Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Παρασκευη 19 Ιουνιου 2020


Τυχεροί είμαστε... Με τέτοια κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε λίγο θα κοιμόμαστε (αντί όρθιοι) σε παγκάκια των 5000 Ευρώ!
Σχολιο.- Τα έδωσαν πίσω. Τώρα παρήγγειλαν ξύλινα παγκάκια €200 Ευρώ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεξικό: Διέρρευσαν έγγραφα που αποκαλύπτουν ολιγαρχικό σχέδιο για την ανατροπή του ΑΜΛΟ
19 Ιουνίου, 2020
Οι ολιγάρχες και τα πολιτικά κόμματα του Μεξικού έχουν συμμαχήσει μυστικά σε μια συμμαχία για να ανατρέψουν τον αριστερό Πρόεδρο Λόπε Ομπραντόρ από την εξουσία, με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, της Ουάσινγκτον και της Wall Street.
Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, μερικές από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο Μεξικό ενώνονται σε μια εκστρατεία με σκοπό να ανατρέψουν τον πρώτο αριστερό πρόεδρο της χώρας εδώ και δεκαετίες, τον Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ. Και προφανώς έχουν βρει υποστήριξη στην Ουάσινγκτον και στη Wall Street. Γνωστός ευρέως ως AΜΛΟ, ο Μεξικανός αριστερός σοσιαλδημοκρατης ηγέτης έκανε εκστρατεία για τον «τερματισμό της σκοτεινής νύχτας του νεοφιλελευθερισμού», όπως είχε υποσχεθεί.
Ο ΑΜΛΟ, έχει εφαρμόσει ένα επαναστατικό όραμα που ονομάζει «Τέταρτος Μετασχηματισμός», ορκιζόμενος να καταπολεμήσει τη φτώχεια, τη διαφθορά και τη βία των ναρκωτικών – και έχει ολοένα και περισσότερο “χτυπήσει” τις πλούσιες ελίτ του έθνους του. Ο ΑΜΛΟ έθεσε επίσης μια πρόκληση για τη συναίνεση εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Η κυβέρνησή του παρείχε καταφύγιο στον εκλεγμένο σοσιαλιστικό πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες και σε μέλη του πολιτικού κόμματος του Έβο που εξορίστηκαν μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ.
Η AMLO πραγματοποίησε επίσης μια ιστορική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, και μάλιστα δήλωσε ότι το Μεξικό θα ήταν πρόθυμο να σπάσει τον μονομερή αποκλεισμό των ΗΠΑ από τη Βενεζουέλα και να πουλήσει την πολιορκημένη βενζίνη της κυβέρνησης Chavista. Αυτές οι πολιτικές του ΑΜΛΟ, εισπράττουν την οργή των ολιγαρχών τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας του.
Στις 18 Ιουνίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αύξησε τις πιέσεις της στο Μεξικό, στοχεύοντας σε εταιρείες και άτομα με κυρώσεις για παροχή νερού στη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο μιας ανθρωπιστικής συμφωνίας πετρελαίου για τρόφιμα. Η αξία του πέσο του Μεξικού μειώθηκε αμέσως κατά 2 τοις εκατό μετά την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση Τραμπ.
Αυτά τα πρώτα δείγματα του οικονομικού πολέμου της Ουάσινγκτον στο νότιο γείτονά της ήρθε λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του ΑΜΛΟ, στην οποία αποκάλυψε ότι τα πολιτικά κόμματα που είχαν κυριαρχήσει στην πολιτική του Μεξικού για δεκαετίες πριν από αυτόν, έχουν κρυφά ενοποιηθεί σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τον πρόεδρο, χρόνια πριν λήξει η δημοκρατική του εντολή, δηλαδή το 2024. Οι δυνάμεις που προσπαθούν να απομακρύνουν τον ΑΜΛΟ από την εξουσία περιλαμβάνουν μεγάλα δίκτυα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τεράστιες εταιρείες, διοικητές και δημάρχους, πρώην προέδρους και σημαντικούς επιχειρηματικούς ηγέτες.
Το «Μπλοκ Αντιπολίτευσης»
Σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε, αυτοαποκαλούνται «Μπλοκ Αντιπολίτευσης» (Bloque Opositor Amplio ή BOA). Και λένε ότι έχουν λομπίστες στην Ουάσινγκτον, χρηματοοικονομικούς επενδυτές στη Wall Street, και σημαντικούς δημοσιογράφους από εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης στην ομάδα τους.
Το «Μπλοκ Αντιπολίτευσης» σχεδιάζει να δαιμονοποιήσει τον ΑΜΛΟ με προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης Σε συνέντευξη Τύπου στις 9 Ιουνίου, η μεξικανική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα έγγραφο στρατηγικής που διέρρευσε, το οποίο φέρεται να συντάχθηκε από το μπλοκ ευρείας αντιπολίτευσης, με τίτλο «Let’s Rescue Mexico» (Rescatemos a México).
Η κυβέρνηση του ΑΜΛΟ δήλωσε ότι δεν γνώριζε την προέλευση της διαρροής. Οι σελίδες που διέρρευσαν περιλαμβάνουν ένα σχέδιο συγκεκριμένων μέτρων που θα λάβει η συμμαχία της αντιπολίτευσης για να ανατρέψει τον ΑΜΛΟ.
Οι σελίδες που διέρρευσαν
Οι σελίδες που διέρρευσαν λένε μεταξύ άλλων ότι το «Μπλοκ Αντιπολίτευσης» έχει τον «διεθνή τύπο (ΗΠΑ και Ευρώπη)», μαζί με «ξένους ανταποκριτές στο Μεξικό». Το έγγραφο αναφέρει ακόμη και συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με μεμονωμένους δημοσιογράφους και influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διάδοση της προπαγάνδας τους κατά του ΑΜΛΟ. Στη λίστα υπάρχουν μερικές από τις κορυφαίες δημοσιεύσεις ειδήσεων στο Μεξικό: Nexos, Proceso, Reforma, El Universal, Milenio, El Financiero και El Economista.
Ο κατάλογος των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων κατά του ΑΜΛΟ στο έγγραφο BOA
Το «σχέδιο δράσης» καθιστά σαφές ότι αυτή η ισχυρή συμμαχία της αντιπολίτευσης επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τον εκτεταμένο έλεγχό της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κατηγορήσει εμμονικά την AMLO για «ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια και διαφθορά» στο Μεξικό.
Η BOA δηλώνει ακόμη και σαφώς στο σχέδιό της ότι θα χρησιμοποιήσει «ομάδες δικτύων κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιρροές και αναλυτές για να επιμείνει στην καταστροφή της οικονομίας, των δημοκρατικών θεσμών και στον πολιτικό αυταρχισμό της κυβέρνησης του 4Τ» (χρησιμοποιώντας αρκτικόλεξο για τον Τέταρτο Ανασχηματισμό).
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΑΜΛΟ κατάφερε να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης του κορανοϊού, δίνοντας μεγάλα ποσά δημόσιου χρήματος στους πληγέντες, μέσω κοινωνικών προγραμμάτων.

Σχολιο.-  Ο Αντρε Μανουελ Λοπεζ Ορμπαδορ (ΑΜΛΟ) εχει κανει αρκετα καλα σε 2 χρονια μολις! Εν ετει 2018 μολις βγηκε αυξησε 18% τον κατωτατο μισθο και μειωσε 60% τον προσωπικο του μισθο ενω το 2019 αυξησε 20% τον κατωτατο μισθο..αυτα δεν τα κανει ευρωπαιος ηγετης ουτε με σφαιρες..η Λατινικη Αμερικη στεκεται στο υψος των περιστασεων!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Βενεζουέλα είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα που δεν αποδέχεται, ούτε θα αποδεχθεί, καμία παρέμβαση από οποιαδήποτε κυβέρνηση ή διεθνή οργανισμό

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει τη δήλωση του κ. Josep Borrell, Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, καθώς και τους όρους της ανακοίνωσης που υποβλήθηκε στην Ομάδα Διεθνούς Επαφής σχετικά με τα τελευταία πολιτικά και θεσμικά γεγονότα στη Βενεζουέλα.

Η παράδοξη και πιο πρόσφατη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λειτουργία των οργάνων της δημόσιας εξουσίας της Βενεζουέλας, είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ αυτής της ομάδας χωρών και της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και παραβιάζει τις πιο στοιχειώδεις αρχές Διεθνούς Δικαίου.
Ο ευρωπαϊκός ισχυρισμός επιβολής ενός είδους εποπτείας στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Βενεζουέλας είναι άλλη μία απόδειξη της αποικιοκρατικής υπερηφάνειας και νοσταλγίας που εξακολουθεί να ρέει στις  φλέβες των κυρίαρχων ελίτ στη γηραιά  ήπειρο.
Όσον αφορά μια φερόμενη θέση που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα, και αποδίδεται στην αυτοανακηρυγμένη Διεθνή Ομάδα Επαφών, είναι σωστό να συμπεράνουμε ότι αυτή η οντότητα, της οποίας ο σχηματισμός ανακοινώθηκε για να  συνεισφέρει στην πολιτική πραγματικότητα της Βενεζουέλας, ήταν άχρηστη σε τέτοιο σημείο, ώστε μπορεί να επιβεβαιωθεί, παραμένοντας πιστοί στα γεγονότα, ότι αυτός ο οργανισμός πέθανε στη γέννα. Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να σημειωθεί ότι στις διεθνείς σχέσεις, οι ζωντανοί νεκροί δεν προσθέτουν τίποτα ούτε  συμβάλλουν στις καλές σχέσεις και μια θετική προσέγγιση στις πολιτικές διαδικασίες και τα ψηφίσματά τους.
Η Μπολιβιανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας επαναλαμβάνει ότι η Βενεζουέλα είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα που δεν αποδέχεται, ούτε θα αποδεχθεί, καμία παρέμβαση από οποιαδήποτε κυβέρνηση ή διεθνή οργανισμό. Κατά συνέπεια, για πολλοστή φορά, η Βενεζουέλα καλεί ειλικρινά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη μέλη και τους θεσμούς της, να ανακτήσει τον σεβασμό του Διεθνoύς Δικαίου, της κυριαρχίας του λαού της Βενεζουέλας και να δημιουργεί εποικοδομητικές σχέσεις συνεργασίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




19 Ιουνίου 2020
Η Παλαιστινιακή Ένωση Φιλίας με την Κούβα επαινεί την κουβανική ιατρική συνεργασία

Κάιρο, 18 Ιουνίου (Prensa Latina) - Ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Παλαιστίνης-Κούβας, Mohamed Abuatwan , επαίνεσε την ιατρική συνεργασία του νησιού, σήμερα σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει την πανδημία Covid-19, η οποία προκάλεσε μία χωρίς προηγούμενο υγειονομική κρίση.
Η αποστολή επαγγελματιών υγείας σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο καταδεικνύει τις δυνατότητες του τομέα της υγείας, όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους, που διαθέτει αυτή η χώρα της Καραϊβικής και, δεύτερον, τη θέληση της κυβέρνησής της να βοηθήσει στην ανακούφιση των επιπτώσεων της θανατηφόρου πνευμονίας σε άλλες περιοχές μέσω αυτού που ο Φιντέλ Κάστρο ονόμασε «στρατό με λευκές μπλούζες», είπε ο ακτιβιστής.

Σε δηλώσεις του  στην Prensa Latina, ο Abuatwan τόνισε ότι αυτή η στάση επιβεβαιώνει την προσήλωση της κουβανικής επανάστασης (που εμφανίστηκε το 1959) και της ανώτατης ηγεσίας της,  στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού.
Επεσήμανε επίσης, ότι αυτή η δράση είναι πηγή υπερηφάνειας όχι μόνο για την Κούβα, αλλά και για τους Παλαιστινίους και πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
Οι ιατρικές κουβανικές μπριγάδες συνεργάζονται με περισσότερα από είκοσι έθνη από διάφορες ηπείρους για να σταματήσουν την επέκταση του νέου κορονοϊού και να μειώσουν τις επιπτώσεις του.
Σε μέγιστη κινητοποίηση έκτακτης ανάγκης και χωρίς να παραμελήσει την αντιμετώπιση του Covid-19 στο δικό της έδαφος, η Κούβα κατάφερε να στείλει δεκάδες ομάδες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, το Μεξικό και η Βενεζουέλα, σημείωσε. Η πρώτη περιοχή που επωφελήθηκε από τις υπηρεσίες αυτών των ειδικών ήταν η Λομβαρδία, το επίκεντρο του Covid-19 στην Ευρώπη.
Ένα άλλο παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας είναι η ιατρική μπριγάδα Henry Reeve που ειδικεύεται σε καταστροφές και σοβαρές επιδημίες, η οποία εργάστηκε σε περιοχές όπως η Αγκόλα, η Αϊτή, η Χιλή, το Πακιστάν και η Γουατεμάλα. Ιδιαίτερα εξαιρετική είναι η απόδοση των μελών της μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στο Πακιστάν (2005) και στην Αϊτή (2010).
Ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια γνωστή ως Covid-19, έχει μολύνει περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός θανάτων παγκοσμίως υπερβαίνει τους 447.000, ενώ αυτοί που έχουν θεραπευτεί είναι περίπου 3,9 εκατομμύρια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τι είναι αυτό;
-Το «Μένουμε ορθιοι»
-Που παιζεται; Στο Δελφιναριο; Παίζει κι ο Σεφερλής; Θα πάω οπωσδήποτε.
- Όχι κυρία μου, σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι.
- χα χα χα. Να σαι καλά , με έκανες και γέλασα.
Αφού όλοι σκύβετε 10 χρόνια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα, όπως μόνο το ΕΠΑΜ το έχει καταγγείλει στην Ελλάδα, λόγω της συμμετοχής της στην επιχείρηση “Irini”, που μόλις κατέρρευσε, είχε αναλάβει την υποχρέωση να δίνει άσυλο σε όσους λαθρομετανάστες πέρασαν από την Λιβύη, βρέθηκαν στη Μεσόγειο, και κατευθύνονται προς Ιταλία, η οποία έχει κλείσει πλέον τα σύνορα της. Κατά τα άλλα, εμποδίζει τους λαθρομετανάστες και τους ισλαμοφασίστες από την Τουρκία, τους οποίους έχει ήδη καταγγείλει ότι αποτελούν «εργαλειοποιημένο» όπλο υβριδικού πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας!
Μεγάλη και εντελώς (ακατ)ανόητη παραχώρηση από μέρους μας, με εντελώς αμφίβολης αξίας «αντάλλαγμα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανικές κυρώσεις: Αυξάνονται οι «αντάρτες»
19 06 2020 | 08:36
Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο Μεξικανός πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador ανέφερε ότι δεν θα διστάσει να παράσχει φορτία βενζίνης στη Βενεζουέλα, αν η λατινοαμερικανική χώρα κάνει σχετικό αίτημα για «ανθρωπιστικούς» λόγους. Ο κ. Lopez Obrador έδειξε αποφασισμένος να τηρήσει τα λεγόμενά του, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου PDVSA. Τα τελευταία χρόνια, η PDVSA εξήγαγε στο Μεξικό crude oil με αντάλλαγμα την εισαγωγή καυσίμων. Ωστόσο, οι κυρώσεις της κυβέρνησης Tραμπ στην πετρελαϊκή εταιρεία, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019, έχουν μειώσει δραστικά αυτές τις συναλλαγές.
«Αν υπάρξει αίτημα [για βενζίνη] και πρόκειται για ζήτημα ανθρωπιστικό, θα το κάνουμε», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος. Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι η εξωτερική πολιτική του Μεξικού είναι ανεξάρτητη από τις αποφάσεις των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά ο κ. Lopez Obrador πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις και δεν εμπλεκόμαστε στις πολιτικές άλλων χωρών».
Παράλληλα, το Ιράν, στο οποίο οι ΗΠΑ έχουν επίσης επιβάλει κυρώσεις, απέστειλε φορτία βενζίνης στη Βενεζουέλα στις αρχές Ιουνίου, παρά τη δυσαρέσκεια και την έντονη κριτική της Ουάσιγκτον.
Οι ΗΠΑ, καθώς και πολλά άλλα κράτη, δεν αναγνωρίζουν την υφιστάμενη κυβέρνηση Μαδούρο ως νόμιμη. Ως εκ τούτου, κύριο μέλημα της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η αποδυνάμωση της κυβέρνησης Μαδούρο, μέσω της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Αν και οι ΗΠΑ δεν προέβησαν σε μέτρα αποτροπής για την αποστολή βενζίνης μέσω ιρανικών tankers στη Βενεζουέλα, σκοπεύουν να επιβάλουν επιπλέον κυρώσεις στις εταιρείες που ενεπλάκησαν σε αυτές τις συναλλαγές καθώς και στα πλοία τα οποία δραστηριοποιήθηκαν στο εμπόριο υγρών φορτίων με τη Βενεζουέλα. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πηγές του Reuters, το Ιράν φαίνεται να είναι πρόθυμο να συνεχίσει την αποστολή φορτίων καυσίμων στη Βενεζουέλα, με την Τεχεράνη να είναι έτοιμη να παράσχει 2-3 φορτία βενζίνης τον μήνα στη λατινοαμερικανική χώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αφροι στο σιντριβάνι της Ομόνοιας προέρχονται από τον 7ο καμπινέ των Μητσοτακηδων στα Χανιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



λεπτομέρειες για την περιπέτεια της δεκάχρονης Μαρκελας από τη Θεσσαλονικη
ευθείες επιθέσεις στο γυναικείο κίνημα γιατί, δεν ασχολείται, επειδή ο θύτης δεν είναι άντρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΧΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΛΑΣ
«Όσοι δίνουν με προφορική εξέταση (λόγω δυσλεξίας) είναι ευνοημένοι απέναντι στους άλλους και θα έπρεπε να συμβιβαστούν με ένα ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ και να μην τρώνε θέσεις από άλλους φοιτητές», σύμφωνα με τον καθηγητή Λελίδη.
«Άμα δεν μπορείς να διαχειριστείς το άγχος που σου προκαλεί η μιάμιση ώρα εξέτασης, πήδα από κάνα μπαλκόνι να ηρεμήσεις κι εσύ κι εμείς», είπε ο συνάδελφός του Βελλίδης.
Αυτοί είναι καθηγητές στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και λογιούνται άνθρωποι. Και μάλιστα "άνθρωποι του πνεύματος"!
Σχολιο.- Να το "πούνε" στον Αϊνστάιν αυτό! Είναι και καθηγητές φυσικής τα ζώα!
Σχολιο.- Ακριβώς! Ο δυσλεκτικός Αϊνστάιν θα έπρεπε να περιοριστεί σε κάνα ΕΠΑΛ ή να πηδήξει από κάνα μπαλκόνι!
Σχολιο.- Έχω παιδί με δυσλεξία, κάναμε αγώνα να βγάλει το Λύκειο, εξαιτίας τέτοιων αναλγητων σιχαματων που λέγονται κι "εκπαιδευτικοι"- τρομάρα τους...
Σχολιο.- Εγω πάντως ξερω γονεις που δηλωσαν δυσλεκτικα τα παιδιά τους για να μπουν ιατρική.και μπηκαν και δεν ηταν φυσικα οπως τα μισα τουλάχιστον
Σχολιο.- έχετε πολύ λάθος πληροφόρηση...
Οι δυσλεκτικοι εξετάζονται προφορικά στην ίδια ύλη. Και είναι πιο δύσκολο να απαντάς προφορικά χωρίς να μπορείς με την ησυχία σου να σκεφτείς μόνος κ να γράψεις την απάντηση...
Τον Γολγοθά που πέρασε το παιδί μου πρώτα, αλλά κι εγώ ως γονιός να το βοηθώ στο διάβασμα μόνο εγώ το ξέρω... Και το άγχος την ώρα της προφορικής εξέτασης. Και την άρνηση προς το σχολείο λόγω τέτοιου ρατσισμού...
Σχολιο .- Τί λέτε τώρα? Ξέρετε ότι η προφορική εξέταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται στα ίδια ακριβώς μαθήματα? Ξέρετε επίσης, ότι οι καθηγητές επειδή είναι προκατελειμενοι συνήθως κι επειδή βαθμολογούν επιτόπου, είναι πιό αυστηροί με τα παιδιά που δίνουν προφορικά? Για ρωτήστε κάποιον που ξέρει πρώτα!
Σχολιο.- Κι αφού εσείς ξέρετε πως μπήκαν με μια δήλωση των γονιών τους, καλά κάνουν οι χλιμίτζουρες οι καθηγητές και έχουν στρώσει στο κυνήγι τους δυσλεκτικούς.
Σχολιο.- Στην καταγγελία φοιτητών στην κοσμητεία γι αυτά τα κατάπτυστα λόγια, η απάντηση ήταν πως «ήταν μια άτυχη στιγμή»
Αν είναι δυνατόν, τους καλύπτουν κιόλας
(Έχω παιδιά στην σπουδάζουσα κι έχει γίνει ο κακός χαμός από χθες)
Σχολιο.- Εγω εχω δυσλεξια οπότε θα καταθέσω μια εμπειρία μου και ο καθένας βγάζει συμπεράσματα .
Στο γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λοιπόν στην αρχή αρχισα να εξεταζομαι προφορικά , το αποτέλεσμα ήταν να έχω περάσει 3 μαθήματα σε 2 χρόνια γιατί προφανώς και η προφορική εξέταση είναι άπειρα πιο δυσκολη από την γραπτή
Η γραπτή εξέταση κρατούσε μια μισή ώρα σε εμάς μας άφησε αυτό τον χρόνο και στους δύο μαζί , στην γραπτή εξέταση μπορούσες να επιστρέψεις στο προηγούμενο θέμα και αν προσπαθήσεις να το θυμίσεις εμάς δεν μας είχε στάνταρ θέματα ότι του καυλωνε από το βιβλίο (700 σελιδες ) προφανώς κοπηκαμε και οι δύο .Την επόμενη χρονιά το έδωσα γραπτά χωρίς καθόλου διάβασμα το πέρασα με 6
Όποιος λοιπόν λέει ότι η προφορική εξέταση είναι ευκολότερη των γραπτών δεν ξέρει τι λέει , ναι πιθανά στο λύκειο το 8 ο άλλος να στο κάνει 10 αλλά σπάνια θα σου βάλει πάνω από 18 ακόμα και αν το αξίζεις για πολλούς και διάφορους λόγους .
Αν κάποιος λοιπόν πήγε και έδωσε προφορικά για να περάσει ιατρική ( σικ ) με μαϊμού χαρτι το έκανε επειδή είχε κάποιο άτομο στην επιτροπή όχι επειδή είναι εύκολο , δεν είναι.

Σχολιο.- Επειδή είμαι καθηγητής Λυκείου με υπερδεκαετη πειρα συμετοχης σε επιτροπές εξετασης προφορικά εξεταζομένων στις πανελλήνιες θα ήθελα να πω τα εξής:
1. Κανένας δεν απαλλάσσεται της γραπτής εξέτασης μόνο με μια απλή δήλωση γονέα. Ελέγχεται από την αρμόδια υπηρεσία που πλαισιώνει τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το πάλαι ποτέ ΚΕΣΥ και νυν ΚΕΔΥ . Από την εκπαιδευτική μου πείρα γνωρίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις αιτωντων το ΚΕΔΥ αποφαίνεται ότι χρήζουν προφορικής εξέτασης αλλά όχι σε όλες.
2. Είναι ψέμα ότι οι καθηγητές αποφεύγουμε για διάφορους λόγους να βάλουμε πάνω από 18. Εγώ έχει τύχει να βάλω και 20 σε ορισμένες περιπτώσεις. Μάλιστα δε, σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις οι μαθητές μου πήραν 20 (100/100) και στην προφορική εξέταση των πανελλήνιων ενώ μια τρίτη 19,2 (96/100). Και οι τρεις πέρασαν, με το σπαθί τους, σε σχολές υψηλής ζήτησης του ΕΜΠ.
3. Όσες φορές έχω συμμετάσχει σε επιτροπές εξετασης στις πανελλήνιες ούτε εγώ ούτε κάποιο από τα άλλα 2 μέλη της επιτροπής δεν έχει φερθεί με απαξιωτικό ή απιθαρυντικο τρόπο σε εξεταζόμενο/η. Η εξέταση είναι εξίσου απαιτητική με την αντίστοιχη γραπτή και τα παιδιά έχουν τον χρόνο να οργανώσουν τον χρόνο τους και να απαντήσουν.
4,. Τι συμβαίνει στην τριτοβάθμια αγνοω.
5. Συγκυρία κάθε περίπτωση προφορικά εξεταζόμενου μαθητή είναι διαφορετική και υποκρύπτει διαφορετικές δεξιότητες η δυσκολίες.
Προφανώς έχει σημασία η δυσκολία να έχει εντοπιστεί νωρίς, το παιδί να έχει λάβει εγκαίρως την δέουσα βοήθεια και προσοχή, οι γονείς να έχουν αποδεχθεί τις δυσκολίες του παιδιού τους και να υφίσταται πλαίσιο καλής συνεργασίας οικογένειας - σχολείου. Όλα αυτά σαφώς αυξάνουν την πιθανότητα καλής απόδοσης του οποίου παιδιού με την οποία μαθησιακή δυσκολία.
Ως καθηγητής έχω συναντήσει παιδιά με ποικίλου βαθμού δυσκολίες. Έχω συναντήσει όμως, και οφείλω να το πω, παιδιά που έχουν υποστηριχθεί σωστά και γονείς που υπήρξαν απόλυτα συνεργάσιμοι και είχαν ασχοληθεί με το παιδί τους αλλά έχω συναντήσει και παιδιά παραμελημένα κατ'ουσιαν όπου οι γονείς απλά έχουν προσκομίσει ένα χαρτί, είναι άφαντοι και άπλα έρχονται μόνο όταν είναι να πιέσουν για έναν καλύτερο βαθμό!
Σχολιο.- Πόσο ξεφτιλισμενος είναι αυτός ο καθηγητής που δεν ξέρει πόσο ιδιαίτερα είναι αυτά τα παιδιά. Προς πληροφόρηση του το δικό μου παιδί όχι μόνο τελείωσε με 20 αλλά μπήκε και πρώτος στην οδοντιατρικη Αθήνας. Λυπάμαι κύριε καθηγητά αλλά δεν μειώνεται έτσι τα παιδιά αλλά και τα σχολεία. Όσο για τις πανελλαδικές, αυτά τα παιδιά πάνε το ξημερωμα και φεύγουν ότι ώρα τελειώσουν, 15.00, 16,00. Ντροπη
Επίσης πολλοί καθηγηταραδες σε υψηλές σχολές βαριουνται να εξετάσουν τους φοιτητές προφορικά. Δυστυχώς η χώρα μας δεν είναι ευαισθητοποιημένη σ αυτό όλο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 19 Ιουνίου 1953 ο Τζούλιους και η Έθελ Ρόζενμπεργκ εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα στις φυλακές Σινγκ Σινγκ των ΗΠΑ, έχοντας καταδικαστεί για κατασκοπεία και παράδοση μυστικών για την κατασκευή ατομικής βόμβας στην ΕΣΣΔ.
Μέλη και οι δύο του Κ.Κ. ΗΠΑ -αν και είχαν αδρανοποιηθεί μετά τη γέννηση των παιδιών τους-, με τον Τζούλιους να έχει εργαστεί σε υπηρεσία που σχετιζόταν με το αμερικανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αποτέλεσαν τους κατάλληλους στόχους για την ένταση της μακαρθικής αντικομμουνιστικής υστερίας και των αντιδημοκρατικών διώξεων. Ταυτόχρονα, αμφισβητούνταν έτσι η ανάπτυξη της σοβιετικής επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς η κατασκευή ατομικής βόμβας από την ΕΣΣΔ το 1949 εμφανιζόταν σαν αποτέλεσμα κατασκοπείας.
Οι Ρόζενμπεργκ καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν επειδή, για λόγους προσωπικής και ιδεολογικής αξιοπρέπειας, δεν δέχτηκαν να αποκαλύψουν τις σχέσεις τους με το Κ.Κ. και να συμμετάσχουν στην κατάδοση άλλων ανθρώπων που θα μπορούσαν να κατονομαστούν ως πράκτορες των Σοβιετικών και να υποστούν κι αυτοί διώξεις.
Η στάση τους αυτή τους εντάσσει μεταξύ εκείνων που κράτησαν ψηλά την αξία του ανθρώπου στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φρίντα Κάλο, που έγινε γνωστή και στο ελληνικό αριστερό κοινό με την ταινία της Τζούλι Τάιμορ, αναμφίβολα έζησε μια δυστυχία πλάι στον ανεκδιήγητο Ριβέρα, μέχρι να βρει το κουράγιο να τον παρατήσει.
Κάτι που δεν φαίνεται να απασχόλησε τον κόσμο που ανακαλύπτοντάς την, την έχει θεοποιήσει. Και που επισήμανε η Καίτη Γαρμπή, για να προκαλέσει τη δυσφορία όσων νομίζουν πως κατέχουν το μονοπώλιο της σχέσης με την υψηλή Τέχνη, έστω κι αν την προσωπική τραγωδία της Φρίντα την παρέβλεψαν.
Για την ιστορία, να σημειώσω ότι η Φρίντα Κάλο, ίσως και λόγω των τραυματικών προσωπικών βιωμάτων της, μετά τον χωρισμό της με τον Ριβέρα προσχώρησε στο Κ.Κ. Μεξικού. Κάτι που η Τάιμορ απέφυγε να αναφέρει, αν και σε μια από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας δείχνει δυο μικρά καδράκια με τον Στάλιν και τον Μάο στον τοίχο του δωματίου της.
Στη φωτογραφία, τιμητική φρουρά δίπλα στο φέρετρό της από την ηγεσία του Κ.Κ. Μεξικού, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Ντιονίσιο Ενκίνα Ροντρίγκες, στις 14 Ιουλίου 1954.
Σχολιο.- Η σχέση της με τον Ριβέρα ήταν πράγματι από ένα σημείο και μετά αδιέξοδη. Η ίδια σε κάποια στιγμή, δεν ξέρω πότε ακριβώς ούτε και το πως, ακολούθησε την ιδεολογική κατεύθυνση του Μαοϊσμού.
Σχολιο.- Του μαοϊσμού όχι ακριβώς, γιατί δεν είχε διαμορφωθεί ακόμη τότε τέτοιο ιδεολογικό ρεύμα. Στο Κ.Κ. προσχώρησε, που αναφερόταν και στον Στάλιν και στον Μάο εκείνα τα χρόνια.
Σχολιο.- Γιατί  ανεκδιήγητος ο Ντιέγκο; Κακάσχημος, ναι, φαίνεται αλλά ανεικδιήγητος γιατί;
-μπιτνιγκ τυπος που αν θυμαμαι καλα στην ταινια δειχνει οτι ειχε δεσμο και με την αδελφη της φριντα.
-Δεν έχω δει την ταινία αλλά παρ' όλο που ήταν κακάσχημος ήταν ερωτύλος τύπος. Για σχέση με την αδερφή της Κυρίας του δεν ξέρω αλλά η Φρίντα τον παντρεύτηκε δυο φορές (!) και ως γνωστόν το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού πολλώ δεν μάλλον γυναικός σοφής. Ήτοι, τα΄θελε η γυνή.

Σχολιο.- Τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για την Φρίντα Κάλο και έχω γράψει κάποια άρθρα γύρω από αυτήν. Όμως, η δυστυχία της δεν ήταν ο Ριβέρα, αλλά κυρίως τα προβλήματα υγείας της. Είχε παραμορφωμένο σώμα εξαιτίας πολιομυελίτιδας, επέζησε από ένα τρομακτικό τροχαίο ατύχημα, είχε υποβληθεί σε 32 εγχειρήσεις σε όλη της τη ζωή, φορούσε μόνιμα κορσέ και είχε κάνει μία αποβολή και δύο εκτρώσεις εξαιτίας αυτών των προβλημάτων. Ο Ριβέρα μπορεί να ήταν αυτός που ήταν, αλλά αυτά τα ήξερε η Φρίντα Κάλο. Και παρ’ ότι είχαν μια πολυκύμαντη ζωή, με χωρισμούς και επανασυνδέσεις, εντούτοις πάντα υπήρξε βαθιά ερωτευμένη μαζί του, παρά τον άστατο χαρακτήρα του, αποδεχόμενη ουσιαστικά αυτό που πραγματικά είναι. Ήταν, λοιπόν, επιλογή της. Όμως και εκείνη συνδέθηκε με άλλους άνδρες και γυναίκες, δημιουργώντας τον θρύλο της αμφισεξουαλικότητάς της. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Τρότσκι, συνάπτοντας μια εξάμηνη σχέση μαζί του. Ήταν ταυτόχρονα και μια εκδίκηση για τις απιστίες του Ριβέρα και ειδικά για τη σχέση που είχε κάνει με την αδελφή της, την Κριστίνα. Τέλος, όσον αφορά την επιστροφή της στο Κ.Κ., να πω ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό καθαυτό. Αν, όμως, είχε αποδεχτεί και τον σταλινισμό, όταν η ίδια ήταν ενήμερη για τη δολοφονία του Τρότσκι και είχε παρευρεθεί στην κηδεία του, τότε αυτό είναι πρόβλημα και δεν μπαίνει στα υπέρ της. Εννοείται, πως δεν αλλάζει σε τίποτα την άποψη μας για το γεγονός ότι ήταν μια σπουδαία καλλιτέχνιδα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γραμματέας του ΚΚΕ που έχει γραφείο στο κτίριο στον Περισσο που φυλάγεται με φράχτη και σκοπιές και κάμερες και σεκιουριτι μας λέει αυτό ρε πούστη μου....
Κουτσούμπας από Αλεξανδρούπολη: «Δεν λύνονται τα προβλήματα μ' έναν φράχτη»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι διάολο γίνεται γαμώ το κέρατό μου;
Κάθε μέρα εξαφανίζονται ένα-δυο παιδιά, συνήθως 10χρονα κορίτσια.
ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ Ή ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΟΝΟ;
Σχολιο.- Είσαι δικηγόρος και καταλαβαίνεις. Είχε στην κατοχή της περίπου 7000ευρω.και κατέστρεψε το λαπτοπ που είχε, αν και λένε ότι μπορούν να βρουν αρκετά πράγματα. Στην Ελλάδα υπάρχει κύκλωμα που διακινεί παιδιά, για διάφορους λόγους. Και φυσικά πληρώνουν αδρά. Πράγμα που μπορούν μόνο όσοι έχουν αρκετά λεφτά να το κανουν




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




5.000 ΘΑΝΑΤΟΙ: ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19
Πολλοί συμπολίτες μας, ακόμη και γιατροί, εκθείαζαν και μερικοί εκθειάζουν ακόμη, το Σουηδικό μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Η Σουηδία υπήρξε η μοναδική χώρα παγκόσμια, που δεν επέβαλε σχεδόν κανένα περιορισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, ο Anders Tegnell, σύστησε να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα και οι χώροι εστίασης και διασκέδασης. Υπέδειξε μόνον την αποφυγή συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων και το social distancing. Σήμερα, λοιπόν, με την θλιβερή αφορμή των 5.041 θανάτων στην χώρα αυτή από τον κορωνοϊό (για τον οποίο, ακόμη μερικοί συμπολίτες μας θεωρούν ότι δεν υπάρχει!!!), θα κάνω έναν σύντομο σχολιασμό για τα αποτελέσματα του Σουηδικού μοντέλου.
1. Αν θεωρήσουμε σαν σημαντικότερο στοιχείο εκτίμησης της βαρύτητας της επιδημίας τον αριθμό θανάτων/εκατομμύριο πληθυσμού, η Σουηδία κατέχει την πέμπτη χειρότερη θέση στον κόσμο, με 484 θανάτους/εκατομμύριο! Την ξεπερνούν μόνο το Βέλγιο, η Αγγλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Η σύγκριση με τις 4 αυτές χώρες όμως είναι άδικη, επειδή είναι πολύ πιο πυκνοκατοικημένες (16πλάσια το Βέλγιο, 12πλάσια η Αγγλία, 9πλάσια η Ιταλία και 4πλάσια η Ισπανία), έχουν πολύ μεγαλύτερες πόλεις και έχουν εκτεταμένες διεθνείς αεροπορικές και εμπορικές διασυνδέσεις (και οι 4 περιλαμβάνονται μέσα στην πρώτη 10δα ή 12δα όλων των σχετικών καταλόγων χωρών παγκοσμίως, αντίθετα με την Σουηδία που δεν εμφανίζεται σε καμία λίστα). Μια πιο δίκαιη σύγκριση είναι με τις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες, όπου επικρατούν παρόμοιες συνθήκες και είχαν πάρει μέτρα lock down. Ο αριθμός θανάτων λοιπόν ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι στην Νορβηγία 45, στη Φινλανδία 59 και στη Δανία 103 (50-110 φορές λιγότεροι, και για σύγκριση στην Ελλάδα 18/εκατομύριο). Μπορούμε λοιπόν να αντιληφθούμε το μέγεθος της αποτυχίας του Σουηδικού μοντέλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά. Οι Σουηδοί επιδημιολόγοι πίστευαν ότι η θνητότητα της COVID-19 είναι το πολύ διπλάσια της γρίπης, αλλά αποδείχθηκε διεθνώς ότι είναι πολλαπλάσια. Για την αντιμετώπιση του μεγάλου βάρους του Δημόσιου Συστήματος Υγείας τους, διπλασίασαν άμεσα τις κλίνες της ΜΕΘ (είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν), ενώ δεν επέτρεπαν στους ηλικιωμένους να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία και αναπνευστήρες, αλλά η νοσηλεία γίνονταν στα σπίτια τους ή στις Μονάδες Φροντίδας όπου διέμεναν!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα κατέβηκα την Πανεπιστημίου και είδα κι από κοντά τον "μεγάλο περίπατο".
Πρόκειται για έργο:
1. Ηλιθίων.
2. Σαδιστών.
3. Λαμογιομιζαδόρων.
Η καθεμιά από τις παραπάνω ιδιότητες δεν αποκλείει την άλλη.
Είναι ένα έργο:
α) Εντελώς άχρηστο για τους πεζούς, διότι η Πανεπιστημίου έχει σε όλο το μήκος της πολύ φαρδιά πεζοδρόμια όπου και τώρα που έγινε ο "πεζόδρομος" της κακιάς ώρας είναι πολύ προτιμότερο να περπατάς.
β) Εντελώς άχρηστο για τους ποδηλάτες, διότι όλοι οι δρόμοι πριν και μετά από την Πανεπιστημίου δεν είναι ποδηλατόδρομοι... επομένως είναι τρελό να υποθέσουμε ότι όλοι οι ποδηλάτες θα θέλουν να κάνουν ποδήλατο μόνο... στην Πανεπιστημίου - άλλη δουλειά δεν είχαν.
Εκτός απ' αυτό, αυτό το χρωματιστό ηλίθιο κατασκεύασμα ούτε ποδηλατόδρομος είναι στην πραγματικότητα (όποιος έχει πάει στην Ολλανδία όπου υπάρχουν παντού ποδηλατόδρομοι, ξέρει) ούτε πεζόδρομος. Είναι μόνο ένα βάψιμο του δρόμου, πάμφθηνο σε κόστος, που όμως... πληρώθηκε πανάκριβα σίγουρα.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ... ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ (ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ...) ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΛΜΑΤ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Και οι δυο αυτοί σκοποί, δηλαδή ΚΑΙ η λαμογιά ΚΑΙ ο σαδισμός μέτρησαν εξίσου στο να αποφασιστεί και να κατασκευαστεί αυτό το τερατούργημα.
Ίσως κάποιοι πείτε ότι είμαι εμπαθής και φωνάζω τόσο πολύ επειδή ο Μπακογιάννης είναι της Νέας Δημοκρατίας, της οικογένειας Μητσοτάκη κλπ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ! ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ.
Ναι μεν αυτές οι ιδιότητες του Μπακογιάννη είναι... απεχθέστατες...
... αλλά και οι άλλοι χιπστεροοικολόγοι της συμφοράς τα ίδια ακριβώς θα έκαναν!
Και ο Γερουλάνος του ΚΙΝΑΛ δηλαδή θα το έκανε (άλλωστε το υποστήριξε φανατικά στο δημοτικό συμβούλιο) και ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το έκανε (κι αυτός το υποστήριξε "με επιφυλάξεις").
ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΙΠΣΤΕΡΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ.
Ποτέ πάντως η κατάσταση δεν ήταν τόσο άθλια για τον "απλό λαό" σε όλα τα επίπεδα από το 1950 και μετά.
Αλλά αφού ο "απλός λαός" τους ψηφίζει... ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ ΣΤΟΝ "ΑΠΛΟ ΛΑΟ".
Και το ίδιο και σε μας τους "ψαγμένους", διότι μόνο από δω φωνάζουμε.

Σχολιο.- Προχτές ο Μπακογιαννης ήταν Αμπελόκηπους... Και στην βόλτα που έκανε κάποιος ηλικιωμένος του είπε ότι καλή η ομόνοια αλλά όλη η περιοχή έχει υποβαθμίστει και είναι γκέτο... Οπότε δεν μπορεί να πάρει την γυναίκα του και να πάει... Δεν είχε τι να του πει.. Ψέλλισε κάτι ίσα ισα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας λέει κάτι αυτή η λίστα? Ποιο Ευρωπαϊκό κόμμα είναι #1 στα χρέη? και ποιο #2?
ND – 309.0
PASOK --- 254.0
SPD --- 48,2
PSOE ---- 40,2
PP ---- 22,5
CSU --- 15.0
SYRIZA --- 3,9



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χεζμπολλά: «Έχουμε κατά νου μια εξίσωση  την οποία δεν θα αποκαλύψουμε τώρα».
19/06/2020
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πέρασαν  στο στάδιο της εφαρμογής του νόμου του Καίσαρα στη Συρία, επιβάλλοντας για αρχή, κυρώσεις σε 39 πρόσωπα ή εταιρίες,  με επικεφαλή  τον νόμιμο Πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ Αλ-Άσαντ και τη σύζυγό του, κα Asma Al-Akhras Ασσαντ, αλλά και την 4η Ταξιαρχια του Συριακού Αραβικού Στρατού αλλά και εταιρείες οι οποίες διατηρούν βιωσιμότητα.
Ο  Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo απείλησε ότι ακολουθούν και άλλες κυρώσεις,  σοβαρότερες,  συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας ως οργανισμού ξεπλύματος μαύρου χρήματος (!) και άλλων δημόσιων θεσμών, οντοτήτων και προσωπικοτήτων.
Ενώ ήδη η συντριπτική πλειοψηφία του Συριακού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας λόγω του δεκαετή πολέμου, οι ΗΠΑ δεν αρκούνται στην κλοπή και εκμετάλλευση των συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων που έχουν καταλάβει στην έρημο, στον οργανωμένο βομβαρδισμό των σιτηρών,  στην καταστροφή των υποδομών και των βιομηχανικών μονάδων από τους τρομοκράτες που υποστήριξαν και συνεχίζουν να εργαλοιοποιούν σε Ιράκ και Συρία !
Πριν από τριάντα χρόνια,  παρόμοιες κυρώσεις είχαν επιβάλει και στον Ιρακινό λαό, πριν κατακτήσουν τη χώρα , σπέρνοντας  το θάνατο  σε πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες , εκ των οποίων τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά.
Η αμερικανική κυβέρνηση επιβάλλει τέτοιες κυρώσεις για να ταπεινώσει τους λαούς, να πολλαπλασιάσει τα δεινά τους, ευελπιστώντας  ότι αυτοί θα εξεγερθούν  ενάντια στις  κυβερνήσεις τους. Ελπίζουν ότι η ασφυκτική πίεση στον εκάστοτε λαό θα φέρει το αποτέλεσμα της ανατροπής των κρατικών και εθνικών θεσμών που δεν εξυπηρετούν τα αμερικανικά σχέδια και συμφέροντα.
Ωστόσο αυτη η θεωρία έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική και ανεπαρκής. Η Πείνα δεν ώθησε τον ιρακινό λαό να εξεγερθεί ενάντια στο καθεστώς του αείμνηστου Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. Ενώ στη Λωρίδα της Γάζας , η διαδικασία της επιβεβλημένης λιμοκτονίας , έδωσε αρνητικά αποτελέσματα,  αύξησε την αντοχή του κόσμου και της αντίστασης η οποία κλιμακώθηκε. Στις  πόλεις  που έγιναν οικονομικοί στόχοι αν και παρέλυσε η καθημερινή ζωή στην καρδιά των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, το φρόνημα της αντίστασης δεν κάμφθηκε.
Στη δε περίπτωση της Συρίας, υπάρχει και μια παράμετρος που παραμένει ανεξέλεγκτη .
Αυτή επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος της Λιβανέζικης Αντιστασης , Χεζμπολάχ . Μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι δυνάμεις της Χεζμπολά στήριξαν έμπρακτα με το αίμα τους, τη Συρία στον πόλεμό της κατά  της διεθνούς τρομοκρατίας και των δυτικών σπονσόρων της…
Ο κ. Nasrallah, σε τέτοιες στιγμές άμεσης απειλής για την επιβίωση των Σύριων και Λιβανέζων πολιτών, μάλλον αφήνει στην άκρη τη γλώσσα της διπλωματίας  και προσεγγίζει την κρίση με το ίδιο πνεύμα  αντίστασης που τον οδήγησε στην απελευθέρωση του νότιου Λιβάνου από την ισραηλινή κατοχή.
Ίσως αυτό να εννοούσε όταν σε τηλεοπτική ομιλία του σε λιβανέζικο κανάλι μια ημέρα πριν την επιβολή  των αμερικανικών μέτρων , δήλωσε:
«Έχουμε κατά νου μια εξίσωση  την οποία δεν θα αποκαλύψουμε τώρα».
Αυτή η αινιγματική  δήλωση  δεν αποκλείεται να υπονοεί ότι θα υπάρξει  εξισορροπιστική απάντηση που  θα επεκταθεί πέραν των συνόρων Συρίας και Λιβάνου…
Αναλυτές εκτιμούν ότι  ίσως χτυπηθούν   Αμερικανικοί και Ισραηλινοί στόχοι εκτός συνόρων  Λιβάνου και  Ισραήλ,  όλα τα μέρη στον κόσμο με τέτοιες εγκαταστάσεις αμερικανικών συμφερόντων είναι δυνητικοί στόχοι .
Εάν η τιμωρία για τέτοιες ενέργειες στόχευσης Αμερικανικών και Ισραηλινών στόχων είναι η ταξινόμηση της Λιβανέζικης Οργάνωσης  στους καταλόγους της τρομοκρατίας, τότε η Χεζμπολάχ δεν έχει να φοβηθεί κάτι… (ήδη συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους καταλόγους….)
Η Χεζμπολλάχ αυτοορίζεται ως κίνημα Αντίστασης αλλά στην περίπτωση που οι εχθροί χρησιμοποιούν το μη συμβατικό πολεμικό όπλο της επιβεβλημένης λιμοκτονίας ,  τότε και τα όπλα της Αντίστασης μετατοπίζονται από την άμυνα στην επίθεση, υιοθετώντας  επίσης την στρατηγική  «εποικοδομητικού χάους» . Αυτή τη στιγμή μελετάται σε βάθος η στρατηγική  και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν προκύψει κάποια ανορθόδοξη απάντηση.
Όταν ο Sayyed Nasrallah επιβεβαιώνει ότι αυτοί που συμπαραστάθηκαν στη Συρία στις πρώτες γραμμές της μάχης τα τελευταία εννέα χρόνια, είναι αυτοί οι ίδιοι που δεν θα τους αφήσουν να πέσουν από τα όπλα των κυρώσεων και δεν θα τους εγκαταλείψουν, αυτό σημαίνει ότι η απάντηση στο νόμο του Καίσαρα  δεν θα είναι μεταξύ των καθηκόντων των συριακών αρχών.
Ο Nasrallah και οι σύμμαχοί του στον άξονα της αντίστασης δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του ιρακινού σεναρίου πείνας στη Συρία και τον Λίβανο, δηλαδή τον αφοπλισμό σε αντάλλαγμα για την άρση των οικονομικών μέτρων τρομοκρατίας . Αυτός ο άξονας γνωρίζει καλά ότι οι αμερικανικές υποσχέσεις είναι ψευδείς και δεν μπορούν να εμπιστευθούν τις ΗΠΑ.
Τα εικαζόμενα χημικά και βιολογικά όπλα του Ιράκ και της Λιβύης, και η επιβεβαίωση ότι τελικά δεν υπήρξαν, δεν απέτρεψαν το στάδιο της εισβολής, της αλλαγής καθεστώτος, της κατάρρευσης των δύο κρατών και της εξάπλωσης του χάους.
Ο νόμος του Καίσαρα, που άρχισε να εφαρμόζεται απο χθες, μπορεί να έχει και τα αντίθετα απο τα αναμενόμενα  αποτελέσματα.
Οι φύλακες της Αντίστασης δεν θα περιμένουν την λιμοκτονία του Συριακού  και  Λιβανέζικου λαού και την συγκατάθεση των κυβερνήσεών τους στις αμερικανικές συνθήκες…. Το όπλο της αντίστασης μπορεί να αποδειχθεί ένα ισχυρό εργαλείο αποτροπής και να νικήσει εκείνους που επιβουλεύονται την ζωή και τη δημόσια υγεία των Λαών.  Δημόσια ή μυστικά…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατάρρευση της οικονομίας Τουρκίας. Ζητά απεγνωσμένα οικονομική βοήθεια από Ιαπωνία, Αγγλία…..
19/06/2020
Σύμφωνα με τη Ρωσική ιστοσελίδα 19.06.2020 ο Ερντογάν ζητά οικονομική βοήθεια για ν’ αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας. Ο ρωσικός ιστότοπος «Finance Row» αποκάλυψε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να ζητά οικονομική βοήθεια από τη Βρετανία και την Ιαπωνία εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα του και την κατάρρευση της οικονομίας. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από τον ιστότοπο με τον τίτλο “Η Τουρκία δεν έχει ένα σκληρό νόμισμα … Ο Ερντογάν ζητά οικονομική βοήθεια από την Ιαπωνία και τη Βρετανία” .. Η Τουρκία απέχει μόλις ένα πόντο από το να πέσει στην επόμενη οικονομική κρίση λόγω της ξαφνικής μείωσης των εσόδων από τις εξαγωγές κατά την επιδημία Corona, και την ασφυκτική πίεση στον τουριστικό της τομέα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg η τουρκική οικονομία κατέληξε τον περασμένο Μάιο, με έλλειμμα ρεκόρ στο ισοζύγιο πληρωμών που είχε να φτάσει εδώ και δύο χρόνια, όταν έφτασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Το ισοζύγιο πληρωμών εκφράζει τη διαφορά μεταξύ του μεγέθους της αύξησης της διαρροής νομίσματος και του μεγέθους της εισόδου του σύμφωνα με τις βασικές διατάξεις των λογαριασμών της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας. Σήμερα, η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα παραμένει αδρανής και δεν μπορεί να υποστηρίξει την αγορά συναλλάγματος, καθώς ξεκίνησε τη δημοσιονομική της χρονιά με καθαρό αποθεματικό ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Εάν τα συνολικά ξένα δάνεια που οφείλονται στην τράπεζα αφαιρούνται σύμφωνα με τις συμφωνίες “Sfab”, τα τουρκικά αποθεματικά ταμείων ισούνται με μηδέν, δεδομένου ότι τα χρέη που οφείλει η τράπεζα είναι περισσότερα από τα νομίσματα του δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρώην συμβούλου του τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών, Mavli Egilmez.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής εφημερίδας “Khabartork”, το τουρκικό καθεστώς προσπάθησε, μέσω του πιστωτικού ορίου “Sfab”, να συμφωνήσει με την Ιαπωνία και τη Βρετανία να αποκτήσει δάνειο δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η συμφωνία αναμενόταν να ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe στην Τουρκία, αλλά η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε. Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών δήλωσε τον Ιούνιο ότι “πολύ έντονες” συνομιλίες συνεχίζονται με τη βρετανική πλευρά και διεξάγονται από την Τουρκική Κεντρική Τράπεζα, η οποία ελπίζει να αυξήσει το μέγεθος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της με τη βοήθεια του “Svab”. Τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών έδειξαν πρόσφατα έλλειμμα προϋπολογισμού 17,3 δισεκατομμυρίων λιρών, το οποίο ισοδυναμεί με 2,33 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο. Κατά τα στοιχεία, το αρχικό έλλειμμα που δεν περιλαμβάνει πληρωμές τόκων ανήλθε σε 7,64 δισεκατομμύρια λίρες το Μάιο και το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατέγραψε 90,1 δισεκατομμύρια λίρες τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η τουρκική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, και αυτό συνέβη με τη μείωση των εξαγωγών της χώρας και την παράλυση που έπληξε τον τουριστικό τομέα λόγω της επιδημίας Coruna. Τον περασμένο Απρίλιο, οι τουρκικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 41% και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 28% και η οικονομική εμπιστοσύνη μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλω εναν γκόμενο ιντελεκτουαλ,δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά απο μαλάκας και καργιόλης καλύτερο ακούγεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα έρευνα σοκ για τη φτώχεια στην Ελλάδα: 4 στους 10 δεν έχουν ούτε τα βασικά
 Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 18:59
Σε κίνδυνο μεγάλης φτώχειας βρίσκονται πλέον πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα, αφού η στέρηση βασικών αγαθών δεν αφορά μόνο όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, αλλά και μέρος του ευκατάστατου πληθυσμού. Όπως μάλιστα αποδεικνύεται, το 2019 το 17,9% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ήταν στο κατώφλι της φτώχειας...
Με βάση τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2019 της ΕΛΣΤΑΤ, o πληθυσμός που το 2019 βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανερχόταν στο 30% (3.161.900 άτομα) του πληθυσμού της χώρας, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2018 κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες (3.348.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 31,8% του πληθυσμού).
Το μέσο ισοδύναμο ατομικό διαθέσιμο εισόδημα ανήλθε το 2019 σε 9.382 ευρώ, υψηλότερο κατά 3,9% από το προηγούμενο έτος. Στα όρια της φτώχειας ανήλθε το 2019 στο ποσό των 4.917 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 10.326 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 698.454 σε σύνολο 4.123.242 νοικοκυριών και τα μέλη τους σε 1.881.600 στο σύνολο των 10.534.857 ατόμων του πληθυσμού της χώρας.
Σύμφωνα με την έρευνα:
-Το 73,0% των φτωχών νοικοκυριών και το 42,2% των μη φτωχών δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες ύψους, περίπου, 380 ευρώ.
-Το 64,8% των φτωχών νοικοκυριών αναφέρει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των συνήθων αναγκών του με το συνολικό μηνιαίο ή εβδομαδιαίο εισόδημά του.
-Το 58,6% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει δυσκολία στην έγκαιρη πληρωμή πάγιων λογαριασμών , όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου, κλπ.
-Το 45,4 % των νοικοκυριών που έχουν λάβει καταναλωτικό δάνειο για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, δηλώνει ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στην αποπληρωμή αυτού ή των δόσεων.
-Το 40,5% του πληθυσμού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ξοδεύει χρήματα για τον εαυτό του ή για κάποιο χόμπι χωρίς να συμβουλευτεί κάποιο άλλο μέλος του νοικοκυριού. Το ποσοστό εκτιμάται στο 68,0% για το φτωχό πληθυσμό και στο 34,9% για το μη φτωχό πληθυσμό.
-Το 32,1% του πληθυσμού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχει τακτικά σε δραστηριότητες αναψυχής, όπως αθλητισμό, σινεμά κλπ. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το φτωχό και το μη φτωχό πληθυσμό ανέρχονται σε 55,9% και 27,2%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ένας αστυνομικός απολύθηκε για την υπόθεση της Μπριόνα Τέιλορ
 Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 21:47
Ο δήμος του Λούισβιλ, στις κεντρικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση ενός αστυνομικού που ενεπλάκη στον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας μαύρης Αμερικανίδας που έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά, μέσα στο διαμέρισμά της, τον Μάρτιο.
«Δυστυχώς, λόγω μιας νομικής διάταξης που θα ήθελα να δω να τροποποιείται, ο αρχηγός της αστυνομίας κι εγώ ο ίδιος δεν έχουμε δικαίωμα να αποκαλύψουμε τι ακριβώς μας οδήγησε» στο να ξεκινήσουμε τη διαδικασία απόλυσης του Μπρετ Χάνκισον, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Γκρεγκ Φίσερ, σε ένα δελτίο Τύπου.
Πρόκειται για τις πρώτες κυρώσεις από τον θάνατο της Τέιλορ, το όνομα της οποίας φωνάζουν, μαζί με άλλα, εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους των ΗΠΑ αξιώνοντας το τέλος της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών.
«Είναι μια αρχή, όμως δεν είναι αρκετό: δεν μπορούμε να σταματήσουμε όσο δεν ασκούνται διώξεις στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Μπριόνα», έγραψε σε tweet η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις.
Η Μπριόνα Τέιλορ, μια νοσοκόμα ηλικίας 26 ετών, βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύντροφό της όταν τρεις αστυνομικοί, χωρίς να προειδοποιήσουν, εισέβαλαν. Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναζητούσαν εσφαλμένα έναν ύποπτο που δεν διέμενε πλέον στο κτίριο και είχε ήδη συλληφθεί. Πυροβόλησαν τη γυναίκα τουλάχιστον 8 φορές, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Courier journal, ο αρχηγός της αστυνομίας καταλογίζει στον αστυνομικό Χάνκισον ότι πυροβόλησε «στα τυφλά» καμιά δεκαριά φορές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: «Εξαρτήματα» του Τραμπ είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία
 Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 22:54
Την απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συνεργάζεται με το όργανό του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ, επέκρινε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Ενώ το Ιράν έχει το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας με την ΙΑΕΑ, η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο των Κυβερνητών αποτελεί ένα εντελώς μη εποικοδομητικό και απογοητευτικό βήμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί, σε σχετική ανακοίνωση.
Το Συμβούλιο των Κυβερνητών της ΙΑΕΑ, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι 35 χωρών, κάλεσε το Ιράν με την απόφασή του νωρίτερα σήμερα να σταματήσει να αρνείται την πρόσβαση της διεθνούς υπηρεσίας σε δύο ύποπτες πρώην εγκαταστάσεις και να συνεργαστεί πλήρως μαζί του, δήλωσαν διπλωμάτες που μετείχαν στη συνεδρίαση αυτή.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε σήμερα τρεις ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία ότι εξυπηρετούν τους εχθρούς του Ιράν, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, συντάσσοντας μια απόφαση για το πυρηνικό πρόγραμμα κατά της Τεχεράνης.
«Πίσω από την πρόσοψη, οι Ε3 είναι εξαρτήματα του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ και (του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου και δεν είναι σε θέση να νουθετούν το Ιράν», έγραψε ο Ζαρίφ στο Twitter.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκάφος γερμανικής αποικιοκρατικης δουλεμπορικης ΜΚΟ μετεφερε  λαθρομετανάστες στη Μεσόγειο
 Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 18:39
Η γερμανική αποικιοκρατικη δουλεμπορικη μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch ανακοίνωσε σήμερα ότι μετεφερε 46 λαθρομετανάστες από τη Μεσόγειο στη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας σε 211 τον αριθμό των μεταφερομενων δουλων τις τελευταίες 48 ώρες.
Το αποικιοκρατικο δουλεμπορικο πλοίο Sea-Watch 3 βρίσκεται τώρα σε διεθνή ύδατα στην περιοχή του ιταλικού νησιού Λινόζα περιμένοντας να βρεθεί ένα ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες, ανέφερε η δουλεμπορικη ΜΚΟ.
Από τους 211 επιβαίνοντες, κυρίως από την Αφρική, 20 είναι γυναίκες και 62 ανήλικοι, περιλαμβανομένου και ενός βρέφους λίγων μηνών, ανέφερε η αποικιοκρατικη δουλεμπορικη Sea-Watch. «Χρειαζόμαστε αμέσως ένα ασφαλές λιμάνι», έγραψε στο Twitter.
Η Ιταλία, μια από τις πιο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την COVID-19, εξέδωσε τον περασμένο Απρίλιο ένα διάταγμα λέγοντας ότι τα λιμάνια της δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλή λόγω της πανδημίας και ότι δεν θα αφήσει να αγκυροβολήσουν σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Ιουλίου.
Για χρόνια η Ιταλία ήταν η κύρια διαδρομή προς την Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο και άλλους παράτυπους μετανάστες, όμως μετά τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Λιβύη για τους διακινητές, ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι έπεσε απότομα.
Ωστόσο σημειώθηκε μια κορύφωση το 2020 με 5.832 ανθρώπους να φθάνουν στην Ιταλία μέχρι τώρα, έναντι 2.242 την ίδια περίοδο το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Μαζί με τους μεταφερομενους  από αποικιοκρετικες δουλεμπορικες ΜΚΟ, λαθρομετανάστες εξακολουθούν να φθάνουν στην Ιταλία επιβαίνοντας σε μικρότερα πλοία. Έξι πλεούμενα με περισσότερους από 100 λαθρομετανάστες έφθασαν στο νησί Λαμπεντούζα τις τελευταίες ημέρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τουρκικό δόγμα «Γαλάζια Πατρίδα» παίρνει σάρκα και οστά στη Λιβύη
 Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 18:10
Ο Τούρκος Σουλτανος-«πρόεδρος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα στη Λιβύη και όλα δείχνουν πώς το κέρδισε τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της Μεσογείου. Γιατί η Οθωμανικη Τουρκία πέτυχε όχι μόνο να επιδείξει την αποφασιστικότητά της, να γίνει ο κυρίαρχος παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να επιδείξει τη στρατιωτική της (επιχειρησιακή της) δυνατότητα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια βαθύτερη σύγκρουση και κρίση στην περιοχή, που θα επεκταθεί βορειότερα προς την Ελλάδα.
Ο Ερντογάν επέλεξε να στηρίξει την αναγνωρισμένη από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ Κατοχικη Κυβέρνηση εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ (LNA), ο οποίος πολιορκούσε επί περίπου ένα χρόνο την πρωτεύουσα Τρίπολη. Ο Χαφτάρ υπέστη ταπεινωτική ήττα καθώς τουρκικά αεροσκάφη, σμήνη τουρκικών drones στρατιωτικές μονάδες, πολεμικά πλοία και περίπου 10.000  Τζιχαντοφασιστες από τη Συρια, κανιβαλοι μισθοφόροι μαχητές που μεταφέρθηκαν από την Άγκυρα στη Λιβύη, διέκοψαν την προέλαση του και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει βάσεις και εδάφη που είχε καταλάβει στη Δυτική Λιβύη.
Το αίτημα της τελευταίας στιγμής για κατάπαυση του πυρός από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι απορρίφθηκε από το νικηφόρο κατοχικο GNA και την κατοχικη κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία έχει θέσει άλλες προτεραιότητες και στόχους, όπως να καταλάβει άλλες πόλεις και εδάφη, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Σύρτης με το μεγάλο λιμάνι της.
Έμμεσα αυτή η εξέλιξη ήταν επίσης μια ήττα για τις χώρες που υποστήριξαν τον Χαφτάρ: την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη Γαλλια και τη Ρωσία. Τα ΗΑΕ είχαν συνεισφέρει με στρατιωτική βοήθεια και η Ρωσία με δυνάμεις μισθοφόρων της παραστρατιωτικής ιδιωτικής οργάνωσης WAGNER.
Η παρουσία-παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη πρέπει να εξεταστεί από δύο απόψεις. Πρώτον, το κατοχικο GNA συνήψε συμφωνία με την Άγκυρα που οριοθέτησε τις αντίστοιχες Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρίζει τη Μεσόγειο Θάλασσα σε δύο τμήματα. Σκοπός της Τουρκίας είναι να εμποδίσει τις προσπάθειες της Αιγύπτου, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ελλάδας να εξάγουν φυσικό αέριο, είτε μέσω αγωγού, είτε με πλοία LNG (υγροποιημένο, φυσικό αέριο) προς στην Ευρώπη.
Η Τουρκία παρενέβη επιθετικά και στις προσπάθειες αυτών των χωρών για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι τα περισσότερα θαλάσσια οικόπεδα νοτια από την Κύπρο ανήκουν στην Τουρκία ή στη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου η οποία ειρήσθω εν παρόδω αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.
Ωστόσο, πιο σημαντικό από το να παρεμποδιστούν απλώς οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου είναι η βασική στρατηγική της Τουρκίας που καθοδηγεί αυτήν την άσκηση πίεσης εναντίον του Haftar. Από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία το 2003, ο Ερντογάν έχει προσπαθήσει να αναδείξει τον διεθνή ρόλο της Τουρκίας σε επίπεδο μιας περιφερειακής, αν όχι παγκόσμιας δύναμης.
Αρχικά, η στρατηγική έλαβε το όνομα «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» (δόγμα Νταούτογλου), το οποίο χρησίμευσε για να τονίσει την σκληρη στρατιωτικη δύναμη της Τουρκίας. Ο κυρίαρχος στόχος ωστόσο ήταν η επιδίωξη της Τουρκίας να αναλάβει ηγεμονική θέση στη Μέση Ανατολή. Αυτή η πολιτική θεμελιώθηκε και στη συνέχεια ουσία ενταφιάστηκε από την Αραβική Άνοιξη της CIA και την αντισταση στους ισλαμοφασιστες απο τους Στρατηγους στην Αίγυπτο
Το δόγμα που έχει αντικαταστήσει αυτήν την προηγούμενη φάση είναι μια πιο επιθετική και στρατιωτικοποιημένη στρατηγική που προκρίνει τη συνεχή αναμέτρηση κατασκευάζοντας εχθρούς. Αυτό θα μπορούσε να αφορά τον οποιονδήποτε και όλους μαζί  καθώς οι Τούρκοι τείνουν να βλέπουν τις περισσότερες χώρες ως απειλή, ακόμα κι αν είναι σύμμαχοι.
Πριν τον Ερντογάν η Άγκυρα ακολουθούσε αμυντικές στρατηγικές. Υπό τον Ερντογάν και μετά, η Τουρκία εισεβαλε στη Συρία ενάντια στην Συριακη Δημοκρατια και εναντίον των Κούρδων που είναι (ήταν) σύμμαχοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα τουρκικά στρατεύματα και οι Ισλαμοφασιστες στη Συρια σύμμαχοί τους κατέλαβαν δύο κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία με την τελική πρόθεση να κατασκευάσουν μια ζώνη ελέγχου απαλλαγμένη από Κούρδους. Ο μόνος λόγος που το σχέδιο της Άγκυρας παραμένει ανολοκλήρωτο είναι ότι μια μικρή αμερικανική στρατιωτική δύναμη εχει καταλαβει τις συριακες πετρελαιοπηγες με τις Κουρδικές Δυνάμεις σαν μισθοφοροι τους Ανατολικά του Ευφράτη. Παρ' όλα αυτά και με τις συμφωνες θέσεις των συμβουλών και των βοηθών του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν αντιτάχθηκε στις κινήσεις του Ερντογάν στη Συρία.
Στη Μεσόγειο είναι σαφές ότι ο Ερντογάν έχει πλέον υιοθετήσει μια στρατηγική που αναπτύχθηκε από τους υπερσωβινιιστές αξιωματικούς του στρατού που θελουν επανιδρυση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Το δόγμα τους αποκαλείται «Γαλάζια Πατρίδα». Ως πρώτο βήμα, αυτό το νέο δόγμα προβλέπει την κυριαρχία στο Αιγαίο, στο μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και στη Μαύρη Θάλασσα. Για το σκοπό αυτό, η Τουρκία έχει επενδύσει στην ενίσχυση τόσο της δύναμης, όσο και των δυνατοτήτων ανάληψης πολύπλοκων δράσεων από το Πολεμικό Ναυτικό της.
Οι τουρκικές επιτυχίες στη Συρία και τη Λιβύη κατέστησαν δυνατές χάρη στην απροθυμία της Ουάσιγκτον και της Ευρώπης να αντισταθούν στον Ερντογάν. Αυτή η στάση των ΗΠΑ και της Ευρώπης τροφοδοτεί την αίσθηση του αήττητου που κυριαρχεί αυτήν την περίοδο στην Άγκυρα. Αυτή την εβδομάδα, ξεκίνησαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον κουρδικών θέσεων του ΠΚΚ και των συνδεδεμένων με αυτό ομάδων στο Ιράκ. Ο Ερντογάν μπορεί χωρίς να αντιμετωπίσει εμπόδια να συνεχίσει αυτές τις πρώτες αεροπορικές επιχειρήσεις  με μια χερσαία εισβολή στο βόρειο Ιράκ.
Ωστόσο καιροφυλακτούν πραγματικοί κίνδυνοι. Ο σημαντικότερος αφορά μια πιθανή αντιπαράθεση με την Ελλάδα, η οποία όπως και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952.
Το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» καθιστά σαφές ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τις ρυθμίσεις στα Βαλκάνια, την Εγγύς Ανατολή, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τουρκία διεκδικεί πολλά ελληνικά νησιά και την ΑΟΖ της Ελλάδας. Υπήρξαν άδειες από την Ελλάδα για γεωτρήσεις σε αμερικανικες και ευρωπαικες πετρελαικες εταιρειες προκειμένου να εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Όσο η Άγκυρα  εκδηλώνει την αυτοπεποίθηση της μετά τις επιτυχίες  στη Συρία και τη Λιβύη, τόσο είναι πιθανόν να προκληθούν ισχυρές αντιδράσεις από την Αίγυπτο με την στήριξη της Ρωσίας πιθανώς δε και της Αλγερίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Twitter τοποθέτησε σήμανση για παραποιημένο μήνυμα σε ανάρτηση του Τραμπ
 Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 15:58
Η Twitter Inc. πρόσθεσε τη σήμανση «manipulated media» (παραποιημένα μέσα) σε βίντεο που ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter χθες με το σχόλιο «τρομοκρατημένο νήπιο τρέχει κυνηγημένο από μωρό ρατσιστή».
Το αυθεντικό βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2019 και δείχνει ένα λευκό και ένα μαύρο νήπιο να τρέχουν και να πέφτουν το ένα στην αγκαλιά του άλλου.
Η αρχική ανάρτηση έφερε τον τίτλο «Αυτά τα δύο νήπια μας δείχνουν πώς μοιάζουν τα φιλαράκια στην αληθινή ζωή» και μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω.
Το κλιπ στον λογαριασμό του Τραμπ περιλαμβάνει το τμήμα του βίντεο που δείχνει το ένα μωρό να τρέχει προπορευόμενο από το άλλο. Σε κάποιο σημείο εμφανίζεται banner που γράφει: «Μωρό ρατσιστής ψηφοφόρος του Τραμπ». Στη συνέχεια εμφανίζεται ολόκληρο το βίντεο και το banner γράφει: «Δεν είναι η Αμερική το πρόβλημα. Τα fake news είναι».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντε μου στο γεροδιάολο "δικαιωματικούληδες" της φακής που τώρα θέλετε να καλύψετε την αισχρή που άρπαξε, κακοποίησε και δεν ξέρουμε τι άλλο έκανε σ ένα δεκάχρονο.
Εχει ειπωθη τελικά οτι ηταν της "κοινοτητας" Και συριζαία.  Και εμπλοκή με ΜΚΟ.
Αρκετά με την δικαιολογία ότι είναι μέλος "δικαιωματικών οργανώσεων", lgbt κοινότητας, γυναίκα ή οτιδήποτε που η κάστα κάποιου εγκληματικού όντος προσπαθεί μ αυτό να δικαιολογήσει ποινικές και φριχτές πράξεις.
Τα ίδια έκαναν και τότε που έλεγαν οι αντίστοιχοι ότι δεν πειράζει γκέϋ παιδεραστές να φιλοξενούν ανήλικα προσφυγόπουλα, να τους προσφέρουν στέγη και φαγητό με αντάλλαγμα σεξ.
Ποιός έχασε την ντροπή να την βρείτε εσείς;
Το έγκλημα είναι έγκλημα απ όπου κι αν προέρχεται κι εκτός του δικαιώματος του εγκληματία να έχει δίκαιη δίκη και να εκπροσωπηθεί νομικά απέναντι στην δικαιοσύνη, τίποτ άλλο δεν τον αθωώνει στα μάτια των ανθρώπων.
Παρεμπιπτόντως κι επειδή μας τα χετε πρήξει να καλύπτετε πομπές με πρόσχημα τον "δικαιωματισμό", θυμάστε έναν Γιώργο Καλλέργη που χε πάρει εργολαβία το να να υποστηρίζει την "κατάληψη City Plaza"; Το τι παπαριά είχε κυκλοφορήσει ο τύπος, δεν περιγράφεται, κι έφερε εαυτόν ως μπαναστάτη, αναρχικό κλπ κλπ. Κι όλοι τον αναπαρήγαγαν, τον κάλυπταν, τον χάϊδευαν.
Ε, ο τύπος ήταν κανονικός νταβατζής και τα παιρνε εκβιαστικά από γυναίκες που είχαν σαν επάγγελμα την πορνεία, έσπασε στο ξύλο μια τρανς και της πήρε όλη την είσπραξη, κι έμαθα ότι στο τέλος τις έφαγε άσχημα κιόλας στα Εξάρχεια.
Αλλά η κοινότητα, το κίνημα κλπ κλπ μούγκα γι αυτά!
Αντε να τελειώνουμε πιά με τους καλούς και τους εγκληματίες.
Σ όλους τους χώρους υπάρχουν κι οι χώροι οφείλουν να τους καταγγέλουν και να τους απομακρύνουν, όχι να τους καλύπτουν και χαϊδεύουν!
Σχολιο.- δεν παμε καλα ..Σαπιλα παντου ..το κινημα οπως ειπες επρεπε ναχει αντανακλαστικα ..δηλ. επειδη αυτη η αθλια ηταν στη ΛΟΑΤΚΙ πρεπει να την πληρωνουν τα δεκαχρονα ? Ολοφανερο οτι βρισκεται σε διεθνες κυκλωμα εξ ου και τα 7.000 ερω πουχε μαζι της κι ησαν προιον εγκληματος ..Κι αν δεν αναζητουταν το κοριτσακι θα εξαφανιζοταν οπως χιλιαδες παιδιων σε κυκλωματα παιδεραστειας ..Κριμα θα πω για τους οποιους εχουμε στην κορυφη του πολιτισμου μας σαν ταγους και σαν παραδειγματα οταν η θεση που παιρνουν για το καταφορο εγκλημα ειναι μεσοβεζικη και καθολου διαφανη οπως χρειαζεται σε μια τετοιας μορφης εγκλημα ..




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί, στη πλατεία Βικτωρίας, είναι οι ΜΚΟ. Αυτοί είπαν σε όσους λαθρομετανάστες μπόρεσαν να πείσουν, να μην πάνε σε δομές, αλλά να κάτσουν και να βρωμίζουν τη πλατεία για να αναγκαστεί το κράτος να τους βάλει σε διαμερίσματα, και να βάλει και 2-3 Έλληνες να τους κάνουν αέρα στα διαμερίσματα μέχρι να τους βάλουν αιρκοντίσιον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντρες του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ έστηναν οίκους ανοχής!
Άντρες του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν έκλειναν πόρνες μέσω εφαρμογών γνωριμιών, είχαν «μαντάμ» και διατηρούσαν μόνιμα πόρνες σε σπίτια για να τις εκδίδουν. Την αποκάλυψη κάνει αμερικανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι γνωστή η πλήρης έκταση του σκανδάλου, καθώς το ναυτικό αρνείται να δημοσιεύσει όλα τα πρακτικά των στρατιωτικών δικαστηρίων για την υπόθεση.
Όλα άρχισαν από ένα μήνυμα στο WhatsApp, σύμφωνα με τη «New York Post», το οποίο έστειλε στις 4 Ιουνίου 2017 ο ναύτης του πολεμικού πλοίου «Hurricane» Ζιχάντ Λιτλτζόν στην πόρνη από την Ταϊλάνδη Λιν Ράιγουεστ, την οποία είχε γνωρίσει σε έξοδό του στο Μπαχρέιν. Στο μήνυμα την καλούσε να κάνουν σεξ, αλλά, σύμφωνα με τα έγγραφα του στρατιωτικού δικαστηρίου, η στρατιωτική αστυνομία ανακάλυψε ότι στην πορεία ο ρόλος της Ράιγουεστ άλλαξε.
Στα χέρια της εισαγγελίας του αμερικανικού ναυτικού έφτασαν μηνύματα του Λιτλτζόν και της Ράιγουεστ στα οποία η Ταϊλανδή προσφερόταν να γίνει η «μαντάμ» του. Προμήθευε τον Λιτλτζόν με «κορίτσια από την Ταϊλάνδη», τα οποία ο Λιτλτζόν εκπόρνευε σε άλλους ναύτες της βάσης στο Μπαχρέιν στο διαμέρισμά του, αφού πρώτα τους αφαιρούσε τα διαβατήρια. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι με τον καιρό στο κύκλωμα εμπορίας λευκής σαρκός μπήκαν και άλλοι ναύτες, ανάμεσά τους και υπαξιωματικοί. Όπως ο Λιτλτζόν, εξέδιδαν στα διαμερίσματά τους πόρνες, τις οποίες ουσιαστικά κρατούσαν ομήρους.
Ήδη, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τουλάχιστον εννέα άντρες του πολεμικού ναυτικού, από τους οποίους οι έξι είναι υπαξιωματικοί. Ωστόσο το ναυτικό αρνείται να δώσει πρόσβαση σε όλα τα πρακτικά, μην επιτρέποντας να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν εμπλακεί κι άλλοι στην υπόθεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμφωνια ΗΠΑ – Τουρκιας για συνεργασια στη Λιβυη
Για συμφωνία συνεργασίας Τουρκίας – ΗΠΑ στη Λιβύη έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε webinar της Τουρκo-Αμερικανικής Ένωσης TASC.
Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ συνεργασία στη Λιβύη και ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε θετικά, καθώς προσπαθεί να έχει πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη.
«Λάβαμε οδηγίες να συνεργαστούμε» με τους Αμερικανούς ομολόγους μας, κάτι που είναι «σημαντικό για τη σταθερότητα στην περιοχή και το μέλλον της Λιβύης», είπε.
Οι δηλώσεις του γίνονται μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη Λιβύη, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον επικεφαλής της Εθνικής Μυστικής Υπηρεσίας.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, είπε ότι τέτοια φαινόμενα απάνθρωπης συμπεριφοράς παρατηρούνται και στην Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία και τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους μεταναστες. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε την Ευρώπη ότι κάνει τα στραβά μάτια σε άγριες συμπεριφορές στο όνομα της αλληλεγγύης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
Ο Σύλλογος Ασθενων που χρειαζονται Ιατρικη Κανναβη καταγγέλλει, με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντιποίηση της ιατρικής ιδιότητας από τον, αγνώστων σ΄ εμάς στοιχείων, συλληφθέντα από την Ελληνική αστυνομία, που εκμεταλλεύτηκε με το πιο απάνθρωπο τρόπο τον πόνο και την ελπίδα του ασθενή που αναζητεί την ίαση για ένα δύσκολο πρόβλημα υγείας. Οι προσπάθειες του συλλόγου μας και των ασθενών που έχουν στραφεί στην κάνναβη για την ανακούφιση των συμπτωμάτων τους διασύρονται σε όλα τα μέσα της χώρας αυτή την στιγμή και χρωματίζονται με την αμφισβήτηση και την δυσπιστία που ενισχύουν οι πράξεις ενός τέτοιου απατεώνα και εκμεταλλευτή.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αύξηση στην χρήση της κάνναβης παγκοσμίως για θεραπευτικούς σκοπούς και η ο σύλλογος Ασθενων που χρειαζονται Ιατρικη Κανναβη  δουλεύει σκληρά από το 2016 να ενημερώνει τους ασθενείς και την ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα για τις χρήσεις της φαρμακευτικής κάνναβης. Εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο έχουν δει αποτελέσματα και βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους σε πλήθος παθήσεων, από την απλή αϋπνία, το καθημερινό στρες και άγχος, μέχρι και σοβαρότερες ασθένειες, όπως τα αυτοάνοσα και οι καρκίνοι. Τόσο οι ασθενείς όσο και η επιστημονική κοινότητα κάνουν σημαντικές προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η χρήση της κάνναβης με σοβαρότητα εδώ στην χώρα μας, όπως και αλλού στην Ευρώπη και, δυστυχώς, γεγονότα σαν τα σημερινά θα αμαυρώσουν την εικόνα που έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά να δημιουργήσουμε στο χώρο της υγείας και στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα. Οι ασάφειες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο νομοθετικό πλαίσιο, η έλλειψη επίσημης εκπαίδευσης ή έστω απλής ενημέρωσης στην ιατρική κοινότητα και η απουσία στήριξης από την πολιτεία αφήνει γόνιμο έδαφος για τις δράσεις ανήθικων ατόμων, όπως έχει συμβεί τώρα με τον ιατρό “μαϊμού”. Είναι πράγματι λυπηρό να δημιουργείται αμφιβολία στους συνανθρώπους μας, που ήδη χρησιμοποιούν την κάνναβη, και να αποτρέπουμε και σοβαρούς επιστήμονες να ασχολούνται ουσιαστικά με την θεραπεία με κανναβινοειδή, λόγω έλλειψης σοβαρού κανονιστικού πλαισίου από την πολιτεία. Χρειάζεται ένας κεντρικός συντονισμός των αρμόδιων υπουργείων με την δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης να επιβλέπει και να συντονίζει την εκπαίδευση, ενημέρωση και διάθεση ασφαλών και με προδιαγραφές προϊόντων, ώστε οι ασθενείς της χώρας μας να μην εκτίθενται σε εκμετάλλευση από τέτοια άτομα στο μέλλον.
Ο σύλλογος Ασθενων που χρειαζονται Ιατρικη Κανναβη έχει καταθέσει αίτημα για συνάντηση τόσο στο Υπουργό Υγείας, τον κ. Βασίλη Κικίλια, από αρχές Μαρτίου όσο και στον Πρωθυπουργό της χώρας, με ελπίδα και σκοπό την αποφυγή τέτοιων γεγονότων. Καλούμε την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών και με τους ιατρούς και επιστήμονες αυτής τις χώρας, ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα σωστό σύστημα συνταγογράφησης και διάθεσης προϊόντων κάνναβης, που να μην αφήνει χώρο για την δραστηριοποίηση τέτοιων παράνομων και ανήθικων στοιχειών. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα αυτά να πάνε πίσω τα όποια βήματα έχουν γίνει ήδη στην χώρα μας. Να μην ακούμε ποτέ ξανά για σκευάσματα αμφίβολης ποιότητας και να χρησιμοποιούνται λέξεις όπως «μαντζούνια» και «δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία …περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης» αναφορικά με ένα τόσο σημαντικό και ελπιδοφόρο φαρμακευτικό βότανο, που έχει χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά για 5 χιλιετίες από όλους τους πολιτισμούς που υπήρξαν. Η χώρα μας έχει την δυνατότητα να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους στην θεραπεία με τα κανναβινοειδή παγκοσμίως – η σωστή αντιμετώπιση απαιτεί σοβαρότητα, κάτι που μπορεί να προσφέρει μόνο ένας εθνικός φορέας που θα συντονίζει, ερευνά, εκπαιδεύει και ενημερώνει υπεύθυνα τους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες υγείας της χώρας μας. Κάνουμε έκκληση προς τις υγειονομικές αρχές να εγκύψουν στο πρόβλημα με τη συμπαράστασή μας αλλά και άλλων φορέων, όπως το υπό σύσταση ιατρικό σωματείο «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ», ώστε ποτέ ξανά οι ασθενείς να μη πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από αγύρτες, αλλά στην πραγματικότητα ενός υπερσυντηρητικού συστήματος που δεν κατανοεί τον πόνο και τις ανάγκες των ασθενών και δεν βάζει την ασφάλεια τους στο κέντρο του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Μπαράζ τουρκικών βομβαρδισμών
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Σε 36 ώρες χτυπήθηκαν πάνω από 500 κουρδικοί «στόχοι» στο βόρειο Ιράκ, υποστήριξε χτες με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, αναφερόμενο στη νέα στρατιωτική επίθεση που εξαπολύει από την περασμένη Τρίτη κατά Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο ιρακινό έδαφος.
Το τουρκικό υπουργείο επιβεβαίωσε, επίσης, την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού που μεταφέρθηκαν την Τρίτη αεροπορικώς από την Τουρκία στο Χαφτάνιν του βορείου Ιράκ στο πλαίσιο της εισβολής «Νύχια της Τίγρης». Στο τραπέζι ξεδιπλώνονται παράλληλα σχέδια για τη δημιουργία και άλλων δύο «προσωρινών» τουρκικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου στρατιωτικού στο πρακτορείο «Ρόιτερς».
Οι τουρκικές επιθέσεις προκαλούν έντονη αντίδραση στην ιρακινή κυβέρνηση που παρατηρεί ανίκανη τις νέες εισβολές στο έδαφός της. Ο Τούρκος πρέσβης στη Βαγδάτη κλήθηκε χτες εκ νέου στο ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, για να παραλάβει νότα διαμαρτυρίας, ενώ νωρίτερα καταγράφηκαν έντονες αντιδράσεις και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) που βρίσκονται σε ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ κατήγγειλε τις τουρκικές αλλά και τις ιρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις (? Τις ιρανικες που τις ειδανε) στο βόρειο Ιράκ, τονίζοντας πως παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της «αδελφής» αραβικής χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Επαφές στη Χαβάη και επιβεβαίωση διαφωνιών
Συνάντηση στη Χαβάη είχαν την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο και ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, Γιανγκ Τζιετσί, σε μια περίοδο που οι αντιπαραθέσεις και ο ανταγωνισμός «χτυπάνε κόκκινο».
Οι λιτές ανακοινώσεις των δύο πλευρών ήταν ενδεικτικές του κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση, που κράτησε σχεδόν επτά ώρες. Η «Λαϊκή Ημερησία», εφημερίδα του ΚΚΚ, μετέδωσε ότι «τα δύο μέρη επαναβεβαίωσαν πλήρως τις θέσεις τους αντίστοιχα» και «αποφάσισαν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή», υποστηρίζοντας κατά τ' άλλα ότι έγινε «εποικοδομητικός διάλογος». Το δε Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως «ο (Αμερικανός) υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε (...) την ανάγκη οι σχέσεις των δύο χωρών να είναι απόλυτα αμοιβαίες» στα πεδία «του εμπορίου, της ασφάλειας και της διπλωματίας» και να υπάρχει «απόλυτη διαφάνεια» σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού.
Πάντως, η ένταση κάθε άλλο παρά προς αποκλιμάκωση βαδίζει. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε κείμενο που προβλέπει επιβολή κυρώσεων σε Κινέζους αξιωματούχους που η Ουάσιγκτον θεωρεί ένοχους για τον «μαζικό εγκλεισμό» μουσουλμάνων Ουιγούρων σε «στρατόπεδα» αναμόρφωσης και κατήχησης. Οι Ουιγούροι, ανηκουν στην Αλταϊκή Εθνουική Οικογενεια που ανηκουν και οι Τουρκοι,  κατοικουν στην ημιαυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ, όπου το Πεκίνο ενισχύει τα τελευταία χρόνια διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση ισχυρού ισλαμοφασιστικού κινήματος που δρα στην περιοχή. Η κινεζική πλευρά καταδίκασε την αμερικανική αυτή παρέμβαση, χαρακτηρίζοντάς την «επίθεση» και μιλώντας για «μοχθηρές» προθέσεις, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον ότι «η Κίνα θα ανταποδώσει αποφασιστικά και την ευθύνη για όλες τις συνέπειες θα την έχουν οι ΗΠΑ», αν δεν «διορθώσουν τα λάθη τους».
Την αντίδραση του Πεκίνου όμως προκάλεσε και κείμενο των ΥΠΕΞ του G7, που «συνέστησε σθεναρά» στην Κίνα να «επανεξετάσει» το νέο νόμο για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, όπου επίσης το Πεκίνο επιχειρεί να ενισχύσει τον έλεγχο, προκαλώντας ανησυχία σε όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, δεδομένης της σημασίας του χρηματοπιστωτικού αυτού κέντρου. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Ζάο Λιζιάν επανέλαβε την «έντονη δυσαρέσκεια» της Κίνας και την «αποφασιστική εναντίωση» στην κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ του G7, σημειώνοντας ότι η Κίνα επανειλημμένα έχει εξηγήσει πως το Χονγκ Κονγκ αποτελεί εσωτερική της υπόθεση και δεν υπάρχει περιθώριο για την ανάμειξη καμιάς ξένης κυβέρνησης.
Να σημειωθεί πάντως ότι στην ίδια ενημέρωση συντακτών, ο Ζάο απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη συνάντηση ΗΠΑ - Ρωσίας για την πιθανή ανανέωση της συνθήκης για τη «NEW START» υπογράμμισε ξανά ότι η Κίνα δεν έχει καμία πρόθεση συμμετοχής σε τέτοιες διαπραγματεύσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΡΑΝ
Εντονες αντιδράσεις για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
ΒΗΡΥΤΟΣ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Τις έντονες αντιδράσεις του Ιράν και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» προκαλεί η νέα «φουρνιά» αμερικανικών κυρώσεων έναντι της Συρίας καθώς διαβλέπουν πως οι επιπτώσεις τους δεν θα πλήξουν μόνον τον συριακό λαό αλλά και αυτόν του Λιβάνου σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν εξελίξεις σε πιθανές διαπραγματεύσεις.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί, χαρακτήρισε τις αμερικανικές κυρώσεις που ενεργοποιήθηκαν την Τετάρτη «οικονομική τρομοκρατία» σε βάρος του λαού της Συρίας, επισημαίνοντας πως είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και τις ανθρώπινες αξίες. Εκτίμησε δε πως ο απώτερος στόχος είναι η αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας, μολονότι οι κυρώσεις επιφανειακά επιβάλλονται σε 39 Σύρους επιχειρηματίες, οικονομικούς παράγοντες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της χώρας, Μπασάρ Ασαντ, και της συζύγου του, Ασμα. Τόνισε επίσης πως το Ιράν θα αγνοήσει τις αμερικανικές κυρώσεις που είναι «σκληρές, μονομερείς και επιθετικές».
Νωρίτερα ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» που έχει συμπαραταχθεί με το πλευρό του Συριακου Λαου και της δημοκρατικης κυβέρνησης Ασαντ στον πόλεμο στη Συρία, αποδοκίμασε επίσης τις τελευταίες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Δαμασκού, επισημαίνοντας πως ο απώτερος στόχος είναι «περισσότερο ο Λίβανος παρά η Συρία».
Στη Συρία, πάντως, επιδεινώνεται περαιτέρω η οικονομική κρίση και η δραματική υποτίμηση της συριακής λίρας που προπολεμικά είχε ισοτιμία έναντι του δολαρίου ένα δολάριο προς 45 λίρες και σήμερα έχει διαμορφωθεί στο ένα δολάριο ανά 3.000 συριακές λίρες. Σε ορισμένες περιοχές της βορειοδυτικής συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι περισσότερες οργανώσεις τζιχαντοφασιστών και ισλαμοφασιστών με τις οικογένειές τους, οι συναλλαγές εδώ και βδομάδες γίνονται με τουρκικές λίρες γιατι ετσι διεταξε ο Σουλτανος στην προσπαθεια να οικιοποιηθουν οι οθωμανοι σουλτανικοι τουρκοι τα εδαφη που εχουν καταλαβει παρανομα. Στις κουρδικές περιοχές της Συρίας (οσες εχουν μεινει πια και δεν εχουν πεσει στα χερια των τουρκων, ουσιαστικα δηλαδη οι πετρελαιοπηγες της Συριας που εχουν καταλαβει οι αμερικανοι και εχουν βαλει και λιγους Κουρδους να τις φυλανε μαζι τους) προχτές αποφασίστηκε όλες οι οργανώσεις να ενταχθούν σε μία ένωση που θα τις εκπροσωπεί σε πιθανές μελλοντικές διαπραγματεύσεις και χτες αποφασίστηκε αύξηση των μισθών των δημοτικών, δημοσίων υπαλλήλων κατά 150% ώστε αυτοί να καταστούν βιώσιμοι απέναντι στη μεγάλη ακρίβεια βασικών τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης.
Το Ιράν πραγματοποίησε χτες στο πλαίσιο ναυτικών γυμνασίων την επιτυχή δοκιμή πυραύλων θαλάσσης - αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς κοντά στα στενά του Ορμούζ και στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό. Παράλληλα, αίσθηση δημιούργησε χτες η δήλωση του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου για το Ιράν, Μπράιαν Χουκ, που εξέφρασε την επιθυμία του για «άμεσες συναντήσεις» και συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους «για προξενικά θέματα». Η αναφορά του σε «προξενικά θέματα» ερμηνεύτηκε σαν έμμεση αναφορά σε περαιτέρω διμερείς διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Επίδειξη «πυγμής» μετά από τα χειροκροτήματα στους υγειονομικούς
Αφορμή για να αποκαλύψει την αληθινή ...εκτίμηση της κυβέρνησης Μακρόν προς τους εργαζόμενους στην Υγεία - που πριν από λίγους μήνες «χειροκροτούσε» κι αυτή από μπαλκόνια και κυβερνητικά κτίρια - στάθηκαν οι πρόσφατες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη Γαλλία, με αίτημα την ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων και όλων των δομών στην Υγεία, όπως και του προσωπικού τους.
Στο Παρίσι, η κυβέρνηση έσπευσε να στείλει τις δυνάμεις καταστολής να εγγυηθούν την τάξη, με τη γνωστή τους ...αφοσίωση, αναζωπυρώνοντας καταγγελίες για την κρατική καταστολή, που βρίσκεται στο επίκεντρο κινητοποιήσεων
Οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για την υποκρισία της κυβέρνησης, που κατά τ' άλλα δήλωνε θαυμασμό για την προσφορά των υγειονομικών κατά της πανδημίας. Η υποκρισία αυτή άλλωστε αποκαλύπτεται πρώτα απ' όλα από την πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση, μετατρέποντας την Υγεία σε εμπόρευμα και κλιμακώνοντας την επίθεση στην ανάγκη και των υγειονομικών για δουλειά με δικαιώματα, όπως προϋποθέτουν και οι λαϊκές ανάγκες.
Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν αντέχουν άλλο την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών, τους εκφοβισμούς και την πλήρη περιφρόνηση της κυβέρνησης κατά των υγειονομικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές στη Σερβία
Τις διακρίσεις σε βάρος του και τον αποκλεισμό του από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής στη Σερβία καταγγέλλει το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (NKPJ), μετά την απόρριψη του ψηφοδελτίου του από την Εκλογική Επιτροπή της Σερβίας. Το γεγονός καταγγέλλει και η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ).
Σε ανακοίνωσή του το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας σημειώνει: «Η Εκλογική Επιτροπή, αμέσως μετά την άρνηση συμμετοχής του ψηφοδελτίου μας, "Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος", στις εκλογές, επέτρεψε τη συμμετοχή στη δεξιά οργάνωση Levijatan, για την οποία είχε αποφασίσει νωρίτερα ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για εγγραφή στις εκλογές, καθώς δεν είχε καταθέσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών προς υποστήριξη των υποψηφίων της.
Είναι σαφές ότι η Εκλογική Επιτροπή έκανε διακρίσεις σε βάρος των κομμουνιστών κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών, γεγονός που δείχνει ότι όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές εκτός από το ψηφοδέλτιό μας.
Εκπρόσωποι του ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας και της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας παρέδωσαν τις υπογραφές που είχαν συλλεχθεί για το ψηφοδέλτιο στις 5 Ιούνη».
Να σημειωθεί ότι η Εκλογική Επιτροπή προέβαλε προσχηματικά αντιρρήσεις για λάθη στα στοιχεία που κατατέθηκαν και, όταν το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας ζήτησε μια μικρή παράταση για να διορθωθούν (καθώς το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιούνη ήταν κλειστά τα συμβολαιογραφεία), αυτή δεν δόθηκε. Στη συνέχεια απορρίφθηκε και η έφεση που άσκησε το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, στο διοικητικό δικαστήριο του Βελιγραδίου. Το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλοντας και τον απαράδεκτο εκλογικό νόμο και τη στάση της Επιτροπής, καλεί τους εργαζομένους, τους νέους, κάθε τίμιο άνθρωπο, να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους συμπληρώνοντας και μαρκάροντας στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην κάλπη της Κυριακής, το νούμερο 22 - Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας.
Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του το ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας καλεί τα αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους διοργανώνοντας διαμαρτυρίες μπροστά από τις σερβικές πρεσβείες μέχρι και σήμερα Παρασκευή, ή να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διακρίσεις κατά του ψηφοδελτίου «Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος - NKPJ-SKOJ» στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στην Εκλογική Επιτροπή, στις διευθύνσεις rik@parlament.rs και elections@parlament.rs.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με τις ευχές της Ευρώπης & της Ελλάδας... δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη της Ε.Ε.!
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι ο Φαγέζ Μουσταφά αλ-Σαράζ, "πρωθυπουργός"-μαριονέτα του δυτικού προτεκτοράτου της Λιβύης, δύο χωρών που είναι στενή σύμμαχος η επίσημη Ελλάδα, με έργα και συμμαχική δράση (τα περί "ψευτοσυμφώνου" Τουρκίας-Λιβύης μόνον για εσωτερική κατανάλωση και προετοιμασία αποδοχής τετελεσμένων, όπως ακριβώς "εργάστηκαν" όλοι), αποφάσισαν τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής-ναυτικής βάσης στη Μισράτα, πόλη και στρατηγικό λιμάνι στη βορειοδυτική Λιβύη, 187 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, αλλά και αεροπορικής τουρκικής βάσης Al-Watiya Air Base νοτίως της Τρίπολης.
Οι δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη, δεν έχουν απλώς την έγκριση ή τη σιωπή της δύσης, αλλά είναι με την ευλογία και τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ [Βλέπε και "Reuters", 8 Ιούνη 2020: Erdogan says he and Trump agreed 'some issues' on Libya], ώστε ν' αντιμετωπιστεί η Ρωσική διείσδυση κι επιρροή στη Βόρεια Αφρική, με την υποστήριξη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα "Yeni Şafak" (15 Ιούνη 2020) επιβεβαιώνει τη δημιουργία των δύο τουρκικών στρατιωτικών βάσεων
Ταυτοχρόνως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επαινεί τους «Τούρκους ήρωες στη Λιβύη... επειδή έκαναν το καθήκον τους καλά»
Ο Τσαβούσογλου αποκαλεί Τούρκους και τους φονιάδες μισθοφόρους, τα κτήνη του "ελεύθερου συριακού στρατού" (αυτούς που η Ελλάδα αναγνωρίζει ως νόμιμη εξόριστη κυβέρνηση της Συρίας, "φιλοξενεί" και προστατεύει τους φονιάδες μισθοφόρους της στην Ελλάδα), προσθέτοντας: «Ευχαριστούμε τους Τούρκους ήρωες στη Λιβύη και είμαστε περήφανοι γι' αυτά που κάνουν».
Αυτοί οι "ήρωες" που επαινεί το τουρκικό ισλαμοφασιστικό καθεστώς είναι οι χιλιάδες μισθοφόροι που στέλνει στη Λιβύη η Τουρκία κι η αμοιβή τους είναι 2.000 δολάρια το μήνα
Τις ίδιες ώρες η Τουρκία επιχειρεί προσάρτηση της βόρειας Συρίας (Ιντλίμπ). Επέβαλε το νόμισμά της, την τουρκική λίρα, στις κατεχόμενες περιοχές της βόρειας Συρίας. Μια επιχείρηση προσάρτησης πανόμοια μ' αυτή της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", όπως έχουν βαπτίσει την κατεχόμενη Κύπρο μας χωρίς καμία αντίδραση από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια". Φυσικά το λεγόμενο "διεθνές δίκαιο", το ότι η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ουδόλως απασχολεί το τουρκικό φασιστικό καθεστώς αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία πρόθεση να υπερασπιστεί τους Ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου. Με μια "μικρή" διαφορά... η Κύπρος παραμένει κατεχόμενη με τις ευλογίες της Ελλάδας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το Ιντλίμπ ήταν, είναι και θα είναι Συρία, θ' απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα της τιμημένης γης της Συριας.
Η επιχείρηση προσάρτησης του Ιντλίμπ είναι:
1. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με το νέο φονικό εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Συρίας, με την υπογραφή του Δένδια στις 28 Μάη 2020.
2. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με το νέο εμπάργκο των ΗΠΑ με την επωνυμία "Νόμος του Καίσαρα" (Caesar Act).
3. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με την καταστροφή με πυρκαγιές της σοδειάς σιτηρών του Συριακού λαού από Τούρκους, Κούρδους, ισραηλινούς, αμερικανούς και τσιχαντιστές.
4. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με τη δράση των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών, που τώρα εργάζονται μισθοφορικά, αλλά με μισθό μόλις 350 δολαρίων το μήνα. Βέβαια, τα αφεντικά τους τους επέτρεψαν το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων μικρών παιδιών της Συρίας, με το Ισραήλ και την Τουρκία (εξαφανισμένο "θέμα" στα ΜΜΕ και θα επανέλθουμε σ' αυτό).
Οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών ανακοίνωσαν πως εκτός από το ευρωπαϊκό εμπάργκο, αποδέχονται και σέβονται το αμερικανικό εμπάργκο με την επωνυμία "Νόμος του Καίσαρα" (Caesar Act) κι αναλαμβάνουν με 350 δολάρια το μήνα να μην επιτρέψουν τη μεταφορά πετρελαίου από τις υπό αμερικάνικη κατοχή περιοχές πετρελαιοπηγών.
Ο λαός της Συρίας σε κάθε πόλη και χωριό διαδηλώνει εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, που επιβάλουν δολοφονικά εμπάργκο σε μια χώρα μέλος του ΟΗΕ και παραβιάζοντας το δήθεν διεθνές δίκαιο, αφού ο ΟΗΕ καταδικάζει αυτές τις φονικές πολιτικές.
Λιτή, αλλά "πληρωμένη" η απάντηση του του Υπουργείου των Εξωτερικών της Συρίας στην εγκληματική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
«Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανανεώσει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Συρία.
Μια πράξη που επιβεβαιώνει την πλήρη υποταγή και εξευτελιστική εξάρτησή της από την αμερικανική πολιτική.
Η απόφαση ανανέωσης των κυρώσεων επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πόλεμο στη Συρία, την πλήρη υποστήριξή της σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τα χέρια της είναι βαμμένα με το αίμα των Σύρων»
Δαμασκός, Υπουργείο των Εξωτερικών της Συρίας




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Στρατάρχης της αντιφασιστικής Νίκης Γκεόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, όσο αυστηρός κι αμφιλεγόμενος κι αν ήταν, ταυτίζεται με τη θυσία δεκάδων εκατομμυρίων, που συνέτριψαν το ναζιστικό τέρας.
Πέθανε σαν σήμερα, στις 18 Ιουνίου 1974. Ο ελληνιστής Αλεξάντρ Τσαροντέεφ χαρακτηρίζει την πιθανότητα ελληνικής, από πατέρα, καταγωγής του πολύ ρεαλιστική. Ο Ζούκοφ είχε δηλώσει στο Ράδιο της Μόσχας στις 24 Σεπτεμβρίου 1942: «Εάν οι Ρώσοι καταφέραμε να αντισταθούμε έξω από τη Μόσχα, ώστε να σταματήσουμε και να εκδιώξουμε τους Γερμανούς, το χρωστάμε στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τους Γερμανούς όταν εκείνοι θα μπορούσαν να μας γονατίσουν».
Την αποκατεστημένη ομιλία του Ζούκοφ στην Κόκκινη Πλατεία κατά την πρώτη στρατιωτική παρέλαση της Νίκης στις 24 Ιουνίου 1945, που θα επαναληφθεί φέτος την ίδια ημερομηνία, εξ αναβολής από την 9η Μαΐου λόγω κορονοϊού



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η εικόνα μιας υπουργού παιδείας κιόλας, με αγριεύει πολύ...
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ της Ακρίτα για τη φωτογραφία της Κεραμέως που άναψε φωτιές...
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τη φωτογραφία αυτή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως...
Elena Akrita
Δεν σχολιάζω το αισθητικό σκέλος δικαιωμα της να φοράει ό,τι θέλει. Όμως επειδή το ντύσιμο υποδηλώνει πολλά, αυτή η εικόνα μιας υπουργού παιδείας κιόλας, με αγριεύει πολύ. Σοβαρά τώρα.
Σχολιο.- Η κυρία Κεραμέως της Λεσχης Μπιλντεμπεργκ και όχι μόνον....
Σχολιο.- Μηπως πενθει ; φοραει και μαυρες καλτσες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΟΥΚΕΤΕΣ του Κ. Μαρκόπουλου για "αχαριστία!": «Εξασφάλισα την επικράτηση του Κ. Μπακογιάννη υπονομεύοντας τον Θ. Γιαννόπουλο...»
Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ειναι αποκαλυπτικη της ποιοτητας των ανθρωπων, της ανασφαλειας των και του πολιτικου επαρχιωτισμου...
Οι ανεπαγγελτοι σφουγγοκολαριοι της εξουσιας και οσοι ζουν σαν...
υπηρετες αποκλειστικα απο την βουλευτικη αποζημιωση και τους χρηματοδοτες τους η την προικα τους αλλα δεν διαθετουν πολιτικο κεφαλαιο δεν ειναι αυτοι που θα παιξουν ρολο ουτε στην Ευβοια ουτε στην χωρα ποτε. Ειναι και βολικοι και αχρηστοι.
Σχολιο.- Δεν ντρεπεται καί το λέει και το παραδεχεται ότι υπονομευσε το Γιαννοπουλο καί υποστηριξει τον ανεψογιο Μητσοτακη. Και επικαλειται αχαριστια... Καλά να παθει!!! Το μόνο πού του απομενει, να πάει να πνιγει στά νερά του Ευριπου προς εξιλεωση!!!