Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Τεταρτη 15 Αυγουστου 2018


Η θρησκευτική οδύνη είναι έκφραση της πραγματικής οδύνης και συνάμα διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματική οδύνη. Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, η ψυχή άψυχων συνθηκών. Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού
Καρλ Μαρξ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ηθοποιός και ακτιβιστής, ο οποιος κατεβαινει για υποψηφιος Γερουσιαστης, επισκέφθηκε τη Χεβρώνα πέρυσι και ήταν μάρτυρας στην κατοχή του ισραήλ. Σχολίασε σκληρά τη βία των αποίκων εναντίον των Παλαιστινίων στην διαχωρισμένα πόλη. Αυτό είχε να πει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην Κούβα

Το 1959, δύο μεγάλα νησιά βρέθηκαν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ήταν η Κούβα της Καραϊβικής και η Κύπρος της Μεσογείου.
Και οι δύο περιοχές έφεραν το παρελθόν ενός επαναστατικού αγώνα και το όνομα ενός ηγέτη. Φιντέλ Κάστρο και Μακάριος Γ’, δύο άντρες που τα ονόματά τους συνδέθηκαν.

Ο Κάστρο της Μεσογείου
Οι δύο ισχυροί άντρες γνωρίστηκαν όταν η Κούβα (CU) και η Κύπρος (CY) έγιναν μέλη του ΟΗΕ την ίδια μέρα και ο Κάστρο κάθισε δίπλα στον Μακάριο γιατί οι χώρες είχαν σχεδόν τα ίδια διεθνή αρχικά. Γέλασαν και οι δύο γιατί ήταν οι μόνοι πολιτικοί με μούσια και λίγο μετά διαπίστωσαν ότι έχουν γεννηθεί την ίδια ημερομηνία στις 13 Αυγούστου (1913 ο Μακάριος, 1926 ο Κάστρο).
Λίγο μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου και την ένταξη της χώρας στο Κίνημα των Αδεσμεύτων, οι Αμερικανοί έσπευσαν να ονομάσουν τον Μακάριο «Κάστρο της Μεσογείου». Ένας χαρακτηρισμός που ακούγεται μέχρι σήμερα.
Και δεν είναι το μόνο στοιχείο που θυμίζει τη σύνδεση του Μακαρίου με τον Κάστρο. Στην παραλιακή λεωφόρο Αβενίδα ντελ Πουέρτο, στην περιοχή της παλιάς Αβάνας και απέναντι από το λιμάνι της πόλης, ένας Μακάριος ύψους 2 μέτρων, ορθώνεται μπροστά στον επισκέπτη.
Είναι ένα άγαλμα που φιλοτέχνησε ο Κύπριος γλύπτης, Νίκος Κοτζιαμάνης. Όπως αποκάλυψε ο πρεσβευτής της Κούβας στην Κύπρο Πάμπλο Αντόνιο Ροντρίγκεζ Βιντάλ, το άγαλμα του Μακαρίου θα στηθεί στον περίβολο της πρώτης ορθόδοξης εκκλησίας που λειτούργησε πρόσφατα στην Αβάνα.
Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας του έκανε εισήγηση προς την κυπριακή κυβέρνηση να στηθεί άγαλμα του εθνικού ήρωα της Κούβας ποιητή Χοσέ Μαρτί στη Λευκωσία.

Σχολιο.- Έτσι εξηγείτε γιατί έφτιαξε ο Φιντέλ ορθόδοξη εκκλησία στην Κούβα με έξοδα του κουβανικού κράτους, παρουσία Βαρθολομαίου. Και είχαμε τους τρελαμένους εδώ να μας λένε για το φως της ορθοδοξίας….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανάγνωση της ιστορίας μέσα από ημιμάθεια και κυρίως από ιδεολογική τύφλωση, οδηγεί σε απιθανότητες.
Έτσι, αν διαβάσει κάποιος άσχετος με την ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος πολλά απ' αυτά που γράφονται για τον Πλουμπίδη, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπήρχαν δύο κόσμοι:
Ο κακός, που τον εκπροσωπούσε το ΚΚΕ, και ο καλός, που είχε ως εκπροσώπους όσους το ΚΚΕ διέγραψε.
Έτσι, όταν μάθει ότι ο Πλουμπίδης ήταν μέλος της Κ.Ε. που διέγραψε τον Άρη, τον Απρίλη του 1945, ή ότι αυτοί που κατήγγειλαν στην κομματική ηγεσία τον Πλουμπίδη ως ύποπτο ήταν μετέπειτα, σχεδόν στο σύνολό τους, στο ΚΚΕ εσωτερικού, μάλλον θα νομίσει πως πρόκειται για ασυναρτησίες.
Πού να καταλάβει ότι στις δύσκολες εκείνες εποχές η δημόσια εκφρασμένη διαφωνία θεωρούνταν έγκλημα σε ολόκληρο το κομμουνιστικό κίνημα και η μονολιθικότητα όρος νίκης -σε περίοδο, μάλιστα, νικηφόρων επαναστάσεων- και ότι ο χαφιεδισμός δεν ήταν μόνο ρετσινιά προς τους διαφωνούντες αλλά και μια πληγή, ένα τεράστιο όπλο του εχθρού. Και σε συνθήκες παρανομίας ήταν πάντα τόσο εύκολο να είναι ύποπτος ο καθένας.
Δυστυχώς, αυτή είναι η ιστορία. Και γι' αυτό είναι τόσο ηρωική όσο και τραγική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Αυγούστου. Μια ακόμη μέρα μαύρων επετείων:
- Η εκτέλεση του Νίκου Πλουμπίδη το 1954.
- Ο Αττίλας 2 στην Κύπρο και η επέκταση της τουρκικής κατοχής στα 2/5 του νησιού, το 1974.
- Η υπερψήφιση του 3ου μνημονίου από το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι - ΔΗΜΑΡ - ΑΝΕΛ, το 2015.
Σχολιο.- Να συμπληρώσω, αν μου επιτρέπεις, τον κατάλογο, με τον Μπ. Μπρεχτ, που "έφυγε" στις 14 Αυγούστου 1956



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόση ανάλγητη αλητεία μπορεί να υπάρξει;
Καταγγέλλει ο άνθρωπος ότι πήγε να πάρει τα 5 χιλιάρικα του επιδόματος ως πυρόπληκτος και διαπίστωσε πως τα λεφτά είχαν κατασχεθεί λόγω οφειλών στο κράτος για το σπίτι που κάηκε!
Πόσους ακόμη εξευτελισμούς θα ανεχθούμε από τη συμμορία των χορτάτων πλουσιόπαιδων;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΡΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ κας ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ
Φίλοι μου..Θέλω την προσοχή σας Κ την βοήθεια σας.Πηγα στο Μάτι. Δεν θα σας πω πολλά..αν έτσι είναι ο πόλεμος..Τότε έχουμε πόλεμο!οι εικόνες αποκαρδιωτικες..παντού κηδειοχαρτα..λιωμένα παιδικά παιχνιδια θυμίζουν πως κάποτε υπήρχε ζωή..τα σπίτια ολοκληρωτικά ισοπεδωμενα.Η φύση νεκρή..οταν πήγα στα ξαδέρφια μου δεν ήξερα τι να πω..Ήταν μαζεμένοι με φίλους πυρόπληκτους κ περίμεναν μήπως περάσει κάποιος..ΚΆΝΕΙΣ ΌΜΩΣ!!!την πρώτη εβδομάδα που είχε "ζουμί"το θέμα όλοι Εκεί!δεν θα μιλήσω για τους εθελοντές..ειναι οι μόνοι που είναι ακόμα Εκεί!!Οι κάτοικοι όμως κυριολεκτικά είναι μόνοι!!μαζεύτηκαν τόσα χρήματα,που είναι? Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιτέλους..σε 1 μήνα ανοίγουν τα σχολεία,πως θα πανε αυτά τα παιδια σχολείο??πέρασαν τα χειρότερα,έζησαν κ δεν έχουν σπίτι..κοινοποιήστε το μήνυμα μου,να ακουστεί η αλήθεια!13 μέρες έχουν περάσει Κ ήδη είναι μόνοι..να τονίσω φιλοι μου πως η αξιοπρέπεια τους είναι τοση που αυτοί με παρηγορουσαν από την εικόνα που είδα!ελάτε να βοηθήσουμε,αν κάνουμε "φασαρια"ισως παρουν τα χρήματα που ο κόσμος έδωσε!23-7-18 Δεν ξεχνώ!Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να τους ξεχασει!προωθήστε το μήνυμα..Πάμε να ακουστούμε!το κακο όταν χτυπάει την πόρτα του γείτονα δεν αργεί κ στην δική μας..ας πανε μια φορά τα χρήματα στα σωστα χέρια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ!
Πετάνε σακούλες με σκουπίδια σε αυλές και βεράντες! Με αυτό τον τρόπο αφού ξαναπεράσουν μετά από μερικές ημέρες, μπορούν να διαπιστώσουν ποιες τσάντες έχουν μαζευτεί ή όχι κι έτσι να καταλάβουν ΠΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ! Οσοι λείπετε, ειδοποιείστε κάποιον γείτονα να ρίχνει μια ματιά στο σπίτι σας! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ να το μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, είναι η μόνη μας άμυνα!
Ο βασικός σκοπός είναι να πονηρευτούμε. ΑΝ δούμε μια σακούλα με σκουπίδια στην αυλή του γείτονα που λείπει, να μην υποθέσουμε ότι απλά την ξέχασε αλλά να την μαζέψουμε. Μπορεί να τον σώσει από βέβαιη παραβίαση.
Το βίντεο και οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από εμένα προσωπικά και είναι από διαφορετικά σπίτια στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου στον Δήμο Αχαρνών στον οποίο είμαι Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος - δεν πρόκειται για φάρσα - Εννοείται πως έχω ενημερώσει σχετικά τις Αρχές και όσο κόσμο μπορώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπέπε Γκρίλο: «Οι συμβάσεις με ιδιώτες για το οδικό δίκτυο να επιστραφούν στο δημόσιο»
 Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018, 17:43
Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, αναφέρθηκε στην τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας της Γένοβας, και μέσω διαδικτύου θέλησε να υπογραμμίσει: «Οι συμβάσεις με ιδιώτες για το οδικό δίκτυο πρέπει να ανασταλούν και η διαχείριση να επιστραφεί στο δημόσιο».
Προσθέτει, δε, ότι «η γέφυρα Μοράντι ήταν ένα μεγάλο, δημόσιο έργο» και ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί η όλη διαδικασία της μεταφοράς των μεγάλων έργων από τη θεωρητική μελέτη στην πράξη».
«Είναι ανάγκη να ελέγξουμε αυτές τις πηγές εκμετάλλευσης. Πρέπει να επανεκτιμηθούν και τα πραγματικά τιμαλφή να παραμείνουν κτήμα των πολιτών» γράφει, τέλος, ο Μπέπε Γκρίλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γένοβα: 39 νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας
 Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018, 10:58
Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα αναζητώντας επιζώντες μέσα στα χαλάσματα.Mεταξύ των νεκρών τρία παιδιά και τέσσερις Γάλλοι πολίτες.
Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 40.Πηγές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι πιθανό, στο τέλος, ο απολογισμός των νεκρών, να φτάσει τους σαράντα.
Έως τώρα, 16 άνθρωποι παραμένουν υπό νοσηλεία, οι 10 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Περίπου 300 πυροσβέστες εργάζονται στα συντρίμμια, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αναζητώντας επιζώντες.
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η γέφυρα της Γένοβας που κατέρρευσε προκαλώντας δεκάδες θύματα, θα κατεδαφιστεί.
Ο Ιταλός υφυπουργός υποδομών, Εντοάρνο Ρίτσι, επανέλαβε με έμφαση ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο θεωρεί ότι η συντήρηση που έπρεπε να γίνει από την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, ήταν ελλιπής, και ότι οι υπεύθυνοί τους θα πρέπει να παραιτηθούν.
Υπενθύμισε, δε, ότι βάσει νόμου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ. Από την μεριά της, όμως, η εταιρία αυτοκινητοδρόμων δεν παραδέχεται, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη.
Η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και καταστροφή, χωρίς να υποδεικνύεται, προς το παρόν, κάποιος υπεύθυνος. «Πρόκειται για μια τεράστια και παράλογη τραγωδία», δήλωσε ο εισαγγελέας της Γένοβας, Φραντσεσκο Κότσι.
Το χρονικό της τραγωδίας
Ήταν Τρίτη λίγο μετά το μεσημέρι όταν στις Ιταλικές Αρχές σήμανε συναγερμός. Εκείνη την ώρα πάνω στη γέφυρα κινούνταν αρκετά οχήματα με τις Αρχές από την αρχή να κάνουν λόγο για τραγωδία. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη». Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως την ώρα της κατάρρευσης βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα τουλάχιστον 35 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά.
Τα οχήματα έπεσαν από ύψος τουλάχιστον 50 μέτρων. Η συγκεκριμένη γέφυρα χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, και έχει μήκος πάνω από ένα  χιλιόμετρο.
Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.
«Πρόκειται για τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.
«Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε, με ειλικρίνεια, κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.
Στη Γένοβα έφτασε και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, για να επισκεφθεί το σημείο της κατάρρευσης αλλά και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.
Ερευνούν τα αίτια της κατάρρευσης
Σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατασκευαστικό λάθος. Μαρτυρίες αναφέρουν πως στην περιοχή έπνεε πολύ δυνατός άνεμος και η γέφυρα ταλαντευόταν.
Σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση της Πυροσβεστικής της Γένοβας, η γέφυρα κατέρρευσε σε μεγάλο μέρος πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές. Τα συντρίμμια της άγγιξαν επίσης ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται από κάτω, όμως έχει πληγεί μόνο ο χώρος στάθμευσης του εργοστασίου. Το εργοστάσιο ήταν άδειο, καθώς είναι παραμονή της αργίας της 15ης Αυγούστου - βρισκόταν εκεί μόνο μια ομάδα συντήρησης.
Έργα ανακαίνισης είχαν γίνει το 2016 στη γέφυρα, η οποία είχε εγκαινιασθεί το 1967 και έχει συνολικό μήκος 1,2 χιλιόμετρο. Η εταιρεία που εξασφαλίζει τη λειτουργία της ανακοίνωσε πως, όταν σημειώθηκε η κατάρρευση, εκτελούνταν έργα ενίσχυσης των θεμελίων της, προσθέτοντας πως η γέφυρα βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση.
«Η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε, σήμερα το μεσημέρι. στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες», μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica.
Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.
Ο αυτοκινητόδρομος που διέρχεται από την οδογέφυρα είναι μια σημαντική αρτηρία προς την Ιταλική Ριβιέρα και τη νότια ακτή της Γαλλίας. Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια γύρω από τη Γένοβα έχουν διακοπεί.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Atlantia, της εταιρείας διοδίων που εξασφαλίζει τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου, ανεστάλη αφού σημείωσαν πτώση 6,3% μετά την είδηση για την κατάρρευση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην πατρίδα οι Έλληνες στρατιωτικοί
 Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018, 03:01
Έφτασαν στις 3,20  με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη από την Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές από τις 2 Μαρτίου, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους.
Μόλις οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.
Νωρίτερα  με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μετέβησαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην πατρίδα, αναρτούσε  την πρώτη φωτογραφία μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο στρατιωτικούς λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο από την Αδριανούπολη για την πατρίδα, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας .
Ο Πάνος Καμμένος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους γονείς τους τους δύο στρατιωτικούς.
Αμέσως μετά την άφιξή τους και την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία και οι δύο στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης για λίγη ώρα και στη συνέχεια οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης μετέβησαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί για ανάμιξη στην απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο
 Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 20:42
Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Σάαμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθησαν δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί που φέρονται ότι εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του την περασμένη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση κατηγορεί πολιτικούς της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές από το εξωτερικό που τάσσονται κατά του Μαδούρο για το σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της χώρας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα με εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης. Δεκατέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας βουλευτής και πολλοί νέοι έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα ενώ άλλοι 20 ύποπτοι αναζητούνται. Ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται στην Κολομβία και τις ΗΠΑ.
Ο Σάαμπ είπε ότι ο συνταγματάρχης Πέδρο Χαβιέρ Σαμπράνο Ερνάντες και ο στρατηγός Αλεχάντρο Πέρες Γκάμες οδηγήθηκαν την Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου. Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες για τους δύο κρατούμενους. Το υπουργείο Πληροφοριών δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters για να σχολιάσει την υπόθεση.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η επίθεση με παιδικο ιπταμενο drone που μετεφερε 1 κιλο εκρηκτικα  εναντίον του Μαδούρο οργανώθηκε από 11 άνδρες που είχαν στρατολογηθεί κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και εκπαιδεύτηκαν στην Κολομβία.
Οι «χρηματοδότες» της επιχείρησης αυτής, από την Μπογκοτά και τη Φλόριντα, υποσχέθηκαν ότι θα δώσουον 50 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα και ότι θα εξασφαλίσουν τη διαμονή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντάλλαγμα για τη δολοφονία του Μαδούρο, σύμφωνα πάντα με τις αρχές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινάει η συζήτηση για εθνικοποίηση των εθνικών οδών στην Ιταλία, το τέλος των συμβάσεων παραχώρησης...
Luigi Di Maio
Απαιτούμε τις παραιτήσεις των ηγεσίας της Autostrade per l'Italia. O υπουργός Danilo Toninelli έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία απόσυρσης της σύμβασης παραχώρησης και θα απαιτήσουμε επίσης την πληρωμή ρήτρας προστίμου. Απέναντι σε τραγωδίες όπως αυτή της Γένοβας μια μοναδική σκέψη: να μην ξανά-επαναληφθεί, είναι αδιανόητο να πεθαίνει κανείς με τέτοιο τρόπο.