Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Πεμπτη 19 Σεπτεμβριου 2019


Νέα αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί για την προστασία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εκκενώθηκε και η κατάληψη στη Σουρμελή και Μάγερ, κοντά στην Αχαρνών, όπου διέμεναν οικογένειες λαθρομεταναστων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το έκανα για χάρη της Ελλάδας. Ζήτω η δημοκρατία! Όλοι οι Ιταλοί ας αναφωνήσουν: Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα!"
Μέλος της κεντρώας Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) πριν τη δικτατορία, ο Κερκυραίος Κώστας Γεωργάκης ήταν φοιτητής στη Γένοβα της Ιταλίας, όπου είχε αναπτύξει δραστηριότητα κατά της στρατιωτικής χούντας. Τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου 1970, σε ηλικία 22 ετών, αυτοπυρπολήθηκε δημοσίως, φωνάζοντας την παραπάνω φράση.
Αθάνατος!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αντιφασιστική πορεία για τον Παυλο Φυσσα στο Κερατσινι συμμετείχαν κάπου 300  από ευρύτατο φάσμα του εξωκοινοβουλευτικου αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου.
Κυρίαρχα τα συνθήματα τύπου "φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο" και ο κόσμος στα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια παρακολουθούσε με περιέργεια. Ελάχιστοι πρέπει να ήξεραν και τον λόγο της κινητοποίησης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μέχρι και ο χουντοφασίστας Άδωνις Γεωργιάδης τους εξέθεσε! Κάνοντας αυτό που οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έκαναν:
Όταν συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έφερε στη δημοσιότητα απόπειρα πλειστηριασμού του σπιτιού πυρόπληκτου στον Μαραθώνα, ο χουντοφασίστας παρενέβη και ο πλειστηριασμός σταμάτησε.
Ο έσχατος εξευτελισμός για τους ρυπαρούς Κοντονήδες, Σταθάκηδες, Τσακαλώτους και όλο τον υπόλοιπο συρφετό των χορτάτων με το τυφλό και βαθύ μίσος προς τον κόσμο της ανάγκης.
Μα, να τους εξευτελίζει ο χουντοφασίστας;

Σχολιο.- το νοημα της αναρτησης ειναι για τους αλλους γελοιους που τους ξεφτιλιζει ακομα και αυτος ο πιο γελοιος
Σχολιο.- ...η συγκριση με το χειροτερο ειναι παντα λαθος δεν ειναι συγκριση ....αρα αν συγκριθουμε ολοι με τον Χίτλερ ειμαστε ολοι Αγιοι!!!  σαφες ???? απαντω γιατι σχολιασες πολυ ασχοληθηκαμε για την αυτονοητη πραξη ενος κοινωνικου δολοφόνου τετοιος ειναι ο κυριος αυτος ασπρος σκυλος μαυρος σκυλος σκυλος ειναι και δαγκωνει ειτε Κοντονης λεγεται ειτε Αδωνις τελος
Σχολιο.- Η ειδοποιός διάφορα έγκειται στο γεγονός, ότι ούτε σαν "δημόσιες σχέσεις" δεν το έκαναν οι άλλοι.
Ούτε για να ρίξουν στάχτη στα μάτια που λέμε.
Τόσο καβαλημενοι!
Σχολιο.- Αυτη είναι η αλήθεια...Και νομίζω σε αυτο παρασύρθηκαν και συνεχίζουν πέρα απο τν ηγετική ομάδα που είχε βέβαια τους λόγους της και οι οπαδοί του ας πουμε σύριζα ...Συγκρίνοντας συνέχεια και μονίμως με τον Κούλη ο φόβος σε πολλά επιβεβαιώθηκε . Εγιναν χειρότεροι και απο αυτόν . Ομως η σύγκριση αφορά όσους δεν έχουν κάτι αυτόφωτο να πουν αλλα κάτι ετερόφωτο να πουλήσουν ...Όχι εμάς
Σχολιο.- Υπάρχει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναστολή πλειστηριασμών στην συγκεκριμένη περιοχή από τις 30 Ιουλίου 2018 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Δεν είναι κατόρθωμα του Άδωνι, απλά το παρουσίασε ως δικό του με τη βοήθεια των μμε.
Σχολιο.- πόσες αναβολες πέτυχε ο Λαφαζανης και οι συντροφοι του ..Και ειναι σήμερα κατηγορουμενοι με εκρεμοδικιες κτλ ;; Να λέμε και κάτι για αυτό ...Η κινηση του Μπουμπου ήταν ενα πυροτέχνημα μελετημένο και βεβαία το προβάλαν τεχνηέντως τα τσιράκια του.. Ήταν μια οργανωμένη προπαγάνδα για να βαρέσει κατάμουτρα αυτούς που τον βαράνε Λες και δεν καταλαβαίνει ο λαός ότι αν στην θεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ΝΔ δεν θα γίνονταν πλειστηριασμοί ..Όταν οι πλειστηριασμοί και η μεθοδευεσή τους ήταν απαίτηση των μνημονίων ..

Σχολιο.- Ό Αδωνις μονο τα προσχήματα πήγε να σώσει μην ψαρώνεται Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν σταμάτησε κανέναν πλειστηριασμό.
Και αυτό γιατί υπάρχει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστολή πλειστηριασμών στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 30 Ιουλίου 2018 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Και επειδή ο υπουργός παρενέβη κάτω από την πίεση και τη παρέμβαση σωματείων, φορέων και του ΠΑΜΕ και αφότου είχε υπάρξει ήδη ένταση μεταξύ αστυνομίας και των συγκεντρωμένων που φώναζαν για την αναστολή του πλειστηριασμού έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο.

Σχολιο.- Δεκτό και κατανοητό ό,τι γράφεις αλλά η απορία μου είναι, η τράπεζα δεν ήξερε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγήτρια κοιμάται 5 μέρες στο αυτοκίνητο της ζητώντας διαμέρισμα
Τρίτη, 17/09/2019 - 18:20
Με σταμάτησε στο δρόμο με εκείνη έμφυτη την συστολή των ευγενών ανθρώπων. Ήθελε να ξεσπάσει, να βγάλει από μέσα της τον πόνο, να εκφράσει την αγανάκτηση που την έπνιγε, ήθελε να μιλήσει εκεί που θεωρούσε πως η φωνή της μπορεί να μεγεθυνθεί.
Το παιδί μου, η κόρη μου είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια 8 χρόνια τώρα. Αγαπάει τη δουλειά της, της αρέσει το Σχολείο, τα χρήματα είναι ελάχιστα, βοηθάμε και εμείς, με την ελπίδα να ρθεί κάποτε στον τόπο μας.
Ξεκινήσαμε από την Άρτα, πήγαμε την άλλη χρονιά στην Κώ, την επομένη στην… Ξάνθη.
Η κυρία μου αράδιαζε πρωτεύουσες Νομών ανά την Επικράτεια, μιά κάθε χρόνο, μιλάμε χειρότερα και από στρατιωτικό, που σε τελική ανάλυση από την αρχή ξέρει πως αυτή είναι η ζωή του.
Όση ώρα μίλαγε, σκεπτόμουνα τα ξενύχτια εκείνης και του παιδιού, την αγωνία, τα έξοδα, τα φροντιστήρια, τη χαρά της επιτυχίας, τις σπουδές, με το όποιο οικονομικό βάρος συνεπάγονται και μετά τον πρώτο διορισμό έστω… αναπληρώτριας.
Όμως η φωνή με επανέφερε.
Τώρα την διόρισαν, αναπληρώτρια πάντα, στο τάδε μεγάλο νησί. Ευτυχώς και της πήραμε, ένα αυτοκινητάκι μεταχειρισμένο να κινείται, εδώ και πέντε μέρες και δεν μπορεί να βρεί σπίτι να  νοικιάσει.
Τα μάτια της ήταν υγρά, ήταν φανερό ότι δεν μου τα έλεγε όλα και οι… εξομολογήσεις έχουν τις ντροπές τους, δεν ήταν απίθανο, που να αντέξει το κορίτσι τα έξοδα, να κοιμούνταν όλο αυτό το διάστημα στο αυτοκινητάκι!
Πείτε μου συνέχισε. Είναι παράλογο να μπεί ένα πλαφόν στον χρόνο περιφοράς των αναπληρωτών; Αφού την χρειάζονται και διδάσκει, μετά από πόσα χρόνια πρέπει να διορίζεται επιτέλους στον τόπο της; Ήρθε φέτος η κόρη μιας γνωστής αναπληρώτρια από τη Δράμα. Γιατί να μην μείνει εκείνη στη Δράμα και η δική μου να ρθεί στη Χίο; Το παιδί μου είναι πιά 30 χρόνων και δεν έχει κάνει οικογένεια, πότε θα κάνει; Εγώ τι να το κάνω το επίδομα παιδιού που έδωσε ο Μητσοτάκης, πως θα γίνουν τα παιδιά μόνα τους;
Το βλέμμα της τώρα κοίταζε το κενό, τα χείλη της σφίχτηκαν πεισμωμένα. Αυτά έβλεπε και ο γιός μου και έφυγε στο εξωτερικό. Ξαφνικά, τώρα μου έσφιγγε το μπράτσο από την ανάγκη κάπου να στηριχτεί, μείναμε χωρίς παιδιά. Και εντάξει ο γιός μου δεν τον βλέπω να γυρνάει, το κορίτσι μου όμως γιατί μου το γυρίζουν σε όλη τη χώρα; Θέλω να μου πείτε είμαι παράλογη;
Έφυγα, τι να της πώ, άλλοι πρέπει να μιλήσουν. Γιατί το κύριο όπως τα κάναμε σαν χώρα δεν είναι τα λεφτά. Ας πάνε στο διάολο αυτά, είναι οι ζωές των ανθρώπων. Ας της δώσει απάντηση το υπουργείο Παιδείας. Και επειδή οι… γραφικοί είναι πιά παρελθόν ας της δώσει απάντηση ο Πρωθυπουργός.
Υ.Γ. Ο στόχος είπε στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να γίνομε… κανονική χώρα.
Αλήθεια, δεν θα μπορούσε να γίνει μια αρχή ανέξοδης μάλιστα κανονικότητας, να οριστεί ένα πλαφόν χρόνων… περιηγήσεων των αναπληρωτών, ώστε κάποια στιγμή να υπηρετούν στον τόπο τους;

Σχολιο.- Αυτά είναι πταισματα μπροστά σ,αυτά που έρχονται !!!!
Σχολιο.- Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Πέρισυ θυμάμαι κοιμόντουσαν οι άνθρωποι,στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Εντωμεταξύ ούτε ένας σαντορινιος δεν υπάρχει,ούτε δάσκαλος,μα ούτε καθηγητής,ασχολούνται με τον τουρισμό,της σαπίλας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευχερεστάτη διάθεσις υποκαμίσων και πίλων με αναγραφόμενην δήλωσην,"είμαι η NASA".Τιμαί εις τροχιάν!!!
Σχολιο.- Να φυλαγόμαστε, γιατί τα πουκάμισα, είναι καμμιά φορά άδεια και οι πίλοι, μερικές φορές, καλύπτουν και τα ώτα...
Σχολιο.- Είμαι είδη στην ομάδα διάσωσης της Nasa .Και ως τούτου σας το αναφέρω, μετά από προσεδάφιση τον εξωγήινων στο Θεσσαλίκο κάμπο που μου ανακοίνωσαν ότι είμαι στο πρόγραμμα της Nasa και περνώ μέρος στο πρόγραμμα ως γνώμονας της ψυχής μου! !!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζοναθαν η τεραστια χελωνα, ειναι το γηραιοτερο ζωντανο ζωο της γης.
Γεννηθηκε το 1832 κι αυτη τη στιγμη ειναι 187 χρονων.
Εζησε τον πρωτο και Β Παγκοσμιο πολεμο και τη μεγαλη Ρωσικη επανασταση.
Αυτο που θα τον σημαδεψει ομως για παντα ειναι η σημερινη κυβερνηση του Κουλη στην Ελλαδα του 2019.!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάνω την δίαιτα Keto.
Τρώω καιτο πρωί καιτο μεσημέρι καιτο βράδυ σαν βοδι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορνάρει ο άλλος, βγαίνει έξω, ο Τάκης τι κορνάρεις ρε μαλάκα του λέει;
Και ήταν σαν βουνό ρε παιδιά.....
Κατέβα κάτω ρε του λέει αν είσαι άντρας.
Περίμενε του λέει ο δικός μου .
Ε και φόρεσε τις ροζ παντόφλες μου με τα πούπουλα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι όλα είναι παρεξήγηση.
Αν δεν πήγαινε το ΠΑΜΕ στον πλειστηριασμό στον Μαραθώνα και απλά ενημέρωνε τον υπουργό ο Αδωνις θα τον είχε ακυρώσει.
Και τα ΜΑΤ επίσης εντελώς τυχαία βρέθηκαν εκεί...
Σχολιο.- Για τη Ζωή Κωνσταντοπουλου ούτε λόγος όμως..!
σχολιο.-  αυτή ήταν δικηγόρος τούς και μπράβο της!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Και τι περιλαμβάνει η θεραπεία γιατρέ;
-Για αρχή κόβεις το αλκοόλ
-Κι εσύ τις μαλακίες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



`Εχω μια χαρά, που οι νεοδημοκράτες ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που έφεραν οι Ζαίοι κ το μόνο τους παράπονο είναι ότι ήταν μεγεθυμένο (με το κόστος του πρώτου εξαμήνου του 15).
`Εχω μια χαρά, που οι Ζαίοι έκλεψαν την πολιτική της ΝΔ για να γίνουν αρεστοί σ' αυτούς που κάνουν κουμάντο (ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) παγκοσμίως, προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία.
`Εχω μια χαρά, που, δοθέντων των παραπάνω, οι νεοδημοκράτες, ελλείψει σοβαρών διαφορών, απλώς περίμεναν να ξεφτιλιστούν τελείως οι Ζαίοι για να συνεχίσουν οι ίδιοι σαν "αυτοί που ήξεραν καλά αυτή τη δουλειά κ δεν ήταν ερασιτέχνες - πειραματιστές" .
`Εχω μια χαρά, που η ΝΔ συνέχισε το κοσμοπολίτικο ΕΕ-νατοϊκό "όχι στις θρησκείες κ στις ιθαγένειες κ στις εθνικές ιδιαιτερότητες, ζήτω οι Πρέσπες" που πρωτάρχισε ο Σύριζα αφού αυτό εξυπηρετεί (τουλάχιστον τώρα) την άρχουσα τάξη (Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, μόνο παρτίδα!).
`Εχω μια χαρά, που κ Ζαίοι κ ΝΔ νομίζουν ότι το φάρμακο είναι η Ανάπτυξη, που ακριβώς αυτή μας έφερε σ αυτό το σημείο! (`Η το 1999 κ το 2004 δεν είχαμε Ανάπτυξη;; Και εν τέλει τι θέλει να πει ο ποιητής όταν λέει Ανάπτυξη!;)
`Εχω δυο χαρές, όταν όλοι αυτοί στρέφονται σε ένα απολειφάδι υποκατάστημα (ΚΚΕ) που κουτσά στραβά συνεχίζει, λεμε τωρα, σαν νεοτροτσικιστιικο πλεον, ενώ έχει κλείσει προ 30ετίας η κυρίως αντιπροσωπία (ΕΣΣΔ).Τι τους νοιάζει άραγε, έχουνε συμφέρον πλεον  από τους αμερικανους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΜΙΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...
Πας 2ετή υποχρεωτική προσχολική "δημόσια", "δωρεάν" παιδεία κ σε στέλνουν σε ένα παιδικό σταθμό μετά κόπων, επειδή τα νηπιαγωγεία της περιοχής είναι τίγκα. Σου δίνουν μια λίστα με πράγματα για το παιδί, μια λίστα με πράγματα για το νηπιαγωγείο, που τα πληρώνεις εσύ, να πας δώρα κ βιβλία, να προσλάβεις καθαρίστρια για το χώρο, κ να δώσεις 50-60 ευρώ.
Σαν ημιιδιωτικής-ημιδημόσιας παιδείας μου φαίνεται εμένα, όπως τα ξενοδοχεία που δεν επείγεσαι για τη διανυκτέρευση, έχοντας άλλες προτεραιότητες, τα αποκαλούν ημιδιαμονής!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πομπέο: Πράξη πολέμου η επίθεση του Ιράν
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, απέδωσε για ακόμα μία φορά στο Ιράν την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, την οποία χαρακτήρισε «πράξη πολέμου».
Αντί να μαζέψουν το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία οι ΗΠΑ πουλούν γεωπολιτικό τσαμπουκά με φόντο μια μεγάλη σύγκρουση στον Κόλπο.Η Παλαιστίνη και η Υεμένη τον sir Pobeo τον χαιρετούν..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ιστορία της πιο μεγάλης αλλαγής πλεύσης της αμερικανικής πολιτικής σε σχέση με τη διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης εδώ και δεκαετίες, είναι άρρηκτα διαπλεκώμενη με το Μπέιτ Ελ, έναν από τους πιο εξτρεμιστικούς εποικισμούς του Ισραήλ.

Ο εξτρεμιστικός Ισραηλινός εποικισμός που αποκαλύπτει την αλήθεια για τη σχέση Τραμπ-Νετανιάχου
18/09/2019
Εκ πρώτης όψεως, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς μια ήσυχη γειτονιά απλωμένη στην κορυφή ενός λόφου βαθιά μέσα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα μπορούσε να προσφέρει μια εσωτερική οπτική της πολιτικής των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Ή της φαινομενικά ακλόνητης σχέσης μεταξύ των κυβερνήσεων του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Αλλά η ιστορία του Τραμπ, των στενότερων συμβούλων του για τη Μέση Ανατολή, και της πιο μεγάλης αλλαγής πλεύσης της αμερικανικής πολιτικής σε σχέση με τη διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης εδώ και δεκαετίες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μπέιτ Ελ, έναν από τους πιο εξτρεμιστικούς εποικισμούς του Ισραήλ.
Το χωριό, που έχει θέα την διοικητική πρωτεύουσα των Παλαιστινίων, τη Ραμάλα, έχει πληθυσμό περίπου 7.000 Ισραηλινών. Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, ο επιλεγμένος από τον Τραμπ πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, ήταν κάποτε επικεφαλής μιας αμερικανικής οργάνωσης που έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον εποικισμό.

Ο Τζον Μπόλτον, ο πρόσφατα απολυθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, έχει δώσει την κεντρική ομιλία σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για αυτόν τον σκοπό.
Οι γονείς του Τζάρεντ Κούσνερ, του γαμπρού του Αμερικανού προέδρου, που τους επόμενους μήνες πρόκειται να παρουσιάσει σχέδιο για την ειρήνευση της περιοχής, έχουν επίσης δωρίσει πολλές χιλιάδες δολάρια σε ιδρύματα που στηρίζουν τον εποικισμό.
Όπως αποκαλύφθηκε το 2016, ο ίδιος ο πρόεδρος είχε δωρίσει 10.000 δολάρια στο Μπέιτ Ελ το 2003, προς τιμήν του Φρίντμαν, τότε δικηγόρου χρεοκοπίας του Τραμπ.
Είναι η ξεχωριστή σχέση του επιτελείου του Τραμπ με αυτόν τον εποικισμό που αποτελεί μια κλειδαρότρυπα στην αναδιαμόρφωση των διαθέσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς τις πολιτικές του Ισραήλ στις Παλαιστινιακές περιοχές.
Υποστηρικτές και επικριτές του Νετανιάχου, μαζί με ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, συμφωνούν πως η αλλαγή αυτή ενθάρρυνε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και του επέτρεψε να λάβει, σε μερικές περιπτώσεις, πρωτοφανή βήματα επεκτατισμού στις Παλαιστινιακές περιοχές.
Λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου έκανε την «εκρηκτική» ανακοίνωση πως θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη και την περιοχή της βόρειας Νεκράς Θάλασσας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αμέσως μετά την επανεκλογή του.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρει την προσάρτηση, τώρα έθεσε χρονικό περιθώριο, προσέφερε αναλυτικό χάρτη του διαμοιρασμού και υπαινίχθηκε πως ο Τραμπ θα στήριζε την κίνηση, παρά το γεγονός ότι είναι παράνομη υπό το διεθνές δίκαιο και σίγουρα θα αναζωπυρώσει τη σύγκρουση στην περιοχή.
Η Peace Now, μια Ισραηλινή οργάνωση δικαιωμάτων, κατήγγειλε πως από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία, έχει παρατηρηθεί μια αλματώδης αύξηση στην κατασκευή εποικισμών, που είναι παράνομη υπό το διεθνές δίκαιο, με αύξηση της τάξης του 60% στις εγκρίσεις νέων εποικιστικών μονάδων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ κατά τα δύο πρώτα χρόνια της προεδρίας του.
Εν τω μεταξύ μια άλλη Ισραηλινή οργάνωση, η B‘Tselem, δήλωσε πως αυτή τη χρονιά παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κατεδαφίσεων σπιτιών Παλαιστινίων εδώ και 15 χρόνια.
Στους δρόμους του Μπέιτ Ελ, όπου πολλά κτίρια είναι διακοσμημένα με πλάκες αφιερωμένες στον Φρίντμαν, ηγετικά μέλη της κοινότητας δήλωσαν στον Independent ότι αισθάνονται πως οι έποικοι απολαμβάνουν μια «πρωτοφανή» στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση.
«Είναι ξεκάθαρο πως ο Ντέηβιντ Φρίντμαν, ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο [πρώην απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή] Τζέισον Γκρίνμπλατ έχουν διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο από τον Μπαράκ Ομπάμα, κάτι αναζωογονητικό για εμάς», λέει ο Χαϊμ Σίλμπερσταϊν, που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και είναι σήμερα μέλος του τοπικού συμβουλίου.

Αναφέρει συγκεκριμένες κινήσεις του Τραμπ, όπως η ανακήρυξη της διαφιλονικούμενης πόλης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, η αναγνώριση της κυριότητας του Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε από τη Συρία τη δεκαετία του 1960, όπως επίσης το κλείσιμο του γραφείου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) στην Ουάσινγκτον και η περικοπή της οικονομικής βοήθειας προς τις Παλαιστινιακές περιοχές.
«Όλες είναι πρωτοφανείς και σημαντικές πράξεις που δείχνουν ειλικρινή δικαιοσύνη, κατά τη γνώμη μου, και αγάπη για τη χώρα μας», προσθέτει.
Πρώην πρέσβεις στο Ισραήλ, από την άλλη, μιλούν για το πόσο έχει επηρεάσει αυτή η αλλαγή τη διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η ομάδα Μέσης Ανατολής του Τραμπ πρόκειται να παραδώσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, με επικεφαλής τον γαμπρό του, μετά τις Ισραηλινές εκλογές.
«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι πλέον να στηρίζει ό,τι επιθυμεί το Ισραήλ», λέει ο Ντέιβιντ Κούρτζερ, που υπηρέτησε ως πρέσβης υπό τον Μπιλ Κλίντον. Είπε πως αυτή είναι η «θεμελιώδης αλλαγή» στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.
Ο Τζέιμς Μπ. Κάνινγκχαμ, που ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ μεταξύ του 2008 και του 2011, συμφωνεί σχεδόν εξ’ολοκλήρου.
«Οι Ισραηλινοί θα θέσουν τους όρους του πώς θα μοιάζει η ειρήνη», λέει στον Independent από την Ουάσινγκτον.
Προσθέτει πως η κατάσταση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Παλαιστινίων είναι «η χειρότερη στην σύγχρονη εποχή».
Πίσω στο Μπέιτ Ελ, το όνομα του πρέσβη του Τραμπ είναι διάσημο κι αγαπητό, όπως και οι Κούσνερ.

Το όνομα του Φρίντμαν και του εκλιπόντος πατέρα του είναι τοποθετημένα σε τοίχους ενός γυμναστηρίου, ενός κέντρου επιστήμης υπολογιστών και ενός σχολείου θηλέων, που σύμφωνα με Ισραηλινούς αντι-εποικιστικούς παρατηρητές είναι χτισμένα σε ιδιωτική Παλαιστινιακή γη, χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών της.
Οι κάτοικοι μιλούν με ενθουσιασμό όταν η συζήτηση γυρνά στον πρώην δικηγόρο και μετέπειτα διπλωμάτη.
«Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν ήρθε να μας επισκεφτεί με την οικογένειά του προτού γίνει πρέσβης. Ήταν πολύ καλοί, όμορφοι άνθρωποι, νοιάζονται για τους άλλους», λέει η Νίνα Μανε, ιδιοκτήτρια του μοναδικού αμπελώνα του Μπέιτ Ελ, που παράγει 20.000 μπουκάλια κοσέρ κρασιού το χρόνο και τα πουλά σχεδόν αποκλειστικά στις ΗΠΑ.
Λέει πως ο λόγος που ο Φρίντμαν και άλλα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας σε όλο τον κόσμο έλκονται από το Μπέιτ Ελ είναι η θρησκευτική σημασία του μέρους.
Είναι ο τόπος όπου υποτίθεται πως ο Βιβλικός πατριάρχης Ιακώβ είδε ένα όνειρο στο οποίο ο Θεός του υποσχέθηκε τη γη γύρω του.
«Είναι ο ίδιος λόγος που ήρθα κι εγώ να ζήσω εδώ πριν 25 χρόνια», προσθέτει.
Ο Σίλμπερσταϊν λέει πως τμήμα της δημοφιλίας τού έχει προκληθεί από τις έξυπνες προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων του Γιαακώβ Κατζ, του ισχυρού ιδρυτή του εποικισμού, ο οποίος το 2016 αποκάλυψε στα τοπικά ΜΜΕ πως ο Τραμπ και οι Κούσνερ είναι μεταξύ των λαμπρών δωρητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του εποικισμού. Ο Κατζ, πρώην μέλος του Κοινοβουλίου, είπε επίσης πως αυτός κι ο Φρίντμαν γνωρίζονται εδώ και δεκαετίες και είναι «σαν αδέρφια».

«Είναι ο συνδυασμός της αυθεντικής θέσης τού στη ιστορία και της απίστευτης ικανότητας του Γιαακώβ Κατζ, που έβαλε το Μπέιτ Ελ στον παγκόσμιο χάρτη», προσθέτει ο Σίλμπερσταϊν.
«Επιτυχημένοι δικηγόροι όπως ο Ντέιβιντ Φρίντμαν αρέσκονται να υποστηρίζουν ένα άλογο που κερδίζει».
Ο εποικισμός ιδρύθηκε το 1977 σε Παλαιστινιακή γη που αρχικά είχε καταληφθεί για να χτιστεί ένα στρατιωτικό φυλάκιο.
Έχει λάβει μεγάλη προβολή μέσα στα χρόνια κυρίως λόγω του γιεσιβά, δηλαδή του θρησκευτικού σχολείου του, το οποίο τρέχει ο Ραββίνος Ζαλμάν Μελαμέντ, διαβόητος για την προτροπή του το 2005 σε Ισραηλινούς στρατιώτες να μην υπακούσουν στις εντολές που είχαν για εκκένωση Ισραηλινών εποικισμών στη Γάζα.
Η αμερικανική οργάνωση χρηματοδότησης της οποίας κάποτε ηγούνταν ο Φρίντμαν στηρίζει θεσμούς εντός του εποικισμού, συμπεριλαμβανόμενου του γιεσιβά, μιας σειράς από δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά προγράμματα και ενός ειδησεογραφικού ιστότοπου, του Arutz Sheva, για τον οποίο έχει γράψει ο Φρίντμαν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έκοψε στις 13 Σεπτεμβρίου τις παροχές υγείας για τους ημι-απασχολούμενους εργαζόμενους της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Whole Foods, ουσιαστικά γλύτωσε όσα χρήματα βγάζει σε μερικές ώρες.

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ: ΒΓΑΖΕΙ 3.182$ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ
18/09/2019
Όταν ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έκοψε στις 13 Σεπτεμβρίου τις παροχές υγείας για τους ημι-απασχολούμενους εργαζόμενους της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Whole Foods, ουσιαστικά γλύτωσε όσα χρήματα βγάζει σε μερικές ώρες.
Αυτό σύμφωνα με τον οργανισμό Decision Data, που υπολόγισε πως τα περίπου 19 εκατ. δολάρια ανά έτος που απαιτούνται για την κάλυψη υγείας των εργαζομένων που δουλεύουν λιγότερες από 30 ώρες την εβδομάδα, καλύπτονται με τα κέρδη 4,5 ωρών από τις μετοχές και τις επενδύσεις του Μπέζος.
Η Decision Data χρησιμοποίησε παλαιότερη έρευνα που είχε υπολογίσει πως ο Μπέζος βγάζει περίπου 4,5 εκατ. δολάρια την ώρα, ενώ η πιο πρόσφατη αντίστοιχη ανάλυση του Business Insider έχει καταλήξει στα 9 εκατ. δολάρια ανά ώρα.
Όλα αυτά, ενώ το κύριο «όχημα» κέρδους του Μπέζος, η εταιρεία Amazon, ουσιαστικά δεν πληρώνει φόρους στο αμερικανικό κράτος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σούργελο που βράβευσε η Κεραμέως και που κράζουν οι ζαίοι, είναι η ίδια με την "διακεκριμένη επιστήμονα της ΝΑΣΑ", που είχε βάλει πλάτη στο Κοσμοδρόμιο "Νίκος Παππάς" ή απλή συνωνυμία;

σχολιο.- η ίδια που στήριζε την "διαστημική περεσία" του Παπά στην Αβγούλα... 23 Ιανουάριος 2017
http://www.avgi.gr/article/10965/7857778/-allo-pragma-e-diastemike-yperesia-allo-e-diastemike-base-diabazoumeperissotero-?fbclid=IwAR1KXuuVlaQ1rEzHbLnwR1bUdf3v3VCCK1ochgsUuLQRuuOxLLBk1KDKOHU



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Σεπτεμβρίου 2019
"Του κόσμου οι ειδήσεις" και φέτος στην ΕΡΤ Οpen - με την Μαρία Καλύβα-Πρίφτη
Κάθε Δευτέρα 12:00 - 14:00

Πέρασε αρκετός καιρός είναι αλήθεια (πάνω από 2 μήνες), αλλά πλέον είμαστε και πάλι μαζί. Από την ίδια φιλόξενη συχνότητα της ΕΡΤ-OPEN όπως και πριν το καλοκαίρι, με ειδήσεις από την παγκόσμια επικαιρότητα όπως και πριν το καλοκαίρι. Η καινούρια μας ώρα μετάδοσης είναι κάθε Δευτέρα 12:00-2:00. Στις δύο πλέον ώρες της εκπομπής, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το σεργιάνι μας στου κόσμου τις ειδήσεις με πολλή μουσική, αλλά και πολλούς φιλοξενούμενους που είτε τηλεφωνικά είτε με τη ζωντανή παρουσία τους στο στούντιο θα μας βοηθάνε να αναλύσουμε ακόμα περισσότερο όσα συμβαίνουν. Σ' αυτό μας το σεργιάνι σας καλούμε συνταξιδιώτες, είτε τη μέρα της ζωντανής μετάδοσης της εκπομπής, είτε και μέσα από το μπλογκ που, όπως και πριν, θα "ανεβάζουμε" τα ηχητικά της εκπομπής. Καλή αρχή λοιπόν και καλή σας ακρόαση.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2019/09/pen.html?spref=fb&fbclid=IwAR2epXbqVo1hK14EmSpjN5mcdgwKvPuf-79NJPX93DIODv2sxv9LfezA7Yo

Η ΕΡΤ Open (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Open) (ελλ.: ΕΡΤ Ανοιχτή) είναι αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως η συνέχεια της ΕΡΤ,καθώς διαχειριζόταν μέρος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων της καθώς και ένα μέρος από την περιουσία της, μέχρι την επαναλειτουργία της. Όταν η ΕΡΤ επαναλειτούργησε η ΕΡΤ Open δεν σταμάτησε την λειτουργία της, αλλά πολλά από τα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς της, σταμάτησαν να εκπέμπουν από αυτή και επέστρεψαν ξανά στην ΕΡΤ.
Η ΕΡΑ Αθήνας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ Open, αποτελώντας τη συνέχεια του Πρώτου Πρόγραμματος.[28] Δημιουργήθηκε στις 11 Ιουνίου του 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε αιφνίδια την ΕΡΤ. Η ΕΡΑ Αθήνας συνεχίσε να εκπέμπει στους 106.7 στα FM και συνέχισε ανεπίσημα την λειτουργία της και μετά από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στις 11 Ιουνίου 2015 ο ραδιοφωνικός σταθμός μετονομάστηκε σε ΕΡΤ Open Radio 106,7 FM.
Η ΕΡΑ Θεσσαλονίκης ήταν ο δεύτερος ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ Οpen και ιδρύθηκε στις 11 Ιουνίου του 2013 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε αιφνίδια την ΕΡΤ. Θεωρούνταν η συνέχεια του 102 FM, όμως εξέπεμπε στους 103.3 FM από το κέντρο της πόλης (η συχνότητα 103.3 νομικά έχει εκχωρηθεί από το 2017 σε ιδιωτικούς σταθμούς από όμορους νομούς). Από τις 29 Ιουνίου 2015, η λειτουργία του σταθμού συνεχίζεται από την ΕΡΤ3 υπό την ονομασία 102 FM.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε η ανακριτρια που ερευνούσε την υπόθεση Noor (το πρεζοκαραβο ),μπήκε στο αρχείο η υπόθεση Μαρεβα
Ζει και βασιλεύει η "δημοκρατία "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Οριστικά στο αρχείο τέθηκε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η υπόθεση ελέγχου της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.''
''ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ'' ...Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ NOOR ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ..
ΚΑΙ ΟΙ 2 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΒΑΘΥ ΣΥΡΤΑΡΙ
ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε εφαρμογη σχεδιο εκτακτης αναγκης :  Χιλιαδες αλλοδαποι μεταφερονται σε στρατοπεδα, σχολεια και κτιρια στην Πελοποννησο
Διαβάζεις ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ και ελπίζεις ότι επιτέλους ενεργοποιήθηκαν με αλλαγή πολιτικής, αντικίνητρα και κήρυξη κατάστασης πολιορκίας με εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος.
ΟΧΙ, το "μυστικό σχέδιο" αφορά τον εποικισμό της Πελοποννήσου με ηττημένους τζιχαντιστές...
Εν τω μεταξύ ο Κουμοτσάκος λέει δίνει μάχες..
μάλλον εννοεί τις μάχες με τις τοπικές κοινωνίες για να τους αναγκάσει να τους δεχτούν
Ο εποικισμός σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο (άρθρο 49 της συνθήκης της Γενεύης,1949), αποτελεί έγκλημα πολέμου.
Ο εποικισμός είναι η οργανωμένη και συστηματική μεταφορά πληθυσμού σε "κατεχόμενο" έδαφος από την "κατοχική" δύναμη, με σκοπό να ανατρέψει τη δημογραφία.
Σχολιο.- είναι κυριοεκτικά επικοισμός . Αυτά που λέει ο Κουμουτσάκος περί Σύριων στα παράλια της τούρκίας είναι παραμύθια . ΔΕΝ υπάρχουν Σύριοι παρα΄μόνο Τζιχαντιστές (κι αυτοί ητημένοι πλέον από τον Συριακό Λαό )



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγο αργότερα, απο την Γενοκτονία του 1915, η Τουρκία έχοντας αφανίσει 2.500.000 πολίτες της Αρμένιους κατά την περίοδο 1890-1923.
Η Τουρκία "πώλησε" τα οστά των πολιτικών θυμάτων της,των Αρμενίων καθώς και των Έλληνων σε ευρωπαϊκά εργοστάσια στη Γαλλία!
Ο Τούρκος συγγραφέας "Baskin Oran" δημοσίευσε σε άρθρο (T24) ένα άρθρο που ασχολείται ειδικά με αυτό το ζήτημα, επικαλούμενος ένα επίσημο άρθρο από την Αμερικανική εφημερίδα "The New York Times" το 1914 στο οποίο η αμερικανική εφημερίδα μιλά για την άφιξη ενός πλοίου " με 400 τόνους ανθρώπινων οστών που ανήκουν στους Αρμένιους, Έλληνες, Ασσύριους ... στο γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας
Η εφημερίδα «Midi» που εκδόθηκε στη Γαλλία το 1924 δημοσίευσε την ίδια είδηση, επιβεβαιώνοντας ότι η αποστολή 400 τόνων οστών που συλλέχθηκαν από περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι αρμενικές σφαγές στην Τουρκία !!!
Ο Τούρκος συγγραφέας Baskin Oran κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ τα οστά των θυμάτων των ελληνικών σφαγών συλλέχθηκαν από το Μαρμαρά, τα οστά των Αρμενίων συλλέχθηκαν από τη Συρία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε εργοστάσια στη Γαλλία για τη χρήση στην κατασκευή πλαισίων ζελατίνης και γυαλιού. Και για ζωοτροφές !!!
Οι κατασκευαστές αυτής της βιομηχανίας ήταν οι Τούρκοι φεντεραλιστές, ενώ οι εισαγωγείς των οστών Αρμενίων και άλλων θυμάτων ήταν 100% Ευρωπαίοι.
Μιλώντας για την υποκρισία των μεγάλων δυνάμεων και δίνοντας απάντηση γιατί η Τουρκία μέχρι σήμερα παραμένει αμετανόητη διαπράττοντας τα ίδια εγκλήματα, γιατί γνωρίζει την ελαστική συνείδηση των Ευρωπαίων και λοιπών "συμμάχων"...
Η Μέθοδος αφανισμού των μειονοτήτων με τις δολοφονίες και την στυγνή μεταχείριση στις μνήμες και στα λείψανα των θυμάτων της Γενοκτονίας έδρασε η Οθωμανική και η νεώτερη Τουρκία στους πολίτες της Αρμένιους, Έλληνες και Ασσύριους και λοιπές μειονοτήτες, αρνούμενη
εκτός της πραγματικότητας και των ιστορικών γεγονότων, αλλά το δικαίωμα της μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών της.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έμεινε μόνος του ο Λάτσης στο Ελληνικό
Αποχωρούν από την επένδυση η κινεζική Fosun και η Eagle Hills με έδρα το Άμπου Ντάμπι - Το Δ.Σ. στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 650 εκατ. ευρώ

Το Ελληνικό είναι καθρεφτης...
Οταν ξεκινησε ακουγαμε για "πετροδολλαρα", "σειχηδες", "εμιρηδες" που θα επενδυσουν και θα γινει το νεο Ελ ΝΤΟΡΑΝΤΟ. Στην πορεια αρχισαν να φευγουν οι εμιρηδες και να μενουν οι κακομοιρηδες. Οι κυβερνησεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εδωσαν γη και υδωρ στον Λατση και τωρα η εταιρεια του μας δουλευει κιολας: "Εθνικο εργο" ειναι το Ελληνικο και η καημενη η εταιρεια, τι να κανει; "Θα επωμισθει" το βαρος για να "αλλαξει η Ελλάδα"! Καταλαβατε φυσικα ποιοι ειναι οι "κακομοιρηδες" που θα πληρωσουν...
Απο την αρχη ηταν μια απατη, μια καταστροφικη απατη.
υ.γ.1 δεκαετιες τωρα, η οικογενεια Λατση παντα επωμιζοταν τα "εθνικα βαρη". Το θεμα ειναι οι κυβερνησεις που δεκαετιες κλεινουν τα ματια σε αυτην τη θεαρεστη διαδρομη, απο το Κατακωλο και τον Πυργο, ως τους νεκρους της Πετρολα και το Ελληνικο...

Σχολιο.- Το πρότζεκτ ήδη έχει 2 ρουσφέτια , την τροποποίηση οικοδομικού συντελεστή για στρατηγικές επενδύσεις κ την απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ για νέες "οικοδομές". Εκτιμώ ότι θα μπει στον αναπτυξιακό νόμο και θα πάρει επιδότηση τουλάχιστον 30%. Ε! Όλο κ πιο θελκτικο γίνεται. Επειδή το καζίνο θα πάει σε μια από τις 2 αμερικανικές , δεν αποκλείεται να υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για το πέταγμα έξω των Κινέζων της FOSUN.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έχει προκύψει από τις κατηγορίες εναντίον του Ιράν
 Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 11:52
Η Σαουδική Αραβία θέλει να πείσει τους συμμάχους της πως η Τεχεράνη εξαπέλυσε τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της. Το μόνο που έχει να επιδείξει όμως ως στοιχείο είναι πως οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν ήταν ιρανικής κατασκευής.
Παράλληλα, τα αντιαεροπορικά όπλα που δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τις καταστροφές είναι αμερικανικής κατασκευής.
Η επίδειξη των υπολειμμάτων από τους πυραύλους και τα drones που έπληξαν τις εγκαταστάσεις Abqaiq και Khurais θα μπορούσε να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο, καθώς το Ιράν έχει αναπτύξει τέτοιους «πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς» στα πρότυπα του σοβιετικού πυραύλου Kh-55, τους οποίους όμως έχει αγοράσει από την Ουκρανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και από το Ιράκ.
Αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι η Τεχεράνη σχετιζόταν με την επίθεση και ότι τα πλήγματα [σε σαουδαραβικές πετρελαιοπηγές] προήλθαν από το ιρανικό έδαφος.
Εκείνο που απορρέει βασικά από την έκθεση της Σαουδικής Αραβίας είναι ότι «τα όπλα θα μπορούσαν να έχουν παραδοθεί και πιθανότατα από το Ιράν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που [η Βρετανία, ΗΠΑ] και άλλοι έδωσαν όπλα στη Σαουδική Αραβία, για τον πόλεμο εναντίον της Υεμένης», δήλωσε ο Matthew Gordon-Banks, Βρετανός πρώην βουλευτής και ανώτερος ερευνητής στην Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.
 «Αλλά με την απόδοση ευθυνών στον κύριο γεωπολιτικό της αντίπαλο, την Τεχεράνη, το Ριάντ τείνει να περιμένει από τις ΗΠΑ να αναλάβουν το "βρόμικο έργο" - δηλαδή να αντεπιτεθούν στο Ιράν» πρόσθεσε ο ίδιος στο RT.
«Ωστόσο, είναι απίθανο να επιτύχουν τον στόχο τους όσο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump γνωρίζει ότι δεν έχει σημασία τι μπορούν να πουν οι σύμβουλοί του, πλήγμα ενάντια στο Ιράν θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο σ’ ολόκληρο τον Κόλπο αλλά και σε διεθνές επίπεδο».
Το ζήτημα της προέλευσης της επίθεσης εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Οι Houthi στην Υεμένη ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Houthi έφεραν τη σύγκρουση απευθείας στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς αντιστέκονται στον συνεχή βομβαρδισμό της Υεμένης από το Ριάντ. Πέρυσι, οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν αναχαιτίσει περισσότερους από 100 πυραύλους που είχαν πυροδοτηθεί από την Υεμένη.
Η πρόσφατη επίθεση, ωστόσο, ήταν η πιο εντυπωσιακή μέχρι σήμερα.
Οι Houthi ισχυρίζονται ότι «έλαβαν βοήθεια από το εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας, δηλώνοντας ότι αυτή η επιχείρηση "ήρθε ύστερα από ακριβείς πληροφορίες και συνεργασία με αξιότιμους και ελεύθερους άνδρες μέσα στο σαουδαραβικό Βασίλειο"».
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ωστόσο, κατηγόρησε αμέσως το Ιράν, σημειώνοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τις δυτικές και βορειοδυτικές πλευρές των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και όχι τη νότια πλευρά που αντιμετωπίζει την Υεμένη.
Αλλά το Ιράν δεν είναι ούτε στα δυτικά ούτε στα βορειοδυτικά - είναι στα βορειοανατολικά.
Το CNN μετέδωσε ότι οι κατηγοριες της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ ειπαν ότι υπάρχει «πολύ μεγάλη πιθανότητα» η επίθεση να ξεκίνησε από βάση στο Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, αλλά ούτε οι Η.Π.Α. ούτε η Σαουδική Αραβία προσκόμισαν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.
Επίσης, την Τετάρτη, ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι διέταξε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις του εναντίον του Ιράν.
Ωστόσο, οι υφιστάμενες κυρώσεις των ΗΠΑ θέτουν ήδη τεράστια εμπόδια στον Ιράν για τις εξαγωγές πετρελαίου και τις εισαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και άλλων καταναλωτικών προϊόντων που είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς οι νέες αυτές κυρώσεις μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον δυσκολίες στους πολιορκημένους πολίτες του Ιράν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Την Κυριακή ξεκινούν οι επαφές του προέδρου Ρίβλιν με τα κόμματα για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
 Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 18:55
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν θα ξεκινήσει την Κυριακή τις επαφές του με τα κόμματα ώστε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, ανακοίνωσε το γραφείο του, την ώρα που οι δύο κυριότεροι πολιτικοί ηγέτες, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Μπένι Γκαντς, διεκδικούν και οι δύο το αξίωμα.
«Ο πρόεδρος θα ξεκινήσει την Κυριακή έναν γύρο διαβουλεύσεων με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Κνεσέτ (κοινοβούλιο) και κατόπιν θα προχωρήσει σε συνομιλίες με τους υποψηφίους για τον σχηματισμό κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση αυτή.
Μετά τις διήμερες διαβουλεύσεις, ο Ρίβλιν θα επιλέξει μεταξύ των δύο υποψηφίων.
Το οριστικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Τρίτης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, το σιωναζιστικο νεοφιλελε δεξιο Λικούντ του Νετανιάχου παιρνει 25,16% και εκλέγει 31 βουλευτές και το σιωναζιστικο δεξιο  Καχόλ Λαβάν (Μπλε-Λευκό) του πρώην στρατηγού Μπένι Γκαντς, 25,93% και 33, σε σύνολο 120. Η αριστερη Κοινη Αραβικη Λιστα (που συμμετεχει και το ΚΚΙ) πηρε 10,45% και 13 εδρες, το σιωναζιστικο ακροδεξιο θρησκολιπτικο κομμα των σεφαραδιτων Shas πηρε 7,47% και 9 εδρες, Το σιωναζιστικο ακροδεξιο κομμα των ρωσων εμιγκρεδων και των σιωναζι αποικων Ισραελ Μπειτενου 6,98% και 8 εδρες, το σιωναζιστικο ακροδεξιο κομμα των ασκεναζι Ηνωμενος Ιουδαισμος της Τορα 6,09% και 8 εδρες, το σιωναζιστικο νεοφιλελευθερο κομμα Γιαμινα 5,89% και 7 εδρες, το σιωναζιστικο κεντροδεξιο "σοσιαλδημοκρατικο"  Εργατικο Κομμα 4,80% και 6 εδρες, και η σοσιαλδημοκρατικη εκοσμικευμενη Δημοκρατικη Ενωση (οπου συμμετεχει και το Μερετζ) 4,34% και 5 εδρες.
Ακόμη και αν προστεθούν σ' αυτούς τους αριθμούς οι «φυσικοί» ή πιθανοί σύμμαχοί τους (τα θρησκευτικά ή ακροδεξιά κόμματα για τον Νετανιάχου και τα αριστερά ή τα αραβικά για τον Γκαντς), κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει πλειοψηφία 61 βουλευτών στο κοινοβούλιο.
Τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο Γκαντς ζήτησαν τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όμως ο δεύτερος επιμένει ότι επειδή το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές, θα πρέπει να αναλάβει αυτός την πρωθυπουργία.
Ο σιωναζι Νετανιάχου από την άλλη, που παίζει την πολιτική επιβίωσή του, δήλωσε απογοητευμένος και έκπληκτος επειδή ο αντίπαλός του απέρριψε την προσφορά του για διαπραγματεύσεις με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σημειώνοντας όμως ότι παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες. «Μπένι, πρέπει να σχηματίσουμε σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την ευρύτερη δυνατή. Ο λαός αναμένει από εμάς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να ενεργήσουμε συντονισμένα», είπε.
Μέχρι τώρα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός δήλωνε ότι η χώρα δεν έχει παρά μόνο δύο επιλογές: είτε μια κυβέρνηση της σιωναζιστικης ακροδεξιάς με επικεφαλής τον ίδιο, είτε μια «επικίνδυνη κυβέρνηση (σ.σ. του Γκαντς) που θα βασίζεται και στα αραβικά κόμματα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με έρευνες «Θανατηφόρα βία κατά των παιδιών και των εφήβων στη Βραζιλία» και «Χάρτης της βίας: η νεολαία της Βραζιλίας», ένας σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση αυτή είναι ακόμα το γεγονός ότι η γιγαντιαία χώρα καταγράφει τη μεγαλύτερη εμφάνιση κατάθλιψης στη Λατινική Αμερική.
Η ασθένεια πλήττει το 5,8% του πληθυσμού και τα υψηλά νούμερα συνοδεύουν επίσης την κλιμάκωση των αυτοκτονιών. Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, ο δείκτης αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων 10 έως 19 ετών αυξήθηκε κατά 24% μεταξύ 2006 και 2015. Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου νέων Βραζιλιάνων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
Θραύση κάνουν οι αυτοκτονίες νέων στη Βραζιλία

Η αυτοκτονία είναι σήμερα η δεύτερη αιτία θανάτου μεταξύ των νέων 15 έως 29 ετών στον κόσμο και στη Βραζιλία αντιστοιχεί σε 5,6 ανά 100.000, δηλαδή 20% πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Αυτά και άλλα δεδομένα αποτελούν μέρος μιας νέας έκθεσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Αυτοκτονίας την Τρίτη.

Όταν εξετάζουμε μια ακόμα νεότερη ηλικιακή ομάδα από 15 έως 19 ετών, η αυτοκτονία εμφανίζεται ως η δεύτερη αιτία θανάτου μεταξύ των κοριτσιών, μετά από τις επιπλοκές τοκετού, και η τρίτη μεταξύ των αγοριών μετά από τα τροχαία ατυχήματα και τη βία.
Σύμφωνα με έρευνες «Θανατηφόρα βία κατά των παιδιών και των εφήβων στη Βραζιλία» και «Χάρτης της βίας: η νεολαία της Βραζιλίας», ένας σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση αυτή είναι ακόμα το γεγονός ότι η γιγαντιαία χώρα καταγράφει τη μεγαλύτερη εμφάνιση κατάθλιψης στη Λατινική Αμερική.
Η ασθένεια πλήττει το 5,8% του πληθυσμού και τα υψηλά νούμερα συνοδεύουν επίσης την κλιμάκωση των αυτοκτονιών.
Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, ο δείκτης αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων 10 έως 19 ετών αυξήθηκε κατά 24% μεταξύ 2006 και 2015. Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου νέων Βραζιλιάνων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Η ιστοσελίδα HuffPost Brasil διαβεβαιώνει ότι οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι εκπαιδευτικοί ψάχνουν να εντοπίσουν αυτά τα μηνύματα, τα οποία συχνά βγαίνουν κωδικοποιημένα και δύσκολα μεταφράζονται σε λέξεις.
Σύμφωνα με την έρευνα για την κατάθλιψη, την αυτοκτονία και τα ταμπού στη Βραζιλία: μια νέα ματιά στην ψυχική υγεία, που διεξήχθη από το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Γνώμης (Ibope) Conecta, οι νέοι στη χώρα γνωρίζουν ελάχιστα για την κατάθλιψη, αισθάνονται ντροπή για να μιλήσουν για αυτή και δεν είναι πεπεισμένοι για τη σημασία της θεραπείας.
Για το 26% των ερωτηθέντων ηλικίας 18 έως 24 ετών, η κατάθλιψη είναι μια «ασθένεια της ψυχής» και σχεδόν το ένα τρίτο (29%) δεν πιστεύει ότι η κατάθλιψη είναι μια ιάσιμη πάθηση.
«Στους νέους υπάρχει μια παρορμητική δύναμη και μια δυσκολία στην αναμονή και τη μετατροπή αυτής της δύναμης σε σκέψη. Η παρόρμηση είναι φυσιολογική στους εφήβους και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ποινική ηλικία είναι 18 ετών. Οι έφηβοι χρειάζονται ενήλικες κοντά τους, όπως γονείς και δασκάλους, για να ακούνε με υπομονή και ζεστασιά και να τους βοηθούν να σκέφτονται », δηλώνει ο ψυχαναλυτής Ρούσβελτ Κασόρλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία έδωσε το «ok» στη Συρία να χρησιμοποιήσει τους S-300 εναντίον του Ισραήλ
 Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 19:28
Μετά από επανειλημμένα επεισόδια στα οποία το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους στη Συρία, παρά τις όποιες συμφωνίες με τη Ρωσία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας έλαβαν άδεια να χρησιμοποιήσουν τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας εναντίον του Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι η Συρία αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες, αναφέρει ρωσικό το ειδησεογραφικό πρακτορείο Avia.pro επικαλούμενο πηγή του.
"Η Ρωσία έχει εξουσιοδοτήσει τους Σύρους στρατιωτικούς να φέρουν το S-300 σε πλήρη ετοιμότητα και να επιτεθούν σε ισραηλινά αεροσκάφη εάν υπάρχει η παραμικρή απειλή", δήλωσε η πηγή.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή εμφανίστηκε μια μέρα αφότου ισραηλινά μαχητικά F-35 έκαναν νέες επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας, αγνοώντας εντελώς τη στάση της Μόσχας επί του θέματος.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα ο συριακός στρατός θα μπορούσε επίσης να έχει στη διάθεσή του συστήματα αεράμυνας τύπου BAVAR-373, τα οποία είναι παρόμοια με τα ρωσικά S-300 και μπορούν να ανιχνεύσουν στόχους stealth, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών F-35, από 150-180 χιλιόμετρα μακριά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέτο από Ρωσία και Κίνα στο σχέδιο ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ
 Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 20:02
Η Ρωσία και η Κίνα καταψήφισαν σήμερα την σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γερμανία, το Βέλγιο και το Κουβέιτ για την κατάπαυση του πυρός για να γλυτωσουν οι ισλαμοφασιστες τους στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Η Ρωσία έθεσε για 13η φορά βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καταψηφίζοντας την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, επειδή δεν αναφέρεται στις στρατιωτικές επιθέσεις των ισλαμοφασιστικων ομάδων που είναι στην μαύρη λίστα του ΟΗΕ.
Η Κίνα συμπαραστάθηκε στην Ρωσία καταψηφίζοντας το σχέδιο ψηφίσματος. Ήταν η 7η φορά που η Κίνα έθεσε βέτο σε ψήφισμα που αφορά την διένεξη στην Συρία.
Δώδεκα χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος και μόνο η Ισημερινή Γουινέα απείχε της ψηφοφορίας.
Οι δυτικές αποικιοκρατικες χώρες επικρίνουν την Ρωσία και τις συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις ισχυριζόμενες ότι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των αμάχων ισλαμοφασιστων τους. Τόσο η Ρωσία όσο και η συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις αρνούνται τις κατηγορίες ειπαν  ότι αποδεδειγμενα πλήττουν στόχους τζιχαντοφασιστών του πρώην «Μετώπου Αλ Νούσρα», που είναι γνωστό σήμερα ως μια συμμορια τζιχαντοφασιστών με την ονομασία «Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ», που έχει διασυνδέσεις με την Αλ- Κάιντα και ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας, και εχει ξεκοπει από τους ισλαμοφασιστες των αμερικανων και ευρωπαιων αποικιοκρατων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Οι Αρχές ξεκινούν νέα έρευνα για την απαγωγή και δολοφονία 43 φοιτητών το 2014
 Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 08:53
Οι Αρχές του Μεξικού θα ξεκινήσουν νέα έρευνα για την εξαφάνιση και δολοφονία το 2014 σαράντα τριών φοιτητών, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη υπόθεση που προκάλεσε κρίση στην προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας και διεθνείς επικρίσεις.
«Θα ξεκινήσουμε πάλι» δήλωσε ο Ομάρ Γκόμες, ο ειδικός εισαγγελέας που έχει αναλάβει την επανεξέταση της υπόθεσης.
Η απαγωγή και στη συνέχεια η άγρια δολοφονία 43 φοιτητών στην πόλη Ιγουάλα στο νοτιοδυτικό Μεξικό από διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεργάζονταν με ένα βίαιο καρτέλ ναρκωτικών, αποτέλεσε μία από τις χειρότερες κρίσεις στην προεδρία του Ενρίκε Πένα Νιέτο.
Ο διάδοχός του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δημιούργησε επιτροπή στο τέλος του 2018 για να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση και έκτοτε έχει κάνει κατά καιρούς ανακοινώσεις για την πρόοδο της διαδικασίας. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας εις βάρος των αξιωματούχων που ηγήθηκαν της διερεύνησης της υπόθεσης.
Χθες ο Γκόμες επεσήμανε ότι οι Αρχές θα ερευνήσουν «έναν μακρύ κατάλογο πολιτικών που φέρουν διαφορετικό ποσοστό ευθύνης».
Ο Φελίπε ντε λα Κρους, πατέρας ενός από τους φοιτητές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι άνοιξε και πάλι η υπόθεση. «Δυστυχώς, επί πέντε χρόνια μάς λένε ψέματα, πραγματικά προτιμάμε να ξεκινήσουν από την αρχή, διότι όλα έχουν πάει λάθος μέχρι τώρα» επεσήμανε.
Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η έρευνα εις βάρος πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης Πένα Νιέτο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση θα έχει ως στόχο τον πρώην γενικό εισαγγελέα και τους πλέον υψηλόβαθμους βοηθούς του.
Ο Λόπες Ομπραδόρ έχει επίσης επικρίνει την απελευθέρωση πολλών υπόπτων για την υπόθεση, αφού δικαστής ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ένας από τους βασικούς υπόπτους. Σε προσωπική συνάντηση που είχε με συγγενείς των φοιτητών νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι εργάζεται προκειμένου να μην αφεθούν ελεύθεροι και άλλοι ύποπτοι. Μέχρι στιγμής 77 από τους 142 υπόπτους στην υπόθεση που είχαν συλληφθεί έχουν απελευθερωθεί έπειτα από δικαστική απόφαση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ινδία απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 02:37
Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη πως απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σ' αυτή τη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων για λόγους υγείας και καταπολέμησης του εθισμού.
«Η απόφαση ελήφθη έχοντας κατά νού τις επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σήμερα στη νεολαία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιταραμάν.
Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα σχέδια επέκτασης εταιρειών όπως οι Juul Labs και Philip Morris International.
Η Σιταραμάν επισήμανε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθίστανται όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία επειδή χρησιμοποιούνται «για στυλ» και όχι ως ένα προϊόν για να κόψει κανείς το κάπνισμα.
Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Όμως η Ινδία έχει 106 εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές, δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα, και αποτελεί μια κερδοφόρα αγορά για εταιρείες όπως η Juul και η Philip Morris.
Το ινδικό υπουργείο Υγείας πρότεινε να απαγορευθουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, λέγοντας πως είναι ανάγκη να εξασφαλισθεί ότι δεν θα γίνουν «επιδημία» μεταξύ των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με το σχέδιο του κανονισμού που είδε το πρακτορείο Reuters.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Σκότωσε τρεις ανήλικους κλεφτες που εισέβαλαν στο σπίτι του
 Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 02:21
Ένας Αμερικανός σκότωσε τρεις εφήβους κλεφτες που είχαν μπει παράνομα στο σπίτι του, όμως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη καθώς υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.
Οι τρεις ανήλικοι, δύο Αφροαμερικανοί και ένας ισπανόφωνος ηλικίας 15 και 16 ετών, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από έναν κάτοικο του Κόνιερς, μιας κωμόπολης στα προάστια της Ατλάντα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, «είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους όταν πλησίασαν στην κατοικία με σκοπό να ληστέψουν τους τρεις ενοίκους της που βρίσκονταν μπροστά στο σπίτι», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Ροκντέιλ, Λι Τόμας. Ο ένας κρατούσε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των ενοίκων, οπότε ο ένας από αυτούς ανταπέδωσε τα πυρά.
Κανένας από τους τρεις ενοίκους του σπιτιού δεν τραυματίστηκε. Από τους τρεις νέους, ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου και οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν.
Ο άνδρας που πυροβόλησε τους τρεις εφήβους δεν έχει διωχθεί προς το παρόν, είπε ο Τόμας, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.
Ο σερίφης Έρικ Λέβετ είπε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να εμπίπτει στον νόμο που επιτρέπει τη χρήση φονικής βίας απέναντι σε μια απειλή, ακόμη και αν υπάρχουν άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα ο απειλούμενος να κρυφτεί ή να υποχωρήσει. Αυτός ο αμφιλεγόμενος νόμος, ο αποκαλούμενος «Stand your ground» (Μείνε στη θέση σου) ισχύει στην Τζόρτζια και σε άλλες 20 Πολιτείες.
Η εφαρμογή αυτού του νόμου προκαλεί συχνά αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ, όπως συνέβη μετά τον θάνατο του Τρέιβον Μάρτιν, ενός άοπλου εφήβου κλεφτη που σκοτώθηκε το 2012 στη Φλόριντα από έναν ιδιώτη φύλακα. Ο δράστης αθωώθηκε, επικαλούμενος ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Η απόφαση του δικαστηρίου τότε προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε στη γέννηση του κινήματος «Black Lives Matter».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξανονται κατά 45% οι επιδοτησεις στις αγονες γραμμες. Δωρο στο λαμογιο-εφοπλιστη της ΝΔ, που το καλοκαιρι στη Σαμοθρακη χαλάσανε τα καραβια του, με αποτελεσμα να εγκλωβιστουν  χιλιαδες ξενοι ευρωπαιοι τουριστες στο νησι, και να γινουμε ρεζιλι στην Ευρωπη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβεβαιωθηκε! ΒΟΑΚ (Βορειος Οδικος Αξονας Κρητης) με διοδια για τους μονιμους κατοικους!
Η Κρητη δεν θελει διοδια! Επιβεβαιωσε και ο υπουργος Μεταφορων Κωστας Καραμανλης την αποφαση. Ο υπουργος εμφανιζει τα διοδια στον ΒΟΑΚ ως μονοδρομο και ξεσηκωνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΜΕ
Με αγωνιστική παρέμβαση αποτράπηκε πλειστηριασμός

Αφορούσε το σπίτι πάμπτωχης οικογένειας, που καταστράφηκε μάλιστα πέρυσι από πυρκαγιά
Κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση σωματείων και μαζικών φορέων, στην κινητοποίηση που κάλεσε το ΠΑΜΕ, ανεστάλη τελικά ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας από τον Μαραθώνα, που είχε προγραμματιστεί να γίνει χτες σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας. Στην κινητοποίηση καλούσε και η ΟΒΣΑ.
Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στην οικογένεια, που κινδυνεύει να της πάρει η τράπεζα το ένα και μοναδικό σπίτι που έχει, συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο και αποφασιστικά απαίτησαν να μην προχωρήσει η διαδικασία μέσω της οποίας σπίτια λαϊκών οικογενειών βγαίνουν «στο σφυρί».
Απέναντί τους παρατάχθηκαν με πλήρη εξάρτηση αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμπόδισαν ακόμα και στην οικογένεια να εισέλθει στο χώρο και να αντικρούσει τη διαδικασία.
Σημειώνεται πως η οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο και χάνει την πρώτη της κατοικία, η οποία μάλιστα καταστράφηκε από πυρκαγιά πέρυσι. Στην πυρκαγιά έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας!
Αλλά για την τράπεζα η οποία έδωσε επιχειρηματικό δάνειο ύψους 80.000 ευρώ πριν από περίπου μια δεκαετία, και ενώ η οικογένεια εξαιτίας της κρίσης αναγκάστηκε να κλείσει την οικογενειακή επιχείρηση και την πνίγουν τα χρέη, όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Οπως χαρακτηριστικά δήλωναν τα μέλη της οικογένειας, «δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε να σώσουμε το σπίτι μας. Είναι μεγάλη αδικία». Απαίτησαν δε την παρέμβαση του κράτους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Μετά την παρέμβαση των συνδικάτων, εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, ο σημερινός πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας αναβλήθηκε. Καλούμε όλους όσοι απειλούνται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κ.λπ. να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμία οικογένεια στο δρόμο».
Να σημειωθεί ότι μετά την κινητοποίηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν εκεί για να «περιφρουρηθεί» ο πλειστηριασμός, ανακοίνωσε ότι «ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός σταμάτησε». Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και τη συγκεκριμένη τράπεζα, που είχε ήδη δρομολογήσει τον πλειστηριασμό και μέχρι χτες είχε αρνηθεί να δώσει λύση για την οικογένεια...

ΚΚΕ: Πρόκληση η επίθεση στους διαδηλωτές
Για τη χτεσινή επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε σχόλιό του:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας σε κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας. Η αστυνομία όχι μόνο προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση, αλλά ακόμα και να παρεμποδίσει με τη βία την ίδια την οικογένεια, που έχανε την περιουσία της, να εισέλθει στο συμβολαιογραφείο. Η ενέργεια αυτή είναι ακόμη πιο προκλητική, καθώς ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αφορούσε σε πρώτη κατοικία και μαγαζί λαϊκής οικογένειας, που καταστράφηκε εξαιτίας πυρκαγιάς, στην οποία μάλιστα έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας στις λαϊκές κατοικίες, ζητώντας εδώ και τώρα να καταργηθεί το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς ιδιώνυμο αδίκημα».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μάθανε πως ξεπουλάμε και πλάκωσε και ο... Πάιατ!
Θες το ξεπούλημα των εργασιακών δικαιωμάτων, θες η φροντίδα για το θάψιμο του περιβάλλοντος, θες ο νέος αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης, αλλά και η προστασία που προσφέρουν οι στρατιωτικές διευκολύνσεις των ΗΠΑ στην περιοχή μας και στη χώρα... πλάκωσε και ο άνθρωπός τους. Παλεύοντας για... επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα προς δόξαν της πατρίδας και θάψιμο των αλλοφρόνων ανταγωνιστών (Ρωσία, Κίνα). Ολα τούτα προς θάψιμο των λαϊκών συμφερόντων και προς στοχοποίηση των ντόπιων σε περίπτωση σύρραξης. Προς τούτο απαιτείται αντίσταση για αποτυχία των σχεδίων τους.
Ανδρέας ΜΑΖΗΣ
Γιατρός Χειρουργός, πλανόδιος αριστερός,υποψήφιος στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

ΠΑΤΡΑ
Στο πόδι οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις για την «υποδοχή» του Αμερικανού πρέσβη
Αύριο στις 8 μ.μ. η συγκέντρωση στην Πλατεία Ολγας
Μια «θερμή» αγωνιστική «υποδοχή» επιφυλάσσουν στον Αμερικανό πρέσβη, Τζ. Πάιατ, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις της Πάτρας, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην πόλη και τη συμμετοχή του στο 7ο συνέδριο «Περιφερειακής Ανάπτυξης» (όπου είναι και ομιλητής), το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου.
Ηδη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν εξαγγείλει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης για αύριο στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ολγας, ως κορύφωση των προηγούμενων δραστηριοτήτων τους, προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας και το λαό της στο «κουβάρι» των επικινδύνων ανταγωνισμών τους με σχέδια και για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπως η προετοιμασία της βάσης του Αραξου για την υποδοχή πυρηνικών όπλων.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα του «επίσκεψη» στην Πάτρα, στο 7ο συνέδριο «Περιφερειακής Ανάπτυξης», που οργανώνει η ακροδεξια εφημερίδα κιτρινοφυλλαδα «Πελοπόννησος», αναμένεται να τεθεί επί τάπητος μέρος του σχεδιασμού της αστικής τάξης για την περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός πρέσβης θα είναι ομιλητής στην ενότητα «Ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης», όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Χατζηδάκης, στελέχη των ΕΛΠΕ, καθώς και επιστήμονες (γεωλόγοι κ.λπ.), την ίδια ώρα που προχωρούν οι διαδικασίες για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων οικοπέδων του Πατραϊκού Κόλπου και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά την αυριανή συγκέντρωση των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων, συνεχίζει να γίνεται πλατύ κάλεσμα στο λαό της Πάτρας να συμμετάσχει μαζικά.
Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος εν αποστρατεία, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, καθώς και ο γιατρός Ανδρέας Μάζης.
Στη συγκέντρωση αναμένεται συμμετοχή, με κυρίαρχο σύνθημα:
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Μαζική - μαχητική απάντηση στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά
Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες σωματεία και φορείς στο Κερατσίνι

«Στη Ζώνη και στους κλάδους, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Σε φτώχεια και ανεργία θέλουνε σιγή, μπράβος του συστήματος η Χρυση Αυγή» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν χτες στο Κερατσίνι, στη μαζική και μαχητική πορεία σωματείων και φορέων γα τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Εκεί, στη γειτονιά όπου το 2012 ο αντιφασίστας μουσικός έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του υπόδικου χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, συγκεντρώθηκαν και φέτος χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, νεολαίοι, φοιτητές και μαθητές.
 Απαίτησαν να ολοκληρωθεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι, ενώ κατήγγειλαν τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
«Χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών, θα σας τσακίσει η πάλη των λαών» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ενώ ανάλογα πανό είχαν και οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Κορυδαλλού.
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Σπύρος Χαλβατζής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974.
Απομονώνουμε τους φασίστες, στοχεύουμε στα αφεντικά τους
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν, όπου μίλησε ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου.
Με πορεία από το Κερατσίνι μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά κορυφώθηκαν χτες οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στην πρώτη γραμμή της πορείας που ξεκίνησε από το μνημείο του δολοφονημένου μουσικού βρέθηκαν οι γονείς του. Κατά τη διάρκεια της πορείας μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Μετεκλογικά «μαγειρέματα» μεταξύ Νετανιάχου και Γκαντς
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Οι ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 17ης Σεπτέμβρη σήμαναν, όπως αναμενόταν, νέα ενδοαστικά παζάρια ανάμεσα στο δεξιό κόμμα Λικούντ του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τη «Μπλε και Λευκή Συμμαχία» του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού Μπένι Γκαντς, μολονότι αμφότεροι αναμένουν τα τελικά επίσημα αποτελέσματα προτού δημοσιοποιήσουν τα επόμενα βήματά τους.
Ο Νετανιάχου ζήτησε το σχηματισμό μιας «ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης», ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι ματαιώνει τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη βδομάδα στη Νέα Υόρκη «λόγω πολιτικών εξελίξεων». Ο Γκαντς από την πλευρά του δήλωσε ότι θα εργαστεί για μια «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», θεωρώντας ότι ο κύριος αντίπαλός του δεν πέτυχε το στόχο του.
Στα παζάρια των Νετανιάχου - Γκαντς ρόλο καταλύτη αναμένεται να παίξει το κόμμα «Ισραήλ το Σπίτι μας», του ακροδεξιού πρώην υπουργού Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος έσπευσε και χτες να επαναλάβει την πρότασή του για τη συγκρότηση μίας «μεγάλης φιλελεύθερης κυβέρνησης ενότητας» με τη συμμετοχή του κόμματός του, του Λικούντ και της «Μπλε και Λευκής Συμμαχίας».
Η καταμέτρηση του 95% των ψηφοδελτίων έφερε στην πρώτη θέση την «Μπλε και Λευκή Συμμαχία» με 33 έδρες, στη δεύτερη το Λικούντ με 31 έδρες και στην τρίτη την αραβική «Κοινή Λίστα» με 13 έδρες. Το ακροδεξιό κόμμα φανατικών Εβραίων Shas φαίνεται να βγάζει 9 βουλευτές και το κόμμα «Ισραήλ το Σπίτι μας» 8 βουλευτές, όπως επισης και το κομμα Ηνωμενος Ιουδαισμος της Τοραχ, το κομμα Γιαμινα 7 εδρες, το Εργατικο 6 εδρες και η Δημοκρατικη Ενωση 5.
Η αραβική «Κοινή Λίστα» στην τρίτη θέση
Η «έκπληξη» των εκλογών ωστόσο δεν ήταν ούτε ο «συγκολλητικός» ρόλος του Λίμπερμαν για την πιθανή συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης, ούτε η διαφαινόμενη διαφορά μίας έδρας ανάμεσα σε Γκαντς και Νετανιάχου, αλλά η ανάδειξη της «Κοινής Λίστας» των αραβικών κομμάτων στην τρίτη θέση με εκλογή 13 βουλευτών.
Ο Παλαιστίνιος υψηλόβαθμος διπλωμάτης και στέλεχος της PLO, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι για να επικρατήσει η ειρήνη θα πρέπει η επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι «δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη, ούτε ασφάλεια δίχως τερματισμό της κατοχής των Παλαιστινίων», δίχως ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967.
Αργά χτες το βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς αν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό απερχόμενο πρωθυπουργό, απάντησε με νόημα πως η κυβέρνησή του έχει «σχέσεις με το Ισραήλ».
Δολοφονία νεαρής Παλαιστίνιας
Νωρίτερα χτες το πρωί, Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν νεαρή Παλαιστίνια με τη δικαιολογία πως «κρατούσε μαχαίρι» απειλώντας να το καρφώσει εναντίον τους. Το φονικό έγινε στο σημείο ελέγχου Καλαντίγια, κοντά στην Ιερουσαλήμ.
Η Παλαιστίνια ξεψύχησε κατά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο «Χαντασάχ» της Ιερουσαλήμ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η ανάμειξη Γερμανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ στις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου «θέτει τη Ρωσία ξανά στο παιχνίδι», υποστηρίζει χτεσινό δημοσίευμα της αλβανόφωνης εφημερίδας «Zeri» της Πρίστινας, εκτιμώντας ότι μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ και τα «προνόμια» των Σέρβων του προτεκτοράτου.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- «Λουκέτο» στον (δικής του ιδιοκτησίας) τηλεοπτικό σταθμό «Future TV» έβαλε χτες ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι, αφήνοντας αδιευκρίνιστο εάν θα καταβάλει τους μισθούς πολλών μηνών που οφείλει στους δεκάδες εργαζόμενους του καναλιού, που ιδρύθηκε το 1993 από τον πατέρα του (δολοφονηθέντα πριν από 14 χρόνια σε βομβιστική επίθεση) πρώην Πρόεδρο Ραφίκ Χαρίρι. Οι εργαζόμενοι του καναλιού έκαναν επί μήνες απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Το ρωσικό πόρταλ που ειδικεύεται σε θέματα αεροπορίας και άμυνας «Avia.Pro» μετέδωσε πως ο ρωσικός στρατός έδωσε «πράσινο φως» στις συριακές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το αντιπυραυλικό σύστημα «S-300» κατά νέας επίθεσης από ισραηλινά αεροσκάφη στο εσωτερικό της Συρίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Ως «πρόβλημα για την κτηματαγορά» βλέπει ο Τραμπ τους άστεγους...
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.--
Διήμερη επίσκεψη στην Καλιφόρνια ολοκληρώνει σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναγνωρίζοντας χτες τη μεγάλη αύξηση του αριθμού αστέγων σε μία από τις πιο πλούσιες πολιτείες της χώρας. Δεν φάνηκε όμως να ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση των αιτιών του οξυμένου προβλήματος των αστέγων (έλλειψη προσιτής στέγης για λαϊκά νοικοκυριά, χαμηλοί μισθοί και ελαστικές εργασιακές σχέσεις που δεν εξασφαλίζουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο κ.ά.). Η πρώτη του σκέψη ήταν αφενός να επικρίνει τις πολιτικές των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια - κατηγορώντας τους ότι επιτρέπουν να καταστρέφονται μεγαλουπόλεις όπως το Λος Αντζελες και το Σαν Φρανσίσκο - και αφετέρου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις αρνητικές επιπτώσεις της έκρηξης του αριθμού αστέγων στην... κτηματαγορά: «Μιλώ με ενοικιαστές, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι άνθρωποι από το εξωτερικό. Θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει». Και συνέχισε, δίχως το παραμικρό ενδιαφέρον για τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: «Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κατά μήκος των καλύτερων αυτοκινητοδρόμων μας, στους καλύτερούς μας δρόμους, στις καλύτερες αίθουσες εισόδους των κτιρίων, κτιρίων για τα οποία άνθρωποι πληρώνουν τεράστιους φόρους, όπου πήγαν εξαιτίας της αίγλης... Και από το πουθενά, έχουν σκηνές, εκατοντάδες σκηνές και άνθρωποι ζουν στο λόμπι των κτιρίων των γραφείων τους, και θέλουν να φύγουν...». Ανέφερε στη συνέχεια την πιθανότητα δημιουργίας μίας «ομάδας κρούσης», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Εκτιμάται ότι στην Καλιφόρνια υπάρχουν τουλάχιστον 130.000 άστεγοι. Μόνο στο Λος Αντζελες ο αριθμός αυξήθηκε κατά 12% το 2018, με περισσότερους από 59.000 ανθρώπους κατά μέσο όρο να κοιμούνται κάθε βράδυ σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης, σε οχήματα ή στο δρόμο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Στο Λος Αντζελες, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Καλιφόρνιας, το φαινόμενο τροφοδοτείται από την έκρηξη των τιμών των ενοικίων.
Ο Τραμπ βρέθηκε στην Καλιφόρνια για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει εκλογών του 2020.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Αμεσα ξεκινά η κατασκευή του αγωγού «Balkan Stream»
ΣΟΦΙΑ.--
Συμφωνία για την ολοκλήρωση της κατασκευής νέου δικτύου αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου (γνωστού ως «Balkan Stream»), μήκους περίπου 470 χλμ., ως συνέχεια του αγωγού «Turkish Stream», υπέγραψε χτες η βουλγαρική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου «Bulgartransgaz» με κοινοπραξία εταιρειών με επικεφαλής τον σαουδαραβικό κατασκευαστικό όμιλο «Arkad».
Το έργο, αξίας 1,1 δισ. ευρώ, προωθείται και από την κυβέρνηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ και υπογράφτηκε μία μέρα μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΕ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας με επίκεντρο το μέλλον της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο Μπορίσοφ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες στη Σόφια με τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντενίς Μαντούροφ, σημείωσε πως η κατασκευή του αγωγού «Balkan Stream» «ξεκινά άμεσα» με στόχο να ολοκληρωθούν τα πρώτα 308 χλμ. έως τον ερχόμενο Γενάρη. Τόνισε πως ήδη το 90% των σωλήνων που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του «Balkan Stream» έχουν φθάσει στη Βουλγαρία από τη Ρωσία. «Μετά την αποτυχία του "South Stream", στα Βαλκάνια δίνεται τώρα μια νέα ευκαιρία, για να υλοποιηθεί το έργο κατασκευής ενός διεθνούς αγωγού φυσικού αερίου», τόνισε.
Ο Ρώσος υπουργός, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον αγωγό, τον οποίο αποκάλεσε «Βalkan Stream», λέγοντας πως η Μόσχα αποδέχθηκε «όλους τους όρους» της βουλγαρικής κυβέρνησης.
Τον Απρίλη η ιταλο-σαουδαραβική κοινοπραξία «Arcad» κέρδισε τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα καταλήγει στη Σερβία μέσω της Βουλγαρίας. Τελικά η σύμβαση μαζί τους μετά από μια σειρά δικαστικών υποθέσεων υπογράφτηκε χτες.
Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα των κεφαλαίων θα διατεθεί για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου με τη Σερβία, μήκους περίπου 470 χιλιομέτρων, δύο σταθμών συμπίεσης και αγωγού σε απόσταση 11,5 χιλιομέτρων από τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα που θα φθάνει έως τον σταθμό συμπίεσης «Στράνζα».
Εκτιμάται ότι τα ετήσια κέρδη της εταιρείας «Bulgartransgaz» σε περίπτωση που το έργο ολοκληρωθεί θα φθάνουν περίπου τα 180 εκατ. ευρώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλογή υπογραφών ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”
Η συλλογή υπογραφών γίνεται τόσο ηλεκτρονικά (από την ηλεκτρονική σελίδα της ΕΕΔΥΕ), όσο και χειρόγραφα.
https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/
109 signatures
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας για την ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.
Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”
Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλασιέ της nestle το φασιστάκι Μπαμπης Παπαδημητριου...
«Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό»... είπε το αργυρώνητο τσογλάνι Μπαμπης Παπαδημητριου στη Υποεπιτροπη της Βουλης και κυκλοφορεί ελεύθερος, ώραίος και πλασιέ των πολεθνικών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έως το 2026 θα πραγματοποιηθεί η αποστολή της ΛΔ Κορέας στην σελήνη.
Όχημα το οποίο είναι σε ανάπτυξη εδώ και καιρό θα συλλέξει πετρώματα από την σελήνη.
Ο πύραυλος που θα χρησιμοποιηθεί έχει ήδη δοκιμαστεί και έθεσε σε τροχιά δορυφόρο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ζώντας στο χθες": Αποστασία, απαγωγές και οι Λαοκορεάτες στο εξωτερικό.

Όλοι σας, εχθροί και φίλοι θα έχετε ακούσει τις ιστορίες για τους "εκατομμύρια" ανθρώπους που το "έσκασαν" από τον "τρομακτικό" κόσμο της Λαϊκής Κορέας.
Η αλήθεια όμως είναι μακρυά.
Περίπου 30.000 Λαοκορεατες ζουν στην Νότια Κορέα. Κάποιοι από αυτούς είναι πλούσιοι. Με διαμερίσματα, αυτοκίνητα και μετρητά. Το περίεργο είναι ότι δεν έχουν κάνει ούτε μεροκάματο στον Νότο.
Θα μιλήσουμε αργότερα για αυτούς.
Πάμε να μάθουμε πως ξεκινά η ζωή στην Νότια Κορέα
Αφού ξεράσεις το γάλα της μάνας σου σε τραβούν σε κελιά και υπόγεια για να μάθουν αν είσαι κατάσκοπος.
Αφού λοιπόν αποδειχτεί ότι δεν είσαι σε πάνε σε ένα ωραίο ίδρυμα. Με απλά λόγια ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Εκεί θα διαβάζεις με τις μέρες υποχρεωτικά άπειρα βιβλία που κατηγορούν την ηγεσία και το σύστημα της Λαϊκής Κορέας.
Ακολουθεί το ίδιο με ταινίες στις οποίες περιλαμβάνονται "οδηγίες χρήσης" του καπιταλισμού.
Σε ενημερώνουν πως είναι παράνομο να πεις δημόσια θετικό σχόλιο για τον Βορρά και πως η απόπειρα επιστροφής χωρίς άδεια τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση.
Μετά με προγράμματα της πλάκας "προσπαθούν" να σε βάλουν στην νοτιοκορετικη κοινωνία. Ένας μαθητής θα δεχτεί υποδοχή "παλιόκομμούνα" και "κατασκόπου" στο σχολείο όπου ο ρατσισμός και οι διακρίσεις είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.
Ο ενήλικας θα δουλεύει αδήλωτος λάντζα κρύβοντας την πραγματική του καταγωγή. Κανείς δεν προσλαμβάνει βορειοκορεατη.
Εκτός και αν...
Υπάρχει όμως μια πιθανότητα να κερδίσεις. Και αυτό περιλαμβάνει υπογραφές σε καταθέσεις που δεν έκανες ποτέ. Αν έχεις συγγενή ήδη στον Νότο που προέρχεται από τον Βορρά θα σου ζητήσουν να δηλώσεις ότι είναι κατάσκοπος με την υπόσχεση ότι δεν θα πάθει τίποτα και ότι απλά βοηθάς την εθνική υπερηφάνεια έναντι του Βορρά.
(Δείτε μια περίπτωση εδώ:)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pUMtDlusNUs
Πολλοί δυστυχώς έπεσαν θύματα με αποτέλεσμα αθώοι να μπαίνουν φυλακή και τα κοράκια του νότου να ουρλιάζουν στον ΟΗΕ για επιθετική στάση της "Βόρειας" Κορέας.
Εάν είσαι όπως η Yeonmi Park θα δεχτείς να πεις ένα κάρο ψέμματα, να βγεις σε μεσημεριανά προγράμματα και να παίρνεις έως και 30.000$ για μια εμφάνιση στις ΗΠΑ μέσω σπόνσορα όπως είναι ο ATLAS μία ΜΚΟ με αμφίβολη χρηματοδότηση.
Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και όταν αποδειχτεί από τα βίντεο ότι οι αντιφάσεις είναι πολλές δηλώνεις απλά ότι δεν ήξερες καλά αγγλικά. Δείτε το βίντεο για την ψεύτρα:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HnAju4n4PW0
Ακόμα ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Shin Dong-hyuk.
Όπως λέει το έσκασε από το στρατόπεδο 14 (άγνωστο πράγμα). Έγραψε ένα βιβλίο για αυτό και μάλιστα πήρε βραβείο από τον ΟΗΕ.
Όπως έγραψε λοιπόν ο πατέρας του εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια του. (κρίμα το παιδί). Διαλέξεις, σπόνσορες, ομιλίες κοκ τον έκαναν διάσημο. Και εδώ όμως η δικαιοσύνη ήταν ακαριαία. Κανείς δεν περίμενε ότι το "καθεστώς" της Πιονγκγιανγκ θα επέτρεπε σε ολάκερο CNN να πάρει συνέντευξη στην Πιονγκγιανγκ από τον ολοζώντανο πατέρα του.
Ο Shin θα ξεφτιλίσει τον ίδιο του τον εαυτό και θα παραδεχτεί πως έγραφε υπερβολές για να μην αναγκαστεί να πει πως έγραφε μπαρούφες.
Ψάξτε και για αυτόν
Αλλά αρκετά με τα σκουπίδια. Ας πάμε σε αυτούς που δεν δέχτηκαν να υλοποιήσουν τέτοιες προτάσεις.
-Είναι αυτοί που τρώνε από τα σκουπίδια και πεθαίνουν από την πείνα (όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε σε πτώματα που βρέθηκαν σε διαμέρισμα)
-Είναι αυτοί που θέλουν να επιστρέψουν πίσω αλλά η "δημοκρατική" Κορέα τους λέει το εξής :
"Από την στιγμή που είστε εδώ είστε υπήκοοι Νοτίου Κορέας. Απαγορεύεται να επιστρέψετε και να πάρετε τα διαβατήρια σας πίσω. Επίσης απαγορεύεται να ταξιδέψετε σε χώρες όπως η Κίνα"
Και αρχίζει ο Γολγοθάς τους. Διαβήματα στον ΟΗΕ, διαδηλώσεις και δικηγόροι. Πολλοί δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα απαγωγής και πουλήθηκαν σε κυκλώματα σκλαβων και πορνείας. (όπως η περίπτωση" σερβιτόρες" που πρόσφατα διεθνής ομάδα δικηγόρων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όντως πρόκειται για απαγωγή).
Ζουν στην απόλυτη φτώχεια και πολλοί από αυτούς κατέληξαν στις άγνωστες φαβελες της Σεούλ.
Το ντοκιμαντέρ "The loyal citizens of Pyongyang" που γυρίστηκε στην Σεούλ από το University of California, Los Angeles UCLA περιλαμβάνει συνεντεύξεις "αποστατών" που θέλουν να επιστρέψουν.
Δείτε το εδώ
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ktE_3PrJZO0
Λαοκορεάτες στο εξωτερικό
250.000 Κορεάτες ζουν μόνιμα, εργάζονται ή σπουδάζουν σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία.
Οι Κορεάτες έχουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελευθερία ταξιδιών.
"Απαγορεύεται να ταξιδέψουν" φωνάζουν οι δυτικοί.
-Ξέρετε ότι μόλις 48 χώρες δέχονται το διαβατήριο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας;
-Σε αυτές τις 48 χώρες υπάρχουν 250.000 υπήκοοι ΛΔ Κορέας.
-Ξέρετε ότι σύμφωνα με τις κυρώσεις όλες οι χώρες είναι υποχρεωμένες να μην ανανεώσουν άδειες εργασίας Λαοκορεατων και να διώξουν όλους τους πολίτες εκτός εάν αυτοί δηλώσουν άσυλο;
Διαβάστε εδώ τις κυρώσεις εναντίον της ΛΔ Κορέας.
Λοιπόν σας καλούμε να ψάξετε μόνοι σας την αλήθεια. Εμείς σας δώσαμε σε αυτό το μικρό άρθρο ελάχιστα στοιχεία. Έχουμε πολλά παραπάνω και με τον καιρό θα σας τα παρουσιάσουμε.
Στοιχεία:
Σύμφωνα με το ινστιτούτο κοινωνικών ερευνών της Νότιας Κορέας το 66% των Λαοκορεατων στην χώρα ζουν σε άθλιες ή δύσκολες συνθήκες Ζώντας καθημερινά τον ρατσισμό.
Ελάχιστοι έχουν καταφέρει να επιστρέψουν. Ο παλιός νόμος "περί τιμωρίας και προδοσίας" έχει καταργηθεί μαζί με όλα τα άρθρα του. Όποιος επιστρέψει επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του.
Η Yeonmi Park θύμωσε που Βορράς και Νότος έχουν καλές σχέσεις. Ζήτα στρατιωτική εισβολή.
Η θεία του ανώτατου και αξιοσέβαστου ηγέτη μας Κιμ Τζονγκ Ουν που εγκατέλειψε την χώρα το 1998 έκανε μήνυση σε "αποστάτες" για ψέμματα εναντίον της χώρας.
Επίλογος:
Θεωρούμε πως κάθε δημοκρατικός και ελεύθερος άνθρωπος πρέπει και υποχρεούται να αναζητήσει την αλήθεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκέψου ότι την αεράμυνα της Σαουδικης Αραβιας έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ και το σιωνιστικό Ισραήλ...
Η ακρίβεια του κτυπήματος των ανταρτών Χούτι... χωρίς προηγούμενο!
Κι επειδή ο παιδόφιλος δικτάτορας Σαούδ έχει αναθέσει την ασφάλεια της αεράμυνας στις ΗΠΑ και Ισραήλ... μπορούμε να καταλάβουμε τι παραμύθι πουλάνε για "ανίκητους στρατούς" κι άλλα φαιδρά...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας...
Σεπτέμβριος 2019...
Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας...
Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης στην Ορθοδοξία με επικεφαλής τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, με την ιδιότητά του ως...
Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), περιοδευσε τα ελληνόφωνα χωριά (Contofuri και Bova) στην Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας, όπου συναντήθηκε με δημαρχους, προέδρους κοινοτήτων, εκκλησιαστικούς παράγοντες καθώς και με προσωπικότητες που έχουν αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα των περιοχών αυτών (όπως τον καθηγητή κ. D. Minuto)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανδρέα αν ζούσες θα τους γαμούσες...
Εγραφε η ΠΑΣΠιτισα Ελενη Αντωνιαδου στη σελιδα της στο facebook το 2008 όταν ηταν στο ΤΕΙ Λαμιας.
Τελικά η κ. Αντωνιάδου, αποτελεί διακομματική "αξία"!
Από την ΠΑΣΠ, στα διθυραμβικά αφιερώματα των Μ.Μ.Ε., μέχρι και της Αυγής πριν δύο χρόνια, έως την πρόσφατη βράβευσή της, από την Υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη!
Έτσι εξηγείται και η υπερπροβολή της από τα Μ.Μ.Ε., εδώ και κάποια χρόνια!
Μπορεί πλέον να έχει γίνει περίγελος του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί άλλοι, που επίσης γελοιοποιήθηκαν κι εξακολουθούν να γελοιοποιούνται, έκαναν ή και κάνουν καριέρα στην ελληνική πολιτική σκηνή!
Πιθανότατα, μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η "ακαδημαϊκή" καριέρα της κ. Αντωνιάδου, να έχει καταστραφεί, αλλά δεν νομίζω ότι την ενδιαφέρει και πολύ.....
Με τέτοια διακομματική αποδοχή της "αριστείας" της, έχει πεδίον δόξης λαμπρόν, στον πολιτικό στίβο της Ελλάδας!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναρωτιέται κανείς εάν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ρόλο του πρακτορείου ΑΝΤΑΡCIA ,από το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα τους δεν αναφερουν κάν ως ειδηση την σχεδιαζόμενη επίθεση του Αμερικανοσιωνιστικού- ΝΑΤΟικού Αξονα κατα του Ιράν. βεβαια, πολιτικά εξαφανιστηκαν ,αλλά τυπικά υπάρχουν . Το πόσο άθλιοι ειναι φαινεται και απο το γεγονός οτι δεν εβγαλαν ουτε μια ανακοινωση μετα τις εκλογες που να προσπαθουν εστω να εξηγησουν τη συντριβή τους. Φυσικα υπαρχει ο χρηματοδότης - αφεντικό τους, ο ΣΥΡΙΖΑ , και ετσι ειναι ήσυχοι οτι θα εξακολουθησουν την "καρριέρα" τους του ρουφιάνου με καποια άλλη μορφή στο μελλον,στην υπηρεσία πάντα του Αμερικανοσιωνιστικού Αξονα,ως "αριστερή" [ και ταυτοχρονα αντικομμουνιστική και φιλονατοική ,κατά τις μητρικές τους πρακτόρικες νατοικες "σοσιαλιστικες" οργανωσεις] "πολιτική" ομάδα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



YΠΟΘΕΣΗ NOOR1- Φορτίο-μαμούθ ηρωίνης μετέφερε το πλοίο
Νοοr1
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ !
Την παραίτησή της από το δικαστικό σώμα κατέθεσε η ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα που είχε αναλάβει τον φάκελο της δικογραφίας του Noor 1.
Η παραίτηση της έγινε γνωστή μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών αντιμετωπίστηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια, την ίδια ώρα που σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές βαριά εξαρτημένους χρήστες, επιβάλλονται ποινές δεκάδων ετών χωρίς αναστολή για μικροποσότητες, όχι για τόνους. Είναι αυτοί που δεν έχουν ακριβούς δικηγόρους ούτε δραστηριοποιούνται σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, αλλά για χρόνια σαπίζουν στις φυλακές επειδή προσπαθούν να εξασφαλίζουν τη δόση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Μάντακα υπέβαλε την παραίτησή της επικαλούμενη προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.
Η δικαστική λειτουργός φέρεται να επιθυμεί να μετακομίσει στις ΗΠΑ οικογενειακώς όπου εργάζεται ο σύζυγός της.

Να γίνει πρωτοσέλιδο, όχι λόγω των πολλών και δικαιολογημένων αποριών που δημιουργήθηκαν σε όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση εμπορίας θανάτου, αλλά επειδή ο βασικός καταδικασθείς ισχυρίστηκε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι του ζητήθηκε από υπουργό να καταθέσει στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Σχολιο.- Δεν τον ακουμπάει κανένας τον Μαρινακη... αυτός είναι κράτος...
Σχολιο.- Αποκλείεται..... Ο Πρόεδρος κουβαλούσε μία ζωή τσάι για δίαιτα και άλλα θεραπευτικά βότανα.. Δεν τα πιστεύω αυτά Είναι θέμα ανταγωνιστών που είναι κακά παιδιά !
Σχολιο.- Προφανώς, κάποιοι ευγενικοί κύριοι, θα εξήγησαν, στην κα ανακρίτρια, τι θα συμβεί στην ίδια, στους συγγενείς της (μέχρι 10ου βαθμού ) και στους απογόνους της σε βάθος 1000ετίας, λόγω ...της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής που συντελείται στη χώρα μας, και πως θα ήταν σκόπιμο να μετακομίσει σε χώρα περιβαλλοντικά πιο υγιή. Ας είναι καλά οι άνθρωποι! Τα πάντα για την υγεία κα ανακρίτρια. Να είστε καλά, και καλή τύχη, για τη συνέχεια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ  ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ... ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ...

Μεσαίωνας! Γυναίκα καταρρέει από τον πόνο μετά από δημόσιο μαστίγωμα!
 19.09.2019 | 15:41
Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα το 2019, σοκάρει. Οι εικόνες από το δημόσιο μαστίγωμα μιας γυναίκας και τριών ανδρών στην Ινδονησία κάνουν τον γύρο του κόσμου και ανατριχιάζουν. Τόσο για το γεγονός ως γεγονός, όσο και για την αιτία! Και οι 4 καταδικάστηκαν σε δημόσιο μαστίγωμα γιατί είχαν σχέσεις εκτός γάμου.
Όλα έγιναν στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας. Το δημόσιο μαστίγωμα ξεκίνησε και η γυναίκα λίγη ώρα μετά κατέρρευσε από τον πόνο και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο. Η επαρχία αυτή είναι η μόνη που εφαρμόζεται πιστά ο νόμος της Σαρίας που προβλέπει σωματικές τιμωρίες για «εγκλήματα» όπως οι εξωσυζυγικές σχέσεις, η ομοφυλοφιλία και το κάπνισμα!  Νομοθέτες στην χώρα αυτή που είναι στην πλειοψηφία της μουσουλμανική, εξετάζουν το ενδεχόμενο η Σαρία να εφαρμόζεται σε όλη την χώρα!
Θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης ενός έτους για μοιχεία, εξάμηνη φυλάκιση ή πρόστιμο για ζευγάρια που συζούν ενώ όποιος τολμήσει να προτείνει αντισυλληπτικά μέσα σε άτομα κάτω των 18 ετών θα πληρώνει επίσης πρόστιμο. Όλα αυτά με την μορφή νόμου θα ψηφιστούν στο τέλος του μήνα.
Όλα τα παραπάνω θα ισχύουν και για αλλοδαπούς που επισκέπτονται την χώρα των 260 εκατομμυρίων κατοίκων. Όταν ρωτήθηκαν οι αρχές αν αυτό ισχύει για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα, απάντησαν: «Κανένα πρόβλημα αν δεν το κάνουν δημόσια».
Επίσης, θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης 4 ετών σε όσες γυναίκες κάνουν έκτρωση, επίσης θα προβλέπονται ποινές φυλάκισης για όποιον προσβάλλει την κυβέρνηση. Σε γενικές γραμμές, μεσαίωνας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκαναν κατάσχεση 1.600 ευρώ από το λογαριασμό του τετραπληγικού ηθοποιού των ΑΜΑΝ
Ο Βασίλης Πιπέρης, που είναι τετραπληγικός, καταγγέλλει πως του κατασχέθηκε παρανόμως ποσό σε λογαριασμό που είχε δηλωθεί ακατάσχετος και δεν μπορεί να πληρώσει την κηδεία του πατέρα του.
Απίθανα πράγματα καταγγέλλει ο γνωστός Λαρισαίος μουσικός, πρώην μέλος των τηλεοπτικών ΑΜΑΝ, Βασίλης Πιπέρης, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο και την κηδεία του πατέρα του.
Ο Βασίλης Πιπέρης είναι ΑμεΑ καθώς το 2010 είχε υποστεί εγκεφαλικό και δύο ανακοπές.
Διαβάστε την καταγγελία του :
“Υπάρχει κράτος δικαίου που τηρεί τους Νόμους;
Είμαι ο Βασίλης Πιπέρης, πρώην μουσικός και ηθοποιός, 47 ετών και τετραπληγικός. Διατηρώ ένα λογαριασμό στην ALPHA BANK ο οποίος έχει δηλωθεί σαν ακατάσχετος και εκεί μπαίνει η πενιχρή σύνταξη που μου χορηγεί το κράτος. Στον λογαριασμό αυτό είχαν μπει κάποια χρήματα που ενέκρινε ο ΕΟΠΥ για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Έχω ένα χρέος στη εφορία το οποίο έχω ρυθμίσει και πληρώνω κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης.
Την Πέμπτη 26 Μαΐου πέθανε ο πατέρας μου και την επομένη έγινε η κηδεία του. Σήμερα το πρωί πήγε η μητέρα μου να πάρει χρήματα για να πληρωθεί η κηδεία.. Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε όμως. Η Εφορία είχε κάνει κατάσχεση και πήρε το ποσόν των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600€). Εντελώς παράνομα μας άφησαν δίχως χρήματα και έτσι ούτε η κηδεία μπορεί να πληρωθεί ούτε το υπόλοιπο που έχει μείνει από την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου.
Δεν ξέρω αν ευθύνεται η Εφορία ή η Τράπεζα για την παράνομη αυτή κατάσχεση. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχουν Νόμοι και αν αυτοί τηρούνται από το κράτος ή από οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω το δίκιο μου και που. Στα δικαστήρια εκτός από τον πολύ χρόνο που θα χρειαστεί απαιτούνται και έξοδα που είναι αδύνατο να καλυφθούν.
Ζητώ να παρέμβει κάποιος αρμόδιος – αν υπάρχει – και να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και η παρανομία για να συνεχίσουμε, εγώ και η μητέρα μου την φτωχική αλλά αξιοπρεπή ζωή μας.
Παρακαλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα γιατί ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθώ.
Το μόνο που ζητάω είναι να τηρηθούν οι Νόμοι και να αντιμετωπίσουν κάποτε εμάς τους ΑΜΕΑ σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα. Διαφορετικά αν τους είμαστε βάρος ας έρθουν να μας εκτελέσουν. Είναι προτιμότερο από τις συνθήκες διαβίωσης και τον αργό θάνατο που μας επιβάλλουν κάθε μέρα”.