Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Τεταρτη 12 Φεβρουαριου 2020


«Ωραία τα είπες στα Όσκαρ Χοακίν. Μόνο ένα ξέχασες, τη φτώχεια»
11 Φεβρουαρίου 2020
Ωραία τα είπες στα Όσκαρ Χοακίν. Για όλα μίλησες, για τις έμφυλες διακρίσεις, τον ρατσισμό, τα δικαιώματα των queer, των αυτοχθόνων και των ζώων. Μόνο ένα ξέχασες, τη φτώχεια. Και ας ξέρεις ότι είναι αυτή που καταστρέφει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και κάνει αφόρητα όλα τα παραπάνω. Γιατί πώς να το κάνουμε, αλλιώς βιώνει τον ρατσισμό ο Ομπάμα και αλλιώς ένας μαύρος νέος από το γκέτο. Και αλλιώς εισπράττει τον σεξισμό η Μεξικάνα καμαριέρα χωρίς χαρτιά, από ότι η Χίλαρι Κλίντον.
Σε καταλαβαίνουμε όμως, η αίθουσα που σε αποθέωνε ήταν γεμάτη από εκατομμυριούχους και δεν ήθελες να τους κακοκαρδίσεις. Ενώ την αγελάδα που της παίρνουν το γάλα, αυτή ναι, οι πάντες μπορούν να τη συμπονέσουν, δεν κοστίζει άλλωστε και κάτι.
Αλλά εκεί που τα έκανες μούσκεμα ήταν όταν υπονόησες πώς για όλα αυτά φταίει ότι «πολλοί από εμάς έχουμε μια εγωκεντρική οπτική». Αυτό φίλε Χοακίν, εκτός του ότι θυμίζει έκθεση μαθητή του γυμνασίου, είναι και η επιτομή της κυρίαρχης ιδεολογίας, εκείνη που θέλει να μας πείσει ότι όλα τα δεινά του κόσμου πηγάζουν από τον ανθρώπινο εγωισμό.
Δεν μας είπες όμως, τι κάνει τους ανθρώπους εγωιστές; Είναι ζήτημα επιλογής, κάποιοι αποφασίζουν να είναι εγωιστές και άλλοι όχι; Και τι γίνεται με τις απρόσωπες δομές και τις κοινωνικές σχέσεις που σπρώχνουν διαρκώς τους ανθρώπους να είναι ανταγωνιστικοί έως και καθάρματα για να επιβιώσουν; Ξέρεις μήπως πολλούς που τα κατάφεραν στις επιχειρήσεις ή και το Χόλιγουντ όντας αλτρουιστές και συνεργατικοί;
Και αφού εντόπισες το πρόβλημα στον εγωκεντρισμό των ανθρώπων, εύκολα μετά βρήκες και τη λύση στην προσωπική αλλαγή, την οποία δεν πρέπει να τη φοβόμαστε. Ό,τι δηλαδή συστήνουν και τα άπειρα εγχειρίδια αυτοβοήθειας με τους πιασάρικους τίτλους «Τα 10 μυστικά της επιτυχίας», «Ο δρόμος για την ευτυχία» και άλλες τέτοιες παπαριές με τις οποίες το σύστημα ναρκώνει τους ηττημένους της αγοράς, φλομώνοντάς τους με την αυταπάτη ότι κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους και ας μην έχουν τον παραμικρό έλεγχο πάνω στη ζωή τους.
Αυτός ο «μαγικός βολονταρισμός», όπως τον αποκαλεί ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Σμέιλ – η πίστη ότι κάθε άτομο έχει τη δύναμη να γίνει ό,τι επιθυμεί – είναι η ανεπίσημη θρησκεία του σύγχρονου καπιταλισμού που την κηρύττουν τηλεπερσόνες, γκουρού επιχειρηματίες και σελέμπτριτις σαν και του λόγου σου.
Είναι επίσης το αντεστραμμένο είδωλο της διάχυτης κατάθλιψης που πηγάζει από την πεποίθηση ότι είμαστε όλοι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη μιζέρια μας και γι αυτό την αξίζουμε. Και κάπως έτσι οι φτωχοί και οι αδύναμοι βρίσκονται πιασμένοι σε έναν φαύλο «διπλό δεσμό» από ένα σύστημα που τους μεταχειρίζεται σαν σκουπίδια και ταυτόχρονα τους λέει ότι μπορούν να πετύχουν όλα όσα θέλουν.
Έκανες όμως και ένα μεγάλο φάουλ αγαπητέ Χοακίν. Η δημόσια αυτοκριτική σου για το πόσο «κάθαρμα και εγωιστής ήσουν σε όλη σου τη ζωή», μόνο τέτοια δεν ήταν. Γιατί η ειλικρινής αυτοκριτική δεν γίνεται όταν κερδίζεις Όσκαρ με τους θαυμαστές να σε αποθεώνουν και να είναι πρόθυμοι να σου συγχωρήσουν τα πάντα. Γίνεται χωρίς φώτα, έχοντας απέναντι σου εκείνους που αδίκησες και δίχως πλήθος να σε εκθειάζει. Αλλιώς δεν είναι παρά ένα ρητορικό τέχνασμα που σε κάνει να φαίνεσαι πιο ταπεινός και ανθρώπινος, για να εκβιάσεις ακόμη περισσότερο τη συμπάθεια του κοινού.
Ας είμαστε όμως δίκαιοι, εσύ αυτά ένιωθες, αυτά είπες. Δεν φταις εσύ που οι γλυκανάλατες new age κοινοτοπίες σου προκάλεσαν ρίγη ενθουσιασμού στα προοδευτικά μετερίζια. Η έλλειψη στοιχειώδους ταξικής συνείδησης και η θεωρητική τρικυμία που μας δέρνει φταίει. Το ότι φτάσαμε να περνιέται για ανταγωνιστική πολιτική το να τσεκάρουμε κουτάκια σε λίστες με προοδευτικούς στόχους και να εκστασιαζόμαστε κάθε φορά που κάποιος πλούσιος σελέμπριτι κάνει μια προχώ δήλωση. Τη στιγμή που βασιλεύει ο πιο άγριος καπιταλισμός και τα θύματα του ψάχνουν για σωτήρες ανάμεσα στους δήμιούς τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταϊκούρας: Οι τράπεζες έχουν πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης της χώρας!
11 Φεβρουαρίου 2020
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ήταν πραγματικά αποκαλυπτικός για την πολιτική της κυβέρνησης. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να δηλώσει ποιοι εξυπηρετούνται και αποτελούν προτεραιότητα για τα μέτρα που λαμβάνονται, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία το 12,9% των ελληνικών νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το 55,4% δεν μπορεί να συντηρηθεί για παραπάνω από τρεις μήνες αν δεν έχει έσοδα και το 10% των Ελλήνων κατέχει το 42% του πλούτου.
   Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε:
  «Ναι, ένα κομμάτι κατέχει τον πλούτο, αλλά αυτό το κομμάτι πληρώνει και πολλούς φόρους» .
Σαν να μην έφτανε αυτό, σε ερώτηση σχετικά με τα δάνεια που έδιναν οι τράπεζες (και τον τρόπο και την ευκολία που τα έδιναν), ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε:
«Η αλήθεια είναι ότι, ναι, οι τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά  έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας» .
 Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι τράπεζες (οι …ταλαιπωρημένες, να προσθέσουμε εμείς) «έχασαν πολλές καταθέσεις, γιατί οι πολίτες φοβήθηκαν από αυτό που γινόταν στη χώρα επί μία δεκαετία, με επίκεντρο κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 2015, οπότε υπήρξε μεγάλη διαρροή καταθέσεων: 34 δισ. ευρώ έφυγαν».
Αυτά τα είπε ο κύριος υπουργός για τις τράπεζες που ανακεφαλοποιήσαμε όλοι εμείς, για τις τράπεζες που κέρδιζαν και κατά τη διάρκεια της κρίσης (π.χ καθαρά κέρδη 183,3 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας τους πρώτους έξι μήνες του 2018 ).  Λέμε για τις ίδιες τράπεζες στις οποίες όλοι εμείς, επίσης, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε  περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ το μήνα για τις προμήθειες που χρεώνουν σε πάσης φύσεως υπηρεσίες. Είναι οι ίδιες τράπεζες, τις οποίες όπως είπαμε ανακεφαλαιοποιήσαμε, και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε τις «εγγυήσεις» των «κόκκινων δανείων», τα δάνεια που θα ξεπουλήσουν στις αγορές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Φεβρουαρίου 2014
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ
Βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ…
Η κατά φαντασία καλαίσθητη καλτσωμένη Γάτα….
Γάτα και τι γάτα…… έφτιαξε μια ΜΚΟ την ονόμασε «ΔΙΟΤΙΜΑ» πήρε επιχορήγηση 3.800.000 ευρώ και σαν να μην έφτανε αυτό δεν τα κράτησε και στη Ελλάδα αλλά τα έβγαλε στο Λιχτενστάιν….
Έτσι εξηγούνται όλα που βρήκε το 1.800.000 και έβγαλε έξω….. και την τσάκωσαν από τα εμβάσματα….
ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάται κανείς, πραγματικά αγνοώ, υπάρχει άλλη περίπτωση επίταξης ιδιωτικής περιουσίας με απόφαση της κυβέρνησης, σε περίοδο ειρήνης? παρακαλώ πείτε μου ΕΝΑ παράδειγμα. Έστω ένα...
Τι θα'ναι το επόμενο? θα παίρνουν τα σπίτια μας ετσιθελικά και θα τα δίνουν στους μετανάστες/πρόσφυγες/εποίκους? θα δημεύουν τις καταθέσεις μας (για όποιον έχει τέλος πάντων)? μέχρι που θα φτάσει ο απύθμενος ανθελληνισμός τους? ρε ξεφτιλισμένοι γιατί δεν δίνετε κανά οικοπεδάκι στην Εκάλη να το κάνετε hot spot? Αφιερώνεται η ανάρτηση σε όλους που ψήφισαν ΝΔ για να φύγει ο εθνομηδενιστικός ΣΥΡΙΖΑ (και βρεθήκαμε με τους ΣΥΡΙΖΑίους με γραβάτες)
Σχολιο.- Εικόνα "μέλλοντος" :δημιουργειται μια σκόπιμη καταστατη συμφόρησης και διάλυσης νησιών και με πρόσχημα την πραγματική διάλυση των νησιών και τον πραγματικό εγκλωβισμό των ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων θα έλθει η Τουρκία Να τα" ελευθερώσει "-Στο μεταξύ έχουν πέσει οι υπογραφές για "συνδιαχειριση", τα Αμερικανα επεκτείνονται και ευχαριστούν. Έχει εκλείψει το αντιιμπεριαλιστικα, το πνεύμα συνεργασίας,ένας κεντρικός σκοπός και η επεξεργασία ενος σχεδίου όχι απλώς για την ανατροπή της συνθήκης και την αλλαγή της κοινωνιας.
Σχολιο.- Όσο δε για τον Γιάνη Μπαρουφακη και τον Κουτσούμπα, μάλλον θα μας κατηγορούν για ρατσισμό, φασισμό κτλ κτλ. Όσο σε βλέπω και με βλέπεις. Είπαν λέξη όταν "επιτάχθηκε" το ξενοδοχείο της Aliki Papachela? τότε ήταν trailer αυτού που επακολούθησε
Σχολιο.- Εντάξει μωρέ. Δεν επιταχθηκε και το Χίλτον Ή το Ιντερκοντινενταλ ούτε η Μύκονος με την Εκάλη. Πλαζα, Μυτιλήνη και όπου τους "παίρνει". Δεν θα πάνε Εκάλη, Μύκονο.
Σχολιο.- Επίταξη των φορτηγών και λεωφορείων. Υπήρξε στη "Δημοκρατία" μας. επί Νουδουλας πάλι
Σχολιο.- εκείνο μπροστά σε αυτό που ετοιμάζουν να κάνουν είναι τιποτα ...εδω μιλάμε για επίταξη σπιτιών Ελληνων για τους φερτούς βαφτιζόμενους μετανάστες ...εδω μιλάμε για χουντοκουλάδα
Σχολιο.- Σημασία έχει αν η επίταξη είναι επιθυμητή από το κόσμο και όχι τόσο αν γίνεται ή όχι. Και συνέπεια αυτού, αν το συγκεκριμένο κόμμα το είχε στο πρόγραμμα του ή όχι έστω και ως πιθανότητα.
Τίποτα από τα δυό δεν συμβαίνει, το γεγονός είναι καθαρή εκτροπή του πολιτεύματος και δείχνει αλαζονεία στο μέγιστο βαθμό. Η δικαιολογία του εθνικού συμφέροντος δεν πείθει κανέναν.
Και επειδή δεν πρόκειται να σταματήσει το φαινόμενο θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερα παρόμοια γεγονότα.
Σχολιο.- Θα έπρεπε να ξέρουν τι ψηφίζουν. Ο Κυριάκος μέσες άκρες είχε πει τι πρόκειται να κάνει στα δύο μεγάλα θέματα.
1. Την προδοσία των Πρεσπών είπε ότι δεν μπορεί να την καταργήσει ( κολοκύθια τουμπανα δηλαδή. Ένα απλό προσυμφωνο ήταν)
2. Για τους λαθρομετανάστες είχε βγει ως λαγός και έβριζε τον Ορμπάν της Ουγγαρίας.
Σχολιο.- Τι ζούμε οι Ελληνες θεέ μου? Μας παίρνουν τη γη μας , την πατρίδα μας και δε μιλάμε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρατσιστικά και σεξιστικά σκατά από την Ουκρανία:
Κίεβο, 9 Φεβρουαρίου 2020. Η γυναίκα αυτή λιντσαρίστηκε από ομάδα "αγνώστων" επειδή μιλούσε ρωσικα. Κατέληξε στο νοσοκομείο, με σπασμένη μύτη, πλευρά και δόντια...
(Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 12 Φεβρουαρίου 1945 υπογραφόταν στη Βάρκιζα, ύστερα από δεκαήμερη διάσκεψη, η ιστορική Συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και του ΕΑΜ, μετά τον τερματισμό της ένοπλης αντιπαράθεσης του ΕΛΑΣ με τις βρετανικές και τις ελληνικές κυβερνητικές δυνάμεις κατά τα Δεκεμβριανά.
Την εαμική αντιπροσωπεία αποτέλεσαν οι Γιώργης Σιάντος (γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ), Δημήτρης Παρτσαλίδης (μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέας του ΕΑΜ) και Ηλίας Τσιριμώκος (γενικός γραμματέας του εαμικού κόμματος ΕΛΔ), και ο στρατηγός Στέφανος Σαράφης, ως στρατιωτικός σύμβουλος. Από την άλλη πλευρά συμμετείχαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Πλαστήρα, Ιωάννης Σοφιανόπουλος, Περικλής Ράλλης και Ιωάννης Μακρόπουλος, και ως στρατιωτικός σύμβουλος, ο στρατηγός Παυσανίας Κατσώτας.
H Συμφωνία αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου της Αριστεράς, γιατί καταλάβαινε τι τον περίμενε.
Καθώς ήδη είχε ξεκινήσει μονομερής εμφύλιος πόλεμος με τη μορφή της αντικομμουνιστικής λευκής τρομοκρατίας, χιλιάδες αγωνιστές του ΕΛΑΣ κατέφυγαν και πάλι στα βουνά και σχημάτισαν ανταρτοομάδες, που αποτέλεσαν τους πρώτους πυρήνες του μετέπειτα Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας. H παραβίαση της Συμφωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης καταγγέλθηκε επανειλημμένα από την Αριστερά και από τα τέλη του 1945 το ΚΚΕ αποφάσισε τον συνδυασμό της νόμιμης πολιτικής δράσης με την ανάπτυξη μορφών ένοπλης αντίστασης στη λευκή τρομοκρατία (Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα).
Η Συμφωνία της Βάρκιζας παραμένει έκτοτε ένα σοβαρό μάθημα, το κυριότερο μάθημα που οφείλει να ξέρει ένας αριστερός, ένας κομμουνιστής.
ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ Η ΝΙΚΗΤΗΣ!
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη μεταπολεμικά σε χώρες όπως η Ιταλία ή η Γαλλία, στην Ελλάδα ήταν βέβαιο πως η εξασφάλιση ομαλών δημοκρατικών διαδικασιών θα μπορούσε να φέρει την Αριστερά στην εξουσία. Κατά συνέπεια, ο συνασπισμός των αντιεαμικών δυνάμεων και οι Βρετανοί προστάτες τους, δεν θα επέτρεπαν μια τέτοια εξέλιξη.
Είναι αυτό το κεντρικό ζήτημα που δεν μπόρεσε να κατανοήσει η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, και οι αυταπάτες πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν όροι ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης ήταν που οδήγησαν στο Σύμφωνο του Λιβάνου και στη συμμετοχή στην κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» του Γεώργιου Παπανδρέου, στη Συμφωνία της Καζέρτας, στην απόφαση να μην καταληφθεί η εξουσία μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα, παρόλο που ολόκληρη, σχεδόν, η χώρα και η πρωτεύουσα εαμοκρατούνταν, καθώς και ο περιορισμός της Μάχης των Δεκεμβριανών σχεδόν αποκλειστικά στην Αθήνα και χωρίς να τίθεται ως στόχος η διεκδίκηση της εξουσίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά ρε παιδιά επέζησε η δημοκρατία που λαβώθηκε απ' τους μαρκαδόρους έξω απ' το σπίτι του ρεπόρτερ του Σκάι ή θα της κάνουμε πάνδημο κηδεία;
Σχολιο.- Όχι μόνον επέζησε αλλά ολόκληρο τραγούδι γράφτηκε γι αυτόν
Ο Άρης Πορτοσάλτε έχει τη δική του ιστορία, κάποιοι την έγραψαν στο τοίχο με μπογιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπου το 1920 η ισπανική γρίπη περίπου το 1820 η χολέρα περίπου το 1720 η γαλλική πανούκλα τυχερός αριθμός το 20 για μαντέψτε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Στο βιογραφικό σας λέτε άριστη γνώση κλασσικής μουσικής.
-Βεβαίως.
-Πείτε μας ένα έργο του Βέρντι.
-"Θέλω να με νιώσεις".
-Ευχαριστούμε, θα σας ειδοποιήσουμε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βύρωνας: Ξυλοκοπήθηκε επειδή υπερασπίστηκε την αδερφή του - "Με έδερναν 17 άτομα", χτύπησαν κι εκείνη
Θέλησε να προστατεύσει την αδερφή του από το bullying αλητων που της έκαναν και ξυλοκοπήθηκε από 17 άτομα - Η κοπέλα προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά ένα άλλο κωλοαλητακι την κράτησε και την χτύπησε στο κεφάλι.
12 Φεβρουαρίου 2020 - 07:32
Μαθητής λυκείου στον Βύρωνα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο σχολείο του από αληταραδες «συμμαθητές» και εξωσχολικούς, επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του από το bullying που της έκαναν καθημερινά.
«Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 17χρονος μαθητής λυκείου.
«Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές» πρόσθεσε μιλώντας στο Star. «Δεν ήξερα από που έτρωγα την κάθε μπουνιά και κλωτσιά ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα» είπε ο έφηβος.
Η αδερφή του, που ήταν παρούσα τη στιγμή της επίθεσης δήλωσε: «Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώσουν».
Η άγρια επίθεση ξεκίνησε όταν το θύμα προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα αλητακια που έκαναν bullying στην αδερφή του, ζητώντας του να το σταματήσουν.
Μάλιστα, όταν η κοπέλα προσπάθησε να τον βοηθήσει, ένα άλλο αλητακι (που πρεπει να πανε όλα τους στο αναμορφωτηριο) την κράτησε και την χτύπησε στο κεφάλι.
Οι καθηγητές μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό επενέβησαν για σταματήσουν την άνανδρη επίθεση. Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι γονείς του 17χρονου και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση.
Η μητέρα του θύματος, μιλώντας στην κάμερα του Star, τόνισε πως το παιδί φέρει αιμάτωμα στο μάτι του από κόψιμο, το οποίο προέκυψε από άγνωστο αντικείμενο. Η οικογένεια έκανε μήνυση και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Της πλήρωσα τα χρέη και με χώρισε»! Σκοτωμός με τον ολίγων ημερών άντρα της
Έπειτα από τις ελάχιστες 9 ημέρες κοινής ζωής, η Πάμελα Άντερσον και ο Τζον Πίτερς, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Πάντως, ο παραγωγός του Χόλιγουντ άφησε κάποιες αιχμές για την διάσημη ηθοποιό.
«Όσα έχουν ειπωθεί είναι ψέματα. Περιττό να πω ότι όταν μου έστειλε μήνυμα στο κινητό λέγοντάς μου ότι ήθελε να με παντρευτεί, ένα όνειρο γινόταν πραγματικότητα. Ήμουν ήδη αρραβωνιασμένος και παράτησα τη σχέση μου» ήταν η απάντησή του σε δημοσιογράφο αναφορικά με την πρόταση γάμου.
Και συνέχισε: «Τα άφησα όλα για την Παμ. Είχε χρέη 200.000 δολαρίων και κανέναν τρόπο να τα πληρώσει. Τα πλήρωσα και αυτό είναι το ευχαριστώ. Δεν υπάρχει πιο ανόητος από έναν γεροηλίθιο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρέθηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν - Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη της
Εντοπίστηκε η 7χρονη Βαλεντίν, που είχε εξαφανιστεί από το Παγκράτι, από τις γαλλικές Αρχές που βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Η μικρή είνα καλά στην υγεία της
12 Φεβρουαρίου 2020 - 12:05
Στην Γαλλία εντοπίστηκε η μικρή Βαλεντίν από τις τοπικές Αρχές ύστερα από επικοινωνία και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
Ο πατέρας της 7χρονης μαθήτριας παραμένει υπό κράτηση για τα πλαστά έγγραφα που εντόπισαν οι αστυνομικοί και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με αυτή την κατηγορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης χθες το βράδυ, ο πατέρας της Βαλεντίν ομολόγησε τα πάντα και παραδέχτηκε πως το κορίτσι το παρέλαβε μία συγγενής της εκλιπούσας γυναίκας του που ζούσε στην Γαλλία.
Η θεία του παιδιού ήρθε στην Αθήνα πιθανόν με πλαστά έγγραφα και χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κόρης της, πήρε το κορίτσι στο Παρίσι όπου διέμενε, για μια καλύτερη ζωή.
Μάλιστα και ο ίδιος ο Αμπελκά είχε σκοπό να ακολουθήσει και είχε προμηθευτεί γι αυτόν τον σκοπό πλαστή ισπανική ταυτότητα και εισιτήριο για σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.
Παρότι είχε όμως την πλαστή ισπανική ταυτότητα έκλεισε το αεροπορικό εισητήριο για Παρίσι χρησιμοποιώντας τα πραγματικά του στοιχεία και το ταξιδιωτικό έγγραφο που είχε λάβει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε βιντεοκλήση με την συγγενή του παιδιού στο Παρίσι, την είδαν και είδαν και την Βαλεντίν ότι είναι μία χαρά και ενημέρωσαν σχετικά τις γαλλικές Αρχές για να μεταβούν στην οικία και να παραλάβουν το κορίτσι.
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
"Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:
ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,
η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.
Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.
Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία - βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.
Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.
Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Julian Ασάνζ, η Τσέλσι Μάνινγκ και ο Edward Σνόουντεν τρεις πραγματικοί ήρωες της εποχής μας. Τρεις άνθρωποι που ρισκάρουν την καθημερινή τους ζωή και καλά να είναι για να αποκαλύψουν μερικά από τα εγκλήματα και τα εγκλήματα του "κόσμου μας" είναι υποψήφιοι για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφορές για ένα περιστατικό έρχονται από το Καμισλί, μια πόλη στη νοτιοανατολική Συρία. Αμερικανοί στρατιώτες σύμφωνα με πληροφορίες πυροβόλησαν έναν τοπικό έφηβο που προσπάθησε να καταστρέψει τη σημαία των ΗΠΑ. Αργότερα, ο στρατός της Συρίας άνοιξε πυρ στα αμερικανικά οχήματα των ΗΠΑ.
Η Ρωσική στρατιωτική αστυνομία ήρθε για να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισε η ένοπλη εξέγερση στο συριακό Βορρά κατά του κατοχικού στρατού των ΗΠΑ: ένοπλη σύρραξη κατοίκων και Αμερικανών…
12/02/2020
Εξαγριωμένοι κάτοικοι σε περιοχή της Hassakah στη ΒΑ Συρία ήρθαν σ΄ένοπλη συμπλοκή με κομβόι του αμερικάνικου στρατού κατοχής.
8 στρατιωτικά οχήματα του κατοχικού στρατού των ΗΠΑ ενώ εγκατέλειπαν το χωριό Khirbet Ammo, δέχθηκαν επίθεση με λιθοβολισμό από εξαγριωμένους κατοίκους που έσπασαν 2 οχήματα.
Μετά τη δολοφονία ενός τοπικού υποστηρικτή της συριακής κυβέρνησης που φέρεται να ήταν και ανήλικος 14 ετών που διαμαρτυρήθηκε για το πέρασμα της στρατιωτικής φάλαγγας των ΗΠΑ μέσω ενός Συριακού σημείου ελέγχου οι κάτοικοι πήραν τα όπλα και με αυτόματα έβαλαν κατά των Αμερικανών κατακτητών της γης τους και ληστών των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών…Οι κάτοικοι κατάφεραν να πάρουν και να υποστείλουν την αμερικάνικη σημαία σύμβολο κατοχής στο συριακό Βορρά και να την υποστείλουν….
Σύμφωνα με άλλες πηγές οι εξεγερμένοι είναι Σύριοι κουρδικής καταγωγής….Tα επεισόδια άρχισαν όταν οι κάτοικοι στο ανατολικό Qamishli, μπλόκαραν τη διέλευση της περιπόλου των ΗΠΑ καθώς προσέγγιζε ένα σημείο ελέγχου της συριακής κυβέρνησης κοντά στο χωριό…
Ένας Σύριος κατέβασε την αμερικάνικη σημαία κατοχής πλησίασε άοπλος τους πάνοπλους πεζοναύτες και είπε :« America not good! τι κάνετε στη χώρα μας;;;;! »



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Erdogan μιλώντας ως πληρεξούσιος των ΝΑΤΟ/ΗΠΑ κήρυξε ανοιχτό πόλεμο κατά Συρίας…Ο TSK έβαλε κατά SAA στο Kafar Halab.Η Συρία θ΄απαντήσει..
12/02/2020
Πριν από λίγο ο τούρκικος στρατός έβαλε με πυροβολικό κατά συριακού στρατού στο Kafar Halab στο Ιντλίμπ δυτικά του Χαλεπίου. Η Συρία θ΄απαντήσει..
Προηγουμένως ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Erdogan μίλησε την Τετάρτη ως πληρεξούσιος του ΝΑΤΟ και βασικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο συριακό ένας  ρόλος γι αυτόν από την αρχή της διαμάχης που υποδύθηκε με διάφορες εκδοχές. Σε σημερινή του είπε πως ”θα χτυπήσουμε τις δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας έναντι της παραμικρής επίθεσης κατά των κατοχικων στρατιωτών μας”. “Είμαστε αποφασισμένοι ν΄απωθήσουμε τη συριακη δημοκρατια εκτός των ορίων της συμφωνίας του Sotchi πριν το τέλος Φεβρουαρίου. Θα κάνουμε το απαραίτητο γι αυτό, στο έδαφος και στους αιθέρες χωρίς κανένα δισταγμό”,δήλωσε ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Recep Tayyip Erdogan κηρύσσοντας έμμεσα πόλεμο ανοιχτό κατά της Συρίας.
Τόνισε πως 15 Τούρκοι κατοχικοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι άλλοι 45 τραυματίστηκαν ως σήμερα στο Idleb, και ο σουλτανος Erdogan συνέχισε:
“Στο Idleb, η συριακη δημοκρατια  όσο και οι ρωσικές δυνάμεις και οι πολιτοφύλακες οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν που ενεργούν με αυτό επιτίθενται διαρκώς στους ισλαμοφασιστες μας,διαπράττουν σφαγές κι αιματοχυσία. Αυτοί οι δυτικοι αποικιοκρατες που μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, ισλαμοφασιστικων παιδιών και γυναικών που διατείνονται πως ανησυχούν για τους ισλαμοφασιστες βυθίστηκαν στη σιωπή. Ακόμη κι αν όλος ο κόσμος εθελοτυφλεί για αυτήν την κατάσταση η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής”, είπε.
Συνέχισε: ” αρχής γενομένης από σήμερα αν χτυπηθούν τα κατοχικα παρατηρητήριά μας στην ζώνη κατοχης μας ή αλλού κι αν οι δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας επιτεθούν κατά των Ισλαμοφασιστικων Σουλτανικων Τούρκων κατοχικων στρατιωτών η Σουλτανικη Τουρκία θα χτυπήσει παντού χωρίς να περιοριστεί στα όρια του Ιντλίμπ και της συμφωνίας του Sotchi.”
“Εγώ το λέω ανοιχτά εκεί που χύθηκε αίμα Ισλαμοφασιστων Σουλτανικων Τούρκων κατοχικων στρατιωτών κανείς δεν θα είναι σ΄ασφάλεια “, και δεν φειδόμαστε του τιμήματος κατέληξε..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρίλερ με τη μητέρα της Βαλεντίν
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, 18:44
Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία βρέθηκε την Τετάρτη στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της.
Η γυναίκα ισχυρίζεται πλέον μέσω του συνδέσμου στη Γαλλία, πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν έχει δηλώσει πως είναι νεκρή.
Πλέον, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων.
Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα - Όλα όσα αποκάλυψε για το ταξίδι στη Γαλλία και τη μητέρα
Στον ανακριτή οδηγήθηκε για να απολογηθεί ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα και άλλα τρία αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος.
«Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να το μεγαλώσω μόνος μου», δήλωσε ο πατέρας της 7χρονης, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα. Μαζί του ήταν άλλοι έξι συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές, ενώ ο ένας εξ’ αυτών διώκεται και για τη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα.
Ο πατέρας της Βαλεντίν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε για τη Γαλλία, με νόμιμα έγγραφα, στις 21 Δεκεμβρίου, με συνοδό φίλη φίλης του. 
Παρότι τελικός προορισμός του παιδιού, σύμφωνα με τον πατέρα, ήταν η Λυών, εν τούτοις, δεν αποκάλυψε συγκεκριμένη διεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν, στην οποία η μικρή έδειχνε ευδιάθετη και σε καμία περίπτωση φοβισμένη, ενώ δίπλα της ήταν μια γυναίκα.
Ο πατέρας φέρεται να επέμεινε στους αστυνομικούς πως από την ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά μαζί τους. Ωστόσο, πολλές φορές υπέπεσε σε αντιφάσεις όπως όταν ισχυρίστηκε ότι δεν είχε επικοινωνήσει πρόσφατα με τη μητέρα του παιδιού.
Ο ίδιος μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει. «Το παιδί ταξίδεψε στις 21/12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου. Στη συνομιλία μέσω της  βιντεοκλήσης, δίπλα στο παιδί, ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε πια παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω της Αγκόλας και της Τουρκιάς και με βάρκα στη χώρα μας», δήλωσε ο πατέρας την ώρα που έπαιρνε το δρόμο για τον ανακριτή.
Η μικρή Βαλεντίν βρέθηκε στη Λυών
Καλά στην υγεία της είναι η μικρή Βαλεντίν, η οποία εντοπίστηκε στη Γαλλία από τις Αρχές της χώρας. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία εκτίμησε ότι η περίπτωση της εξαφάνισης της μικρής κοπέλας ήταν περίεργη και θεώρησε ύποπτο τον πατέρα της, ο οποίος αποκάλυψε ότι την έψαξε για λίγο στην περιοχή του Παγκρατίου και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι τους και αποκοιμήθηκε.
Η 7χρονη αγνοούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι. Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση είχαν ζητήσει τη συνδρομή των Γάλλων συναδέλφων τους. Για τον εντοπισμό της είχε εκδοθεί amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Μάλιστα ο πατέρας της 7χρονης είχε κληθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει εκ νέου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν.
Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δύο φορές από ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Αυτό συνέβη μόλις πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.
«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν τη Βαλεντίν» είπε. «Στη Μυτιλήνη δύο φορές και μία στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από ΜΚΟ, αλλά δεν δέχτηκα, γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι, αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με τη Βαλεντίν».
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση
«Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019,  προέκυψαν τα ακόλουθα: ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό, η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το  παραπάνω συγγενικό πρόσωπο, για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.
Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.
Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία - βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.
Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.
Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται».