Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τεταρτη 5 Ιανουαριου 2011 _____23.45

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τις πύλες των στρατοπέδων πέρασαν οι τελευταίοι Γερμανοί φαντάροι για την εξάμηνη θητεία τους, καθώς ο στρατός της χώρας ετοιμάζεται για την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας τον Ιούλη, και τη συγκροτηση καθαρα μισθοφορικου επαγγελματικου στρατου, που ειναι πιο χειραγωγισιμος, μπορουν να τον στειλουν να καταστειλει λαικες εξεγερσεις χωρις το φοβο να αρνηθει, σε πολεμους στο εξωτερικο χωρις κανεις να διαμαρτυρηθει αφου προκειται για πληρωμενα καθαρματα, οπως τον καιρο που κυβερναγαν την ευρωπη κουραδομαχοι βασιλιαδες που νομιζανε οτι οι στρατοι ηταν το παιχνιδι τους και ματοκυλουσαν τους λαους. Επιπλεον, το θετικο για τους κεφαλαιοκρατες ειναι οτι πλεον κανενας απο το λαο δεν θα ξερει να χειριζεται οπλα. Το υπουργείο Αμυνας προχωρά το ΝΑΤΟικό πρότυπο του μισθοφορικού στρατού. Παραμένει, πάντως, η πρόβλεψη για εθελοντική θητεία, διάρκειας μεταξύ 12 και 23 μηνών.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει εκ νέου το διορισμό «νέου πρεσβευτή» στη Βενεζουέλα έπειτα από την εκπνοή της έγκρισης από τη Γερουσία του Λάρι Πάλμερ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι. Ο Κρόουλι, ωστόσο, δε διευκρίνισε εάν ο νέος υποψήφιος πρεσβευτής θα είναι πρόσωπο διαφορετικό, ή ξανά ο Πάλμερ. Υποψηφιότητα που προκάλεσε διπλωματική ένταση με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να αρνείται να τον δεχτεί και την Ουάσιγκτον να ανακαλεί σε αντίποινα τη βίζα του Βενεζουελάνου πρέσβη.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο Κενυάτης υπουργός Βιομηχανίας της Κένυας, Χένρι Κόστζι, παραιτήθηκε χτες μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης της Διαφθοράς της χώρας αυτής της νότιας Αφρικής ότι θα πρέπει να συλληφθεί με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
ΤΟΚΙΟ.-- Χρονιά «ανοίγματος της Ιαπωνίας στον έξω κόσμο» είπε χτες πως επιδιώκει να είναι το 2011 ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, προαναγγέλλοντας παράλληλα και διπλασιασμό του ΦΠΑ που σήμερα φθάνει το 5%.
ΜΟΣΧΑ.-- Δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στο Μακχατσκαλά του Νταγκεστάν, μετέδωσε το πρακτορείο «Ιταρ-Τας». Οι ένοπλοι φέρεται πως ήταν μέλη της λεγόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης σαμποτέρ Μακχατσκαλά.
ΕΛΣΙΝΚΙ.-- H πλειοψηφια των Φινλανδών τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, οπως δημοσίευσε χτες η εφημερίδα «Ilta - Sanomat», η οποια εκφραζει τις διαθεσεις της αστικης ταξης της χωρας.






ΣΟΥΔΑΝ
Ετοιμος για παν ενδεχόμενο ο Πρόεδρος ενόψει δημοψηφίσματος
ΧΑΡΤΟΥΜ - TZOYMΠA.-- «Προσωπικά θα λυπηθώ εάν το Σουδάν διχοτομηθεί. Αλλά ταυτόχρονα θα είμαι ευτυχής εάν είναι να έχουμε ειρήνη στις δύο πλευρές της χώρας. Θα γιορτάσω την απόφασή σας, ακόμη και εάν αυτή είναι υπέρ της απόσχισης», υποστήριξε χτες ο Σουδανός Πρόεδρος Ομάρ Αλ Μπασίρ, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην πρωτεύουσα του σουδανικού νότου, Τζούμπα, πέντε μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής που θα κρίνει την παραμονή ή την ανεξαρτησία του νότου...
Ο Σουδανός ισλαμιστής Πρόεδρος έγινε δεκτός από τον Νοτιοσουδανό Πρόεδρο Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ, στελέχη του πρώην ανταρτικού απελευθερωτικού κινήματος «SPLM», θρησκευτικούς ηγέτες και εκατοντάδες πολίτες που τον υποδέχτηκαν με πανό, συνθήματα και σύμβολα υπέρ της ...ανεξαρτησίας του νότου. Φανερά ήταν την ίδια ώρα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν πάρει οι νοτιοσουδανικές αρχές, καθώς οπλισμένοι στρατιώτες και αστυνομικοί περιπολούσαν σε κάθε κεντρικό σημείο της πόλης για την αποτροπή οποιουδήποτε απροόπτου.
Πριν επιστρέψει στο Χαρτούμ, ο Μπασίρ είχε συνομιλίες με τον Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ, καθώς παραμένουν ανεπίλυτα κρίσιμα ζητήματα μεταξύ βορρά - νότου, όπως ο καθορισμός συνόρων, το μοίρασμα των εσόδων από την πετρελαϊκή παραγωγή, το εξωτερικό χρέος του Σουδάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπασίρ διαβεβαίωσε τον Μαγιαρντίτ ότι όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν διευθετηθεί έως τις αρχές του ερχόμενου Ιούλη.
Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά το επικείμενο δημοψήφισμα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δηλώνει χτες «αισιόδοξος» για την έκβασή του, ενώ ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι έφθασε χτες στο Χαρτούμ, διαβεβαιώνοντας πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει την «εμπλοκή» της στο Σουδάν και μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.





ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέες συγκρούσεις και εκκλήσεις για ηρεμία
Η κυβερνητική πολιτική και συμπεριφορά καλλιεργεί το έδαφος για τόση οργή και για τέτοιες επιθέσεις, καταγγέλλουν αιγυπτιακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
KAΪΡΟ.-- Εξαιρετικά τεταμένα παραμένουν τα πνεύματα στην Αίγυπτο, όπου αργά το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν νέα σφοδρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και χριστιανούς Κόπτες που, εξοργισμένοι μετά την αιματηρή επίθεση καμικάζι στην εκκλησία τους στην Αλεξάνδρεια, διαδήλωναν στα βόρεια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια άρχισαν όταν η αστυνομία απέκλεισε τους διαδηλωτές στα όρια της συνοικίας Σούμπρα, όπου είχαν συγκεντρωθεί αποκλείοντας κάθε δίοδο διαφυγής τους από το σημείο.
Ακολούθησαν πολύωρες συγκρούσεις, κατά τις οποίες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, πρέπει να τραυματίστηκαν 2 αξιωματικοί της αστυνομίας, 12 αστυνομικοί και 10 διαδηλωτές. Με παρέμβαση των τοπικών πολιτικών, αλλά και θρησκευτικών αρχών (μουσουλμανικών και χριστιανικών), η αστυνομία ήρε την περικύκλωση των διαδηλωτών και δόθηκε τέλος στις «μάχες».
Η ένταση σε ολόκληρη τη χώρα είναι στο «κόκκινο».
«Βολές» κατά της κυβέρνησης εκτόξευσαν και 12 αιγυπτιακές οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, κατηγορώντας την ότι «καλλιεργεί γόνιμο έδαφος για τέτοιου είδους φονικές επιθέσεις με την πολιτική της, καθώς επιμένει ν' αγνοεί την ύπαρξη διαδογματικής θρησκευτικής κρίσης στη χώρα και να μην την αντιμετωπίζει, ενώ αντίθετα κλιμακώνει κάθε είδους καταστολή προκειμένου να επιβάλλει τις αποφάσεις της». Κατήγγειλαν, επίσης, ότι οι δυνάμεις καταστολής δεν επιτρέπουν ούτε ειρηνικές συγκεντρώσεις, από μουσουλμάνους και χριστιανούς, που λειτουργούν ενωτικά.




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αύξηση των κατεδαφίσεων παλαιστινιακών σπιτιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ καταγγέλλει η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση «Ir Amim», υποστηρίζοντας ότι μόνο το τελευταίο 6μηνο του 2010 κατεδαφίστηκαν 55 σπίτια, εκ των οποίων τα 32 εντός Νοέμβρη και Δεκέμβρη.







ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Δολοφονία πολιτικού πυροδοτεί την ένταση
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Νεκρός από τις σφαίρες ενός από τους σωματοφύλακές του έπεσε, χτες, ο κυβερνήτης της πλέον πλούσιας και πολυπληθούς επαρχίας του Πακιστάν, Πουντζάμπ. Ο Σαλμάν Ταζίρ, σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν και συνεργάτης του Προέδρου Ζαρντάρι, ήταν ένας από τους πλέον γνωστούς υπέρμαχους της κατάργησης της νομοθεσίας που προβλέπει θανατική ποινή για όποιον κατηγορηθεί για «βλασφημία σε βάρος του Ισλάμ» και αυτός είναι ο λόγος που φέρεται να επικαλείται ότι τον εξώθησε στη δολοφονία ο νεαρός δράστης. Ο Ταζίρ είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που δολοφονείται στο Πακιστάν μετά την Μπεναζίρ Μπούτο το 2007.





BΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα «χαράτσια» για τους εργαζόμενους
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων συνεχίζεται καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας αυξήθηκε στο 20%, στο πλαίσιο πάντα των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας και της αύξησης των εσόδων του κράτους, στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης του προβλήματος του μεγάλου ελλείμματος του προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον υπεραμύνεται του μέτρου, εμμένοντας πως πρόκειται για «σκληρό, αλλά απαραίτητο βήμα» στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάκαμψης (το ίδιο ιδεολόγημα χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας), καθώς η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2,5%, στο 20%, για τα περισσότερα αγαθά, πλην των τροφίμων, των παιδικών ρούχων και των βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων, θα αυξήσει τα ετήσια έσοδα κατά 13 δισεκατομμύρια λίρες. Επιπλέον με την αύξηση του ΦΠΑ η Βρετανία «συντονίζει» την πολιτική της με τις περισσότερες από τις χώρες της ΕΕ, όπου ο φόρος κυμαίνεται μεταξύ 19 και 20%.
Τα «κακά μαντάτα» δε σταματούν ωστόσο εδώ. Μόλις πριν μερικές μέρες η κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών - Φιλελεύθερων Δημοκρατών ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία συμβιβασμού με τις τοπικές κυβερνήσεις για τη χρηματοδότηση εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης για την επόμενη διετία, η οποία θα περικοπεί κατά 27%. Μεγαλύτερα θύματα η Υγεία, η Κοινωνική Μέριμνα και η Παιδεία... Οι χαρακτηριζόμενες ως «φτωχότερες» περιοχές - οι περιοχές του Λονδίνου Χάκνεϊ και Τάουερ Χάμλετς και οι πρώην βιομηχανικές ζώνες όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ κλπ. - θα πληγούν ακόμη περισσότερο καθώς η λειτουργία τους εξαρτάται κατά 75% από την κεντρική χρηματοδότηση εξαιτίας των μικρότερων εσόδων από τους φόρους ακινήτων (χαμηλής αντικειμενικής αξίας). Η λεγόμενη διοικητική αποκέντρωση, που προωθείται και στην Ελλάδα (βλέπε το σχέδιο «Καλλικράτης»), στη Βρετανία έχει προηγηθεί χρόνια και τα αποτελέσματα τα έχουν βιώσει τα λαϊκά στρώματα με διάφορα χαράτσια, που τώρα πρόκειται να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο.
Η Ενωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (LGA) προειδοποίησε ότι περίπου 140.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα κινδυνεύουν άμεσα μέσα στο χρόνο εξαιτίας της συμφωνίας ενώ σειρά τοπικών αρχών έχουν ήδη ανακοινώσει απολύσεις για το 2011, όπως το Λανκσάϊρ, το Μπέρμιγχαμ, το Λιντς και το Νόρφολκ.





«Συνελήφθη» πράκτορας… όρνιο!
Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 22:26
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας «συνέλαβαν» ένα όρνιο με την κατηγορία της κατασκοπίας για λογαριασμό του Ισραήλ, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το όρνιο μετέφερε έναν δέκτη GPS που έφερε το όνομα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, πυροδοτώντας φήμες ότι είναι μέρος συνωμοσίας των Σιωνιστών.
Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, η περιβόητη Μοσάντ, κατηγορείται για «στρατολόγηση» και χρησιμοποίηση πρακτόρων από το ζωικό βασίλειο.
Η Αίγυπτος, μόλις τον περασμένο μήνα, υπονόησε ότι η Μοσάν ευθύνεται για τις επιθέσεις καρχαριών στο θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ.
Η «σύλληψη» του όρνιου έγινε όταν, πριν από λίγες ημέρες, προσγειώθηκε στην έρημο.






Είναι αυτό το νέο «αόρατο» κινεζικό αεροσκάφος;
Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 20:03
Φωτογραφίες που φέρεται πως απεικονίζουν το νέο πολεμικό αεροσκάφος της Κίνας διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και αμέσως προκάλεσαν σάλο σχετικά με το αν το συγκεκριμένο πρότζεκτ των Κινέζων είναι πολύ πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του από ότι υπολογιζόταν από τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα των Global Times, τόσο στην κινεζική όσο και την αγγλική έκδοσή τους και αναδημοσιεύτηκαν από την Wall Street Journal. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας πάντως απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ότι στις φωτογραφίες απεικονίζεται πράγματι το νέο «καμάρι» της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας, το οποίο μάλιστα έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «αόρατο».
Λίγες ώρες μετά τη διαρροή των εν λόγω φωτογραφιών, ο Αμερικανός αντιναύαρχος Ντέιβιντ Ντόρσετ, αναπληρωτής επικεφαλής των Ναυτικών Επιχειρήσεων για Κυριαρχία στις Πληροφορίες και διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Ναυτικού, δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνια η Κίνα για να θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα το αεροσκάφος και να προχωρήσει στην μαζική παραγωγή του.
Το πρωτότυπο του νέου κινεζικού «αόρατου» αεροσκάφους, το J-20, είναι δικινητήριο με πολύ αεροδυναμική άτρακτο και διπλή ουρά. Δεν φαίνεται, ωστόσο, προς το παρόν να είναι εξοπλισμένο με ακροφύσια διανυσματικής ώσης, που σύμφωνα με τους αναλυτές θεωρούνται απαραίτητα για να γίνεται «αόρατο».






Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών στην Άγκυρα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 18:07
Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στην Άγκυρα ανάμεσα στην αστυνομία και περίπου 500 φοιτητές, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της συντηρητικης νεοφιλελευθερης ισλαμιστικής κυβέρνησης στην Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία.
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με εκατοντάδες άνδρες των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την πορεία των φοιτητών προς την έδρα του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού προκειμένου να αποκρούσει τους φοιτητές, οι οποίοι σήκωναν μία τεράστια επιγραφή με το σύνθημα «Εξέγερση». Οι διαδηλωτές απάντησαν στην αστυνομική βία εκτοξεύοντας πέτρες.
Τουλάχιστον ένα άτομο, πιο συγκεκριμένα ένας δημοσιογράφος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.