Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Σαββατο 23 Ιουνιου 2018


TO KAΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 10 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ!
Όταν στις 23 Ιούλη του 1944 τα μηχανοκίνητα του ταγματασφαλίτη Μπουραντά με ισχυρές δυνάμεις Γερμανών και διοίκηση χιτλερικών αξ/κών, κύκλωσαν την Καλλιθέα, με σκοπό να διαλύσουν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ που δρούσαν στην περιοχή και να μαζέψουν εργάτες για τα εργοστάσια της χιτλερικής Γερμανίας, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τμήματα του 1ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, που ύστερα από πολύωρη μάχη τούς ανάγκασαν να φύγουν με σοβαρές απώλειες.
Την επομένη, 1.500 περίπου Γερμανοτσολιάδες ξαναγύρισαν και έζωσαν για δεύτερη φορά την Καλλιθέα. Σήμανε αμέσως συναγερμός. Το «χωνί» κάλεσε το λαό σε συναγερμό. Τμήματα του ΕΛΑΣ από Δουργούτι, Σφαγεία, Πετράλωνα, Παγκράτι, Ν. Σμύρνη ακόμη και από την Κοκκινιά έφτασαν για ενισχύσεις. Δέκα ΕΠΟΝιτες (κι εφεδροΕΛΑΣίτες) από το λόχο Χαροκόπου οχυρώθηκαν σε σπιτάκι της οδού Μπιζανίου 10, που ήταν και έδρα του φρουραρχείου.
Ομαδάρχης ο 19χρονος Δ. Βασιλειάδης.Ο οπλισμός τους: 3 αυτόματα, 7 ντουφέκια, 10 χειροβομβίδες και λίγα πυρομαχικά.
Η μάχη σε λίγο άναψε για τα καλά, όλος ο λαός στο πόδι. Κλείνουν τα μαγαζιά και οι τροχιοδρομικοί κατεβαίνουν σε απεργία, που σε λίγο μετατρέπεται σε γενική. Τα τμήματα του ΕΛΑΣ καθηλώνουν τους Γερμανοτσολιάδες, το σπιτάκι που είναι οχυρωμένα τα δέκα παλικάρια δέχεται από τις γύρω ταράτσες με ακροβολισμένους τους «Μπουραντάδες», καταιγισμό πυρών, που όμως αποκρούονται. Μέσα στο σπιτάκι υπάρχει μια μάνα με τα δυο παιδιά της, θέλουν να τα σώσουν.
Ενας από τους ΕΛΑΣίτες βγαίνει με σημαία άσπρη και φυγαδεύει τους ενοίκους του σπιτιού. Ομως μια σφαίρα τον ρίχνει κάτω νεκρό.Επανηλειμμένα οι Ταγματαλήτες τους καλούν να παραδώσουν τα όπλα και να παραδοθούν ,η απάντηση ίδια πάντα :
«Ο ΕΛΑΣ δεν παραδίδεται !!!.Ελάτε να τα πάρετε «Πέντε ώρες κράτησε η πολιορκία. Οταν πια καταλαβαίνουν οι 3  ηρωικοί ΕΠΟΝίτες μαχητές (που έχουν απομείνει ζωντανοί) ότι δεν έχουν σωτηρία, αυτοκτονούν για να μην πέσουν στα νύχια των εχθρών, περνώντας έτσι στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ…
Οι Γερμανοντυμένοι προδότες  μετράνε 50 απώλειες συνολικά στην Καλλιθέα .Το σπιτάκι – κάστρο της οδού Μπιζανίου έπεσε, μα οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για να τελειώσουν με τη νίκη των τμημάτων του ΕΛΑΣ, νίκη που στάθηκε αποφασιστική στη ματαίωση των σχεδίων του εχθρού στην επιστράτευση που σχεδίαζε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 23 Ιουνίου 1943 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μια κινητοποίηση μοναδική για ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη. Επρόκειτο για την απεργία των αντρών της Αστυνομίας Πόλεων, με αιτήματα οικονομικά αλλά και για να πάψουν να χρησιμοποιούνται στη δίωξη της Αντίστασης.
Στην απεργία συμμετείχε η μεγάλη πλειονότητα των αστυνομικών και η οργάνωσή της ήταν έργο του ΕΑΜ, στο οποίο εντάσσονταν 1.700 από τους 3.500 αστυνομικούς. Εκδιδόταν, μάλιστα και η παράνομη αντιστασιακή εφημερίδα "Αστυνομικόν Βήμα".
Αν και η δωσιλογική κυβέρνηση Ράλλη αποδέχθηκε την ίδια μέρα τα αιτήματα των απεργών, προχώρησε στη συνέχεια σε απολύσεις εκατοντάδων απεργών, ενώ η εκκαθάριση του σώματος από κάθε αριστερό και αντιστασιακό στοιχείο ολοκληρώθηκε από το μεταβαρκιζιανό κράτος, στα 1945-46.
Η διείσδυση του ΕΑΜ στην Αστυνομία Πόλεων και μάλιστα με τόσο μαζικούς όρους, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του τεράστιου κύρους του και της ικανότητας του ΚΚΕ -της κύριας πολιτικής δύναμης που το συγκροτούσε- να υλοποιεί μια πολιτική που του εξασφάλιζε την επιρροή ακόμη και στο εσωτερικό του κρατικού μηχανισμού καταστολής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θριαμβολογούν οι επικυρίαρχοι. Πάνω στους τάφους μερικών χιλιάδων ανθρώπων που αυτοκτόνησαν. Πάνω στον πόνο 750.000 οικογενειών που είδαν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται. Πάνω στα δάκρυα των γερόντων που βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται. Πάνω στην τραγωδία ενός λαού που του στέρησαν το παρόν και το μέλλον.
Θριαμβολογούν οι γκαουλάιτερ. Και σκέφτομαι πως ακριβώς έτσι θα ήταν και κάποια προπαγανδιστική ταινία του Γ΄ Ράιχ, αν είχε επικρατήσει. Για την οχταετία 1941-49...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι μόνο ο αμόρφωτος τίποτας που χωρίς να καταλαβαίνει πως προδίδει τα μεσοαστικά του συμπλέγματα βγαίνει δημοσίως και λέει "εγώ έκανα, εγώ αποφάσισα, εγώ κέρδισα κ.λπ. κ.λπ.", εξευτελίζοντας κάθε έννοια συλλογικότητας και κάθε φίλαθλο που τον ακολουθεί.
Έχει ανοίξει ολόκληρη σχολή εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Το διαπίστωσα διαβάζοντας για το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. "Η Δούρου θα χωροθετήσει, η Δούρου αυτό, η Δούρου το άλλο".
Η ίδια η Δούρου τα έλεγε!
Ρε τον τζιτζιφιόγκο, που έφτιαξε και μόδα κακομοίρικου "ξέρεις ποιος είμ' εγώ, ρε;"!
Εγωκεντρισμός λέγεται και είναι ασθένεια.....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Θα ειμαστε σε καινουργιο εργο θεατες???
Στην Νικαραγουα βρεθηκα το 85 και το 90 σαν ακτιβιστρια και αλληλεγγυα στην πιο Δημοκρατικη Επανασταση που μπορουσα ποτε να φανταστω, ζωντας απο κοντα το επικο κατορθωμα των Σαντινιστας απεναντι στην Αμερικανικη Δικτατορια του Σομοζα!!
ΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ ΠΕΡΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ......
Φυσικα υποπτευομαι ΠΡΟΒΑΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Και επειδη πριν 3-4 χρονια ο Ορτεγα υπεγραψε Τεραστια Οικονομικη Συμφωνια με την Κινα για διανοιξη Διωρυγας μεσω της λιμνης Νικοραγουα, η οποια διασχιζει την χωρα απο Ατλαντικο ως Ειρηνικο...
Τα τεραστια εμπορικα υπερπλοια των κοντεινερς που πλεουν για τις εξαγωγες της Κινας θα διασχιζουν την καινουργια διωρυγα παρακαμπτοντας την διωρυγα του Παναμα δηλ. ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ... Και τα ποσα που παιζοντα ειναι ασυλληπτα.....
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Και το χρημα παντα διψαει για αιμα....
ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΑΟ?????.....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ε δεν πεθαινουν και ολοι αυτοι αρκετα γρηγορα ωστε να αφοσιωθουμε και μεις απερισπαστοι στην υπεροχη εγωκεντρικη υπαρξη μας..αμαν πια αυτοι οι Παλαιστινιοι,ακομη επιμενουν και διαδηλωνουν βρε παιδι μου,οι αλλοι παλι ,οι Υεμενιτες? αυτοι γελανε οταν πεφτουν οι βομβες που πουλησε η ζε σουι Δυση στην Σαουδικη Αραβια..μα κι'αυτοι,τι επιμενουν να αντιστεκονται ? χολερα εχουνε,τα παιδια τους γινονται ενα με τα ερειπια των σχολειων και των νοσοκομειων(οταν δεν πεθαινουν απο την πεινα),εκει αυτοι,να αντιστεκονται ..τι ενοχλητικοι ολοι αυτοι οι μαυροι,οι σκουροι,οι κοκκινοι,οι τσιγγανοι ,οι αστεγοι,οι ανεργοι,οι φτωχοι, κτλ ,μα τι επιμενουν πια ?
να βαλουμε γατακια,λουλουδακια,ποιηματακια,και μπολικες σελφιες με διακυρηξεις αριστεροσυνης .
κοιτα βρε που ακομη επιμενουν να ζησουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ..ετοιμαζονται να βομβαρδισουν το ηδη εξαθλιωμενο Γκετο της Γαζας ...(θα μου πεις,εδω τους σκοτωνουν on line και ο πλανητης κοιταει σαν χανος )..αντε θα χουμε παλι καταιγισμο απο διαφορους ''ελευθεριακους''εδω μεσα που υπερασπιζονται τους δολοφονους
και μετά , πάνω στις στάχτες και τα πτώματα θα χύνονται ποτάμια τα κροκοδείλια δάκρυα όλων...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιλάν Παπέ, παιδί Γερμανοεβραίων που γλίτωσαν από τους ναζιστικούς διωγμούς της δεκαετίας του 1930 και ένας από τους «Νέους Ιστορικούς» του Ισραήλ, προσπαθεί από τη δεκαετία του ’80 να ξαναγράψει την ιστορία της χώρας του, αποδίδοντάς της πολιτική εθνικής κάθαρσης της Παλαιστίνης και ζητώντας να αντιμετωπιστεί όπως το καθεστώς απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
Γεννημένος το 1954 στη Χάιφα, είναι σήμερα διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παλαιστινιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Εξετερ. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα μέχρι την εγκατάλειψη της χώρας του το 2008 εξαιτίας της στοχοποίησης και των απειλών που δεχόταν λόγω της κριτικής του προς το ισραηλινό κράτος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Rachel Corrie: Πεθαίνοντας για την Παλαιστίνη
(εδω το τελευταιο βιντεο της Ρασελ την 22χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια η οποία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων.
*Αυτοαπαλλάχθηκε το 2010 το κράτος του Ισραήλ για την εν ψυχρώ δολοφονία της 24χρονης Αμερικανίδας ακτιβίστριας που είχε μπει ως ανθρώπινη ασπίδα για να μην κατεδαφιστούν παλαιστινιακά σπίτια και είχε βρει φρικτό θάνατο κάτω από τις ερπύστριες μπουλντόζας του ισραηλινού στρατού το 2003.
Μέλος του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ΙSΜ), η 23χρονη Rachel Corrie είχε διακόψει για έναν χρόνο τις σπουδές της, για να επισκεφτεί τη Γάζα στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα.
Στις 16 Μαρτίου του 2003, η 23χρονη Rachel Corrie, μαζί με άλλους ακτιβιστές, επιχείρησαν να εμποδίσουν τις ισραηλινές μπουλντόζες να κατεδαφίσουν σπίτια Παλαιστινίων στη Γάζα, σχηματίζοντας ανθρώπινες ασπίδες με τα σώματά τους.
Ο οδηγός, όμως, μιας μπουλντόζας δεν σταμάτησε περνώντας με το όχημά του πάνω από το σώμα της νεαρής Αμερικανίδας, η οποία εξέπνευσε σύντομα από τα βαριά τραύματά της.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο οδηγός της μπουλντόζας δεν αντιλήφθηκε τη νεαρή και ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει το θάνατό της, κάτι όμως που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες από την επιχείρηση κατεδάφισης. Η δίκη για την βάρβαρη δολοφονία της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε στη Χάιφα του Ισραήλ, στις 10 Μαρτίου 2010. Η οικογένεια της Corrie υποστηρίζει ότι δεν διεξάχθηκε ποτέ πλήρης έρευνα για την υπόθεση του θανάτου της νεαρής. «Αναζητούμε δικαιοσύνη εδώ και επτά χρόνια, από το θάνατο της Rachel» λέει ο πατέρας της Craig Corrie.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ εκκληση απο την οικογενεια του 11χρονου Mahmoud Sawalhi να δοθει αδεια να μεταφερθει ο μικρος εξω απο το γκετο της Γαζας σε ισραηλινο νοσοκομειο.Ο Μαχμουντ πυροβοληθηκε με αληθινα πυρα στο κεφαλι και στον ωμο στις 14 μαιου 2018
Οι Παλαιστίνιοι έχουν συγκεντρωθεί στη Γάζα, στον φραχτη του γκετο στα ''σύνορα'' με το Ισραήλ, για τη μεγάλη διαμαρτυρια που εχει ονομαστει Η «Μεγάλη Πορεία» και που ξεκίνησε (30/03)
στις 30 μαρτιου 2018 συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από τη δολοφονία έξι Παλαιστινίων από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ (πόλεμος των έξι ημερών).
Στις 15 Μάη ηταν η επέτειος ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, την οποία οι Παλαιστίνιοι γιορτάζουν ως την ημερομηνία που ξεκίνησε ο εκτοπισμός τους..
τοτε ηταν που ο Τραμπ και ο Νετανιαχου εγκαινιασαν την Ιερουσαλημ (παραδοσιακη πρωτευουσα της Παλαιστινης) ως ιερουσαλημ πρωτευουσα του Ισραηλ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Δυση εδραιωσε την δυναμη της και τον πλουτο της μεσα απο βια,αποικιοκρατια,εγκληματα κατα της ανθρωποτητας,πανω στην ιδεα της λευκης υπεροχης,σε μια αιματηρη ληστεια των χωρων,σε εναν συνεχη βιασμο αλλων πολιτισμων..
ο Χιτλερ δεν εκανε παρα το αυτονοητο αυτης της φρικαλεας λογικης του νεκρολαγνου ναζισμου που ενυπαρχει στον δυτικο ''πολιτισμο''
μην αυταπαταστε,η ιστορια της Δυσης ειναι φτιαγμενη απο σπασμενα κοκκαλα,αιμα και θανατο ..ο Τραμπ δεν εφηύρε τιποτα
Βελγικο Κογκό 1908. Οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι, κρεμάνε ένα παιδάκι 8 χρονων γιατί ο πατέρας του δεν παρήγαγε αρκετό σιτάρι για τους αποικιοκράτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέκδοτα χούντας Ευρώ:
Η Ελλάδα θα πρέπει να παράγει πλεονάσματα 3,5% τ ΑΕΠ μέχρι το 2022 κ 2,2% απ τ 2023 κ μετά μέχρι τ 2060.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει.
Είναι νούμερο ο Τζιφρας.
Αυτό το σοου με τη γραβάτα,δείχνει ότι ΚΑΙ μαλάκας είναι ΚΑΙ χαπακωμένος ΚΑΙ συμβούλους του κώλου έχει.
Τρώνε με δέκα μασέλες και καταδικάζουν στην εξαθλίωση ένα ολόκληρο λαό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φήμες λένε, πως στην φιέστα στο Ζάππειο σε λίγο θα μοιραστούν στους παρευρισκόμενους λουκουμάκι, βαζελίνη και γραβάτες Καμμένου...
Εν τω μεταξύ:
Πήραμε δανεικά για να πάρουμε δάνεια για να ξεπληρώνουμε τόκους από τα δάνεια που μας φορτώσανε οι διεθνείς τοκογλύφοι.
χτες δανειστήκαμε άλλα 20 δις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φιέστα της γραβάτας»
Ακολουθώντας την κλασική τακτική του ταχυδακτυλουργού που αποσπά την προσοχή του κοινού με κάποιο τρικ, ο πρωθυπουργός έκανε την Ελλάδα -και όσους μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο- να εστιάσει την προσοχή της σε ένα κομμάτι κόκκινο πανί που κρέμασε και ξεκρέμασε από το λαιμό του. Λες και όλα έγιναν, όχι για την υποτιθέμενη «έξοδο από τα Μνημόνια», αλλά για να καταδεχτεί να φορέσει γραβάτα ο κατά τα άλλα ασυμβίβαστος και ανυπότακτος Αλέξης Τσίπρας.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΦΙΕΣΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΑΡΑΓΕ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ???



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές στην Τουρκία για την ανάδειξη του… Σουλτάνου
 Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 11:40
Κατά το δημοσκοπικό ινστιτούτο Gezici, η Κυριακή επιφυλάσσει στον Ταγίπ Ερντογάν διπλή ήττα. Ο ίδιος φέρεται να εξασφαλίζει 48% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και να σύρεται σε αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο με τον κεμαλιστή Μουχαρέμ Ιντζέ, στις 8 Ιουλίου.
Η δε συμμαχία του κυβερνώντος AKP με τους εθνικιστές του MHP περιορίζονται στο 48,9% στις βουλευτικές εκλογές και συνεπώς χάνουν την αυτοδυναμία.
Ακολουθούν το κεμαλικό CHP με 26,7%, το αριστερό-φιλοκουρδικό HDP με 12,1%, οι εθνικιστές του Καλού Κόμματος της «μάνας λύκαινας» Μεράλ Ακσενέρ με 8,5% - 10,1%, το ισλαμικό Κόμμα Ευτυχίας (SP) με 1,8% και λοιποί με 0,4%.
Το αριστερό HDP, το οποίο πιθανότατα θα είναι το μόνο κόμμα στην τουρκική Βουλή που θα διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα που κινούνται διαφορετικά μεν μεταξύ τους, αλλά πάντα στο πλαίσιο εθνικιστικού και ισλαμικού χαρακτήρα, παραδόξως δεν συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά του στις κουρδικές περιοχές όπως το Ντιάρμπακιρ .
Όπως φαίνεται το φιλοκουρδικό αυτό κόμμα, αποτελεί πόλο έλξης γενικότερα για τους δημοκρατικούς και φιλελεύθερους Τούρκους πολίτες σε όλη την επικράτεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι εκλογές στην Τουρκία με αριθμούς - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
 Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 15:56
Aύριο στην Τουρκία καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες 59.391.328 ψηφοφόροι. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε άλλα 3.049.065 ψηφοφόρους του εξωτερικού από τους οποίους έχουν ήδη ψηφίσει 1.486.408 σε κάλπες που στήθηκαν σε 123 αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε 60 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Οι κάλπες αυτές έκλεισαν και έχουν μεταφερθεί σφραγισμένες στην Άγκυρα όπου περιμένουν έως στις 5 το απόγευμα αύριο που θα ξεκινήσει η καταμέτρηση.
Αύριο φαίνεται ότι θα έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το αν το κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, με τον φυλακισμένο ηγέτη του Ντεμιρτάς, θα καταφέρει να ξεπεράσει το όριο του 10% για να εισέλθει στην Βουλή. Κάτι που θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό ποιος θα έχει στην Βουλή την πλειοψηφία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβίνι: Τα πλοία των ΜΚΟ καλό είναι να ξεχάσουν ότι θα μπορέσουν να έρθουν στην Ιταλία
 Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 15:18
Η Ιταλία επιβεβαιώνει τη νέα στάση της σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και τις διασώσεις στην κεντρική Μεσόγειο.
"Όταν ένα πλοίο αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται σε χωρικά ύδατα της Λιβύης, πρέπει να συντονίζεται με τις λιβυκές αρχές, οι οποίες είναι και οι αρμόδιες", γράφει σε σημερινή εγκύκλιό της η ιταλική ακτοφυλακή.
Στο μεταξύ, εμπορικό πλοίο με σημαία Δανίας, το οποίο μεταφέρει 110 μετανάστες, βρίσκεται από χθες έξω από το λιμάνι του Ποτσάλο, στην Σικελία, εν αναμονή να του δοθεί το αναγκαίο πράσινο φως για να εισέλθει εντός του λιμανιού. Προς το παρόν έχουν σταλεί στο πλοίο τρόφιμα και νερό.
Παράλληλα, το πλοίο Lifeline, που ανήκει σε γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση, βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας, με 239 διασωθέντες. Τόσο η Μάλτα, όμως, όσο και η Ιταλία, αρνούνται να του δώσουν άδεια για να μπει σε λιμάνι τους. Η Ιταλία θεωρεί ότι το σκάφος και το πλήρωμα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, και ότι το πλοίο της ΜΚΟ πρέπει να κατασχεθεί. Και η κυβέρνηση της Βαλέτας ζήτησε από το Lifeline να απομακρυνθεί, κατηγορώντας τον κυβερνήτη του ότι δεν δέχθηκε να συνεργασθεί με τις λιβυκές αρχές. Από το πλοίο, όμως, κάνουν γνωστό ότι χρειάζονται τρόφιμα, νερό και φάρμακα.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Mατέο Σαλβίνι, σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, υπογραμμίζει ότι "θέλει να πλήξει τις μπίζνες μαφιόζων και δουλεμπόρων" και ότι τα πλοία των ΜΚΟ που στην φάση αυτή βρίσκονται στην κεντρική Μεσόγειο "καλό είναι να ξεχάσουν ότι θα μπορέσουν να έρθουν στην Ιταλία".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ξεφτιλοΟΗΕ στέλνει στο Αποικιοκρατικο Δυτικο Ποινικό Δικαστήριο τη νέα έκθεσή του για τη Βενεζουέλα
 Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 05:39
Το Γραφείο του ξεφτιλοΟΗΕ για τα Αποικιοκρατικα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στέλνει την τελευταία έκθεσή του για τη Βενεζουέλα στο Αποικιοκρατικο Δυτικο Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ο εισαγγελέας του οποίου άρχισε το Φεβρουάριο προκαταρκτική έρευνα για φερόμενες παραβιάσεις.
Ο Μαδούρο υποστηρίζει πως οι διαδηλώσεις της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης έχουν στόχο την ανατροπή του και κατηγορεί τις ναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ ότι διευθύνουν έναν «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της Βενεζουέλας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωπαϊκή Αριστερά: Η Γερμανία κερδίζει από την Ελλάδα
 Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 05:58
«Ο θρήνος ότι εμείς οι Γερμανοί πληρώνουμε τους φτωχούς Έλληνες πρέπει τώρα να σταματήσει. Κερδίζουμε από την Ελλάδα»: Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, με δήλωσή του, ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Ειδικότερα αναφέρει:
«Έπειτα από αίτημα των Πρασίνων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα κέρδη της Γερμανίας από τους τόκους των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων έφθαναν τα 3,4 δισ. ευρώ έως το 2017. Τα κέρδη της Γερμανίας από τα επιτόκια των δανείων της κρατικής τράπεζας για την ανασυγκρότηση φθάνουν τα 0,4 δισ. ευρώ.
Από την άλλη, η Γερμανία έπρεπε επίσης να μεταβιβάσει ποσά στον ESM και στην Ελλάδα ύψους 0,914 δισ. ευρώ το 2013 και 2014. Το καθαρό κέρδος της Γερμανίας από τη "βοήθεια" προς την Ελλάδα φθάνει τα 2,9 δισ. ευρώ στη Γερμανία. Ο θρήνος ότι εμείς οι Γερμανοί πληρώνουμε τους φτωχούς Έλληνες πρέπει τώρα να σταματήσει. Κερδίζουμε από την Ελλάδα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή η μαλακία της μικροαστικής «αμεσοδημοκρατίλας», βρωμάει φασισμό! Την χρησιμοποιούν οι «αναρχομπαμπάδες» για να εδραιώνουν την εξουσία τους πάνω στα μαλακιστήρια που τους ακολουθούν! Το τι «αμεσοδημοκρατικό» βρωμόξυλο πέφτει στις αναρχικές συνελεύσεις, εάν κάποιος διαφωνήσει, δε λέγεται! Έτσι, για να μη ξανατολμήσει ο αντιρρησίας να ξαναπατήσει σε αναρχοσυνελεύση! Την ίδια μαλακία λέγανε και οι αληταράδες ΤΣΙΡΙΖΑΙΟΙ, και όλοι είδαμε που καταλήξαμε! Επίσης οι αληταράδες ΤΣΙΡΙΖΑΙΟΙ λέγανε την άλλη μικροαστική μαλακία  για «νέο αίμα στην πολιτική» «νέους στην ηλικία πολιτικούς» και εννοούσαν τον αληταρά χαπακομένο προδότη βουτηρομπεμπέ Τζίφρα!
Το ζήτημα είναι στην Κούβα να αναδειχτούν μπαρουτοκαπνισμένοι πολιτικοί, που είχαν πολεμήσει τη δεκαετία του 80 στην Ανγκόλα, στη Ναμίμπια, στην Αιθιοπία, κ.τ.λ.  Αλλά όπως δείχνει η ταινία «Σέρχιο και Σερκέι» του Ερνέστο Νταράνας, κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Αντίθετα δείχνει να έχει επιβληθεί μια γραφειοκρατία. Σήμερα στην Κούβα, όπως και σε όλο τον κόσμο, δίνεται ανοιχτά πλέον μια μάχη ανάμεσα στις σοσιαλιστικές κατακτήσεις, και τον νεοφασισμό, τη νεοαποικιοκρατία, που επιβάλλεται  σε όλον τον κόσμο από τα όπλα των νεοναζί γιάνκιδων. Και εμείς έχουμε συναισθηματικές ελπίδες ότι η Κούβα θα τα καταφέρει για άλλη μια φορά να πάει κόντρα στο μαύρο ρεύμα του χτικιάρη ποταμού, χωρίς τους μπαρουτοκαπνισμένους ηγέτες της αυτή τη φορά, και θα βγει νικητής! Μακάρι οι ελπίδες μας να βγουν αληθινές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρεσπες όπως Καστελλοριζο. Με σκηνικο made in USA, σντιστοιχο με αυτό του ΓΑΠ το 2010, η επισημη εισοδος και σε γεωπολιτικο μνημονιο. Ταυτοχρονα, το καθεστως επιτροπειας διαιωνιζεται, οσο και αν η θηλεια του χρεους βαφτιζεται γραβατα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φυσικα Δημοψηφισμα! Πραξικοπηματικη η αποφαση για συμφωνια, χωρις να ρωτηθει ο λαος!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καθηκον η ανακτηση της εθνικης κυριαρχιας και η εθνικη ανεξαρτησια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Νέες επιθέσεις από το αποικιοκρατικο συνασπισμό των ΗΠΑ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Αεροσκάφη του «δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού» υπό τις ΗΠΑ επανέλαβαν αργά το βράδυ της Πέμπτης νέες αιματηρές επιθέσεις στην πόλη Αλ Σαάφαχ  στην ανατολική Συρία, σε μια περίοδο που ο συριακός στρατός με τους συμμάχους του έχει ανακτήσει εδάφη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ανέφερε πως τα εχθρικά αεροσκάφη στοχοποίησαν κτίρια σε συνοικίες της πόλης στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ αμάχων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων, ενώ σημειώθηκαν «τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και άλλες υποδομές αναγκάζοντας πολλούς να τα εγκαταλείψουν».
Επιπλέον, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντοφασιστες που δρούσαν σε περιοχές της Ανατολικής Γκούτα έως πριν από την ανακατάληψή της από το συριακό στρατό διέθεταν εξελιγμένα εκρηκτικά και χημικά όπλα κατασκευασμένα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Κατηγόρησε επιπλέον την αποστολή πραγματογνωμόνων του διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Οπλων πως χρησιμοποιεί αμφίβολες μεθόδους (π.χ. συλλογή «στοιχείων» από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Ιντερνετ), αγνοώντας επίσημους κανονισμούς, εξαρτώντας παράλληλα τις πληροφορίες που παίρνει από τη Αποικιοκρατικη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «διασωστών» «Λευκά Κράνη», που διατηρεί στενές σχέσεις με τζιχαντοφασιστες, και ξένες μυστικές υπηρεσίες (πρόσφατα μάλιστα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ξαναρχίζουν τη χρηματοδότηση με πάνω από 5,6 εκατ. δολάρια...).
Παράλληλα, την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, επανέλαβε ότι οι Κούρδοι μαχητές των δυνάμεων ΥPG που είναι δουλοι των αμερικανων αποικιοκρατων (και που θεωρούνται από την Τουρκία «τρομοκρατικές» και παρακλάδι του ΡΚΚ) θα αποχωρήσουν από τη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας, στο πλαίσιο σχετικού «οδικού χάρτη» που ανακοίνωσαν στις 4 Ιούνη οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας. Η ίδια πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να συνεργάζονται με τη ΝΑΤΟική σύμμαχο Τουρκία ώστε να βρεθεί κοινός δρόμος για τη Μανμπίτζ».
Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίζονται παράλληλα με τη νέα κινητικότητα που αναπτύσσει ο απεσταλμένος του ξεφτιλοΟΗΕ στη Συρία, αληταρας Στάφαν Ντε Μιστούρα, καθώς τη Δευτέρα έχει προγραμματίσει να συναντήσει στη Γενεύη αξιωματούχους των ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας, Βρετανίας, Γαλλίας και Ιορδανίας, προκειμένου να συζητήσουν τη συγκρότηση συριακής αντισυνταγματικής εκτροπής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ενα σαδιστικό σύστημα που βασανίζει τους ανέργους και τους κακοπληρωμένους
Ενα σαδιστικό σύστημα προνοιακών παροχών και επιδομάτων ανεργίας εφαρμόζεται στη Μεγάλη Βρετανία. Καταδιώκει και βασανίζει ακούραστα τους άνεργους, τους πολύ χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τους εξαθλιωμένους δικαιούχους, ενώ παράλληλα τους εξαναγκάζει να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα ή και τσάμπα για το κράτος και τους επιχειρηματίες. Οι κανόνες αυτού του συστήματος «παροχών» κάνουν ξεκάθαρο και το στόχο του: Το ζητούμενο δεν είναι ο άνεργος να βρει δουλειά και να ζει αξιοπρεπώς από αυτήν - άλλωστε στον καπιταλισμό οι δουλειές δεν φτάνουν για όλους, πόσο μάλλον οι δουλειές με αξιοπρεπή μισθό και στοιχειώδη δικαιώματα. Το ζητούμενο είναι ο άνεργος να κοστίζει όσο το δυνατόν λιγότερο στο κράτος και τους εργοδότες, να μάθει να ζει με την ανέχεια, τον τρόμο, την εξάρτηση από το κράτος, το οποίο ελέγχει και ορίζει τη ζωή του, να εξαναγκάζεται να εργαστεί με τους χείριστους όρους εκμετάλλευσης.
Η ζωή όσων ζουν από τα επιδόματα είναι ένα διαρκές κυνηγητό από τα Κέντρα Απασχόλησης (Job Centre Plus), που λειτουργούν ως μηχανισμός καταστολής και στα οποία οι υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά του «επιστάτη», με στόχο να τσακίσουν συνειδήσεις υπό την απειλή της πείνας. Οι απειλές και οι κυρώσεις με διακοπή του επιδόματος - που είναι ο μόνος πόρος του ανέργου - είναι καθημερινές και παράλογες. Το άγχος είναι τρομερό, γιατί ο άνεργος δεν ξέρει «από πού θα του έρθει» η τιμωρία. Το νομικό πλαίσιο που καθορίζεται από τις κυβερνήσεις - Εργατικών ή Συντηρητικών - είναι εσκεμμένα «θολό», ώστε «κουμάντο» να κάνει ο υπάλληλος που αναλαμβάνει τον κάθε άνεργο, με τη γενική οδηγία «να κόβει» όσους περισσότερους μπορεί, και με βάση αυτήν του την επίδοση αξιολογείται από την Υπηρεσία. Η εκάστοτε κυβέρνηση εμφανίζεται ότι «νοιάζεται», ότι «παρέχει» το «δίχτυ προστασίας», οι όποιες «αδικίες» είναι «στρεβλώσεις των υπαλλήλων».
Παράλληλα, η κρατική προπαγάνδα επικεντρώνεται στη διάσπαση της εργατικής τάξης και καλλιεργεί τον κοινωνικό ρατσισμό, για να δικαιολογηθούν οι περικοπές, οι αυστηροί κανόνες και οι έλεγχοι. Ενδεικτικά: Φταίνε οι «ανάπηροι μαϊμού», που θέλουν να κάθονται και να ζουν από τα επιδόματα. Οι άνεργοι που «βολεύονται» στη φτώχεια. Οι Βρετανοί των χαμηλών στρωμάτων και οι μετανάστες, που κάνουν παιδιά μόνο και μόνο για να παίρνουν τα αντίστοιχα επιδόματα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα «κεντροαριστερά» ανδρείκελα του ΤΣΥΡΙΖΑ εμπλουτίζουν το «λεξικό» του 4ου Ράιχ…
«Η "τρόικα" έγινε "θεσμοί"
Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ,
και το 4ο Μνημόνιο έγινε "πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης". Παραγωγικοί γλωσσολόγοι!».
«Σήμερα ο φασισμός της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής τάξης καταργεί ΕΥΘΕΩΣ τις έννοιες και τις λέξεις:
Δολοφονεί άμεσα και τις «ψυχές» των λέξεων για να μην έχουμε συνείδηση του θανάτου μας…
…Τα πάντα ισοπεδώνονται! Η Ιστορία, η Πολιτική, η Αισθητική κάθε κοινωνική Επιστήμη βρίσκονται υπό διωγμό. Η θεωρητική γνώση χλευάζεται και έχει ανακηρυχθεί, επίσημα, η κηδεία της από τους άμβωνες της νεοταξικής βαρβαρότητας: Κόμματα και ΜΜΕ.
Σήμερα τα ανδρείκελα του Νέας Τάξης, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ανακηρύσσουν το δωσιλογισμό σε «αρετή», τη βαρβαρότητα σε «πρόοδο», την κοινωνική και εθνική καταστροφή σε «ανάπτυξη», το νεοφιλελεύθερο φασισμό σε «επανάσταση του αυτονόητου», τον ακρωτηριασμό των λαϊκών εισοδημάτων και την ισοπέδωση των λαών σε «αλληλεγγύη», τη δολοφονία της ελπίδας σε «όραμα», την κόλαση σε «παράδεισο» κ.λπ…
Σήμερα έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ευτελισμού των εννοιών και των λέξεων: το φρικώδες νεοταξικό έργο αντιστροφής των εννοιών και της ψυχρής εκτέλεσης των κανόνων της λογικής και της νόησης…».
Θα δώσουμε τώρα το νεοταξικό «λεξικό» πάνω σε κάποιες χαρακτηριστικές έννοιες οι οποίες αποκαλύπτουν περίτρανα τον βαθμό της ισοπέδωσης και υποκατάστασης του περιεχομένου τους.
Καπιταλισμός: Έχει υποκατασταθεί με την «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»...
Ιμπεριαλισμός: Έχει υποκατασταθεί με το διεθνή, αφηρημένο και απροσδιόριστο «δαίμονα»: Οι αγορές!!!
Παγκοσμιοποίηση: Το ίδιο γίνεται και εδώ. Ο Υπερεθνικός Ιμπεριαλισμός (παγκοσμιοποίηση) έχει αντικατασταθεί με τον ίδιο «δαίμονα»: Αγορές!!!
Υπερεθνικά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια και ιδιαίτερα τα χρηματιστηριακά και τραπεζικά: Έχουν αντικατασταθεί με κάποιους «σκοτεινούς», «κακούς» και «αόρατους» κερδοσκόπους κ.λπ…
Διεθνισμός: Έχει υποκατασταθεί από το «διεθνισμό» του κεφαλαίου (και δη του χρηματιστηριακού) και αυτός ο «διεθνισμός» (παγκοσμιοποίηση) έχει ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με την «παγκόσμια κοινωνία των λαών»!!!!
Κατάργηση των εθνικών συνόρων («ανοικτά σύνορα»): Έχει αντικατασταθεί με την «πολυπολιτισμικότητα»!!!
Εισβολή λαθρομεταναστών. Εδώ υπάρχουν ποικίλα και «πλούσια» υποκατάστατα: «Πολυπολιτισμικότητα», «ανθρώπινα δικαιώματα», «υπεράσπιση των μειονοτήτων», «δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι» και πολλές άλλες «ανθρωπιστικές» λεκτικές αφαιρέσεις και ηθικολογίες…
Αντί-ιμπεριαλιστικοί αγώνες - εθνικές αντιστάσεις. Έχουν υποκατασταθεί από τις έννοιες του ρατσισμού και του εθνικισμού.
Καπιταλιστική κρίση: υποκαθίσταται από τη χρηματοπιστωτική κρίση ή «κρίση χρέους».
«Νέος πατριωτισμός»: Η υποταγή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος και η κατοχή μας βαπτίζονται «νέος πατριωτισμός».
Ακόμα: Τις λέξεις «υποτέλεια» και «δωσίλογος» τις αντικατέστησαν με τη «υπευθυνότητα», τη «διαφάνεια» και την «προκοπή» της χώρας. Τη λέξη «λιτότητα» με την «υπευθυνότητα» και την «αλληλεγγύη»!!!
Το νεοταξικό λεξικό δεν έχει τέλος…
«Οι βομβαρδισμοί λαών δεν είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»...
Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»...
Η απόλυση και η ανεργία δεν είναι απόλυση ούτε ανεργία. Είναι «εργασιακή εφεδρεία»...
Η μισο-ανεργία δεν είναι μισο-ανεργία. Είναι «απασχολησιμότητα»...
Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι «εκ περιτροπής εργασία»...
Οι μίζες δεν είναι μίζες. Είναι «χορηγίες»...
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι ξεπούλημα. Είναι «αξιοποίηση»...
Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Είναι «μετοχοποίηση»...
Η μετατροπή της χώρας σε ενέχυρο και σε υποθήκη δεν είναι ενέχυρο ούτε υποθήκη. Είναι «εμπράγματη εγγύηση»...
Η καταστροφή κεφαλαίου δεν είναι καταστροφή κεφαλαίου. Είναι «κούρεμα»…
Η στάση πληρωμών δεν είναι στάση πληρωμών. Είναι «πιστωτικό γεγονός»...
Η πτώχευση δεν είναι πτώχευση. Είναι «επιλεκτική χρεοκοπία»...»