Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Κυριακη 9 Φεβρουαριου 2020


Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020
Επίσκεψη του υπ.Εξ. της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ στη Βενεζουέλα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ έφθασε την Πέμπτη το βράδυ στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας σε μια επίσημη επίσκεψη που θα επιτρέψει την ενίσχυση της στρατηγικής συμμαχίας συνεργασίας που διατηρούν τα δύο έθνη.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καράκας, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον ομόλογό του Χόρχε Αρεάσα και την αντιπρόεδρο Ντέλσυ Ροντρίγκες πριν γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο.

Tον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών υποδέχτηκαν στο Διεθνές Αεροδόμιο "Simón Bolívar" ο Βενεζουελάνος ομόλογός του, Χόρχε Αρεάσα, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη, Ιβάν Χιλ.
Η Βενεζουέλα και η Ρωσία έχουν σφυρηλατήσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες μία σημαντική στρατηγική συμμαχία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, η οποία κατέστησε δυνατή την υπογραφή εκατοντάδων συμφωνιών συνεργασίας σε διάφορους τομείς, κυρίως σε θέματα ενέργειας, οικονομικής, τεχνολογικής, βιομηχανικής και στρατιωτικής φύσης.
Από το 2001, η κυβέρνηση του τότε προέδρου Ούγκο Τσάβες έδωσε ώθηση στην άνοδο του επιπέδου των διμερών σχέσεων και πιο πρόσφατα, ο πρόεδρος Μαδούρο προώθησε τη στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία σε πρωτοφανή επίπεδα.
Η ισχυροποίηση της συνεργασίας Ρωσίας-Βενεζουέλας στηρίζεται στους ενεργειακούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς τεχνικούς πυλώνες που υλοποιούνται μέσω της Διακυβερνητικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου (CIAN), Βενεζουέλας-Ρωσίας, η οποία έχει συναντηθεί 14 φορές.
Η αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ, ο οποίος πριν από τη Βενεζουέλα επισκέφθηκε την Κούβα και το Μεξικό,  απαρτίζεται από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ραϊάμκοφ, τον Αλεξάντερ Τσετίνιν, διευθυντή του Τμήματος Λατινικής Αμερικής, Μαρία Ζαχάροβα, διευθύντρια του Τμήματος Πληροφόρησης και Τύπου. και Ολέγκ Στεπάνοβ, διευθυντή του Τμήματος Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής, μεταξύ άλλων εκπροσώπων της ρωσικής κυβέρνησης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Φεβρουαρίου 2020
Κοροναϊός: Το κουβανικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του

Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει επιλέξει το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Πρόκειται για ένα αντιικό φάρμακο βιοτεχνολογίας της Κούβας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Προεδρία της Κούβας, το κινεζικο-κουβανικό εργοστάσιο Changheber στην Jilin της Κίνας, παράγει το φάρμακο.
Η είδηση παρουσιάζεται στην granma.cu, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με τον πρέσβη της Κούβας στην Κίνα, Carlos Miguel Pereira, το εργοστάσιο Changheber ξεκίνησε την προετοιμασία του κουβανικού φαρμάκου από τις 25 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη «τις δυνατότητές του να θεραπεύσει την αναπνευστική κατάσταση». Σύμφωνα με τους ειδικούς, η IFNrec εφαρμόζεται έναντι ιογενών λοιμώξεων που προκαλούνται από VIH, εκτός από την αποτελεσματικότητα στις θεραπείες κατά διαφόρων τύπων καρκίνου.
Η είδηση έχει ιδιαίτερη σημασία διότι δίνει ελπίδα στην καταπολέμηση του κοροναϊου που έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν φτάσει τους 636 στην Κίνα, καθώς άλλοι 73 ασθενείς υπέκυψαν, σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας. Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων (69) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας. Οι 64 από τους ασθενείς πέθαναν στην πόλη Ουχάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα. Σε όλη την κινεζική επικράτεια καταγράφηκαν 3.143 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, γεγονός που αυξάνει σε 31.161 το σύνολο των κρουσμάτων.

ΥΓ: Η Κούβα συνεισφέρει τα μέγιστα για την παραγωγή του αντιικό φαρμάκου. Το νησί της επανάστασης που βιώνει για πάνω από 60 χρόνια ένα απάνθρωπο εμπάργκο, καταφέρνει να έχει τέτοια υψηλά επίπεδα επιστημονικής τεχνογνωσίας ώστε να πρωτοστατεί στην «μάχη» κατά του κορονοϊού. Η αποκλεισμένη Κούβα από τους ιμπεριαλιστές αγωνίζεται για να σώσει τον πλανήτη από μια επιδημία. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το νησί του Κάστρο και του Τσε σπεύσει να προσφέρει τις υψηλές ιατρικές και επιστημονικές υπηρεσίες της σε άλλες χώρες που κόσμου. Δημιουργεί φάρμακα για να σωθούν άνθρωποι όπως σήμερα ενάντια στον Κορονοϊό, δείχνοντας έμπρακτα το μεγαλείο της αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε σε αυτή τη μικρή χώρα μετά την επικράτηση της επανάστασης…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί κάποιος να μου πει αν ο Αριστοφανης ήταν πολιτικά ορθος; Οι κωμωδίες του θα λέγονταν σεξιστικες και ρατσιστικες από μερικούς. Η πολιτική ορθότητα, είναι ξαδερφακι της λογοκρισίας και του φασισμου και ξεκινάει από την παράλογη υπόθεση ότι η έκφραση, η συζήτηση, μπορεί να αποτελεί έγκλημα. Ο Αριστοφανης θα είχε καταδικάστει εις θάνατο αν ζούσε σήμερα από τους οπαδούς της πολιτικής ορθότητας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεμελιώθηκε από τον Μητσοτάκη το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης και γίνεται ο κακός χαμός από συριζαίους (με πρώτο τον Πολάκη), που φωνάζουν ότι πρόκειται για έργο των Τσίπρα και Σπίρτζη.
Δίκιο έχετε, βρε παιδιά! Οι δικοί σας υπέγραψαν όλες τις σχετικές συμφωνίες. Με κεντρική αυτή που παραχωρεί το 54% σε ινδική εταιρία, αν και βάζει 160 εκ. για την κατασκευή του, έναντι 305 εκατ. που βάζει το ελληνικό Δημόσιο. Για να μην υπάρχει δυσαρμονία με όλα τ' άλλα αεροδρόμια που έδωσαν στη γερμανική Fraport.
Δικό σας είναι το έργο. Μη φωνάζετε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 9 Φεβρουαρίου 1908 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ο "Ριζοσπάστης" από τον Γεώργιο Φιλάρετο, ως αντιβασιλική δημοκρατική εφημερίδα. Η έκδοσή του σταμάτησε το 1911, για να ξαναρχίσει να εκδίδεται το 1916 από τον Γιάννη Πετσόπουλο στη Θεσσαλονίκη και από τον επόμενο χρόνο στην Αθήνα, οπότε συνδέθηκε με το σοσιαλιστικό κίνημα.
Επίσημο όργανο από το 1920 του ΣΕΚΕ, θα παραμείνει σταθερά όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ και η ιστορία του θα ακολουθεί την ιστορία του κόμματος.
Η έκδοσή του θα απαγορευτεί από τη δικτατορία Πάγκαλου, στα 1925-26, όπως και το 1931 από την κυβέρνηση Βενιζέλου, οπότε, μέχρι το 1934, κυκλοφορούσε ως "Νέος Ριζοσπάστης".
Εκτός νόμου με την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936, θα κυκλοφορεί παράνομα στη συνέχεια, ενώ η Ασφάλεια θα εκδίδει τον δικό της "Ριζοσπάστη", στα 1940-41, ως όργανο της χαφιέδικης "Προσωρινής Διοίκησης του ΚΚΕ".
Η παράνομη έκδοσή του θα συνεχιστεί και στα χρόνια της Κατοχής, ενώ στα 1945-47, νόμιμος και με διευθυντή τον Κώστα Καραγιώργη, θα αναδειχθεί στην πρώτη σε κυκλοφορία ελληνική εφημερίδα και θα καταξιωθεί ως "σχολείο δημοσιογραφίας".
Και πάλι εκτός νόμου από το 1947, θα εκδίδεται από την παράνομη Κ.Ο. Αθήνας του ΚΚΕ σε αραιά διαστήματα, μέχρι το 1956, και με τη διάσπαση του 1968 θα εκδοθεί και πάλι παράνομα από το ΚΚΕ, ενώ το ΚΚΕ εσ. θα εκδώσει τον επίσης παράνομο "Ριζοσπάστη Μαχητή".
Ο "Ριζοσπάστης" θα επανακυκλοφορήσει νόμιμα από τον Σεπτέμβριο 1974 ξανά από το ΚΚΕ.
Η σκέψη μου πάει στις χιλιάδες των κομμουνιστών που εξασφάλισαν την έκδοσή του (νόμιμη, ημινόμιμη ή παράνομη) στις δύσκολες δεκαετίες, όπως και στις χιλιάδες που διώχτηκαν -και πολλοί απ' αυτούς εκτελέστηκαν- γιατί ήταν αναγνώστες και διακινητές του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν πλάκα οι Συριζαίοι ,,,τώρα ξαφνικά ανησυχούν για το κόσμο που θα χάσει τα σπίτια του,,προτείνουν αντί οι τράπεζες να τα δίνουν σε ξένα funds σε χαμηλή τιμή να έχουν δικαίωμα να τα αγοράζουν οι ίδιοι οι δανειολήπτες ....Καλά ρε παιδιά τόσα χρόνια εμείς τι λέμε ???? και όταν είσαστε στα πράγματα τρώγαμε τόσο ξύλο .....???? Δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου,,,ξεφτίλες....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώος ο Χρήστος Στελακάτος, ο απατεώνας ιχθυολόγος που κατήγγειλε τις καρκινογόνες τροφές για ραδιενεργεια και πυρινικα αποβλητα στα ιχθυοτροφεία, μπας και τσιμπισει κανας ηλιθιος

ΠΑΣΤΙ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ ΤΕ
Σας ενημερώνουμε ότι ο εν λόγω συχνά "καταγέλλων" δεν είναι Μέλος του Συλλόγου μας, ούτε οποιουδήποτε συλλόγου ιχθυολόγων, καθώς ουδέποτε έλαβε Πτυχίο ιχθυολόγου, ενώ οι δηλώσεις του ξεκινούν θέτοντας ως βάση αυτήν ακριβώς την ιδιότητα (οφείλει άνω των 15 μαθημάτων, πτυχιακή και πρακτική). Κάθε άλλη δήλωση από εκείνο το σημείο και μετά εμπεριέχει ήδη το στοιχείο του ψεύδους, και της ημιμάθειας. Επιπλέον, εργαζόμενος ως εργάτης έχει καταγγελθεί και σε εμάς από συναδέλφους του για αντισυναδελφική συμπεριφορά, αλλά δεν μπορούμε να ασκήσουμε πειθαρχικό έλεγχο, καθώς δεν είναι ιχθυολόγος μέλος μας. Για τα μέλη μας έχουμε συχνά κάνει παρεμβάσεις στην εργοδοσία, καθώς είμαστε και επαγγελματικός φορέας, υπογράφοντας Συλλογικές Συμβάσεις (ακόμη και με προσφυγή σε διαιτησία). Σε κάθε περίπτωση, και αρνούμενοι να εισέλθουμε σε μία εργατική διαφορά για την οποία έχουν επανειλημμένα αποφανθεί η επιθεώρηση εργασίας, και τα ελληνικά δικαστήρια,
ΔΕΝ είμαστε Δημόσιος Φορέας, και λειτουργούμε σε όφελος των μελών μας, της προσφοράς μας στον συνάνθρωπο, στο πλαίσιο του νόμου και της επιστήμης μας, τα οποία προσβάλλονται από τα όσα δηλώνει ψευδώς ο κ. Λοβέρδος.
Η τάση αναπαραγωγής ειδήσεων φοβερών και τρομακτικών είναι πια ίδιον του Αμαθούς και ημιμαθους κοινού. Ξεκίνησα 2-3 φορές να γράψω...αλλά πραγματικά δεν τα βγάζεις πέρα με τα fake news στο ίντερνετ. Απλά θα πω ότι το ψάρι Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είναι άριστο, οικονομικό οροιόν ανάρπαστο στις εξαγωγές ( 2ο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας) πιστοποιημένο από όλους τους φορείς!!!
Σχολιο.- Στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας εργάζονται ανθρώποι από όλο το φάσμα της αριστεράς και του ελευθεριακού χώρου, και όλοι μας θεωρούμε γραφικά τα όσα γράφονται.
Τι έγινε είμαστε όλοι γιουσουφάκια των εταιρειών;;;
Σοβαρά τώρα;;;
Και πρέπει όσοι δεν έχετε σχέση με το αντικείμενο να μας κουνησετε και το χέρι;;;

Ο συγκεκριμένος δεν έχει τελειώσει ούτε το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, και γυρνάει παντού και λέει ότι είναι ιχθυολόγος.
Αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ.
Η επιστημονική θεωρία και ο νόμος δεν είναι με το μέρος του.
Τώρα το ότι δίνεται αντικαπιταλιστικο περιεχόμενο σε μία τέτοια απάτη, κάντε το ελεύθερος είστε...
Φαντάζομαι αντίστοιχο αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο θα δίνατε και στον Τύπο που τα έβαλε με τις φαρμακοβιομηχανίες και πρότεινε στον κόσμο να μην κάνει εμβόλια.
Αυτός να δείτε αντικαπιταλισμό που έκανε, μέχρι που αποδείχθηκε ότι είναι απατεώνας...

Αν και δεν έχει κανένα νόημα πλέον, να έχετε υπόψιν σας ότι την τεχνογνωσία για κάποια είδη εκτρεφόμενων ψαριών την πήραμε από τις πρώην χώρες του Ανατολικού Μπλοκ.

Και επίσης ενώ εδώ συζητάμε τις καταγγελίες ενός αερολόγου απατεώνα, στην Κούβα βάζουν σαν στόχο να διπλασιάσουν την παραγωγη εκτρεφόμενων ψαριών έως το 2030.
Αυτό ακριβώς είναι η εποχή των social media.
Θετικό είναι η πληθώρα πληροφοριών, αλλά μεγάλο αρνητικό η απουσία κριτηρίου..
Θα δεις κάτω από ένα τοίχο στο fb, να συζητάει ισότιμα ο οπαδός της επίπεδης γης με ένα αστροφυσικός επιστήμονα...
Κάτω εδώ αυτό συμβαίνει συζητάνε ισότιμα σοβαροί επιστήμονες με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, και με 3 κουβέντες απαξιώνουν τα πάντα...
Καλό κουράγιο, σε όσους αντέχουν και συνεχίζουν...

Αθώος ο Χρήστος Στελακάτος, ο απατεώνας ιχθυολόγος που κατήγγειλε τις καρκινογόνες τροφές για ραδιενεργεια και πυρινικα αποβλητα στα ιχθυοτροφεία, μπας και τσιμπισει κανας ηλιθιος
15:04 | 07 Φεβ. 2020
Αθώος κρίθηκε ο απατεωνας Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, ο δηθεν ιχθυολόγος που κατήγγειλε τις πρακτικές των εταιριών στις ιχθυοκαλλιέργειες και αποκάλυψε τους κινδύνους που εγκυμονούν οι τροφές που προέρχονται από αυτές για τους καταναλωτές, όταν η εταιρεια καταλαβε ότι ηταν απατεωνας και τον απελυσε, ενώ μεχρι τοτε, για 13 χρονια που δουλευε ο απατεωνας Στελακατος ηταν όλα καλα..
Ο απατεωνας Χρήστος Στελακάτος απολύθηκε από την εταιρεία Ανδρόμεδα, όπου και εργάστηκε για 13 χρόνια καθώς εναντιώθηκε στις πρακτικές της εταιρείας. Κατήγγειλε χρήση χημικών ουσιών, ραδιενεργειας και πυρηνικων αποβλητων, όπως η φορμόλη, σάπιες τροφές, και άλλες επιβλαβείς πρακτικές για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Μετά τις καταγγελίες και την απόλυσή του βίωσε μια πραγματική δικαστική Οδύσσεια με την εταιρεία να προσφεύγει εναντίον του ζητώντας αποζημιώσεις μαμούθ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη αλλά και εξοντωτικά ψηλές ποινές φυλάκισης.
Τελικά σήμερα, ο απατεωνας Χρήστος Στελακάτος κρίθηκε αθώος από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας και σε προσωπικό του μήνυμα στο Facebook, ευχαριστεί όσους ηλιθιους του συμπαραστάθηκαν στη δικαστική του περιπέτεια.
Σχολιο.-  Διάψευση του πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με την υποτιθέμενη  δήλωση του που διακινείται στο ιντερνετ ότι θεωρεί επικίνδυνες τις ιχθυοκαλλιέργειες. Διευκρινίζει ότι η έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αφορά τα φυτοφάρμακα που εντοπίζονται στις εκβολές ποταμών.

https://thesprotos-panta.blogspot.com/2020/02/blog-post.html




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόκληση Ακάρ: "Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά"
09 Φεβρουαρίου 2020 12:47
Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ο "τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο". Αναφέρεται και στην Κύπρο και προειδοποιεί κανένας να μην "τεστάρει τη δύναμη" της Τουρκίας
Συνεχίζει με νέα "πυροτεχνήματα" την εμπρηστική της ρητορική η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να ανεβάζει για ακόμη μια φορά τους τόνους και να μιλά για «παράνομη στρατιωτικοποίηση» 16 κατοικιμενων ελληνικών νησιών.
Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως ο «τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο».
«Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει συνθήκες» είπε ο ίδιος, και συνέχισε:
«Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται πως ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια ενώ τα χωριά της ύδατα φθάνουν τα έξι μίλια». Ο Ακάρ προχώρησε και σε… υποδείξεις, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει.
Ο Τούρκος υπουργός  αναφέρεται και στην Κύπρο και προειδοποιεί κανένας να μην «τεστάρει τη δύναμη» της Τουρκίας: «Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας»,σημειώνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποτρόπαιο: Άγριος ξυλοδαρμός 68χρονου από εφήβους στο μετρό - Κανείς δεν αντιδρά
09 Φεβρουαρίου 2020 07:29
Μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα δέχτηκε ο ηλικιωμένος από 11 κοπέλες και αγόρια που ήθελαν να τον κλέψουν. Οι συνεπιβάτες του κοίταγαν. Τον βρήκαν εργαζόμενοι στο μετρό.
Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο από το Σικάγο των ΗΠΑ που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Fox News, στο οποίο φαίνεται ένας 68χρονος, λευκος, μαλλον αστεγος,  να πέφτει θύμα βίαιου ξυλοδαρμού από 11μελής ομάδα αλητων μαυρων εφήβων.
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα  μέσα σε συρμό του μετρό. Στα πλάνα φαίνεται μία μαυρη κοπέλα να προσπαθεί να κλέψει τον λευκο μαλλον αστεγο ηλικιωμένο την ώρα που αυτός έχει αποκοιμηθεί. Ο άνδρας κάποια στιγμή ξυπνά και προσπαθεί να τους απομακρύνει, με την έφηβη να τον σέρνει και να τον χτυπάει.
Στη συνέχεια η μαυρη κοπέλα απομακρύνεται και επιστρέφει με τους φίλους της, πέντε μαυρα αγόρια και δύο μαυρα κορίτσια. Επιτίθενται όλοι στον 68χρονο, ρίχνοντάς τον κάτω και κλωτσώντας τον στο πάνω μέρος του σώματος και στο πρόσωπο.
Παρά το γεγονός ότι ο ξυλοδαρμός γίνεται μπροστά στα μάτια αρκετών επιβατών του συρμού, κανένας από αυτούς δεν επεμβαίνει. Σύμφωνα με την αστυνομία, παράτησαν το θύμα που αιμορραγούσε μέσα στο μετρό. Οι εργαζόμενοι στο μέσο ήταν αυτοί που τον βοήθησαν.
Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι κοιμήθηκε και ξύπνησε βλέποντας μια ομάδα εφήβων να τον έχει περιβάλλει και να προσπαθεί να τον κλέψει. Τους είπε "ούτε να το σκέφτεστε". Φοβούμενος για την ασφάλειά του, όπως είπε, στράφηκε προς μία από τις έφηβες και τότε άρχισαν να τον χτυπούν "με γροθιές και κλωτσιές".
Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Οι αρχές εντόπισαν αργότερα μια ομάδα εφήβων κοντά στον σταθμό, όπου βρέθηκε το θύμα, πήραν καταθέσεις και τους άφησαν ελεύθερους.
Το αστυνομικό τμήμα του Σικάγου δήλωσε στο Fox News ότι το περιστατικό είναι υπό έρευνα αλλά δεν υπάρχει καμία σύλληψη επειδή το θύμα "δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τους δράστες λόγω των τραυμάτων του".




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λέγεται domino effect.
Γνωρίζω πώς το τελευταίο διάστημα έχω αναφερθεί με ξενικούς όρους σε διάφορα ζητήματα ασφαλείας, όμως δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να το εξηγήσεις όταν γενικότερα η ασφάλεια είναι κάτι που στην χώρα μας αντιμετωπίζεται ως πρόσθετη πολυτέλεια και οι μόνες σοβαρές σπουδές (με ρεαλιστική σύνδεση στην σημερινή πραγματικότητα) γίνονται δυστυχώς στο εξωτερικό. Ας μου συγχωρηθεί λοιπόν το συνεχόμενο των αναφορών με ξενικούς όρους.
Για το domino effect θα έλεγα πώς είναι ουσιαστικά μια εξέλιξη της Blue-Red άσκησης. Είναι η μετάδοση και πολλαπλασιασμός του φαινομένου εφόσον τα συνθετικά στοιχεία του πολλαπλασιάζονται και κλιμακώνουν σε αριθμό και ένταση.
Στην περίπτωση λοιπόν του μεταναστευτικού προβλήματος στην χώρα έχουμε τα εξής παρακάτω.
- Αυξανόμενες ροές με μικρή ικανότητα αφομοίωσης από την κοινωνία της χώρας που οφείλεται σε διαφορετικές πολιτισμικές συνήθειες και δημιουργεί και μια συνολική τάση για παραβατικότητα από την πλευρά των ροών.
- Κερδοσκοπικά κυκλώματα εντός ΜΚΟ, πολιτικό μέσο πίεσης για διάφορους επιτήδειους εντός συνόρων, κέρδος πολιτικό για Ερντογάν αλλά και ΕΕ που κρατάνε μακριά την "απειλή" παράνομων μεταναστών από την χώρα τους.
- Απελπισμένοι πολίτες που δέχονται πιέσεις ακόμα και στην καθημερινή επιβίωση τους και βιώνουν μια αυξανόμενη οργή λόγω του φόβου αυτού. Νιώθουν εγκατάλειψη και λίγο στοχοποιημένοι από το κράτος που απλά αδιαφορεί για το τι συμβαίνει.
- Μια άνευ προηγουμένου φοβικότητα μιας κυβέρνησης όπου παρόλο που έχει ένα 80+% στήριξης από τον Ελληνικό λαό να καταπολεμήσει το μεταναστευτικό, αυτή συνεχίζει και καρκινοβατεί.
Όλο αυτό δημιουργεί ένα μείγμα πολύ επικίνδυνο που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλη την περιφέρεια της χώρας. Παράδειγμα η πόλη της Θεσσαλονίκης όπου περιοχές της έχουν γκετοποιηθεί πλήρως και πλέον ακόμα και περιοχές στο κέντρο της , όπως ακριβώς και στην Αθήνα, αρχίζουν και γίνονται προβληματικές σε επίπεδο διαβίωσης.
Υπάρχουν επίσης κέντρα υποδοχής , στην Θήβα , στην Κόρινθο και άλλες πόλεις της χώρας που μπορεί να μην είναι στο απόλυτο όριο που βρίσκονται τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου όμως είναι πανεύκολο να μεταδοθεί όλη αυτή η ένταση και να δημιουργήσει ίδιες καταστάσεις σε όλη την χώρα , ειδικά μάλιστα να μέρος του πληθυσμού των νησιών μεταφερθεί εκεί όπως σχεδιαζόταν να γίνει.
Ένα Domino Effect που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους χώρους υποδοχής και κατά επέκταση να δημιουργήσει και σχετικές αντιδράσεις από πολίτες στην ενδοχώρα. Δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει (σε μικρότερη κλίμακα) όταν με το ζόρι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλλει συνύπαρξη παιδιών μεταναστών σε σχολεία που δεν είχαν καν το βασικό επίπεδο γνώσης για να συμβαδίσουν με τα ημεδαπά.
Αν κάποιος το θεωρεί τραβηγμένο το domino effect, προκαλώ να δεί τι συμβαίνει αυτή την στιγμή - τώρα - στα νησιά της Λέρου, Χίου, Λέσβου, Σάμου και πώς σε όλα τα συγκεκριμένα κέντρα υποδοχής είναι πλέον σε σημείο σύγκρουσης.
Παράλληλα όποιος ζητεί να δεί τι θα κάνει η Ε.Ε. , έχει σημασία να δεί κάποιος τον σχεδιασμό που προτείνει η Γερμανία που λέει πώς η χώρα που θα δώσει πρώτη άσυλο είναι και εκείνη που θα επιβαρρύνεται εφεξής με κοινωνικές παροχές. Κάτι που προφανώς κόβει και την χρηματοδότηση προς Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, ενώ επίσης συνεπάγεται και την ακόμα αυστηρότερη άρνηση από άλλες χώρες της Ευρώπης να δεχτούν πλέον νέους παράνομους μετανάστες.
Αυτό το domino effect που θα είναι περιορισμένο εντός συνόρων , θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και θα είναι ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΟ από την κυβέρνηση (την όποια κυβέρνηση) εκτός και αν κυρήξει στρατιωτικό νόμο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Υ.Γ. Συγκρατώ πώς ήδη υπάρχουν παροτρύνσεις και αναφορές απο ομάδες πολιτών που αναφέρουν οτι θα οπλιστούν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο αυτή δεν αντιμετωπίζεται. Μια κατάσταση που θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα ίσως πιστεύουμε πώς θα λύσει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψιλολογια ενδεικτικα
300 εκατομυρια βάζουμε εμείς 150 οι Ινδοί για το νεο αεροδρόμιο στην Κρήτη
Το 46% των μετοχων του αεροδρομιου εμείς το 54% οι Ινδοί
Κωτσους τους πιάσαμε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ιράκ, λένε πως στην αγορά, τα βιβλία μένουν πάντοτε έξω από το μαγαζι  στο δρόμο τη νύκτα, γιατί οι Ιρακινοί πιστεύουν το εξής θεϊκό:
“Αυτός που διαβάζει, ποτέ δεν κλέβει κι αυτός που κλέβει, ποτέ δε διαβάζει!”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Ένας φουκαράς γέρος πήγε να μείνει με τον γιο του, τη νύφη του και τον τετράχρονο εγγονό του . Τα χέρια του γεροντάκου έτρεμαν, τα μάτια του δεν έβλεπαν καλά κι η περπατησιά του ήταν διστακτική.
Η οικογένεια έτρωγε όλη μαζί στο τραπέζι, όμως τα πράγματα τα έκαναν δύσκολα τα τρεμουλιάρικα χέρια και η αδύνατη όραση του παππού . Απ’ το κουτάλι του έπεφτε στο πάτωμα φαγητό, όταν έπιανε το ποτήρι με το νερό πιτσίλιζε το τραπεζομάντιλο κι ο γιος κι νύφη ταράζονταν με όλη αυτή την ανακατωσούρα ....
" Πρέπει να κάνουμε κάτι με τον παππού " είπε ο γιος .
" Φτάνει πια το λερωμένο τραπεζομάντιλο, το μάσημα όλο σαματά και το φαγητό στο πάτωμα ".
Κι έτσι το ζευγάρι έβαλε ένα μικρό τραπεζάκι σε μια γωνιά όπου ο παππούς έτρωγε μόνος του την ώρα που η υπόλοιπη οικογένεια απολάμβανε το φαγητό της .
Κι όταν πια ο παππούς έσπασε ένα – δύο πιάτα, του σερβίριζαν το φαγητό του σ’ ένα ξύλινο μπολ .
Όταν οι υπόλοιποι έριχναν καμιά ματιά προς τη μεριά του παππού έβλεπαν μερικές φορές ένα δάκρυ στα μάτια του παππού που καθόταν μονάχος . Παρόλα αυτά τα μόνα λόγια που έλεγαν του παππού ήταν παρατηρήσεις για το πεσμένο πιρούνι ή τα σκόρπια στο πάτωμα φαγητά .
Ο τετράχρονος μικρός τα έβλεπε όλα αυτά σιωπηλός .
Μια βραδιά, πριν από το δείπνο, ο πατέρας παρατήρησε τον μικρό να παίζει στο πάτωμα με κάτι μικρά κομμάτια ξύλο .
Ρώτησε γλυκά τον γιο του, " ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ;;;"
Το ίδιο γλυκά ο γιος απάντησε, " ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ,
ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ " και με ένα χαμόγελο ξανάπεσε στη δουλειά του . Οι γονείς έχασαν τη μιλιά τους και μετά από τα μάτια τους άρχισαν να τρέχουν δάκρυα . Αν και δεν άλλαξαν κουβέντα, κατάλαβαν κι οι δυο τους τι έπρεπε να γίνει .
Το ίδιο βράδυ ο πατέρας πήρε ευγενικά τον παππού απ’ το χέρι και τον οδήγησε στο τραπέζι της οικογένειας . Για την υπόλοιπη ζωή του έτρωγε μαζί με την οικογένεια σε όλα τα γεύματα .
Και μάλιστα για κάποιο μυστηριώδη λόγο, ούτε ο ένας, ούτε η άλλη ενδιαφέρθηκαν πια για το πεσμένο πιρούνι, τα φαγητά που έπεφταν στο πάτωμα ή το λερωμένο τραπεζομάντιλο




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν υπάρχει η έννοια Ρωσοπόντιος, υπάρχει ο ανιστόρητος Ελλαδίτης
Ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος περιγράφει ένα περιστατικό…
«Σε μια λαϊκή αγορά, ένας Ρωσοπόντιος άπλωσε μια κουβέρτα με κάτι ψιλοπράγματα για πούλημα. Απέναντι του ένας κοτοπουλάς μόλις τον είδε άρχισε να βρίζει…
Τουρκόσποροι τι θέλατε και ήρθατε εδώ, ήρθατε να μας φάτε το ψωμί μας, να φύγετε δεν σας θέλουμε… Ο Ρωσοπόντιος δεν ήξερε ελληνικά, δεν καταλάβαινε, φώναξε τον παππού του που στεκόταν λίγο πιο πέρα και άκουγε. Εκείνος ατάραχος πλησίασε τον υβριστή και του είπε σε άπταιστα ελληνικά… Άκου παιδί μου, μια κουβέντα θα σου πω και βάλε την καλά στο μυαλό σου, αν εσύ είσαι Έλληνας εγώ είμαι Έλλην. Ο κόσμος χειροκρότησε με ενθουσιασμό. Έφυγα κι εγώ συγκινημένος, που αξιώθηκα να ακούσω τέτοιο ποίημα»
Ο πρώτος δήμαρχος της Μόσχας (1991-1992) και πανεπιστημιακός, Έλληνας στην καταγωγή, ο Γαβριήλ Ποπώφ, είχε διηγηθεί το εξής περιστατικό…
Κάποτε ένας Ρώσος πανεπιστημιακός τον είχε ρωτήσει από που κατάγονταν αυτός και οι πρόγονοι του για να πάρει την απάντηση… Εμείς συνάδερφε ήρθαμε πέντε αιώνες πριν έρθετε εσείς οι Ρώσοι στον Εύξεινο Πόντο.
Η πρώτη εγκατάσταση η μεγαλυτερη των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο έγινε τον 8ο αιώνα πχ κατά τον δεύτερο Ελληνικό αποικισμό (8ος, 7ος και 6ος αιώνας). Στη χερσόνησο της Κριμαίας, Ταυρίδα τότε, ιδρύθηκαν οι πόλεις Συμφερούπολη, Νυμφαίον, Ερμόνασσαν, Παντικάπαιο σημερινό Κερτς.
Ο Μέγας Αλέξανδρος το 325 πχ εγκατάστησε στην περιοχή της σημερινής Γεωργίας 10.000 Μακεδόνες και οικογένειες Ποντίων που τον ακολούθησαν με την θέληση τους. Η ελληνική μετακίνηση στις χώρες της τσαρικης Ρωσιας εντάθηκε μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης και της Τραπεζούντας και κατά την περίοδο και της οθωμανικής κατοχής.
Στην Οδυσσό θάφτηκε ο Γρηγόριος ο Πέμπτος. Αιώνες μύθου και πραγματικότητας που επιβεβαιώνουν την ελληνική παρουσία αιώνων. Κατά την διάρκεια των Ρωσοτουρκικών πολέμων χιλιάδες Πόντιοι έφευγαν για να γλιτώσουν από τους Τούρκους. Το 1918 πολλοί Πόντιοι ακολούθησαν τα τσαρικα ρωσικά στρατεύματα που εγκατέλειπαν τους Έλληνες του Πόντου στην τύχη τους μετά την Ρωσική επανάσταση και το 1922 ολοκληρώνεται η μετακίνηση του Ποντιακού Ελληνισμού στην χώρα που πίστευε ως σύμμαχο και τον άφησε μετά το 1918 στα χέρια του Κεμάλ.
Ο Ελληνισμός των χωρών της τσαρικης Ρωσιας, Ποντιακός Ελληνισμος, είναι από τα πιο γνήσια και πολύπαθα κομμάτια του Ελληνισμού. Από το 1990 εξαιτίας των πολέμων που ακολούθησαν την διάλυση της Σοβιετικής ένωσης πίστεψε ότι θα έβρισκε ασφάλεια στην αρχαία μητρόπολη και αντιμετωπίστηκε ως παρίας…
Οι Πόντιοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ως Έλληνες αυτοπροσδιορίζονταν (αυτό που ήταν δηλαδή) όχι ως Πόντιοι απλώς, και ήρθαν εδώ. Και ίδια Ελλαδική νοοτροπία που το 1922 αποκαλουσε τους Ελληνες Μικρασιατες σαν… τουρκοσπορους κατασκεύασε καινούρια φυλή, τη…Ρωσοποντιακή.
Δεν είναι δικαιολογία ότι μπορεί να έχουν έρθει και μη Έλληνες, υπάρχουν τρόποι να διασταυρωθεί αυτό και αυτοί δεν είναι Ρωσοπόντιοι, είναι Ρώσοι, Ουκρανοί, Γεωργιανοί.
Χρέος είναι η υπεράσπιση κάθε κομματιού του έθνους, ειδικά των πιο ευάλωτων και πολύπαθων, αλλιώς να μην παραπονιέται κανένας για την παράνομη οικονομική μετανάστευση και τις συνέπειες της, όταν έχει ήδη απαξιώσει ο ίδιος το έθνος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Έλληνες που ήρθαν τότε, και τους Έλληνες που έμειναν πίσω, στους τόπους που αυτοί πρωτο έχτισαν, που έδωσαν τα φώτα τους, που βρήκαν καταφύγιο από τους Τούρκους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν κάποιοι πολεμούσαν τους ναζί στην Κατοχή, χιλιάδες άλλοι πλούτισαν
Η ιταλογερμανική Κατοχή του 1941-44, πέρα από λιμός, βομβαρδισμοί, μπλόκα, αντιστασιακές πράξεις και κτηνώδη αντίποινα, υπήρξε και κάτι άλλο: μια πελώρια οικονομική ευκαιρία οικονομικής αποκατάστασης και κοινωνικής ανόδου για χιλιάδες έλληνες πολίτες, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο βρέθηκαν σε θέση να εκμεταλλευτούν τη «συγκυρία» (και τη διάχυτη γύρω τους πείνα, δυστυχία κι ανασφάλεια) για να «φτιαχτούν» ή να αυξήσουν τον πλούτο που ήδη διέθεταν.
Βιομήχανοι που έκαναν χρυσές δουλειές χάρη στις παραγγελίες της Βέρμαχτ ή την παραγωγή ειδών πρώτης ανάγκης, υπεργολάβοι δημοσίων έργων που άνοιγαν δρόμους κι έφτιαχναν λιμάνια ή αεροδρόμια για λογαριασμό του στρατού κατοχής, μικροί και μεγάλοι μαυραγορίτες, «διαμεσολαβητές» κάθε λογής που έσωζαν (ή «προσπαθούσαν να σώσουν») ζωές με αντάλλαγμα χρυσές λίρες – όλοι αυτοί αποτέλεσαν τους κερδισμένους των ημερών, τη σπονδυλική στήλη της εθνικοφροσύνης και τη μαγιά του «αναπτυξιακού θαύματος» των επόμενων δεκαετιών.
Ορισμένοι απ’ αυτούς τους κερδισμένους ήταν κλασικοί τυχοδιώκτες, που ζούσαν τη ζωή τους χωρίς να πολυλογαριάζουν το μέλλον. Με την παροιμιώδη ευθύτητά της, η Μελίνα Μερκούρη μας έχει αφήσει π.χ. μια χαρακτηριστική -άκρως υποκειμενική αλλά ανατριχιαστικά οικεία- περιγραφή του μαυραγορίτη εραστή της εκείνων των χρόνων: «Ο Αλέξης μισούσε τους Γερμανούς γιατί ήταν δυνατοί. Περιφρονούσε τους Ελληνες γιατί ήταν αδύνατοι. Ελυσε το ζήτημα του ίδιου του του αντρισμού εκμεταλλευόμενος και τους δυο. Οι Ελληνες που είχαν ιδανικά γελοιοποιήθηκαν. Οι Γερμανοί που είχαν τα όπλα και τα τανκς νικιόνταν με την εξυπνάδα. Το να τους ξεπεράσεις σε εξυπνάδα σήμαινε να τους πάρεις χρήματα. Το να κάνεις να σωπάσει η φωνή της συνείδησης σήμαινε να πετάξεις τα χρήματα. Ηταν εικοσιέξι χρονών κι έλεγε πως θα σκοτωνόταν πριν απ’ το τέλος του πολέμου. Η ζωή έπρεπε λοιπόν να είναι διασκέδαση» («Γεννήθηκα Ελληνίδα», Αθήνα 1995, σ.79).

Η πλειοψηφία των ωφελημένων από την Κατοχή ανήκε ωστόσο στην κατηγορία των «νοικοκυραίων», των ανθρώπων που είδαν τη «ρευστότητα» της περιόδου απλώς σα μια καλή ευκαιρία να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών και των επιχειρήσεών τους. Και, σαν καλοί νοικουραίοι, φρόντισαν να επενδύσουν στην πιο σταθερή (αλλά συγκυριακά υποτιμημένη) «αξία». Αγοράζοντας -αντί πινακίου φακής- κάθε λογής ακίνητα, από οικόπεδα κι αγροτεμάχια μέχρι σπίτια κι ολόκληρες πολυκατοικίες.
Η άλλη όψη αυτού του πλουτισμού είναι γνωστή: το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων χιλιάδων ανθρώπων, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί. Ενώ το πιο αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας μετατράπηκε σε ανθρώπινους σκελετούς που πέθαιναν στους δρόμους σαν τις μύγες, μεγάλο τμήμα των εργατικών και μεσαίων στρωμάτων επιβίωσε «σκοτώνοντας» ό,τι είχε αποκτήσει ή κληρονομήσει τα προηγούμενα χρόνια.
«Το πρωί είδα τον Νικολαΐδη, τον χτηματομεσίτη του Χαροκόπου», σημειώνει χαρακτηριστικά το Γενάρη του 1942 στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Χρηστίδης. «Μου είπε πως αυτό το μήνα έκανε μεσιτείες για δουλειές 6 εκατομμυρίων. Λέει πως τα ακίνητα υψώθηκαν μόνο 4-5 φορές. Ο κοσμάκης που πεινά, άρχισε να ξεπουλά τα σπίτια του» («Χρόνια Κατοχής», Αθήνα 1971, σ.201).
Την εικόνα συμπληρώνει η αποτίμηση του φαινομένου από το Γιώργο Θεοτοκά, ένα χρόνο αργότερα: «Υπάρχει πολλή κρυμμένη δυστυχία. Οι παλιές μεσαίες τάξεις φθίνουν οικονομικά, ζούνε ξεπουλώντας περιουσιακά στοιχεία, έργα τέχνης, έπιπλα κλπ σκεύη και ρούχα και τουαλέτες που αγοράζουν οι καινούριοι πλούσιοι της μαύρης αγοράς. Ουσιαστικά, αυτές οι τάξεις βρίσκονται σε πτώχευση. Οι καινούριοι πλούσιοι είναι άτομα τυχοδιωχτικά, που δρουν μέσα σε μια ζούγκλα κι ό,τι αρπάξει ο καθένας. Φυσικά, αρκετοί είναι οι παλαιοί πλούσιοι που προσαρμόστηκαν και ξανακάνουν χρήματα με τη μέθοδο των νεόπλουτων» («Τετράδια Ημερολογίου», Αθήνα 1980, σ.387).
Με αφοπλιστική λιτότητα, η ίδια διαδικασία καταγράφεται τέλος στο ρεμπέτικο τραγούδι του Μιχάλη Γενίτσαρη: «Μικροί μεγάλοι γίνανε / μαυραγορίτες όλοι / κι αφήσαν όλο το ντουνιά / με δίχως πορτοφόλι. / Πουλήσαμε τα σπίτια μας / και τα υπάρχοντά μας / για δυο ελιές κι ένα ψωμί / να φάνε τα παιδιά μας».
Την καλύτερη αποτύπωση αυτών των αλλαγών συνιστά η καταγραφή των αγοραπωλησιών ακινήτων επί Κατοχής από το σύλλογο που δημιούργησαν μεταπολεμικά οι πωλητές για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους. Το «Υπόμνημα περί ακυρώσεως των αγοραπωλησιών ακινήτων» που τύπωσε τον Αύγουστο του 1946 η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Πωλησάντων Ακίνητα επί Κατοχής περιλαμβάνει εξαιρετικά διαφωτιστικούς στατιστικούς πίνακες, με βάση τα στοιχεία των συμβολαιογραφείων όλης της χώρας. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και μια αναλυτική λεπτομερής κατάσταση των αγορών μερικών χιλιάδων ακινήτων από 524 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχει διασωθεί στο αρχείο της Ομοσπονδίας.
Το ερέθισμα για την παρουσίαση που ακολουθεί μας το πρόσφερε η μεταπτυχιακή εργασία του δασκάλου Παναγιώτη Σάμιου («Η Μαύρη Αγορά και οι ακίνητες περιουσίες που άλλαξαν χέρια την περίοδο της Κατοχής», Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα 2010), απ’ την οποία αντλήσαμε πολλά στοιχεία. Συμπληρωματικές πληροφορίες αναζητήσαμε στο αρχείο της Ομοσπονδίας Πωλησάντων, που φυλάσσεται στο ΕΛΙΑ.
Ανατομία μιας «ανακατανομής»
Το πρώτο δεδομένο αφορά τα μεγέθη του φαινομένου. Οπως φαίνεται από τον Πίνακα Ι, μέσα στην κατοχή άλλαξαν χέρια 350.000 περίπου ακίνητα. Το ένα τρίτο απ’ αυτά ήταν «αστικά» (σπίτια και οικόπεδα), τα δυο τρίτα «αγροτικά» (δηλαδή χωράφια, συχνά στην περίμετρο των αστικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους των σημερινών πολεοδομικών συγκροτημάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης), ενώ πουλήθηκαν και 1.000 περίπου «βιομηχανικά» ακίνητα, ως επί το πλείστον βιοτεχνίες.

Η σχέση των περισσότερων απ’ αυτές τις συναλλαγές με τον πόλεμο και την πείνα είναι προφανής: τρεις στις τέσσερις πραγματοποιήθηκαν μέσα στα πρώτα δυο χρόνια της Κατοχής (1941-42), την περίοδο δηλαδή κατά την οποία σημειώθηκε και ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από ασιτία. Στα τέλη του 1942, η κατάσταση είχε πιά κάπως σταθεροποιηθεί χάρη στα συσίτια του Ερυθρού Σταυρού. Ο κόσμος δεν πέθαινε πλέον από την πείνα, οπότε και το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων (όσων δεν είχαν «σκοτωθεί» το προηγούμενο διάστημα) περιορίστηκε αισθητά.
Η προπολεμική αξία αυτών των ακινήτων αποτυπώνεται στον Πίνακα ΙΙ. Οπως διαπιστώνουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων αφορά μικρά και μεσαία περιουσιακά στοιχεία, τα δε «βιομηχανικά» ακίνητα είναι στο σύνολό τους σχεδόν βιοτεχνικές μονάδες και μαγαζιά. Δεν έχουμε βέβαια στοιχεία για το βαθμό συγκέντρωσης αυτών των ιδιοκτησιών προπολεμικά, λογικά όμως το μεγαλύτερο μέρος τους πρέπει να ανήκε σε μεσαία στρώματα μικροϊδιοκτητών.
Η σχέση ανάμεσα στην προπολεμική αξία αυτών των ακινήτων και τις τιμές με τις οποίες «σκοτώθηκαν» αυτά επί Κατοχής φωτίζει ακόμη περισσότερο το χαρακτήρα αυτών των αγοραπωλησιών (Πίνακας ΙΙΙ). Σε μια Ελλάδα όπου οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής είχαν δεκαπλασιαστεί (σε σχέση με το μέσο ημερομίσθιο) μεταξύ Οκτωβρίου 1940 κι Απριλίου 1943, τα ακίνητα πωλούνταν κατά μέσο όρο στο 1/13 με 1/20 της αξίας τους! Οπως διαπιστώνουμε δε από τους δειγματοληπτικούς πίνακες που συνοδεύουν ως τεκμήρια το «Υπόμνημα» του 1946, αυτή η υποτίμηση των πωλούμενων ακινήτων υπήρξε μεγαλύτερη στο φόρτε της πείνας, αλλά και όσον αφορά τα ακίνητα μικρότερης προπολεμικής αξίας. Με δυο λόγια, οι μικροϊδιοκτήτες ξεπούλησαν φτηνότερα τα υπάρχοντά τους απ’ ό,τι οι «μεσαίοι» (που ενδεχομένως κινδύνευαν λιγότερο άμεσα από την πείνα).
Ακόμη και τα κλάσματα αυτά είναι ωστόσο σε μεγάλο βαθμό παραπειστικά, καθώς ο μηχανισμός που η δωσίλογη «Ελληνική Πολιτεία» είχε θεσπίσει γι’ αυτές τις συναλλαγές κατέληγε στην πράξη σε ακόμη μεγαλύτερη υποτίμηση της αξίας των πωλούμενων ακινήτων. Σύμφωνα με το Ν.Δ. 771 του 1941, όλες οι συναλλαγές άνω των 30.000 δρχ έπρεπε να πραγματοποιούνται μέσω τράπεζας, με κατάθεση εκεί του συνολικού τιμήματος, από το οποίο ο δικαιούχος δεν μπορούσε να κάνει παρά τμηματικές αναλήψεις 30.000 (κι αργότερα 40.000) δρχ κατά ορισμένα διαστήματα. Με τη δραχμή να υποτιμάται διαρκώς έναντι της χρυσής λίρας (συνολικά 1 προς 4.367 μεταξύ Απριλίου 1941 και Φεβρουαρίου 1944), οι τράπεζες ξεζούμιζαν έτσι με τη σειρά τους τον πωλητή.
Η εικόνα της «κοινωνικής κινητικότητας προς τα κάτω» που σηματοδοτεί αυτή η διαδικασία καταγράφεται αναλυτικά στον Πίνακα ΙV, με τα στοιχεία για τη μεταπολεμική οικονομική κατάσταση των πωλητών. Δυστυχώς δεν παρατίθενται στοιχεία για την αντίστοιχη οικονομική τους θέση πριν από τον πόλεμο, ούτε προσδιορίζεται επακριβώς η διαχωριστική γραμμή μεταξύ «απόρων», «ευπόρων» και «πλουσίων». Είναι ωστόσο προφανές ότι στην εκποίηση των μεσαίων κι ενός σημαντικού τμήματος των μεγάλων ιδιοκτησιών έχουμε να κάνουμε με εκπτώχευση (κι ενδεχομένως προλεταριοποίηση) προπολεμικών μεσοστρωμάτων, ενώ το ίδιο ισχύει και για ένα απροσδιόριστο ποσοστό της εκποίησης ακινήτων μικρής αξίας.
Η πιο ενδιαφέρουσα από τις στατιστικές πληροφορίες του «Υπομνήματος» αφορά, ωστόσο, τον κόσμο των αγοραστών (Πίνακας V). Τα δύο τρίτα τους ήταν άνθρωποι που στη διάρκεια της Κατοχής αγόρασαν από ένα ακίνητο, το ένα τέταρτο αγόρασε 2-3, το ένα εικοστό 4-10, ενώ το ένα τριακοστό «φτάχτηκε» πάρα πολύ χοντρά, αποκτώντας στο ίδιο διάστημα από 11 μέχρι 50 ή και περισσότερα ακίνητα. Πέντε με δέκα χιλιάδες Ελληνες βγήκαν, δηλαδή, από την κατοχή αισθητά πλουσιότεροι απ’ ό,τι ήταν πριν. Στην πραγματικότητα, όπως διαπιστώνουμε από το δειγματοληπτικό κατάλογο των 524 αγοραστών, η συγκεντροποίηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού συχνά διαφορετικοί αγοραστές είναι πρόσωπα μιας και της αυτής οικογένειας ή συνιδιοκτήτες της ίδιας επιχείρησης.
Ο αριθμός των υπόλοιπων 50 με 55.000 αγοραστών μας αποκαλύπτει μια άλλη όψη του φαινομένου: τον κόσμο που στο διάστημα της Κατοχής μπορεί να μην πλούτισε ιδιαίτερα, μάλλον όμως δεν έγινε και φτωχότερος, αφού απέκτησε κάποια νέα περιουσιακά στοιχεία. Αν κρίνουμε απ’ το διαθέσιμο δειγματολόγιο των 524, ανάμεσά τους βρίσκονται και χιλιάδες «μικροί» μαυραγορίτες, που μέσα στο θανατικό του 1941-42 αγόρασαν σπίτια και οικόπεδα καταβάλλοντας -σύμφωνα με τα συμβόλαια- κάποια δέκατα της λίρας για το καθένα…
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα ευφάνταστος, για να καταλάβει πως η «πυραμίδα» αυτή των αγοραστών συγκροτούσε σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική βάση της πολιτικής συμμαχίας που στήριξε την εθνικόφρονα μεταπολεμική τάξη πραγμάτων. Για τη διατήρηση των κεκτημένων, η θεσμική κατοχύρωση της «συνέχειας του κράτους» και των θεσμών του μεταξύ 1940 και 1945 (με την ελαχιστοποίηση της απελευθερωτικής τομής του 1944) αποτελούσε μονόδρομο. Τα τανκς του Σκόμπι, μαζί με τη γεωπολιτική θέση της χώρας διασφάλισαν και τα συμφέροντα όλων εκείνων που πλούτισαν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.
Ο μεταπολεμικός «διακανονισμός»
Σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση, που η προγραμματισμένη σφαγή των μισθωτών κι ενός τμήματος των μικροαστικών στρωμάτων έχει την πλήρη υποστήριξη των πυλώνων της εγχώριας και διεθνούς νομιμότητας, οι αγοραπωλησίες ακινήτων της Κατοχής έπασχαν από μια σοβαρή κρίση νομιμοποίησης: στη διάρκεια του πολέμου, οι Σύμμαχοι και οι εξόριστες κυβερνήσεις είχαν διακηρύξει επανειλημμένα ότι οι αλλαγές ιδιοκτησιών στις κατεχόμενες από τον Αξονα χώρες θα θεωρηθούν μετά τη νίκη άκυρες.
Η πρώτη σχετική -και καθαρά μεταβατική- ρύθμιση έγινε από την κυβέρνηση Σοφούλη την παραμονή των εκλογών του 1946. Με τη Συντακτική Πράξη 114 της 29.3.46 ακύρωσε τις κατοχικές αγοραπωλησίες των μικροϊδιοκτησιών κι απαγόρεσε προσωρινά κάθε πράξη σχετική με τα υπόλοιπα, μέχρι την οριστική ρύθμιση του ζητήματος.
Ακολούθησε η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ πωλητών κι αγοραστών, συνασπισμένων στις αντίστοιχες Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, με διακύβευμα τη γενίκευση ή την κατάργηση της ΣΠ 114. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγοραστών υποστήριζε πως η Συντακτική πράξη ήταν αντισυνταγματική, αφού ερχόταν σε αντίθεση με την «ελευθερία των συμβάσεων».
Για την προβλεπόμενη «τελική ρύθμιση» θα χρειαστεί να τελειώσει πρώτα ο Εμφύλιος και να φανούν στον ορίζοντα οι πρώτες μεταπολεμικές εκλογές. Στις 25 Νοεμβρίου 1949, ο Αναγκαστικός Νόμος 1323 θέσπισε την παρακάτω έκτακτη διαδικασία:
* Τα μεγάλα ακίνητα παρέμειναν στους αγοραστές. Οι πωλητές μπορούσαν να ζητήσουν την καταβολή ενός συμπληρωματικού τιμήματος, ίσου με το 75% της διαφοράς της αξίας του ακινήτου στα μέσα του 1949 και της τιμής πώλησής του.
* Τα μικρομεσαία ακίνητα, πάλι, μπορούσαν να διεκδικηθούν δικαστικά (εφόσον ο πωλητής μπορούσε ν’αποδείξει ότι δεν έχει πιά καμμιά περιουσία και με επιστροφή του τιμήματος σε 4 δόσεις, με τόκο 6%), είτε να μείνουν στον αγοραστή με δικαστικό συμβιβασμό και καταβολή συμπληρωματικού τιμήματος, όπως στην προηγούμενη κατηγορία. Στην πρώτη περίπτωση, καθυστέρηση καταβολής 2 δόσεων έδινε τη δυνατότητα στον αγοραστή να κρατήσει το ακίνητο. Υπήρχε τέλος η δυνατότητα εξώδικου συμβιβασμού, προς την ίδια κατεύθυνση και με λιγότερα έξοδα.
Χάριν της «ασφάλειας των συναλλαγών», αγωγές διεκδίκησης των ακινήτων μπορούσαν να κατατεθούν μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την ψήφιση του νόμου. Την κατάσταση περιέπλεξε ακόμη περισσότερο η άρνηση κάποιων πρωτοδικείων (όπως του Πειραιά και της Κατερίνης) να εφαρμόσουν τον «αντισυνταγματικό» νέο νόμο. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στον Αρειο Πάγο, που στις 16 Μαΐου 1950 -δέκα δηλαδή μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας- έκρινε τον Α.Ν. 1323 συνταγματικό, χωρίς όμως να δώσει παράταση σε όσους είχαν περίμεναν την έκβαση της δικαστικής αναμέτρησης πριν καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Ο επίλογος γράφτηκε στις 28 Μαρτίου του 1951 με τις επίσημες δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Ηλία Λαγάκου. Σε 48 από τις 58 περιφέρειες πρωτοδικείων της χώρας, ανακοίνωσε, είχαν κατατεθεί 74.548 αιτήσεις είτε αναστροφής των αγοραπωλησιών είτε δικαστικής συμπλήρωσης του τιμήματος, ενώ μέχρι τις 27.11.1950 είχαν γίνει και κάπου 32.000 εξώδικοι συμβιβασμοί.
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών, «το οποίον έχει την μεγαλυτέραν κίνησιν», πρόσθεσε, «η τελευταία ημερομηνία κατά την οποίαν έχουν προσδιορισθεί προς συζήτησιν αγωγαί βάσει του Α.Ν. 1323 είναι η 27 Ιουλίου 1951. Συνεπώς μετά τέσσαρας μήνας τερματίζεται οριστικώς το ζήτημα των αγοραπωλησιών της Κατοχής».
Κι έζησαν όλοι καλά – και κάποιοι ακόμη καλύτερα…
Το προφίλ του αγοραστή
Σε πρόσφατο κείμενό του για την πείνα της Κατοχής, ο πανεπιστημιακός Χρήστος Λούκος επισημαίνει την ανάγκη «να διερευνηθεί και με άλλα ιστορικά κριτήρια [πέρα από τις μαρτυρίες απομνημονευματικού χαρακτήρα] ποιοί και με ακριβώς ωφελήθηκαν από τις έκτακτες συνθήκες που προκάλεσεη ξενική κατοχή. Με δυο λόγια, η ανακατανομή πλούτου που έγινε ποιούς ευνόησε».
Μια πρώτη -μερική- απάντηση μας δίνει ο σχετικός κατάλογος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλησάντων Ακίνητα επί Κατοχής, που φυλάσσεται στην ομώνυμη συλλογή του ΕΛΙΑ. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο 68 δακτυλογραφημένων σελίδων, όπου καταγράφονται 524 αγοραστές ακινήτων, τα ακίνητα που αγόρασαν, οι αριθμοί συμβολαίων, το αναγραφόμενο σε αυτά τίμημα της αγοράς και το αντίτιμό του σε χρυσές λίρες την εποχή της αγοραπωλησίας.
Το ντοκουμέντο μας δίνει μια αρκετά περιορισμένη εικόνα του συνόλου. Από τους 100 αγοραστές περισσότερων από 50 ακινήτων αναγράφεται πχ. μόνο ένας (για την ακρίβεια δίδυμο: οι «Παπαλεξανδρής και Στεργίου», που αγόρασαν 120 ακίνητα στα Σπάτα), ενώ φιγουράρουν ελάχιστοι από τους 400 της κατηγορίας «21-50» και μάλλον αρκετοί από τους 1.500 που αγόρασαν από 11 μέχρι 20. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν, ειδικά όσον αφορά τις μικρομεσαίες κλίμακες της πυραμίδας.
Μεταξύ των 524 συγκαταλέγονται 28 τουλάχιστον βιομήχανοι, 10 επιχειρηματίες, 18 κτηματίες, 1 εφοπλιστής, 6 εργολάβοι, 4 δικηγόροι και 81 έμποροι, ενώ υπάρχουν επίσης 13 νομικά πρόσωπα με προεξάρχουσα την Εθνική Τράπεζα. Μεταξύ των αγοραστών συγκαταλέγονται και τρεις Εβραίοι, οι δραστηριότητες των οποίων σταματούν για προφανείς λόγους στα μέσα του 1943.
Από τους αναγραφόμενους αγοραστές ακινήτων, «επώνυμες» είναι ίσως μόνο οι οικογένειες Παπαστράτου, Λαναρά, Βασιλειάδη, Καρέλλα και Χυτήρογλου. Στην ίδια κατηγορία μπορεί να υπαχθεί και η Ελένη Βουλπιώτη, σύζυγος του αντιπροσώπου της Ζίμενς Ιωάννη Βουλπιώτη. Μέσα στο 1941 αγόρασε 6 ακίνητα για 1-2 λίρες το καθένα.
Πιο αποκαλυπτικές είναι ίσως οι πληροφορίες που αντλούμε για τη βάση της πυραμίδας. Μια μεγάλη κατηγορία αγοραστών αποτελούν όπως είδαμε οι έμποροι κάθε λογής, ενώ ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η παρουσία επαγγελμάτων που έχουν σχέση με την παραγωγή, διακίνηση ή επεξεργασία τροφίμων.
Ο «οινομάγειρος» Κ.Ζ. αγόρασε π.χ. 5 οικόπεδα μεταξύ Νοεμβρίου 1941 και Σεπτεμβρίου 1942, ο «ορνιθοτρόφος» Α.Α. 2 σπίτια και 2 χωράφια σε ακόμη μικρότερο διάστημα (Δεκέμβριος – Ιούλιος), ενώ ο «κτηνοτρόφος» Κ.Κ. 3 αγροτεμάχια μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου 1942 κι άλλο ένα τον Ιούλιο του 1943. Από τέσσερα χωράφια αγόρασαν την ίδια πάνω κάτω περίοδο ο «εστιάτωρ» Κ.Α. (Απρίλιος-Νοέμβριος 1942), ο «κρεωπώλης» Γ.Κ. (Μάιος 1942 – Σεπτέμβριος 1943) κι ο «κηπουρός» Θ.Κ. (Ιανουάριος – Οκτώβριος 1942), ενώ αποδοτικότερος αποδείχθηκε ο «ζαχαροπλάστης» Κ.Κ. με 5 ακίνητα μέσα στο τετράμηνο Απριλίου – Ιουλίου 1942. Τρεις «βουστασιάρχες», τέλος, ψώνισαν αντίστοιχα 3, 4 κι 6 «κτήματα», «αγρούς» ή οικόπεδα, ως επί το πλείστον το 1942-43.
Ο «αστυφύλαξ» Γ.Δ., πάλι, αγόρασε μέσα στο το Μάιο του 1941 τρία σπίτια καταβάλλοντας από μια λίρα για το καθένα. Τέσσερα ακίνητα αγόρασε και η «σύζυγος ενωμοτάρχου» Τ.Α. το 1941-42, με τιμές αγοράς από 3 έως 11 λίρες. Στον κατάλογο δίνουν επίσης το παρών ένας αξιωματικός (4 κτήματα το 1942-43) κι ο «αρχιερεύς Ματθαίος ή Γεώργιος Κ.», που μεταξύ Απριλίου 1943 και παραμονών της απελευθέρωσης έβαλε στην άκρη 2 σπίτια κι 1 απροσδιόριστο «ακίνητον».
Απροσδιόριστο παραμένει τέλος το επάγγελμα του Γ.Μ., που φέρεται απλώς ως «πρόσφυξ» και μεταξύ Νοεμβρίου 1943 κι Αυγούστου 1944 (ενώ δηλαδή η μεν πείνα είχε υποχωρήσει, αλλά τα μπλόκα, οι συλλήψεις κι οι εκτελέσεις έδιναν κι έπαιρναν) απέκτησε τρία οικοπεδάκια έναντι μηδενικού ή σχεδόν μηδενικού αντιτίμου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ασυλο τελος, απορριπτεται το 95% των αιτησεων. Στους 3.185 αιτουντες μονο οι 79 ηταν προσφυγες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλαζουν όλα στα κοκκινα δανεια. Θα παιρνουν τα παντα από τους δανειοληπτες, και θα τους αφηνουν με το δαχτυλο στο στομα, αστεγους και ανεργους. Εισαγεται για πρωτη φορα ο «θεσμος» της προσωπικης πτωχευσης. Θα κατασχουν δηλαδη τα κορακια τα παντα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεκορ αναμονης για εξετασεις στα δημοσια νοσοκομεια της Αθηνας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7 στους 10 Ελληνες στο οριο της φτωχειας.
Όπως καταγραφουν τα στοιχεια του ΟΟΣΑ. Πιο συγκεκριμενα το 12,9% είναι κατω από το οριο της φτωχειας, ενώ το 56,4% είναι οικονομικα ευαλωτοι.
Αντε να ζησεις με 427 ευρω μεικτα το μηνα σαν μισθο…




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο Γυμνασιο-κολαση στην Κέρκυρα: Γονείς μαθήτριας μήνυσαν πέντε καθηγητές
08 Φεβρουαρίου 2020 16:17
Οι γονείς κατηγορούν τους καθηγητές για απειλες  και ξυλοδαρμό της κόρης τους, με εκφράσεις όπως "σκάσε, θα φας σφαλιάρα". η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.
Μήνυση κατά πέντε καθηγητών Γυμνασίου στην Κέρκυρα κατέθεσαν γονείς μαθήτριας που τους κατηγορούν για απειλες και ξυλοδαρμό της κόρης τους.
Οι γονείς της μαθήτριας κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, καθώς στις 29 Ιανουαρίου η κόρη τους, όπως ισχυρίζονται, δέχθηκε επίθεση από τον καθηγητή της μουσικής. Τον ρώτησε, γιατί γράφουν τεστ Γεωγραφίας στο μάθημά του και εκείνος βγήκε, όπως υποστηρίζουν, εκτός εαυτού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής άρχισε να της φωνάζει και να της λέει «σκάσε, θα φας σφαλιάρα». Του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να της φωνάζει και της είπε ότι είναι άχρηστη, ότι έχει νοητική στέρηση και ότι είναι ανάπηρη. Την έπιασε από τα μαλλιά και την πλεξίδα της και την πήγε στο γραφείο της διευθύντριας. «Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι. Υπάρχει όμως κάτι το πλέον σοβαρό το οποίο είναι η ψυχική κατάσταση της μαθήτριας η οποία έχει καταρρακωθεί. Δεν θέλει να πάει σχολείο», εξήγησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Ανδρέας Ρίγγας.
Στις 25 σελίδες της μήνυσης οι γονείς της μαθήτριας Β' γυμνασίου κατηγορούν τους καθηγητές για παράβαση καθήκοντος και αναφέρουν πάνω από 10 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Καλούν επιπλέον ως μάρτυρες επτά συμμαθητές της. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας μιλώντας στο Star σημείωσε ότι δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να κατηγορούνται πέντε καθηγητές. «Το διερευνούμε και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους καθηγητές που εμπλέκονται». Πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Τις 22.01.2020 κατά το μάθημα της Μουσικής λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα, όλοι οι μαθητές ήταν όρθιοι και φώναζαν. Ενώ φώναζαν όλοι μαθητές του Τμήματος ο καθηγητής ζήτησε από την θυγατέρα μας να περάσει έξω. Η θυγατέρα μου τον ρώτησε γιατί μόνο η ίδια, αφού όλοι οι μαθητές του τμήματος έκαναν φασαρία και της απάντησε: «Βγάλε το σκασμό και πέρασε έξω». Η θυγατέρα μας του είπε ότι δεν του επιτρέπει να της μιλάει έτσι και ότι δεν του έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Τότε αυτός της απάντησε: «Τα ξέρω πολύ καλά τα δικαιώματά μου και δεν με ενδιαφέρει, τα δικαιώματα τα παίρνω από μόνος μου». Πήρε την τσάντα της επειδή ήταν τελευταία ώρα και σε 2 -3 λεπτά θα χτυπούσε το κουδούνι για να σχολάσουν και τότε ο καθηγητής της τραβούσε με δύναμη την τσάντα από το χέρι και της φώναζε να βγει έξω και να αφήσει την τσάντα της, ενώ η θυγατέρα μας του είπε (επειδή κόντευε να κόψει την τσάντα) ότι, αν της κόψει την τσάντα θα της αγοράσει άλλη. Ο καθηγητής της ξαναείπε: «Βγάλε το σκασμό» και φέροντας το χέρι του δίπλα στο πρόσωπό της, την απείλησε ότι θα της δώσει χαστούκι. Όλοι οι συμμαθητές της του φώναζαν να μην την ακουμπήσει. Δεν την χτύπησε τελικά, αλλά της πήρε την τσάντα και την έβαλε πάνω στην έδρα και από πάνω έβαλε τα πράγματά του για να μην μπορεί να την πάρει και της είπε να περάσει έξω και στο επόμενο μάθημα να πάει με τους γονείς της.
Την Τετάρτη 29.01.2020, στο μάθημα της Μουσικής, ο καθηγητής έβαλε στους μαθητές του Τμήματος μιαν άσκηση, όπου ζητούσε να γράψουν τους Νομούς της Πελοποννήσου και τις πρωτεύουσες τους. Η θυγατέρα μας τον ρώτησε γιατί στο μάθημα της Μουσικής τους έβαζε ερωτήσεις Γεωγραφίας. Τότε ο καθηγητής άρχισε να της φωνάζει και να της λέει: «Σκάσε! Θα φας σφαλιάρα!» Του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να την χτυπήσει και αυτός συνεχίζοντας να της φωνάζει, της είπε ότι αυτό εκμεταλλεύεται και της είπε εις επήκοον όλων «ότι είναι άχρηστη», «να πάει με τους άστεγους», «ότι έχει νοητική στέρηση», «ότι είναι ανάπηρη και ότι μόνο για εκεί κάνει». Ταυτοχρόνως, την έπιασε από τα μαλλιά και την πλεξίδα της και την τραβούσε από τα μαλλιά πάντα, μέχρι το γραφείο της Διευθύντριας. Εκεί είπε ότι η θυγατέρα μας δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, ότι δεν θα της επιτρέψει να μπει ξανά στο μάθημά του και ότι θα ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Η Διευθύντρια είπε στη θυγατέρα μας «ντροπή σου», «είσαι απαράδεκτη» και του πρότεινε να πάρει τριήμερη αποβολή".
Με αφορμή αυτή την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο σχολείο και που η αριστούχα μαθήτρια κόρη τους είχε μετατραπεί σε «μαύρο πρόβατο», οι γονείς απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία όμως αποδείχθηκε Πόντιος Πιλάτος, όπως ισχυρίζονται.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που αναφέρεται στην μήνυση και καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας:
«Τις 20.09.2019, ημέρα Παρασκευή, στο Τμήμα που φοιτά η κόρη μας, κατά την ώρα του μαθήματος των Αγγλικών, η καθηγήτρια της έκανε παρατήρηση επειδή καθόταν στραβά στην καρέκλα και πιο συγκεκριμένα το ένα πόδι ήταν στο μπροστά μέρος της καρέκλας και το άλλο στο πλάι. Υπάκουσε, αλλά μετά ξεχάστηκε επειδή έτσι συνήθιζε να κάθεται γενικά και τότε η καθηγήτρια των Αγγλικών την έπιασε από τα μαλλιά και τραβώντας τα, της έσπρωξε το κεφάλι προς τα εμπρός. Στο διάλειμμα διαμαρτυρήθηκε για αυτό στην διευθύντρια, η οποία της απάντησε: «σε παρακαλώ φύγε τώρα από το γραφείο!». Την Δευτέρα 23.09.2019 επικοινώνησα τηλεφωνικά εγώ η μητέρα της μαθήτριας με τη Διευθύντρια, η οποία μου είπε: «Σιγά, τι έγινε τώρα... δεν ήταν και κάτι σοβαρό!» Όταν δε της ζήτησα να παρατηρήσει την καθηγήτρια ώστε να αποφύγει ξανά τέτοιες ενέργειες, επανέλαβε: «Σιγά τώρα…».
Την ίδια μέρα, 23.09.2019, στο διάλειμμα, πλησίασε την θυγατέρα μας η Διευθύντρια και της είπε κοιτώντας την στα μάτια με νόημα: «Την Παρασκευή στα Αγγλικά δεν έγινε τίποτα, έτσιιιιιιιι?????????». Βλέποντας εγώ η μητέρα της, την εντελή αδιαφορία της Διεύθυνσης του Σχολείου, την ίδια μέρα, έκανα καταγγελία προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Δεν μου απάντησαν ποτέ στην καταγγελία μου και, όταν επικοινώνησα μαζί τους για να τους ρωτήσω τι έγινε και να τους επισημάνω ότι έχει περάσει η νόμιμη προθεσμία για να απαντήσουν, μου κοινοποίησαν έγγραφο, το οποίο ανέφερε ότι στο σχολείο τα αρνούνται όλα και οι ίδιοι έχουν πολύ περιορισμένες αρμοδιότητες και δεν μπορούν να τιμωρήσουν''.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, συγκεκριμένοι καθηγητές, αλλά και η Διεύθυνση του Σχολείου είχε μετατρέψει το παιδί τους σε «αποδιοπομπαίο τράγο» και καταθέτουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, στοχοποίησης του παιδιού τους:
«Το μήνα Ιανουάριο του έτους 2020, την ώρα της προσευχής, η Διευθύντρια του σχολείου ανακοίνωσε από το μικρόφωνο σε όλους τους μαθητές του Σχολείου ότι η Β΄ Τάξη του Γυμνασίου δεν θα πάει στην προγραμματισμένη εκδρομή στην Αθήνα λόγω συμπεριφοράς μιας μαθήτριας της Β’ Τάξης υπονοώντας την θυγατέρα μας, πράγμα βεβαίως που όλοι οι μαθητές του Σχολείου κατάλαβαν».
Σοβαρότατη επίσης καταγγελία είναι ότι όπως υποστηρίζει η μαθήτρια και η οικογένεια της δεν της έχει επιτραπεί να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο σχολείο και όταν έγινε προσπάθεια, απέβη άκαρπη αφού ξαφνικά δεν την δεχόταν τα άλλα σχολεία στα οποία απευθύνθηκε ενώ αρχικά ήταν θετικά σε μια τέτοια προοπτική.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Φανταστείτε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ξαφνικά, κάποιος φωτίζει τον ελέφαντα στην αίθουσα - αποκαλύπτοντας εγκλήματα πολέμου και διαφθορά. Ο Ασάνζ είναι ο άνθρωπος που έχει τον προβολέα. Οι κυβερνήσεις σοκάρονται. Παίρνουν τον προβολέα και τον στρίβουν σύντομα. Ο ελέφαντας εξαφανίζεται για άλλη μια φορά στο σκοτάδι και αντ’ αυτού στο επίκεντρο της προσοχής έρχεται ο Ασάνζ, με κατηγορίες για βιασμό. Είναι ένας κλασικός ελιγμός όταν πρόκειται για τον χειρισμό της κοινής γνώμης. Ξαφνικά, όλοι ασχολούνται με το αν είναι βιαστής, χάκερ, κατάσκοπος και ναρκισσιστής, ενώ οι αποκαλύψεις για τα εγκλήματα πολέμου ξεθωριάζουν στο σκοτάδι» εξηγεί ο Μέλτζερ.
«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την υπόθεση, γρήγορα μού έγινε σαφές ότι κάτι ήταν λάθος. Υπήρχε μια αντίφαση που δεν είχε νόημα σύμφωνα και με την νομική μου εμπειρία: Γιατί να υπόκειται ένα άτομο σε εννέα χρόνια προκαταρκτικής έρευνας για βιασμό χωρίς να έχουν κατατεθεί κατηγορίες; Δεν έχω δει ποτέ μια παρόμοια υπόθεση. Φανταστείτε να κατηγορείστε για βιασμό για πάνω από εννιά χρόνια από μια ολόκληρη κρατική μηχανή και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς ποτέ να έχετε την ευκαιρία να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, γιατί δεν έχουν κατατεθεί ποτέ κατηγορίες» επισημαίνει ο Μέλτζερ.
«Μιλώ άπταιστα σουηδικά και κατά συνέπεια μπορώ να διαβάσω όλα τα πρωτότυπα έγγραφα. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της εν λόγω γυναίκας, δεν υπήρξε καθόλου βιασμός. Και όχι μόνο αυτό, η μαρτυρία της γυναίκας μεταβλήθηκε αργότερα από την αστυνομία της Στοκχόλμης, χωρίς τη συμμετοχή της, για να το κάνει να ακούγεται σαν πιθανός βιασμός. Έχω όλα τα έγγραφα που το αποδεικνύουν».
Όπως εξηγεί αναλυτικά ο Μέλτζερ, στις 20 Αυγούστου 2010, μια γυναίκα με το όνομα S. W. πήγε σε αστυνομικό τμήμα της Στοκχόλμης μαζί με μια δεύτερη γυναίκα με την ονομασία A. A. Η πρώτη γυναίκα, S. W., δήλωσε ότι είχε συναινετικό σεξ με τον Τζούλιαν Ασάνζ, αλλά δεν είχε φορέσει προφυλακτικό και ανησυχούσε ότι θα μπορούσε να μολυνθεί από τον ιό HIV, γι αυτό ήθελε να μάθει αν θα μπορούσε να αναγκάσει τον Ασάνζ να κάνει μια εξέταση HIV. Η αστυνομία ενημέρωσε αμέσως τους εισαγγελείς. Προτού ολοκληρωθεί η ανάκριση, η S. W. πληροφορήθηκε ότι ο Ασάνζ θα συλληφθεί με την υποψία βιασμού. Η S. W. αρνήθηκε να συμμετάσχει σε περαιτέρω ερωτήσεις. Παρόλα αυτά, δύο ώρες αργότερα, εμφανίστηκε ένας τίτλος στην πρώτη σελίδα της σουηδικής εφημερίδας Expressen, λέγοντας ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ ήταν ύποπτος για δύο βιασμούς. Δύο, επειδή υπήρχε η δεύτερη γυναίκα, Α. Α., η οποία απλώς είχε συνοδεύσει την S. W. στο αστυνομικό τμήμα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στην αντίληψη του Ένγκελς που λέει ότι οι άνθρωποι επιδιώκουν διάφορα, αλλά η τελική κατάληξη είναι κάτι που δεν εκπληρώνει τις επιδιώξεις κανενός συγκεκριμένου ανθρώπου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα από Παλαιστίνη
Του Gideon Levy στη Haaretz:
"Όταν πυροβολείται ένα παιδί που είναι Παλαιστίνιος δεν είναι θέμα για ρεπορτάζ (στα ισραηλινά ΜΜΕ). Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο αίμα ενός μικρού Παλαιστίνιου και στο αίμα ενός ενήλικου Παλαιστίνιου. Είναι και τα δύο φτηνά. Όταν πληγωθεί ένα παιδί που είναι Εβραίος, όλο το Ισραήλ συγκλονίζεται, όταν πληγωθεί παιδί που είναι Παλαιστίνιος το Ισραήλ χασμουριέται. Πάντα, μα πάντα θα βρει δικαιολογία για τους στρατιώτες που πυροβολούν παιδιά της Παλαιστίνης. Πότε όμως δεν θα δικαιολογήσει τα παιδιά της Παλαιστίνης που πετούν πέτρες σε στρατιώτες που κάνουν επιδρομή στο χωριό τους..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο ένα θεάρεστο έργο των Ισραηλινών στρατηγικών συμμάχων μας. Όπου οι πιλότοι τους εκπαιδεύονται και στην Ελλάδα... Να τους χαιρόμαστε!
Παρ’ ολίγο να καταρριφθεί από την συριακή αεράμυνα την Πέμπτη (6/2) πολιτικό αεροσκάφος Α320 με 172 επιβάτες, στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής. Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν την εμπορική πτήση για να καλύψουν τις ενέργειές τους από τα συριακά ραντάρ ενώ εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους αέρος εδάφους στα περίχωρα της Δαμασκού όπου και σκότωσαν 12 ανθρώπους.
Πριν από δυο χρόνια ρωσικό μεταγωγικό είχε χτυπηθεί από τη συριακή αεράμυνα στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής με αποτέλεσμα 15 Ρώσους νεκρούς. Η Μόσχα καταγγέλλει το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε και τώρα την ίδια τακτική.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φαινόμενο του συστηματικού βανδαλισμού ανδριαντων η μνημείων που έχουν σχέση με την Ιστορία της χώρας,έστω αντιφατικά και με αναφορά σε διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικές εποχές,οφείλει να μας απασχολήσει πλέον σοβαρα. Την μια ήταν ο Παναγούλης με την στολή στο στρατοδικείο στην Πανεπιστημίου,την άλλη ήταν οι ήρωες της ΠΕΑΝ στην Γλάδστωνος,την τρίτη ήταν στη Μυτιλήνη το άγαλμα του εκτελεσμενου επισκόπου Χρυσοστόμου Σμύρνης (μπορεί οι προηγούμενοι ως προσωπικότητες να μην ταυτίζονται διολου αλλά αντανακλούν πάντως σημαντικες όψεις της ιστορικής μας μνήμης ως λαού)..Διαφοροι ημιμαθείς μηδενιστές θεωρούν ότι μπορούν με μια μπογιά η ένα σπρέι να εξαλείψουν σημαντικές στιγμές της σύνθετης και αντιφατικής αλλά πάντοτε ενεργού Ιστορίας αυτής της χώρας.Με συνθήματα άλλοτε ψευτοαναρχικα,άλλοτε δικαιωματικά δήθεν άλλοτε ακραία " αντιεθνικιστικα" άλλοτε σχιζο- παρανοειδη, αυτοί οι τύποι κινούνται στα όρια μιας νετσαγεφικης αντιιστορικοτητας,ενός χυλού που θέλει την καταστροφή της κοινωνικής και της εθνικής συνείδησης και μιας αντικοινωνικης στάσης,που δεν έχει τίποτε το πολιτικό,που είναι μια από τις πιο ειδεχθείς μορφές κοινής παραβατικότητας. Προφανως,θα ήταν ντροπιαστικό να αποδοθούν αυτά τα φαινόμενα στον αναρχισμό η στην διεθνιστική και αντισωβινιστικη ιδεολογία.Η καταστροφή ιστορικών μνημείων είναι ενταγμένη στην καταστροφή της εθνικής και κοινωνικής μνήμης του λαού.Και ως τέτοια είναι μια ιδιαίτερη μορφή φασισμού η πάντως ολοκληρωτισμού.Η καταστροφή η η βεβήλωση μνημείων της πορείας μιας κοινωνίας η ενός λαου συντελεί στην καταστροφή η έστω την άμβλυνση της μνήμης,κάτι από το οποίο μόνο η εξουσία,ντόπια και διεθνής, βγαίνει ωφελημένη. Ειναι ξεκάθαρα μια φασιστική η ολοκληρωτική πολιτική πρακτική.Δεν έχει σχέση με την ελευθερία του λόγου.Εχει σχέση με την ανύπαρκτη πολιτικά και νομικά " ελευθερία" στην αμνησία και στην ιστορική λογοκρισία.Διακοσια χρόνια από την ίδρυση του εθνικού μας κράτους.Τυχαιο; Δεν νομίζω καθόλου. Απο την μια επιτροπές εφοπλιστών και τραπεζών για τα διακόσια χρόνια κι από την άλλη κοινωνικά γκουουλ που καταστρέφουν με το σπρέι σήμερα με τον γκασμα η την φωτιά αύριο την ιστορική μνήμη.Ενα ωραίο αναρχικό σύνθημα κολλάει στην περίσταση: όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.Αλλα δεν θα τους βγει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρωτοβουλία κατοίκων Ηρακλείου ενάντια στην κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλι μπορεί να απαντήσει για το αν πρέπει να γίνει το αεροδρόμιο
Όμως ο Μητσοτάκης ήλθε σαν υπάλληλος αποικίας και είπε το εξής : το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο λαός, θα βάλει συνολικά 305 εκατ. ευρώ και θα κατέχει το 46% για την κατασκευή του αεροδρομίου, ενώ το ινδικό μονοπώλιο μόλις 160 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει το 54% των μετοχών!
Συμπέρασμα:στο βωμό της ανάπτυξης κακοπληρωμένων 7000 θέσεων εργασίας κάποιοι θα γενούν πλούσιοι και θα έχουμε ένα ακόμη αεροδρόμιο που δεν θα ανήκει στον ελληνικό λαό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπανανία: Θεμελίωσε το Αεροδρόμιο Καστελίου που για 35 χρόνια θα εκμεταλλεύεται ινδικό μονοπώλιο βάζοντας τα μισά λεφτά από αυτά που θα βάλει το Δημόσιο
Τα θεμέλια για την 35 χρόνων εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου από το ινδικό μονοπώλιο GMR, έβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή που διοργανώθηκε σήμερα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο λαός, θα βάλει συνολικά 305 εκατ. ευρώ και θα κατέχει το 46% για την κατασκευή του αεροδρομίου, ενώ το ινδικό μονοπώλιο μόλις 160 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει το 54% των μετοχών! Συγκεκριμένα, είπε «το Δημόσιο κρατάει το 46% του μετοχικού κεφαλαίου. Θα καταβάλει ως άμεση χρηματοδότηση 180 εκατ. ευρώ και άλλα 125 εκατ. ευρώ αργότερα, από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων. Μαζί με τα 160 εκατ. ευρώ που θα συνεισφέρει ο ιδιώτης - μέτοχος, καλύπτουν πλήρως το ύψος της επένδυσης».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Εκλογές στην Ιρλανδία: Αμφίρροπο το αποτέλεσμα - Συμμετοχή στην επόμενη κυβέρνηση διεκδικεί το Σιν Φέιν
 Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, 19:33
Την επομένη των αμφίρροπων βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία, ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισχυρή, πρωτοφανή άνοδο του Σιν Φέιν.
Λόγω του καλπονοθευτικου πλειοψηφικου εκλογικού συστήματος της χώρας, τα τελικά αποτελέσματα μπορεί να μην γίνουν γνωστά πριν περάσουν αρκετές ημέρες.
Συμφωνα με το 63% των αποτελεσματων που εχει καταμετρηθει, το κεντροδεξιο Φίνε Γκάελ του πρωθυπουργού Βαράντκαρ παιρνει ποσοστό 20,9% και 47 εδρες στις 160 λογω του καλπονοθευτικου πλειοψηφικου συστηματος. Το αριστερο Σιν Φέιν παιρνει ποσοστό 24,5% και 22 εδρες και το κεντροδεξιό Φιάνα Φέιλ παιρνει ποσοστό 22,2% και 45 εδρες.
Το Εργατικο Κομμα παιρνει 4,4% και 7 εδρες, το κομμα Αλληλεγγυη παιρνει 2,6% και 6 εδρες, το Σοσιαλδημοκρατικο κομμα 2,9% και 2 εδρες, το Πρασινο Κομμα 7,1% και 3 εδρες, και οι υπολοιπες εδρες σε ανεξαρτητους.
Ο ηγέτης του Φιάνα Φέιλ, ο Μάικλ Μάρτιν, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σήμερα, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις περισσότερες έδρες. «Φαίνεται ότι θα είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι RTE, παραδεχόμενος ωστόσο ότι για ορισμένες έδρες δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί από τώρα το αποτέλεσμα.
Το Σιν Φέιν είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει τις περισσότερες έδρες, δεδομένου του καλπονοθευτικου πλειοψηφικου συστηματος και γιατι κατέβασε λιγότερους υποψηφίους από τα δύο άλλα μεγάλα κόμματα.
Ωστόσο, η επικεφαλής του Σιν Φέιν, η Μαίρη Λου ΜακΝτόναλντ, είπε νωρίτερα ότι το κόμμα είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση και χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό» τον αποκλεισμό του.
Τα δύο κεντροδεξιά κόμματα που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της Ιρλανδίας εδώ και έναν αιώνα, το Φίνε Γκάελ και το Φιάνα Φέιλ, έχουν και τα δύο αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Σιν Φέιν, την πρώην πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού. «Δεν αποδέχομαι τον αποκλεισμό ή τις συζητήσεις περί αποκλεισμού του κόμματός μας που εκπροσωπεί τώρα το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος και νομίζω ότι κάτι τέτοιο (σ.σ. ο αποκλεισμός) είναι θεμελιωδώς αντιδημοκρατικός», είπε η ΜακΝτόναλντ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις προωθούνται στο Ιντλίμπ και στο Χαλέπι
 Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, 13:32
Οι συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν μέχρι τώρα περισσότερα από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφικών περιοχών, στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων για τον έλεγχο των τελευταίων προπυργίων των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στις επαρχιακές περιοχές του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατιας της Συρίας.
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο δεκάδων πόλεων και χωριών κατά τις τελευταίες ημέρες, από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: «Η αύξηση του πληθυσμού απειλεί το έθνος»
Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, 10:57
Ο πληθυσμός της Αιγύπτου πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ανθρώπους και ο πρόεδρος της χώρας, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι χαρακτηρίζει την αύξηση αυτή «απειλή για το έθνος», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ».
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αιγύπτου χαρακτήρισε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση» της χώρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για τον έλεγχο των γεννήσεων, περιορίζοντας τις επιδοτήσεις μόνον για τα δύο νεογέννητα παιδιά των οικογενειών, ζητώντας παράλληλα από τους αρμόδιους Υπουργούς να προτείνουν και νέα μέτρα.
Να σημειωθεί ότι το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου, ο πληθυσμός της χώρας έφθασε περίπου τα 99.980.000 άτομα. Στον αριθμό αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται οι Αιγύπτιοι που ζουν στο εξωτερικό, και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 9 εκατομμύρια άτομα.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα, από το 2017, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει την ραγδαία αυτή πληθυσμιακή ανάπτυξη της χώρας ως «καταστροφή» που απειλεί τα εθνικά αναπτυξιακά σχέδια και απαιτεί άμεση προσοχή, συγκρίνοντας μάλιστα την ανάγκη καταπολέμησής της τόσο σημαντική όσο είναι και η ανάγκη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δικτάτορες και δωσίλογους (Μεταξά, Τσολάκογλου, Παπαδόπουλο) η παρουσίαση των “αρχηγών κράτους” στην ιστοσελίδα του “Ελλάδα 2021”.
Αλλά τι περιμένεις όταν βάζουν τους κοτζαμπάσηδες να διοργανώσουν τον επετειακό εορτασμό της εξέγερσης των...
κολίγων.
Όπως λέει και η παροιμία "Άμα βάλεις τον κώλο σου μάγειρα, σκατά θα σου μαγειρέψει"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΚΟ: η ΑΠΑΤΗ της «κάθαρσης»

Σήμερα, σχεδόν, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», οι δήθεν «Μη Κερδοσκοπικές», είναι και άκρως Κυβερνητικές και αχαλίνωτα Κερδοσκοπικές…
Επίσης, γνωστό είναι ότι αυτές οι οργανώσεις χρηματοδοτούνται αδρά και σκανδαλωδώς από το κεφάλαιο, ιδιαίτερα το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο και από τις πλανητικές δομές του: ΕΕ, ΗΠΑ, και λοιπά δίκτυα της πλανητικής εξουσίας…
Πλέον, όλοι ξέρουν ότι ΜΚΟ σημαίνει: «Μπίζνες Καλά Οργανωμένες»!
Αυτό, όμως, που αποκρύπτεται, επιμελώς, είναι ότι οι ΜΚΟ αποτελούν τις... «Ομάδες Κρούσης» του ΥΠΕΡ-Εθνικού κεφαλαίου και των δομών εξουσίας του: Τις «Ομάδες Κρούσης» της Νέας Τάξης, δηλαδή του σύγχρονου φασισμού (4ο Ράιχ).
Αυτή η απόκρυψη, δηλαδή ότι οι ΜΚΟ αποτελούν τις ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ «Ομάδες Κρούσης» του 4ου Ράιχ, δεν είναι δίχως δόλο και σκοπιμότητα.
Όταν αποσπάς το «εργαλείο» από αυτόν που το κατασκευάζει και το χρησιμοποιεί, δολίως επιχειρείς να αθωώσεις και να αποκρύψεις τους παραγωγούς και τους χειριστές του «εργαλείου»…
Στην προκειμένη περίπτωση η δολιότητα συνίσταται στο να αθωώνεις το ΕΓΚΛΗΜΑ του σύγχρονου φασισμού και να θέτεις στο απυρόβλητο τις πολυεδρικές δυνάμεις του 4ου Ράιχ: Χρηματιστηριακό κεφάλαιο, ΕΕ, ΗΠΑ και CIA.
Έτσι, σήμερα που τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των «Ομάδων Κρούσης» του 4ου Ράιχ (ΜΚΟ) έχουν προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις και αποκαλύπτονται καθημερινά, οι ΜΚΟ χρησιμοποιούνται όχι μόνο σαν σωσίβιο διάσωσης των δυνάμεων που τις παράγουν και τις κατευθύνουν, αλλά και σαν «αντικείμενο» των παιχνιδιών ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εξαπάτησης των καθεστωτικών δυνάμεων.
Παρέχουν, δηλαδή, διπλό άλλοθι οι ΜΚΟ:
α). «Άλλοθι» Συγκάλυψης και ξεπλύματος του συστήματος που τις παράγει, τις χρηματοδοτεί, τις οργανώνει και τις κατευθύνει…
Η γνωστή μέθοδος: Κτυπάμε το σαμάρι και όχι το γάιδαρο. Κτυπάμε το ΕΓΚΛΗΜΑ των ΜΚΟ και αφήνουμε στο απυρόβλητο τον σύγχρονο φασισμό, «εργαλείο» («Ομάδες Κρούσης») του οποίου είναι…
β). «Άλλοθι» παιγνίων πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ και καθεστωτικής ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.
Γνωστή και εδώ η μέθοδος ΑΠΑΤΗΣ: Κτυπάμε το σύμπτωμα και συγκαλύπτουμε το αίτιο. Τρυπάμε, δηλαδή, κάποιες εξωτερικές πυώδεις φουσκάλες (εκτροχιασμένες εγκληματικά ΜΚΟ) και αθωώνουμε τη ΛΟΓΙΚΗ των ΜΚΟ, το καθεστώς που τις στηρίζει και τις συντηρεί, ΚΑΙ ταυτόχρονα το παίζουμε και εξυγιαντές του Τοπίου των ΜΚΟ!!!
Αυτό το παιχνίδι της ΑΠΑΤΗΣ παίζει, σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Διότι, πολυεδρική ΑΠΑΤΗ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ είναι η τροπολογία που πέρασε για τον έλεγχο, δήθεν, των ΜΚΟ.


ΑΠΑΤΗ πρώτη: Παρασιωπάτε εντελώς ότι Οι ΜΚΟ που δρούνε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στο λαθρο-μεταναστευτικό και «προσφυγικό», αποτελούν τα Εκτελεστικά Όργανα (Ομάδες Κρούσης) της ΕΕ και επιχορηγούνται με τεράστια ποσά από την ΕΕ, με συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο: Να αποτελέσει η Ελλάδα Αποθήκη Εγκλωβισμού νέων δούλων, για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
ΑΠΑΤΗ δεύτερη: Παρασιωπάτε σκανδαλωδώς ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από τους νέους αποικιοκράτες και τα εγχώρια κυβερνητικά τους ανδρείκελα («αριστερά» και δεξιά), ως ΑΠΟΘΗΚΗ δούλων, ως χώρος ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ φτηνών εργατικών χεριών, ως χώρος ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των νέων δούλων για τις κερδοσκοπικές ανάγκες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
ΑΠΑΤΗ Τρίτη: Αποκρύπτετε επιμελώς ότι η σχέση των ΜΚΟ με τους δουλεμπόρους της νέας αποικιοκρατίας βρίσκονται υπό την αιγίδα της ΕΕ και χρηματοδοτούνται αχαλίνωτα από αυτήν και τη «διεθνή» Μαφία του χρήματος…
Οι ΜΚΟ αποτελούν τις «Ομάδες Κρούσης» όλων των παραπάνω, τους προπαγανδιστές, εκτελεστές και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ των στρατηγικών και τακτικών επιδιώξεων της ΕΕ και του 4ου Ράιχ…
Γι αυτό και χρηματοδοτούνται αγρίως…
Η Κυβέρνηση, συνεπώς, ΕΞΑΠΑΤΑ με τον δήθεν έλεγχο των ΜΚΟ, ακριβώς διότι είναι μια κυβέρνηση του ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ της ΕΕ, μια κυβέρνηση που εκτελεί τα «Συμβόλαια Θανάτου» των νέων αποικιοκρατών.
Το να είσαι υπηρέτης των μαφιών του χρήματος και της ΕΕ, δουλικό εξάρτημα της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ) και να ισχυρίζεσαι ότι θα τα βάλεις με τις «Ομάδες Κρούσης» των αφεντικών σου, αποτελεί φρενοβλάβεια εμπαιγμού και εξαπάτησης του ελληνικού λαού.
Η «κάθαρση» των ΜΚΟ μοιάζει με την ΑΠΑΤΗ του αρχάγγελου της «κάθαρσης»: του πατέρα Μητσοτάκη…
Το παιχνίδι που παίζεται για τις «καλές» και «κακές» ΜΚΟ, για το χωρισμό της «Ήρας από το στάρι», είναι παιχνίδι πολιτικής απάτης το οποίο συγκαλύπτει και αθωώνει το 4ο Ράιχ που κατασκευάζει, κατευθύνει και χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ: Τη σύγχρονη μορφή των φασιστικών «ομάδων Κρούσης»…
Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ενώ δέχονται τη νέα μορφή των φασιστικών «Ομάδων Κρούσης» (ΜΚΟ) της ΕΕ και γενικότερα της Νέας Τάξης, παίζουν το κοινοβουλευτικό παιχνίδι των δήθεν διαφωνιών πάνω στην τροπολογία Μητσοτάκη για τις ΜΚΟ…
Παιχνίδι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ σε επιμέρους, επουσιώδη ζητήματα «διαφωνίας» για τις ανάγκες της πολιτικής «σύγκρουσης», στο κατοχικό Κοινοβούλιο…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι "δικαιωματικοι αριστεροί" τα παρτάλια, οι λούγκρες κι οι αγάμητες κότες...
που κάνουν αντισυγκέντρωση τώρα στο Κάραβελ;
Πόσο ηλίθιοι είστε εκεί στην Κουμουνδούρου κι ως πότε θα πουλάτε δικαιωματισμο και αριστεροσύνη με ανέραστες κι ανοργασμικές κότες;
Αντισυγκέντρωση εναντίον κάποιων που αυτοαποκαλούνται "Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Αθήνας" που κάνουν εκδήλωση εναντίον της υπουργού του Κούλη, της Κεραμέως... ναι, ναι αυτής που κλήθηκε και πήρε μέρος στην τελευταία σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Ρε ανέραστοι συριζαίοι... δουλεύετε για τη δεξιά χωρίς αναστολές;
Για τα μνημόνια, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για την καταστροφή κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους... δεν σας νοιάζει να διαμαρτυρηθείτε... αφού κολυμπάτε στο χρήμα που σας πρόσφερε αφειδώς η πρώτη φορά φασιστερά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μερικές ώρες, αρχίζει η τελετή απονομής των Οσκαρ.
Ένα μάτσο υπερπλούσιων ανθρώπων-δίνουν 10 εκατομμύρια δολάρια, για να πατήσουν στο κόκκινο χαλί- που προσποιείται τον απλό, καθημερινό άνθρωπο με τα βάσανα και τις αγωνίες του, που μιμείται τους αφανείς ήρωες, σε ηρωϊκές πράξεις, ή τους αδικημένους, για τις σεξουαλικές, φυλετικές, κοινωνικές και πολιτικές, προτιμήσεις τους, θα μαζευτεί, για να κερδίσει περισσότερο χρήμα.
Μεταξύ των υποψηφίων, για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, είναι και το "Για την Σάμα", που αναφέρεται, στην Συρία και στο Χαλέπι, κατά την διάρκεια της μισθοφορικής εξέγερσης, εναντίον του Ασσαντ.
Πήρε το... βραβείο "Μπάφτα" και πολλά άλλα βραβεία.
Σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια η Γουάντ Αλ Κατεάμπ (Waad al Kateab), δημοσιογράφος, σύζυγος του Χαμζά αλ Κατεάμπ.
Ποιος είναι ο σύζυγος;
Φίλος του Μααρούφ Αμπού Μπάκρ. διαβόητο μέλος της τζιχαντοφασιστικής ομάδας Νουρ αλ Ντιν, που αποκεφάλισε ένα 12χρονο παιδί, ως "πράκτορα του Ασσαντ" και το βίντεο του αποκεφαλισμού παίζει ελεύθερα σε όλα τα δίκτυα.
Η συμμορια αυτή απήγαγε και 2 Χριστιανούς ιερείς, που έκτοτε αγνοείται η "τύχη" τους.
Η οικογένεια της βραβευμένης Γουάντ, ζει τώρα στην Αγγλία, ως αγαπημένη υπάκουη «πρόσφυγας» των φονιάδων της χώρας της.
Καμία έκπληξη, μετά την Οσκαρική βράβευση και του ντοκιμαντέρ, για τα τζιχαντοφασιστικά "Λευκά Κράνη"!

Μαχητής της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" στη Συρία...
Μαζί με τους Μαχητές του Αραβικού στρατού της Συρίας, αυτών της Χεζμπολάχ... συνεχίζουν και σήμερα για την πλήρη απελευθέρωση της γης της Συριας...
Οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν πολύ καλά... αν πέσει η Συρία... τελείωσε η Παλαιστίνη!

Ιούλης 2016... Το μόνο του έγκλημα ήταν ότι ήταν Παλαιστίνιος...
Δήλωση της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds) στο Χαλέπι της Συρίας, για τον αποκεφαλισμό του 10χρονου Παλαιστίνιου από τους "μετριοπαθείς" φονιάδες, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών της "πολιτισμένης" δύσης, των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού" που αναγνωρίζει η "πολιτισμένη" δύση ΚΑΙ η επίσημη Ελλάδα ως εκπρόσωπο του λαού της Συρίας:
«Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!»
Ο μικρός Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε με αποκεφαλισμό από τα ανθρωπόμορφα κτήνη... Στο Πάνθεον των Μαρτύρων της Λευτεριάς...

22 Απρίλη 2013... Δύο Επίσκοποι θύματα απαγωγής στην αρχαία Βέροια -σημερινό Χαλέπι- από τους "μετριοπαθείς" ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων για να πέσει το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ" όπως το χαρακτηριζαν οι αληταραδες δυτικοι αποικιοκρατες, από τους Νατοϊκούς φονιάδες αποκεφαλιστές, τους τρομοκράτες που ακόμη και σήμερα υποστηρίζει η "πολιτισμένη" δύση...
Όταν οι ηγεσίες των εκκλησιών γίνονται υπηρέτες των ιμπεριαλιστών!
Μέχρι σήμερα... μετά από επτά (7) χρόνια... ούτε μια υποκριτική επιστολή συμπαράστασης από τον κύριο Αρχοντώνη (Βαρθολομαίος) και τον κύριο Λιάπη (Ιερώνυμος)...
Όταν πρόκειται για τα κονδύλια που αφορούν τους μετανάστες είναι στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε μας λένε πως υπηρετούν το Χριστό, τη "φιλανθρωπία" και προσφέρουν ελεημοσύνη με τα δικά μας χρήματα... τη διαχείριση κονδυλίων που επιβαρύνουν όλους τους φορολογούμενους Ευρωπαίους πολίτες.
Στόχος τους να υποταχθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΚΟ... χρηματοδοτοιύμενες από την Cia...
Όποιος πει πως η οργάνωση fefugee4refugees μπορεί να είναι και βιτρίνα για στρατολόγηση ισλαμοφασιστων είναι κακόπιστος. Εμείς, απλώς, είμαστε καχύποπτοι και αυτό που θέλαμε να δείξουμε είναι ότι τέτοιες μκο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τις ακουμπήσει...
Οι ανθρωπιστές από τα lidl εναντίον των ανθρώπων
Βγήκε η κυβέρνηση της ΝΔ να μας πει ότι θα βάλει τάξη στις ΜΚΟ. Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από τα νησιά του Αιγαίου και από τον ξεσηκωμό των επενδυτών της Μόριας λένε ότι ΜΚΟ, αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες καθοδήγησαν τους φιλοξενούμενους. Και μάλλον, έχουν δίκιο.
Όταν, όμως, η κυβέρνηση λέει ότι "θα βάλει τάξη στις ΜΚΟ του refuges wellcome" , απλώς κοροϊδεύει. Οι μκο χρηματοδοτούνται από κράτη, ιδρύματα και εταιρείες. Θα τα βάλει με όλους αυτούς, που είναι και δική της χρηματοδότες και υποστηρικτές;
Θα τα βάλει, ας πούμε, με τις μκο, που έχουν για στήριγμα το νέο σύμμαχο κράτος του Ισραήλ, που βοηθούν τους δήθεν πρόσφυγες στην Ελλάδα, ενώ δεν αφήνει κουνούπι να περάσει από τα δικά του σύνορα;
Η καλή ισραηλινή ιστοσελίδα στο εδάφιο, που παραθέτουμε,  μας ενημερώνει ότι τα περισσότερα κέντρα υποδοχής στη Λέσβο είναι ιραηλινά και έχουν ανοίξει και σχολεία για πείσουν τους μουσουλμάνους, για το πόσο καλό είναι το Ισραήλ, παρ' όλα όσα λένε οι εχθροί του. Αυτό που δεν μπορούν να μάθουν από τις πρακτικές του Ιραήλ στη Μέση Ανατολή το μαθαίνουν στην Ελλάδα.
Από πληροφορίες, που βρήκαμε στο διαδίκτυο ,  ισραηλινές ανθρωπιστικές οργανώσεις, που δρουν στην Ελλάδα είναι  οι IsrAID, HIAS, Amaliah , Natah και Advocates Abroad.
Αυτό μπορούμε να το πούμε και πολιτισμική ενωμάτωση των εισερχομένων στην ελληνική κοινωνία (μέσω Ισραήλ).
(Όποιος πει ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και κατεχόμενη χώρα με δοσίλογους ηγέτες είναι , αν μη τι άλλο, για πιπέρι στο στόμα).
Μια άλλη "ανθρωπιστική" οργάνωση με ειδικότητα σε Σύριους, ανήκει σε έναν Σύριο "πρόσφυγα", ο οποίος έφυγε ή διώχτηκε από τη Γερμανία, γιατί  κατηγορήθηκε ως συνεργάτης του Ισλαμικού Κράτους. Βεβαίως, η ανθρωπιστική του δράση χρηματοδοτείται και από γερμανικές ΜΚΟ, ενώ παράλληλα δεν ξεχνά να τιμά στο facebook τη σημαία των ήπιων ισλαμιστών μισθοφόρων, οι οποίοι πάνε με όποιον τους πληρώνει και σήμερα βρίσκονται στο πλευρό της Τουρκίας σε Βόρειο Συρία και Λιβύη.
Όποιος πει πως η οργάνωση fefugee4refugees μπορεί να είναι και βιτρίνα για στρατολόγηση είναι κακόπιστος. Εμείς, απλώς, είματε καχύποπτοι και αυτό που θέλαμε να δείξουμε είναι ότι τέτοιες μκο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τις ακουμπήσει.
Ας τα αφήσουμε, όμως, αυτά, για να μην κατηγορηθούμε για αντισημίτες και ρατσιστές κι ας έρθουμε στην κυβέρνηση και στον έλεγχο των ΜΚΟ, που εξήγγειλε.
Επειδή είμαστε εκ φύσεως καχύποπτοι, κάτι μας λέει ότι ο "έλεγχος" έχει να κάμει με την ανακατανομή κονδυλίων και "βοήθειας".
Πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι μία κυβέρνηση , όταν ο πρωθυπουργός έχει αδερφή, ξαδέρφη και κόρη μπλεγμένες σε μκο, που καλωσορίζουν "πρόσφυγες";
Είναι από παλιά γνωστό ότι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη βρίσκεται επικεφαλής της ActionAid, η δε εξαδέρφη Αντιγόνη Λυμπεράκη ήταν επικεφαλής της θυγατρικής του  George Soros  στην Ελλάδα Solidarity Now.
Είναι αλήθεια ότι ο ανθρωπισμός της κυβέρνησης , του πρωθυπουργού και της οικογένειας του ξεχειλίζει, οπότε πρόσφατα έεφτιαξαν και άλλες δύο ΜΚΟ.
Η κόρη Δάφνη έφτιαξε την Make a Difference - Youth helping Youth (Κάμε τη διαφορά. Η Νεολαία βοηθώντας τη Νεολαία). Είναι συγκηνιτικό το μήνυμα της κόρης και το παραθέτουμε ολόκληρο. Μαζί με τη συμβολή της κόρης, βάζουμε και μία εικόνα με την υπερηφάνεια του πατέρα.
Από την ιστοσελίδα, όμως, της ΜΚΟ της κόρης, μάθαμε ότι αυτή συνεγάζεται με μία άλλη ΜΚΟ, την Home Project, η οποία φροντίζει για τη στέγαση των ασυνόδευτων ανήλικων. Και, ω! του θαύματος, μέλος της διοίκησης είναι η θεία Αντιγόνη Λυμπεράκη. Θα σας τη δείξουμε, βάζοντας μαζί και μία φωτογραφία, από παλιότερη ανθρωπιστική της δήλωση. (Από την εποχή, που ήταν βουλευτής στο αλήστου μνήμης "Ποτάμι". Όπως βλέπετε , η οικογένεια μπορεί να συνεργάζεται, αλλά ενίοτε έχει και σοβαρές πολιτικές διαφωνίες).
Η δήλωση αυτή είχε γίνει παραμονές του δημοψηφίσματος και θα ολοκληρώσουμε το ψηφιδωτό με μία ακόμα δήλωση κοινοβουλευτικής εκπροσώπου από εκείνη την ωραία εποχή του ΟΧΙ και του ΝΑΙ. Σ΄αυτή βλέπουμε και τη διαχρονική διγλωσσική συνέπεια της ΝΔ. Τότε, οι "πρόσφυγες" ήταν "παράνομοι μετανάστες". Από το πολύ φύλαγμα γίναμε "πολιπολυτισμικοί"
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Οι ΜΚΟ προορίζονται να αντικαταστήσουν τους πολίτες στην αυριανή superdemocracy των πολυεθνικών και ήδη αυτοπροσδιορίζονται ως "κοινωνία των πολιτών". Απολαύστε τα υπεύθυνα και αναρωτηθείτε για το τι πρέπει να κάνουμε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την ώρα που ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα μερικοί ιδιοκτήτες καταστημάτων αποδεικνύουν πως έχουν άφθονο χιούμορ.
Σύμφωνα με το agrinionews.gr ο ιδιοκτήτης ενός καφενείου στο κέντρο του Αγρινίου έβαλε μία χιουμοριστική ταμπέλα στην είσοδο του καταστήματός του μέσω της οποίας απευθύνεται στα “όργανα της τάξης”. Ο ιδιοκτήτης επισημαίνει ότι εκείνος λέει στους πελάτες να μην καπνίζουν αλλά πως εκείνοι δεν τον ακούν.
“Κύριοι όργανα της τάξης. Εγώ λέω στους πελάτες να μην καπνίζουν στο καφενείο μου. Αυτοί όμως με γράφουν στα τέτοια τους. Τι να κάνω, είμαι μόνος μου και φοβάμαι μην με πλακώσουν στο ξύλο. Ο καφετζής”, γράφει ο ιδιοκτήτης του καφενείου.