Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Παρασκευη 7 Οκτωβριου 2011

Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας
Στην τελική φάση φαίνεται πως εισέρχεται το γερμανικό σχέδιο, που με «πειραματόζωο» την Ελ­λάδα φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία Νέα Ευρώπη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Βερολίνου και των τρα­πεζικών και επιχειρηματικών συμφε­ρόντων του.
Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, η έλευση του Γερμανού υπουργού Οικονο­μίας Φίλιπ Ρέσλερ, επικεφαλής μιας πολυμελούς ομάδας επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων, φέρε­ται να σηματοδοτεί την απαρχή της δι­αδικασίας παραδοχής μιας αδυναμίας πληρωμών από την πλευρά του ελληνι­κού κράτους. Και πιθανώς το τέλος της ελληνικής κυριαρχίας στην οικονομική και πολιτικη και εθνικη στρατηγική της χώρας.
Πλέον η αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους προεξοφλείται τις τελευ­ταίες ημέρες από όλο και περισσότε­ρα ξένα ΜΜΕ. Δεν είναι όμως υπόθε­ση μόνο των μίντια. Ταυτόχρονα απο­τυπώνεται από την εκτίναξη των CDS και την καταβαράθρωση των τραπεζι­κών μετοχών στο Χ.Α. Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι παράγοντες στον ευρωπαϊκό χώρο δείχνουν να «βιάζο­νται» για την ολοκλήρωση του προσω­ρινού μηχανισμού EFSF, που θα μπορεί να διατηρήσει στη ζωή το τραπεζικό σύστημα στο (βέβαιο) ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας.
Το «Σχέδιο Ρέσλερ»
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Ρέσλερ κομίζει επεξεργασμένο σχέ­διο ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Το ότι σε αυτή τη συγκυρία στη γερμανική έκδο­ση των «Financial Times» γινόταν λό­γος για παραίτηση του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κοινοτικός επίτροπος και ο επι­κεφαλής του Eurogroup έθεταν όσο πιο ωμά μπορούσαν το θέμα των ιδιω­τικοποιήσεων μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθούν.
Όλα αυτά άρχισαν να σχηματοποι­ούνται λίγο αφότου ο Γιούνκερ ανέβα­λε το συμβούλιο υπουργών της 13ης Οκτωβρίου, μεταθέτοντας βέβαια και την καταβολή της 6ης δόσης του δανεί­ου, εφόσον βέβαια κι αυτή υπάρξει...
Η πίεση που δέχεται η Ελλάδα από την Τρίτη, είναι ασφυκτική και συγκεκριμένη. Υπό την απειλή της αναγκαστικής χρεοκοπίας (λενε οτι αν δεν υπάρξει δόση, τα ταμιακά διαθέσιμα φτάνουν έως τις αρχές Νοεμβρίου το πολύ, ενω ολος ο κοσμος γνωριζει οτι οι δοσεις πανε κατευθειαν στα χερια των ξενων τοκογλυφων, τιποτε δεν μπαινει στη χωρα, οι μισθοι των δημοσιων και οι συνταξεις πληρωνονται απο τους φορους, τους οποιους μισθους και συνταξεις απειλει ο Βενιζελος να κοψει), η τρόικα πιέζει ασφυκτικά για τις ιδιωτικοποιήσεις. Και εδώ ο Γιούν­κερ ήταν σαφής:
«Η ελληνική (sic! εννοει την κυβερνηση της τροικα) κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις με πωλήσεις ποσοστών σε εταιρείες, γη, κτηματική περιουσία και σε παραχω­ρήσεις περιουσίας για εκμετάλλευ­ση». Ο όρος που εδώ τρομάζει είναι βέβαια οι «παραχωρήσεις», μια και συνήθως χρησιμοποιείται σε περιπτώ­σεις που οι κυβερνήσεις εκχωρούν κρατικό χώρο (άρα και κυριαρχία) για να γίνουν γεωτρήσεις ή εκμεταλλεύ­σεις άλλου είδους.
Παράλληλα ζητείται από την κυβέρ­νηση να ψηφίσει όλα τα νέα μέτρα (που θα υποβληθούν σε αναλυτικό πλάνο) επίσης πριν εκταμιευθεί η επό­μενη δόση.
Κυβερνητικός υποτιθεμενος πανικός
Με την κυβέρνηση σε εναν υποτιθεμενο δηθεν πλήρη πανι­κό οπως διαδιδουν τα πληρωμενα παπαγαλακια της ξενοκινητης τροικα, απέναντι στο ορατό πλέον ναυάγιο τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα οπως λενε και διαδιδουν, η αληθεια ειναι οτι τρεμει το φυλοκαρδι των ξενων τοκογλυφων και των μασονων αν θα πετυχει το πειραμα τους στην Ελλαδα πως να κανουν δουλο εναν λαο, ο αρχικλεφταρας Ευάγγελος Βενιζέλος που εχει γδυσει οποιο υπουργειο περασε, το μόνο που μπόρεσε να πει είναι... να πληρώνου­με τους φόρους μας για να μην πέσουν έξω οι στόχοι. Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν φαίνεται να πιστεύει πλέον σε αυ­τό. Και πρωτίστως οι Γερμανοί, που σύμ­φωνα με την τελευταία ειδησεογραφία φέρνουν μαζί τους και τη λύση.
Σύμφωνα με τις διαρροές, η διαδικα­σία χρεοκοπίας θα πρέπει να δρομολο­γηθεί από ανεξάρτητο σώμα των τοκογλυφων, το οποίο θα αναλάβει, αλλά και θα εποπτεύει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη χρεω­μένη χώρα και τους πιστωτές της. Προ­οπτικά αυτό το σώμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα είδος Ευρωπαϊκού Νο­μισματικού Ταμείου και να διαδεχθεί τον μόνιμο μηχανισμό του ESM.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληρο­φορίες, στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης των τοκογλυφων γερμανων του 4ου Ραιχ θα δανειοδοτεί τις χώρες με πρόβλημα χρέους μόνο εάν συμμετέχουν ικανο­ποιητικά οι πιστωτές τους.
Την ίδια στιγμή φαίνεται πως όλοι εκβιάζουν όλους με μόνιμο θύμα την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι δανειστές τοκογλυφοι, με την άνεση που τους δίνει ο καθαρός λήξεως ομολόγων Οκτώβριος προχωρούν στην επόμε­νη φάση του εκβιασμού - παιχνιδιού. «Ικανοποιήστε όλα τα αιτήματά μας... εχθές για να δούμε εάν θα πάρετε την έκτη δόση» λένε οι δανειστές τοκογλυφοι, με τους Γερμανούς ναζιτες του 4ου Ραιχ να καθιστούν σαφές πως έχουν στο... συρτάρι έτοιμο σχέ­διο για διαγραφή μεγαλύτερου (από το 21%) ελληνικού χρέους. Κάτι που προεξοφλήθηκε με την τραπεζική κα­τάρρευση στη συνεδρίαση του Χ.Α. της 4.10.
Το χαρτί του ίδιου εκβιασμού έριξε στο τραπέζι όμως και ο Ευ. Βενιζέλος, προειδοποιώντας (την Τρίτη) τους φο­ρολογούμενους πως θα πρέπει να καταβάλλουν τα κάθε λογής χαράτσια για να συνεχίσουν να πληρώνονται. Ανταποδοτικά χαράτσια πρώτη φορά επιβάλλονται, αλλά εν πάση περιπτώ­σει έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.
Στην περίπτωση πάντως που πιστω­τές και οφειλέτες δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, θα πρέπει αμφότερες οι εμπλεκόμενες πλευρές να υπολογί­ζουν σε σοβαρές συνέπειες. Δηλαδή οι μεν οφειλέτες θα αναγκαστούν να δεχθούν την πρόσβαση στα περιουσι­ακά στοιχεία τους (του κράτους), οι δε πιστωτές υψηλές απώλειες. Και ολα αυτα, για να γινει ο πειραματικος λαος δουλος, και να κρατηθει το 4ο Ραιχ των ναζιστων.
Από την πλευρά του ο Ρέσλερ, ο οποίος μην ξεχνάμε πως είναι και αντικαγκελάριο ς της Γερμανίας, ειναι υιοθετημενος απο γερμανους ταυλανδος, πουλημενο τομαρι, ετοιμο να ξεπουλησει τα παντα, δή­λωσε ότι σέβεται τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα προ ημερών, ανακοινώνοντας και την από καιρό προγραμματισμένη κάθοδό του στην Αθήνα, σημείωσε: «Αν εμείς προ­σπαθούσαμε να κάνουμε ό,τι κάνουν αυτοί μέσα σ’ έναν χρόνο, να ’στε σί­γουροι ότι και στη Γερμανία θα είχαμε συνέχεια διαδηλώσεις. Αξίζει να στη­ρίξουμε την Ελλάδα και να ενδυναμώ­σουμε την ανταγωνιστικότητά της».
Τέλος, ανέφερε συγκεκριμένα πα­ραδείγματα «βοήθειας» που θα μπο­ρούσε να προσφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα, όπως η χρηματοδότηση γερ­μανικών επιχειρήσεων που δραστηρι­οποιούνται ή επιθυμούν να δραστηρι­οποιηθούν και να επενδύσουν κεφά­λαια στην Ελλάδα και η προσφορά για παροχή τεχνογνωσίας. Με ανταλαγμα να γινει ο ελληνικος λαος ρακενδυτος και ψοφοειδης, με μισθους πεινας στιλ Κινας και Ινδιας.




Η Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε την UNESCO ότι πρέπει να 'ξανασκεφτεί' τα σχέδιά της να δεχτεί το αίτημα των Παλαιστινίων να ενταχθούν την Οργάνωση, καθώς μια τέτοια απόφαση ίσως εξωθήσει τις ΗΠΑ σε διακοπή της αμερικανικής χρηματοδότησης προς την UNESCO.//// Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!






Κατηγορούμενος για προδοσία ο «γιατρός της CIA» στο Πακιστάν
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011, 07:06
Ειδική επιτροπή του Πακιστάν η οποία πραγματοποιεί έρευνες γύρω από την υπόθεση της εκτέλεσης του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Osama bin Laden, στις 2 Μαΐου, από επίλεκτες δυνάμεις των Η.Π.Α. ανακοίνωσε χθες ότι ένας γιατρός που φέρεται να συνεργάστηκε με τη CIA πριν την μυστική επιχείρηση, θα δικαστεί για προδοσία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC.
Ο Shakil Afridi κατηγορείται ότι οργάνωσε έναν ψεύτικο πρόγραμμα εμβολιασμού στο Αμποταμπάντ προκειμένου να υπάρχει στη συνέχεια διαθέσιμο DNA για την ταυτοποίηση της σορού του Osama Bin Laden.



Βρετανία: Πάνω από τους μισούς πολίτες ζητούν αποχώρηση από το Αφγανιστάν
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011, 08:00
Υπέρ της άμεσης αποχώρησης των Βρετανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes. Ειδικότερα, σχεδόν τα 3/4 των Βρετανών (71%) πιστεύουν ότι είναι αδύνατο για τους Δυτικούς να κερδίσουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν έχουν ενισχυθεί δέκα χρόνια αφότου εκδιώχθηκαν από την εξουσία.
Σε άλλη δημοσκόπηση στον Ιούνιο, το 60% των Βρετανών είχε την ίδια γνώμη.
Παράλληλα, το 57% των Βρετανών ζητεί την άμεση αποχώρησή τους (έναντι 26% που αντιτίθεται σε αυτή). Τον Ιούνιο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 48%.




Συνεχίζει την απεργία πείνας blogger στην Αίγυπτο
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011, 03:19
Έντονη είναι η ανησυχία των συγγενών και μελών ακτιβιστικών οργανώσεων στην Αίγυπτο για την πορεία της υγείας ενός Αιγύπτιου blogger ο οποίος συνεχίζει να αρνείται φαγητό από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της φυλακής όπου βρίσκεται. O Maikel Nabil Sanad έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 23 Αυγούστου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκισή του ύστερα από τη δημοσιοποίηση αρνητικών σχολίων για τον Στρατό της Αιγύπτου στο Facebook και στο προσωπικό του blog.
Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας πήρε αναβολή και ως νέα ημερομηνία έχει οριστεί η 11η Οκτωβρίου, ωστόσο οι συγγενείς του φοβούνται μήπως έχει χάσει τη ζωή του μέχρι τότε, καθώς όπως τονίζουν η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.
«Η αναβολή της δίκης δείχνει την έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή του Maikel», υπογράμμισε ο δικηγόρος του, Negad el Borei.
H συγκεκριμένη υπόθεση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης στην Αίγυπτο καθώς θέτει το ερώτημα του κατά πόσο άλλαξαν τελικά οι καταστάσεις στην κοινωνική και πολιτική ζωή μετά την απομάκρυνση του πρώην προέδρου της χώρας, Hosni Mubarak, από την εξουσία τον περασμένο Φεβρουάριο.



Ανησυχία Ρωσίας για την αντιπυραυλική Νατοϊκή ασπίδα στην Ευρώπη
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011, 07:08
Η Ρωσία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το αμερικανικό σχέδιο για ανάπτυξη αναχαιτιστών πυραύλων πάνω σε πλοία ανοιχτά των Ισπανικών ακτών και δήλωσε ότι «δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία».
Οι ΗΠΑ προγραμματίζουν την ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων στα πλαίσια της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, που αποσκοπεί στην προστασία των Νατοϊκών εταίρων και των ΗΠΑ δηθεν οπως λενε από ενδεχόμενη επίθεση με πυραύλους μακρού βεληνεκούς απ’ το Ιράν, αλλα στην ουσια οπως ολοι καταλαβαινουν σημαδευοντας την Ρωσια.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η ανάπτυξη των πυραύλων αποτελεί «σημαντική ενίσχυση των αμερικανικών αντιπυραυλικών ικανοτήτων στην Ευρώπη». Η Μόσχα ανησυχεί ότι το αντιπυραυλικό σύστημα θα μπορούσε να υποσκάψει την ασφάλεια της Ρωσίας.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι δεν έχει καμία ένδειξη ότι οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν στην επιθυμία της Μόσχας για νομικές εγγυήσεις ότι το Νατοϊκό σύστημα δεν θα στοχεύει τη Ρωσία.
Η Ρουμανία, η Πολωνία και η Τουρκία έχουν διακηρύξει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.




Κριση στον Τυπο!!
Μαλιστα!!! Εκλεισε η καθημερινη εφημεριδα Φιλαθλος του Κουρη, και η καθημερινη εφημεριδα της θεσσαλονικης Αγγελιοφορος του πεθερου του υπουργου Βενιζελου.






ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
Θα βομβαρδίζουν τη Λιβύη μέχρις εσχάτων...
BΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Τη συνέχιση των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λιβύη, τη σταδιακή μετάβαση της «ασφάλειας» στους ντόπιους του (κατεχόμενου από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις) Αφγανιστάν αποφάσισε χτες μεταξύ άλλων η υπουργική σύνοδος του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη μέρα στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα όσον αφορά στη Λιβύη, ξεκαθαρίστηκε ότι οι ΝΑΤΟικές επιδρομές δεν πρόκειται να σταματήσουν. Μάλιστα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λέον Πανέτα σημείωσε ότι η απόφαση για τερματισμό των επιχειρήσεων στη Λιβύη θα εξαρτηθεί α) από τις εξελίξεις στη Σύρτη, όπου παραμένουν ισχυρές οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις και β) από την ικανότητα των λιγοστων αντικανταφικών ισλαμοφασιστικων φιλονατοικων δυνάμεων να αντιμετωπίζουν μία ένοπλη αντίσταση. Μαζί του συμφώνησε ο Γάλλος ομόλογός του Ζεράλντ Πονγκέτ, που σημείωσε ότι οι βομβαρδισμοί δεν θα σταματήσουν «εάν δεν εξαλειφθούν όλοι οι υπόλοιποι θύλακες αντίστασης».
Σε επόμενο σημείο καταγράφηκε η επί του παρόντος άρνηση των ΝΑΤΟικών αξιωματούχων να εξαπολύσουν μία ανάλογη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία γιατί, όπως υποστήριξε και ο ΓΓ του οργανισμού, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στη δεδομένη περίπτωση δεν ισχύουν οι δύο βασικές προϋποθέσεις που ίσχυαν στην περίπτωση της Λιβύης: α) δεν υπάρχει σαφής εντολή από τον ΟΗΕ, β) δεν υπάρχει ξεκάθαρη υποστήριξη από χώρες της περιοχής.
Οσον αφορά στο Αφγανιστάν, οι ΝΑΤΟικοί εταίροι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι «βαίνει καλώς» το σχέδιο μετάβασης της ευθύνης για την «ασφάλεια» στις αφγανικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις μέχρι το 2014. Μάλιστα, αρκετές χώρες (συγκεκριμένα Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Σλοβακία) συμφώνησαν να στείλουν μία κοινή 40μελή ομάδα στρατιωτικών εκπαιδευτών στο Αφγανιστάν με Κροάτη επικεφαλής. ΝΑΤΟικές πηγές πρόσθεσαν με νόημα πως η ομάδα μπορεί να μεγαλώσει κατάτι «γιατί έχει μείνει ανοικτή η πόρτα και για τη Σερβία».
Οσον αφορά στο Κοσσυφοπέδιο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ υποστήριξε τη συνέχιση των «παγωμένων» διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα στις Βρυξέλλες πιέζοντας για «νέα πρόοδο στον πολιτικό τομέα»... αφού, όπως ισχυρίστηκε, «με ειρήνη και διαλλακτικότητα μπορεί να εξευρεθεί διέξοδος από την κρίση»...
Ευθυγραμμισμένος για άλλη μια φορά με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια εμφανίστηκε και ο Ελληνας υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, που σε δηλώσεις του διαφήμισε την εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και υπογράμμισε τον «κεντρικό ρόλο της βάσης της Σούδας».
Σε ό,τι αφορά το Κόσσοβο ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ανήσυχος για την πορεία των πραγμάτων, τόνισε ότι «η KFOR θα πρέπει να είναι αντικειμενική και ουδέτερη» και ότι δήθεν «ο ρόλος της είναι η διασφάλιση της ειρηνικής διαβίωσης στην περιοχή». Τόνισε επίσης ότι θα ήταν «λάθος να επιδεινωθούν οι σχέσεις της Σερβίας με το ΝΑΤΟ».



ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Στο «γύψο» το ΚΚ για ένα εξάμηνο
Το ειδικό δικαστήριο της Αλμα-Ατα εξέδωσε την Τρίτη 4/10 απόφαση με την οποία «παγώνει» τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζαχστάν (ΚΚΚ) για έξι μήνες, επιβάλλοντας και χρηματικό πρόστιμο 10 βασικών μισθών (102 δολαρίων) στον Πρόεδρό του, Γκαζίζ Αλνταμζάροφ.
Το δικαστήριο έλαβε αυτήν την απόφαση με την πρόφαση της ένταξης του ΚΚΚ σε μια ένωση πολιτικών δυνάμεων με τον τίτλο «Λαϊκό Μέτωπο», μαζί με το κόμμα «Αλγκα» («Μπροστά»), το οποίο δεν έχει πάρει άδεια λειτουργίας από τις αρχές. Αυτή την αφορμή επικαλέστηκε το δικαστήριο, για να τεκμηριώσει πως το ΚΚΚ παραβιάζει τη νομοθεσία περί πολιτικών κομμάτων.
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του ΚΚΚ έκανε λόγο για προσπάθεια αδυνατίσματος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και του «Λαϊκού Μετώπου», που όπως υποστήριξε ως βασικό στόχο έχει την παρακολούθηση της καταγραφής του εκλογικού αποτελέσματος των προσεχών βουλευτικών εκλογών και στα 9,5 χιλιάδες εκλογικά τμήματα της χώρας.
Να σημειωθεί πως η δικαστική απόφαση να «παγώσει» η δράση του ΚΚΚ για ένα εξάμηνο λήφθηκε λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν μέσα στο 2012.



ΧΙΛΗ
Διακοπή του διαλόγου
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--
Διακόπηκε ο διάλογος μεταξύ φοιτητών και της κυβέρνησης του αντιδραστικού πινοτσετικου προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, εξαιτίας του νόμου που προωθεί για την ποινικοποίηση των αγώνων, των διαδηλώσεων και των καταλήψεων. Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων του κινήματος για την Παιδεία και του υπουργού Παιδείας Φελίπε Μπούλνες, οι μαθητές αποχώρησαν αμέσως, ενώ οι φοιτητές δήλωσαν την κατηγορηματική απόρριψή τους στο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των αγώνων, που υπονόμευσε το διάλογο, καθώς και τις διαφωνίες τους όσον αφορά την πρόταση της κυβέρνησης που ναι μεν προβλέπει αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, αλλά δεν διασφαλίζει το δημόσιο και ποιοτικό χαρακτήρα της Παιδείας, που συνιστά το βασικό αίτημα του κινήματος το οποίο οδεύει προς έξι μήνες κινητοποιήσεων.
Την ίδια στιγμή για μία ακόμη φορά η καταστολή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στις νέες κινητοποιήσεις. Μέχρι αργά χτες είχαν αναφερθεί ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες.
Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία» που διοργανώνουν οι φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις, η Ενωση Πανεπιστημιακών και η Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CUT). «Ξέρουμε ότι έχουμε τη στήριξη του λαού αλλά θέλουμε να έχουμε την επίσημη επιβεβαίωσή της», τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χιλής (FΕCH) Καμίλα Βαγιέχο, ενώ για χτεσινή καταστολή την χαρακτήρισε «πρωτοφανή» ακόμη και για τη Χιλή...


ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Σφαγή αμάχων στη Σύρτη
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Σε τεράστια οργή έχει πλέον μετατραπεί η δυσφορία του λαού της Σύρτης απέναντι στους μαχητές του Μεταβατικού Συμβουλίου, αλλά και το ΝΑΤΟ, καθώς όλοι, ακόμη και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, καταγγέλλουν ότι οι μαχητές του Συμβουλίου και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους βάλλουν, από εδάφους και αέρος, αδιακρίτως με αποτέλεσμα να έχουν μεγιστοποιηθεί οι απώλειες μεταξύ των αμάχων που πεθαίνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή που υφιστάμεθα», τόνιζαν πολλοί από αυτούς με νόημα, ενώ τόσο το Συμβούλιο όσο και το ΝΑΤΟ επέμεναν ότι κάνουν ό,τι μπορούν για μην πλήττουν πολίτες.
Αυτοκινητοπομπές αμάχων εγκατέλειπαν και χτες την πόλη που συγκλονίζεται από τις μάχες σώμα με σώμα. Την ίδια στιγμή ενώ εντείνονταν οι φήμες ότι πιθανότατα ο γιος του Καντάφι Μουτασίμ, που φερόταν να βρίσκεται μέσα στη Σύρτη, εγκατέλειψε την πόλη, ο συνταγματάρχης έκανε και πάλι «την εμφάνισή του». Με ηχητικό του μήνυμα, από το δίκτυο «αλ Ράι», ο Καντάφι κάλεσε τους Λίβυους σε «αντίσταση μέχρι να φύγουν οι κατακτητές» καλεσε επισης τον Λιβυκο Λαο να μην φοβηθει και να κατεβει σε διαδηλωσεις στους δρομους εναντια στους κατακτητες, και προειδοποίησε για «επεμβάσεις και σε άλλες χώρες του Τρίτου Κόσμου», σημειώνοντας προς τις ηγεσίες τους να μη νιώθουν ασφαλείς επειδή έσπευσαν να αναγνωρίσουν το «Μεταβατικό Συμβούλιο». Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, μετά το πέρας συνεδρίασης σε επίπεδο υπουργών Αμυνας, επαναλάμβανε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις «μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος Καντάφι», αλλά και να «καταστεί βέβαιο ότι οι δυνάμεις του Συμβουλίου μπορούν να κρατήσουν την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα», αφήνοντας έτσι ένα νέο «παραθυράκι» για παράταση και πιθανότατα αλλαγή της μορφής της στρατιωτικής ΝΑΤΟικής επέμβασης στη βορειοαφρικανική χώρα.
Παράλληλα με όλα αυτά, 1.000 περίπου μαχητές του Συμβουλίου κατευθύνονταν, χτες, προς το Μπάνι Ουαλίντ, προκειμένου να προσπαθήσουν, αρχικώς, να διαπραγματευτούν και στη συνέχεια να πολιορκήσουν, εφόσον χρειαστεί, και αυτήν την πόλη. Οι μαχητές ξεκίνησαν από την πόλη Γκαργκαρές, έξω από την Τρίπολη.




ΕΛΛΑΔΑ
Είναι όλοι στο κόλπο. Η κοινωνία που έφτασε τα όρια της ανοχής, πρέπει να μείνει υπόδουλη, πριν κάποιο τυχαίο γεγονός πυροδοτήσει μια εξέγερση εξαπατημένων πολιτών και κατεδαφιστεί το υπερτιμολογημένο οικοδόμημα του φέουδου των μεγαλοεργολάβων, στο οποίο έχουν επενδύσει με δισεκατομμύρια από δωροθεσίες οι τύραννοι της χώρας.
Η κοινωνία δε πρέπει να ξυπνήσει ποτέ από το λήθαργο του όπιου της ενισχυμένης αναλογικής και της αντιπροσωπευόμενης “δημοκρατίας”. Η κοινωνία πρέπει να συναινεί αδιαμαρτύρητα στην έκδοσή της. Η κοινωνία πρέπει να αγαπάει το νταβατζή της, να αγαπάει το μακρύ και βαρύ του χέρι, να τον λατρεύει και να τον βλέπει ως σωτήρα.
Πρέπει να λαμβάνει τακτικά τη δόση της, να βαράει ενέσεις τάξης και νομιμότητας, για να κοιμάται ασυνείδητα με όλους τους πελάτες. Η κοινωνία πρέπει να μείνει ναρκωμένη στο κρεβάτι, κουκουλωμένη με τη ζεστή κουβερτούλα της αφέλειας, μακάρια και πτωχή το πνεύματι, στο ημίφως μιας 42άρας οθόνης που παίζει ακριβοσκηνοθετημένες τσόντες με ομαδικά όργια παρά φύση πληροφόρησης.







Μισθός δημοσίου υπαλλήλου 34,78 ευρώ
από detox 17:28, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011
Πρόκειται για εργαζόμενη στην Πολεοδομία της Πάτρας.
Η κρίση έφερε τα μέτρα και τα μέτρα έφεραν το αδιέξοδο. Και η απόγνωση εργαζομένων που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα αρχίζει να φαίνεται το τελευταίο δίμηνο, με τις μειωμένες μισθοδοσίες που ελέω τρόικας και δανεισμού δίνονται στους υπαλλήλους. Πολλοί από τους οποίους ούτε καν που υπολόγιζαν πόσο λίγα χρήματα θα πάρουν στο χέρι. Και όταν το συνειδητοποίησαν απορούσαν για το πώς θα τη βγάλουν όλο το μήνα.
Το ίδιο... πέσαμε κι εμείς από τα σύννεφα, όταν μία γυναίκα υπάλληλος παρέδωσε στην εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, το χαρτί της μισθοδοσίας της, το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα αποκρύπτοντας το τμήμα που αναφέρεται στα στοιχεία της. Δείχνουμε, όμως, το επίμαχο τμήμα που είναι και το σημαντικό αναφορικά με τα πόσα χρήματα εισέπραξε η ίδια από την υπηρεσία της για όλο τον μήνα εργασίας. Μόλις... 34,78 ευρώ!
Πρόκειται για εργαζόμενη στην Πολεοδομία της Πάτρας. Ο κανονικός μισθός της ανέρχεται (όπως άλλωστε αναγράφεται και στο έγγραφο που παρουσιάζουμε) στα 1.251,44 ευρώ. Αυτό είναι το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών της από την υπηρεσία, στην οποία απασχολείται εδώ και επτά περίπου χρόνια. Όπως μας είπε η ίδια, την τελευταία διετία πληρώνει τις δόσεις για ένα δάνειο που είχε πάρει. Κάθε δόση ανέρχεται στα 400 ευρώ περίπου για κάθε μήνα και αυτό το χρηματικό ποσό αφαιρείτο από τη μισθοδοσία της. Δηλαδή από τα 1.251,44, οι αποδοχές της έπρεπε να είναι γύρω στα 850 ευρώ. Όμως είναι και οι νόμιμες κρατήσεις (ασφάλιση κ.λπ.) αλλά τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν και οι μειώσεις που η τρόικα αποφάσισε να γίνουν σε όλο τον δημόσιο τομέα. Έτσι οι συνολικές κρατήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση αγγίζουν, όπως φαίνεται στη μισθοδοσία, τα 1.21674 ευρώ. Και το τελικό πληρωτέο ποσό δεν ξεπερνά τα... 34,78 ευρώ!
«Δηλαδή εγώ τώρα πώς θα ζήσω όλο τον μήνα; Πήρα 34,78 ευρώ στο χέρι για να πληρώσω ενοίκιο σπιτιού, ρεύμα, νερό και τη δόση της εφορίας; Και για να ψωνίσω για να συντηρηθώ; Μα είναι δυνατόν; Θέλουν να μας κάνουν κλέφτες;», αναρωτιέται η συγκεκριμένη εργαζόμενη. Και δεν είναι η μοναδική αλλά απλώς ένα ενδεικτικό παράδειγμα από ό,τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο σε πολλά ελληνικά σπίτια δημοσίω υπαλλήλων.
Λιμενικός πήρε... 88 ευρώ!
Ένας άνδρας, ο οποίος υπηρετεί στο κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, αποτελεί μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση. Παρέλαβε το ενημερωτικό χαρτί της μισθοδοσίας του, με το οποίο τον ενημέρωναν ότι το καθαρό πληρωτέο χρηματικό ποσό από το μισθό του για τον προηγούμενο μήνα ανέρχεται στα... 88,50 ευρώ! Είχαν συμπεριλάβει όλες τις κρατήσεις και τις... τροϊκανές μειώσεις αποδοχών και ο ίδιος τώρα έχει περιέλθει σε πραγματική απόγνωση. Ήδη χρωστάει το ενοίκιο 400 ευρώ για το σπίτι του, ενώ είναι πατέρας ενός παιδιού και αναγκάστηκε να... βγει για δανεικά σε φίλους και γνωστούς ώστε να καλύψει υποχρεώσεις!
Του κατέσχεσαν... 8 ευρώ!
Αυτό κι αν είναι από τα απίστευτα κι όμως ελληνικά! Η περίπτωση αφορά στον Ν.Δ., έναν πρώην εργαζόμενο (οδηγό) στο εργοτάξιο της νέας εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, ο οποίος έμεινε άνεργος. Έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο χρέος του προς το ελληνικό Δημόσιο, που αγγίζει περίπου τα 2.800 ευρώ και προέρχεται από παλιές κλήσεις αλλά και από ανεξόφλητες δόσεις για το φόρο που έπρεπε να καταθέσει. Το ελληνικό κράτος εντόπισε έναν ξεχασμένο τραπεζικό λογαριασμό του στην Αγροτική Τράπεζα, που περιέχει... 8 ευρώ και 43 λεπτά. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο οφειλέτης παρέλαβε ένα ενημερωτικό έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο ενημερωνόταν πως το Δημόσιο προχώρησε στην... κατάσχεση αυτών των χρημάτων με αφορμή το συνολικό χρέος που έχει...





Χιλή: 5 μηνες στους δρομους καμια υποχώρηση εως την νικη
από rebelian 11:05, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011
Τουλαχιστον 250 φοιτητες και μαθητες συνεληφθησαν χτες στην Χιλη μετα το τέλος των ογκοδέστατων εκπαιδευτικών διαδήλωσεων που για μια ακομα απαίτησαν δωρεαν δημοσια και ποιοτική παιδεια για την Χιλιανή νεολαία.
Οι διαδηλώσεις, αποτέλεσμα της καταρευσης και επακόλουθης διακοπής των διαπραγματευσεων μεταξυ κυβέρνησης και φοιτητων - μαθητων μετα απο την αποχώρηση των δευτερων , ειχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμο 30 αστυνομικών και τουλάχιστον 15 πολιτών.
Οι φοιτητες και οι μαθητες αγωνίζονται εδω και 5 μηνες για το αδιαπραγματευτο δικαιωμα στην ποιτική δημοσια γνωση και για την οριστική απομάκρινση των επιχειρησεων απο την εκπαιδευτική διαδικασία, και απολαμβάνουν την στιριξη του 89 της εκατο της Χιλιανης κοινωνιας.
Η κυβέρνηση βλέποντας οτι η απώλεια του εκπαιδευτικου εξάμηνου δεν μείωσε στο παραμικρο την ένταση των διεκδικήσεων, άρχησε τωρα να απειλεί με καταθεση νομου που θα ποινηκοποιεί τις καταλήψεις των σχολών και θα οδηγει τους διαμαρτυρώμενους καταληψίες σε φυλάκηση 3 ετων.
Οι βιαιότερες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Κονσεπσιόν 515 χιλιόμετρα απο το Σαντιάγκο.