Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Τριτη 19 Ιουνιου 2018


Το Ισραήλ απελευθέρωσε την Κυριακή τον 18χρονο παλαιστίνιο κρατούμενο Χασάν Ταμίμι, ο οποίος έχασε την όρασή του λόγω ιατρικής αμέλειας μέσα στη φυλακή.
Ο Αμπντουνασίρ Ταμίμι, θείος του Χασάν, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι ο ανιψιός του φυλακίστηκε τον Απρίλιο παρά την εύθραυστη υγεία του.
Ο Χασάν υπέφερε από ηπατικά και νεφρικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της δυσαπορρόφησης πρωτεΐνης από την πρώιμη παιδική του ηλικία και είχε ανάγκη ιδιαίτερης διατροφής και θεραπείας. Ωστόσο, το Ισραήλ δεν επέτρεψε την πρόσληψη φαρμακευτικής αγωγής στον νεαρό Παλαιστίνιο με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του.
"Παρά το γεγονός ότι ενημερώσαμε το ισραηλινό κράτος με ιατρικές εκθέσεις, δεν έδωσαν καμία σημασία και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε", δήλωσε ο Αμπντουνασίρ Ταμίμι.
Ο Χασάν Ταμίμι συνελήφθη στις 7 Απριλίου 2018 με την κατηγορία ότι «πέταγε πέτρες στα ισραηλινά στρατεύματα», και αργότερα μεταφέρθηκε στη στρατιωτική φυλακή Οφέρ, κοντά στη δυτική Ραμάλα, για να δικαστεί τον Ιούλιο.
Ο Χασάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόνο όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του, ένα μήνα μετά την κράτηση του.
Η Παλαιστινιακή Κοινωνία των Κρατουμένων (PPS) δήλωσε ότι ο Χασάν έχασε την όρασή του λόγω «ιατρικής αμέλειας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χτυπούσαν τους ανθρώπους στις Πρεσπες λες και ήταν αναρχικοί» είπε ο Οικονόμου στον Σκάι. Έχει πάτο η ξεφτίλα σας ρε νούμερα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εμείς οι Μακεδόνες", "Εσείς οι 'Ελληνες" έλεγε και ξανάλεγε ο σλαβοσκοπιανός! Οι Τσίπρας-Κοτζιάς χαμογελούσαν με ευχαρίστηση!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι ο Τσίπρας βγαίνει ανοιχτά πλέον και λέει πως ήταν λάθος η προκήρυξη δημοψηφίσματος το 2015, ασφαλώς και δεν δικαιώνει όσους απείχαν απ' αυτό.
Αν το δημοψήφισμα ήταν αδιάφορο στα κέντρα ισχύος που εξυπηρετεί ο κοινωνικός δολοφόνος, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το αποκηρύξει.
Παρακαταθήκη είναι το 62% του ΟΧΙ. Και θα τους ανησυχεί για χρόνια. Καθώς έχει ο καιρός γυρίσματα και το ξέρουν πολύ καλά.
Τα κέντρα ισχύος, όχι ο ξευτιλισμένος ανθρωπάκος. Αυτός ονειρεύεται Νόμπελ για την προσφορά του στο ΝΑΤΟ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 19 Ιουνίου 1953 ο Τζούλιους και η Έθελ Ρόζενμπεργκ εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα στις φυλακές Σινγκ Σινγκ των ΗΠΑ, έχοντας καταδικαστεί για κατασκοπεία και παράδοση μυστικών για την κατασκευή ατομικής βόμβας στην ΕΣΣΔ.
Μέλη και οι δύο του Κ.Κ. ΗΠΑ, αν και είχαν αδρανοποιηθεί μετά τη γέννηση των παιδιών τους, με τον Τζούλιους να έχει εργαστεί σε υπηρεσία που σχετιζόταν με το αμερικανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αποτέλεσαν τους κατάλληλους στόχους για την ένταση της μακαρθικής αντικομμουνιστικής υστερίας και των αντιδημοκρατικών διώξεων. Ταυτόχρονα, αμφισβητούνταν έτσι η ανάπτυξη της σοβιετικής επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς η κατασκευή ατομικής βόμβας από την ΕΣΣΔ το 1949 εμφανιζόταν σαν αποτέλεσμα κατασκοπείας.
Οι Ρόζενμπεργκ καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν επειδή, για λόγους ιδεολογικής αξιοπρέπειας, δεν δέχτηκαν να αποκαλύψουν τις σχέσεις τους με το Κ.Κ. και να συμμετάσχουν στην κατάδοση άλλων ανθρώπων που θα μπορούσαν να κατονομαστούν ως πράκτορες των Σοβιετικών και να υποστούν κι αυτοί διώξεις.
Η στάση τους αυτή τους εντάσσει μεταξύ εκείνων που κράτησαν ψηλά την αξία του ανθρώπου στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας.
Αθάνατοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1971 ο Παπαδόπουλος δήλωνε πως το μέλλον Ελλάδας και Τουρκίας είναι να αποτελέσουν μια ομοσπονδία, ώστε να τελειώσει ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.
Την ίδια χρονιά η χούντα ίδρυε στην Κύπρο την ΕΟΚΑ Β.
Τόσο η δήλωση του Παπαδόπουλου όσο και η ίδρυση της ΕΟΚΑ Β, ήταν κατευθυνόμενες από τη CIA και το ΝΑΤΟ.
Πολύπλοκος συλλογισμός για όσους θα έσπευδαν να επικροτήσουν τον... διεθνισμό του δικτάτορα!
Σχολιο.-  Το ΝΑΤΟ πίεζε τον Μακάριο να υποχωρήσει στις τουρκικές αξιώσεις και να ξεκόψει από τις σχέσεις με ΕΣΣΔ. Ο Παπαδόπουλος έστελνε το μήνυμα πως δεν θα διακινδύνευε τις καλές σχέσεις με την Τουρκία χάρη στην Κύπρο. Και η πίεση ασκούνταν και με την τρομοκρατία, εμφανίζοντας τον Μακάριο ως εχθρό της Ένωσης, την οποία τάχα ήθελε η χούντα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΤΖΙΦΡΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
"Αμέσως μετά έδωσα εντολή να ακολουθήσουν εκλογές και τις κέρδισα".
Δεν πήραν απόφαση. Εντολή έδωσε ο χλέμπουρας! Δεν κέρδισαν τις εκλογές. Αυτός ο συμπλεγματικός τις κέρδισε!
Δεν νομίζω να είμαι τόσο περίεργος, γαμώτο, αλλά αν ο πρόεδρος κόμματος στο οποίο συμμετέχω ξεστόμιζε τέτοια φράση, θα του την έστηνα και θα τον εξευτέλιζα δημοσίως. Ακριβώς γιατί δεν θα του αναγνώριζα κανένα δικαίωμα να εξευτελίζει τόσες χιλιάδες ανθρώπους, στους οποίους δεν αναγνωρίζει όχι μόνο το δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων, αλλά ούτε καν τη συμβολή τους σε μια επιτυχία.
Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν το περιμένω από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα θυμηθούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια; Όταν τους υποχρέωνε σε σωματικό έλεγχο για να μπουν στο Συνέδριο, όταν συζητούσαν υπό το άγρυπνο βλέμμα των ασφαλιτών της προσωπικής του φρουράς και όταν τους έβαζε να ψηφίζουν ξανά και ξανά μέχρι να περάσει το δικό του, πού είχε πάει η αξιοπρέπειά τους;
Μα να ανέχονται να τους εξευτελίζει ένας συμπλεγματικός ανθρωπάκος;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΣΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ!
Γνωστός από την πολύχρονη προσπάθεια ιστορικής αναθεώρησης για το ξέπλυμα της δωσιλογική Δεξιάς, ο Στάθης Καλύβας επιμένει στη στήριξη της Ν.Δ., σε αντίθεση με τον ομοϊδεάτη του Νίκο Μαραντζίδη που είδε ότι είναι πιο συμφέρον να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Καλύβας, λοιπόν, αποσαφηνίζει ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό δεν έχει καμιά σχέση με πατρίδες και δικαιώματα λαών, αλλά "οφείλεται σε διεθνείς προτεραιότητες" που ο ίδιος έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις ώστε να τις ξέρει, πράγματι, πολύ καλά. Και θεωρεί ότι καλή είναι η συμφωνία. Μόνο που η Ν.Δ. έχει κι έναν κόσμο που διαφωνεί, οπότε καλά έκανε και εμφανίστηκε με ντεμέκ αντιρρήσεις.
Διεθνιστής και ο Στάθης Καλύβας!
Σχολιο.- Και οι δωσίλογοι δεν ήταν αναγκαστικά εθνικιστές.. κύριε. Ήταν με τον διεθνισμό της Γερμανικής τότε ολοκλήρωσης κατά των εθνικιστών τρομοκρατών του ΕΑΜ. Το όργανό τους στην Ελλάδα έβγαινε στην Θεσσαλονίκη και λεγόταν "Νέα Ευρώπη" . Δεν λεγόταν ούτε "Τουρκοφάγος" ούτε 'Βουλγαροκτόνος".
Θελω να πω κάπως σαρκαστικά ότι πρέπει να δεις τις έννοιες μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο.Οι δωσίλογοι ήταν ακραίοι εθνικιστές αλλά ήταν και Εθνικα μειοδοτες.Οι ναζί ήταν υπερακραιοι εθνικιστές,αλλά ισχύει ότι μίλαγαν και για μια αντιδραστική ενωμένη Ευρώπη,που θα ήταν λίκνο του πολιτισμού απέναντι στις κόκκινες ασιατικές ορδές.Επισης, είναι ενδιαφέρον ότι οι μαραντζιδης και καλύβας ,αν και υποστηρίζουν με έναν τρόπο τον ακραίο αντικομμουνισμό,που ήταν υπερεθνικιστικος θα σου πουν ότι το κάνουν από φιλελεύθερη και οικουμενική σκοπιά και όχι εθνικιστική.Θελω να πω χοντρά χοντρά,και λίγο σκωπτικά, ότι σήμερα ακόμη και οι αντικομμουνιστές δεν είναι trendy ,να νομιμοποιούν τον λόγο τους εθνικιστικά.Αρα, πρέπει να μιλάνε,εκτός αν είναι πατενταρισμενοι ακροδεξιοι, πιο πολύ στο όνομα του ελεύθερου κόσμου παρά στο όνομα του ακραίου έθνους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρει πως η ιστορία θα τον αναφέρει τον Τζιφρα ως εκείνον τον θλιβερό ηγετίσκο που παραβίασε κατάφωρα τη λαϊκή εντολή. Και δηλώνει πως το δημοψήφισμα ήταν λάθος:
"Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα".
Και φυσικά, σταθερή η έπαρση που εξευτελίζει αυτούς που τον ακολουθούν. Ποιες συλλογικές αποφάσεις; Αυτός δίνει εντολές! Αυτός κερδίζει τις μάχες!
"Αμέσως μετά έδωσα εντολή να ακολουθήσουν εκλογές και τις κέρδισα".
Κι ένα ψέμα, γιατί "ποιος θυμάται, καημένε!":
"Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο, μπορούσα να είχα κυβερνήσει ακόμα τρεισήμισι χρόνια, χωρίς εκλογές".
Με καμιά 30ριά βουλευτές λιγότερους, καθώς τόσοι περίπου καταψήφισαν το μνημόνιο, δεν θα κυβερνούσες, βρε απατεώνα!
Και η αμορφωσιά πανταχού παρούσα: Τριάμισι χρόνια, ρε αστοιχείωτε! Τριάμισι χρόνια λέμε στα ελληνικά. Τσάμπα τα λεφτά του εργολάβου μπαμπά για να μάθεις γράμματα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγιώτης Κανελλόπουλος προς Βαν Φλιτ: "Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας!"
Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου για την Κύπρο: "Είναι η ευτυχεστέρα ημέρα της ζωής μου".
Κώστας Σημίτης κατά την κρίση στα Ίμια: "Ευχαριστώ τον αμερικανό πρόεδρο".
Νίκος Κοτζιάς προς Νίμιτς για τη Συμφωνία για το Μακεδονικό: "Είναι δώρο για τα γενέθλιά σας".
Μπα! Δεν τους ξέφυγαν όλ' αυτά. Ήξεραν πολύ καλά γιατί τα έλεγαν. Αυτοί που έχουν αυταπάτες είναι το πρόβλημα. Και εννοώ ο καλοπροαίρετος κόσμος, όχι οι σιτιζόμενοι ένεκα της ροπής τους στους παλαμακισμούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαρμπαρούσης: Με το βουλευτικό από το Μεσολόγγι σε φιλικό σπίτι στην Πεντέλη
ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ...δεν έχει η φασιστογκόμενα που τον υπέθαλψε και που δεν διώκεται; Κανένα πλάνο μέσα από το σπίτι, του ζούγκλα και του χίου, με τίποτε άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη (τς,τς), όπως έκαναν με την Ρούπα; Πάω στοίχημα πως πρόκειται για γόνο εξαιρέτου οικογενείας, με ελληνοχριστιανικάς αρχάς και ...αρκετά φράγκα....
Σχολιο.- Η ΑΛΗΘΕΙΑ... είναι ότι η ελληνική αστυνομία, από καταβολής ελληνικού κράτους, έχει εκπαιδευτεί να δέρνει, να ταλαιπωρεί και να συλλαμβάνει μόνο από την εδώ πλευρά. Όταν πρέπει να πιάσει κάποιον από την γαλαζόμαυρη πολυκατοικία, τότε το όργανο διστάζει, υπάρχει ένας κόμπος στον λαιμό, τα χέρια τρέμουν και τα γόνατα λυγάνε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/6/2018 – 15.30
Με εμφυλιοπολεμική και χρυσαυγίτικη ρητορική, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ανδρέας Καραφλός, προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ενάντια στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τις οποίες «διανθίζει» με «αβρότητες» τύπου… «κομμούνια», «εθνικός μειοδότης» και φωτογραφικά κολάζ με τον πρωθυπουργό σε απρεπείς χειρονομίες.
Το ηθικό, πολιτικό και τυπικό ζήτημα που προκύπτει είναι εμφανές, αφού πρόκειται για εν ενέργεια λειτουργό της Δικαιοσύνης, ο οποίος πλησιάζει επικίνδυνα τα όρια που ξεπέρασε πριν ελάχιστα 24ωρα ο Μπαρμπαρούσης από το βήμα της Βουλής.
Σχολιο.-  ΚΑΙ ΕΣΠΑΓΑ...το κεφάλι μου τόσο καιρό, γιατί είναι μέσα η Ηριάνα και έξω ο ρουπακιάς...τυφλή και ...καραφλή η αστική δικαιοσύνη...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...και Μαραντζίδης. Το ελληνικό κεφάλαιο, τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, είναι σταθερά μέσα στην πρώτη τριάδα διεθνώς, των επενδυτών στην γειτονική σλαβομακεδονία, με επενδύσεις που υπολογίζονται σε ένα δις ευρώ, κυρίως στον κατασκευαστικό και τραπεζικό τομέα. Και επειδή ως γνωστόν το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, (οι μαλάκες οι προλετάριοι ακόμη να το καταλάβουν) και οι οργανικοί διανοούμενοι της αστικής τάξης, τύπου Μαραντζίδη, αυτό εννοούν όταν λένε..."ελληνικά συμφέροντα". Και επειδή αυτά τα "ελληνικά συμφέροντα" ταυτίζουν την μοίρα τους με τους γνωστούς ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς (ΕΕ-ΝΑΤΟ), έρχεται να καθαρίσει σε ιδεολογικό και μιντιακό επίπεδο, ο Μαραντζίδης. Ο συγκεκριμένος έβγαζε για χρόνια το ...παντεσπάνι του στο τηλεοπτικό στασίδι του σκάι, δημοσιεύοντας τις "δημοσκοπήσεις" του, τις οποίες μάλιστα περιέβαλε και με το κύρος του πανεπιστημίου μακεδονίας (από το οποίο βγάζει το ψωμί του, που του επιτρέπει να αναζητάει στην "ελεύθερη αγορά" το "μένουμε ευρώπη" παντεσπάνι του) και οι οποίες έδιναν κάθε φορά προβάδισμα στην νουδού περίπου εβδομήντα με ογδόντα μονάδες, και τον κούλη με ποσοστό δημοφιλίας που θύμιζε το ποσοστό δημοφιλίας του Μαραντόνα όταν φορούσε την φανέλα της Νάπολι, στην Ιταλία...
15/6/2018 – 13.31
Η συμφωνία στο Μακεδονικό «πάει μπροστά τα ελληνικά συμφέροντα» εκτίμησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ''Shoot the dog'', το κομμάτι που χτυπούσε την αμερικανοβρετανική συμμαχία την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ
Ο George Michael υπερ της Παλαιστινης και εναντιον του πολεμου στο Ιρακ
Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά ο Τζορτζ Μάικλ ήταν υπέρ των παλαιστινίων & εναντίον του πολέμου στο Ιράκ.
To BBC απαγόρευσε την κυκλοφορια του αλμπουμ που τραγούδησε για τη Γάζα & και υπηρξαν επιχειρηματικες δυνάμεις που κυριολεκτικα '' δολοφόνησαν'' τον χαρακτήρα του ,την φήμη & την αξιοπιστία του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαστε αθώοι, όπως έχουμε διακηρύξει και υποστηρίζουμε από τη στιγμή της σύλληψής μας. Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Για να παραιτηθούμε από αυτή την αλήθεια πρέπει να πληρώσουμε πολύ βαρύ τίμημα, έστω κι αν πρόκειται για το ανεκτίμητο δώρο της ζωής ‒ και μια ζωή, με τέτοιο τρόπο εξαγορασμένη, δεν θα μας επέτρεπε να ζούμε με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό».
Έθελ Ρόζενμπεργκ
1951 ‒ Οι Αμερικανοί πολίτες Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ, θύματα του μακαρθισμού στις ΗΠΑ, καταδικάζονται σε θάνατο με την κατηγορία ότι πουλούσαν «ατομικά μυστικά» στη Σοβιετική Ένωση. Εκτελέστηκαν στις 19/6/1953 στην ηλεκτρική καρέκλα.
Σαν σήμερα, ίσως το πιο τραγικό φιλί της Ιστορίας...
Στις 19 Ιούνη του 1953 οι Αμερικανοί πολίτες Τζούλιους και Εθελ Ρόζενμπεργκ (34 και 32 ετών), θύματα του μακαρθισμού στις ΗΠΑ, εκτελουνται στην ηλεκτρική καρέκλα με την κατηγορία ότι πουλούσαν ''ατομικά μυστικά'' στη Σοβιετική Ενωση.
Οι Ρόζενμπεργκ ήταν κομμουνιστές και ''έπρεπε'' να πεθάνουν..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα μας υπάρχει κάτι που δεν έχει όνομα• αυτό το κάτι είναι αυτό που είμαστε.
Ζοζέ Σαραμάγκου

“Είναι σαφές πως οι τραπεζίτες δεν είναι άνθρωποι για να τους εμπιστεύεται κανείς…”
Στο αριστούργημά του «Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον» (εκδόσεις Καστανιώτη) που πολεμήθηκε όσο λίγα από την Εκκλησία και που η πορτογαλική κυβέρνηση το απέσυρε από το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος με το αιτιολογικό ότι… «δεν εξέφραζε τη χώρα», γράφει:
«O Ιησούς σηκώθηκε, ένιωσε μια άπειρη δύναμη να ξυπνά στο πνεύμα του, εκείνη την ώρα ήταν ικανός να κάνει τα πάντα, να διώξει το θάνατο από εκείνο το κορμί, να κάνει να επιστρέψει σ’ αυτό η ύπαρξη και το είναι του ακέραια, ο λόγος, η κίνηση, το γέλιο και το δάκρυ ακόμη, όχι όμως κι ο πόνος, μπορούσε να πει, Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή, όποιος σε μένα πιστεύει, ακόμη και νεκρός, θα ζήσει, και θα ρωτούσε τη Μάρθα.
Εσύ το πιστεύεις αυτό, και εκείνη θα απαντούσε, Ναι, πιστεύω ότι είσαι ο γιος του Θεού που θα ερχόταν στον κόσμο, κι έτσι, αφού βρίσκονται όλα τα χρειώδη διαθέσιμα και παρατεταγμένα, η δύναμη και η δυνατότητα, η θέληση να τις χρησιμοποιήσει, το μόνο που λείπει είναι ο Ιησούς, κοιτάζοντας το εγκαταλειμμένο από την ψυχή του σώμα, απλώνοντάς του τα χέρια, δείχνοντάς του το δρόμο της επιστροφής, να πει, Λάζαρε, σήκω, κι ο Λάζαρος να σηκωθεί, γιατί ο Θεός το θέλησε, ακριβώς όμως εκείνη τη στιγμή, την πραγματικά τελευταία και έσχατη, η Μαρία η Μαγδαληνή βάζει το χέρι της πάνω στον ώμο του Ιησού και του λέει.
Κανείς δεν έχει αμαρτήσει τόσο στη ζωή του που ν’ αξίζει να πεθάνει δυο φορές, και τότε ο Ιησούς άφησε τα χέρια του να πέσουν και βγήκε έξω να κλάψει».
Έξι χρόνια αργότερα, το 1998, όταν του απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, λέει («Βήμα», 18/10/1998):
«Σε έναν κόσμο όπου μια χούφτα άνθρωποι κατέχουν περισσότερα αγαθά από ό,τι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη και κανένας δεν κάνει τίποτε γι’ αυτό, νομίζω ότι όλες οι υπόλοιπες συντέλειες περισσεύουν».
Το 2004, συγκλονισμένος από την τακτική γενοκτονίας του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, δηλώνει:
«Η Ραμάλα είναι το Άουσβιτς του σήμερα: Στη Ραμάλα είδα την ανθρωπότητα ταπεινωμένη και εκμηδενισμένη, όπως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί».
Στο βιβλίο του «Το τετράδιο» (εκδόσεις Καστανιώτη) μνημονεύει τα λόγια του Πορτογάλου ποιητή Αλμέιντα Γκαρέτ:
«Κι εγώ ρωτώ τους οικονομολόγους, τους πολιτικούς, τους ηθικολόγους: υπολόγισαν ποτέ τον αριθμό των ατόμων που υποχρεωτικά καταδικάζονται σε αθλιότητα, σε άνιση εργασία, σε εξαχρείωση, σε αφροσύνη, σε διεφθαρμένη άγνοια, σε ανίκητη δυστυχία, σε απόλυτη ένδεια, για να παραχθεί ένας πλούσιος;»
Στην ερώτηση «γιατί παραμένει κομμουνιστής;», μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας από το 1964, απαντά:
«Το σώμα μου παράγει ορμόνες για να μεγαλώνουν τα γένια μου και κάποιες άλλες που με κρατάνε κομμουνιστή. Να αλλάξω; Για ποιο λόγο; Θα ντρεπόμουν».
Με το ξέσπασμα της κρίσης και την πολιτική που επιβάλλεται τόσο στη χώρα του την Πορτογαλία, όσο και στην Ισπανία, όπου ζει από το 1992 αυτοεξόριστος λόγω της στάσης της πορτογαλικής κυβέρνησης του Καβάκο Σίλβα στο βιβλίο του «Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον», σχολιάζει:
«Είναι σαφές πως οι τραπεζίτες δεν είναι άνθρωποι για να τους εμπιστεύεται κανείς…».
Ο Ζοζέ Σαραμάγκου, αυτή η τεράστια μορφή του ευρωπαικού και παγκόσμιου πολιτισμού, μαχητής κατά της χούντας του Σαλαζάρ στην «Επανάσταση των γαριφάλων», ένας άνθρωπος που λόγω της φτώχειας της αγροτικής οικογένειάς του δεν τελείωσε ούτε καν τη βασική εκπαίδευση, που κατέκτησε τη θέση του στο πάνθεον της λογοτεχνικής αθανασίας αν και άρχισε να γράφει μόλις μετά τα 50 του χρόνια, που εξηγούσε – αφοπλιστικά – ότι ήταν κομμουνιστής γιατί «δεν θέλω να χάσω τον μόνο λόγο που έχω για να ζω: τη συνείδηση του ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι ένας κόσμος καλός, το αντίθετο, και ότι είναι ανάγκη να τον αλλάξουμε», πέθανε σαν σήμερα, στις 18 Ιουνίου του 2010.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πολεμικός ανταποκριτής & δημοσιογραφος ,βραβευμένος με Πούλιντζερ Κρις Χέτζες,στο βιβλίο του «Ημερολόγια της Γάζας»,έγραφε ότι έχει δει παιδιά να πέφτουν νεκρά από σφαίρες σε άλλες συγκρούσεις, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα, γυναίκες και παιδιά να συγκεντρώνονται και να σφαγιάζονται ομαδόν στην Αλγερία - «αλλά ποτέ δεν είχα δει στρατιώτες να παίζουν με παιδιά σαν τη γάτα με το ποντίκι και να τα δολοφονούν σαν να έκαναν σπορ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/6/18
Για όσους λέγανε ότι υπερβάλουμε - Το σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο» ζητά αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα
Το πολιτικό κόμμα με έδρα την Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων στη βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης του, ως «ημιτελή» την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας
Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και το «Ουράνιο Τόξο» ζητά αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!
Το πολιτικό κόμμα με έδρα την Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων στη βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης του, ως «ημιτελή» την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας.
Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία 'Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο' και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα» στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Ουράνιου Τόξου» έχει ως εξής
https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/06/blog-post_175.html?spref=fb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Παλαιστίνια ποιήτρια Dareen Tatour αναμένεται να καταδικαστεί στις 24 Ιουνίου για ένα ποιημα (και δύο ποστ στο φέησμπουκ) μετά από 32 μήνες φυλακής και κατ' οίκον περιορισμού. Οι ισραηλινές αρχές μιλούν για φυλάκιση από 15 έως 26 μήνες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ιδεολογική τρομοκρατία απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική
Γράφει ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης #Γιώργος_Κοντογιώργης - Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει τις εκατοντάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια «ετερόκλητο όχλο»...
Σε ότι αφορά ειδικότερα στην εξωτερική πολιτική, το δόγμα της Συριζαίας Αριστεράς ότι εχθρός [τους] «δεν είναι ο εθνικισμός των γειτόνων αλλά ο εθνικισμός της ελληνικής κοινωνίας», δεν χρειαζόταν να περιμένει κανείς την παρούσα συγκυρία για να ξεδιπλωθεί. Το διακήρυξαν πλείστες όσες φορές στο παρελθόν, σε όλες τις πτυχές και ευκαιρίες που προσήλθαν να πάρουν θέση για συγκεκριμένα θέματα. Ο αριστερός εθνικισμός, αυτός που σπεύδει να υπηρετήσει τον εθνικισμό του όποιου άλλου (από τις αγορές έως τον εδαφικό ή πολιτισμικό εθνικισμό των γειτόνων), εγγράφεται ως η πεμπτουσία της ιδεολογίας της.
Το πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στο ό,τι ο ελληνικός εθνικισμός δεν είναι εθνικισμός, διότι δεν είναι ούτε εκτατικός στο εξωτερικό πεδίο, ούτε και πολιτειακά αυταρχικός ή φασιστικός. Εξού και η αριστερή πολιτική νομενκλατούρα (και όχι μόνο), όταν δεν εγκαλεί τον κοινό Έλληνα που στοχάζεται το παρελθόν του με όρους συνέχειας ως ακροδεξιό(!), επιλέγει ως συνομιλητή της το γραφικό πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο διατηρούν στην επιφάνεια με τεχνητές αναπνοές για να νομιμοποιούν το δυναστικό καθεστώς της κομματοκρατίας και τις βαθιά αντιδραστικές επιλογές τους.
Το δόγμα αυτό, εκπορεύεται από τη θεμελιώδη και καταφανώς φασίζουσα αρχή ότι μείζων εχθρός της αριστερής εκδοχής της κομματοκρατίας, είναι η κοινωνία και οι κληρονομιές της, ο ελληνικός λαός και η ιστορία του. Αυτόν και αυτήν έχει στοχοποιήσει, μεταξύ άλλων, η Συριζαία Αριστερά, διότι συγκροτούν συμπαγή πολιτισμική οντότητα, πηγή συνοχής και αντίστασης στη λογική της πολιτικής ιδιοποίησης και της συρρίκνωσης της χώρας. Εξού και με κάθε τρόπο επιχειρούν να πλήξουν στον πυρήνα της πολιτισμικής και κοινωνικής συνοχής της χώρας για να είναι ελεύθεροι να ηγεμονεύουν, έχοντας επιλέξει ως πηγή νομιμοποίησης τον «διεθνή» παράγοντα.
Πολύ πριν ανέβουν στη εξουσία οι Δυνάμεις που διαμορφώνουν τον γεωπολιτικό χάρτη στην περιοχή μελέτησαν τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας τους και αποκόμισαν τη βεβαιότητα ότι οι απόψεις τους για τα εσωτερικά και τα εξωτερικά ζητήματα της χώρας, πηγαίνουν πολύ πιο περά από τις δικές τους στρατηγικές επιδιώξεις: στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό, στα ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο, στο μεταναστευτικό, στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης, στην εκχώρηση κρισίμων περιοχών του δημοσίου χώρου στις διεθνείς συμμορίες των ΜΚΟ κλπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλεύση Ελευθερίας: Η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ καθοδηγήθηκε βήμα-βήμα από τις ΗΠΑ
10:40 Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
«Παρασκηνιακή» καθοδήγηση της συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ από τις ΗΠΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πλεύση Ελευθερίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ‘’συμφωνία’’ που φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα αποτελεί την κατάληξη μιας εξάμηνης κρυφής διαπραγμάτευσης που καθοδηγήθηκε παρασκηνιακά, βήμα προς βήμα, από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ».
«Δεν είναι συμφωνία των λαών, αλλά το αποτέλεσμα εξωτερικών πιέσεων και εντολών και δεν εκφράζει την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού λαού. Αντίθετα, την παραβιάζει», σημειώνει το κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το οποίο τονίζει:
«Τα εθνικά ζητήματα νομιμοποιούνται να τα χειρίζονται μόνο ανεξάρτητες και αυτεξούσιες κυβερνήσεις που εκπροσωπούν και υπηρετούν το λαό. Η υποτελής Κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε ούτε την νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί ούτε την νομιμοποίηση να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία».
Κρίνοντας τη συμφωνία αυτή καθαυτή το κόμμα σημειώνει πως το κείμενο που δέχθηκε ο πρωθυπουργός είναι «για τα εθνικά μας θέματα και την εθνική και εδαφική μας ακεραιότητα ό,τι υπήρξε το 3ο Μνημόνιο για την δημοκρατία: ένα κείμενο υποτέλειας και παραχωρήσεων, που ακρωτηριάζει την ήδη απενεργοποιημένη κυριαρχία της χώρας. Εκτός από την Γερμανική Ε.Ε. και το ΔΝΤ, η κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ παραδίδει τη χώρα και στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, ολοκληρώνοντας το έγκλημα που ξεκίνησε με την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας».
Η ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει πως η συμφωνία, που υπεγράφη την Κυριακή στις Πρέσπες, «δεν παρέχει κανένα εχέγγυο διεθνούς συμβάσεως, δεν αντικατοπτρίζει τη βούληση των μερών, δηλαδή των κρατών που θέλει να δεσμεύσει».
Το κόμμα κάνει λόγο για μία συμφωνία άνευ «κύρους», που είναι «επιζήμια για την Ελλάδα και τους Έλληνες και δεν πρέπει να κυρωθεί ούτε να εφαρμοσθεί από την Ελλάδα» και εξηγεί αναλυτικά τους λόγους:
1. Διότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού χάσει τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά και έχει εκχωρήσει την κυριαρχία της χώρας. Δεν διαθέτει την απαιτούμενη νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα με συμφωνίες τόσο καθοριστικές για το μέλλον της
2. Η «συμφωνία» όχι απλώς δεν εξαλείφει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της FYROM εις βάρος της χώρας μας, αλλά θέτει το θέμα του αλυτρωτισμού συμψηφιστικά, σαν να έχει η Ελλάδα αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον της γείτονος.
3. Η αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας ή Ιθαγένειας ή Υπηκοότητας αλλά και Μακεδονικής γλώσσας προσφέρει το έδαφος για την ανάπτυξη και εξάπλωση και όχι για τον περιορισμό του αλυτρωτισμού. Κανένας και ποτέ μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να προβεί σε τέτοιες αναγνωρίσεις, που αντιστρατεύονται ευθέως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας.
4. Οι διατάξεις της συμφωνίας που αναφέρονται στα σύμβολα και στην ιστορία είναι, εσκεμμένα, εντελώς αόριστες: καμμία αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο και το Αστέρι της Βεργίνας ως στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνιστικών χρόνων, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε καν να διεκδικήσει ρητά να μη χρησιμοποιούνται ο Μέγας Αλέξανδρος και το αστέρι της Βεργίνας ως σύμβολα της γείτονος. Ένας πρωθυπουργός που δεν διεκδικεί ούτε αυτό το στοιχειώδες, αλλά και κατορθώνει να υπογράψει μια συμφωνία που δεν αναφέρει την Μακεδονία ως ελληνική σε κανένα σημείο της, είναι συνολικά επικίνδυνος για τη χώρα και είναι δεδομένο ότι δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.
5. Με την υπογραφή της συμφωνίας, που ήδη αμφισβητείται στο εσωτερικό της γείτονος και είναι αμφίβολο εάν θα κυρωθεί και εάν θα εφαρμοσθεί από την γείτονα χώρα, η χώρα μας αίρει το βέτο για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Έτσι, επιτυγχάνεται ο στόχος των Αμερικανών και των Γερμανών, χωρίς να χρειάζεται καν να κυρωθεί η συμφωνία από κανένα από τα δύο κράτη. Για την περίπτωση που η γειτονική χώρα δεν κυρώσει ή παραβιάσει τη συμφωνία, δεν προβλέπεται καμμία συνέπεια, παρά μόνο...νέα διαπραγμάτευση. Έτσι, αν σε πέντε χρόνια μια νέα κυβέρνηση της FYROM μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων ξανά σε «Μέγας Αλέξανδρος» ή επαναφέρει τα αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματος, η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα όπλο. Φυσικά, η αποβολή της FYROM τότε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα είναι αδύνατη.
6. Η διμερής συμφωνία υπογράφηκε με σκοπό τη μετατροπή της FYROM σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Και αποτελεί το άλλοθι του κ. Τσίπρα για να άρει το βέτο της χώρας. Η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έρχεται σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα: αφενός, θα οξύνει τη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας γύρω από τα σύνορά μας. Αφετέρου, η ιστορία διδάσκει ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι σοβαρότερες γεωπολιτικές απειλές κατά της χώρας μας δεν προέρχονται από κράτη εκτός του ΝΑΤΟ, αλλά από τους ίδιους τους "συμμάχους" μας μέσα στο ΝΑΤΟ.
7. Από το κείμενο της συμφωνίας προκύπτει ότι εκ των βασικών λόγων υπογραφής της είναι η εξυπηρέτηση διεθνών συμφερόντων γύρω από την Ενέργεια, χωρίς το παραμικρό όφελος της χώρας μας, αφού και ο τομέας της ενέργειας εκχωρείται-ρευστοποιείται, με βάση το 3ο Μνημόνιο
8. Επίσης από το κείμενο της συμφωνίας προκύπτει ότι εκ των βασικών λόγων υπογραφής της είναι η οικονομική-επιχειρηματική ενίσχυση των συμφερόντων που σήμερα νέμονται, ελέω Μνημονίων, τα στρατηγικά εργαλεία της χώρας, όπως τα λιμάνια και οι σιδηρόδρομοι.
9. Από το κείμενο της συμφωνίας προκύπτει ότι η αναγνώριση της FYROM ως περίκλειστου κράτους προετοιμάζει το έδαφος για παροχή διευκολύνσεων από τα ελληνικά λιμάνια και δη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χωρίς καμμία εγγύηση άρσης των σχετικών αλυτρωτικών τοποθετήσεων που έχουν διατυπωθεί
10. Η συμφωνία, ως προϊόν μυστικής διπλωματίας που εσκεμμένα απεκρύβη από τους πολίτες, αποτελεί ντοκουμέντο υπονόμευσης των εθνικών συμφερόντων από εκείνους που θα έπρεπε να τα προστατεύουν.
Ολοκληρώνοντας σημειώνεται πως η «Πλεύση Ελευθερίας δεν αναγνωρίζει την συμφωνία και θα πράξει ό,τι επιβάλλει το πατριωτικό καθήκον και το Σύνταγμα για την ακύρωσή της.
Η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα καταγράψει τον κ. Τσίπρα ως έναν από τους μεγαλύτερους προδότες που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας μας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙαβαστε τόν ξεφτιλισμένο αλητάμπουρα, τόν χαζοχαρούμενο μαλάκα ο οποίος χωρίς ίχνος ντροπής τό τσόλι, πετάει εντελώς τήν προβιά του μαχόμενου αντιμνημονιακού καί δείχνει τί πολιτικό τομάρι αρχινενέκος καί κάθαρμα υπήρξε ανέκαθεν, ξεγελώντας καί εξαπατώντας αναίσχυντα εναν ολόκληρο λαό..ΟΤΑΝ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΙΣΚΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ,ΠΕΖΟΥΛΙ ΓΙΑ ΝΆ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΝΑ ΞΕΔΙΨΑΣΟΥΝ...ΞΥΛΟ ΜΟΝΟ ΞΥΛΟ... ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ DIE WELT
Τσίπρας: «Mea culpa» το δημοψήφισμα- Αποθεώνει Μέρκελ, δικαιώνει Γεωργίου
17|06|2018 16:03
Ειδήσεις βγάζει ο πρωθυπουργός στη βαρυσήμαντη συνέντευξή του στην κυριακάτικη Die Welt. Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι θα ενεργούσε διαφορετικά για το δημοψήφισμα του 2015 αν είχε όλα τα δεδομένα του σήμερα μπροστά του, τότε.
Παράλληλα, όταν ερωτάται ευθέως αν θα προχωρήσει σε αυξήσεις συντάξεων, αποκαλύπτει ότι δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, ενώ παραδέχεται ότι η ανεργία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Δικαιώνει τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, λέγοντας πως αν μας ζητηθεί από το δικαστήριο θα καταθέσουμε υπέρ του, ενώ αποθεώνει την Ανγκελα Μέρκελ στην πολιτική της για το προσφυγικό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Ιουνίου 2018
"Η ιστορία θα με δικαιώσει", η απολογία του Φιντέλ - το πρώτο πρόγραμμα της Κουβανικής Επανάστασης

Τιμώντας τα 165 χρόνια από την εξέγερση της Μονκάδα που σηματοδότησε την Κουβανική Επανάσταση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» και οι εκδόσεις Διεθνές Βήμα καλούν σε βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με αφορμή τη νέα έκδοση της ιστορικής ομιλίας του Φιντέλ Κάστρο «Η Ιστορία θα με δικαιώσει».

Θα μιλήσουν:
• Η Πρέσβειρα της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα
• Λουκία Κωνσταντίνου (Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα)
• Μπάμπης Μισαηλίδης (εκδόσεις Διεθνές Βήμα)
Θα ακολουθήσει συζήτηση και μουσικό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 19:00 στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,Ερμού 134 (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ «Θησείο»).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κύπρος, κατεχόμενα : ΕΠΟΙΚΟΙ =188.668.
Τουρκοκύπριοι= 82.222
Για να καταλαβαίνουμε τί επιδιώκουν #Αυτοδιάθεση_Κυπρου#κατοχή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018.
ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ 106.446 ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ 42.812.
ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ.
ΣΤΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΗΤΑΝ 188.668.
ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Τ/Κ 82.222



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πειθαρχική έρευνα κατά του Αντιεισαγγελέα Εφετών Καραφλού
 Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 18:34
Πειθαρχική έρευνα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για τον αντεισαγγελέα Εφετών Ανδρέα Καραφλό, ο οποίος, με αναρτήσεις του στο facebook, καταφερόταν σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,  με αφορμή την υπόθεση των Σκοπίων με περιφρονητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Εκτός όμως από την πειθαρχική διατάχθηκε και ποινική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Ο κ. Καραφλός, ο οποίος είναι εν ενεργεία αντεισαγγελέας Εφετών, στις αναρτήσεις του, χαρακτηρίζει «εθνικό μειοδότη» τον Αλέξη Τσίπρα και κάνει λόγο για "κομμούνια" από τα οποία "καταστράφηκε η χώρα" και πρέπει "να φύγουν", ενώ ζητεί την παραίτηση ακόμη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και την παραίτηση του Πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί "εθνικό μειοδότη" .
Σε μία μάλιστα ανάρτησή του, απεικονίζει τον Πρωθυπουργό να κάνει μία άσεμνη χειρονομία, απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα.
Οι αναρτήσεις του κ. Καραφλού προκάλεσαν αίσθηση, με αποτέλεσμα ο υπουργός Δικαιοσύνης να παραγγείλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από τον Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιουχάισαν τον Κοντονή και την Θεοδώρα Τζάκρη στα Γιαννιτσά
 Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 15:53
Γιουχαΐσματα από πολίτες στα Γιαννιτσά δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία.
Την στιγμή που αποχωρούσαν από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν στο σημείο άρχισε να τους γιουχαΐζει και να τους αποκαλεί «προδότες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκίνησε η 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα
 Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 09:21
Στις 09.20 εξήλθε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο πλαίσιο της 48ωρης άδειας που έλαβε.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας οφείλει να παρουσιάζεται μία φορά την ημέρα σε αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια της άδειας.
Μόλις χθες ο ίδιος έλαβε εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν, καθώς είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, και τον πηγανε παλι στις φυλακεςΚορυδαλλου, από οπου σημερα εξηλθε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κράτος που δίνει προτεραιότητα σε μια ομάδα πολιτών (στην περίπτωση αυτή οι Εβραίοι, που αποτελούν το 80 % του πληθυσμού) για τα δικαιώματα μιας άλλης ομάδας (Άραβες, οι οποίοι είναι το 20 % των πολιτών του Ισραήλ) δεν μπορεί να είναι δημοκρατικοί. Το Ισραήλ κάνει διακρίσεις εις βάρος των Αράβων πολιτών του, των κοινωνικών υπηρεσιών, της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση και της καθημερινής ζωής. Έτσι, αν και οι ανησυχίες των φιλελευθέρων στη δύση αφορούν το μέλλον της ισραηλινής δημοκρατίας, αυτό που αγνοούν είναι η πραγματικότητα του Ισραήλ, στην πράξη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Κλειστά τουριστικά αξιοθέατα λόγω απεργιών
 Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 17:42
Δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού, όπως τα Ανάκτορα των Βερσαλλιών, το Μουσείο Ορσέ ή η Ασπίδα του Θριάμβου παρέμειναν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Πολιτισμού.
Ούτε το Σατό ντε Βανσέν, η Παναγία των Παρισίων και το Πάνθεον άνοιξαν τις πύλες τους για τους τουρίστες.
Πέντε συνδικαλιστικές ενώσεις κατηγορούν το υπουργείο Πολιτισμού ότι θέλει να «ξεφορτωθεί» 1.500 υπαλλήλους αποσπώντας τους και μεταφέροντάς τους υπό την εποπτεία δημόσιων πολιτιστικών ιδρυμάτων, κάτι που αρνείται το υπουργείο.
Σύμφωνα με ένα σχέδιο του υπουργείου, το οποίο θα εφαρμοστεί κλιμακωτά μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2019 και 1ης Ιανουαρίου 2020, 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται και θα υπόκεινται στη διοίκηση δημόσιων πολιτιστικών ιδρυμάτων. Σήμερα, πληρώνονται απευθείας από το υπουργείο Πολιτισμού.
Το σχέδιο «φέρει τη σφραγίδα (…) μιας νέας απεμπλοκής του Κράτους (…) και εντάσσεται στη λογική των επιχειρήσεων» καταγγέλλουν τα συνδικάτα.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ένα παρόμοιο σχέδιο τέθηκε σε ισχύ το 2003 για το Μουσείο του Λούβρου και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, βάζοντας φρένο στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και προκαλώντας «εργασιακή ανασφάλεια» και «ανισότητες».
Μια πηγή στο υπουργείο διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει κανένας αντίκτυπος στον σεβασμό του καθεστώτος του δημόσιου λειτουργού ή της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβούλιο Ευρώπης: Άνοιξε «φάμπρικα» αναγνώρισης μειονοτικών γλωσσών στην Ευρώπη
 Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 13:39
Στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια και στην συνακόλουθη απαίτηση του «Ουράνιου Τόξου», ν’ αναγνωρισθεί η μακεδονική γλώσσα και μειονότητα στην Ελλάδα, το Συμβούλιο της Ευρώπης ολοκληρώνει στο Στρασβούργο (18-19 Ιουνίου), υψηλού επιπέδου Διάσκεψη, με θέμα «Μειονότητες και μειονοτικές γλώσσες σε μια μεταβαλλόμενη Ευρώπη».
Στην Διάσκεψη αυτή, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 20ής επετείου από την έναρξη ισχύος της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες στην Ευρώπη (σ.σ. τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει ακόμη υπογράψει), ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, υποστήριξε με έμφαση ότι, «η προστασία των δικαιωμάτων των ευρωπαϊκών μειονοτήτων πρέπει να παραμείνει σήμερα προτεραιότητα».
«Σήμερα, ένας στους επτά Ευρωπαίους αυτοπροσδιορίζεται ως μέρος εθνικής ή γλωσσικής μειονότητας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης προσθέτοντας, με νόημα ότι, «πολλές από αυτές τις μειονότητες βρίσκονται σε ζέοντα πολιτικά σημεία της Ευρώπης, όπου παλιές εχθροπραξίες ή νέες διαφωνίες μπορούν να προκαλέσουν ένταση».
Προειδοποίησε, μάλιστα εκείνα τα κράτη που βλέπουν την προστασία των εθνικών μειονοτήτων περισσότερο ως διμερές και όχι πολυμερές θέμα και επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους σε βάρος της πολιτιστικής, γλωσσικής και εθνοτικής ποικιλομορφίας που μπορεί να ωθήσει τις εθνικές μειονότητες να ταυτιστούν στενότερα με την κατάσταση των συγγενών τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Το ισραηλινοναζιστικο πειρατικο μορφωμα αρνείται να σχολιάσει τις αεροπορικές επιδρομές στην αλ Χάρα
 Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 10:54
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις αεροπορικές επιδρομές τις οποίες Αμερικανός αξιωματούχος απέδωσε στο ισραηλινοναζιστικο μορφωμα και στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δημοκρατικοί Σύροι και Ιρακινοί μαχητές κοντά στην αλ Χάρα στην ανατολική Συρία.
Εκπρόσωπος του ισραηλινοναζιστικού στρατού δήλωσε ότι δεν σχολιάζει «τις πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό».
Περίπου 50 Σύροι και Ιρακινοί δημοκρατικοί μαχητές σκοτώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε επιδρομές που εξαπολύθηκαν στην ανατολική Συρία, όπου ο δημοκρατικός συριακος στρατός μάχεται κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους των αμερικανων και των σιωναζι.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «έχει λόγους να πιστεύει» ότι ήταν το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα  εκείνο που διεξήγαγε το βράδυ της Κυριακής αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας ιρακινής σιιτικης στρατιωτικής δύναμης κοντά στην αλ Χάρα, στην ανατολική Συρία, δήλωσε τη Δευτέρα ο αξιωματούχος αυτός.
Η Χασντ αλ Σάαμπι, σιιτικη στρατιωτική ομάδα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εξαπέλυσαν τα αεροπορικά πλήγματα που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 από τους μαχητές της και να τραυματιστούν άλλοι 12.
Στις 10 Μαΐου το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία που είχαν παρουσιαστεί ως ιρανικοί.
Ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε απειλησει την Κυριακή κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ότι «το Ιράν θα πρέπει να αποσυρθεί από όλη τη Συρία».
«Πρώτα απ’ όλα θα αναλάβουμε δράση, και ήδη αναλαμβάνουμε δράση, κατά της προσπάθειας να εδραιώσει το Ιράν και οι σύμμαχοί του στρατιωτική παρουσία τόσο στη μεθόριο όσο και βαθιά μέσα στη Συρία» είχε απειλησει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράκ καταδικάζει αεροπορικές επιδρομές εναντίον δυνάμεων που πολεμούν το ISIS
 Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 03:36
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ τόνισε σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι «καταδικάζει» οποιαδήποτε «αεροπορική επιδρομή η οποία στοχοθετεί δυνάμεις στην περιοχή οι οποίες μάχονται εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους (ΙΚ)», είτε αυτές διεξάγονται «στο Ιράκ» είτε «στη Συρία», ή «σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή όπου υπάρχει πεδίο μάχης εναντίον αυτού του εχθρού που απειλεί την ανθρωπότητα».
Η ανακοίνωση της ιρακινής διπλωματίας επαναλαμβάνει την έκκληση της Βαγδάτης προς όλες τις χώρες να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν αυτή την «εξτρεμιστική συμμορια» και προς τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό να συντονίζεται συνεχώς και με ακρίβεια με τις δυνάμεις που πολεμούν το ΙΚ και να τους προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Τρεις χριστιανικές Εκκλησίες ζητούν την απόσυρση νομοσχεδίου που τις στοχοθετεί
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 21:55
Οι τρεις χριστιανικές Εκκλησίες των Αγίων Τόπων κάλεσαν σήμερα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποσύρει το νομοσχέδιο που, όπως υποστηρίζουν, στοχεύει στην απαλλοτρίωση ακίνητης περιουσίας που τους ανήκει, τέσσερις μήνες μετά τη μεγάλη κρίση που οδήγησε στο κλείσιμο του Παναγίου Τάφου για μερικές ημέρες.
Εκπρόσωποι της Αρμενικής, της Ελληνορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα κατηγορούν τις ισραηλινές αρχές ότι δεν τήρησαν τη δέσμευση που ανέλαβαν πριν από μερικούς μήνες προκειμένου να τερματιστεί εκείνη η κρίση. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι ισραηλινές αρχές της Ιερουσαλήμ αποφάσισαν να επιβάλουν φόρους σε ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας των Εκκλησιών, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.
Οι τρεις Εκκλησίες, οι θεματοφύλακες του Πανάγιου Τάφου, διαμαρτύρονταν επίσης για την πρόταση νόμου που θα επέτρεπε στο κράτος του Ισραήλ να απαλλοτριώσει την ακίνητη περιουσία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας που θα πωλείτο σε ιδιώτες επενδυτές, καθώς θεωρούσαν ότι επρόκειτο για επίθεση στα δικαιώματα πώλησης και ιδιοκτησίας τους. Τότε, είχε ληφθεί η απόφαση να κλείσει προσωρινά ο Πανάγιος Τάφος, ο πιο ιερός τόπος για τους χριστιανούς όλου του κόσμου.
Η κυβέρνηση του Νετανιάχου είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλει τη φορολόγησή τους και ότι θα εξετάσει αυτήν την πρόταση νόμου.
Η Ρακέλ Αζαρία, βουλευτής του σιωναζιστικου κεντρώου κόμματος Koulanu που μετέχει στον σιωναζιστικο κυβερνητικό συνασπισμό, υπέβαλε ξανά πρόσφατα αυτό το νομοσχέδιο προς εξέταση. Στο κείμενο δεν αναφέρονται ρητά οι Εκκλησίες, αλλά ότι το κράτος επιτρέπεται να απαλλοτριώνει τα ακίνητα που πωλούνται από τέτοιους "οργανισμούς" στην Ιερουσαλήμ, προσφέροντάς τους αποζημιώσεις.
Σε επιστολή που απηύθυναν σήμερα στον Νετανιάχου οι υπεύθυνοι των τριών Εκκλησιών κάνουν λόγο για "σκανδαλώδες νομοσχέδιο" και κατηγορούν όους τους υποστηρίζουν για μια "άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των χριστιανών στους Αγίους Τόπους". "Ορισμένα στοιχεία στους κόλπους της ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης προσπαθούν πάντα να προωθήσουν τον διχασμό και τον ρατσισμό, υπονομεύοντας το στάτους κβο, στοχοθετώντας τη χριστιανική κοινότητα", επισημαίνουν.
Παράλληλα, οι τρεις εκκλησίες καταγγέλλουν ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν ότι τέτοια θέματα θα συζητούνται σε μια επιτροπή υπό την εποπτεία του σιωναζιστικου υπουργείου Περιφερειακής Συνεργασίας. "Δεν έγινε κανένας διάλογος μαζί μας" από τα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώνουν.
Μια εκπρόσωπος της Αζαρία είπε ότι το νομοσχέδιο συντάχθηκε σε συντονισμό με το γραφείο του σιωναζιστη πρωθυπουργού και του σιωναζιστη υπουργού Περιφερειακής Συνεργασίας Τζάκι Χάνεγκμπι. Ο τελευταίος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
Η Κούβα καταθέτει στον ΟΗΕ πρόταση για ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο

Το αίτημα για ανεξαρτησία του Πουέρτο κατατέθηκε χθες (18/6) στον ΟΗΕ, που θα αναλύσει στην Επιτροπή Αποαποικιοποίησης την κατάσταση αυτής της χώρας που υφίσταται ακόμα την αποικιακή κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έτσι παρουσιάστηκε το σχέδιο ψηφίσματος από την Κούβα με αυτή την ευκαιρία, το οποίο επαναλαμβάνει το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού του Πουέρτο Ρίκο για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.
Επαναλαμβάνει επίσης τα λατινοαμερικάνικα και καραϊβικά χαρακτηριστικά αυτής της περιοχής, με την ιδιαίτερη και μοναδική εθνική ταυτότητα, και καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προωθήσει διαδικασία που να επιτρέψει στους πορτορικάνους να ασκήσουν το δικαίωμα τους για αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία και λήψη αποφάσεων.

Το σχέδιο ψηφίσματος δείχνει ανησυχία για το μέτρο του κογκρέσου των ΗΠΑ να επιβάλει Επιτροπή Οικονομικής Εποπτείας στο Πουέρτο Ρίκο για να ασκήσει πλήρεις εξουσίες πάνω στους εκτελεστικούς και νομοθετικούς λειτουργούς σε δημοσιονομικά, οικονομικά και προϋπολογιστικά ζητήματα.
Επιπλέον, παρατηρεί με ανησυχία τα καταστροφικά αποτελέσματα των τυφώνων Ίρμα και Μαρία στο νησί της Καραϊβικής, που ακόμα και ένα χρόνο μετά το πέρασμά τους παραμένει σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση.
Το κάλεσμα ανεξαρτησίας για το έθνος των Μπορίκουα απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη από προσωπικότητες, κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.
Πολυάριθμες δηλώσεις των ηγετών της Κοινότητας Κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), του Κινήματος Αδεσμεύτων Χωρών και της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής (ALBA-TCP) επανέλαβαν επίσης τα αναφαίρετα δικαιώματα του λαού του Πουέρτο Ρίκο.
Αυτό θα είναι το 37ο ψήφισμα – η πλειοψηφία τους έχει κατατεθεί από την Κούβα – που εξετάζεται στην Επιτροπή Αποαποικιοποίησης του ΟΗΕ σχετικά με το ζήτημα του Πουέρτο Ρίκο.
Ο πρώτος εισηγητής ήταν ο πρώην πολιτικός κρατούμενος Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, ο οποίος τόνισε την ταχεία πληθυσμιακή αποψίλωση του Πουέρτο Ρίκο, σε τέτοιο βαθμό ώστε στο νησί να ζουν λίγο περισσότερο από 3 εκατομμύρια άτομα και πάνω από 5 εκατομμύρια να έχουν μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπό αυτή την έννοια, τόνισε τον υψηλό αριθμό επαγγελματιών και νέων που έχουν αφήσει το νησί αναζητώντας εργασία και ένα καλύτερο μέλλον. Επανέλαβε επίσης την κριτική του για την Επιτροπή Οικονομικής Εποπτείας (JSF) που ελέγχει τα οικονομικά της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο και τα μέτρα λιτότητας που διατάζει να εφαρμοστούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




YΠΟΤΕΛΕΙA: Η Κρήτη εκτός από αμερικάνικη βάση έγινε και πεδίο βολής των Ισραηλινών. Σαουδαραβικά στρατιωτικά μεταγωγικά προσγειώνονται στη Σούδα. / Πεδίο βολής ισραηλινών μαχητικών τα Νότια ύδατα της Κρήτης. 3ήμερη κοινή άσκηση ισραηλινών και ελληνικών μαχητικών με πραγματικά πυρά στα ΝΑ της Κρήτης. Τι γίνεται στη Σούδα; ως και μεταγωγικά της Σ Αραβίας προσγειώνονται...

Τριήμερη στρατιωτική άσκηση  της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ που επικεντρώνεται στην τακτική υπεροχής του αέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Οι πιλότοι των F-35Ι της IAF  έχουν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν πυραύλους για πρώτη φορά ΝΑ της Κρήτης στην Ελλάδα. Τα ισραηλινά KC-707 με 275 s / n και GIANT01 c / s στα ΝΑ της Κρήτης για τον ανεφοδιασμό των συμμετεχόντων ισραηλινών μαχητικών κι ελληνικών F-16. Κατά τη διάρκεια των 3 ημερών  άσκησης, δεκάδες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ  των f-15, f-16 και f-35 πιλότοι θα ανανεώσουν τις ικανότητές τους και θα στοχεύσουν με πυραύλους αέρος συμπεριλαμβανομένων  AIM-120 και Rafael Python-5 στόχους drones πάνω από τη Α Μεσόγειο .Η άσκηση ξεκίνησε στις 18 Ιούνη στις 0700GMT και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιούνη. Σχετικές προειδοποιήσεις Κυπριακής NOTAM και NAV για Τρίτη 19 Ιούνη.
Το ekriti.gr αναφέρει ότι με την συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block 52+  της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία επιχειρούν από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί μια τριήμερη άσκηση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνικά μαχητικά των Μοιρών 343Μ και 340Μ από τα Χανιά, εκτέλεσαν ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού από τα ισραηλινά αεροσκάφη KC-707 που πετούσαν στην περιοχή.
Η τριήμερη άσκηση της Ισραηλινής Αεροπορίας προβλέπει μεταξύ άλλων την εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά από τα μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16, αλλά και τα υπερσύγχρονα F-35I που πρόσφατα εντάχθηκαν σε υπηρεσία στο Ισραήλ..
Xθες απογειώθηκε από τη Σούδα μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας τύπου C 130 Hercules…..