Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τεταρτη 24 Αυγουστου 2011

Χυδαιότητες κ. Κροκίδη
Ο κύριος Β. Κροκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΪ TV», την Τριτη 23/8, στη συζήτηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού είπε: «Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρηθούν τελείως. Δε νομίζω ότι οι καμαριέρες μετά τον Στρος Καν κάνουνε ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, εκτός αν, είπαμε, ότι αυτή η περίπτωση τις κατατάσσει εκεί»... Τι εννοούσε ο κύριος Κροκίδης, ότι οι εργαζόμενες στα ξενοδοχεία είναι ή εξαναγκάζονται να είναι πόρνες; Μήπως νομίζει ο κύριος μεγαλέμπορος πως οι εργάτριες είναι σαν τα μούτρα τους και κρίνει εξ ιδίων (της αστικής τάξης δηλαδή) τα αλλότρια; Είναι βαθιά γελασμένος ο κύριος εκπρόσωπος των μεγαλεμπόρων αν νομίζει πως οι αξίες και η ηθική της εργατικής τάξης είναι σαν τις σάπιες αξίες και τη βρώμικη ηθική των αστών. Η τιμή και η αξιοπρέπεια των εργατριών και των εργατών δεν είναι εμπόρευμα. Ο κύριος Κροκίδης δεν ξεπέρασε απλώς τα εσκαμμένα και μάλιστα δημόσια. Αποκάλυψε ότι η χυδαιότητα και η ατιμία των αστών είναι συνώνυμο των συμφερόντων τους και της εκμετάλλευσης. Οσο για τους «Λυριτζήδες» του «ΣΚΑΪ» δεν αντέδρασαν στη χυδαιότητα. Συμφωνούν; Δεν έχει σημασία. Αλλωστε τους αστούς υπηρετούν, όμοιοί τους είναι


ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Υπερασπσιτες πλεον οι ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπρου
Κατορθωμα του Τασσου Παπαδοπουλου
Παρά τις αρχικές ενστάσεις, άλλαξαν στάση όταν η αμερικάνικη «Noble Energy» ανέλαβε την εξόρυξη των κοιτασμάτων
Το όψιμο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των γεωτρήσεων για την εξόρυξη φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, ηταν κατορθωμα του Τασσου Παπαδοπουλου, επιβεβαιώνουν διαβαθμισμένα έγγραφα από τις αμερικανικές πρεσβείες της Λευκωσίας και της Αγκυρας, τα οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος Wikileaks και δημοσιεύονται στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου.
Τα απόρρητα έγγραφα αφορούν την περίοδο από τον Αύγουστο του 2008, οπότε και προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός αδειοδότησης για τα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, μέχρι τον Ιούλιο του 2009, όταν η «Noble Energy», αμερικάνικων συμφερόντων, απέκτησε το δικαίωμα της εξόρυξης στα πλούσια κυπριακά κοιτάσματα.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο προηγούμενος Αμερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία Ρόλαντ Σλίκερ, εκφραζόταν με μεγάλη δυσπιστία για τη διαδικασία έρευνας και εξόρυξης κοιτασμάτων από την Κύπρο, σε αντίθεση με τον διάδοχό του Φρανκ Ούρμπανσικ, ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ τού να προχωρήσουν οι έρευνες και η εξόρυξη. Η διαφορά στις εκτιμήσεις των δυο διπλωματών, έγκειται στο γεγονός ότι μεσολάβησε η εμπλοκή στις έρευνες της αμερικανικής εταιρείας «Noble Energy».
«Δυσπιστία» πριν τους διαγωνισμούς
Με απόρρητο έγγραφο, ημερομηνίας 2 Αυγούστου 2008, ο Αμερικάνος πρέσβης στη Λευκωσία αναφέρεται μεν στο γεγονός ότι οι υπό έρευνα θαλάσσιες περιοχές δεν εφάπτονται στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας, περιγράφει όμως εκτενώς τις τουρκικές ενστάσεις, όπως ότι η κυπριακή κυβέρνηση «δεν έχει το δικαίωμα να εισαγάγει διεθνείς συμφωνίες χωρίς τουρκοκυπριακή συγκατάθεση, ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα πρέπει να μοιραστεί τα έσοδα από τους φυσικούς πόρους της Κύπρου και ότι οποιαδήποτε οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις χώρες της περιοχής».
Στο ίδιο τηλεγράφημα, τα υπό έρευνα κοιτάσματα εκτιμώνται στα «έξι με οκτώ δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο (ή αντιστοιχία σε φυσικό αέριο) με μία συνολική αξία των 400 δισ. δολαρίων». Εκφράζεται ακόμα η εκτίμηση ότι η υπόθεση των πετρελαίων ήταν επικοινωνιακό σχέδιο του Τάσσου Παπαδόπουλου, για να στρέψει την κοινή γνώμη από την αποτυχία στο Κυπριακό και υποδεικνύει ότι «οι συμφωνίες είναι πιθανόν να υπογραφούν σύντομα, πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, τον Φεβρουάριο του 2008». Η συμφωνία υπογράφτηκε τελικά τον Οκτώβρη, από την επόμενη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον ίδιο πρεσβευτή, «ο εκπρόσωπος της "Νoble Energy" μας είπε ότι αποφάσισαν να κάνουν προσφορά στην Κύπρο μόνον την τελευταία στιγμή, κατά κύριο λόγο με παρότρυνση από τους Ισραηλινούς εταίρους τους», οι οποίοι είχαν αγοράσει από την Κυπριακή Δημοκρατία τα σεισμικά δεδομένα της περιοχής.
Στροφή μετά τη συμφωνία
Η στάση των ΗΠΑ άλλαξε όταν η αμερικάνικων συμφερόντων εταιρεία μπήκε τελικά στο παιχνίδι των ερευνών. «Η κυπριακή κυβέρνηση έχει καλυφθεί καλά νομικά και η Τουρκία δεν έχει νομικό βήμα για να σταθεί, όμως με πολιτικές αντιδράσεις και απειλές έχει τη δυνατότητα να σαμποτάρει τις προσφορές και να τρομοκρατήσει τους ενδιαφερόμενους», δήλωνε στις δικές του αναφορές προς την Ουάσιγκτον ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής.
Ταυτόχρονα, ενημέρωνε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη γραμμή ότι η Κύπρος έχει προφανώς το δικαίωμα να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η σημασία τους στις διαδικασίες επανένωσης του νησιού. Η αποκάλυψη αυτή εξηγεί και τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ απέρριψαν πρόσφατα το αίτημα της Τουρκίας να επέμβουν για να σταματήσουν οι έρευνες και οι επικείμενες γεωτρήσεις.
Τέλος, ένα από τα απόρρητα έγγραφα αναφέρεται και και στο ρόλο των Βρετανών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση οι περιοχές των οικοπέδων να απέχουν τουλάχιστον 6 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή των βάσεων που διατηρούν στο νησί.
Ωστόσο, δεν έθεσαν θέμα παραβίασης της «ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας των κυρίαρχων βρετανικών βάσεων», καθώς κάτι τέτοιο «θα ήταν πολιτικά επιζήμιο και θα υπονόμευε ακόμα περισσότερο τις βάσεις στην ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη». Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, το πλησιέστερο οικόπεδο απέχει 6 ναυτικά μίλια από τις βρετανικές βάσεις



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναγνωρίζει το «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο» της Λιβυης
Η συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, που παρείχε «γην και ύδωρ» στο αιματοκύλισμα του λαού της Λιβύης από την πολεμική μηχανή ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, και η πλήρης ένταξή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τον πλήρη έλεγχο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Λιβύης επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, προχώρησε χτες στην αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Λιβύη «ως νόμιμου φορέα που θα καθοδηγήσει το λιβυκό λαό στην κρίσιμη νέα φάση της μεταβατικής διαδικασίας, προς όφελος της Λιβύης και της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Είχε προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη.
Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να αναγνωρίσει την εξουσία των πρώην συνεργατών του ηγετη της Λιβυης Μουαμαρ Καντάφι, που τωρα εγιναν πιστα σκυλακια των σταυροφορων και προδοτες της Λιβυης, και που ακολουθώντας τη ΝΑΤΟική επέλαση ολοκληρώνουν το λουτρό αίματος σε βάρος του λιβυκού λαού.
Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει υποκριτικά να παρουσιάζει τη συμμετοχή της στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη ως συμβολή «στην ανθρωπιστική προσπάθεια», τη στιγμή που παραχώρησε τα ελληνικά αεροδρόμια, τη ναυτική βάση της Σούδας, αλλά και μια ελληνική φρεγάτα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και το ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης, είχε, δηλαδή, ουσιαστική συμβολή στον πόλεμο.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών προαναγγέλλει τη συμμετοχή της χώρας στη μοιρασιά της λείας - στο μερίδιο που της αναλογεί - των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Λιβύης και τους περαιτέρω σχεδιασμούς της ΕΕ για τον έλεγχο της περιοχής, πάντα στο όνομα της «δημοκρατίας», του «σεβασμού» και των «θεσμών».


ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΜΙΚ ΣΤΡΟΣ - ΚΑΝ
«Τέλος» της διώξης για βιασμό
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- «Βιάζομαι να επιστρέψω στην Γαλλία. Εκεί θα μιλήσω και θα δώσω όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις» δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν αμέσως μετά την έξοδό του από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπου ο δικαστής είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του.
Πάντως, ο Ντομινίκ Στρος - Καν μπορεί να βιάζεται να επιστρέψει, ωστόσο ο δικαστής Μάικλ Ομπους, τόνισε κατά την ανάγνωση της απόφασής του, ότι οι δικηγόροι της Ντιαλό έχουν δικαίωμα έφεσης της απόφασης ενώ δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν, εάν ο Στρος-Καν θα πάρει άμεσα το διαβατήριό του, συνεπώς εάν θα μπορεί να ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ.
Οπως ακουστικε πηγανε οι δικηγόροι του Στρος Καν στο δικαστήριο βίντεο να τρώει με την κόρη του σε εστιατόριο, την ώρα που η πράκτορας της CIA Ναφισιάτου έλεγε ότι την βίαζε ...στο ξενοδοχείο. Επισης ακουστικε ότι την προηγούμενη μέρα πριν συλληφθει ο Στρος Καν έστειλε επιστολή στο ΔΝΤ που έλεγε οτι σε έλεγχο του στο θυσαυροφυλάκιο των ΗΠΑ, έχει κλαπεί ο χρυσός, άρα η οικονομία των ΗΠΑ είναι στον αέρα και πρέπει να κυρηχτεί σε πτώχευση.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν κάνουμε ήρωα τον Στρος Καν. Τον θεωρουμε συγκεκριμένο εντολοδόχο μεγάλων συμφερόντων! Αλλά όλη αυτή η ελίτ και η νομεκλατούρα σαν τον Στρος Καν, συμμετέχει καθημερινά σε όργια! Δεν ακούγεται τίποτε όμως! Με γυναίκες μοντέλα! Πρόσφατα, με την "ευκαιρία" του Στρος Καν, οι δημοσιογράφοι βρήκαν το "θαρρος" να γραψουν οτι στις Βρυξελες υπάρχει ένα πολυτελες ξενοδοχείο με μασαζ σπα και τα καλύτερα μοντέλα από όλη την Ευρώπη που πάνε και "χαλαρώνουν" οι ευρωβουλευτές μας. Εχουνε πάει και οι δικοί μας. Ακούστηκε τίποτε μέχρι τώρα; Το πράγμα ήταν κουφό από την αρχή. Δηλαδή, ο Στρος Καν διακυνδύνεψε ολόκληρη καριέρα για τα μάτια κάποιας; Και μετά, δεν πληρώνανε για να το αποσιωπήσουνε; Και έκαναν τη βλακεία και την έβγαλαν στην τηλεόραση την πρακτόρισα. Και το είδε όλος ο κόσμος το μπάζο! Για ελληνορωμαϊκή καλή είναι η μπετατζού, αλλά όχι και για να πετάξει το όνομα του ο Στρος Καν στο βόθρο! Οσο ψυχανώμαλος και αν είναι!
Οσο για το άλλο με την επιστολή, όλοι οι οικονομολόγοι λένε ότι η αμερικανικη οικονομία είναι ψεύτικη! Δεν περιμέναμε τον Στρος Καν να μας το πει! Όλες οι εφημερίδες γράφουν ότι τα δολάρια είναι κωλόχαρτα. Δεν βασίζονται σε καμιά πραγματική οικονομία της Αμερικής! Καλά, για τον χρυσό, ουτε λόγος! Κανένα νόμισμα δεν έχει αντίκρυσμα σε χρυσό! Το ψευτικο χρήμα που κυκλοφορεί είναι εκατομυριαπλάσιο από τον χρυσό που υπάρχει στη Γη. Και χωρίς να βάλουμε το πέτσινο χρήμα απο τις πιστωτικές κάρτες, τα γραμμάτια, κλπ. Η επιστολή του Στρος Καν εξυπηρετούσε αντιτιθέμενα συμφέροντα που υπάρχουν ανάμεσα στους κεφαλαιούχους! Του έδωσαν εντολή να χτυπήσει την αμερικάνικη οικονομία, και αυτός σκέφτηκε αυτό το τρόπο. Και οι αμερικάνοι κεφαλαιουχοι εβαλαν και τον συνέλαβαν. Οχι φυσικά για να τον εξοντώσουν, αλλά για να απαντήσουν σε αυτούς τους κεφαλαιουχους που είναι πίσω από τον Στρος Καν. Αλλωστε και ο Στρος Καν στην νομεκλατούρα και στην ελιτ ανήκει. Απόδειξη; Τον αθωώσανε, και πάει για Πρόεδρος της Γαλλίας!


ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ο Ινδός πρωθυπουργός Μάνμοχαν Σινγκ απηύθυνε χτες, για πρώτη φορά, έκκληση στον 74χρονο αρχηγό οργάνωσης κατά της διαφθοράς Ανα Χαζάρε, να αναστείλει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 16 του μήνα με αντάλλαγμα να φέρει προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο ένα σκληρότερο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ινδία.
ΡΩΜΗ.-- Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων στην Ιταλία κήρυξε χτες 24ωρη γενική απεργία για τις 6 Σεπτέμβρη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο αντιλαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας.
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» καταγγέλλει σε ετήσια έκθεσή της τις κατάφωρες παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων σε βάρος άνω των 650.000 φτωχών εργατών γης στα τσιφλίκια γαιοκτημόνων της Νότιας Αφρικής.
ΣΑΝΑ'Α.-- Στην πρωτεύουσα της Υεμένης επιστρέφει, μετά από δύο μήνες νοσηλείας στο Ριάντ της Σ. Αραβίας, ο πρωθυπουργός του καθεστώτος Σάλεχ, Αλί Μουχάμαντ Μουτζαουάρ. Διαβεβαιώνει ότι θα επιστρέψει, όμως έντονες είναι οι διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου ν' αποχωρήσει για να εξευρεθεί μια μέση λύση.



Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 23, 2011 9:28 pm Θέμα δημοσίευσης: Μάκης Ψωμιάδης: ο ασύλληπτος βασανιστής της χούντας
Μάκης Ψωμιάδης: ο ασύλληπτος βασανιστής της χούντας
Καμία δικαιοσύνη δε τον έχει αγγίξει.Βασανιστής επί χούντας, εμπόριο Χρυσού, μέτοχος σε ποδοσφαιρικές ομάδες, ιδιοκτήτης ΜΜΕ, Ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, απάτες, ιδιοκτητης της ποδοσφαιρικης ομαδας της Καβαλας κλπ., μέχρι και ο Λαλιώτης έκανε πίσω και ο Ψωμιάδης δεν μπήκε φυλακή ποτέ. Με αποφάσεις του Αρείου Πάγου την βγάζει πάντα καθαρή. Ο ίδιος ο Λαλιώτης όταν στο υπουργικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τον Ψωμιάδη πήρε την απάντηση: "Μην τα βάζεις με τον Ψωμιάδη"!!!







καταδικάζουμε τη ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ενάντια στον λαό της Λιβύης
από ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 9:42πμ, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Αφορμή για την συγγραφή αυτού του σημειώματος τώρα, σήμερα, πέραν του αυτονόητου της αντίθεσής μας στο βρώμικο πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ και ΕΕ στη Λιβύη αποτέλεσε η χθεσινή κατάληψη της Λιβυκής πρεσβείας στην Αθήνα απο “αντικαθεστωτικούς¨.
Η ενορχηστρωμένη κατόπιν πολύχρονου σχεδιασμού επίθεση ενάντια στο λαό της Λιβύης, με πρόσχημα την αποκατάσταση της δημοκρατίας, έχει φτάσει στο απόγειό της. Καθημερινοί βομβαρδισμοί απο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχουν προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Εκατόμβη!
Αφορμή για την συγγραφή αυτού του σημειώματος τώρα, σήμερα, πέραν του αυτονόητου της αντίθεσής μας στο βρώμικο πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ και ΕΕ στη Λιβύη αποτέλεσε η χθεσινή κατάληψη της Λιβυκής πρεσβείας στην Αθήνα απο αντικαθεστωτικούς¨. Μπήκαν, έσπασαν, κατέβασαν τη σημαία της χώρας, ανέβασαν την δική τους, βγήκαν. Ως εδώ μπορούμε να δεχτούμε και να συζητήσουμε οποιαδήποτε εκδοχή περί αγανακτισμένων, εξεγερμένων, αντιφρονούντων. Η ουσία όμως που προκαλεί ερεθισμό και αναδεικνύει μια κορυφαία αντίφαση σε σχέση με ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν, έγκειται στη στάση της κυβέρνησης και κατʼ επέκταση της αστυνομίας: Ειδοποιήθηκε απο τρίτους, τυχαία και περιορίστηκε να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα εκ του μακρόθεν, γιατί με βάση τη διεθνή νομιμότητα, δεν μπορεί να παρέμβει εντός της πρεσβείας που αποτελεί έδαφος ξένης χώρας. Η ΕΥΠ σήμερα παρακολουθεί εκατοντάδες τηλέφωνα καθημερινά, η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας προφανώς, αλλά προφανώς αιφνιδιάστηκαν. Δεν γνώριζαν τίποτα. Τι έχει συμβεί σε αντίστοιχα περιστατικά διαμαρτυριών σε πρεσβείες άλλων χωρών (ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΓΓΛΙΚΗ κ.λ.π.); Όλοι γνωρίζουμε.
Η κυβέρνηση συμμετέχει στον πόλεμο ενάντια στο λαό της Λιβύης. Έξι εκατομμύρια ευρώ μας στοιχίζει καθημερινά σε εποχή κρίσης, λίγο πριν την χρεοκοπία- κατά παλαιότερη δήλωση του σημερινού αντιπροέδρου, πρώην ΥΕΘΑ. Οι αποφάσεις για διαμελισμό της Λιβύης , μοίρασμα των πετρελαίων και των αλλών πλουτοπαραγωγικών πηγών αυτής της χώρας έχουν ληφθεί στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά διευθυντήρια πολλά χρόνια πριν. Σήμερα ζούμε την υλοποίηση αυτών των σχεδίων και μεσούντως του ορυμαγδού της κρίσης περιοριζόμαστε να παρακολουθούμε τα γεγονότα στην τηλεόραση και να λέμε, όπως έχει σχεδιαστεί και υπολογιστεί, πάλι καλά είμαστε εμείς..
Η επανάσταση του 1969 στη Λιβύη γέμισε ελπίδες το λαό της και πράγματι ανέτρεψε τον επι πολλές δεκαετίες δικτάτορα βασιλιά Ιντρίς μαζί με το σάπιο και δουλοκτητικό καθεστώς του. Ο Καντάφι με τους εξεγερμένους που τον διαδέχτηκαν έχτισαν αργότερα, δυστυχώς, ένα άλλο καθεστώς, αλλά ο δυτικός ¨πολιτισμός ξεκίνησε μια ακόμη σταυροφορία για επανακατάκτηση και επαναπροσδιορισμό των γεωπολιτικών και στρατηγικών του συμφερόντων. Μια νέα ιμπεριαλιστική σταυροφορία, που εκμεταλλεύεται τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της Λιβύης, χρησιμοποιεί τμήμα του λαού της και συνολικά απεργάζεται την επανακατάκτηση αυτού του ζωτικού γεωστρατηγικού (και πλουτοπαραγωγικού) χώρου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επαναλαμβάνεται ιστορικά για πολλοστή φορά.
Είναι δικαίωμα κάθε κάθε λαού και κάθε κοινωνίας η αυτοδιάθεσή της, αλλά στη Λιβύη σήμερα δεν πρόκειται περί αυτού. Στην Αίγυπτο πρόσφατα πάλι δεν επρόκειτο περί αυτού, παρά τις βαρύγδουπες αναλύσεις των χρυσοπληρωμένων κονδυλοφόρων. Το ίδιο παλαιότερα συνέβη στο Ιράκ. το αφγανιστάν και στην γειτονική μας Γιουγκοσλαβία.
Αναδημοσιεύουμε παρακάτω ένα πολύ καλό σημείωμα, προφητικό θα λέγαμε, (και εξόχως ενημερωτικ ό)του Τ.Φωτόπουλου, μερικούς μήνες πριν την επέμβαση στη Λιβύη:
Λιβύη: Έγκλημα και εξαπάτηση*
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τη στιγμή που θα διαβάζονται οι γραμμές αυτές η υπερεθνική
ελίτ μπορεί να έχει ήδη αρχίσει μια καινούρια εγκληματική
εκστρατεία που θα καταστρέψει ένα ακόμη λαό, μετά από τους
λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ (πάντα
βέβαια με την αιτιολογία ότι τον «σώζει» από ένα τύραννο):
τον λαό της Λιβύης. Η εκστρατεία ξεκίνησε αριστοτεχνικά από
τα μίντια της υπερεθνικής ελίτ και τα παρακλάδια τους σε
προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα (όπου η ΝΕΤ δίνει την εικόνα
καναλιού του Τελ Αβίβ στην απόλυτη διαστρέβλωση των
γεγονότων). Έτσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, ο κόσμος
παρακολουθεί υποτίθεται άλλη μια πράξη του επικού έργου «ο
λαός εναντίον του τυράννου» που ξεκίνησε από την Τυνησία και
γρήγορα συνεχίστηκε στην Αίγυπτο, και ακόμη συνεχίζεται στην
Υεμένη, το Μπαχρέιν και αύριο ίσως και στη Σαουδική Αραβία,
το πιο ισχυρό τυραννικό πελατειακό καθεστώς που έχει
απομείνει στην περιοχή. Και εάν μεν οι πρώτες πράξεις είχαν
κάποιο σχετικά αίσιο τέλος με την αποπομπή των τυράννων,
αλλά όχι βέβαια και των καθεστώτων τους (γεγονός που
εξασφάλισε το ότι ο καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή
τους ήταν η ανοχή του στρατού ο οποίος ελέγχεται από τις ΗΠΑ!),
σε περιπτώσεις όπως της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων
που είναι κρίσιμες για την υπερεθνική ελίτ λόγω των
ενεργειακών πηγών τους, είναι πολύ αμφίβολο αν θα γίνει
δυνατή ακόμη και η αλλαγή των τυράννων
Όμως, η περίπτωση της Λιβύης που προέκυψε ξαφνικά (εφόσον
δεν έχει μια ιστορία συχνών εξεγέρσεων όπως η Τυνησία ή «τρομοκρατικών»
πράξεων όπως η Άιγυπτος), δεν αποτελεί καν πράξη του ίδιου
έργου, όπως συστηματικά εξαπατούν τις τελευταίες εβδομάδες
τη διεθνή κοινή γνώμη τα ΜΜΕ της υπερεθνικής ελίτ, αλλά και
η ρεφορμιστική «Αριστερά» και οικολογία (που είχε παίξει
παρόμοιο ρόλο και με τη Νατοϊκή επίθεση στη Γιουγκοσλαβία),
τώρα επικουρούμενη και από κάποιους «Μαρξιστές» που
αντικειμενικά παίζουν τον ρόλο λακέ της υπερεθνικής ελίτ,
χάριν δήθεν της προστασίας του Λιβυκού προλεταριάτου! Και
αυτό, διότι η φύση του καθεστώτος στη Λιβύη είναι πολύ
διαφορετική από αυτή των άλλων καθεστώτων (Τυνησία,
Αίγυπτος) για τους εξης λόγους:
Πρώτον,
διότι το καθεστώς της Λιβύης προέκυψε από στρατιωτικό
πραξικόπημα του 1969 όταν ο Καντάφι, επί κεφαλής μικρής
ομάδας άλλων αξιωματικών, που είχαν όμως τη μαζική
υποστήριξη του λαού της Λιβύης, ανέτρεψε το ξενόδουλο
μοναρχικό καθεστώς (του οποίου οι σημερινοί «επαναστάτες»
επανέφεραν τη σημαία!) ακριβώς όπως νωρίτερα είχαν ανατρέψει
οι Νασερικοί αξιωματικοί στην Αίγυπτο το αντίστοιχο εκεί
ξενόδουλο μοναρχικό καθεστώς. Ο στόχος ήταν ο ίδιος: να
επιβάλουν ένα εθνικοαπελευθερωτικό καθεστώς Νασερικού τύπου,
το οποίο όμως στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στη Λιβύη σε μια
προσωποπαγή παρωδία άμεσης δημοκρατίας. Αντίθετα, τα
καθεστώτα των διαδόχων του Νάσερ στην Αίγυπτο (Σαντάτ,
Μουμπάρακ), ήταν πελατειακά καθεστώτα της Δύσης που
καταπρόδωσαν τον Παλαιστινιακό αγώνα στους Σιωνιστές και
λήστεψαν τον Αιγυπτιακό λαό ενσωματώνοντας τη χώρα στη
νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Παρόμοιο ήταν το καθεστώς
του Μπεν Αλί που διαδέχθηκε τον Μπουργκίμπα στην Τυνησία.
Δεύτερον,

http://denplirono.wordpress.com/2011/08/23/2306/



Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 23, 2011 7:50 pm Θέμα δημοσίευσης
α) Πριν απο 1 – 2 βδομάδες ανηφόριζα απο Βασ. Σοφίας προς τον Ευαγγελισμό. Η ώρα πρέπει να ήταν γύρω στις 9 μμ. Ξαφνικά ένας νεαρός (ίσως μεθυσμένος), ανεβαίνει πάνω στον χαμηλό τοίχο του μικρού πάρκου, βγάζει έξω το πουλί του και αρχίζει να κατουράει προς την πλευρά του δρόμου, αδιαφορώντας για τούς περαστικούς! Κάποιος διερχόμενος ηλικιωμένος μάλιστα, τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Το τί άκουσε απο τον αλητήριο, δεν περιγράφεται! Μισά ελληνικά, μισά αμερικάνικα διανθισμένα με μπόλικες αραβικές (μάλλον) λέξεις. Μόνο όταν κάποιος άλλος περαστικός κάλεσε το 100, μόνον τότε ο θρασύδειλος το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε! Ήμουν σίγουρος ότι θα τον γνώριζα όπου και αν τον ξανάβλεπα. Και αυτό δεν άργησε να γίνει. Τον είδα στις ειδήσεις της ΝΕΤ, να μιλά εξ ονόματος των “αντικαθεστωτικών” που κατέλαβαν την πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα!!! Να ποζάρει στην κάμερα και να δείχνει τα πίσω του τα καμμένα “πράσινα βιβλία” του Καντάφι. Να θεατρινίζει και να ολοφύρεται σαν καθυστερημένος ράπερ!
Θέλει κάποιος να μου πεί οτι αυτός ο κοπρίτης, ανέπτυξε ξαφνικά πολιτική δραστηριότητα χωρίς να τα έχει “αρπάξει” (με μερικά γραμμαριάκια παραμύθας, αύριο θα ξανακαταλάβει την πρεσβεία για λογαριασμό των αμερικανων και του οποιουδηποτε)!
β) Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί όταν βλέπω τις φάτσες και τις συμπεριφορές των Λίβυων “ανταρτών”, μου έρχονται στο μυαλό οι αλβανοί ουτσεκάδες μισθοφόροι των αμερικάνων, στο Κόσσοβο; Μπορεί να είναι οι ίδιοι; Ή απλώς εκτελούν τις ίδιες εντολές. Θέλει κανείς να μου πεί οτι αυτές οι συμμορίες κοντοκουρεμένων δολοφόνων, που βιάζουν, σουβλίζουν, λεηλατού, είναι αγωνιστές πατριώτες που ξαφνικά τούς ήρθε η επιφοίτηση του Αλάχ (νομίζω οτι είναι και περίοδος ραμαζανιού) και κατάλαβαν οτι τούς καταπιέζει ο Καντάφι;





Απόφαση κατά της Συρίας στον ξεφτιλοΟΗΕ
ΓΕΝΕΥΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής που θα μεταβεί στη Συρία και θα εξετάσει κατά πόσον έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τις δυνάμεις καταστολής της ηγεσίας Ασαντ, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία το ξεφτιλοΣυμβούλιο δηθων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ξεφτιλοΟΗΕ σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα. Υιοθετώντας την πρόταση που κατατέθηκε από μοναρχίες του Κόλπου, αλλά τροποποιώντας σημαντικά το ύφος και τη γλώσσα προκειμένου να αμβλυνθούν οι πολύ σκληρές εκφράσεις και μειωθούν οι διαφωνίες, το Συμβούλιο καλεί, επίσης, τη συριακή ηγεσία να τερματίσει άμεσα «την αιματηρή καταστολή» και μιλά για «συστηματική και μεθοδική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 33 χώρες, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις δικτατορικες αραβικές χώρες των εμιριδων υποτακτικων των σταυροφορων και των σιωναζι με δικαίωμα ψήφου: Ιορδανία, Κουβέιτ, Κατάρ, Σ. Αραβία. Δέκα απείχαν. Καταψήφισαν οι Ρωσία, Κούβα, Εκουαδόρ και Κίνα, της οποίας το υπουργείο Εξωτερικών, στη συνέχεια, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του εκτενή δήλωση, όπου καταδικάζεται η άσκηση περαιτέρω πιέσεων στη συριακή ηγεσία να αποχωρήσει (αν και «θα πρέπει να γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις»), τονίζοντας ότι «η τύχη της Συρίας είναι θέμα μόνο του συριακού λαού». Η παρατήρηση αυτή έχει τη σημασία της, καθώς η Κίνα, επικαλούμενη ότι «δε θέλει ν' αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων κρατών», σπανίως διατυπώνει τέτοιου είδους επικρίσεις.
Ο Σύρος πρέσβης στο Συμβούλιο, Φαϊζάλ αλ Χάμουι, χαρακτήρισε την απόφαση «πολιτική», αλλά υποστήριξε ότι η επιτροπή του ξεφτιλοΟΗΕ είναι «ευπρόσδεκτη στη Δαμασκό, όταν ολοκληρωθεί η ανάλογη έρευνα των συριακών αρχών». Την ικανοποίησή τους δεν έκρυβαν η Αμερικανίδα και ο Βρετανός αντιπρόσωπος, αξιοποιώντας τη στάση των Αράβων συμμάχων τους (προφανώς υπαγορευμένη κυρίως από τις ανάγκες της δικής τους επιβίωσης στην εξουσία), μιλούσαν για «απομόνωση του Ασαντ που πρέπει να φύγει».


Εκπρόσωποι των εταιρειων από Twitter, Facebook και Blackberry σε συνάντηση με την αγγλική κυβέρνηση
από gnu is not unix 6:11μμ, Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
Εκπρόσωποι των εταιρειων από Twitter, Facebook και Blackberry σε συνάντηση με την αγγλική κυβέρνηση
Μετά τις ταραχές στην Αγγλία και τις διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνησης για έλεγχο και λογοκρισία διαφόρων κοινωνικών μέσων και μέσω τηλεπικοινωνιών, την Πέμπτη 25 Αυγούστου εκπρόσωποι των εταιρειών Twitter, Facebook και RIM (κατασκευαστής των κινητών τηλεφώνων Blackberry) πρόκειται να βρεθούν σε κοινή συνάντηση με την αγγλική κυβέρνηση.
Πιθανή διεύρυνση της συνεργασίας των εταιρειών αυτών με το αγγλικό κράτος, πιθανώς αυξήσει τον αριθμό των συλληφθέντων από τα εξεγερσιακά γεγονότα των αρχών αυγούστου στο Λονδίνο και άλλες πόλεις.



Στείρωση με επιδότηση στους Ρομά!
από mp 9:33μμ, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Σάλος για το απάνθρωπο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Σλοβακίας
«Στειρώστε τις Τσιγγάνες, κάνουν πολλά παιδιά»: το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σλοβακίας προκαλεί σοκ. Προβλέπει δωρεάν στειρώσεις για τους φτωχούς, προτείνοντάς τους ως κίνητρο επιδοτήσεις. Ομως στην περίπτωση της Σλοβακίας οι φτωχοί στη μεγάλη ανήκουν κυρίως στη μειονότητα των Ρομά, μια από τις πιο περιθωριοποιημένες της Ευρώπης. Στην πράξη αυτούς είναι που αφορά κυρίως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός είναι μέλος του υπερσυντηρητικού κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Μπρατισλάβας. Βεβαίως ξέσπασαν αντιδράσεις, όμως η πρόταση νόμου επιβεβαιώνει τραγικά τον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρομά στη Γηραιά Ηπειρο. Στη Γαλλία απελαύνονται μαζικά από τον Σαρκοζί, στην Ουγγαρία υποβάλλονται σε πογκρόμ από τους ακροδεξιούς της Μαγυάρικης Φρουράς. Ακόμη και στη σταθερή γερμανική δημοκρατία, οι Ρομά που κατέφυγαν εκεί ως πρόσφυγες των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας δεν έχουν πλήρες καθεστώς ασύλου. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, οι Ρομά είναι η μειονότητα που έχει τη χειρότερη μεταχείριση σε όλη την ΕΕ. Το σλοβακικό νομοσχέδιο επικαλείται τις καλύτερες προθέσεις: να δοθεί στους φτωχούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ανατροφή πολλών παιδιών η επιλογή να μην κάνουν άλλα. Οχι με χάπι ή με προφυλακτικό, αλλά με δωρεάν στείρωση, που θα επιβραβεύεται με επιδοτήσεις σε ευρώ. Ομως στην Μπρατισλάβα έχει ξεσπάσει πολεμική. Οι Χριστιανο-Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα δέχονται κατηγορίες για προγραμματισμένη εξόντωση και συγκρίνονται με τους Ναζί που στείρωναν όσους δεν ήταν Αριοι ή έπασχαν από αναπηρίες. Η αλήθεια είναι πως το κόμμα Ελευθερία και Αλληλεγύη δεν αναφέρει ως στόχο του τους Ρομά. Ομως όλοι ξέρουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των λίγων φτωχών Σλοβάκων αποτελείται απ' αυτούς: είναι από 200 έως 400 χιλιάδες μέσα σε 5,5 εκατομμύρια. «Αν δει κανείς τα κριτήρια στο νομοσχέδιο, μπορεί να συμπεράνει πως οι προτάσεις αυτές απευθύνονται ειδικά στους Ρομά», καταγγέλλει η κοινωνιολόγος Ελενα Γκριγκλέροβα Γκαλόβα


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Σλοβακία
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Σλοβακία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αντικομμουνιστική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη φορά στη Σλοβακία. Με νόμο από την 1η Σεπτέμβρη θα διώκεται ποινικά και θα τιμωρείται με έξι μήνες έως τρία χρόνια φυλάκιση "όποιος αρνείται να δεχτεί ή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα του καθεστώτος που βασίζονται στην κομμουνιστική ιδεολογία".
Τα απανωτά κρούσματα αντικομμουνισμού, σε ολοένα και περισσότερες χώρες της ΕΕ, οι προσπάθειες να ανακηρύξουν την 23η Αυγούστου ως μέρα εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, αποτελούν πειστήριο ότι η συκοφαντική αντικομμουνιστική υστερία είναι αποφασισμένη και δρομολογημένη από την ΕΕ και την αστική τάξη σε κάθε χώρα.
Η ένταση του αντικομμουνισμού αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα των αντεργατικών μέτρων που παίρνει το κεφάλαιο σε συνθήκες όξυνσης των αντιθέσεων και βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης. Ανησυχεί τους κεφαλαιοκράτες ότι πλατύτατες λαϊκές δυνάμεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες νοσταλγούν το σοσιαλισμό που γνώρισαν, μπροστά στα αδιέξοδα του καπιταλισμού, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την κατάργηση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ομως οι κεφαλαιοκράτες ανησυχούν διπλά, γιατί οι κομμουνιστές, παρά τις δυσκολίες, πρωτοστατούν στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων, αναδεικνύοντας την ανάγκη ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Σλοβακίας και θα πρωτοστατήσει για να δυναμώσει η πίεση, ώστε να παρθούν πίσω τα αντικομμουνιστικά μέτρα και να σταματήσουν οι διώξεις στη Σλοβακία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, να δυναμώσει η πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


ΚΚΕ : πικετοφορία ενάντια στη σφαγή του λιβυκού λαού από την πολεμική μηχανή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και ΕΕ
από * 12:58μμ, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πόλης Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση πικετοφορία στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, ενάντια στη σφαγή του λιβυκού λαού από την πολεμική μηχανή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και ΕΕ. Αντίστοιχη συγκέντρωση διοργανώνει στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Λιονταριών η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ.


Κινητοποιησεις του ΚΚΕ εναντια στον αντιδραστικο φασιστικο νομο διαμαντοπουλου-φαιοπασοκ στα Πανεπιστημια
από * 12:52μμ, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Οι σημερινές κινητοποιήσεις των ΠΑΜΕ - ΜΑΣ :
Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 11 π.μ., στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.
Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο.
Στην Αρτα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς.
Κινητοποίηση προγραμματίζεται και στην Κέρκυρα.



Αγρια εγκλήματα ιμπεριαλιστών κατά του λαού της Λιβύης
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τρίπολη
ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ με τους βομβαρδισμούς και «ειδικές δυνάμεις» που δρουν στο έδαφος της Λιβύης καθορίζουν τις στρατιωτικές εξελίξεις
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΕΓΓΑΖΗ.-- Εντός του κτιριακού συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια, όπου εκτός της κατοικίας Καντάφι βρίσκονται και στρατόπεδα και στρατιωτικές αποθήκες, είναι από χτες το απόγευμα, σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις και τα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις, που κατάφεραν μετά από μία μέρα σκληρών μαχών να προσπελάσουν την πρώτη πύλη του οικήματος. Εντούτοις, ουδείς ήταν σε θέση να βεβαιώσει τι ποσοστό του Μπαμπ αλ Αζιζίγια, αλλά και της Τρίπολης συνολικότερα ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, ενώ παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι, οι συνεργάτες που παραμένουν πιστοί σε αυτόν και η οικογένειά του. Το συγκρότημα διαθέτει υπόγειες σήραγγες που καταλήγουν σε διάφορα σημεία της πόλης ακόμη και στη θάλασσα.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο συγκεχυμένη, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο «αλ Ουρούμπαχ», φίλα προσκείμενο στον Καντάφι, μετέδιδε ότι εκατοντάδες ένοπλοι πιστοί στον συνταγματάρχη, προερχόμενοι από φυλές, έχουν, ήδη, εισέλθει στην πόλη και πυρά ακούγονταν από παντού. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο καθώς αναλυτές εκτιμούσαν ότι στο λιβυκό έδαφος πρέπει να βρίσκονται ήδη ειδικές δυνάμεις από ορισμένες δυτικες ιμπεριαλιστικες σταυροφορικες χώρες, οι οποίες έκαναν και τη διαφορά στις «στρατιωτικές επιδόσεις» των αντικαθεστωτικών, τις τελευταίες εβδομάδες, και τους έφεραν στην Τρίπολη, καθώς μέχρι μόλις πριν από λίγο καιρό, η ανικανότητά τους ήταν εμφανέστατη. Επισήμως, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κυρίως το Κατάρ έχουν παράσχει μόνο «εντατική εκπαίδευση» και δηλώνουν ότι δε θα στείλουν στρατεύματα.
Από ανθρωπιστικής πλευράς, τα πράγματα είναι τραγικά, καθώς σε εκατοντάδες υπολογίζονται οι νεκροί και σε χιλιάδες οι τραυματίες των τελευταίων ημερών. Στις απαιτήσεις αδυνατεί να ανταποκριθεί το ένα νοσοκομείο που φέρεται να λειτουργεί, ενώ κανείς δεν μπορεί να συλλέξει τις σορούς από τους δρόμους. Στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν υπάρχει νερό και ρεύμα, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.
Η εμφάνιση του Σαΐφ αλ Ισλάμ
Η εμφάνιση του γιου του Καντάφι Σαΐφ αλ Ισλάμ, τα ξημερώματα χτες, στη συνοικία Μανσούρ και στο ξενοδοχείο «Ρίξος» όπου παραμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι, ενώ υποτίθεται ότι είχε συλληφθεί, έπληξε σοβαρά την αξιοπιστία των πληροφοριών που διοχετεύουν οι αντικαθεστωτικοί και απέδειξε ότι πέραν των πεδίων των μαχών, ένας πολύ σκληρός πόλεμος προπαγάνδας διεξάγεται υπό την αιγίδα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να χειραγωγηθεί η διεθνής κοινή γνώμη. Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ δεν διευκρίνισε αν είχε συλληφθεί και δραπέτευσε, όπως συνέβη με τον έτερο αδελφό του Μουχάμαντ και δήλωσε ότι «τελικά θα νικήσουμε και θα σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά της επίθεσης των αντικαθεστωτικών».
Εκτεθειμένο, μετά από την εμφάνιση του Σαΐφ αλ Ισλάμ, είναι, φυσικά, και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που, τη Δευτέρα, επιβεβαίωνε τη σύλληψή του (έχει εκδώσει ένταλμα σε βάρος του). Εκ των υστέρων, εκπρόσωπός του προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο το ΔΠΔ λειτουργεί ως όργανο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των επιδιώξεών τους, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε λάβαμε γραπτή επιβεβαίωση της σύλληψης του Σαΐφ αλ Ισλάμ».
Αβεβαιότητα, σφαγές, λεηλασίες
Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί αντεπίθεσης των κανταφικών δυνάμεων συμπληρώνοντας ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις του Συμφώνου θα συνεχιστούν «μέχρις ότου επικρατήσει ασφάλεια και σταθερότητα». Πάντως, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και πηγές προσκείμενες στις κυβερνήσεις των «πρόθυμων συμμάχων» των αντικαθεστωτικών εμφανίζονταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές για τις εξελίξεις με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δήλωση Ομπάμα ότι «τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει».
Πόσο μάλλον που πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκτεταμένα περιστατικά σφαγών υποστηρικτών του Καντάφι και λεηλασιών και πλιατσικου σε βάρος πολιτών της Τρίπολης απο τους περιβοητους "αντικαθεστωτικους" πληρωμενους του ΝΑΤΟ. Την ύπαρξη τέτοιων γεγονότων ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του αντικαθεστωτικού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουστάφα Αμπντουλ Τζαλίλ, καλώντας, εκ νέου, σε τερματισμό της αυτοδικίας και σε σεβασμό της ζωής και της περιουσίας όλων των πολιτών. Ο Τζαλίλ υποσχέθηκε «δίκαιη δίκη για όλους», βάζοντας και τον εαυτό του στο εδώλιο «για την περίοδο που διετέλεσα υπουργός Δικαιοσύνης του Καντάφι».
Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση «συμφιλίωσης» και «ενότητας» ζήτησε από τον Τζαλίλ, προσφέροντας την «αμέριστη συμπαράσταση του ξεφτιλοΟΗΕ» και ο ΓΓ του Οργανισμού που συνομίλησε τηλεφωνικώς μαζί του. Θεωρητικώς, στελέχη του αντικαθεστωτικού Συμβουλίου θα μεταβούν σήμερα στην Τρίπολη, για να προχωρήσουν στη σύσταση προσωρινής κυβέρνησης και διοίκησης, βήμα που πηγές προσκείμενες στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θεωρούσαν ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση στην πρωτεύουσα και τις αυξανόμενες αποδείξεις ότι το «αντικαθεστωτικό μέτωπο» είναι ένα συνονθύλευμα δυνάμεων, με διαφορετικούς στόχους και κίνητρα, που δεν ελέγχονται.
Το γεγονός αυτό, εμμέσως, αναγνώρισε το αμερικανικό Πεντάγωνο, τονίζοντας ότι «παρακολουθεί με προσοχή τη διατήρηση της ασφάλειας του οπλοστασίου, συμβατικού και μη, του Καντάφι», αναγνωρίζοντας «ανησυχίες για το ενδεχόμενο να πέσουν σε μη φιλικά για τις ΗΠΑ χέρια», αφήνοντας σαφείς αιχμές για σημαντικό τμήμα των αντικαθεστωτικών που πρόσκειται στους εξτρεμιστές ισλαμιστές. Ως γνωστων οι "αντικαθεστωτικοι" εχουν διαφορες "φραξιες". Ισλαμοφασιστες, βασιλοφρονες, πλιατσικολογοι, και προδοτες πουλημενοι πρωην συνεργατες του Κανταφι.