Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Δευτερα 18 Ιουνιου 2018



ΕΛΛΑΔΑ, Λεύτερη Ανεξάρτητη Δημοκρατικη
Το "Ευαγγέλιο" του Δημοκρατικού αγώνα
Ο σημερινός αγώνας του λαού μας στο περιεχόμενό του δεν μπορεί να είναι τίποτ' άλλο παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να κατακτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους Ευρωπαίους και Αμερικάνους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό. Πρόκειται ν' ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι ευτυχισμένη Ελλάδα.
Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός που μας προβάλλεται σήμερα επιτακτικά όσο ποτέ.
Στη μορφή του, ο σημερινός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι παλλαϊκός, ν' αγκαλιάσει όλα τα στρώματα του λαού, και τον εργάτη και τον αστό και τον αγρότη και τον διανοούμενο. Και μ' αυτή την έννοια της παλλαϊκότητας, ο αγώνας αυτός χαρακτηρίζεται σαν αγώνας εθνικός. Ο σημερινός, λοιπόν, αγώνας που βγαίνει από τα πράγματα και την ψυχική διάθεση όλου του λαού, είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, και μόνο αν έτσι κατανοηθεί και οργανωθεί μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα...
Ορισμένοι μικροί πολιτικοί φορείς παρά τις αδυναμίες τους συνειδητοποίησαν καθαρά τα συνθήματα που βγαίνουνε σήμερα και από τις αντικειμενικές συνθήκες και από τη διάθεση του λαού να παλέψει για τη ζωή του και τη σωτηρία του.
Έται σκέφτονται να συγκροτήσουν ένα Μέτωπο που θα παλέψει για Εθνική Απελευθέρωση, σα μια κοινή αφετηρία και κοινό στάδιο δράσης για όλη την πολιτική ηγεσία και καθοδήγηση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Από τη στιγμή που διαπιστώνεται πως ο εθνικός απελευθερωτικός αγώνας επιβάλλεται αναπόδραστα από τις σημερινές αντικειμενικές συνθήκες της χώρας μας και ανταποκρίνεται στην αγωνιστική διάθεση όλου του λαού παρά τα προσωρινά του αισθήματα ήττας και απόσυρσης, από τη στιγμή που διαπιστώνεται πως ο αγώνας αυτός είναι παλλαϊκός και ομαδικός και δεν μπορεί να πετύχει παρά μόνο με την ενότητα στους σκοπούς, στην οργάνωση και στην καθοδήγησή του, βγαίνει επιτακτικό το χρέος, από τη μια μεριά, για όλο το λαό να ενταχθεί σε μιαν ενιαία εθνική ενότητα, αφήνοντας για την ώρα κατά μέρος ΚΑΘΕ διαφορά πολιτική ή ιδεολογική, που πηγάζει από τα μερικότερα συμφέροντα των κοινωνικών τάξεων, όταν για όλους τους Ελληνες και για όλες τις κοινωνικές τάξεις προβάλλει τώρα το υπέρτατο συμφέρον να σωθούν, να κατακτήσουν και να διατηρήσουν τη λευτεριά τους.
Μπροστά σ' αυτό το υπέρτατο παλλαϊκό συμφέρον, υποχωρούν όλα τ' άλλα για τούτην τη στιγμή.
Αρα, κάθε Ελληνας έχει την υποχρέωση ν' αφήσει κατά μέρος όλα τα άλλα και να μπει στη γραμμή του αγώνα. Πλάι σ' όλα τ' άλλα αδέρφια του, γιατί μόνο η ένωση μπορεί να φέρει τη νίκη.
Παράλληλα τώρα μ' αυτό, από τους ίδιους όρους, βγαίνει, από την άλλη μεριά, και το χρέος για όλα τα πολιτικά κόμματα και για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όσοι είναι σύμφωνοι για την ανάγκη και τους σκοπούς του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα, να συγκροτήσουνε την ενιαία πολιτική και καθοδήγηση του αγώνα μέσα στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.
Ποια κόμματα και ποιοι πολιτικοί αρχηγοί μπορεί να μην είναι σύμφωνοι για την ανάγκη και τους σκοπούς του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα; Οι προδότες και οι φασίστες μόνο.
Υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν πως ο λαός πρέπει να δεχτεί μοιρολατρικά τη σκλαβιά ή να περιμένει να τον σώσουν άλλοι από τη σκλαβιά; Ας το δηλώσουν. Μα, κι αν δεν το δηλώσουν το ίδιο συμπέρασμα θα βγει από τη στάση τους απέναντι στον αγώνα και απέναντι στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.
"Τι πρέπει να κάνεις; Να τι πρέπει να κάνεις. Πρώτα πρώτα, δεν πρέπει ποτέ, για κανένα λόγο, για καμιά περίπτωση να μείνεις μόνος, ξεκομμένος από το σύνολο, άτομο ξεμοναχιασμένο. Ενώσου με τους άλλους. Ενώσου με τους συναδέλφους σου, τους συντρόφους σου, τους συντεχνίτας σου. Εμπα στην οργάνωσή σου, στο σωματείο σου, στο συνεταιρισμό σου, στην ένωσή σου, στο επαγγελματικό σωματείο και γίνε μέλος ενεργητικό. Παίρνε μέρος σ' όλες τις διεκδικήσεις και εις στις συζητήσεις για τα καθημερινά ζητήματα, προστάτευε τα δικαιώματά σου στη ζωή, για να εξασφαλιστεί η ζωή σου, η συντήρηση η δική σου και των δικών σου!


Ως νεοσυστατη μικρη ομαδα που φιλοδοξει να γινει μεγαλη και να αγκαλιασει το συνολο του αγωνιζομενου και προοδευτικου δημοκρατικου κοσμου στο διαδικτυο, του κοσμου που δεν αντιπροσωπευεται κατα 46% (!) κοινοβουλευτικα αυτη τη στιγμη, του κοσμου του μεγαλειωδους ΟΧΙ του 63% που καταστρατηγηθηκε και αντισυνταγματικα υφισταται τη λαιμητομο της ΕΕ και του γερμανικου €υρω μεσα απο μνημονια και περιστολη των μισθων και συνταξεων καθως ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΒΟΥΛΗ και ΟΛΑ τα κομματα ειναι υποταγμενα παρα τα πομπωδη λογια στην ΤΙΝΑ εμπρακτως, να ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ εκλεκτα ΜΕΛΗ στην ομαδα για να ανοιξει επιτελους ο διαλογος και να μπορεσει να περασει μια χαραμαδα φωτος απο τα μαυρα οικονομικα και πολιτισμικα σκοταδια οπου εχουμε βυθιστει.
Διαβαστε παρακαλω τους κανονες της ομαδας.
Δημοκρατες, προοδευτικοι, ριζοσπαστες, μετριοπαθεις, κεντρωοι και πανω απ' ολα ανθρωποι πατριωτες με ηθος ειναι ευπροσδεκτοι και πολυτιμοι για διαλογο και συζητηση.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΗΤΩΣ Συριζαιοι, φασιστοναζιστες, σιωνιστες, ασφαλιτες, πληρωμενοι δημοσιογραφοι και φερεφωνα, δογματικοι που νομιζουν οτι κατεχουν το "αλαθητο", εθνομηδενιστες, απολογητες των ιμπεριαλιστων, δωσιλογοι και γενικα ατομα που αποτελουν ΜΕΡΟΣ του προβληματος που βιωνουμε ολοι σημερα και διασπουν καθε προσπαθεια για ενοτητα.
Καλη αρχη!
https://www.facebook.com/groups/636894303314317/?notif_id=1529276672280106&notif_t=group_name_change



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι, ο Τρότσκι περιπλανιόταν ελεύθερα στη φασιστική Ιταλία, σε μια εποχή που ο Μουσολίνι είχε στόχο να την εξάλειψη στους μαρξιστές και αριστερούς όπως ο Gramsci. Αναρωτιέμαι πώς επέζησε ο Τρότσκι!

Πηγή:   The Stanford Daily, 1932




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΙΜΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ"
Ο Θωμάς Αποστολίδης υπήρξε ηγέτης του Εργατικού Κέντρου και της εξέγερσης του Βόλου το 1921, γραμματέας του ΚΚΕ στα 1923-24, επικεφαλής, στα 1943-44, του Επαναστατικού Σοσιαλιστικού (Κομμουνιστικού) Κόμματος Ελλάδας, της μοναδικής οργάνωσης που ενώ αναγνώριζε την προτεραιότητα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, έθετε ξεκάθαρα το ζήτημα του σοσιαλιστικού κοινωνικού μετασχηματισμού.
Ο Αποστολίδης πιάστηκε και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο 1944. Μάλιστα, όσο τον βασάνιζαν και τον ανέκριναν, έλεγε τέσσερις μόνο λέξεις:
"Είμαι ο Θωμάς Αποστολίδης".
Απευθυνόμενος στον ίδιο του τον εαυτό και αυτοδεσμευόμενος να μη λυγίσει.
Γιατί τον θυμήθηκα σήμερα, αν και τον έχω αναφέρει και άλλες φορές και λήμμα με τη βιογραφία του υπάρχει και στο "Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος";
Μα γιατί ο Αποστολίδης είχε διαγραφεί από το ΚΚΕ μαζί με τον Γιάννη Κορδάτο, λόγω της διαφωνίας του με το σύνθημα "Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη". Χαρακτηρίστηκε εθνικιστής και εκδιώχτηκε κακήν κακώς. Λίγα χρόνια πριν το ΚΚΕ εγκαταλείψει το σύνθημα αυτό και υιοθετήσει την άποψη που υποστήριζε ο Αποστολίδης για κατοχύρωση των δικαιωμάτων της σλαβομακεδονικής μειονότητας στο πλαίσιο του ελληνικού κράτους.
Σκέφτομαι πόσοι και πόσοι θα τον χαρακτήριζαν και σήμερα εθνικιστή! Ήταν και με το εθνικιστικό ΕΑΜ στην Κατοχή, ανεξαρτήτως του ότι το ΚΚΕ εξακολουθούσε να τον αντιμετωπίζει ως εχθρό... Άσ' τα να πάνε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί μεγάλο μέρος της Μακεδονίας, από τον Στρυμόνα έως τον Αξιό, στους Βούλγαρους, που ήδη είχαν υπό την κατοχή τους περιοχές ανατολικά των Σερρών.
Οπως αποκαλύφθηκε  από δημοσιευμένα έγγραφα από τα αρχεία της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Αϊνς Τσε (IC), η δωσιλογική κυβέρνηση Ι. Ράλλη ενημερώθηκε, στις 4 Ιουλίου 1943, γι’ αυτή την απόφαση.
Σ’ ένα εμπιστευτικό σημείωμά του προς τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, με ημερομηνία 16/7/1943, ο Ράλλης ανέφερε ότι στις 4 Ιουλίου 1943 επισκέφτηκε τον Γερμανό πληρεξούσιο Αλτενμπουργκ, στον οποίο και ανακοίνωσε ότι σκόπευε, αυτός και η κυβέρνησή του, να παραιτηθούν ύστερα από την απόφαση για επέκταση της βουλγαρικής κατοχής.
Ο Αλτενμπουργκ (Altenburg) –σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ράλλη– τον παρακάλεσε να μην παραιτηθεί και τον διαβεβαίωσε «ότι η είσοδος αυτή των βουλγαρικών στρατευμάτων ουδεμίαν πολιτικήν συνέπειαν δύναται να έχη, ως υπαγορευθείσα εκ καθαρώς στρατιωτικών λόγων, και κατ’ ουδέναν τρόπον πρόκειται να θίξη τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος επί των εν λόγω εδαφών».
Φυσικά, ο Ράλλης δεν παραιτήθηκε...
Ομως, τρεις μέρες μετά την ενημέρωσή του (7 Ιουλίου 1943) γίνεται το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και στις 8 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή του ΕΑΜ κάλεσε σε «συναγερμό για τη σωτηρία του λαού της Μακεδονίας και της Θράκης από τα νύχια των αιμοβόρων εισβολέων...».
Ακολούθησε ανάλογη απόφαση-ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.
Τις επόμενες μέρες σε Επτάλοφο, Νεάπολη, Τούμπα, Καλαμαριά κινητοποιούνται 50.000 λαού.
Στις 10 Ιουλίου ξεσηκώνεται το Κιλκίς και τις επόμενες ημέρες οι αντιδράσεις επεκτείνονται σε Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα κ.α.
Σε έκθεση της Γερμανικής Υπηρεσίας Αϊνς Τσε με ημερομηνία 22 Ιουλίου 1943 αποκαλύπτεται ότι, εξαιτίας της επέκτασης «των ορίων κατοχής των Βουλγάρων», ισχυροποιείται το αντάρτικο.
Οπως αναφέρεται, στην Ανατολική Μακεδονία «πρώην Ελληνες αξιωματικοί και χωροφύλακες προσχωρούν συνεχώς εις τας αντάρτικας δυνάμεις».
Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι «το ποσοστόν τούτων είναι αξιόλογον».
Οι Γερμανοί επιχειρούν, μάταια, να ανακόψουν τον ξεσηκωμό και δημοσιεύουν, στις 14 Ιουλίου 1943, ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι τα βουλγαρικά στρατεύματα ανέλαβαν «διά στρατιωτικούς λόγους […] την ασφάλειαν εις την περιοχήν ανατολικώς του ποταμού Αξιού – πλην της πόλεως Θεσσαλονίκης» τονίζοντας ότι: «[…] ουδαμώς αποσκοπούνται οιαιδήποτε μεταβολαί εις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος […]. Ιδία εξακολουθούν να ισχύουν οι Ελληνικοί Νόμοι και αι Ελληνικαί διατάξεις».
Ομως, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Από τις 11 Ιουλίου η Αθήνα προετοιμάζεται για τη γενική απεργία και το συλλαλητήριο της 22ας του μηνός.
Ολος ο παράνομος μηχανισμός του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ βρίσκεται στο… πόδι.
Παράλληλα, όμως, ξεκινάει και η τρομοκρατία από τους κατακτητές με πρόκληση επεισοδίων.
Στις 13 Ιουλίου προβοκάτορες εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο και στην Ανωτάτη Εμπορική, τραυματίζοντας φοιτητές και την παραμονή της απεργίας χτύπησαν στο Πολυτεχνείο τον Θωμά (Θώμη) Χατζηθωμά, που μιλούσε στους συμφοιτητές του, και τον Θανάση Τεργιάκη.
Και οι δύο την επόμενη μέρα θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Οι περιγραφές αποτυπώνουν τον… πυρετό προετοιμασιών.
«Προπαραμονή της απεργίας, ΕΠΟΝίτες και ΕΛΑΣίτες, στις 9.00 το βράδυ, περικύκλωσαν το κοσμικό κέντρο “ΠΑΡΚ” στο Πεδίον του Αρεως, όπου ανάμεσα στους θαμώνες ήταν Γερμανοί και Ιταλοί αξιωματικοί, και από το μικρόφωνο καλούσαν τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στην απεργία. Ενας Γερμανός αξιωματικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ακινητοποιήθηκε από ΕΛΑΣίτες»
«Την παραμονή βγήκαν ομιλητές στις συνοικίες, μοίρασαν τρυκ, γράφτηκαν τα συνθήματα στους τοίχους […]. Ο φοιτητικός και σπουδαστικός κόσμος κινήθηκε με ζωηρότητα και ορμή. Στο Πολυτεχνείο ο Θώμης Χατζηθωμάς μίλησε εκ μέρους των Μακεδόνων: "Θα χύσουμε εν ανάγκη και το αίμα μας για τη λευτεριά της Μακεδονίας μας και της Θράκης"»
«Οι επονίτες της Αθήνας και του Πειραιά, οι σπουδαστές και μαθητές των Εξαρχείων και του Γκύζη είχαν ξεχυθεί στους δρόμους της πολιτείας και ανάμεσα στους τολμηρούς κι η Σταθοπούλου. […] Στην οδό Νοταρά, στεκόταν εκείνο το απομεσήμερο ανάμεσα σε άλλους. Στην τσάντα της είχε ακόμα μέσα τις προκηρύξεις και μοίραζε σε όλους τους πατριώτες που περνούσαν: “Πατριώτη αυτή είναι για σένα. Και μην ξεχάσεις αύριο στη μεγάλη διαδήλωση”»
Πραγματικά, την άλλη μέρα όλη η Αθήνα βγαίνει στους δρόμους. Η απεργία έχει «παραλύσει» τα πάντα. Μόνο κάποια τραμ κινούνταν, με οδηγούς Ιταλούς στρατιώτες.
Κατά τις 8.30 το πρωί ο κόσμος αρχίζει να ξεχύνεται από τις συνοικίες προς το κέντρο.
Μεγάλες προσυγκεντρώσεις γίνονται σε τρία σημεία: Εξάρχεια, όπου μαζεύονται πάνω από 100.000 λαού, Μοναστηράκι και πλατεία Ομονοίας.
Στις 10 οι εργατοϋπάλληλοι φτάνουν από την οδό Πειραιώς στην Ομόνοια. Εκεί φτάνουν και οι διαδηλωτές από το Μοναστηράκι και του Ψυρρή.
Γερμανοί, Ιταλοί και Ελληνες χωροφύλακες αρχίζουν να πυροβολούν. Χιλιάδες λαού ξεχύνονται στην οδό Πανεπιστημίου.
Ηταν τέτοια η λαϊκή κινητοποίηση, που ο εχθρός πανικοβλήθηκε και κατέβασε τα τανκς για να την αντιμετωπίσει.
Η διαδήλωση προχωράει και στο ύψος με την οδό Μπενάκη συναντιέται με το μεγάλο «κύμα», που έρχεται από τα Εξάρχεια.
Μια κοπέλα που κρατούσε ένα πλακάτ πέφτει νεκρή από σφαίρα Ιταλού καραμπινιέρου.
Οι διαδηλωτές προχωράνε φωνάζοντας συνθήματα και στο ύψος του Οφθαλμιατρείου, στην οδό Πανεπιστημίου, έρχονται αντιμέτωποι με τα τανκς ενώ οι σφαίρες πέφτουν σα βροχή στο πλήθος.
Εκεί μέσα στην τιτάνια σύγκρουση του άοπλου πλήθους με τον πάνοπλο εχθρό ξεχωρίζουν ηρωικές μορφές.
Η Παναγιώτα Σταθοπούλου ορμάει και αρπάζει τη σημαία από τα χέρια ενός πατριώτη που τραυματίστηκε. Τα μακριά πυρόξανθα μαλλιά της ανεμίζουν στον αέρα.
Προχωρεί αγέρωχη στην πρώτη γραμμή. Και όταν ένα τανκ έρχεται καταπάνω στο πλήθος, η Σταθοπούλου μεγαλοπρεπής βάζει το κορμί της ασπίδα.
Την ίδια ώρα, μια άλλη ηρωική ΕΠΟΝίτισσα, η Κούλα Λίλη, σκαρφαλώνει στο τανκ και χτυπάει με δύναμη με το ξυλοπάπουτσό της το πρόσωπο του οδηγού του τανκ. Εκείνος πυροβολεί και την τραυματίζει.
«Από τις σφαίρες τραυματίζεται κι η Σταθοπούλου. Μα αυτή αψηφώντας το τραύμα της απλώνει τα χέρια της, να τα κάνει οδόφραγμα στο τανκ, να μην περάσει πάνω στο πλήθος. Το ατσάλινο θηρίο την τυλίγει στις αλυσίδες του, περνάει απάνω της, την κομματιάζει. […] Την ίδια μέρα μιλούσαν σ’ όλη την Αθήνα για “μια μικρή επονίτισσα που σταμάτησε το τανκ με το σώμα της!”»

Μερικές ώρες αργότερα, η Κούλα Λίλη νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της κλαίει η μητέρα της.
«Μα της Κούλας η καρδιά χτυπάει ακόμα πιο δυνατά.
-Μάνα, μην κλαις, δεν είναι τίποτα θα περάσει. Κι’ η μάνα κάπως ήσυχη έφυγε.
-Μην πήτε τίποτα στη μάνα. Νοιώθω πως δεν θα ζήσω. Μα δεν λυπάμαι. Είμαι ελληνοπούλα. Είμαι επονίτισσα.
Υστερα από 16 ώρες πέθανε»
Στις 3 Αυγούστου έγινε στο Πανεπιστήμιο πάνδημο μνημόσυνο για τους νεκρούς της μεγάλης μάχης.
Ομως, από τον Οκτώβριο αρχίζει η έκδοση από τη δωσιλογική κυβέρνηση μιας σειράς Διαταγμάτων με ντροπιαστικές προαγωγές χωροφυλάκων, με αιτιολογικό ότι στις 22 Ιουλίου 1943 «ηνδραγάθησαν εξόχως εν αποτελεσματική συμπλοκή κατά πολυπληθούς και ενόπλου (!) διαδηλώσεως αναρχικών στοιχείων».
Την επόμενη μέρα της μεγαλειώδους διαδήλωσης στις «νόμιμες» εφημερίδες δεν δημοσιεύεται τίποτα γι’ αυτήν, με εξαίρεση μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι: «Το Comando Piazza Αθηνών, κατόπιν της ανοήτου χθεσινής αποπείρας προς διατάραξιν της δημοσίας τάξεως εν Αθήναις, διέταξεν όπως από της χθες και μέχρι νεωτέρας διαταγής η ελευθέρα κυκλοφορία των πολιτών λήγη την 8ην μ.μ. ώραν. Τα κέντρα και τα δημόσια καταστήματα θα κλείουν την 7.30 μ.μ.»
Οι καταγεγραμμένοι πεσόντες της μεγάλης διαδήλωσης
Στην άνιση μάχη της 22ας Ιουλίου 1943 έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άτομα.
Καθώς το μεταπολεμικό κράτος δεν φρόντισε ποτέ να διασωθούν τα ονόματα πολλών ηρώων, που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας, ενδέχεται η κατάσταση να μην είναι πλήρης, αφού τις επόμενες μέρες υπέκυψε άγνωστος αριθμός τραυματιών.
Από διάφορες πηγές συγκεντρώσαμε τα εξής στοιχεία για τους πεσόντες στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας:
(Στοιχεία από το βιβλίο «Έπεσαν για την ζωή» , τόμος 3Α, έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αθήνα 1998, σ. 1110-1113)

σχολιο.- Αυτός που καθοδηγούσε και ήταν υπεύθυνος για την κινητοποίηση του λαού της Αθήνας για την Μακεδονία, ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο. Αθήνας του ΚΚΕ, Νίκος Πλουμπίδης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπως το βλέπω εγώ έχουν δημιουργηθεί συναισθήματα ήττας ανάλογης του 1897 σε μεγάλη μερίδα του βορειοελλαδίτικου πληθυσμού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφέρομαι στην άποψη ότι το ελληνικό έθνος φτιάχτηκε με την έναρξη του εθνικοαπελευθωτικού πολέμου του 1821 και θεωρώ ότι μεγάλα τμήματα του ορθόδοξου χριστιανικού πληθυσμού της νότιας Βαλκανικής (και όχι μόνο) είχαν διαμορφώσει ήδη ελληνική εθνική συνείδηση και γι' αυτό έκαναν και Επανάσταση. Δεν ασχολούμαι με τον μύθο της τρισχιλιετούς συνέχειας. Όπως θεωρώ ότι συνείδηση εθνική - μακεδονική είχαν διαμορφώσει και τμήματα των σλαβόφωνων πληθυσμών της Μακεδονίας, πολύ πριν το 1944. Δεν συγκροτύνται έθνη κατά παραγγελία ούτε μόνο αφού συγκροτηθεί εθνικό κράτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μνήμες μπορούν να περάσουν μεταξύ των γενεών μέσω του DNA.
μια γενετική μνήμη μεταφέρει στους απογόνους αυτό που αισθανοντουσαν η ζουσαν οι προγόνοι
Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα, με επικεφαλής τον δρα Μπράιαν Ντίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο, το "Nature" και το "New Scientist", είχαν εκπαιδεύσει μια γενιά ποντικιών να αποφεύγουν μια συγκεκριμένη οσμή (της χημικής ουσίας ακετονοφαινόνης), επειδή την είχαν συνδέσει με ένα ήπιο ηλεκτροσόκ.
Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι τα ζώα πέρασαν αυτή την αποστροφή τους στην μεθεπόμενη γενιά, παρόλο που επίτηδες οι επιστήμονες τα είχαν απομονώσει πλήρως από τους απογόνους τους και, επίσης, παρόλο που τα «εγγόνια» τους δεν είχαν ποτέ πριν συναντήσει αυτή την μυρωδιά. Συνεπώς, το αρνητικό συναίσθημά τους ήταν «έμφυτο», δηλαδή προϊόν βιολογικής μνήμης. Η αρνητική αντίδραση των «εγγονιών» ήταν περίπου 200% ισχυρότερη απέναντι στο συγκεκριμένο ερέθισμα, σε σχέση με άλλα ποντίκια των οποίων οι πρόγονοι δεν είχαν εκτεθεί στην ίδια φοβιστική οσμή.
Η διαχρονική μετάδοση μιας φοβικής συμπεριφοράς γίνεται μέσω χημικών - γενετικών αλλαγών, που μεταβάλλουν την ευαισθησία του νευρικού συστήματος τόσο των προγόνων, όσο και των απογόνων, έτσι ώστε κάθε επόμενη γενιά να αντιδρά με παρόμοιο φοβικό τρόπο στο ίδιο ερέθισμα. Ο ακριβής βιολογικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητός. Το πιθανότερο -στην περίπτωση των πειραματόζωων- είναι ότι κάποιο χημικό αποτύπωμα της απεχθούς οσμής κατέληξε στο αίμα τους και, μέσω αυτού, επηρέασε ανάλογα την παραγωγή του σπέρματος, είτε, εναλλακτικά, ότι ο εγκέφαλός τους έστειλε ένα χημικό σήμα στο σπέρμα για να μεταβάλει ανάλογα το DNA του.
Οι ερευνητές θεωρούν πως η νέα έρευνα παρέχει στοιχεία ότι ισχύει η λεγόμενη «διαγενεακή επιγενετική κληρονομικότητα», κατά την οποία οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το γενετικό υλικό ενός ατόμου (δηλαδή τη ρύθμιση των γονιδίων του) και αυτή η επίδραση είναι δυνατό να κληρονομηθεί στους απογόνους του.
Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχιατρικής Κέρι Ρέσλερ, από εξελικτική σκοπιά, «αυτή η μεταβίβαση πληροφοριών μπορεί να αποτελεί ένα αποτελεσματικό τρόπο για να "πληροφορήσουν" οι γονείς τους απογόνους τους σχετικά με τη σημασία συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος (π.χ. μιας απειλής), που είναι πιθανό να συναντήσουν στο μέλλον». Κάτι τέτοιο παραπέμπει εν μέρει στην παλαιότερη -και θεωρούμενη λανθασμένη από τους κατοπινούς δαρβινικούς- θεωρία του γάλλου βιολόγου του 18ου αιώνα Ζαν-Μπαπτίστ Λαμάρκ περί κληρονομικότητας των επίκτητων χαρακτηριστικών.
Ο καθηγητής γενετικής Μάρκους Πέμπρεϊ του University College του Λονδίνου τόνισε ότι «ήρθε η ώρα οι ερευνητές στο πεδίο της δημόσιας υγείας να πάρουν στα σοβαρά τις ανθρώπινες διαγενεακές αντιδράσεις. Δεν πρόκειται να κατανοήσουμε την αύξηση των νευροψυχιατρικών διαταραχών, της παχυσαρκίας,, του διαβήτη και των μεταβολικών προβλημάτων, χωρίς να υιοθετήσουμε πλέον μια πολυ-γενεακή προσέγγιση».
Ένα από τα ερωτήματα προς απάντηση είναι για πόσες γενεές διαρκεί η βιολογική μνήμη των προγόνων και κατά πόσο, κάποια στιγμή, σταθεροποιείται μέσω μόνιμων αλλαγών στα γονίδια των απογόνων. Άλλοι πάντως επιστήμονες δήλωσαν επιφυλακτικοί και αναμένουν περισσότερα στοιχεία για να πειστούν ότι μια τέτοια κληρονομικότητα όντως ισχύει.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το ισραηλ απαγορευει να μπαινει ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ για τις εγχειρησεις στην ΓΑΖΑ
Σκατανθρωποι εγκληματιες σιωνιστε
Το Ισραήλ απαγορεύει την παράδοση αερίου αναισθησίας στα νοσοκομεία της Γάζας
8 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:55 π.μ.
Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο αναισθητικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας, αποκάλυψε χθες το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που η κατοχή εμπόδισε το να εισέλθει το αέριο νιτροξείδιο (nitrox), το οποίο χρησιμοποιείται για τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, στην είσοδο του πολιορκημένου τμηματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κιντρά. Η απαγόρευση σημαίνει ότι έχουν σταματήσει τώρα ορισμένες επείγουσες ιατρικές διαδικασίες, εξήγησε.
Υπάρχουν σήμερα 200 ασθενείς που αναμένουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη στα νοσοκομεία της Γάζας, δήλωσε ο Al-Qidra.
Επιπλέον, ανέφερε, ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα χρειάζεται περισσότερα από 4.000 χιλιόγραμμα οξειδίου του αζώτου κάθε χρόνο, σημειώνοντας ότι η ισραηλινή κατοχή προβαίνει στην είσοδο του αερίου.
Κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να ασκήσουν πίεση στην κατοχική κατοχή του Ισραήλ για να επαναλάβουν την είσοδο του ζωτικού αερίου για να συνεχίσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ υπαλληλος ο Matt Bors παραιτηθηκε απο το κεντρο κρατησης ΠΑΙΔΙΑ μεταναστων διοτι επετρεψε στα παιδια να αγκαλιαστουν(!)....λεει ''τους ειδα να αγκαλιαζονται ενω δακρυα τρεχανε στα προσωπα τους''...παραιτηθηκε αφου της καναν την εντολη οτι ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ''(τα παιδια )...!!! ...
#USA_Fascist_racist_state



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



« Γνωρίζω ανθρώπους που γεννήθηκαν με την αλήθεια στην κούνια τους, που δεν ξεγελάστηκαν ποτέ τους, που δεν τους χρειάστηκε να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα σε ολόκληρη την ζωή τους, επειδή από τότε που ήταν ακόμα στις φασκιές είχαν κιόλας φτάσει.
Ξέρουν ποιο είναι το καλό, πάντοτε το ήξεραν.
Για τους άλλους έχουν την αυστηρότητα και την περιφρόνηση που τους δίνει η θριαμβευτική τους σιγουριά πως έχουν δίκιο. Δεν τους μοιάζω.
Εμένα η αλήθεια δεν μου αποκαλύφθηκε στα βαφτίσια μου, δεν την βρήκα ούτε από τον πατέρα μου ούτε από την κοινωνική τάξη της οικογένειάς μου.
Ότι έχω μάθει μου κόστισε ακριβά, ότι ξέρω το έχω με δικές μου δαπάνες.
Δεν έχω ούτε και μία έστω βεβαιότητα που να μην την σχημάτισα μέσω της αμφιβολίας, του άγχους, του ιδρώτα, της οδυνηρής εμπειρίας.
Έτσι νοιώθω σεβασμό γι αυτούς που δεν ξέρουν, γι αυτούς που ψάχνουν, που ψηλαφούν, που σκοντάφτουν.
Για εκείνους που η αλήθεια τους είναι εύκολη, αυθόρμητη, αισθάνομαι βέβαια έναν κάποιο θαυμασμό, αλλά ομολογώ, πολύ λίγο ενδιαφέρον».
Λουί Αραγκόν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία και ωσάν να είμαστε εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της Ιστορίας»
Μανόλης Ανδρόνικος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Βουλγαρία, άμεσα ενδιαφερόμενη ως γειτονική χώρα, επισημαίνει την αγωνία της για τη συμφωνία και τη λύση που (δεν) δόθηκε. Ελπίζουμε, λέει η Βουλγαρία σε επίσημη ανακοίνωση, ότι η υπογραφή της (ελληνοσκοπιανής) συμφωνίας δεν θα επιφέρει αλλαγή συνόρων, δεν θα εγείρει εδαφικές αξιώσεις ή αξιώσεις στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στην Ιστορία και στην ταυτότητα. Την ανησυχούν αυτά ακριβώς που δώσαμε στα Σκόπια και πανηγυρίζουμε ότι νικήσαμε. Η Βουλγαρία, θυμίζω, αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά, φρονίμως, δεν αναγνώρισε γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα.
Η Σόφια διαβλέπει ότι περί τα Σκόπια κυοφορούνται μακροπρόθεσμοι σχεδιασμοί που αναδύονται τμηματικά, ανάλογα με τη συγκυρία. Ο διαμελισμός των Βαλκανίων δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου στην Αθήνα ότι η Ελλάδα είναι όαση ειρήνης και ασφάλειας είναι απλή μπούρδα. Υπάρχει ειρήνη, επειδή το θέλει ο ξένος παράγων και θα υπάρχει για όσο καιρό το θέλει. Η ειρήνη δεν εξαρτάται από εμάς, ούτε εμείς μπορούμε να αποτρέψουμε την όποια αναταραχή. Το ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν μας εξασφαλίζει από κανέναν κίνδυνο, το αντίθετο ακριβώς."

Οι συγκρούσεις στη Δύση προκαλούν ιστορίες αίματος στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή. Τώρα η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα διακηρύσσει ότι έφερε στο Σκοπιανό λύση ειρήνης, υποτίθεται. Αυτό είναι εντελώς ανακριβές.  Εύστοχα ο Ρούντι Ρινάλντι υπενθυμίζει ότι και όταν υπογράφηκε η Συμφωνία της Ζυρίχης για το Κυπριακό πανηγύριζαν νίκη της ειρήνης, αλλά ξέρουμε τη συνέχεια. Είμαστε σε περίοδο ανακατατάξεων κοινωνικών, πολιτικών και συνοριακών σε όλη την Ευρώπη. Η διαφορά είναι ότι οι Ευρωπαίοι μάχονται μεταξύ τους, αλλά ποδοπατάνε όλοι μαζί τους ντόπιους όταν έρθουν «να βάλουν τάξη» στον ξένο αχυρώνα των Βαλκανίων.

Σε ξένες αγκαλιές
Οι «εταίροι» μας θεωρούν, πριν και μετά τα Μνημόνια, χώρα άνευ οντότητας, παίγνιο των σχεδίων τους. Αυτό ακριβώς είναι που κάθε κυβέρνηση, της Δεξιάς ή της υποτιθέμενης Αριστεράς, θέλει να κρύψει και ταυτόχρονα δεν κάνει απολύτως τίποτα για να το διορθώσει. Η Δεξιά, επειδή κυβέρνησε πολλά χρόνια, το γνωρίζει εκ πείρας άριστα και έχει αφεθεί στις ξένες αγκαλιές, εκτός από ορισμένες πατριωτικές μερίδες της που αποπειράθηκαν να προβάλλουν κάποια αντίσταση, όπως πχ ο Καραμανλής με το βέτο για τα Σκόπια.
Ο Τσίπρας και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Κοτζιά που γνωρίζει τι κάνει, αποτελούν ένα μείγμα ασχετοσύνης, αδιαφορίας, ανικανότητας και επιπολαιότητας. Φυσικά αυτό δεν τους απαλλάσσει για όσα διαπράττουν. Χωρίς αυτό το δηλητηριώδες μείγμα κανένας Κοτζιάς δεν θα τολμούσε να παραχωρήσει γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς, ούτε ο Τσίπρας θα υπόγραφε μια τέτοια συμφωνία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν προφανώς ότι η συνοχή του κόμματος είναι σημαντικότερη από τη συνοχή της χώρας.
Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι γιατί ΗΠΑ και Γερμανία πίεσαν, αφόρητα καθώς φαίνεται, και τις δυο πλευρές να συμφωνήσουν, ενώ τίποτα δεν έμοιαζε να έχει επείγοντα χαρακτήρα. Η απάντηση ότι το ζητούμενο είναι η ενότητα του ΝΑΤΟ, δημιουργεί νέο ερώτημα: Από πού κι ως που η ενότητα του ΝΑΤΟ εξαρτάται από τα Σκόπια; Το ΝΑΤΟ ξέκοψε στους Σκοπιανούς ότι αν δεν εφαρμόσουν τη συμφωνία δεν θα μπουν στη Συμμαχία.
Όχημα μελλοντικών διευθετήσεων
Το ΝΑΤΟ δίνει την εντύπωση ότι η συμφωνία είναι όχημα μελλοντικών διαθέσεων και σχεδιασμών. Και ότι η πίεση για άμεση υπογραφή οφείλεται στο ότι τώρα βρέθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί πρόθυμοι να βάλουν την υπογραφή τους. Άραγε ο Τραμπ κλείνει μια επικίνδυνη ιστορία με τη Βόρεια Κορέα, αλλά οι Γερμανοί ξανανοίγουν πληγές στα Βαλκάνια, παίζοντας δικά τους παιχνίδια;
Ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών «Μακεδόνων» παραμένει ζωντανός με την ελληνική έγκριση και υπογραφή. Ωστόσο η απαίτηση του ξένου παράγοντα ήταν να δοθεί λύση αλλά, από όσο ξέρουμε, δεν μας υποχρέωναν να αποδεχθούμε γλώσσα και εθνότητα. Αυτό είναι έργο της κυβέρνησης. Μήπως ικανοποιούσε ξένες επιθυμίες; Εκτελούσε εντολές; Είναι εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα; Ο αλυτρωτισμός απόκτησε πάντως ισχυρή βάση διεκδικήσεων.
Η βιασύνη των ξένων να δοθεί λύση «εδώ και τώρα» υποδηλώνει ότι επίκεινται εξελίξεις στη στενή και στην ευρύτερη περιοχή μας τις οποίες η κυβέρνηση και συνολικά η αντιπολίτευση αδυνατούν να καταλάβουν, παραδομένες στις μικρονοϊκές διαμάχες τους. Θεωρούν, όπως δείχνει η συμπεριφορά τους, ότι συμφέρον της πατρίδας είναι αυτό που θα αποφασίσει όποιος έχει τον τελευταίο λόγο για τα ελληνικά πράγματα.
Τα Σκόπια είναι πολύ μικρά και αδύναμα για να δημιουργήσουν πρόβλημα από μόνα τους. Οι Σκοπιανοί μπορεί να ονειρεύονται να βγουν στο Αιγαίο, ή να ταξιδέψουν στο Φεγγάρι. Αλλά δεν μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς την άμεση παρέμβαση του ξένου παράγοντα και την υποτέλεια της ελληνικής πλευράς. Η συμφωνία που υπόγραψαν Τσίπρας/Κοτζιάς είναι το υπόδειγμα. Έχουμε γυρίσει στην εποχή Θουκυδίδη, από όπου άλλωστε ποτέ δεν φύγαμε: Ισχύει από τότε και εις τον αιώνα το Δίκαιο του Ισχυρότερου. Η συμφωνία με τα Σκόπια είναι υποθήκη δεινών για τη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη σημερινή συνέντευξη του στη Die Welt ο Τσίπρας ξεπερνά όλους τους οσφυοκάμπτες όλους τους yes man . Θα πάει λέει ο ξεφτίλας αν του ζητηθεί και στο δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γεωργίου!!!
Αποδεικνύει καθημερινά ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να εξευτελίζεται αρκεί να δίνει διαρκώς διαπιστευτήρια στα αφεντικά του για να έχει την εύνοια τους ώστε να μείνει στην εξουσία . Διαβάστε τησχετική ερώτηση και απάντηση να φρίξετε.
Ερ.: Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δύο χρόνια με αναστολή, επειδή δεν ενημέρωσε ένα εποπτικό συμβούλιο, που προηγουμένως είχε πρόθυμα εγκρίνει ένα λανθασμένο έλλειμμα της τάξης του 3,8%. Έχω την εντύπωση ότι αναζητείται εδώ ένας αποδιοπομπαίος τράγος για την κρίση. Γιατί η κυβέρνηση δεν του συμπαραστέκεται και δεν καταθέτει υπέρ του; Ούτως ή άλλως, εσείς στους σχεδιασμούς σας επικαλεστήκατε τα δικά του στοιχεία.
Απ.: Δεν κρύψαμε ποτέ ότι αναγνωρίζουμε τα αριθμητικά στοιχεία του. Αλλά η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Αυτήν ακριβώς την ανεξαρτησία θέλουμε να τη βελτιώσουμε στην Ελλάδα. Αν όμως μας ζητήσει το δικαστήριο να καταθέσουμε υπέρ του, θα το κάνουμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για εδαφικές διεκδικήσεις,αποσταθεροποίηση,κι όποιος δεν το καταλαβαίνει,ή είναι ηλίθιος ή ανιστόρητος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σλαβομακεδόνες του ΔΣΕ δεν πολέμησαν για να μπουν στο ΝΑΤΟ
17-06-2018
Δεν είχαν κανένα κοινό με την κυβέρνηση Τσίπρα που διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου κολαούζου των ιμπεριαλιστών.
Επειδή πολλά ακούμε αυτές τις μέρες για “διεθνισμό”, “αυτοπροσδιορισμό” και “μάχη εναντίον των εθνικισμών”, ας θυμίσουμε κάτι απλό και αυτονόητο, που θάβεται κάτω από τόνους προπαγάνδας:
Η μάχη που έδωσαν οι ηρωϊκοί Σλαβομακεδόνες μαχητές του ΔΣΕ, ο σκοπός για τον οποίο θυσιάστηκε η δασκάλα Μίρκα Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη), η πρώτη γυναίκα που εκτέλεσε το ελληνικό εμφυλιακό αστικό κράτος, δεν ήταν να υποταχθούν στο ΝΑΤΟ, που ματοκυλά τους λαούς της περιοχής και χαράζει τα σύνορα με το αίμα τους. Δεν είχαν κανένα κοινό με την κυβέρνηση Τσίπρα που διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου κολαούζου των ιμπεριαλιστών, των ίδιων που δολοφονούσαν κι έκαιγαν με ναπάλμ τους αγωνιστές και τα χωριά τους την περίοδο ’46-’49. Οι Σλαβομακεδόνες αυτοί πολέμησαν για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο, αλλά το αστικό κράτος τους εκδικήθηκε, τους εκδίωξε και δεν τους επέτρεψε ποτέ να γυρίσουν στην πατρίδα τους.
Αυτός ο καημός αποτυπώνεται και στα τραγούδια τους, που μιλάνε για το Γράμμο και το Βίτσι στη μητρική τους:
Πέρασαν τα νιάτα μου, ασπρίσαν τα μαλλιά
Στα σπίτια πληγές βαθιές
φάρμακο δε μου το γιατρεύει
Γράμμος Βίτσι βουνά μου μαύρισαν την ψυχή
για τους δικούς μου αγαπημένους πάντα θα υποφέρω
Αχ να είμαι ένα πουλί στο Αιγαίο να πεταχτώ
κερί να τους ανάψω να τους τιμήσω
Τη γιαγιά μου και τον παππού μου ζωντανούς τους έκαψαν
στο Βίτσι σκοτώθηκε το αδερφάκι μου το μικρότερο
Τη μεγαλύτερή μου αδερφή στις Σέρρες τη φυλάκισαν
και στο βουνό γύρω μας ο αγαπημένος μου σκοτώθηκε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,,Εσείς που χαίρεστε με τους τραυματισμούς των συμπολιτών μας.,,, Επειδή δεν σας αρέσουν οι ιδέες τους..
Χώρια που τους λέτε όλους φασίστες,, δικαίωμα σας,,.Και που με τον τραυματισμό του κ. Μπουτάρη ,,Μας κάνατε τους σουπερδημοκράτες,,συμπονετικούς,, Καλά είναι να κρατήσετε μικρό καλάθι,, με τα δημοκρατικά σας προϊόντα,,και τα ισότιμα κριτήρια σας,, Είπαμε ΟΧΙ ΒΙΑ,, Αλλά όχι εσαεί ΟΛΟΙ οι Ελληνες είναι μαλάκες και φασισταριά,,, Γιατι μέχρι σήμερα την είδαμε την πρώτη φορά αριστερά..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάποτε βγούμε από τα μνημόνια,,Απλά δεν θα υπάρχει Ελλάδα σαν χώρα,,Σήμερα μπήκε το θεμέλιο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018
"ΒΡΟΧΗ" ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
"Χαμός" γίνεται με τις συνεχείς παραιτήσεις σημαντικών στελεχών στους ΑΝΕΛ Πιερίας, οι οποίοι καλούν τον Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί με την ανοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει την Μακεδονία, όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις παραίτησής τους. Τον "χορό"¨των παραιτήσεων άνοιξε πρώτος ο Αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και πολιτευτής Πιερίας Δημήτρης Ζησιμόπουλος. Αμέσως ακολούθησαν το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας Χάρης Μπικηρόπουλος, η Πολιτευτής Πιερίας Φιλιώ Βαβύλα, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πιερίας Χρήστος Ούνας Τσώλης και ο Νίκος Μακρίδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», Πολιτευτής στην Πιερία και Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται και άλλες παραιτήσεις, κάτι που σημαίνει την πλήρη διάλυση του κόμματος του Καμμένου στην Πιερία.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εχουμε και λεμε λοιπον
-Σε μια δραπραγματευση, για να παρεις αυτά που θελεις, πρεπει να ζητας τα διπλασια και στο τελος να υποχωρεις στα μισα (και φαινεσαι και υποχωρητικος).
-Εμεις ΔΕΝ ζητησαμε ΠΟΤΕ τα διπλασια οποτε πηραμε τα λιγοτερα από τα ζητουμενα.
-Οι γειτονες μας απεναντιας ζητωντας τα διπλασια καταφεραν και πηραν αυτά που ηθελαν (πονηρος ο βλαχος, που λεμε και εμεις).




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ψυχρός πόλεμος? Οι ΗΠΑ θέλουν το ΝΑΤΟ να υποστηρίξει την αναχαίτιση της Ρωσίας
12 Ιουνίου 2018
Το ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένα θεσμός που διαμορφώθηκε στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, έχει ήδη σημαντική παρουσία στις Βαλτικές και στην Πολωνία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους συμμάχους του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) να προετοιμάσουν περισσότερα τάγματα, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα μάχης στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέψουν τη Ρωσία, η οποία χαρακτηρίζεται ως απειλή και αντίπαλος από τους αξιωματούχους.
Ένα σχέδιο που προωθήθηκε από τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Jim Mattis θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, το οποίο θα απαιτήσει από το ΝΑΤΟ να σταθμεύσει 30 τάγματα, 30 αεροπορικές αμαξοστοιχίες και 30 πολεμικά πλοία σε κατάσταση συναγερμού για τις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία. Ένα τάγμα του ΝΑΤΟ είναι γενικά μεταξύ 600 και 1.000 στρατιωτών.
“Έχουμε έναν αντίπαλο (Ρωσία) που μπορεί να κινηθεί γρήγορα στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία σε μια επίγεια επίθεση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε μήνες για να κινητοποιηθούμε », δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ σύμφωνα με το Reuters.
Το ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένα θεσμός που διαμορφώθηκε στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, έχει ήδη σημαντική παρουσία στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία, υποστηριζόμενο πρωτίστως από αμερικανικά στρατεύματα και εξοπλισμό.
Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι το σχέδιο θα επιδιώξει να αυξήσει τον χρόνο ανταπόκρισης της συμμαχίας σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, δεδομένου ότι λένε ότι η Γαλλία είναι «τεντωμένη» στην Αφρική.
Η ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο σχημάτισε αμυντικό σύμφωνο για την ανάπτυξη δυνάμεων αντιμετώπισης κρίσεων και για συνεργασία για την ανάπτυξη νέων ελικοπτέρων και πλοίων. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα ευρωπαϊκή δύναμη παρέμβασης υπό την ηγεσία της Γαλλίας.
Οι εκκλήσεις για αυξημένη “αντίδραση σε κρίση” και “αποτροπιασμό” κατά της Ρωσίας έρχονται καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις και η Ρωσία βιώνουν τις πιο δύσκολες διπλωματικές στιγμές από τον ψυχρό πόλεμο. Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην RT ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχουν έρθει πολύ κοντά σε άμεσες συγκρούσεις στη χώρα του, αλλά ότι η ρωσική σοφία εμπόδισε ένα τέτοιο περιστατικό.
Πηγή: Telesur



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Αριστερο Σχημα Ιλιου στο Δημο Ιλιου  πρόσφατα έκανε μία εκδήλωση για τον Μάη του '68, για την οποία δεν μπήκα στον κόπο να ασχοληθώ και έμεινα απλά στο να γελάω.
Με αυτή την εκδήλωση που προετοιμάζουν όμως δεν γελάω...
Η εκδήλωση που γίνεται με αφορμή το βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου που προέρχεται από την Αμερικανοκίνητη ΑΝΤΑΡCIΑ και τώρα το ιδιο καθικι υποστηριζει την ΛΑΕ, έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην προπαγάνδα για τα συμφέροντα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.
Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου των ίσων αποστάσεων της Συρίας και με άρθρα μέσα από την Αμερικανοκίνητη Καθημερινή όπως το "Pax Russica στη Συρία σχεδιάζει ο Πούτιν" έρχεται στο Ίλιον για να μεταφέρει την κεντρική άποψη που εκφράζει η Νατοϊκή "Αριστερά" της ΑΝΤΑΡCIA.
Αυτή η άποψη είναι αυτή που αποτυπώνεται και στο στάτους του καλέσματος, στο οποίο αναφέρεται η χώρα FYROM ως "Μακεδονία" με τίτλο "- Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το όνομα της Μακεδονίας" δείχνει και τον ουσιαστικό ρόλο που έχει αυτή η Δημοτική Παράταξη..... Που τωρα αυτοονομαζεται Ασυμβιβαστο Ιλιο – πρωην Αριστερο Σχημα Ιλιου.
Την Νατοϊκή "Αριστερά" της γειτονιάς

Σχολιο.- Και κάποιες ερωτήσεις...
1. Γιατί δεν γίνεται κάποια εκδήλωση για τον ρόλο των ΜΚΟ;
2. Γιατί δεν βγάζουν μιλιά για "καταλήψεις" όπως το City Plaza;
3. Πως γίνεται να είναι μία Δημοτική Παράταξη, η οποία ασχολείται αλα καρτ και επιλεκτικά με ζητήματα της Κεντρικής πολιτικής σκηνής;
4. Γιατί, ενώ αναγνωρίζουν πως φταίνε για το γεγονός πως οι συνελεύσεις που είχαν στηθεί, στην ουσία έγιναν για να μαντρώσουν τον κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της Κυβέρνησης;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος γνωρίζει το επίσημο όνομα της Βενεζουέλας; Ονομάζεται «Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας».
Κι όμως όλοι την αποκαλούν απλώς Βενεζουέλα.
Η αναφορά στον ήρωα Σιμόν Μπολιβάρ εξαφανίσθηκε στην καθημερινή χρήση.
Στην ίδια περιοχή πάλι, στη Νότιο Αμερική, η επίσημη ονομασία της Ουρουγουάης είναι «Ανατολική Δημοκρατία της Ουρουγουάης» (Republica Oriental del Uruguay).
Ο γεωγραφικός προσδιορισμός ουδέποτε χρησιμοποιείται. Όλοι μιλούν για Ουρουγουάη. Έτσι, σκέτο.
Το ίδιο θα πάθουμε και εμείς τωρα με τη «Βορεια Μακεδονια»...!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


18/6/2018 – 15.30
Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος ήταν ο διάλογος μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρώφ και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου κατά τη διάρκεια της 29ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC) στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Ο ΥΠ.ΕΞ των Σκοπίων ήταν εισηγητής στο πάνελ της συνόδου, και κατά την ομιλία του, στην αγγλική γλώσσα θριαμβολόγησε για τη συμφωνία που υπέγραψε χθες στις Πρέσπες με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά.
Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος μετέχει στις εργασίες της COSAC ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας αντέδρασε άμεσα και σε σύντομη παρέμβασή του έδωσε αποστωμοτική απάντηση στον ΥΠ.ΕΞ των Σκοπίων λέγοντάς του ότι αν μιλούσε στη μητρική του γλώσσα και όχι στα αγγλικά οι παρόντες Βούλγαροι δεν θα χρειάζονταν μεταφραστή καθώς η γλώσσα που αναγνωρίστηκε χθες ως μακεδονική είναι βουλγαρική διάλεκτος.
"Λυπούμαι, αλλά δεν συμμερίζομαι τη χαρά του κ. Ντιμιτρόφ. Η ετεροβαρής συμφωνία με την Ελλάδα συναντά την εύλογη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος, όταν είναι γνωστό ότι οι Μακεδόνες ήταν και είναι Έλληνες.
Αναγνωρίζεται μακεδονική γλώσσα όταν είναι γνωστό ότι οι Μακεδόνες ως αρχαίο ελληνικό φύλο μίλαγαν και μιλούνε ελληνικά. Αν ο κ. Ντιμιτρόφ μας μίλαγε τη μητρική του γλώσσα, όλοι θα αντιλαμβάνονταν ότι η γλώσσα που βαφτίστηκε ‘‘μακεδονική’’ είναι βουλγαρική διάλεκτος" είπε σε έντονο ύφος ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας.
Η παρέμβαση του Έλληνα βουλευτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ. Ντιμιτροφ ο οποίος ζήτησε ξανά τον λόγο επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα Κοτζιά πως οι μόνες που αντιδρούν σε αυτή τη συμφωνία είναι οι αντιπολιτεύσεις στις δύο χώρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξιτήριο έλαβε ο Δ. Κουφοντίνας από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας
 Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 13:35
Εξιτήριο έλαβε προ ολίγου ο Δημήτρης Κουφοντίνας, από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλευόταν.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξήλθε με καροτσάκι από το Κρατικό Νίκαιας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τη συνήγορό του θα κάνει χρήση της 48ωρης άδειάς του την Τρίτη, ή το αργότερο την Τετάρτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Die Welt: Η Τουρκία δεν ξεπέρασε ποτέ ότι τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν στην Ελλάδα
 Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 18:07
«H Τουρκία αναπτύσσει εδώ και 13 χρόνια το ναυτικό της. Τώρα αισθάνεται προφανώς αρκετά ισχυρή. Ο στρατηγικός στόχος ήταν σαφής από την αρχή: Η Τουρκία ήθελε σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου Ερντογάν και του τότε υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να μετατραπεί σε μια περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, και γιατί όχι σε παγκόσμια δύναμη» γράφει η γερμανική Die Welt και προσθέτει:
«H Τουρκία αναπτύσσει εδώ και 13 χρόνια το ναυτικό της. Τώρα αισθάνεται προφανώς αρκετά ισχυρή. Ο στρατηγικός στόχος ήταν σαφής από την αρχή: Η Τουρκία ήθελε σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου Ερντογάν και του τότε υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να μετατραπεί σε μια περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, και γιατί όχι σε παγκόσμια δύναμη» γράφει η γερμανική Die Welt και προσθέτει:
«Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τον στόλο, με τον οποίο η Άγκυρα θέλει να εκπέμψει δύναμη και επιρροή στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Από το 2015 ένα νέο δόγμα επέμβασης περιγράφει αυτό που ο Ερντογάν αποσκοπεί με την ναυπήγηση ενός πανάκριβου στόλου: Όπως αναφέρεται στο δόγμα αυτό, ο στόλος αποτελεί ένα εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για το Αιγαίο και για την Κύπρο. Όχι ότι από την Ελλάδα ή την Κύπρο υπάρχει οποιαδήποτε απειλή για την Τουρκία- το δόγμα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αλλά η Τουρκία αντιλαμβάνεται δήθεν ως νόμιμο συμφέρον της τη διεκδίκηση γκρίζων ζωνών στα ελληνικά χωρικά ύδατα απέναντι από τις τουρκικές ακτές, όπου πολλά νησιά ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου μπροστά από την Κύπρο», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
«Τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας καθορίστηκαν το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σ’ αυτήν καθίσταται σαφές ότι τα νησιά του Αιγαίου μπροστά από τις τουρκικές ακτές παραμένουν στην Ελλάδα. Η Τουρκία δεν το ξεπέρασε ποτέ. Ήδη το 1996 λίγο έλειψε να ξεσπάσει πόλεμος για τα Ίμια. Μόλις τώρα, επειδή ο στόλος της ενισχύεται, η Τουρκία καταγίνεται με το να θεωρεί ότι ανήκει στην επικράτειά της κάθε βράχος που αναδύεται από τη θάλασσα και δεν αναφέρεται ρητά στην Συνθήκη της Λωζάνης» σημειώνει η Die Welt.
«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μια τεράστια αύξηση στρατιωτικών επεισοδίων σε αέρα και θάλασσα. Σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας , όπου η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην κυριαρχία της. Περίπου 2.000 φορές παραβίασαν τουρκικά πολεμικά σκάφη τα ελληνικά χωρικά ύδατα μόνο πέρσι – τέσσερις φορές περισσότερο απ’ ό,τι τον προηγούμενο χρόνο. 3.300 φορές τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αριθμός διπλάσιος από τον προηγούμενο χρόνο» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντεμιρτάς: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι κατά του αυταρχικού καθεστώτος του Ερντογάν»
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 13:58
Ανοικτή επιστολή-έκκληση να μην γίνει κανένας συμβιβασμός με το αυταρχικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και βαρύ κατηγορώ προς την ευρωπαϊκή πολιτική απηύθυνε από το κελί του στις φυλακές της Αδριανούπολης ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Το κείμενο δημοσιεύθηκε κατ΄αποκλειστικότητα από την εφημερίδα Le Monde.
Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς μεταφέρθηκε στις φυλακές εδώ και έναν χρόνο και οκτώ μήνες, αφού συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ, εκεί όπου κατοικεί η οικογένειά του. «Μία απόσταση 1.700 περίπου χιλιομέτρων με χωρίζει πλέον από την (οικογένεια) και τους φίλους μου», γράφει εξηγώντας ότι ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει κρατηθεί σε όλες σχεδόν τις φυλακές των κουρδικών περιοχών της Τουρκίας, ποτέ όμως για τόσο μεγάλο διάστημα.
«Ωστόσο, η τύχη μου δεν μου φαίνεται και πολύ διαφορετική από την τύχη των άλλων κρατουμένων, εκτός του ότι είμαι ένας γνωστός πολιτικός κρατούμενος. Υπάρχουν σήμερα στις τουρκικές φυλακές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που φυλακίσθηκαν με τον χαρακτηρισμό "τρομοκράτες", απλώς και μόνο διότι έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εκφρασθούν και να οργανωθούν ελεύθερα».
Ανοικτή φυλακή
Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο δημοφιλής ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών που συγκέντρωσε στις βουλευτικές εκλογές του 2015  το 10,7% των ψήφων και 59 εδρες στις 550, θεωρεί ότι η τύχη εκείνων που αντιτίθενται στον Ερντογάν και δεν βρίσκονται στην φυλακή «είναι από ορισμένες απόψεις καλύτερη από την δική μας και από άλλες είναι πολύ χειρότερη».
«Πώς μπορείτε να κλείνετε τα μάτια;»
«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική δεν κάνει πολλά πράγματα για να υποστηρίξει τους πολίτες της Τουρκίας στον αγώνα τους για την ελευθερία, μέσα στην ανοικτή φυλακή τους. Οι εκλογές αυτές που θα διεξαχθούν προσεχώς στην Τουρκία θα εκφράσουν πριν από όλα μία επιλογή ανάμεσα στην δικτατορία και την δημοκρατία ... Είναι φυσικό, μπορώ να κατανοήσω ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν πάνω απ΄όλα μία πολιτικά και οικονομικά σταθερή Τουρκία», γράφει ο Ντεμιρτάς και αναρωτιέται πώς οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν βλέπουν ότι το ίδιο το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν είναι η πηγή της απόλυτης αστάθειας.
Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι θα οδηγήσει στηn εκτέλεση τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Σε ό,τι με αφορά, λεει ο Ντεμιρτας «...θα συνεχίσω να αγωνίζομαι χωρίς να υποχωρήσω ένα βήμα, όποιο και αν είναι το τίμημα. Διότι γνωρίζω ότι στην Τουρκία υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι που αγωνίζονται σαν και μένα για την ειρήνη και την δημοκρατία, που δεν θα κάνουν κανέναν συμβιβασμό με το αυταρχικό αυτό καθεστώς... Ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ισότητα, την δικαιοσύνη και την ελευθερία, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλικές ειδικές δυνάμεις πολεμούν στην Υεμένη
 Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 12:04
Την παρουσία γαλλικών ειδικών δυνάμεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που μεταφέρθηκαν για να πολεμούν στο πλευρό των Σαουδαράβων στο έδαφος της Υεμένης αποκάλυψε η «Le Figaro», επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.
Την είδηση αναμετέδωσε το Reuters, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επιβεβαίωση από το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Αλλά και βουλευτής από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση πρόσφατα είχε δηλώσει στο Reuters πως «γαλλικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Υεμένη».
Ήδη από το Σάββατο, δυνάμεις της υπό τη Σαουδική Αραβία συμμαχίας εισήλθαν στο αεροδρόμιο της κύριας αυτής πόλης στην Υεμένη, στη νέα φάση του πολέμου εναντίον των ανταρτών του κινήματος Χούθι και των Ιρανών συμμάχων τους.
Η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία υποστηρίζουν την υπό τη Σαουδική Αραβία καθυστερημενη σουνιτοφασιστικη συμμαχία και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον πόλεμο της Υεμένης.
Εκατοντάδες οι νεκροί και χιλιάδες τραυματίες
Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τον στρατηγικής σημασίας λιμένα Χοντέιντα, καθώς μαίνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις για την κατάληψή του και οι συνεχείς βομβαρδισμοί εναντίον των υεμενιτων πατριωτων ανταρτών Χούθι που τον κατέχουν.
Ο αριθμός των νεκρών και των χιλιάδων τραυματιών που αναφέρουν οι πληροφορίες που φτάνουν από εκεί έχει προκαλέσει ανησυχία στον ΟΗΕ. Ξεπερνούν τις 4.000 οι οικογένειες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την 1η Ιουνίου, όπως αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, οι άνθρωποι χάνουν όλη την οικοσκευή τους και τα ζωντανά τους, επειδή οι σαουδαραβικοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν τα αγροκτήματα της περιοχής.
Την Παρασκευή το Associated Press (AP) είχε μεταδώσει πως ο αριθμός των νεκρών ξεπερνούσε τους 280.
Πριν ενταθούν οι επιχειρήσεις πολιορκίας του Χοντέιντα την περασμένη Τετάρτη, ο ξεφτιλοΟΗΕ είχε εκφράσει φόβους πως η πολεμική αυτή επιχείρηση εναντίον της πυκνοκατοικημένης περιοχής θα μπορούσε να στοιχίσει τον θάνατο 250.000 αμάχων.
Η δυτική αποικιοκρατικη ανάμειξη στον «βρόμικο πόλεμο» της Υεμένης
Η συμμετοχή των δυτικών αποικιοκρατικων κυβερνήσεων στα δεινά που έχει προκαλέσει η επίθεση της σιχαμενης σουνιτοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Υεμένης τις εκθέτει ως «υποκινητες σαουδαραβικής αγριότητας», επεσήμαιναν σχολιαστές.
Έπειτα από τρία χρόνια πολέμου, υπολογίζεται πως από τον πληθυσμό των 24,5 εκατομμυρίων τα 22,2 εκατ. έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Εξ αυτών 17 εκατομμύρια δυσκολεύονται να βρουν τροφή, 14,8 εκατ. δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 2,9 εκατ. παιδιά υποσιτίζονται, 2,9 εκατομμύρια έχουν ξεσπιτωθεί, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 10.000 και οι τραυματίες τους 50.000.
Παράλληλα, η χώρα αντιμετωπίζει την εξάπλωση της «μεγαλύτερης στη σύγχρονη εποχή επιδημίας χολέρας», σαν συνεπεια από τους συνεχείς σαουδαραβικούς βομβαρδισμούς που καταστρεφουν τα λιγα νοσοκομεια και την μεταφορα των φαρμακων.
 Όπως γράφει ο διακεκριμένος δημοσιογράφος John Wight (*), «ο πόλεμος στην Υεμένη είναι βρόμικος και διεξάγεται από την υποστηριζόμενη από τη Δύση κλεπτοκρατία εξ ονόματος φασισμού κληρικών». Για να θυμίσει την περίφημη ρήση του Bertolt Brecht: «Όσο διογκώνεται το έγκλημα, καθίσταται αόρατο».
(*) Ο John Wight αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες και ιστοτόπους, συμπεριλαμβανομένων των Independent, Morning Star, Huffington Post, Counterpunch, London Progressive Journal και Foreign Policy Journal. Αυτήν την εποχή συγκεντρώνει στοιχεία για τον ρόλο της Δύσης στην αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη της CIA».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 φιλοδημοκρατικοί μαχητές στα ανατολικά από τους κωλοαμερικανους αποικιοκρατες
 Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 09:40
Τουλάχιστον 38 φιλοδημοκρατικοί μαχητές σκοτώθηκαν από πλήγματα εναντίον θέσεων των συριακων δημοκρατικων δυναμεων στην περιοχή αλ Χάρα στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Το συριακό πρακτορείο Saba απέδωσε τα πλήγματα αυτά, που σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, στον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται υπερ του Ισλαμικού Κράτους μαζι με τους σιωναζι. Ωστόσο, το Αποικιακο παρατηρητήριο δεν ήταν σε θέση να καθορίσει την προέλευση των πληγμάτων, τα οποία είναι από τα πιο αιματηρά που έχουν σημειωθεί εναντίον των δυνάμεων του συριακού στρατού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες σε κωλοαμερικανική αποικιοκρατικη επιδρομή εναντίον θέσεων του συριακού στρατού
 Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 05:43
Αεροσκάφη του δυτικου αποικιοκρατικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπέλυσαν φονικές επιδρομές εναντίον τουλάχιστον μίας «θέσης του στρατού» της Συρίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.
Ωστόσο, ο αλητικος ναζιστικος αποικιοκρατικος στρατός των ΗΠΑ ειπε τα γνωστα ψεματα του  ότι δεν διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.
«Αεροσκάφη του κωλοαμερικανικού αποικιοκρατικου συνασπισμού βομβάρδισαν μια από τις στρατιωτικές θέσεις μας στην περιοχή αλ Χάρα, νοτιοανατολικά της αλ Μπουκάμαλ», στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), ανέφερε το SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
Ένας αξιωματικός των δυνάμεων που μάχονται υπέρ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, «πιθανότατα αμερικανικά», έπληξαν θέσεις ιρακινών στρατιωτικών οργανώσεων μεταξύ της αλ Μπουκάμαλ και της ατ Τανφ, καθώς και θέσεις του συριακού στρατού.
Όμως, ο αληταρας αποικιοκρατς ταγματάρχης Τζος Ζακ, εκπρόσωπος της Αποικιοκρατικης Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), του μικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, διέψευσε την πληροφορία αυτή δηλώνοντας στο Reuters ότι «κανένα (κράτος) μέλος του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν διεξήγαγε πλήγματα κοντά στην αλ Μπουκάμαλ».
Στην Ντέιρ Εζόρ, επαρχία με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΚΔΔ)--που υποστηρίζει ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό αμερικανική ηγεσία διεξαγουν επιχειρησεις εναντιον του δημοκρατικου αραβικου συριακου στρατου –και οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντοφασιστών της οργάνωσης Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) που εχουν φτιαξει οι κωλοαμερικανοι και οι σιωναζοι.
Οι δημοκρατικές συριακες δυνάμεις ελέγχουν τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη, που διαπερνά την επαρχία, ενώ οι ΚΔΔ μάχονται μαζι με τους αποικιοκρατες αμερικανους στα χωριά στην ανατολική όχθη του ποταμού, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Τα δύο μέρη γενικά αποφεύγουν να συγκρουστούν κι έχουν εγκαθιδρύσει μια γραμμή «αποκλιμάκωσης» για να αποφεύγονται εμπλοκές ανάμεσά τους.
Όμως, υπάρχουν εξαιρέσεις.
Τον Απρίλιο ξέσπασαν εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10 δημοκρατικοι μαχητές, ενώ τον Φεβρουάριο ο αληταραδικος αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 100 φιλοδημοκρατικοί μαχητές.
Η Ουάσινγκτον είχε τότε αναφέρει πως τα πλήγματα εξαπολύθηκαν σε αντίποινα για μια επίθεση εναντίον των δικών της δυνάμεων και των ΚΔΔ.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Άσαντ δήλωσε ότι θεωρεί τις ΗΠΑ δύναμη κατοχής που έχει καταλάβει μέρος της Συρίας και πρόσθεσε πως η θέση του κράτους του είναι πως «υποστηρίζει κάθε πράξη αντίστασης εναντίον των τρομοκρατών ή των δυνάμεων κατοχής, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία-προεδρικές εκλογές: Νικητής ο υποψήφιος της Φασιστικης Ακροδεξιάς, Ιβάν Ντούκε
 Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 01:35
Ο υποψήφιος της φασιστικής ακροδεξιάς της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε κέρδισε την προεδρία της χώρας επικρατώντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή, σε μια αναμέτρηση χωρίς ιστορικό προηγούμενο με έναν υποψήφιο της σοσιαλιστικής αριστεράς, τον πρώην δήμαρχο της πρωτεύουσας της χώρας Γκουστάβο Πέτρο.
Με το 96,99% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ο Ιβάν Ντούκε συγκεντρώνει το 54,07% των ψήφων και ο Γκουστάβο Πέτρο το 41,72%. Η συμμετοχή στη διαδικασία, που εκτυλίχθηκε ήρεμα, χωρίς σοβαρά επεισόδια ή καταγγελίες για παρατυπίες, έφθασε το 52,18%.
Η νίκη του Ντούκε, υποψήφιου του κόμματος του Φασιστικου κομματος με το γελοιο τιτλο Δημοκρατικο Κέντρο (CD), της παράταξης του ισχυρού πρώην προέδρου, νυν γερουσιαστή Άλβαρο Ουρίμπε, καθησυχάζει μεν ξένους επενδυτές που φοβούνταν μια δραματική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου σε περίπτωση νίκης του υποψήφιου της συμμαχίας Ανθρώπινη Κολομβία, αλλά εγείρει ανησυχίες για την τύχη της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπέγραψε με την πρώην οργάνωση ανταρτών FARC ο απερχόμενος πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος το 2016, αλλά και τη μοίρα της τρέχουσας ειρηνευτικής συμφωνίας στην Αβάνα με την τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στη χώρα των Άνδεων, τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ελληνόφοβος Φίλης, ο υπερασπιστής του εθνικισμού των σκοπιανών μας απειλεί; Άντε και γαμήσου εθνομηδενιστικό τίποτα!
Φίλης: Το σύνθημα, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική μπορεί να εκληφθεί ως αλυτρωτικό...
Δηλαδή θα κινήσετε ποινική διαδικασία με τον "αντιρατσιστικό" νόμο;
Ε...  η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική κι άντε να γαμηθείτε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποια η σχέση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με προσφυγές κατά της Ελλάδας για αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα;

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με άλλα πρόσωπα, φέρεται να είχε προσφύγει σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου η χώρα να καταδικαστεί για την μη αναγνώριση του σωματείου του. Τι  αφορά το σωματείο του; Την προαγωγή του  «τοπικού Μακεδονικού πολιτισμού»  στη Φλώρινα υποκρύπτοντας (βάσει δικαστικών αποφάσεων) τη δημιουργία εντυπώσεων για την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και «την πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Σύμφωνα με την έκθεση του HELSINKI WATCH «Denying EthnicIdentity: The Macedonians of Greece»  (έκδοση 1994) φαίνεται ότι ο Κωνσταντίνος  Σέλτσας του Δημητρίου, το 1990, από κοινού με τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, Πέτρο Δίμτση, Σταύρο Αναστασιάδη, τον Κωνσταντίνο Γκότση, Αναστάσιο Μπουλέ και Σταύρο Σοβίσλη, προσφεύγουν στο πρωτοδικείο της Φλώρινας προκειμένου να αναγνωριστεί το Σωματείο τους «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που επιδιώκει την προαγωγή του «Μακεδονικού πολιτισμού», στην περιοχή της Φλώρινας.
Την 1η Μαρτίου 1990 το Πρωτοδικείο της Φλώρινας απορρίπτει  το αίτημα για αναγνώριση του συλλόγου, κρίνοντας ότι «πραγματικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της καλλιέργειας εντυπώσεων περί υπάρξεως Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αντιβαίνει το Εθνικό συμφέρον αυτής και εντεύθεν ευθέως στο Νόμο».
Απορριπτική ήταν επίσης και η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 6 Μαΐου 1991. Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν υφίσταται ιστορικά αποκρουστέα σλαβομακεδονική μειονότητα» και διαβλέπει επίσης «πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου καταθέτουν αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Εφετείου και στις 20 Μάιου 1994 ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αίτηση.
Το 1997, οι εκπρόσωποι του σωματείου εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο  Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν  στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να καταδικαστεί τη χώρα μας.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταθέτουν το αίτημα εμφανίζεται ένας συνεπώνυμος του κ. Σέλτσα, επίσης οδοντίατρος και επίσης γεννηθείς στη Φλώρινα το 1956.
 Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα!
Τα πρόσωπα που προσφεύγουν κατά της Ελλάδας, ισχυρίζονται ευθέως ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση»!
Όπως ήταν προφανές και όπως άλλωστε αναφέρει το έγγραφο της προσφυγής,  όλες οι βαθμίδες των Ελληνικών Δικαστηρίων απέρριψαντις αιτήσεις των παραπάνω προσώπων, ισχυριζόμενες ότι οι πραγματικοί σκοποί του σωματείου, δεν ήταν η προαγωγή του πολιτισμού της περιοχής, αλλά η προαγωγή της θέσης  ότι «υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».
Μετά την αποκάλυψη και ειδικά μετά τη χθεσινή παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσα σε ΜΜΕ των Σκοπίων, να ομιλεί την «Μακεδονική», και να αποκαλείται από το μέσο ως ο «πρώτος Μακεδών βουλευτής της Ελλάδας», πλέον γεννούνται εύλογα ερωτήματα:
Ποια η σχέση του βουλευτή του κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα του Δημητρίου, με τον Κωνσταντίνο Σέλτσα του Δημητρίου, που προσέφυγε στις αρχές διεκδικώντας την αναγνώριση της στέγης «μακεδονικού πολιτισμού» ;
Αν τα πρόσωπα ταυτίζονται, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις προσφυγές του Βουλευτού του κατά της Ελλάδας σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αναγνωριστεί «Μακεδονική» μειονότητα στη χώρα;
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις!
Επικοινωνησαμε με τον κ. Σέλτσα ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι όντως είχε προσφύγει εναντίον της Ελλάδας, όχι όμως, όπως υποστηρίζει, για να αναγνωριστεί “μακεδονική” μειονότητα, αλλά “μακεδονική” γλώσσα και πολιτισμός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΕΟΣ: ζητάμε γονυπετείς από την ΣΤΑΖΙ, από τις μυστικές υπηρεσίες, από τα Ιδρύματα Σόρος, από σύμπαντα τον Εθνομηδενισμό
Νίκο ΚΟΤΖΙΑ:
Έσπασες όλα τα ρολόγια, η κοινή λογική ανήμπορη, "υποκλίνεται" στην συλλογιστική σου:
"αφού από 1.00.000 οι διαδηλωτές των συλλαλητηρίων, (ο λεγόμενος ΟΧΛΟΣ), έπεσαν εν συνεχεία στις 100.000 και σήμερα στις Πρέσπες (εκεί έκανε την δήλωση) είναι 4.000 (πρόλαβε να τους μετρήσει την ώρα του party...εκεί που έψελνε: Happy Birthday στον Νίμιτς.), η πλειοψηφία στηρίζει την Συμφωνία!!!;;;"
ΕΛΕΟΣ: ζητάμε γονυπετείς από την ΣΤΑΖΙ, από τις μυστικές υπηρεσίες, από τα Ιδρύματα Σόρος, από σύμπαντα τον Εθνομηδενισμό:
ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ! Τα μαθηματικά αυτοκτόνησαν ήδη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλίτωσε στο παρά 1 λιντσάρισμα ο ΙερώΔΟΥΛΟΣ των κονδυλίων του 4ου Ράιχ!
Του χαρίστηκε ο λαός με τα μνημνόνια...
Του χαρίστηκε ο λαός με τις αλλαγές φύλου στα 15χρονα...
Του χαρίστηκε ο λαός στα κονδύλια για τους λαθρομετανάστες...
Του χαρίστηκε ο λαός για την προδοσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας...
Του χαρίστηκε ο λαός για τη μούγκα στο ξεπούλημα της περιουσίας του Πατριαρχείου στους σιωνιστές-ναζί...
Ε... η Μακεδονία, που είναι μία κι ελληνική -ο Κοτζιάς με το Φίλη και τις απειλές περί αλυτρωτισμού και αντιρατσιστικού νόμου να τις βάλουν στον κώλο τους, μαζί με τους δικαστές του κώλου- κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει...
Κανένας σεβασμός στον ανάξιο Ιερώνυμο!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίας Ανδριόπουλος! "Ποιος το περίμενε η Κεντροαριστερά να καταντήσει η ντροπή της Πατρίδας..."
O Ηλίας Ανδριόπουλος δεν είχε χαριστεί ούτε στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη:   Ο Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει, σ’ αυτό το νέο ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού, το "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες"...
Ποιος το περιμενε..
Η Κεντροαριστερα να καταντησει το αντιθετο της υπερηφανειας των Ελληνων. Να καταντησει η Ντροπη της Πατριδας.
Περιφερει το τυμπανισμενο πτωμα της σκορπωντας μποχα και αβασταχτη δυσοσμια σε ολοκληρη την ελληνικη επικρατεια.
Μετα την Μακεδονια, τι άλλο εχει σειρα….?
Ουτε επι χουντας που την αντιμετωπισα ως εφηβος, δεν ειχα νιωσει τετοια Οργη και Αηδια!!!
ΑΙΣΧΟΣ!!!
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
17/6/2018



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν μπροστά σε "έλληνα" πρωθυπουργό λεει ο Ζαεφ «Η μακεδονική και η ελληνική κοινωνία είναι υπέρ, θέλουν την ειρήνη» και "Μακεδόνες και Ελληνες"... κι αυτός γελάει...
Μόνον εμετό κι οργή μπορείς να νοιώσεις...