Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δευτερα 10 Οκτωβριου 2011

Η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής του κόσμου στην Πολωνια
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 09:59
Η 'Αννα Γκρόντζκα, 57 ετών, έχει πολλές πιθανότητες να είναι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής στο νέο πολωνικό κοινοβούλιο, όπως αυτό θα προκύψει από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στις οποίες το κόμμα της, το Κίνημα Παλικότ, καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Η Γκρόντζκα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Κρακοβία.
«Δεν γνωρίζω αν έχω εκλεγεί, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη από τα αποτελέσματα του Κινήματος Παλικότ», τόνισε η ίδια.
«Αν εκλεγώ θα είμαι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της Πολωνίας και όλου του κόσμου», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως μέχρι το 2007 εκλεγόταν στη Νέα Ζηλανδία η Τζορτζίνα Μπέιερ, η οποία έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.
«Σήμερα η Πολωνία αλλάζει. Η απόδειξη είμαι εγώ και ο Ρόμπερτ Μπίεντρον, ομοφυλόφιλος και υπεύθυνος της εκστρατείας εναντίον της ομοφοβίας, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Γκντίνια», υπογράμμισε.
Η Γκρόντζκα, που υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου το 2010 έχει ιδρύσει το ίδρυμα Trans-Fuzja το οποίο στηρίζει τα άτομα που υποβλήθηκαν σε αλλαγή φύλου. Αν εκλεγεί μάλιστα, σκοπεύει να προτείνει νόμο σχετικά με την αλλαγή φύλου.
Το Κίνημα Παλικότ τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων και της δυνατότητας υιοθεσίας των βιολογικών παιδιών ενός από τους γονείς.
Επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις που ήθελαν το κυβερνών κόμμα «Πολιτική Πλατφόρμα» να ξανακερδίζει την εκλογική μάχη.
Βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011, 09:43
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Πολωνία και οι Πολωνοί προσέρχονται από νωρίς το πρωί στις κάλπες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι κάλπες στα περίπου 26.000 εκλογικά τμήματα της χώρας άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας).
Το κυβερνών φιλελεύθερο κόμμα «Πολιτική Πλατφόρμα» να θεωρείται φαβορί. Δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το βράδυ δίνει προβάδισμα 10 μονάδων στην «Πολιτική Πλατφόρμα» (ΡΟ) του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ (39,5%) έναντι του συντηρητικού «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι (29,1%).
Την έκπληξη αυτών των εκλογών ενδέχεται να κάνει ένα νέο κόμμα τρανσεξουαλ και ομοφυλοφυλλων, το «Κίνημα του Παλικότ». Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση το νεοφιλελευθερο αντικληρικό αυτό κόμμα, το οποίο ίδρυσε ο επιχειρηματίας Γιάνους Παλικότ, συγκεντρώνει ποσοστό 10,3% στην πρόθεση ψήφου και έρχεται στην τρίτη θέση μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες 8,6% και το μικρό αγροτικό κόμμα (PSL) 8,2%.
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.
ΠΟΛΩΝΙΑ
Μία από τα ίδια στις σημερινές εκλογές
ΒΑΡΣΟΒΙΑ._ 9/10/2011
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Πολωνία όπου οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα 460 μέλη της Βουλής και τα 100 μέλη της Γερουσίας, εν μέσω κλιμακούμενου αντικομμουνισμού αλλά και μείωσης μισθών, δρομολόγησης για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, εργασιακής ανασφάλειας, αύξησης της φορολογίας και του ΦΠΑ.
Ολα τα βασικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, που 20 χρόνια μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση έχει καταληστέψει και απαξιώσει την λαϊκή περιουσία. Το κυβερνών κόμμα «Πλατφόρμα των Πολιτών» του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τασκ (που στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να λαμβάνει το 40% των ψήφων) χρησιμοποιώντας συνθήματα για τη «καταπολέμηση της κρίσης», «αύξησης της ανταγωνιστικότητας» υπόσχεται ουσιαστικά συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και το κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» του πρώην πρωθυπουργού Γιαροσλάβ Καζίνσκι (29% στις δημοσκοπήσεις), ενώ η λεγόμενη «Συμμαχία της Δημοκρατικής Αριστεράς» προτείνει συμμαχία με την «Πλατφόρμα» και δείχνει πρόθυμη να υπογράψει αντεργατικές συμφωνίες με τη Λέσχη των Επιχειρηματιών (παίρνει 8,6%). Το «Κίνημα του Πάλικοτ» είναι ένα λαϊκιστικό κόμμα ομοφυλοφυλλων που ηγείται ένας πολυεκατομμυριούχος, που υπόσχεται σειρά αντιφατικών μέτρων παιρνει 10%. Και το Λαικο Κομμα 8,2%. Το «Εργατικό Κόμμα Πολωνίας» με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα προβάλλει ως στόχο τον «δημοκρατικό σοσιαλισμό» αλλά δεν φαίνεται να πλησιάζει το απαιτούμενο 5% για την είσοδό του στο κοινοβούλιο. Στις προηγουμενες εκλογες ειχε 1%. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας δεν παίρνει και παλι μέρος στις εκλογές λόγω της απειροελαχιστης δυναμης του και των εμποδίων που θέτει ο εκλογικός νόμος, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι η όλη διαδικασία είναι στημένη από τις αστικές δυνάμεις ώστε να διαιωνίζουν την εξουσία τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Στις προηγουμενες εκλογες ψηφισε το Εργατικο Κομμα Πολωνιας.





Αυξάνονται οι απεργοί πείνας στην Παλαιστίνη
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 07:12
Τουλάχιστον 60 μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων ξεκίνησαν χθες απεργία πείνας στη Δυτική Όχθη προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους που κρατούνται παράνομα και υπό άθλιες συνθήκες σε φυλακές του Ισραήλ.
«Απεργούμε για δύο λόγους: υποστηρίζουμε τους φυλακισμένους και στέλνουμε ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους», δήλωσε ο Muhannad Abu-Gosh, ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας.
Περίπου 50 πολιτικοί κρατούμενοι από την Παλαιστίνη συνεχίζουν την απεργία πείνας την οποία ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.
«Οι απεργοί πείνας έχουν μπει αισίως στην 13η ημέρα και βρίσκονται υπό καθημερινή ιατρική επίβλεψη. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ικανοποιητική», τόνισε ο Sivan Weizman, εκπρόσωπος του Σωφρονιστικού Συστήματος του Ισραήλ.




Βίαιες συγκρούσεις απο ισλαμοφασιστες στην Τυνησία
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 03:58
Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Τυνησίας μεταξύ ισλαμοφασιστών και αστυνομικών. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δυνάμεις Ασφαλείας έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος των ισλαμοφασιστων το οποίο επιτέθηκε πιο πριν με πέτρες και ξύλα εναντίον αστυνομικών.
Οι ισλαμοφασιστές, κυρίως μέλη φονταμενταλιστικών ισλαμοφασιστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι της Κυριακής στους χώρους περιμετρικά του κεντρικού Πανεπιστημίου στην Τύνιδα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση της χρήσης μαντίλας και του νίκαμπ, του μανδύα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια, σε δημόσιους χώρους.
«Εκατοντάδες ισλαμοφασιστές πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών δίπλα από το Πανεπιστήμιο “Tunis El Manar”», μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Al Jazeera.
Περίπου 40 άνθρωποι συνελήφθησαν.




Στημενη διαδήλωση Κοπτων στην Αίγυπτο
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 00:10
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν ανάμεσα σε Κόπτες χριστιανούς, που λειτουργουνε σαν το μακρυ χερι της CIA και των Αμερικανων, και στρατιώτες, στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης που βρίσκεται στο κέντρο του Καΐρου.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press», οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.
Οι Κόπτες χριστιανοί επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια σε στρατιώτες, ενώ πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή μιας εκκλησίας στη νότια επαρχία Ασουάν της Αιγύπτου.
Ολα τα ειχε η μαριορη στην Αιγυπτο, δεν τους φτανει η πεινα, και η χουντα του στρατου, και τα σχεδια των Αμερικανων να εγκαθιδρυσουν στην κυβερνηση τους ισλαμοφασιστες Αδελφους Μουσουλμανους, οι Κοπτες των Αμερικανων και οι εκκλησιες τους τους μαρανανε τους Αιγυπτιους.



«Φρικτή η καταστολή στις Η.Π.Α.» λεει ο Τσαβεζ
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 03:45
Τα βέλη του εναντίον των Η.Π.Α. εξαπέλυσε για πολλοστή φορά χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez. Ο ισχυρός άνδρας της χώρας της Λατινικής Αμερικής εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη «φρικτή», όπως τη χαρακτήρισε, καταστολή εις βάρος των διαδηλωτών που τάσσονται εναντίον της «απληστίας» στη Wall Street.
«Ο λαός της Βενεζουελας βρίσκεται δίπλα στους Αμερικανούς ακτιβιστές που πραγματοποιούν πορείες και διαδηλώσεις εναντίον της απληστίας στη Wall Street. Αυτό το κίνημα της λαϊκής οργής επεκτείνεται σε δέκα πόλεις και η καταστολή είναι φρικτή. Ειλικρινά, δε γνωρίζω πόσοι βρίσκονται στη φυλακή πλέον», τόνισε.
Οι κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, έχουν επεκταθεί πλέον σε αρκετές πόλεις των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων του Σιάτλ και της Ουάσινγκτον. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.






Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 3:48 pm Θέμα δημοσίευσης: Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ
«Ένα εξουσιαστικά μεταλλαγμένο ζόμπι,
που η ύπαρξή του εξαντλείται στα χέρια, τα πόδια, το περίστροφο, το κλομπ, κάποια γεννητικά όργανα (ανύπαρκτης ή αμφίβολης λειτουργικότητας) και έναν απλαστικό εγκέφαλο (ο οποίος διευκολύνει αφάνταστα την επιτέλεση του θεάρεστου λειτουργήματος του βασανιστή).
• Μια διεστραμμένη ψυχοπαθητική προσωπικότητα, ένα φρανκενσταϊνικό μείγμα Παπαχρόνη, Ντάλτον, Νταβέλη και κουτσαβάκη, που προγραμματίζεται εξουσιαστικά για να εκδηλώνει μια ανεξέλεγκτη καταστρεπτική επιθετικότητα και να δηλώνει ξεδιάντροπα με χίλιους τρόπους ότι (αυτό, το διανοητικά υπολειπόμενο ζόμπι) είναι το ευνοούμενο εκτελεστικό όργανο της εξουσίας και έχει εξοπλιστεί με το αποκλειστικό δικαίωμα «να γαμάει και να δέρνει», και αντιστρόφως.
• Ένα αποκρουστικό ανθρωποειδές (που η εμφάνισή του και μόνο, θίγει την αισθητική και προσβάλλει την αξιοπρέπεια κάθε πολιτισμένου ανθρώπου), το οποίο, με την αλαζονεία, τις κουτσαβάκικες κινήσεις, το ηλίθιο βλέμμα και τον πρωτόγονο λόγο του, εκτοξεύει εναντίον της κοινωνίας την αφόρητη χυδαιότητα, το απύθμενο κενό, την τρομακτική βαρβαρότητα και το καταχθόνιο ψυχοδιανοητικό του σύμπαν» …
Κλεάνθης Γρίβας






Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 10:51 am Θέμα δημοσίευσης: Η κρίση χρέους φέρνει κρίση υγείας
Η κρίση χρέους φέρνει κρίση υγείας
Σύμφωνα με σημερινό ανακοινωθέν Βρετανών ερευνητών η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει επιπτώσεις όχι μόνο στις τσέπες των πολιτών, αλλά και στην υγεία τους, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών, περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα ναρκωτικά και την πορνεία, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο δείκτης των κρουσμάτων μόλυνσης με τον ιό HIV.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα και το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας ωθούν περισσότερους πολίτες στην κατάθλιψη και στην εξάρτηση από ουσίες, ενώ οι περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του δημοσίου υποδηλώνουν ότι λιγότεροι άνθρωποι θα μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους ή να ζητήσουν άλλη ιατρική βοήθεια.
«Η εικόνα της υγείας στην Ελλάδα είναι ανησυχητική», λέει ο Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ της Βρετανίας, ο οποίος δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.
«Διαπιστώνουμε ανησυχητικές τάσεις: διπλασιασμό των αυτοκτονιών, αύξηση των ανθρωποκτονιών, αύξηση κατά 50% των κρουσμάτων μόλυνσης με HIV και οι πολίτες αναφέρουν ότι η υγεία τους επιδεινώνεται, αλλά δεν επισκέπτονται γιατρό παρότι νιώθουν ότι θα έπρεπε», εξηγεί ο ίδιος.
Η ομάδα του Στάκλερ διαπίστωσε ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 17%, από το 2007ως το 2009 και όπως υποστηρίζει, τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναφερθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, από 25% ως 40%.
Ο Μάρτιν Μακί της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Στάκλερ για την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Lancet, συμβουλεύει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους να λάβουν υπόψη τους το πόρισμά της.
«Η περίπτωση της Ελλάδας είναι μία προειδοποίηση του τι μπορεί να συμβεί αν πραγματοποιηθούν σημαντικές περικοπές στον τομέα της υγείας εξαιτίας της ύφεσης», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη.
Προηγούμενη έρευνα του Μακί, του Στάκλερ και άλλων επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, διαπίστωσε ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ευρώπη αυξήθηκαν σημαντικά κατά τα δύο τελευταία χρόνια, μέχρι το 2009, καθώς βάθαινε η οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα εισοδήματα και να αυξάνεται η ανεργία. Περισσότερο επλήγησαν η Ελλάδα και η Ιρλανδία.
Στην έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα οι επιστήμονες διαπιστώνουν επίσης μία σημαντική αύξηση στα κρούσματα μόλυνσης με HIV στην Ελλάδα κατά τα τέλη του 2010 και δηλώνουν ότι από τα δεδομένα προκύπτει πως τα κρούσματα του ιού που προκαλεί το AIDS θα αυξηθούν κατά 52% αυτή τη χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη.
Τα ποσοστά χρηστών ηρωίνης αυξήθηκαν κατά 20% το 2009 και ταυτόχρονα οι μειώσεις στον προϋπολογισμό το 2009 και το 2010 οδήγησαν στην περικοπή κατά ένα τρίτο των κρατικών προγραμμάτων βοήθειας των τοξικομανών και παροχής υπηρεσιών πρόληψης κατά του HIV.
Όπως λέει ο Στάκλερ, υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι τοξικομανείς μολύνονται σκοπίμως με τον HIV, για να εξασφαλίσουν το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ και συντομότερη ένταξη στα προγράμματα υποκατάστασης για τους χρήστες.
Εξαιτίας της κρίσης, οι σχέσεις της Ελλάδας με τις φαρμακευτικές εταιρίες είναι πολύ τεταμένες, επιβάλλοντας ορισμένες από τις αυστηρότερες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη και με απλήρωτους λογαριασμούς να επιβαρύνουν περαιτέρω τις φαρμακευτικές εταιρίες.
Η ελβετική εταιρία Roche διέκοψε την προμήθεια φαρμάκων για τον καρκίνο σε ορισμένα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας καθώς δεν τα έχουν πληρώσει και οι ασθενείς κλήθηκαν να προμηθευτούν τα φάρμακα από φαρμακεία, που είναι πιο αξιόπιστοι πελάτες των φαρμακευτικών.
Η Roche και άλλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν αναγκαστεί να δεχτούν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αντί χρημάτων σε μετρητά για την αποπληρωμή ορισμένων υπέρογκων χρεών.





9/10/2011
Σφαγή απόψε στο Κάιρο
Τα σημερινά γεγονότα είναι πρωτοφανή από δύο πλευρές. Είναι η πρώτη φορά που ο στρατός επιτίθεται με τόσο βίαιο τρόπο σε διαδήλωση. Μέχρι τώρα τη βρώμικη δουλειά την έκαναν η αστυνομία και ο παρακρατικοί, ενώ ακόμα... και η Ταχρίρ δονούταν από το σύνιθημα "λαός-στρατός, μια γροθιά". Δεύτερον, είναι η πρώτη φορά που οι Κόπτες (συνήθως παθητικοί ως καταπιεσμένη μειονότητα) στέκονται τόσο μαχητικά στο δρόμο. Η επανάσταση της 25 Γενάρη έχει αλλάξει ριζικά το κοινωνικό και πολιτικό τοπία. Μένει να δούμε αν η σημερινή σφαγή αποτελεί δέιγμα ότι ο στρατός έχει πάρει την απόφαση για παγίωση της κυριαρχίας του.
Υ.Γ. Στους νεκρούς τουλάχισοτν ένα μέλος της Σοσιαλιστικής Λαίκής Συμμαχίας κι ένας των κινηματικών δικτύων
ΥΓ2 Δεν μπορείς να μην υποκκλιθείς στο θάρρος του αιγυπτιακού λαού. Οι σημερινές στιγμές ήταν μεγαλειώδεις (όσο και οδυνηρές)....
Ο αριστερός ακτιβιστής, Μίνα Ντανιελ, δολοφονήθηκε το βράδυ στο Κάιρο.
Αλλά και στην Αίγυπτο τώρα οι διαδηλωτές έχουν οικονομικοκοινωνικά αιτήματα, με πρώτιστο την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 150 ευρώ από τα... 4 (!!!) που είναι σήμερα, καθηλωμένα στο ύψος αυτό από το... 1984!



Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας ! Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους/ες!
10/10/2011
Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα», δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που απαιτούν να μπει ένα τέρμα στο βάρβαρο καθεστώς απομόνωσης του Αχμάντ Σααντάτ, γενικού γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, να σταματήσουν τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός και να γίνουν σεβαστά τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των ιδίων και των οικογενειών τους.
Στις 27 Σεπτεμβρίου, Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές, ξεκίνησαν απεργία πείνας σε απάντηση στις επίσημες πολιτικές της σιωνιστικής κυβέρνησης και της φασιστικής διοίκησης των φυλακών, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και την αξιοπρέπεια τους. Η απεργία ξεκίνησε από κρατούμενους που πρόσκεινται στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), αλλά σύντομα άρχισαν να συμμετέχουν και κρατούμενοι από τις υπόλοιπες παλαιστινιακές παρατάξεις. Κάποιες εκατοντάδες βρίσκονται σε απεργία πείνας επ’ αόριστον και άλλοι πραγματοποιούν εβδομαδιαίες επαναλαμβανόμενες 3ήμερες απεργίες πείνας και άλλες δράσεις ανυπακοής. Ακόμα περισσότεροι αναμένεται να συμμετάσχουν αυτήν την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και Παλαιστίνιες κρατούμενες. Παρ’ όλη την κλιμάκωση της καταστολής από τις ισραηλινές σιωνιστικές δυνάμεις, με επιδρομές στα κελιά και ξυλοδαρμούς, ρίψη δακρυγόνων, τιμωρητικές μεταγωγές, απομόνωση, αφαίρεση του αλατόνερου των απεργών πείνας και άλλα εκδικητικά μέτρα, οι Παλαιστίνιοι δείχνουν για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα τους και αρνούνται να υπακούσουν σε οποιαδήποτε εντολή, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Ακόμα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, πάνω από 5 χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στοιβάζονται στις ισραηλινές φυλακές. Ανάμεσά τους κάπου 37 γυναίκες και πάνω από 250 παιδιά. Αλλά και πάνω από 20 εκλεγμένοι Παλαιστίνιοι βουλευτές, οι περισσότεροι της Χαμάς.
Το σιωνιστικό κράτος κατά παράβαση της 4ης Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα που έχει συνυπογράψει, εξακολουθεί να ασκεί το καθεστώς διοικητικής κράτησης, απομόνωσης και βασανιστηρίων με σκοπό να κάμψει το ηθικό των Παλαιστινίων αγωνιστών, ενώ δεν επιτρέπει τις επισκέψεις συγγενών –ειδικά για τους κρατούμενους από την Λωρίδα της Γάζας- και δεν σέβεται το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση. Φυσικά απολαμβάνει την ατιμωρησία με την ανοχή του ΟΗΕ και της ΕΕ.
Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση δυναμώνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ μέσα από εμπορικές συμφωνίες ενώ νομιμοποιεί και ενισχύει το στρατιωτικό κατοχικό καθεστώς αγοράζοντας ισραηλινά οπλικά συστήματα και μέσα καταστολής διαδηλώσεων. Ο ελληνικός λαός όμως δείχνει ότι τα φιλό-παλαιστινιακά του αισθήματα ήταν πάντοτε δυνατά και ανεξάρτητα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του. Στηρίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων, αλλά και των υπολοίπων αραβικών λαών, για αξιοπρέπεια, ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία. Αυτός εξάλλου είναι και ο κοινός στόχος όλων των λαών της Μεσογείου.
Καλούμε λοιπόν όλους τους ανθρώπους με συνείδηση και τις κινήσεις αλληλεγγύης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και να δείξουν με κάθε τρόπο την στήριξη τους στον δίκαιο αγώνα τους.
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ



Σαμαράς προς διαδηλωτές: "Να μη μας ψηφίσουν ποτέ!"
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ λέγοντας ότι είναι η εντυπωσιακή η απουσία της από τις διαπραγματεύσεις, ότι έχει δημιουργηθεί σχίσμα ανάμεσα στον λαό και εκείνους που κυβερνούν και προειδοποίησε να μην προχωρήσουν σε δημοψήφισμα ή σε μεθόδευση ψηφοφορίας στην Βουλή με 180 ψήφους.
Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή για να την στηρίξει, αφού οπως είπε "τις αποφάσεις τις πήρε μόνος του πριν από δύο χρόνια ο κ. Παπανδρέου" ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι "η κυβέρνηση αυτή έχει τελειώσει". Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τη ΝΔ δεν τη αφορούν τα σενάρια συγκυβέρνησης, καθώς είναι αδύνατο να συναινέσει στο λάθος. Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για "προπαγανδιστικά ψέματα", επανέλαβε ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και ζήτησε αλλαγή των όρων της απόφασης της 21ης Ιουλίου αρνούμενος ουσιαστικά τη συγκυβέρνηση και ζητώντας εκλογές από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Την ίδια στιγμή που έκανε επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ στράφηκε και ενάντια στις κινητοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά "Να μην μας ψηφίσουν" και πρόσθεσε "Είμαι αντίθετος με όσους νοιάζονται μόνο για το πως θα διασώσουν τα προνόμιά τους. Είμαι αντίθετος με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, αντίθετος με όσους θεωρούν δικαίωμά τους να παραλύουν την οικονομική ζωή της πόλης, με καθημερινές πορείες εκατό ατόμων, που αναστατώνουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων. Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς!Και δεν θα τους κοροϊδέψω. Τους το λέω ευθέως. Τους το λέω κατάμουτρα: Να μη μας ψηφίσουν ποτέ! Εμείς θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα - τα αληθινά δικαιώματα - του κοινωνικού συνόλου."
Παράλληλα επανέλαβε την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας τασσόμενος υπέρ της μείωσης του Δημοσίου, αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση έκανε απλώς οριζόντιες περικοπές και δε μείωσε το Δημόσιο ενώ τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και σε αυτό τον τομέα -όπως τόνισε- η κυβερνητική πολιτική ήταν λάθος εξαρχής και ακύρωνε την όποια προσπάθεια






Ενημέρωση για την κατάσταση του Άχμαντ Σααντάτ στις φυλακές από συντρόφισσα στη Ραμάλα
από Δικτύωση 12:48, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011
Στις φυλακές της Νάφχα, από την συντρόφισσα ΠΜ της Δικτύωσης
Εχθές επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού (ένας δικηγόρος κι ένας γιατρός) τον Άχμαντ Σααντάτ στις φυλακές της Νάφχα, μετά από είδηση που διέρρευσε για επιδείνωση της υγείας του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου, ο οποίος ζει σε απόλυτη απομόνωση για πάνω ενάμιση χρόνο περίπου και βρίσκεται στη 14η ημέρα απεργίας πείνας.
Μετά από την εξέταση από το γιατρό του Ερυθρού Σταυρού, διαπιστώθηκε αφυδάτωση του Άχμαντ σε μεγάλο βαθμό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Άχμαντ Σααντάτ έκανε εμετό όπου σχεδόν αμέσως οι ανθρωποφύλακες (φρουροί) τον βούτηξαν και τον μετέφεραν στο κελί της απομόνωσής του και πάλι κι έτσι τερματίστηκε η επίσκεψη πρόωρα.
Όπως με ενημέρωσαν, οι απεργοί χρησιμοποιούσαν αλάτι τις πρώτες μέρες της απεργίας στο νερό για να συντηρηθούν, αλλά οι αρχές της φυλακής τους αφαίρεσε με τη βία το αλάτι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η υγεία τους νωρίτερα απ' όσο θα άντεχαν φυσιολογικά.
Το βράδυ έφτασε νέα είδηση από την φυλακή ότι ο Άχμαντ έχει χάσει τις αισθήσεις του. Παλαιστίνιοι και Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ ( από το '48) , ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις έκαναν διαμαρτυρία μπροστά στη φυλακή Νάφχα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση συγγενών, αποφυλακισμένων, εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού, αλληλέγγυων και άλλων αρμόδιων φορέων της Παλαιστινιακής Αρχής, στο χώρο του Ερυθρού Σταυρού στη Ραμάλα όπου συζητάνε για την κλιμάκωση των περαιτέρω ενεργειών τους.




Χαμός στο Κάιρο πάλι, 20 νεκροί, 140 τραυματίες
από ομνια 0:59, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως κόπτες χριστιανοί έκαναν πορεία διαμαρτυριας για την καταστροφή από επίθεση ενός ναού τους.
Η πορεία χτυπήθηκε από ασφαλήτες και στρατιώτες, ενώ αναφέρθηκαν χτυπήματα ακόμη και σε όσους πηγαίνανε στο νοσοκομείο τραυματισμένοι.
Ακόμη, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πανε στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης για να διαμαρτυρηθούν, και κατέληξαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.
Πριν ξεκινήσουν τα επισόδεια, οι διαδηλωτές ήταν άοπλοι και ειρηνικοί, αλλά οι δυνάμεις του καθεστώτος που επιτέθηκαν, είπαν πως είχαν όπλα, πράγμα που δεν ευσταθεί και χρησιμοποιήθηκε σαν αφορμή. Ωστόσο, αναφέρθηκε αργότερα πως κάποια όπλα αρπάχτηκαν από τους στρατιώτες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν κυρίως πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότωφ.
Τα δυτικά πρακτορεία έχουν αμφιλεγόμενες ανταποκρίσεις.



5 μηνες φυλακιση με αναστολη στην κοπελα που πεταξε το αυγο στον oθωνα
από μαυρος θερμαστης απο το ρεθυμνο! 22:07, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011
5 μηνες φυλακιση με αναστολη στην κοπελα που πεταξε το αυγο στον oθωνα
Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε δικαστήριο στο Ρέθυμνο, 33χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου εκτόξευσε αυγό προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα.
Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την αναβολή που είχε λάβει στις 26 Σεπτεμβρίου επειδή ο κ. Όθωνας, ως μηνυτής, δεν ήταν παρών. Ο υφυπουργός ήταν και σήμερα απών και επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ενώ σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα ανέφερε πως ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, επιμένει όμως στη δίωξη της 33χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας για την πράξη της.
Αν και οι συνήγοροι της 33χρονης ζήτησαν εκ νέου αναβολή της δίκης, το δικαστήριο αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση η οποία πρωτόδικα έκλεισε σήμερα Δευτέρα με τη συγκεκριμένη ποινή, ενώ οι συνήγοροι της φοιτήτριας κατέθεσαν έφεση.
Στο πλευρό της κατηγορούμενης, η οποία δήλωσε πως η πράξη της είχε «συμβολικό χαρακτήρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ήταν πράξη αγανάκτησης απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται από τον κ. Όθωνα, που ψήφισε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το νόμο για την παιδεία», βρέθηκαν αρκετοί πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και αγανακτισμένοι πολίτες.


Ιράν : Ποινή φυλάκισης και .... μαστιγώματος σε ηθοποιό.
από Caucasian 16:12, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011
Η ιρανή ηθοποιός Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 90 χτυπήματα με μαστίγιο διότι πρωταγωνίστησε σε μια ταινία που αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στην Ισλαμική Δημοκρατία, όπως δημοσιοποίησε την Κυριακή ο ειδησεογραφικός Διαδικτυακός ιστότοπος Kalame.com της αντιπολίτευσης.



44 χρόνια από τον θάνατο του Τσε Γκεβάρα
από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 2:41, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011
«Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου.»
Ο μαρξισμός μου έχει βαθιές ρίζες και έχει εξαγνισθεί. Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου.
Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους.
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, στις 8 προς 9 Οκτώβρη του 1967, ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα περνούσε στο πάνθεον των «αθανάτων» της Ιστορίας του παγκόσμιου προλεταριάτου, χτυπημένος από δυο σφαίρες στο σβέρκο, πισώπλατα, αφού οι δολοφόνοι του στη Βολιβια, αν και αιχμάλωτος, δεν είχαν το κουράγιο να τον κοιτούν στα μάτια ούτε καν τη στιγμή που τον εκτελούσαν.
Οι δολοφόνοι του πίστεψαν ότι η φωτογραφία του νεκρού Τσε θα έστελνε σε όλη την υφήλιο το μήνυμα σε «όσους είναι εναντίον τους».
Διαψεύστηκαν. Η θυσία του Τσε δεν ήταν παρά ένα ιδιαίτερα βαρύ, αλλά αναγκαίο, όπως αποδείχτηκε, τίμημα, ώστε η επαναστατική λάβα, η φλόγα του κομμουνιστή ηγέτη, η ανιδιοτέλεια του αντάρτη Τσε, να μετουσιωθεί σε έμβλημα για γενιές και γενιές, να μετατραπεί σε σύμβολο της ανθρωπιάς, να γίνει η παγκόσμια πυξίδα με τη σταθερή ένδειξη: «Μέχρι τη νίκη και για πάντα»!
Ο Τσε Γκεβάρα που γεννήθηκε το 1928 στο Ροζάριο της Αργεντινής, επέλεξε να σπουδάσει Ιατρική, γιατί ήθελε να βοηθήσει τους λαούς της Λατινικής Αμερικής πoυ μαστίζονται από τη φτώχεια και τις αρρώστιες της υπανάπτυξης. Σημαντικό σταθμό στη ζωή του αποτέλεσε η γνωριμία του με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στο Μεξικό, με τον οποίο ξεκίνησαν την οργάνωση της ανατροπής του δικτάτορα Φ. Μπατίστα στην Κούβα.
Συμμετείχε ενεργά στην επαναστατική κουβανική κυβέρνηση, ενώ από τον Απρίλη του 1965 είχε πάρει μέρος στον επαναστατικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού του Κογκό και επέστρεψε αργότερα στη Λατινική Αμερική στη Βολιβια. Ο φλογερός επαναστάτης, ο κομμουνιστής, έγινε και παραμένει σύμβολο για τα επαναστατικά και προοδευτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο.