Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Δευτερα 24 Ιουνιου 2019


Αν αναγνωρίζω κάτι στους Μητσοτάκηδες είναι πως θυσίασαν για μας την αγαπη τους για την ελεύθερη αγορά.
Με αυταπάρνηση ολη η οικογένεια ζει αποκλειστικά από το Δημόσιο.
Το λέω και δακρύζω...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο 
Να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω και να φέρουμε τη χαραυγή στον τόπο και το λαό μας
Στηρίξτε το Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Ψηφοδέλτιο που πραγματώθηκε με τηνΠρωτοβουλία Ε.ΠΑ.Μ - Α.Κ.Κ.ΕΛ και πλαισιώθηκε από το ΔΗΚΚΙ, το Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας και με τη συμμετοχή από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών - Καταναλωτών - Δανειοληπτών Ελλάδος.
 Η μόνη μετωπική παρουσία σε αυτές τις εκλογές είναι η δική μας!
Δεν μπορούν να μας νικήσουν, για αυτό πρέπει να νικήσουμε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
Ονδούρα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις

Tουλάχιστον τρεις νεκροί διαδηλωτές τις τελευταίες 48 ώρες είναι το αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υγείας και της παιδείας.
Από τον Μάιο αυτού του έτους, η Πλατφόρμα για την υπεράσπιση της Υγείας και της Παιδείας” πιέζει για αλλαγές σε αυτούς τους κλάδους, οι οποίοι καταρρέουν και είναι βυθισμένοι στη διαφθορά. Τα πιο διαφορετικά τμήμα της κοινωνίας ενώνονται σε αυτόν τον αγώνα, καθώς νοιώθουν ότι τα αφορά.

Εγκλήματα, διώξεις, βασανιστήρια και φυλακίσεις
Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου, στις διάρκεια μιας διαδήλωσης στην περιοχή Γιαμουρέλα, πυροβολήθηκε θανάσιμα στην κοιλιά από την Στρατιωτική Αστυνομία, ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, Έλβιν Νοέλ Κορέα Μαραδιάγκα.
Το προηγούμενο βράδυ (19/6) το νοσοκομείο Eσκουέλα ανέφερε τον θάνατο δύο διαδηλωτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.
Ένας από τους νεκρούς είναι ο Λουίς Αντόνιο Μαλντονάδο, 29 ετών, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο έχοντας δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και πέθανε ώρες μετά, και ο άλλος, ο Έρικ Μπελάρτα, 38 ετών, εισήχθη ζωντανός έχοντας τραύματα από μαχαίρι και πέθανε στο χειρουργείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της 19ης Ιουνίου, η ασφάλεια βρισκόταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο, λόγω μιας καθιστικής απεργίας των μελών της Αστυνομίας και αίτημα την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Στους νεκρούς των φετινών διαδηλώσεων, προστίθεται επίσης και ο Χεσούς Μονκάδα, 17 ετών, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Απρίλιο.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ονδούρα έχει εμπλακεί σε μία σοβαρή κοινωνική κρίση, η οποία ξεκίνησε με τις διαδηλώσεις με αίτημα την απόσυρση κάποιων διαταγμάτων που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση των τομέων της υγείας και της παιδείας και σύντομα γενικεύτηκε καθώς επεκτάθηκε και σε άλλα αιτήματα που εκκρεμούσαν σε διάφορα τμήματα της κοινωνίας.
Παρά τις αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Στρατιωτική Αστυνομία, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, ο δικτάτορας Χουάν Ορλάντο Χερνάντεζ διέταξε την ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα για να αποτρέψει τις διαδηλώσεις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάντως αυτός ο θεσμός της Σύνταξης για τις άγαμες θυγατέρες, κατάλοιπο μιας εποχής, που οι γυναίκες δεν ήταν αυτεξούσιες, αλλά ήταν παρακολουθήματα του πατρός αρχικά και του συζύγου αργότερα, δεν τιμά καμία γυναίκα. Ειδικά αν είναι οικονομικά εύρωστη, επαγγελματικά καταξιωμένη και κοινωνικά σε περίοπτη θέση.
Δεν υπήρξε κατάκτηση κανενός κινήματος, εργατικού ή φεμινιστικού.
Απλά, αναπαραγωγή μιας πατριαρχικής αντίληψης ήταν η θέσμιση και η διαιώνισή της.
Πέρα από το νόμιμο, ή το παράνομο, που αναδείχθηκε με τις κ.κ.Λοΐζου και Μοροπούλου, είναι ντροπιαστικό για την γυναίκα, ως γυναίκα.
Γνώμη μου πάντα..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγιωτης Πικραμμενος
Υιός ενός εκ των επιφανέστερων συνεργατών των Γερμανών στα χρόνια της κατοχής της χώρας από τους Ναζί.
Επί Προεδρίας του έκρινε συνταγματικά όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούσαν τις περικοπές μισθών, συντάξεων, σχεδόν όλων των επιδομάτων και των δώρων εορτών.
Αμέσως μετά έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές στους Δικαστικούς λες και οι άλλοι Έλληνες είναι οι μαλάκες, όχι ότι δεν είναι, του μνημονιακού ζυγού!
Αυτόν τον κύριο που λέγεται Πικραμμένος τον θεώρησε ο Κυριάκος άριστο εκ των αρίστων και τον τοποθέτησε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ο συμβολισμός του προσώπου, μας δίνει να καταλάβουμε τι έρχεται... Και μη χειρότερα.!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν πληρωσει η ΝουΔου το δανειο της (οχι αμεσα αλλα να το ξεκινησει πχ 20 εκ. τη χρονια) και οι λαικιστες καραδεξιοι τηλεπωλητες όπως ο Αδωνις που χρωσταει 623 εκατ ευρω, και οχι μονο αυτος, οπως και ο προεδρος με το δανειο του Κηρυκα, τοτε ολα τα λεγομενα απο "αμβωνος", ειναι κενο γραμμα...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



48 δημοσιογράφοι κατεβαίνουν υποψήφιοι με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αρκούμαι σε αυτήν την παλιά και σεμνή δήλωση
Κετσπαγια της ΑΕΚ για Ελληνες δημοσιογραφους. «Τους ταιζουν ένα σουβλακι και γραφουν ότι θελουν»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τονια Μωροπουλου
Ξεφτιλισμένη,η οποία,παίρνει σύνταξη άγαμης θυγατέρας,δλδ δηλώνει,στον 21ο αιώνα ότι δεν μπορεί να επιζήσει άνευ ανδρός,συζύγου ή πατέρα,και θελει να τη σεβαστούμε ;
Στα τσακίδια,στο διάολο και πίσω απ τον ήλιο,που παριστάνετε και τις δικαιωματικές και τις φεμινίστριες.
Άλλο ένα λουλούδι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κωνσταντινούπολη βγαίνει ο ΄Ελληνας΄, κόντρα στον υποψήφιο του Σουλτάνου...
Σχολιο.- έχει ποντιακές ρίζες λένε ;
Σχολιο.- Οι ρίζες και η καταγωγή δεν έχουν τόση σημασία αν δεν υπάρχει και εθνική συνείδηση.
Σχολιο.-  Το ότι χόρεψε ποντιακά δεν τον κάνει Ελληνοποντιο. Δεν δήλωσε απολύτως τίποτα. Μαυροθαλασσίτης που γεννήθηκε Τραπεζούντα ή άλλες πόλεις πάλι δεν τον κάνει Έλληνα Πόντιο. Είναι έποικοι από τα βάθη της Ασίας. Τους φέρανε όταν έδιωξαν εμάς από εκεί. Όσοι μείνανε ήταν μουσουλμάνοι από το 1650 και δεν έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.
Σχολιο.- Νομίζω ότι έχεις εν μέρη άδικο και εν μέρη δίκιο. Δεν είναι Έλληνας, δεν έχει ελληνική εθνική συνείδηση. Αλλά είναι Πόντιος, μιλαει ποντιακά, ξέρει ποντιακούς χορούς. Το 1922, κάποιοι Πόντιοι επιλέξαν να αλλάξουν την θρησκεία τους, για να παραμείνουν στον τόπο τους. Μαυροθαλασσίτης είναι ο Ερντογάν. Μπορεί και Πόντιος. Επίσης κάποιοι Έλληνες της Μακεδονίας, το 1500 αλλάξανε θρήσκευμα για να διατηρήσουν την περιουσία τους. Φύγανε το 1922 με την ανταλλαγη πληθυσμών, και ακόμη και σήμερα στα βάθη της Ανατολίας που τους έστειλαν, συνεχίζουν να μιλάνε Ελληνικά. Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους πλέον μιλάνε τουρκικά. Η ιστορία είναι πολύ πιο σύνθετη, από το άσπρο μαύρο που την βλέπεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αδιαμφισβήτητος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής είναι ο Πόντιος Εκρέμ Ιμάμογλου από τη Μαύρη Θάλασσα, γόνος οικογένειας με βαθύ εθνικιστικό και συντηρητικό παρελθόν.
Λέγεται ότι ο πατέρας του εντρύφησε στις τάξεις των Γκρίζων Λύκων της Τραπεζούντας που είναι και ορμητήριό τους. Λέγεται επίσης ότι είναι άριστος γνώστης του Κορανίου. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήρθε για να μείνει. Δεν κέρδισε απλώς τη δημαρχία της Πόλης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις σε Δυτική Όχθη και Γάζα με αφορμή τη διάσκεψη του Μπαχρέιν
 Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 20:55
Πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τη διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, με σκοπό την παρουσίαση του οικονομικού μέρους του σχεδίου της Ουάσινγκτον για την επίλυση του Μεσανατολικού.
Στη Δυτική Όχθη, η οποία είναι υπό ισραηλινοναζιστική κατοχή εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, έγιναν διαδηλώσεις στη Ραμάλα, τη Νάμπλους και τη Χεβρώνα, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Κοντά στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από ένα φέρετρο που έφερε το σύνθημα "'Οχι στη συμφωνία του αιώνα" – όπως χαρακτηρίζεται το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του Τραμπ και του βασιλιά του Μπαχρέιν.
Γουρουνια σιωναζι στρατιώτες διέλυσαν τη διαδήλωση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Δεν αναφέρθηκαν από τη μερια των σιωναζι τραυματισμοί.
Στη Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν συνθήματα εναντίον του Τραμπ.
Οι κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις αύριο Τρίτη στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι θέλει να δοκιμάσει μια νέα προσέγγιση για τον τερματισμό της σιωναζιστικοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Το πολιτικό μέρος του σχεδίου θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, μετά τις βουλευτικές εκλογές στο σιωναζιστικο καθεστως.
Στην αυριανή διάσκεψη του Μπαχρέιν έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του Κόλπου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Παλαιστινιακή Κυβερνηση μποϊκοτάρει αυτή τη διάσκεψη επειδή δεν γίνεται καμία αναφορά στο τέλος της ισραηλινοναζιστικής κατοχής. "Χρειαζόμαστε οικονομική (υποστήριξη), χρήματα και βοήθεια αλλά, πάνω απ' όλα, απαιτείται μια πολιτική λύση", υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρώτος στη λίστα επικρατείας της Ν.Δ., ο γνωστός πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και για λίγο διάστημα δοτός πρωθυπουργός της ελεεινής μνημονιακήςσυγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Πικραμένος.
Διότι το δωσιλογικό αίμα..., νερό δεν γίνεται...
"Συνεργάτης των Γερμανών ο πατέρας του πρωθυπουργού Πικραμμένου, Όθωνας !
ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΝΗΣΙΑ ΜΑΣ !
Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι, που ο Παναγιώτης Πικραμένος ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας; …
Του Συμβουλίου εκείνου, το οποίο απεφάνθη για τη νομιμότητα του γερμανικού «μνημονίου» …
Του Συμβουλίου εκείνου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή του μνημονίου του Σόιμπλε.
Είναι τυχαίο που ο Πικραμένος είναι γιος ατιμώρητου δωσίλογου της Κατοχής;
Είναι τυχαίο που ο Πικραμένος είναι απόφοιτος του Γερμανικού Κολεγίου Αθηνών;
Είχαν συμβολή στην καριέρα του οι Γερμανοί προστάτες τόσο του ιδίου όσο και του πατέρα του;
Πριν του παραδώσουν τα Μνημόνια, για να το κρίνει, τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα έχει μεζονέτα δίπλα σ' αυτήν του Χριστοφοράκου, αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά;
Του φίλου του Χριστοφοράκου από το Κολέγιο …και επίσης γιου ατιμώρητου δωσίλογου της γερμανικής κατοχής;"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελπιζω να του απαντησουν καταληλα στην Κρητη! να μην τον ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ....ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΗ!
"Κρήτη: Μεταπτυχιακή φοιτήτρια δούλευε απλήρωτη και ανασφάλιστη – Όταν τη βρήκε το ΙΚΑ ο εργοδότης την έστειλε κρατητήριο για κλοπή
Στα κρατητήρια πέρασε το σαββατοκύριακο της μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, που για να βγάλει τα προς το ζην είχε πιάσει δουλειά σε μεσιτικό γραφείο.
«Ο άνθρωπος αυτός απασχολούσε επί τρεις εβδομάδες την εργαζόμενη, χωρίς πρόσληψη, χωρίς μισθό, παρά την επίμονη προσπάθειά της να προσληφθεί και να μπουν ένσημα. Μέχρι που την Παρασκευή το απόγευμα ήρθε έλεγχος από τον αρμόδιο φορέα που διενεργεί ελέγχους για την ανασφάλιστη εργασία και οι ελεγκτές βρήκαν την κοπέλα μέσα στην επιχείρηση.
Απάντησε στις ερωτήσεις η κοπέλα και στη συνέχεια η ίδια ενημέρωσε σχετικά τον εργοδότη. Ο εργοδότης πήγε στην επιχείρηση με φωνές και επιθετική στάση και έριξε το φταίξιμο στην εργαζόμενη για την καταγραφή της απ’ το ΙΚΑ. Αυτή απάντησε ότι δε θα είχε συμβεί τίποτα αν ήταν ασφαλισμένη και του είπε ξανά ότι πρέπει να ασφαλιστεί και να πληρωθεί. Εκείνος αρνήθηκε για μία ακόμα φορά κι εκείνη του άφησε το κλειδί της επιχείρησης και έφυγε»…
Και η ιστορία συνεχίζεται ως εξής, σύμφωνα με την περιγραφή που μας έκανε ο Δημόκριτος Σαλούστρος: «Την επομένη το πρωί (σ.σ. Σάββατο πρωί), πήγε η Αστυνομία από το σπίτι της και της ζήτησε να κατέβει κάτω. Η Αστυνομία τη συνέλαβε, καθώς υπήρχε μήνυση του εργοδότη στο όνομά της με την πρόφαση ότι υπήρξε κατάχρηση χρημάτων. Και μάλιστα οδηγήθηκε με πρόχειρα ρούχα στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου όλο το Σάββατο το πέρασε εκεί, ενώ έμεινε και το βράδυ, προσπαθώντας να αποδείξει το αυτονόητο: ότι δεν είναι ελέφαντας, δηλαδή.
Πρακτικά και ανασφάλιστη και απλήρωτη και στη φυλακή εκδικητικά γιατί “τόλμησε” να πει στον έλεγχο του ΙΚΑ την αλήθεια»
Είναι μια ιστορία που αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Δημόκριτος Σαλούστρος, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το πάθημα της εργαζόμενης φοιτήτριας, «που σαν να μην έφτανε ότι δούλευε χωρίς χρήματα και χωρίς ένσημα, βρέθηκε και στη φυλακή επειδή απλά είπε την αλήθεια στην Επιθεώρηση Εργασίας»!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανια, Sachsen, Ostritz: ακροδεξιοίi ετοιμαζότανε για rock concert και οι χωριανοί συνεννοηθηκανε και αγοράσανε όλες τις μπυρες απο το τοπικο σουπερ μαρκετ.
Πηγανε οι ναζηδες να παρουνε μπυρες και πηραν τα @@ τους
(απο Spiegel)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Τηλεπικοινωνιών Ισλαμικής Δημοκρατίας: «Ουδεμία κυβερνοεπίθεση δεν ήταν επιτυχής»
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 09:30
Ουδεμία κυβερνοεπίθεση εναντίον του Ιράν «ήταν επιτυχής», τόνισε σήμερα μέσω Twitter ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί.
«Τα μέσα ενημέρωσης διερωτώνται αν οι κυβερνοεπιθέσεις που φέρονται να έγιναν εναντίον του Ιράν έγιναν στ' αλήθεια», ανέφερε ο υπουργός. «Πέρυσι εξουδετερώσαμε 33 εκατομμύρια επιθέσεις χάρη στο (εθνικό) τείχος προστασίας», ανέφερε. Οι δράστες των κυβερνοεπιθέσεων «προσπάθησαν σκληρά, αλλά δεν διεξήγαγαν επιτυχή επίθεση», επέμεινε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Πεντάγωνο εξαπέλυσε την Πέμπτη κυβερνοεπίθεση για να θέσει εκτός λειτουργίας τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, με φόντο τη συνεχιζόμενη άνοδο της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη. Η εφημερίδα The Washington Post έγραψε το Σάββατο ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας ιρανικά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων επιφανείας-αέρος.
Ο Αζαρί Τζαχρομί χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον συστημάτων πληροφορικής της χώρας «κυβερνοτρομοκρατία» και υπενθύμισε τον ιό Stuxnet, τον πρώτο που αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε για να διαπραχθεί επίθεση εναντίον εξειδικευμένων βιομηχανικών συστημάτων, που εξαπολύθηκε τον Νοέμβριο του 2007 με στόχο υπολογιστές σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο ιός, που γενικά πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ανακαλύφθηκε το 2010, όταν χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στην πόλη Νατάνζ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση Σαλβίνι σε Ολλανδία και Ε.Ε. για τους αποκλεισμένους λαθρομετανάστες στα ανοιχτά των ιταλικών υδάτων
 Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 05:18
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε χθες Κυριακή την Ολλανδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορούν για την τύχη 42 λαθρομεταναστών που παραμένουν αποκλεισμένοι στα ανοικτά των ιταλικών χωρικών υδάτων επί ένδεκα ημέρες, πάνω σε πλοίο «ανθρωπιστικής» οργάνωσης του Σορος υπό ολλανδική σημαία.
«Έγραψα προσωπικά στον ολλανδό ομόλογό μου: αδυνατώ να πιστέψω ότι αδιαφορεί για ένα πλοίο υπό ολλανδική σημαία (...) που βρίσκεται στη μέση της θάλασσας εδώ και 11 ημέρες πλέον», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας  και ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης.
Το πλοίο Sea-Watch 3 διέσωσε τη 12η Ιουνίου 53 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό και είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της εμπόλεμης Λιβύης. Ο κυβερνήτης του Sea-Watch 3, που πλέει μεν υπό ολλανδική σημαία αλλά έχει εκμισθώσει μια γερμανική ΜΚΟ του πολυεκατομμυριουχου απατεωνα του χρηματιστηριου Σορος, αρνήθηκε να τους μεταφέρει πίσω στη Λιβύη, αφού δεν τη θεωρεί ασφαλή, και κατευθύνθηκε προς τις ιταλικές ακτές.
Δέκα από τους λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους έγκυες, έλαβαν την άδεια να αποβιβαστούν πριν από οκτώ ημέρες στο μικρό ιταλικό νησί Λαμπεντούζα• ενώ ακόμα ένας, άρρωστος, έλαβε επίσης άδεια να αποβιβαστεί προχθές Σάββατο. Όμως οι υπόλοιποι 42 παραμένουν στο πλοίο, που δεν μπορεί να μπει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αφού διατρέχει κίνδυνο κατάσχεσης.
«Καθιστούμε την ολλανδική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, απούσα και μακρινή όσο πάντοτε, υπεύθυνες για ό,τι μπορεί να συμβεί στις γυναίκες και τους άνδρες που βρίσκονται πάνω στο Sea-Watch [3]», συμπλήρωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει απαγορεύσει τον ελλιμενισμό στην Ιταλία στα πλοία των πουλημενων ΜΚΟ του απατεωνα Σορος που μεταφερουν λαθρομετανάστες από τη Λιβυη στην Ιταλια.
Νωρίτερα χθες, ο Σαλβίνι έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τη Χάγη, στην οποία τονίζει πως το Sea-Watch 3 ζήτησε από την ολλανδική κυβέρνηση να της υποδείξει σε ποιο λιμάνι θα μπορούσε να αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες, «χωρίς να λάβει απάντηση».
«Η επέμβαση από πλευράς σας είναι απαραίτητη και επείγουσα», συνέχισε ο Σαλβίνι, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως «οι άνθρωποι στο πλοίο θα έχουν τη δυνατότητα να αποβιβαστούν το ταχύτερο σε κατάλληλη τοποθεσία (...) η οποία δεν μπορεί να είναι η Ιταλία».
Για «κάθε νέα επιδείνωση της κατάστασης πάνω στο πλοίο» — όπως πολύ σωστα ειπε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας — «την αποκλειστική ευθύνη» θα φέρουν η Ολλανδία, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Sea-Watch 3.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της Μάλτας ανακοίνωσε επίσης χθες ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας παρελαβε από τη Μεσόγειο μια ομάδα 37 λαθρομεταναστών που αντιμετώπιζε δυσκολία, που αναμενόταν να μεταφερθούν στη νήσο εντός της ημέρας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αμερικανικη Πρεσβεια θα ειχε μονο ενα λογο να συρει την Ελλαδα σε εναν ψευτοπολεμο, σε ενα προκαθορισμενο δηλ.θερμο επεισοδιο περιορισμενης εκτασης, τυπου Ιμιων, απολυτως ελεγχομενης εκβασης. Να ξανα-δημιουργηθουν αρνητικα τετελεσμενα στο αιγαιο για τα εθνικα μας δικαια, και υπο το φοβο ενος γενικευμενου πολεμου να αναγκαστουμε να τα αποδεχτουμε. Δηλαδη εθνικη προδοσια... Γενικευμενος πολεμος ομως για να γινει, χρειαζεται πολιτικη βουληση και πολιτικη ανεξαρτησια, οχι SIRIZA, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & CIA... Γιαυτο και δεν θα γινει, επειδη το πολιτικο προσωπικο της Ελλαδας ειναι πληρως εξαρτημενο. Ενας γενικευμενος πολεμος παλι, θα αποσταθεροποιησει το ΝΑΤΟ, μπορει να κλιμακωθει σε ολη την A. Μεσογειο και τη Μ. Ανατολη, ενω θα επεμβουν σιγουρα ανταγωνιστικα σχηματα προς το ΝΑΤΟ, πιθανον ο ρωσοκινεζικος αξονας. Πολιτικο λοιπον ειναι το προβλημα, και οχι το αν οι Τουρκοι ειναι πιο ετοιμομοπελοι απο εμας...
Θα προκειται για εθνικη προδοσια οπως και τα Ιμια. Οπως και οι Πρεσπες... Και η προδοσια ειναι συνειδητη επιλογη δεν ειναι ζητημα ηττοπαθειας. Να λεμε τα πραγματα οπως ειναι, οχι να δικαιολογουμαι καταστασεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




24 Ιουνίου 2019
Κούβα: Yψηλού επιπέδου κομματική αντιπροσωπεία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Συρία
Δαμασκός, 21 Ιουνίου - O Xόρχε Κουέβας Ράμος, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, ξεκίνησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία.
Στο Χιεντειντέτ Γιαμπούς , στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου, ο Κουέβας Ράμος και η κουβανική αντιπροσωπεία έγιναν δεκτοί από τους Ραντβάν Μουσταφά, γραμματέα της περιφέρειας Δαμασκού του κόμματος Μπααθ των Αράβων σοσιαλιστών καιΝαμπάι Μακχούλ, γραμματέα διεθνών σχέσεων της Κεντρικής Διεύθυνσης του Συριακού κόμματος.
Κατά την θερμή υποδοχή της κομματικής αντιπροσωπείας της Κούβας, οι αξιωματούχοι του κόμματος Μπάαθ επεσήμαναν τις σταθερές και αξιόλογες θέσεις της Κούβας υπέρ των δίκαιων υποθέσεων όλου του κόσμου.
Τόνισαν επίσης, τις βαθιά ριζωμένες και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και υπενθύμισαν ότι οι ηγέτες Φιντέλ Κάστρο και Χάφεζ Αλ-Άσαντ έθεσαν τα θεμέλια αυτών των βαθύτερων δεσμών του Πρόεδρου Μπασάρ Α-Ασάντ, του πρώτου γραμματέα του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο και του Προέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, Η κουβανική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επισκέψεις συναντήσεις και με ηγέτες αυτού του έθνους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κυρώσεις Πούτιν εναντίον Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης αμερικάνικης αποικίας Ελλαδιστάν...
Όταν πηγε στον Πούτιν επίσκεψη και τραγουδαγε, ο Τζιφρας από μέσα του Γιάννη Πουλόπουλο... η ψωροκώσταινα του Τσίπρα... για ποιο λόγο ψήφισε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας? Μήπως για να στέλνει τους τουρίστες στον Ερντογάν;
Ο πρόεδρος Πούτιν επέκτεινε τις αντικυρώσεις της Ρωσίας έναντι της Ε.Ε. μέχρι τον Ιούνιο του 2020!
Θυμίζω ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από το καλοκαίρι του 2014, μόλις πριν από λίγες μέρες, χωρίς καμμία συζήτηση και παρά τις αντιδράσεις από επιχειρηματικούς φορείς πολλών ευρωπαϊκών χωρών, αποφασίστηκε να συνεχιστούν για ένα ακόμα εξάμηνο...
Η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάρει πρωτοβουλία άρσης των κυρώσεων: δεν τις ξεκινήσαμε εμείς, άρα δεν μας... πέφτει πρωτοβουλία να τις σταματήσουμε. Εκείνοι που ξεκίνησαν ας την πάρουν! Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών που αντί για τα συμφέροντα των ευρωπαίων παραγωγών, εξυπηρετούν τα προσωπικά τους γεμίζοντας τις τσέπες με άφθονο...ντόλαρ εφαρμόζοντας τις επιταγές των υπερατλαντικών συμμάχων, το μόνο που κάνουν είναι να κρύβονται πίσω από το... δάκτυλο τους διαιωνίζοντας μια κατάσταση μοιραία για τις οικονομίες των πιο αδύναμων μελών της Ένωσης! Δεν τους ενδιαφέρει όμως, δεν τα παίρνουν από τις χώρες αυτές αλλά από την... άλλη πλευρά του Ατλαντικού!
Προσέξτε, τον Ιανουάριο του 2018 ο ΥΠΕΞ τότε της Γερμανίας, Γκαμπριέλ, πρότεινε την σταδιακή άρση των κυρώσεων. Αντέδρασε σφόδρα η... Αγγλία!!! Ναι, η Αγγλία... της Μέι! Και για να μη μείνει μόνο του το... ορφανό(!), συνέδραμε και το...σκληρό «παιδί» της Γαλλίας, ο Μακρόν!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νάτα μας... η Ιταλία του Σαλβινι ανανεώνει το εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας...
..καλά, αυτή η κυβέρνηση του Σαλβινι και των Πεντε Αστερων δεν είχε στο πρόγραμμα της: Τέλος στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας;
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο... ΟΜΟΦΩΝΙΑ 28 χωρών




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δειλοί ιμπεριαλιστές δεν έχουν τα κότσια να επιτεθούν στο Ιράν!
χρησιμοποιούν τις δημοσιογραφικές τσούλες για να κρύψουν τη γύμνια τους!
Οι δειλοί ιμπεριαλιστές επιτίθενται μόνο σε μικρές χώρες.
Ο λαοί του Ιράν και της Συρίας... δείχνουν το δρόμο της Αντίστασης και της Νίκης!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι, 29 Ιούνη... μια ταινία φόρος τιμής στους τραυματίες του κινήματος των κίτρινων γιλέκων κι ενάντια στην αστυνομική καταστολή...
Manifestons le 29 Juin, contre la répression, en hommage aux Victimes
Les Sous-Marins Jaunes - Nous ne sommes pas dupes
Un film qui appelle à manifester le 29 Juin à Paris, en hommage aux blessés du mouvement des Gilets Jaunes, et contre la répression policière, pour l'interdiction du LBD 40, pour l'amnistie des prisonniers, l'annulation des amendes. Pour exercer sereinement notre droit à manifester.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή Συριακής κατασκευής... εντάχθηκε στον Αραβικό στρατό της Συρίας...