Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Σαββατο 8 Οκτωβριου 2011

ΗΠΑ
Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Διαδηλωτες, των δεκάδων χιλιάδων πλέον του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», το οποίο ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη στις 17 Σεπτέμβρη, έχει πια επεκταθεί για τα καλά σε 853 πόλεις των ΗΠΑ, μεγαλουπόλεις όπως το Σικάγο, το Λος Αντζελες αλλά και πόλεις μερικών χιλιάδων κατοίκων, ακόμη και στην Αλάσκα.
Στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλώσεις επικεντρώθηκαν εκ νέου στη Γουόλ Στριτ, ωστόσο την «τιμητική τους» χτες είχαν άλλες πόλεις, που πήραν τη σκυτάλη, για να αναλάβει και πάλι σήμερα η Νέα Υόρκη.
Δεκάδες χιλιάδες πήραν μέρος στις διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Portland Tribune», χιλιάδες στο Λος Αντζελες, όπου η αστυνομία προχώρησε σε καταστολή με δεκάδες συλλήψεις. Την Πέμπτη, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ελευθερίας στην Ουάσιγκτον, στην Τάμπα στη Φλόριντα, Τρέντον και Τζέρζι Σίτι στο Νιου Τζέρζι, Φιλαδέλφεια, Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, στα ανατολικά, Σικάγο και Σεντ Λιούις στο Μίντγουεστ, Χιούστον, Σαν Αντόνιο και Οστιν στο Τέξας, Νάσβιλ στο Τενεσί, Σιάτλ κ.ά.
Οι διαδηλωτές, κυρίως νέοι, άνεργοι, κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι και κάποια εργατικά συνδικάτα, προβάλλουν αιτήματα ενάντια στην ασυδοσία των τραπεζών, την τεράστια αντίθεση πλούσιων και φτωχών, τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που πληρώνουν με επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Στο μεταξύ, η πολιτική τού «διαίρει και βασίλευε» συνεχίζεται. Η συμβιβασμένη Γενική Συνομοσπονδία AFL-CIO επιχειρεί να διεισδύσει και να τους χειραγωγήσει τις διαδηλώσεις για τη στήριξη του λεγόμενου «προγράμματος δημιουργίας θέσεων εργασίας» του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε λιτά ότι «κατανοεί» τη δυσαρέσκεια των Αμερικανών, το ίδιο και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ωστόσο δεν δίστασε να δηλώσει «ότι μοιάζει λίγο με το Κίνημα του Τσαγιού», το ακροδεξιό και άκρως λαϊκιστικό παρακλάδι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο, Ερικ Καντόρ, δε δίστασε να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές «συμμορίες»..!



ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Επίθεση από παντού στη Σύρτη
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Μεγάλης κλίμακας επίθεση, από δύο πλευρές, ανατολικά και δυτικά, εξαπέλυσαν κατά της Σύρτης, χτες, τα τομαρια του μεταβατικού συμβουλίου που εχει στησει το ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να δώσουν τέλος στην περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες ασφυκτική πολιορκία και στις περίπου δύο εβδομάδες μαχών που έχουν μετατρέψει τη γενέτειρα του Καντάφι σε κρανίου τόπο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των διαφόρων επικεφαλης των συμμοριτων του συμβουλίου του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πολιορκία της πόλης, ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και οι περισσότερες μάχες έχουν επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή του συνεδριακού κέντρου Ουαγκαντούγκου, όπου έχουν οχυρωθεί μαχητές της Λιβυης και του Καντάφι.
Αμαχοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πόλη, όπου σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις πρέπει πλέον να παραμένουν λιγότεροι από το μισό συνολικό πληθυσμό. Οι εικόνες που μεταφέρουν, τόσο οι πολίτες που φεύγουν, όσο και τα μέλη ανθρωπιστικών συνεργείων που προσπαθούν να εισέλθουν και να παράσχουν βοήθεια, τρόφιμα, νερό και φάρμακα, είναι εφιαλτικές: άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε σπίτια χωρίς τροφή και νερό, μαζί με τραυματίες και νεκρούς. Εφιαλτική είναι η κατάσταση και στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, όπου έχει απομείνει ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν υπάρχει οξυγόνο και φάρμακα και οι σοροί κείτονται άταφες.
Για την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές τους δηλώσεις, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση αυτή φέρουν οι ένοπλοι συμμοριτες του μεταβατικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ και οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί.


ΙΤΑΛΙΑ
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια
ΡΩΜΗ.-- Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χτες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας όπου μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν κατά των περικοπών της κυβέρνησης στις δαπάνες για την Παιδεία αλλά και στις πολυπληθείς τάξεις, στους χαμηλούς μισθούς και τα επισφαλή σχολικά συγκροτήματα που χρειάζονται άμεση συντήρηση. Ενταση επικράτησε στις συγκεντρώσεις στη Ρώμη όπου οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν το υπουργείο Παιδείας, αλλά και στο Μιλάνο.
Με ανακοίνωσή τους, οι φοιτητές υπογραμμίζουν πως το 40% των σχολικών κτιρίων δεν έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας, το 47% των νέων βρίσκονται υπό το καθεστώς της υποαπασχόλησης, το 29% είναι άνεργοι. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο αγωνιστικό «ραντεβού» σήμερα στην κεντρική πλατεία Εσέντρα της Ρώμης, στην κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.


ΛΕΤΟΝΙΑ
Μετατόπιση του «Κέντρου» προς τον αντισοβιετισμό
Οι πρόσφατες πρόωρες εκλογές στη Λετονία, που πραγματοποιήθηκαν στις 17/9 κι ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη το συνασπισμό «Κέντρο Ομόνοιας», μ' επικεφαλής τον νυν δήμαρχο της πρωτεύουσας Ρίγας, Νιλ Ουσακόφ, με ποσοστό 28,4% (και 31 έδρες στις 100) βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα της αλλαγής των θέσεών του, ώστε να μπει στο «παιχνίδι» της διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας. Σε κάτι τέτοιο συγκλίνουν οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία της συμμαχίας στην οποία συμμετέχει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας (εξέλεξε 4 βουλευτές, από τους 31).
Βασικός όρος, που θέτουν τόσο το δεύτερο «Κόμμα των μεταρρυθμίσεων» (με 20,8% και 22 έδρες), που ίδρυσε πρόσφατα ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Βάλντις Ζάτλερς, όσο και το τρίτο το κόμμα «Ενότητα» του νυν πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβκις, (με 18,8% και 20 έδρες), δεν είναι τα υπουργικά χαρτοφυλάκια ή το κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά η αναγνώριση από το «Κέντρο Ομόνοιας» της λεγόμενης «σοβιετικής κατοχής»! Ουσιαστικά, επιδιώκεται η μετατόπιση του «Κέντρου Ομόνοιας» στις «επίσημες» κι αντισοβιετικές - αντικομμουνιστικές θέσεις της χώρας με αντάλλαγμα τη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.
Να σημειωθεί πως το «Κέντρο Ομόνοιας», που στηρίζεται κυρίως από το τμήμα των ρωσόφωνων που έχει καταφέρει να πάρουν τη λετονική υπηκοότητα, τασσόταν ενάντια στις διακρίσεις που ισχύουν σε βάρος των «μη πολιτών» (όπως χαρακτηρίζουν τους ρωσόφωνους), ενάντια στις πολιτικές απαγορεύσεις που ισχύουν κατά των κομμουνιστών και δεν συμμετείχε στην επίσημη αντισοβιετική - αντικομμουνιστική εκστρατεία των λετονικών αρχών.
Ηδη ο Πρόεδρος, αλλά κι άλλα ηγετικά στελέχη του «Κέντρου Ομόνοιας» με δηλώσεις τους αφήνουν ανοιχτό το ζήτημα της μετατόπισης απ' αυτές τις θέσεις, δηλώνοντας πως «υπήρξε μεν κατοχή, αλλά όχι κατοχικοί», επιδιώκοντας να «πατήσουν σε δύο βάρκες».
Από τη μεριά του ο Αλφρεντ Ρούμπιξ, Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας (ΣΚΛ) κι ευρωβουλευτής του «Κέντρου Ομόνοιας», δήλωσε πως το κόμμα του δε θα αντιταχθεί στη συμμετοχή του «Κέντρου Ομόνοιας» στην κυβέρνηση, ωστόσο, τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στην υπογραφή «κυβερνητικού συμφώνου», στο οποίο θα γίνεται λόγος για αναγνώριση της «σοβιετικής κατοχής», τονίζοντας πως τέτοιον όρο το ΣΚΛ δε θα τον υπογράψει.
Μετά απ' αυτήν την εξέλιξη, το «Κόμμα των μεταρρυθμίσεων» καλεί την πλειοψηφία του «Κέντρου Ομόνοιας» να αποβάλει από τη συμμαχία το ΣΚΛ. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα σήμαινε πως το «Κέντρο Ομόνοιας» θα χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στη Ρίγα.






«Αγανακτισμένοι» του κόσμου όλου ενωθείτε στις 15 Οκτώβρη
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011, 11:13
Με το κίνημα των «Αγανακτισμένων» της Γουόλ Στριτ να επεκτείνεται ταχύτατα, οι Ισπανοί πρωτοπόροι κάλεσαν σε διαδηλώσεις στις 15 Οκτωβρίου σε όλη την Ισπανία, εκφράζοντας την ελπίδα την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.
"Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε την διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ' όπου ξεπήδησε το κίνημα των "Αγανακτισμένων" κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. "Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο διότι η κρίση είναι παγκόσμια, οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο", πρόσθεσε. "Ενωμένοι με μία μόνο φωνή, θα δώσουμε στους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που υπηρετούν να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε εμείς, ο λαός που θα αποφασίσουμε το μέλλον μας", αναφέρει ένα μανιφέστο που εγκρίθηκε από τη συνέλευση της Μαδρίτης στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο ιστότοπος με τον ονομασία "Ενωμένοι για την Παγκόσμια Αλλαγή" (United for Global Change) παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για την 15η Οκτωβρίου σε τουλάχιστον 45 χώρες.
Οι Ισπανοί "Αγανακτισμένοι" ζητούν από διαδηλωτές από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν στη Μαδρίτη, όπως είχαν κάνει στις 19 Ιουνίου, οπότε τουλάχιστον 200.00 είχαν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ισπανία. H 15η Οκτωβρίου θα είναι ένα τεστ για την ικανότητα κινητοποίησης του κόσμου από τους "Αγανακτισμένους".



Στην Κρήτη το RTL για έρευνα για τις αυτοκτονίες
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011, 19:12
Μετά την αμερικανική «Wall Street Journal», μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες του κόσμου, και το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο RTL ετοιμάζει εκτενές ρεπορτάζ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ήδη στο Ηράκλειο βρίσκεται απεσταλμένη του καναλιού, η γνωστή Ολλανδή δημοσιογράφος Silvia Brens, ανταποκρίτρια στην Τουρκία, στην Ελλάδα και γενικότερα στα Βαλκάνια.
Μία από τις περιπτώσεις που θα τεθούν στο επίκεντρο της τηλεοπτικής έρευνας είναι η υπόθεση της αυτοκτονίας του 58χρονου λαχανέμπορου, Βαγγέλη Πετράκη, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα, ανήμπορος να αντεπεξέλθει στα χρέη και στις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούσαν τράπεζες και ιδιώτες, όπως ο ίδιος ανέφερε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.
Στην ίδια υπόθεση είχε αναφερθεί εκτενώς και ο Βρετανός δημοσιογράφος της αμερικανικής «Wall Street Journal», Markus Walker, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο τον περασμένο Αύγουστο.
Η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνών Μ.Μ.Ε. που διερευνούν τις υποθέσεις ως μία τραγική πτυχή της άσχημης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα την τελευταία διετία, με την οικονομική κρίση και την εκτίναξη της ανεργίας.
Καθε μερα πλεον στην Ελλαδα αυτοκτονουν δυο ανθρωποι λογω οικονομικων προβληματων που εχει δημιουργησει η τροικα με την κατοχικη κυβερνηση της μαζι με τους διεθνεις τοκογλυφους του ΔΝΤ και της Ευρωπαικης Ενωσης.




Νόμπελ «Ειρήνης», συγκάλυψης φτώχειας και δήθεν «επαναστάσεων»
OΣΛΟ._ Στα τρία μοίρασαν το φετινό Νόμπελ Ειρήνης τα μέλη της Νορβηγικής Επιτροπής επιβραβεύοντας δύο γυναίκες από τη Λιβερία και μία από την Υεμένη σε μία προσπάθεια να ωραιοποιήσουν τη μετα-εμφυλιακή μιζέρια στη δυτική Αφρική και την «ειρηνική» αραβική επίφαση «επανάστασης» στην Υεμένη...
Οι δύο Λιβεριανές είναι η 72χρονη πρόεδρος Ελεν Τζόνσον-Σίρλιφ, απόφοιτος του Χάρβαρντ, πρώην μεγαλοστέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Σίτιμπανκ που βρίσκεται στην εξουσία από το 2005 και η 38χρονη Λέιμα Γκμπόουι, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών απέναντι στους πολέμαρχους που βύθισαν τη χώρα - με τη συναίνεση και την υποστήριξη ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων - την προηγούμενη 15ετία. Τρίτη βραβευθείσα είναι η 32χρονη επίσης ακτιβίστρια από την Υεμένη, Ταϊακούλ Κάρμαν, συντηρητική ισλαμίστρια - πολέμια του προέδρου της χώρας Σάλεχ και στέλεχος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος Ισλάχ» που συμμετείχε ενεργά σε «ειρηνικές» αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Από τις τρεις βραβευθείσες, η Λιβεριανή πρόεδρος είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση, αφού κατά τα έξι χρόνια προεδρίας της απέδειξε ότι είναι πιστό αφεντικό των πρώην εργοδοτών της (Παγκόσμια Τράπεζα...) αφού χρησιμοποίησε κάθε ξένη «επένδυση» και «βοήθεια» για να υποστηρίξει το κεφάλαιο, αφήνοντας το 80% του λαού της να αργοσβήνει στη μιζέρια της ανεργίας και της φτώχειας... Η «επιτυχία» της υποτίθεται πως είναι η «ειρήνη», αλλά ούτε αυτή είναι πραγματική μιας που στηρίζεται στα όπλα 9.000 κυανόκρανων. «Λεπτομέρεια»: Βραβεύτηκε τέσσερις μέρες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τρίτης...
Το άλλοθι της νορβηγικής επιτροπής για το Νόμπελ Ειρήνης είναι μάλλον η βράβευση της επίσης Λιβεριανής ακτιβίστριας Λέιμα Γκμπόουι, που το 2003 κινητοποίησε και οργάνωσε γυναίκες από διάφορες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ο εμφύλιος.
Η Υεμενίτισσα απ' την άλλη, επιλέχθηκε να βραβευτεί, για να φανεί, όπως δήλωσε ο προεδρεύων της επιτροπής, πως η λεγόμενη «αραβική άνοιξη δεν μπορεί να πετύχει δίχως τη συμμετοχή των γυναικών»...







Σχετικά με τα Γεγονότα στο Τμήμα Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 και έπειτα από μια μαζικότατη συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας, πάρθηκε απόφαση για συνέχιση των φοιτητικών κινητοποιήσεων στο Τμήμα μας αλλά και για διεκδίκηση εμβόλιμης εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές καθώς και διπλής εξεταστικής κανονικής διάρκειας τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Να σημειωθεί, πως το δεύτερο σκέλος της απόφασης των φοιτητών -που είναι άρρηκτα συνεδεμένο με την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου που προβλέπει συρρίκνωση εξεταστικών- προέκυψε έπειτα από την πραξικοπηματική απόφαση του κυρίου Γιαννακουδάκη για πραγματοποίηση εξεταστικής express για 57 μαθήματα μέσα σε οχτώ ημέρες.
Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, η πλειοψηφία του αμφιθεάτρου προχώρησε σε μαζική παράσταση έξω από το γραφείο του κυρίου Γιαννακουδάκη, προκειμένου να αποδείξει ότι ο συλλογικός δρόμος είναι η μόνη διέξοδος στις διεκδικήσεις μας. Η σύσταση των ατόμων περιλάμβανε μέλη της ΕΑΑΚ, της ΠΑΣΠ, ανένταχτους φοιτητές αλλά και υποστηρικτές της ΔΑΠ. Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στον τομέα Φυσικοχημείας ενώ μια ομάδα ενημέρωνε τον κύριο Γιαννακουδάκη σε ήπιο τόνο, ότι πάρθηκε απόφαση και με βάση αυτήν ζητήθηκε η σύγκλιση Συνέλευσης Τμήματος. Για να διασφαλιστεί μάλιστα η ικανοποίηση του αιτήματος των φοιτητών, προτάθηκε η επί τόπου σύνταξη του καλέσματος.
Ο κύριος Γιαννακουδάκης, κατά τη διάρκεια της μαζικής παράστασης, προκλητικά επέλεξε να απαντά στις τηλεφωνικές γραμμές του αντί να κατανοεί τα δίκαια αιτήματά μας. Σε αυτό το σημείο, ανέβηκαν οι τόνοι αλλά ποτέ σε υβριστικό βαθμό. Μάλιστα, στο χώρο προσήλθε και ο κύριος Μπικιάρης. Έπειτα από την πίεση του Συλλόγου Φοιτητών και επειδή η Γραμματεία τη συγκεκριμένη ώρα δε θα μπορούσε να προωθήσει την πρόσκληση σε Συνέλευση Τμήματος, ζητήθηκε από τον κύριο Γιαννακουδάκη να υπογραφεί δεσμευτικό κείμενο με την πρόθεσή του, ως εγγύηση προς τους φοιτητές. Το κείμενο μάλιστα, υπογράφηκε από τον ίδιο αλλά και από τον κύριο Μπικιάρη. Ο τελευταίος μάλιστα, υπέγραψε με την ιδιότητα του μάρτυρα, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα περιστατικό βίας σε βάρος του Προέδρου του Τμήματος.
Παρά την πρόθεση των φοιτητών, ο κύριος Γιαννακουδάκης είχε εκ των προτέρων επιλέξει να καλέσει τους φύλακες του ΑΠΘ προς συμπαράσταση. Οι ίδιοι, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε λόγος να παρίστανται και ενημερώθηκαν από τους φοιτητές για την κατάσταση, αποχώρησαν. Ο δε υπεύθυνος φύλαξης, χαρακτηριστικά δήλωσε στους φοιτητές πως η φύλαξη του ΑΠΘ δεν εκτελεί χρέη προσωπικής φρουράς καθηγητών και ότι κανονικά θα έπρεπε να αποτραπεί εξ αρχής η είσοδος των φυλάκων στο Τμήμα. Μάλιστα, στη συνέχεια επισκέφτηκε τον ίδιο τον Πρόεδρο για να τον ενημερώσει πάνω σε αυτό.
Με ενυπόγραφη εγγύηση από τον κύριο Γιαννακουδάκη, οι φοιτητές αποχώρησαν. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών πήρε τον προτζέκτορά του, ενημερώνοντας πως θα χρησιμοποιηθεί από την κατάληψη. Ο ίδιος, καθώς αποχωρούσε, δήλωσε πως ο προτζέκτορας είναι ιδιόκτητος και όχι πανεπιστημιακή περιουσία. Τότε, ο ίδιος φοιτητής τον ενημέρωσε πως δεν κινδυνεύει στα χέρια των φοιτητών αλλά πως αν επιθυμεί να τον πάρει, δεν υπάρχει θέμα. Ο κύριος Γιαννακουδάκης, αρνήθηκε να τον παραλάβει. Μάλιστα, προηγουμένως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πως στους φοιτητές θα έδινε και το... βρακί του.
Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος του Τμήματος, για το θεαθήναι προφανώς, προχώρησε στην αποστολή καλέσματος για Συνέλευση Τμήματος, ενώ παράλληλα διακίνησε επιστολή προς μέλη ΔΕΠ και ΜΜΕ, ενημερώνοντας πως η εν λόγω απόφαση πάρθηκε υπό απειλές και άσκηση βίας. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά από παραποιήσεις της παραπάνω ιστορίας τόσο από τον ίδιο όσο και από τα ειδησεογραφικά έντυπα και τα κανάλια, με αποτέλεσμα ο κύριος Γιαννακουδάκης να γίνεται υπαίτιος πρωτοφανούς διασυρμού του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ήρθε η ώρα για τη διεξαγωγή της Συνέλευσης Τμήματος. Η ώρα είχε οριστεί στις 11:00 αλλά ο κύριος Γιαννακουδάκης την άλλαξε σε 10:00 για ευνόητους λόγους. Στις 10:00 λοιπόν, προσήλθε αυτός, η Γραμματέας της Συνέλευσης, ο κύριος Θεμελης και άλλοι οι οποίοι αποχώρησαν μέσα σε ένα τέταρτο (!) έπειτα από επίκληση του Προέδρου στο ακαδημαϊκό τέταρτο. Εκείνη τη στιγμή, μάρτυρες υπήρξαν τουλάχιστον 20 φοιτητές οι οποίοι και αυξήθηκαν αγγίζοντας τους 50 μέχρι τις 11:00. Μάλιστα, άρχισαν να προσέρχονται και άλλοι καθηγητές αναφέροντας ενδεικτικά τους κ. Παπουτσή, κ. Χατζηδημητρίου, κ. Σωτηρόπουλο, κ. Αναστόπουλο και άλλοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είχαν ενημερωθεί για Συνέλευση στις 11:00. Να σημειωθεί, ότι σε αυτήν τη φάση, στο χώρο βρίσκονταν και οι φοιτητικοί εκπρόσωποι στη Συνέλευση Τμήματος. Πρόκειται τους εκπροσώπους των ΔΑΠ (8), ΠΑΣΠ (2), ΕΑΑΚ (4) οι οποίοι και θεωρούνται μέλη της Συνέλευσης Τμήματος με δικαίωμα ψήφου. Με άλλα λόγια, αν ο κύριος Γιαννακουδάκης είχε παραμείνει στο χώρο και δεν υπέσκαπτε τη διαδικασία, η απαρτία θα ήταν εφικτή και η Συνέλευση θα είχε πραγματοποιηθεί.
Την ίδια μέρα, σκάει ως βόμβα εν αιθρία και η είδηση ότι ο κύριος Γιαννακουδάκης ζήτησε Εισαγγελική Παρέμβαση για τη διαπίστωση ή όχι ποινικών αδικημάτων, κάτι το οποίο δεδομένης της αληθινής πορείας των πραγμάτων, θα πέσει στο κενό λόγω έλλειψης του παραμικρού στοιχείου. Να σημειωθεί δε, ότι ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνη ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή μια σειρά από μηνύσεις λόγω της άμεσης εμπλοκής του σε μια σειρά από σκανδαλα του ΑΠΘ τα οποία έλαβαν χώρα όσο ήταν αντιπρύτανης - ενδεικτικά αναφέρονται οι εργολαβίες και οι μίζες για το πετρέλαιο.
Αντί να συμπαραταχτούν με τους φοιτητές όπως αποφάσισε το κεντρικό τους όργανο (ΕΣΔΕΠ), ορισμένοι καθηγητές προχώρησαν σε μια σειρά από εκδικητικές ενέργειες σε βάρος των φοιτητών και των δίκαιων αιτημάτων τους. Χαρακτηριστική εξάλλου είναι και η επιλογή ορισμένων ατόμων όπως ο κύριος Γιαννακούρος, να δημοσιοποίησουν τις μυθιστορηματικές επιστολές του Προέδρου, αμαυρώνοντας την εικόνα του Χημικού, το οποίο έχει ήδη τσακιστεί από την πολιτική της κυβέρνησης. Η επιλογή των φοιτητών να διεκδικήσουν σε αυτήν τη φάση μια φυσιολογική εξεταστική, αποτελεί πολιτική πράξη που θέτει σε αμφισβήτηση τον ίδιο το νόμο που επιβάλλει όλο αυτό το πλαίσιο σπουδών και παράλληλα συνιστά ένα ακόμη βήμα για την ανατροπή του που είναι και η διάθεση της πλειοψηφίας των φοιτητών από ένα εύρος πολιτικών χώρων.
Όσοι είμαστε μάρτυρες των γεγονότων, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το Σύλλογό μας κόντρα στη λάσπη που μεθοδευμένα προσπαθούν να του ρίξουν. Δε θα δεχτούμε από άτομα και μάλιστα καθηγητές που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα των όσων συνέβησαν, να ερμηνεύουν την πλειοψηφία των φοιτητών κατά το δοκούν και να προσβάλουν την αξιοπιστία μας. Δε θα δεχτούμε από άτομα τα οποία αλλάζουν τη στάση τους ανάλογα με τις φάσεις της σελήνης, να μας ενημερώσουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα αιτήματά μας, οι διεκδικήσεις μας.
Ο Σύλλογός μας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του για έκτη συνεχή εβδομάδα και η σαφής πολιτική γραμμή του ενάντια στην κυβέρνηση και τη συνολική πολιτική της, το νόμο Διαμαντοπούλου, την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σπάσει από τις μεθοδεύσεις των πιο αντιδραστικών κομματιών εντός του Τμήματος, είτε πρόκειται για συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ είτε για ορισμένες ομάδες φοιτητών.







Επειγον!!! Ενημερωση για την συλληψη 12χρονού μεταναστη
από * 23:33, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
Ενημέρωση για την σύλληψη 12χρονου στις 5/10
Στις 5 Οκτώβρη, στην Δάφνη, συννελήφθει από τους μπάτσους ο 12χρονος Αλή Μοχάμετ Ρασούλ να ψάχνει σε κάδο σκουπιδιων. Τον μετέφεραν από το ΑΤ Δαφνης στο κρατητήριο ανηλίκων Αμυγδαλέζα,περιοχή Θρακομακεδόνες καθώς στερείται νόμιμα χαρτια. Ο μικρος έχει άλλα δύο αδέρφια ανήλικα και την μητερα του στην Αθήνα και θέλει να επιστρέψει στην οικογένεια του, όπως και η μητέρα του το θέλει κοντά της. Επικοινωνήσαμε με το κρατητήριο όπου μας είπαν πως αν η μητέρα εχει χαρτιά νόμιμα(που δεν τα έχει) μπορεί να παρει το παιδί της. Αν όμως δεν έχει χαρτια και πάει εκει να το ζητήσει θα συλληφει και αυτή ως λαθρομετανάστρια. Επίσης η απάντηση των ανθρωποφυλάκων παιδιών εκεί είναι πως θα κρατηθεί απο 6 μήνες μέχρι ενα χρόνο, δήθεν για το καλό του, και ότι δήθεν θα του παρέχουν κάποιες ανέσεις σαν ανήλικος και μετά από ένα χρόνο θα του δωθεί χαρτί απέλασης. Επαναλαμβάνουμε πως το παιδί θέλει να επιστρέψει στην οικογένεια και να μην μεινει σε κανενα κρατητηριο δηθεν κρατους δικαιου και ζητάμε το ενδιαφέρον και την αλληλεγγυη συντροφων-ισσων καθωσ και νομική υπόστηριξη ωστέ ο πιτσιρίκος να γυρίσει στην οικογένειά του. Σύντροφοι το θέμα επίγει. τηλ.επικοινωνίας είναι το ίδιο με την περίπτωση του Σαλι :6949541712
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΠΕΙΓΟΝ




Φασιστική Επίθεση στην Πετρούπολη
από Ανώνυμος 21:44, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
Σήμερα, Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης και στην Λαϊκή Αγορά φωνάζοντας ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα και προπηλάκιζαν κόσμο της γειτονιάς που αντιδρούσε και τους έδιωχνε.
Επιτέθηκαν στο συνεργείο της Εργατικής αλληλεγγύης που έκανε εκείνη την ώρα εξόρμηση και καλούσε τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10. Χτύπησαν 2 συντρόφους, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, έβριζαν, απειλούσαν και χαιρετούσαν ναζιστικά! Λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε δασκάλα αγωνίστρια που έκανε παρέμβαση στη Λαϊκή αγορά για κινητοποίηση που υπάρχει στην περιοχή για την Παιδεία.
Στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δημότες Πετρούπολης ο Μιχάλης Γιαννόγκονας και ο Θανάσης Κουράκoς καθώς και άλλα άτομα που δεν γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεία τους.
Παρά τις καταγγελίες που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης οι φασίστες συνέχισαν ανενόχλητοι να τραμπουκίζουν στην γειτονιά περνώντας μάλιστα 2 φορές δίπλα από το αστυνομικό τμήμα.
Οι φασίστες έχουν πάρει θάρρος από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και τα δεκανίκια της ΝΔ και ΛΑΟΣ. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι κατά χιλιάδες αγωνίζονται και παλεύουν ενάντια στο μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, οι φασίστες λειτουργούν σε συνεργασία με την αστυνομία με στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου.
Ηδη στην γειτονιά της Πετρούπολης υπάρχει μάζεμα και πρώτη αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου της γειτονιάς για τα γεγονότα σήμερα Σάββατο 8 Οκτώβρη στης 6μμ στην πλατεία ΗΡΩ!
Είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσουμε!
Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τα τσιράκια της να μας τρομοκρατήσουν και να μας διαιρέσουν
Ολοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ




ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ...
από ΜΑΜΑ ΝΑΤΟΥΣΚΑ 13:23, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
ΠΡΟΤΑΣΗ
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΒΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΣ?
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΒΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ?
ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ, ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥ ΘΕΝΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗΛΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
-ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ-
ΔΕ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ
ΔΕ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΔΕ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.... ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ
ΔΕ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...
ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ
ΣΕ ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΙΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ
ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ <ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΛΑΘΟΣ>
-ΟΚ- ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ-
ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΩΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΛΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΡΑΤΟΙ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ
ΟΣΗ ΜΑΓΚΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΜΑΓΚΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ......
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Υ.Σ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΑΜΑ ΝΑΤΟΥΣΚΑ