Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σαββατο 11 Φεβρουαριου 2012

ΣΥΡΙΑ
Ιμπεριαλιστικη ομάδα πίεσης φιλων της επεμβασης και κατοχης «στήνουν» οι ΗΠΑ
Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αμερικανων πρακτορων κατά κτιρίων των υπηρεσιών ασφαλείας στο Χαλέπι
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.--
Δύο ισχυρότατες εκρήξεις συγκλόνισαν, χθες το πρωί, την εμπορική πόλη Χαλέπι στη βόρεια Συρία. Στόχος των βομβιστικών επιθέσεων, όπως όλα δείχνουν κατά τις συριακές αρχές, ήταν το κτίριο των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 175. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν, από τη Δαμασκό, σε «τρομοκρατικές ομάδες που θέλουν ν' αποσταθεροποιήσουν τη χώρα». Η Συριακη κυβερνηση προσπαθει ακομα και τωρα, που ειναι πλεον ξεκαθαρο οτι επικειται ιμπεριαλιστικη επεμβαση, να μην οξυνει τα πραγματα, γιαυτο αποφευγει να πει την αληθεια. Οτι τετοιου ειδους ενεργειες αποκλειεται να μπορουν να τις πραγματοποιησουν οι γελοιοι ισλαμοφασιστες καραγκιοζηδες των ιμπεριαλιστων. Αυτες ειναι ενεργειες που μπορουν να πραγματοποιησουν μονο αμερικανοι πρακτορες, που εχουν και τα υλικα μεσα και τις γνωσεις για να κανουν τετοιες ενεργειες.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται και εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες περαιτέρω απομόνωσης αλλά και κλιμάκωσης των πιέσεων σε βάρος της συριακής ηγεσίας. Οπως έγινε γνωστό, η Ουάσιγκτον έχει ήδη δρομολογήσει ένα σχέδιο σύστασης μιας ιμπεριαλιστικης ομάδας «Φίλων της Συρίας», η οποία θα λειτουργήσει κατά τα πρότυπα της ομώνυμης ομάδας που στήθηκε στην περίπτωση της Λιβύης, και θα επιδιώξει να συγκεντρώσει στους κόλπους της ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες αλλά και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ, που με το διπλωματικό τους κύρος και την επιρροή θα μπορέσουν να πιέσουν περαιτέρω για εκδίωξη του Ασαντ από την εξουσία.
Την ίδια ώρα, τη θέση της ξεκαθάριζε, για άλλη μια φορά, η Μόσχα καθιστώντας σαφές, διά στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, ότι «δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να προωθηθούν ενέργειας που στοχεύουν τελικά στην εκδίωξη του Ασαντ από την εξουσία». Στο ίδιο μήκος κύματος η Δούμα ενέκρινε απόφαση ενάντια στην οποιαδήποτε απόπειρα «ανατροπής της συριακής ηγεσίας, αλλά και κάθε άλλης ηγεσίας, στο όνομα ανθρωπιστικών σκοπών».





ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αθώοι οι Ράμπο θαυμαστές των ναζί
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, εξακολουθούν να συνεχίζουν τη δράση τους οι κατοχικοί Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν, που σε πολλές περιπτώσεις όπως αποδεικνύεται «διασκεδάζουν» δολοφονώντας Αφγανούς αμάχους. Οπως ανακοινώθηκε χτες, μέλη μιας ομάδας πεζοναυτών που πόζαραν πλάι σε μια σημαία με ένα σύμβολο των ναζί δέχθηκαν μεν επίπληξη αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η έρευνα που διέταξε από τον περασμένο μήνα το αμερικανικό Πεντάγωνο σχετικά με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και δείχνει Αμερικανούς κατοχικούς στρατιώτες να ουρούν πάνω στις σορούς Αφγανών, χωρίς να έχει ανακοινωθεί αποτέλεσμα και την εξαχρείωση να συνεχίζεται.




ΠΕΚΙΝΟ.-- Αντιπροσωπεία με επικεφαλής το βοηθό ΥΠΕΞ Μα Ζαοξού στέλνει η κινεζική ηγεσία στην Τεχεράνη προκειμένου να έχει συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και τους τρόπους εξεύρεσης μιας «πάντα διπλωματικής λύσης αποκλιμάκωσης», όπως ανακοινώθηκε από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ενταλμα σύλληψης επιδόθηκε στον Λουίς Κάρλος Ρεστρέπο, πρώην διαπραγματευτή εκ μέρους της κυβέρνησης του πρώην Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε στις διαπραγματεύσεις με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι συνελάμβανε κοινούς εγκληματίες αλλά και ανέργους και τους οποίους παρουσίαζε ως «αντάρτες που παραδίδονταν στις αρχές». Ο Ρεστρέπο έχει φύγει ωστόσο από τη χώρα όπως και οι άλλοι δύο στενοί συνεργάτες του πρώην Προέδρου που διώκονται. Η πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Μαρία ντε Πιλάρ Ουρτάδο που έχει καταφύγει στον Παναμά και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σάμπας Πρετέλτ ντε λα Βέγκα που έχει καταφύγει στη Κόστα Ρίκα.
TZOYMΠΑ.-- Αξιωματούχοι του Νοτίου Σουδάν υπέγραψαν χτες συμφωνία στο Τζιμπουτί για τη δημιουργία δεύτερου πετρελαιοαγωγού που θα μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το Σουδάν (το οποίο χρησιμοποιεί σήμερα για να εξάγει πετρέλαιο). Ο πετρελαιοαγωγός θα ξεκινά από το Νότιο Σουδάν και θα καταλήγει σε λιμάνι του Τζιμπουτί στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω της γειτονικής Αιθιοπίας. Το Γενάρη η νοτιοσουδανική κυβέρνηση είχε υπογράψει ανάλογη συμφωνία με την Κένυα για την κατασκευή άλλου πετρελαιοαγωγού που θα καταλήγει στο κενυάτικο λιμάνι Λάμου.