Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τεταρτη 19 Ιανουαριου 2011 ______12.00

Κάτω τα χέρια από το περιοδικό «Πορεία» (YURUYUS)
από ΑΝΤΑΡΣΥΑ 11:07μμ, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Τουρκίας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία του περιοδικού «Πορεία» (YURUYUS) στις 24 Δεκεμβρίου 2010, στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης. Κατά την επίθεση της αστυνομίας βασανίστηκαν και συνελήφθηκαν 7 εργαζόμενοι, 4 από τους οποίους μετά από δίκη φυλακίστηκαν. Η αστυνομία παρουσίασε την εισβολή ως «μεγάλο χτύπημα στην τρομοκρατία». Ο αγώνας «ενάντια στην τρομοκρατία» που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση Ερντογάν δεν είναι παρά η επίθεση ενάντια στους αγωνιστές και τις οργανώσεις της Αριστεράς. Είναι μια κατασταλτική και αυταρχική πολιτική στο όνομα της δημοκρατίας και του εκσυγχρονισμού της Τουρκίας, με σκοπό να φιμώσει τα κινήματα και τους αγωνιστές που αντιστέκονται στην κρατική και κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό.
Η επίθεση στο περιοδικό YURUYUS δεν ήταν συμπτωματική. Το περιοδικό YURUYUS, εδώ και ένα μήνα, γράφει γιʼ αυτούς που κάηκαν ζωντανοί στις φυλακές της Τουρκίας το 2000, τους πολιτικούς κρατούμενους. Το περιοδικό YURUYUS, υπενθύμισε για άλλη μια φορά σε όλη την Τουρκία, τις μεγαλύτερες δολοφονίες που έγιναν στις φυλακές και τα λευκά κελιά όλα τα τελευταία χρόνια.
Καλούμε το κράτος και την κυβέρνηση της Τουρκίας να σταματήσει κάθε δίωξη και επίθεση ενάντια στους αγωνιστές, μέσα και έξω από τις φυλακές.Καταγγέλλουμε την προσπάθεια απροκάλυπτης φίμωσης του αριστερού και αγωνιστικού τύπου της Τουρκίας.
Δηλώνουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές του περιοδικού Πορεία και όλους όσους αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και αιτήματα.
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις συλλογικότητές τους!
Διεθνής Αλληλεγγύη και αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των κυρίαρχων σε Ελλάδα-Τουρκία και όλο τον κόσμο.
Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2011
www.antarsya.org






Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας και της Αριστεράς δεν θα περάσει!
από ΑΝΤΑΡΣΥΑ 11:10μμ, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
17/1/2011
Την ώρα που αυξάνεται η λαϊκή οργή απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου και τις πολιτικές του Μνημονίου, ένα ακόμη καλοστημένο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο τρομο-σίριαλ που σκηνοθετεί η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ συνεπικουρία των ΜΜΕ –κι ας έχουν λιγοστέψει πια οι πειθήνιοι τηλεθεατές.
Η εν ψυχρώ σύλληψη του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, αγωνιστή του μαζικού κινήματος και μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ως «υπόπτου» για τρομοκρατία (με την ανάλογη «μεταχείριση», που επιφυλάσσουν σε κάθε «ύποπτο» στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, δημοκρατικών δικαιωμάτων και τεκμηρίου αθωότητας) συνέπεσε χρονικά με τις αποκαλύψεις για την πεποίθηση που ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου μετέφερε στους Αμερικανούς συνομιλητές του ότι «οι ομάδες της άκρας αριστεράς λειτουργούν ως ¨αίθουσες αναμονής¨ για μελλοντικούς τρομοκράτες»!
Είναι σαφές ότι το αστικό πολιτικό προσωπικό και η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πραγματικά τρομοκρατημένοι από την ογκούμενη λαϊκή αντίδραση στην πολιτική τους. Αφού επιστράτευσαν την αστυνομική βία και καταστολή, τη δράση παρακρατικών μηχανισμών, την ιδεολογική τρομοκρατία προκειμένου να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα, τώρα περνούν στις ευθείες βολές ενάντια στην Αριστερά και κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, ταυτίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής τους με την «τρομοκρατική δράση». Οι επιτελείς της αστυνομίας φαίνεται να είναι άξιοι μαθητές και συνεχιστές των Αμερικανών ομολόγων τους. Το τελευταίο τους κατόρθωμα, η σύλληψη της 27χρονης Γερμανίδας λόγω συνεπωνυμίας με παλαιά μέλη της RAF, δείχνει ότι βρίσκονται στην αιχμή της διεθνούς προσπάθειας να τεκμηριωθεί η ύπαρξη «τρομοκρατικού DNA» -ώστε από δω και πέρα να νομιμοποιούνται και οι συλλήψεις λόγω συγγενικών σχέσεων!Στις προσπάθειές τους έχουν, βέβαια, την αρωγή του πρόθυμου συρφετού των δελτίων ειδήσεων, μεγαλοδημοσιογράφων που αναπαράγουν τα ψέματα της Αντιτρομοκρατικής και του Γραφείου Τύπου της ΕΛΑΣ, όπως ακριβώς αναπαράγουν και τα non paper της κυβέρνησης και της Τρόικα, ως «αντικειμενική» ενημέρωση.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν οφείλεται σε «λάθος», όπως προσπαθούν τώρα να το παρουσιάσουν. Ούτε η σύλληψη και ο εξευτελισμός του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, ούτε η προθυμία των ΜΜΕ να μας πείσουν για τα τρομοσενάρια, ούτε οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης του Χρυσοχοΐδη και του Οικονόμου στις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεν αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά». Πρόκειται για την ίδια πολιτική που καταστρέφει τον κοινωνικό πλούτο και το λαϊκό εισόδημα προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων, που θυσιάζει κάθε εργατικό δικαίωμα στο βωμό του κεφαλαιοκρατικού κέρδους, που ετοιμάζεται να χτίσει τείχη στα σύνορα και αφήνει χιλιάδες μετανάστες να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, που παρουσιάζει τους δημοσίους υπαλλήλους ως «κοπρίτες» και κάθε αγωνιζόμενο κλάδο και κάθε αριστερό πολίτη ως «αντεθνικό» στοιχείο, θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα μια Χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, με τη βοήθεια της ΕΕ, του ΔΝΤ και άλλων μηχανισμών του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της Αριστεράς και της κοινωνίας θα πέσει στο κενό. Πλησιάζει η στιγμή που η κυβέρνηση θα έχει την τύχη ανάλογων καθεστώτων που κατέρρευσαν από τη λαϊκή οργή. Ο αγώνας του λαού της Τυνησίας και της Αλγερίας, οι αγώνες των εργαζόμενων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι απεργίες και οι καθημερινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα δείχνουν τον δρόμο της ανατροπής.
www.antarsya.org





Γεια χαρά, λαέ της Τυνησίας
από αντί 8:17μμ, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
Εμείς για τους αετούς ανέργους της Τυνησίας θα πούμε δυο τρία πράγματα. Τους ευχαριστούμε γιατί μας έμαθαν ότι στον κόσμο μας υπάρχουν ακόμα λαοί που μπορούν να ανατρέπουν στεγνές δικτατορίες μόνοι τους. Μας έπεισαν ότι ο άνθρωπος άνεργος, φτωχός και πεινασμένος μπορεί να χορεύει ένα άγριο περήφανο χορό πάνω στα ερείπια του παλατιού του Μπεν Αλί. Κατέρρευσε η θεωρία "Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει". Στη Δύση μπορεί να ισχύει, αλλά φαίνεται πως οι αρκούδοι εκεί βρίσκονται σε χειμερία νάρκη εδώ και πολλές δεκαετίες. Εκεί στην έρημο δεν έχουν αρκούδους αλλά αετούς.
Ελευθεροτυπία, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Γεια χαρά, λαέ της Τυνησίας
Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Εμείς για τους «αετούς» ανέργους της Τυνησίας θα πούμε δυο-τρία πράγματα. Τους ευχαριστούμε γιατί μας έμαθαν ότι στον κόσμο μας υπάρχουν ακόμα λαοί που μπορούν να ανατρέπουν στυγνές δικτατορίες μόνοι τους.
Μας έπεισαν ότι ο άνθρωπος άνεργος, φτωχός και πεινασμένος μπορεί να χορεύει έναν άγριο περήφανο χορό πάνω στα ερείπια του παλατιού του Μπεν Αλι. Κατέρρευσε η θεωρία «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει».
Στη Δύση μπορεί να ισχύει, αλλά φαίνεται πως οι αρκούδοι εκεί βρίσκονται σε χειμερία νάρκη εδώ και πολλές δεκαετίες. Εκεί στην έρημο δεν έχουν αρκούδους αλλά αετούς. Αυτές τις εβδομάδες και ειδικά τις τελευταίες μέρες είδα εκατοντάδες βίντεο από κινητά Τυνήσιων πολιτών και εξεγερμένων και πείστηκα απόλυτα ότι η εξέγερσή τους ήταν ακέφαλη και ακαθοδήγητη και χωρίς πανό, μεγαλύτερα σε μέγεθος από τον κόσμο πίσω τους.
Στην καλύτερη περίπτωση, μέλη και στελέχη παράνομων κομμάτων και οργανώσεων μπήκαν στην εξέγερση, αψηφώντας τις κομματικές τους ταυτότητες και χωρίς καμία διάθεση να υποτάξουν την εξέγερση ή να την καπελώσουν. Αφησαν το λαό να εκφράσει την οργή του, όπως και όπου ήθελε και, σαν μίλησε ο λαός, ο δικτάτορας έπεσε, τα μέγαρα των ανθρώπων του λεηλατήθηκαν νομίμως από το λαό. Είδα και άκουσα ανέργους και νέους να βγάζουν λόγους και μονολόγους στους δρόμους. Οπως εκείνος ο ψηλός και αδύνατος έξω από το δικαστικό μέγαρο στη πόλη Σούσα, όπου δικάζονταν συλληφθέντες της εξέγερσης. «Την ιστορία μας τη λέγαμε μεταξύ μας σιωπηλά και ψιθυριστά. Είπαμε δεν θα ξεχάσουμε τους μάρτυρές μας. Και ας γράφουν ό,τι θέλουν οι πληρωμένοι στα κανάλια και στις εφημερίδες. Γνωρίζαμε όλους όσοι πουλάγανε τα τομάρια τους και τις πένες τους... Γύρισαν τα πράγματα...»
(http://www.youtube. com/watch?v= sf8Lnxsu0tc &NR=1).
Επεσε ένας δικτάτορας και έπεσαν όλοι στη Δύση και την Αντολή από τα σύννεφα. Επεσε χωρίς αμερικανικό και δυτικό δάχτυλο ή πόλεμο. Επεσε όταν ο λαός θέλησε, αποφάσισε, και ας είχε την απόλυτη στήριξη ΗΠΑ και Γαλλίας, και ειδικά του Σαρκοζί -και ας έκλεψε ο κουνιάδος του Μπεν Αλι το 2006 το γιοτ ενός Γάλλου τραπεζίτη, φίλου του Γάλλου προέδρου. Όλα τα παιχνίδια και τα τερτίπια του Σαρκοζί για να σώζει τον σύμμαχο της Δύσης έπεσαν στο κενό. Γιατί οι εξεγερμένοι γρήγορα τα αντιλήφθηκαν, απάντησαν καίγοντας εταιρείες γαλλικών συμφερόντων. Στο τέλος υπέκυψε η Δύση και πέταξε από πάνω της το δικτάτορα. Οι ΗΠΑ, που υπογείως θέλουν να καλύψουν το κενό που αφήνει η Γαλλία στην Τυνησία και για να βελτιώσουν την κακή εικόνα που έχουν οι Τυνήσιοι γι' αυτούς και για τη στήριξη που παρείχαν στον Μπεν Αλι, έσπευσαν μετά την πτώση του δικτάτορα να εκφράσουν το θαυμασμό τους στο λαό της Τυνησίας.
Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της Τυνησίας τα γνώριζαν όλα αυτά και κράτησαν ψηλά το κεφάλι και έμειναν πιστές στη θεωρία «σαν θελήσει ποτέ ο λαός, το πεπρωμένο θα προσκυνήσει». Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της Τυνησίας, γνώριζαν όλα αυτά και κράτησαν ψηλά το κεφάλι και έμειναν πιστές στη θεωρία "σαν θελήσει ποτέ ο λαός, το πεπρωμένο θα προσκυνήσει". Δεν πωλήθηκαν στους Αμερικανούς όπως έκαναν Ιρακινοί και Κούρδοι πολιτικοί ηγέτες για να πετύχουν την ανατροπή ενός δικτατορικού καθεστώτος. Ηγέτες μαριονέτες που θυσίασαν έναν εκατομμύριο πολίτες, για να χτίζουν έναν φθαρμένο καθεστώς μαφίας, ανελευθερίας και εκτελέσεων στο Ιράκ και το Κουρδιστάν Ιράκ. Ηγέτες-μαριονέτες που θυσίασαν ένα εκατομμύριο πολίτες, για να χτίσουν ένα φθαρμένο καθεστώς μαφίας, ανελευθερίας και εκτελέσεων στο Ιράκ και το ιρακινό Κουρδιστάν.
Γεια χαρά, λαέ της Τυνησίας... άλλαξες το σκηνικό, κράτα τον περήφανο και άγριο χορό... μπορεί σε λίγο να μπουν και άλλοι.






Υποψήφιος δήμαρχος με το Λα.Ο.Σ. με σιδερολοστό στον Άγιο Παντελεήμονα
από tvxsteam 1:36μμ, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Θήβα η δημοσίευση φωτογραφιών του Νικόλαου Τούτουζα (υποψηφίου δημάρχου με το Λα.Ο.Σ. στις πρόσφατες εκλογές και γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λα.Ο.Σ. Βοιωτίας), στις οποίες εμφανίζεται να κρατά σιδηρολοστό δίπλα σε μέλη της Χρυσής Αυγής, το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ο ίδιος δηλώνει πως βρέθηκε στην περιοχή «για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων». Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν μετά τα επεισόδια του Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής απέτρεψαν τη διεξαγωγή αντιρατσιστικής συναυλίας, μη επιτρέποντας την εγκατάσταση μικροφωνικής. Σε δύο από τις φωτογραφίες αυτές απεικονίζεται ο κ. Τουτούζας, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με το συνδυασμό «Η Θήβα στην κορυφή της Πυραμίδας», να κρατά σιδερολοστό και κράνος, βρισκόμενος μεταξύ μιας ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής, παρατεταγμένης απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις. Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και τις επίμαχες φωτογραφίες, ο κ. Τουτούζας σημείωσε πως βρέθηκε στην περιοχή για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους. Εξήγησε πως ο ίδιος δεν τις έχει δει, αλλά έχει ενημερωθεί σχετικά. Σχετικά με την ακύρωση της συναυλίας, ο ανέφερε πως επρόκειτο για «επιθυμία των κατοίκων της περιοχής, εμείς δεν κάναμε τίποτα, απλώς συμπαρασταθήκαμε στο αίτημά τους». Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα από την τοπική ιστοσελίδα exeisminima.gr, η οποία πήρε τις φωτογραφίες από το Athens Indymedia. (Υπαρχουν και φωτογραφιες του με τους αλλους ναζιστες και φασιστες που χτυπησαν μεταναστες στο Εφετειο). Παρότι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λα.Ο.Σ. Βοιωτίας δεν απάντησε στο δημοσίευμα του exeisminima.gr.
«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται περίτρανα οι σχέσεις του ΛΑΟΣ με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής. Όχι απλά στο πεδίο της ιδεολογικής ρατσιστικής-εθνικιστικής συγγένειας, αλλά και εφαρμογής του φασισμού επί του εδάφους. Έτσι κι αλλιώς στη Θήβα, η Χρυσή Αυγή παραμένει στο περιθώριο, ενώ στον Άγιο Παντελεήμονα μεγαλουργεί κάτω από τις φτερούγες της ΕΛ.ΑΣ. και απελευθερώνει τους απανταχού φασίστες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.
ο προεδρος Χερ Καρατζαφυρερ διαβαζει ιντυμιντια
από (Α) 6:48μμ, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
Την απομάκρυνση του Νίκου Τούτουζα από το ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος. Αιτία αποτέλεσε η συμμετοχή του, το περασμένο Σάββατο, σε συγκέντρωση ακροδεξιών, στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ο ΛΑΟΣ αναφέρει ότι η απόφαση για την απομάκρυνσή του ελήφθη με απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη, "μετά τη συμμετοχή του [σ.σ. Τούτουζα] σε ακραίες αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις". Φωτογραφίες του που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τον απεικόνιζαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Σαββάτου να κρατά κράνος και σιδηρολοστό στις τάξεις των ακροδεξιών.
Σημειώνεται ότι ο ΛΑΟΣ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Ν. Τούτουζα στο δήμο Θήβας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=242616
+
από ++++ 8:27μμ, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
Διεγράφη από το ΛΑΟΣ με απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το κόμμα, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφίες να συμμετέχει στα πρόσφατα επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα στο "πλευρό" της Χρυσής Αυγής.
Οι φωτογραφίες με τον πολιτευτή Ν. Τούτουζα έκαναν το γύρο του Ίντερνετ. Σε αυτό ο πολιτικός που έβαλε υποψηφιότητα για το δήμο Θήβας με το ΛΑΟΣ εμφανίζεται να κρατά σιδηρολοστό στο χέρι και να συμμετέχει στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών στον Άγιο Παντελεήμονα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha" ο ίδιος δήλωσε ότι "βρέθηκε εκεί για συμπαράσταση" και ότι κρατούσε "πλαστικό σωλήνα" και όχι σιδηρολοστό.Πρόσθεσε ότι του έκανε εντύπωση το πόσο θερμά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της περιοχής τις εκδηλώσεις των ακροδεξιών.





Προσέλαβαν τον αρχι-τρομολάγνο Λαμπρόπουλο του Βήματος στην ΕΡΤ
από / 3:03πμ, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011
Έτσι επιβραβεύουν τα λαμόγια του ΜΠΑΤΣΟΚ τις υπηρεσίες των μισθοφόρων στην Κατεχάκη.
(με μισθο 5.268. Κατα τα αλλα, περναει κριση το κρατος, δεν εχει λεφτα το κρατος, παει για χρεοκοπια το κρατος)







Μ.Θεοδωράκης:Συνεργάστηκα με τις ΗΠΑ το 1974..
Ομολογώ ότι συνεργάστηκα για τη «Λύση Καραμανλή» το 1974 αναγνωρίζοντας τη δύναμη της εξάρτησής μας από τους Αμερικανούς και προβαίνοντας εν γνώσει μου σε συμβιβασμό» αποκάλυψε, για όσους τουλάχιστον δεν το ήξεραν, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν δεκάδες επιστημονικοί φορείς της χώρας.
Ανέφερε μάλιστα ότι οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τον κάλεσαν στην Ουάσιγκτον τον Ιούνιο του 1974 να μεσολαβήσει, προκειμένου να δεχτεί ο Καραμανλής να αναλάβει αυτό το ρόλο.
Δεν χρειάστηκε πάντως να ερωτηθεί αν μετάνιωσε. Απάντησε ο ίδιος.
«Δεν μετανιώνω», είπε, «διότι πρώτον, θεώρησα ότι η εξάρτηση σε συνθήκες δικτατορίας είναι βαθύτερη και σκληρότερη παρά σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και δεύτερον, γιατί ήλπιζα ότι μέσα στις νέες συνθήκες θα είχαμε κυρίως ως Αριστερά τη δυνατότητα να παλέψουμε ώστε να απαλλαγούμε κάποτε απ' αυτή την εξάρτηση...»
Ο Παπαθεμελης πυρηνας της "Σπιθας" του Μικη Θεοδωρακη στη Θεσσαλονικη. Παρατησε το Δημοτικο Συμβουλιο της Θεσσαλονικης για να παρευρισκεται στην ομιλια του Μικη στην Αθηνα. Την "Σπιθα" στηριζει η δεξια εφημεριδα "Τυπος της Θεσσαλονικης".






Μαστερ σεφ αντικομμουνισμου νομιζει το βλακομουτρο ο Αδωνις
Σε ρολο ....μαστερ σεφ της ειδησειογραφικης σαλατας των 8, ο Αδωνις του ΛΑΟΣ εβγαλε τα "μαχαιρια" του!
Την ωρα που μιλουσε εκπροσωπος της πρωτοβουλιας για τα διοδια, τον καλεσε να βγαλει το μπλουζακι του επειδη ηταν φιρμας (!) και στη συνεχεια του ειπε "σε καταλαβα απο τη φατσα, κοκκινε φασιστα"! Λιγο αργοτερα, σχολιαζοντας το ποιοι ειναι αυτοι που διαμαρτυρονται , ο ...μπουμπουκος ειπε οτι "αυτοι δεν ειναι πολιτες, ειναι κομμουνιστες"! Το ιδιο βραδυ επιτεθηκε φραστικα σε εργαζομενο αυτοκινητιστη οταν εκεινος τον ρωτησε για το μισθο που τσεπωνει. "Προφανως και παιρνω πενταπλασια απο εσας, ιδια ο βουλευτης ιδια ο νταλικιερης? Θα καταργησουμε την ιεραρχια του κρατους?"...



Στρατοδικειο στα σχολεια!
Σε ενα χρονο φυλακιση με αναστολη καταδικασε τους 40 καθηγητες του 2ου Λυκειου Γιαννιτσων το δικαστηριο, επειδη δεχτηκαν εκπροθεσμα δικαιολογιτικα για απουσιες τεσσαρων μαθητων (ο ενας πασχει απο εγκεφαλικη παραλυση 80% και ο αλλος απο αυτοανοση δυσκαμψια). Ο μηνυτης, πρωην διευθυντης και "τοποτηρητης" του νομου, τους ειχε αφησει στην ιδια ταξη. Αυτο προκαλεσε την αντιδραση σχεδον ολων των Γιαννιτσων! Ο συλλογος καθηγητων του σχολειου αποφασισε να δεχτει ιατρικα δικαιολογητικα, τα οποια ηταν εκπροθεσμα κι ανεβασε τη βαθμολογια βοηθωντας ετσι τους μαθητες, γεγονος που δεν αρεσε στον πρωην διευθυντη. Μαζι καταδικαστηκαν και οι τρεις γιατροι που βοηθησαν, κι ενας γονιος! Πλεον διαμορφωνονται νεα δεδομενα για το σχολειο, με τους εκπαιδευτικους να εξαναγκαζονται σε τηρηση του γραμματος του νομου και οχι του αισθηματος δικαιου.






ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Απεργία πείνας με αίτημα ζωή και δουλειά...
Οι μετανάστες περιγράφουν το έγκλημα σε βάρος τους.
ΚΕΡΚΥΡΑ.-- Σε απεργία πείνας προχώρησαν οι 230 ναυαγοί μετανάστες αφγανικής καταγωγής που διασώθηκαν από το ναυάγιο βόρεια της Κέρκυρας του δουλεμπορικού σαπιοκάραβου στο οποίο επέβαιναν με προορισμό την Ιταλία. Ζητούν τη στήριξη στο δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμά τους να ζήσουν με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύουν, μακριά από τον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική κατοχή.
Με σακούλες έχουν σκεπάσει τα στόματά τους και αρνούνται να φάνε, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την απόγνωση και την οργή για το γεγονός ότι βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό εντός και εκτός της πατρίδας τους. Κρατούσαν σεντόνια για πανό και πάνω σε αυτά ήταν γραμμένα συνθήματα στη μητρική τους γλώσσα και τα αγγλικά. Ζήτησαν να στηρίχτει το αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι να επιλέξουν τον τόπο και τη χώρα για να ζήσουν ως εργαζόμενοι. Νεαροί ηλικίας 18-25 ετών με ξεκληρισμένες οικογένειες από τον πόλεμο είναι οι μετανάστες που βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας φρουρούμενοι από αστυνομικές δυνάμεις... Θυμίζουμε ότι εξακολουθεί να αγνοείται άγνωστος αριθμός μεταναστών.
Μιλώντας οι μετανάστες αναφέρθηκαν στο πώς έγινε το ναυάγιο και τη μάχη που έδωσαν με τα κύματα για να σωθούν. Κατήγγειλαν τον διεμβολισμό - δυο φορές μάλιστα από άλλο πλοίο - και την προκλητικότητα όπως είπαν του πληρώματος που έκοβε βόλτες γύρω τους καθώς βυθιζόταν το σαπάκι. Επισήμαναν οργισμένοι ότι στο σήμα κινδύνου προς τις ελληνικές και ιταλικές αρχές, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν ήταν στα διεθνή χωρικά ύδατα.
Στην πολύωρη αυτή καθυστέρηση για τη διάσωση των μεταναστών, που επιβεβαιώνεται άλλωστε και από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι μετανάστες πάλευαν για 6 ώρες μέσα στα κύματα. Ορισμένοι από αυτούς, στην προσπάθειά τους να κρατηθούν, σκαρφάλωσαν σε δίχτυ, το οποίο όμως δεν άντεξε στο βάρος με αποτέλεσμα τα 22 άτομα (μεταξύ των οποίων και δυο γυναίκες και ένα παιδί) να πέσουν στη θάλασσα και η τύχη τους μέχρι και σήμερα να αγνοείται. Το δράμα που ζουν αποτυπώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο στην περίπτωση ενός μετανάστη που έχασε στο Αφγανιστάν τον αδελφό του από βόμβες Αμερικανών και προχτές είδε να χάνονται από τα μάτια του η μάνα του και η μικρή του αδερφή που αγνοούνται. Η ταρίφα όπως ανέφεραν για την είσοδο στη χώρα μας από δουλεμπόρους ήταν 5.000 ευρώ το άτομο και για τη μεταφορά στην Ιταλία άλλα 3.000 ευρώ. Ξεκίνησαν από Αθήνα με φορτηγάκι που τους μετέφερε σε μέρος που δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν. Χρήματα που βρήκαν πουλώντας το σπίτι τους, ό,τι είχαν και δεν είχαν για να γλιτώσουν το κεφάλι τους και τις ζωές τους. Οπως είπαν, δε θέλουν τίποτα άλλο από το να τους αφήσουν να περάσουν στην Ιταλία και στη Γαλλία για να ζήσουν.







ΤΥΝΗΣΙΑ
Νέες διαδηλώσεις παρά τους ελιγμούς του καθεστώτος
ΤΥΝΙΔΑ.-- Με κατάρρευση απειλείται η λεγόμενη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Μουχάμαντ Γκανούσι πριν καν δημιουργηθεί, καθώς ο τυνησιακός λαός με οργισμένες διαδηλώσεις ζητά την πλήρη απομάκρυνση από κυβερνητικές θέσεις όσων προέρχονται από το κόμμα του εκδιωχθέντος Μπεν Αλί. Την ώρα που κάποια από τα μέλη της νέας «κυβέρνησης» ορκίζονταν, κάποια άλλα παραιτούνταν και νέες διαδηλώσεις συγκλόνιζαν το κέντρο της Τύνιδας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, ενώ σημειώθηκαν εκ νέου συγκρούσεις με την αστυνομία, χωρίς ν' αναφερθούν θύματα. Παράλληλα, βγαίνουν κάποιες πληροφορίες για τη σύσταση επιτροπών αυτοπροστασίας στις γειτονιές για να αντιμετωπίσουν διάφορες «ομάδες» που λεηλατούν (είτε κοινοί εγκληματίες είτε παρακρατικός μηχανισμός του πρώην προέδρου Μπεν Αλί) και για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη τροφίμων με διανομές αγαθών ανάλογα τις ανάγκες κάθε οικογένειας, στις οποίες συμμετέχουν και μικρέμποροι ελαχιστοποιώντας τις τιμές. Βεβαια η αληθεια ειναι οτι αυτες οι επιτροπες αυτοπροστασιας ειναι των ιδιοκτητων που εχουν προσλαβει μπραβους για να προστατεψουν τα πλουτη τους, που τα δημιουργησαν ληστευοντας τον Τυνησιακο Λαο. Και αυτοι που εισβαλλουν στα καταστηματα, εναντια στις μαλακιες που λενε οι αλητες του ΚΚΕ στην Ελλαδα, ειναι ο εξαθλιομενος απο την πεινα Λαος! Αλλα βεβαια το ειπε και η Παπαρηγα. Στην "επανασταση" της στην Ελλαδα, αυτηνης και των αλλων κοπροσκυλων του ΚΚΕ, δε θα σπασει ουτε ενα τζαμι!!!!
Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν, νωρίς το μεσημέρι, τα τρία στελέχη της Γενικής Ενωσης Τυνήσιων Εργατών (UGTT) και ο Μουστάφα μπιν Τζααφάρ, εκ μέρους του κόμματος «Ενωση Ελευθερίας και Εργασίας», στον οποίο είχε ανατεθεί το υπουργείο Υγείας. Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Γενική Ενωση Τυνήσιων Εργατών ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» όσο παραμένουν σε αυτή στελέχη του κόμματος «Δημοκρατική Συνταγματική Συγκέντρωση» του Μπεν Αλί και κάλεσε τον τυνησιακό λαό σε νέες μαζικές διαδηλώσεις. Με αποχώρηση από την κυβέρνηση απείλησε και το κίνημα «Ανανέωσης» - Ettajdid - εάν δεν παραιτηθούν όλα τα στελέχη του κόμματος του Μπεν Αλί και δεν παραδώσουν στο τυνησιακό δημόσιο την περιουσία που απέκτησαν ως μέλη του κόμματος και της κυβέρνησης.
Προχωρώντας σε έναν ακόμη ελιγμό, που δεν εκτιμάται ότι θα πείσει, ο Πρόεδρος Φουέντ Μεμπάζαα και ο πρωθυπουργός Γκανούσι παραιτήθηκαν, αργά το βράδυ, από μέλη του κόμματος του Μπεν Αλί για να «δώσουν σαφώς το στίγμα του διαχωρισμού του κράτους από το κόμμα» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Εντούτοις, παραμένουν στα υπουργεία κλειδιά της Εσωτερικής, της Εξωτερικής Πολιτικής, της Αμυνας και των Οικονομικών, οι υπουργοί του Μπεν Αλί, γεγονός που έχει εξοργίσει τους πολίτες.
Την «πλήρη κάθαρση του κράτους από το παλιό καθεστώς» ζήτησε στις πρώτες δηλώσεις που έκανε από την Τυνησία μετά από χρόνια εξορίας ο Μονσέφ Μαρζούκι, επικεφαλής του Κόμματος «Συγκέντρωση για τη Δημοκρατία», που αν και παρουσιάζεται ως κεντροαριστερό, έχει και θρησκευτικά (ισλαμικά) στοιχεία. Ο Μαρζούκι ζήτησε να διοργανωθούν από «άλλες αρχές, με καθαρά χέρια» οι εκλογές που έχουν προκηρυχθεί σε 60 ημέρες καθώς και να ζητηθεί η παράδοση του Μπεν Αλί στην Τυνησία «προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματά του».
Ενώ ΗΠΑ και ΕΕ υποκριτικά υποστηρίζουν ...το λαό σε μια εμφανή προσπάθεια να βρουν κάποιον «ικανό εταίρο» για τη διακυβέρνηση της χώρας, όπου έχουν πολλά οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα, στη Γαλλία έχουν ανέβει οι τόνοι καθώς η κυβέρνηση δέχεται «πυρά» από Τύπο και αντιπολίτευση για «στήριξη μέχρι τέλους του Μπεν Αλί σε βάρος του τυνησιακού λαού». Η υπουργός Εξωτερικών Αγιό-Μαρί αρκέστηκε να επαναλάβει ότι «καθυστερήσαμε ν' αντιληφθούμε την κατεύθυνση και την ταχύτητα των εξελίξεων».






ΣΟΥΔΑΝ
Συλλήψεις ισλαμιστών και «αποκαλύψεις» για το Νταρφούρ
XAΡΤΟΥΜ.-- Πολιτικές ανακατατάξεις επιφέρει στο βορρά το πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του νότου. Χτες, συνελήφθη ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου ισλαμικού «Λαϊκού Κόμματος του Κογκρέσου» Χασάν αλ Τουράμπι και άλλα οκτώ στελέχη με την κατηγορία της υποκίνησης σε «λαϊκή εξέγερση» με αφορμή το τελευταίο κύμα ακρίβειας στα τρόφιμα.
Ο 78χρονος Τουράμπι θεωρείται πρώην σύμμαχος και στενός συνεργάτης του νυν ισλαμιστή Σουδανού προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ, αλλά και από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος που είχε κάνει ο τελευταίος το 1989. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις ανάμεσα σε Μπασίρ και Τουράμπι έχουν διαταραχθεί. Επιπλέον χτες κυβερνητικοί αξιωματούχοι «αποκάλυψαν» στενές σχέσεις ανάμεσα στο «Λαϊκό Κόμμα του Κογκρέσου» του Τουράμπι με το ένοπλο «Κίνημα Δικαιοσύνης και Ισότητας» (JEM) που δρα στο Νταρφούρ του Δυτικού Σουδάν. Μάλιστα, ο Τουράμπι είχε πει προχτές σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «λαϊκές διαμαρτυρίες στους δρόμους παρόμοιες με αυτές στην Τυνησία θα μπορούσαν να γίνουν και στο Σουδάν εάν ο πρόεδρος Μπασίρ αποτύχει να μοιραστεί την εξουσία».
«Συμπτωματικά» το ίδιο 24ωρο, τo κρατικο κυβερνητικο «Σουδανικό Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης», με πρόσβαση στις σουδανικές μυστικές υπηρεσίες, μετέδωσε πως στελέχη των ανταρτών JEM που συνελήφθησαν στο Δυτικό Νταρφούρ την περασμένη βδομάδα ομολόγησαν σε ανάκριση ότι έχουν σχέσεις και απολαμβάνουν πολυποίκιλης υποστήριξης από το κόμμα του Τουράμπι για να εξαπολύουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Νταρφούρ.
Μέσα σε όλα αυτά, χτες η κεντρική εφορευτική επιτροπή στο νότο ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα της περασμένης βδομάδας για την ανεξαρτησία ξεπέρασε το 96% και στους Νοτιοσουδανούς της διασποράς το 97%. Το ποσοστό συμμετοχής είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Απρίλη όπου ψήφισε μόνο το 62% των εγγεγραμμένων. Η εφορευτική επιτροπή συνεχίζει την καταμέτρηση των ψήφων, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το «ναι» στην ανεξαρτησία φαίνεται ότι θα επικρατήσει με σαρωτικά ποσοστά.




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εργατοπατέρας ολκής
Αυτή και αν είναι δήλωση: «Αυτό θα σταματήσει τους εργοδότες να αποκλείουν ανθρώπους σε αυθαίρετη βάση μόνο και μόνο επειδή έχουν φθάσει στα 65. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κριθούν από την ικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά, όχι την ηλικία τους»...
Ανήκει στον γενικό γραμματέα της αντίστοιχης βρετανικής ΓΣΕΕ (TUC - Συνέδριο Συνδικάτων) Μπρένταν Μπάρμπερ, καλωσορίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το όριο ηλικίας στη Βρετανία και να μπορούν να εργάζονται και άνθρωποι πάνω από τα 65.
Δηλαδή η δουλειά ως το θάνατο, που θα γίνει αναγκαιότητα λόγω των χαμηλών συντάξεων και του γενικότερου χτυπήματος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων (άλλωστε σήμερα χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι στη Βρετανία που αναγκάζονται να δουλεύουν για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους) παρουσιάζεται από τον πρωτοκλασάτο εργατοπατέρα ως η ...μέγιστη πρόοδος. Αυτός, φυσικά, κάνει τη δουλειά του. Το θέμα είναι οι εργάτες να απαλλαγούν από τέτοιους σφογγοκωλάριους του κεφαλαίου.





ΙΡΑΚ
Καμικάζι αιματοκύλισε κέντρο νεοσυλλέκτων της αστυνομιας
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μακελειό προκάλεσε καμικάζι που εξερράγη μπροστά σε κέντρο νεοσυλλέκτων της αστυνομίας στη βόρεια πόλη Τικρίτ, την ώρα που στην είσοδο συνωστίζονταν εκατοντάδες νεαροί για να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 50 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.
Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία άλλων πόλεων, όπως η Βαγδάτη, η Μοσούλη και το Κιρκούκ ενώ οι νοσοκομειακές αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους του Τικρίτ να προσφέρουν αίμα. Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση στη χώρα από τον Οκτώβρη.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχουντίν, όπου βρίσκεται το Τικρίτ, απέδωσε την ευθύνη του αιματοκυλίσματος σε «εξτρεμιστές ισλαμιστές που συνδέονται με την αλ Κάιντα». Υπενθυμίζεται ότι το Τικρίτ είναι η γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν και τα πνεύματα παρέμειναν τεταμένα για αρκετό καιρό μετά την εισβολή και κατοχή της χώρας. Η αιματηρότερη επίθεση στην πόλη είχε γίνει, πάλι, με στόχο την αστυνομία, το 2007, και είχε 40 νεκρούς.





ΑΪΤΗ
Αντιδράσεις για επιστροφή Ντιβαλιέ
ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Η άφιξη του Ζαν Κλοντ Ντιβαλιέ «Μπεμπέ Ντοκ», του δικτάτορα της Αϊτής από το 1971 έως το 1986, στη χώρα του έχει υπερκαλύψει στην ειδησεογραφία την τραγωδία που ζει ο λαός ως συνέπεια του καταστροφικού σεισμού, της επιδημίας χολέρας και της κατοχής, όπως και του χάους που προέκυψε μετά τις εκλογές - παρωδία.
Τίποτα θετικό δεν προμηνύει η επιστροφή του στην Αϊτή, καθώς εκκρεμεί ένα τεράστιο κατηγορητήριο για διαφθορά, υπεξαίρεση των ταμείων του κράτους και φυσικά για μαζικά εγκλήματα. Αν και θετική εξέλιξη είναι η χθεσινή μεταφορά του στη Γενική Εισαγγελία όπου και ανακρίνεται. Το τι ακριβώς συμβαίνει ουδείς γνωρίζει. Κάποιοι έκαναν λόγο για σύλληψη όπως ζήτησαν κόμματα και οργανώσεις, κάποιοι ότι απλώς μεταφέρθηκε στα γραφεία της USAID και κατόπιν της Γενικής Εισαγγελίας για να καταθέσει και να ανακριθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν όσον αφορά τη διαφθορά και την κλοπή των ταμείων του κράτους. Κατά το πρακτορείο «Ρόιτερς», ανώτατοι δικαστικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «ανακρίθηκε και θα παραμείνει στη διάθεση του δικαστικού συστήματος», χωρίς, ωστόσο, περαιτέρω διευκρινίσεις.
Οποιαδήποτε και εάν είναι η εξέλιξη όσον αφορά τη σύλληψη ή όχι του Ντιβαλιέ, η παρουσία του και μόνο θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ένταση που έχει κορυφωθεί μετά τις εκλογές - παρωδία με φόντο το κατεστραμμένο Πορτ ο Πρενς και τις εξελίξεις να διαγράφονται πολύ επικίνδυνες για τον αϊτινό λαό. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δομινικανή Δημοκρατία που μοιράζεται με την Αϊτή τη νήσο Ισπανιόλα έχει θέσει σε επιφυλακή τις Ενοπλες Δυνάμεις και διέταξε περιορισμό και πολύ αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα των δύο χωρών.




18/1/2011 16 : 38
Κρατούνται δέκα άτομα
Συλλήψεις στην πρώτη ισπανική επιχείρηση κατά της Δημοκρατιας μετά την κατάπαυση του πυρός απο την ΕΤΑ
Μαδρίτη, Ισπανία.-- Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης των μπατσοσκυλων κατ εντολη της φασιστικης κυβερνησης των σοσιαλρεφορμιστων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στη Ναβάρα και στη Χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία κατά της Δημοκρατιας στην Ισπανια μετα την υποχωρηση της ΕΤΑ. Πρόκειται για την πρώτη φασιστικη επιχείρηση μετά την ανακοίνωση της μόνιμης εκεχειρίας από την ΕΤΑ.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του φασιστοδικαστή Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, ο οποίος ασχολείται με θέματα "τρομοκρατίας" οπως ονομαζουν τα φασιστομουτρα τον αγωνα για ελευθερια και Δημοκρατια.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο γιος του Βάσκου αυτονομιστή πολιτικού Τσελούι Μορένο, πρώην ηγέτη του κόμματος Μπατατσούνα, το οποίο απαγορεύθηκε επειδή οι φασιστες ειπανε οτι ειναι πολιτική «βιτρίνα» της ΕΤΑ χωρις κανενα στοιχειο, απλως επειδη υποστηριζε τη Δημοκρατια και την ειρηνευση, και την απελευθερωση των κρατουμενων Βασκων απο τις φυλακες που τους κρατουνε οι φασιστες.
Τα περισσότερα άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Παμπλόνα, ενώ συλλήψεις έγιναν στις Βιγιάβα, Ετσάρι, Αρανάτς, Μπουρλάντα και Μπαραναΐν.
Οι συλληφθέντες συμφωνα με τους φασιστες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στη ριζοσπαστική οργάνωση Ekin, η οποία κατά την φασιστικη σοσιαλρεφορμιστικη κυβέρνηση θεωρείται σύμμαχος οσων αγωνιζονται για Δημοκρατια και Ελευθερια.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για προσπάθεια ανασύστασης του Ekin -το οποίο διαλύθηκε τον Σεπτέμβριο, και της οργάνωσης Askatazuna, η οποία θεωρείται και αυτή σύμμαχος οσων αγωνιζονται για Δημοκρατια και Ελευθερια.
Τέσσερα ακόμα πρόσωπα συνελήφθησαν στη Χώρα των Βάσκων και στη Ναβάρα και είναι ύποπτα ότι προσέφεραν υποστήριξη οσων αγωνιζονται για Δημοκρατια και Ελευθερια σε τομείς πληροφορικής και της διαδοσης της Δημοκρατιας.