Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Παρασκευη 20 Σεπτεμβριου 2019



"Παύλο ζεις ανάμεσά μας". Αντιφασιστικό πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξανδρας, εξω φυσικα από το γηπεδο του Παναθηναικου.
Οπαδός του Ολυμπιακού ήταν ο Παύλος Φύσσας. Αλλά στην ομάδα του Μαρινάκη απαγορεύεται κάθε σχετική αναφορά...
Σχολιο.- Οlympiakos Fans Against Fascism
18/9/2013 - 18/9/2019
Εξι χρόνια μετά, κανείς δεν ξεχνά-τίποτα δεν συγχωρείτε!
Γνησιος,μάγκας, Πειραιώτης, Ολυμπιακός, Αντιφασίστας, αντιμετώπισε στα ισια,καταματα, παλικαρίσια τους μαχαιροβγάλτες ναζιστοκοτες που μπροστά στους δικαστές αλληλορουφιανευονται και λιποθυμουν απ' το χεσιμο που τους εχει πιάσει. Αυτοι οι λιγοι δηλαδή που εχουν απομείνει και δεν την έχουν κάνει ακόμα με ελαφρά πηδηματάκια.
Ουτε με καταδίκες, ουτε με τους νόμους,
ο φασισμός ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ μοναχα στους δρόμους!
Στις 17:30 συγκεντρωση στο σημειο της δολοφονίας κι έπειτα πορεια μέχρι τα γραφεία των ΝΑΖΙ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά.
Σχολιο.- Για να δούμε το βράδυ με την Τοτεναμ θα ανεβάσουν πανό οι γυμνοσάλιαγκες του Μαρινάκη;
Σχολιο.- Τα έχουν αδειάσει τα γραφεία του Πειραιά νομίζω καιρό τώρα
Σχολιο.- Ακόμα να σηκώσετε πανί στο Καραϊσκάκης για τον παυλο
Σχολιο.- ε καλά και το πανό του Παναθηναικου που κρεμάστηκε σε γέφυρα κάπου στην Αθήνα κάποιος οπαδός το κρέμασε.... Όχι ο συνδεσμος του παναθηναικου, που παραμενει παντα ναζιστικος….
Σχολιο.- Αυτό όμως το πανο στα χερια χιλιαδων φιλαθλων του Παναθηναικου μεσα στο γηπεδο, δεν είναι ένας οπαδός.
χρόνια τώρα στη θύρα 7 μιλάνε για νο πολιτικα. Όταν όμως θέλει ο Μαρινάκης μια χαρά "ξέρουν" να παίζουν με τα πολιτικά.
ο Ολυμπιακός έχει πολύ κοσμο και πολλοί από αυτούς είναι λαϊκοί άνθρωποι και αριστεροί αλλά πρέπει κάποιες αλήθειες να τις λέμε.
Σχολιο.- Ο Παυλος Φυσσας δολοφονηθηκε γιατι ηταν αντιφασιστας γαυρος...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΠΡΩΤΟΣ "ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ" ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 μια ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ) τινάζει στο αέρα τα γραφεία της Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης (ΕΣΠΟ). Δεκάδες Γερμανοί και δωσίλογοι που ετοίμαζαν μεραρχία για να πολεμήσει τον μπολσεβικισμό στο Ανατολικό Μέτωπο, θάβονται κάτω από τα ερείπια του κτιρίου.
Οι αγωνιστές της ΠΕΑΝ πλήρωσαν την ενέργειά τους αυτή με βασανισμούς και εκτελέσεις. Όχι! Δεν είχαν καμιά σχέση με την Αριστερά. Ήταν, όμως, πατριώτες αντιφασίστες, που μισούσαν τους κατακτητές και τους φασίστες συνεργάτες τους.
Αυτοί που καταδικάζουν τους αριστερούς για τον Μελιγαλά να υποθέσω πως θα καταδικάζουν και την ΠΕΑΝ που συνδεόταν με το κόμμα του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
Σχολιο.- Σταθερά με το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα του Παναγιώτη Κανελλόπουλου συνδεόταν. Κινούνταν, δηλαδή, στον χώρο της Κεντροδεξιάς και ως τέτοια από το 1943 ήταν αντιεαμική. Αργότερα κάποια στελέχη της αποτέλεσαν τον πυρήνα της δεξιάς πτέρυγας της σοσιαλδημοκρατίας στον χώρο της νεολαίας.
Σχολιο.- Νιώθω δέος και γονατίζω στη μνήμη αυτών των αδούλωτων ηρώων , μα και ντροπή μεγάλη στο οτι επιτρέψαμε να υποδουλωθεί και πάλι η πατρίδα μας στους ίδιους κατακτητές δίχως να πέσει μια ντουφεκιά.
Σχολιο.- Ήταν μεγάλοι οι αγώνες σημαντικού μέρους του λαού μας κατά της μνημονιακής λαίλαπας, τουλάχιστον μέχρι την προδοσία του 2015. Ας μην τους μηδενίζουμε.
Σχολιο.- Ο Μυτιληναιος τους την κοπάνισε μέσα απο την κομαντατουρα και γλίτωσε Την Ιουλια Μπιμπα δεν την ντουφέκισαν αλλά την καταδίκασαν σε θάνατο δια πελέκεως, και την έστειλαν στην Γερμανία για εκτέλεση Οι άλλοι τουφεκίστηκαν εδώ Του Περικου ο γιος ήταν και αυτός αξιωματικός στην Αεροπορία.. Πέθανε πρόσφατα....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΕΣ. Καθώς η ευρωπαϊκή μπουρζουαζία γοητεύει. Ακόμη και αριστερούς...
Ξανά στην επικαιρότητα ο μεγαλοναρκέμπορας Μαρινάκης και ο γιος του κατοχικού δωσιλόγου Λάτση κι άρχισαν πάλι τα στερεότυπα για την ελληνική αστική τάξη που είναι λούμπεν και δεν έχει την αριστοκρατική κουλτούρα της ευρωπαϊκής.
Εντάξει! Δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάσει "Το κεφάλαιο" του Μαρξ ο άλλος, ώστε να μάθει τις μεθόδους με τις οποίες έκαναν την πρωταρχική τους συσσώρευση στην Ευρώπη του 18ου και του 19ου αιώνα οι μεγαλοεγκληματίες της εποχής.
Αλλά ούτε τα ονόματα των οικογενειών Ρότσιλντ, Κρουπ, Ανιέλι κ.λπ. κ.λπ. δεν έχουν ακούσει; Ή μήπως τους γοητεύει το ότι σύχναζαν στη Σκάλα του Μιλάνου;
Μα κι ο Ωνάσης όχι μόνο σύχναζε εκεί, αλλά ήταν και εραστής της Divina. Που την άγγιζε φορώντας γάντια, για να μην τη λερώσει με αίμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι συμβασεις που υπεγραψε η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ δυο μερες πριν τις εκλογες ερχονται στη βουλη απο τη ΝΔ, συνεχεια του κρατους. Εδω που κρινεται το μελλον, εδω που οι αμερικανικες πετρελαικες εταιρειες κυβερνουν, εδω δεν εχει "διαφοροποιησεις", "φωτα και σκοταδια" κλπ...Ενα σωμα μια ψυχη!
υ.γ. Εδω δεν θα μας ρωτησετε :"τι ψηφισατε" ρε "γιδια"; Ε να σας πουμε εμεις, εσεις ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ομου...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τον Μαη, στην προεκλογικη τουρλα δημοσιευτηκε η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ένα μνημείο αντικομμουνισμού που υπέγραψε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η Διακηρυξη μιλάει για «σιδηρούν παραπέτασμα» και ουσιαστικα εξισωνει τον ναζισμο με τις απελευθερωτικες ιδεες του κομμουνισμου.
Τωρα πια κατατιθενται ψηφισματα στο ευρωκοινοβουλιο που ανοιχτα κανουν αυτην την εξισωση, χαρακτηριζουν την ΕΣΣΔ "Υπευθυνη για τον Β Παγκοσμιο" και "συνεργατη των Ναζι". Ζητουν να χαρακτηριστουν τα κομμουνιστικα κομματα και ο Κόκκινος Στρατος "εγκληματικες οργανωσεις", να απαγορευτουν και να καταστραφουν ολα τα μνημεια της αντιφασιστικης νικης.
Δεν ειναι κεραυνος εν αιθρια, ειναι επιστεγασμα ιδεολογικης δουλειας δεκαετιων με αποτελεσματα σοβαρα στις δυτικες κοινωνιες. Δουλειας στην πολιτικη, στην εκπαιδευση, στην τεχνη. Δουλειας που αντιμετωπιζοταν απο την αριστερα ειτε με ειρωνεια ειτε με καταγγελιες τυπου "ειστε αντικομμουνιστες".
Καποτε μας ειπαν "θα γυρισουμε κι η γη θα τρεμει". Γυρισαν και μεις απλα τους καταγγελλουμε...
Σχολιο.- Ναι, αλλά όταν η Ρεπούση, ο Λιάκος κ.ο.κ έκαναν λόγο για "συνωστισμό" , καί παρόμοιου είδους "αναθεωρήσεις",όποιος αντιδρούσε ήταν "δεξιός"..Όταν Πανεπιστημιακοί προχωρούν με τις κάθε είδους ευλογίες Κέντρων σε νέες αφηγήσεις της Ιστορίας, ασμένως από την αριστερά υιοθετούν τις προσεγγίσεις τους.Για το Κυπριακό υπάρχει η άποψη που δικαιολογεί τον Αττίλα με ανιστόρητους "συμψηφισμούς"...Και η άποψη του Χ.Ρίχτερ, του Γερμανού καθηγητή για τους Κρητικούς που αντιδρούσαν στους εισβολείς, έτυχε επιβράβευσης ,ουσιαστικά με την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης...Μερικά από τα δεκάδες σκηνικά στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




20 Σεπτέμβρη 1917 γεννιέται ο Ομπντουλιο Βαρελά, ο "negro jefe", ο μαύρος αρχηγός. Ο μεγαλύτερος μάγκας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αφρικανοί, Ιταλοί και Έλληνες οι πρόγονοι...
Ο ηγέτης της Ουρουγουάης που ποτέ δεν δέχτηκε να παίρνει έστω και ένα πέσο πάνω από τους συμπαίκτες του. Ο μόνος που αρνήθηκε και δεν φόρεσε ποτέ φανέλα με διαφήμιση. " Τους μαύρους μας δεναν με αλυσίδες και μας γυρνούσαν. Τελείωσαν αυτά" απάντησε...
Μετά το ματς του αιώνα, όταν η Ουρουγουάη νίκησε τη Βραζιλία στο Μαρακανά και κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο, γυρνούσε στα μπαρ του Ρίο και παρηγορούσε τους Βραζιλιάνους φιλάθλους. Όταν σταμάτησε το 1954 γύρισε στη δουλειά του, οικοδόμος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"μην αμελησετε, πάρτε νερό μαζί σας. Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία..."
Καημένε Κατσαρε, εσύ μεταφορικά το έλεγες... ποιητικά! Που να φανταστείς...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα από την Παλαιστίνη
Πεμπτη  19/9/2019 - 2:53 μ.μ.
Η εν ψυχρώ εκτέλεση μιας Παλαιστίνιας από ισραηλινούς στρατιώτες, χθες 18/9/2019 στην Καλάντια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ισραηλινοί στρατιώτες εκτελούν Παλαιστίνιους με τον ισχυρισμό ότι κρατάνε μαχαίρι και συνήθως οι πράξεις τους αυτές επικροτούνται από τις ισραηλινές κυβερνήσεις.
Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι η γυναίκα δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους πάνοπλους Ισραηλινούς και ότι εκτελέσθηκε εν ψυχρώ. Στη συνέχεια η γυναίκα αφέθηκε να πεθάνει από αιμορραγία αφού οι ισραηλινοί στρατιώτες δεν επέτρεψαν να της δωθούν οι πρώτες βοήθειες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έδωσε ο τσιπρας γην και υδωρ σε ΝΑΤΟ και ισραηλ..."γιατι δεν γινότανε αλλιώς"..και τωρα οργανώνουν "κινηματικές δράσεις".. «αριστερές» βέβαια...τ.κ.(του κώλου)...

Στυγνοί δολοφόνοι: Εκτελούν εν ψυχρώ Παλαιστίνια
19 Σεπτεμβρίου 2019
Το δίκτυο Al Jazeera έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο πρέπει να δούμε. Οι εικόνες είναι σκληρές, σίγουρα όμως όχι τόσο σκληρές όσο οι πράξεις των δολοφόνων των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής.
Η Παλαιστίνια  που είδατε στο βίντεο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aljazeera.com, προσέγγισε σημείο ελέγχου μεταξύ κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η Παλαιστίνια πυροβολήθηκε από τους ισραηλινούς ένστολους και δεν της προσφέρθηκε καμία ιατρική βοήθεια. Λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή ανάμεσα στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καταγράφει το  Al Jazeera, η γυναίκα έχανε για ώρα αίμα πεσμένη στο οδόστρωμα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Σύμφωνα με τον αληταρα εκπρόσωπο της ισραηλινοναζιστικής αστυνομίας Μ. Ρόζενφελντ η γυναίκα προσέγγισε τις δυνάμεις «ασφαλείας» και δεν υπάκουσε στις διαταγές τους να σταματήσει. Σύμφωνα με τον αληταρα επαγγελματια ψευτη Ρόζενφελτ έβγαλε ένα μαχαίρι εναντίον τους, πριν «πυροβοληθεί στο πόδι». Η ισραηλινοναζιστική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός μαχαιριού με κίτρινη λαβή και ισχυρίζεται ότι το είχε στην κατοχή της η Παλαιστίνια. Ως συνήθως οι συνθήκες του περιστατικού «εξετάζονται».
Ερώτημα: Εάν αυτό που είδαμε στο βίντεο δεν είναι εν ψυχρώ δολοφονία, τότε τι είναι;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπτυστο αντικομμουνιστικο ψηφισμα που εξισωνει τους Ναζι εγκληματιες με τους αντιπαλους τους, τον Κοκκινο Στρατο και τις αντιστασιακες οργανωσεις, εφεραν στο ευρωκοινοβουλιο οι πολιτικες ομαδες του Λαικου κομματος, οι Σοσιαλδημοκρατες, οι Φιλελευθεροι, οι Συντηρητικοι Μεταρρυθμιστες και οι Πρασινοι.(Απ αυτους υπογραφεται η προταση για ψηφοφορια).Με ανιστορητο βιασμο της αληθειας, αθωωνει κυβερνησεις-συνεργατες των Ναζι οπως του Βισι στη Γαλλια ή των Κουισλινγκ στην Ελλαδα και απαιτει μια νεα Νυρεμβεργη για τους αντιπαλους του φασισμου αυτη τη φορα.Αυτο ειναι το Ευρωκοινοβουλιο, αυτη η δραση του, αυτη η Ε.Ε. Να τη χαιρομαστε..
Σχολιο.- Για..τους "μεταριστερούς του μενουμε Ευρώπη(ΕΣΠΑεννοούν... παλιοί  πασοκτζήδες) .Τα δεξιά ναζιδια δεν χρειαζονται αναφορά...Ζαιοι που ξεκινήσατε δραστηριότητες"κινηματικές" αυτοί είσαστε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που έπαθε η Ελένη Αντωνιάδου που έλεγε οτι δουλεύει στη NASA αλλα η NASA δεν το ήξερε το έχω πάθει κι εγώ με γκόμενα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κυρ Μπάμπης Παπαδημητριου δηλώνει ότι οι πολιτες δεν γνωρίζουν (την αξία του νερού). Κυρ Μπάμπη μου, αν οι πολιτες γνώριζαν (τι ψήφιζαν), εσύ δε θα ήσουν στη βουλή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πείτε το νερό νεράκι και τον Μπάμπη αρχιδάκι
Σχολιο.- θελω να μου δωσετε τον Μπαμπις για μια εβδομαδα και 20 κιλα λακερδα... τα υπολοιπα θα τα λυσουμε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολική απαγόρευση καπνίσματος στις παιδικές χαρές μαθαίνω.
Επιτέλους, περνούσα απέξω και με τάραζαν στην τράκα τα πιτσιρίκια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελα Μπαμπη, ειμαι στις νεροτσουληθρες, σε περιμενω με σχοινι και πετρα να δω τις μπουρπουληθρες που θα βγαζει το στομα σου, και γω να κανω τουμπες
στη βροχη, ονειρο!!

Μια ειναι η λυση για τον Μπαμπη, τον βουταμε σε ενα ποταμι,, του κλεινουμε τη μυτη και το στομα και περιμενουμε αντιδρασεις.!!
Lo, Lo, Lo , το νερο, νερακι,, απαραδεκτα φτηνο το δημοσιο αγαθο !!!
Τι χοντραδα πεταξε παλι ο γελοιος, ας πιω μια γουλια νερο να τον φτυσω!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το Μπάμπη Παπαδημητρίου, «το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό»
«Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική» υποστήριξε σε Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, την ίδια ώρα που η ιδιωτικοποίηση ποσοστού του ελληνικού Δημοσίου στις εταιρείες ύδρευσης παραμένει ανοιχτό ζήτημα και στα σχέδια ΤΑΙΠΕΔ - κυβέρνησης
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2019
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων στη Βουλή την Τετάρτη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».
Σχολιο.- Aυτός ο μάλαξ ψηφίστηκε από χιλίαδες ανθρωπόμορφα δίποδα,που ταυτίζονται με τις απόψεις του εν λόγω χαμερπούς ανθρωπόμορφου νεοφιλελεύθερου κτήνους,το οποίο ομιλεί σαν manager των εταιρειών Veolia και Suez.Δεν είναι μόνο ο βουλευτικός μισθός,αλλά ενδεχομένως και τα ''τυχερά'' για τον κύριο Μπάμπη...Ένα ακόμη νεοφιλελεύθερο μαργαριτάρι του εν λόγω γυμνοσάλιαγκα.
Σχολιο.- Ε! όχι τίποτα άλλο, αλλά άμα τον σαπίσεις στο μπουνίδι, όπως δει, θα πας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κ θα γελάν και τα κουνέλια!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαράδεκτα φθηνός
20-09-2019
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μας ενημέρωσε πως το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό αγαθό στην Ελλάδα…
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μας ενημέρωσε πως το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό αγαθό στην Ελλάδα.
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, αναρωτιόταν γιατί να μη μετέχει μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή σε συντηρητική κυβερνητική συμμαχία. Πολλοί έκαναν λόγο για σοκαριστική ομολογία, μιας και ο δημοσιογράφος τότε Μπάμπης Παπαδημητρίου αναγνώριζε την Χρυσή Αυγή ως ένα κανονικό κόμμα που θα μπορούσε κιόλας να κυβερνήσει, ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία έκανε λόγο για μια ναζιστική οργάνωση.
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούνιο του 2015 επί κυβέρνησης Τσίπρα, βγήκε να στηρίξει το ΔΝΤ ως ένας άλλος Βασίλης στα «Έφηβα γεράκια» και τον στίχο: «Κράτα ρε φίλε, γερά», λέγοντας αυτολεξεί: «Ελπίζω το ΔΝΤ να κρατήσει γερά».
O Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε γράψει σε κείμενό του (στην «Καθημερινή») ότι «σε τελική ανάλυση ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή».
Πράγματι, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τέως δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έχει (σίγουρα) πει κι άλλα, αμέτρητα μαργαριτάρια – μιας και το βήμα που του δινόταν (πολλώ μάλλον το βήμα που του δίνεται εντός κοινοβουλίου), είναι υπερβολικά μεγάλο.
Και πράγματι, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι απαράδεκτα φθηνός.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Μπάμπη το νερό είναι φθηνό και ο αέρας είναι τζάμπα! Επιτρέπεται;
«Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια» σημείωσε ο σχολιαστής του ΣΚΑΙ και νυν βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα τον προγραμματισμό των εργασιών της για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.
Μπάμπη πού να ξέρεις το νερό τι είναι, ξέρεις την τιμή του μονάχα (και πρέπει να ακριβύνει). Καμιά καλή τιμή για τον αέρα θα έχουμε ή μονάχα στις εκπτώσεις;
Πάντως ασχέτως τιμής χρειάζεται πολύ νερό για να καθαριστεί ό,τι αφήνει πίσω του όποτε ανοίγει το στόμα του κάποιος σαν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντι-αραβικό μίσος; Καλλιεργήθηκε στο Ισραήλ, διαδόθηκε από το Χόλυγουντ, και σήμερα, θεωρείται "κανονικό". Μια συνέντευξη του Ντομινίκ Βιντάλ:
"Σχετικά με το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κρίση που διαφαίνεται στη Μέση Ανατολή Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε τα πάντα για να δημιουργήσει ένα κλίμα πολεμικής υστερίας. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωση αποφεύγουν κάποιες φορές να μιλούν για αυτά που συμβαίνουν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, από έλλειψη γνώσης ή από φόβο μην αγγίξουν ευαίσθητα θέματα. Κάθε μέρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει στη Συρία, το Ιράκ, στη Λωρίδα της Γάζας, στο Λίβανο, και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε ότι θα βομβαρδίσει ως και στη Υεμένη!Νιώθουμε πως υπάρχει μία κλιμάκωση που οδηγεί σε έναν πόλεμο -που μόνο τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν βλέπουν."
Dominique Vidal : Μεγάλο κύμα αντι-αραβικού μίσους στις ισραηλινές εκλογές 
Μία ραδιοφωνική συνέντευξη στo πλαίσιο της γαλλικής σειράς εκπομπών La Midinale
Ο Dominique Vidal, γεννημένος το 1950 σε μια ισπανο-εβραϊκή οικογένεια με ρίζες από την Ιστανμπούλ (από τη μεριά του πατέρα του) είναι ένας γάλλος δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος με πλούσιο συγγραφικό έργο. Το 1995, εντάσσεται στο δυναμικό της εφημερίδας Monde diplomatique, της οποίας θα αναλάβει στη συνέχεια και την αρχισυνταξία. Ειδικεύεται στα θέματα της Μέσης Ανατολής. Από το 2009, διευθύνει σε συνεργασία με τον Bertrand Badie την ετήσια έκδοση της Κατάστασης του κόσμου (στις εκδ. La Découverte).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνια τραυματίστηκε χτες θανάσιμα από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, σε ενα στρατιωτικο τσεκ ποιντ μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
πολλα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την δείχνουν να στέκεται απέναντι σε πάνοπλους άνδρες. Ακούγεται πυροβολισμός και καταρρέει...
την αφησαν εκει στον δρομο να αδειασει απο το αιμα της
#BDS
#Israel_murderers



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας στους πέντε είναι λαθρομεταναστης..
Οι Έλληνες έναντι των εισβολέων, σε εποχές ευρωπαϊκής κατοχής της Ελλάδας.
Υβριδικός πόλεμος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω πάντως σκάσει στα γέλια με εσάς που ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία...
... για να γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών...
... για να αφαιρεί η Κεραμέως το θρήσκευμα και την ιθαγένεια από τους τίτλους σπουδών...
... για να διορίζεται ο Πρετεντέρης πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής (και κάμποσοι άλλοι "Πρετεντέρηδες" ακόμα σε άλλες θέσεις - π.χ. ο Μαυρωτάς)...
... για να παραιτείται έντρομη η ανακρίτρια της υπόθεσης Noor1...
...για να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020 ή... Διαμαντοπούλου ή ο Βενιζέλος ή η Δαμανάκη (πρόβλεψη για το μέλλον! ).
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΛΑ - ΚΑΛΑ!
Θα μου πείτε "κι εσύ ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και το Γενάρη του 2015 και μετά χτυπιόσουν"!
Σύμφωνοι... αλλά τώρα ήρθε η σειρά μου να γελάσω κι εγώ λιγάκι!!!
Σχολιο.- Εχουμε ξαναπει οτι ολοι εκτελουν διατεταγμενη υπηρεσια απ την Μεγαλη Στοα.Επομενως οτι χαρτι τραβηξουμε ειναι το ιδιο.Εδω που φτασαμε δεν αλλαζουν τιποτε οι εκλογες δυστυχως.Ο Τσιπρας εκανε το δικο του καθηκον με Μακεδονια και ΤΑΙΠΕΔ.Αυτος θα κανει το δικο του με Θρακη και Αιγαιο Ο επομενος με πληρη εποικισμο και τελειωσε η υποθεση Ελλαδα.Εκτος αν υπαρξει καποιος ασταθμητος παραγων στα σχεδια της Στοας.
Σχολιο.- Ο μονος ασταθμητος παραγοντας να φυγει η δειλια η υποτακτικη ψυχολογια και να ξεχηθει ο λαος στους δρομους και οπου βγει.
Ολα τα υπολοιπα απλα να εχουμε να λεμε.
Σχολιο.- Αυτο αλλωστε το εχουν πει και οι ιδιοι οτι μονος ασταθμητος παραγων οι αντιδρασεις των λαων!
Σχολιο.- Οσοι ψήφισαν ΝΔ για να ακυρώσει την προδοσία των Πρεσπών ή αφελείς είναι ή αδιάβατοι ή....να μη συνεχίσω. Ο Κυριάκος η Ντόρα και άλλα στελέχη της ΝΔ είχαν κάνει τις δηλώσεις τους ότι θα σεβαστούν το κουρελόχαρτο του Κοτζιά.
Είμαι κι εγώ ένας Μακεδονομάχος εθνικιστής και τα υπόλοιπα... που θα συνεχίσω να διατηρώ με κάθε τρόπο και μέσον στην Ελληνική συνείδηση ότι η κατάπτυστη θα ακυρωθεί .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τον σταθμό που είναι κοντά στον Ερυθρό Σταυρό μπορούμε να τον πούμε Αλεξία. Έτσι, τυχαία.
Αν αρχίσουν να βαφτίζουν σταθμούς με τα ονόματα των Μητσοτάκηδων, θα πρέπει να επεκταθεί το Μετρό ως τα Τέμπη αλλιώς δε βγαίνει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλάζουν όνομα δύο σταθμοί του μετρό -Πώς θα λέγονται πλέον ο «Ευαγγελισμός» και ο «Αγιος Δημήτριος»
20|09|2019 | 21:03
Την απόφαση να μετονομαστούν δύο σταθμοί του μετρό πήρε η Αττικό Μετρό Α.Ε. Πρόκειται για τους σταθμούς «Ευαγγελισμός» που μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και «Άγιος Δημήτριος – Αλέκος Παναγούλης» σε «Αλέκος Παναγούλης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κέρκυρα: Σάλος με σχόλια καθηγητή για Κολοκοτρώνη και Παύλο Μελά
Στο βίντεο οι μαθητές ακούγονται να αντιδρούν σε όσα λέει ο καθηγητής
 20/9/2019 | 16:56
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ένας καθηγητής χημειας σε σχολείο της Κέρκυρας, ο οποίος αναφέρθηκε με όχι κολακευτικά λόγια στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Παύλο Μελά.
Αρχικά, ο καθηγητής χημείας λέει για τον Παύλο Μελά ότι «είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πως αποτελεί «χείριστο δείγμα του ελληνικού πολιτισμού και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ήρωας».
Στο βίντεο οι μαθητές ακούγονται να αντιδρούν σε όσα λέει ο καθηγητής, με έναν από αυτούς να του απαντάει ειρωνικά «και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος». Τότε ο χημικός είπε: «Σου είπα τι ήταν ο Κολοκοτρώνης. Σκότωνε γυναικόπαιδα, το έγραψε στα απομνημονεύματά του, να πας να τα διαβάσεις ο ίδιος. Ο ίδιος γράφει ότι για τη χώρα μου έκανα θρύψαλα κρανία μικρών Εβραιόπουλων«.
Επίσης αναφέρθηκε και στην Μπουμπουλίνα για την οποία είπε ότι «εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων κυριών της Τρίπολης, όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλυκά Νερά: Ο αδελφός της μητέρας του άτυχου βρέφους ζητάει πίσω το ροτβάιλερ
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2019 | 16:22
Ακριβώς επτά ημέρες μετά τον βίαιο θάνατο ενός βρέφους μόλις δύο μηνών το οποίο σκότωσε το ροτβάιλερ της οικογένειας, ο αδελφός της μητέρας, ζήτησε να πάρει το σκυλί στο σπίτι του. Αυτό επιβεβαιώνει κτηνίατρος του Φιλοζωικού Κέντρου Κορωπίου στο οποίο φιλοξενείται το σκυλί από την ημέρα του τραγικού περιστατικού.
Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο κτηνίατρος, το ζώο δεν μπορεί να υιοθετηθεί. Αυτό συμβαίνει διότι είναι ιδιόκτητο. Με άλλα λόγια, το σκυλί μπορεί μόνο να μεταβιβαστεί ως περιουσία, σε πρόσωπο το οποίο θα επιλέξει η μητέρα του άτυχου βρέφους στην οποία ανήκει. Ασφαλώς, εξηγεί ο κτηνίατρος, οποιαδήποτε κίνηση μεταβίβασης του ζώου πρέπει πρώτα να επιτραπεί από την Εισαγγελία.
«Μέλος της οικογένειας έχει ζητήσει να πάρει το σκυλί. Είναι ιδιόκτητο το ζώο, ανήκει στη μητέρα και δεν μπορεί να δοθεί για υιοθεσία. Ο αδελφός της μητέρας σαφώς μπορεί να το πάρει αν του το δώσει η αδελφή του στην οποία ανήκει, αφού όμως του το επιτρέψει η Εισαγγελία», αναφέρει.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ροτβάιλερ δεν πρόκειται να θανατωθεί. Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο κτηνίατρος του Φιλοζωικού Κέντρου «το ζώο είναι ήσυχο και ακίνδυνο και δεν έχει εκδηλώσει καμιά επιθετικότητα ούτε απέναντι σε ανθρώπους ούτε απέναντι σε άλλα ζώα». Ως εκ τούτου, λέει ο ίδιος «δεν υπάρχει λόγος να του γίνει ευθανασία».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί τη Σ. Αραβία ότι θα «καταστραφεί» εάν ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν
 Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 19:35
Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία να μην στοιχηματίσει σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν επειδή κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε το βασίλειο, ενώ κάλεσε το Ριάντ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να σταματήσουν τον πόλεμο στην Υεμένη για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.
Ο Σαγιέντ Χάσαν Νασράλα, ο ηγέτης της οργάνωσης, υποστήριξε ότι τα νέα συστήματα αεράμυνας δεν θα βοηθούσαν τη Σαουδική Αραβία να αμυνθεί απέναντι στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco, στις 14 Σεπτεμβρίου.
«Μην στοιχηματίζετε σ' έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν επειδή θα σας καταστρέψει», είπε ο Νασράλα σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Επισημαίνοντας ότι από την επίθεση μειώθηκε στο μισό η πετρελαϊκή παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, πρόσθεσε: «Το σπίτι σας είναι γυάλινο και η οικονομία σας γυάλινη. Σαν τις γυάλινες πόλεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».
Σύμφωνα με τον Νασράλα, οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έδειξαν πόσο ισχυρή είναι η συμμαχία που στηρίζεται από το Ιράν. Τα νέα συστήματα αεράμυνας «θα ήταν πολύ ακριβά και άχρηστα» απέναντι στην ευελιξία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αν ληφθεί υπόψη και το μέγεθος της Σαουδικής Αραβίας, υποστήριξε.
Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη απειλή των Χούτι της Υεμένης εναντίον των ΗΑΕ, πρόσθεσε: «Αυτό που θα προστατεύσει τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, είναι να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον του λαού της Υεμένης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά του όρια, δηλώνει θρησκευτικός του ηγέτης
 Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 19:23
Το Ιράν δεν περιορίζεται στα "γεωγραφικά" όριά του και οι οργανώσεις που στηρίζονται από την Τεχεράνη σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής "αποτελούν όλες τμήμα του Ιράν", δήλωσε σήμερα ένας θρησκευτικός ηγέτης του Ιραν, κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή του Κόλπου.
Σύμφωνα με τον αγιατολάχ Αχμάντ Αλαμολχοντά "το Ιράν σήμερα δεν περιορίζεται στη γεωγραφική θέση του. Η Χασντ αλ Σαάμπι (σ.σ. σιιτική ομάδα πολιτοφυλακής) στο Ιράκ, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η Ανσαρουχάλ (όπως ονομαζεται το κίνημα των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη), οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας στη Συρία, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς στην Παλαιστίνη, όλες τους είναι Ιράν".
Ο αγιατολάχ Αλαμολχοντά είναι ο επικεφαλής της προσευχής της Παρασκευής στο Μασχάντ, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Ιράν. Είναι επίσης μέλος της Συνέλευσης που προτείνει, ελέγχει και έχει το δικαίωμα να καθαιρεί τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη.
Οι Χούτι κατέλαβαν μεγάλο μέρος της Υεμένης και από το 2014 πολεμούν τις κατοχικές δυνάμεις οι οποίες συγκροτουνται από έναν σουνιτοφασιστικο συνασπισμό υπό την ηγεσία της βρωμιαρικης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας. Η Τεχεράνη αρνείται ότι εχει στρατευματα στην Υεμενη αλλα δεχεται ότι τους παρέχει στρατιωτική υποστήριξη, και πολιτικά τους στηρίζει.
Η Χασάντ αλ Σαάμπι είναι ένας συνασπισμός ενόπλων σιιτικών οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν και δρα εντός των κόλπων του στρατού του Ιράκ.
"Ξέρετε πού βρίσκεται το Ιράν; Ο νότιος Λίβανος δεν είναι Ιράν; Η Χεζμπολάχ δεν είναι Ιράν; Ο νότος και ο βορράς σας είναι Ιράν", πρόσθεσε ο αγιατολάχ Αλαμολχοντά, απευθυνόμενος προφανώς στο Ριάντ που υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco, το περασμένο Σάββατο, προήλθαν από τον "βορρά" (σ.σ. το Ιράν) και όχι από τον νότο (την Υεμένη).
"Οι αδαείς Αμερικανοί και ο Σαουδάραβας μισθοφόρος τους λένε ότι αυτό έγινε από το Ιράν. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι θέλουν να εξαπατήσουν τον κόσμο", συνέχισε, προσθέτοντας ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον του Ιράν θα πυροδοτούσε μια αντίδραση που θα μετέτρεπε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως "σε στάχτες".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι Χούτι προτίθενται να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της Σ. Αραβίας και ζητούν ειρηνευτικές συνομιλίες εάν σταματησουν οι σουνιτοφασιστες τις επιθεσεις στο λαο της Υεμενης
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 23:08
Οι πατριωτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν απόψε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να σταματήσουν όλες τις επιθέσεις τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια.
Ο πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου των Χούτι (το αντίστοιχο του προέδρου της Δημοκρατίας), Μάχντι Μάσατ, ανακοίνωσε σε ομιλία του για την επέτειο της απελευθερωσης της Σαναά, στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, ότι "σταματούν όλες οι επιθέσεις εναντίον του εδάφους της Σαουδικής Αραβίας".
Ο Μάσατ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ριάντ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι των Χούτι, το Al-Massirah.
"Καλώ όλες τις εμπόλεμες πλευρές να δεσμευτούν σοβαρά σε πραγματικές διαπραγματεύσεις που θα μπορούν να οδηγήσουν σε μια εθνική συμφιλίωση, χωρίς αποκλεισμούς", πρόσθεσε.
Ο σουνιτοφασιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας δεν έχει προς το παρόν απαντήσει σε αυτό το κάλεσμα.
Ο Μάσατ πάντως απείλησε ότι οι Χούτι "δεν θα διστάσουν να εξαπολύσουν μια περίοδο μεγάλης οδύνης" αν αγνοηθεί η πρότασή τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: 1,65 εκατ. άνθρωποι τρέφονται σε συσσίτια
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 08:10
Ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τακτικά δημόσια συσσίτια στη Γερμανία για να προμηθευθούν τρόφιμα ανέρχεται, σύμφωνα με τον σύλλογο «Συσσίτια Γερμανία» (Tafeln Deutschland), σε 1,65 εκατ. Πρόκειται για 10% περισσότερα άτομα απ' ό,τι τον περασμένο χρόνο, δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιόχεν Μπρυλ. Τα συσσίτια επισκέπτονται άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, παιδιά, φοιτητές, αιτούντες άσυλο.
«Φτώχεια εξίσου σημαντική με τις κλιματικές αλλαγές»
«Πολύ δραματική» είναι σύμφωνα με τον κ. Μπρυλ η κατάσταση στους ηλικιωμένους. Μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% και έφθασε στις 430.000. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Συσσίτια Γερμανία» προειδοποιεί ότι η φτώχεια στους ηλικιωμένους θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ανάλογη σημασία με τις κλιματικές αλλαγές. Τη μεγαλύτερη ομάδα στα συσσίτια που λειτουργούν σε 947 γερμανικούς δήμους αποτελούν όμως με περίπου μισό εκατομμύριο, τα παιδιά. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 10%.«Φτωχά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο τη φτώχειας» επεσήμανε ο κ. Μπρυλ.
Κάθε χρόνο 60.000 εθελοντές των συσσιτίων συγκεντρώνουν από καταστήματα και εταιρείες παρασκευής περίπου 265.000 τόνους τρόφιμα, τα οποία είναι όμως ακόμη κατάλληλα για κατανάλωση. Η συνολική ποσότητα των τροφίμων που σπαταλιέται κάθε χρόνο στη Γερμανία, δηλαδή καταλήγει στα σκουπίδια, ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου «Συσσίτια Γερμανία» στα 18 εκατομμύρια τόνους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η NASA πήρε θέση για την Ελένη Αντωνιάδου - Αλλάζει το... βιογραφικό στη Wikipedia
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 02:14
Η γυναίκα που αποτέλεσε την έμπνευση για να δημιουργηθεί η πρώτη ελληνική κούκλα barbie κατηγορείται για ψευδείς ισχυρισμούς ότι είναι κορυφαία επιστήμονας που έχει κερδίσει βραβεία για το έργο της στη NASA, τονίζει η βρετανική Telegraph που ασχολείται με την υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά της.
Ενας εκπρόσωπος της NASA δήλωσε ότι η Ε. Αντωνιάδου δεν υπήρξε υπάλληλος του οργανισμού, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πιθανότητα να είχε εργαστεί κάποια στιγμή σε κάποιο πρότζεκτ ως εξωτερικός συνεργάτης.
Αλλαγή βιογραφικού και στην Wikipedia
Μετά το σάλο που ξέσπασε, βέβαια, ακόμη και η Wikipedia έσπευσε να διορθώσει όσα ανέφερε το σχετικό λήμμα για την Ελένη Αντωνιάδου και τα αμφισβητούμενα κατορθώματά της.
Χαρακτηριστικά διευκρινίζεται πως «η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή». Παράλληλα, τονίζεται ότι «ο ισχυρισμός πως είναι ″η επιστήμονας που έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στο κόσμο από βλαστοκύτταρα η οποία μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή″ είναι ανακριβής».
«Παρά τα όποια σχετικά δημοσιεύματα και το βιογραφικό της, η Αντωνιάδου δεν εργάστηκε απευθείας για τη NASA, παρά μόνο παρακολούθησε σαν μεταπτυχιακή φοιτήτρια ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα για 10 εβδομάδες (summer school) στη NASA. Ο ισχυρισμός που τη θέλει να έχει λάβει το βραβείο Εξαιρετικού Ερευνητή NASA -ESA (NASA – ESA Outstanding Researcher Award) το 2012 δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Σύμφωνα με τον διαστημικό επιστήμονα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της NASA, Σταμάτη Κριμιζή, η NASA και η ESA έχουν μόνο ξεχωριστά βραβεία. Επίσης, δεν υπάρχει το όνομά της στη λίστα της NASA η οποία περιέχει ονόματα ληπτών βραβείων μέχρι το 2012. Επιπλέον, αναφορικά με τους τίτλους σπουδών της, σε αντίθεση με κάποιους δημοσιευμένους ισχυρισμούς, δεν είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (PhD). Παρότι ξεκίνησε το 2010 το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόις αυτό δεν ολοκληρώθηκε καθώς τελείωσε τις σπουδές της από εκεί το 2012 με τίτλο «μάστερ» (MSc)» υπογραμμίζεται στο ανανεωμένο λήμμα.
To βραβείο «φάντασμα» της πρώτης Ελληνίδας Barbie
Η οργάνωση, πάντως, που έδωσε το βραβείο επιστημονικής αριστείας, το οποίο η κυρία Αντωνιάδου παρέλαβε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως νωρίτερα αυτό το μήνα, δεν συμμετείχε καθόλου στην επιλογή του νικητή.
Η Ελένη Αντωνιάδου δεν απάντησε στα αιτήματα της Telegraph να σχολιάσει όσα βλέπουν εσχάτως το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την περίπτωσή της. Η ίδια, ωστόσο, με ανάρτησή της στο Facebook την περασμένη Τρίτη, τόνισε πως εργάζεται σε ένα πρότζεκτ της NASS σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.
Το δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας υπογραμμίζει πως η καριέρα της κυρίας Αντωνιάδου έχει μπει στο μικροσκόπιο αυτή την εβδομάδα, με πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταγγέλλουν ότι πολλά από τα διαπιστευτήρια της είναι ψεύτικα και ότι ποτέ δεν κατείχε θέση στη NASA ούτε κέρδισε κάποιο από τα βραβεία της.
Εξάλλου, επισημαίνει η Telegraph, το βραβείο NASA-ESA Outstanding Researcher - που υποτίθεται ότι είχε λάβει η Ε.Αντωνιάδου- δεν φαίνεται να υπάρχει καν ενώ το όνομα της δεν περιλαμβάνεται στα αρχεία της NASA με τους βραβευθέντες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Οι ψεκασμοί για τα κουνούπια ίσως ευθύνονται για τη μυστηριώδη νευρολογική ασθένεια διπλωματών
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 22:35
Οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Κούβα και όχι κάποια "ηχητική επίθεση" ενδέχεται να ευθύνονται για τα παράξενα συμπτώματα που εμφάνισαν περίπου 40 Αμερικανοί και Καναδοί διπλωμάτες, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε κατόπιν παραγγελίας της καναδικής κυβέρνησης.
Τα μέλη των διπλωματικών αποστολών και οι συγγενείς τους ασθένησαν από τα τέλη του 2016 μέχρι και τις αρχές του 2018, ωθώντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εικάσει ότι δέχτηκαν επίθεση με κάποιου είδους "μυστικό όπλο". Ο Καναδάς δεν εξαπέλυσε τέτοιες κατηγορίες.
Το 2017 οι ΗΠΑ μείωσαν το διπλωματικό προσωπικό τους στην Κούβα στο απολύτως απαραίτητο και πρόσφατα ακολούθησε το παράδειγμά τους και ο Καναδάς, επικαλούμενος τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από το αποκαλούμενο "Σύνδρομο της Αβάνας".
Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί πολλές επιστημονικές μελέτες που προσπαθούν να εξηγήσουν τα αίτια της μυστηριώδους ασθένειας. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ζάλη, θολή όραση, απώλεια μνήμης και δυσκολία συγκέντρωσης.
Η καναδική μελέτη, στην οποία συμμετείχε μια ομάδα ερευνητών από το Brain Repair Centre του Πανεπιστημίου Νταλχάουζι και την Υπηρεσία Υγείας της Νέας Σκωτίας, επικεντρώθηκε στους Καναδούς ασθενείς. Οι επιστήμονες είχαν όμως την ευκαιρία να μελετήσουν και τον εγκέφαλο ενός κατοικίδιου σκύλου που πέθανε μετά την επιστροφή του από την Αβάνα.
Να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν αναχωρήσουν για την Αβάνα. Έτσι ήταν εφικτό να συγκριθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, εντοπίστηκαν βλάβες σε μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι ευάλωτη στις νευροτοξίνες. Συμπέραναν ότι σε αυτήν την περιοχή έχει μπλοκαριστεί το ένζυμο χολινεστεράση, που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Ορισμένα εντομοκτόνα λειτουργούν αναστέλλοντας τη λειτουργία της χολινεστεράσης. Την περίοδο 2016-18, όταν ασθένησαν οι διπλωμάτες, είχαν ενταθεί οι ψεκασμοί στην Κούβα λόγω της επιδημίας του Ζίκα, μιας ασθένειας που μεταδίδεται από τα κουνούπια.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η έναρξη της ασθένειας στους διπλωμάτες συνέπεσε με τους ψεκασμούς μέσα και γύρω από τις κατοικίες τους. Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Άλον Φρίντμαν, διευκρίνισε ότι τόσο οι καναδικές όσο και οι κουβανικές αρχές έκαναν ψεκασμούς.
Αν και θεωρούν ότι οι κλινικές και βιοχημικές αποδείξεις που εντόπισαν επιβεβαιώνουν την υπόθεση της υπερέκθεσης στους αναστολείς χολινεστεράσης ως αιτίας της εγκεφαλικής βλάβης, οι ερευνητές σημειώνουν ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν και άλλες αιτίες και προτρέπουν να συνεχιστούν οι μελέτες.
Ο Φρίντμαν είπε ότι δεν είναι σαφές αν έχουν επηρεαστεί οι Κουβανοί από τους ψεκασμούς –και, αν όχι, το γιατί– αλλά η ομάδα του σχεδιάζει να κάνει άλλη μια μελέτη σε συνεργασία με Κουβανούς επιστήμονες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι άλλο φαουλ της Κεραμεως! Διαφημιζει τη… μουσουλμανικη Αθηνα! Απιστευτο! Το υπουργειο Παιδειας οργανωνει περιπατους στα μουσουλμανικα μνημεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αργεντινη. Σισσιτια και εκβιασμοι με τη βουλα του ΔΝΤ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Περιπολιες. Κινεζοι αστυνομικοι στο Βελιγραδι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλησιαστα τα σπιτια στη Λισσαβωνα για τους Πορτογαλους. Οι αρθροες αγορες από ξενους εχουν εκτιναξει τις τιμες των ακινητων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απομνημονευματα Κολοκοτρωνη. Σφαξαμε 32.000 Τουρκους στην Αλωση Της Τριπολιτσας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ουδετερο φυλλο! Ξεσηκωθηκαν λεει καποιοι διοτι λιστα με παιχνιδια που μοιρασρηκε από την νηπιαγωγο του νηπιαγωγιου Μουζακιου της Καρδιτσας ζητησε από τα αγορια να φερουν ένα παιχνιδι και από τα κοριτσια κουζινικα..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΓΕΡΙΑ
Στρατιωτικά μέτρα κατά ισλαμοφασιστών
ΑΛΓΕΡΙ.--
Ο επικεφαλής του στρατού στην Αλγερία υποστράτηγος Αχμαντ Γκαΐντ Σάλιχ διέταξε τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσουν την είσοδο στην πρωτεύουσα Αλγέρι ΙΧ αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων που σχεδιάζουν να μεταφέρουν ισλαμοφασιστες της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στις καθιερωμένες (εδώ και επτά μήνες) εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις που γίνονται κάθε Παρασκευή με κεντρικό αίτημα τις διώξεις και την τιμωρία της δημοκρατικης πολιτικής που μονοπωλούσε την εξουσία επί πολλά χρόνια επί του πρώην Προέδρου Α. Μπουτεφλίκα. Θελουν να εγκαθιδρυσουν ισλαμοφασιστικη δικτατορια της Σαρια που ταιριαζει μονο σε γουρουνια και όχι σε ανθρωπους. Αλλωστε γιαυτο πληρωνονται οι ισλαμοφασιστες από την CIA.
Νέα αφορμή για κλιμάκωση των ισλαμοφασιστικων κινητοποιήσεων έδωσε την Κυριακή η απόφαση του υπηρεσιακού Προέδρου της Αλγερίας, Αμπντελκαντίρ Μπενσαλάχ, πως οι (εδώ και πολύ καιρό αναβληθείσες) εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Οι ισλαμοφασιστες υποστηρίζουν ότι στην Αλγερία είναι ανέφικτες οι αδιάβλητες και ελεύθερες προεδρικές εκλογές εάν πρώτα δεν φύγει το πολιτικό κατεστημένο από τους θεσμούς εξουσίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αγαπώ αυτό το συγκλονιστικό δημοτικό τραγούδι της Τουρκοκρατίας, διότι αποτυπώνει την ουσία του διαχρονικό κώδικα αξιών της ελληνικής ιστορίας, που υπήρξε η προϋπόθεση γιά να φθάσουμε ως έθνος στον... Εικοστό Αιώνα. Το αφιερώνω στον νεαρό Έλληνα μαθητή που κατέβασε το μπαϊράκι των Μογγόλων από το ιερό ελληνικό έδαφος της Κύπρου.
"Οι κλέφτες επροσκύνησαν και γίνηκαν ραγιάδες-άλλοι βοσκάνε πρόβατα κι άλλοι βοσκάνε γίδια-μα ένα μικρό κλεφτόπουλο δεν πάει να προσκυνήσει-τους κάμπους εροβόλαγε τον ταμπουρά λαλούσε-εγώ ραγιάς δεν γίνομαι τούρκους δεν προσκυνάω-δεν προσκυνώ τους άρχοντες και τους κοτζαμπασήδες-μόν΄καρτερώ την άνοιξη να λειώσουνε τα χιόνια."




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή, κοινώς αυτοί που κυβερνούν τον τόπο, έχουν βρει το τρυκάκι, για να δικαιολογούν τ΄αδικαιολόγητα. Την ενοχή!
Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ένοχος για κάθε...
εγκληματική παράλειψη του κράτους, που δεν έχει σκοπό να καλυτερέψει τις ζωές των πολιτών, αλλά να τις ισοπεδώσει, προς όφελος των πολιτικών παράσιτων.
Ετσι, είσαι ένοχος:
-Για το νερό που καταναλώνεις φτηνά! Θα έπρεπε να το διαχειρίζονται ιδιώτες, για να σας βάλουν σε τάξη με τρελές αυξήσεις!
Το δίκτυο του νερού, βλέπετε είναι άψογο, ο Ανάβαλος που χάνει, μέσα στη θάλασσα εκατομμύρια κυβικά νερού είναι αόρατος! Φταις ΕΣΥ, που ποτίζεις τον κήπο σου! Α! Και οι πισίνες!(Θα το πουν κι αυτό!)
-Για το ρεύμα, που καταναλώνεις, πληρώνεις χρυσάφι, για να βάζουν οι ιδιώτες τις ανεμογεννήτριες στη Φύση και μετά οι διαφημίσεις να εξυμνούν τα "άσπαρτα ψηλά βουνά"!
Ο φτηνός λιγνίτης, που κατέχουμε, έχει χαρακτηριστεί αντι-οικολογικός, γιατί πώς αλλιώς θα έδιναν τα λεφτά σου στα λαμόγια;;
-Για το πλαστικό καλαμάκι και την πλαστική σακούλα, ΕΣΥ φταις που μολύνεις το περιβάλλον! Θα σου επιβληθεί φόρος!
Βλέπετε, όλες οι συσκευασίες όλων των προϊόντων παράγονται από εσένα! Οι βιομηχανίες παντελώς αθώες και δεν θα πληρώνουν φόρο!
Είδατε πόσο μειώθηκε το πλαστικό;
-Για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, πληρώνεις τα πρόστιμα, που επιβάλλονται, λες και δεν έχεις πληρώσει δημοτικά τέλη, για να φτιαχτούν εργοστάσια, αλλά να μην φάνε και οι Δήμοι;; Πρέπει να πληρώνεις περισσότερα!
Ψάχνεις για κάδους ανακύκλωσης, πουθενά!
-Για την σύνταξη σου πληρώνεις δεκάδες χρόνια, αλλά το κράτος έπεσε έξω, επειδή δεν χτύπαγες την τυρόπιτα και επιβάλλεται να στα κλέψει! Ο εργοδότης, όμως, πρέπει να ενισχυθεί με μειώσεις εισφορών με τα δικά σου λεφτά!
Είσαι ΕΝΟΧΟΣ, για όλα! Κυρίως, γι΄αυτούς που ψηφίζεις σε όλα τα δημόσια αξιώματα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ είναι η απάντηση στον άθλιο αντικομμουνισμό
Υπερψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα - Τι ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές
20 Σεπτεμβρίου 2019
Με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, το άθλιο αντικομμουνιστικό ψήφισμα από το ευρωκοινοβούλιο (διαβάστε εδώ το περιεχόμενο του). Εμείς έχουμε να σημειώσουμε το εξής: Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ είναι η απάντηση στον άθλιο αντικομμουνισμό των ψηφισμάτων της παραχάραξης της Ιστορίας.
Το ψήφισμα κατέθεσαν οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιδιώκοντας στην ουσία αντικομμουνιστικά μέτρα όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων, καταστολή σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων.
Το ψήφισμα κατήγγειλε η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία απευθύνθηκε με ανοιχτή επιστολή στο σύνολο ευρωβουλευτών, μεταξύ αυτών των Ελλήνων και Κυπρίων -πλην των προερχόμενων από ακροδεξιά, φασιστικά μορφώματα- ζητώντας τους να μην το ψηφίσουν. Την ίδια επιστολή μετέφερε το ΚΚΕ και στην ελληνική Βουλή.
Στην επιστολή αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Στα κείμενα αυτά πρωτοστάτησαν δυνάμεις προερχόμενες από τις χώρες του Βίσεγκραντ, με τις πιο ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, που ηρωοποιούν το ναζισμό και προκαλούν με τις ρατσιστικές τους θέσεις. Τόσο το περιεχόμενο όσο και η συνολική δομή τους αθωώνουν τα εγκλήματα του φασισμού – ναζισμού, ρίχνουν νερό στο μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη.
Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές ιστορικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, είναι πραγματικά πρωτοφανής η παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει στο σημείο μεταξύ άλλων να θεωρεί: Τη Σοβιετική Ένωση, που πρόσφερε αμέτρητες θυσίες, 20 εκατομμύρια νεκρούς, δεκάδες εκατομμύρια τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές για την ήττα του φασισμού, “σύμμαχο και εταίρο της ναζιστικής Γερμανίας που συνέβαλε πολιτικά και οικονομικά στην κατάκτηση της Δυτικής Ευρώπης από τον Χίτλερ”.
(…) Με επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας, σας καλούμε να καταδικάσετε και να καταψηφίσετε τα ψηφίσματα αυτά, όπως και τυχόν κοινό ψήφισμα που θα διαμορφωθεί στη βάση τους, γιατί ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο και εργαλείο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».
Τι ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές
Το ΚΚΕ κατήγγειλε και καταψήφισε το ψήφισμα.  «Ο στόχος που κρύβεται πίσω από αυτά τα κατασκευάσματα σκοπιμότητας που νομιμοποιούν την απαγόρευση της δράσης των ΚΚ, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και γενικεύουν τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τις λαϊκές δυνάμεις που αγωνίζονται, είναι οι λαοί και οι αγώνες τους», τόνισε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου – Αλαβάνος. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης είπε: «Αποσύρετέ το τώρα. Κάθε ευρωβουλευτής να καταψηφίσει αυτήν την προσβολή στην Ιστορία χαραγμένη με το αίμα των λαών».
Τελικά, στη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας, από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου το ψήφισε, η Μαρία Σπυράκη καταψήφισε, οι Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Ελ. Βόζεμπεργκ απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ λευκό ψήφισαν οι Στ. Κυμπουρόπουλος, Θ. Ζαγοράκης και Γ. Κύρτσος.
Από το ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης καταψήφισε, ενώ απείχε η Εύα Καϊλή.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν οι Δ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου.
Τέλος, από την Ελληνική Λύση ο Εμ. Φράγκος υπερψήφισε, ενώ ο Ι. Λαγός (πρώην χρυσαυγίτης) ψήφισε λευκό και ο Αθ. Κωνσταντίνου, επίσης από τη Χρυσή Αυγή, απείχε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Ψάλτης... φασιστάκι χωρίς κουκούλες και πλασιέ πολυεθνικών... παντού!
Γέμισε ο τόπος ανερυθρίαστα φασιστάκια...
Πριν λίγο ο "δημοσιογράφος" (τρόπος του λέγειν...) Ψάλτης, στο σταθμό του Χατζηνίκου πέταξε την κουκούλα και μας τα έψαλε...
Υπερασπιζόμενος τον φίλο του Μπαμπη Πλασιέ της nestle το φασιστάκι παρέδωσε μαθήματα φασισμού με περιτύλιγμα οιΚΩΛΟγίας: Να καταλάβει το νοικοκυριό την αναγκαιότητα οικονομίας στην κατανάλωση μέσω αύξησης στην τιμή του νερού.
Τώρα σε αργυρώνητες τσούλες να μιλήσεις για κοινωνικό αγαθό... τσάμπα χάνεις τα λόγια σου...