Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πεμπτη 24 Μαιου 2018

Νέος πρόεδρος Καταλονίας: «Η Αθήνα ήταν δική μας»
16:56 Δευτέρα, 21 Μαίου 2018
Ποια είναι άραγε η σχέση του νεοεκλεγέντος υπερεθνικιστή προέδρου της ΚαταλονίαςΚιμ Τόρα με την Ελλάδα, και ιδιαίτερα με την Αθήνα; Για να απαντήσει κανείς στην ερώτηση τούτη θα πρέπει να αναδιφήσει τόσο στην προσωπική ιστορία του πολιτικού, που διακρίνεται για τις ακραίες θέσεις του περί «υπεροχής», σε όλα τα επίπεδα, του καταλανικού έθνους, αλλά και στις σελίδες της βυζαντινής ιστορίας, αναφορικά με τη δράση της Καταλανικής Εταιρείας και το Δουκάτο των Αθηνών.
Ο Κιμ Τόρα είναι φανατικός αναγνώστης της καταλανικής ιστορίας και ως ζηλωτής της ανεξαρτησίας προτιμά, φυσικά, ιδιαίτερα εκείνες τις περιόδους και επεισόδια που συνέβαλαν ώστε να οικοδομηθούν οι εθνικοί μύθοι. Ειδικά ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας Οmnium Cultural, του Πολιτιστικού Κέντρου Μπορν, λίκνο του καταλανισμού, αλλά και ως ιδρυτής του εκδοτικού οίκου A Contra Vent (Με κόντρα άνεμο) φρόντιζε πάντοτε να ανασύρει από τη λήθη σελίδες της καταλανικής δημοσιογραφίας και ιδεολογίας που ταυτιζόταν με προσωπικότητες της ανεξαρτησίας, που εν γένει θεωρούνται αμφιλεγόμενες για τις υπερβολικές, συχνά ρατσιστικές, ξενοφοβικές, υπεροπτικές και έως φιλο-φρανκικές τους θέσεις (όπως οι δεδηλωμένα «αγαπημένοι» του Τζουζέπ Ντενκάνς, Ντανιέλ Καρδόνα, και οι «ούλτρας» αδελφοί Μικέλ και Τζουζέπ Μπαδία).
Όμως πέρα από τις αδιαμφισβήτητης αξίας για τους Καταλανούς ιστορικές σελίδες του εθνικού του έπους, που σχετίζονται με τα γεγονότα στην Ιβηρική Χερσόνησο, ο Τόρα πάντοτε εξέφραζε την αγανάκτησή του, που το ιστορικό ενδιαφέρον των συμπατριωτών του δεν στρέφεται και προς τα «ανδραγαθήματα» των προγόνων τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδίως σε μία περίοδο που έχει παραμείνει εν γένει παραγνωρισμένη, όπως αυτή που αναφέρεται στην πολυαίμακτη και καταστροφική επέλαση των Αλμογαβάρων της «Καταλανικής Εταιρείας» του Ρογήρου του Ανθηρού στην κεντρική Ελλάδα και την Αθήνα, τον 14ο αιώνα. Μία εκστρατεία, που κατέληξε στην κατάληψη του Δουκάτου των Αθηνών, και που στην ελληνική παράδοση κληροδότησε την επονομασία του «Καταλανού» ως ισότιμη του κατακτητή, του σφαγέα, του βαρβάρου.
Βέβαια για τον Τόρα, το ιστορικό τούτο επεισόδιο έχει άλλο βάρος κι άλλη σημασία. Ο ίδιος σε άρθρο του, δημοσιευμένο το 2011 στο περιοδικό «Ara» («Τώρα»), θριαμβολογούσε πως «Η Αθήνα ήταν δική μας», για να δηλώσει την (και ιστορικά τεκμηριωμένη) εθνική υπεροχή των Καταλανών.
Όπως τονίζει ο Τόρα στο άρθρο του, είναι λυπηρό που οι συμπατριώτες του δεν σχεδίαζαν εκείνο το έτος μία εορταστική επέτειο για τα 700 χρόνια από τη νίκη στη μάχη του Αλμυρού (1311), που σήμανε και την ολοκληρωτική επικράτηση των Καταλανών στην κεντρική Ελλάδα, στην εκστρατεία που είχε ξεκινήσει ύστερα από την πρόσκλησή τους από τον διεκδικητή του θρόνου της Κωνσταντινούπολης Ανδρόνικο, το 1304. Και αφού εξαπλώθηκε ως «καταλανική εκδίκηση» μετά τη δολοφονία του Ρογήρου, έχοντας δηώσει στο διάβα της τη Θράκη, τη Μακεδονία και τον ίδιο τον Άθω (όπως καταμαρτυρούν στα χρονικά τους οι Νικηφόρος Γρηγοράς και Ραμόν Μουντανέρ), αλλά όχι και τη Θεσσαλονίκη, κατέληξε στην κατάληψη της Βοιωτίας, καθώς και του Δουκάτου των Αθηνών και της Θεσσαλίας (Νέαι Πάτραι) τις οποίες κατείχαν οι Γάλλοι του Γκοτιέ ντε Μπριέν. Τα εδάφη αυτά εκηρύχθησαν υπό την επικυριαρχία του βασιλέα της Αραγωνίας, γι’ αυτό μέχρι και σήμερα οι διάδοχοι φέρουν και τους τίτλους «Δουξ των Αθηνών και των Νέων Πατρών».
Ο Τόρα στο άρθρο του τονίζει πως «δεν θα ήταν παράξενο που οι Άγγλοι, εάν μία τέτοια (ένδοξη) οδύσσεια περιλαμβανόταν στην ιστορία τους, κατά πάσα πιθανότητα θα είχαν πραγματοποιήσει 54 ταινίες, 256 ντοκυμαντέρ, και δεκάδες σειρές στο BBC. Η περιπέτεια των Καταλανών στην Ελλάδα τα έχει όλα: πάθος, θανάτους, καταστροφές, εκδίκηση, πολιτική, τέχνη, ωμότητες, δολοφονίες, προδοσίες, κάλλος, έπος, μίση, αίμα, κατακτήσεις. Και σεξ. Ένα πραγματικό “χιτ“ σε ώρα τηλεθέασης prime time».
Ο νυν πρόεδρος υποστηρίζει στο ίδιο κείμενο πως το θέμα αυτό θα πρέπει να λάβει μεγαλύτερη έκταση στο σχολικό πρόγραμμα και τα εγχειρίδια διδασκαλίας.
«Αποτελεί μία ιδιαίτερη ευκαιρία για να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ένα κομμάτι της ιστορίας μας, ίσως μοναδικής στο είδος της, που βασίζεται σε νίκες και επικές περιπέτειες και που θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στο εθνικό συλλογικό μας ασυνείδητο. Χωρίς μύθους τι είμαστε;».
Βέβαια, μέσα στο εθνικιστικό του παραλήρημα ο Τόρα δεν αποφεύγει τις ιστορικές παραποιήσεις: πολιτογραφεί ως Καταλανό και τον Σικελό ναύαρχο Ρότζερ ντε Λάουρια, ναύαρχο του Πέδρο Γ’ της Αραγώνας, για του οποίου τη νίκη γράφει πως επέτρεψε «στους Καταλανούς να ανοίξουν τις πύλες του πιο όμορφου κοσμήματος στον κόσμο», αναφερόμενος στην Ακρόπολη. Βέβαια, τότε η Αθήνα δεν είχε την παλαιά της λάμψη, αλλά επίσης δεν ήταν όπως έγραφε ο Τόρα «η Ακρόπολη, το κάστρο των Αθηνών, καταλανικό για 80 χρόνια», καθώς η Αθήνα βρισκόταν στην επικυριαρχία του βασιλείου της Αραγώνας (στο οποίο υπαγόταν τότε η κομητεία της Καταλονίας) που διήρκεσε έναν αιώνα.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τόρα επισημαίνει πως οι Καταλανοί «είμαστε τόσο εθισμένοι στις ήττες και στις αποτυχίες, που για μία φορά επιτέλους έχουμε να προσφέρουμε (στα παιδιά μας) δόξα και θριάμβους, και να τα μάθουμε πως ονόματα όπως Λιούρια (του Ρότζερ ντε Λάουρια, καταλανιστί), Ροκαφόρτ, ή Εστένσα, είναι κάτι παραπάνω από απλές ονομασίες δρόμων –και να προσπαθήσουμε να τους διδάξουμε πως τούτες οι τέσσερις επαρχίες ήταν κάποτε αυτοκρατορία. Και ας βγούνε να μας ψέξουνε ορισμένοι καλοθελητές προοδευτικοί πως αυτή η κατάκτηση δεν ήταν παρά καρπός μίας κατακτητικής πράξης και μίας εκδίκησης. Όμως όπως μου έλεγε προ ημερών ο Φραντσέσκ Πουτζπελάτ “θα δεις που κάτι θα γίνει την 700ή επέτειο από την κατάκτηση της Αθήνας”. Είχε πέρα για πέρα δίκαιο, βάσει των όσων έχουμε δει να γίνονται ως σήμερα», τόνιζε το πλούσιο σε εξελίξεις και για την Καταλονία έτος 2011 και την τοτινή μετεξέλιξη του κυβερνώντος CiU σε διάτορο κήρυκα της ανεξαρτησίας.

Η καταλανική παρουσία στην Ελλάδα διήρκεσε 77 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα η Καταλανική Εταιρεία έγινε συνώνυμο του τρόμου, εξαιτίας της αμείλικτης σκληρότητας και βαρβαρότητας των μισθοφόρων. Η Θήβα, τα Σάλωνα (Άμφισσα) και οι Νέαι Πάτραι (Υπάτη), αποτελούσαν τις σημαντικότερες κατακτήσεις των Καταλανών. Για πολλά χρόνια η λέξη Καταλανός θεωρούταν για τους Έλληνες βρισιά. Το 2003, η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, με επικεφαλής τον ποιητή Κάρλες Ντουάρτε, αποφάσισε την αναστήλωση ενός μνημείου στο Άγιο όρος. Το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στο καταλανικό κοινοβούλιο, προέβλεπε τη χρηματοδότηση ύψους 240.000 ευρώ για την αναστήλωση ενός κτιρίου στη Μονή Βατοπεδίου, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των καταστροφών που προκάλεσε στον Άθω η Καταλανική Εταιρεία τον 14ο αιώνα
Γιατί η λέξη Καταλανός ήταν κάποτε βρισιά για τους Έλληνες. Η συγγνώμη του καταλανικού κοινοβούλιου για τις λεηλασίες των αδίστακτων μισθοφόρων στο Άγιον Όρος, τη Θράκη και τη Φθιώτιδα.

Η Καταλανική Εταιρεία υπήρξε μια στρατιωτική οργάνωση που πολέμησε τους Άραβες κατά τον 13ο αιώνα. Τα επόμενα χρόνια ξεκίνησε να προσφέρει μισθοφορικές στρατιωτικές υπηρεσίες. Σύντομα, όμως, έγιναν ανεξέλεγκτοι και ο Φρειδερίκος της Αραγονίας θέλησε να απαλλαγεί οριστικά από τους τυχοδιώκτες της Καταλανικής Εταιρίας. Η ευκαιρία ήρθε όταν ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ανδρόνικος Β’ Παλαιολόγος ζήτησε τη βοήθεια της Καταλανικής Εταιρείας, για να σταματήσει την επέκταση των Σελτζούκων Τούρκων στα Μικρασιατικά παράλια.
 Η Καταλανική Εταιρεία στη Μικρά Ασία
Αρχηγός της Καταλανικής Εταιρείας ήταν ο Ροζέ ντε Φλορ, πρώην Ναϊτης Ιππότης, κουρσάρος και αντιναύαρχος του βασιλιά της Σικελίας. Οι μισθοφόροι αποφάσισαν να βοηθήσουν τον Ανδρόνικο ζητώντας ως αντάλλαγμα να πληρωθούν αδρά και ο Ντε Φλορ να  παντρευτεί μια πριγκίπισσα του οίκου του Βυζαντινού Αυτοκράτορα. Οι Καταλανοί διέλυσαν τους Σελτζούκους στο πέρασμά τους, έλυσαν την πολιορκία της Φιλαδέλφειας κι έφτασαν ως την περιοχή της Φρυγίας. Χωρίς αμφιβολία ήταν οι καλύτεροι πολεμιστές της Ευρώπης εκείνη την εποχή. Ήταν όμως γνωστοί και για την αγριότητά τους κι ο Ανδρόνικος με την σειρά του δεν επιθυμούσε την παρουσία του μισθοφορικού στρατού στα παράλια της Μικράς Ασίας.
Η δολοφονία του αρχηγού
Στις 28 Μαρτίου 1305, ο Ντε Φλορ δολοφονήθηκε στην Αδριανούπολη, ύστερα από επίσκεψη στον Ανδρόνικο Μιχαήλ Θ’. Η αντίδραση των Καταλανών ήταν βίαιη και αστραπιαία. Όρισαν νέο αρχηγό τον Berenger d’ Entenza, λεηλάτησαν και έσφαξαν χιλιάδες άμαχους κατοίκους των περιοχών γύρω από την Κωνσταντινούπολη. Οι Βυζαντινοί αντεπιτέθηκαν και αιχμαλώτισαν τον Berenger. Η Καταλανική Εταιρεία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με επικεφαλής τον Beranger de Roquefort, ο στρατός τους ενισχύθηκε από 4000 περίπου Τούρκους και μέσα μικρό χρονικό διάστημα δεν έμεινε πόλη που να μην έχει λεηλατηθεί. ...
Η επιδρομή στην Βόρεια Ελλάδα και οι σφαγές των αμάχων
Το καταστροφικό πέρασμα της Καταλανικής Εταιρείας έφτασε μέχρι την Μακεδονία. Τα μοναστήρια στο Άγιον Όρος υπέστησαν τρομερές καταστροφές. Οι μισθοφόροι εγκαταστάθηκαν στην Κασσάνδρα, την αρχαία Ποτίδαια, μην έχοντας αφήσει τίποτα όρθιο στη Θράκη. Επόμενο βήμα τους ήταν η κατάληψη της Θεσσαλονίκης....
Μάλιστα, είχαν φτιάξει σφραγίδα με την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και χρυσό στέμμα! Το σχέδιο ναυάγησε μετά την σύλληψη του de Roquefort από τον πρίγκιπα Κάρολο του Βολουά. Παράλληλα, οι βυζαντινές δυνάμεις, που είχαν ανασυνταχθεί, πίεσαν την Καταλανική Εταιρεία. Οι μισθοφόροι μην μπορώντας να επιστρέψουν στα Μικρασιατικά παράλια, κατευθύνθηκαν τελικά προς την Θεσσαλία, όπου συνέχισαν τις λεηλασίες προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές. Μάλιστα, όταν οι Καταλανοί εισέβαλαν στη Θήβα, έσφαξαν όλους τους κατοίκους, ακόμη και μωρά παιδιά....
Η κατάκτηση της Αθήνας
Χωρίς τον de Roquefort, η Καταλανική Εταιρεία αποτελούσε μια ανεξάρτητη, πλανόδια, στρατιωτική «δημοκρατία». Με έμβλημά τους την εικόνα του προστάτη του, Άγιο Γεώργιο, έμειναν στη Θεσσαλία ένα χρόνο καταστρέφοντας τα πάντα. Ο τότε Δούκας της Αθήνας, Βάλτερ, που επιθυμούσε να επεκτείνει τον έλεγχο του τόσο σε τμήματα της Θεσσαλίας όσο και της Φθιώτιδας, ζήτησε τις στρατιωτικές υπηρεσίες της Καταλανικής Εταιρείας. Για έξι μήνες υπηρεσιών θα τους μισθοδοτούσε με σχεδόν 18 εκατομμύρια φράγκα....
Με την βοήθεια των Καταλανών, ο Φράγκος Δούκας τη Αθήνας, κατέλαβε περισσότερα από 30 οχυρά σημεία της Φθιώτιδας.
Σύντομα όμως ήρθε η ρήξη μαζί τους και με την βοήθεια Φράγκων και Ελλήνων,  ο Βάλτερ στράφηκε εναντίον των Καταλανών. Η «Μάχη του Αλμυρού» όπως έμεινε γνωστή δεν έγινε στην Θεσσαλία, αλλά  στην περιοχή του Βοιωτικού Κηφισού, στην Κωπαΐδα. Οι Καταλανοί επικράτησαν και το δουκάτο των Αθηνών έπεσε μετά από παραπάνω από 100 χρόνια φραγκικής επικράτησης....
Καταλανικές αποζημιώσεις
Η καταλανική παρουσία στην Ελλάδα διήρκεσε 77 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα η Καταλανική Εταιρεία έγινε συνώνυμο του τρόμου, εξαιτίας της αμείλικτης σκληρότητας και βαρβαρότητας των μισθοφόρων. Η Θήβα, τα Σάλωνα (Άμφισσα) και οι Νέαι Πάτραι (Υπάτη), αποτελούσαν τις σημαντικότερες κατακτήσεις των Καταλανών. Για πολλά χρόνια η λέξη Καταλανός θεωρούταν για τους Έλληνες βρισιά. Το 2003, η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, με επικεφαλής τον ποιητή Κάρλες Ντουάρτε, αποφάσισε την αναστήλωση ενός μνημείου στο Άγιο όρος. Το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στο καταλανικό κοινοβούλιο, προέβλεπε τη χρηματοδότηση ύψους 240.000 ευρώ για την αναστήλωση ενός κτιρίου στη Μονή Βατοπεδίου, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των καταστροφών που προκάλεσε στον Άθω η Καταλανική Εταιρεία τον 14ο αιώνα....

Στην Αττική αναφέρει ο Rubió i LLuch, τον 19ο αιώνα οι "γριές της Αττικής" χρησιμοποιούσαν την έκφραση "Και τι διάβολο Καταλάνος". Αυτό το είχε αναφέρει ο Νικόλαος Πολίτης σε επτά επιστολές που είχε αποστείλει στον Rubió i LLuch . Ο Δημήτριος Καμπούρογλου αναφέρει ένα τραγούδι που τραγουδούσαν τα παιδιά, σε δύο ομάδες, με τα ακόλουθα λόγια:
" Φράγκο, Βαράγγο, Πίτσι, Καταλάγκο
νίβεσαι, χτενίζεσαι
με σκατά αλείβεσαι"
Το γεγονός της βρωμιάς των Καταλανών φαίνεται ότι είχε εντυπωσιάσει τους κατοίκους γιατί αναφέρεται και σε τραγούδια άλλων περιοχών: στην Υπάτη έλεγαν: "Ο Ρωμηός νιβόταν κι ο Καταλανός σκατά αλειβόταν". Πράγματι οι Καταλάνοι για να διατηρήσουν τα δέρματα με τα οποία ήσαν ντυμένοι τα περνούσαν με (μαύρο από την πολυκαιρία) χοιρινό λίπος.
Στο όρος Παρνασσός υπήρχε επίσης η έκφραση (1931): "από τους Τούρκους έφευγε, στους Καταλάνους πήγαινε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπουτάρης ξεπλένει τις σφαγές των Σιωνιστικών δυνάμεων Κατοχής και σύσσωμο το οργανωμένο και πλήρως ελεγχόμενο κομμάτι της Νατοϊκής Αριστεράς τρέχει να τον ηρωποιήσει διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, χρησιμοποιώντας φασιστικές τακτικές για να ταυτίσει μία κοινωνική ομάδα που αντιδράει στην προσβολή νεκρών, με τους φασίστες.
Το ίδιο το παρακράτος που εκμεταλλεύεται πρόσφυγες μέσω από ΜΚΟ, το ίδιο που έστρωνε χαλί για την ισοπέδωση της Ουκρανίας και της Συρίας,οι ίδιοι και οι ίδιοι που είναι πάντα, είναι οι ίδιοι που οργανωμένα προσπαθούν να ενισχύσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής με κάθε τρόπο.
Ο αντιφασιστικός αγώνας  είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό που δίνεται, με έναν ύπουλο εχθρό που βρίσκεται ακόμα και δίπλα μας, μέσα στους αγώνες μας




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Νεοϋορκέζοι βγαίνουν στους δρόμους με οργή στις ισραηλινές σφαγές, αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη
23 Μαΐου 2018
Οι Νέα Υόρκοι συγκεντρώθηκαν σε σειρά διαμαρτυριών για να τιμήσουν την 70η επέτειο του al-Nakba, να υποστηρίξουν τον Μεγάλο Μάρτιο Επιστροφής των Παλαιστινίων στη Γάζα και να εκφράσουν την οργή και την οργή τους για τις σφαγές που διαπράχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, τραυματίες χιλιάδες από τις 30 Μαρτίου. Την Παρασκευή 18 Μαΐου, πάνω από 800 άτομα κυριως Παλαιστινιοι, συγκεντρώθηκαν στην Times Square για μια πορεία και συγκέντρωση που διοργάνωσε ο συνασπισμός NY4Palestine για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για επιστροφή και απελευθέρωση.
Διοργανώθηκαν από τον συνασπισμό NY4Palestine, οι συμμετέχουσες οργανώσεις περιελάμβαναν Εντός της Ζωής μας - United For Palestine, Al-Awda - Παλαιστίνιο Δικαίωμα Επιστροφής Συνασπισμού, Παλαιστινιακό Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστινίων, Αμερικανοί Μουσουλμάνοι για την Παλαιστίνη, Διεθνές Κέντρο Δράσης, Εργασία για την Παλαιστίνη, της επιστροφής, της μουσουλμανικής αμερικανικής κοινωνίας και της επιτροπής για την παύση της καταστολής του FBI.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση περιλάμβαναν πολλά μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, οργανώσεις και κινήματα αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων κινήσεων μαύρης απελευθέρωσης, των ομάδων του Κασμίρι και των κινημάτων των Φιλιππινών, καθώς και το ορθόδοξο εβραϊκό κίνημα Neturei Karta. Οι συμμετέχοντες έφεραν σημάδια απαιτώντας ελευθερία για όλη την Παλαιστίνη, από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα και την ελευθερία των Παλαιστινίων φυλακισμένων, συμπεριλαμβανομένων των Ahed Tamimi, Ahmad Sa'adat και Khalida Jarrar.
"Καταδικάζουμε την κίνηση της πρεσβείας να μετακομίζει στο Al-Quds και καταδικάζουμε οπουδήποτε θα ήταν η Πρεσβεία των ΗΠΑ, επειδή όλη η Παλαιστίνη είναι παλαιστινιακή γη - από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα! Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων των Παλαιστινίων να αντιστέκονται στην παράνομη πολιορκία από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας επιστροφής. Και το τελευταίο μας αίτημα, από την κοιλιά του θηρίου, από μια από τις ισχυρότερες χώρες της Γης, αν όχι το πιο μεγάλο, συνεχίζει να χρηματοδοτεί το Ισραήλ και καθιστά δυνατή τη συνέχιση της δολοφονίας των Παλαιστινίων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Απαιτούμε ένα τέλος σε όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις προς το Ισραήλ », δήλωσε ο Nerdeen Kiswani από το WOL, μιλώντας από τη σκηνή πίσω από ένα φορτηγό στην Times Square.
Ο Joe Catron, Αμερικανός συντονιστής του Samidoun, μίλησε εξ ονόματος του Παλαιστινιακού Δικτύου Αλληλεγγύης του Παλαιστινίου Samidoun, παροτρύνοντας τους ανθρώπους στη Νέα Υόρκη και αλλού να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο Μεγάλο Μάρτιο της Επιστροφής στις 5 Ιουνίου. Η επέτειος της κατοχής του 1967 είναι η επόμενη μέρα που έθεσε η ηγεσία του Μεγάλου Επιστροφικού Μάρτιου στη Γάζα για κινητοποίηση και διαμαρτυρία στην αποικιακή γραμμή του 1948 μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της ισραηλινής κατοχής.
Ο αγώνας στο Times Square κατέληξε σε μια πορεία στο ισραηλινό προξενείο, όπου ομιλητές παρότρυναν όλους να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να επιταχύνουν το επίπεδο οργάνωσης για την απελευθέρωση και την επιστροφή των Παλαιστινίων.
Η διαδήλωση της Παρασκευής ακολούθησε τη Δευτέρα, 21 Μαΐου με μια συλλογή Δευτέρα του Λαού στο Grand Central Terminal που διοργάνωσε η NYC Shut It Down. Η NYC Shut Down, μέρος του κινήματος Black Lives Matter, διοργανώνει εβδομαδιαίες διαδηλώσεις της Δευτέρας που αναδεικνύουν τα θύματα της αστυνομίας και της κρατικής βίας και καταστολής.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουδέποτε παίρνω υπόψη μου αυτά που λένε οι φασίστες. Εκτός κι αν επιβεβαιώνονται και από άλλες πηγές.
 Λέω πως δεν θα ανέφερα καν κάτι που είπε ένας φασίστας, περιμένοντας την επιβεβαίωση ή τη διάψευση. Γενικώς, ξεκινάω από τη θέση πως ό,τι λένε είναι ψέμα και διαστρέβλωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ Μια από τις ακτιβιστριες για τα δικαιώματα των γυναικών (Ioujain Alhathloul) που θα εκτελεστεί από το #καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας στις επόμενες ημέρες
μα που ειναι οι περιφημοι υπερασπιστες των ανθρωπινων δικαιωματων? οι φεμινιστικες δυτικες ομαδες ?
(Σαουδική Αραβία :η σύμμαχος του δυτικού ιμπεριαλισμού ,εκτελει δια αποκεφαλισμού ,με τις ευλογίες και την υλική υποστήριξη των ΗΠΑ και ηγείται ενός συνασπισμού χωρών που απο το 2015 βομβαρδίζει την Υεμένη και τους Χούτι, προσπαθώντας να επαναφέρει το προηγούμενο φιλοϊμπεριαλιστικό καθεστώς που οι Χούτι ανέτρεψαν..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




400 ΑΤΟΜΑ! ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ η συγκέντρωση συμπαράστασης στον Μπουτάρη...
23/5/2018 - 08:41 μ.μ.
Ούτε 400 άνθρωποι δεν πήγανε στην εκδήλωση στο Λευκό Πύργο για την εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Γιάννη Μπουτάρη.
Από μια πόλη με 1.000.000 κοντά κόσμο, και με το συμβάν του Σαββάτου πολύ νωπό είναι άκρως απογοητευτικό το νούμερο.
Αυτό το γράφω γιατί το fb δίνει συνήθως μία διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

H συγκέντρωση συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη, στη Θεσσαλονίκη, έγινε απόψε Τετάρτη για την άγρια επίθεση  το περασμένο Σάββατο. Περισσότερα από 300 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω Facebook και έδωσαν το παρών στον Λευκό Πϋργο. Το κάλεσμα έγινε από την ομάδα «Θεσσαλονίκη είμαστε και εμείς», προς σε όσους διαφωνούν με τα όσα συνέβησαν το Σάββατο και πιστεύουν στη δημοκρατία και τον διάλογο. Στη συγκέντρωση δίνουν το παρών, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες.
Σχολιο.-  Εγώ πάντως στις φωτογραφιες πάνω από 150 δεν τους κόβω.
Και φαντάζομαι πως θα ήταν όλοι αυτοί που τον γλύφουν για καμιά θέση!.... διαφορετικά, λογικός άνθρωπος δεν θα πατούσε εκεί!...
Σχολιο.- Οι υπάλληλοι τού δημαρχείου ήταν....οδοκαθαριστες, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στα γραφεία και στα απορριμματοφορα...κλπ, τους έβαλαν και δύο ώρες υπερωρίες..
Σχολιο.- Δεν έχει σημασία ...Θα στηθεί ανδριάντας είπαν απέναντι από τον Βενιζέλο, έτσι ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να εκφράζει τα μενουμεευρωπέίκα συναισθήματα του, να καταθέτει στεφάνια κ.λ.π.Είναι όπως με τους αγίους , χρειάζεται τον χρόνο του για να περάσει στην συλλογική συνείδηση ο ηρωισμός και η γενναιότητα του ανδρός !




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας απο τούς 3Χ.Α.παλληκαράδες κλαίγωντας : είδα να βαράνε κάποιον πού δέν ήξερα.Πλησίασα κι αρχισα καί εγω νά βαράω. Συγνώμη...... χαχαχαχαχαχα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαρξ έγραφε ...ο Αναρχισμός είναι Αστισμος με τα πόδια πάνω......και το κεφάλι κάτω......Όλα τα ιδεολογήματα στην υπηρεσία του Γιαχβέ Θεού της Απιστίας εν τέλει ,της άκρατης φιλαυτίας και του Θεοποιημενου Τόκου.Δημιουργου του κέρδους .Άνευ του Ατσαλινου κοινωνικού βραχιωνος του νόμου και της επιβολής του επί των ορμεφυτων που ΕΧΩΜΕΝ οδηγηθεί??Στην Αστική Απολυταρχία.
Αναρχιζων ο Ιουδαϊσμός....!!!!!Βέβαια ...έτσι είναι...και βέβαια δεν επιθυμεί κανέναν πάνω από το κεφάλι του.Ουτε Θεόν ,ούτε Αυτοκράτορα.Κοσμοκρατωρ του Τόκου και του Μαμωνα.Οσον για τον άνθρωπο...δεν θα πρέπει να έχει παράπονο ...!τον καταστησαμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ !!!Τι διάβολο !!!δεν καταλαβαίνει????Τι θέλει επιτέλους ?????θέλει και δουλειά???θέλει και ψωμί???Τι πλεονέκτης???!!!!!!!!!!!!
Γεια σας ρεεεεε!!!!!!!!!Αντιεξουσιαστές...!!!που δεν φοβοστε τίποτα!!!!!Ούτε Θεό,Ούτε Βασιλέα....και γιατι να τους φοβηθειτε άλλωστε??!?!?εσείς εχεται ΑΛΛΟΝ Θεό και Βασιλέα ...!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίδραση του Ισραήλ σε ολλανδική παρωδία του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision
Ολλανδός κωμικός άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού Toy, κριτικάροντας τον ισραηλινό στρατό για τις δολοφονίες Παλαιστινίων. "Κοίτα πόσο όμορφα ρίχνω πυραύλους", λέει, μεταξύ άλλων
22 Μαΐου 2018 21:27
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ολλανδία, αντιδρώντας σε μια παρωδία του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision, η οποία "φλερτάρει" με αντι-ισραηλινές θέσεις.
Το όλο θέμα προέκυψε όταν μια σατιρική ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού Toy. Οι νέοι στίχοι ήταν επιθετικοί προς το Ισραήλ και τη μεταχείριση των Παλαιστινίων.
Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Χάγη απέστειλε τη διαμαρτυρία στον τηλεοπτικό σταθμό, που μετέδωσε το εν λόγω βίντεο, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο.
Στο περιβόητο βίντεο, ο δημοφιλής Ολλανδός κωμικός Σάνε Βάλις ντε Βρίες κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, εμφανίζεται σαν την Νέτα Μπαρζιλάι, ντυμένος με κιμονό και με διακριτικό χτένισμα.
"Κοιτάξτε με, είμαι μια πολύ γλυκιά χώρα. Οι ηγέτες του κόσμου τρώνε από το χέρι μου. Με ένα φιλί βάζω φωτιά. Θα κάνουμε πάρτι, θα έρθετε; Αργότερα, στο τζαμί Αλ-Ακσά, το οποίο σύντομα θα είναι άδειο", λέει το τραγούδι. Και συνεχίζει: "Από τη Χάιφα ως την Νεκρά θάλασσα, υπάρχουν πυροτεχνήματα. Έλα να χορέψουμε μαζί στο ρυθμό".
Αντί για τον original στίχο "Δεν είμαι το παιχνίδι σου", ο Ολλανδός κωμικός τραγουδά "Κοίτα πόσο όμορφα ρίχνω πυραύλους". Το τραγούδι συνοδεύεται από σκηνές από τις προ ημερών διαμαρτυρίες των Παλαιστινίων στα σύνορα της Γάζας, εικόνες με καπνούς από τις ίδιες κινητοποιήσεις και κατοίκους της Γάζας να μεταφέρονται με φορεία σε νοσοκομεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθόλου δεν φταίει ο Μπουτάρης.Ειναι ένας άνθρωπος της εποχής του.Διαχειριζεται την σημερινή Ελλάδα.Τι θελεται να κάμει???Ο παρας να πέφτει.!Τώρα αν θα χρειαστεί να μας πιάνουν το πωπακι η της γυναίκας μας...εεεεελα!!!! μωρέ τώρα...Ντάξ!! προοδευτικοί αθρωπες ειμαστανε!ε!!!
Καμιά έκπληξη.!!Από το είδος της Αριστεράς που ενωμένη τότε δεν άφησε τον Άρη να καθαρίσει το πιάτο του και να μπει στην Αθήνα ,σπάζοντας τις συμφωνίες ως Ηγέτης,φοβούμενοι τον πατριωτικό ενωτικό του λόγο δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό.
Από το άλλο τμήμα που χειροκροτούσε άκριτα ,ΟΛΟΥΣ τους Γ.Γ του κόμματος ωσάν να είχαν ΟΛΟΙ δίκιο, περίμενα....αλλά...!
Δύσκολοι καιροί για Πρίγκιπες...!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα είναι πάνω από την τάξη.
Γιατί τάξη εργατική, μπορείς να ξαναφτιάξεις στην χειρότερη σε 10-15 άντε 20 χρόνια,
αφου οι αρπαχτικές συνθήκες του καπιταλισμού-ιμπεριαλίσμού θα την ξαναγενήσουν οπωσδήποτε, μια και την χρειάζονται για να την απομυζούν.
Χώρα όμως, έτσι και στην αρπάξουν χάνεται, για αιωνες αν δεν πόυμε για πάντα όπως συμβαίνει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΘΛΙΨΗ και ΟΡΓΗ
Πέθανε ο εργάτης που ακρωτηριάστηκε στη Λάρισα
Ο 32χρονος Γιώργος Ζυγοροδήμος κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Είχε ακρωτηριαστεί την Δευτέρα όταν είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ», όπου δούλευε, στη Λάρισα., λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας.
.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΑ !

Δεν έχουμε κανέναν ήρωα εδώ. Απλώς πέθανε ένας ακόμη αναλώσιμος σκλάβος.
Ούτε δακρύβρεχτα ρεπορτάζ, ούτε έκτακτα δελτία ειδήσεων. Καμία προσφορά μέχρι στιγμής για να συντηρεί την οικογένειά του κάποιος Κωνσταντινίδης.
Αυτή είναι η βία.
Να πεθαίνουν οι εργάτες που παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους για ψίχουλα, χωρίς να τους παρέχεται ούτε η στοιχειώδης ασφάλεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρεις πως έχεις δίκιο όταν βριζεις τους νεοφιλελε ιμπεριαλιστικους δικαιωματικους «αριστερους», όταν βλέπεις τον αρχιυπάλληλο του Γκαργκάνα, Πετρο Κωνσταντινου της ΚΕΕΡΦΑ του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Μπουτάρη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vice, Lifo και Athens Voice
Η "εναλλακτική" Νεοφιλελεύθερη φωνή της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Νεκρά τουλάχιστον 12 μέλη των δημοκρατικων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων από την αεροπορια των αποικιοκρατικων ΗΠΑ
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 11:34
Τουλάχιστον 12 μέλη των συριακών δημοκρατικων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από αεροπορικό πλήγμα των αμερικανων  που δέχθηκαν θέσεις των δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Το πλήγμα αυτό προήλθε, σύμφωνα με τη αποικιοκρατικη «μη κυβερνητική οργάνωση», από τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, και σημειώθηκε νότια της Αμπού Καμάλ, σε έναν τομέα που έχει δεχθεί πολλές φορές επίθεση από τους μαχητές του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.
«Τουλάχιστον τρία οχήματα καταστράφηκαν από το πλήγμα» δήλωσε ο αληταρας διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου, μεθυστακας Ράμι Αμπντελραχμάν.
«Οι 12 μαχητές που σκοτώθηκαν δεν ήταν Σύροι» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει την ή τις εθνικότητές τους.
Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι τα πλήγματα στην περιοχή αυτή έγιναν από τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι είχαν προκαλέσει μόνον υλικές ζημιές.
«Κάποιες από τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις ανάμεσα στην Αμπού Καμάλ και τη Χουμέιμα δέχθηκαν σήμερα τα ξημερώματα επίθεση από αεροσκάφη του αμερικανικού αποικιοκρατικου συνασπισμού» μετέδωσε το Sana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.
Αξιωματούχος του αποικιοκρατικου συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, ο οποίος μάχεται  στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος για πλήγματα. «Δεν έχουμε πληροφορίες για ένα πλήγμα του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά δημοκρατικων φιλοκυβερνητικών στόχων ή δυνάμεων στη Συρία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης Μπιλ Έρμπαν.
Άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε επίσης ότι «δεν έχουμε πληροφορίες που να στηρίζουν αυτήν την είδηση».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδική Αραβία: Ελεύθερη μία από τις ακτιβίστριες που είχαν συλληφθεί
 Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 10:59
Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας άφησαν ελεύθερη την ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών Άισα αλ Μάνεα, η οποία είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με πολλές άλλες ακτιβίστριες, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.
Η ΜΚΟ είχε αναφέρει τη σύλληψη τουλάχιστον 11 ακτιβιστριών, κυρίως γυναικών, οι οποίες μάχονταν για το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν και για το τέλος του καθεστώτος κηδεμονίας, βάσει του οποίου οι Σαουδαράβισσες χρειάζονται την άδεια ενός άνδρα συγγενή τους για να κάνουν πολλά πράγματα.
«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της Μάνεα, αλλά εξακολουθούμε να μη γνωρίζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε, ενώ ζητάμε από τις Αρχές να αφήσουν ελεύθερους αμέσως και τους άλλους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε η Σάμα Χαντίντ, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή.
«Δυστυχώς, η τρομακτική εκστρατεία δυσφήμησης αυτών των γυναικών και των ανδρών έχει προκαλέσει ζημιά και έχει βλάψει όχι μόνο αυτές τις γυναίκες αλλά και οποιαδήποτε μορφή ακτιβισμού και αντιπολίτευσης στη χώρα» πρόσθεσε.
Η Μάνεα, 70 ετών, μάχεται για το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν από τη δεκαετία του 1990. Ήταν μεταξύ των έξι συλληφθέντων που κατονόμασε τη Διεθνή Αμνηστία, μαζί με την Εμάν αλ Νάφζαν, τη Λουζάιν αλ Χάτλουλ, την Αζίζα αλ Γιούσεφ, τον Ιμπραήμ Μοντεϊμίγκ και τον Μοχάμεντ αλ Ραμπέα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοναζιστικο μορφωμα: 2.500 νέους σιωναζιστικούς αποικισμούς στη Δυτική Όχθη σχεδιάζει η σιωναζιστικη κυβέρνηση
 Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 10:41
Την πρόθεσή του να ζητήσει άδεια από την σιωναζιστικη «βουλη» «την επόμενη εβδομάδα για την κατασκευή περίπου 2.500 νέων σιωναζιστικών αποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εξέφρασε σήμερα ο σιωναζι υπουργός Άμυνας του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος.
Ο σιωναζι Αβίγκντορ Λίμπερμαν έγραψε στο Twitter ότι ένα περιφερειακό συμβούλιο σχεδιασμού θα κληθεί να ορίσει 1.400 αποικιστικές μονάδες για άμεση κατασκευή.
Οι αποικισμοί είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα για τη διαδικασία επανέναρξης των κατακτητικών συνομιλιών μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινοναζιστών, οι οποίες «πάγωσαν» το 2014.
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν τη Δυτική Όχθη για μελλοντικό τους κράτος μαζί με την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους σιωναζιστικούς αποικισμούς που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στα εδάφη τα οποία κατέλαβε κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.
Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα αμφισβητεί ότι οι σιωναζιστικοί αποικισμοί είναι παράνομοι και υποστηρίζει ότι το μέλλον τους θα πρέπει να καθοριστεί μέσα από κατακτητικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους.
«Θα προωθήσουμε τους αποικισμούς σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια, από τα βόρεια ως τα νότια, σε μικρές κοινότητες και σε μεγάλες» έγραψε ο αληταρας σιωναζι Λίμπερμαν χρησιμοποιώντας τη βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης.
Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι οποίοι επί μακρόν υποστηρίζουν ότι οι ισραηλινοναζιστικοί αποικισμοί μπορούν να τους στερήσουν ένα βιώσιμο, όμορο κράτος.
Περίπου 500.000 σιωναζι διαμένουν στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές όπου κατοικούν περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές λεει το τσουτσεκι των γιανκιδων ναζιστων
 Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 09:00
Η λύση στην κρίση στη Νικαράγουα --η οποία δοικιμαζεται επί έναν μήνα και πλέον από στημενες βίαιες διαδηλώσεις της CIA, που δηθεν αρχικά στρέφονταν εναντίον της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος πριν μετατραπούν σε κινητοποίηση εναντίον του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, έκρινε την Τετάρτη το τσουτσεκι των γιανκιδων ναζι  Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).
Οι στημενες «κινητοποιήσεις» της CIA, που άρχισαν τη 18η Απριλίου δηθεν ως διαμαρτυρία εναντίον μιας μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που εν τέλει αποσύρθηκε, μετατράπηκαν σε αποπειρα πραξικοπηματος μεσω στημενων καταστροφων σε δημισα κτιρια και νοσοκομεια, εναντιον της εξουσίας από τον Ορτέγα, 72 ετών, του άλλοτε ηγέτη της επανάστασης των Σαντινίστας (1979), που ήταν πρόεδρος της χώρας από το 1979 έως το 1990, επανεξελέγη το 2007 και παραμένει αρχηγός του κράτους μέχρι και σήμερα.
Η κυβέρνηση του Ορτέγα έχει ήδη καταστήσει σαφές πως θεωρεί ότι η προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών θα ισοδυναμούσε με «πραξικόπημα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αεροσκάφη του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έπληξαν δύο θέσεις του συριακού στρατού
 Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 03:07
Αεροσκάφη του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έπληξαν δύο θέσεις του δημοκρατικου κυβερνητικού στρατού στην έρημο της ανατολικής Συρίας, ανέφερε μέσο ενημέρωσης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχου της Δαμασκού, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Οι επιδρομές έγιναν κοντά σε μια ενεργειακή εγκατάσταση, όχι μακριά από τα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, και περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη, όπου ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός υποστηρίζει οτι δρα δηθεν εναντίον των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος, το οποιο ιδρυσε η CIA και στην ουσια υποστηριζουν και εξοπλιζουν οι αμερικανοι αποικιοκρατες και οι σιωναζι.
Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού για να σχολιάσει την πληροφορία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ισραηλινά προϊόντα
Σχεδόν οι μισοί από τους παράνομους οικισμούς που βρίσκονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη δυναμώνουν από την καλλιέργεια αυτών των προϊόντων που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική τους βιωσιμότητα. Η κερδοφορία αυτή συνεπάγεται με υποτίμηση των παλαιστινίων εργαζομένων, με την εκμετάλλευση παιδικής εργασίας και την εκδίωξη των παλαιστινίων αγροτών από τη γη τους.
Οι εξαγωγές από αυτά τα προϊόντα δίνουν στο Ισραήλ 265 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Περίπου το 60% προέρχεται από παράνομες εγκαταστάσεις φυτεύσεων και εγκαταστάσεις συσκευασίας, κυρίως στην κοιλάδα του Ιορδάνη αλλά και στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας. Η Hadiklaim, ο ισραηλινός συνεταιρισμός καλλιεργημένων προϊόντων, είναι ο σημαντικότερος παραγωγός, που πωλεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Παιδική εκμετάλλευση και παράνομες εργασιακές πρακτικές
Σε μία έκθεση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz το 2006, εκτέθηκαν πολλές από αυτές τις αθέμιτες πρακτικές εργασίας, οι οποίες περιλαμβάνουν εργασία στις κορυφές των φοινικόδεντρων στον εξαντλητικό ήλιο για έως και εννέα ώρες χωρίς διαλείμματα. Οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι πληρώνονται λιγότερο από τους ισραηλινούς ομολόγους τους, κατά παράβαση του ισραηλινού νόμου ενώ περισσότερα από 7.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 17 ετών δούλευαν μόνο στην κοιλάδα του Ιορδάνη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ
Νέα πρόκληση
ΤΕΛ ΑΒΙΒ .--
Σάλο προκάλεσε χτες η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του Αμερικανού πρεσβευτή στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, στην οποία εμφανίζεται να χαμογελά πλάι σε καδραρισμένη αεροφωτογραφία της Ιερουσαλήμ, που ήταν προϊόν μοντάζ, και στην οποία το μουσουλμανικό τέμενος Αλ Ακσαέχει αντικατασταθεί από νέο Ναό του Σολομώντα.
Μπροστά στη φωτογραφία, που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις, η αμερικάνικη πρεσβεία έσπευσε να ανακοινώσει πως την αποδοκιμάζει και πως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ δεν γνώριζε τι ακριβώς φαινόταν στην «πειραγμένη φωτογραφία», την οποία του έδωσε μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ahiya που ασχολείται με μαθησιακές δυσκολίες. Σε ανακοίνωση υποχρεώθηκε και η Αhiya αναφέροντας ότι «μέλος του προσωπικού της οργάνωσης παρουσίασε τη φωτογραφία στον πρεσβευτή εν αγνοία της οργάνωσης, της πρεσβείας και του πρεσβευτή».
Το περιστατικό σημειώνεται μιάμιση βδομάδα μετά τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και τις σφαγές δεκάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία βομβάρδισαν και χτες τα ξημερώματα ισραηλινά αεροσκάφη με πρόφαση κάποιο «τούνελ της "Χαμάς"».
Χτες, η Παλαιστίνη κατέθεσε έγγραφα προσχώρησης στη διεθνή Σύμβαση για τα χημικά όπλα και έγινε μέλος του διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Οπλων.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν καθεστώς παρατηρητή - μη μέλους στον ΟΗΕ από το 2012 και είναι ήδη μέλη σε περισσότερους από 50 διεθνείς οργανισμούς και συμφωνίες, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, η ΟΥΝΕΣΚΟ και η ΙΝΤΕΡΠΟΛ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Μάη 2006... Μέρα της Περηφάνιας για τον Λιβανο!
25 Μάη 2006, η μεγάλη γιορτή της Αντίστασης και τηςΑπελευθέρωσης.
Όπως κάθε χρόνο ο Λίβανος γιορτάζει την επέτειο της Απελευθέρωσης του Νότου της χώρας από τη σιωνιστική κατοχή.
Ήταν 25 Μάη του 2006 όταν τα ισραηλινά κατοχικά στρατεύματα εγκατέλειψαν το Νότιο Λίβανο μετά από 22 χρόνια κατοχής.
Μέρα ιστορικής μνήμης για την Αντίσταση στους σιωνιστές ναζί και τη Νίκη της Χεζμπολάχ που κατατρόπωσαν τους ισραηλινούς τρέποντας τους σε φυγή. Η πρώτη στρατιωτική ήττα του... δήθεν "ανίκητου" στρατού, που επακολούθησαν δεκάδες άλλες.
Για τη χώρα των Κέδρων αυτή η μέρα είναι κάτι περισσότερο από μια μεγάλη γιορτή. Είναι η Μνήμη της Εθνικής Περηφάνιας, η μέρα της Εθνικής Ταυτότητας κι Εθνικής Κυριαρχίας.
Ο ισραηλινός στρατός εξοπλισμένος από τα υπερσύγχρονα όπλα των ΗΠΑ και της Ευρώπης ένοιωσε τη ντροπιαστική ήττα απέναντι σε εθελοντές κι όχι τακτικό στρατό, που ήταν αποφασισμένοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για τη Λευτεριά της πατρίδας. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο η 25 Μάη είναι μέρα νίκης για ολόκληρο το αραβικό έθνος.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Messages of condolence after Cuban air tragedy
The Cuba Solidarity Campaign sends its condolences, love and solidarity to the Cuban people and all those who have lost loved ones in the tragic plane crash of Cubana flight DMJ 0972 which occurred on Friday 18 May.
Members of the 2018 May Day brigade also sent a message stating: “All of us share a love and respect for the Cuban people and it was with great sadness we learned about this tragedy.”
Cubans observed two days of official mourning at the weekend, with flags flying at half-mast, in tribute to the people killed when a passenger jet crashed in flames shortly after take-off killing 111 of the 113 on board and leaving two in a critical condition.


Μηνύματα συλλυπητηρίων μετά από την τραγωδία του αέρα στην Κούβα
Η εκστρατεία αλληλεγγύης της Κούβας στέλνει τα συλλυπητήρια, την αγάπη και την αλληλεγγύη της στον κουβανέζικο λαό και σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης DMD 0972 της Κούμπας που έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Μαΐου.
Μέλη της ταξιαρχιας (μπριγαδας) του 2018 έστειλαν επίσης ένα μήνυμα που ανέφερε: «Όλοι μας μοιραζόμαστε την αγάπη και το σεβασμό προς τον κουβανέζικο λαό και με μεγάλη θλίψη μάθαμε για αυτή την τραγωδία».
Οι Κουβανοί παρακολούθησαν δυο μέρες επίσημου πένθους το Σαββατοκύριακο, με σημαίες που κυματιζαν στο μισό ιστό, σε αφιέρωμα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν ένα αεριωθούμενο επιβατικό όχημα ξέσπασε σε φλόγες αμέσως μετά την απογείωση, σκοτώνοντας 111 από τους 113 και αφήνοντας δύο σε μια κρίσιμη κατάσταση.


British activist guest of honour at LGBT events in Havana
The Cuba Solidarity Campaign arranged for British activist, Mike Jackson, portrayed in the film 'Pride', to participate in events to mark Cuba's 11th annual celebration of the International Day against Homophobia (IDAHO) this May.
Mike was a founder member of Lesbians and Gays Support the Miners, established to support striking mining communities during the 1984/5 strike. As part of events in Cuba, Mike took part in a screening of the film, Q&A session and seminars with international LGBT activists and received an award from Mariela Castro, director of the Cuban Centre for Sexual Education.


Βρετανός ακτιβιστής φιλοξενούμενος τιμής στις εκδηλώσεις LGBT στην Αβάνα
Η εκστρατεία αλληλεγγύης της Κούβας διοργάνωσε τον βρετανό ακτιβιστή Mike Jackson, που απεικονίστηκε στην ταινία «Pride», για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την 11η ετήσια γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας (IDAHO) της Κούβας τον Μάιο.
Ο Mike ήταν ιδρυτικό μέλος των Λεσβιών και των ομοφυλόφιλων που υποστηρίζουν τους ανθρακωρύχους, που ιδρύθηκαν για να στηρίξουν τις εντυπωσιακές κοινότητες εξόρυξης κατά τη διάρκεια της απεργίας του 1984/5. Ως μέρος των εκδηλώσεων στην Κούβα, ο Mike έλαβε μέρος σε προβολή της ταινίας, σεμινάρια Q & A και σεμινάρια με διεθνείς ακτιβιστές LGBT και έλαβε βραβείο από τη Mariela Castro, διευθυντή του Κούβικου Κέντρου Σεξουαλικής Εκπαίδευσης.

e-h είπε...


3 May Day celebrations
“Thousands of Cubans came together in Havana, under the banner of unity, commitment and victory, to celebrate International Workers’ Day this May 1 in an event marked by expressions of joy and support for the Revolution”, reported Granma following the 2018 International Workers’ Day celebrations on 1 May.
CSC organised three May Day delegations including a May Day Study Tour, Young Trade Unionists’ May Day Brigade, and senior delegation from Unite the Union and the United Steel Workers Union of Canada and the USA.
CSC director, Rob Miller, also addressed the international solidarity conference on 2 May.
If you would like to celebration May Day 2019 in Cuba, please contact tours@cuba-solidarity.org.uk for more information.


3 εορτασμοί της Πρωτομαγιάς
"Χιλιάδες Κουβανοί συναντήθηκαν στην Αβάνα υπό την αιγίδα της ενότητας, δέσμευσης και νίκης, για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εργατών την 1η Μαϊου σε μια εκδήλωση που χαρακτηρίζεται από έκφραση χαράς και υποστήριξης της Επανάστασης", ανέφερε η Granma μετά από τους Διεθνείς Εργαζομένους του 2018 "Εορτασμοί της ημέρας την 1η Μαΐου.
Η CSC διοργάνωσε τρεις αντιπροσωπείες της Ημέρας του Μάη, μεταξύ των οποίων η Περιήγηση Μελέτης για την Πρωτομαγιά, η Ταξιαρχία Πρωτομαγιάς των Νέων Εμπόρων και η ανώτερη αντιπροσωπεία της Ένωσης Ηνωμένων Πολιτειών και της Ενωμένης Ένωσης Εργαζομένων Χάλυβα του Καναδά και των ΗΠΑ.
Ο διευθυντής της CSC, Rob Miller, απευθύνθηκε επίσης στη διεθνή διάσκεψη αλληλεγγύης στις 2 Μαΐου.
Αν θέλετε να γιορτάσετε την Πρωτομαγιά 2019 στην Κούβα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το tours@cuba-solidarity.org.uk για περισσότερες πληροφορίες.


Arnold August speaking tour starts in London on Monday
Canadian author and Cuba specialist, Arnold August starts his tour of 14 British cities on Monday 28 May with a meeting at Bolivar Hall from 7pm. He will speak on Cuba – US relations from Obama through to Trump, and Cuba’s future following the election of a new president in April 2018.
Arnold is speaking in London, Norwich, Brighton, Wellingborough, Canterbury, Leicester, Sheffield, Birmingham, Manchester, Glasgow, Edinburgh, Oxford, Bristol and Cardiff.

Η εκδήλωση του Arnold August ξεκινάει στο Λονδίνο τη Δευτέρα
Καναδός συγγραφέας και ειδικός στην Κούβα, ο Άρνολντ August ξεκινάει την περιήγησή του σε 14 βρετανικές πόλεις τη Δευτέρα 28 Μαΐου με συνάντηση στο Bolivar Hall από τις 19:00. Θα μιλήσει για τις σχέσεις Κούβα-ΗΠΑ από τον Ομπάμα μέχρι το Τράμπ και το μέλλον της Κούβας μετά την εκλογή νέου προέδρου τον Απρίλιο του 2018.
Ο Άρνολντ μιλάει στο Λονδίνο, στο Norwich, στο Brighton, στο Wellingborough, στο Canterbury, στο Λέστερ, στο Σέφιλντ, στο Μπέρμιγχαμ, στο Μάντσεστερ, στη Γλασκόβη, στο Εδιμβούργο, στην Οξφόρδη, στο Μπρίστολ και στο Κάρντιφ.