Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δευτερα 6 Φεβρουαριου 2012

Αναβαθμίστηκε σε «αντίσταση» η κατηγορία – Την Τετάρτη το πρωί η δίκη του Γερ. Λιόντου
από eksegersi.gr 17:52, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
Για «απείθεια» παρέπεμψαν οι μπάτσοι τον σύντροφο Γεράσιμο Λιόντο, την κατηγορία της «αντίστασης» προσέθεσε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ενώπιον του οποίου προσήχθη σήμερα το μεσημέρι ο σύντροφός μας. Η «αντίσταση» είναι ιδιαίτερα βαρύ αδίκημα, που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, η οποία ούτε αναστέλλεται ούτε μετατρέπεται.
Νομικά, η γελοιότητα γίνεται πιο κραυγαλέα. Διότι δεν γίνεται κάποιος να κατηγορείται ταυτόχρονα για «απείθεια» (εμποδίζει τους μπάτσους χωρίς την άσκηση βίας) και για «αντίσταση» (προϋποθέτει τη χρήση βίας). Αρκεί και μόνο το γεγονός ότι ο σ. Λιόντος πήγε στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα οδηγώντας το μηχανάκι του και μεταφέροντας μάλιστα τον ένα μετανάστη, που προσήχθη μέχρι να φέρουν το πρωτότυπο χαρτί του από το σπίτι του (είχε μαζί του φωτοαντίγραφο) για να κάνει νομικά καταγέλαστη την κατηγορία.
Πολιτικά, όμως, η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη. Γιατί ο κατασταλτικός μηχανισμός επιστρατεύει και την εισαγγελία, προκειμένου να κρύψει δύο γεγονότα. Πρώτο, ότι ασκούσαν τρομοκρατία σε ανθρώπους που χτυπούσαν το κουδούνι των γραφείων εφημερίδας και πολιτικής οργάνωσης, προσπαθώντας να χτυπήσουν τους δεσμούς μεταναστών με την «Κόντρα». Δεύτερο, ότι φασίστες ανάμεσα στους μπάτσους που έκαναν αυτή την προκλητική ενέργεια, επιτέθηκαν σε μετανάστες με ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι καταγράφηκαν. Το γεγονός ότι από την Κυριακή το βράδυ στο Διαδίκτυο κυκλοφορούσε ευρύτατα το ηχητικό ντοκουμέντο με όλες τις λεπτομέρειες της αστυνομικής επιχείρησης, οδήγησε στη «γραμμή» προς την εισαγγελία για αναβάθμιση της ποινικής δίωξης.
Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε και ενώπιον του Γ’ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου παραπέμφθηκε για να δικαστεί ο σ. Γερ. Λιόντος. Ο ίδιος και ο σ. Πέτρος Γιώτης, παρεμβαίνοντας εκτός διαδικασίας, κατήγγειλαν ότι συνέβη ρατσιστική επίθεση αστυνομικών κατά μεταναστών και ταυτόχρονα παράνομη επέμβαση στα γραφεία πολιτικής εφημερίδας και κάλεσαν τον εισαγγελέα της έδρας ν’ ασχοληθεί όχι με τα υποτιθέμενα αδικήματα του σ. Λιόντου, αλλά με τα αδικήματα που διέπραξαν οι μπάτσοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόεδρος και εισαγγελέας, όταν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται (δεν είχαν δει τη δικογραφία, παρά μόνο τις κατηγορίες), δεν έκαναν κανένα σχόλιο ούτε έκαναν παρατήρηση στους συντρόφους που μιλούσαν εκτός διαδικασίας.
Η δίκη του συντρόφου Γεράσιμου Λιόντου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 7, στις 9 το πρωί.
Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά, πως η προσπάθεια απομόνωσης των γραφείων της «Κόντρας» δεν πρόκειται να περάσει. Το δικαίωμά μας να λειτουργούμε τα γραφεία μας όπως εμείς νομίζουμε δεν το διαπραγματευόμαστε με τους μπάτσους. Θα το υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα.






Έπεσε η κυβέρνηση του ΔΝΤ στην Ρουμανία!
από *** 11:38, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
Η Κυβέρνηση που έφερε το ΔΝΤ και την ΕΚΤ στη Ρουμανία, εκταμιεύοντας "πακέτα στήριξης" σε δόσεις (ανάλογα με τα δικά μας χαϊρια) προκειμένου να περνάει μέτρα λιτότητας (μη φανταστείτε τόσο σκληρά όσο αυτά που περνούν οι ντόπιοι λακέδες, και μάλιστα με ανάπτυξη 2%), υπέβαλε την παραίτησή της μετά από πολυήμερες διαδηλώσεις 2 βδομαδων και βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, που εξέφραζαν ανοιχτά τη λαϊκή δυσφορία για την κυβερνητική πολιτική, επεσε η αντιλαικη κυβερνηση. Επειδη το κινημα ειναι αυθορμητο και τυφλο, θα αναλαβει αλλη αντιλαικη κυβερνηση να φερει σε περας τις εντολες του ΔΝΤ και της ΕΕ.





Είτε στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, είτε στα Προπύλαια με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην Κλαυθμώνος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα, σημασία έχει να κατέβουμε...

Γαμιθηκε ο καιρος σημερα!!!!
Εχουνε προβλεψει τον καιρο οι αναποδοι προδοτες της Ευρωπης
για να περασουνε τα αντιλαικα τους μετρα.
Κανεις δεν μπορούσε να προβλέψει ότι σήμερα "θα γαμιότανε ο Δίας"!
Δεν σταματάμε όμως, 10.30 το πρωί πάλι Κλαυθμώνος,
με τα πρωτοβάθμια και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αδύνατο για μαζική συγκέντρωση με τέτοιο καιρό
από μόλις γύρισα από κέντρο 21:04, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
Η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων χρόνων δυσκόλεψε τρομερά την προσέλευση του κόσμου.
Μπράβο σε αυτούς που σε τέτοιες ακραίες και εχθρικές καιρικές συνθήκες κατέβηκαν.
Η βροχη και ο ανεμος σου εκοβαν την ανασα. Ξηλωθηκαν δεντρα, γινανε ποταμια οι δρομοι, μονο για βαρκες.
Ελπίζω αύριο και ο καιρός να μην έχει αυτή την λύσσα και να κατέβουν όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να κατέβουν σήμερα.
10.000 ηταν στην Ομονοια με το ΠΑΜΕ, και 3.000 στην Κλαυθμωνος. Στα Προπυλαια ηταν 50 ατομα, τα οποια πηγαν σε μια στοα για να προφυλαχθουν απο την καταρακτωδη βροχη. Οι αλλες δυο συγκεντρωσεις εκαναν πορεια προς το Συνταγμα μεσα σε καταρακτωδη βροχη.




ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 7/2
από * 12:03, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του τριτοβάθμιου οργάνου καλείται απεργία αύριο.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 7/2 ΚΑΛΕΙ Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ





"Μαθηματικά Γ' Δημοτικού: -Έχεις μισθό 600€ καθαρά και πληρώνεσαι 14 φορές το χρόνο. Πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο; 600*14 = 8.400€ -Χάρη στη σκληρή μάχη των Ηγετών μας, το 14 παραμένει, αλλά το 600 γίνεται 450. Άρα, τώρα πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο; 450*14 = 6.300€ -Πόσα λεφτά δηλαδή, έχασες σε έναν χρόνο; 8.400-6.30...0 = 2.100€ -Πόσους μισθούς έχασες δηλαδή; 2.100/600 = 3,5. -Άρα σώθηκε ο 13ος και ο 14ος; ΟΧΙ μόνο δε σώθηκαν αλλά μαζί με αυτούς, χάθηκε και ο 12ος και ο μισός 11ος. >Συμπέρασμα: Ή μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ ή δεν έχουν τελειώσει ΚΑΝ το Δημοτικό





Βουλευτής του ΛΑΟΣ μήνυσε την ΟΛΜΕ για το μάθημα του ρατσισμού!
από alter thess 20:00, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
Αγωγή κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης εναντίον του Προεδρείου της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, ζητώντας την καταδίκη των τότε Προέδρων και Γεν. Γραμματέων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών με αφορμή ανακοινώσεις που εξέδωσαν.
Οι ανακοινώσεις αφορούσαν την αντίθεση των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών, στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Σερρών να καλέσει ενώπιον τους, την καθηγήτρια της Ιστορίας να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.
Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 6/02/2012, ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα, αντίστοιχα, σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κτλ.
"Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών." αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.
"Καταγγέλλουμε την προσπάθεια δικαστικής δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλα τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης. Ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση και καταδίκη τόσο της παρέμβασης του βουλευτή στο σχολείο όσο και της ενέργειας του να μηνύσει την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Σερρών." αναφέρει η ΟΛΜΕ.





ΠΈΤΡΟΣ ΚΩΣΤΌΠΟΥΛΟΣ – Η ΓΛΊΤΣΑ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΎ
από imako 9:23, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
Το κείμενο αυτό ηταν στο koytipandoras, εβαλε λιτους και δεμενους ο Πετρακης, αλλα αναδημοσιευτηκε απο το prezatv, που παθαινει αλλεργια με τη λογοκρισια.
ΠΩΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 69 ΣΤΟ 99…
99… ένας αριθμός που έγινε μόδα. Ένας αριθμός που κάποιους τους φοβίζει και κάποιους άλλους τους κάνει να αισθάνονται ανακούφιση. Για τον Πέτρο της διπλανής πόρτας ή αλλιώς τον Πέτρο που έκανε το lifestyle της Μυκόνου τρόπο ζωής μάλλον είναι ανακούφιση αφού πατώντας πάνω στα καλοφτιαγμένα παραθυράκια του νόμου, δεν θα χρειαστεί να δώσει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστάει σε φωτογράφους, δημοσιογράφους, διαφημιστές…
Όλα ξεκίνησαν το 1987, τότε που ο μικρός Βολιώτης βρέθηκε στην Αθήνα και έχοντας γερές πλάτες έφτιαξε ένα ανατρεπτικό –για την εποχή- περιοδικό. Το ΚΛΙΚ. Για πρώτη φορά βρίσκεται στη θέση του διευθυντή, για πρώτη φορά συναντά την επιτυχία και ο μαγικός κόσμος των media άνοιξε τις αγκάλες του για εκείνον. Στο πλάι του βρισκόταν ο Άρης Τερζόπουλος. Μαζί απογείωσαν το «Κλικ» και ο Πέτρος έμαθε τι θα πει «καλή ζωή».
Λίγα χρόνια μετά στη ζωή του εμφανίστηκαν ο Πάνος Μαρινόπουλος και ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής, Δάκης Ιωάννου. Μαζί οι τρεις τους ίδρυσαν την ΙΜΑΚΟ το 1993 και από εκεί που ο Πέτρος ήταν απλά ένας εκδότης ενός επιτυχημένου περιοδικού, όπου έδειχνε κώλους και βυζιά, κατέληξε να είναι συνιδρυτής ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους με τίτλους περιοδικών που έκανα πάταγο. «Nitro», «Mirror», «Down Town» αλλά και ξένοι τίτλοι που αγοράστηκαν έναντι αδράς αμοιβής όπως το «Esquire» και το «ΟΚ!». Ο Κωστόπουλος αισθάνεται σαν τον Μήδα, το επίπεδο ζωής του αλλάζει και το high life γίνεται καθημερινότητα του. Ο κόσμος τον λατρεύει και τον θαυμάζει. Το απλό παιδί της ελληνικής επαρχίας από μια ταπεινή οικογένεια του μόχθου, η οποία δύσκολα τα έφερνε βόλτα έγινε ο μεγιστάνας του lifestyle που παίρνει μικρά ονόματα και τα αναγάγει στο talk of the town. Μεγάλα parties με δευτεροκλασάτες ψευτο-celebrities που δημιούργησε ο ίδιος μέσα από τα περιοδικά του, βόλτες στα πελάγη με τα πανάκριβα φουσκωτά του, εξώφυλλα αλά James Dean και τα πούρα αποτελούν πλέον τρόπο ζωής.
Μόλις η ΙΜΑΚΟ ανεβαίνει στην κορυφή, εξαγοράζει τις μετοχές του Μαρινόπουλου και του Ιωάννου και γίνεται ο απόλυτος εκδότης. Απλώνει τα πλοκάμια του στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ και πλασάρεται ως το «καλό και άνετο αφεντικό»…και στην αρχή τα καταφέρνει. Στελεχώνει την εταιρεία με δικά του άτομα, που αγαπάνε την δουλειά και παλεύουν να ανεβάσουν ακόμα πιο πολύ τις πωλήσεις της ΙΜΑΚΟ. Η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο, οι πωλήσεις των περιοδικών της εταιρείας καλπάζουν και ο Κωστόπουλος είναι και με τη βούλα μέχρι το 2002 ο βασιλιάς του lifestyle.
Δημιουργεί την ψευδαίσθηση στο αγοραστικό κοινό πως έχει ανάγκη να μάθει ποιος βγαίνει με ποιον, τι φοράει η κυρία του κυρίου, που πήγε ο τάδε τραγουδιστής διακοπές με την παράνομη σχέση του και ο κόσμος τσιμπάει. Φτιάχνει έναν κόσμο μέσα στην γκλαμουριά, τον περικλείει μέσα σε μία φούσκα ώστε να φαντάζει άπιαστος και γυαλιστερός και ωθεί τον κόσμο να αγοράζει με μανία τα περιοδικά του και αναμένει την επόμενη επιχειρηματική κίνηση του αυτοδημιούργητου Βολιώτη.
Ωστόσο, η «πτώση» δεν άργησε να έρθει. Ο Πέτρος έκανε μεγάλα ανοίγματα με γνώμονα την ματαιοδοξία του να μπορέσει να εξαπλωθεί στον χώρο και να μονοπωλήσει κατατροπώνοντας τους αντιπάλους. Η ακριβή ζωή σε συνδυασμό με τα υπέρογκα δάνεια που πήρε –με την βοήθεια και ανοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά κυρίως των καλών γνωριμιών του-για να δώσει ανάσες στην IMAKO φαίνεται ότι ήταν το τίμημα της προηγούμενης επιτυχίας. Οι κυκλοφορίες των περιοδικών της IMAKO κατρακύλησαν, το ρευστό τελείωσε και η αίγλη ξεθώριασε. Αυλικοί που ήταν γύρω του, όταν άρχισαν να βλέπουν την κατρακύλα της εταιρίας λάκισαν και αποχώρησαν και όσοι έμεναν έσφιγγαν τα δόντια και περίμεναν πότε θα διορθωθεί η κατάσταση. Πλέον οι μόνιμοι συνεργάτες του μισθολογίου μειώθηκαν δραματικά και τις θέσεις τους πήραν τα «μπλοκάκια». Νέα, απαίδευτα παιδιά , χωρίς απαιτήσεις, χωρίς λόγο, που κατεβάζουν το κεφάλι και υπομένουν τις αντίξοες συνθήκες περιμένοντας να φτιάξει η κατάσταση. Μία κατάσταση η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.
Από το 2010 οι υπάλληλοι οι οποίοι περνάνε 10-11 ώρες την ημέρα στο σομόν κτήριο της Μαρίνου Αντύπα μένουν απλήρωτοι. Ο ίδιος τους διαβεβαιώνει πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να τους πληρώσει. Ταυτόχρονα όμως αγοράζει το ένα σκάφος μετά το άλλο, απολαμβάνει τις διακοπές του σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, τρώει και φωτογραφίζεται σε πανάκριβα εστιατόρια, λίγες ώρες αφού είχε κλαφτεί μπροστά στους εκατοντάδες εργαζόμενους του ότι βάζει χρήματα από την τσέπη του –τα οποία δεν του περισσεύουν- για να μπορέσει να στηρίξει την εταιρία.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο ίδιος διαβεβαίωσε τους απελπισμένους πλέον εργαζόμενους του πως το πρόβλημα ρευστότητας φτάνει στο τέλος του. Ενώ μόλις τον Δεκέμβριο του 2011 ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει πως χρήματα δεν υπάρχουν. Μετά από μία σειρά μειώσεων στους μισθούς -οι οποίοι όμως ούτως ή άλλως δεν έχουν καταβληθεί εδώ και μήνες- ο Πέτρος ανακοινώνει πως όποιος θέλει μπορεί να παραιτηθεί και να πάρει τα χρωστούμενα. Αρκεί αυτό να γίνει μέχρι και το τέλος του 2011 -για να μπορέσει να κλείσει τα βιβλία του. Δίνει εντολή στα διευθυντικά στελέχη του να παραιτηθούν ώστε να μην τους πάρει ο κατήφορος μαζί με την ΙΜΑΚΟ και αφήνει τα περιοδικά του στον αέρα. Η αλλοτινή αίγλη του Nitro και του Down Town θάφτηκε κάτω από τα χρέη και έμεινε στο τυπογραφείο. Το νέο του «παιδί», το People, που δεν μετράει πάνω από 2 χρόνια κυκλοφορίας μένει στο συρτάρι του υλατζή και δεν ανακοινώνεται το πότε θα ξανά κυκλοφορήσει. Το «In Style» ετοιμάζει τεύχος Μαρτίου και δεν θα κυκλοφορήσει Φεβρουάριο. Το ΟΚ! και το yupi.gr πουλήθηκαν στον Φιλιππόπουλο και φήμες θέλουν να ετοιμάζεται να πουλήσει και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του.
Όλα αυτά συμβαίνουν και ο Κωστόπουλος όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα αλλά αδιαφορεί πλήρως για την κατάσταση ανακοινώνοντας με υπεροπτικό ύφος ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι ζουν τα παιδάκια που του κάνουν τη δουλειά: «Στα αρχίδια μου που είστε απλήρωτοι, στα αρχίδια μου όσοι κάνουν επίσχεση, μου έχετε γίνει τσιμπούρια, στ’ αρχίδια μου αν δεν μπορείτε να ζήσετε. Στα αρχίδια μου τι χρωστάτε- να μην ψωνίζατε» δηλώνει αγανακτισμένος. Ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές, απειλές και εξώδικα είναι πλέον καθημερινότητα για την ΙΜΑΚΟ καθώς οι εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι –οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στο Νέο Ηράκλειο να εργαστούν- παλεύουν με δικηγόρους να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα πριν ανακοινώσει ότι η ΙΜΑΚΟ υπάγεται στο διάσημο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Το άλλοτε cool αφεντικό έβγαλε την μάσκα, πήρε το πούρο του ανά χείρας και άρχισε να δείχνει τις ανασφάλειες του, τον εγωισμό του και την ανευθυνότητα του κάνοντας την ύστατη προσπάθεια να ξεφύγει από τα χρέη της εταιρίας του και γιατί όχι να διαφύγει στο εξωτερικό τώρα που ο κλοιός σφίγγει και «τσιμπάει» και τους «celebrities».
http://www.koutipandoras.gr/?p=14798
ΠΡΕΖΑ TV