Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Τριτη 11 Φεβρουαριου 2020



Τάσος Τέλλογλου: «Οι συνταξιούχοι παίρνουν παραπάνω χρήματα από όσα έχουν πληρώσει στα Ταμεία»
Άκου, λοιπόν, υπερτιμημένε μαλάκα Τάσο Τέλλογλου, κάτι που δε σου επέτρεψε να μάθεις η ζωή σου μέσα στο τρίγωνο του Κολωνακίου της πολιτικής και της διαπλεκόμενης δημοσιοκαφρίλας.
Τα Ταμεία, στήθηκαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν εργαζόμενο.Οι εισφορές καθορίστηκαν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν εργαζόμενο, τα χρήματα τα κρατούσε το Κράτος χωρίς τόκο και χρηματοδοτούσε κάθε φορά δημόσια έργα για τα οποία η καφρίλα της δημοσιογραφικής συντεχνίας σου έγραφε πληρωμένους διθυράμβους.
Έτσι δούλευε για δεκαετίες το σύστημα.
Οι Κυβερνήσεις έκλεβαν τον ιδρώτα του εργαζόμενου κι εσείς γράφατε κολακευτικά σχόλια ακούγοντας τον ήχο του χρήματος που σας έσπρωχναν στις τσέπες σας.
Άκου ηλίθιε Τέλλογλου να μαθαίνεις.
Στις δεκαετίες που εργάστηκαν οι σημερινοί Συνταξιούχοι που τους προσβάλλεις παρά την ασχετοσύνη σου, κάθε χιλιάρικο που κατέθετες στην Τράπεζα στην αρχή της δεκαετίας, γινόταν δεκαχίλιαρο στο τέλος της.
Αν αυτοί οι Συνταξιούχοι που εσύ τόσο βάναυσα προσβάλλεις, είχαν την επιλογή να καταθέτουν στην Τράπεζα τις εισφορές τους, και να κάνουν ατομικά ασφαλιστικά προγράμματα, σήμερα θα περνούσαν όλοι ζωή και κότα.
Αν οι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη που τόσο λάτρεψες, δεν τους έκλεβε τα αποθεματικά με χίλιους δυο τρόπους, δε θα υπήρχε κανένας λόγος σήμερα να μη μπορούν οι εφτά στους δέκα να έχουν ένα χιλιάρικο στην άκρη.
Όταν το κωλοκράτος που τόσο πιστά στήριξες, με το αζημίωτο, έπαιζε τα λεφτά των Ταμείων στα κουρελόχαρτα που ονομάζατε όλοι "ομόλογα", εσύ, την άλλη μέρα, με το αζημίωτο, έγραφες πόσες φορές υπερκαλύφτηκε το κουρελόχαρτο.
Αν, παρόλ' αυτά, δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, είναι που είσαι ένα εμπαθές, αμόρφωτο και αργυρώνητο καθίκι.
Βγάλε, λοιπόν, το σκασμό, αμόρφωτε, ανίκανε και απληροφόρητε πληρωμένε κονδυλοφόρε και μην ασχοληθείς ξανά με θέματα που δε γνωρίζεις, τενεκέ ξεγάνωτε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες, για 24 ώρες το facebook μου επέβαλε απαγόρευση δημοσιεύσεων, απαγόρευση like, γιατί λέει πριν καιρό, μετά τις εκλογές ανέβασα ένα αρθράκι από άλλον, που έλεγε ότι η Χρυσή Αυγή συμφώνησε με την ΝΔ να μην εκλεγεί πάλι στο κοινοβούλιο και να της δώσει τις ψήφους της, με αντάλλαγμα να μην καταδικαστούν από τα δικαστήρια και να αθωωθούν. Αυτό έλεγε το παραδέχθηκε προεκλογικά ο Κασιδιάρης, και έβαζε ένα βίντεο το οποίο όμως έχει καταργηθεί, και ρωτούσε εάν έχει κανείς το βίντεο. Και αυτό το facebook το θεώρησε fake news, ψευδή είδηση δηλαδή, και μου επέβαλε αποκλεισμό. Λες και περιμέναμε το βίντεο, για να αναγνωρίσουμε ότι αυτό είναι αλήθεια. Τώρα το έκανε μόνο του το facebook, έκανε καμιά καταγγελία κανένας μαλάκας δεξιός, λίγο ρόλο παίζει, χεσμένους τους έχω!!! Αν έχει κώλο το facebook, να κάνει αυτό που είπε, και το απέσυρε μετά. Να ζητήσει χρήματα για να έχεις σελίδα, να δούμε αν θα του μείνει κανένας!!!! Άντε, γιατί μας έχουν πρήξει οι καραμαλάκες με τη λογοκρισία τους!!!
Το μονο που αξίζει από το Facebook είναι οι ειδήσεις από διάφορα site και blog, και σε αυτό το facebook δεν μπορεί να κάνει τίποτε! Το ίδιο το facebook  δεν εξίζει τίποτε! Είναι μόνο για να βάζεις αστειάκια και τραγούδια!! Του κώλου δηλαδή!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι μόνο όσα κάνουν.Είναι και τρόπος που τα κάνουν.Με αυτή την πολιτική αισθητική του ''απευθύνομαι σε υπηκόους'' και με την συνδρομή των πολιτικών τους ''αντιπάλων'' μάλιστα,
Οι μεν μιλώντας για real politik,με μπροστάρη την ''Μεγάλη του Αδώνιδος Σχολή'' και οι αντίπαλοι για κοινωνικές ευαισθησίες,ειρηνική συνύπαρξη των λαών,ατομικά δικαιώματα πάνω από τα συλλογικά.Κοινή αντιμετώπιση σε όποιον αντιδρά, λαϊκιστής, εθνικιστής,φασίστας,ρατσιστής.Ω τι θαυμαστός πολιτικός πολιτισμός.
Ανερυθρίαστα μιλούν στον λαό με τον τρόπο του απόλυτου δικτάτορα.Χωρίς την παραμικρή αίσθηση ενοχής, στέλνουν τον λαό στο ικρίωμα της φτωχοποίησης, του εθνικού ακρωτηριασμού, του πολυπολιτισμικού χυλού.Δεν ωρροδούν προ ουδενός, δεν υπολογίζουν τίποτα,θεωρώντας την κοινωνία δεδομένη,μέσα στην αιχμαλωσία της ανασφάλειας για την επιβίωση. Περιγελούν και χλευάζουν όσους θα χάσουν τα σπίτια τους,όσους λιποθυμούν, όσους φοβούνται τις εξελίξεις στα εθνικά και στο κοκτέϊλ Μολότωφ του μεταναστευτικού.
Επίταξη περιοχών σε καιρό ειρήνης....Ανήκουστο,αδιανόητο. Οι Βουρβώνοι λύσσαξαν στους τάφους από την ζήλεια, ο Πινοσέτ το ίδιο. Πρέπει να τους σταματήσουμε για όλα όσα έκαναν και για όλα όσα θα κάνουν.Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος.
Η χούντα δεν τελείωσε το 73
Σχολιο.- ...ο Ιμπραήμ πασάς (που ήταν παιδί της χήρας Τουρματζή, ελληνίδας), θα ξεκαρδίζεται από τα γέλια στον παράδεισο μαζί και με τις 72 παρθένες του , γιατί ανέλαβαν την δουλειά του ( την οποία ανέκοψε ο Δημ. Υψηλάντης και ο Κολοκοτρώνης,μόλις τον αποφυλάκισαν) !! οι ελληνόφωνοι αρχηγοί μας το 21ο αιώνα....
Οχι η χούντα δεν τελείωσε το΄74 πουλώντας την Κύπρο...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίταξη ακινήτων, δήμευση καταθέσεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε άλλα κράτη (επανακρατικοποιήσεις δηλαδή), φορολογία στα όρια της δήμευσης...κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε καπιταλισμό και ελεύθερη αγορά ....Όχι κύριοι/ες μου, μία σύγχρονη Οθωμανική αυτοκρατορία έχουμε, αυτήν της ΕΕ, και μάλιστα χειρότερη γιατί αυτήν την φορά υπάρχουν πάρα πολλοί "πειθήνιοι σκλάβοι" που κατ'επιλογήν άγονται και φέρονται και καθορίζεται η μοίρα τους από τι θα κάνουν και τι θα πουν οι σφουγκοκωλάριοι των Βρυξελλών....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Ελλάς είναι πολύ μικρή χώρα για να διαπράξει τόσο μεγάλη ατιμία".
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΙΜΙΑ
Το 1914 συζητούσαν στην Αθήνα αν πρέπει να στηρίξουμε τους Σέρβους σε περίπτωση βουλγαρικής επίθεσης. Υπήρχε η άποψη ότι η σύμβαση για συμμαχία δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη, επειδή αφορούσε βαλκανική σύρραξη και όχι 'ευρωπαϊκό' (παγκόσμιο) πόλεμο.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πεί τότε το περίφημο "Η Ελλάς είναι πολύ μικρή χώρα για να διαπράξει τόσο μεγάλη ατιμία".
Αυτές τις μέρες 6000 Τούρκοι στρατιώτες με πάνω από 1350 οχήματα, περιλαμβανόμενων τάνκς, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, αυτοκινούμενων πυροβόλων και πυραυλικών συστημάτων μπήκαν στην επαρχία Ιντλίμπ για να σώσουν τους τζιχαντιστές. Συμμετέχουν στις επιχειρήσεις υποστηρίζοντάς τους με επακόλουθο η ανταπόδοση των πυρών από τους Σύριους να έχει προκαλέσει πάνω από 10 νεκρούς τούρκους στρατιωτικούς και αρκετούς τραυματίες.
Οι τούρκοι χτυπάνε τον συριακό στρατό και ο Ερντογάν απειλεί την Συρία με τελσίγραφο αν δεν υποχωρήσει ο στρατός της από προσφάτως απελευθερωθέντα εδάφη της.
Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να μην συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με την Δαμασκό και δεν θέτει θέμα στην ΕΕ να αρθεί το εμπάργκο κατά της Συρίας.
Πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλη ατιμία.

Σχολιο.- Nothing LEFT to loose
TO LEFT GR για την Συρία
"Πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού σε μια επίθεση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Ταφτανάζ της βορειοδυτικής Συρίας ….
Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται μία εβδομάδα αφότου οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν την ζωή τους από πυρά του συριακού στρατού.....Τα δύο αυτά περιστατικά σηματοδοτούν μια από τις πιο σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των τουρκικών και συριακών στρατευμάτων στα εννιά χρόνια του πολέμου που διεξάγεται στη Συρία, όπου η Άγκυρα η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται κατά του Άσαντ, ήλπιζε κάποτε ότι θα μπορούσε να τον ανατρέψει…."
Οι Σύριοι επιτίθενται ( δεν απαντούν σε πυρά ?) , οι Τούρκοι έχουν βάση στο αεροδρόμιο (ποιος τους την παραχώρησε?)
το σοβαρό θέμα είναι η αντιπαράθεση (όχι η εισβολή των Τούρκων ) η Νούσρα -Αλ ΚάΪντα και ο FSA, "είναι "αντάρτες" (όχι τζιχαντιστές) που "υποστηρίζονται" (πως ? όχι με όπλα και χρήματα?) και μάχονται κατά του Άσαντ (έχουν προσωπικά ? δεν μάχονται για να κάνουν τη Συρία χαλιφάτο και προτεκτοράτο της Τουρκίας και τσιράκι της δύσης?)
Άφεριμ, σύντροφοι ! Ή ;όπως θα έλεγε κι ο Τζέφρι congratulations !(του ίδιου)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προωθεί πολιτική ελεγχόμενης λαθρομετανάστευσης, με στόχο τη μόνιμη εγκατάσταση εποίκων στην Ελλάδα.
Ναι, ελεγχομενης. Σε πρωτη φαση γυρω στους 100 χιλιαδες λαθρομεταναστες ανα ετος, που με την επανενωση των οικογενειων θα αντιστοιχουν σε τουλαχιστον διπλασιες με τριπλασιες μονιμοποιησεις ανα ετος. Το μεγεθος ειναι κρισιμο, θα οδηγησει σιγουρα στην υποβαθμιση αν οχι την καταρρευση των υποδομων της Ελλαδας οχι ομως της ΕΕ.
Η χωρητικοτητα με βαση τους υπολογισμους των ειδικων -η κυβερνηση της Γραικολανδης απλως εκτελει τους σχεδιασμους του Βερολινου- θα πρεπει να προκυπτει ως συναρτηση του υψους των κοκκινων δανειων και της δυνητικης προσφορας real estate. Δεν ειναι τυχαιο οτι ο βασικος ρολος των ΜΚΟ, ειναι η διασφαλιση επιδοτουμενης (μεσω ευρωπαικων προγραμματων) στεγης για τους λαθρομεταναστες, μεσα στον αστικο ιστο. Η χαρα των κερδοσκοπικων κορακιων και των τραπεζων...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δουκάτο της Σπάρτης μπορεί να μην υπήρξε ποτέ, αλλά να που υπάρχει δούκας και δούκισσα Σπάρτης!
Πρόκειται για τον πρωτότοκο γιο του Κοκού, Παύλο, τον πάλαι ποτέ διάδοχο, και τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, που περιφέρονται στις ανά την υφήλιο δεξιώσεις, κάνοντας χρήση του τίτλου.
Για την ιστορία, ας αναφέρουμε ότι μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της Επανάστασης του 1821 ήταν και η μη αναγνώριση τίτλων ευγενείας στο υπό σύσταση, τότε, ελληνικό κράτος.
Η μη αναγνώριση τίτλων ευγενείας κατοχυρώθηκε με όλα τα ελληνικά Συντάγματα, ακόμη και εκείνο του Όθωνα, το 1844. Και αποτέλεσε αιτία κλάματος και οδυρμού για τους κόντηδες της Επτανήσου, όταν έχασαν τους τίτλους τους, κατά την ένωση των νησιών με την Ελλάδα, το 1864.
Εντούτοις, το 1868 ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ Γλίξμπουργκ απαίτησε και πέτυχε να αναγνωριστεί ο τίτλος του δούκα της Σπάρτης στον νεογέννητο διάδοχο του θρόνου Κωνσταντίνο. Κι ας μην υπήρχε δουκάτο!
Τελικά, ήταν και είναι περισσότερο γελοίοι απ' όσο φανταζόμαστε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρουφακης : Το ΜΕΡΑ25 είναι μια «νεα Φιλικη Εταιρεια» για το καλο της πατριδας
Σχολιο.- Καλό μεσημερακι αγαπουλινια.
Καπουτσίνο Σκουφά ή Τσακάλωφ;
Σχολιο.- Γιανη να μας πεις μόνο αν θα είναι Ανώνυμη και αν πρέπει να πάρουμε μετοχές.Γιανη δεν πείθεις.
σχολιο.- Για την πατριδα λεει ο Γιανης. Αυτην που θελει να καταργησει φερνοντας λαθροεποικους ισλαμοφασιστες
σχολιο.- Οι λέξεις φαντασιοκοπία και ναρκισσισμός νομίζω δεν αρκούν για το φαινόμενο Γιανης Μπαρουφακης ...
σχολιο.- Φιλικη Ανωνυμη Εταιρεια?ΦΑΕ?
σχολιο.- Μέτωπο Εταιρικής Ρεαλιστικής Ανακοπής



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικα εχουμε συγκινηθεί τα μάλα απο μια μπούρδα που κυκλοφορει στο διαδικτυο, οτι ενα κοριτσακι εγραψε στενοχωρημενο στο σχολειο ,πως ο Αχιλλέας και ο Αγαμεμνονας τσακωθηκαν για δυο σκλαβες την Χρυσηίδα και την Βρισηίδα γεγονος που δειχνει πως η θεση της γυναικας ηταν κατώτερη..
Καλό θα ηταν να καταγγελθουν τα Ομηρικα έπη για πατριαρχικη στάση και να καούν ..
Οταν ο γνήσιος φασισμος,η αντιϊστορικότητα .μαζι με την γελοιότητα θεωρουνται 'προοδος''..
Επισης και ο Αισχύλος στην πυρά γιατί περιγράφει 'πατροκτονιες' ' γυναικοκτονιες ' κλπ...
Υ.Γ.
Ναι αλλά για την Κίρκη που μάγεψε τον Οδυσσέα δεν λέτε τίποτα..
O δικαιωματισμος των ηλιθιων είναι ο νεος φασισμος,που ειναι ικανος να καιει Ομηρο,Σαιξπηρ ,Ντοστογιεφσκυ ........




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρε είσαστε μουρλές;
Φεύγει ένας άνθρωπος με την νταλίκα του γράφει κάποιος καλό ταξίδι φίλε μου
Βγαίνει η άλλη από κάτω και του γράφει "καλό παράδεισο"




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες έγκυρες θρησκευτικές επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι το σπερματοζωάριο έχει συναισθήματα,συνείδηση και είναι ζωντανός οργανισμός,παρακαλείται ο ανδρικός πληθυσμός όπως σταματήσει τον ανεξέλεγκτο αυνανισμό διότι συντελείται γενοκτονία!

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το τίμιο ξύλο βαφτισμένο σε αγιασμό καταργεί την ανάγκη εμβολιασμού.
Κάτι επίσης που δεν ξέρετε και εχει αποδειχθεί επιστημονικά είναι πως εάν βουτήξετε στο κενό από 50 μέτρα ύψος ουρλιάζοντας το πάτερ ημών όσο πέφτετε δε θα αρρωστήσετε ποτέ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσοχοιδης, Παιρνουν αστυνομικοι και χειροκρατα ο κοσμος
η μαλακια τον χτύπησε κατακουτελα τον Μιχαλάκη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα Όσκαρ αναγκάστηκαν να βραβεύσουν τον Κομμουνισμό
Κομμουνιστικό μανιφέστο, αντικαπιταλισμός, πολιτικοποίηση στην "καρδιά" του Χόλιγουντ. Τι συνέβη και από τα blockbuster περάσαμε στις ταινίες που αφυπνίζουν την ταξική συνείδηση;
11 Φεβρουαρίου 2020 - 11:58
Παράσιτα, Okja, Snowpiercer. Για τον Bong Joon-ho το θέμα του καπιταλισμού και της ταξικής πάλης είναι οικείο.
Στο εξαιρετικό Okja αγγίζει τα δικαιώματα των ζώων, στο Snowpiercer μας παρουσιάζει την καπιταλιστική δυστοπία του, στα Παράσιτα αναδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στις τάξεις που διευρύνεται.
Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει ανοιχτά και πολλάκις, ότι έχει ταξική συνείδηση. "Νομίζω πως οι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες, όλοι μας, θα έπρεπε να έχουμε τα ταξικά ζητήματα κατά νου. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να μην έχω ταξική συνείδηση. Όταν βλέπουμε αγνώστους στο μετρό, στο δρόμο, εντελώς αγνώστους, αναρωτιόμαστε, πόσο πλούσιοι μπορεί να είναι; Στα αεροδρόμια συναντάμε ανθρώπους και σκεφτόμαστε, ταξιδεύουν άραγε στην economy class ή στη business class; Τα σκεφτόμαστε αυτά ακριβώς επειδή ζούμε στην εποχή του καπιταλισμού. Όλοι έχουμε μια αόρατη "κεραία" προς τις τάξεις" έλεγε ο βραβευμένος με τέσσερα Όσκαρ σκηνοθέτης, στο GQ, τον περασμένο Οκτώβρη.
Τα τέρατα και τα μυστηριώδη πλάσματα των περασμένων ταινιών του Joon-ho, ήταν ένας συμβολισμός, ή αλλιώς, ήταν τα λιθαράκια που μας οδήγησαν στο χτίσιμο των Παράσιτων. Η πραγματική ζωή έχει τα δικά της τέρατα, και ομολογουμένως είναι και τα πιο τρομακτικά, αφού από αυτά εμπνέονται και εκείνα της μυθοπλασίας.
"Η Κορέα έχει έρθει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω της K-pop, των τεχνολογικών εξελίξεων και του γρήγορου ίντερνετ. Όμως η απόσταση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς βαθαίνει. Οι νέοι αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη απόγνωση. Αυξάνονται αυτοί που ζουν στα τυφλά σημεία της κοινωνίας. Πολλοί λένε ότι η ιστορία αυτή (τα Παράσιτα δηλαδή) είναι οικουμενική γιατί δείχνει αυτό ακριβώς το χάσμα που υπάρχει παντού" έλεγε ο σκηνοθέτης στον Guardian, ένα μήνα πριν την καθολική αναγνώρισή του από την Ακαδημία.
Το αντικαπιταλιστικό φιλμ του Bong Joon-ho, δεν ήταν όμως η μόνη "πολιτική" ταινία που βραβεύτηκε το βράδυ της Κυριακής. Το American Factory του Netflix, σε παραγωγή Ομπάμα, έλαβε το αγαλματίδιο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς.
Το φιλμ των Στίβεν Μπόγκναρ και Τζούλια Ράιχαρτ είναι μια διεισδυτική αποτύπωση της καθημερινότητας ενός εργοστασίου του Οχάιο που εξαγοράστηκε από Κινέζους. Πρόκειται για το εργοστάσιο της GM που έκλεισε το 2008 και επαναλειτούργησε σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο. Η επιχείρηση άνοιξε ξανά υπό τη διεύθυνση της κινεζικής εταιρίας Fuyao η οποία εφαρμόζει με τον πλέον σκληρό τρόπο τις δικές της συνθήκες, φτιάχνοντας μία ακόμη εργασιακή "γαλέρα" χωρίς δικαιώματα συνδικαλισμού και με καταπάτηση όλων των πάλαι ποτέ κεκτημένων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη γνώριμο σκηνικό, σε παγκόσμιο εύρος.
Το ζευγάρι των δημιουργών εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στη σκηνή των Όσκαρ, για να στείλουν το δικό τους πολιτικό μήνυμα. "Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα όταν οι εργάτες όλου του κόσμου ενωθούν" είπε η Julia Reichert κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό της μετά τη βράβευση του ντοκιμαντέρ.
Φυσικά, τα λόγια της είναι μια παράφραση του "Εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε" με το οποίο κλείνει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς.
Μιλάμε για την πρώτη φορά που το Κομμουνιστικό Μανιφέστο μνημονεύεται στα Όσκαρ με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Το 1983 άλλωστε, η Ράιχαρτ που δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, ήταν υποψήφια για Όσκαρ με το Seeing Red, ένα ντοκιμαντέρ για το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ.
Τι άλλαξε όμως φέτος και βραβεύτηκαν ταινίες που άλλες χρονιές θα "ενοχλούσαν"; Τα Παράσιτα πήραν τα τέσσερα "βαριά" βραβεία, πολύ απλά γιατί οι άλλες ταινίες στο σύνολό τους, ήταν αρκούντως πιο μέτριες μπροστά τους. Για την ακρίβεια, τα Παράσιτα είναι μια τόσο καλή ταινία μέσα στην αλληγορική απλότητά της, που η Ακαδημία θα εκτίθετο ανεπανόρθωτα αν δεν τους απένειμε τα αγαλματίδια για καλύτερη ταινία, καλύτερο σενάριο, καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερης διεθνούς ταινίας της χρονιάς.
Ήταν μια σχεδόν αναμενόμενη "έκπληξη" όλο αυτό, που έγινε για να φτάσουμε σε μια από τις πιο δίκαιες βραδιές που έχουμε δει σε απονομές Όσκαρ, με παγκόσμιο standing ovasion. Μετά από το - επίσης - δίκαιο κράξιμο που έχουν φάει για τα "λευκά Όσκαρ" και το ελλειματικό diversity, οι επικεφαλής του Χόλιγουντ έκαναν κάτι σωστό. Βράβευσαν ένα έργο που έχτισε τη φήμη του, αίθουσα την αίθουσα, φεστιβάλ το φεστιβάλ. Οι κριτές στην πραγματικότητα, άκουσαν τη "λαϊκή εντολή", το κοινό που "κόχλαζε" και ζητούσε να δικαιωθούν οι προσδοκίες του μέσα από τη βράβευση μιας δημιουργίας με την οποία βρήκε τρόπο να ταυτιστεί. Ακριβώς επειδή είναι μια δημιουργία πέρα για πέρα αληθινή, βγαλμένη μέσα από την κοινωνική αδικία.
Από την άλλη, η βράβευση του American Factory ήταν ένα μήνυμα των κινηματογραφιστών κατά του Τραμπ και της συντηρητικοποίησης, ενόψει αμερικανικών εκλογών. Το ίδιο έκανε και ο Μπραντ Πιτ, δηλώνοντας από σκηνής πως τα 45 δευτερόλεπτα του λόγου του ήταν περισσότερα απ' όσα δόθηκαν στον Τζον Μπόλτον για να καταθέσει εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.
Το Χόλιγουντ αναγκάστηκε να υποκλιθεί σε "αριστερού" τύπου αφηγήσεις, γιατί χρειαζόταν να συνταχθεί πίσω από αυτή την κατεύθυνση. Θα έλεγε κανείς πως τρόπο τινά, αναγκάστηκε να βραβεύσει τον Κομμουνισμό, αφού στις ΗΠΑ όλες οι "προοδευτικές-ουμανιστικές διατυπώσεις" σαν εκείνες του Μπέρνι Σάντερς, φαντάζουν "κομμουνιστικές".
Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες. Όλα τα παραπάνω είναι συγκυριακά. Το σύστημα δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αντιθέτως, είναι διατεθειμένο να αφομοιώσει στοιχεία των αντιπάλων του, για να επιβιώσει.
Κάπως έτσι φτάνουμε να μιλάμε για franchise Παράσιτων με αμερικανικά blockbuster, σειρές και συνέχειες που ενδεχομένως, θα είναι μακριά από την αισθητική της πρώτης ταινίας.
Μπορεί να είναι το τίμημα του american dream αυτό, μπορεί και όχι. Θα είναι τεράστια μαγκιά του Bong Joon Ho αν μεταφέρει την ιστορία του σε σειρά της HBO, στα κορεάτικα και με δικούς του όρους. Στην τελική δεν έχει αυτός ανάγκη το american dream, εκείνο τον έχει ανάγκη αν θέλει να γίνει πιο "φιλικό" προς τον μέσο θεατή της μετα-παγκοσμιοποίησης.
Έναν θεατή που αφενός έχει μάθει να καταναλώνει μανιωδώς την ποπ κουλτούρα, από την άλλη όμως διψάει για αφηγήσεις που συμβολίζουν τη δική του καθημερινή αγωνία. Όχι απαραιτήτως για να προβληματιστεί περαιτέρω, αλλά για να εξαγνιστεί μέσα από αυτή.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαλβάη 5-0, α-χα κακό, έ;
Δεν ξέραμε, δεν ρωτήσαμε και είδαμε την ταινία του Μάρκου Σεφερλή από την αρχή ως το τέλος.

11 ΦΕΒ 2020
Δεν είμαι από αυτούς που κράζουν μέρα νύχτα τον Μάρκο Σεφερλή. Δεν έχω κάτι μαζί του και φυσικά έχει τύχει να παρακολουθήσω (όπως σχεδόν όλοι μας), ακόμα και να γελάσω κάποιες φορές με εκπομπές του ή επιθεωρήσεις του που παίζονται στην τηλεόραση.
Στο άκουσμα της είδησης πριν μερικούς μήνες ότι ετοιμάζει την πρώτη του κινηματογραφική ταινία στην αρχή απόρησα. Αλήθεια γιατί να το κάνει; Ποιος ο λόγος, από τη στιγμή που τρέχει τόσες παραστάσεις κάθε χρόνο, να θελήσει να καταπιαστεί με έναν χώρο έτοιμο να τον ‘κατασπαράξει’, όπως αυτός του κινηματογράφου; Βέβαια, Σεφερλής είναι, ό,τι θέλει κάνει, σιγά μη μας ρωτήσει κιόλας. Αυτό του το αναγνωρίζω.
Ήθελα, λοιπόν, να δω τη νέα του ταινία. Κυρίως από περιέργεια. Τον είχα ακούσει μάλιστα να μιλάει για αυτή πριν μερικές ημέρες σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση στο ‘The 2Night Show’ με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, επισημαίνοντας ότι έχει δαπανήσει τρελά χρήματα σε εφέ που δεν έχουμε ξαναδεί σε ελληνική παραγωγή και αν και το φοβόμουν, ήθελα να δω τι ακριβώς είχε ετοιμάσει.
Αυτό που αντίκρισα φτάνοντας στον κινηματογράφο ήταν ουρές κόσμου να περιμένουν να κλείσουν ένα εισιτήριο για το Χαλβάη 5-0. Οι δύο προβολές στις 21.00 και στις 21.20 (αν θυμάμαι καλά) ήταν sold out και αναγκαστικά περίμενα την τρίτη στις δέκα παρά. Ναι, η ταινία του Σεφερλή παιζόταν σχεδόν ανά 20λεπτο σε διαφορετικές αίθουσες και ήταν όλες γεμάτες. Δεν προκαλεί εντύπωση ότι στις πρώτες ημέρες προβολής της ξεπέρασε τα 100.000 εισιτήρια και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς παρά το ‘θάψιμο’ που τρώει η ταινία. Ο κόσμος αγαπάει τον Μάρκο Σεφερλή και αυτό φαίνεται.
Αυτό που επίσης φαίνεται αν παρακολουθήσεις την ταινία είναι το πόσο κακή, ασύνδετη και κιτς μπορεί να γίνει. Ο αρχικός ενθουσιασμός μου μπαίνοντας σε μια γεμάτη αίθουσα, γρήγορα μετατράπηκε σε αμηχανία. Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, όταν εμφανίζεται ο Τζόκερ στο όνειρο του αστυνόμου Μπέκρα κι εκείνος αναφωνεί πως έπιασε το ‘τζόκερ’. ΟΚ, προχωράμε.
Σύμφωνα με το βασικό στόρι που ακολουθεί η ταινία, ένας βιομήχανος χαλβά βρίσκεται δολοφονημένος στην έπαυλή του. Για να λυθεί το μυστήριο της δολοφονίας καλείται στην έπαυλη ο καλύτερος αστυνομικός που διαθέτει η χώρα, ο αστυνόμος Ντίμης Μπέκρας, όπου βρίσκει πέντε βασικούς ύποπτους, αλλά και κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον οδηγεί στη λύση της υπόθεσης. Εξ’ ου και ο τίτλος της ταινίας ‘Χαλβάη 5-0’. Ναι, πολύ καλά κατάλαβες όλη η ταινία ακολουθεί το γνωστό μοτίβο, στο οποίο μας έχει συνηθίσει ο Σεφερλής στις επιθεωρήσεις του. Πολλά κρύα αστεία, το ένα μετά το άλλο, τα περισσότερα όμως χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Σε σημείο που σε κάνουν να κοιτάζεσαι με άγνωστο κόσμο σε διπλανά καθίσματα και να σκέφτεστε ακριβώς το ίδιο πράγμα. “ΓΙΑΤΙ;”
Καταλαβαίνω πως σε μια live παράστασή του μπορεί να προκαλούν γέλιο, όμως στο σινεμά πραγματικά σχεδόν κανένας δεν γέλασε όταν πετάχτηκε στο άκυρο μια αρκούδα όταν ειπώθηκε η ατάκα ‘το κρύο της αρκούδας’, ή μια ‘κουτσή Μαρία’, σε ένα αντίστοιχο αστείο. Και πραγματικά ήταν τόσα πολλά που δεν μπορώ να τα απαριθμήσω όλα.
Για τα πρώτα δέκα λεπτά και αφού είδα δει τον Τζόκερ, τον αστυνόμο Μπέκρα να πέφτει από ένα παράθυρο με το εσώρουχό του και να αλλάζει ρούχα σε ένα κάδο, είπα “ΟΚ, μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει, ίσως όμως την απολαύσουν τα (πολλά) παιδάκια που βρίσκονταν στην αίθουσα”.
Και αυτή η σκέψη απομακρύνθηκε γρήγορα, μιας και τα πολλά σεξιστικά αστεία που χρησιμοποιούσε ο αστυνόμος Μπέκρας έκαναν αρκετούς γονείς να θέλουν να κλείσουν τα αυτιά των παιδιών τους. Ταυτόχρονα, τα πολλά καλλίγραμμα γυναικεία σώματα που παρουσιάζονταν μόνο με τα απολύτως απαραίτητα σου προκαλούσαν μια αμηχανία. Μια μητέρα με την κόρης της μάλιστα αποχώρησαν μετά τα πρώτα 60 λεπτά της ταινίας από την αίθουσα. Α, ναι, σωστά ξέχασα να αναφέρω ότι η ταινία διαρκεί 120 γεμάτα λεπτά. Δύο ώρες με πολλές τούμπες, κρύα αστεία, αρκετές γυναίκες με εσώρουχα και πολλά ακόμα.
Είναι λες και όταν ετοίμαζε την ταινία ο Μάρκος Σεφερλής είχε μια λίστα και προσπαθούσε να χωρέσει μέσα της λίγο από όλα όσα κάνουν τον κόσμο να γελάει στις παραστάσεις του. Αλβανός, τσεκ. Γυναίκες με μεγάλο στήθος, τσεκ. Ομοφυλόφιλος, τσεκ. Χαζός που κάνει συνέχεια γκάφες, τσεκ. Το Χαλβάη 5-0 έχει όλα όσα περίμενε κανείς. Ίσως και ακόμη περισσότερα.
Μου έκαναν εντύπωση τα πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα που υπήρχαν στην ταινία. Περίμενα ότι θα υπήρχαν, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα. Υπήρχαν πολλές σκηνές που ξεπερνούσαν κάποια όρια, όπως όταν ο Μπέκρας κουνούσε και έχυνε μια σαμπάνια, μπροστά από μια αιθέρια ύπαρξη, ή όταν βρισκόταν στο κρεβάτι αγκαλιά με δύο γυναίκες που φορούσαν με τα εσώρουχα και έλεγε μιλώντας στο τηλέφωνο ότι ψάχνει “ποια τρύπα να βουλώσει πρώτα”.
Το σενάριο της ταινίας δεν ήταν κακό. Κακός ήταν ο τρόπος που αυτή εξελισσόταν. Ήταν λες και δεν την σεβάστηκε ο ίδιος ο δημιουργός της, σε μια προσπάθεια να κάνει αποκλειστικά τον κόσμο να γελάσει χρησιμοποιώντας χιούμορ άλλης εποχής. Και δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν το κατάφερε στο βαθμό που θα ήθελε. Ωστόσο αυτός ήταν και θα είναι ο Μάρκος Σεφερλής, με τους fans του και τους haters του. Και παρά τα όσα έχουν γραφτεί, κατάφερε να πετύχει τον εισπρακτικό στόχο της ταινίας. Ίσως και ακόμη καλύτερα από αυτό που πίστευε.
Όπως είχε γράψει και ο Νίκος Σταματίνης σε παλιότερο κείμενο στο Oneman, “η κωμωδία του Σεφερλή στηρίζεται σε στερεότυπα και προκαταλήψεις πολύ βαθιά χωμένες στην κυριαρχική κουλτούρα. Το είδος κωμωδίας που κάνει είναι η κωμωδία χαρακτήρων. Σατιρίζει γνωστές περσόνες και μετά από λίγο ανθρωπότυπους της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τελικά το αποτέλεσμα καταντά έντονα σεξιστικό και πολλές φορές ρατσιστικό”.
Από αυτό δεν ξεφεύγει ούτε η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Μάρκου. Τα αστεία είναι τόσο προβλέψιμα που νιώθεις σαν να τα έχεις ακούσει ξανά. Χωρίς καμία πρωτοτυπία και σχεδόν γυμνασιακού επιπέδου. Επίσης, τα εφέ που χρησιμοποιούνται μπορεί να ήταν ακριβά όπως δήλωσε ο Σεφερλής, ωστόσο δεν έδιναν αυτό το κάτι παραπάνω στην ταινία. Ίσα ίσα που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν εντελώς αχρείαστα.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους ηθοποιούς που συμμετέχουν στην ταινία (που δεν είναι και λίγοι) αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο ρόλο του ιατροδικαστή. Μάλιστα τα αστεία του Ντάνου, ίσως είναι και από τα ελάχιστα που έκαναν το κοινό να γελάσει. Δεν ξέρω αν ο κόσμος βρήκε την ταινία τόσο διασκεδαστική, όσο πίστευε πριν μπει στην αίθουσα. Δεν ξέρω αν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για όλο αυτό που είδαμε. Αυτό που ξέρουμε σχεδόν σίγουρα είναι ότι βλέποντας την εισπρακτική επιτυχία της πρώτης του ταινίας ο Μάρκος Σεφερλής θα βγάλει και δεύτερη, ίσως και τρίτη.
Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι πως θα μάθει από τα λάθη του Χαλβάη 5-0 και ΙΣΩΣ, λέω ΙΣΩΣ, επιχειρήσει κάτι διαφορετικό και λιγότερο προβλέψιμο στην επόμενή του προσπάθεια. Αν και δύσκολο το κόβω.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χειροκρότησα έναν μπάτσο πριν λίγο και παρά λίγο να με πάει στο αυτόφωρο κυρ-μαλακα-Μιχαλακη…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς για τον κύριο Παπαγγελοπουλο.
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι ήταν αρχιρουφιανος το 2009(διοικητής ΕΥΠ)και ότι ο Νικολάκης ο Παππάς του διόρισε τον γιοκα του στα Ελληνικά Πετρέλαια με 5χιλιαδες ευρωχαμουρα τον μήνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός σκότωσε 5 Τούρκους στρατιώτες καθώς έβαλε κατά τούρκικου παρατηρητηρίου. Πόλεμος Τουρκίας Συρίας
10/02/2020
5 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 5 άλλοι τραυματίστηκαν από βολές του πυροβολικού του συριακού στρατού επί του τούρκικου παρατηρητηρίου στο Taftanaz στο κυβερνείο του Idlib την Δευτέρα. Ένας ολοκληρωτικός κι ολομέτωπος πόλεμος από στιγμή σε στιγμή δύναται να ξεσπάσει μεταξύ της Τουρκίας συμμάχου των τζιχαντιστών και της Συρίας…
Η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα έβαλε πολύ στρατό στο Βορρά της Συρίας ανεπίσημες πληροφορίες μιλούν για 10.000 στρατιώτες άρματα μάχης και λοιπό εξοπλισμό. Ο συριακός στρατός έχει ανακτήσει το 50% του κυβερνείου του Ιντλίμπ τελευταίο οχυρό των τρομοκρατών και είναι στα πρόθυρα να ελευθερώσει και την πόλη του Ιντλίμπ…
Oι τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες εκκενώθηκαν μ΄ελικόπτερο που μπήκε στο συριακό Βορρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Hatay…H Toυρκία επιβεβαίωσε τις απώλειες…
Το ισλαμοφασιστικο syriahr αναφέρει πως 6 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 7 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις του SAA στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Taftanaz, όπου αναπτύχθηκαν οι τουρκικές δυνάμεις ενώ σκοτώθηκαν και 4 ”μαχητές” φατριών/συμμοριων που υποστηρίζονται από Τουρκία. Πρόκειται για τρομοκράτες της HTS σύμφωνα με άλλες πηγές…
To Υπ. Άμυνας Τουρκίας παραδέχθηκε σύμφωνα με Anadolu ότι 5 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 5 άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση στο αεροδρόμιο...”Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σκληρή επίθεση σήμερα, στοχεύει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία”, δήλωσε ο Fahrettin Altun διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας. Η Τουρκία απάντησε κατά της επίθεσης για να καταστρέψει όλους τους εχθρικούς στόχους και να εκδικηθεί για τους στρατιώτες μας που έπεσαν” ανακοίνωσε.
Άλλη πηγή κάνει λόγο για επίθεση του συριακού στρατού κατά κομβόι τουρκικού πλησίον του Taftanaz όπου αρκετά ACV-15 tank μεταφερόμενα και Μ60Τ Sabra άρματα μάχης καταστράφηκαν ενώ σκοτώθηκαν 5 και τραυματίστηκαν 30 Τούρκοι στρατιώτες…
Μια ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην Τουρκία το περασμένο Σαββατοκύριακο για να συζητήσει την κλιμάκωση της κατάστασης στο Idlib και είχε προγραμματιστεί να συνεχίσει με δεύτερο γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα μετά τον τερματισμό του πρώτου γύρου που έληξε το Σάββατο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu σε συνέντευξη Τύπου Δευτέρα.
Σε σύσκεψη συμβουλίου για την ασφάλεια που έγινε υπό την προεδρία του Erdoğan δηλώθηκε η αποφασιστικότητα γι αντίδραση σε τέτοιες επιθέσεις όπως αυτή τη σημερινή της Συρίας στο Idlib της Συρίας όπου σκοτώθηκαν 5 Τούρκοι στρατιώτες, αναφέρει η Daily Sabah…
Έγκυρη πηγή αναφέρει πως αυτές οι εικόνες δεν προέρχονται από το Taftanaz, έχουν ημερομηνία 3 Φλεβάρη και δείχνουν το αποτέλεσμα από χτύπημα του SAA πλησίον του λούνα παρκ επί του M4, ανάμεσα σε Nayrab και Saraqib.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ένα ελικόπτερο της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας.
10/02/2020
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Β Συρία καθώς ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ένα ελικόπτερο Mi-8 ή Μi 17 της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας.;Ένα άλλο συριακό ελικόπτερο Mi 25 επίσης επλήγη αλλά επέστρεψε ασφαλώς στη βάση του. Προηγουμένως το συριακό πυροβολικό έπληξε το τούρκικο παρατηρητήριο στο Τaftanaz και σκότωσε τουλάχιστον 5 Τούρκους στρατιώτες….
Συριακή πηγή διαψεύδει ότι καταρρίφθηκε ελικόπτερο και ότι ο τουρκικός στρατός στόχευσε συριακές θέσεις…Άλλη πηγή αναφέρει πως το πληγέν ελικόπτερο ένα ΜΙ25 ήταν 1 το οποίο όμως κατόρθωσε να φθάσει στη βάση του...Tο ΓΕΣ Τουρκίας ανακοίνωσε πως κατέρριψε ένα συριακό ελικόπτερο..Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στον άξονα του Nayarab στα δυτικά του Saraqib.Δημοσιοποιήθηκε σχετικό βίντεο….Οπότε η αρχική πληροφορία για ένα ελικόπτερο που καταρρίφθηκε κι ένα που αν και επλήγη κατάφερε να προσγειωθεί είναι ακριβής…..To πρακτορείο των HTS το (Ebaa) μεταδίδει εικόνες από το φλεγόμενο ελικόπτερο….Μεγάλη επίθεση τρομοκρατών τώρα στο Nayrab..
Πληροφορίες συγκλίνουν πως το ελικόπτερο ήταν MI17. Συριακές πηγές μιλούν για έκρηξη του στον αέρα πιθανόν είχε παγιδευθεί μ’ εκρηκτικά μια ακόμη εκδοχή…
H ρώσικη αντιπροσωπεία έφυγε εσπευσμένα από Τουρκία για Ρωσία δεν θα κάνει άλλες συναντήσεις…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε τούρκικο κομβόι και σκόρπισε το θάνατο σε Τούρκους στρατιώτες….
10/02/2020
Συνεχής κλιμάκωση και διεύρυνση της διαμάχης στη Β Συρία. Τουρκικό κομβόι στοχεύθηκε πλησίον του al-Atarib από μαχητικό πιθανότατα ρώσικο. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες από την αεροπορική επιδρομή κατά του κομβόι του TSK…Άλλες πηγές αναφέρουν πως συριακά μαχητικά βομβάρδισαν το τούρκικο κομβόι που είχε πολλά οχήματα πλησίον της πόλης Atarib στην δυτική περιφέρεια της επαρχίας Χαλεπίου και τραυματίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες..Ένα convoy του NFL και του τούρκικου στρατού κοντά στο Al-Atarib αναφέρει πηγή της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πηγές τρομοκρατών αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν…Πολλές πηγές μιλούν για συριακή -συρορωσική αεροπορική επίθεση κατά στρατιωτικού τούρκικου convoi με 60 οχήματα κοντά στο Atareb, πόλη που βρίσκεται μεταξύ κυβερνείου Χαλεπίου-Idlib. Αναφέρονται πολυάριθμες ανθρώπινες απώλειες και υλικές στην τουρκική πλευρά. H ρωσική αεροπορία πετά πάντα πάνω από Atareb….
Aναφορά από άλλη πηγή αξιόπιστη: ένα ακόμη τούρκικο κομβόι καταστράφηκε σήμερα από τη ρωσική αεροπορία μεταξύ του Atarib και της βάσης του 46ου συντάγματος.
Ρωσοτουρκικές αερομαχίες στη Β Συρία….
Ένα ρώσικο Su-35 αναχαίτισε ένα τούρκικο F-16 στη Β Συρία πριν κάποιες μέρες μεταφέρει το κινέζικο πρακτορείο Sohu….
Το ρωσικό Υπ.Άμυνας: η βάση Hmeimim κατέρριψε 2 drones που εκτοξεύθηκαν από τρομοκράτες του Idlib…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα βήμα πριν τη ρωσο-τουρκοΝΑΤΟική ανάφλεξη στη Β Συρία.Το Κρεμλίνο προειδοποιεί να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά ρωσο-συριακών δυνάμεων….
11/02/2020
Ένα βήμα πριν ρωσο-τουρκοΝΑΤΟική ανάφλεξη στη Β Συρία. Το Κρεμλίνο προειδοποιεί την Άγκυρα και τους μισθοφόρους της τρομοκράτες να σταματήσουν κάθε επίθεση κατά συριακών και ρωσικών δυνάμεων αναφέρει το Al Mayadeen. Aπορρίπτουμε κάθε επίθεση κατά συριακού στρατού ή ρωσικών θέσεων στο Ιντλίμπ…..
Αυτή η ανακοίνωση ακολούθησε την κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου από τουρκικές δυνάμεις στο Ν Ιντλίμπ…. Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο της κατάρριψης του ελικοπτέρου MI 17….
O ΓΓ NATO ο Stoltenberg δήλωσε από την πλευρά του αναφορικά με την επιχείρηση απελευθέρωσης του Ιντλίμπ τελευταίο οχυρό της αλ Νούσρα: “καταδικάζω τις επιθέσεις στο Idlib, καλώ επειγόντως το καθεστώς Άσαντ και τη Ρωσία να σταματήσουν τις επιθέσεις “. Η αντίδραση του ΝΑΤΟ έχει να κάνει και με τις επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων από συριακό στρατό αφού χθες σκοτώθηκαν ακόμη 5 Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι μισθοφόροι τζιχαντιστές του Ερντογάν σκύλευσαν και βεβήλωσαν τη σωρό του Σύριου πιλότου μετά την κατάρριψη του ΜΙ17
11/02/2020
Oι μισθοφόροι τζιχαντιστές του Ερντογάν σκύλευσαν και βεβήλωσαν τη σωρό του Σύριου πιλότου μετά την κατάρριψη του ΜΙ17 στο Νότο Ιντλίμπ από τουρκικό στρατό στην περιφέρεια της Nayrab κοντά στο Saraqib…Γυμνός κείτεται στα φλεγόμενα συντρίμμια …
3 Σύριοι πιλότοι ταυτοποιήθηκαν ως νεκροί ..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμεσα αντίποινα.Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν βάση του τουρκικού στρατού στο Ν Ιντλίμπ.Πολλοί στρατιώτες νεκροί και τραυματίες…
11/02/2020
Άμεσα αντίποινα.Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε τουρκική βάση (TSK) κοντά στο χωριό Kaminas στο Νότο του Ιντλίμπ όπου καταρρίφθηκε από τον τουρκικό στρατό το συριακό ελικόπτερο ΜΙ17 κι ακολούθησε η βεβήλωση των νεκρών πιλότων από την αλ Νούσρα (HTS). Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες.
Toυρκικά ελικόπτερα εισέρχονται στο συριακό εναέριο χώρο και κατευθύνονται προς το τουρκικό παρατηρητήριο/βάση που βομβάρδισε ανηλεώς η ρωσική αεροπορία για να εκκενώσουν νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες…
Προηγουμένως το συριακό ΓΕΣ κατήγγειλε ότι το τούρκικο καθεστώς συνεχίζει να εντατικοποιεί τις επιθετικές δράσεις του κατά του συριακού εδάφους καταπατώντας το διεθνές δίκαιο και την αρχή της εθνικής κυριαρχίας των κρατών. Το τούρκικο καθεστώς εξαπέλυσε νέα στρατιωτική δύναμη και εντατικοποίησε την επίθεσή του εναντίον αστικών ζωνών και στρατιωτικών θέσεων ανέφερε.
Το Υπ. Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως στοχεύθηκαν 115 στόχοι του συριακού στρατού και καταστράφηκαν οι 101 ως αντίποινα για το θάνατο των 5 Τούρκων στρατιωτών αναφέρει το Reuters.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΤΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ/ Ο Akar καλεί το ΝΑΤΟ να επέμβει
Oι ΗΠΑ με δακρύβρεχτο twitter του Pompeo για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στο Ιντλίμπ συμπαρατάσσεται στο πλευρό της ΝΑΤΟ-ικής της συμμάχου Τουρκίας.
11/02/2020
Oι ΗΠΑ με δακρύβρεχτο twitter του Pompeo για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στο Ιντλίμπ συμπαρατάσσεται στο πλευρό της ΝΑΤΟ-ικής της συμμάχου Τουρκίας.Τι λείπει;ένα αντίστοιχο μήνυμα από το ελληνικό Υπ. Άμυνας που θα οδύρεται για το χαμό των Τούρκων ”ηρώων” και θα συμπλέει με την σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Το τοπίο ξεκαθαρίζει ο πόλεμος στη Συρία ήταν πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας επί συριακού εδάφους γι αυτό ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη με πόνο καρδιάς ”δεν θέλουμε την απομόνωση της Τουρκίας δεν θέλουμε να της προκαλέσουμε ασφυξία” ποιας; της Τουρκίας που διεκδικεί Ανεξάρτητη Δ Θράκη, σύσσωμο το Αιγαίο και προσάρτηση όλης της Κύπρου.Την ίδια ώρα συμμετέχει όμως με ΕΕ/HΠΑ στην απομόνωση του συριακού κράτους με κλειστές πρεσβείες και συμβάλει στην ασφυξία του συριακού λαού συνεργώντας στο γενοκτόνο εμπάργκο αλλά και στις κυρώσεις….
Όμως αυτή η πολιτική του χαμαιλεόντος που επέλεξε η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν θα της βγει σε καλό, αφού υπακούοντας στα κελεύσματα ΕΕ ΝΑΤΟ ΗΠΑ και για την αποσυμφόρηση Τουρκίας δέχθηκε να εποικιστούν με 50.000 μουσουλμάνους ( οι περισότεροι εμπειροπόλεμοι εξτρεμιστές) 5 παραμεθόρια νησιά της οδηγώντας στην θρακοποίηση του Αιγαίου. Όλα έχουν ένα τίμημα όταν δεν υπηρετείς εθνικά συμφέροντα αλλά συμφέροντα ξένων υπερδυνάμεων και Οργανισμών…
Ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ ο Mike Pompeo, ανακοίνωσε την Τρίτη σε δακρύβρεχτο twitter ότι η χώρα του είναι στο πλευρό της συμμάχου της Τουρκίας στο συριακό και έδωσε συλλυπητήρια για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής εισβολής που σκότωσε ο συριακός στρατός στον αγώνα του ν΄απελευθερώσει το Ιντλίμπ από την αλ Νούσρα (ΗΤS).
Στο tweet του ο Pompeo αναφέρει τα συλληπητήριά μου στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν χθες στην επίθεση στο Idlib.Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του καθεστώτος Assad και Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν. Έστειλα τον Jim Jeffrey στην Άγκυρα να συντονίσει βήματα απάντησης γι αυτήν την επίθεση αποσταθεροποίησης.Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ.”
Ο Jeffrey, ο οποίος πήγε στην Άγκυρα, έκανε την πρώτη του δήλωση:
”Αντιμετωπίσαμε τη στρατιωτική απειλή κατά της συμμάχου μας Τουρκίας. Η απειλή αυτή προέρχεται από τη Ρωσία και τον Assad. Έχουμε μάρτυρες στον τομέα. Τα συλλυπητήριά μου. Θέλουμε να επανεξετάσουμε την κατάσταση στην Άγκυρα και να την υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.”
H τουρκική επίθεση συμπίπτει με την αναθέρμανση τουρκο-αμερικανικών σχέσεων και την αποστολή του Jim Jeffrey στην Άγκυρα.Επίσης οι ΗΠΑ δίνουν μπόνους στην Τουρκία αφού το OFAC / Γραφείο ελέγχου ξένων περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ αποχαρακτηρίζει φυσικά πρόσωπα Τούρκους αξιωματούχους και οντότητες από κυρώσεις π.χ τον Υπ. Άμυνας Ακάρ, το Υπ. Άμυνας και το Υπ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τουρκίας:
Ως εκ τούτου, τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα σε περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών των ακόλουθων προσώπων απελευθερώνονται και τα πρόσωπα αυτά δεν υπόκεινται πλέον στις διατάξεις αποκλεισμού του τμήματος 1 (α) του Ε.Ο. 13894.
Ο συριακός στρατός από την πλευρά του ελέγχει για α΄φορά από την αρχή του πολέμου το νευραλγικό αυτοκινητόδρομο Μ5 που συνδέει Δαμασκό με Χαλέπι..
ΝΑΤΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ή ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Yπ. Άμυνας Τουρκίας Akar:
Καλούμε το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη να παράσχουν σοβαρή και συγκεκριμένη υποστήριξη για να σταματήσουν την επίθεση του καθεστώτος Assad στην επαρχία Idlib.
Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ η Kay Bailey Hutchison:
Η δολοφονία των Τούρκων στρατιωτών είναι απαράδεκτη. Πρέπει να απαντήσουμε σκληρά σε αυτές τις επιθέσεις που υποστηρίζονται από το καθεστώς της Συρίας και τη Ρωσία. Το καθεστώς υπερέβη την γραμμή με τις επιθέσεις αυτές. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα υποστηρίξουμε τη συμμαχία μας με την Τουρκία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ και αλλων δαιμονίων.
Η επιδημιολογια ειναι καθαρα στατιστικη, στατιστικη και μονο στατιστικη και τιποτα αλλο.
Σε μια χωρα 1.339.000.000 κατοίκων αντιμετωπίζουμε ενα γεγονος το οποιο μεχρι στιγμης εχει καταγραψει περι τις 43.000 περιστατικα. Τα περιστατικα αυτα αφορουν περιπου το 0,0034% του πληθυσμού και παρουσιάζουν ενα σταθερο πσοστο θνησιμοτητας της ταξης του 2,3% που μεταφραζεται σε 1000 περιπου θανατους.
Η χρονικη εξελιξη των περιστατικων δεν ειναι εκθετικη ειναι σχεδον γραμμικη εξου και ο Π.Ο.Υ αρνειται να χαρακτηρισει το γεγονος ως πανδημια.
Στην Ελλαδα τα ΜΜΕ σταθερα σπερνουν τρομο και πανικο, το μονο πραγμα που γνωριζουν να κανουν καλα τα τελευταια τουλαχιστον 20 χρονια.
Ας προσαρμοσουμε τα δεδομένα σε μια χωρα πληθυσμου 10.740.000 κατοίκων οπου θα καταγραφονταν στο 0,0034% του πληθυσμου περιστατικα της νοσου με το ιδιο σταθερο ποσοστο θνησιμοτητας 2,3%. Τι εχουμε;
Περι τα 366 περιστατικα με περιπου 8 νεκρους.
Αυτη τη στιγμη η γριπη Η1Ν1 εχει καταγραψει στη χωρα μας ηδη πανω απο 15 νεκρους, αλλα τα ΜΜΕ ανησυχουν για την εισαγωγη του κορονοιου...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ οι New York Times παραμένουν ένα όχημα παραπληροφόρησης για τη Βενεζουέλα και τον πρόεδρο Μαδούρο, σε αυτήν την περίληψη τα πήγαν καλά: «Αλλά ένας χρόνος με μανούβρες υψηλού ρίσκου — όπως το να προσπαθεί να πείσει τον στρατό να στραφεί εναντίον του προέδρου και η προσπάθεια να περάσει αναγκαία αποικιοκρατική «βοήθεια» από τα σύνορα — απέτυχαν να ρίξουν τον Μαδούρο που διατηρεί σταθερά τον έλεγχο του στρατού και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας».

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020
Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΟΥΑΪΔΟ

Ο Χουάν Γουαϊδό ανακήρυξε εαυτόν πρόεδρο της Βενεζουέλας πριν από έναν χρόνο, αλλά παρά τις πολλαπλές απόπειρες πραξικοπήματος, δεν κατέλαβε ποτέ την εξουσία και η υποστήριξή του στη χώρα εξαφανίστηκε γρήγορα. Τώρα, με την περιοδεία του στο εξωτερικό να φτάνει στο τέλος της, η υποστήριξη του Γουαϊδό μειώνεται και εκτός της Βενεζουέλας. Αντί να δείχνει προεδρικός, παρουσιάζεται ως κλόουν.
Αντί να αναπτύξει νέα σχέδια για να προσπαθήσει να ανατρέψει τον πρόεδρο Μαδούρο, έχει μείνει χωρίς κάποια συγκεκριμένη υπόσχεση από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που φαίνεται να αντιστέκονται περισσότερο από τις ΗΠΑ στην επιβολή νέων κυρώσεων, παρά τα παρακάλια του Γουαϊδό για στήριξη.
Παρά τις αποτυχίες του, σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ, όσο ο πρόεδρος Τραμπ τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, τότε τα δικαστήρια θα συμφωνήσουν με την κοροϊδία. Αυτή είναι η κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε όταν πάμε σε δίκη στις 11 Φεβρουαρίου για την κατηγορία της «παρέμβασης σε συγκεκριμένες λειτουργίες προστασίας» από την κυβέρνηση Τραμπ. Στο δικαστήριο, ο Γουαϊδό είναι πρόεδρος παρά το γεγονός ότι εκτός αυτού δεν υπήρξε πρόεδρος ποτέ. Μάθετε περισσότερα για τη δίκη και τι μπορείτε να κάνετε για να στηρίξετε εμάς και τους συγκατηγορούμενούς μας στο DefendEmbassyProtectors.org.
https://defendembassyprotectors.org/home/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ανοικτή ρήξη με την κυβέρνηση η Περιφέρεια Β. Αιγαίου
 Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 20:15
Κάθε συνεργασία της με την κυβέρνηση διακόπτει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέχρι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών λαθρομεταναστών.
Με το ψήφισμα λοιπόν καταδικάζεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά. Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.
Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές κρατησης στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις επιτάξεις γης.
«Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται. Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε ο κ. Μουτζούρης.
Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των νησιωτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
ΞεφτιλοΟΗΕ: Εκκενώστε άμεσα τη Μόρια
Την έντονη ανησυχία της για τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια εκδήλωσε η Ύπατη Αρμοστεία για τους λαθρομεταναστες, εισηγούμενη την επίσπευση των κυβερνητικών σχεδίων για μεταφορά χιλιάδων αιτούντων ασύλου από τα νησιά στην ενδοχώρα.
Σε δηλώσεις του, τις οποίες φιλοξενεί ο Guardian, o εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Andrej Mahecic σημειώνει: «Περισσότεροι από 36.000 αιτούντες άσυλο διαμένουν πλέον σε κέντρα υποδοχής σε πέντε νησιά ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν για 5.400 ανθρώπους. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όσων βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής, γεγονός που επιδεινώνεται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης», αναφέρει.
Ενώ ο ίδιος προσθέτει: «Η Ελλάδα έχει υπάρξει γενναιόδωρη και έχει δείξει συμπόνια στους λαθρομεταναστες, παρά την ιδιαίτερα περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση και τα νησιά του Αιγαίου έχουν σηκώσει ένα εξαιρετικά δυσανάλογο βάρος και ευθύνη. Είναι ζωτικής σημασίας άλλες περιοχές της Ελλάδας να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους  και να δεχθούν τη μεταφορά αιτούντων άσυλο με το άνοιγμα των νέων χώρων υποδοχής».
Ο εκπρόσωπος καταλήγει: «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για τη μεταφορά χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκρηξη οργής στα νησιά για τις επιτάξεις γης
 Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 17:06
Με ψήφισμά του στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του το απόγευμα της Τρίτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βόρειου Αιγαίου καταδικάζει τις επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία νέων ελεγχόμενων δομών μεταναστών.
Επίσης, διακόπτει οποιαδήποτε επαφή, συνάντηση ή συζήτηση με κυβερνητικούς παράγοντες, μέχρι να υπάρξει ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών.
Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, -δικαστικό και μη- για την προσβολή της Πράξης. Εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις του για καμία νέα δομή φιλοξενίας και κλείσιμο των υπαρχουσών, στηρίζει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών, ενώ σκοπεύει να ενημερώσει για το θέμα τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ταξιάρχης Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στα όρια του οποίου έγινε η επίταξη χώρου για το κέντρο που θα αντικαταστήσει τη Μόρια, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τη «λογική του μολυσμένου μέλους»: «Κρατήστε τη μόλυνση εκεί που υπάρχει για να μην επεκταθεί ή στην ανάγκη κόψτε το κιόλας», είπε χαρακτηριστικά και διατύπωσε την εκτίμηση πως τα υπάρχοντα κέντρα δεν θα κλείσουν μετά τη δημιουργία των νέων, καθώς οι αριθμοί «δεν βγαίνουν».
Υπενθυμίζεται πως σε συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επίταξης, λαϊκή συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης στο Μανταμάδο, δημιουργία Επιτροπής Αγώνα καθώς και σύσταση ομάδων περιφρούρησης στην επίμαχη περιοχή που επιτάσσεται με την κυβερνητική απόφαση.
Επίσης, την αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στη θέση «17» εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να υπάρξει προσφυγή κατά της διαδικασίας επίταξης και κατά κάθε άλλης δικαστικής πράξης που σχετίζεται με αυτή. Επίσης, αποφασίστηκε ότι καμία υπηρεσία και κανένα νομικό πρόσωπο του δήμου δεν θα συμβάλει στη δημιουργία της δομής. Με την απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Χίου καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση.
Τέλος, μετά την απόφαση του Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης να μην αποδεχτεί τη δημιουργία νέας δομής και να επιμείνει στο κλείσιμο των υπαρχόντων, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για τον δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των λεσβιακών και των αιγαιοπελαγίτικων Συλλόγων, την ερχόμενη Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο συλλήψεις για ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 23:02
Δύο Αλγερινοί, ηλικίας 20 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα για σύσταση συμμορίας, ληστείες, κλοπές και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, συνελήφθησαν, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Οι δύο άνδρες ήταν μέλη πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας και είχε εξαρθρωθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Σημειώνεται, ότι οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ να επιβαίνουν σε ταξί, το οποίο και ακινητοποίησαν.
Ο 23χρονος προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και τράπηκε σε φυγή, αλλά καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 20χρονος συνελήφθη επί τόπου.
Μέσα στο ταξί βρέθηκε τσάντα που περιείχε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρεθεί λίγο νωρίτερα, από αυτοκίνητο που είχαν διαρρήξει στην περιοχή των Εξαρχείων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Όπως γινεται παντα σε αυτές τις περιπτωσεις των καημενων μεταναστων κλεφτων και ληστων θα κατηγορηθουν για πλημελημα θα τους γινει συσταση στο δικαστηριο και θα αφεθουν ελευθεροι για να διαπραξουν νεες ληστειες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ η κυβέρνηση Τραμπ σκληραίνει τον οικονομικό πόλεμο προς τη Βενεζουέλα, η πετρελαϊκή Chevron - μοναδική πλέον συμφερόντων ΗΠΑ που παραμένει- συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα, με πρόθεση μάλιστα να ενισχύσει τη θέση της απέναντι σε Ρώσους και Κινέζους ανταγωνιστές. Ο δε Μαδούρο φαίνεται να ενθαρρύνει τέτοιες κινήσεις, ελπίζοντας σε πιέσεις επιχειρηματικών λόμπι των ΗΠΑ... υπέρ της Βενεζουέλας. Capitalism a love story...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός θα συνεχίσει να απαντά στις επιθέσεις των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων
 Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 18:55
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να απαντά στις επιθέσεις των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων που προσπαθούν, όπως ανέφερε, να σταματήσουν την προώθηση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ισλαμοφασιστών στη βορειοδυτική Συρία.
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Σουλτανικη Ισλαμοφασιστικη Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον κατοχικων ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρο-ρωσικές δυνάμεις απελευθερωνουν εδάφη από τους ισλαμοφασιστες.
Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων κατοχικης παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι τουρκοι σουλτανικοι ισλαμοφασιστες αντεπιτεθηκαν στο εδαφος της Συριας που εχουν εισβαλλει. Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Αληταραδες Ισλαμοφασιστες Σουλτανικοι Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για την 41η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 00:15
Χιλιάδες Ιρανοί κατέβηκαν την Τρίτη στους δρόμους για να γιορτάσουν την 41η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης και να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι παραμένουν ενωμένοι την ώρα που το Ιράν τελεί υπό διαρκή πίεση από τις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Ιράν υπογράμμισε κατά το μήνυμά του προς το συγκεντρωμένο πλήθος ότι οι ΗΠΑ δεν υποφέρουν το γεγονός ότι η Ισλαμική Δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε το 1979 εξακολουθεί να υφίσταται.
«Είναι ανυπόφορο για τις ΗΠΑ να αποδεχθούν τη νίκη ενός μεγάλου έθνους και ότι μια υπερδύναμη εκδιώχθηκε από αυτό το έδαφος» δήλωσε ο Ροχανί απευθυνόμενος στο πλήθος.
Κρατώντας σημαίες και αφίσες με το πρόσωπο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αζαντί παρά το ψύχος που επικρατεί.
«Θάνατος στην Αμερική», «Θα αντισταθούμε ως το τέλος» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό.
Η κρατική τηλεόραση κάλεσε τους Ιρανούς να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που αφορά την 41η επέτειο από την εγκαθίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την επιστροφή από την εξορία του Αγιατολάχ Χομεϊνί, έπειτα από την εκδίωξη του σάχη Μοχαμάντ Ρεζά Παχλαβί.
«Εγγυηθείτε ότι η χώρα μας και η περιοχή μας στηρίζεται στην ενότητά μας και η συμμετοχή σε αυτή την συγκέντρωση είναι ένα σύμβολο της ενότητας αυτής» δήλωσε ο Χαντί Χαμενεΐ, ο αδελφός του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του διαδόχου του Χομεϊνί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Το κράτος κάλεσε τους Ιρανούς να μετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση αυτή μετά τις εντάσεις που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά, κυρίως αυτές μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.
Ακολούθησαν τα πιο πρόσφατα γεγονότα: η δολοφονια από αμερικανικό πλήγμα στις 3 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη του ισχυρού Ιρανού στρατηγού και διπλωματη Κασέμ Σουλεϊμανί και η απάντηση που έδωσε το Ιράν πέντε ημέρες αργότερα ρίχνοντας βαλλιστικούς πυραύλους κατά κατοχικης βάσης που στεγάζει αμερικανικές κατοχικες δυνάμεις στο Ιράκ, χωρίς να προκληθούν θάνατοι.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο εχθρικών χωρών επιδεινώθηκαν πολύ μετά τη μονομερή απόσυρση της Ουάσινγκτον τον Μάιο του 2018 από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Μετά την αποχώρησή τους οι ΗΠΑ επέβαλαν εκ νέου μια σειρά οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας «άσκησης της μέγιστης πίεσης» στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Σε αντίποινα για την αποχώρηση αυτή και για τις κυρώσεις που οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία του, το Ιράν υποχώρησε από πολλές σημαντικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει βάσει της συμφωνίας αυτής που είχε συναφθεί το 2015 στη Βιέννη ανάμεσα στην Τεχεράνη και την ομάδα 5+1 (Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία).
Την ίδια ώρα σε εσωτερικό επίπεδο, οι Ιρανοί καλούνται στις κάλπες στις 21 Φεβρουαρίου για βουλευτικές εκλογές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπό τον έλεγχο της Συριας ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την πόλη με το Χαλέπι
 Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 10:59
Οι συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις απελευθερωσαν σήμερα και το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό, θέτοντας για πρώτη φορά από το 2012 ολόκληρη τη σημαντική αυτή οδική αρτηρία υπό τον έλεγχό της ελευθεριας και της δημοκρατιας, αφού απώθησαν τους ισλαμοφασιστες που εξακολουθούσαν να ελέγχουν το τελευταίο αυτό τμήμα του στη βορειοδυτική Συρία.
Ο αυτοκινητόδρομος αυτός, ο M5, εκτείνεται από το Χαλέπι ως την Ντεράα στη νότια Συρία. Οι δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν, απελευθερωσαν και το τελευταίο τμήμα της σημαντικής αυτής οδικής αρτηρίας, αφού κατέλαβαν ένα δυτικό προάστιο του Χαλεπιού, το οποίο έλεγχαν ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων
Η απελευθερωση και ανακατάληψη του σημαντικού αυτού αυτοκινητόδρομου επιτυγχάνεται έπειτα από εβδομάδες επιχειρήσεων των δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων κατά των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατωνστο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Αναδιάταξη στην αστική πολιτική σκηνή
Το Sinn Fein για πρώτη φορά πρώτο
Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που έγιναν στην Ιρλανδία το Σαββάτο (η τελική καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί) υπήρξε αναδιάταξη στο αστικό πολιτικό σκηνικό, καθώς την πρώτη θέση με 24,5% (είχε το 2016 13,8%) και 37 εδρες στη βουλη των 160 εδρων κατέλαβε το αριστερο σοσιαλδημοκρατικο κομμα Sinn Fein, πρώην πολιτικό σκέλος του ΙRA (Ιρλανδικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η συμμετοχή των 3,3 εκατομμυρίων του εκλογικού σώματος έφτασε στο 63%, ενώ σε ό,τι αφορά τα άλλα αστικά κόμματα, το νεοφιλελεύθερο Fine Gael του νυν πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ ήρθε τρίτο με 20,93% (είχε 25,5%) και 35  εδρες και δεύτερο ήρθε το άλλο δεξιό κόμμα, το Fianna Fail, με 22,29% (με 24,3%) και 38 εδρες. Στην τέταρτη θέση είναι οι Πράσινοι με 7,1% (2,7%) και 12 εδρες και ακολουθούν το Εργατικό Κόμμα με 4,4% (6,4%) και 6 εδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες με 2,9% και 6 εδρες, το Κόμμα Αλληλεγγύη με 2,6% και 5 εδρες και άλλα 2 κόμματα με 2 εδρες, καθως και 20 ανεξαρτητοι βουλευτες.
Οπως δείχνουν τα αποτελέσματα, εκφράστηκαν δυσαρέσκεια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, με υποχώρηση όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να φουντώσει το παζάρι για τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας, με το Sinn Fein να προσπαθεί να κεφαλοποιήσει την άνοδό του. Βεβαίως το πολύπλοκο εκλογικό σύστημα της χώρας (πλειοψηφικό με μονοεδρικές και δεύτερη κατανομή με αναλογική) δείχνει ότι Fine Gael και Fianna Fail, θα προσπαθησουν παλι να σχηματισουν κυβερνηση, ενώ το Sinn Fein συζηταει ηδη με τους Πρασινους και τους Σοσιαλδημοκρατες. Το νεοφιλελε Εργατικο κομμα ηταν από παλια συμμαχο κομμα του Fine Gael.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αντιδράσεις για κίνηση υπουργού
ΣΚΟΠΙΑ.--
Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας προκάλεσε η επιλογή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι (από το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιο κομμα VMRO-DPMNE), να αναρτήσει, ενόψει των εκλογών της 12ης Απρίλη, στο υπουργικό κτίριο πινακίδα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αντί της προηγούμενης «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς φυσικά να διαφωνεί με την ουσία της Συμφωνίας, που στοχεύει στην ένταξη της χώρας στο ευρωατλαντικό μαντρί.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας καταδίκασε την ενέργεια της υπηρεσιακής υπουργού ως «κατάφωρη παράβαση του Συντάγματος και των νόμων» ενώ ο υπουργός Νίκολα Ντιμιτρόφ κάλεσε την Μιζράχι να μη «δυναμιτίζει» το κλίμα και να αποσύρει αμέσως την πινακίδα από το υπουργείο.
Διάβημα προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έκανε χτες η ελληνική πρεσβεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εφυγε» ο Κουβανός στρατηγός Αμεϊχέιρας
ΑΒΑΝΑ.--
Πέθανε χτες σε ηλικία 88 ετών ο Κουβανός στρατηγός Εφιχένιο Αμεϊχέιρας. Ηταν ιστορικό στέλεχος της Κουβανικής Επανάστασης και βετεράνος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αλγερία και την Ανγκόλα. Του απονεμήθηκαν ο τίτλος του στρατηγού και ο τιμητικός τίτλος του Ηρωα της Δημοκρατίας της Κούβας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13 Φλεβάρη
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Γαλλίας, ζητώντας την απόσυρση της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που στις 17 Φλεβάρη θα αρχίσει να συζητιέται στη Βουλή.
Εκτός από τις 20 του μήνα οπότε έχει ήδη εξαγγελθεί νέα «μέρα πανεθνικής δράσης», μια σειρά χώρων αποφασίζουν κινητοποιήσεις και στις 13 Φλεβάρη, καλώντας σε νέα 24ωρη απεργία. Τέτοια απόφαση έλαβε ήδη το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, που εκτός από το απεργιακό κάλεσμα για τις 13/2, απευθύνει και κάλεσμα σε κινητοποιήσεις την παραμονή, 12 του μήνα.
Σε 24ωρη απεργία στις 13 Φλεβάρη καλεί και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC) που καλεί σε απεργία και στις 20 του μήνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
ΗΠΑ και ουκρανικές δυνάμεις υπονομεύουν τις συμφωνίες του Μινσκ
ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Την «ανησυχία» της Ρωσίας ως προς την ουκρανική στάση για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για την ανατολική Ουκρανία και την εκτίμηση ότι αυτή υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rossiskaya Gazeta».
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Βαντίμ Πριστάικο, επανέλαβε πρόσφατα τις απειλές πως η Ουκρανία θα εξετάσει «εναλλακτική λύση» σε περίπτωση που «δεν ληφθούν θετικά βήματα» για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. «Ποιες εναλλακτικές λύσεις; Αυτές που οι Αμερικανοί και οι αρχές του Κιέβου - με την υποστήριξη των ΗΠΑ - προωθούν με ενθουσιασμό: Πρώτα έλεγχος των (ουκρανορωσικών) συνόρων και μετά όλα θα είναι καλά», δηλαδή θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές στο Ντονμπάς.
Ο Λαβρόφ είπε πως η Ουκρανία αρνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του «σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία) «να βάλει στο χαρτί» συγκεκριμένο σχέδιο για αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής με την ανατολική Ουκρανία «επειδή οι ΗΠΑ δεν θέλουν να εφαρμοστούν οι συμφωνίες του Μινσκ, δεν θέλουν να υπάρχει ασφάλεια και στις δύο πλευρές της γραμμής επαφής».
«Προφανώς, είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να διατηρηθεί η σύγκρουση σε ελεγχόμενη κατάσταση, αν ληφθούν υπόψη τα σχέδια των ΗΠΑ για τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Πάντως, αναγνώρισε ως «θετικό» ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έχει δείξει «πολιτική βούληση» για «διευθέτηση» της σύγκρουσης και «πολύ σημαντικό» ότι η Σύνοδος Κορυφής του «σχήματος της Νορμανδίας» αποφάσισε να συνεχιστεί η απεμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων και να κατοχυρωθεί το ειδικό καθεστώτος του Ντονμπάς στην ουκρανική νομοθεσία.
Στο μεταξύ, ο Σ. Λαβρόφ δήλωσε πως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, άφησε στον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, μια «φρικτή κληρονομιά στις σχέσεις με τη Ρωσία», η οποία «εξακολουθεί να έχει κάποια επίδραση».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Αραβικός στρατός της Συρίας μπήκε στην Saraqib! Ιντλίμπ ερχόμαστε!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Mουσουλμανοι Δήμαρχοι της Θράκης σε εκδήλωση με σημαίες της Τουρκίας και της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»…
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Προύσα η γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD). Ας σχολιάσουμε μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν ως τώρα.
Χαιρετισμό φαίνεται πως απεύθυνε ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ. Την ώρα που η αίθουσα είναι στολισμένη με σημαίες της Τουρκίας , με αφίσες του Κεμάλ και του Σαδίκ και με σημαίες της "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης". ΔΥΟ από τις τελευταίες διακρίνονται στην παραπάνω φωτογραφία. Μία στον τοίχο και μια στο πάνελ…
Ορίστε και ένα πλάνο με τον δήμαρχο Αρριανών με τις γνωστές σημαίες…
Από αριστερά προς τα δεξιά : Νετσμεττίν Χουσείν- Γενικός Πρόεδρος του BTTDD, Mουσταφά Ντουντάρ-δήμαρχος του Οσμάνγκαζι, Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ, άγνωστος, Αλή Εμινλατίφ-πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του συλλόγου, ο γνωστός Χαλίτ Ερέν (χρηματοδότης όλων…), Τσαβίτ Τσαγλάρ-επιχειρηματίας καταγόμενος από την ελληνική Θράκη, βουλευτής Χακάν Τσαβούσογλου, ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ.
Μην παρεξηγείτε τις σημαίες της "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης". Είναι απλά λέει για λόγους παράδοσης… Άλλωστε για να μην ενοχλούνται και οι Έλληνες πολίτες δήμαρχοι Οντέρ Μουμίν (Ιάσμου) και Ρινβάν Αχμέτ (Αρριανών) κάτι θα ξέρουν…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς εφημερίδες Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών: Συνάδελφοι. Όλοι ξέρουμε ότι είστε αδελφά σωματεία. Λίγη προσοχή όμως δεν θα έβλαπτε. Ή τουλάχιστον μην αυτοκαρφώνεστε. Και βαζετε τον ιδιο τιτλο στο πρωτοσελιδο «Αποφασιζομεν και επιτασσομεν». Να συνεννοείστε από πριν ώστε να εμφανίζεστε με μία σχετική έστω αλλαγη. Για τα προσχήματα βρε αδερφέ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κάθε σπιθαμή της Συρίας είναι πολύτιμη... και κάθε περιοχή στη Συρία είναι ίση στη σημασία της...
Ανθρώπινη και γεωγραφική αξία σε κάθε σπιθαμή Συριακής Πατρίδας"
«Αυτή η σημαία, στη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της Παλμύρας, την μετέφερε ένας κληρωτός Σύρος στρατιώτης, που έπεσε κι έγινε μάρτυρας της απελευθέρωσης. Αυτή η ιστορία κρύβεται πίσω από αυτή τη σημαία. Εμείς θελήσαμε να τιμήσουμε αυτό το γεγονός, για να μείνει στην ιστορία και για να εκφράσουμε την ενότητα των ελεύθερων ανθρώπων στον αγώνα και τη σύγκρουση εναντίον της τρομοκρατίας, που σήμερα αντιπροσωπεύει τη συνέχεια του φασισμού και του ναζισμού, αλλά κι όλων των μη ανθρωπιστικών κινημάτων που στη διάρκεια της ιστορίας δοκίμασαν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα. Έτσι, αυτή η σημαία είναι ένα σύμβολο της προσπάθειας και του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ένα σύμβολο της ενότητας του Συριακού αίματος.»
Μπασαρ Αλ Ασαντ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μνημόνια υποταγής κι υποδούλωσης, Μακεδονία, Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, Βόρεια Ήπειρος, Τουρκία-Λιβύη, Μεσόγειος, αντί-Ρωσική υστερία ως κατάλοιπο του αντικομουνισμού, αποστολή αμυντικών εξοπλιστικών συστημάτων για την άμυνα του σκοταδιστικού δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, που δολοφονεί καθημερινά παιδάκια στην Υεμένη,
 ενώ η δημοσιογραφική πορνεία κι όλο το πολιτικό σύστημα μας ταΐζει επικείμενη σύγκρουση, ή "θερμό επεισόδιο" με τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία. Αλήθεια, πως μπορεί να υπάρχει κίνδυνος κι όχι ένα σκηνοθετημένο παιχνίδι εθνικής προδοσίας, αν απειλείσαι κι εσύ απομακρύνεις από τη χώρα σου το αμυντικό πυραυλικό σύστημα της πατρίδας σου;
Η απόλυτη υποκρισία συνεχίζεται: Το ’21... ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα στην Ιστορία του Ανθρώπου!
«Ποτέ τόσο πολύ λίγοι δεν κάμανε για τόσο πολλούς τόσα πολλά» όσα οι Έλληνες.
Το «Ελευθερία ή θάνατος» είναι το κεντρικό μήνυμα του ’21. Μήνυμα που δεν βρήκε πουθενά αλλού τόσο υψηλή και ηρωική έκφραση, όσο στην έξοδο του Μεσολογγίου και στο χορό του Ζαλόγγου.
Μήνυμα που βελονιάζει και πυροδοτεί και σήμερα τη λαϊκή «ψυχή».
Μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και αποτυπωμένο βαθιά στη συνείδηση του Έλληνα.
Μήνυμα επίκαιρο διότι από την Επανάσταση του ΄21 και την Εθνική Απελευθέρωση φτάσαμε σήμερα σε μια νέα εθνική υποδούλωση: Στη μετατροπή μας σε αποικία του 4ου Ράιχ και σε μια «χωματερή» νέων δούλων…
Είναι πράγματι τραγικό! Η Επανάσταση του ’21, μέσα από ποταμούς αίματος, μας έδωσε εθνική υπόσταση, και σήμερα, αναίμακτα, οδεύουμε ταχύτατα στην απώλεια αυτής της εθνικής μας υπόστασης: Της μεγάλης αυτής επαναστατικής ιστορικής κατάκτησης…
Τραγικό είναι επίσης, τα ανδρείκελα των νέων αποικιοκρατών τα οποία προωθούν, με βάναυση δουλικότητα, τον αφανισμό της εθνικής μας υπόστασης, να μας εμπαίζουν με γιορτές για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ΄21!
Στη θεατρική παράσταση του δήθεν "ναού της δημοκρατίας" άσφαιρες σκηνοθετημένες δήθεν αντιπαραθέσεις. Ακόμη και το ΚΚΕ δεν θέλει να σηκώσει στις πλάτες του τον πατριωτικό-ταξικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, αλλά εναποθέτει τα πάντα στην έλευση του σοσιαλισμού και φυσικά με πίστη στο 20ο Συνέδριο αφορίζει κάθε αγώνα εναντίον του ευρώ και της ευρωζώνης: «Η όξυνση των αντιθέσεων στην ΕΕ και την Ευρωζώνη ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον αστικό κεφαλαιοκρατικο "ευρωσκεπτικισμό". Πρόκειται για ένα ρεύμα εξίσου αντιδραστικό - αντιλαϊκό, που στηρίζεται από τμήματα του κεφαλαίου από ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις και άλλα αστικά κόμματα».
Όσο για την περιβόητη "επαναστατική" εξωκοινοβουλευτική "αριστερά"... αυτή βρίσκεται στην πρωτοπορία των "αντιρατσιστικών" αγώνων για "ανοιχτά σύνορα", για περισσότερους μετανάστες, που τους αποδίδει απλοϊκά στους πολέμους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Ρωσία-ΗΠΑ) κι εσχάτως αναπτύσσει μια γενικολογία "πάλης για ειρήνη", ή να πέσει ο "δικτάτορας" Άσαντ κι άλλα φαιδρά, να γεννηθεί "αντιφασιστικό" κίνημα με νεκρό το φασισμό