους αντιεξουσιαστές τον νόμο στα χέρια τους, αν τον πάρω κι εγώ θα θεωρηθώ πάλι φασιστάκι;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017
ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Στη Βενεζουέλα δεν θα περάσουν!
ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ"
Το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών στη Βενεζουέλα που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, αποτελεί μεγάλη νίκη του λαού και της Μπολιβαριανής Κυβέρνησης.
Ο λαός της Βενεζουέλας μέσω ελεύθερων εκλογών κατάφερε να νικήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και το σύμμαχό τους, την αντιπολίτευση της άκρας δεξιάς, η οποία από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτος έχει χρησιμοποιήσει κάθε μέτρο που υπάρχει στη διάθεσή της, όπως τον οικονομικό πόλεμο, πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, συκοφαντικές καμπάνιες στα μίντια, τρομοκρατικές ή δολοφονικές πράξεις, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει και να προβάλει τη νόμιμη και εκλεγμένη κυβέρνηση ως δικτατορία.
Σε αυτόν τον τόσο δύσκολο, συνεχή και σκληρό αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και των επεκτατικών στην περιοχή σχεδίων του, ο λαός της Βενεζουέλας μπορεί να υπολογίζει σε μας. Στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματός σας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την ελευθερία για να οικοδομήσετε το δικό σας μέλλον μέσω της επαναστατικής μπολιβαριανής διαδικασίας που ξεκίνησε ο αήττητός σας ηγέτης, ο κομαντάντε Ούγκο Τσάβες σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορείτε να υπολογίζετε σε μας.
Στη Βενεζουέλα, δεν θα περάσουν!
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/10/blog-post_25.html?spref=fb