Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Κυριακη 23 Ιουνιου 2019


Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφέρει πακτωλό εκατομμυρίων για ανατρεπτικά προγράμματα κατά της Κούβας

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διέθεσε από την αρχή της θητείας της στις 20 Ιανουαρίου 2017 περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια για σχέδια ανατροπής που διατηρεί σήμερα κατά της Κούβας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cuba Money Project, το Υπουργείο Εξωτερικών και η Υπηρεσία Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) ξόδεψαν για το σκοπό αυτό 22.093.043 δολάρια.

Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με την πηγή, περιλαμβάνει 2.762.161 δολάρια για μεταναστευτικά προγράμματα στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο, έναν θύλακα στην ανατολική Κούβα ενάντια στη θέληση του λαού και των αρχών του νησιού της Καραϊβικής.
Υπάρχουν επίσης 2.533.701 και 162.618 δολάρια για τη διοίκηση και την επιφυλακή, καθώς και για πρωτοβουλίες επανεγκατάστασης στην Αβάνα, αντίστοιχα.
Το Υπουργείο Εξωτερικών συνέταξε τα ονόματα των οργανώσεων που έλαβαν 1.320.804 δολάρια από το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (NED), υπογράμμισε το Cuba Money Project.
Διευκρίνισε επίσης ότι η USAID δεν αποκάλυψε τα ονόματα των ομάδων που επωφελούνται από μια πρόσθετη καταβολή ύψους 206.535 δολαρίων.
Μια τέτοια οντότητα, πρόσθεσε, ξόδεψε 721.126 δολάρια σε μια κατηγορία που αποκαλείται «Εταιρεία», και καταχωρήσεις σε ένα αρχείο Excel δείχνουν ότι το ίδρυμα της οικογένειας Μπακαρντί και η Canyon Communications έλαβαν 288.283 και 273.580 δολάρια από αυτά τα κονδύλια.
Έτσι, 159.263 δολάρια που ανήκουν στην «Εταιρία» διοχετεύτηκαν σε κυβερνητικά προγράμματα και στην κοινωνία πολιτών χωρίς να αποκαλυφθούν.
Το Cuba Money Project αποκάλυψε ότι 14.386.98 δολάρια πήγαν σε 42 οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των προγραμμάτων της αποκαλούμενης «προώθησης της δημοκρατίας».
Οι τρεις μεγαλύτεροι καρπωτές πόρων στην περίπτωση αυτή ήταν το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο, το Παναμερικανικό Ίδρυμα Ανάπτυξης και η Ομάδα Υποστήριξης της Δημοκρατίας.
Τον προηγούμενο Μάρτιο, η ψηφιακή πύλη επικαλέστηκε στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το NED, τα οποία έδειξαν ότι το 2018 δαπάνησε 4.643.525 δολάρια σε επιχορηγήσεις που σχετίζονται με την Κούβα, μια αύξηση της τάξης του 22% σε σύγκριση με τα περισσότερα από 3.814.000 που αναφέρθηκαν το 2017.
Επίσης, το Cuba Money Project δημοσίευσε αυτό το μήνα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για να καταρτίσει αυτό που αποκάλεσε "μια νέα γενιά ανεξάρτητων ηγετών" στην Κούβα.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από τον πρεσβευτή της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χοσέ Ραμόν Καμπάνιας, ως μια προσπάθεια να «παράγει κουβανούς Γκουαϊδό», αναφερόμενος στον Χουάν Γκουαϊδό, τον βουλευτή της έκνομης Εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας τον περασμένο Ιανουάριο, με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΦΜ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΑΝΑΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ!!!!
ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ ΔΗΚΚΙ!!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΝΟΗΤΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Ε Ε ;;;
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ
ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σπέσιαλ αφιερωμένο,για αυτούς που αναρωτιούνται πώς γίνετε η λευτερια και η εθνικη ανεξαρτησια
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΒΟΥΖ
στα ενενήντα του, ο ναύαρχος, δύο φορές πρωθυπουργός της Ελλάδος και παγκόσμιος θρύλος της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνος Κανάρης δέχθηκε στο σπιτάκι του στον Λυκαβηττό την επίσκεψη ομάδας δημοσιογράφων. Ένας νεαρός Γάλλος δημοσιογράφος τον ρώτησε το εξής: "Κύριε Ναύαρχε, τι σκεφθήκατε όταν ξεκινήσατε να πάτε να κάψετε την ναυαρχίδα του Καρά-Αλή;". Ο Κανάρης απάντησε: "Να σου πω παιδί μου. Έδεσα το πυρπολικό στην βάρκα, ανέβηκα, πήρα τα κουπιά στα χέρια, έκανα τον σταυρό μου και είπα στον εαυτό μου: Κωνσταντή θα πεθάνεις."




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το σύνθημα "η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς" θα μπορούσε να είναι θέμα συζήτησης μεταξύ ταγματαλητών δολοφόνων επί Κατοχής, όπως και μεταξύ μελών του Κλαμπ της Εκάλης σήμερα, καθώς και εκείνων που έχουν ψηφίσει μνημόνια και περιορισμό της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Θα μπορούσε, όμως, να είναι σύνθημα και κάποιου ανόητου, που αδυνατεί να καταλάβει ότι για την τεράστια πλειονότητα των ανθρώπων γύρω του, "Ελλάδα" είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι.
Και που δίνει ένα πρώτης τάξεως πρόσχημα στον ακροδεξιό εσμό, για να ταυτίζει τα κινήματα διεκδίκησης δικαιωμάτων με τη μισανθρωπιά του Κλαμπ της Εκάλης. Ανεξαρτήτως του ότι στο ίδιο κλαμπ συμμετέχουν και οι επικεφαλής του εσμού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ
Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα
Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.
Μιλάτε, δείχνετε πληγές αλλόφρονες στους δρόμους
Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σα σημαία
Καρφώσατε σ’ εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα
Η πρόγνωσίς σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις.
Εκεί, προσεχτικά, σε μια γωνιά, μαζεύω με τάξη,
Φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο
Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω
Με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω
Με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω.
Όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω.
Μανόλης Αναγνωστάκης (9 Μαρτίου 1925 - 23 Ιουνίου 2005)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σύνδρομο της Στολχομης ως ιδεολογικό αφήγημα είναι αυτή σου ή θέση. Είπαν οι SS Γερμανοι πρέπει να γίνει αυτό το σκοπιανο προτεκτορατο στα Βαλκάνια, δεν τα κατάφεραν προς στιγμής, ήρθε κατόπιν η εξέλιξη των, το ΝΑΤΟ και έγινε η "γειτονική χώρα των σκοπιανων παγκοσμίως γνωστή στους αποικιοκρατες ως δηθεν Μακεδονία" Και εμείς πρέπει να βγάλουμε το δέρμα μας και να υποκριθουμε ότι είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Και του δίνουμε και ιδεολογικό μανδύα. Οκ. Αφού οι ξένοι....., εμάς δεν μας πέφτει λόγος
Σχολιο.- Η Αριστερα με τέτοιες αποψεις, δεν είναι αριστερα, και πρεπει, είναι αναγκαιο να διαλυθει!!!! Δεν πρεπει να υπαρχει!!! Καποιοι θεωρουν πλεον το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ εθνικιστικο, και λενε ότι είναι αριστεροι! Τα τσουτσεκια της C.I.A. παριστανουν τους αριστερους, αν είναι δυνατον. Το  ΚΚΕ λεει πως δεν ειμαστε αριστεροι, ειμαστε κομμουνιστες, και νομιζει ότι ετσι ξεμπλεξε. Ενώ λεει κι αυτό τις ιδιες μαλακιες με τους αλλους! Θυμιζει το ΚΚΕ του μεσοπολεμου. Μονο που αυτό δικαιολογουνταν γιατι ειχε βρεθει σε μια άλλη κατασταση που αυτην που παρελαβε, και προσαρμοσε τις θεσεις του το 1936. Οι σημερινοι δεν δικαιολογουνται με τιποτε. Η μονη λογικη εξηγηση είναι ότι είναι πληρωμενα τσουτσεκια πλεον των γιανκιδων!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




επειδή φίλτατη η προεκλογική αντιπαράθεση αλλά πλέον φίλτατη η αλήθεια,να σχολιάσω ότι αυτή η επιστολή του Βαρουφάκη , δεν είναι ΝΑΙ στην ψήφιση του 3ου μνημονίου αλλά ΝΑΙ στην εξουσιοδότηση στον Τσακαλώτο να διαπραγματευτεί Προφανώς και είναι ένα νέο ανάχωμα ο Γιάνης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bασίλης Κικίλιας: Τον έχασε το μπάσκετ αλλά ευτυχώς για όλους εμάς τον κέρδισε το θέατρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενωθήκαμε για να συσπειρώσουμε το λαό και να πάψουμε την κατοχή
Το Ε.ΠΑ.Μ θα πορευτεί σε αυτές τις εκλογές με τη συνεργασία και στήριξη του Α.Κ.Κ.ΕΛ, ΔΗ.Κ.ΚΙ, Ελληνικού Κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας, Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών - Καταναλωτών - Πολιτών.
Η Συμμαχία μας προτάσσει ένα μίνιμουμ πολιτικού πλαισίου που εστιάζεται στο τρίπτυχο: Εθνική Ανεξαρτησία, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Η μίνιμουμ αυτή πολιτική συμφωνία, έχει τα εχέγγυα να γίνει ο καταλύτης αυτών των εκλογών και να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την απελευθέρωση και την ανασυγκρότηση της χώρας.
Μπορεί να βαδίζουμε χώρια, αλλά να χτυπάμε τον εχθρό από κοινού.
Καλή λευτεριά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




60.000 γυναίκες στη Γαλλία υποβλήθηκαν σε κλειτοριδοκτομή.
23/6/2019
Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία στη Γαλλία 60.000 γυναίκες υποβλήθηκαν σε κλειτοριδοκτομή στη Γαλλία ένα μαρτύριο που εναντιώνεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως και υποβαθμίζει κατάφωρα τη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με τρίτο κράτος ως διαμεσολαβητή για ν΄αποκτήσουν τα συντρίμμια του καταρριφθέντος από το Ιράν RQ-4 Global Hawk.
23/6/2019
Η Ουάσιγκτον διαπραγματεύεται με ένα τρίτο κράτος ως διαμεσολαβητή για ν’ ανακτήσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους  RQ-4 Global Hawk  που κατέρριψε η πυραυλική αεράμυνα Khordad 3 του Ιράν πριν από λίγες ημέρες..
Eπίσης ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος εκτίμησε πως πιθανότατα το μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4 Global Hawk είχε εισέλθει στον ιρανικό εναέριο χώρο γι αυτό ο Τραμπ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την επίθεση κατά του Ιράν.
Σύμφωνα με τ΄αμερικανικά μίντια οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν κυβερνοεπιθέσεις αυτή την εβδομάδα κατά των συστημάτων εκτοξευτών πυραύλων και ενός ιρανικού κατασκοπευτικού δικτύου αφότου η Τεχεράνη κατέρριψε το αμερικάνικο drone.
O Donald Trump αν κι ακύρωσε την επίθεση εξουσιοδότησε μυστικά αντίποινα υπό τη μορφή κυβερνο-επίθεσης στα ιρανικά αμυντικά συστήματα αναφέρουν Yahoo! News και η Washington Post.
Η Washington Post, διατείνεται πως κυβερνο-επιθέσεις έπληξαν υπολογιστές που υπηρετούν τον έλεγχο των πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης. Το Yahoo! News αναφέρει ότι μια κυβερνοεπίθεση στόχευσε ένα κατασκοπευτικό δίκτυο επιφορτισμένο με την επιτήρηση διέλευσης πλοίων από Στενά του Ορμούζ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τράπεζες: κάνουν χρυσές δουλειές με τα προσωπικά δεδομένα
Στην ψηφιακή εποχή, οι τράπεζες γνωρίζουν για τους πελάτες τους περισσότερα πράγματα απ’ όσα γνωρίζουν γι’ αυτούς ενδεχομένως ακόμη και οι σύζυγοί τους: πόσα χρήματα κερδίζουν, πού τα δαπανούν και τι αγοράζουν. Μην παραξενευτείτε, λοιπόν, αν αρχίσετε να λαμβάνετε σύντομα μηνύματα από την τράπεζά σας με προτάσεις για το πού να φάτε ή πού να ψωνίσετε. Οι μεγάλες τράπεζες αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τον τεράστιο όγκο δεδομένων και στοιχείων που έχουν για τους πελάτες τους ώστε να κερδίσουν χρήματα απ’ αυτά.
Ετσι, όλο και περισσότερες τράπεζες αρχίζουν να πουλάνε στοιχεία από την κίνηση πιστωτικών καρτών που έχουν εκδώσει σε πελάτες τους και να συνεργάζονται με αλυσίδες λιανικών πωλήσεων. «Αρχίζουμε να βλέπουμε ότι οι τράπεζες χρησιμοποιούν με θαυμαστό τρόπο τα δεδομένα που έχουν και ο λόγος είναι απλός: γνωρίζουν τους πελάτες τους καλύτερα απ’ τον καθένα, έχουν το όνομα και τη διεύθυνσή τους, πληροφορίες για το τι αγοράζουν και όταν έχεις αυτά τα στοιχεία, μπορείς να κάνεις πολλά», εξηγεί στο Reuters ο Κρεγκ Μακ Ντόναλντ, επικεφαλής εκμετάλλευσης δεδομένων στην Accenture, πολυεθνική εταιρεία παροχής ψηφιακών υπηρεσιών και συμβουλών σε επιχειρήσεις. Τράπεζες όπως οι JPMorgan, HSBC και Barclays αρχίζουν να κλείνουν συμφωνίες με εταιρείες λιανικών πωλήσεων, προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα από τα δεδομένα που κατέχουν για τους πελάτες τους και να κερδίσουν το έδαφος που έχουν χάσει από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Amazon και Google.
Ειδικές προσφορές
Για παράδειγμα, οι πελάτες της βρετανικής τράπεζας Lloyds και της ισπανικής Santander έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδικές προσφορές από διάφορες επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων, καθώς οι δύο τράπεζες υπέγραψαν συμφωνία ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταμοιβής πιστών πελατών της αμερικανικής εταιρείας ψηφιακών διαφημίσεων Cardlytics. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού γίνεται χρήση των δεδομένων για τις δαπάνες που κάνουν οι πελάτες της τράπεζας. Στη συνέχεια λαμβάνουν προσφορές για έκπτωση σε εστιατόρια στα οποία συχνάζουν συχνά ή για εστιατόρια που βρίσκονται στη γειτονιά τους. Ετσι, όσοι τρώνε συχνά ψαρικά θα λαμβάνουν προσφορές για εστιατόρια που ειδικεύονται σε αυτά.
Οι φίλες και οι φίλοι της μόδας θα λαμβάνουν διαφημίσεις για εκπτώσεις σε καταστήματα ρούχων και οι παρόμοιες δυνατότητες είναι μάλλον ανεξάντλητες. Οι τράπεζες λαμβάνουν ποσοστό από την αμοιβή που χρεώνει στις εταιρείες λιανικών πωλήσεων η Cardlytics για τη διαφημιστική εκστρατεία. Οι δε εταιρείες λιανικών πωλήσεων κερδίζουν (πέρα από τα άμεσα έσοδα) στοιχεία για την καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών τους, που τις βοηθούν να σχεδιάσουν καλύτερες προσφορές και εκπτωτικές καμπάνιες. Η Cardlytics είναι αυτή που αναλύει τα στοιχεία για την καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών και προτείνει τρόπους εκμετάλλευσής της από τις επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων. «Χρησιμοποιούμε τα ανώνυμα στοιχεία από τις συναλλαγές κάθε φορά που χρησιμοποιείται μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για τον πελάτη 12345, δεν χρειάζεται με κανέναν τρόπο να γνωρίζουμε το όνομά του», εξηγεί στο Reuters o Κάμπελ Σόου, επικεφαλής εταιρικών σχέσεων με τράπεζες στην Cardlytics στο Λονδίνο. Οι δε πελάτες των τραπεζών θα πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμα ανταμοιβής πελατών ώστε να αρχίσουν να λαμβάνουν προσφορές.
Η όλο και μεγαλύτερη χρήση δεδομένων για εμπορικούς σκοπούς συμπίπτει με αλλαγή προς το αυστηρότερο του κανονιστικού πλαισίου. Οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. δίνουν από το 2018 το δικαίωμα στις τεχνολογικές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των πελατών των τραπεζών ύστερα από συγκατάθεσή τους. Πιο αυστηροί έγιναν και οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την προστασία της ιδιωτικότητας. Πλέον οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν άδεια προτού συλλέξουν και χρησιμοποιήσουν ιδιωτικές πληροφορίες για πολίτες της Ε.Ε. Ακόμη και έτσι, ειδικοί σε θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας λένε στο Reuters ότι εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο για κατάχρηση των πληροφοριών, για παράδειγμα μέσω της στόχευσης καταναλωτών που έχουν ήδη υψηλό χρέος με διαφημίσεις για δάνεια ή πιστωτικές κάρτες με υψηλά επιτόκια δανεισμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διάβαζα σε ενα φόρουμ ενα γερμανό με ψευδώνυμο που δηλώνει οικονομολόγος και έλεγε ότι θελω η Ελλαδα να ειναι ενα τουριστικό θέρετρο με μειωμένο αγροτοκτηνοτροφικο τομέα που δεν θα προβεί στους αναγκαίους μετασχηματισμούς που χρειάζεται για να στραφεί σε ενα πιο βιώσιμο οικοκεντρικο μοντέλο,ενω θεωρει οτι δεν χρειάζεται βιομηχανίες που θα έχουν και σύγχρονα τεχνικα μέσα.Υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει οι εισαγωγες της να συνεχίσουν να είναι περισσοτερες από τις εξαγωγές της,ενώ χαρακτηρίζει τους Έλληνες έξυπνο και εφευρετικό λαο που δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κάνουν μια αναγκαία στροφή στο μοντέλο οικονομίας τους και στους πολιτειακούς τους θεσμούς.-Θα λθει και διακοπές 15 μέρες σε all inclusive στην Κρήτη,που μεσω των τουριστικών πακέτων θα τη βγάλει σχετικά φτηνά.Σε αυτο το μαλακα δεν εχω να πω τίποτα.Από τον ελληνικό λαο και ειδικά τις παραγωγικές ηλικίες έχω απαιτήσεις.Όπως εχω απαιτήσεις απο τον εαυτο μου και τους μεγαλύτερους που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στη μηχανή του κιμα του χρέους έχοντας υιοθετήσει τη λογική του μικρότερου Ή του μεγαλύτερου κακου.-Προσέξτε τη λογική του:να μην μπορεί η Ελλάδα να έχει τη δικη της παραγωγη,να μην μπορεί να καινοτομησει,να μην αξιοποιηθουν επιστημονικες δυνατότητες ανθρώπων στο έπακρο και το εργατικό δυναμικο να ειναι ευέλικτο και φτηνό.Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι.Ο θυμος μου μεγαλώνει όσο διαβάζω οικονομολόγους τουρίστες με βραχιολακι που μιλούν με τετοια χυδαιότητα για τον ελληνικό λαο και τη χώρα μας.Η υποταγή δεν είναι μονόδρομος.-Η νεοφιλελεύθερη αλητεία στα καλύτερα της μας εμπαίζει τόσο εντός "μαφιοζικων θεσμών"όσο και ανώνυμα στο διαδίκτυο.
Σχολιο.-  Ευτυχώς που υπάρχουν και Γερμανοί οικονομολόγοι που κάνουν ακριβείς και διεισδυτικές αναλύσεις για τους σκοπούς και τη φύση των μνημονιακών πολιτικών πχ. το παρακάτω βιβλίο των Heiner Flassbeck και Jörg Βibow! Αποτελεί ό, τι καλύτερο έχει γραφεί πρόσφατα ( 2018) για την κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και τον ολέθριο ρόλο της ορντο- φιλελεύθερης νεομερκαντιλιστικής οικονομικής πολιτικής!
Ο τίτλος του παραπάνω βιβλίου των δύο Γερμανών οικονομολόγων έχει τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο " Η καταστροφή του Ευρώ. Πώς η Γερμανική πολιτική σπρώχνει την Ευρωζώνη στην άβυσσο" και αποτελεί μία εύγλωττη και με ατράνταχτα επιχειρήματα εξοντωτική κριτική της οικονομικής πολιτικής της κυρίαρχης Γερμανικής εξαγωγικής βιομηχανίας! Εξαιρετική η ανάλυση του ολέθριου μηχανισμού της εσωτερικής υποτίμησης, οι συγγραφείς δείχνουν γιατί ο μηχανισμός της εσωτετικής υποτίμησης που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ήταν καταδικασμένος να αποτύχει και να προκαλέσει αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν : Massaker, δηλαδή " σφαγή"!
Για την ιστορία να σημειώσω ότι ο Flassbeck έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Λαπαβίτσα και έχουν υπιγράψει μαζί μία σειρά άρθρων και κάνει μία σειρά δημόσιων εκδηλώσεων!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως κανετε κι εσεις ετσι μωρε για 70.000 ευρω συνταξη που ειπραχθηκε παρανομως, απο την τεως αγνωνιστρια πολυτεχνειου;
Η «γαλαζια» Τονια Μωροπούλου. Επαιρνε παρανομα συνταξη ως… αγαμη θυγατερα. Το Δημοσιο απαιτει την επιστροφη 71.051 ευρω από την καθηγητρια του ΕΜΠ και υποψηφια βουλευτη της ΝΔ.
Όταν ειχε γινει το ιδιο με την Μυρσινη Λοιζου, οι δεξιες κωλοφυλλαδες το ειχαν πρωτοσελιδο. Τωρα σε αυτή τη περιπτωση εχουν βγαλει το σκασμο!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο χάος και στο σκοτάδι βυθίζεται η Αργεντινή που έκανε το λάθος να παραδώσει πάλι την εξουσία στους νταβαντήδες της
16/6/2019
Μπλακ αουτ σε Αργεντινή-Ουρουγουάη
Ο λαός της Αργεντινής παρασύρθηκε από την μιντιακή προπαγάνδα που ελέγχεται φυσικά όπως και εδώ από τα μεγάλα συμφέροντα. Έβγαλε από την εξουσία τις πολιτικές δυνάμεις που την απελευθέρωσαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επανέφερε στην εξουσία τους διεφθαρμένους που την πτώχευσαν και τώρα ζει έναν νέο εφιάλτη. Ο νέος πρόεδρος Μάκρι που αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε οφσόρ, αφού ξαναπτώχευσε τη χώρα δεσμεύοντας την παλι στο ΔΝΤ, “κατάφερε” να διαλύσει πλήρως και τις δομές της με αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές μπλακάουτ στα παγκόσμια χρονικά με 50 εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν χωρίς ρεύμα. Κρίμα για έναν λαό που ενώ γνώριζε, ξανά έκανε το ίδιο λάθος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επικεφαλής ετεροδημοτών της ΝΔ στα Τρίκαλα, Καρατζούνης συνελήφθη για εμπόριο κοκαΐνης.Τα κανάλια μούγκα! Ε?? Αριστεία Ε??
20/6/2019



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση-απάντηση της Τώνιας Μοροπούλου στο δημοσίευμα που την φέρει να εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η κ. Μοροπούλου έπαιρνε παράνομα από το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, τη σύνταξή του ως άγαμη θυγατέρα και τώρα το δημόσιο της ζητά την επιστροφή ποσού 71.051,43 ευρώ.
Η ίδια η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων της ΝΔ αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook ότι "δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια" σημειώνοντας ότι εισέπραττε τη σύνταξη του πατέρα της βάσει νόμου.
Ωστόσο, όπως τονίζει, αν και η νομοθεσία άλλαξε το 2010, "ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό". "Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ. Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω" δηλώνει, μεταξύ άλλων, η κ. Μοροπούλου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Σφοδρές μάχες στη Χοντάιντα ανάμεσα σε ισλαμοφασιστικά αποικιακα στρατεύματα και πατριωτες Υεμενιτες σιίτες αντάρτες Χούτι
 Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 08:44
Ισλαμοφασιστικά αποικικα στρατεύματα ενεπλάκησαν το βράδυ του Σαββάτου σε σφοδρές μάχες με πατριωτες Υεμενιτες αντάρτες Χούτι στην πόλη Χοντάιντα της Υεμένης, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο λιμάνι της εμπόλεμης χώρας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις ισλαμοφασιστικες αποικιακες ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, έναν γελοιο αξιωματικό του σουνιτοφασιστικου στρατού ο οποίος δεν κατονομάζεται, οι πατριωτες αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον περιοχής που ελέγχεται από τις σουνιτοφασιστικές δυνάμεις στη Χέις, περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χοντάιντας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σφοδρές μάχες.
«Πολλές οβίδες έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές», είπε ο γελοιος αξιωματικός.
Άμαχοι τραυματίστηκαν διότι οι σουνιτοφασιστες των αποικιοκρατων  έβαλλαν αδιακρίτως με πυροβολικό στη συνοικία Χέις, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος δεν έδωσε κάποιον αριθμό θυμάτων.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στα σουνιτοφασιστικά στρατεύματα των αποικιοκρατων, που υποστηρίζονται από μια σουνιτοφασιστική συμμαχία των αραβων εμιριδων υπό την ηγεσία της σιχαμενης και καθυστερημενης Σαουδικής Αραβίας, και τους πατριωτες Υεμενιτες σιίτες αντάρτες Χούτι,  έχουν κλιμακωθεί στη Χοντάιντα, παρότι στην πόλη θεωρητικά συνεχίζει να εφαρμόζεται η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για την επίτευξη της οποίας είχαν μεσολαβήσει ο ξεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων πέρυσι.
Στη Χοντάιντα βρίσκεται το λιμάνι με τη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία στην Υεμένη, καθώς μέσω αυτού εισέρχεται στη χώρα το μεγαλύτερο μέρος των εισαγόμενων τροφίμων και της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη εισβολη στη χώρα, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί τέσσερα χρόνια, από τον Μάρτιο του 2015, όταν εισεβαλε η σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό τη βρωμιαρικη σαουδαραβική διοίκηση, έχει φέρει πάνω από 20 εκατομμύρια Υεμενίτες στα πρόθυρα του λιμού.
Οι αντιμαχόμενοι σύναψαν τον Δεκέμβριο του 2018 στη Στοκχόλμη, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του ξεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων, μια συμφωνία η οποία προέβλεπε την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Χοντάιντα, εξέλιξη που είχε θεωρηθεί ένα πρώτο βήμα προς την επίτευξη συνολικής πολιτικής λύσης. Αλλά η διαπραγμάτευση δεν προχώρησε.
Σποραδικές παραβιάσεις της εκεχειρίας καταγράφονται εξάλλου σχεδόν καθημερινά στη Χοντάιντα, καθώς οι δύο αντίπαλες πλευρές δεν έχουν αποσύρει όλες τις δυνάμεις τους, όπως προέβλεπε η συμφωνία την οποία υπέγραψαν στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oνδούρα: To 2009 έγινε το τελευταίο πραξικόπημα κοινοβουλευτικού τύπου και ανέτρεψε τον εκλεγμένο Πρόεδρο Manuel Zelaya. Ο σημερινός δικτάτορας , "εκλεγμένος" 2 φορές με κοινοβουλευτική παρωδία και νοθεία, αιματοκυλά αυτές τις μέρες τον λαό του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεσυρε την υποψηφιότητά της η Τ. Μοροπούλου
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 21:48
Σε επιστολη της προς τον πρόεδρο της ΝΔ, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Τώνια Μοροπούλου γνωστοποίει την απόφασή της να μην είναι υποψήφια μετά τις αποκαλύψεις για τη σύνταξη άγαμης θυγατέρος που λάμβανε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Χαφιεδικη αληταραδικη  αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πράγα
 Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 19:49
Εκατοντάδες χιλιάδες πληρωμενοι αληταραδες χαφιεδες από τη CIA, 250.000, σύμφωνα με τους χαφιεδες αληταραδες οργανωτές και πολλά ξεπουλμενα μέσα ενημέρωσης, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πράγα για να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, στην μεγαλύτερη εκδήλωση χαφιεδικης  διαμαρτυρίας της CIA στην χώρα.
Η μεγάλη συγκέντρωση των χαφιεδων της CIA στο πάρκο Λέτνα είναι η μεγαλύτερη μίας σειράς πληρωμενων διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων κατά του Μπάμπις, ο οποίος ερευνάται με στημενες ψευτικες κατηγοριες για απάτη και σύγκρουση συμφερόντων.
Οι πληρωμενοι χαφιεδες  κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Παραιτήσου» και «Ως εδώ» και σημαίες της Τσεχίας και της κωλοΕυρω Ενωσης.
Η τσεχική μπατσαρία πληρθηκε όπως σε όλα τα καπιταλιστικα κρατη και εισηγήθηκε τον Απρίλιο την απαγγελία κατηγοριών κατά του Αντρέι Μπάμπις για απάτη μέσω της εκμετάλλευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων πριν από μία δεκαετία για να κατασκευάσει ξενοδοχείο και κέντρο διασκέψεων έξω από την Πράγα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Ο διορισμός νέου υπουργού δικαιοσύνης μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας προκάλεσε τις πρώτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας λόγω υποψιών ότι ο Μπάμπις επιχειρεί να επηρεάσει τις διαδικασίες. Ο ίδιος αρνήθηκε και αυτές τις κατηγορίες.
Η σημερινή χαφιεδικη συγκέντρωση οργανώθηκε από την αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση του Σορος Million Moments for Democracy, που έχει ιδρυθεί από χαφιεδες αληταραδες φοιτητές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιρανός διοικητής: Οποιαδήποτε σύγκρουση με τις ΗΠΑ στην περιοχή του Κόλπου ίσως επεκταθεί ανεξέλεγκτα
 Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 10:04
Οποιαδήποτε σύγκρουση στην περιοχή του Κόλπου ενδέχεται να επεκταθεί ανεξέλεγκτα, προειδοποίησε σήμερα ανώτερος Ιρανός διοικητής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
«Αν ξεσπάσει σύγκρουση στην περιοχή, καμία χώρα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το εύρος και το χρονοδιάγραμμά της», επεσήμανε ο υποστράτηγος Γολαμαλί Ρασίντ. «Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει υπεύθυνα για να προστατεύσει τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών αποφεύγοντας τη λάθος συμπεριφορά στην περιοχή», πρόσθεσε.
Εξάλλου Ιρανοί βουλευτές φώναξαν «Θάνατος στην Αμερική» στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του κοινοβουλίου, όταν ο πρόεδρος του σώματος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι «ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης».
«Η Αμερική είναι ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης που σπέρνει χάος στις χώρες, προσφέρει προηγμένα όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προκαλεί ανασφάλεια και παρόλα αυτά λέει 'Ελάτε, ας διαπραγματευθούμε», δήλωσε ο Μασούντ Πεζεσκιάν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Συνεχίζεται η απεργία σε γιγαντιαίο ορυχείο χαλκού της δημόσιας επιχείρησης Codelco
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 09:26
Τα μέλη τριών ισχυρών συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο υπαίθριο μεταλλείο χαλκού στην Τσουκικαμάτα, στη βόρεια Χιλή, απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας και αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργιακή κινητοποίηση που άρχισαν πριν από δέκα ημέρες.
Τα συνδικάτα, τα οποία διεκδικούν στη διαπραγμάτευση για τη νέα εταιρική σύμβαση εργασίας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της κάλυψης υγείας των μελών τους, ζήτησαν από τα 3.200 μέλη τους — επί συνόλου 4.600 υπαλλήλων της επιχείρησης — να αποφασίσουν με ψηφοφορία αν θα αποδεχθούν την πρόταση που τους έκανε η διοίκηση της Codelco, της εταιρείας με τη μεγαλύτερη παραγωγή χαλκού στον πλανήτη.
Η προσφορά προέβλεπε να χορηγείται στους εργαζόμενους εφάπαξ ύψους περίπου 20.000 δολαρίων, αυξήσεις μισθών 1,2% και βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης, συνταξιοδότησης και κάλυψης υγείας μετά τη συνταξιοδότηση.
Αλλά τα μέλη των τριών συνδικάτων «απέρριψαν στην ψηφοφορία την τελική προσφορά» της διοίκησης της επιχείρησης, γνωστοποίησε η Codelco σε ανακοίνωσή της.
Μια πλειοψηφία 1.511 μελών των συνδικάτων ψήφισε εναντίον της αποδοχής αυτής της προσφοράς και υπέρ της συνέχισης της απεργιακής κινητοποίησης, ανέφεραν ΜΜΕ της Χιλής.
Η διοίκηση της Codelco, δημόσιας επιχείρησης, τόνισε ότι αυτή η προσφορά της ήταν σε κάθε περίπτωση η «τελική» και ότι αντιπροσώπευε «τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσε να κάνει» για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των τριών συνδικάτων.
Στο συγκεκριμένο μεταλλείο εξορύχτηκαν 320.000 τόνοι χαλκού ως τα τέλη της περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με ειδικούς, κάθε ημέρα απεργίας κοστίζει στην επιχείρηση περίπου 5,8 εκατομμύρια δολάρια.
Το μεταλλείο της Τσουκικαμάτα, που άνοιξε τον 20ό αιώνα στην έρημο Ατακάμα, υπολογίζεται ότι διαθέτει απόθεμα 1,7 δισεκ. τόνων χαλκού, δηλαδή ότι πάνω από το 60% του κοιτάσματος του μεταλλεύματος δεν έχει εξορυχτεί ακόμα.
Σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, η εκμετάλλευση αναμένεται να γίνει υπόγεια από τον Ιούλιο, χάρη σε μια επένδυση ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Codelco είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη παραγωγή χαλκού στον κόσμο. Εγγυάται το 11% της παγκόσμιας προσφοράς αυτού του ορυκτού, παράγοντας 1,7 εκατομμύρια μεταλλεύματος τον χρόνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέκδοτο...
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Αγγλια ο γιός, φθάνει στο χωριό του και τρέχει γρήγορα να βρεί τον γέρο πατέρα του στο χωράφι.
Λαχανιασμένος τον βρίσκει να θερίζει, κωλοκάθεται δίπλα του με χάρη και του λέει:
"Πατέρα, είμαι γκέϊ"
Το χέρι του πατέρα με το δρεπάνι μένει μετέωρο, καρφώνει το βλέμμα του στο χώμα και του λέει:
Εχεις 1.000.000 ευρώ καταθέσεις?
Οχι, απαντά ο γιός.
Εχεις Φεράρι να κυκλοφοράς?
Οχι, λέει ο γιός.
Στις βραδυνές εξόδους σου, σε περιτριγυρίζουν ωραίες γκόμενες και πολλά υποσχόμενες.
Οχι ρε πατέρα, λέει ο γιός.
Οπότε τι γκέϊ μου λες ρε, ένας βρωμόπουστας είσαι!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιχαηλίδης για επεισόδια στην Τιφλίδα: Η γεωργιανή πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της
14:12 - 22.06.2019
Τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη, έξω από τη Βουλή της Γεωργίας, αποτελούν προσβολή για 25 κοινοβούλια που συμμετέχουν στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη, έξω από τη Βουλή της Γεωργίας, με αφορμή την παρουσία ρωσικής αντιπροσωπείας στη Γενική Ολομέλεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) «εξέθεσε το γεωργιανό κοινοβούλιο και την ίδια τη χώρα», δήλωσε στο Sputnik ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, γενικός γραμματέας της ΔΣΟ.
Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως τα επεισόδια οργανώθηκαν από «ακραία» και «εθνικιστικά στοιχεία», αφήνοντας αιχμές για τη γεωργιανή πολιτική ηγεσία, καθώς η διαδικασία, όπως εξήγησε, «ήταν απόλυτα γνωστή στην ηγεσία.
Περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε:
«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας διοργάνωσε την 26η Γενική Συνέλευσή της, στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Τη Γενική Συνέλευση πάντα διευθύνει ο πρόεδρος που είναι Ρώσος. Επικεφαλής στη ΔΣΟ είναι ο γ.γ. που είναι πάντα Έλληνας και εν προκειμένω εγώ.
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης είναι γνωστό τοις πάσι - όπως και στην ηγεσία του γεωργιανού κοινοβουλίου - ότι τις διευθύνει πάντα ο Ρώσος πρόεδρος. Αυτά ήταν γνωστά και στην ηγεσία του γεωργιανού κοινοβουλίου, αλλά και στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αιφνιδίως και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, πληροφορηθήκαμε ότι ομάδα βουλευτών και κάποιοι διαμαρτυρόμενοι, ακραίοι, πολίτες διέκοψαν τη διαδικασία και απαιτούσαν την άμεση αποχώρηση των Ρώσων συναδέλφων».
Στο σημείο εκείνο, ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε στους συγκεντρωμένους, τονίζοντας ότι θεσμικά είναι αδύνατο να αποχωρήσουν τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας.
«Τους απάντησα εγώ ότι “θεσμικά αυτό είναι αδύνατον. Η Γενική Συνέλευση χωρίς την παρουσία του προέδρου και των διαπιστευμένων μελών της ρωσικής αντιπροσωπείας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει τις εργασίες και επομένως εμείς διακόπτουμε τις εργασίες μέσα στο γεωργιανό κοινοβούλιο και μετακινούμαστε σε έναν άλλο χώρο όπου εκεί θα συνεχίσουμε τις εργασίες της γενικής συνέλευσης”. Κι αυτό κάναμε. Συνεχίσαμε τις εργασίες σε χώρο του ξενοδοχείο και τις ολοκληρώσαμε με την παρουσία και του προέδρου, αλλά και των μελών της ρωσικής αντιπροσωπείας, όπως οφείλαμε να κάνουμε».
Αναφερθείς στα επεισόδια, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως «γνωρίζω ότι οργανώθηκαν αντιδράσεις από πλευράς ακραίων και απ’ ό,τι φαίνεται εθνικιστικών στοιχειών και τα γνωστά γεγονότα, με επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας και με τραυματισμούς».
«Θέλω να επισημάνω ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν απόλυτα γνωστή στην πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και στην προεδρία του γεωργιανού κοινοβουλίου και θεωρώ ότι η αντιμετώπιση που είχε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας ήταν ιδιαίτερα προσβλητική. Προσέβαλε 25 κοινοβούλια που συμμετέχουν και βεβαίως η στάση αυτή εξέθεσε το γεωργιανό κοινοβούλιο και την ίδια τη χώρα», υπογράμμισε.
«Μας λυπεί πάρα πολύ το γεγονός αυτό, αλλά εμείς συνεχίζουμε θεσμικά τον ρόλο μας και τους σκοπούς της οργάνωσής μας. Ήταν μια εντελώς ατυχής διαδικασία αυτή και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η γεωργιανή πολιτική ηγεσία, αλλά και οι κοινοβουλευτικοί του γεωργιανού κοινοβουλίου», πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nα καταποντιστούν και οι δορυφόροι των δύο κυβερνητικών, κατοχικών πυλώνων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ): ΚΙΝΑΛ, Βαρουφάκης, Βελόπουλος, Χ.Α. και CIA…