Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τριτη 11 Μαρτιου 2014


Oι διαδηλώσεις στην Κριμαία και την Ανατολική Ουκρανία από φιλορώσους και υποστηρικτές των ναζιστικων πραξικοπηματικων αρχων του Κιέβου γίνονται πλέον καθημερινότητα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την ανησυχία του για την «ανομία» στην Ανατολική Ουκρανία που είναι συνέπεια της παρουσίας στο Χάρκοβο, αλλά και αλλού, ανθρώπων της ακροδεξιάς νεοναζιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας.
Η Ρωσία απορρίπτει τη βάση στην οποία θέτουν οι ΗΠΑ το ζήτημα της Ουκρανίας και ετοιμάζει «αντιπροτάσεις», λέγοντας πως «δεν μπορεί να λαμβάνεται ως αφετηρία το πραξικόπημα στο Κίεβο».
------------------------------------------------------------------------------
Γιανουκόβιτς: «Εξτρεμιστές πήραν την εξουσία στο Κίεβο»
Παράνομες χαρακτήρισε ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τις εκλογές που προγραμματίζονται για τις 25 Μαΐου στη χώρα, επιμένοντας πως ο ίδιος παραμένει ο μόνος νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι ένοπλες δυνάμεις θα αρνούνταν να υπακούσουν σε οποιεσδήποτε «εγκληματικές εντολές» «Όπως βλέπετε είμαι ακόμη ζωντανός και παραμένω ο ηγέτης της χώρας» ήταν η πρώτη κουβέντα του Γιανουκόβιτς. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη ρωσική πόλη Ροστόφ, ο Γιανουκόβιτς τόνισε μεταξύ άλλων πως η Κριμαία αποσπάται από την Ουκρανία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους αντιπάλους του, και υπογράμμισε πως εξτρεμιστές πήραν την εξουσία στο Κίεβο. Τόνισε επίσης πως η αμερικανική νομοθεσία δεν επιτρέπει στις ΗΠΑ να παρέχουν οικονομική βοήθεια σε παράνομες κυβερνήσεις.
-------------------------------------------------------------------------------
Καπερνάρος: Σβήνουν την ιστορία και το μέλλον της Αθήνας
Υπέρ της διατήρησης των προσφυγικών κατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τάχθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Καπερνάρος ανέφερε: «Μετά από χρόνια αγώνων κατοίκων και κινημάτων για την διατήρηση των προσφυγικών κατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη και την αδράνεια του Δημάρχου να προστατεύσει και να τις αξιοποιήσει, αποφάσισε το ξεπούλημά τους. Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, «σβήνουν την ιστορία αλλά και το μέλλον της πόλης μας πουλώντας κάθε τετραγωνικό της για να εξασφαλίσουν τους τόκους των δανειστών». «Ακόμα περιμένουν τις ξένες επενδύσεις σκοτώνοντας καθημερινά την Αθήνα και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας ξεκινά από την Αθήνα. Θα τους το δώσουμε να το καταλάβουν», κατέληξε.
---------------------------------------------------------------------------------
Έξι χρόνια μετά θυμήθηκαν τον αντικαπνιστικό! Σαφάρι με τσουχτερά πρόστιμα. Απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμα και σε Ι.Χ αλλά και σε χώρους με σκέπαστρο
Απαγορεύεται το κάπνισμα και σε όλα τα ιδιωτικά Ι.Χ όταν σε αυτά επιβαίνει ανήλικος κάτω των 12 ετών
Μάρτιος 11 2014 09:36
Ο αντικαπνιστικός νόμος ψηφίστηκε το 2008 και άρχισε η εφαρμογή του την 1η Ιουλίου του 2009, επί υπουργείας Ανδρέα Λομβέρδου. Από τότε δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αίφνης οι κυβερνώντες το θυμήθηκαν ξανά... Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρατηρώντας προφανώς ότι η πολιτεία, δεν μπορεί να εφαρμόσει του νόμους που ψηφίζει, παρενέβη και απέστειλε εγκύκλιο στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας, με την οποία ζητεί να δοθούν δέουσες οδηγίες στις αρμόδιες αρχές για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους. Οι δέουσες οδηγίες, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, θα δοθούν από τις Εισαγγελίες Εφετών στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, κ.λπ. Η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει στην εγκύκλιο της ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας («εξαιρουμένων» των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού), σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης (εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον). Η κ. Κουτζαμάνη διευκρινίζει στην εγκύκλιο της ότι ως «εσωτερικός χώρος» νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά. Σύμφωνα με την επίμαχη εγκύκλιο: το κάπνισμα απαγορεύεται στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους κυλικεία, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και αγοραίων και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και Δημοσίας Χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Τέλος, η κ. Κουτζαμάνη στην εγκύκλιο της αναφέρει τις αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης τους καπνίσματος και την επιβολή κυρώσεων.
Οι αρχές αυτές είναι: 1) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) β΄ βαθμού, 2) η Δημοτική Αστυνομία, 3) οι υπάλληλοι επιθεωρητές της Διεύθυνσης Επιθεώρησης ΕΟΤ του υπουργείου Πολιτισμού, 4) οι επιθεωρητές εργασίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, 5) ο τομέας Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, 6) οι γιατροί και οδοντίατροι Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ, 7) οι επόπτες δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας 8) οι λιμενικές αρχές.
Ο Χιτλερ ηταν ο πρωτος και μοναδικος αληταρας που ειχε απαγορευσει το καπνισμα, ενω εκανε καθημερινο ελεγχο στους εργατες της Γερμανιας εαν ειναι καθαρα τα χερια τους και τα νυχια τους, σε εργατες που δουλευαν στα γρασα και στα μηχανουργεια, και οσους δεν ηταν τους εστελνε σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως.
--------------------------------------------------------------------------------
Άγριο ξύλο και απειλές on camera εναντίον Oυκρανού βουλευτή από φασιστες
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 11:36
Τον χτύπησαν αλύπητα. Κι όχι μόνο. Θύμα του άγριου ξυλοδαρμού, o Αρσέν Κλιντσέβ, μέλος της τοπικής ουκρανικής Βουλής, από το Κόμμα των Περιφερειών, το βράδυ της Κυριακής. Όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο, όλα ξεκίνησαν όταν... μία ομάδα παρακρατικων φασιστικων καθαρματων -των οποίων τα χαρακτηριστικά έχουν καλυφθεί- βρίσκουν τον Κλιντσέβ, τον ακινητοποιούν και τον ρίχνουν στο πάτωμα. Εκεί αρχίζουν να τον χτυπούν βάναυσα και να τον απειλούν. «Το απόβρασμα ο Κλίντσεβ θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του. Τον συλλάβαμε και τον παραδώσαμε στην αστυνομία. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων σε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την πράξη. Σχετικό βίντεο έρχεται σύντομα. Ο αγώνας συνεχίζεται», έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο Όλεγκ Λιάσκο, που είναι ηγέτης του Ριζοσπαστικού Φασιστικου Κόμματος της Ουκρανίας. Και όντως, το υπανθρωπο φασιστικο γουρουνι Λιάσκο τήρησε την υπόσχεσή του και ένα βίντεο από την επίθεση αναρτήθηκε λίγο μετά τη δήλωσή του στο facebook. Σε αυτό φαίνεται ο γουρουνοφασιστας δουλος των δυτικων αποικιοκρατων Λιάσκο να μπαίνει στο γραφείο που βρισκόταν ο Κλίντσεβ και να τον ακολουθεί μια ομάδα φασιστικων καθαρματων. Αφού του περνούν χειροπέδες με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, τότε αρχίζουν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Στη συνέχεια, το φασιστογουρουνο Λιάσκο αποκαλεί τον Κλίντσεβ «απόβρασμα» αρκετές φορές, ενώ τον αναγκάζει να προβεί σε δήλωση στην κάμερα, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να εγκαταλείψουν το περιφερειακό διοικητικό κτίριο, που την Κυριακή κατελήφθη από μια ομάδα διαδηλωτών, που αντιτίθενται στο φασιστοκαθαρμα Μικαέλ Μπολότσκιν, τον νέο φασιστα κατοχικο διορισμένο «κυβερνήτη» του Λουγκανσκ. Οι διαδηλωτές, μάλιστα, ανάγκασαν το υπανθρωπο φασιστοκαθαρμα Μπολότσκιν να υπογράψει την παραίτησή του, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα δήλωσε ότι η παραίτηση ήταν άκυρη, διότι υπογράφηκε «κάτω από απειλές», ενώ ύψωσαν και τη ρωσική σημαία. «Είσαι απόβρασμα, αυτό λέω. Τώρα πες στους ανθρώπους σου να βγουν έξω από τη διοίκηση του Λούγκανσκ», είπε ακόμη ο Λιάσκο στον βουλευτή. Στη συνέχεια, τα φασιστικα καθαρματα που επιτέθηκαν στον Κλίντσεβ τον έσυραν σε ένα λεωφορείο, όπου ένας από αυτούς τον επέκρινε για τη φιλορωσική του στάση. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα τον κρεμάσει από τους όρχεις και ότι θα καλέσει έναν στρατό για να τον πηδηξει.
------------------------------------------------------------------------------
«Είμαι ακόμα ζωντανός»
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 11:34
Σε νέες δηλώσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώπιον δημοσιογράφων στην πόλη της νότιας Ρωσίας, Ροστόβ-ον-Ντον. Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία των δηλώσεων: - «Είμαι ακόμα ζωντανός και είμαι ακόμα ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας κάτι που σημαίνει πως παραμένω ο ανώτατος άρχων της χώρας αυτής». - «Οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, πιστές στον όρκο τους, δεν πρόκειται να δράσουν εγκληματικά δεχόμενες εντολές από τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου που αναρριχήθηκε με πραξικοπηματικό τρόπο». - «Είστε τυφλοί; Έχετε ξεχάσει τι θα πει φασισμός; Πως είναι δυνατόν να μην διακρίνετε την ανάμειξη και τον ρόλο των δυτικών δυνάμεων σε αυτό το χάος;». - «Η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από τις ΗΠΑ για την κυβέρνηση του Κιέβου είναι πέρα για πέρα παράνομη, διότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει την οικονομική ενίσχυση πολιτικών ομάδων που ανήλθαν στην εξουσία με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο». - «Νομίζω πως ο μέσος πολίτης δεν μπορεί καν να φανταστεί τις οικονομικές συνέπειες και την υποβάθμιση της ποιότητάς ζωής του από την τρέχουσα κρίση. Ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κατηγορήσουν εμένα προσωπικά και την Ρωσία». - «Υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες για την δημοκρατία δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαϊου». - «Πιστεύω πως θα επιστρέψω σύντομα στο Κίεβο, με την πρώτη ευκαιρία που οι συνθήκες θα βελτιωθούν κάπως».
----------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Επεισόδια μετά τον θάνατο νεαρού διαδηλωτή της πλατείας Ταξίμ
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 12:53
Ένας 15χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί από δακρυγόνο στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 269 ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, ανακοίνωσε η οικογένειά του. «Χάσαμε τον γιό μας στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», αναφέρει η οικογένειά του στο λογαριασμό της στο Twitter. Ο Μπερκίν Ελβάν είναι το τελευταίο θύμα της καταστολής των διαδηλώσεων στην πλατεία Γκεζί της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2013. Ο θάνατος του νεαρού αυξάνει στους 7 τον αριθμό των διαδηλωτών οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στα γεγονότα, κατά τα οποία τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένας αστυνομικός είχε χάσει επίσης την ζωή του. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ελβάν μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου ο έφηβος άφησε την τελευταία του πνοή. Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο της αστυνομίας το οποίο πλησίαζε στο νοσοκομείο, ρίχνοντας πέτρες εναντίον του και αρπάζοντας κράνη και ασπίδες που υπήρχαν σε αυτό. Αστυνομικοί οι οποίοι είχαν ήδη αναπτυχθεί στο νοσοκομείο έκαναν χρήση δακρυγόνων ώστε να επιτρέψουν στους συναδέλφους τους να βγουν από το λεωφορείο. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε. Περίπου 1.000 άνθρωποι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το νοσοκομείο όπου το κλίμα παραμένει τεταμένο. Μιλώντας στον Τύπο η μητέρα του θύματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν είναι ο Θεός αλλά ο Ερντογάν που πήρε το παιδί μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια. Δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Η οικογένεια του Μπερκίν - αλεβίτες στο θρήσκευμα - δηλώνει ότι είδε για τελευταία φορά το παιδί στις 16 Ιουνίου, όταν έφυγε από το διαμέρισμά τους σε εργατική συνοικία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να πάει να αγοράσει ψωμί, ενώ η αστυνομία επιχειρούσε σε κοντινό σημείο για να διαλύσει διαδήλωση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αγόρι τραυματίστηκε από δακρυγόνο της αστυνομίας στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Ο Μπερκίν, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, βυθίστηκε σε κώμα και έκτοτε νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης. Σε κανέναν αξιωματικό της αστυνομίας δεν ασκήθηκε δίωξη σε σχέση με τον τραυματισμό του Ελβάν. Συγκέντρωση και πορεία στην μνήμη του Μπερκίν προγραμματίζονται για αύριο.
---------------------------------------------------------------------------------
Με δωρεες βουλευτων και όχι βιομηχανων καλεσθηκαν από τον Νάιτζετλ Φάρατζ οι βουλευτες στο Ukip
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 09:04
Οι βουλευτές του βρετανικού κόμματος Ανεξαρτησιας Ukip κλήθηκαν να συνεισφέρουν στα ταμεία του κόμματος με 10 χιλιάδες λίρες (περίπου 12.000 ευρώ) τον χρόνο έκαστος. Όπως τους ανακοινώθηκε, αυτή η εισφορά ήταν κάτι που μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά καθώς οι απολαβές τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «γενναιόδωρες», ενώ κάποιο μέρος τους ούτε καν φορολογείται. Η αποκάλυψη εγείρει περισσότερα ερωτηματικά στη Βρετανία γύρω από το πως χρησιματοδοτουνται μυστικα από τους βιομηχανους οι Συντηρητικοι οι Εργατικοι και οι Φιλελευθεροι. Ο αρχηγός του κόμματος, Νάιτζελ Φάρατζ, αξιοποιει σωστα τα χρήματα των φορολογουμένων. Το υπο Γερμανικες διαταγες όμως ευρωπαϊκό «κοινοβούλιο» ήδη χαρακτηριζει ως κατάχρηση πόρων για να πληρωθεί προσωπικό στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Λονδίνο. Όπως ανέφερε το e-mail, που αγνωστο πως εφτασε στα χερια της γκεσταπο του ευρωπαικου «κυνοβουλιου» που εστάλη στους βουλευτές του Ukip τον Ιούνιο του 2011, οι ίδιοι έπρεπε να καταβάλουν στο ταμείο του κόμματος τουλάχιστον 10 χιλιάδες λίρες τον χρόνο - παραβιάζοντας τους κανόνες του υπο Γερμανικες διαταγες ευρωπαικου «κυνοβουλιου» απαγορεύουν στους εκλεγμένους πολιτικούς να κάνουν χρήση των κοινοβουλευτικών τους επιδομάτων για δωρεές σε κόμματα, και επιτρεπουν μονο να τρωνε τα λεφτα κοροιδευοντας τα κοροιδα που τους ψηφισαν. Ο Φάρατζ ελπίζει ότι η νίκη στις ευρωεκλογές της 22ας Μαΐου θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο κόμμα του για μία καλύτερη επίδοση στις γενικές εκλογές του επόμενου χρόνου στη Βρετανία. Δεν έχει γίνει γνωστό αν πράγματι οι βουλευτές του Ukip προχώρησαν σε αυτή την δωρεά προς το κόμμα.
--------------------------------------------------------------------------------
Καθυστερημένη η παραδοχή του αληταρα Σρέντερ για τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 09:30
Η δήλωση του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας αληταρα σοσιαλδημοκρατη Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν παράνομος, έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στη Σερβία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβαν Μρκιτς επεσήμανε πως ο Σρέντερ είπε αυτό που ήταν σε όλους γνωστό αλλά «η δήλωσή του ήρθε λίγο καθυστερημένα». «Εμείς πάντοτε υποστηρίζαμε ότι το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλες τις χώρες ανεξάρτητα από το μέγεθος και την ισχύ τους» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας. Υπενθυμίζεται ότι ο αληταρας Σρέντερ, πριν από τρεις ημέρες, στο Αμβούργο, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα την κρίση στην Ουκρανία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που συμβαίνει στην Κριμαία είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, (παροτι η Κριμαια κατοικητε από Ρωσους, όπως και η Ουκρανια είναι αδελφο κρατος με την Ρωσια, εχει και τα μουτρα ο αληταρας ναζιστης σοσιαλδημοκρατης, που βυθισε στη φτωχεια και την ανεργια εκατομμυρια Γερμανους με το νομο χαρτα 2.000), όπως παραβίαση ήταν και ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας. Εμείς (η Γερμανία) μαζί με το ΝΑΤΟ στείλαμε τα αεροσκάφη στη Σερβία για να βομβαρδίσουν ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς να υπάρχει έγκριση από το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ». Γι' αυτόν τον λόγο, τόνισε ο αληταρας Σρέντερ, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι σήμερα «κουνάνε το δάχτυλο» στη Ρωσία αφού, όπως είπε, και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ. Συγκρινοντας ο κατοχικος αληταρς ναζιστης σοσιαλδημοκρατης, τις αποικιακες ενεργειες της γαμιμενης Γερμανιας, με την Ρωσια που υπερασπιζει τους ομοεθνεις της και τους Ουκρανους από τα ναζιστικα καθαρματα που αυτοι οι αποικιοκρατες πληρωνουν!
----------------------------------------------------------------------------
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορέσουν να φύγουν μετά το δημοψήφισμα»
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 05:44
Συνολικά 36 εθελοντές ορκίστηκαν σήμερα στη Συμφερόπολη, ενώπιον του φιλορώσου πρωθυπουργού της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, για να υπηρετήσουν ως στρατιώτες στις αμυντικές δυνάμεις που συγκροτεί η επαρχία. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου η ορκωμοσία έγινε στην αυλή ενός κτηρίου, όπου είχαν υψωθεί ρωσικές σημαίες. Οι εθελοντές, που φορούσαν στολές παραλλαγής και κρατούσαν αυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ, ορκίστηκαν «να υπερασπιστούν τον λαό της Κριμαίας». Ο Αξιόνοφ, μπροστά σε κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων απ' όλον τον κόσμο, και φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το πουκάμισό του, ευχαρίστησε τους εθελοντές «για την αφοσίωσή τους σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο». «Είστε στο εξής ο προμαχώνας του λαού της Κριμαίας» τόνισε. Οι εθελοντές, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, πλησίαζαν σ’ ένα τραπέζι πάνω από το οποίο κυμάτιζε η ρωσική σημαία και διάβαζαν ανά τριάδες τον όρκο: «Δεσμεύομαι να υπερασπίζομαι τον λαό της Κριμαίας και να τηρώ κατά γράμμα το σύνταγμα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας». Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αξιόνοφ είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν ορκιστεί 186 εθελοντές. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να πολεμήσουμε με κανέναν. Θέλουμε μόνο να αποφασίζουμε ελεύθερα για τη μοίρα μας. Για αυτόν τον λόγο δημιουργούμε τις ένοπλες δυνάμεις. Μετά το δημοψήφισμα θα μπορούν να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό» τόνισε. Όταν ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τους στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν περικυκλωθεί μέσα στις βάσεις τους από Ρώσους στρατιώτες και φιλορώσους πολίτες, ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά το δημοψήφισμα «θα μπορούν είτε να φύγουν από το έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας είτε, εφόσον είναι πολίτες της και το επιθυμούν, να ορκιστούν πίστη στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ή στη Ρωσική Ομοσπονδία».
-----------------------------------------------------------------------------
Ελευθερες οι μοναχες στη Συρια
Ελευθερες αφεθηκαν μετα από τρεις μηνες οι 13 ορθοδοξες μοναχες και τρεις δοκιμες που ειχαν απαχθει από τη Μονη τηςΑγιας Θεκλας στη Συρια. Οι ισλαμοφασιστες δεν τις πειραξαν ειπαν, εκτος από το ότι τις υποχρεωσαν να βγαλουν τους σταυρους τους. Η υποθεση, μαζι με των δυο απαχθεντων Μητροπολιτων που η τυχη τους αγνοειται εδώ και ένα χρονο, δειχνει την οδυσεια των Χριστιανων στη Συρια.
----------------------------------------------------------------------------
Διαλυουν το ΠΑΣΟΚ για να γλιτωσουν τα χρεη του που είναι 160.000.000 ευρω!
Γιαυτο ο Βενιζελος παει στην Ελια και ο Γιωργακης ιδρυει δικο του κομμα!
---------------------------------------------------------------------------------
Εργασιακο μεσαιωνα θελουν οι τοκογλυφοι! Να πετατρεψουν θελουν τη χωρα σε αποικια και τους Ελληνες σε δουλοπαροικους.
----------------------------------------------------------------------------------
Να ονομαστουν τα Σκοπια «Μακεδονια» ζητα ο στενος συνεργατης του Σταυρου Θεοδωρακη στο περιβοητο «Ποταμι» Νικος Δημου. Ο αληταρας πουλημενο τομαρι Σταυρος Θεοδωρακης ζητα πλειοψηφικο συστημα στις εκλογες, και κυβερνηση τεχνοκρατων της τροικα!
--------------------------------------------------------------------------------
Επιθεση στην εθνικη μας ταυτοτητα μεσα στα σχολεια. Ο Χασαν και ο Αμπτουλ θα είναι το ιδιο… Ελληνες με τον Καραισκακη και τοκ Κολοκοτρωνη! Αφαιρουν το θρησκευμα και την υπηκοοτητα από τα απολυτηρια Λυκειου!
-------------------------------------------------------------------------------
Το Χαος που απεργαζεται το Ινστιτουτο Σαντα Φε των ΗΠΑ, και η Ουκρανια
Τα χαμηλά βουνά του Σάντο Κρίστο, στο Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, κρύβουν από την κοινή θέα μια έπαυλη νεοκλασσικού ρυθμού. Εκεί στεγάζεται το περίφημο Ινστιτούτο της Σάντα Φέ, που ασχολείται με τις πρωτοποριακές επιστήμες της πολυπλοκότητας. Κάπου εικοσιπέντε ερευνητές, ανάμεσά τους τουλάχιστον δεκαεπτά κάτοχοι βραβείων Νόμπελ σε διάφορους κλάδους (μαθηματικά, φυσική, ιατρική, επιστήμες συμπεριφοράς, βιολογία κλπ) εργάζονται πάνω σε εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα. Των οποίων ερευνών τα αποτελέσματα κρατούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους και για τους χρηματοδότες τους. Που είναι κατά βάση η Ομοσπονδιακή Αμερικανική κυβέρνηση. Σε συζητήσεις μαζί τους είχα πληροφορηθεί τι έψαχναν. Όχι όμως και σε ποια συμπεράσματα καταλήγουν. Ουσιαστικά το Ινστιτούτο της Σάντα Φε, διάδοχο ερευνητικό κέντρο του Λος Αλαμος που αντικείμενο είχε την ανάπτυξη και χρήση των πυρηνικών, ασχολείται με το Χάος. Πως δηλαδή οι διάφορες χαοτικές καταστάσεις (σε οικονομία, κοινωνία, διεθνείς εξελίξεις, χρηματιστήρια αλλά και στην φύση) μπορούν να έχουν εσωτερική τάξη. Να υπάρχουν δηλ κανόνες που τις διέπουν και αποφάσεις και εξωγενείς ερεθισμοί που τις καθοδηγούν. Τι προκαλεί ένα σμήνος πουλιών λχ να κινείται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις; Γιατί προκαλούνται κυκλοφοριακές συμφορήσεις σε αυτοκινητόδρομους δίχως κάποιο ατύχημα η αυξημένη παρουσία οχημάτων; Γιατί μια καμήλα, φορτωμένη με πολλά κιλά βάρους, πιθανότατα να καταρρεύσει με την προσθήκη απλά και μόνο ενός μικρού σπιρτόκουτου; Ποιο είναι το οριακό σημείο αντοχής ενός συστήματος πέραν από το οποίο όλα δυνατόν να βρεθούν στο κενό; Πως εντοπίζεται η επιβίωση, στα όρια ενός συστήματος που, με κάποιο μικρό σχετικά ερεθισμό, μπορεί να σωριασθεί σε ερείπια; Κοντολογής, ποια κίνηση η πρόκληση μπορεί να οδηγήσει μια φαινομενικά σταθερή κοινωνία σε αναταραχή; Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ουκρανία δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τους μελετητές της Σάντα Φε.
-------------------------------------------------------------------------------
Οι 431 ΜΚΟ που εφαγαν 115 εκατ. ευρω σε μια δεκαετια χωρις διαφανεια! Μεγαλο φαγοποτι! Από το 2000 εως το 2010 μοιραστηκαν χωρις αξιολογηση και διαφανεια πανω από 115 εκατ. ευρω σε 431 ΜΚΟ !
------------------------------------------------------------------------------
Εξαγγελία καταπιεστικων μέτρων για κρατούμενους που μετατρεπουν τις φυλακες σε μεγαλυτερα κολαστηρια από ότι είναι ηδη
Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, αποκαλούμενες και Γ τύπου, και χωρίς άδεια για 10 χρόνια θα παραμένουν μεταξύ άλλων και οι καταδικασθέντες με τον «τρομονόμο». Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε χτες, σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, το καθεστώς διαβίωσης στις εν λόγω φυλακές θα είναι κατά πολύ αυστηρότερο, ακόμη και για τους υπόδικους. Στο «κατά πολύ αυστηρότερο» εντάσσεται ακόμη και ο περιορισμός επισκέψεων συγγενών, περιορισμός στην τηλεφωνική επικοινωνία κ.ά... Οι φυλακές θα βρίσκονται στο Δομοκό. Επιπροσθέτως, ο υπουργός «χρέωσε» τον... υπερσυνωστισμό νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, κοινώς τις άθλιες συνθήκες και στο νοσοκομείο των φυλακών, κυρίως στην αύξηση των οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σε διάστημα μεγαλύτερο των 2 χρόνων, αυξήθηκαν από 45 σε 140. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι φωτογραφίες που είδαν τη δημοσιότητα από το «κολαστήριο Κορυδαλλού», προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. Στο νοσοκομείο των φυλακών, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από τους κρατούμενους, φιλοξενούνται 200 ασθενείς σε χώρο για 60 άτομα. Οπως λένε οι ίδιοι, «εκτίουν ποινή θανάτου», αφού η επίβλεψη των αρρώστων, ορισμένοι από τους οποίους πάσχουν από βαριά νοσήματα, γίνεται από μόλις δύο γιατρούς. Οι κρατούμενοι έκαναν απεργία πείνας και αποχή από τα φάρμακά τους από τις 16 Φλεβάρη. Να σημειωθεί μάλιστα ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε κρατούμενο που δημοσίευσε μέσω κινητού (απαγορευμένο στις φυλακές) τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Μεταξύ των μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Χ. Αθανασίου, για τα όσα καταγγέλλονται για τις άθλιες συνθήκες από τους κρατούμενους, είναι και η καθιέρωση της ηλεκτρονικής επιτήρησης καταδίκων αλλά και υποδίκων, τα λεγόμενα βραχιολάκια. Αποφασίστηκε, όπως ανέφερε, η ένταξη στο Προεδρικό Διάταγμα και ειδικά στο πιλοτικό πρόγραμμα 50 νοσηλευομένων κρατουμένων του ΝΚΚ. Εξήγγειλε τη δημιουργία νέας πτέρυγας οροθετικών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρητικότητας 100 ατόμων. Ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ένταξη στο ΕΣΥ του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού (σσ αυτό έχει αποφασιστεί από το 2009, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα πράξη). Τέλος, εξήγγειλε την έγκριση της πρόσληψης 39 ιατρών και τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών ότι θα διατεθεί άμεσα σχετική πίστωση για να γίνει διαγωνισμός...
-------------------------------------------------------------------------------
Το ΠΑΜΕ καλεί στην αυριανή απεργία στο Δημόσιο
Συγκεντρώσεις στην Αθήνα (Ομόνοια, 10.30 π.μ.), Θεσσαλονίκη (10 π.μ., πλατεία Αγ. Σοφίας) και άλλες πόλεις
Απεργούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνεχίζουν με 48ωρη απεργία στις 19 - 20 Μάρτη. Ζητήματα αιχμής είναι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν αύριο, στην Αθήνα, συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. και καλούν τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στο διάστημα 13 - 18 Μάρτη σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας που ακολουθεί. Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις και στις παρακάτω πόλεις: Θεσσαλονίκη, πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 10 π.μ. Ξάνθη, πλατεία Ελευθερίας, 10.30 π.μ. Λαμία, πλατεία Πάρκου, 11 π.μ. Σάμος, Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ. Πάτρα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, 10 π.μ. Βόλος, πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, 10.30 π.μ. Η απόφαση για το παραπάνω απεργιακό πρόγραμμα, πάρθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Παρασκευή. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι το κύριο είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της απεργίας: Να γίνει έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των εργαζομένων, μαζικές γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, να ληφθούν μέτρα για μαζική συμμετοχή στις απεργίες και τα συλλαλητήρια.
----------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Προετοιμασίες στην Κριμαία για την ένωση με τη Ρωσία
Αντιδράσεις των ευρωατλαντικών δυτικοαποικιοκρατων ιμπεριαλιστών και ανησυχία και για άλλες πόλεις στα ανατολικά
Στην Ουκρανία συνεχίζονται μεγάλες διαδηλώσεις από τον Λαο σε πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας (Χαρκόβο, Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Σεβαστούπολη, Συμφερούπολη κ.λπ. ) υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία και συγκρούσεις με καθαρματα των ναζιστων πραξικοπηματιων του Κιέβου.
-----------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ «Οχι» Νετανιάχου στις απομακρύνσεις σιωναζιστων εποίκων
TΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης χιλιάδων Σιωναζι εποίκων από τη Δυτική Οχθη, υποστηρίζοντας ότι δε θα επαναλάβει τη βίαιη απομάκρυνση Σιωναζι εποίκων του 2005 (επί πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν) στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, χτες, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ιορδανό δικαστή, Ραέντ Ζούτερ που αρχικά είχαν θεωρήσει πως επρόκειτο για Παλαιστίνιο από τη Ναμπλούς, σε σημείο διέλευσης μεταξύ της Ιορδανίας και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Οχθης, έπειτα από επίθεση στη γέφυρα Αλενμπι.
---------------------------------------------------------------------------------
ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ Νικητής ο υποψήφιος του Μετώπου «Φαραμπούντο Μαρτί»
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ελ Σαλβαδόρ, (o πρωτος γυρος εγινε στις 2 Φεβρουαριου 2012), στον οποίο αναδείχθηκε οριακά νικητής ο υποψήφιος του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης «Φαραμπούντο Μαρτί» Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, ως τώρα αντιπρόεδρος, με 50,11% έναντι του υποψήφιου του φασιστικού κόμματος «Αρένα», Νόρμαν Κιχάνο, πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ με 49,89% (υπολείπεται 6.448). Ο φασιστας υποψήφιος δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα, ενώ ο εκλεγμένος με το ως τώρα κυβερνών κόμμα δήλωσε: «Κερδίσαμε στον πρώτο γύρο και τώρα θριαμβεύσαμε στο δεύτερο γύρο. Το Σαλβαδόρ οφείλει να σεβαστεί τη βούλησή του λαού του». Πάντως απ' ότι φαίνεται, θα υπάρξει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ενώ οι διεθνείς παρατηρητές δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στην ψηφοφορία. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν στο 55,3%. Ο Σερέν που είχε χάσει τη νίκη στον πρώτο γύρο στις 2 Φεβρουαρίου, έχοντας λάβει το 49% των ψήφων, έχει διατελέσει υπουργός, πρώην μέλος της ανώτατης διοίκησης των ανταρτών και είναι αντιπρόεδρος του απερχόμενου προέδρου Μαουρίτσιο Φούνες, που ως κυβέρνηση εφάρμοσαν ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης.
-------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Εκλογές με νικητή την αποχή
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Βουλευτικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Κολομβία για την εκλογή γερουσιαστών (102) και βουλευτών αντιπροσώπων (164), όπου κυριάρχησαν η αποχή του 57%, αφού από τα 32.835.856 εγγεγραμμένους ψήφισαν 14.000.310 και υπήρξαν πάνω από 1,4 εκατομμύρια άκυρα ψηφοδέλτια και τα τουλάχιστον 700 περιστατικά βίας και νοθείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κατά τ' άλλα, ο αντιδραστικός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος και το «Κόμμα Ενότητα» πανηγύρισε ότι κέρδισε 21 γερουσιαστές και 39 στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 16,1% στη Βουλη. Ακολουθούν το λεγόμενο «Δημοκρατικό Κέντρο» του πρώην προέδρου της Κολομβίας, εξίσου αντιδραστικού, Αλβαρο Ουρίμπε με 19 γερουσιαστές και 12 βουλευτές και 9,5% στη Βουλη, το Συντηρητικό Κόμμα (19 και 27)(13,2%), το Φιλελεύθερο (17 και 37)(14,1%), η «Ριζοσπαστική Αλλαγή» (9 και 16)(7,7%), η Συμμαχία Πρασίνων (5 και 6)(3,9%), η «Προοπτική Πολιτών» (5 και 6)(3.3%), ο «Δημοκρατικός Εναλλακτικός Πόλος» (ρεφορμιστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) (5 και 3)(2,9%), ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξέλεξε και 3 βουλευτές (με 2,9%) το Ανεξαρτητο Κίνημα για Απολυτη Ανακαινηση «Μίρα», και 3 αλλες αλλα 3 μικρα κομματα με 0,5% και 0,3% και 0,03%. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η εκλογική συμμαχία των αστικών κομμάτων με την επωνυμία «Εθνική Ενότητα» (δηλαδή το κόμμα του Σάντος «Ενότητα», το Φιλελεύθερο Κόμμα και η «Ριζοσπαστική Αλλαγή») συγκεντρώνουν στη Γερουσία 47 έδρες και στη Βουλή των Αντιπροσώπων 92 έδρες. Το Κολομβιανό ΚΚ είχε κατεβάσει τον Κάρλος Λοζάνο, μέλος του ΠΓ και διευθυντή της εφημερίδας «Φωνή του Λαού», υποψήφιο για τη Γερουσία στη Συμμαχία των Πρασίνων, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, ενώ για τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατέβηκε με τη συμμαχία «Πατριωτική Ενότητα», που κατέγραψε μικρό ποσοστό και συνάντησε τεράστιες δυσκολίες και κλίμα τρομοκρατίας και απειλές. Η Κολομβία επίσης βαδίζει για προεδρικές εκλογές στις 25 Μάη.
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Απελευθερώθηκαν οι μοναχές
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Επέστρεψαν νωρίς χτες το πρωί στη Συρία, σε καλή κατάσταση, μετά από τέσσερις μήνες ομηρίας, οι 13 ορθόδοξες μοναχές που είχαν απαχθεί τον περασμένο Δεκέμβρη στη Μααλούλα από ισλαμοφασιστες ενόπλους του «Μετώπου αλ Νούσρα». Ο επικεφαλής των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας, στρατηγός Αμπάς Ιμπραχίμ, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, επιβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση των μοναχών κατέστη εφικτή με αντάλλαγμα την παράδοση 150 αιχμαλώτων από τις συριακές στις μισθοφορικές ισλαμοφασιστικες δυνάμεις. Οι έως πρότινος όμηροι κρατούνταν στο Γιαμπρούντ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Δήλωσαν ότι οι απαγωγείς τους συμπεριφέρθηκαν καλά και δεν τις κακομεταχειρίστηκαν. Το ίδιο 24ωρο, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε, έπειτα από σκληρές μάχες ενός μήνα, την τοποθεσία Ζάρα, κοντά στο περίφημο πύργο των Σταυροφόρων στην περιοχή της Χομς.
----------------------------------------------------------------------------------
Την αρκούδα δεν την πειράζεις ποτέ μπροστά στην φωλιά της...
Πουτιν.Οι Αμερικανοι πηγανε να κανουνε στην Ουκρανια τα ιδια με την Συρια. Κάθε φορα που θα κινουνται εναντιον της Ρωσιας, θα χανουνε και κατι. Η Κριμαια είναι μονο η αρχη.
------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: Αυτούς τους νεοναζί αναγνωρίζει η κυβέρνηση ως νόμιμη ηγεσία στην Ουκρανία...
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Αυτούς τους νεοναζί αναγνωρίζει η κυβέρνηση ως νόμιμη ηγεσία στην Ουκρανία. Αυτούς τους νεοναζί ΚΑΤ εντολή της Μέρκελ επιβάλλουν στον Ουκρανικό λαό.
Δέιτε το βίντεο της ντροπής.
https://www.youtube.com/watch?v=VivY94Cp0s0
-------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: «Παράνομη η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία»
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 21:39
Η Ρωσία διεμήνυσε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι θεωρεί πως η οικονομική βοήθεια την οποία η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να παράσχει σε αυτήν που η Μόσχα θεωρεί παράνομη κυβέρνηση στην Ουκρανία θα έχει «συνέπειες». Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση δανειακών εγγυήσεων ύψους 1 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, ενώ Αμερικανοί γερουσιαστές καταρτίζουν ένα νομοθέτημα το οποίο -σύμφωνα με πηγές στο Κογκρέσο- έχει ευρύτερο χαρακτήρα κι ενδέχεται να συμπεριλάβει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Το ρωσικό ΥΠΕΞ επικαλέστηκε μια ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος υποστήριξε πως η χορήγηση βοήθειας στο Κίεβο θα ήταν παράνομη. «Η χορήγηση χρηματοδότησης σε ένα παράνομο καθεστώς το οποίο κατέλαβε την εξουσία διά της βίας είναι παράνομη και παραβιάζει το πλαίσιο του Αμερικανικού νομικού συστήματος», ανέφερε. Η ανακοίνωση αυτή είναι πιθανό να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης και να εντείνει το διπλωματικό αδιέξοδο σχετικά με την Ουκρανία. Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι δεν είχε κάποιο απτό αποτέλεσμα. «Φυσικά αντιλαμβανόμαστε ότι λαμβανομένων υπόψη των θέσεων της Ουάσινγκτον, είναι απίθανο ότι (η κυβέρνηση ΗΠΑ) θα παραδεχθεί το προφανές», τονίστηκε στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. «Η αμερικανική κυβέρνηση, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στην κατίσχυση υπερεθνικιστικών δυνάμεων στο Κίεβο». «Εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις στις ΗΠΑ οφείλουν να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχει η άνευ όρων παράδοσή τους σε ριζοσπαστικά στοιχεία με ναζιστικό χρωματισμό στην Ουκρανία και στην χρηματοδότησή τους», προστέθηκε στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
---------------------------------------------------------------------------------
Συνέχεια στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ... Άλλα 3 εκ. για το μεγάλο φαγοπότι στο Μέγαρο Μουσικής... Μετά, ελάτε να μας πάρετε τα σπίτια... και θα φάτε πολύ καλά, γερμανοτσογλάνια!
Στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις προς τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου. Από το συγκεκριμένο έγγραφο προκύπτει ότι για το τρέχον οικονομικό έτος έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τακτική επιχορήγηση